Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Kakaya

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

19-09-2017

Statistieken

Escaperooms

25 reviews

50 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


25 reviews

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 22 november 2023

Spannende puzzelkamer

Sfeer en Thema
Dit is de 3e kamer van Rock City die we dit weekend spelen. De ontvangst en intro zijn heel gelikt en het start met een heel origineel begin. We moeten even warmdraaien, maar dan zitten we lekker in de flow en rollen we vrij soepel de puzzels door.
Het verhaal is vanaf het begin wel duidelijk, en heb je niet echt nodig om de kamer door te komen. Ook passen de verdere ruimtes van de kamer minder goed bij het "internaat" gevoel, maar het klooster geeft wel veel sfeer en geeft het een duister tintje.

Puzzels
Er zitten lekker veel puzzels in deze kamer. Ik kan genieten van de nieuwste "beleveniskamers", maar kom uiteindelijk naar escaperooms om een weg naar buiten te puzzelen, en dat vind je hier absoluut terug. De puzzels zijn lineair, maar met 4 personen is het nog goed te doen en staan we niet echt op elkaar te wachten (er is altijd wel een donker hoekje om nog te onderzoeken).

Eindoordeel:
Deze kamer is absoluut de moeite waard, zeker als je van veel puzzelen houd!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 22 november 2023

Eet smakelijk!

Sfeer en Thema
Direct na Bloody Mary gaan we door met Soup du Jour. We zitten al lekker in de stemming. Dat was niet eens nodig, want de host neemt je direct mee op sleeptouw en maakt er een prachtig en hilarisch begin van. En dan beginnen we echt. Je wordt verwelkomt in het restaurant van het Klooster. De aankleding is spot on en er is genoeg om te onderzoeken. Ook de rest van de ruimtes passen perfect in thema en zijn echt een aanvulling op het verhaal. Er zitten heel toffe elementen in de kamer die echt een wow-factor hebben.

Puzzels
De fanatieke puzzelaar komt hier zeker aan zijn trekken. Er zitten heel veel puzzels in de kamer (allemaal passend bij het thema), en er is veel parallel te doen. Sommige puzzels zijn wat eenvoudiger, maar er zitten ook wat puzzels met twist en hersenkrakers bij. Gelukkig lopen we er met een divers team soepel doorheen.

Eindoordeel
Dit is echt een topkamer! Veel puzzelen, in combinatie met een super goede beleving en verhaal, en het thema is prachtig uitgewerkt. Complimenten aan de fantastische host!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  64:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

Time Machine

Escaperoom Amersfoort
Geplaatst op: 22 november 2023

Prima kamer, aanrader voor gezinnen

Ontvangst
De kamer ligt op een industrieterrein met voldoende gratis parkeerruimte voor de deur. Er lopen grote groepjes opgetogen kinderen de deur uit als we binnenkomen, en zo te zien hebben ze het erg naar hun zin gehad. De ontvangstruimte is ruim opgezet, zodat meerdere groepjes de ruimte hebben om te zitten. We worden heel vriendelijk ontvangen, en kunnen na de nodige toilet-bezoeken starten met de escape. Het introductie filmpje geeft je de veiligheidsinstructie en licht een eerste tipje van de sluier op. Daarna start de escape.

Sfeer en Thema
De ruimtes zijn mooi aangekleed en netjes afgewerkt. Het geluid is duidelijk maar niet overheersend. Het tijdmachine-thema zorgt ervoor dat de verschillende ruimtes in verschillende stijlen zijn aangekleed, al voelt de overgang tussen de verschillende ruimtes niet per se aan als een reis door de tijd.

Puzzels
Er is veel te puzzelen in deze kamer. De puzzels zijn niet extreem uitdagend, en soms zit er voor ons iets te weinig logica achter. We lossen een aantal puzzels "per ongeluk" op, zonder echt te begrijpen wat de bedoeling was (achteraf horen we dat je bij sommige puzzels inderdaad gewoon "moet proberen"). We lopen zelf vast op een vrij eenvoudige puzzel, maar kunnen er hartelijk om lachen, en we hebben gelukkig genoeg tijd om alsnog binnen de tijd onze opdracht te voltooien. Gelukkig zijn er ook genoeg puzzels in de kamer die wel logisch in elkaar zitten en waar we soepel doorheen lopen.

Eindoordeel
Dit is een prima kamer, zeker om met kinderen, beginnende escapers of een kleine groep te spelen. Geen grote "wow" factor, geen heel bijzondere puzzels, maar een uur heel goed vermaak. We waren met een groep van 4, en dat zou ik voor wat ervaren escapers echt als maximum aanhouden.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:49 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • veel cijfersloten

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 11 augustus 2023

Prachtige fantasy kamer met goede flow

Deze kamer stond al even op mijn wensenlijstje.

Thema: Ik ben niet vies van enge of spannende kamers, maar vind het altijd extra leuk als er een heel andere insteek is gekozen. En deze fantastische fantasy-kamer is absoluut de moeite waard!

Aankleding: Al bij binnenkomst waan je je in een andere wereld. De entree en ontvangstruimte zijn al geheel in stijl, en de host draagt daar zeker aan bij. Ook de kamer is fantastisch mooi, en het licht versterkt de sfeer.

Puzzels: De puzzels zijn gevarieerd, afwisselend in moeilijkheid, en je moet goed samenwerken om alles op te lossen. Ook zitten er een paar unieke puzzels in die ik nog nergens anders ben tegengekomen, heel tof! Hoewel er veel tegelijk te doen is, en je je dus zeker niet verveelt, hebben de puzzels toch een fijne flow. Het enige risico is dat je afgeleid raakt door de mooie aankleding en attributen in de kamer, maar ook dat hoort bij de sfeer van Emmelocked.

Host en ontvangst: De host was ontzettend aardig. Het spat er vanaf dat ze deze kamer met veel liefde heeft gebouwd, en je graag meeneemt in haar wereld. Ook speelt ze goed in op de gasten. Na afloop was er tijd en aandacht om de kamer nog een keer door te lopen, zodat je de puzzels die je gemist hebt tijdens het spel alsnog kan zien, wat ik altijd een dikke plus vind.

Kortom, deze kamer maakte de hooggespannen verwachting absoluut waard!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Aankleding
 • Beleving

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 13 juni 2023

Escaperoom next level, wat een beleving!!

Al lang geleden Rebecca gespeeld, en daarna nog heel lang moeten wachten op deze nieuwe kamer van Jordin. Maar wauw, dat was absoluut het wachten waard! De ontvangstruimte is compleet veranderd sinds de laatste keer, en is nu een heel sfeervolle bar. Na de gebruikelijke pitstop op het toilet begon het avontuur.
Na een spectaculaire start denk je het mooiste al gehad te hebben, maar niets is minder waar! Je blijft van de ene verbazing in de andere vallen. Het verhaal is meeslepend en grimmig, en ontvouwt zich heel natuurlijk tijdens het spel. Stap voor stap wordt je meegenomen en leer je de geheimen van de pastoor kennen, en het voelt steeds meer alsof je zelf de hoofdrol speelt. Je zult echt uit je comfort zone moeten stappen, maar het is de beleving meer dan waard!
De puzzels zijn leuk en heel afwisselend, en het is een goede mix van eenvoudig en complex, kort en lang. Hoewel er veel lineair is, hebben we ons met 4 personen geen moment verveeld.
Deze kamer is echt gebouwd op de beleving en liefhebbers van die-hard puzzelkamers zullen dat hier een beetje moeten missen. Maar het verhaal, de "wauw" momenten en de sfeer maken dat voor mij meer dan goed.

Deze kamer is echt een technisch hoogstandje die escapen naar het volgende niveau tilt. Helaas dat ik nu weer een tijd zal moeten wachten tot de volgende kamer af is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 04 april 2023

Heel gave puzzelkamer

Deze escaperoom hebben we gespeeld als onderdeel van ons escapeweekend, waarin we alle 3 de kamers op deze locatie hebben gespeel. Dit was de laatste kamer van de drie. En wat een heerlijk toetje was dit! Prachtig afgewerkt, mooie verhaallijn, lekker veel puzzelen, en doorspekt met gave effecten. Door de parallele puzzels hadden we met zn vieren meer dan genoeg te doen, en wat fijn dat je er een aparte ontvangstkamer is na het spelen van de kamer, zodat je alles rustig door kan spreken zonder spoilers te geven voor andere gasten. De host nam ook de tijd om de kamer nog een keer door te lopen, wat altijd fijn is als je niet alles zelf hebt gedaan.
Het hele weekend is de ontvangst super geweest, we hopen dat er snel nog een kamer wordt toegevoegd aan dit prachtige hotel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  kamer237

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 04 april 2023

Gaaf thema, uitdagende kamer

We zijn op escapeweekend en hebben al alle kamers van het hotel 237 uitgespeeld in Volkel. Als laatste van het weekend spelen we deze kamer.

Ontvangst:
De ontvangst is heel gezellig. We slaan de loungebanken over, en worden gelijk bijgepraat door onze host. Hij verteld het heel goed, waardoor er nauwelijks een overgang zit tussen gezellig kletsen en de introductie van de kamer. We mogen op zoek naar wat er zich nu echt is gebeurd met marcus furore, de bekende illusionist.

Aankleding
Na een mooie introductie kunnen we van start. Deze kamer is prachtig aangekleed en helemaal in stijl. De details zijn heel gaaf, en we komen hier zelfs nog een verloren koffer tegen!

Verhaal
het verhaal ontvouwt zich langzaam. Pas aan het einde leer je de echte geheimen kennen, en dan pas valt het op hoe goed alle puzzels echt in het thema passen. Heel knap gedaan!

Puzzels
Er is veel te doen in deze kamer. Door de uitbundige aankleding valt er veel te onderzoeken. Er zitten behoorlijk wat uitdagende puzzels in, maar door elkaar de ruimte te laten konden we goed gebruik maken van ieders sterke punten (hoewel dat niet altijd vrijwillig ging, bedankt meiden ;) )

Beleving
Deze kamer is heel sterk qua beleving. Je volgt de stappen van Marcus Furore, en voelt zo hoe hij zich heeft gevoeld op die ene bewuste dag. De spanning bouwt op, en het verhaal eindigt sterk. Er zit een gaaf hintsysteem in de kamer. Hoewel we hier geen gebruik van hebben gemaakt, hebben we in het napraten wel alle mogelijkheden hiervan mogen ervaren, heel tof!

Service
Ik vind het altijd fijn om achteraf een kamer nog door te kunnen lopen, en daar werd ruim de tijd voor genomen. Hierdoor krijg je nog meer mee, en je ziet dat de host echt passie heeft voor de kamer. De bak met paaseitjes hebben we goed geplunderd, en als kers op de taart ook nog een prachtige goochelshow voorgeschoteld gekregen. Dankjewel!

Kortom, absoluut de moeite waard om deze kamer te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:42 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Seizoenskamer: Finding Pinocchio

DelftEscape
Geplaatst op: 23 maart 2023

Gave puzzelkamer

Bij een seizoenskamer verwacht je een heerlijk ouderwetse 1.0 puzzelkamer, maar deze kamer is absoluut meer dan dat. De aankleding is super, echt alsof je de huiskamer van pinoccio instapt.
De kamer is zeker een puzzelkamer met een paar echte breinbrekers, maar de gevonden oplossingen zijn meer dan alleen codes voor cijfersloten, en daarmee overstijgt deze kamer absoluut de verwachting. Er is veel te doen en te onderzoeken in deze kamer. We hebben deze kamer getest met een groep van 7 redelijk ervaren escapers. Dat was iets aan de hoge kant, maar de kamer is voor grotere onervaren groepen zeker goed speelbaar.
Met iets meer dan 54 minuten hadden we pinoccio gevonden.
Zoals altijd was de ontvangst top, en was er genoeg tijd om de kamer na te bespreken.
Deze kamer kan (uiteraard) niet tippen aan de wereldtoppers, maar is een toffe kamer en overstijgt het niveau van wat je verwacht bij een "tijdelijke kamer". Absoluut een aanrader om te spelen dus!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 04 april 2023

Hoge verwachting zeker waargemaakt

Kamer 237 staat stond al lange tijd op mijn wishlist, en nu eindelijk een groep vriendinnen zo gek gevonden om met me mee af te reizen aar Volkel. En omdat je niet zo'n eind gaat rijden voor 1 kamer, hebben we er maar een heel escapeweekend van gemaakt waarin we alle 3 de kamers op deze locatie spelen. Dit is de eerste die we doen.

De ontvangst is heel hartelijk, en alle hotelmedewerkers zitten al goed in hun rol. Na onze jassen in de lobby te hebben gehangen, kunnen we inchecken in kamer 237. De verhaallijn is leuk, en je begrijpt steeds meer van de geheimen die zich hier hebben afgespeeld. Ik houd van echte puzzelkamers, en dat was maar goed ook. Er zit veel variatie in de puzzels. Niet allemaal zijn ze even moeilijk, maar er is meer dan genoeg te doen.
Hoewel deze kamer al een tijdje bestaat, heeft hij echt nog de wow-factor en maakt hij de hoge verwachtingen zeker waar.
Na afloop is er een aparte ruimte om na te praten, zodat je geen spoilers geeft aan de andere hotelgasten. Ook is er tijd om de kamer nog even door te lopen, zodat je alles wat je gemist had alsnog meekrijgt.

Kortom: Deze kamer is echt een aanrader, en was de lange reis absoluut waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

Haerlemsch Recept

Escape Haarlem
Geplaatst op: 30 januari 2023

Toffe kamer en gevarieerde puzzels

Deze kamer speelden we met zn zessen. Dat is iet wat veel voor deze kamer, maar de ruimte was wel groot genoeg. De aankleding past helemaal bij de kamer, en de puzzels zijn gevarieerd. Klein hintje nodig omdat we niet goed genoeg rond hadden gekeken, maar verder zat het logisch in elkaar.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 30 januari 2023

Fantastische ervaring, echt een topkamer

Ik had lang geleden al de cooper case en flight gespeeld, en met zo'n megascore waren de verwachtingen hoogespannen. De ervaring begint al zodra je de deur binnenstapt, ontvangstruimte ziet er tof uit en de host was heel vriendelijk. Na de gebruikelijke toiletronde konden we beginnen. Deze kamer is echt 90 minuten genieten, wauw, wat een beleving. Alles maar dan ook alles klopt. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal waar je met elke puzzel letterlijk een stukje meer van weet. De aankleding, het decor, licht, geluid, de puzzels, alles draagt bij aan de beleving. De hoge verwachtingen zij echt meer dan waargemaakt. WAUW.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  down-the-hatch

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 30 januari 2023

Gave kamer met onverwachtte puzzels

Wat een toffe kamer is dit! Het thema is tof, en je zit vanaf minuut 1 gelijk in de game. Het decor is super, en je voelt je echt een controller van de nuclear power plant. De puzzels zijn heel verrassend, en anders dan wat je in andere kamers ziet. Ze zijn logisch, maar pittig, en ondersteunen het verhaal. Ik vind het altijd echt een plus als het hintsysteem in thema is, dat maakt de ervaring nog beter. Dit was de eerste kamer die ik maar met 2 personen speelde. We hadden gelukkig de optie om 2 minuten "over te werken", waarmee we de hele ervaring hebben kunnen beleven. Topkamer, en absoluut de moeite waard!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  60:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

The Gym

Escaperoom Zevenhuizen
Geplaatst op: 30 januari 2023

Fijne kamer met goede flow

Last minute deze escaperoom geboekt, en wat een goede keuze was dat! Je ziet dat de eigenaar zorgt er echt voor dat je je welkom voelt, en hij heeft passie voor zijn kamers. Het is een kamer met een goede flow en de puzzels passen goed in het originele thema. Eenvoudig qua decor (dat past bij een gym), maar wel heel netjes afgewerkt, en ook een paar verrassende elementen. De puzzels waren afwisselend, zowel in stijl als qua moeilijkheid waardoor je geboeid bezig blijft. Erg genoten van deze kamer, we komen zeker terug voor the cold war!

Wij waren zelf allemaal mobiel, maar dubbele duimen omhoog voor een eigenaar die graag ook rolstoeltoegankelijke kamers wil bouwen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 26 juni 2022

Megavet!

Het wordt inmiddels lastiger om goede kamers in de omgeving te vinden. Super dus dat de escaperoom katwijk, waar we al eerder de topkamer bella ciao hadden gespeeld, nog een kamer heeft gebouwd.
In deze kamer moet je ontsnappen uit de gevangenis. Het begon al met de voorpret, heel erg leuk opgezet! onze appgroep stond na de herinneringsmail vol met wilde ideeen, en we konden dan ook niet wachten om te beginnen.

Ontvangst
Bij aankomst bleken onze speculaties niet te kloppen, erg origineel! We namen netjes plaats op het bankje om ons te melden voor de gevangenis. Toen we werden opgeroepen voelden we ons gelijk echte gevangenen, je zat meteen in het verhaal. Geheel in stijl kregen we de regels te horen, en toen mochten we in/aan de bak.

Het decor
De aankleding en het decor zijn echt supergoed. Omdat je in een gevangenis zit is het uiteraard niet "mooi" of "goed afgewerkt", maar het voelt heel erg echt aan, wat echt bijdraagt aan de spel-ervaring. Het geluid en de lichteffecten maken het helemaal af.

De puzzels
De puzzels passen allemaal heel goed in het verhaal. Ze zijn heel afwisselend en origineel, en ze zijn onderdeel van de hele beleving. We zijn ervaren escapers, maar het was uitdagend en er was meer dan genoeg te doen voor 4 personen. Bij elke puzzel blijf je je afvragen wat er nog meer gaat komen, en je voelt de hete adem van de bewakers in je nek.

De ontsnapping
Bij elke opgeloste puzzel kom je een stap dichter bij je vrijheid, maar de bewakers zitten je op de hielen. Je wilt zo graag weg uit die vreselijke gevangenis! Als je weet te ontsnappen dan is dat echt een opluchting. En juist ook de ontsnapping is ontzettend origineel! We moesten even 2x nadenken of we het wel echt goed deden, zo tof!

De beleving
in 1 woord "WAUW". Alles in de kamer ademt gevangenis, streng regime, angst voor bewakers,weg willen, en een sprankje hoop omdat je gaat ontsnappen. De kamer is spannend maar niet heel eng. Wat balen dat je zo'n kamer maar 1x kan spelen, ik kijk nu al uit naar de volgende kamer van deze eigenaar!

De "nazorg"
De host (eigenaar) herkende ons nog van de vorige keer (pre-corona) dat we bella ciao speelden, wat het extra persoonlijk maakt. Nadat we waren ontsnapt (we hadden iets meer dan 52 minuten nodig, maar het leek heel veel langer) nam hij ons nog een keer mee terug om de kamer door te lopen. In een team van 4 mis je toch altijd wel iets en het is heel leuk om ook die laatste details nog mee te krijgen. Heel fijn dat daar ook meer dan genoeg tijd voor was.

De conclusie
Is deze kamer de moeite waard: JA
ook als je er ver voor moet reizen: JA
zelfs als je uit zuid-limburg of noord-groningen komt: JA!
En als ik beleving maar afleiding vind en alleen maar 60 minuten zo veel mogelijk puzzels wil oplossen: oke, dan misschien niet, dan kun je beter een puzzelbox voor thuis kopen.

Wanneer is je volgende kamer af?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

  Johan Le Van

Seizoens escaperoom

DelftEscape
Geplaatst op: 12 maart 2022

Sfeervolle pop-up kamer in gaaf thema

De kamer magic mirror is echt een aanrader. Het is een pop-up kamer, maar doet qua sfeer, stijl en puzzels absoluut niet onder voor een "normale" kamer. De puzzels zijn uitdagend, gevarieerd en helemaal in thema. We waren met een groep van 4, maar er is meer dan genoeg te doen om iedereen bezig te houden.
We werden weer heel goed ontvangen, en fijn dat er achteraf genoeg tijd en ruimte is om na te praten. Ik kijk al uit naar de volgende pop-up bij deze host!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Beyond Medusa's Gate

Town-Quest
Geplaatst op: 24 december 2021

Gaaf VR avontuur

Dit was mijn 2e VR escape bij town quest, en het was weer een ontzettend gave beleving. Je waant je echt in een andere wereld en moet goed samenwerken om het avontuur te voltooien. Wesley is een fijne host en begeleid je goed tijdens het avontuur zonder snel de oplossingen prijs te geven. Ik kijk al uit naar ons volgende avontuur!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede spanningsopbouw
 • Samenwerking vereist
 • Afwisselende opdrachten
 • Mooie beleving

 

Escape The Lost Pyramid

Town-Quest
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Enorm gave ervaring

BIj aankomst werden we heel plezierig welkom geheten. Door de vele spellen langs de wand kom je gelijk goed in de sfeer, en de enthousiaste eigenaar vertelde over wat we konden verwachten. En toen kon het feest beginnen!
Het valt echt niet te vergelijken met een echt escaperoom, maar is wel enorm gaaf om te doen! Zeker deze "kamer" is niet het moeilijkste qua puzzels, maar daarmee heb je des te meer tijd om te wennen aan de besturing, en goed om je heen te kijken in deze prachtige VR-wereld. Juist om die reden hadden we dit avontuur gekozen als eerste VR-escape, en dat viel zeker niet tegen.
Grote voordeel van deze VR escape is dat het spel zich aanpast aan het aantal personen, en dus ook met 2 personen echt supergoed te spelen is.

Wat een ervaring! We komen zeker terug voor de andere avonturen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel fijne ontvangst
 • duidelijke uitleg
 • Belevenis en details zijn heel mooi
 • Spel past zich aan aan het aantal personen

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 11 november 2019

Echt... WAUW!

Deze kamer was mij door een vriend sterk aanbevolen, en aangezien ik sinds kort in de buurt woon, moest ik hem natuurlijk spelen.
Bij binnenkomst werden we heel hartelijk ontvangen door gastvrouw Anne. We waren vroeg, dus ze moest nog even de laatste dingen klaarzetten, terwijl wij heerlijk konden opwarmen bij een kop thee. Pluspunt vonden we absoluut ook de droppot. Toen bleek dat we na het eerste hapje niet krompen, hebben we er gulzig van gesnoept.

Na de intro waren de verwachtingen hoog gespannen, en mochten we de kamer in. En die overtrof echt alle verwachteringen! De aankleding is tot in de puntjes afgewerkt, echt prachtig. Het is haast zonde dat je graag snel wil puzzelen waardoor je weinig tijd hebt om alle details te bekijken. De puzzels zitten goed in elkaar, en zijn gelukkig niet lineair waardoor iedereen tegelijk aan de slag kan. Er zit veel variatie in de puzzels waardoor iedereen goed bij kon dragen. Er zit een heerlijke flow in de kamer, en deze kamer is in tegenstelling tot de vele enge kamers echt een verademing qua sfeer. Overal waar je om je heen kijkt straalt de vrolijkheid van de kamer af.
En als je denkt alles in de kamer wel gezien te hebben, dan zit er ook nog een prachtige finale-twist in. Kortom, deze kamer heeft absoluut de WAUW-factor.

Na afloop was er alle tijd om na te praten (en gelukkig was de droppot nog niet leeg). Bedankt voor de ontzettend fijne service, ik heb met volle teugen genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Goede flow
 • Genoeg te doen voor iedereen
 • Veel variatie in de puzzels
 • Zeer warme ontvangst

  anne_van_berkel

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 09 oktober 2019

Prachtige kamer in fantastische stijl

Deze escaperoom zit in een prachtig pand midden in het centrum van Delft, wat absoluut bijdraagt aan de eerste goede indruk. De ontvangst was heel hartelijk en erg leuk dat je start met een mooie introductie en een "opwarmer" voordat je daadwerkelijk de kamer instapt.
En dan begint het feest pas! De sfeer staat als een huis en de aankleding van de ruimte klopt tot in de puntjes. De verschillende koninkrijken hebben elk hun eigen passende sfeer.
De zeer gevarieerde puzzels tillen deze kamer naar een hoger niveau, waardoor iedereen iets bij kan dragen. Ook voor 5 ervaren escapers is er meer dan genoeg te doen om iedereen bezig te houden.
Kortom, echt een enorme aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • aankleding, echt... WOW!
 • service / ontvangst
 • "opwarmer" vooraf
 • veel verschillende soorten puzzels
 • genoeg te doen voor grotere groep
 • Sterke verhaallijn
 • Het duurt maar een uur, dan is het alweer voorbij

  Petra VerschoormariekevangladbachJelle_van_GladbachMarinde

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 13 september 2019

Super goed uitgewerkt thema

Al bij binnenkomst is het thema duidelijk uitgewerkt. Bij de briefing kom je direct in het verhaal met de attributen die je meekrijgt en de uitleg van de kamer. De toegang tot de kamer is super origineel, je voelt je gelijk echt een SWAT team! Eenmaal binnen waren we wel even zoekende. Het was niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was, en je moest zoeken naar een puzzel om op te lossen. Het duurde daardoor even voor we op gang waren. Tijdens het spel hadden we een paar momenten waarop het niet helemaal duidelijk was of we de puzzel nu al opgelost hadden of niet, waardoor we wat tijd verloren en we af en toe het eureka-gevoel misten. Ook moesten we af en toe kort op elkaar wachten, maar daar hadden we vooraf al op gerekend (dat weet je als je met een ervaren groep met het maximale aantal mensen een escaperoom gaat spelen). Gelukkig maakte het goed uitgewerkte thema dat we het toch continue erg naar ons zin hebben gehad! Klein minpuntje vond ik dat er geen tijd was om wat onduidelijke puzzels te bespreken terwijl we nog wat tijd over hadden van onze 60 minuten, maar de volgende groep stond al op de stoep.
Al met al, echt een kamer waar je veel lol hebt en waar je super in het thema wordt gezogen!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema goed uitgewerkt
 • Veel detail in de aankleding
 • Originele toegang tot de kamer
 • uitdagende puzzels
 • Goede briefing vooraf
 • 8 ervaren personen is iets te veel
 • niet altijd duidelijk dat een puzzel was opgelost
 • geen tijd voor nabespreking

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 13 september 2019

Gave kamer met mooi uitgewerkte details

De ontvangst was heel hartelijk, en de host wist goed in te spelen op onze groep. Bij de speluitleg wordt de introductie in het thema van de kamer gegeven. De rest van het uur zit je daar ook echt goed in. De ruimtes zijn mooi opgebouwd en de details in de aankleding zijn echt super. Vooral de laatste ruimte is echt gaaf! Zelfs met een groep van 5 was er voor iedereen genoeg te puzelen. Na afloop konden we nog even napraten over de kamer, en was er ook nog tijd om even terug te lopen om te kijken wat de anderen nu hadden opgelost en je zelf dus gemist had.
Het is duidelijk dat de eigenaar (en host) deze kamer met liefde heeft gebouwd. Absoluut een aanrader!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed uitgewerkt thema
 • Puzzels sluiten aan bij het thema
 • genoeg puzels met veel variatie
 • heel fijne ontvangst
 • Was even zoeken naar de ingang
 • Jammer dat de eigenaar niet meer kamers heeft

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 09 mei 2018

Gave kamer in crimi-sfeer

Bij binnenkomst wordt je al direct het verhaal in begeleid. Eenmaal in de kamer wordt de spanning goed opgebouwd en is samenwerking en communicatie echt essentieel. Voor 6 personen was de ruimte wel wat aan de krappe kant, en stond je elkaar soms in de weg. Desalniettemin een super score neergezet. Jammer dat ze geen topscores bijhouden, wil nu wel graag weten of wij 1, 2 of 3 waren geweest...


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • sfeer
 • aankleding
 • Spanningsopbouw
 • krappe ruimte voor 6 personen

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 23 oktober 2017

Aanrader!

Hartelijke ontvangst en mooie introductie waarbij je ook een stukje geschiedenis van het gebouw meekrijgt. Er is veel aandacht besteed aan de sfeer in de kamer, en het thema komt goed terug in de gevarieerde en originele puzzels. Ook voor meer ervaren escapers erg leuk om te doen, al zou ik dan niet met een te grote groep gaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi thema
 • originele en gevarieerde puzzels
 • Hartelijke ontvangst
 • je staat af en toe op elkaar te wachten

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 19 september 2017

Super vette kamer

Tijdens ons jaarlijkse weekendje weg was deze escaperoom aan de beurt. De kamer heeft een ontzettend goede sfeer, en verschillende leuke puzzels. De technische snufjes geven deze kamer absoluut iets extra's. De verschillende puzzels passen goed in het thema van de kamer, en de aankleding is erg goed. Als ik een minpuntje moet noemen dan is het dat je met een grotere groep niet op elk moment allemaal iets kan doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grote kamer
 • Goede sfeer
 • Puzzels in thema van de kamer
 • Technische snufjes maken deze kamer extra vet

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 08 december 2017

Sterk thema en originele puzzels

Bij de introductie krijg je een mooi stukje historie van delft mee. De kamer zelf was mooi in thema aangekleed. Omdat de puzzels net anders zijn dan wat ik eerder gezien had, moesten we er even inkomen. Eenmaal in de flow hebben we het toch op tijd gehaald. Omdat je veel tegelijk kan doen is de kamer ook voor 8 personen goed te doen. Je krijgt niet alles mee wat wordt opgelost, maar dat maakt de nabespreking achteraf weer goed.
Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • originele puzzels
 • mooi thema
 • goede ontvangst

  Petra Verschoorcherylvds

0 reviews