Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Ricardovd90

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Iemand die sinds het einde van de lockdown helemaal verslaafd is geworden aan escape rooms. Liefste elke week een nieuwe!

Ik escape met mijn vaste groep ( Team Morningwood ) of met mijn vriendin samen.


Mijn huidige top 3:

1. Le Prince ( Escaping Belgium )

2. Hunting Season ( Escaperoom Antwerp )

3. The Conductor ( Riddle Room )


Lid sinds

17-07-2021

Locatie

Sas van Gent

Statistieken

Escaperooms

60 reviews

60 kamers gespeeld

98.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

14 gespeelde spellen


4 forum berichten

Teams

Team Morningwood

4 teamleden

28 kamers gespeeld

Team Dreamwork

1 teamleden

25 kamers gespeeld

60 reviews

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 02 januari 2024

Wauw!

Wij wilden deze kamer, na dat we Erzsébet gespeeld hadden, heel graag spelen. Alleen besloten wij altijd vrij last minute dat we dit wilden doen, maar dit lukte niet. We besloten om een datum te kiezen waar we konden en hem gewoon in te plannen. En 30 december was het zo ver! We mochten eindelijk beginnen aan Le Prince!

Onthaal:
We waren hier al eens eerder geweest (2 jaar geleden) dus we wisten waar we naartoe moesten. Eenmaal aangekomen stond wel de parking volledig vol met dezelfde soort auto's. We hebben daarom even naast de parking onze auto gezet. We waren optijd vertrokken, maar kwamen ook maar net optijd aan. Daarom met een korte intro gingen we gelijk aan de kamer beginnen.

Kamer:
Ik ben normaal niet heel erg van de intro filmpjes, maar wat was deze van hoog niveau. Ik zat meteen in het filmpje en kon niet wachten om aan de kamer te beginnen. Eenmaal toen het filmpje klaar was mochten we beginnen. En hier begon het gelijk al, wat een prachtige kamer met geweldig effecten is dit. Het begin was prachtig en even vergat ik dat we ook puzzels op moesten lossen. Maar even terug naar de realiteit en gingen we puzzelen! De eerste puzzels werd al vrij duidelijk en was al snel opgelost. Met de nodige effecten kwamen we weer verder en bleef alles prachtig aangekleed. De puzzels waren vrij duidelijk alleen de oplossing niet altijd. Ik bleef ook vaak veel te lang naar de details kijken en verdronk er soms een beetje in. Ik moest puzzels oplossen, maar het liefste was ik eerst heel de kamer afgegaan om te kijken hoe alles afgewerkt was. Maar we moesten verder en na wat puzzels hadden we toch wat hints nodig om verder te komen. Er was een systeem waardoor het allemaal wat duidelijker was, maar dat viel ons pas vrij laat op. Maar met de nodige hints kwamen wij toch vrij vlot door de kamer. Tot we bij een puzzel kwamen en zelfs met heel wat hints duurde het vrij lang tot we erachter kwamen wat nou de bedoeling was. Achteraf heel logisch, op dat moment? Totaal niet. Lag dit aan de puzzel? ik vind van niet, het probleem leek mij meer dat wij te moeilijk dachten. Maar na de puzzel toch opgelost te hebben kwamen we steeds verder. En hierdoor losten we steeds meer puzzels op. De puzzels waren niet alleen prachtig aangekleed, maar ook enorm goed verwerkt in het thema. Hierdoor wist je vaak niet of het nou aankleding was of onderdeel van een puzzel. Maar beetje bij beetje kwamen we steeds verder en de effecten bleven geweldig. We hadden uit eindelijk gevonden waar we voor kwamen en wilden naar buiten, maar we waren nog niet klaar? Er was nog een laatste puzzel die vrij lastig was, maar wel heel logisch. Hierna waren we ontsnapt uit de kamer en stond onze host ons al op te wachten! Met nog ongeveer 5 minuten op de teller waren we ontsnapt! De host was ook zeer vriendelijk en heel enthousiast. Hij heeft ons nog een puzzel uitgelegd die wij per ongeluk opgelost hadden. En hij heeft de vele referenties uitgelegd die in de kamer waren, ik had er veel herkend maar zeker niet allemaal. We hebben nog hartstikke leuk na gepraat en zijn uit eindelijk ( jammer genoeg) weer richting huis gegaan.

Conclusie:
Het is een prachtige kamer! Zeker qua aankleding, maar ook qua puzzels. De host had aangegeven dat een van de puzzels veranderd zou worden en liet ons ook zien wat er voor in de plek komt. Ik ben zeer benieuwd voor de eigenaren hoe dit uit gaat pakken. Veel meer kan je niet over de kamer zeggen. Alleen dat waar je ook bent, je makkelijk 1,5 a 2 uur kan rijden en nog geen spijt zal hebben als je deze kamer heb gespeeld. Ik kan met zekerheid zeggen dat op dit moment Le Prince mijn nieuwe favoriete kamer is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Sfeer

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 02 januari 2024

Wij hebben de Link gevonden!

Wij hadden met onze vaste groep weer eens zin in een escape room. En Gent ligt vlak bij onze woonplaats en leek deze kamer ons wel wat! Even gekeken of er nog plek was en dan snel geboekt!

Onthaal:
We wisten waar de kamer was en op de site stond dat je kan parkeren bij de pizza hut. Alleen staat het niet echt groots aangegeven dus wij waren er al een keer voorbij gereden. Maar we wisten nu wel waar we moesten zijn dus we gingen parkeren en begaven ons naar de escape room. De ontvangst kamer was netjes aangekleed en lekker knus. Hier kregen we een zeer korte intro van de regels en konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Ik ben een keer eerder op deze manier een kamer binnen gegaan, maar nog nooit op zo'n manier gestart. Het was even onduidelijk voor mij of we nou gestart waren, maar voor dat ik het door had waren mijn medespelers al begonnen. We begonnen eerst met alles te doorzoeken en we vonden hier en daar wat spulletjes. Maar heel erg ver kwamen we nog niet. Tot we iets open trokken en we allemaal doorhadden wat de bedoeling was. De puzzel werd vrij snel opgelost en we kwamen zo langzaam maar zeker steeds verder in de kamer. We hadden een beetje moeite met de puzzel, maar uiteindelijk had een van onze spelers toch de puzzel opgelost! We kwamen steeds verder en verder en losten vrij snel nog wat puzzels op. Alleen hier begon het tempo toch wat terug te lopen, lag dat aan ons of de kamer? Ik denk aan ons... Ik was bezig een bepaalde puzzel op te lossen die helemaal voor mij weggelegd was. Het thema waar dit in verwerkt was, kon ik ook zeer waarderen. Buiten de escape room ben ik hier zelf ook redelijk fan van. Maar deze puzzel was opgelost en daardoor waren wij meer bezig aan de tweede missie dan de hoofdmissie. Maar een paar medespelers waren ook steeds verder aan het komen en met de nodige hints kwamen we toch steeds verder. De puzzels waren soms zo verwerkt dat ik er niet zo snel op zou komen om het zo simpel te doen. Maar toen eenmaal weer de flow er in zat kwamen we voor mijn gevoel steeds verder! De puzzels waren goed in het thema verwerkt en hoe verder je kwam hoe duidelijker het verhaal werd. We bleven maar puzzels oplossen en voor we het wisten hadden we nog maar 10 á 15 minuutjes over. De laatste puzzel was iets wat we al eerder opgelost hadden, maar hadden geen link gelegd met een ander element. Toen die er eenmaal was, waren we ontsnapt! Met nog zo'n 10 minuutjes over op de klok hebben we het gehaald! We werden opgewacht in de ontvangstkamer, waar we een drankje kregen. Hier kregen we een diagram te zien hoe goed we het hadden gedaan. Dit is een element wat ik zeer kan waarderen, heel leuk om te zien. Daarnaast nog een soort quiz hoe goed we alles onthouden hadden uit de kamer. We kregen ook een presentje mee naar huis wat ik altijd kan waarderen! Hierna zijn we weer richting huis gegaan.

Conclusie:
Het is een echt puzzelkamer, die wat leuke elementjes in de kamer heeft. Ik vond vooral het extra thema in de kamer heel erg leuk! De diagram en het presentje kon ik zeker waarderen, altijd leuk om zulke dingen te zien. De aankleding is qua thema heel erg goed aangekleed. De puzzels waren vrij goed in het thema verwerkt. De kamer is vrij groot, maar ik zou niet met meer dan 4 mensen aanraden. Zeker in het begin kan je elkaar ietwat in de weg lopen. Wij hebben de kamer wat later op de avond gedaan wat het vrij prijzig maakt. Maakt dit heel veel uit? Voor mij niet, want ben je in Gent of in de buurt zou ik deze kamer zeker eens spelen.


Reactie door The Box

19 februari 2024

Wat leuk dat je de tijd nam om zo een uitgebreide review te schrijven, Ricardo! Leuk om jullie ervaring te kunnen herbeleven op die manier!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Abandoned Cabin in the Woods

Smartrooms
Geplaatst op: 20 december 2023

Met wat tijd over...

We moesten op het vliegtuig wachten en hadden nog vrij veel tijd over en besloten daarom nog last minute een escape room te spelen. We hadden gekeken en deze kamer was nog open op maandag. Gevraagd of we een kamer konden spelen en dat kon nog! Even snel wat gaan drinken en dan konden we beginnen.

Onthaal:
De kamer was niet makkelijk te vinden, want je loopt een soort steeg in waar je normaal gezien niet in zou lopen. En dan nog zat het goed verborgen in een appartementen complex. Maar we hadden het gevonden en gingen naar binnen. Voor de langere mensen onder ons even oppassen hier, want de deurkozijnen komen soms maar tot net aan de schouders. Maar we werden vriendelijk onthaald en met een kleine intro mochten we aan onze kamer beginnen!

Kamer:
Dit zou in Nederland een kamer zijn die aan het begin van de escape rooms gestaan zou hebben. Het was een vrij kleine kamer en alles de puzzels waren allemaal heel duidelijk aanwezig. Al heel snel werd duidelijk wat er gedaan moest worden bij elke puzzel. Het was een lineaire kamer dus je moest op de voorgaande puzzel wachten, mocht je verder willen komen. De aankleding was leuk gedaan, maar heel basic. We kwamen heel snel heel ver, want de puzzels waren heel duidelijk en logisch. We kwamen op een punt waar het voor ons even niet duidelijk was en hebben toen toch nog even om een hint gevraagd. Bleek het volledig aan ons te liggen en niet goed hadden gekeken en toen we dat wel deden waren we ontsnapt. We waren met iets langer dan een half uurtje ontsnapt uit de kamer! We waren zo snel klaar dat we gevraagd hadden voor nog een kamer. De kamers zijn op maandag 50 euro vaste prijs, dus vonden we het wel leuk genoeg om er nog een te doen.

Conclusie:
Het is een kamer die ik niet snel aan zou raden. Zeker niet voor de ervaren spelers onder ons. Wij waren met 5 mensen en hadden uiteindelijk nog bijna een half uur over. De aankleding is heel simpel, maar toch leuk gedaan. En de puzzels waren ook leuk gedaan, maar wel wat je in oudere kamers vaker tegen kwam. Ben je in Vilnius en heb je wat tijd over zou je deze kamer kunnen spelen, zeker voor de prijzen die ze hier vragen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  32:00 min

 

Mad Astronomer’s Room

Smartrooms
Geplaatst op: 20 december 2023

Met nog wat meer tijd over...

We hadden bij de andere kamer nog best wel wat tijd over en de kamer was maar 50 euro die dag dus wij wilden er nog wel een spelen. Met wat overleg was deze kamer de beste optie.

Onthaal:
We hebben even een plaspauze ingelast en kregen dezelfde korte intro en konden aan de kamer beginnen.

Kamer:
De kamer was even groot als de andere kamer die we hadden gespeeld, alleen was deze naar mijn mening wat beter ingericht. De puzzels leken hier ook gelijk wat moeilijker. Wij kwamen er wel in, maar het liep voor mijn gevoel wat stroever. De puzzels werden wel opgelost en langzaam maar zeker kwamen we toch verder. Af en toe liepen we toch even vast tot gelukkig iemand weer een ingeving kreeg en de puzzel weer opgelost werd. Er zaten een paar leuke effecten in de kamer die het wat beter maakte dan de vorige kamer. We gingen vrij snel door deze kamer ook heen tot de laatste puzzel. We deden het goed bleek achteraf, maar deden toch iets fout. Maar met een kleine hint kwamen we weer verder en konden zo de puzzels weer oplossen. En met zo'n 45 minuten in de kamer hebben gezeten, waren we ontsnapt! Hierna hebben we nog even wat staan praten en snel onze spullen gepakt, want we moesten niet veel later naar het vliegveld toe.

Conclusie:
Net als de vorige kamer kan je deze kamer het beste spelen als je toevallig in de stad bent en echt tijd over hebt. Mocht je er een tussendoor willen spelen zou ik deze niet kiezen. De prijs daarentegen is heel aantrekkelijk.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  45:00 min

 

Race against time

Insight Out
Geplaatst op: 20 december 2023

When in Vilnius

We hadden ons jaarlijkse vrienden weekend en wat doen wij dan ook altijd? Een escape room! het was even zoeken, maar al snel bleek dat de beste optie Insight Out was. Even gekeken welke kamer we wilden doen en geboekt.

Onthaal:
Het was even zoeken, want de kamer zat in een binnenplaats wat leek op een binnenplaats voor huizen. Maar we zagen het bord dus we wisten dat we goed zaten. We moesten nog even wachten, want er waren nog mensen binnen. Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen en in het engels was er heel goed te communiceren. We moesten nog even een formulier met onze informatie invullen en we konden aan de kamer beginnen!

Kamer:
We kregen een kleine intro nog in de kamer en we kregen onze walkie talkie om te communiceren. Normaal zou ik dat heel jammer vinden, maar buiten Nederland en België lijkt het heel erg de norm om zo hints te krijgen. We konden beginnen! De kamer was heel strak aangekleed alsof je waande in de toekomst. Al snel werden de eerste puzzels opgelost en kwamen we langzaam verder. Het mechanisme die we toen moesten gebruiken was leuk gedaan. En de ruimte waar we vervolgens in kwamen, was mooi aangekleed.
Niet groot of uitgebreid, maar toch redelijk in thema. De puzzels waren over het algemeen vrij logisch, maar we liepen op ten duur toch even vast. Met een hint konden we weer verder komen en kwamen we steeds verder in de kamer. De puzzels waren ook leuk gedaan, je bent met heel de groep heel de tijd bezig. En met nog ongeveer een kwartier op de teller zijn we uit de kamer ontsnapt! We hebben nog even met de host gepraat en hebben op de andere kamer gewacht en zijn dan weer de stad in gegaan.

Conclusie:
Ben je in Vilnius en wil je een escape room doen dan zou ik deze aanraden. Het is geen stad om speciaal naar toe te gaan om escape rooms te spelen. Dit was wel de meest moderne kamer die er was. Het was leuk en vrij goed aangekleed en zeker het spelen waard ben je toevallig in die stad.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Goede service
 • Puzzels

 

Hotel California

2-Escape
Geplaatst op: 10 november 2023

Lekker op hotel!

We wilden met onze vaste groep weer eens een escape room doen! Na een tijdje hadden we besloten om er een te spelen op 31 oktober. De kamer zelf was zo uitgekozen en gingen we naar hotel California. Bij de reserveringsmail kregen we ook te horen dat we de Halloween versie kregen, dus we waren benieuwd!

Onthaal:
Het was even kijken waar we moesten zijn, we waren ietsjes te vroeg namelijk. We kwamen een deur tegen, maar dat was blijkbaar niet de bedoeling en moesten we aan de ingang wachten. Maar na wat rond te kijken, zagen we aan de buitenkant al wat puzzels. Die bleken van een geocache te zijn. Altijd leuk om te zien dat zulke dingen ook worden toegevoegd. Maar na een tijdje werd al duidelijk wat de Halloween versie inhield en begonnen er mensen rond te lopen. Na een tijdje kregen we de sleutel en konden we aan de escape room beginnen!

Kamer:
Binnen ging het acteerwerk verder en zaten we al in het avontuur! We werden dan naar onze plek gebracht en konden we beginnen! De eerste puzzels vielen al wel snel op en al snel konden we al een stapje verder. De puzzels waren een combinatie van zoek en doe puzzels. Deze wisseling van puzzels hield het voor mijn gevoel wel fris. De aankleding was goed gedaan en was het ook een ouderwets hotel voor mijn gevoel. We kamen langzaam maar zeker wat verder, maar stokte het toch wat op ten duur. Met een hint konden we weer verder en kwamen we steeds verder in de kamer. Er waren steeds meer puzzels, deze konden soms maar door 1 persoon gedaan worden dus stond je af en toe niks te doen. Maar al snel moest iedereen weer aan de bak. Puzzels waren ook vrij logisch en goed in thema verwerkt. En na heel wat puzzels te hebben opgelost kwamen we eindelijk een heel stuk verder in de kamer. We waren nog steeds wat puzzels aan het oplossen tot er plots iemand meegenomen werd. We trokken ons hier maar niks van aan en gingen verder met puzzelen. De puzzels moesten opgelost worden met attributen uit de hele kamer en voor we het wisten kwamen we weer een stapje verder. Alleen was er geen indicatie dat we verder konden, dus hadden we een hint nodig om hier achter te komen. Hierna kwamen we onze medespeler weer tegen met een blinddoek en geketend. Dit hebben we gewoon even genegeerd tot we de code hadden en hij weer vrij kon komen. Het waren nog wat puzzeltjes oplossen tot de laatste puzzel. Hier wisten we wat we moesten doen, maar dit werd een klein beetje verstoord door een van de acteurs. Hierdoor resette de puzzel zichzelf steeds en waren we bijna niet ontsnapt. Maar met nog 24 seconden waren we uit de kamer!

Conclusie:
Hele leuke kamer, het huis zelf is een leuk ouderwets huisje met een veranda. Het huis is grotendeels gebruikt, dus je hebt genoeg te verkennen en te spelen in deze kamer. De aankleding was ook heel goed gedaan, maar voor mij viel alleen de laatste kamer uit de toom. Die is ten opzichte van de rest wat minder goed aangekleed. Maar naast dit was voor mij alles goed in thema verwerkt en waren het ook leuke doe en zoek puzzels. Het Halloween tintje waren de acteurs, maar daar had je gelukkig niet al te veel last van. Al met al een leuke kamer en zeker eentje die je eens moet spelen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  65:36 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service

  2-Escape Oostkamp

Meh

We bedachten ons weer eens om last minute een escape room te zoeken. Na wat zoeken konden we deze kamer een paar uur van te voren nog boeken en gingen we deze doen!

Onthaal:
We werden heel vriendelijk ontvangen door de medewerkers die aanwezig waren. Omdat het al vrij laat was gingen we vlug naar de wc en gingen we richting de kamer.

Kamer:
We deden onze spullen in een kastje en kregen een kleine intro van de kamer. Hierna begaven we ons richting de kamer en konden we beginnen. De kamer is heel donker, maar vrij groot. Je ziet gelijk een aantal dingen waarvan je kan denken, hier moet ik iets mee maar wat. Na een tijdje zoeken konden we de puzzels opzoeken. De manier van puzzels oplossen was niet helemaal mijn ding. Alles bleef ongeveer hetzelfde waardoor de kamer eentonig overkwam op mij. Ik had zelf niet echt het gevoel dat ik veel had gedaan in de kamer. Dit zal een van de redenen zijn, dat dit niet een kamer voor mij is. We hadden een paar hints nodig om verder te komen en we kwamen dus ook steeds verder. Maar ik bleef me maar op 1 puzzel focussen die ik maar niet opgelost kreeg. We losten nog wat andere puzzels op en waren al bij het einde. Nog de laatste puzzel en we hadden Alice gevonden! De host wilde nog even de kamer overlopen en hij gaf aan dat we een puzzel op hadden gelost op een manier die niet de bedoeling was. We waren dan ook de eerste die het op die manier hadden gedaan. Maar we hebben nog heel even staan praten en zijn ook weer richting huis gegaan, want het begon al laat te worden.

Conclusie:
Dit was niet mijn kamer. De aankleding was leuk gedaan, maar ik kreeg het gevoel dat het al wat ouder was. De puzzels waren wel in thema, maar kwamen voor mij niet altijd even goed over. Ook met het gevoel dat ik bijna niks had gedaan, was dit gewoon niet mijn kamer. Maar hij kan last minute geboekt worden en de prijs is vergeleken met andere kamers aan de lage kant. Dus zoek je iets last minute zou je altijd deze nog kunnen doen.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  46:00 min


 • Goede service

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 04 oktober 2023

Wauw!

Omdat we wilden vieren dat we officieel 2 jaar een relatie hadden gingen wij een escape room doen! Het was even zoeken voor een kamer, want het was redelijk last minute. Maar na een tijdje zoeken kwamen we uit op de Jumanji kamer van Missing Link. Even contact gehad of er nog plek was en of de kamer met 2 personen gespeeld kon worden. En dat kon! Dus die avond gingen wij richting Geel om de kamer te spelen.

Onthaal:
We werden heel vriendelijk ontvangen door de medewerkers die aanwezig waren. Omdat het al vrij laat was gingen we vlug naar de wc en gingen we richting de kamer.

Kamer:
We deden onze spullen in een kastje en kregen een kleine intro van de kamer. Hierna begaven we ons richting de kamer en konden we beginnen. De kamer zag er al gelijk leuk aangekleed uit en we zagen al gelijk wat we allemaal konden doen. Maar we zagen niet zo snel waar we moesten beginnen. Maar na eventjes rond te hebben gekeken kwamen we toch even op gang. Na de eerste puzzel konden we steeds meer puzzels oplossen en kwamen we steeds verder. En hoe verder we kwamen hoe meer effecten er waren. En sommige waren hartstikke leuk en leuk gedaan. We kwamen steeds verder in de kamer en het was ook heel verrassend hoe groot de kamer in zijn totaliteit was. Je komt steeds verder en het blijven steeds vrij grote ruimtes waar je in speelt. We kwamen bij een puzzel waar we de oplossing van wisten, maar het werkte niet. Hier was het een beetje anders dan ik gewend was, want ik moest hardhandiger zijn dan normaal. Maar alles deed het nog achteraf! En op ten duur kwamen we echt in Jumanji terecht! Alles was heel mooi aangekleed en er was enorm veel te doen. Zoveel dat we, na eerst heel even te hebben gekeken, niet wisten waar we moesten beginnen. Maar al snel kwamen we verder en verder. Alles ging vrij snel, maar we liepen toch even vast. En we hadden hier de eerste echte hint nodig om verder te geraken. We bleven hierna maar puzzels en puzzels oplossen en de effecten waren echt geweldig gedaan. Alsof je het spel echt aan het spelen was. En we keken op ten duur op de klok en we hadden nog maar 7 minuten over! En voor ons gevoel moesten we de halve kamer nog uit spelen. Met wat druk hebben we de kamer verder gespeeld en zijn er toch uitgekomen! met nog minuten en 10 seconden op de teller bleek dat we al vrij aan het einde van de kamer waren! En wat was deze goed! We hebben nog een geruime tijd met de host staan praten over de kamer en kamers die we al hadden gespeeld. Maar het werd echt laat en wij moesten nog een tijdje in de auto zitten dus zijn toen maar naar huis gegaan!

Conclusie:
Dit is echt een prachtige kamer, die je gespeeld moet hebben! Er staat dat de kamer met minimaal 3 personen gespeeld kan worden. Maar met overleg kan dit ook met 2 personen. De aankleding is harstikke goed gedaan en er waren enorm veel puzzels aanwezig. Je krijgt 70 minuten en die kan je ook volledig vullen door de puzzels. Ik raad deze kamer enorm aan! Het enige puntje is dat de kamer qua prijs aan de hogere kant zit, zeker voor 2 personen. Maar dit is zeker de moeite waard naar mijn mening.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  64:50 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Prijs

 

Artevelde brewery

Next Level Games
Geplaatst op: 18 september 2023

Verjaardagfeestje!

Het is weer 13 september, dat betekend weer een escape room spelen voor mijn verjaardag! Ik had er al een tijdje een op het oog, maar die was nog niet gebouwd. En na nog een keer controleren bleek deze af te zijn! Goede reden om deze te spelen!

Onthaal:
Als je je weg niet goed weet door Gent kan deze kamer best moeilijk te vinden zijn. Gelukkig had ik even van te voren gekeken en wist ik waar deze kamer zat. We kwamen binnen en een van de medespelers was al binnen en was nog even met de host aan het praten. We waren ruim op tijd dus de host gaf aan dat, als we dat wilden, we eerder konden beginnen! Das dat deden we dan ook!

Kamer:
In de kamer kregen we nog een kleine intro en een kleine uitleg van de regels en dan konden we aan de kamer beginnen! Ik heb eerst even rond gekeken en het zag er allemaal heel erg goed uit. De eerste puzzels waren vrij duidelijk en hadden al vrij vlot de eerste puzzels opgelost. Hierdoor kwamen we gelijk wat verder. En het rondkijken bleef ik doen, Want de aankleding was supergoed gedaan! Het enige aandachtspuntje voor mij was, was dat er geen echt plafond in de kamer zat. Ik vond dit een beetje jammer, want alles is zo goed aangekleed en dat blijft dan open. Maar we bleven wel een beetje haken vanaf dit punt en we doorzochten alles, maar toch liepen we een beetje vast. En de host had van te voren gezegd dat de hints werden aangegeven met een geluidje. Alleen die viel voor mij zo niet op dat ik dacht dat het een geluidje was dat we iets goed deden. Maar de host wilde ons iets duidelijk maken en omdat wij dat niet doorhadden moest hij de kamer in komen om aan te geven dat we in een kamer waren wat niet hoorde. Dat betekend even terug gaan en de puzzels oplossen. We hadden nog even een hintje nodig, maar zodra deze opgelost was konden we toch terug naar die kamer. De puzzels vielen wel goed op, maar de oplossing niet altijd. Maar met een hint af en toe konden we toch verder komen, maar de tijd begon op ten duur toch te tikken. Maar we bleven doorgaan! En met nog een aantal hints kwamen we steeds verder en verder. De puzzels werden steeds meer opgelost en toen hadden we de laatste puzzel en waren we ontsnapt! We hebben samen met de host de kamer nog nagelopen en hieruit bleek dat 2 puzzels in de kamer niet werkten. Hierdoor konden wij een ruimte verder terwijl dit niet de bedoeling was. Wij hebben ook aangegeven dat er een onderdeel niet goed werkte waardoor we lang niet wisten of het lukte of niet. De host gaf aan dat wij pas de 2de groep waren die ontsnapt waren sinds de opening! En wat vooral een pluspunt was voor mij is dat je een van de bieren krijgt als je uit de kamer ontsnapt bent!

Conclusie:
Het is een mooie aangeklede kamer met een hoge hoeveelheid puzzels. De puzzels zijn allemaal vrij duidelijk, maar door de hoeveelheid soms moeilijk om op te lossen. Wat wel jammer was dat er 2 puzzels waren die niet werkten en we hebben daar wel wat tijd ingestopt. Nu werkte een van de twee wel een beetje waardoor er een deur te vroeg open ging. Misschien is het nu meer een periode waar de kamer nog getest zou moeten worden. Maar desondanks heb ik me goed vermaakt in deze kamer en zou ik deze spelen als de kamer wat ouder is en hopelijk alles weer werkt!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  55:15 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • niet werkende puzzels

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 01 augustus 2023

Geweldige kamer!

We hadden weer zin in een escape room en deze keer gingen we dat met zijn tweeën doen. Even zoeken en dan leek deze kamer me toch wel interessant om te spelen. Het was iets meer dan een uurtje rijden dus geen reden om niet te gaan!

Onthaal:
Als je aan komt gelopen is het een prachtig gebouw om te zien. Een klein hotel met escape hotel op de gevel. Het was duidelijk dat we op de goed plek waren! De host was heel aardig en enthousiast en voor we begonnen hebben we nog even over onze ervaring met escape rooms gepraat. Op de site stond dat deze kamer pittig was met twee personen en dat bevestigde hij nog een keer. Maar na het praatje kregen we de intro en mochten we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Voor dat je de kamer mag betreden krijg je nog een voorwerp mee, nou ben ik hier normaal niet zo'n fan van. Maar dit was wel erg leuk gedaan! Eenmaal in de kamer is het heel erg mooi aangekleed! Ik heb eigenlijk eerst even goed rond gekeken voordat ik aan de puzzels ging beginnen. De eerste puzzel duurde even tot we er mee gestart waren, maar eenmaal bezig ging deze vrij vlug. We hadden een paar puzzels opgelost en we konden verder in de kamer. Maar daar was de eerste jumpscare ( het is geen enge kamer, maar af en toe een jump scare is wel aanwezig ). We ging na de lichte schrik gewoon weer verder en hier begon de flow wat minder te worden. We konden de eerste puzzels wel vinden, maar een van de puzzels kwamen we maar niet uit. En met een paar nodige hints hadden we de puzzel toch eindelijk door. Een typisch gevalletje van achteraf was het zo simpel. Maar na deze puzzel op te hebben gelost konden we weer gelijk verder! de puzzels werden langzaam opgelost en we kamen langzaam steeds verder. Er zaten leuke effecten in de kamer, niks over de top, maar wel leuk gedaan. We kwamen steeds verder in de kamer, maar de tijd raakte ook steeds verder op. De druk was weer te voelen. Er leek nog zoveel te moeten doen, maar met nog een paar hintjes kwamen we er snel uit. En na de laatste puzzel kwamen we er uit! we hadden de kamer gehaald! We hebben de kamer nog globaal besproken en nog best lang met de eigenaar staan praten over andere kamers en onze ervaringen! Het werd helaas al laat en we moesten nog een eindje rijden dus dat was het einde van de escape room. Maar mochten ze hier nog een extra kamer bouwen, kom ik zeker weer langs om die te spelen!

Conclusie:
Het is een vrij pittige kamer, zeker met twee. Maar hij is ook enorm mooi en goed aangekleed. Voor mij was vooral het eerste gedeelte enorm goed aangekleed en je waande je ook echt in een hotel. De puzzels waren goed in thema, maar konden met momenten heel erg pittig zijn. Al met al is dit een kamer die je gespeeld moet hebben vind ik. Het is voor mij geen top 3 escape room, maar zeker in mijn top 5!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:10 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

The Toy Factory

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 20 juli 2023

Mijn 50ste kamer!

Deze stond al een tijdje op de wishlist. We zijn hier een tijd geleden al eens Hunting Season komen doen en dat was voor mij een van de beste kamers die ik gespeeld heb. Deze stond al een paar weken op de planning en nu was het eindelijk zover! Mijn 50ste kamer kon ik niet beter vieren dan door deze te spelen!

Onthaal:
We waren netjes optijd en we hadden nog even de benen gestrekt voordat we de kamer binnen gingen! Vanaf dat moment begon het allemaal al. We hadden deze keer geen Wout die onze host was, maar deze host was ook enthousiast met zijn acteerwerk! De intro was hartstikke leuk gedaan en ik kon dit allemaal wel waarderen. Alleen kan ik wel snappen dat sommige mensen hier niet goed tegen kunnen. Maar na de intro konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
We konden beginnen! We wisten gelijk wat we moesten doen, maar dit was helaas niet ons soort puzzel. Maar dat lag meer aan ons dan aan de puzzel zelf. Na deze puzzel konden we weer wat verder en daar begon het bij ons een beetje in te zakken. De puzzels zijn hartstikke goed in het thema verwerkt. Maar naar mijn mening zo goed, dat ze niet opvallen. Dat is hartstikke knap en eigenlijk hoe het hoort. Maar hierdoor zakte de flow bij ons helemaal weg. En als we een puzzel dan toch hadden opgelost viel pas echt op hoe logisch ze allemaal waren. Maar met een paar hintjes konden we gelukkig verder en kwamen we steeds verder in het verhaal. Maar omdat de flow wegzakte had ik wel de tijd om eens goed rond te kijken. En bij deze kamer lag het zeker niet aan de details. Aan alles was gedacht, van het geluid, tot de vloer, de ramen. Aan alles was gedacht en de effecten waren ook geweldig goed. Sommige waren voor mij zo geweldig dat je eigenlijk de puzzels niet op wilt lossen. Maar toen we eenmaal aan de tweede helft van de kamer begonnen, begon het bij ons ook op te schieten. We zagen alle puzzels en we konden ze ook vrij snel oplossen. We hebben hier alleen nog 1 hintje nodig gehad om ons de goede richting op te duwen. We kwamen uiteindelijk bij het einde en die was hartstikke leuk gedaan! We hadden de kamer gehaald! We mochten er 75 minuten over doen en we hebben er 75 minuutjes over gedaan! We hebben achteraf nog even wat gedronken, want het was wel een beetje warm geworden. En we hebben nog heel even met de host staan praten. We wilden nog wat langer praten, maar we kregen het gevoel dat de host ons uit wilde zwaaien. Niet heel gek, want het was al bijna half 11, maar geen fijn gevoel... We hebben nog zelf lang over de kamer na zitten praten in de auto en ik bleef de kamer zelf nog lang in mijn hoofd na spelen.

Conclusie:
Het was een prachtige kamer die van start tot finish volledig was afgewerkt. De puzzels zaten goed in thema en waren prachtig verwerkt. Aan alles was gedacht en de effecten werden goed aangesterkt door licht en geluid. Maar toch was er voor mij geen cijfer 10 gevoel aanwezig. Die eerste helft van de kamer was wel logisch, maar pakte mij niet. Maar de hele kamer is een belevenis die je gespeeld moet hebben! Het is voor mij dan geen 10 maar zeker een 9,5.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Mr. Tesla

ExitDoors
Geplaatst op: 12 juni 2023

Deze was echt Dusseltof!

We hadden een weekendje weg gepland in Little Tokyo in Düsseldorf. En wat hoort er bij zo'n weekend? Juist! Een escape room! Na wat zoeken sprak deze kamer mij toch het meeste aan en hebben we deze kamer geboekt!

Onthaal:
We waren vrij op tijd aangekomen bij het pand en werden vriendelijk ontvangen. Wij begonnen in het engels te praten, want ons duits is niet zo heel er goed. Dat was geen probleem, maar de kamer stond nog niet ingesteld op engels. Maar we kregen eerst een briefing, maar na aangeven hoeveel kamers wij hadden gespeeld was een standaard praatje niet nodig vond de host. Hij legde wel uit dat de kamer AI gestuurd zou zijn en die zelf beslist wanneer er een hint nodig is. Dus hints vragen was niet nodig. De AI hield bij hoe ver je was en aan de hand hiervan kreeg je hints. Hierna mochten we ons naar de kamer begeven!

Kamer:
We kwamen binnen en alles zag er hartstikke goed uit! aankleding was erg goed gedaan! Zo goed dat we in eerste instantie even niet wisten wat we moesten doen. Maar na even zoeken werd het al wat duidelijk, maar wat ons ook duidelijk werd is dat wij er niet gelijk helemaal in zaten. Er moest een hint komen om ons een duwtje in de goede richting te geven. En na dit duwtje kwamen we gelijk een stuk verder! We begonnen puzzels op te lossen en kwamen steeds verder. Na een bepaalde puzzel te hebben opgelost, kwamen we opeens niet meer verder. Veel gezocht en gekeken, maar niks gevonden. Blijkbaar was een onderdeel niet vanzelf gegaan dus moesten we het een handje helpen. Hierna liepen we eventjes vast, maar uit het niks lukte het ons weer en kwamen we steeds verder. De puzzels werden opgelost en hadden tot het einde nog maar 1 hint nodig. We hadden de kamer opgelost! De host stond al bij de uitgang en feliciteerde ons! We hadden er 54 minuten over gedaan en het gemiddelde was 64 minuten dus we voelden ons best goed! De host gaf aan dat bij het opstarten van de kamer hij iets vergeten was, waardoor het niet werkende onderdeel zijn werk niet deed. Hij bood ons een drankje aan ter vergoeding. Super service. Na de kamer waren we nog wat aan het praten en gaf hij ons tips om de stad te verkennen. Ook bood hij ons 15% korting aan voor de andere kamer, die kamer hebben we daarom in de avond geboekt!

Conclusie:
Het was een AI gestuurde kamer, iets wat voor mij nieuw klonk. Maar hierdoor kwamen sommige tips dubbel als het niet snel genoeg ging voor de AI. Maar de kamer was zeer mooi gedecoreerd! Ik vond het gelijkwaardig qua aankleding aan de kamers in Nederland. De puzzels waren vrij goed in het decor verwerkt en op zich goed in thema. Alleen de laatste puzzel vond ik er niet echt bij passen. Maar al met al was dit zeker een goede kamer. De host gaf aan dat we nog een email zouden krijgen met onze prestaties. De prestaties werden dan vergeleken met het gemiddelde van de kamer. Hartstikke leuk gedaan vond ik! Als je in Düsseldorf bent raad ik deze ten zeerste aan!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving

 

Fiction escape

ExitDoors
Geplaatst op: 28 juni 2023

Zijn wij nou ontsnapt?

We hadden een weekendje weg gepland in Little Tokyo in Düsseldorf. En wat hoort er bij zo'n weekend? Juist! Een escape room! En na de eerste kamer kregen wij een korting om hun andere kamer te spelen. Dus wij dachten, waarom niet?

Onthaal:
We waren weer vrij op tijd bij het pand. Omdat we al eerder waren geweest was een introductie niet meer nodig. We mochten onze spullen opbergen en op naar de kamer!

Kamer:
In de kamer kregen we nog even een kleine intro over het verhaal voordat we eraan mochten beginnen! Eenmaal begonnen gingen we maar eerst even zoeken of we wat konden vinden. Maar we gingen niet echt goed van start. Maar beetje bij beetje kwamen we toch wel wat verder. Er zaten een aantal effecten in de kamer die leuk gedaan waren. Maar als je verder in de kamer komt, wordt het wel een stuk spectaculairder. We wisten wel wat we allemaal moesten doen, maar op een moment zaten we helemaal vast. Gelukkig had een van ons een helder moment en we konden weer lekker verder stomen door de kamer. Alles ging vrij soepel en het was ook vrij duidelijk wat we allemaal moesten doen. Alleen toen kwamen we bij een gedeelte dat we op afstand samen moesten werken. De kamer is volledig geautomatiseerd, maar ik kreeg het gevoel dat er op het einde iets mis aan het gaan was. De besturing die we hadden reageerde heel traag en op een moment leek het zelfs alsof de kamer heel even was gecrashed. Maar alles leek daarna weer in orde. Maar toen kwam het grootste hekelpunt voor ons... Ik kon niet meer terug naar de kamer waar ik moest zijn. Ik bleef maar heen en weer lopen. We wisten wel wat we moesten doen, maar we wisten niet meer precies hoe. Er kwamen hints en werden een klein beetje geholpen, maar het lukte gewoon weg niet. En plots... was het opgelost. En kwam de host de kamer binnen... Ze zei dat we het hartstikke goed hadden gedaan en dat we zelfs het "extra" gedeelte aan het doen waren. Dat gedeelte kon je alleen spelen als je snel genoeg door de kamer heen was. Maar wij gaven aan dat het niet goed ging, want de deur zat op slot. En dat had niet zo moeten zijn volgens onze host. Dus helaas is er toch iets mis gegaan. Daarna hebben we nog even gepraat en zijn we weer lekker Little Tokyo ingegaan!

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar gaf ons een slechte smaak in de mond. Het laatste gedeelte was toch een beetje vreemd. Maar met geautomatiseerde kamers kan er altijd wat gebeuren. De kamer was wel goed aangekleed en de puzzels waren wel origineel. Zou ik hem aanraden? Dat niet echt, maar de kamers zijn opzich voor 2 personen al niet duur met zijn 80 euro. En met de 15% korting die wij kregen konden we het niet laten liggen. Leuke kamer, maar je hoeft er niet speciaal voor naar dusseldorf te gaan.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • ging iets mis met automatisering

 

The Mine

Level Up Gent
Geplaatst op: 25 mei 2023

This review is mine

Ik had gewoon weer eens zin om een escape room te spelen. Ik was deze al eerder tegen gekomen, maar met 1 review bleef ik toch wat huiverig. Maar deze was dezelfde dag nog te boeken dus ik dacht waarom niet! Met een ander lid van Team Morningwood zijn we naar deze kamer toe gegaan!

Onthaal:
We waren ruim optijd vertrokken, maar omdat een parkeerplaats bij deze kamer niet echt heel makkelijk te vinden was kwamen we precies op de geboekte tijd aan. Dus als je deze kamer speelt, ga wat eerder door om een parkeerplek te vinden. We kregen snel onze uitleg en snel de intro van de kamer. En voor we het wisten mochten we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Begin van de kamer was heel leuk gedaan! Ik schrok er behoorlijk van, maar dat lag meer aan mij dan aan de kamer zelf. En voor we het wisten waren we de eerste puzzel al aan het oplossen. We kwamen zo nu en dan toch wat verder en zo kon ik de kamer zelf ook nog even goed bekijken. Ik vond de aankleding hartstikke goed gedaan, ondanks dat ik nooit in een mijn kom, vond ik het er goed op lijken. Je zag af en toe wel een kabeltje lopen, maar dat deed geen afbreuk aan de rest. De puzzels waren goed in het thema verweven en voor mij waren alle puzzels ook vrij logisch. Soms wat denkwerk, maar niks wat onlogisch was. We kwamen steeds verder in de kamer en begonnen steeds meer puzzels op te lossen. De sfeer van de kamer was heel goed gedaan door het vrij donker te maken met miniem licht. We kwamen steeds verder en voor mijn gevoel gingen we goed. We vonden steeds meer spullen en konden ook steeds meer onderdelen gebruiken. En voor we het wisten hadden we de kamer gehaald! Er stond nog 23:45 over op de teller en hadden geen hints nodig. De host zei dat we het hartstikke goed hadden gedaan, op een punt zo goed dat hij dacht dat we het snelste record gingen zetten. Maar zover was het niet, maar we hebben het wel voor elkaar gekregen dat we de derde beste tijd hadden! Na een foto hadden we nog even een praatje met de host over andere kamers en zijn we weer richting huis gegaan!

Conclusie:
Ik was positief verrast bij deze kamer! Er was maar 1 review, dus ik wist niet zo heel goed wat ik moest verwachten. Maar het thema sprak mij aan en wat mij betreft hebben ze dat goed neergezet. Als ik toch nog een puntje van kritiek heb is het, het scherm wat in de kamer hangt. Alles klopte voor mij, maar dan had je dat beeldscherm. Als je die in thema zou doen of misschien helemaal weg zou halen zou dat toch wat beter zijn. Ook denk ik dat je deze kamer niet met meer dan 2 mensen moet spelen i.v.m. ruimte die je hebt. Maar ben je in gent en heb je wat tijd over, zou ik deze zeker doen. Ook qua prijs is deze kamer heel goed te doen, wij waren met 2 mensen maar €50 kwijt en dat zie je niet zo vaak meer!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  36:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede service

  Marieke

Droom tijd!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En we begonnen de dag met Christin's droom!

Onthaal:
We werden zeer vriendelijk onthaald door onze gm. Ze wist gelijk te vertellen dat we er meerdere gingen doen op die dag en vroeg zich gelijk af waarom we niet voor Swat hadden gekozen. Want dat was haar lievelings van Missionroom. Maar na even wat kletsen en een sanitaire stop konden we aan onze kamer beginnen!

Kamer:
Omdat we al vaker met elkaar gespeel hadden vond de gm, en wij ook, dat een uitgebreide uitleg over de regels niet nodig was. Na de korte uitleg en intro konden we eraan beginnen! We starten in een wat sobere kamer en ik wist eerst niet zo goed waar ik moest beginnen. Lag er ook meer aan dat we met 5 waren en alles al een beetje bezet was, maar ik zag al snel wat. En iedereen vond wat en we konden al snel wat eindjes aan elkaar knopen. De eerste puzzels werden opgelost en we kwamen steeds verder. Ik vond het zelf wel fijn dat er een soort respons was als je een puzzel oploste. Dan wist je iig dat je de puzzel goed had gedaan. En we kwamen steeds verder, en toen werd duidelijk wat het hintsysteem was. Die vond ik wel hartstikke leuk gedaan! De rest begaf zich verder in de kamer en ik bleef even achter om een puzzel te proberen oplossen. De spannende sfeer begon wat te drukken toen ik alleen stond, maar dat was alleen maar goed! We kwamen steeds verder in de kamer en daaruit bleek voor ons dat alles wel netjes in het thema verwerkt is. Met name de puzzels waren leuk gedaan. Het enige puntje was voor mij toch de eindpuzzel, misschien als die iets anders was gedaan vond ik het een hele goede kamer! Maar bij de laatste puzzel werden we enthousiast opgewacht, want we hadden het heel goed gedaan! We hadden er maar 43 minuten en 9 seconden over gedaan! Nu was het alleen nog even een fotootje maken en moesten dan nog even wachten voor de volgende kamer.

Conclusie:
Christina's droom is een ietwat spannende kamer. Je voelt de spanning wel, maar zeker niet zo hoog dat je constant bang om je heen kijkt. De puzzels waren leuk gedaan en waren goed in thema. De aankleding was super, alles klopte wat mij betreft. Als ik dan toch een puntje van kritiek zou hebben is het toch de laatste puzzel. Als daar iets anders voor verzonnen kon worden dan zou dit een hele goede kamer zijn. Nu is het alsnog een goede kamer waar je zeker lekker in kan puzzelen. En daarbij de enthousiaste en vriendelijke gm, maakt deze eerste kamer van de dag al gelijk een goede indruk.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  43:09 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Mijn soort thema!!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En onze tweede kamer van de dag was Café Voorburg!

Onthaal:
Omdat we al vrij snel klaar waren met de eerste kamer, kwam onze gm met het idee om wat eerder te beginnen aan de kamer en dan konden wij wat eten bestellen. Die konden we dan tussen de tweede en de derde kamer opeten. Dat vonden wij een prima plan! Ze gaf aan dat ook zij die kamer kon begeleiden dus we konden beginnen wanneer het eten was besteld.

Kamer:
Uitleg over de regels was niet nodig dus we kregen een kleine intro en we werden op pad gestuurd. Dit was toch wel een van de meest originele manieren hoe ik een escape room ben begonnen. Ik vond het leuk, maar ook wel een beetje apart. Maar dat kond de pret niet drukken, want niet veel later stonden we in de kamer zelf. En hier werd ik blij van, dit is mijn soort thema. En als je als zo enthousiast bent lijkt het wel alsof je alles ziet in zo'n kamer. Er werd van alles door iedereen gevonden. En voor mijn gevoel werd de ene na de ander puzzel opgelost. Er was wel een punt in de kamer, we moesten iets doen en de twijfel sloeg even toe. Maar het klopte wel en we konden weer verder. Puzzel na puzzel werd opgelost en voor we het wisten stonden we buiten. We werden weer net zo enthousiast ontvangen en kregen weer te horen dat we het heel goed hadden gedaan. Daarna kregen we te horen dat we de beste tijd tot nu toe hadden gehaald zelfs! En dan was het nu tijd om te eten!

Conclusie:
Het thema van café Voorburg is mijn type thema. Je komt in een bruin café terecht en alles was heel goed aangekleed. de puzzels waren zeer logisch en werden daarom ook zeer snel opgelost. Dit was voor mij een hele goede kamer en zou hem aan iedereen aanraden. Kom wel met max 4 mensen, want wij waren met 5 en dat was toch wat te veel soms. Als enige puntje heb ik toch het hintsysteem, die zou ik als het kan toch veranderen. Die viel wat mij betreft toch wat uit de toon. Misschien een ouderwetse telefoon of iets dergelijks, maar dat is het enige puntje wat mij betreft!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  32:22 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 15 mei 2023

Hele goede kamer!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En de laatste kamer van de dag was DEA.

Onthaal:
We hadden even wat gegeten tussen de kamers door dus we hadden nog even tijd om uit te buiken. Daarna konden we met een andere medewerkster mee om aan de kamer te beginnen! we kregen eerst een intro en kregen daar ook wat spullen mee. Daarna konden we ons naar de kamer begeven.

Kamer:
We begonnen net als de tweede kamer van de dag, heel origineel. Ik vond dit echt geweldig gedaan. Na het begin konden we aan de kamer beginnen. We kwamen al heel snel bij het eerste slot en hier schrok ik toch wel even behoorlijk. Was ook vooral, omdat ik zelf niet aan het opletten was. We kwamen wat verder en we liepen wat vast. Hierdoor bleven we maar zoeken en rondkijken en moesten we toch een hint krijgen. Als we allemaal wat scherper waren, hadden we deze ook zelf op kunnen lossen. Maar hierna konden we weer verder, en alles was echt goed in thema gedaan. De kamer is op een serie gebaseerd en als je die gekeken hebt kom je echt heel veel tegen. De puzzels werden langzaam opgelost. Maar toch liepen we weer even vast en we bekeken een van de hulpmiddelen en konden toen gelijk weer verder. De puzzels werden nogmaals opgelost en hoe verder je komt hoe technischer de kamer werd. Alles was wat mij betreft goed aangekleed, dus heb ook vaak genoeg even goed staan kijken hoe alles eruit ziet. En voor we het wisten waren we weer ontsnapt! De langste tijd van de dag, maar dat maakt helemaal niks uit. Want wij hebben die dag 3 geweldige kamers gespeeld! Er werd gevraagd of er nog vragen waren, maar die waren er niet. Alles was vrij duidelijk. Daarna met beide gm's nog staan praten over andere escaperooms die we moeten doen. En de escaperooms die we allemaal hebben gedaan.

Conclusie:
Ik vond DEA een geweldige kamer, zeker als je de serie hebt gekeken dan zie je van alles terug komen. Het begin vond ik super origineel en goed gedaan! Kamer was heel technisch! het was vooral voor mij verfrissend dat een hele technische kamer een keer wel allemaal goed ging. De aankleding was voor mij ook echt top gedaan. De medewerksters waren heel enthousiast en aardig en dacht heel goed met ons mee. Al met al was het een geweldige dag met 3 goede kamers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  41:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels

 

The Mad Magician

MJ Escape
Geplaatst op: 04 april 2023

Magicly fun

We hadden wel weer eens zin in een escape room met zijn tweetjes. We hebben even gezocht en toen viel onze keuze toch op de Mad Magician kamer van MJ escapes!

Onthaal:
We gingen er naartoe en het was in het donker toch even goed kijken waar we nou heen moesten. Maar we zagen al snel een bord met Mj erop dus we wisten dat we de goede kant op gingen. En al snel werd de deur gespot. We werden vriendelijk ontvangen en er werd gelukkig ook de conclusie getrokken dat wij het standaard praatje niet nodig hadden. Dus die werd lekker overgeslagen. We begaven ons naar de kamer!

Kamer:
In de kamer kregen we nog een kleine intro en na deze intro konden we aan de kamer beginnen! We zagen al snel een aantal slotjes hangen en na even snel kijken konden we al snel aan de eerste puzzel beginnen. De eerste puzzel werd door een persoon gedaan en de volgende werd al door de volgende gezocht. Er werden steeds meer puzzels opgelost en met een goede samenwerking werden ze ook nog eens snel opgelost! We kwamen steeds verder in de kamer en maakten steeds meer sloten open. We zaten een heel erg goede flow en we bleven maar puzzels oplossen. Tot we bij een bepaalde puzzel kwamen, die kregen we nog niet opgelost. Slaan we die toch even over, komen we zo op terug. Maar bij het terug komen kregen we die toch niet zomaar opgelost. Hier kwam onze enige hint van de avond en die was goed genoeg om ons verder te helpen. Hierna werden weer alle puzzels opgelost en voor we het wisten waren we al klaar! We kregen nog even een buiging omdat we het zo goed hadden gedaan. We waren de tweede beste tijd van de maand en dat maar met zijn tweeën!

Conclusie:
Het voelt als een wat oudere kamer, maar dat maakt mij niet zo heel veel uit. Er waren veel slotjes, maar ook dat is niet erg. Een slotje kan een gevoel van voldoening geven. Er waren heel veel puzzels en die waren allemaal even duidelijk. Deze kamer kan je daarom ook het beste spelen als je zin heb om een uur lang te puzzelen!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  42:20 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 14 februari 2023

It's some kind of magic!

Het werd wel weer eens tijd voor een escape room met zijn tweeën. Eventjes gekeken wat er nog in de buurt was en al snel viel de keuze op deze escape room. We zijn hier al eens eerder geweest voor de viking kamer, dus we wisten gelijk waar we moesten zijn!

Onthaal:
De deur stond al op en dus we konden gelijk naar binnen. Er was tegelijk met ons nog een groep dus we kregen tegelijk de standaard regels uitgelegd. Daarna nog even snel de spullen in het kluisje leggen en we konden beginnen!

Kamer:
We werden de kamer ingeleid en we kregen hier nog een kleine intro die leuk gedaan was. En voor we het wisten was de kamer begonnen! We zagen al snel wat dingetjes die vast en zeker gebruikt moesten worden. Ook werden al snel de eerste puzzels opgelost en kwamen we lichtelijk wat verder. Maar we liepen al snel wat vast en hadden al de eerste hint nodig. Maar na deze hint kwamen we al een stuk verder en konden we steeds meer puzzels oplossen. In de tussentijd af en toe naar de aankleding gekeken en die zag er goed uit vond ik. Alles was leuk aangekleed en vrij goed in thema. We kwamen steeds verder en af en toe liepen we even vast. Maar dat lag ook af en toe even aan onszelf. En steeds meer puzzels werden er opgelost en kwamen we steeds verder. Het verhaal is vrij goed verwerkt in de kamer vind ik en er zit een leuke plottwist in het verhaal. Alleen het einde had ik toch anders gedaan. De laatste puzzel was er een die er totaal niet bij paste en wij vonden hem te simpel. Dat had ik met een andere puzzel ook. Die was leuk gedaan, maar paste er voor mij niet echt bij. En waar ik persoonlijk nooit zo fan van ben is geplastificeerde briefjes, maar dat ben ik persoonlijk. Maar desondanks hadden we toch even mooi de kamer opgelost met precies 8 minuten over op de teller! We werden opgewacht en hebben het nog even over de kamer gehad.

Conclusie:
Het is een leuk aangeklede kamer met leuke puzzels. Alleen het einde zou ik toch aanpassen, want die laatste puzzel past er voor mij niet bij. Voor de rest allemaal leuk gedaan en hebben het goed naar ons zin gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  52:00 min

 

Demonia

Exit Games Gent
Geplaatst op: 01 februari 2023

Puzzelkamer

Het werd weer eens tijd voor een escape room met onze vast escape groep! Maar wij wonen in een gebied waar amper escape rooms te vinden zijn. Dus we moesten weer uitwijken naar Gent. En na wat zoeken was onze keuze gevallen op de The Great Detectives kamer.

Onthaal:
Parkeergarage is gelukkig niet al te ver van de escape room, dus daar even geparkeerd en een paar minuutjes lopen. Bij aankomst was het een mooie ontvangstruimte. Heel mooi gedaan met de nep planten en de affiches van de kamers. Er was nog een andere groep dus we kregen samen de uitleg van de algemene regels en later apart over de kamer. We konden beginnen!

Kamer:
Het eerste waar ik toch naar kijk tegenwoordig is de aankleding van de kamer. En die was vrij basic en het had allemaal de nodige slijtage. Een onderhoud beurtje zou niet verkeerd zijn bij deze kamer. Maar we moeten natuurlijk ook de puzzels spelen. En aan deze geen gebrek in deze kamer. We vonden al heel snel best veel spullen die ons bruikbaar leken en konden zo de eerste puzzels proberen op te lossen. Ikzelf heb me scheel lopen staren op een puzzel, maar heb het dan toch op moeten geven om verder te gaan. Maar toen het balletje ging rollen bleef het balletje rollen. We kwamen best goed op gang en er werden best veel puzzels opgelost. Zo kwamen we steeds verder in de kamer tot we bij een puzzel kwamen waar we toch echt niet aan uit kwamen. Hier moesten we onze eerste hint gaan vragen. En dat is wel een ander puntje wat me niet lekker zat, want dit is gewoon een telefoon waar je de host mee belt. Maar je kon wel merken dat ze mee keek, want ze wist gelijk op welk punt we zaten. Met een vrij lange uitleg wisten we toch nog wat ons te doen stond. En verrek! Er was een sleutel en maar 1 slot en dat was die van de uitgang! We waren ontsnapt! En toen kwam de vraag: "Hebben jullie het moordwapen?" en daar was toch het antwoord nee op en toen viel ons ook wel een beetje op dat er minstens twee puzzels niet opgelost waren. Over deze puzzels hebben we toch even moeten nadenken, maar ook dit is ons gelukt! We hadden het moordwapen en waren ontsnapt! Met nog ongeveer 7 minuten op de teller hadden we een record kunnen zetten, maar dan had de kamer hintloos gespeeld moeten worden.

Conclusie:
Het is een leuke puzzelkamer, maar dat is het dan ook. Er is best wel wat onderhoud aan de kamer nodig en wat meer aankleding. Als dit gedaan zou worden zou het best een leuke kamer kunnen zijn. Zou ik er helemaal voor om rijden? Dat niet, maar ben je in de buurt en hou je van puzzelkamers dan zou je deze mee kunnen nemen.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 09 januari 2023

De tandjes! Wat goed!

De donderdag voor deze kamer hadden we ook een escape room gedaan en we wilden er eigenlijk nog wel een doen. Maar we wisten maar niet waar en wanneer. Tot we zaterdag aan het lunchen waren en we toch besloten die dag er een te spelen. Het was even zoeken, want op dezelfde dag boeken dat kan vaak niet meer. Maar wel bij Villa BreTil! En wat was ik daar blij mee, want deze stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Maar ook deze werd weer een spannende kamer dus met wat overleg toch samen besloten deze te spelen.

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken en voor een keer ook ruim voor tijd aanwezig. En we wilden expres in de avond aankomen, want we hadden gelezen dat de beleving op de parkeerplaats dan al begint. En dat is ook zo! De effecten zijn buiten al een beetje te zien en bij dat aanzicht had ik er echt zin in! We liepen naar binnen en kwamen in een oude woonkamer binnen en ik had het hier al naar mijn zin! Komen jullie voor de tandarts? werd er nog gevraagd en we mochten in de wachtkamer wachten. Nog even een sanitaire stop en we waren klaar voor de tandarts!

Kamer:
Vanaf het punt dat je binnenkomt in dit gebouw zit je in het verleden. Alles lijkt wel van 80 of wel 90 jaar geleden en dat vind ik echt geweldig. En iedereen die we tegen kwamen zat geweldig in zijn rol. We kregen onze instructie en we konden ons naar de kamer begeven. Hier kregen we nog een intro van de kamer zelf en we mochten beginnen! En je stapt binnen en wanneer je mag beginnen kijk je toch eerst even goed rond. En voor mijn gevoel waren we ook in een tandarts praktijk uit de jaren 40. Met als grootste pronkstuk dan toch de tandarts stoel. Je kan er veel woorden aan proberen vuil maken, maar dat lukt niet. Deze moet je zelf zien vind ik. Maar we kunnen niet te lang rond de kamer kijken, want je moet natuurlijk ook ontsnappen. We vonden al een aantal spulletjes en we zagen al wat puzzels die we op konden gaan lossen. En bij een wisten we zeker dat we hem hadden en... hij is niet goed... even opnieuw. Nog steeds niet goed. Nou dan maar even wat anders want de klok tikt! verder gekeken en we konden zo af en toe wel wat nieuws vinden, maar niet veel. Tot plots ons eerste effect begon en we konden weer door! Maar we zaten er vandaag niet zo in volgens mij, want niks kwam over bij ons. En toen kwam de eerste hint en gelijk ons schrikeffect door een enorme gil. Nou was dit geen effect van de kamer zelf maar door een van de spelers. Maar we kregen onze hint en we konden weer door. Stukje bij beetje kwamen we steeds verder. En de puzzels werden ook langzaam opgelost. En een tijdje niet gelet op de klok, maar daar stond nog zo'n 29 minuten op de teller. Ohh dat komt wel goed... Tot de volgende keer dat we keken er nog maar 10 waren en we het gevoel hadden dat we nog niet eens op de helft waren. We hadden voor ons gevoel veel hints nodig, maar dat lag deze keer meer aan ons. Want hoe verder we in de kamer kwamen, hoe meer hints ik tegen kwam van puzzels die we daardoor veel sneller konden oplossen. Maar we kwamen toch langzaam steeds verder, maar die timer stond nu al op 5 minuten. Dan nog even deze puzzel oplossen en dan was het nog maar 2,5 minuut. Nu begon de moed toch in de schoenen te zakken. Was dit een kamer die we niet op gingen lossen. Maar dat betekend niet dat we zomaar opgeven. We hebben nog puzzels om op te lossen. We gaan nog even door en... het is ons gelukt! Met nog 48 seconden op de teller. Heb die tandarts ons toch mooi niet te pakken! De assistent helpt ons nog snel naar buiten voordat hij er is en we konden ons welverdiende drankje gaan benutten. En hier werd eerst nog even onze foto gemaakt en kwamen we aan de praat met de eigenaren. Wat een vriendelijke mensen zijn dit zeg! We hebben het over van alles gehad, over de kamer en de andere kamers, over andere escape room bedrijven en alles wat we op dat moment maar konden bedenken leek het wel. Het was dat wij nog ons avond eten moesten gaan klaar maken, want anders was ik die dag niet meer weggegaan.

Conclusie:
Hele goede kamer, maar ook hele aardige en enthousiaste mensen. Door de totale beleving is dit zeker een kamer die gespeeld moet hebben. Ik ben zelf benieuwd naar de Hannah kamer en hun aankomende kamer! Het enige puntje wat ik zou veranderen is het beeldscherm die in de kamer hangt vervangen voor iets anders. Ik zou het aan ze zelf hebben doorgegeven als ik niet zo enthousiast over andere onderwerpen aan het praten was met hun. Maar ik denk met hun vindingrijkheid dat ze vast en zeker hier iets voor zouden kunnen verzinnen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  villa-bretil

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 09 januari 2023

Top kamer!

We hadden een dagje Rotterdam ingepland en wat hoort er bij zo'n dagje? Een escaperoom! Even zoeken en de kamer was al snel uitgezocht. Samen met mijn vriendin die toch eigenlijk niet van de enge kamers is, maar we gingen er toch voor!

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken, maar kwamen maar net te laat aan. We haasten ons naar boven toe en moesten we even wachten tot er iemand was. We werden zeer vriendelijk onthaald en na een korte praatje en inleiding konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Bij binnenkomst zag de kamer er goed uit! Aankleding was leuk gedaan en alles zag er niet nieuw uit, wat ook niet bij het thema zou passen, maar was ook zeker niet verweerd. We waren begonnen aan de kamer dus we zochten wat we allemaal te doen hadden. Er werden wat dingetjes gevonden en wisten al snel een paar puzzels te vinden die we al konden proberen op te lossen. En voor we het wisten was een van de eerste puzzels al opgelost! En we kwamen langzaam verder en toch was er een puzzel waar we niet goed wisten wat we moesten doen. Daar kwam onze eerste hint en wat is dat gaaf gedaan! Heel leuk effect voor in zo'n type kamer. En door de hint kwamen we gelijk een stuk verder. En naarmate je verder komt in het verhaal/kamer komen er steeds meer leuke effecten voor in de kamer. Bij een effect even stil gestaan hoe ze dat allemaal zouden doen, maar we moesten toch ook uit de kamer ontsnappen. Dus snel weer verder. Puzzels werden wel goed gedaan, maar het werkte allemaal niet. En toen kwam er een hint, en dat was even klein facepalm momentje. Want hoe was ik daar nou niet zelf opgekomen. En we konden gelijk weer een stap verder en puzzels werden hierdoor weer steeds verder opgelost. En toen zag ik dat er geen klok maar een andere tijdsaanduiding in de kamer aanwezig was. En dat kon ik ook zeer goed waarderen. Hartstikke leuk gedaan en beter dan een klok die staat af te tellen. Maar die aanduiding zat toch wel ver aan zijn einde... De moed zakte er bij mij een beetje in, maar we moesten door! En toen werd er nog wat vrijgespeeld en daar was het! Het gene wat we al die tijd hadden moeten vinden! En daarmee waren we ook uit de kamer ontsnapt! We werden gefeliciteerd, want we hadden het gehaald! En dat met niet al teveel tijd meer over, want we hadden nog maar 48 seconden over! Daarna praatje gemaakt met de zeer enthousiaste game hoste. Ze was ontzettend vriendelijk en legde ons, waar wij het nog nodig hadden, uit wat we wilden weten. Nog een hele leuke praat na gehad en ze was zo vriendelijk geweest het allemaal niet al te eng te maken voor ons.

Conclusie:
Hele leuke kamer! Zit heel leuk in elkaar, het is een puzzel kamer en een klein beetje een doe kamer. Wij waren met zijn tweeën wat best pittig kan zijn als je niet al te veel ervaring hebt. Want er is best veel te doen in de kamer. De aankleding was heel leuk en goed gedaan en goed gebruik gemaakt van het gebouw zelf! De effecten zijn ook heel leuk en vrij goed gedaan in de kamer. Het thema vind ik een best een leuk thema, maar het school gedeelte kwam er bij mij niet helemaal uit. Maar dit doet ook helemaal niks aan je beleving in deze kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 02 december 2022

Geweldige kamer!

Voor het team op mijn werk mocht ik het team uitje organiseren. En wat gaan we dan doen? Een escape room! Maar wij hebben er bijna geen in de buurt, dus dan werd het Gent. De keuze was eigenlijk op sector z gevallen, maar daar waren we helaas net te laat voor. Dan maar 2 verschillende kamers! ik moest deze doen, want de andere had ik al gedaan.

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken, maar kwamen maar net te laat aan. 1 iemand was zelfs 20 minuten te laat, maar die mocht uiteindelijk toch nog meedoen! Super dat dat nog mocht! Maar we werden vriendelijk onthaald door de host. Een aantal mensen moesten nog even naar de wc en dan konden wij richting de kamer!

Kamer:
Eerst even de regels overlopen en dan konden we aan de kamer beginnen. De intro was echt super leuk gedaan, je moet van te voren ook een keuze maken. Ik vond mijn keuze niet super, maar toch ook wel leuk! Hierna werden we de kamer in begeleid en konden we zodra de intro in de kamer klaar was beginnen! Zonder al te veel te vertellen was 1 ding al heel duidelijk. En dat is dat bij deze kamer communiceren heel belangrijk was. We begonnen met zoeken en er werd al een aantal keer wat gevonden, maar wisten nog niet zo goed wat we er mee moesten. Maar stukje voor stukje kwamen we toch wat verder. Dat communiceren komt toch elke keer weer terug en als je het goed doet dan kom je al snel een heel stuk verder. Na een tijdje hadden we genoeg puzzels opgelost dat we het grootste deel van het communiceren wel voorbij waren en moesten we op een andere manier de puzzels op gaan lossen. We kwamen steeds verder en verder. En na een tijdje ben ik toch even naar de kamer zelf gaan kijken. En hier was niks op aan te merken, want het leek net echt een hutje waar je in zat. Alles was goed afgewerkt en alles was in thema. Maar we moesten ook de kamer nog uit komen! Na een paar hints kwamen we weer een heel stuk verder. We wisten niet hoelang we al in de kamer zaten, maar het leek voor mij al veel langer dan een uur! En na een tijdje kwamen we toch bij de laatste puzzel. En ook de puzzels waren hartstikke leuk gedaan! Ik vond niks vergezocht qua puzzels en alles as vrij logisch gedaan. En uiteindelijk hadden we de laatste puzzel opgelost en waren we de kamer uit!
Nog even na staan praten met de host en die vertelde ons dat we vrij weinig hints hadden gekregen en dat we 3 minuutjes extra hadden gekregen om de kamer uit te komen. Beetje teleurstellen dacht ik, maar ze zei er ook gelijk bij dat het gemiddelde wel 15 minuten erbij was. We waren nog niet eens in de buurt van het record, maar met net wat meer oplettendheid van onze kant hadden we deze binnen de 60 minuten op kunnen lossen.

Conclusie:
Hartstikke goede kamer! Helemaal niks op aan te merken. De aankleding was goed, de puzzels leuk en zelfs de moeilijkheidsgraad was goed op niveau vond ik. Het grootste nadeel waren de speler zelf in het verleden die bij bepaalde aankleding te enthousiast waren. Meer was er niet op aan te merken. Ik zou deze kamer zeer aanraden! Als ik het een cijfer kon geven was het een 9,2 maar dat cijfer kan ik helaas hier niet geven.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving

 

Leuke kamer

We hadden weer eens zin om met zijn 2en een escape room te gaan doen. We hebben even moeten zoeken voor een kamer met 2 die we nog niet hadden gedaan. Maar we hadden er 1 in Sint niklaas gevonden! We hadden er meteen zin in!

Onthaal:
We kwamen wat te laat doordat het verkeer wat tegen zat en we de escape room niet konden vinden. Maar het was gelukt! we konden gelijk de kamer in! Even snel de regels overlopen en dan kwam de intro. We konden naar binnen.

Kamer:
Eerst nog even een intro over het verhaal en toen kon het echt beginnen. De aankleding was leuk gedaan, maar was toch wat verweerd. Het kan dat het in het thema hoorde, maar het leek meer dat het gewoon een beetje onderhoud nodig had. De puzzels waren leuk gedaan! We begonnen niet al te best en hadden al snel een hintje nodig. Maar na deze hint ging alles lekker soepel. Als de flow er eenmaal in zit kan het in deze kamer er ook in blijven zitten. De kamer is leuk ingedeeld en hoe verder je komt hoe leuker het werd voor mij. De aankleding was weer leuk gedaan en de puzzels zaten hier goed in thema. We hadden op het einde nog een hintje nodig en konden toen de laatste puzzel oplossen en stonden weer buiten! We hebben nog even met de hosts gepraat, die zeiden dat we het heel goed hadden gedaan. Met nog ongeveer 13 minuten over op de klok vond ik het voor met zijn 2 ook niet slecht!

Conclusie:
Met beter onderhoud zou dit eigenlijk een best goede kamer zijn. De puzzels waren leuk, maar niet al te moeilijk. Voor mij was vooral het tweede deel van de kamer het leukste. Maar dat is ieder voor zich. Het is al een leuke kamer, maar met net wat meer onderhoud kan het een best goede kamer worden. Ook is het misschien een idee om wat meer interactie met de spelers te hebben voor en na de kamer. Want het was eigenlijk meer van je bent klaar en dan graag betalen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

Toys Land

Aenigma Escape Rooms Naples
Geplaatst op: 09 november 2022

When in Napels...

We zijn weer me de vriendengroep naar een stad in het buitenland. En wat doe je dan? Juist! Een escape room! Na wat kort zoeken hadden we de escape room gevonden die we wilden spelen. Alleen dat was de Indiana Jones kamer en op de een of andere manier kregen we die niet geboekt. Dan toch maar deze kamer! Het boeken was zo gebeurd, maar je moet eerst een kleine voorschot betalen en dat kan alleen met creditcard en dat was voor ons geen probleem, maar ik kan voorstellen dat het voor andere mensen wel een probleem kan zijn.

Onthaal:
Met de navigatie zijn we naar de escape room gegaan en daar stond onze host al buiten te wachten. Want had hij dit niet gedaan zouden we het nooit gevonden hebben. Het zit achter een grote deur waar je niet zomaar naar binnen zou gaan. Maar de host was een hele spontane enthousiaste man. Je merkte dat hij alles zelf had gemaakt en dat hij ontzettend enthousiast over escape rooms was. We hebben even heel kort wat zitten kletsen en toen ging onze host over in het verhaal. In het engels legde hij het verhaal uit en wat wij kwamen doen. En toen de intro voorbij was konden we gaan escapen!

Kamer:
Eenmaal binnen werd er voor ons een klok gestart en konden we aan de kamer beginnen. Eerst even rondkijken en alles is in thema aangekleed, maar voor mij persoonlijk was de materiaal keuze niet de beste optie. Maar later op de dag leek het mij een gezamelijke keuze in Italië, want daar was de materiaal keuze hetzelfde. Maar! Desondanks begonnen we gewoon aan de kamer. En nou zag ik een puzzeltje waar ik de oplossing al van wist dus we begonnen sterk. Al heel snel begonnen de puzzels opgelost te worden en konden we al een stukje verder komen. En hier was er meer aankleding en daar zaten een aantal leuke dingen tussen. Hier begon het wat stroever te lopen.
De host had al aangegeven dat het een moeilijke kamer zou zijn, maar we hadden dit toch wel onderschat. Na wat zoeken vonden we af en toe nog wat dingetjes, maar we liepen op ten duur toch even vast. Na een hint te vragen kwamen we langzaam toch nog wat verder. En stukje bij beetje kwamen we verder, maar toen kwam er een puzzel waar we toch echt op vast liepen. Zelfs met hints kwamen we niet verder. En toen kwam de host binnen om de puzzel goed te leggen en daar was ik persoonlijk niet zo blij mee. Het haalde het gevoel van escape voor mij weg. Maar na de puzzel op te hebben gelost konden we weer verder en nu kwamen er wat schrik momentjes bij kijken. Maar die waren niet eng genoeg voor mij om van te schrikken. Na een aantal puzzeltjes hadden we de kamer opgelost! De host onthaalde ons en was enigzins verbaasd dat ik niet geschrokken was van de effecten. Hij gaf aan dat meerdere mensen hier moesten gillen of zichzelf kapot schrokken. We hebben nog een goed gesprek gehad over andere steden waar je goed kan escapen en hoe het in nederland geregeld is. Hierna zijn we weer terug de terrasjes op gekropen!

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar het feit dat de host binnen was gekomen beviel mij niet zo goed. De host zelf is enorm vriendelijk en enthousiast en als wij zelf niet waren weggegaan was hij waarschijnlijk nog een paar uur doorgegaan. Maar de kamer zelf was aangekleed maar ik zou het zelf niet op die manier doen. Dit komt ook misschien door wat wij in nederland gewend zijn en de standaarden hier wat hoger liggen. En er is 1 puzzel in de kamer die zou ik zelf vervangen. Die is wat mij betreft te wispelturig en kan je daardoor de puzzel niet goed oplossen. Maar al met al was het een leuke kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • prijs

 

Wizard Academy

Escape Napoli
Geplaatst op: 10 november 2022

Magical room

We zijn weer me de vriendengroep naar een stad in het buitenland. En wat doe je dan? Juist! Een escape room! Na de eerste escape room van de dag gingen we deze doen. Maar dan met heel de groep. Dus we gingen deze keer met 10 man de escape room spelen. De kamer was geboekt en we konden in de avond deze kamer komen spelen! En laat er nou net een Harry Potter kamer in Napels zijn.

Onthaal:
We kwamen aan bij de escape room en moesten even aanbellen. Klein tijdje wachten en de deur werd geopend en daar was onze host. Een vriendelijke dame die ons zo snel mogelijk de kamer in wilde krijgen. Ik kreeg een beetje het idee dat ze er niet zo'n zin in had, maar dat kon ook komen door onze groep. Wat ik enigzins ook kon snappen. Ze ging nog een keer de kamer checken en toen konden we beginnen.

Kamer:
Het eerste wat mij opviel is dat deze kamer eigenlijk niet met 10 mensen gespeeld kan worden. Je liep elkaar meer in de weg dan dat je iets kon doen. Het tweede dat mij opviel dat de materiaal keuze dezelfde was als de vorige kamer die we hebben gedaan. Het onderhoud aan de aankleding kwam wat te kort. Je kon heel goed zien welke onderdelen vaak werden gebruikt. En die onderdelen werden niet terug in orde gemaakt. Maar naast dit alles was alles hartstikke leuk gedaan! Heel veel was aan de hand van de films vorm gegeven en er waren een paar leuke interactieve onderdelen in de kamer. We begonnen een beetje slap, dat kwam waarschijnlijk omdat we met zoveel waren. En het best een beetje rumoerig werd. Maar heel langzaam losten we wel een puzzeltje op. Na een hint gevraagd te hebben schoot het best goed op. En hierna losten we de ene na de andere op. De aankleding bleef tot het laatste gedeelte hartstikke leuk gedaan. En na een aantal puzzels waren we uit de kamer! Heb iedereen wat kunnen doen? Geen idee, want met zoveel mensen in deze kamer raakte ik het overzicht kwijt. Maar we waren wel ontsnapt!

Conclusie:
Met beter onderhoud zou dit eigenlijk een best goede kamer zijn. De puzzels waren leuk, maar niet al te moeilijk. En de effecten waren ook leuk gedaan. En als je fan van de films bent kom je enorm veel tegen wat je kan herkennen. Zou ik deze kamer met 10 man spelen? Nee. Ik denk 4 mensen maximaal anders loop je elkaar alleen maar in de weg.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Laad meer reviews

0 reviews