Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Secrets of Eliza's Heart

Amsterdam, Nederland

Permanent gesloten

63 minuten

2 - 7

Lees reviews

Meer over The Secrets of Eliza's Heart

Watch out! This game is only playable till the end of 2023!


De studeerkamer van berucht ontdekkingsreizigsterElizabeth van Leeuwenhartis per toeval ontdekt. Eindelijk is er de kans om de massief gouden ketting –genaamd het ‘Leeuwenhart' – te vinden en alle vragen rondom haar verdwijning in 1920 op te lossen.

Ben jij de eerste die eindelijk achterhaald wat er gebeurt is met het ‘Leeuwenhart'? Book het real-life mysterie en probeer het raadsel op te lossen. Je bent echter gewaarschuwd! De studeerkamer zal zijn geheimen niet zomaar prijsgeven...


Thema's

Avontuur

Klassiek

Mysterie

Studeerkamer

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Escapetalk.nl statistieken

25 likes

294 bezoekers

90.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Ferdinand Huyckstraat 64
1061 HW, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

76 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

ElfeaterElfeaterSenior EscaperLid sinds: 22 juni 2021 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2023

Mystery solved!

Vandaag het mysterie van Eliza van Leeuwenhart mogen oplossen. Dit is al een wat oudere kamer die eind dit jaar gaat sluiten. Maar deze kamer ziet er nog prachtig uit voor zijn leeftijd, prima onderhouden.

De puzzels zijn goed te doen, de sfeer is erg tof en het verhaal is hartstikke goed te volgen. Met een beetje ervaring is het geen super moeilijke kamer, maar leuk is 'ie zeker!

En op zondag gratis parkeren :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:59 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1Senior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2023

Beter dan verwacht!

Omdat het een wat oudere kamer is had ik mijn verwachtingen wat minder hoog gesteld.
Maar de kamer was veel beter dan verwacht en had me aangenaam verrast.
Leuke host en goede sfeer.
We hadden wel wat hints nodig maar verder was de kamer goed te doen.
We waren met 2 ervaren spelers en 2 onervaren spelers.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:59 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Geen drankjes

  Elfeater

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (129 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2024

"Ja maar is het dan Adam of Mada?"

Terwijl er vorig jaar al veel mooie kamers openden en het escapelandschap ook dit jaar weer een paar veel belovende kamers rijker lijkt te worden moet er helaas ook afscheid worden genomen van een aantal kamers. Eliza's heart is één van die kamers en het was er nog niet van gekomen om hem te spelen (ook al is de kamer al 9 jaar open). Op de laatste dag dat de studeerkamer van Elizabeth open werd gesteld door haar familie vertrokken we vroeg vanuit huis om toch nog een kijkje te nemen. Verder heb ik geen last van FOMO hoor...

We worden door onze host ontvangen in een interessant pand. Na even rondsnuffelen in de ontvangstruimte worden we opgehaald en begeleid naar de kamer door onze host die nu ineens een kostuum aan heeft. Dit gebeurd in thema en door onze hostess die deze kamer en de bijbehorende intro op haar duimpje kent waardoor we deze onverwachte costume change maar even aan de kant zetten. Met een perfecte mix van humor, mysterie, enthousiasme en story-telling neemt ze ons mee in het verhaal. De intro duurt niet te lang en niet te kort, het voelt echt als een meerwaarde hoe simpel het uiteindelijk ook is.

Dan de kamer. We zijn met zijn tweeën en er valt hier genoeg te zoeken. Het spel is voornamelijk lineair maar door het zoekwerk blijven we van hot naar her rennen en houd het de kamer wat dynamischer. De flow in deze kamer is heerlijk. Sommige elementen zie je ook in andere kamers maar hey, dit was één van de eerste kamers van Nederland, mag het? De puzzels die bekend voorkomen zijn hier ook met zo'n twist uitgevoerd dat de oplossing zoeken nog steeds leuk was. De puzzels ondersteunen het verhaal naarmate de kamer vordert steeds meer en zijn altijd logisch. Het zijn nooit lastige puzzels maar met twee personen konden we er goed mee aan de slag.

Het decor is super netjes onderhouden voor de leeftijd van de kamer en bevat toffe authentieke artefacten die bijna altijd van belang zijn. Kijken doe je in escaperooms natuurlijk niet met je ogen maar met je handen, dus het was fijn dat niet elk item dat er leuk uitzag vastgekit zat aan een oppervlak. De kamer waarin je terecht komt is precies het plaatje wat je in je hoofd krijgt als je denkt aan de meest klassieke escaperoom en daar is niets mis mee.

Voor een klassiekere escaperoom is het verhaal erg goed doordacht en hier blinkt Logic Locks voor mij ook in uit. Het was goed te volgen zonder je een bak aan tekst te geven. De twist die de kamer nam vond ik leuk en zorgde voor goed contrast met wat je ziet bij binnenkomst. Het werd nog wat spannender dan we hadden verwacht.

We vliegen door de kamer en staan na iets meer dan een half uur weer buiten zonder hints (even opscheppen hé). De kamer ontbreekt echter niet aan inhoud en ik kwam voldaan naar buiten. We kletsen lekker na met de host en krijgen ook nog een epiloog mee naar huis. Dit was nog een leuke puzzel en ik vond dat het de laatste puzzelstukjes mooi op zijn plek legde.

Wat jammer dat deze kamer gaat sluiten maar respect voor Logic Locks dat ze afscheid kunnen nemen van een kamer die nog prima mee kan als classic om zo hun werk voort te zetten. Natuurlijk is dit niet de grootste kamer met de meeste mindfucks, maar bekijk de kamer met een blik die je zou hebben als je hem 10 jaar geleden zou spelen en dan kijk je er heel anders tegenaan. Ik ben positief verrast en kijk alleen maar meer uit naar hun nieuwe ervaring die in deze kelder komt.

Voor nu is de kelder gesloten, maar voor hoe lang?... De kamer zal in ieder geval voortleven in Eliza's (en misschien ook wel een beetje in elke escaperoom liefhebber zijn) hart


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  36:30 min


 • Totaal plaatje van de kamer
 • Klassieke kamer met toch verassende elementen
 • Goede flow
 • Net onderhouden decor
 • Epiloog voor thuis met een mooi aandenken

 

emmabolkemmabolkJunior EscaperLid sinds: 23 februari 2022 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2024

Bijzonder

Na een aantal jaar geleden de catacombs gespeeld te hebben, ervoor gekozen deze kamer ook te proberen.

Deze kamer is heel anders, maar op sommige vlakken zie je toch ook weer overeenkomsten. Bijzondere kamer, met leuke maar moeilijke puzzels.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

pippavdkpippavdkJunior EscaperLid sinds: 06 maart 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2024

Wat was dit leuk!!

Wat een geweldige escape ervaring! Wij gingen deze kamer voor m’n verjaardag met z’n tweeën spelen. Aangekomen bij het gebouw bellen we aan en worden we in karakter, kostuum en al door onze leuke host ontvangen. Dit is nieuw voor ons! Van tevoren nog een interessante introductie met goede interactie en een filmpje over het verhaal van Elizabeth en we mochten beginnen.

In de mooi afgewerkte studeerkamer van Elizabeth gaan we meteen lekker aan de slag en komen we in een goede flow. Veel slotjes maar alsnog ook genoeg variatie aan leuke puzzels. We hebben een paar hints nodig maar dat vinden wij niet erg. Jammer genoeg lopen wij op een gegeven moment erg lang vast op een puzzel die niet onze fort was. Helaas, we hadden de oplossing gekregen van de host maar dit was niet anders.

Eenmaal door en de kamer neemt een spannende wending, zo gaaf! (Wel iets te eng voor mij). Dit maakte het wel helemaal af. Helaas konden we de kamer net niet afmaken, maar niet getreurd, de host komt ons, uit karakter, met een lach ophalen. Hierna nog lekker lang kunnen napraten en hebben wij alle duidelijkheid gekregen die wij nog zochten. Wat fijn! Dit komt bij mij vaak tekort na het escapen. Leuke foto gemaakt en we kregen daarna zelfs nog een extraatje mee, wow wat was dit top! Hier hebben wij thuis nog van kunnen genieten.

Al met al, de kamer was mooi, puzzels waren leuk en de host was enorm goed en gezellig! En dit voor een 8(!) jaar oude kamer. Jammer dat deze binnenkort sluit, maar ik weet zeker dat er iets heel vets in de plaats komt!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Great service
 • Puzzles
 • Storyline
 • Great host
 • Experience

 

Kevyn-van-GorpKevyn-van-GorpEscaperLid sinds: 09 februari 2022 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2023

Mooie experience

Mooie kamer, ondanks dat de vibe een beetje overeenkomst met de catacombs buiten de spanning is het een goed spel om te spelen met een verhaal...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  60:05 min


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Sfeer
 • Logica

 

MarcMarcEscape ExpertLid sinds: 23 november 2021 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2024

Aangenaam verrast

Omdat deze kamer gaat verdwijnen toch nog maar even meegepakt. Ik had geen verwachtingen en me ook niet ingelezen dus geen idee wat me te wachten stond.
Wellicht mede daardoor was de kamer echt verassend leuk! Leuke puzzels, een lekkere flow en nog een tof (duister) einde. Zeker aangenaam verrast dus en je zou niet zeggen dat de kamer al 8 jaar oud is. Toffe aankleding waarbij alles goed paste.
Echt niet de gaafste kamer ooit met de meest originele of beste puzzels, maar zeker een leuke om mee te pakken.

Ons werd verteld dat hij dus weggaat zodat ze een nieuwe kamer daar kunnen bouwen met acteur, kortom daar gaan ze mij zeker terug zien!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

romoromoEscape GuruLid sinds: 07 november 2020 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2024

Leuk om toch nog even gedaan te hebben

Op het laatst vlak voor de kamer gaat sluiten hebben we deze nog kunnen spelen.

Bij het ontvangst word je gelijk in het verhaal meegenomen. We waren iets wat slecht voor bereid en na het duh moment konden we naar binnen. En na de uitleg en het verhaal de kamer in. Het is een wat oudere kamer dus we verwachten dan ook geen high tech puzzels. De puzzels zaten goed in elkaar en de aankleding passend in het thema. Een lekkere lineaire kamer die voor is goed flow. Na het spelen nog met de host nagepraat en kregen we een kleine follow up van de kamer om thuis te doen. Dit is een leuke toevoeging om thuis te spelen en maakt het verhaal op een leuke manier af.
We kijken uit naar jullie nieuwe kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

MagalyVHMagalyVHJunior EscaperLid sinds: 05 november 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2023

Heel blij dat we deze nog hebben kunnen spelen!

We zijn speciaal afgezakt richting Amsterdam omdat we deze kamer nog wouden spelen voor ze ging sluiten en dit is een goede beslissing geweest!
Het onthaal was in thema en dat zet al meteen een leuke sfeer! We hebben deze kamer in het Engels gespeeld en wij vonden dit een meerwaarde voor het verhaal en setting.

Het is een mooie kamer die de tand des tijds zeker doorstaan heeft!
Door de puzzels merk je wel dat dit een oudere kamer is: je gaat hier vooral de klassiekere cijferslotjes vinden maar er was hier en daar ook wel een meer unieke puzzel te vinden dus ik vond het qua variatie zeker ok! Ook passen de klassiekere puzzels veel beter in de setting en verhaal van de kamer!

Wel jammer dat we achteraf niets konden drinken maar we hebben wel rustig kunnen napraten met de host en we hebben ook een leuk aandenken gekregen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 december 2023

"IK ZIE GEEN ZEE"

#46

Toen we the Amsterdam Catacombs boekte, besloten we gelijk de andere kamer ook te boeken. Als je er dan tóch bent (let op; kamers zitten niet op dezelfde locatie).

We konden voor de deur makkelijk parkeren, altijd fijn als dat lukt in 020.
We stonden 5 minuten voor de geboekte tijd voor de deur. Na 2x aanbellen en een telefoontje werden we in karakter ontvangen.
We werden in een kamertje gezet waar we een paar minuten bleven, voordat we naar de echte start gingen.
Bij het verlaten van het kamertje was de host deze direct aan het opruimen (dingen netjes zetten, stekkers uit het stopcontact etc.)
dit voelde onwijs suf.

Vervolgens zorgde onze host dat we weer terug in de stemming kwamen. Ik vond het een leuke introductie, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het te lang vinden duren.

En toen mochten we de studeerkamer van Elizabeth betreden! Alles aan de ruimte klopte. Onwijs mooi afgewerkt (ondanks de leeftijd van de kamer), de decorstukken die perfect in de kamer passen, geluid en zelfs de geur in de kamer.
Het is grotendeels een parallelle kamer, wat voor ons best pittig was gezien de hoeveelheid puzzels/attributen.
De puzzelflow zit er lekker in en de puzzels zijn in thema. Halverwege kwam er voor ons een frustrerende puzzel, waar wij maar niet uit kwamen.
De host probeerde het ons uit te leggen via het hint systeem, maar hierdoor begrepen wij er nog minder van. Uiteindelijk heeft de host ons de oplossing gegeven, maar hier ging flink wat tijd en frustratie overheen.
Hierna ging de kamer heel snel en kwam er een luguber tintje aan de kamer wat heel tof was.
Uiteindelijk hebben we de kamer net niet kunnen halen, maar ook dat heeft de host leuk opgelost waardoor we toch met een positief gevoel de kamer uit kwamen.

Conclusie:
Leuke kamer, zonde dat deze eind van het jaar niet meer te spelen is. De kamer is Engelstalig, maar goed te spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De zwervers

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Een rare puzzel

 

EgelaarEgelaarEscaperLid sinds: 25 november 2023 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 december 2023

Bijzonders kamer

Bijzondere kamer


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

rene_verhoevenrene_verhoevenJunior EscaperLid sinds: 31 december 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

mooie spannende kamer, nog maar even

Op deze geboortedag van onze moeder besluiten we 3 escaperooms te doen. Lekker relexed met lunch en diner.
We beginnen in Naarden, daarna naar Bussum en dan terug naar Amsterdam. En leuk vooruitzicht. Omdat we tussendooreen extra kamer hadden geboekt wordt dit de vierde van de dag. Na het diner mogen we aantreden.

Dat begint al spannend. Bij het naar binnengaan van het gebouw ontstaat al stress. Wachtwoord!, welk wachtwoord? UIteindelijk mochten we naar binnen. De host speelt een leuke rol en begeleidt ons prima door het verhaal. Niet alleen omdat het de vierde kamer van de dag is maar ook omdat we dingen niet kapot willen maken (op hun verzoek) zijn we soms te voorzichtig. De support is prima. Het licht is soms te afwezig :-) Dat kunnen onze ogen niet aan.

Net niet ontsnapt maar mochten het wel uitspelen (enkele minuten). Toch te vermoeid


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

nonotononotoEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2018 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2023

Ontzettend leuke puzzelkamer

De gamehost zat heerlijk in zijn rol en het was een heerlijke puzzelkamer.
De sfeer was en puzzels waren mooi in thema en er zat een goede flow in.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Snelle Slakken

Ontsnapt: Ja  49:33 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2023

Leuke kamer

Leuke kamer om mee te beginnen. Wij hadden dik een kwartier over met 2 ervaren en 2 minder ervaren spelers. De kamer komt uit 2015, maar doet zich niet onder met sommige kamers die veel later zijn gemaakt.
Ik kan me voorstellen dat dit in 2015 een van de betere escaperooms in Nederland was.
Nadeel was wel dat onze host niet de keus gaf om na afloop even na te zitten met een drankje. We werden redelijk snel naar de voordeur begeleid.
Wel heel tof dat je een mooi aandenken krijgt na afloop!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet na kunnen/mogen zitten

 

Inge (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2022

Spannend verhaal

Mooie verhaallijn met toffe puzzels. Spannend maar niet eng. Leuk dat het verhaal begint zodra je er bent


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

Het geheim ontraveld

Leuke kamer om te spelen, ook een goede beginnerskamer met mooi decor!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  35:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

rickbaileyrickbaileyEscaperLid sinds: 14 augustus 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Mooi aangeklede kamer, leuk verhaal!

Leuke puzzels, goede kwaliteit kamer en mooie sfeerbeleving!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

MdgMdgEscape ApprenticeLid sinds: 17 april 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2023

Thematisch en goed speelbaar

Commitment begeleiders, prima puzzels. Gemiddeld moeilijk


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels

 

slinger13 slinger13 Escape LegendLid sinds: 02 november 2020 (254 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 januari 2023

Frustrerende kamer

Kamer die erg frustrerend was door een aantal zaken . Een engels sprekende host . Een intro die echt veeeeel te lang duurt . Soms onduidelijke puzzels mede door de Engelse taal . Hints via briefjes . En achteraf ook horen dat hij in het Nederlands te spelen was . Nee niet onze kamer .


6

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

The Secret of Eliza's Heart

#127 - Het lange intro had voor mij niet zo nodig gehoeven. Bij deze kamer vond ik het niet echt een meerwaarde. De kamer zag er prima uit, maar niet spectaculair. De puzzels waren niet heel uitdagend, maar wel leuk om te doen, alhoewel ik één ‘puzzel' echt suf vond. Het heeft wel echt een duidelijke eindpuzzel, wat het verhaal goed afrondde. Al met al een leuke kamer en erg geschikt voor mensen met minder escape-ervaring.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:00 min

 

Bea Molenaar (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2022

Exiting!!!

We had a wonderful experience which directly started when the frontdoor opened!! Diana was a lovely host who played her part só well👍 with her help we solved the mysterie and we had such a good time!!! So thank you very much for this great experience❤


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jeroen Molenaar (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2022

Brilliant!

We went into an escaperoom for the first time as a family today- and we bloody loved it! Great, intruiging story with lots of mystery to fully submerge ourselves into the world of ms. Leeuwenhart. Our host Diana sure made us feel welcome and introduced us in a fun and entertaining way to the world of escaperooms. Thnx Diana!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

ThirzaWijnjaThirzaWijnjaEscape ExpertLid sinds: 29 mei 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Mooi vormgegeven, toffe stijl en fijne flow in de puzzels!

We hebben vandaag met 4 personen deze kamer gespeeld. Door de dame die het ontvangst deed kwamen we gelijk al lekker in de sfeer. Eenmaal aangekomen in de kamer zat je direct midden in het verhaal. Aankleding was mooi, veel echte spullen en niet veel "gemaakte" props, wat de echtheid van de kamer echt ten goede komt. Hele leuke puzzels, ook puzzels die we nog niet eerder hadden gedaan. Al met al echt een hele leuke kamer. Zat ook een hele fijne flow in de spellen. De kamer is blijkbaar al 7 jaar oud (hoorden wij achteraf) maar daar hebben we tijdens het spelen echt niets van gemerkt. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2022

"You talk too much." "I know."

Als je dan toch naar Amsterdam moet voor The Amsterdam Catacombs, waarom speel je dan niet ook gelijk de andere kamer van Logic Locks? Ondanks hoe oud de kamer is (ca. 2015) hoorde ik er eigenlijk nooit over, terwijl iedereen het lijkt te hebben over The Amsterdam Catacombs. In deze kamer nemen we de taak op ons om te ontdekken wat er met de ontdekkingsreizigster Elizabeth van Leeuwenhart is gebeurd. Zij is in 1920 plots verdwenen, maar hoe, waarom, en waarheen? We hebben 63 minuten en 17 seconden om haar studeerkamer overhoop te halen voordat we letterlijk gek worden.

We worden in karakter ontvangen, waar ik normaal fan van ben. Helaas werkt het hier niet echt. Het voelt niet passend met de setting en het acteerwerk probeert te hard om indruk te maken. Het geheel is te random om serieus te nemen en gaat zo ellenlang door dat het op een gegeven moment niet leuk meer is. Dan volgt nog een video en een overhoring of we nou begrijpen wat het complexe plot in houdt. Laat ons gewoon spelen!
Als we eindelijk kunnen beginnen zit hier toch een toffe kamer! Het decor is passend en sfeervol. Er staat behoorlijk wat decoratie, maar toch is er nauwelijks ruis. Er is duidelijk nagedacht over afwerking, licht, en totaalbeeld. De sfeer is precies wat je je voorstelt als je het hebt over de studeerkamer van een ondekkingsreizigster uit 1920. Halverwege maakt de kamer een switch naar een wat spannendere sfeer en dit wordt ook met verbazingwekkende vaardigheid gedaan. Het is geen horror, maar een mooie subtiele spanning. Het decor is daarbij weer sfeervol ingericht.

Het spel bestaat vooral uit klassiek puzzelwerk. Vooral in het begin vliegen de puzzels ons om de oren. Over de flow valt niet te klagen, maar het verhaal blijft best lang achterwege. Best lang lossen we de ene na de andere puzzel op, waarna we nog meer puzzels op mogen lossen. De puzzels zijn niet allemaal even bijzonder of memorabel, maar ze zijn mooi in thema en flowen prima.
Dit gaat zo een tijd door totdat het verhaal herinnert dat het ook deel van het spel is en krijgen we een infodump. Het plot blijkt best complex te zijn en ondanks dat ik denk dat ik het helemaal begrepen heb weet ik dat niet zeker. Het voelt voor mij misschien iets TE groot voor deze kamer. De kamer bouwt op naar de onthulling van het mysterie en we sluiten af met een mooie finale.

In het kort was ik zeer aangenaam verrast door Eliza's Heart! Vooral gezien de leeftijd is het best indrukwekkend wat er toen al door Logic Locks neer is gezet. Het verbaast me daarom wel dat deze kamer niet zo vreselijk bekend is. Vooral de intro en het plot kunnen wat werk gebruiken, maar qua sfeer en puzzelflow zit het hier goed. Ondanks de leeftijd nog steeds good fun!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzelflow
 • Verbazingwekkend sfeervol
 • Afwerking en decor
 • Tastbaar aandenken
 • De ellenlange intro
 • Plot is iets te complex

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperLid sinds: 11 juli 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Mooie escaperoom

Heel mooi gemaakt! Intro was iets te lang en awkward, maar verder hebben we ons goed vermaakt. Niet te moeilijk maar zeker de moeite waard!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Jelle & Steffy

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel

 

Veel traditionele slotjes, maar toch leuk!

De escape room is gesitueerd in een iets meer afgelegen wijk in een niet opvallend gebouw. Bij aankomst worden we worden even in een wachtkamertje geplaatst dat al min of meer ingekleed is, maar zonder verdere instructies voelt dat na enkele minuten wat raar aan.
Maar dan verschijnt de game master opnieuw, ingeleefd in een rol om ons naar de kamer van Elisabeth te leiden. Tijdens een korte wandeling doorheen lange gangen ontstaat er weer een contrast tussen de beoogde sfeer en het nogal lege gebouw. Jammer dat we niet van bij de start naar de échte onthaalkamer van dit spel geleid werden, dat zou ons sneller in de sfeer gebracht hebben.
Eens we in de onthaalkamer vlak naast het eigenlijke spel aangekomen waren, kwamen we dan toch in de sfeer, mede dankzij de inleving van de game master. Het spel zelf komt dan weer iets klassieker over: een bureaukamer met schilderijen, wat meubels en kunst, maar vooral heel veel (cijfer)slotjes. Al bij al stoorde dit wel niet echt en hadden we toch veel plezier met het zoeken naar de codes van deze slotjes.
Best wel een leuke kamer dus als je nog eens de focus wil leggen op het puzzelen ipv het spektakel.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Onthaal

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig