Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Kevinvdweijden

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

05-08-2021

Statistieken

Escaperooms

1 reviews

24 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 reviews

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 05 augustus 2021

Was het echt zo goed, of was het toch een illusie?!

Ten eerste wil ik beginnen bij de service. Na net een kamer gespeeld te hebben waren wij nog op zoek om nog een kamer te gaan spelen(dit zal bij de meeste escapers wel bekend in de oren klinken). Zoekend naar een kamer schoot bij mij Illusion te binnen waarover ik goede verhalen had gehoord in de Podcast "Beyond the game", maarja gezien de boekingsmodule op de website was daar geen plek meer. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en gebeld naar Epic Escape in Waalwijk. De heren waren zo vriendelijk om laat op de avond nog een plekje vrij te maken voor ons. Wat een topservice! Ik wilde dit toch even specifiek benoemen, nogmaals dank!

Aangekomen in Waalwijk hebben wij de auto geparkeerd. Dat kan gratis op het terrein waar Epic Escape zich gevestigd heeft. We werden vriendelijk verwelkomd. Er was een nette ontvangstruimte, niet heel bijzonder maar doet wat het moet doen en heeft alles wat je van een ontvangstruimte verwacht. Na een welkomstgesprek begonnen wij aan een ervaring waarin niets is wat het lijkt.

Beginnend bij het intro, één die super goed in elkaar zit. Was dit een acterende Maurice of Maurice in het dagelijks leven? Het kon in dit geval allebei zijn, zo sterk was de vertelling. Het intro was indrukwekkend en duidelijk. De toon was gezet, we konden aan de slag. Op het verdere verloop van de kamer zal ik niet te diep in gaan, dit zal naar mijn mening niet bevorderlijk zijn voor jullie(toekomstige spelers van Illusion) eigen ervaring.

Het is een beleving met veel WAUW en open mond momenten. En dat op elk vlak. Licht, geluid, sound effects, afwerking, decoratie en story-telling. De kamer heeft een zeer goede flow. Daarbij is er ook tijd om te genieten van alles wat de kamer te bieden heeft. En doe dat zeker, want er valt genoeg te zien. Zoveel dat je niet eens door hebt dat je in een escape room bent. Alles is dan ook goed af- en weggewerkt. De sfeer is ook heel goed. Het is geen enge kamer, maar door de verschillende elementen van de kamer wordt er toch een bepaalde spanning gecreëerd. Één van die elementen is de muziek, die ik toch wel even apart wilt benoemen. De soundtrack die de heren voor deze kamer hebben gemaakt is prachtig!

Wat natuurlijk een belangrijk onderdeel is, zijn de puzzels. Deze zijn helemaal verwerkt in het thema. En wat ik erg prettig vond is dat we op momenten meerdere puzzels tegelijk op konden lossen. Hierdoor werden wij allemaal bezig gehouden. De puzzels waren leuk en uitdagend. Maar soms heb je zo moment dat je even iets niet ziet, een tip zou dan handig zijn. Ook daar is aan gedacht op een manier die ik nog niet ben tegen gekomen in escape rooms. En dat in uiterst positieve zin. Erg tof om te zien hoe ook dit weer verweven is in het thema.

Een erg sterk verhaal is geschreven voor deze kamer! Het verhaal was goed te volgen. Vanaf de start is het duidelijk waar je aan begonnen bent en waar je naartoe moet werken. Gaande weg krijg je steeds meer het idee wat er zich heeft afgespeeld. Toen we uit de kamer waren wist ik in ieder geval hoe het verhaal in elkaar stak. Dat is een goed teken! En voor de grote story-telling fans, er valt echt genoeg te lezen!(ook buiten de kamer, vraag na afloop bij de gamehost)

Toen wij uit de kamer kwamen hebben wij nog een rondje door de kamer mogen lopen en nagepraat over de gehele ervaring. Hierdoor heb ik nog meer waardering gekregen voor de kamer en kan ik gerust zeggen dat dit één van mijn favoriete kamers is! Je merkt aan alles dat er zoveel passie in deze kamer zit. Roy en Maurice hebben hier een experience/escape room neergezet waar ze trots op kunnen zijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Top service
  • Sterk verhaal
  • Goede afwerking
  • Prachtige muziek en geweldig geluid
  • Tof hint systeem
  • Toffe Decoratie en Props
  • (show)techniek

  Epic Escape Waalwijk

0 reviews