Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Niels razenberg

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

27-07-2021

Statistieken

Escaperooms

2 reviews

2 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 reviews

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 08 augustus 2021

Wat een voorstelling!

Tja, waar ga ik beginnen. Alles wat ik schrijf doet geen recht aan de fantastische escaperoom die ze hier hebben weggezet. Inmiddels al een flink aantal (top) escaperooms gespeeld, altijd met hoge verwachtingen die dan niet altijd helemaal waar gemaakt worden. Bij Illusion stapte ik buiten en vroeg mezelf af: Wat de f*ck heb ik allemaal meegemaakt!? Vandaar ook dat ik hier een recensie over móét schrijven.

Het avontuur begint thuis al, omdat je toegang krijgt tot het archief waarin je o.a. krantenartikelen en video's kunt bekijken die je alvast kennis laten maken met het verhaal. Dan begint ook meteen het speculeren wat zorgt voor de nodige voorpret en nieuwsgierigheid.

De introductie en het begin van de escaperoom zijn overweldigend. Het verhaal wordt meteen duidelijk en je zit er vanaf minuut 1 middenin! Vanaf dan val je van de ene verbazing in de andere. Wat een technieken, wat een special effects. Dat in de perfecte verhouding met de puzzels. De kamer heeft een enorm lekkere flow, de puzzels zijn uitdagend maar nooit echt te moeilijk. Het hintsysteem is fantastisch en past volledig binnen het thema. Tijdens het spelen kom je steeds meer te weten over wat er nou daadwerkelijk is gebeurd, en dat leidt uiteindelijk tot een geweldige climax. Het klopt gewoonweg allemaal met elkaar!

Na afloop stonden we alledrie met kippenvel buiten, wat een belevenis. In Waalwijk hebben ze een escaperoom neergezet dat zich kan meten met de allerbeste van Nederland. Voor mij met stip op nummer 1 beland, en dat met gespeelde kamers zoals de Meisjeskamer of de rooms van DarkPark. Je ziet aan alles dat dit is gemaakt door liefhebbers.

Komt dat zien mensen, het is een rollercoaster waar je de rest van de dag nog voor nodig hebt om alles te laten bezinken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


  • Heerlijke flow in de kamer
  • Fantastische technieken
  • Puzzels passen allen volledig binnen het thema
  • 90 minuten
  • Ruim de tijd genomen om na te praten
  • Ik kan er écht geen bedenken.

  Epic Escape Waalwijk

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 02 augustus 2021

WAUW!

Het is lastig om een écht objectieve recensie te schrijven omdat ik sowieso groot fan ben van de (thuis)escaperooms van DarkPark. Na alles toch zo kritisch mogelijk bekeken te hebben dan zou ik voor: de ruimte een 10 geven, de spanning een 10, opbouw van de experience een 10, special effects (stunts) een 10, puzzels een 9. Dat waren er niet zo veel en ook redelijk goed te doen. Maar ik bedacht me ook dat het niet helemaal eerlijk is om die puzzels in de beoordeling mee te nemen omdat het natuurlijk echt wel next level is en het reageren en anticiperen op de acteur eigenlijk 1 grote puzzel is. Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal omdat dit de eerste is die ik heb gedaan. Enige wat ik kan zeggen is dat de tijd echt omvloog en het echt leek alsof je in een film/game was beland. Hopelijk mogen jullie er nog lang blijven zitten en nog veel teams blij maken met deze ervaring! DarkPark overtreft zichzelf hier wederom: KOMT DAT ZIEN!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


  • Het gebouw
  • De enorm spannende sfeer
  • Special effects (stunts)
  • Overall experience!

  ChaosDMcinzanoKooijv3chtereduarddouwesdekkermitch_b

0 reviews