Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Ricardovd90

Escaper

Offline

Omschrijving

Iemand die sinds het einde van de lockdown helemaal verslaafd is geworden aan escape rooms. Liefste elke week een nieuwe!

Ik escape met mijn vaste groep ( Team Morningwood ) of met mijn vriendin samen.


Mijn huidige top 3:

1. Erzsébet ( Escaping Belgium )

2. Hunting Season ( Escaperoom Antwerp )

3. The Conductor ( Riddle Room )


Lid sinds

17-07-2021

Locatie

Sas van Gent

Statistieken

Escaperooms

38 reviews

38 kamers gespeeld

97.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 forum berichten

Teams

Team Morningwood

4 teamleden

16 kamers gespeeld

Team Dreamwork

1 teamleden

15 kamers gespeeld

38 reviews

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 2 december 2022

Geweldige kamer!

Voor het team op mijn werk mocht ik het team uitje organiseren. En wat gaan we dan doen? Een escape room! Maar wij hebben er bijna geen in de buurt, dus dan werd het Gent. De keuze was eigenlijk op sector z gevallen, maar daar waren we helaas net te laat voor. Dan maar 2 verschillende kamers! ik moest deze doen, want de andere had ik al gedaan.

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken, maar kwamen maar net te laat aan. 1 iemand was zelfs 20 minuten te laat, maar die mocht uiteindelijk toch nog meedoen! Super dat dat nog mocht! Maar we werden vriendelijk onthaald door de host. Een aantal mensen moesten nog even naar de wc en dan konden wij richting de kamer!

Kamer:
Eerst even de regels overlopen en dan konden we aan de kamer beginnen. De intro was echt super leuk gedaan, je moet van te voren ook een keuze maken. Ik vond mijn keuze niet super, maar toch ook wel leuk! Hierna werden we de kamer in begeleid en konden we zodra de intro in de kamer klaar was beginnen! Zonder al te veel te vertellen was 1 ding al heel duidelijk. En dat is dat bij deze kamer communiceren heel belangrijk was. We begonnen met zoeken en er werd al een aantal keer wat gevonden, maar wisten nog niet zo goed wat we er mee moesten. Maar stukje voor stukje kwamen we toch wat verder. Dat communiceren komt toch elke keer weer terug en als je het goed doet dan kom je al snel een heel stuk verder. Na een tijdje hadden we genoeg puzzels opgelost dat we het grootste deel van het communiceren wel voorbij waren en moesten we op een andere manier de puzzels op gaan lossen. We kwamen steeds verder en verder. En na een tijdje ben ik toch even naar de kamer zelf gaan kijken. En hier was niks op aan te merken, want het leek net echt een hutje waar je in zat. Alles was goed afgewerkt en alles was in thema. Maar we moesten ook de kamer nog uit komen! Na een paar hints kwamen we weer een heel stuk verder. We wisten niet hoelang we al in de kamer zaten, maar het leek voor mij al veel langer dan een uur! En na een tijdje kwamen we toch bij de laatste puzzel. En ook de puzzels waren hartstikke leuk gedaan! Ik vond niks vergezocht qua puzzels en alles as vrij logisch gedaan. En uiteindelijk hadden we de laatste puzzel opgelost en waren we de kamer uit!
Nog even na staan praten met de host en die vertelde ons dat we vrij weinig hints hadden gekregen en dat we 3 minuutjes extra hadden gekregen om de kamer uit te komen. Beetje teleurstellen dacht ik, maar ze zei er ook gelijk bij dat het gemiddelde wel 15 minuten erbij was. We waren nog niet eens in de buurt van het record, maar met net wat meer oplettendheid van onze kant hadden we deze binnen de 60 minuten op kunnen lossen.

Conclusie:
Hartstikke goede kamer! Helemaal niks op aan te merken. De aankleding was goed, de puzzels leuk en zelfs de moeilijkheidsgraad was goed op niveau vond ik. Het grootste nadeel waren de speler zelf in het verleden die bij bepaalde aankleding te enthousiast waren. Meer was er niet op aan te merken. Ik zou deze kamer zeer aanraden! Als ik het een cijfer kon geven was het een 9,2 maar dat cijfer kan ik helaas hier niet geven.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving

 

Leuke kamer

We hadden weer eens zin om met zijn 2en een escape room te gaan doen. We hebben even moeten zoeken voor een kamer met 2 die we nog niet hadden gedaan. Maar we hadden er 1 in Sint niklaas gevonden! We hadden er meteen zin in!

Onthaal:
We kwamen wat te laat doordat het verkeer wat tegen zat en we de escape room niet konden vinden. Maar het was gelukt! we konden gelijk de kamer in! Even snel de regels overlopen en dan kwam de intro. We konden naar binnen.

Kamer:
Eerst nog even een intro over het verhaal en toen kon het echt beginnen. De aankleding was leuk gedaan, maar was toch wat verweerd. Het kan dat het in het thema hoorde, maar het leek meer dat het gewoon een beetje onderhoud nodig had. De puzzels waren leuk gedaan! We begonnen niet al te best en hadden al snel een hintje nodig. Maar na deze hint ging alles lekker soepel. Als de flow er eenmaal in zit kan het in deze kamer er ook in blijven zitten. De kamer is leuk ingedeeld en hoe verder je komt hoe leuker het werd voor mij. De aankleding was weer leuk gedaan en de puzzels zaten hier goed in thema. We hadden op het einde nog een hintje nodig en konden toen de laatste puzzel oplossen en stonden weer buiten! We hebben nog even met de hosts gepraat, die zeiden dat we het heel goed hadden gedaan. Met nog ongeveer 13 minuten over op de klok vond ik het voor met zijn 2 ook niet slecht!

Conclusie:
Met beter onderhoud zou dit eigenlijk een best goede kamer zijn. De puzzels waren leuk, maar niet al te moeilijk. Voor mij was vooral het tweede deel van de kamer het leukste. Maar dat is ieder voor zich. Het is al een leuke kamer, maar met net wat meer onderhoud kan het een best goede kamer worden. Ook is het misschien een idee om wat meer interactie met de spelers te hebben voor en na de kamer. Want het was eigenlijk meer van je bent klaar en dan graag betalen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

Wizard Academy

Escape Napoli
Geplaatst op: 10 november 2022

Magical room

We zijn weer me de vriendengroep naar een stad in het buitenland. En wat doe je dan? Juist! Een escape room! Na de eerste escape room van de dag gingen we deze doen. Maar dan met heel de groep. Dus we gingen deze keer met 10 man de escape room spelen. De kamer was geboekt en we konden in de avond deze kamer komen spelen! En laat er nou net een Harry Potter kamer in Napels zijn.

Onthaal:
We kwamen aan bij de escape room en moesten even aanbellen. Klein tijdje wachten en de deur werd geopend en daar was onze host. Een vriendelijke dame die ons zo snel mogelijk de kamer in wilde krijgen. Ik kreeg een beetje het idee dat ze er niet zo'n zin in had, maar dat kon ook komen door onze groep. Wat ik enigzins ook kon snappen. Ze ging nog een keer de kamer checken en toen konden we beginnen.

Kamer:
Het eerste wat mij opviel is dat deze kamer eigenlijk niet met 10 mensen gespeeld kan worden. Je liep elkaar meer in de weg dan dat je iets kon doen. Het tweede dat mij opviel dat de materiaal keuze dezelfde was als de vorige kamer die we hebben gedaan. Het onderhoud aan de aankleding kwam wat te kort. Je kon heel goed zien welke onderdelen vaak werden gebruikt. En die onderdelen werden niet terug in orde gemaakt. Maar naast dit alles was alles hartstikke leuk gedaan! Heel veel was aan de hand van de films vorm gegeven en er waren een paar leuke interactieve onderdelen in de kamer. We begonnen een beetje slap, dat kwam waarschijnlijk omdat we met zoveel waren. En het best een beetje rumoerig werd. Maar heel langzaam losten we wel een puzzeltje op. Na een hint gevraagd te hebben schoot het best goed op. En hierna losten we de ene na de andere op. De aankleding bleef tot het laatste gedeelte hartstikke leuk gedaan. En na een aantal puzzels waren we uit de kamer! Heb iedereen wat kunnen doen? Geen idee, want met zoveel mensen in deze kamer raakte ik het overzicht kwijt. Maar we waren wel ontsnapt!

Conclusie:
Met beter onderhoud zou dit eigenlijk een best goede kamer zijn. De puzzels waren leuk, maar niet al te moeilijk. En de effecten waren ook leuk gedaan. En als je fan van de films bent kom je enorm veel tegen wat je kan herkennen. Zou ik deze kamer met 10 man spelen? Nee. Ik denk 4 mensen maximaal anders loop je elkaar alleen maar in de weg.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Toys Land

Aenigma Escape Rooms Naples
Geplaatst op: 9 november 2022

When in Napels...

We zijn weer me de vriendengroep naar een stad in het buitenland. En wat doe je dan? Juist! Een escape room! Na wat kort zoeken hadden we de escape room gevonden die we wilden spelen. Alleen dat was de Indiana Jones kamer en op de een of andere manier kregen we die niet geboekt. Dan toch maar deze kamer! Het boeken was zo gebeurd, maar je moet eerst een kleine voorschot betalen en dat kan alleen met creditcard en dat was voor ons geen probleem, maar ik kan voorstellen dat het voor andere mensen wel een probleem kan zijn.

Onthaal:
Met de navigatie zijn we naar de escape room gegaan en daar stond onze host al buiten te wachten. Want had hij dit niet gedaan zouden we het nooit gevonden hebben. Het zit achter een grote deur waar je niet zomaar naar binnen zou gaan. Maar de host was een hele spontane enthousiaste man. Je merkte dat hij alles zelf had gemaakt en dat hij ontzettend enthousiast over escape rooms was. We hebben even heel kort wat zitten kletsen en toen ging onze host over in het verhaal. In het engels legde hij het verhaal uit en wat wij kwamen doen. En toen de intro voorbij was konden we gaan escapen!

Kamer:
Eenmaal binnen werd er voor ons een klok gestart en konden we aan de kamer beginnen. Eerst even rondkijken en alles is in thema aangekleed, maar voor mij persoonlijk was de materiaal keuze niet de beste optie. Maar later op de dag leek het mij een gezamelijke keuze in Italië, want daar was de materiaal keuze hetzelfde. Maar! Desondanks begonnen we gewoon aan de kamer. En nou zag ik een puzzeltje waar ik de oplossing al van wist dus we begonnen sterk. Al heel snel begonnen de puzzels opgelost te worden en konden we al een stukje verder komen. En hier was er meer aankleding en daar zaten een aantal leuke dingen tussen. Hier begon het wat stroever te lopen.
De host had al aangegeven dat het een moeilijke kamer zou zijn, maar we hadden dit toch wel onderschat. Na wat zoeken vonden we af en toe nog wat dingetjes, maar we liepen op ten duur toch even vast. Na een hint te vragen kwamen we langzaam toch nog wat verder. En stukje bij beetje kwamen we verder, maar toen kwam er een puzzel waar we toch echt op vast liepen. Zelfs met hints kwamen we niet verder. En toen kwam de host binnen om de puzzel goed te leggen en daar was ik persoonlijk niet zo blij mee. Het haalde het gevoel van escape voor mij weg. Maar na de puzzel op te hebben gelost konden we weer verder en nu kwamen er wat schrik momentjes bij kijken. Maar die waren niet eng genoeg voor mij om van te schrikken. Na een aantal puzzeltjes hadden we de kamer opgelost! De host onthaalde ons en was enigzins verbaasd dat ik niet geschrokken was van de effecten. Hij gaf aan dat meerdere mensen hier moesten gillen of zichzelf kapot schrokken. We hebben nog een goed gesprek gehad over andere steden waar je goed kan escapen en hoe het in nederland geregeld is. Hierna zijn we weer terug de terrasjes op gekropen!

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar het feit dat de host binnen was gekomen beviel mij niet zo goed. De host zelf is enorm vriendelijk en enthousiast en als wij zelf niet waren weggegaan was hij waarschijnlijk nog een paar uur doorgegaan. Maar de kamer zelf was aangekleed maar ik zou het zelf niet op die manier doen. Dit komt ook misschien door wat wij in nederland gewend zijn en de standaarden hier wat hoger liggen. En er is 1 puzzel in de kamer die zou ik zelf vervangen. Die is wat mij betreft te wispelturig en kan je daardoor de puzzel niet goed oplossen. Maar al met al was het een leuke kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • prijs

 

The Graveyard

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 14 september 2022

leuke kamer

Voor mijn verjaardag weer eens een escape room spelen! Na even zoeken en al snel werd er een gevonden. Bij Lockdown zijn we al vaker geweest en tot nu toe waren het altijd goede kamers. Maar voor ons nu op een andere locatie dan eerst. Niet meer in dok noord, maar bij het grote gebouw een stukje verderop.

Onthaal:
Gelukkig door de uitgebreide email was het allemaal makkelijk te vinden en waren we mooi optijd. Ondanks het verkeer in Gent zelf wat behoorlijk tegen zat. We kwamen binnen en werden vriendelijk onthaald. Even een klein praatje en een kleine regel uitleg en dan kon het beginnen. We kregen de uitleg over de kamer, maar die mocht wat mij betreft wat soepeler zijn. Er werd gevraagd of we de uitleg van de kamer wilden en plots was het een notaris waar we mee in gesprek waren. Het zou veel doen als dit niet zo abrupt zou zijn. Maar we kregen buiten de kamer al een puzzel en die was gelukkig snel opgelost. We konden nu de kamer binnen!

Kamer:
We kregen nog even een lantaarntje mee omdat er donkere hoekjes in de kamer zouden zitten. Eenmaal binnen in de kamer zaten we in de kapel. Maar dat gevoel was er voor mij niet echt, de aankleding was opzich wel goed! Alles was zeker netjes afgewerkt. De puzzels werden al zeer snel gevonden en de een werd al wat sneller opgelost dan de andere. En na een tijdje kwam onze eerste hint en dat was voor mij niet de beste optie die er was. Er werd met een microfoon een hint door de speakers gegeven. Misschien is dat een hoge verwachting van mij, maar er zijn zoveel leuke opties om hints te geven dat ik dat vaak ook verwacht tegenwoordig. Wat ik dan wel weer heel leuk vond was de glas in lood ramen waardoor je ook echt naar "buiten"kon kijken. Na een aantal puzzels en effecten kwamen we in de volgende kamer. Die kamer was ook weer leuk aangekleed, maar deed het ook weer net niet voor mij. Hier werden al snel wat dingetje gevonden en de eerste puzzel werd al opgelost. Er kwam een beetje flow in en we kwamen steeds verder in de kamer. Hier en daar een hintje en we gingen lekker! Voor we het wisten was de volgende kamer ook weer open! De flow bleef er wel in , maar bij een van de puzzels moesten lampen gaan branden en voor zover ik kon zien brande er maar 1tje. Dit na de kamer ook aangegeven. De puzzels waren vaak vrij duidelijk, maar er waren een paar puzzels waar het leek dat het kon en met wat trial en error er toch uitgekomen. Na een aantal puzzels kon het laatste element gedaan worden en we waren ontsnapt! Klein beetje abrupt voor mij. Je zet het laatste neer en je bent in principe klaar. Als er een element zou zijn waar je een soort afscheid zou krijgen zou dit veel toevoegen aan de kamer denk ik.
De gamehost stond ons op te wachten en hebben nog gezellig staan praten met de host en zijn toen weer naar huis gegaan.

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar ik denk dat hier veel meer uit te halen valt dan wat er nu wordt gedaan. De aankleding is goed, maar kan wel een upgrade gebruiken. De effecten zijn er al, maar het gevoel van de effecten creeërt voor mij toch nog een wat oudere kamer gevoel. Zou de aankleding een upgrade krijgen en de effecten ook een klein beetje dan zou dit een zeer goede kamer zijn. De puzzels hoeven niet veel aangedaan te worden naar mijn mening alleen ook weer het uiterlijk. De flow zat er voor mij wel in dus daar niks op aan te merken! En de hints zou wat ik betreft wel aanpassen. Dit kan zeker gezien de technologie tegenwoordig zeker anders en dat zou ik dan ook zeker doen. Het klinkt nu allemaal vrij negatief, maar alsnog was het een leuke kamer! Als je in de buurt bent en je wilt een kamer spelen dan zou je deze gewoon kunnen spelen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

 

Room Service

Collabyrinth
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Goede en leuke kamer

We hadden weer zin in een escape room! Even zoeken of er nog iets in de buurt was wat we nog niet hadden gespeeld. Lokeren is voor ons maar 30 minuutjes rijden dus dat leek de goede optie. We hadden de andere kamer hier al eens gepeeld en die was goed bevallen. Door wat autopech kwamen we maar net optijd aan. We kregen een korte uitleg over de regels, omdat we al ervaring met escape rooms hadden en we konden de kamer beginnen!

Onthaal:
Door wat autopech kwamen we maar net optijd aan. We werden vriendelijk onthaald door de game host. Omdat we wat later waren vroeg hij gelijk of we nog naar het toilet moesten. Even een klein praatje gemaakt over hoeveel kamers we hadden gespeeld. Na de toiletbreak kregen we de uitleg. Die werd vrij kort gehouden, omdat we al wat meer ervaring met escape rooms hadden. Na de intro konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
In de kamer zelf kregen we nog een korte intro over het verhaal van de kamer en mochten we met de kamer beginnen! De lampen zouden even uitgaan en dan zou de kamer beginnen! Het begin was leuk gedaan en er was een klein effectje wat ik zelf wel heel goed kon waarderen. Na deze effecten kon het escapen beginnen! Of escapen... er is hier meer te doen dan escapen. In deze kamer gaat het niet alleen om het escapen. Er wordt gewerkt met een puntensysteem. Het verhaal heeft de hoofdmissie, maar naast dit is er ook een zijmissie. Dit kon ik zeer waarderen, dit vond ik echt leuk gedaan. Voor de zijmissie kreeg je ook punten, maar natuurlijk niet zoveel als de hoofdmissie. We waren begonnen aan de kamer en vanaf het begin konden we al een aantal dingetjes vinden. Maar wat was nou de eerste puzzel? Hier kwamen we gelukkig al snel achter! Vanaf dit punt kwamen we in een flow terecht! Het een na het andere werd gevonden en de puzzels werden ook vrij vlot opgelost. Al vrij snel werden de volgende kamers gevonden en hierdoor werden alleen maar meer onderdelen vrijgespeeld. De hoofdmissie werd al opgelost! Pling! De eerste punten waren al binnen. De volgende ruimtes werden ook vrijgespeeld en de volgende onderdelen daarbij. De Tweede hoofdmissie was opgelost! En toen... viel de flow een beetje weg. Er werden nog wel wat puzzels gevonden en opgelost, maar niet zoveel en snel als eerst. Toen werd het toch tijd om de eerste hint te vragen. Hierdoor kwamen we wel nog een stukje verder en beetje bij beetje kwamen we verder en voor we het wisten hadden we de kamer opgelost! toen kwam de vraag of we wilden stoppen of wilden we de zijmissies nog oplossen. We hadden nog twintig minuten dus die wilden we wel doen. Het werd even zoeken en we wisten er nog een paar te vinden. Af en toe een hint hielp ons verder. En opeens begon er een beetje gesukkel met de kamer. Een bepaalde code werd goed ingevoerd maar die deed niks. En met nog 2 minuten te gaan begon de hele kamer raar te doen. De lampen vielen uit en de beeldschermen deden raar. Eerst dacht ik dat het een reset was, maar blijkbaar was de pc gecrashed. De gamehost kwam ons halen, vroeg of we de kamer leuk vonden en vroeg of we een foto wilden maken. We hadden blijkbaar de beste 3de positie gehaald. Maar de gamehost gaf aan dat hij de kamer moest gaan controleren, want er kwam nog een groep. Hij kwam een beetje gestrest over, wat begrijpelijk is want hij wist niet of het ging lukken want dit was de eerste keer dat het gebeurde. Hierna kregen we nog een golden ticket voor de belgian escape days en werd er vriendelijk afscheid genomen.

Conclusie:
Het begin van de kamer was heel leuk gedaan, ik kan het puntensysteem wel waarderen. Zeker hoe je de punten allemaal kan verzamelen. Maar omdat wij niet veel uitleg kregen kwam het niet goed over waar de punten nou omdraaiden of hoe goed we het hadden gedaan. Dat de kamer niet meer werkte op het einde deed niks af aan de beleving. Maar daardoor kregen wel voor mijn gevoel wel een beetje te weinig uitleg. De aankleding is heel leuk gedaan! Paste goed in thema en ziet er heel goed uit. De puzzels zijn leuk gedaan, voor mijn gevoel niet heel erg originele puzzels, maar dan wel goed in thema gedaan. Al met al vond ik het een heel leuke kamer en heb hier zeer genoten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Geweldig!

Wij waren in eindhoven voor een high tea en we vroegen ons af of er een escape room in de buurt was die we konden doen. We waren nu toch daar dus waarom niet een escape room erbij? Even gebeld naar riddle room, maar helaas er werd niet opgenomen. Verder gezocht en we werden teruggebeld. Gevraagd of er nog plek was om 3 uur en die was er!

Onthaal:
Na een korte uitleg hoe we er moesten komen gingen we richting de escape room. Wat een prachtige omgeving! Geparkeerd en de instructies opgevolgd en we kwamen bij de escape room terecht! We werden door een enthousiaste game hostess ontvangen! Ze ging nog even wat dingetjes goed zetten en maakten nog even een praatje welke kamers we allemaal al hadden gespeeld. Hierna nog een korte instructie en we konden aan de kamer beginnen!

Kamer:
We kwamen de kamer binnen en wat zag het er goed uit! Alsof je echt in de jaren 20 stond, het thema was super goed verwerkt. We hebben heel even staan kijken naar de kamer en zijn toen begonnen. We kregen een voorwerp mee voordat we de kamer in gingen. Daar ben ik meestal geen fan van, maar deze keer was het leuk gedaan! De puzzels begonnen gelijk en er was vrij duidelijk wat we moesten doen. En toch was het al vrij snel dat we niet verder kwamen, we kregen toen een hint. En wat is het hintsysteem leuk gedaan! Het is een manier waarvan ik meestal niet houd, maar dit kan ik zeker waarderen! Met de kleine hint konden we weer verder! En de puzzels waren allemaal leuk gedaan en ook soms de manier hoe je een puzzel oplost of een antwoord krijg zijn hartstikke leuk gedaan! Er waren doe, denk en zoek puzzels, dus er is voor ieder wat wils. Wij hebben deze kamer met zijn tweeën gespeeld en wij zijn constant bezig geweest. En bij alles toch even blijven kijken hoe alles eruit ziet. De afwerking was van een zeer hoog niveau en alles was heel leuk in thema gedaan. We zaten in een hele goede flow en hebben hier en daar een hint gevraagd, maar alleen als het echt nodig was. De effecten waren ook allemaal heel leuk gedaan! We waren de ene na de andere puzzels aan het oplossen en voor we het wisten hadden we nog maar 10 minuten op de klok over. Voor mijn gevoel moesten we nog zoveel dus even de volgende versnelling erin gezet. Nog maar 5 minuten en toen hadden we nog een puzzel en we wisten dat dit toch de laatste gingen zijn en dat was ook zo! Met nog 4 minuten en 38 seconden over hebben we de kamer gehaald! We mochten nog even op de foto met iets uit de buitkamer en hebben nog even wat staan na kletsen met de host.

Conclusie:
Wat was dit naar mijn mening een enorm goede kamer! Het thema was een keer iets anders, de aankleding was erg goed gedaan en de puzzels waren leuk en afwisselend. Ik heb enorm genoten van deze kamer. De totale grootte was niet bijzonder groot, maar ze hebben naar mijn mening alles eruit gehaald wat erin zat. Ik kan niet anders zeggen dat dit toch een van de betere kamers is die ik heb gespeeld. Voor mij zijn er geen aandachtspunten, want de kamer is al een paar jaar oud, maar dat is naar mijn mening niet terug te zien. Zeker een aanrader deze kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  54:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Escape room dag kamer 1

Wat eerst een escaperoom weekend moest worden, werd een dagje escape rooms spelen. En Illusion werd onze eerste van de dag! Eerst samen ontbeten en dan 1,5 uur in de auto om in Waalwijk aan te komen! We zijn wel eerst voorbij de kamer gereden, want als je niet oplet rijd je er zo voorbij. Maar even omkeren en we konden naar binnen!

Onthaal:
Eenmaal binnen werden we hartstikke enthousiast ontvangen door beide hosts! Even een klein praatje houden en iedereen een toiletaire noodstop. En voor we het wisten zaten we midden in het verhaal, super gedaan door de host. Kleine intro en we gingen de kamer binnen.

Kamer:
We gingen samen de kamer binnen en kregen de intro en daarna was de kamer begonnen! De kamer begon vrij rustig, niet veel te doen dus een paar van ons waren de kamer aan het bestuderen voor misschien later in de kamer! En toen werden er puzzels opgelost en toen kwam een van de mooiste effecten die ik in een escape room heb gezien! Hierna konden we met zijn allen verder en ook allemaal wat doen! De puzzels werden snel gevonden, de een was wat makkelijker dan de andere. Alles had teamwork nodig wat goed was gedaan naar mijn mening! Maar er was een puzzel die niet goed werkte, wat het wel een klein beetje jammer maakte. De hosts hadden het door en hebben de puzzel gereset en die werkte toen weer. Er was een puzzel die ons niet goed af ging, daar zijn we ook heel lang mee bezig geweest. Maar met wat hints konden we gelukkig de puzzel wel oplossen. En hier was ook een van de pronkstukken van de kamer voor mij. Het hintsysteem, je komt niet vaak tegen dat een hintsysteem zo goed verwerkt is in een kamer. Na de puzzels opgelost te hebben konden we verder, dit was ook best leuk bedacht hoe je verder gaat naar de volgende kamer. Hier moest ik alles even alleen doen, door wat goed op te letten bij de vorige kamer konden mijn medespelers gelukkig snel bij mij komen. Hier was er een puzzel die ons niet goed lag. Na wat heen en weer te overleggen was het toch gelukt om de eerste van de 3 puzzels op te lossen. Maar de tweede lukte ons echt niet en hadden hier ook hulp bij nodig. De derde kwam door een ingeving van een van onze spelers en die werd ook snel opgelost. Nu kwam het laatste stuk van de kamer en dit stuk was harstikke goed gemaakt en na een laatste kleine puzzeltje kregen we een leuke outro en waren we ontstnapt! We werden juichend ontvangen! we waren ontsnapt! Nog even een praatje na gemaakt over alles en toen vroegen ze of we de kamer wilden zien na dat we hem gespeeld hadden. En hier werd elke puzzel uitgelegd en de techniek werd laten zien. Heel erg leuk gedaan dat we dit mochten zien. We kregen hier ook ons presentje, wat echt heel erg leuk is naar mijn mening. ik snap dat niet elke kamer dat kan doen, maar dit voegt voor mij toch wel wat extra's toe.

Conclusie:
De aankleding van deze kamer is een van de beste die ik heb gezien. De puzzels waren nog vrij goed in thema, maar konden toch best pittig zijn. Vooral de puzzel in de "derde kamer" was voor mij lange tijd een vergezochte puzzel. Na wat nadenken over alles, kon ik de rode draad van het verhaal wel heel goed terug vinden. Maar persoonlijk had ik hier een ander soort puzzel gekozen, maar dat is persoonlijke smaak. Maar de aankleding en verhaal van deze kamer was echt enorm goed. Maar ondanks dit alles is het niet de beste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld. Komt dit door mijn hoge verwachtingen? ik denk het wel, maar al met al is dit een kamer die je gespeeld moet hebben!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Escape room dag kamer 2

Na de eerste kamer te hebben gespeeld ,moesten we ons begeven naar Den Bosch om deze kamer te spelen. Een stukje rijden en we waren bij de locatie aangekomen. Onthaal: We kwamen binnen en er was niemand aanwezig dus we zijn maar even gaan zitten en gaan praten met elkaar. Niet veel later kwam een van de medewerkers binnen. We kregen de keuze om te wachten tot onze begintijd of we konden wat vroeger beginnen. We hebben ervoor gekozen om wat vroeger te beginnen. Nog even wat kletsen en toen kregen we het vaste praatje en begaven we ons richting de kamer! Kamer: We liepen als eerst de "lift" binnen en toen kwamen we in de mooiste gang die ik heb gezien bij een escape room. We waren de kamer nog niet binnen en het begon voor mij al goed! Toen werden we de kamer ingezet en kon ons escape avontuur beginnen! We vonden al snel heel wat onderdelen en kwamen al snel wat verder. Maar we merkten gelijk dat het ook langzamer ging. We zochten iets, maar we wisten niet waar. Voor ons gevoel hadden we alles al gehad, een hint had ons gelukkig wat verder geholpen. Dat we hier over heen hadden gekeken!, maar het mechanisme liep wel wat stroef. We konden weer verder! de volgende ruimte in, deze was wel wat sobertjes... Misschien was dat de bedoeling, maar ik zou het wel wat meer aankleden. Hier werden de puzzels snel gezien, maar hadden toch nog een hintje nodig om verder te komen. De volgende ruimte was daarentegen wel goed aangekleed! Ook hier weer werden onderdelen snel gevonden en per toeval kreeg ik iets open. Hier kwamen we toch ook nog een keer vast te zitten en moesten we een hint krijgen om een stapje verder te komen. Vanaf hier liep het gesmeerd, er moest veel tegelijkertijd gedaan worden. Maar iedereen had een rol en werd de puzzel nu zo snel mogelijk opgelost. We hadden de puzzel opgelost! Maar nu? een van onze spelers liep een kant op, maar wij zeiden nee kom terug. En zo hadden we een hint nodig om erachter te komen dat die speler juist de goede kant op ging... We waren uiteindelijk ontsnapt met nog een minuut op de teller te gaan. Nog even nagepraat met de host en toen werd het tijd om wat te eten en richting onze laatste kamer van de dag te begeven. Conclusie: Ik had dit soort thema al eens vaker gespeeld, maar deze kamer moest meer op de film Seven lijken. De aankleding was best goed gedaan op de tweede kamer na vind ik. Maar het kan zijn dat dit opzettelijk was en dan is er geen commentaar nodig. Het verhaal was wel een klein beetje dun en niet zo heel erg terug te vinden door de escape room. Maar al met al was het zeker een leuke kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  58:58 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

De laatste rit

Laagwater
Geplaatst op: 17 augustus 2022

Escaperoom dag kamer 3

Na de tweede kamer van de dag begaven we ons richting de laatste kamer van de dag! Na een uurtje rijden waren we bij de plek die we zochten. Hier blijken niet alleen escaperooms te zitten, want er was een bruiloft aan de gang op hetzelfde terrein.

Onthaal:
Het was even zoeken hoe we binnen moesten komen, maar we werden vriendelijk ontvangen door de host. Die vroeg of een sanitaire stop nodig was en daarna konden we naar boven richting de kamer. Eerst even in de ontvangst ruimte moeten wachten en we kregen daar ons eerste drankje. Na een kort praatje begaven we ons richting de escape room!

Kamer:
We kwamen in een kamer waar een enorme zelfgemaakt tafel stond. De kamer zelf was vrij licht aangekleed, maar niet te weinig. De tafel zelf was vrij sober, hier had ik persoonlijk het toch wat anders aangepakt. Er werd over een cafe vibe gesproken, maar die was er niet echt. Hadden ze de tafel en stoelen gebruikt die ze gebruiken voor promotie was het een heel ander verhaal geweest! Maar we moesten allemaal een stoel uitzoeken en we moesten ons vastmaken. Een korte uitleg nog en we gingen beginnen! Eerst werd het verhaal verteld waarom we in deze kamer zaten en we konden aan het avontuur beginnen! We doorzochten alles wat in ons bereik was en we wisselden uit wat we konden vinden. Het was in het begin even zoeken wat nou de bedoeling was. We gingen wel de goede richting op maar wisten nog niet zeker wat het echt moest zijn. We kregen een hint en toen kwamen we wel wat verder. Maar we bleven toch echt ergens op haken... Maar we wisten niet wat. Tot de hint kwam: weten jullie zeker dat je alles al heb onderzocht? En toen ging een van onze medespelers goed kijken en bleek dat hij over een lade heen had gekeken. Een vrij belangrijke lade, maar hierdoor kwamen we wel steeds verder. Hoe verder we kwamen hoe meer effecten er onthuld werden. En er zaten wel een aantal bij die echt hartstikke goed gedaan waren en verwerkt in het interieur en verhaal. Voor we het wisten hadden we de laatste puzzel al opgelost! We waren na 46 minuten al klaar en met 600 Euro(cent) op de teller hadden we een van de beste tijden neergezet. ( was die lade nou maar eerder open gemaakt... ) Nog even een korte nabespreking en wat vragen stellen en we gingen richting huis.

Conclusie:
Het is totaal anders dan wat ik ooit eerder heb gedaan, het idee om aan een tafel te zitten en niet weg te mogen lopen is eigenlijk niet zo heel erg slecht. Alleen schort het voor mij vooral aan de aankleding van het geheel. De tafel was zelfgemaakt en dat was ook heel erg goed te zien. Ik had persoonlijk een ouderwetse tafel gebruikt en zo alles er rond heen proberen maken. Maar later bleek dat dit een kamer is die waarschijnlijk maar tot het eind van het jaar zou bestaan. Toen snapte ik de reden wel wat meer om er niet al teveel moeite/tijd en geld in te stoppen. Maar was de aankleding anders, dan zou deze kamer een heel erg hoog cijfer verdienen naar mijn mening. De puzzels daarentegen waren wel leuk en goed bedacht, je bent constant met zijn allen bezig. Dus al met al raad ik deze kamer wel aan.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  46:43 min


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • aankleding

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 27 juni 2022

Harstikke leuke kamer

Onze tweede kamer van de dag. Na even bij komen van de vorige kamer konden we aan deze kamer beginnen!

Onthaal:
Na de vorige kamer gingen we eerst even een kleine pauze houden om bij te komen, want de boshut kamer was toch best wel spannend vonden wij. Tijdens het drinken nog even wat met de aanwezige begeleidster zitten kletsen en toen konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Deze kamer was vergeleken met de boshut voor ons een hele verademing! Er was veel licht, vrolijke muziek en hier ook weer een goed een leuke aankleding. We zagen als snel van alles wat we konden doen en wat we later in de kamer moesten doen. De eerste puzzels werden al vrij snel opgelost en er zat een lekkere flow in. De ene na de ander puzzel werd opgelost, maar het bleek dat het er best veel waren. Het verhaal was best grappig gedaan en sommige puzzels waren best goed bedacht en in thema verwerkt. Maar na best veel puzzels op te hebben gelost, liepen we toch heel eventjes vast. Maar met een hintje konden we toch weer snel verder. Maar dit is voor mij toch een minpuntje en dat is de manier van hints geven. Ik zou het toch wat anders doen, er zijn wat mij betreft best wel wat manier om het te doen. Dus een andere manier zou mij beter lijken, maar dat is voor mij persoonlijk. Want de andere persoon in ons team vond het juist wel heel leuk gedaan. We gingen voor ons gevoel heel snel door de kamer heen! met af en toe toch een hint kwamen we toch bij het einde. We hadden nog twee sleutels over, maar konden maar geen sloten vinden waar ze in moesten. En het bleek in het enige wat we de hele tijd niet aan hebben geraakt te zitten. Hierna waren we ontsnapt! een uur en 2 minuutjes! Net niet snel genoeg om ons gratis glaasje schrobbeler te krijgen, maar dan wel goed genoeg om de laatste plek op het bord te bemachtigen!

Conclusie:
Het thema van de kamer is echt leuk gedaan, de muziek in de kamer was ook hartstikke leuk gedaan! De aankleding was ook leuk, maar heeft wel wat onderhoud nodig. Sommige dingen waren niet goed meer af te lezen en lijken veel te veel versleten. Weet niet of het de bedoeling is, maar dat lijkt mij niet. Al met al twee zeer leuke kamers gedaan die dag!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  62:35 min


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 27 juni 2022

Best wel spannend!

We hadden weer zin om eens 2 escape rooms te spelen op een dag. Na heel even zoeken kwamen we op locks & keys en hun vrij goed beoordeelde kamers. Nu nog 2 kamers uitzoeken van de 3 die we willen spelen. De schrobbeler kamer was snel gekozen, maar nu de tweede nog. Boshut had qua verhaal wel de voorkeur, maar het zou wel een eng thema moeten zijn.... Uiteindelijk toch maar voor boshut 17 gekozen en dan ook nog als eerste!

Onthaal:
Door niet goed op te letten reden we er eigenlijk eerst voorbij en hadden we al snel om de hoek een plekje gevonden om te parkeren. Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen en ze wist gelijk voor welke kamers we kwamen. We konden ook gelijk beginnen ook al waren we een klein beetje vroeger. Na een kleine intro over de regels konden we beginnen.

Kamer:
We konden ons naar de kamer begeven! Voor we de kamer binnen mochten moesten we eerst even een intro filmpje bekijken. Die voor mijn gevoel toch wat betere kwaliteit was dan wat je normaal tegen komt. Het filmpje liet al goed de sfeer van de kamer over komen en het filmpje was klaar en BAM daar was de eerste jump scare al. Met dit was de toon gezet voor de kamer. Binnen was alles vrij donker en was voor ons de spanning heel goed te voelen. Het begin spreekt voor zich en dit vond ik echt heel leuk gedaan. Een scherm in een kamer en filmpjes tussendoor ben ik geen fan van, maar hier was het goed verwerkt in de kamer. We konden nu echt beginnen, maar het liep niet helemaal lekker bij ons. Bij een van de twee was de spanning vrij hoog en de andere liep ook niet helemaal relaxed rond. Door de spanning leek het wel dat we ons niet goed konden concentreren en we makkelijke dingen over het hoofd zagen. Na een klein hintje konden we onszelf wel op de kop slaan, want hoe konden we dit nou niet doorhebben. Vanaf dat punt ging het langzaam steeds beter. Met hier en daar kwamen we steeds verder in de kamer. De spanning was voor ons nog steeds goed te voelen, maar ik kreeg zelf toch de vraag of we niet zelf de spanning voor onszelf zo hoog aan het maken waren. De begeleidende film was echt goed gedaan en werd ook goed verwerkt in de kamer zelf. Na een aantal puzzels konden we naar de volgende kamer en werd het verhaal een klein beetje duidelijker. Hier was een van de hekelpuntjes voor ons. Want er was een puzzel en die bleek niet heel goed te werken, want ons best wel wat tijd koste. En die tijd hadden we zelf ook al een klein beetje verspild door de spanning. Na een helpend handje konden we weer verder en konden we weer verder met de kamer. Hier was een creepy effect te vinden, maar dat hield ons steeds minder tegen. De tijd begon voor ons ook te tikken en dat was ook een reden dat de spanning minder te voelen werd. Alleen het gene wat we aan het negeren waren in de kamer moesten we toch een keer gebruiken. Gelukkig bewoog dit onderdeel niet uit zichzelf. Vanaf dit punt begon alles snel te gaan en was bijna alle spanning verdwenen. Met nog een hint voor een van de laatste puzzels, kwamen we uiteindelijk bij het laatste punt van de kamer aan. Maar we hebben net iets minder dan een minuut over. En dit onderdeel vond ik zelf echt heel leuk en goed gedaan. Ik vond dit een mooie afsluiter van de kamer, maar ik had zelf toch net iets meer met licht en geluid gedaan om het nog net wat beter over te laten komen. En na de afsluiter werden we onthaald en werd er naar ons geroepen: Gehaald! Wat waren wij blij en ook nog een klein beetje verrast. Want we hadden halverwege de tijd dat we deze kamer toch echt niet gingen halen. Maar het is ons toch echt gelukt! Alleen toch een klein beetje buiten de tijd, maar we zaten zo dicht bij het einde dat we de kamer af mochten spelen en het was nog geen minuut buiten de tijd. We hebben even wat gedronken om af te koelen van de kamer en even bij zinnen te komen, want daarna kwam onze tweede kamer van de dag!

Conclusie:
De kamer was voor ons best eng. Jumpscares waren er niet echt, maar spanning was er zeker! De aankleding was goed gedaan vond ik, er waren vrij weinig extra dingen waar niks mee gedaan moest worden. De kamer was vrij donker, maar alles zag er toch goed uit. De kritiekpuntjes van deze kamer zijn sloten die niet goed werkten, want die lijken mij vrij makkelijk om te vervangen. Ook het slot dat geen cijfers nodig had, want die pakte niet goed en heeft ons toch best wat tijd gekost. En er is een puzzel met touwen en daar zaten geluidfragmenten een gekoppeld en die werkten niet goed. Maar zouden deze puntjes aangepakt worden, zou ik geen kritiek op de kamer hebben. Het enige is dat je wel echt van zulke kamers moet houden. Ben je bang aangelegd dan raad ik deze kamer niet aan, maar uitproberen kan altijd!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

De Vikingkamer

This is escape Breda
Geplaatst op: 30 mei 2022

Eens een ander thema dan normaal

Nadat we camera 4 bij escape room 076 hadden gedaan, hadden we eigenlijk nog wel zin om een escape room te doen. Na wat zoeken toch nog eentje gevonden en dat was met een beetje geluk want het was wel heel erg last minute. Maar na twijfelen tussen museum kamer en deze, leek deze me toch het leukere thema.

Onthaal:
Het was even zoeken, want al is het Breda dan ligt het toch nog een beetje afgelegen. Maar we hadden het gevonden en konden naar binnen. Na aangeven dat we de vikingkamer kwamen doen, konden we naar binnen. Binnen moesten we nog even wachten met een paar andere groepjes en we konden eraan beginnen!

Kamer:
In de kamer kregen we nog een korte uitleg over de regels en hoe alles werkte. Toen dit klaar was, kregen we nog even een introductie filmpje en begon te timer te lopen. Het begin ging best soepel, we hadden gelezen dat ze kamer wat makkelijker was maar we wilden het niet onderschatten. Na wat puzzels op te hebben gelost, bleven we toch nog een beetje haken. We hebben dan toch maar een hint gevraagd en dan blijkt dat het gewoon eventjes verder kijken was. Hierna konden we weer een heel stuk verder in de kamer. In de tussentijd ook even de kamer goed bekeken en die was leuk ingericht. Het had wat mij betreft toch iets anders gekund, maar dit was ook in orde. Na wat verder puzzelen, kwamen we weer vast te zitten. Het lukte ons maar niet om het op te lossen. Lag dit nou aan ons, omdat het al zo laat was of was de puzzel nou niet logisch? Maar na nog een hint kwamen we toch weer wat verder. Nog een paar puzzels hadden we gedaan en toen hadden we gevonden waar we voor kwamen en hadden we de kamer opgelost! We werden gelijk ontvangen en gefeliciteerd. Er werd gevraagd of we nog vragen hadden en ik vroeg toch nog even de uitleg van de puzzel... en daaruit bleek dat het toch wel een beetje aan ons lag... Nog heel even over de kamer gehad en dan weer richting huis gegaan.

Conclusie:
De kamer is qua thema voor mij helemaal geweldig. Vikings is een tof thema en weer eens wat anders dan alles moorden die opgelost moeten worden. Maar de kamer was voor mij wel wat aan de kleine kant en de inrichting was wel goed, maar had ook beter gekund denk ik. De puzzels waren leuk gedaan, maar kwamen er soms niet helemaal uit en dat had voor mij ook weer met de inrichting te maken. Het is een leuke kamer, maar dit is meer een kamer voor mensen die net begonnen zijn aan escapen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • thema
 • Goede prijs

 

Camera 4

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 30 mei 2022

Super toffe kamer

Na een lange tijd gingen we weer eens een keer met zijn tweeën een escape room doen. We hoefden niet lang na te denken waar, want de vaudeville kamer bij escape room 076 was ons zo goed bevallen dat we zeer benieuwd waren naar deze kamer. Die was ook aangeraden door het personeel aan ons, omdat we de vaudeville vrij snel met ons twee hadden opgelost.

Onthaal:
Bij het aankomen bij de deur waren we niet de enige die een escape room kwamen spelen, want er stond ook al een andere groep te wachten om naar binnen te gaan. Een medewerkster van de escape room kwam net aangelopen en liet ons allemaal binnen. Binnen hebben we gelijk onze spullen in een kluisje gedaan en hebben we eerst nog een drankje besteld aangezien we wat te vroeg waren.
We kregen nog even de uitleg en mochten ons toen naar de kamer begeven!

Kamer:
Lopend met onze game master maakten we nog een praatje, maar voordat we het doorhadden zaten we midden in het verhaal. We mochten nu ook de kamer betreden! Het begin van deze kamer zag er vrij simpel uit, maar al snel kwamen we wat verder en begon het verhaal een beetje leven te krijgen. De puzzels waren leuk gedaan en met een klein beetje denkwerk waren ze ook niet te moeilijk. Het hintsysteem dat er wordt gebruikt is eentje die ik heel erg geweldig vind, al is dit alleen maar voor het nostalgische gevoel. En na een tijdje puzzels op te lossen begon ik me toch wel af te vragen hoelang we al in de kamer zaten. Er zit geen klok in deze kamer, maar ook hier was weer een hele goede oplossing voor gevonden en ook die vond ik geweldig bedacht. Maar we konden ons hier niet te lang op focussen en moesten verder de puzzels oplossen. Totdat ik iets hoorde, hoort dit er nou bij of... en toen kwam de jumpscare en dat was het ook wel. Na heel eventjes bijkomen moesten we verder en dat lukte ons ook! De ene na de andere puzzel moest opgelost worden en het waren er best veel! Hoe verder je komt hoe meer de verhaallijn duidelijker werd. Maar bij de laatste kamer was wel het enige minpuntje, de verhaallijn was te volgen tot hier. Het was niet meer duidelijk wat er nou gebeurd is of dat je daadwerkelijk iets gedaan hebt. Maar met nog zo'n 2 minuten op de klok waren we ontsnapt!

Conclusie:
Een goede kamer die erg leuk was aangekleed. Het enige minpuntje wat ik heb is het einde. Voor mij persoonlijk zou die aangepast kunnen worden zodat de verhaallijn er veel beter uit komt. Daarnaast waren alle puzzels hartstikke leuk gedaan en er waren er ook veel! Wat ik persoonlijk zeer kon waarderen en ook dat deze zeker niet lineair op te lossen waren. Er was wel wat verweer te vinden op de spullen, maar dat kwam denk ik meer dat spelers iets los wilden maken wat niet los kon. Maar dit deed dus ook geen inbreuk op de kamer zelf. Al met al weer een super toffe kamer die iedereen een keer gedaan moet hebben.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 16 maart 2022

Op naar Gent

Eindelijk weer een keer echt met Team Morning Wood op stap! Met toch een kleine moeite 3 personen gevonden die bereid waren weer te laten zien wat wij kunnen. Maar ja... dan is er nog de vraag: Waar? Daarom contact gehad met Lockdown in Gent, want ik wilde deze kamer al een tijdje doen. En dat kon! Dezelfde dag konden we de kamer om 9 uur spelen.

Onthaal:
We wisten de weg nog, dus toen we aankwamen nog even op de derde speler gewacht maar dat duurde te lang dus zijn we naar binnen gegaan. Binnen was een zeer aardige host die een praatje met ons maakte en in de tussentijd alles nog even goed zette. In de tussentijd was de derde persoon ook aanwezig. We kregen een kleine uitleg en een intro over het verhaal van de kamer. We kregen onze tablet en evidence bags mee en we kregen de onze badges opgespeld. We mochten beginnen!

Kamer:
Onderweg naar de deur zag we de petjes hangen en we hebben er meteen een op gedaan! In de kamer leek het een normaal appartement, maar we zagen al wat sneller wat dingen die niet klopten. We hadden vrij snel door dat het met de 7 hoofdzonden te maken had. En een van de eerste puzzels werd door een medespeler per ongeluk opgelost. Dat betekend dat we verder in het keukentje konden kijken. We hadden al veel gevonden, maar konden er nog niet heel veel mee. Maar na goed opletten van een van de spelers konden we weer verder. De puzzels zaten leuk in elkaar, ze zaten vrijwel allemaal goed in het thema verwerkt. Met een uitzondering daargelaten, maar daar kunnen we niet teveel over mopperen. Maar de flow zat er goed in, met een kleine hint konden we de puzzel oplossen voor de volgende kamer. Hier werd al vrij snel duidelijk wat de bedoeling was, maar het had een paar pogingen nodig voordat het lukte. Vanaf hier moest een puzzel opgelost worden en dat lukte maar we werden gesplitst. Na heel even te twijfelen besloten om de groep op te splitsen. En dat was de goede keuze, want de deur die ons splitste was de volgende puzzel. Na wat miscommunicatie is het toch gelukt om deze op te lossen. En hierdoor kwamen we bij de laatste kamer. De kamer waar heel het verhaal samen komt. Hier was een puzzel met en mechanisme wat een klein beetje mis liep. Maar blijkbaar waren er meer onderdelen aanwezig hiervoor die wij zelf gemist hadden. Na wat goed zoekwerk en denkwerk hadden we de laatste puzzels opgelost. Wat laatste vingerwerk en we waren ontsnapt! Met iets minder dan 15 minuten op de klok waren we ontsnapt! We staan met Team Morning Wood op het Maandtoppers bord! Nog even een drankje gehad van de host en een tijdje na zitten praten over de kamer en de andere kamers die ze daar hadden en we zijn weer richting huis gegaan.

Conclusie:
Zeer leuke kamer, qua aankleding had ik vrij weinig op te merken. Het enige minpuntje hieraan was het object waar een laser uit kwam. Die kon ik persoonlijk niet helemaal plaatsen, maar dat doet aan de rest van de gehele escape room geen kwaad. En ik ben persoonlijk geen fan van een tablet meenemen in een kamer, maar de medespelers vonden dit dan weer wel heel goed. Dit zijn de enige punten die ik me kan bedenken, want de puzzels zaten voor mij goed in thema. Wat ik dan wel leuk vond is de info en spullen vooraf die we meekregen alsof we echt bij de politie zaten. Al met al een toffe kamer en zeker het spelen waard!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  46:30 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 8 maart 2022

Geweldige kamer!

Op zoek naar een last minute escape room hadden we de Vaudeville kamer gevonden. Het thema sprak ons aan, maar was er nog wel plek? Even bellen en er zou nog een kamer om kwart over 4 kunnen, maar dan zou wel de host iets langer moeten blijven. Maar dat was geen probleem! Gelijk vertrokken richting Breda en gelukkig was er vlakbij de escape room een parkeergarage. Klein stukje lopen en we waren er!

Onthaal:
Eigenlijk moest er op een knop gedrukt worden en dan wordt je aan de deur opgehaald, maar wij konden al naar binnen. En een klein beetje verrast door een van de werknemers werden we hartelijk ontvangen. Onze spulletjes konden in een kluis en we moesten even wachten tot de kamer gereset was. Na eventjes wachten werden we opgehaald en konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Als eerste kregen we een leuk introfilmpje wat al goed in thema was gedaan. Na dit filmpje werden we naar de deur begeleid en de gang waar we doorliepen was al goed in thema gemaakt. Na dat we binnen waren begeleid konden we aan de kamer beginnen. Niet goed wetend wat te doen kregen we eerst nog een kleine interactie over het verhaal, wat naar mijn mening hartstikke leuk en goed is gedaan, en konden we beginnen. Na even goed te moeten kijken zijn we beide apart aan de puzzels begonnen. De eerste ruimte had even een langzame start voor ons gevoel, maar bij de volgende kamer kreeg je een echte impressie van het gehele gebeuren. Hartstikke goed in thema en de puzzels waren ook leuk in het thema en het decor verwerkt. Langzaam aan vonden we steeds meer waardoor we steeds verder konden komen. Maar wat mij opviel is dat je altijd kon zien waar de volgende ruimte zou kunnen zitten, maar bij deze kamer had ik geen idee. En na een tijdje kregen we het te zien hoe we verder moesten, alles nog steeds goed en leuk in thema kwamen we de volgende ruimtes door. Bij de laatste ruimte is samenwerking cruciaal, maar dat was bij ons deze dag meer dan in orde. Na de puzzels een voor een opgelost te hebben ging de laatste deur open en waren we ontsnapt. Met een klein applausje werden we onthaald, want volgens de host hebben wij het heel erg goed gedaan. Zonder hints en met nog iets meer van 13 minuten over waren we ontsnapt. En dit was volgens de medewerkers dan wel de pittige kamer. Beetje trots dat dit ons gelukt is zijn we terug naar de bar gegaan en konden we onze teamnaam op het scorebord zetten! Een 4de plaats, maar dat wel met maar 2 personen! Daarna nog even met de medewerkers aan het kletsen geweest welke kamers we allemaal hadden gedaan en welke we allemaal nog wilden doen. Al met al was dit een geweldige kamer en een geweldige service.

Conclusie:
Qua aankleding, kan ik vooral over het begin bijna niks aanmerken. Het enige wat ik nog miste was iets van een glazen bol om toch iets meer het hele thema optimaal te krijgen. En er is een confirmatie geluidje, dit zou ik persoonlijk niet gebruiken. Ik zou een wat spannender geluid gebruiken van bijvoorbeeld de hoofdrolspeelster. Dit zou het denk ik de belevenis nog net wat spannender kunnen maken. Alle puzzels waren leuk gedaan en er was veel logica en denkwerk aan te pas in deze kamer. Hartstikke goed gedaan allemaal en hopelijk zijn de rest van de kamers ook zo goed, want dan komen wij zeker nog eens terug!


Reactie door Escape Room 076 Breda

29 april 2022

Beste Ricardo, Wat een prachtige review! Dit is precies waar we het voor doen. Jullie waren onwijs gezellige gasten en we verwelkomen jullie graag nog eens! Hopelijk tot een volgende keer en nogmaals dank voor de mooie woorden. Doet ons goed om te weten wat jullie er van vonden :) Mvg, Mark van Escaperoom076


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  46:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

We we're choco-late!

We wilden een beetje last minute een escape room doen en toch niet te ver rijden, kwamen we bij deze escape room uit. Ik had de russian lab room al een keer gedaan hier en daar was mijn ervaring ook positief bij. Dus met een klein beetje moeilijk regelen voor vrij te krijgen, was de kamer geboekt!

Onthaal:
Nadat we zelf veel te laat waren door het verkeer richting Gent, waren we eindelijk bij de escape room gearriveerd. Gelukkig wist ik nog de weg dus stonden we snel bij de balie. Even de excuses aangeboden en we konden snel beginnen met de algemene intro en we konden naar de kamer!

Kamer:
Na de algemene intro begaven we ons richting de kamer. Eenmaal binnen mochten we een schort uitkiezen om aan te doen en kregen we nog een intro filmpje van de kamer zelf. We keken even snel rond en even goed gekeken naar de ruimte zelf. De aankleding was heel goed gedaan naar mijn mening. Maar we moesten de kamer spelen en niet alleen maar bewonderen. Dus snel naar de puzzels gekeken en al snel was wel een beetje duidelijk was we moesten doen... maar hoe? De eerste wat grotere puzzel ging ons niet heel goed af, maar daarna kwamen we steeds verder. Met de vaste hints kwamen we al wat verder, maar met een echte hint werden we de goede richting opgeduwd. We losten wat puzzels op en zodra we de goede antwoorden hadden konden we verder de ruimte in! En hier rook het ongelooflijk lekker! Deze kamer zat vol met allerlei verschillende elementen, maar ook zo goed als alles moest gebruikt worden. In deze kamer heb ik dingen gezien en gedaan die echt een eerste keer waren voor in een escape room voor mij. Het zijn niet de meest bijzondere dingen, maar dat maakte deze kamer alleen maar leuker. Maar na genoeg in de kamer ronde gekeken te hebben moesten we natuurlijk ook wat puzzels op lossen. Het ging wel goed, maar een klein hintje hier en daar was wel nodig. En we waren met van alles bezig en we keken op de klok... nog maar 14 minuten over? En we moeten nog zoveel doen! En toen ging de vaart erin zitten, er werd ons verteld dat we de grootste puzzel moesten doen. Daar gingen we mee aan de slag en we dachten dat we dat goed hadden gedaan. Tot er blijkbaar 3 cijfers uit moesten komen in plaats van een tekst. Maar even met dicht geknepen ogen kijken kwamen we er gelukkig achter wat de cijfers waren. Nog een paar puzzels en we konden de code invoeren! eerste poging... fout! Tweede poging... fout! Hadden we wel alles goed gedaan, blijkbaar niet en bij de derde poging ging de deur open! Ontsnapt! met nog 1,5 minuut op de klok!
De gamehost kwam naar beneden ons tegemoet gelopen en ze zei dat we het hartstikke goed hebben gedaan! We hadden vrij weinig hints gekregen zei ze en we waren heel de tijd goed bezig geweest. Dat was wel leuk om te horen, want wie houdt er nou niet van zulke complimenten! We hebben nog even de kamer doorgelopen en alle puzzels nogmaals bekeken en een klein praatje en ons escape avontuur zat er weer op!

Conclusie:
Dit is een zeer goed en leuk aangeklede escape room. Zeker niet een van de grotere die je tegenwoordig vaak hebt, maar dat deert bij deze kamer zeker niet! De puzzels waren leuk bedacht, maar er zat een element in waar ik zelf niet heel erg kapot van ben. Dit komt omdat het teveel verwarring op kan leveren wat het nou echt is. Maar het heeft totaal niets negatiefs aan de kamer gegeven. Er zijn puzzels/elementen die ik nog nooit eerder heb gezien en dat was leuk en grappig om te zien in een escape room. Al met al heb ik me super vermaakt in deze kamer! Hij is te bespelen met 2 personen, maar dan is het wel aanpoten en er is ook veel te doen! Dus hij kan lekker pittig zijn!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  58:24 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 7 februari 2022

Top kamer

Deze kamer wilden we al een keer doen, maar toen kon het helaas niet ivm techniek die werkte. En nu kon het wel! Na een kleine miscommunicatie konden we eindelijk deze kamer spelen!

Onthaal:
De onthaal was ontzettend vriendelijk, maar een deel van onze groep was wat te laat. Dus wij mochten eventjes wachten en konden wat te drinken pakken in de tussentijd. In de tussentijd konden we onze info achterlaten op een tablet. En zodra het hele gezelschap er was ,kregen we een trailer te zien van de film waar de kamer op gebaseerd was. En we konden dan de kamer in!

Kamer:
We kregen nog een klein beetje info in de kamer zelf en dan konden we beginnen! We kregen een kleine opdracht en toen begon de teller te lopen! We vonden al snel wat info voor een aantal puzzels en konden al een klein beetje aan de slag. En plots was er een deur open, of was die nou al open? Maar hier konden we weer verder! Langzaam aan kwamen we verder, maar het liep nog niet echt heel soepel. Maar een van de hints zou ons verder moeten helpen, maar wijzelf konden er niet echt veel mee. Maar met nog een extra hint viel het kwartje pas. Vanaf dat moment liep het gesmeerd, de puzzels werden steeds meer opgelost. En na een aantal puzzels kwamen we in een nieuwe kamer. En wat was die ongelooflijk vet die kamer. De kamers hiervoor waren goed ingericht qua setting, maar deze was echt goed gedaan. De puzzels in deze kamer liepen voor ons gesmeerd en we losten de puzzels vrij snel op. En voor we het wisten kwam een van de effecten tot leven, en wat was dat cool gedaan. Nu hadden we een doorgang voor de volgende kamer en hier liep het even wat spaak. Na de puzzel goed opgelost te hebben gebeurde er niks. Met wat communicatie met de gamehost moesten we even een pauze inlassen zodat er naar de kamer gekeken kon worden. Na een aantal minuten konden we weer verder en bleek dat we weer een kamer verder waren! Hier moesten uiteraard ook weer wat puzzels opgelost worden en met een hint en wat denkwerk kwamen we hier ook weer verder. En we waren ontsnapt! Met nog zo'n kleine 6 minuten waren we uit de kamer ontsnapt. Maar wat was die een goede kamer! We gingen nog even alles na bespreken in de kamer zelf. Hier kwamen we er helaas achter dat de gewenste effecten die erbij hoorden niet werkten op dat moment. Maar de zeer enthousiaste gamehost wilde het toch aan ons laten zien. Deze host is een tijdje bezig geweest en heb alles toch weer aan de praat gekregen. En kregen we nu alle effecten te zien. Dit was best gaaf gedaan, maar het was dan wel jammer dat dit niet in de kamer werkte. Maar daar werd de kamer van zichzelf niet minder door. Na nog een klein praatje te hebben gemaakt gingen wij weer voldaan naar buiten.

Conclusie:
Goede kamer die qua thematisering steeds uitgebreider werd hoe verder je in de kamer kwam. Alles zat goed in elkaar behalve het mankementje die wij hadden ervaren. Maar dit maakte voor de volledige beleving niet veel uit. De kamer zat supertof in elkaar en de puzzels waren ook vrij origineel. Al met al was het een hele goede kamer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  64:07 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Beleving

 

School of Magic

Escape-Skillz
Geplaatst op: 4 februari 2022

Harry potter room!!

Om weer eens op een doordeweekse dag een escape room te doen zijn we bij escape-skillz uitgekomen. En er was hier een Harry Potter thema wat ons enorm aansprak!

Onthaal:
Een klein stukje buiten Roosendaal gelegen, was het in het donker toch even zoeken. Maar we werden al op gewacht en omdat wij toch nog even stil stonden in twijfel werden we al toegewoven. De binnenkomst zag er leuk uit! Alles een beetje in magie thema en een grote blauwe kist waar blijkbaar de volgende escape room in zit! We waren hier gelijk benieuwd naar, maar dat was nog even wachten voordat deze bespeelbaar was. Maar we mochten onze toverjas uitzoeken en werden de regels even overgenomen en we mochten naar binnen!

Kamer:
Met de voorkennis dat er 4 kamers waren en dat de eerste kamer de moeilijkste was gingen we naar binnen! De kamer zag er hartstikke leuk uit! Maar we hadden zelf wat moeite om progressie in de kamer te maken. We vonden af en toe wat, maar de eerste echte ontdekkingen werden pas na een tijdje gevonden. Maar na een hint konden we al snel weer verder. Na een aantal keer een hint te krijgen kwamen we steeds verder door de kamer. Het thema bleef steeds goed te merken door de kamer heen. Je moet voor deze kamer geen voorkennis hebben voor de Harry Potter wereld, maar je kan er wel een aantal dingen door herkennen. Na nog een aantal hints en kamers, kwamen we bij de laatste kamer voor de conclusie. Dit zal allemaal leuk in elkaar en we waren ontsnapt met nog 4 minuten over op de teller.

Conclusie:
Hartstikke leuke thema kamer en leuk ingericht! De puzzels waren leuk, maar er waren te weinig aanwijzingen of aanduidingen waardoor je vaak niet goed wist wat je moest doen. Wij hadden wel wat hints nodig om steeds verder te komen, dus als aandachtspunt zou ik zeggen hier eens naar te kijken. Wanneer het iets duidelijker is wanneer men wat moet doen zal het voor de spelers wat makkelijker zijn om een flow erin te krijgen. Maar naast dit is er weinig aan op te merken. Thematisch en qua inrichting ziet het er allemaal prima uit en de gamemaster was super vriendelijk!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service

 

Leuke kamer

We kwamen bij deze kamer uit nadat we eerst een andere kamer hadden geboekt die toch dicht bleek te zijn. Na wat zoeken kwamen we op deze uit. Een wat engere kamer en daar hadden we wel zin in! Na toch een uurtje reizen voor de meeste van ons waren we er!

Onthaal:
Bij binnenkomst werden we gastvrij ontvangen door de gamehost. Die maakte kort een praatje en vroeg een aantal dingen en gaf nog een kleine uitleg over de regels. Hij gaf ook aan dat wij de eerste die week waren sinds dat het weer mocht, waar we zelf wel even van stonden te kijken. Maar na dit alles was het spullen opbergen en aan de kamer beginnen!!

Kamer:
We werden de kamer ingeleid en we kregen eerst nog even een introfilmpje. Na dit introfilmpje gingen de lampen aan en kon het escapen beginnen. Op het eerste zicht was de kamer vrij simpel ingericht, maar hoe meer je zocht hoe meer je erachter kwam dat er meer was dan op het eerste oog. Na wat zoeken kregen we een hintje waar we meer dan genoeg aan hadden en konden we weer verder! Na wat meer puzzels, kwamen we uiteindelijk in een andere kamer terecht waar veel meer puzzels te vinden waren. En in die ruimte kwam de flow erin. De ene na de andere puzzel werd vrij snel opgelost! Het lag natuurlijk niet alleen aan ons, want alles was toch vrij duidelijk in de kamers zelf aangegeven hoe het werkt. We waren op ten duur met zijn 3en aan een puzzel bezig en klik... de deur was plots open. Met nog 13 minuten en 43 seconden over stonden we er toch een beetje van te kijken dat we al klaar waren. We hadden zelf verwacht dat er meer was, maar dat kwam omdat we er best wel lekker in zaten op dat moment. Klein beetje verbaasd hebben we nog een praatje gemaakt met de host en die zei dat we het goed hadden gedaan. Met een slagingskans van 30% hebben wij het met bijna een kwartier over vrij goed gedaan!

Conclusie:
Persoonlijk vond ik het een leuke kamer waar ik het goed naar mijn zin heb gehad. Het had van mij wel een tikkeltje enger gemogen, want ik vond het persoonlijk niet echt eng. De escape room zag er goed verzorgd uit en wat ik zelf altijd wel leuk vind is dat bijna alles te gebruiken valt. Het enige kritiekpuntje dat ik heb is het einde. Voor mij persoonlijk was het einde vrij abrupt en daardoor had ik niet echt een goed idee wat nou de reden was dat we moesten ontsnappen.


Reactie door Escape Roosendaal

21 januari 2022

Hoi Ricardo, bedankt voor de review! Wij zijn blij dat jullie het leuk hebben gehad en knap dat jullie met z'n drieën zo'n mooie tijd wisten neer te zetten! We nemen de tip voor het einde zeker mee, super bedankt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  46:26 min


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • einde

 

The Secret Tomb

Room Of Riddles Antwerp
Geplaatst op: 10 januari 2022

Leuke thema kamer

We vroegen ons af of er nog escape rooms open waren en na een tijdje zoeken kwamen we room of riddles tegen. Toen we hadden gebeld of ze open waren, en dat waren ze ook, hebben we gelijk 2 kamers gereserveerd. Dit waren mad scientist 1 en 2. Maar toen we in gesprek waren met de eigenaar vroeg hij of we een van de andere kamers wilden doen. Eentje die wat meer uitdaging zou zijn voor ons, maar het was eigenlijk wel een kamer voor 3 personen. Maar ondanks dat leek ons dat wel wat!

Onthaal:
Na de eerste kamer kregen we een drankje aangeboden en hadden we nog even een praatje gemaakt over de kamer en over de kamer die we gingen doen. We hadden weer het introfilmpje bekeken en we konden aan de tweede kamer van de dag beginnen! Wel werd ons
verteld dat we een hulpstuk zouden krijgen, omdat de kamer van origine voor 3 personen was.

Kamer:
Bij binnenkomst was het meteen al duidelijker dat dit een betere kamer ging worden dan de vorige. De aankleding was al een stuk beter en er hing al een veel betere sfeer in deze kamer dan de vorige. Het enige wat nog overeen kwam met de vorige kamer was het hintsysteem. Na heel eventjes rond te kijken konden we aan de kamer beginnen! En de eerste sloten en losse onderdelen werden al begonnen! De puzzels in deze kamer zaten wel goed thematisch. Het kwam bijna niet voor dat ik het gevoel had dat dit niet bij de kamer hoorde. Na al snel 1 hint te hebben gebruikt van de muur, gingen we toch vrij snel door de kamer heen. Alle puzzels waren vrij logisch en soms zo voor de hand liggend dat je aan jezelf begon te twijfelen. Maar daardoor ging het juist bij ons zo goed. Er was er alleen 1 waar we lang mee bezig zijn geweest, omdat we zelf een bepaald onderdeel helemaal vergeten waren. Maar na een hint van de eigenaar konden we weer verder en werd het hulpstuk aan ons gegeven. Hierdoor konden we een van de laatste puzzels nog oplossen en nog een laatste puzzeltje en we hadden de sleutel! En we waren ontsnapt!

Conclusie:
Bij deze kamer was al heel goed te merken dat hier met meer ervaring en meer aandacht een kamer was gebouwd. Het thema sprak mij persoonlijk aan en de aankleding was dan ook leuk gedaan. Door verschillende puzzels werden ook verschillende onderdelen van de kamer getriggerd en dat kon voor ons nog wel eens een schrikmomentje opleveren! Wat ik ook persoonlijk leuk vond, is dat voor het oplettend oog een aantal easter eggs in de kamer te vinden waren! We waren wel pas na 67 minuten ontsnapt, maar dit was eigenlijk ook een kamer voor 3 personen. Al met al genoten van deze leuke thematische kamer!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Mad Scientist

Room Of Riddles Antwerp
Geplaatst op: 10 januari 2022

Leuke ouderwetse kamer

We vroegen ons af of er nog escape rooms open waren en na een tijdje zoeken kwamen we room of riddles tegen. Toen we hadden gebeld of ze open waren, en dat waren ze ook, hebben we gelijk 2 kamers gereserveerd. Dit waren mad scientist 1 en 2.

Onthaal:
Het was even moeilijk om Antwerpen binnen te komen, maar het gebouw hadden we makkelijk gevonden. Alleen werkte het bellen via de intercom blijkbaar niet dus hebben we even zelf moeten bellen en werden we al snel bij de deur opgehaald. We werden vriendelijk onthaald door de eigenaar en na een kort praatje konden we aan de eerste kamer van de dag beginnen!

Kamer:
We hadden even het introfilmpje bekeken en daarna kregen we nog een korte intro en een uitleg van de eigenaar. Hints systeem was voor mij de eerste keer op deze manier, maar had hier al vaker van gehoord. De kamer was wat kaal, maar de kamer was hierdoor wel heel overzichtelijk. Al heel snel konden de eerste puzzel opgelost worden, maar de tweede ging mij al een beetje mijn pet te boven die dag. Maar toen die eenmaal opgelost werd gingen we als een speer door de kamer heen. Er was alleen 1 dingetje die we nog moesten vinden, maar hoe goed we ook zochten konden we niks vinden. Behalve dat ene laatje waar we van dachten dat we die al hadden gehad. En natuurlijk lag het hier in! Maar eenmaal deze gevonden konden we weer snel doorgaan. Tot de laatste puzzel waren we weer goed bezig, maar deze lukte niet helemaal gelijk. Maar na een aantal pogingen kregen we het voor elkaar en was het alleen nog maar kwestie van de juiste code en we waren ontsnapt!

Conclusie:
De kamer zelf is niet heel erg aangekleed, maar de puzzels waren naar mijn mening weer wel origineel. Niveau was niet al te moeilijk al hadden we wel af en toe een hint nodig van de enveloppen aan de muur. En werden we door de eigenaar zelf ook nog een handje geholpen! Er zaten wel een aantal sloten in de kamer, maar voor mij maakt dat niet uit. Voor mij is het ook wel eens leuk om een keer een ouderwetse escape room te doen i.p.v. eentje met al de hoge eisen die er tegenwoordig zijn. Na nog een praatje te hebben gemaakt met de eigenaar bleek dit ook een van hun eerste kamers te zijn die ze hebben gebouwd.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  57:55 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 27 december 2021

Wauw!

Na een maandje hadden we met de groep eindelijk weer eens tijd om een kamer te spelen. En wat voor een gingen we doen? Na dat deze al een lange tijd om mijn verlanglijstje stond, ging deze eindelijk gebeuren! Een uurtje in de auto en we konden aan deze kamer beginnen!

Onthaal:
Na eerst 5 keer over de parkeerplaats heen te kijken, konden we naar de ontvangstruimte. Die was vrij strak ingericht met een groot neonbord aan de muur. Eventjes moeten wachten en daar was de gamehost. Even snel een praatje en hij moest nog even wat in de kamer doen en we konden beginnen!

Kamer:
Allereerst kregen we de beste intro die ik tot nu toe heb gehad. De host zat helemaal in het thema en deed ook heel goed de sfeer bepalen hiermee. Nog kort een intro filmpje en we konden beginnen. Na de tip die we de vorige keer hebben gehad, zijn we rustig aan begonnen en niet teveel door elkaar roepen. Hierdoor kon ik het decor ook goed bekijken en dat was ook de moeite waard! Alles zag er goed uit! Van het tapijt tot het behang! Ik kreeg het gevoel dat ik in iemand zijn woonkamer stond, maar al snel moest ik weer verder! Iedereen vond steeds meer onderdelen en hoe verder we kwamen, hoe beter de kamer bleek te zijn. Geweldige puzzels in thema en de sfeer was geweldig. Hoe verder we kwamen, werd het opeens wel duidelijk waarom deze kamer niet gedaan kan worden door iemand die rugklachten heeft. Maar dat hield ons niet tegen! En voor ons gevoel vlogen we door de kamers heen. Tot we plots wat minder snel gingen, we konden wel iets vinden maar kregen de puntjes niet aan elkaar geknoopt. En plots ging daar een deur open voor ons, een geheel nieuwe kamer! Na even wat gekeken te hebben in die kamer, maar nog niet verder kunnende terug gegaan naar de vorige. En plots zaten we daar weer vast en konden niet meer verder...( Dit bleek een foutje te zijn geweest tijdens de reset, maar achteraf heeft dit voor ons totaal niks uitgemaakt voor de beleving. ) Maar we zaten weer vast en met de enige hint die we hebben gehad die avond konden we weer verder. De puzzels bleven geweldig en opeens kon de eerdere deur weer open. Onze laatste kamer en met nog 4 minuut 36 over waren we uit de kamer ontsnapt!

Conclusie:
Een van de beste kamers die ik tot nu toe heb gespeeld. Het enige puntje was dat de reset niet volledig goed was gegaan. Maar dat was, zoals eerder aangegeven, niet erg voor de sfeer van de kamer. Het thema was constant duidelijk door heel de kamer en de puzzels waren hartstikke goed in het thema verwerkt. Al met al een bijzonder geweldige kamer! Ik kijk er nu al naar uit om de volgende kamer op deze locatie te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  55:24 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica
 • Goede prijs

 

Pacific Flights

Collabyrinth
Geplaatst op: 9 december 2021

Dit smaakt naar meer!

Na een tijdje hebben we eindelijk weer eens wat mensen bij elkaar gekregen om een escape room te gaan doen. En omdat het doordeweeks is wilden we er eentje die niet al te ver van huis is. Deze is al eens eerder voorbij gekomen, maar omdat deze de vorige keren volgeboekt was, was het nu de beurt aan ons!

Onthaal:
We kwamen bij de escape room aan en werden enthousiast ontvangen. Een zeer vriendelijke gamemaster deed de deur open en voordat we aan de kamer begonnen hebben we nog een leuk praatje gehouden. Even over wat persoonlijke dingen en andere escape rooms en dan was het de tijd voor de kamer. Een korte uitleg over de kamer en een foto vooraf en we konden beginnen!

Kamer:
We mochten de kamer in! En we gingen allemaal een kant op en onderzochten alles wat los en vast zat. Al snel werden verschillende onderdelen gevonden en de eerste puzzels werden al heel snel opgelost. Maar met even rondkijken werd al duidelijk dat de kamer goed onderhouden werd en alles goed afgewerkt was. De flow leek er voor ons wel goed in te zitten en er werd veel gevonden en opgelost, maar toch viel het langzaam aan stil. Na veel zoekwerk niks kunnen vinden en dan toch maar een hint gevraagd. Met deze hint konden we weer verder en konden al snel wat meer puzzels opgelost worden. Na wat meer hints kwamen we steeds verder en hadden we de volgende kamer open gekregen. Hier liep het bij ons wat stroef, er werden nog wel wat puzzeltjes opgelost, maar liepen ook heel erg vast.
Er werd door ons veel te moeilijk gedacht en zagen daardoor niet meer wat de bedoeling was. Maar na wat hints konden we verder en konden steeds meer oplossen en toen hadden we de kluis geopend!! Op het einde was er nog een leuk extraatje aan de kamer toegevoegd en kon de deur weer open! Hier hebben we met de GM de kamer overlopen, die ons ook de tip gaf dat er binnen onze groep beter gecommuniceerd moest worden. Waar hij ook weer gelijk in had, want iedereen in onze groep had wel iets niet meegekregen. Ook kregen we de tip hoe we beter de kamer in ons op konden nemen! Ik vond dit persoonlijk heel leuk om te horen, want zulke dingen heb ik nog niet vaak meegekregen. We hebben de kamer met zijn allen nog eens goed overlopen,zodat iedereen wist wat er gedaan was. Hier nog onze kleine kritiek puntjes gegeven en vragen gesteld. Na de kamer nog een leuk gesprek met de GM gehad en zijn wij weer richting huis gegaan!

Conclusie:
De kamer was goed onderhouden en netjes afgewerkt, er was maar 1 ding waar een sticker op zat van niet aanraken, maar dat was mede voor onze eigen veiligheid. De puzzels waren ietwat aan de moeilijke kant, maar dat is alleen maar leuk! Ik heb het persoonlijk goed naar mijn zin gehad in deze kamer en was voor mij ook de eerste kamer die langer dan 60 minuten duurde, en die hadden we ook nodig! Al me al een goede kamer en ik kijk uit naar hun volgende kamer!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  09:26 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs

 

The Hidden Gallery

Cube Ten
Geplaatst op: 14 november 2021

leuke kamer voor een zaterdag middag

Om onze zaterdag eens wat op te vullen, hadden we natuurlijk gekozen om een escape room te gaan doen. Maar omdat we aan de vrij late kant waren, konden we niet veel plekken meer vinden waar er nog kamers vrij waren. Maar gelukkig was daar Cube 10 in Aalst nog. We hadden besloten om de hidden galary kamer te doen!

Onthaal:
Het onthaal was hartstikke goed door een enthousiaste game master en de onvangsthal zag er ook goed uit! Dat begon al goed! na een korte introductie over de sloten en hoe alles in zijn werk ging, kregen we een plaatje mee als eerste hint en mochten we de kamer betreden.

Kamer:
Bij binnenkomst van de kamer zag alles er wel redelijk uit. De kamer was niet al te groot, maar ook nog niet te klein voor 4 mensen. Bij ons zat er een goede flow in en de meeste sloten werden dan ook al snel opgelost. Maar bij een van de puzzels ging het wat stroever en besloten we een hint te vragen. En daar was het eerste hekelpunt voor mij en dat was de manier van hints krijgen. Dit was via een telefoon en je moest altijd zelf je hints vragen. Maar dat maakte voor de rest niks uit met de kamer. Na deze hint konden we weer verder en kwamen we in de volgende kamer. Hier was het voor mijn allemaal wat minder, de sfeer was er voor mij een klein beetje uit door de aankleding van de kamer. Deze kamer was een stuk groter dan de vorige dus meer beweegruimte. Maar de aankleding was zeer sober en de kamer had ook al zijn beste tijd gehad. Verschillende dingen waren los gekomen en gaan hangen. En in de muren zaten soms gaten die niks met de kamer zelf te maken hadden. Maar we hadden een kamer om uit te ontsnappen dus zijn we gelijk door gegaan met puzzelen. Na nog een aantal hints te vragen, vooral omdat het door onszelf wat minder ging. Zijn we toch uit de kamer ontsnapt met nog zo'n 10 minuten op de teller!

Conclusie:
Als deze kamer een metamorfose zou krijgen, zou dit een hele goede kamer zijn. Want de puzzels waren vrij origineel en er waren ook elementen die ik nog nooit eerder had gezien. Maar er zit ook een element wat enorm kan hinderen waardoor je niet meer uit de kamer zou kunnen komen. Maar al met al een leuke kamer voor als je nog niet al te vaak een escape room heb gedaan en de al wat hogere heb gedaan.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Game

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 2 november 2021

Leuke kamer

We hadden een dag vrij en wilde onze dag een beetje vullen dus wat is er beter dan een escape room? Nou zijn wij maar met zijn 2en en dan vallen de prijzen hartstikke goed mee!

Onthaal:
Wij kwamen zelf helaas een kwartier te laat aan door het verkeer en dergelijke, maar de onthaal was nog altijd vriendelijk! We gingen nog even snel naar de wc en we kregen dan de uitleg. We konden gelijk beginnen, omdat we al wat te laat waren!

Kamer:
De kamer zelf is een vrij grote kamer en en vrij ruim. De aankleding is perfect voor het thema, de kamer zelf is wat verouderd en had over het algemeen sloten. Maar dat was bij deze kamer niet zo erg want alles paste wel gewoon bij elkaar. We keken even snel rond en gingen gelijk aan de slag. De eerste code werd al vrij snel gevonden, maar konden het slot maar niet vinden wat hier bij hoort. Na een lange tijd zoeken vroeg een van ons: heb je deze al geprobeerd? En verrek dat was het slot wat we moesten hebben, maar helaas zaten we al een goede 20 minuten al in de kamer. Maar vanaf dat moment ging alles in sneltrein vaart. De ene puzzel na de andere werd opgelost en we kwamen steeds dichter in de buurt van de eindtijd maar ook om buiten te komen! Na een aantal puzzels waren er nog maar een paar seconden over en we moesten op de knop drukken! En bij het drukken!... was daar de ingang naar de volgende kamer... niet gehaald.
De GM kwam deed de deur open en zei ook helaas niet gehaald. Na een korte uitleg over wat er nog moest gebeuren kwamen we er achter dat we bijna uit de kamer waren. Ze dacht dat we nog maar 7 minuutjes nodig hadden en dan stonden we buiten. Hadden we dat slot nou maar eerder gevonden!

Conclusie:
Ondanks dat we het niet gehaald hadden was dit toch een leuke kamer! De GM was hartstikke aardig en vriendelijk en weet hoe ze haar rol moet vervullen. De kamer is denk ik wat verouderd en over het algemeen analoog, maar dat maakte voor deze kamer niet veel uit vond ik. Ben door deze kamer toch een beetje benieuwd hoe de andere kamers zouden zijn.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig

 

Ljubljana kamer

Als je met wat vrienden een weekend weg gaat naar Ljubljana en je wilt wat gaan doen... wat doe je dan? Een escape room natuurlijk! Na wat zoeken op tripadvisor bleek dit een van de betere van Ljubljana te zijn.

Onthaal:
We kwamen wat te vroeg dus ze waren nog met het resetten van de kamer bezig. We hadden dus nog even de tijd om te overleggen wie welke kamer ging doen. Hierna kregen we een kleine introductie over de kamer die we gingen doen. Ljubljana zou op een plek liggen waar veel aardbevingen voor kwamen en de professor had een apparaat ontworpen die ze kon voorspellen. Maar de professor was verdwenen en wij moesten het apparaat aan de praat krijgen. Na de introductie kregen we een walkie talkie mee om de hints door te vragen.

Kamer:
De kamer was een vrij ruime kamer die er wat verweerd uit zag, maar dat was dan ook de bedoeling. Er was niet heel veel aankleding, maar wat er wel was had met de kamer te maken. En ook zo goed als alles had met een puzzel te maken. Na even rond kijken hoe de kamer er uit zag begonnen we te zoeken wat los zat en gebruikt kon worden. Na een aantal seconden hadden we al een aantal dingetjes gevonden en na niet heel lang hadden we het eerste slot al open. De flow zat er goed in en de sloten gingen een na de ander open. Alle puzzels werden snel gevonden en de oplossingen net zo snel. En voor we het wisten was de deur naar de volgende kamer open. Hier kwamen we in een kleinere ruimte die wat moeilijkere puzzels had. We hebben voor een van de puzzels een hint moeten vragen om dat het voor ons niet duidelijk was, maar met de hint konden we gelijk verder. Na deze puzzels hadden we gevonden wat we nodig hadden en konden we het apparaat starten. Een heleboel kabaal kwam eruit wat ik al aan zag komen, maar toch nog van schrok. En daar stond de GM! we waren ontsnapt! We hadden nog 12 minuten en 11 seconden over, maar we moesten nog op de andere groep wachten. We hebben even met de GM zitten praten over de andere groep en over Ljubljana.

Conclusie:
Dit was een leuke kamer en volgens de GM een van hun moeilijkere. Maar misschien kwam het door onze samenwerking, maar zo voelde het niet voor mij. Alles sprak voor zich in de kamer en als je goed oplet kon je ook niet de verkeerde codes invoeren. Maar de aankleding sprak mij wel aan. Je zag nog wel kabels lopen die niks met de puzzels te maken hadden, maar dat was wel geprobeerd weg te krijgen. Het leek ook allemaal een beetje verweerd wat ik zelf wel goed vond over komen. De puzzels werden geleidelijk steeds moeilijker waardoor er een goede flow onstond. Daarna nog een leuke babbel met de GM wat er voor zorgde dat dit een leuke ervaring was om weer eens een escape room ver van huis te doen. Tevens kregen we ook nog een korting omdat er per ongeluk in de andere kamer een bos sleutels ( die niks met de kamer had te maken ) was blijven liggen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  47:49 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Ge-wel-dige kamer!

Om de zaterdag weer eens een klein beetje te vullen, hebben we gekozen om een escape room te gaan doen. En niet zo maar een! dit keer was het de beurt voor Erzsébet kamer van Escaping Belgium. De verwachtingen waren hoog door de goede reviews, dus de vraag was: zou er ook aan de verwachtingen voldaan kunnen worden? En daar komen we maar op een manier achter.

Onthaal:
Na het parkeren op de parkeerplaats vlakbij de escape room was het even zoeken, maar werd al vrij snel gevonden.
Eerst nog even een plaspauze invoeren vlak voor de kamer en in de tussentijd kwam de gamemaster al naar voren gelopen om ons te begroeten. Zeer vriendelijk werden we onthaald en na een leuk gesprek over de kamer en allerlei andere escape rooms kregen we een korte uitleg over de kamer en de sloten die erin zaten.

Kamer:
Na dat we onze spullen in een locker konden doen, werden we naar de kamer begeleid en kwamen we al in een zeer mooie beginhal waar we onze introductiefilm kregen. En na dit introductiefilmpje kon het avontuur beginnen! Een van de twee deuren in het halletje ging open en we gingen naar binnen, maar veel was in het begin nog niet te zien. Maar hoe verder we kwamen hoe beter alles te zien werd. Het decor van de kamer was geweldig! Alles was goed in het thema verwerkt en er was nergens een op- of aan merking te geven hierover. De puzzels waren zeer goed in het decor verwerkt waardoor het soms niet eens opviel of je er wat mee moest doen of niet.
De puzzels gingen ons best goed af maar hadden toch af en toe een hint nodig om verder te kunnen. Een puzzel zijn we vrij lang mee bezig geweest, maar dat was omdat wij zelf veel te moeilijk aan het nadenken waren over deze puzzel. Hoe meer puzzels we oplosten hoe verder we in het verhaal kwamen. En hoe verder je kwam hoe beter je kon zien dat de kamer terecht als hoog aangeschreven kamer staat. De puzzels vereisen samenwerking en logisch nadenken, uiteraard met hier en daar een hint. Maar deze kwamen voor ons niet te veel of te weinig. Na veel puzzels op te moeten lossen is het ons toch gelukt om te ontsnappen uit de kamer met nog ongeveer een minuutje over op de teller. Beetje overweldigd kwamen we de kamer, want wat was dit een geweldige kamer. Na dat we ontsnapt waren konden we nog wat drinken en napraten. Maar helaas moesten wij zelf weer verder voor een andere activiteit die op de agenda stond. Wat ik best wel jammer vond, want napraten over zo'n kamer is geen straf.

Conclusie:
De voor mij beste kamer tot nu toe die ik gespeeld heb. Deze kamer had wat mij betreft alles! Het decor was perfect, er zat niks los wat je niet kon gebruiken dus daar kon niks mis mee gaan. De puzzels waren goed uitgedacht! En de hints kwamen genoeg en niet te vaak of te weinig. Maar dit zou dan ook het enige kritiekpuntje kunnen zijn, de manier hoe hints gegeven werden was niet echt in het thema verwerkt. Dat is uiteraard ook niet gek, want we praten hier over een kamer van 6 jaar oud! Dus kan eigenlijk alleen maar meer lof gegeven worden dat een wat oudere kamer nog zulke goede kwaliteit kan leveren. Dat zegt voor mij genoeg over hoe geweldig de eigenaren hun best hebben gedaan met deze kamer. En dat zorgt ervoor dat ik de andere kamer die ze nog hebben alleen maar meer wil doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:01 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Maria's Little Secret

Opslot Escape Room Gent
Geplaatst op: 13 oktober 2021

Maria's escape

Het werd weer eens tijd voor team Morningwood om een escape room te gaan doen. En het is de kamer van Opslot geworden! De keuze was snel gemaakt na het zien van de goede reviews en de kleine afstand die het voor ons maar is.

Onthaal:

Na eventjes te moeten zoeken naar een parking plekje, konden we ons begeven richting de escape room! Maar bij aankomst wisten we niet zeker of we nou in het café moesten zijn, dus stonden we buiten maar een beetje te niksen tot we naar binnen gehaald werden.
De eigenaar was een enthousiaste en aardige man, die ons het verhaal van de kamer had uitgelegd en daarna een raadseltje voor ons had. Na wat denkwerk hadden we het raadsel opgelost en konden we ons naar de room begeven!

Kamer:
Bij aankomst in de kamer kregen we nog een kleine uitleg en dan kon het escapen beginnen!! De inrichting past voor mij persoonlijk perfect bij het thema van de kamer. Na alles zo goed mogelijk uitgekamd te hebben, hadden we een vrij goede start. Maar daar kwam ons eerste drempeltje al aan, maar na een hint konden we makkelijk door met verder puzzelen. De puzzels waren goed in het thema verwerkt waardoor je de feeling met het thema niet kwijt raak. Maar na een tijdje kwam de dip er bij ons er echt in te zitten. We zaten vast met een puzzel en hoe we het ook maar probeerden, het lukt ons maar niet. Na wat wisselen van mensen en puzzels zijn we uiteindelijk toch wat stapjes verder geraakt. Maar ondertussen waren de minuten wel voorbij gestreken waardoor we heel dicht op de eindtijd zaten! Maar zoals altijd is de eindsprint de beste bij ons en losten we de ene na de ander puzzel op! Alleen stond de timer op 0... maar daar kwam de vrolijke eigenaar ons feliciteren dat we het gehaald hebben. Enigszins verbaasd een praatje gehouden met de eigenaar en de conclusie was, is de lamp op groen dan heb je de kamer gehaald.
Onze conclusie was dat we maar net voor de tijd het gehaald hebben en de timer nog even doorliep.
Daarna nog een leuk nagesprek gehad met de eigenaar en nog wat dingen gevraagd hoe het zat.

Conclusie:
Een kamer die thematisch goed in elkaar zat en een wat groter verhaal had dan in het begin werd verteld! De inrichting paste zeer goed bij het thema en de puzzels waren origineel en iets wat ik nog nooit eerder had gezien.
Daarnaast is het café waar tevens de ontvangst is ook leuk om even een drankje te doen en over de kamer na te praten.
De eigenaar gaf ook aan dat er nog een tweede kamer in de maak is, dus wanneer die klaar is zullen we zeker terugkomen voor de andere kamer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  escape de rups

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 26 september 2021

Ontsnapping uit de kelder!

Door de hoge reviews en goede beoordelingen hadden we deze escape room gekozen om als groep te doen.
Wij kwamen zelf wat te laat aan, maar werden alsnog goed ontvangen door de gamemaster en konden gelijk naar de kamer toe.
In de kamer een korte uitleg over het verhaal en nog was uitleg over een van de puzzels.
Bij een van onze medespelers kwam nog de vraag wat de ontsnappingspercentage was... en die was 44% op dat moment!
Al met al was het een goed onvangst en introductie.

Na het korte praatje konden we aan de kamer zelf beginnen, vanaf het begin af aan zat bij ons de flow er goed in.
Verschillende onderdelen werden gevonden en werden voor mijn gevoel snel opgelost.
Maar bij het grootste onderdeel op dat moment liepen wij toch een beetje vast.
Maar na verder zoeken kwamen we achter wat nieuwe dingen en konden we deze even laten voor wat het was.
De flow bleef er enigzins goed in zitten, dit kwam mede door de vele verschillende puzzels die aanwezig waren.
Maar op tot het moment kwam dat we weer wast vast liepen, kregen we de tip dat het toch het gene was wat we hadden overgeslagen op dat moment.
Na wat tips kwamen we erachter dat we nog een onderdeel ervoor misten, maar dit was niet duidelijk dat dit uberhaupt nodig was.
Maar we hadden het eindelijk voor elkaar! en we konden verder.
Vanaf dat moment liep het als een stoomtrein en leek alles bij elkaar te komen.
Er was nog een onderdeel waar de groep best wel van onder de indruk was!
Na bijna 50 minuten stonden wij buiten en hadden de escaperoom opgelost!

Na de ontsnapping kwam de game master naar buiten om ons te vertellen dat we bij de kleinere groep hoorden die de escaperoom op hadden gelost.
En dat zelfs nog met bijna 11 minuten over op de klok!
Naderhand nog een goed en leuk praatje met de gamemaster gehad en de kamer eventjes overlopen.
De groepsfoto gemaakt en dan zat ons avontuur van de kelder er weer op!

Conclusie:
Deze kamer zat qua puzzels goed in elkaar, maar naar mijn mening lag de focus teveel op een van de onderdelen.
En het was voor ons niet duidelijk genoeg om deze op en te krijgen en de flow erin te houden.
Dit is misschien wel de bedoeling, maar het leek voor ons beter als hier iets meer informatie over te vinden was.
Ook zou ik het persoonlijk beter gevonden hebben als er wat beter aankleding was zodat het verhaallijn beter zou blijven plakken tijdens de kamer.
Ik heb met plezier de kamer gespeeld, maar was al vrij snel kwijt waar het thema van de kamer over ging.
Maar voor alsnog was dit een goede kamer waar met plezier in gespeeld is.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  49:11 min

 

Mission Michelangelo

Amazing Escape
Geplaatst op: 14 september 2021

Thematieke goede kamer

Met onze nieuwe vaste escape room groep wilden we deze kamer trotseren. Bij aankomst bij het gebouw goed ontvangen door de host. Intro filmpje gehad van de regels en van de kamer die we gingen doen, zag er allemaal goed uit. Daarna nog een snel plasmoment en we konden de kamer binnen.

Van te voren nog even snel de regels overlopen en de spullen in de locker en we konden aan de kamer beginnen. De kamer zag er thematiek goed uit en de puzzels waren goed uitgedacht. Er was geen timer aanwezig en dat was voor mij persoonlijk de eerste keer, maar dat speelt naar mijn mening ook beter. Manier van hints geven was ook goed bedacht en goed uitgewerkt. De kamer had veel verschillende puzzels en waren soms ook best moeilijk waardoor wij als groep op sommige punten vastliepen. Maar alles bij elkaar was dit een hele goede kamer die wij met 59 minuten en 36 seconden nipt hebben weten op te lossen.

Achteraf nog even een praatje gemaakt met de host over de kamer zelf en hoe wij het hadden gedaan. Al met al een goede kamer en goede ervaring.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Het kleinste café van Zeeland

Escape at sea
Geplaatst op: 16 november 2021

kleinste café als escape room

Om eens wat met zijn tweeën te gaan doen hadden we besloten om een escape room te gaan doen. Na wat zoeken deze gevonden en die kon met twee mensen en was enorm betaalbaar! En was voor mij ook niet al te veer van de de deur af!

Onthaal:
De escape room is gelegen in een strandtent waar al lekker muziek gedraaid werd. De dame die we aanspraken kon ons niet verstaan, maar de game master had het al door en zei dat we hem mochten volgen. We kregen de intro naar het verhaal van de escape room en kregen een leuk intro filmpje te zien. Nu op naar de kamer!

Kamer:
De titel was geen leugen, want dit was echt het kleinste café dat ik ooit heb gezien. Eenmaal binnen kregen we nog een walkie talkie om de hints door aan te vragen. We konden beginnen! Na wat zoeken hadden we al wat dingetjes gevonden en konden al vrij snel het eerste slotje openen. Na wat zoeken kwamen we niet erg snel vooruit, maar door een hint van de GM raakten we weer in de flow en losten we weer puzzels op en openden we weer sloten. Na een tijdje keken we op de klok en we hadden nog maar 15 minuten op de timer, als dat maar goed komt! En vlak daarna hadden we de opening naar een tweede kamer gevonden. In deze kamer werden de ene na de andere puzzel heel snel opgelost. En met nog 5 minuten over op de klok hadden we deze kamer gehaald.

Conclusie:
Heel erg leuk thema had deze kamer en was er ook goed op aangekleed. Voor mij zaten er een paar originele puzzels tussen. Maar je moet wel van sloten in een escape room houden, want daar zijn er wel een aantal van. Maar ik persoonlijk vind dat helemaal niet erg. Het enige puntje was, dat er af en toe mensen van uit de strand tent te horen waren en ik niet helemaal zeker was of dat er bij hoorde of niet. Maar voor zo'n prijs is dat dan weer helemaal niet erg!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Red Alert

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 8 september 2021

Goede thematische kamer

Deze kamer voldoet naar mijn mening qua thema en puzzels aan mijn verwachtingen. Er zaten zeker wat puzzels bij die ik voor de eerste keer heb gezien en ook die ik al vaker heb gezien. Dit zorgde voor een goede mix aan wat je kan verwachten en wat verfrissing qua puzzels.
Thematiek zat de kamer goed in elkaar, veel decoratie die niet meer deed. Dit kan de speler afleiden wat in mijn ogen een positief punt is zodat je overal op gaat letten. Wij hebben de kamer met 5 mensen gespeeld en dat was naar mijn mening net iets teveel. Dit kwam voor mij omdat de kamers net iets te klein waren om met 5 mensen in te staan. 1 Persoon minder en deze kamer zou een stuk beter tot zijn recht komen. Wat ik zelf leuk vond om te zien was de manier hoe de hints gegeven werden, in mijn ogen origineel bedacht! Al met al een zeer goede kamer die wij met nog ongeveer 14 minuten op de klok gehaald hebben!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • veel decoratie
 • leuke manier van hints geven
 • veel decoratie
 • te klein voor grote groepen

 

The Russian Lab

Puzzle EscapeRooms Ghent
Geplaatst op: 8 september 2021

Wat ouder maar zeker goede kamer

Als teamuitje met ons voetbal team gingen we een escape room doen. De keuze was uit deze kamer en de kamer voor een grote groep. Gekozen voor deze kamer omdat met wat minder mensen toch meer mijn ding is. Goede uitleg gekregen via een filmpje en in de kamer zelf. Thematisering was goed uitgewerkt en zat goed in elkaar! De puzzels vond ik origineel maar wel een beetje verouderd, maar dit kwam niks ten nadele van de kwaliteit van de kamer. Was in het begin wat moeilijker in de flow te komen, mede omdat de eerste kamer vrij klein was en de groep uit 5 mensen bestond. Maar eenmaal op gang was de escape room voor ons goed uitgewerkt dat we door de puzzels heen vlogen. Enige puntje was dat de laatste puzzel niet goed pakt en daardoor we 5 minuten langer in de kamer zaten dan nodig, maar dit zou aangepast worden in onze tijd!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Goede thematisering
 • afwisselende puzzels
 • ietwat verouderd

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 8 september 2021

Uitstekende kamer!

Deze kamer geboekt om een keer met een groep vrienden een nieuwe escape room te gaan doen. Na wat zoeken escape room 0164 gevonden en een andere kamer dan deze geboekt. Op de dag zelf gecontacteerd dat de kamer die we geboekt hadden niet bespeelbaar was. Na wat contact konden we deze kamer doen, maar dan zou er teveel betaald zijn dus dat werd dan teruggestort.
Bij aankomst korte uitleg gehad en aan de kamer begonnen, de kamer zelf was qua thematisering enorm goed uitgewerkt. Voor mij was het alsof ik in een echt juwelier stond. De puzzels waren goed uitgewerkt en met wat hints waren deze voor ons goed op te lossen. De kamer was vrij groot dus dan krijg je al het gevoel dat je alles om wilt draaien om alles uit te gaan zoeken. Wat ook best nodig is, maar samen met de puzzels en de thematisering van de kamer is dit een kamer die je wel een keer gespeeld moet hebben.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:35 min


 • grote kamer
 • goede thematisering
 • originele puzzels

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 8 september 2021

enorm goede kamer!

Na wat zoeken kwamen wij als groep bij deze escape room uit. Gekeken naar de kamers en deze kamer sprak ons wel aan. Vooraf goede uitleg en voor ik het wist was de intro begonnen van de kamer. Bij het naar binnen gaan werd aangegeven dat de groep in tweeën werd gesplitst en ik had gekozen met een van mijn vrienden om de te beginnen met de kleine kamer. Naarmate het steeds verder liep zagen we steeds meer van de escape room. En ik verbaasde mij steeds meer hoe goed deze kamer in elkaar zat en dat de puzzels niet lineair liepen en meerdere mensen en puzzel op konden lossen. Maar uiteindelijk kwam alles weer samen en kwamen we weer bij een andere kamer uit. Het was een zeer goed uitgewerkte room met veel verschillende kamers. Dit is voor mij een van de beste kamers die ik tot nu toe heb gespeeld!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:35 min


 • Veel kamers
 • Goede thematisering
 • originele puzzels

  escaperoom-deventer

Metal Trader

Uithaven Kamperland
Geplaatst op: 8 september 2021

leuk voor een keer

Deze kamer was naar mijn mening niet bijzonder, de uitleg werd gegeven op een brief. Werd aan het begin al aangegeven niet teveel met een kluis bewegen anders vallen de batterijen eruit. Andere onderdelen waren de batterijen van leeg. Thematisering was verouderd en verweerd en kan wel een update gebruiken. Puzzels waren afwisselend en af en toe toch vermakelijk doch vrij moeilijk op momenten.
Als deze puntjes een klein beetje verbeterd worden heb je gelijk al een beter kamer. Jammer maar was uiteindelijk toch nog wel vermakelijk.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • afwisselende puzzels
 • onderdelen slechte staat
 • uitleg op brief
 • decoratie verweerd

 

Witch House

The Clockwork Door
Geplaatst op: 20 oktober 2021

Leuk voor een eerste kamer!


Wat ga je doen als je een vliegtuig terug moet halen en je hebt nog een aantal uur over?! Een escape room! Althans dat is wat een van de vriendengroep voorstelde. En ja waarom niet, had het nog nooit eerder gedaan maar wel van gehoord! Dus voor de laatste dag in Dublin er nog een besteld en ik kon aan mijn eerste escape room ooit beginnen!

Onthaal:
Het was even zoeken om de escape room te vinden, maar de deur van het gebouw verraadde veel. We moesten even wachten want de gamemaster was nog eerst om zijn eten gegaan. Maar hij was er al vrij snel. We kregen een korte intro of we al eens vaker een escape room hadden gedaan en daarna werden we naar de kamer begeleid.

Kamer:
Even nog snel onze spullen in een kluisje leggen en we konden naar de kamer toe. Binnen was het een vrij donkere kamer, maar het was wel wat je kon verwachten van een heksenhuisje. De kamer zelf was vrij klein en wij waren met 5 personen. Wat mij betreft was dit net iets teveel van het goede, maar als je goed samen werkt moet dit wel lukken. De kamer zelf was leuk uitgewerkt, was niet heel erg groot alles in totaal maar er was goed gewerkt met de beperkte ruimte die er was. De puzzels waren leuk en we hadden allemaal wel iets te doen de hele tijd. We hebben het uiteindelijk gehaald met nog een aantal minuutjes op de klok.

Conclusie:
Mijn conclusie is getrokken met dit als eerste kamer, dus het was uiteraard een leuke kamer. De puzzels waren origineel en het decor was goed uitgewerkt. De kamer zelf was niet zo heel groot, maar dat maakte niet zo heel veel uit. al me al was het een leuke kamer.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service

 

0 reviews