Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Zerotreize

Escape Apprentice

Offline

Lid sinds

13-10-2019

Statistieken

Escaperooms

1 reviews

35 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 reviews

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 16 juni 2021

Een fantastische ervaring!

Na enkele jaren geleden Outbreak gespeeld te hebben hoorde ik toen al over de plannen die Epic escape had voor de volgende kamer. Outbreak zat voor een kamer uit die tijd al heel goed in elkaar. Dus de verwachtingen voor Illusion waren dus hooggespannen. Na maanden lang, vanwege de lockdown, alleen maar online escaperooms gespeeld te hebben weer eens op pad voor een real life ervaring. In de avond, want deze escaperoom is tot zeer laat op de dag te spelen. Echt een uitkomst!

Wees vooral niet gedesillusioneerd als je de locatie van deze escaperoom nadert. Een groter contrast tussen het karakterloze en mistroostige industrieterrein enerzijds en de sfeer en thematisering in de kamer zelf kan er niet zijn.
Vanaf het moment dat medewerker je begeleidt naar de kamer is het avontuur eigenlijk al begonnen. Net zoals de uitstekend geproduceerde trailer op de site beschikt ook de kamer over multimedia van topkwaliteit. Laat je hierbij vooral meenemen in het verhaal en maak je geen zorgen om de tijd door bijvoorbeeld alvast naar puzzels te gaan zoeken. Zoals alles is ook hier door de makers rekening mee gehouden.

De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele effecten (licht, muziek en rook) tot de gebruikte technieken als pepper's ghost. Zelfs het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Ondanks dat ik best wat escape rooms gedaan heb met een horrorthema is dat niet mijn favoriet. De continue spanning gericht op schrikeffecten zorgen ervoor dat ik eigenlijk pas wanneer ik uit de kamer ben kan genieten van de ervaring. Dat is bij Illusion anders. De kamer is van begin tot eind heel spannend, maar het feit dat je weet dat het doel van de spanning niet het schrikeffect is zorgt bij mij voor een veel prettiger gevoel gedurende de hele experience.

Wij zijn gelukkig binnen de tijd ontsnapt en hebben zo alles van deze escaperoom mee mogen maken. Het is echt een verhaal met een kop en een staart. Naderhand namen de vriendelijke medewerkers ons nog mee naar de kamer om door de puzzels heen te lopen. En hier en daar wat te vertellen over de vele technieken er achter. Het was een fantastische ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Alles klopt
  • Medewerkers met passie
  • Zeer hoge kwaliteit multimedia
  • Heerlijke mate van spanning
  • De vele rook- en lichteffecten
  • Oog voor detail
  • Storytelling

  Epic Escape Waalwijk

0 reviews