Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Paulspr

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

06-08-2018

Statistieken

Escaperooms

2 reviews

25 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 reviews

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 3 juli 2021

Geweldige ervaring voor iedere speler!

Dit is een van de beste voorbeelden van een kamer (misschien wel dé beste van de kamers die ik gespeeld heb) waarbij thema, verhaal, puzzels en aankleding perfect samenkomen.

Dat begint al bij de introductie. Je krijgt heel natuurlijk en vrij snel een indruk van het thema, de eerste flarden van het verhaal, uitleg van de regels en wordt zo geleidelijk de sfeer in gezogen die in de kamer hangt. En dat houdt niet op. Naarmate je meer tijd doorbrengt wordt je steeds meer meegenomen in het verhaal, vallen puzzelstukjes letterlijk en figuurlijk op hun plek en betrap je jezelf er soms op even helemaal niet bezig te zijn met nadenken, maar sta je gewoon te kijken naar al dat moois wat er om je heen te zien is. Gelukkig is daar met 90 minuten speeltijd ook ruimte voor. 😉

Uiteindelijk is dit een kamer met een heel sterk thema. Het verhaal past perfect bij het thema, daar begint het mee. Maar de puzzels zijn direct terug te leiden naar het thema en bijhorende verhaal en dat zie ik niet altijd. En dan is alles ook nog eens zo aangekleed dat je jezelf echt in de wereld waant. Want nogmaals: soms sta je gewoon rond te kijken naar alle details waar je je tussen bevind.

Extra aandacht mag ook naar de soundscape, want die is enorm sterk en vind zich overal om je heen plaats. Ook dat is zo'n element wat je nog verder de wereld in zuigt.

Buiten dat is alles hier goed geregeld: De escape room is makkelijk bereikbaar, het onthaal is prettig en er is ruimte voor een drankje. Dikke aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Samenkomen van thema, verhaal, puzzels
  • Aankleding van kamer
  • Sfeer

  Epic Escape Waalwijk

Wat een ongelofelijke escape room!

Wauw, wauw, wauw! Wat een enorm toffe ervaring! Enorm goed verzorgd, erg verassend en met toffe puzzels waarbij samenwerking echt vereist is. Er zijn zoveel onderdelen van het geheel die indruk maken dat het enige advies wat ik kan geven is: Gewoon boeken die kamer!

Het verhaal uit de andere kamer op dezelfde locatie loopt door in deze kamer, maar die kamer eerst doen is echt geen must.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


  • Verassend
  • Veel te doen
  • Prima puzzels
  • Enthousiaste eigenaar
  • Toepassing van technologie
  • Sfeer
  • Oog voor detail

  escaperoom-eindhoven

0 reviews