Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

M26 group

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

27-08-2021

Statistieken

Escaperooms

4 reviews

4 kamers gespeeld

75% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 reviews

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 27 augustus 2021

Wellicht een unpopular opinion: Hij was zeer goed, maar maakte de hoge verwachtingen niet helemaal waar

Laat ik voorop stellen - De kamer, de techniek en sfeer zijn SUPER! Zonder te spoilen uiteraard, ga ik proberen te vertellen wat voor ons wat minder was, wat wellicht de maker nog kan helpen! :)

Wij zijn pas begonnen met Escape Rooms met een vast team, en dit is onze 4e Escape Room in 2 weken tijd. We kregen de tip bij een Escape Room in Best, om deze te gaan bekijken, omdat deze ook op deze site heel erg goed beoordeeld werd. Dus wij konden uiteraard niet wachten en hebben zo snel mogelijk de Illusion geboekt, om dit spektakel te ervaren. De verwachting lag dus enorm hoog (wellicht al de 1e fout van ons zelf ? )

De kamer en bijbehorende techniek, het oog voor detail, het verhaal en het vertellen ervan was echt heel erg goed. Normaal gesproken ben ik persoonlijk een beetje tegen het acteerwerk, maar dat was hier toch heel erg goed, waardoor je heel goed in het verhaal kwam. Het eerste gedeelte maakte onze verwachting dus waar. De hierop volgende puzzels was wat wij als wat minder beschouwde: Het ging hier meer om het uitvoeren van een bepaald iets in plaats van het daadwerkelijk oplossen van een puzzel. Ondanks het feit dat deze 'uitvoeringen' toch heel bijzonder waren (wat ook een pluspunt is!) was het wel zo dat er in ons geval 2 mensen hiermee bezig waren en de andere niets anders konden dan toekijken. Dit vonden wij minder in vergelijking tot de andere 3 Escape Rooms die wij gedaan hebben, waar iedereen toch zelf aan de gang kan en zichzelf nuttig kan maken. Daarnaast vonden we het aantal puzzels ook aan de lage kant.

Wat we ook nog willen meegeven, waar wellicht niemand iets om geeft, is de afronding van de Escape Room. In de rooms die we tot op heden gedaan hebben, werd er nog een rondje gemaakt met degene die ons begeleid heeft, de plus en minpunten van de groep werden uitgelicht, ook de grappige opmerkingen of gedachte gangen die er plaatsvonden worden nogmaals verteld, om vervolgens af te sluiten met een groepsfoto als herinnering. Dit werd hier helaas niet gedaan, waardoor de enthousiasme en de sfeer van het verhaal waar je zojuist vandaan kwam ook weer heel snel verdwijnt.

Wij denken zelf dat het verschillende factoren zijn waardoor onze ervaring toch wat minder was: Het teveel Rooms in een te korte tijd, het hypen door onszelf en het te hoog leggen van onze eigen lat. Ondanks dit alles, had ik dit nooit willen missen, want het verhaal en de sfeer van de kamer is echt onwijs goed!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een ECHT verhaal, in plaats van een kleine intro
 • Sfeer, mede door de hele goede muziek
 • De verschillende technieken die gebruikt worden
 • Puzzels waren meer een uitvoering dan puzzel
 • Aantal puzzels aan de lage kant
 • Afronding op het einde ontbrak

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 27 augustus 2021

Dit was voor ons de PERFECTE Escape Room !!

De derde Escape Room die we hebben bezocht in 2 weken tijd! Nadat we de week hiervoor onze allereerste Escape Room hebben gedaan, de Mystic Cabin, zijn we helaas besmet geraakt met het verschrikkelijke ER-virus (Escape Room virus!). Omdat onze eerste ervaring al heel erg goed was, konden we het niet laten om de 2e kamer ook te doen. En waar we dachten dat hij de 1e niet kon overtreffen ...

Hadden we het goed mis! De puzzels waren ieder apart goed, creatief en net moeilijk genoeg. Ook hier was, net zoals bij de Mystic Cabin, zat te doen voor iedereen zodat iedereen zich nuttig kon maken en de kamer zelf was briljant! Als ik dan toch 2 minpunten moet opnoemen:

1. Voor mij persoonlijk is het begin wat rommelig. Zonder iets te spoilen, kan ik zeggen dat je in het begin iets moet doen, waardoor je niet echt de tijd krijgt om de kamer even goed te bestuderen, waardoor we achteraf wat langer deden over een paar puzzels.
2. Een lamp waar ik paar keer mijn hoofd aan stootte haha!

Naast deze 2 punten, was de kamer gewoon echt perfect en ontzettend goed! Onze lat is door deze kamer enorm hoog gelegd!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  06:57 min


 • Kamer: Wederom prachtig ontworpen!
 • Puzzels waren allemaal verschillend en creatief
 • De interactie met de onderdelen in de kamer
 • Het begin had zonder het begin gemogen
 • De lamp!

  koenzieThe Riddle Room

Escape Room nummer 2: Wederom een succes!

Nadat we recent onze eerste Escape Room gedaan hadden, besloten we om gelijk de volgende dag een nieuwe Escape Room te plannen! We hebben de smaak denk ik wel te pakken. Ditmaal in Eindhoven, welke goed aangeschreven stond.

We werden heel erg goed ontvangen, en na een intro waarin het verhaal werd verteld, mochten we de kamer betreden. Wij waren met 6 personen, en de meeste vonden deze kamer eigenlijk net te klein voor onze groep. Dit had ook een klein beetje te maken met de puzzels, omdat iedereen toch vaak op dezelfde plek wilde gaan zoeken. De kamer met zijn puzzels is in grote lijnen goed uitgewerkt, alleen had er wat ons betreft wat meer creativiteit gebruikt worden in de puzzels.

Maar het was wederom een geweldige ervaring! Op naar meer!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  02:15 min


 • Kamer en verhaal wederom gaaf!
 • Goed ontvangst
 • Puzzels mogen wat creatiever
 • Kleine kamer

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 27 augustus 2021

Take 1: Allereerste Escape Room - Daar gaat ons geld ....

Dit is voor ons de allereerste Escape Room die we gedaan hebben. We wisten wel wat het principe was van een Escape Room, maar de echte beleving hadden we nog nooit gehad. Dus omdat het vakantie is en we toch nergens naartoe kunnen gaan, besloten we om een Escape Room te proberen.

Toen we aan kwamen, was er net een stel voor ons die er uit kwamen. Zij waren met z'n 2en, wij met z'n 5en, dus we dachten, dit wordt een makkie! Maar niets bleek minder waar uiteindelijk, want op 1 puzzel na zijn we NIET ontsnapt! Maar we hebben het echt enorm naar onze zin gehad.

Vanaf het begin af aan begon ieder van ons als een dolle te zoeken, overal aan te zetten, en al snel kwamen we verder in de kamer. De puzzels waren heel erg leuk, en ook heel erg afwisselend. Op een paar punten bleven we hangen, wat kwam doordat we zelf iets fout deden, maar wel in de goede richting zaten. Persoonlijk lijkt me dat ook heel erg moeilijk te waarborgen in een Escape Room - Dat wanneer een groep het goede antwoord heeft, of de puzzel wel snapt, maar door technische omstandigheden iets niet helemaal correct uitgevoerd wordt. Dit heeft ons wat tijd gekost en ons helaas niet doen laten ontsnappen. Maar dit heeft vrijwel geen impact gehad op het plezier, ondanks het niet ontsnappen vonden we het allemaal geweldig!

Achteraf deed de begeleiding met ons nog een rondje om onze plus en minpunten uit te lichten, welke we mee kunnen nemen naar onze volgende ervaring. Want waar deze kamer zeker in is geslaagd, is het geven van een nieuwe hobby aan ons allemaal !!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Kamer was heel erg goed en mooi!
 • Puzzels waren moeilijk, maar niet te moeilijk
 • Iedereen kon zichzelf goed nuttig maken
 • Het technisch werken van een paar puzzels

 

0 reviews