Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Ricardovd90

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Iemand die sinds het einde van de lockdown helemaal verslaafd is geworden aan escape rooms. Liefste elke week een nieuwe!

Ik escape met mijn vaste groep ( Team Morningwood ) of met mijn vriendin samen.


Mijn huidige top 3:

1. Erzsébet ( Escaping Belgium )

2. Hunting Season ( Escaperoom Antwerp )

3. The Conductor ( Riddle Room )


Lid sinds

17-07-2021

Locatie

Sas van Gent

Statistieken

Escaperooms

52 reviews

52 kamers gespeeld

98.1% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

13 gespeelde spellen


4 forum berichten

Teams

Team Morningwood

4 teamleden

23 kamers gespeeld

Team Dreamwork

1 teamleden

22 kamers gespeeld

52 reviews

Artevelde brewery

Next Level
Geplaatst op: 18 september 2023

Verjaardagfeestje!

Het is weer 13 september, dat betekend weer een escape room spelen voor mijn verjaardag! Ik had er al een tijdje een op het oog, maar die was nog niet gebouwd. En na nog een keer controleren bleek deze af te zijn! Goede reden om deze te spelen!

Onthaal:
Als je je weg niet goed weet door Gent kan deze kamer best moeilijk te vinden zijn. Gelukkig had ik even van te voren gekeken en wist ik waar deze kamer zat. We kwamen binnen en een van de medespelers was al binnen en was nog even met de host aan het praten. We waren ruim op tijd dus de host gaf aan dat, als we dat wilden, we eerder konden beginnen! Das dat deden we dan ook!

Kamer:
In de kamer kregen we nog een kleine intro en een kleine uitleg van de regels en dan konden we aan de kamer beginnen! Ik heb eerst even rond gekeken en het zag er allemaal heel erg goed uit. De eerste puzzels waren vrij duidelijk en hadden al vrij vlot de eerste puzzels opgelost. Hierdoor kwamen we gelijk wat verder. En het rondkijken bleef ik doen, Want de aankleding was supergoed gedaan! Het enige aandachtspuntje voor mij was, was dat er geen echt plafond in de kamer zat. Ik vond dit een beetje jammer, want alles is zo goed aangekleed en dat blijft dan open. Maar we bleven wel een beetje haken vanaf dit punt en we doorzochten alles, maar toch liepen we een beetje vast. En de host had van te voren gezegd dat de hints werden aangegeven met een geluidje. Alleen die viel voor mij zo niet op dat ik dacht dat het een geluidje was dat we iets goed deden. Maar de host wilde ons iets duidelijk maken en omdat wij dat niet doorhadden moest hij de kamer in komen om aan te geven dat we in een kamer waren wat niet hoorde. Dat betekend even terug gaan en de puzzels oplossen. We hadden nog even een hintje nodig, maar zodra deze opgelost was konden we toch terug naar die kamer. De puzzels vielen wel goed op, maar de oplossing niet altijd. Maar met een hint af en toe konden we toch verder komen, maar de tijd begon op ten duur toch te tikken. Maar we bleven doorgaan! En met nog een aantal hints kwamen we steeds verder en verder. De puzzels werden steeds meer opgelost en toen hadden we de laatste puzzel en waren we ontsnapt! We hebben samen met de host de kamer nog nagelopen en hieruit bleek dat 2 puzzels in de kamer niet werkten. Hierdoor konden wij een ruimte verder terwijl dit niet de bedoeling was. Wij hebben ook aangegeven dat er een onderdeel niet goed werkte waardoor we lang niet wisten of het lukte of niet. De host gaf aan dat wij pas de 2de groep waren die ontsnapt waren sinds de opening! En wat vooral een pluspunt was voor mij is dat je een van de bieren krijgt als je uit de kamer ontsnapt bent!

Conclusie:
Het is een mooie aangeklede kamer met een hoge hoeveelheid puzzels. De puzzels zijn allemaal vrij duidelijk, maar door de hoeveelheid soms moeilijk om op te lossen. Wat wel jammer was dat er 2 puzzels waren die niet werkten en we hebben daar wel wat tijd ingestopt. Nu werkte een van de twee wel een beetje waardoor er een deur te vroeg open ging. Misschien is het nu meer een periode waar de kamer nog getest zou moeten worden. Maar desondanks heb ik me goed vermaakt in deze kamer en zou ik deze spelen als de kamer wat ouder is en hopelijk alles weer werkt!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  55:15 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • niet werkende puzzels

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 01 augustus 2023

Geweldige kamer!

We hadden weer zin in een escape room en deze keer gingen we dat met zijn tweeën doen. Even zoeken en dan leek deze kamer me toch wel interessant om te spelen. Het was iets meer dan een uurtje rijden dus geen reden om niet te gaan!

Onthaal:
Als je aan komt gelopen is het een prachtig gebouw om te zien. Een klein hotel met escape hotel op de gevel. Het was duidelijk dat we op de goed plek waren! De host was heel aardig en enthousiast en voor we begonnen hebben we nog even over onze ervaring met escape rooms gepraat. Op de site stond dat deze kamer pittig was met twee personen en dat bevestigde hij nog een keer. Maar na het praatje kregen we de intro en mochten we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Voor dat je de kamer mag betreden krijg je nog een voorwerp mee, nou ben ik hier normaal niet zo'n fan van. Maar dit was wel erg leuk gedaan! Eenmaal in de kamer is het heel erg mooi aangekleed! Ik heb eigenlijk eerst even goed rond gekeken voordat ik aan de puzzels ging beginnen. De eerste puzzel duurde even tot we er mee gestart waren, maar eenmaal bezig ging deze vrij vlug. We hadden een paar puzzels opgelost en we konden verder in de kamer. Maar daar was de eerste jumpscare ( het is geen enge kamer, maar af en toe een jump scare is wel aanwezig ). We ging na de lichte schrik gewoon weer verder en hier begon de flow wat minder te worden. We konden de eerste puzzels wel vinden, maar een van de puzzels kwamen we maar niet uit. En met een paar nodige hints hadden we de puzzel toch eindelijk door. Een typisch gevalletje van achteraf was het zo simpel. Maar na deze puzzel op te hebben gelost konden we weer gelijk verder! de puzzels werden langzaam opgelost en we kamen langzaam steeds verder. Er zaten leuke effecten in de kamer, niks over de top, maar wel leuk gedaan. We kwamen steeds verder in de kamer, maar de tijd raakte ook steeds verder op. De druk was weer te voelen. Er leek nog zoveel te moeten doen, maar met nog een paar hintjes kwamen we er snel uit. En na de laatste puzzel kwamen we er uit! we hadden de kamer gehaald! We hebben de kamer nog globaal besproken en nog best lang met de eigenaar staan praten over andere kamers en onze ervaringen! Het werd helaas al laat en we moesten nog een eindje rijden dus dat was het einde van de escape room. Maar mochten ze hier nog een extra kamer bouwen, kom ik zeker weer langs om die te spelen!

Conclusie:
Het is een vrij pittige kamer, zeker met twee. Maar hij is ook enorm mooi en goed aangekleed. Voor mij was vooral het eerste gedeelte enorm goed aangekleed en je waande je ook echt in een hotel. De puzzels waren goed in thema, maar konden met momenten heel erg pittig zijn. Al met al is dit een kamer die je gespeeld moet hebben vind ik. Het is voor mij geen top 3 escape room, maar zeker in mijn top 5!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:10 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 20 juli 2023

Mijn 50ste kamer!

Deze stond al een tijdje op de wishlist. We zijn hier een tijd geleden al eens Hunting Season komen doen en dat was voor mij een van de beste kamers die ik gespeeld heb. Deze stond al een paar weken op de planning en nu was het eindelijk zover! Mijn 50ste kamer kon ik niet beter vieren dan door deze te spelen!

Onthaal:
We waren netjes optijd en we hadden nog even de benen gestrekt voordat we de kamer binnen gingen! Vanaf dat moment begon het allemaal al. We hadden deze keer geen Wout die onze host was, maar deze host was ook enthousiast met zijn acteerwerk! De intro was hartstikke leuk gedaan en ik kon dit allemaal wel waarderen. Alleen kan ik wel snappen dat sommige mensen hier niet goed tegen kunnen. Maar na de intro konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
We konden beginnen! We wisten gelijk wat we moesten doen, maar dit was helaas niet ons soort puzzel. Maar dat lag meer aan ons dan aan de puzzel zelf. Na deze puzzel konden we weer wat verder en daar begon het bij ons een beetje in te zakken. De puzzels zijn hartstikke goed in het thema verwerkt. Maar naar mijn mening zo goed, dat ze niet opvallen. Dat is hartstikke knap en eigenlijk hoe het hoort. Maar hierdoor zakte de flow bij ons helemaal weg. En als we een puzzel dan toch hadden opgelost viel pas echt op hoe logisch ze allemaal waren. Maar met een paar hintjes konden we gelukkig verder en kwamen we steeds verder in het verhaal. Maar omdat de flow wegzakte had ik wel de tijd om eens goed rond te kijken. En bij deze kamer lag het zeker niet aan de details. Aan alles was gedacht, van het geluid, tot de vloer, de ramen. Aan alles was gedacht en de effecten waren ook geweldig goed. Sommige waren voor mij zo geweldig dat je eigenlijk de puzzels niet op wilt lossen. Maar toen we eenmaal aan de tweede helft van de kamer begonnen, begon het bij ons ook op te schieten. We zagen alle puzzels en we konden ze ook vrij snel oplossen. We hebben hier alleen nog 1 hintje nodig gehad om ons de goede richting op te duwen. We kwamen uiteindelijk bij het einde en die was hartstikke leuk gedaan! We hadden de kamer gehaald! We mochten er 75 minuten over doen en we hebben er 75 minuutjes over gedaan! We hebben achteraf nog even wat gedronken, want het was wel een beetje warm geworden. En we hebben nog heel even met de host staan praten. We wilden nog wat langer praten, maar we kregen het gevoel dat de host ons uit wilde zwaaien. Niet heel gek, want het was al bijna half 11, maar geen fijn gevoel... We hebben nog zelf lang over de kamer na zitten praten in de auto en ik bleef de kamer zelf nog lang in mijn hoofd na spelen.

Conclusie:
Het was een prachtige kamer die van start tot finish volledig was afgewerkt. De puzzels zaten goed in thema en waren prachtig verwerkt. Aan alles was gedacht en de effecten werden goed aangesterkt door licht en geluid. Maar toch was er voor mij geen cijfer 10 gevoel aanwezig. Die eerste helft van de kamer was wel logisch, maar pakte mij niet. Maar de hele kamer is een belevenis die je gespeeld moet hebben! Het is voor mij dan geen 10 maar zeker een 9,5.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  70:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Mr. Tesla

ExitDoors
Geplaatst op: 12 juni 2023

Deze was echt Dusseltof!

We hadden een weekendje weg gepland in Little Tokyo in Düsseldorf. En wat hoort er bij zo'n weekend? Juist! Een escape room! Na wat zoeken sprak deze kamer mij toch het meeste aan en hebben we deze kamer geboekt!

Onthaal:
We waren vrij op tijd aangekomen bij het pand en werden vriendelijk ontvangen. Wij begonnen in het engels te praten, want ons duits is niet zo heel er goed. Dat was geen probleem, maar de kamer stond nog niet ingesteld op engels. Maar we kregen eerst een briefing, maar na aangeven hoeveel kamers wij hadden gespeeld was een standaard praatje niet nodig vond de host. Hij legde wel uit dat de kamer AI gestuurd zou zijn en die zelf beslist wanneer er een hint nodig is. Dus hints vragen was niet nodig. De AI hield bij hoe ver je was en aan de hand hiervan kreeg je hints. Hierna mochten we ons naar de kamer begeven!

Kamer:
We kwamen binnen en alles zag er hartstikke goed uit! aankleding was erg goed gedaan! Zo goed dat we in eerste instantie even niet wisten wat we moesten doen. Maar na even zoeken werd het al wat duidelijk, maar wat ons ook duidelijk werd is dat wij er niet gelijk helemaal in zaten. Er moest een hint komen om ons een duwtje in de goede richting te geven. En na dit duwtje kwamen we gelijk een stuk verder! We begonnen puzzels op te lossen en kwamen steeds verder. Na een bepaalde puzzel te hebben opgelost, kwamen we opeens niet meer verder. Veel gezocht en gekeken, maar niks gevonden. Blijkbaar was een onderdeel niet vanzelf gegaan dus moesten we het een handje helpen. Hierna liepen we eventjes vast, maar uit het niks lukte het ons weer en kwamen we steeds verder. De puzzels werden opgelost en hadden tot het einde nog maar 1 hint nodig. We hadden de kamer opgelost! De host stond al bij de uitgang en feliciteerde ons! We hadden er 54 minuten over gedaan en het gemiddelde was 64 minuten dus we voelden ons best goed! De host gaf aan dat bij het opstarten van de kamer hij iets vergeten was, waardoor het niet werkende onderdeel zijn werk niet deed. Hij bood ons een drankje aan ter vergoeding. Super service. Na de kamer waren we nog wat aan het praten en gaf hij ons tips om de stad te verkennen. Ook bood hij ons 15% korting aan voor de andere kamer, die kamer hebben we daarom in de avond geboekt!

Conclusie:
Het was een AI gestuurde kamer, iets wat voor mij nieuw klonk. Maar hierdoor kwamen sommige tips dubbel als het niet snel genoeg ging voor de AI. Maar de kamer was zeer mooi gedecoreerd! Ik vond het gelijkwaardig qua aankleding aan de kamers in Nederland. De puzzels waren vrij goed in het decor verwerkt en op zich goed in thema. Alleen de laatste puzzel vond ik er niet echt bij passen. Maar al met al was dit zeker een goede kamer. De host gaf aan dat we nog een email zouden krijgen met onze prestaties. De prestaties werden dan vergeleken met het gemiddelde van de kamer. Hartstikke leuk gedaan vond ik! Als je in Düsseldorf bent raad ik deze ten zeerste aan!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving

 

Fiction escape

ExitDoors
Geplaatst op: 28 juni 2023

Zijn wij nou ontsnapt?

We hadden een weekendje weg gepland in Little Tokyo in Düsseldorf. En wat hoort er bij zo'n weekend? Juist! Een escape room! En na de eerste kamer kregen wij een korting om hun andere kamer te spelen. Dus wij dachten, waarom niet?

Onthaal:
We waren weer vrij op tijd bij het pand. Omdat we al eerder waren geweest was een introductie niet meer nodig. We mochten onze spullen opbergen en op naar de kamer!

Kamer:
In de kamer kregen we nog even een kleine intro over het verhaal voordat we eraan mochten beginnen! Eenmaal begonnen gingen we maar eerst even zoeken of we wat konden vinden. Maar we gingen niet echt goed van start. Maar beetje bij beetje kwamen we toch wel wat verder. Er zaten een aantal effecten in de kamer die leuk gedaan waren. Maar als je verder in de kamer komt, wordt het wel een stuk spectaculairder. We wisten wel wat we allemaal moesten doen, maar op een moment zaten we helemaal vast. Gelukkig had een van ons een helder moment en we konden weer lekker verder stomen door de kamer. Alles ging vrij soepel en het was ook vrij duidelijk wat we allemaal moesten doen. Alleen toen kwamen we bij een gedeelte dat we op afstand samen moesten werken. De kamer is volledig geautomatiseerd, maar ik kreeg het gevoel dat er op het einde iets mis aan het gaan was. De besturing die we hadden reageerde heel traag en op een moment leek het zelfs alsof de kamer heel even was gecrashed. Maar alles leek daarna weer in orde. Maar toen kwam het grootste hekelpunt voor ons... Ik kon niet meer terug naar de kamer waar ik moest zijn. Ik bleef maar heen en weer lopen. We wisten wel wat we moesten doen, maar we wisten niet meer precies hoe. Er kwamen hints en werden een klein beetje geholpen, maar het lukte gewoon weg niet. En plots... was het opgelost. En kwam de host de kamer binnen... Ze zei dat we het hartstikke goed hadden gedaan en dat we zelfs het "extra" gedeelte aan het doen waren. Dat gedeelte kon je alleen spelen als je snel genoeg door de kamer heen was. Maar wij gaven aan dat het niet goed ging, want de deur zat op slot. En dat had niet zo moeten zijn volgens onze host. Dus helaas is er toch iets mis gegaan. Daarna hebben we nog even gepraat en zijn we weer lekker Little Tokyo ingegaan!

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar gaf ons een slechte smaak in de mond. Het laatste gedeelte was toch een beetje vreemd. Maar met geautomatiseerde kamers kan er altijd wat gebeuren. De kamer was wel goed aangekleed en de puzzels waren wel origineel. Zou ik hem aanraden? Dat niet echt, maar de kamers zijn opzich voor 2 personen al niet duur met zijn 80 euro. En met de 15% korting die wij kregen konden we het niet laten liggen. Leuke kamer, maar je hoeft er niet speciaal voor naar dusseldorf te gaan.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • ging iets mis met automatisering

 

The Mine

Level Up Gent
Geplaatst op: 25 mei 2023

This review is mine

Ik had gewoon weer eens zin om een escape room te spelen. Ik was deze al eerder tegen gekomen, maar met 1 review bleef ik toch wat huiverig. Maar deze was dezelfde dag nog te boeken dus ik dacht waarom niet! Met een ander lid van Team Morningwood zijn we naar deze kamer toe gegaan!

Onthaal:
We waren ruim optijd vertrokken, maar omdat een parkeerplaats bij deze kamer niet echt heel makkelijk te vinden was kwamen we precies op de geboekte tijd aan. Dus als je deze kamer speelt, ga wat eerder door om een parkeerplek te vinden. We kregen snel onze uitleg en snel de intro van de kamer. En voor we het wisten mochten we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Begin van de kamer was heel leuk gedaan! Ik schrok er behoorlijk van, maar dat lag meer aan mij dan aan de kamer zelf. En voor we het wisten waren we de eerste puzzel al aan het oplossen. We kwamen zo nu en dan toch wat verder en zo kon ik de kamer zelf ook nog even goed bekijken. Ik vond de aankleding hartstikke goed gedaan, ondanks dat ik nooit in een mijn kom, vond ik het er goed op lijken. Je zag af en toe wel een kabeltje lopen, maar dat deed geen afbreuk aan de rest. De puzzels waren goed in het thema verweven en voor mij waren alle puzzels ook vrij logisch. Soms wat denkwerk, maar niks wat onlogisch was. We kwamen steeds verder in de kamer en begonnen steeds meer puzzels op te lossen. De sfeer van de kamer was heel goed gedaan door het vrij donker te maken met miniem licht. We kwamen steeds verder en voor mijn gevoel gingen we goed. We vonden steeds meer spullen en konden ook steeds meer onderdelen gebruiken. En voor we het wisten hadden we de kamer gehaald! Er stond nog 23:45 over op de teller en hadden geen hints nodig. De host zei dat we het hartstikke goed hadden gedaan, op een punt zo goed dat hij dacht dat we het snelste record gingen zetten. Maar zover was het niet, maar we hebben het wel voor elkaar gekregen dat we de derde beste tijd hadden! Na een foto hadden we nog even een praatje met de host over andere kamers en zijn we weer richting huis gegaan!

Conclusie:
Ik was positief verrast bij deze kamer! Er was maar 1 review, dus ik wist niet zo heel goed wat ik moest verwachten. Maar het thema sprak mij aan en wat mij betreft hebben ze dat goed neergezet. Als ik toch nog een puntje van kritiek heb is het, het scherm wat in de kamer hangt. Alles klopte voor mij, maar dan had je dat beeldscherm. Als je die in thema zou doen of misschien helemaal weg zou halen zou dat toch wat beter zijn. Ook denk ik dat je deze kamer niet met meer dan 2 mensen moet spelen i.v.m. ruimte die je hebt. Maar ben je in gent en heb je wat tijd over, zou ik deze zeker doen. Ook qua prijs is deze kamer heel goed te doen, wij waren met 2 mensen maar €50 kwijt en dat zie je niet zo vaak meer!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  36:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede service

  Marieke

Droom tijd!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En we begonnen de dag met Christin's droom!

Onthaal:
We werden zeer vriendelijk onthaald door onze gm. Ze wist gelijk te vertellen dat we er meerdere gingen doen op die dag en vroeg zich gelijk af waarom we niet voor Swat hadden gekozen. Want dat was haar lievelings van Missionroom. Maar na even wat kletsen en een sanitaire stop konden we aan onze kamer beginnen!

Kamer:
Omdat we al vaker met elkaar gespeel hadden vond de gm, en wij ook, dat een uitgebreide uitleg over de regels niet nodig was. Na de korte uitleg en intro konden we eraan beginnen! We starten in een wat sobere kamer en ik wist eerst niet zo goed waar ik moest beginnen. Lag er ook meer aan dat we met 5 waren en alles al een beetje bezet was, maar ik zag al snel wat. En iedereen vond wat en we konden al snel wat eindjes aan elkaar knopen. De eerste puzzels werden opgelost en we kwamen steeds verder. Ik vond het zelf wel fijn dat er een soort respons was als je een puzzel oploste. Dan wist je iig dat je de puzzel goed had gedaan. En we kwamen steeds verder, en toen werd duidelijk wat het hintsysteem was. Die vond ik wel hartstikke leuk gedaan! De rest begaf zich verder in de kamer en ik bleef even achter om een puzzel te proberen oplossen. De spannende sfeer begon wat te drukken toen ik alleen stond, maar dat was alleen maar goed! We kwamen steeds verder in de kamer en daaruit bleek voor ons dat alles wel netjes in het thema verwerkt is. Met name de puzzels waren leuk gedaan. Het enige puntje was voor mij toch de eindpuzzel, misschien als die iets anders was gedaan vond ik het een hele goede kamer! Maar bij de laatste puzzel werden we enthousiast opgewacht, want we hadden het heel goed gedaan! We hadden er maar 43 minuten en 9 seconden over gedaan! Nu was het alleen nog even een fotootje maken en moesten dan nog even wachten voor de volgende kamer.

Conclusie:
Christina's droom is een ietwat spannende kamer. Je voelt de spanning wel, maar zeker niet zo hoog dat je constant bang om je heen kijkt. De puzzels waren leuk gedaan en waren goed in thema. De aankleding was super, alles klopte wat mij betreft. Als ik dan toch een puntje van kritiek zou hebben is het toch de laatste puzzel. Als daar iets anders voor verzonnen kon worden dan zou dit een hele goede kamer zijn. Nu is het alsnog een goede kamer waar je zeker lekker in kan puzzelen. En daarbij de enthousiaste en vriendelijke gm, maakt deze eerste kamer van de dag al gelijk een goede indruk.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  43:09 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 15 mei 2023

Mijn soort thema!!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En onze tweede kamer van de dag was Café Voorburg!

Onthaal:
Omdat we al vrij snel klaar waren met de eerste kamer, kwam onze gm met het idee om wat eerder te beginnen aan de kamer en dan konden wij wat eten bestellen. Die konden we dan tussen de tweede en de derde kamer opeten. Dat vonden wij een prima plan! Ze gaf aan dat ook zij die kamer kon begeleiden dus we konden beginnen wanneer het eten was besteld.

Kamer:
Uitleg over de regels was niet nodig dus we kregen een kleine intro en we werden op pad gestuurd. Dit was toch wel een van de meest originele manieren hoe ik een escape room ben begonnen. Ik vond het leuk, maar ook wel een beetje apart. Maar dat kond de pret niet drukken, want niet veel later stonden we in de kamer zelf. En hier werd ik blij van, dit is mijn soort thema. En als je als zo enthousiast bent lijkt het wel alsof je alles ziet in zo'n kamer. Er werd van alles door iedereen gevonden. En voor mijn gevoel werd de ene na de ander puzzel opgelost. Er was wel een punt in de kamer, we moesten iets doen en de twijfel sloeg even toe. Maar het klopte wel en we konden weer verder. Puzzel na puzzel werd opgelost en voor we het wisten stonden we buiten. We werden weer net zo enthousiast ontvangen en kregen weer te horen dat we het heel goed hadden gedaan. Daarna kregen we te horen dat we de beste tijd tot nu toe hadden gehaald zelfs! En dan was het nu tijd om te eten!

Conclusie:
Het thema van café Voorburg is mijn type thema. Je komt in een bruin café terecht en alles was heel goed aangekleed. de puzzels waren zeer logisch en werden daarom ook zeer snel opgelost. Dit was voor mij een hele goede kamer en zou hem aan iedereen aanraden. Kom wel met max 4 mensen, want wij waren met 5 en dat was toch wat te veel soms. Als enige puntje heb ik toch het hintsysteem, die zou ik als het kan toch veranderen. Die viel wat mij betreft toch wat uit de toon. Misschien een ouderwetse telefoon of iets dergelijks, maar dat is het enige puntje wat mij betreft!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  32:22 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 15 mei 2023

Hele goede kamer!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En de laatste kamer van de dag was DEA.

Onthaal:
We hadden even wat gegeten tussen de kamers door dus we hadden nog even tijd om uit te buiken. Daarna konden we met een andere medewerkster mee om aan de kamer te beginnen! we kregen eerst een intro en kregen daar ook wat spullen mee. Daarna konden we ons naar de kamer begeven.

Kamer:
We begonnen net als de tweede kamer van de dag, heel origineel. Ik vond dit echt geweldig gedaan. Na het begin konden we aan de kamer beginnen. We kwamen al heel snel bij het eerste slot en hier schrok ik toch wel even behoorlijk. Was ook vooral, omdat ik zelf niet aan het opletten was. We kwamen wat verder en we liepen wat vast. Hierdoor bleven we maar zoeken en rondkijken en moesten we toch een hint krijgen. Als we allemaal wat scherper waren, hadden we deze ook zelf op kunnen lossen. Maar hierna konden we weer verder, en alles was echt goed in thema gedaan. De kamer is op een serie gebaseerd en als je die gekeken hebt kom je echt heel veel tegen. De puzzels werden langzaam opgelost. Maar toch liepen we weer even vast en we bekeken een van de hulpmiddelen en konden toen gelijk weer verder. De puzzels werden nogmaals opgelost en hoe verder je komt hoe technischer de kamer werd. Alles was wat mij betreft goed aangekleed, dus heb ook vaak genoeg even goed staan kijken hoe alles eruit ziet. En voor we het wisten waren we weer ontsnapt! De langste tijd van de dag, maar dat maakt helemaal niks uit. Want wij hebben die dag 3 geweldige kamers gespeeld! Er werd gevraagd of er nog vragen waren, maar die waren er niet. Alles was vrij duidelijk. Daarna met beide gm's nog staan praten over andere escaperooms die we moeten doen. En de escaperooms die we allemaal hebben gedaan.

Conclusie:
Ik vond DEA een geweldige kamer, zeker als je de serie hebt gekeken dan zie je van alles terug komen. Het begin vond ik super origineel en goed gedaan! Kamer was heel technisch! het was vooral voor mij verfrissend dat een hele technische kamer een keer wel allemaal goed ging. De aankleding was voor mij ook echt top gedaan. De medewerksters waren heel enthousiast en aardig en dacht heel goed met ons mee. Al met al was het een geweldige dag met 3 goede kamers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  41:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels

 

The Mad Magician

MJ Escape
Geplaatst op: 04 april 2023

Magicly fun

We hadden wel weer eens zin in een escape room met zijn tweetjes. We hebben even gezocht en toen viel onze keuze toch op de Mad Magician kamer van MJ escapes!

Onthaal:
We gingen er naartoe en het was in het donker toch even goed kijken waar we nou heen moesten. Maar we zagen al snel een bord met Mj erop dus we wisten dat we de goede kant op gingen. En al snel werd de deur gespot. We werden vriendelijk ontvangen en er werd gelukkig ook de conclusie getrokken dat wij het standaard praatje niet nodig hadden. Dus die werd lekker overgeslagen. We begaven ons naar de kamer!

Kamer:
In de kamer kregen we nog een kleine intro en na deze intro konden we aan de kamer beginnen! We zagen al snel een aantal slotjes hangen en na even snel kijken konden we al snel aan de eerste puzzel beginnen. De eerste puzzel werd door een persoon gedaan en de volgende werd al door de volgende gezocht. Er werden steeds meer puzzels opgelost en met een goede samenwerking werden ze ook nog eens snel opgelost! We kwamen steeds verder in de kamer en maakten steeds meer sloten open. We zaten een heel erg goede flow en we bleven maar puzzels oplossen. Tot we bij een bepaalde puzzel kwamen, die kregen we nog niet opgelost. Slaan we die toch even over, komen we zo op terug. Maar bij het terug komen kregen we die toch niet zomaar opgelost. Hier kwam onze enige hint van de avond en die was goed genoeg om ons verder te helpen. Hierna werden weer alle puzzels opgelost en voor we het wisten waren we al klaar! We kregen nog even een buiging omdat we het zo goed hadden gedaan. We waren de tweede beste tijd van de maand en dat maar met zijn tweeën!

Conclusie:
Het voelt als een wat oudere kamer, maar dat maakt mij niet zo heel veel uit. Er waren veel slotjes, maar ook dat is niet erg. Een slotje kan een gevoel van voldoening geven. Er waren heel veel puzzels en die waren allemaal even duidelijk. Deze kamer kan je daarom ook het beste spelen als je zin heb om een uur lang te puzzelen!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  42:20 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 14 februari 2023

It's some kind of magic!

Het werd wel weer eens tijd voor een escape room met zijn tweeën. Eventjes gekeken wat er nog in de buurt was en al snel viel de keuze op deze escape room. We zijn hier al eens eerder geweest voor de viking kamer, dus we wisten gelijk waar we moesten zijn!

Onthaal:
De deur stond al op en dus we konden gelijk naar binnen. Er was tegelijk met ons nog een groep dus we kregen tegelijk de standaard regels uitgelegd. Daarna nog even snel de spullen in het kluisje leggen en we konden beginnen!

Kamer:
We werden de kamer ingeleid en we kregen hier nog een kleine intro die leuk gedaan was. En voor we het wisten was de kamer begonnen! We zagen al snel wat dingetjes die vast en zeker gebruikt moesten worden. Ook werden al snel de eerste puzzels opgelost en kwamen we lichtelijk wat verder. Maar we liepen al snel wat vast en hadden al de eerste hint nodig. Maar na deze hint kwamen we al een stuk verder en konden we steeds meer puzzels oplossen. In de tussentijd af en toe naar de aankleding gekeken en die zag er goed uit vond ik. Alles was leuk aangekleed en vrij goed in thema. We kwamen steeds verder en af en toe liepen we even vast. Maar dat lag ook af en toe even aan onszelf. En steeds meer puzzels werden er opgelost en kwamen we steeds verder. Het verhaal is vrij goed verwerkt in de kamer vind ik en er zit een leuke plottwist in het verhaal. Alleen het einde had ik toch anders gedaan. De laatste puzzel was er een die er totaal niet bij paste en wij vonden hem te simpel. Dat had ik met een andere puzzel ook. Die was leuk gedaan, maar paste er voor mij niet echt bij. En waar ik persoonlijk nooit zo fan van ben is geplastificeerde briefjes, maar dat ben ik persoonlijk. Maar desondanks hadden we toch even mooi de kamer opgelost met precies 8 minuten over op de teller! We werden opgewacht en hebben het nog even over de kamer gehad.

Conclusie:
Het is een leuk aangeklede kamer met leuke puzzels. Alleen het einde zou ik toch aanpassen, want die laatste puzzel past er voor mij niet bij. Voor de rest allemaal leuk gedaan en hebben het goed naar ons zin gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  52:00 min

 

The Great Detectives

Exit Games Gent
Geplaatst op: 01 februari 2023

Puzzelkamer

Het werd weer eens tijd voor een escape room met onze vast escape groep! Maar wij wonen in een gebied waar amper escape rooms te vinden zijn. Dus we moesten weer uitwijken naar Gent. En na wat zoeken was onze keuze gevallen op de The Great Detectives kamer.

Onthaal:
Parkeergarage is gelukkig niet al te ver van de escape room, dus daar even geparkeerd en een paar minuutjes lopen. Bij aankomst was het een mooie ontvangstruimte. Heel mooi gedaan met de nep planten en de affiches van de kamers. Er was nog een andere groep dus we kregen samen de uitleg van de algemene regels en later apart over de kamer. We konden beginnen!

Kamer:
Het eerste waar ik toch naar kijk tegenwoordig is de aankleding van de kamer. En die was vrij basic en het had allemaal de nodige slijtage. Een onderhoud beurtje zou niet verkeerd zijn bij deze kamer. Maar we moeten natuurlijk ook de puzzels spelen. En aan deze geen gebrek in deze kamer. We vonden al heel snel best veel spullen die ons bruikbaar leken en konden zo de eerste puzzels proberen op te lossen. Ikzelf heb me scheel lopen staren op een puzzel, maar heb het dan toch op moeten geven om verder te gaan. Maar toen het balletje ging rollen bleef het balletje rollen. We kwamen best goed op gang en er werden best veel puzzels opgelost. Zo kwamen we steeds verder in de kamer tot we bij een puzzel kwamen waar we toch echt niet aan uit kwamen. Hier moesten we onze eerste hint gaan vragen. En dat is wel een ander puntje wat me niet lekker zat, want dit is gewoon een telefoon waar je de host mee belt. Maar je kon wel merken dat ze mee keek, want ze wist gelijk op welk punt we zaten. Met een vrij lange uitleg wisten we toch nog wat ons te doen stond. En verrek! Er was een sleutel en maar 1 slot en dat was die van de uitgang! We waren ontsnapt! En toen kwam de vraag: "Hebben jullie het moordwapen?" en daar was toch het antwoord nee op en toen viel ons ook wel een beetje op dat er minstens twee puzzels niet opgelost waren. Over deze puzzels hebben we toch even moeten nadenken, maar ook dit is ons gelukt! We hadden het moordwapen en waren ontsnapt! Met nog ongeveer 7 minuten op de teller hadden we een record kunnen zetten, maar dan had de kamer hintloos gespeeld moeten worden.

Conclusie:
Het is een leuke puzzelkamer, maar dat is het dan ook. Er is best wel wat onderhoud aan de kamer nodig en wat meer aankleding. Als dit gedaan zou worden zou het best een leuke kamer kunnen zijn. Zou ik er helemaal voor om rijden? Dat niet, maar ben je in de buurt en hou je van puzzelkamers dan zou je deze mee kunnen nemen.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 09 januari 2023

De tandjes! Wat goed!

De donderdag voor deze kamer hadden we ook een escape room gedaan en we wilden er eigenlijk nog wel een doen. Maar we wisten maar niet waar en wanneer. Tot we zaterdag aan het lunchen waren en we toch besloten die dag er een te spelen. Het was even zoeken, want op dezelfde dag boeken dat kan vaak niet meer. Maar wel bij Villa BreTil! En wat was ik daar blij mee, want deze stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Maar ook deze werd weer een spannende kamer dus met wat overleg toch samen besloten deze te spelen.

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken en voor een keer ook ruim voor tijd aanwezig. En we wilden expres in de avond aankomen, want we hadden gelezen dat de beleving op de parkeerplaats dan al begint. En dat is ook zo! De effecten zijn buiten al een beetje te zien en bij dat aanzicht had ik er echt zin in! We liepen naar binnen en kwamen in een oude woonkamer binnen en ik had het hier al naar mijn zin! Komen jullie voor de tandarts? werd er nog gevraagd en we mochten in de wachtkamer wachten. Nog even een sanitaire stop en we waren klaar voor de tandarts!

Kamer:
Vanaf het punt dat je binnenkomt in dit gebouw zit je in het verleden. Alles lijkt wel van 80 of wel 90 jaar geleden en dat vind ik echt geweldig. En iedereen die we tegen kwamen zat geweldig in zijn rol. We kregen onze instructie en we konden ons naar de kamer begeven. Hier kregen we nog een intro van de kamer zelf en we mochten beginnen! En je stapt binnen en wanneer je mag beginnen kijk je toch eerst even goed rond. En voor mijn gevoel waren we ook in een tandarts praktijk uit de jaren 40. Met als grootste pronkstuk dan toch de tandarts stoel. Je kan er veel woorden aan proberen vuil maken, maar dat lukt niet. Deze moet je zelf zien vind ik. Maar we kunnen niet te lang rond de kamer kijken, want je moet natuurlijk ook ontsnappen. We vonden al een aantal spulletjes en we zagen al wat puzzels die we op konden gaan lossen. En bij een wisten we zeker dat we hem hadden en... hij is niet goed... even opnieuw. Nog steeds niet goed. Nou dan maar even wat anders want de klok tikt! verder gekeken en we konden zo af en toe wel wat nieuws vinden, maar niet veel. Tot plots ons eerste effect begon en we konden weer door! Maar we zaten er vandaag niet zo in volgens mij, want niks kwam over bij ons. En toen kwam de eerste hint en gelijk ons schrikeffect door een enorme gil. Nou was dit geen effect van de kamer zelf maar door een van de spelers. Maar we kregen onze hint en we konden weer door. Stukje bij beetje kwamen we steeds verder. En de puzzels werden ook langzaam opgelost. En een tijdje niet gelet op de klok, maar daar stond nog zo'n 29 minuten op de teller. Ohh dat komt wel goed... Tot de volgende keer dat we keken er nog maar 10 waren en we het gevoel hadden dat we nog niet eens op de helft waren. We hadden voor ons gevoel veel hints nodig, maar dat lag deze keer meer aan ons. Want hoe verder we in de kamer kwamen, hoe meer hints ik tegen kwam van puzzels die we daardoor veel sneller konden oplossen. Maar we kwamen toch langzaam steeds verder, maar die timer stond nu al op 5 minuten. Dan nog even deze puzzel oplossen en dan was het nog maar 2,5 minuut. Nu begon de moed toch in de schoenen te zakken. Was dit een kamer die we niet op gingen lossen. Maar dat betekend niet dat we zomaar opgeven. We hebben nog puzzels om op te lossen. We gaan nog even door en... het is ons gelukt! Met nog 48 seconden op de teller. Heb die tandarts ons toch mooi niet te pakken! De assistent helpt ons nog snel naar buiten voordat hij er is en we konden ons welverdiende drankje gaan benutten. En hier werd eerst nog even onze foto gemaakt en kwamen we aan de praat met de eigenaren. Wat een vriendelijke mensen zijn dit zeg! We hebben het over van alles gehad, over de kamer en de andere kamers, over andere escape room bedrijven en alles wat we op dat moment maar konden bedenken leek het wel. Het was dat wij nog ons avond eten moesten gaan klaar maken, want anders was ik die dag niet meer weggegaan.

Conclusie:
Hele goede kamer, maar ook hele aardige en enthousiaste mensen. Door de totale beleving is dit zeker een kamer die gespeeld moet hebben. Ik ben zelf benieuwd naar de Hannah kamer en hun aankomende kamer! Het enige puntje wat ik zou veranderen is het beeldscherm die in de kamer hangt vervangen voor iets anders. Ik zou het aan ze zelf hebben doorgegeven als ik niet zo enthousiast over andere onderwerpen aan het praten was met hun. Maar ik denk met hun vindingrijkheid dat ze vast en zeker hier iets voor zouden kunnen verzinnen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  villa-bretil

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 09 januari 2023

Top kamer!

We hadden een dagje Rotterdam ingepland en wat hoort er bij zo'n dagje? Een escaperoom! Even zoeken en de kamer was al snel uitgezocht. Samen met mijn vriendin die toch eigenlijk niet van de enge kamers is, maar we gingen er toch voor!

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken, maar kwamen maar net te laat aan. We haasten ons naar boven toe en moesten we even wachten tot er iemand was. We werden zeer vriendelijk onthaald en na een korte praatje en inleiding konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Bij binnenkomst zag de kamer er goed uit! Aankleding was leuk gedaan en alles zag er niet nieuw uit, wat ook niet bij het thema zou passen, maar was ook zeker niet verweerd. We waren begonnen aan de kamer dus we zochten wat we allemaal te doen hadden. Er werden wat dingetjes gevonden en wisten al snel een paar puzzels te vinden die we al konden proberen op te lossen. En voor we het wisten was een van de eerste puzzels al opgelost! En we kwamen langzaam verder en toch was er een puzzel waar we niet goed wisten wat we moesten doen. Daar kwam onze eerste hint en wat is dat gaaf gedaan! Heel leuk effect voor in zo'n type kamer. En door de hint kwamen we gelijk een stuk verder. En naarmate je verder komt in het verhaal/kamer komen er steeds meer leuke effecten voor in de kamer. Bij een effect even stil gestaan hoe ze dat allemaal zouden doen, maar we moesten toch ook uit de kamer ontsnappen. Dus snel weer verder. Puzzels werden wel goed gedaan, maar het werkte allemaal niet. En toen kwam er een hint, en dat was even klein facepalm momentje. Want hoe was ik daar nou niet zelf opgekomen. En we konden gelijk weer een stap verder en puzzels werden hierdoor weer steeds verder opgelost. En toen zag ik dat er geen klok maar een andere tijdsaanduiding in de kamer aanwezig was. En dat kon ik ook zeer goed waarderen. Hartstikke leuk gedaan en beter dan een klok die staat af te tellen. Maar die aanduiding zat toch wel ver aan zijn einde... De moed zakte er bij mij een beetje in, maar we moesten door! En toen werd er nog wat vrijgespeeld en daar was het! Het gene wat we al die tijd hadden moeten vinden! En daarmee waren we ook uit de kamer ontsnapt! We werden gefeliciteerd, want we hadden het gehaald! En dat met niet al teveel tijd meer over, want we hadden nog maar 48 seconden over! Daarna praatje gemaakt met de zeer enthousiaste game hoste. Ze was ontzettend vriendelijk en legde ons, waar wij het nog nodig hadden, uit wat we wilden weten. Nog een hele leuke praat na gehad en ze was zo vriendelijk geweest het allemaal niet al te eng te maken voor ons.

Conclusie:
Hele leuke kamer! Zit heel leuk in elkaar, het is een puzzel kamer en een klein beetje een doe kamer. Wij waren met zijn tweeën wat best pittig kan zijn als je niet al te veel ervaring hebt. Want er is best veel te doen in de kamer. De aankleding was heel leuk en goed gedaan en goed gebruik gemaakt van het gebouw zelf! De effecten zijn ook heel leuk en vrij goed gedaan in de kamer. Het thema vind ik een best een leuk thema, maar het school gedeelte kwam er bij mij niet helemaal uit. Maar dit doet ook helemaal niks aan je beleving in deze kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

The Avalanche

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 02 december 2022

Geweldige kamer!

Voor het team op mijn werk mocht ik het team uitje organiseren. En wat gaan we dan doen? Een escape room! Maar wij hebben er bijna geen in de buurt, dus dan werd het Gent. De keuze was eigenlijk op sector z gevallen, maar daar waren we helaas net te laat voor. Dan maar 2 verschillende kamers! ik moest deze doen, want de andere had ik al gedaan.

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken, maar kwamen maar net te laat aan. 1 iemand was zelfs 20 minuten te laat, maar die mocht uiteindelijk toch nog meedoen! Super dat dat nog mocht! Maar we werden vriendelijk onthaald door de host. Een aantal mensen moesten nog even naar de wc en dan konden wij richting de kamer!

Kamer:
Eerst even de regels overlopen en dan konden we aan de kamer beginnen. De intro was echt super leuk gedaan, je moet van te voren ook een keuze maken. Ik vond mijn keuze niet super, maar toch ook wel leuk! Hierna werden we de kamer in begeleid en konden we zodra de intro in de kamer klaar was beginnen! Zonder al te veel te vertellen was 1 ding al heel duidelijk. En dat is dat bij deze kamer communiceren heel belangrijk was. We begonnen met zoeken en er werd al een aantal keer wat gevonden, maar wisten nog niet zo goed wat we er mee moesten. Maar stukje voor stukje kwamen we toch wat verder. Dat communiceren komt toch elke keer weer terug en als je het goed doet dan kom je al snel een heel stuk verder. Na een tijdje hadden we genoeg puzzels opgelost dat we het grootste deel van het communiceren wel voorbij waren en moesten we op een andere manier de puzzels op gaan lossen. We kwamen steeds verder en verder. En na een tijdje ben ik toch even naar de kamer zelf gaan kijken. En hier was niks op aan te merken, want het leek net echt een hutje waar je in zat. Alles was goed afgewerkt en alles was in thema. Maar we moesten ook de kamer nog uit komen! Na een paar hints kwamen we weer een heel stuk verder. We wisten niet hoelang we al in de kamer zaten, maar het leek voor mij al veel langer dan een uur! En na een tijdje kwamen we toch bij de laatste puzzel. En ook de puzzels waren hartstikke leuk gedaan! Ik vond niks vergezocht qua puzzels en alles as vrij logisch gedaan. En uiteindelijk hadden we de laatste puzzel opgelost en waren we de kamer uit!
Nog even na staan praten met de host en die vertelde ons dat we vrij weinig hints hadden gekregen en dat we 3 minuutjes extra hadden gekregen om de kamer uit te komen. Beetje teleurstellen dacht ik, maar ze zei er ook gelijk bij dat het gemiddelde wel 15 minuten erbij was. We waren nog niet eens in de buurt van het record, maar met net wat meer oplettendheid van onze kant hadden we deze binnen de 60 minuten op kunnen lossen.

Conclusie:
Hartstikke goede kamer! Helemaal niks op aan te merken. De aankleding was goed, de puzzels leuk en zelfs de moeilijkheidsgraad was goed op niveau vond ik. Het grootste nadeel waren de speler zelf in het verleden die bij bepaalde aankleding te enthousiast waren. Meer was er niet op aan te merken. Ik zou deze kamer zeer aanraden! Als ik het een cijfer kon geven was het een 9,2 maar dat cijfer kan ik helaas hier niet geven.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving

 

Leuke kamer

We hadden weer eens zin om met zijn 2en een escape room te gaan doen. We hebben even moeten zoeken voor een kamer met 2 die we nog niet hadden gedaan. Maar we hadden er 1 in Sint niklaas gevonden! We hadden er meteen zin in!

Onthaal:
We kwamen wat te laat doordat het verkeer wat tegen zat en we de escape room niet konden vinden. Maar het was gelukt! we konden gelijk de kamer in! Even snel de regels overlopen en dan kwam de intro. We konden naar binnen.

Kamer:
Eerst nog even een intro over het verhaal en toen kon het echt beginnen. De aankleding was leuk gedaan, maar was toch wat verweerd. Het kan dat het in het thema hoorde, maar het leek meer dat het gewoon een beetje onderhoud nodig had. De puzzels waren leuk gedaan! We begonnen niet al te best en hadden al snel een hintje nodig. Maar na deze hint ging alles lekker soepel. Als de flow er eenmaal in zit kan het in deze kamer er ook in blijven zitten. De kamer is leuk ingedeeld en hoe verder je komt hoe leuker het werd voor mij. De aankleding was weer leuk gedaan en de puzzels zaten hier goed in thema. We hadden op het einde nog een hintje nodig en konden toen de laatste puzzel oplossen en stonden weer buiten! We hebben nog even met de hosts gepraat, die zeiden dat we het heel goed hadden gedaan. Met nog ongeveer 13 minuten over op de klok vond ik het voor met zijn 2 ook niet slecht!

Conclusie:
Met beter onderhoud zou dit eigenlijk een best goede kamer zijn. De puzzels waren leuk, maar niet al te moeilijk. Voor mij was vooral het tweede deel van de kamer het leukste. Maar dat is ieder voor zich. Het is al een leuke kamer, maar met net wat meer onderhoud kan het een best goede kamer worden. Ook is het misschien een idee om wat meer interactie met de spelers te hebben voor en na de kamer. Want het was eigenlijk meer van je bent klaar en dan graag betalen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

Toys Land

Aenigma Escape Rooms Naples
Geplaatst op: 09 november 2022

When in Napels...

We zijn weer me de vriendengroep naar een stad in het buitenland. En wat doe je dan? Juist! Een escape room! Na wat kort zoeken hadden we de escape room gevonden die we wilden spelen. Alleen dat was de Indiana Jones kamer en op de een of andere manier kregen we die niet geboekt. Dan toch maar deze kamer! Het boeken was zo gebeurd, maar je moet eerst een kleine voorschot betalen en dat kan alleen met creditcard en dat was voor ons geen probleem, maar ik kan voorstellen dat het voor andere mensen wel een probleem kan zijn.

Onthaal:
Met de navigatie zijn we naar de escape room gegaan en daar stond onze host al buiten te wachten. Want had hij dit niet gedaan zouden we het nooit gevonden hebben. Het zit achter een grote deur waar je niet zomaar naar binnen zou gaan. Maar de host was een hele spontane enthousiaste man. Je merkte dat hij alles zelf had gemaakt en dat hij ontzettend enthousiast over escape rooms was. We hebben even heel kort wat zitten kletsen en toen ging onze host over in het verhaal. In het engels legde hij het verhaal uit en wat wij kwamen doen. En toen de intro voorbij was konden we gaan escapen!

Kamer:
Eenmaal binnen werd er voor ons een klok gestart en konden we aan de kamer beginnen. Eerst even rondkijken en alles is in thema aangekleed, maar voor mij persoonlijk was de materiaal keuze niet de beste optie. Maar later op de dag leek het mij een gezamelijke keuze in Italië, want daar was de materiaal keuze hetzelfde. Maar! Desondanks begonnen we gewoon aan de kamer. En nou zag ik een puzzeltje waar ik de oplossing al van wist dus we begonnen sterk. Al heel snel begonnen de puzzels opgelost te worden en konden we al een stukje verder komen. En hier was er meer aankleding en daar zaten een aantal leuke dingen tussen. Hier begon het wat stroever te lopen.
De host had al aangegeven dat het een moeilijke kamer zou zijn, maar we hadden dit toch wel onderschat. Na wat zoeken vonden we af en toe nog wat dingetjes, maar we liepen op ten duur toch even vast. Na een hint te vragen kwamen we langzaam toch nog wat verder. En stukje bij beetje kwamen we verder, maar toen kwam er een puzzel waar we toch echt op vast liepen. Zelfs met hints kwamen we niet verder. En toen kwam de host binnen om de puzzel goed te leggen en daar was ik persoonlijk niet zo blij mee. Het haalde het gevoel van escape voor mij weg. Maar na de puzzel op te hebben gelost konden we weer verder en nu kwamen er wat schrik momentjes bij kijken. Maar die waren niet eng genoeg voor mij om van te schrikken. Na een aantal puzzeltjes hadden we de kamer opgelost! De host onthaalde ons en was enigzins verbaasd dat ik niet geschrokken was van de effecten. Hij gaf aan dat meerdere mensen hier moesten gillen of zichzelf kapot schrokken. We hebben nog een goed gesprek gehad over andere steden waar je goed kan escapen en hoe het in nederland geregeld is. Hierna zijn we weer terug de terrasjes op gekropen!

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar het feit dat de host binnen was gekomen beviel mij niet zo goed. De host zelf is enorm vriendelijk en enthousiast en als wij zelf niet waren weggegaan was hij waarschijnlijk nog een paar uur doorgegaan. Maar de kamer zelf was aangekleed maar ik zou het zelf niet op die manier doen. Dit komt ook misschien door wat wij in nederland gewend zijn en de standaarden hier wat hoger liggen. En er is 1 puzzel in de kamer die zou ik zelf vervangen. Die is wat mij betreft te wispelturig en kan je daardoor de puzzel niet goed oplossen. Maar al met al was het een leuke kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • prijs

 

Wizard Academy

Escape Napoli
Geplaatst op: 10 november 2022

Magical room

We zijn weer me de vriendengroep naar een stad in het buitenland. En wat doe je dan? Juist! Een escape room! Na de eerste escape room van de dag gingen we deze doen. Maar dan met heel de groep. Dus we gingen deze keer met 10 man de escape room spelen. De kamer was geboekt en we konden in de avond deze kamer komen spelen! En laat er nou net een Harry Potter kamer in Napels zijn.

Onthaal:
We kwamen aan bij de escape room en moesten even aanbellen. Klein tijdje wachten en de deur werd geopend en daar was onze host. Een vriendelijke dame die ons zo snel mogelijk de kamer in wilde krijgen. Ik kreeg een beetje het idee dat ze er niet zo'n zin in had, maar dat kon ook komen door onze groep. Wat ik enigzins ook kon snappen. Ze ging nog een keer de kamer checken en toen konden we beginnen.

Kamer:
Het eerste wat mij opviel is dat deze kamer eigenlijk niet met 10 mensen gespeeld kan worden. Je liep elkaar meer in de weg dan dat je iets kon doen. Het tweede dat mij opviel dat de materiaal keuze dezelfde was als de vorige kamer die we hebben gedaan. Het onderhoud aan de aankleding kwam wat te kort. Je kon heel goed zien welke onderdelen vaak werden gebruikt. En die onderdelen werden niet terug in orde gemaakt. Maar naast dit alles was alles hartstikke leuk gedaan! Heel veel was aan de hand van de films vorm gegeven en er waren een paar leuke interactieve onderdelen in de kamer. We begonnen een beetje slap, dat kwam waarschijnlijk omdat we met zoveel waren. En het best een beetje rumoerig werd. Maar heel langzaam losten we wel een puzzeltje op. Na een hint gevraagd te hebben schoot het best goed op. En hierna losten we de ene na de andere op. De aankleding bleef tot het laatste gedeelte hartstikke leuk gedaan. En na een aantal puzzels waren we uit de kamer! Heb iedereen wat kunnen doen? Geen idee, want met zoveel mensen in deze kamer raakte ik het overzicht kwijt. Maar we waren wel ontsnapt!

Conclusie:
Met beter onderhoud zou dit eigenlijk een best goede kamer zijn. De puzzels waren leuk, maar niet al te moeilijk. En de effecten waren ook leuk gedaan. En als je fan van de films bent kom je enorm veel tegen wat je kan herkennen. Zou ik deze kamer met 10 man spelen? Nee. Ik denk 4 mensen maximaal anders loop je elkaar alleen maar in de weg.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

The Graveyard

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 14 september 2022

leuke kamer

Voor mijn verjaardag weer eens een escape room spelen! Na even zoeken en al snel werd er een gevonden. Bij Lockdown zijn we al vaker geweest en tot nu toe waren het altijd goede kamers. Maar voor ons nu op een andere locatie dan eerst. Niet meer in dok noord, maar bij het grote gebouw een stukje verderop.

Onthaal:
Gelukkig door de uitgebreide email was het allemaal makkelijk te vinden en waren we mooi optijd. Ondanks het verkeer in Gent zelf wat behoorlijk tegen zat. We kwamen binnen en werden vriendelijk onthaald. Even een klein praatje en een kleine regel uitleg en dan kon het beginnen. We kregen de uitleg over de kamer, maar die mocht wat mij betreft wat soepeler zijn. Er werd gevraagd of we de uitleg van de kamer wilden en plots was het een notaris waar we mee in gesprek waren. Het zou veel doen als dit niet zo abrupt zou zijn. Maar we kregen buiten de kamer al een puzzel en die was gelukkig snel opgelost. We konden nu de kamer binnen!

Kamer:
We kregen nog even een lantaarntje mee omdat er donkere hoekjes in de kamer zouden zitten. Eenmaal binnen in de kamer zaten we in de kapel. Maar dat gevoel was er voor mij niet echt, de aankleding was opzich wel goed! Alles was zeker netjes afgewerkt. De puzzels werden al zeer snel gevonden en de een werd al wat sneller opgelost dan de andere. En na een tijdje kwam onze eerste hint en dat was voor mij niet de beste optie die er was. Er werd met een microfoon een hint door de speakers gegeven. Misschien is dat een hoge verwachting van mij, maar er zijn zoveel leuke opties om hints te geven dat ik dat vaak ook verwacht tegenwoordig. Wat ik dan wel weer heel leuk vond was de glas in lood ramen waardoor je ook echt naar "buiten"kon kijken. Na een aantal puzzels en effecten kwamen we in de volgende kamer. Die kamer was ook weer leuk aangekleed, maar deed het ook weer net niet voor mij. Hier werden al snel wat dingetje gevonden en de eerste puzzel werd al opgelost. Er kwam een beetje flow in en we kwamen steeds verder in de kamer. Hier en daar een hintje en we gingen lekker! Voor we het wisten was de volgende kamer ook weer open! De flow bleef er wel in , maar bij een van de puzzels moesten lampen gaan branden en voor zover ik kon zien brande er maar 1tje. Dit na de kamer ook aangegeven. De puzzels waren vaak vrij duidelijk, maar er waren een paar puzzels waar het leek dat het kon en met wat trial en error er toch uitgekomen. Na een aantal puzzels kon het laatste element gedaan worden en we waren ontsnapt! Klein beetje abrupt voor mij. Je zet het laatste neer en je bent in principe klaar. Als er een element zou zijn waar je een soort afscheid zou krijgen zou dit veel toevoegen aan de kamer denk ik.
De gamehost stond ons op te wachten en hebben nog gezellig staan praten met de host en zijn toen weer naar huis gegaan.

Conclusie:
Het was een leuke kamer, maar ik denk dat hier veel meer uit te halen valt dan wat er nu wordt gedaan. De aankleding is goed, maar kan wel een upgrade gebruiken. De effecten zijn er al, maar het gevoel van de effecten creeërt voor mij toch nog een wat oudere kamer gevoel. Zou de aankleding een upgrade krijgen en de effecten ook een klein beetje dan zou dit een zeer goede kamer zijn. De puzzels hoeven niet veel aangedaan te worden naar mijn mening alleen ook weer het uiterlijk. De flow zat er voor mij wel in dus daar niks op aan te merken! En de hints zou wat ik betreft wel aanpassen. Dit kan zeker gezien de technologie tegenwoordig zeker anders en dat zou ik dan ook zeker doen. Het klinkt nu allemaal vrij negatief, maar alsnog was het een leuke kamer! Als je in de buurt bent en je wilt een kamer spelen dan zou je deze gewoon kunnen spelen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

 

Room Service

Collabyrinth
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Goede en leuke kamer

We hadden weer zin in een escape room! Even zoeken of er nog iets in de buurt was wat we nog niet hadden gespeeld. Lokeren is voor ons maar 30 minuutjes rijden dus dat leek de goede optie. We hadden de andere kamer hier al eens gepeeld en die was goed bevallen. Door wat autopech kwamen we maar net optijd aan. We kregen een korte uitleg over de regels, omdat we al ervaring met escape rooms hadden en we konden de kamer beginnen!

Onthaal:
Door wat autopech kwamen we maar net optijd aan. We werden vriendelijk onthaald door de game host. Omdat we wat later waren vroeg hij gelijk of we nog naar het toilet moesten. Even een klein praatje gemaakt over hoeveel kamers we hadden gespeeld. Na de toiletbreak kregen we de uitleg. Die werd vrij kort gehouden, omdat we al wat meer ervaring met escape rooms hadden. Na de intro konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
In de kamer zelf kregen we nog een korte intro over het verhaal van de kamer en mochten we met de kamer beginnen! De lampen zouden even uitgaan en dan zou de kamer beginnen! Het begin was leuk gedaan en er was een klein effectje wat ik zelf wel heel goed kon waarderen. Na deze effecten kon het escapen beginnen! Of escapen... er is hier meer te doen dan escapen. In deze kamer gaat het niet alleen om het escapen. Er wordt gewerkt met een puntensysteem. Het verhaal heeft de hoofdmissie, maar naast dit is er ook een zijmissie. Dit kon ik zeer waarderen, dit vond ik echt leuk gedaan. Voor de zijmissie kreeg je ook punten, maar natuurlijk niet zoveel als de hoofdmissie. We waren begonnen aan de kamer en vanaf het begin konden we al een aantal dingetjes vinden. Maar wat was nou de eerste puzzel? Hier kwamen we gelukkig al snel achter! Vanaf dit punt kwamen we in een flow terecht! Het een na het andere werd gevonden en de puzzels werden ook vrij vlot opgelost. Al vrij snel werden de volgende kamers gevonden en hierdoor werden alleen maar meer onderdelen vrijgespeeld. De hoofdmissie werd al opgelost! Pling! De eerste punten waren al binnen. De volgende ruimtes werden ook vrijgespeeld en de volgende onderdelen daarbij. De Tweede hoofdmissie was opgelost! En toen... viel de flow een beetje weg. Er werden nog wel wat puzzels gevonden en opgelost, maar niet zoveel en snel als eerst. Toen werd het toch tijd om de eerste hint te vragen. Hierdoor kwamen we wel nog een stukje verder en beetje bij beetje kwamen we verder en voor we het wisten hadden we de kamer opgelost! toen kwam de vraag of we wilden stoppen of wilden we de zijmissies nog oplossen. We hadden nog twintig minuten dus die wilden we wel doen. Het werd even zoeken en we wisten er nog een paar te vinden. Af en toe een hint hielp ons verder. En opeens begon er een beetje gesukkel met de kamer. Een bepaalde code werd goed ingevoerd maar die deed niks. En met nog 2 minuten te gaan begon de hele kamer raar te doen. De lampen vielen uit en de beeldschermen deden raar. Eerst dacht ik dat het een reset was, maar blijkbaar was de pc gecrashed. De gamehost kwam ons halen, vroeg of we de kamer leuk vonden en vroeg of we een foto wilden maken. We hadden blijkbaar de beste 3de positie gehaald. Maar de gamehost gaf aan dat hij de kamer moest gaan controleren, want er kwam nog een groep. Hij kwam een beetje gestrest over, wat begrijpelijk is want hij wist niet of het ging lukken want dit was de eerste keer dat het gebeurde. Hierna kregen we nog een golden ticket voor de belgian escape days en werd er vriendelijk afscheid genomen.

Conclusie:
Het begin van de kamer was heel leuk gedaan, ik kan het puntensysteem wel waarderen. Zeker hoe je de punten allemaal kan verzamelen. Maar omdat wij niet veel uitleg kregen kwam het niet goed over waar de punten nou omdraaiden of hoe goed we het hadden gedaan. Dat de kamer niet meer werkte op het einde deed niks af aan de beleving. Maar daardoor kregen wel voor mijn gevoel wel een beetje te weinig uitleg. De aankleding is heel leuk gedaan! Paste goed in thema en ziet er heel goed uit. De puzzels zijn leuk gedaan, voor mijn gevoel niet heel erg originele puzzels, maar dan wel goed in thema gedaan. Al met al vond ik het een heel leuke kamer en heb hier zeer genoten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Geweldig!

Wij waren in eindhoven voor een high tea en we vroegen ons af of er een escape room in de buurt was die we konden doen. We waren nu toch daar dus waarom niet een escape room erbij? Even gebeld naar riddle room, maar helaas er werd niet opgenomen. Verder gezocht en we werden teruggebeld. Gevraagd of er nog plek was om 3 uur en die was er!

Onthaal:
Na een korte uitleg hoe we er moesten komen gingen we richting de escape room. Wat een prachtige omgeving! Geparkeerd en de instructies opgevolgd en we kwamen bij de escape room terecht! We werden door een enthousiaste game hostess ontvangen! Ze ging nog even wat dingetjes goed zetten en maakten nog even een praatje welke kamers we allemaal al hadden gespeeld. Hierna nog een korte instructie en we konden aan de kamer beginnen!

Kamer:
We kwamen de kamer binnen en wat zag het er goed uit! Alsof je echt in de jaren 20 stond, het thema was super goed verwerkt. We hebben heel even staan kijken naar de kamer en zijn toen begonnen. We kregen een voorwerp mee voordat we de kamer in gingen. Daar ben ik meestal geen fan van, maar deze keer was het leuk gedaan! De puzzels begonnen gelijk en er was vrij duidelijk wat we moesten doen. En toch was het al vrij snel dat we niet verder kwamen, we kregen toen een hint. En wat is het hintsysteem leuk gedaan! Het is een manier waarvan ik meestal niet houd, maar dit kan ik zeker waarderen! Met de kleine hint konden we weer verder! En de puzzels waren allemaal leuk gedaan en ook soms de manier hoe je een puzzel oplost of een antwoord krijg zijn hartstikke leuk gedaan! Er waren doe, denk en zoek puzzels, dus er is voor ieder wat wils. Wij hebben deze kamer met zijn tweeën gespeeld en wij zijn constant bezig geweest. En bij alles toch even blijven kijken hoe alles eruit ziet. De afwerking was van een zeer hoog niveau en alles was heel leuk in thema gedaan. We zaten in een hele goede flow en hebben hier en daar een hint gevraagd, maar alleen als het echt nodig was. De effecten waren ook allemaal heel leuk gedaan! We waren de ene na de andere puzzels aan het oplossen en voor we het wisten hadden we nog maar 10 minuten op de klok over. Voor mijn gevoel moesten we nog zoveel dus even de volgende versnelling erin gezet. Nog maar 5 minuten en toen hadden we nog een puzzel en we wisten dat dit toch de laatste gingen zijn en dat was ook zo! Met nog 4 minuten en 38 seconden over hebben we de kamer gehaald! We mochten nog even op de foto met iets uit de buitkamer en hebben nog even wat staan na kletsen met de host.

Conclusie:
Wat was dit naar mijn mening een enorm goede kamer! Het thema was een keer iets anders, de aankleding was erg goed gedaan en de puzzels waren leuk en afwisselend. Ik heb enorm genoten van deze kamer. De totale grootte was niet bijzonder groot, maar ze hebben naar mijn mening alles eruit gehaald wat erin zat. Ik kan niet anders zeggen dat dit toch een van de betere kamers is die ik heb gespeeld. Voor mij zijn er geen aandachtspunten, want de kamer is al een paar jaar oud, maar dat is naar mijn mening niet terug te zien. Zeker een aanrader deze kamer!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  54:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Escape room dag kamer 1

Wat eerst een escaperoom weekend moest worden, werd een dagje escape rooms spelen. En Illusion werd onze eerste van de dag! Eerst samen ontbeten en dan 1,5 uur in de auto om in Waalwijk aan te komen! We zijn wel eerst voorbij de kamer gereden, want als je niet oplet rijd je er zo voorbij. Maar even omkeren en we konden naar binnen!

Onthaal:
Eenmaal binnen werden we hartstikke enthousiast ontvangen door beide hosts! Even een klein praatje houden en iedereen een toiletaire noodstop. En voor we het wisten zaten we midden in het verhaal, super gedaan door de host. Kleine intro en we gingen de kamer binnen.

Kamer:
We gingen samen de kamer binnen en kregen de intro en daarna was de kamer begonnen! De kamer begon vrij rustig, niet veel te doen dus een paar van ons waren de kamer aan het bestuderen voor misschien later in de kamer! En toen werden er puzzels opgelost en toen kwam een van de mooiste effecten die ik in een escape room heb gezien! Hierna konden we met zijn allen verder en ook allemaal wat doen! De puzzels werden snel gevonden, de een was wat makkelijker dan de andere. Alles had teamwork nodig wat goed was gedaan naar mijn mening! Maar er was een puzzel die niet goed werkte, wat het wel een klein beetje jammer maakte. De hosts hadden het door en hebben de puzzel gereset en die werkte toen weer. Er was een puzzel die ons niet goed af ging, daar zijn we ook heel lang mee bezig geweest. Maar met wat hints konden we gelukkig de puzzel wel oplossen. En hier was ook een van de pronkstukken van de kamer voor mij. Het hintsysteem, je komt niet vaak tegen dat een hintsysteem zo goed verwerkt is in een kamer. Na de puzzels opgelost te hebben konden we verder, dit was ook best leuk bedacht hoe je verder gaat naar de volgende kamer. Hier moest ik alles even alleen doen, door wat goed op te letten bij de vorige kamer konden mijn medespelers gelukkig snel bij mij komen. Hier was er een puzzel die ons niet goed lag. Na wat heen en weer te overleggen was het toch gelukt om de eerste van de 3 puzzels op te lossen. Maar de tweede lukte ons echt niet en hadden hier ook hulp bij nodig. De derde kwam door een ingeving van een van onze spelers en die werd ook snel opgelost. Nu kwam het laatste stuk van de kamer en dit stuk was harstikke goed gemaakt en na een laatste kleine puzzeltje kregen we een leuke outro en waren we ontstnapt! We werden juichend ontvangen! we waren ontsnapt! Nog even een praatje na gemaakt over alles en toen vroegen ze of we de kamer wilden zien na dat we hem gespeeld hadden. En hier werd elke puzzel uitgelegd en de techniek werd laten zien. Heel erg leuk gedaan dat we dit mochten zien. We kregen hier ook ons presentje, wat echt heel erg leuk is naar mijn mening. ik snap dat niet elke kamer dat kan doen, maar dit voegt voor mij toch wel wat extra's toe.

Conclusie:
De aankleding van deze kamer is een van de beste die ik heb gezien. De puzzels waren nog vrij goed in thema, maar konden toch best pittig zijn. Vooral de puzzel in de "derde kamer" was voor mij lange tijd een vergezochte puzzel. Na wat nadenken over alles, kon ik de rode draad van het verhaal wel heel goed terug vinden. Maar persoonlijk had ik hier een ander soort puzzel gekozen, maar dat is persoonlijke smaak. Maar de aankleding en verhaal van deze kamer was echt enorm goed. Maar ondanks dit alles is het niet de beste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld. Komt dit door mijn hoge verwachtingen? ik denk het wel, maar al met al is dit een kamer die je gespeeld moet hebben!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Escape room dag kamer 2

Na de eerste kamer te hebben gespeeld ,moesten we ons begeven naar Den Bosch om deze kamer te spelen. Een stukje rijden en we waren bij de locatie aangekomen.

Onthaal: We kwamen binnen en er was niemand aanwezig dus we zijn maar even gaan zitten en gaan praten met elkaar. Niet veel later kwam een van de medewerkers binnen. We kregen de keuze om te wachten tot onze begintijd of we konden wat vroeger beginnen. We hebben ervoor gekozen om wat vroeger te beginnen. Nog even wat kletsen en toen kregen we het vaste praatje en begaven we ons richting de kamer!

Kamer: We liepen als eerst de "lift" binnen en toen kwamen we in de mooiste gang die ik heb gezien bij een escape room. We waren de kamer nog niet binnen en het begon voor mij al goed! Toen werden we de kamer ingezet en kon ons escape avontuur beginnen! We vonden al snel heel wat onderdelen en kwamen al snel wat verder. Maar we merkten gelijk dat het ook langzamer ging. We zochten iets, maar we wisten niet waar. Voor ons gevoel hadden we alles al gehad, een hint had ons gelukkig wat verder geholpen. Dat we hier over heen hadden gekeken!, maar het mechanisme liep wel wat stroef. We konden weer verder! de volgende ruimte in, deze was wel wat sobertjes... Misschien was dat de bedoeling, maar ik zou het wel wat meer aankleden. Hier werden de puzzels snel gezien, maar hadden toch nog een hintje nodig om verder te komen. De volgende ruimte was daarentegen wel goed aangekleed! Ook hier weer werden onderdelen snel gevonden en per toeval kreeg ik iets open. Hier kwamen we toch ook nog een keer vast te zitten en moesten we een hint krijgen om een stapje verder te komen. Vanaf hier liep het gesmeerd, er moest veel tegelijkertijd gedaan worden. Maar iedereen had een rol en werd de puzzel nu zo snel mogelijk opgelost. We hadden de puzzel opgelost! Maar nu? een van onze spelers liep een kant op, maar wij zeiden nee kom terug. En zo hadden we een hint nodig om erachter te komen dat die speler juist de goede kant op ging... We waren uiteindelijk ontsnapt met nog een minuut op de teller te gaan. Nog even nagepraat met de host en toen werd het tijd om wat te eten en richting onze laatste kamer van de dag te begeven.

Conclusie: Ik had dit soort thema al eens vaker gespeeld, maar deze kamer moest meer op de film Seven lijken. De aankleding was best goed gedaan op de tweede kamer na vind ik. Maar het kan zijn dat dit opzettelijk was en dan is er geen commentaar nodig. Het verhaal was wel een klein beetje dun en niet zo heel erg terug te vinden door de escape room. Maar al met al was het zeker een leuke kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  58:58 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

De laatste rit

Laagwater
Geplaatst op: 17 augustus 2022

Escaperoom dag kamer 3

Na de tweede kamer van de dag begaven we ons richting de laatste kamer van de dag! Na een uurtje rijden waren we bij de plek die we zochten. Hier blijken niet alleen escaperooms te zitten, want er was een bruiloft aan de gang op hetzelfde terrein.

Onthaal:
Het was even zoeken hoe we binnen moesten komen, maar we werden vriendelijk ontvangen door de host. Die vroeg of een sanitaire stop nodig was en daarna konden we naar boven richting de kamer. Eerst even in de ontvangst ruimte moeten wachten en we kregen daar ons eerste drankje. Na een kort praatje begaven we ons richting de escape room!

Kamer:
We kwamen in een kamer waar een enorme zelfgemaakt tafel stond. De kamer zelf was vrij licht aangekleed, maar niet te weinig. De tafel zelf was vrij sober, hier had ik persoonlijk het toch wat anders aangepakt. Er werd over een cafe vibe gesproken, maar die was er niet echt. Hadden ze de tafel en stoelen gebruikt die ze gebruiken voor promotie was het een heel ander verhaal geweest! Maar we moesten allemaal een stoel uitzoeken en we moesten ons vastmaken. Een korte uitleg nog en we gingen beginnen! Eerst werd het verhaal verteld waarom we in deze kamer zaten en we konden aan het avontuur beginnen! We doorzochten alles wat in ons bereik was en we wisselden uit wat we konden vinden. Het was in het begin even zoeken wat nou de bedoeling was. We gingen wel de goede richting op maar wisten nog niet zeker wat het echt moest zijn. We kregen een hint en toen kwamen we wel wat verder. Maar we bleven toch echt ergens op haken... Maar we wisten niet wat. Tot de hint kwam: weten jullie zeker dat je alles al heb onderzocht? En toen ging een van onze medespelers goed kijken en bleek dat hij over een lade heen had gekeken. Een vrij belangrijke lade, maar hierdoor kwamen we wel steeds verder. Hoe verder we kwamen hoe meer effecten er onthuld werden. En er zaten wel een aantal bij die echt hartstikke goed gedaan waren en verwerkt in het interieur en verhaal. Voor we het wisten hadden we de laatste puzzel al opgelost! We waren na 46 minuten al klaar en met 600 Euro(cent) op de teller hadden we een van de beste tijden neergezet. ( was die lade nou maar eerder open gemaakt... ) Nog even een korte nabespreking en wat vragen stellen en we gingen richting huis.

Conclusie:
Het is totaal anders dan wat ik ooit eerder heb gedaan, het idee om aan een tafel te zitten en niet weg te mogen lopen is eigenlijk niet zo heel erg slecht. Alleen schort het voor mij vooral aan de aankleding van het geheel. De tafel was zelfgemaakt en dat was ook heel erg goed te zien. Ik had persoonlijk een ouderwetse tafel gebruikt en zo alles er rond heen proberen maken. Maar later bleek dat dit een kamer is die waarschijnlijk maar tot het eind van het jaar zou bestaan. Toen snapte ik de reden wel wat meer om er niet al teveel moeite/tijd en geld in te stoppen. Maar was de aankleding anders, dan zou deze kamer een heel erg hoog cijfer verdienen naar mijn mening. De puzzels daarentegen waren wel leuk en goed bedacht, je bent constant met zijn allen bezig. Dus al met al raad ik deze kamer wel aan.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  46:43 min


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • aankleding

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 27 juni 2022

Best wel spannend!

We hadden weer zin om eens 2 escape rooms te spelen op een dag. Na heel even zoeken kwamen we op locks & keys en hun vrij goed beoordeelde kamers. Nu nog 2 kamers uitzoeken van de 3 die we willen spelen. De schrobbeler kamer was snel gekozen, maar nu de tweede nog. Boshut had qua verhaal wel de voorkeur, maar het zou wel een eng thema moeten zijn.... Uiteindelijk toch maar voor boshut 17 gekozen en dan ook nog als eerste!

Onthaal:
Door niet goed op te letten reden we er eigenlijk eerst voorbij en hadden we al snel om de hoek een plekje gevonden om te parkeren. Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen en ze wist gelijk voor welke kamers we kwamen. We konden ook gelijk beginnen ook al waren we een klein beetje vroeger. Na een kleine intro over de regels konden we beginnen.

Kamer:
We konden ons naar de kamer begeven! Voor we de kamer binnen mochten moesten we eerst even een intro filmpje bekijken. Die voor mijn gevoel toch wat betere kwaliteit was dan wat je normaal tegen komt. Het filmpje liet al goed de sfeer van de kamer over komen en het filmpje was klaar en BAM daar was de eerste jump scare al. Met dit was de toon gezet voor de kamer. Binnen was alles vrij donker en was voor ons de spanning heel goed te voelen. Het begin spreekt voor zich en dit vond ik echt heel leuk gedaan. Een scherm in een kamer en filmpjes tussendoor ben ik geen fan van, maar hier was het goed verwerkt in de kamer. We konden nu echt beginnen, maar het liep niet helemaal lekker bij ons. Bij een van de twee was de spanning vrij hoog en de andere liep ook niet helemaal relaxed rond. Door de spanning leek het wel dat we ons niet goed konden concentreren en we makkelijke dingen over het hoofd zagen. Na een klein hintje konden we onszelf wel op de kop slaan, want hoe konden we dit nou niet doorhebben. Vanaf dat punt ging het langzaam steeds beter. Met hier en daar kwamen we steeds verder in de kamer. De spanning was voor ons nog steeds goed te voelen, maar ik kreeg zelf toch de vraag of we niet zelf de spanning voor onszelf zo hoog aan het maken waren. De begeleidende film was echt goed gedaan en werd ook goed verwerkt in de kamer zelf. Na een aantal puzzels konden we naar de volgende kamer en werd het verhaal een klein beetje duidelijker. Hier was een van de hekelpuntjes voor ons. Want er was een puzzel en die bleek niet heel goed te werken, want ons best wel wat tijd koste. En die tijd hadden we zelf ook al een klein beetje verspild door de spanning. Na een helpend handje konden we weer verder en konden we weer verder met de kamer. Hier was een creepy effect te vinden, maar dat hield ons steeds minder tegen. De tijd begon voor ons ook te tikken en dat was ook een reden dat de spanning minder te voelen werd. Alleen het gene wat we aan het negeren waren in de kamer moesten we toch een keer gebruiken. Gelukkig bewoog dit onderdeel niet uit zichzelf. Vanaf dit punt begon alles snel te gaan en was bijna alle spanning verdwenen. Met nog een hint voor een van de laatste puzzels, kwamen we uiteindelijk bij het laatste punt van de kamer aan. Maar we hebben net iets minder dan een minuut over. En dit onderdeel vond ik zelf echt heel leuk en goed gedaan. Ik vond dit een mooie afsluiter van de kamer, maar ik had zelf toch net iets meer met licht en geluid gedaan om het nog net wat beter over te laten komen. En na de afsluiter werden we onthaald en werd er naar ons geroepen: Gehaald! Wat waren wij blij en ook nog een klein beetje verrast. Want we hadden halverwege de tijd dat we deze kamer toch echt niet gingen halen. Maar het is ons toch echt gelukt! Alleen toch een klein beetje buiten de tijd, maar we zaten zo dicht bij het einde dat we de kamer af mochten spelen en het was nog geen minuut buiten de tijd. We hebben even wat gedronken om af te koelen van de kamer en even bij zinnen te komen, want daarna kwam onze tweede kamer van de dag!

Conclusie:
De kamer was voor ons best eng. Jumpscares waren er niet echt, maar spanning was er zeker! De aankleding was goed gedaan vond ik, er waren vrij weinig extra dingen waar niks mee gedaan moest worden. De kamer was vrij donker, maar alles zag er toch goed uit. De kritiekpuntjes van deze kamer zijn sloten die niet goed werkten, want die lijken mij vrij makkelijk om te vervangen. Ook het slot dat geen cijfers nodig had, want die pakte niet goed en heeft ons toch best wat tijd gekost. En er is een puzzel met touwen en daar zaten geluidfragmenten een gekoppeld en die werkten niet goed. Maar zouden deze puntjes aangepakt worden, zou ik geen kritiek op de kamer hebben. Het enige is dat je wel echt van zulke kamers moet houden. Ben je bang aangelegd dan raad ik deze kamer niet aan, maar uitproberen kan altijd!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 27 juni 2022

Harstikke leuke kamer

Onze tweede kamer van de dag. Na even bij komen van de vorige kamer konden we aan deze kamer beginnen!

Onthaal:
Na de vorige kamer gingen we eerst even een kleine pauze houden om bij te komen, want de boshut kamer was toch best wel spannend vonden wij. Tijdens het drinken nog even wat met de aanwezige begeleidster zitten kletsen en toen konden we aan de kamer beginnen!

Kamer:
Deze kamer was vergeleken met de boshut voor ons een hele verademing! Er was veel licht, vrolijke muziek en hier ook weer een goed een leuke aankleding. We zagen als snel van alles wat we konden doen en wat we later in de kamer moesten doen. De eerste puzzels werden al vrij snel opgelost en er zat een lekkere flow in. De ene na de ander puzzel werd opgelost, maar het bleek dat het er best veel waren. Het verhaal was best grappig gedaan en sommige puzzels waren best goed bedacht en in thema verwerkt. Maar na best veel puzzels op te hebben gelost, liepen we toch heel eventjes vast. Maar met een hintje konden we toch weer snel verder. Maar dit is voor mij toch een minpuntje en dat is de manier van hints geven. Ik zou het toch wat anders doen, er zijn wat mij betreft best wel wat manier om het te doen. Dus een andere manier zou mij beter lijken, maar dat is voor mij persoonlijk. Want de andere persoon in ons team vond het juist wel heel leuk gedaan. We gingen voor ons gevoel heel snel door de kamer heen! met af en toe toch een hint kwamen we toch bij het einde. We hadden nog twee sleutels over, maar konden maar geen sloten vinden waar ze in moesten. En het bleek in het enige wat we de hele tijd niet aan hebben geraakt te zitten. Hierna waren we ontsnapt! een uur en 2 minuutjes! Net niet snel genoeg om ons gratis glaasje schrobbeler te krijgen, maar dan wel goed genoeg om de laatste plek op het bord te bemachtigen!

Conclusie:
Het thema van de kamer is echt leuk gedaan, de muziek in de kamer was ook hartstikke leuk gedaan! De aankleding was ook leuk, maar heeft wel wat onderhoud nodig. Sommige dingen waren niet goed meer af te lezen en lijken veel te veel versleten. Weet niet of het de bedoeling is, maar dat lijkt mij niet. Al met al twee zeer leuke kamers gedaan die dag!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  62:35 min


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig

 

Laad meer reviews

0 reviews