Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Mijn

Emmen , Nederland

Nu geopend

75 minuten

4 - 15

12 jaar

Lees reviews

Meer over De Mijn

Tijdens een rondleiding door de oude kolenmijnen van Emmen komen jullie plotseling vast te zitten in een ondergrondse mijnschacht. Zuurstof begint op te raken, dus jullie moeten zo snel mogelijk zien te ontsnappen.

Vinden jullie door de mijngangen en ruimtes van deze extra grote Escape Room op tijd de weg naar buiten?

In deze extra grote kamer van ruim 200m2 hebben jullie in plaats van de gebruikelijke 60 minuten maar liefst 75 minuten speeltijd.


Thema's

Avontuur

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

11 likes

59 bezoekers

88.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Minister Kanstraat 56
7811 GP, Emmen
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

59 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

L (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2023

Geweldig!

Zeer geschikt voor grote groepen. Mooie plaats voor een escape-room. Originele puzzels. Samenwerking tussen de kamers maakt het extra uitdagend.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 13 personen

Ontsnapt: Nee

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (112 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Deze kamer heeft veel potentie

Deze keer afgereisd naar Emmen. Deze kamer was ons al een aantal keer opgevallen op escapetalk. Dus besloten we een gokje te wagen.

We kwamen aangelopen en zagen aan de linkerkant een super gave ingang die perfect in thema van de mijn past. Helaas kwam onze host vanuit de andere kant aangelopen en werden we mee achterom genomen. Ik vond dit erg jammer, want ik heel erg gehoopt en verwacht dat die coole ingang daadwerkelijk de ingang zou zijn.

Voor onze host was het de eerste keer zonder ingewerkt te worden. Hij deed het super goed. Na een korte inleiding nam hij ons mee naar de kamer. We liepen door kale rommelige gangen en ineens kwamen we in de eerste ruimte om af te dalen naar de mijn. De intro is erg leuk en daardoor zaten we goed in de sfeer. Het verhaal wat tijdens de intro verteld word is ook leuk.

De kamer is groots. Ons is verteld dat het een voormalig maki verblijf is. En dit is overal goed terug te zien. Ik twijfelde tijdens het spel erg vaak of het onderdeel van het spel was of nog oude restanten van het maki verblijf. Vaak was het ook het geval dat het dus oude restanten van het maki verblijf was. Dit had in mijn ogen misschien iets beter weg gewerkt mogen worden.

De puzzels zijn leuk, hierin is een leuke twist in verwerkt waardoor je goed met elkaar samen moet werken anders ontsnap je niet uit de kamer. Goed ik had het er al over dat de kamer groots is, maar voor 4 personen gebruik je de helft van de kamer niet. Je ziet wel de ruimtes waar nog puzzels liggen en ook onderdelen van puzzels die met 4 personen niet nodig zijn in de wel speelbare ruimtes. Dit is erg verwarrend.

Verder vond ik het echt wel een hele leuke kamer. Maar in mijn ogen zit er nog meer potentie in dan we nu hebben gezien.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jari (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2023

gaaf en mooi uitgebreid!

Wij waren met een groep de mijn aan het doen in Emmen en wij vonden het echt een super toffe escape room! het verhaal en alle specialeffects zijn echt leuk en mooi gemaakt. Als je een spannende en uitdagende escape room wil doen met een grote groep, kies dan zeker voor deze!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min

 

Marij (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2023

Super uitje om onze vervoerder te bedanken

Ontzettend mooi opgezette escaperoom. Veel verschillende kamers en tunnels, leuke puzzels. Gezellige start van de avond waarop je samen met partners op speelse manier elkaar beter kan leren kennen. Leuk personeel dat snel kon schakelen toen onverwachts het stroom uit viel. Dikke 10.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mirjam (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2023

Top room voor grote groep

Wat een unieke escape room voor grote groepen. Ik ben altijd huiverig om met een grote groep één escape room te spelen maar de Mijn xl is daar heel erg geschikt voor! Iedereen kon tegelijkertijd aan de slag en er zat een duidelijke lijn in waardoor je wel moest samenwerken. De ruimte is super groot en helemaal in thema. Originele aankleding en puzzels waren op prima niveau. De host deed het heel erg leuk, nam de tijd en was super vriendelijk. Wij waren met 10 personen (een mix van ervaren en redelijk onervaren personen) en iedereen was even enthousiast!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

sandra (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2023

super tof

Super leuk en spannend team uitje gehad, iedereen werd ontzettend fanatiek maar jammer genoeg net niet gehaald.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Nee

 

studiolindestudiolindeJunior EscaperLid sinds: 06 februari 2020 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2023

MIJN ervaring is goed!

Na de submarine te hebben gespeeld, hebben we nog 2 spelers opgetrommeld om met hoge verwachtingen de mijn te gaan spelen. Wij hadden enorm veel zin in de rondleiding in de mijn! Echter verliep de tour anders dan verwacht, en werd het ons wat heet onder de voeten. Ademen werd steeds moeilijker, maar desalniettemin waren wij vastberaden om onze weg uit deze mijn weer te vinden.

Er is keuze uit 3 niveaus: wij kozen expert. Dit houdt in dat een aantal puzzels wat moeilijker zijn gemaakt en we soms wat beter moesten zoeken. Wat een hele uitdaging is met de grootte van de kamer! Want wauw, wat een ruimte! Zeker gaaf om soms ook even stil te staan en rond te kijken waar je je nu bevindt.

Een aantal elementen/puzzels uit de kamer zijn niet het meest vernieuwend in de escape room wereld, maar doordat het goed in het decor past én de flow goed aanwezig is, maakte dit het vooral plezierig om te doen!

Met 4 personen is de kamer goed te doen en er zijn leuke puzzels voor iedereen.

Wij hebben genoten!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Scheerschuim

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

SanneASanneAJunior EscaperLid sinds: 08 augustus 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Unieke locatie, toffe grote kamer

Op vakantie in Drenthe deze kamer gedaan en zeker de moeite waard. Door de locatie zit je direct in het verhaal. De gamehost neemt je goed mee het spel in en het begint goed spannend. Wij wisten niet wat we konden verwachten van een kamer die zowel met 4 als met 16 personen te spelen is. Maar met z'n 4en leuk om te spelen, moeilijk genoeg en leuk samenwerken. Unieke features die alleen in zo'n gebouw mogelijk zijn, dus tof gedaan.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Prijs

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2023

Een prachtige parel de Mijn XL

#266 Af en toe kom je een kamer tegen waar je nog nooit van gehoord had en die echt een pareltje blijkt te zijn. Dit was er zo één!
Service: Met 7 ervaren escapers spelen we meestal in 2 groepjes. Na overleg met de eigenaar kregen we hier de mogelijkheid om de Mijn XL (vanaf 9 personen) toch met 7 te spelen en op expertniveau. Een super mooi aanbod wat ons heel veel plezier heeft bezorgd.
Sfeer: Die is hier fantastisch. Wat een bijzondere locatie en zo mooi ingericht dat sommige van ons zich afvroegen of hier écht ooit een mijn was. Dat maakt de sfeer vanaf het begin perfect. De gamemaster droeg daar met haar introductie ook goed aan bij.
Spelbeleving: de puzzels zijn mooi in thema en er zitten leuke originele dingen bij. Er is volop speelruimte voor grote groepen en voor iedereen wat te doen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 7 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  56:37 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Familie (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2023

Super!

wat een leuke escaperoom! We zijn met 7 volwassenen een uur bezig geweest om de puzzels op te lossen. Fantastische aankleding en genoeg te doen voor iedereen. Gelukkig niet van tevoren reviews gelezen dus ook geen spoilers. Echt top!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Stefaan (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juli 2023

Echt geweldig

Met ons zessen hebben we volop genoten van de escape uit de mijn op deze super locatie!!! De aankleding van deze escaperoom is gewoonweg schitterend,… grote kamers met veel verrassende uitdagingen. Je waant je echt helemaal in een verlaten mijn. Het was ook de eerste maal dat we een escaperoom speelde waarbij we opgesplitst werden. Echt een meerwaarde!!! De host brengt je eerst in het verhaal waarna het spel plots begint…


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Marleen Otten (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Gewoon top!

Met 6 personen de escaperoom gedaan. Was de beste escaperoom die ieder van ons ooit had gedaan. Verhaal klopt en leuk dat je elke keer weer nieuwe kamers ontdekte.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee

 

Marcel (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 mei 2023

Prachtige missie

Geweldig en leuk opgezet. Goed verhaal en leuke puzzels. De eerste escaperoom voor ons en met succes volbracht.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

F. (-12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

EEN ABSOLUTE AANRADER!!

Je zit vanaf moment 1 helemaal in het verhaal, ik zal niet onthullen op welke manier ;-). Het is 1 uur en een kwartier geboeid bezig zijn in een omgeving die helemaal klopt. Aanwijzigingen worden verschaft via een oude telefoon, die op diverse plekken gestationeerd zijn. Ze worden echt op het juiste moment gegeven, niet te veel, maar ze laten je ook niet eindeloos aanmodderen op een plek waar je niets meer gaat vinden. Het bijzondere van deze escape is dat hij met diverse groepsgroottes te spelen is (hij kan uitgebreid worden) en kan ook nog eens in moeilijkheidsniveau worden aangepast (daar kun je bij het boeken voor kiezen). Wij - groep van 5 met een gemixte hoeveelheid Escape-ervaring (van niet tot en met enthousiaste regelmaat) - hebben echt het gevoel gehad dat we de escape met elkaar aan het oplossen waren, ook al was je soms op meerdere plekken tegelijk bezig. Je had elkaar nodig om het tot een goed einde te brengen. Helaas.. overschreden wij de tijd met 3 minuten en 18 seconden, maar dat wisten we niet en we mochten de escape gewoon uitspelen, zodat we toch het overwinningsgevoel hadden. Ik denk dat we het hadden gehaald als de hele groep enige escape-ervaring had gehad. ECHT ECHT een aanrader om te doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

NaoomLNaoomLJunior EscaperLid sinds: 16 september 2020 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2023

Een leuke beleving

Een enorme leuke escape room waarbij je uitgedaagd wordt voor de puzzels. We speelden met een groep van 7, waarbij iedereen continu bezig was met puzzelen. Dus een perfect aantal.


9

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel

 

Quinty (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2023

Geweldige ervaring

Het was een geweldige ervaring om De mijn te mogen doen. Dit is kortom de gaafste escaperoom die wij gedaan hebben. Echt geweldig opgezet, en leuke gidsen!!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

Mirjam (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 maart 2023

Top!

Spannend, spectaculaire effects. Een geweldige ervaring! Smaakt naar meer


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  70:05 min

 

Simone WestraSimone WestraJunior EscaperLid sinds: 13 augustus 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2023

Wauw

Wat is dit een prachtige escaperoom, alles klopt en de begeleiding neemt je helemaal mee in het verhaal van de mijnwerkers, midden in haar verhaal begint je escaperoom. Fan-tas-tisch! Leuke opdrachten en goed te doen binnen de tijd, al zijn de laatste minuten zenuwslopend!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Geweldig!

Super mooie en grote kamer. Wauw.. wat hebben ze dit mooi gemaakt!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:59 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Wow, echt uitleven in deze geweldige kamer!

Grote room, met enorm veel te doen en ontdekken! Ze hebben super gebruik gemaakt van de ruimte en echt een mooie ervaring neergezet!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Rianne (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2023

Super leuk!

Mooi gemaakt, wij hebben genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja

 

GeepescapeGeepescapeEscaperLid sinds: 18 februari 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Locatie locatie locatie

Top locatie wat ervoor zorgde dat we helemaal in het verhaal werden gezogen. Werden leuk begeleid en de puzzels waren uitdagend, divers en goed te volgen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:56 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

Esther (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 januari 2023

Super leuke escaperoom!

Ontzettend leuk opgezet! Niet te moeilijk ook.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  55:46 min

 

Michel Lufting (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2023

Supergaaf!

Met een nieuwe groep collega's in het kader van 'Teambuilding' deze escaperoom gedaan.
Ontzettend mooi opgebouwd en uitdagende puzzels waarbij er als groep samengewerkt moest worden om uit de mijn te ontsnappen.

Een onvergetelijke ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja

 

Carmen (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2023

Wat een unieke escaperoom!

Dit is met recht een xxl escaperoom! Prachtig gemaakt en zeer uitdagend om te spelen.
Personeel is vriendelijk.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Marije (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 januari 2023

Originele uitdagende escaperoom

Gespeeld met ons gezin van 5 personen, jongste kind 10 jr en oudste kind 16 jr.
Mooie aankleding van de ruimten met aandacht voor details, daar houden we van! Puzzels voor ons op goed ‘ervaren' niveau. Je kunt de kamer laten aanpassen aan de ervaring van de spelers, zo heb je als beginner of juist als expert een toffe ervaring, mooi bedacht! Alleen het aantal cijfer/lettersloten vonden wij relatief groot. Dat dat ook anders kan, weten we van andere escaperoom-ervaringen. Desalniettemin vonden we het een fantastisch leuke kamer om te spelen!
De gamehost was ontzettend vriendelijk en fijn.
Kamer is relatief prijzig, maar wat ons betreft dus zeer de moeite waard!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig