Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Vincent van der laan

Escaper

Offline

Lid sinds

30-06-2019

Locatie

Haarlemmermeer

Statistieken

Escaperooms

21 reviews

57 kamers gespeeld

95.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

3 gespeelde spellen


Teams

Black Avenue

2 teamleden

5 kamers gespeeld

Black Avenue & kid(s)

1 teamleden

15 kamers gespeeld

21 reviews

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 19 mei 2024

Eerste bezoek in het klooster die naar meer smaakte

Al een tijdje stond een bezoek aan Rock City op de wishlist en eindelijk was het vandaag zover.
Na aangekomen te zijn bij het klooster en de deur door te gaan werden we direct begroet door een zuster die ons volledig in rol welkom heette. Vinden we toch altijd wel extra vet, je komt zo makkelijk direct in het verhaal.
Omdat 1 iemand nog naar de WC moest werden de anderen tegen een muur gedirigeerd en daar moesten ze alvast maar hun zonden gaan overdenken met hun ogen dicht :)

Toen dit gedaan was kon de escape beginnen. Net als de rest van het klooster ziet de kamer er mooi uit met een goede aankleding. Qua puzzels kwamen we goed op stoom en liepen in een lekker tempo door de kamer heen.
We proberen altijd de gebruikte dingen netjes terug te leggen zodat een volgende groep snel kan beginnen, voor het eerst leverde dit ons vandaag verkeerde hints op. De host had namelijk niet gezien dat wij een onderdeel al gedaan hadden waardoor ze verwees naar dingen die we al hadden gedaan. Mede hierdoor heeft ze ons op een andere plek wat extra geholpen zodat we uiteindelijk met nog 5 seconde op de klok klaar waren.

Je merkt dat de kamer al wat ouder is door de veelvoud aan slotjes en sleutels, zou mooi zijn om wat te upgraden maar super storend was het ook weer niet. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd geworden naar hoe het verhaal verder ontvouwt en komen graag binnenkort een hapje eten in het restaurant.

Klein puntje van kritiek was nog wel dat de volgende groep al aan het wachten was waardoor het napraten er aardig bij ingeschoten is. Iets meer ruimte tussen de groepen zijn wellicht fijn zijn!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja  59:55 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend
 • Volledig in sfeer ontvangen worden
 • Andere kamers draaien rondom zelfde verhaal
 • Host had niet door dat een puzzel al was gedaan
 • Oude kamer waardoor voornamelijk slotjes
 • Weinig tijd tot napraten vanwege volgende groep

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 19 mei 2024

Van begin tot eind geweldig

Na de laatste in de groep overtuigd te hebben dat Darkpark echt niet te eng voor haar was konden we op pad naar de eerste kamer van DarkPark, en vanwege beschikbaarheid werdt dit de Orphanage.
Van te voren werden we al direct warm gemaakt met wat extra filmpjes en dergelijke waardoor de toon meteen goed gezet werd.

Na ontvangst door onze host konden we snel beginnen aan de escape en leide hij ons bewapend met een koevoet naar de voordeur waarachter het weeshuis zich bevind. Na alles letterlijk opengebroken te hebben konden we het weeshuis bezoeken en was het begonnen.

De kamer was goed qua afwerking en speelde heerlijk weg waardoor we zonder al te veel hints van puzzel naar puzzel gingen. Op het laatst werd het nog een beetje spannend qua tijd maar met nog een minuut op de teller hadden we de geheimen ontrafeld.

Dit DarkPark bezoek was voor ons de bevestiging dat we er goed aan hadden gedaan om te helpen in de crowdfunding, nu nog tijd gaan vinden om de andere kamers te gaan bezoeken want die willen we nu ook zeker spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 27 juli 2023

Met plezier een brandje blussen

We hadden een vriendje te logeren die escape rooms leuk vond maar nog niet zo vaak had gespeeld. Wat doe je dan op een vrije avond, dan ga je escapen :). Deze keer gingen we eens kijken of we geschikt waren voor de brandweer.

Al snel na binnenkomst ging het alarm af en kon onze shift beginnen. Na omgekleed te zijn waren we snel ter plaatse en konden we de brandhaar opzoeken en blussen. (Denk hierbij niet aan een echte brand, dit kan natuurlijk vanwege de veiligheid niet).

Door de hele kamer heen zit een verhaal wat de kamer een leuke flow geeft en de meeste ruimtes zijn mooi ingericht (hoe verder je komt hoe minder dit is, zo zou de laatste gang wat meer aankleding kunnen krijgen). Een puzzel leek tijdens het spelen te weigeren en dit heeft de host direct goed opgelost waardoor wij hier minimaal last van hadden, dat zien we graag!

Deze kamer mist in mijn ogen een wow, de kamer zit goed in elkaar maar lijkt net nog iets te missen. Je zou bv nog iets kunnen doen met geur om alles nog wat reeeler te maken.

Qua


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja  55:55 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Mist soms net nog wat.

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 27 juli 2023

Super gave escape/experience, goed verhaal & goede uitwerking

Na een tijdje gelden crowdfunder te worden van deze kamer konden we nu gaan kijken wat Yordin voor iets moois had gebouwd.
En na Rebecca waren onze verwachtingen hoog, want ook dat vonden we al een geweldige kamer.

Die verwachtingen hebben ze zeker weer waargemaakt. Via een bijzondere entree ga je de kamer in en dan kun je gaan ontdekken wat er allemaal heeft afgespeeld bij de pastoor van Pittleburg.
Via een mix van allerlei soorten puzzels kom je door schitterende decors en wordt langzaam het verhaal duidelijk. Tijdens het spelen wordt je echt ondergedompeld en vergeet je even dat je in een escaperoom zit.

De escape had van ons nog uren mogen duren, hopelijk wordt het een trend om langer dan een uur te kunnen gaan spelen!

Achteraf wederom met Yordin nog nagepraat over kamer, de bouw ervan en nog veel meer.
Die man zit vol met passie voor het escapen en zou een geweldige gast zijn voor Marloes en Yves in hun podcast! Dus als ze dit lezen, nodig hem uit!

Nu is het wachten of het lukt om nog een 3e kamer te maken, want als die er is dan komen we ZEKER weer terug.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Spannend (niet eng)
 • Verhaal

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 29 april 2023

Gave break-in kamer waar alles net wat anders als normaal gaat.

Wauw, wat een geweldige kamer / experience hebben ze hier weten neer te zetten.

Vooraf krijg je per mail de laatste informatie door en daarmee kun je op jou tijd starten. En dan sta je dus buiten zonder ontvangst met alleen wat sumiere info uit de email. Gelukkig vonden we al snel extra informatie en kon de ecape echt beginnen, maar nog steeds in de buitenlucht. Gelukkig krijg je al snel hierna door hoe je naar binnen kan komen (dus ook op regenachtige momenten is deze kamer prima te spelen).

In de extra info stonden dingen waarvan we dachten, leuk om voor het verhaal erin te zetten maar dat zullen ze vast niet doen. Hebben we ons daar even in vergist! Wat een super gave toevoeging was dit die verder op in de escape ook een paar keer terugkomt en echt meehelpt aan de sfeer en belevenis.

De escape zit mooi in elkaar en is normaal en dus niet extreem afgewerkt (maar dat verwacht je ook niet van een kluis). We vonden de manier van hints geven ook erg origineel & leuk in het verhaal geintegreerd. Met wat hulp op het laatst konden wij net binnen de tijd de MX10 meenemen en weer uit het gebouw ontkomen.

Hier nog even staan na te praten & foto en toen moesten we helaas al weer snel verder naar onze volgende escape.

Een tweetal opmerkingen voor de escape eigenaar:
- In de mail staat heel duidelijk dat je alle persoonlijke spullen in je auto moet acherlaten. Aangezien we met een Tesla er waren was dit echter onmogelijk aangezien de telefoon ook de autosleutel is. Gelukkig was bij het naar binnen gaan nog een plek waar we spullen konden achterlaten. Het zou fijn zijn geweest als de info iets duidelijk was en aangaf dat je binnen nog wat laatste spullen kon achterlaten.
- De manier van naar buiten gaan is niet super om eerlijk te zijn. Het is gaaf maar 1 van ons bezeerde haar enkel hier wel wat de rest van de dag haar enorm geremd heeft in de andere escapes. Hier moet vast iets voor te bedenken zijn waardoor het nog steeds in thema is maar iets beter en veiliger is voor iedereen.
- We geven de service een lager cijfer aangezien er niet ergens een ruimte is om na te praten. Met de bezeerde enkel zou het fijn zijn geweest als ze even had kunnen zitten maar die mogelijkheid is er helaas niet. Verder was de service top!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  89:50 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Originele hints

  Demorfinekluis

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 29 april 2023

Mooi opgebouwde escape met een paar minpunten

Als 2e escape van de dag kwamen wij bij Emmelocked. Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat de aankleding & sfeer hier dik in orde is. De ontvangstruimte is mooi aangekleed en de host ontvang ons volledig in stijl en er wordt direct een heel verhaal afgevuurd. Tip, vraag eerst of mensen toevallig naar de WC moeten voordat de intro wordt gedaan. Nu moesten we het verhaal enigszinds onderbreken. Na de sanitaire stops werden de capes omgehangen en konden we beginnen.

Je komt binnen in ruimte die er mooi en verzorgt uitziet, de sfeer van een bos is mooi neergezet.
Helaas zag je wel direct puzzels die je pas op een later moment kon spelen, zolang er geen spotlight op stond kon je deze 'vergeten'. En zo wees het licht ons door de ruimte en de verschillende puzzels heen.

Bij de puzzels wil ik stil staan bij 2 puzzels. De eerste is een slot met meerdere schijven, waar welke schijf moest staan hadden we snel opgelost maar hierna het slot open krijgen was een nachtmerrie. Na een hint (die achteraf ook half leesbaar erbij was geschreven) en nog een (voor ons gevoel) paar minuten door kloten was het slot eindelijk open. Het slot was mooi in thema maar ik zou toch echt kijken of deze niet duidelijker kan, had ons in ieder geval veel frustratie gescheeld.

De 2e puzzel was bijna op het eind en was ook een slot. De logica ontging ons hier volledig en met iets van 5 hints hebben we uiteindelijk deze open weten te krijgen. Maar ook achteraf weten wij nog steeds niet waarom we hier bepaalde dingen voor moesten doen. Helaas hadden wij redelijk strak hierop nog een escape gepland staan dus konden we ook niet meer vragen hoe alles precies zat.

Uiteindelijk wisten we (met wat extra tijd) Emlia te helpen en was de escape klaar. Hierna werd er een leuke foto gemaakt en kregen we nog een heel leuk aandenken mee aan de kamer en daarna moesten wij er snel vandaar (nogmaals sorry hiervoor).

Voor ons was de escape het net niet, we kwamen niet lekker in de flow en snapte een puzzel gewoon niet. Daarnaast vind ik het een zwaktebod dat er bij meerdere dingen staat dat je eerst wat anders moet hebben gedaan voordat je dit kan gebruiken, of dat je een hint bij een slot schrijft. Daarentegen was de kamer zeer mooi en was de service goed en leuk.

Maar is het de 9,4 waard? Naar ons idee net niet.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 30 april 2023

Wat ouder kamer die nog steeds enorm leuk is om te spelen.

Als 3e escape van de dag kwamen we bij het casino om nog een 'klusje' uit te voeren. Door de krappe planning waren we een paar minuten later als de bedoeling met het gevolg dat we bij het casino verwelkomt werden door een ietswat chagrijnige casino medewerker die er duidelijk niet voor zijn lol zat. Na ons ingeschreven te hebben konden we naar het kantoor van zijn directeur om de klus te klaren.

Bij binnenkomst in het kantoor konden we direct alle 3 aan de slag gaan, ieder kon aan een eigen puzzel beginnen om zo het verhaal langzaam te ontrafelen. Nergens in de kamer was een enorme wauw, maar alles zat goed en degelijk in elkaar. Daarnaast kregen we precies op de juiste momenten net dat zetje in de rug door een hint te krijgen dat we met nog 1 seconde op de klok over de laatste opdracht afronde.

Hierna nog ruim een uur zitten na te praten met een van de eigenaren, het kortaf zijn en chagerijn was allemaal onderdeel van zijn rol bij binnenkomst en nu konden we gewoon een gezellig gesprek voeren.

Je merkt dat de kamer wat ouder is waardoor er geen fancy nieuwe dingen inzitten maar de puzzels zijn wel allemaal leuk om te doen en gelukkig niet vol met cijfersloten en dergelijke zit. Mede doordat we heerlijk in de flow kwamen vonden we dit een leuke kamer om te spelen die we zeker zouden aanraden bij anderen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 27 maart 2023

Leuke tussendoor kamer

We hadden een logee die weinig escape ervaring hadden dus zochten we naar een leuke kamer die ook qua moeilijkheid te doen was. Nadat Pinocchio voor ons ogen weggekaapt werd kozen we om dan het koninkrijk te gaan redden.

Ontvangst was prima, alleen het intro praatje mag echt wel iets minder kinderachtig... Niemand gaat geloven dat er geheime doorgangen zaten. De opwarm puzzel was wel leuk om te doen en konden we even met zn allen mee aan de slag.

Hierna de echte kamer in en toen kon het avontuur beginnen. De kamers waren mooi vormgegeven maar damn wat was het plafond laag. Als je wat langer bent moet je echt een uur lang gebukt rondlopen...

Qua verhaal en puzzels waren sommige leuk verzonnen maar andere waren voor ons idee het net niet.

Met uiteindelijk 3 hints gevraagd/gekregen en 11 minuten de koninkrijken gered en konden we de kamer weer verlaten.

Gevoel achteraf was dat de kamer zeker leuk was maar niet de 9,3 die hij op dit moment heeft.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja  49:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Geluid puzzel met veel achtergrond geluid
 • LAAG plafond
 • Onlogische puzzels

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 24 oktober 2022

Geweldige kamer maar voor ons was het NET niet.

Nadat we op tijd bij het hotel aankwamen werden we begroet door een werknemer in normale kleding met de excuses erbij dat ze druk bezig waren met behangen en schilderen en daarom geen bedrijfskleding aanhadden. Hierdoor zat ze ook niet in haar 'rol' en konden we alvast wat praten over andere kamers etc. Zij gaf ook aan dat de kamer niet gebouwd was om snel doorheen te gaan maar om echt de tijd voor te nemen en van te genieten. Gelukkig is dit ook precies wat we zoeken in een kamer, die top tijden kunnen ons gestolen worden.

Even later kwam onze host binnen en hier begon het verhaal meteen. Altijd leuk om te zien dat ze het thema zo hebben doorgetrokken.
Hierna bleek er helaas iets mis te zijn gegaan met onze gevonden koffer en dus moesten we zelf maar even naar Harold gaan en hiermee begon onze escape.

De ruimte waar je dan in terecht komt is geweldig en precies zoals je zou verwachten. Ook de puzzels hierbij waren origineel en leuk om te doen. Hierna kwam steeds meer het verhaal naar boven en veranderde de focus ook steeds meer. Voor ons voelde dit ietswat vreeemd, maar dat kan aan ons liggen.

Via allerlei leuke & originele puzzels werd het verhaal steeds verder ingevuld en voor we het wisten wat de escape al tot een einde.

Een paar opmerkingen
- Er zijn 2 ruimtes die bijna niet gebruikt worden. Onze host vertelde wel dat er plannen zijn om 1 van deze ruimtes meer te gaan gebruiken.
- Voor ons was de omschakeling in het verhaal niet duidelijk
- Wij hadden soms moeite om de samenhang in de verhalen te vinden. Gelukkig dat onze host dit achteraf alsnog uitlegde.

Is het dan een slechte kamer, absoluut NIET. Het is een geweldige kamer maar wij miste net die paar dingen waardoor wij het geen 10 vonden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Van begin tot eind gevoel van een hotel
 • Diversiteit
 • Switch in verhaal wat onlogisch
 • Miste wat samenhang in delen van verhaal

  kamer237

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Geweldige oldschool escape waar je direct in het verhaal zit

We gingen voor het eerst een escape dag doen met meerdere kamers achter elkaar.
Het bezoek aan de baron was onze eerste stop.

Terwijl dat je nog buiten staat zit het host al in zijn/haar rol wat voor enige verwarring bij een van ons zorgde.
Gelukkig was deze verwarring snel opgelost en konden we naar binnen om te kijken of we bij het genoodschap konden aansluiten.
Direct bij binnenkomst werden we in een kamer gezet met een pittige opdracht, gelukkig bleek dit na een minuut een opwarmer te zijn.

Na de nodige plaspauze konden we de 'keymaste' uitkiezen die de sleutelbos kreeg en hierna konden we daadwerkelijk gaan beginnen aan de escape. Vanaf het begin af aan was in grote lijnen duidelijk wat we moesten doen en zaten we lekker in het ritme. Met maar een paar hints hebben we uiteindelijk de kamer kunnen spelen. Nadat de tijd afgelopen was besloot de host om ons een paar minuten extra te geven aangezien we teen het einde van de kamer zaten. Hierdoor hebben we de escape met succes weten af te ronden.

Hierna werden we welkom geheten in het genoodschap en konden we nog even napraten met de host.
Hier sprong de hartstocht er vanaf, het bleek dat onze host het samen met haar man hadden gebouwd en ook draaide.
Ze vertelde over dat ze een 2e kamer aan het bouwen zijn en wij over de verschillende kamers die op ons programma stonden. Maar ook kamers die wij hadden gespeeld of op onze todo lijst stonden bleken zij te kennen. Echte liefhebbers dus!

We hadden nog veel langer kunnen doorpraten maar wij moesten helaas op weg naar onze volgende escape.
En zo stapte we met een heel goed gevoel in de auto, op naar de 2e kamer.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Caro

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Mooie maar enigzins onlogische kamer

Als 2e kamer op onze escapedag hadden we deze kamer geboeked en bij binnenkomst werden we direct warm verwelkomd door onze host voor vanmiddag.
Na de inleiding & keuze van onze rollen konden we beginnen aan deze escape. Hiervoor kregen we een telefoon als klok mee en werden we in de kamer geplaatst door onze host.
Nadat we allemaal op onze plek geplaatst waren konden we beginnen.

Vanaf het begin af aan hadden we moeite om te snappen wat we moesten doen. Volgens de host viel het mee maar wij hadden nooit echt het gevoel dat we de flow te pakken hadden en moesten we dus ook vaak hints ontvangen om verder te raken. Uiteindelijk bleken we net een paar minuten te kort te hebben maar omdat we al met de laatste puzzel bezig waren mochten we deze afmaken.

Hierna konden we ook hier nog even napraten en zat onze 2e escape erop.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Een van onze nieuwe favorieten!

Op onze escapedag hadden we deze kamer voor het laatst bewaard, onder de noemer 'save the best for last'.
Na door onze host verwelkomd te zijn kwam hij er al snel achter dat we al wat kamers gespeeld hadden en dus liet hij een dee van de standaard intro zitten.

Hierna konden we de muziek volgen naar de introfilm en hierna konden we beginnen.
Vanaf het moment dat de deur open kregen we een grote glimlach op ons gezicht en deze is niet meer weggegaan!
Waarom?
- Het decor is GEWELDIG. Zoals ik de host al vertelde is dit geen 10 meer waard maar een 12!
- Afwerking en details, overal was wel iets te zien en over alles was nagedacht
- Doormiddel van geuren werd het decor nog eens geaccentueerd
- Overal zaten verwijzingen naar andere escape rooms
- Er was een klok aanwezig maar mooi weggewerkt in een fotolijstje ipv een groot lomp scherm in your face

Vanaf binnenkomst zaten we direct ook in een flow, de kamer is zo opgebouwd dat het altijd duidelijk is waar je ongeveer mee moet puzzelen. Zonder enig idee van tijd gingen we steeds dieper het verhaal in en met maar een paar hints stonden we met nog een paar minuten op de klok buiten.

Hierna konden we onder het genot van een drankje nog even napraten over deze geweldige escape en andere kamers die we elkaar aanbeveelden. Zo kwamen we ook op de andere kamer van deze escaperoom uit en de host gaf voor de gein aan dat deze ook zo klaar stond als we wilde. We keken elkaar aan en toen bleek dat de host het ook daadwerkelijk wilde doen bleven we nog wat langer om ook deze escape te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs, zelfs goedkoop in vergelijking!
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Ookal is de kamer al 7 jaar oud, nog steeds heel leuk om te spelen

Eigenlijk zouden we onze escapedag afsluiten met Le Prince maar toen de host aangaf dat we deze ook konden spelen gingen we daar met alle liefde op in.
Wel had de host verteld dat Le Prince 1 jaar oud was en deze 7 jaar dus dat er wel verschil in de kamer en afwerking te zien was, niet meer dan logisch.

We moesten in het begin even zoeken hoe we een enkele puzzel moesten uitvoeren maar met een paar korte hints verliep dit alles prima. En zo liepen we ook hier langzaam door het verhaal van de bloedgravin.

Op het laatst moesten we nog even haasten maar met nog 32 seconde op de teller ging de deur open en waren we weer veilig ontsnapt.

Hierna had de host nogmaals veel tijd voor ons en liet hij bv vol trots zien dat ze bezig zijn met een halloween thema met acteur en liep hij de nieuwe geluiden en effecten zien. Hierna kwam toch het moment dat we afscheid namen, het was ondertussen al etenstijd geweest.

Kleine disclaimer bij de score. Het is een geweldige kamer die goed in elkaar zit. Als je hem echter vergelijkt met Le prince dan zie je wat er in 6 jaar bijgeleerd is waardoor het geen 10 meer is. Een paar jaar geleden had het deze score echt wel verdiend maar we zijn ondertussen verpest, o.a. door Le Prince.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja  59:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs, zelfs goedkoop!
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal
 • 7 jaar oud dus verwacht geen moderne kamer

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 17 oktober 2022

Oudere kamer met goede sfeer

We werden ontvangen in een 'snoepwinkel' voor ons, allemaal stellingen met bordspellen. Maar hoe leuk deze ook zijn, daar kwamen we niet voor.

We gingen naar boven en konden instappen in de escaperoom. Het was eens een andere manier van beginnen.

Hierna begon de kamer pas echt, aan het begin kwamen we moeilijk in de flow maar langzaam ging het beter.

Er zaten leuke elementen in die we nog niet eerder hadden gezien en halverwege was het voor ons even schrikken door een actie van de host.

De rode draad in de kamer was goed en wij hebben genoten. Uiteindelijk met een paar hints en nog 10 minuten op de teller uit de kamer weten de komen.

Een paar opmerkingen:
- de kamer ziet eruit alsof deze al wel even open is. Het ziet er mooi uit maar zou qua aankleding iets gemoderniseerd kunnen worden.
- kijk naar de veiligheid! Na een beweging kun je een 'deur' open laten staan wat tot onveilige situaties kan leiden.
- waarom de klok zo overduidelijk in beeld overal. Een van ons ging hier gehaaster door spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel begin
 • Voelde soms alsof er een vertraging inzat

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 16 juli 2022

In een woord GEWELDIG

Al maanden staat deze kamer op onze wishlist en toen we gisteren last minuten een kamer wilde zoeken zagen we een lege plek voor vandaag. Die moesten we natuurlijk grijpen. Met enige twijfel of z'n 3en waaronder een 13 jarige voldoende zou zijn om de kamer te spelen gingen wij vandaag op pad.

Vanaf het moment dat we de locatie betraden waren in volledige verbazing. De ontvangstruimte is direct ook het begin van de escape, en is super mooi afgewerkt.
Hierdoor ben je vanaf de eerste seconde meteen 'aan'.

Eenmaal in de escape hadden we een goede flow te pakken en konden we met niet al teveel hulp alles doorlopen. En wat je doorloopt is geweldig, stap voor stap krijg je het verhaal tot je. En de kamer is ondertussen super mooi opgebouwd met echte wauw effecten en puzzel elementen die ik nog nergens ben tegengekomen.

Het verhaal bouwt mooi op naar het einde waar alle puzzelstukjes qua verhaal in elkaar vallen en daarna is het helaas alweer tijd om de kamer te verlaten.

Hierna onder het genot van een drankje nam onze host Kelly ons mee door het verhaal en merk je dat er nog allerlei kleine extra dingen inzit die je al spelend niet eens ziet.

Achteraf zitten wij in dubio, is dit onze nieuwe favoriet? We zijn er nog niet uit of dat The Dome of deze is maar hoe dan ook MOET iedere escape liefhebber deze een keer gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja  79:17 min


 • Sfeer van begin tot eind
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend (maar niet eng)
 • De kamer is HUGE
 • Technisch hoogstaand
 • Is wat aan de dure kant (maar het geld waard)

  down-the-hatch

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 14 juli 2022

Afgewerkt tot in de puntjes.

Nadat we een paar jaar geleden Bella Ciao hadden gespeeld waren we benieuwd of ook deze kamer het hoge niveau zou halen, en absoluut dat doen ze. Vanaf het moment dat je de kamer ingaat zit je direct in de gevangenis vibe en die raak je ook niet meer kwijt.

Leuk dat ze je voor het ingaan van de kamer al proberen om je aan de kamer te laten denken, de manier zou mijn inzien wel kunnen verbeteren. Hierbij is de koppeling met het verhaal van de kamer er absoluut niet.

En om nog een ander klein minpuntje te benoemen, bijna op het einde van de experience moet je door een krappere ruimte waar je bij 2 dingen een actie moet uitvoeren. Vanwege omstandigheden kregen wij een hint dat we die acties moesten uitvoeren maar anders was dit absoluut niet duidelijk geweest. Het leek eerder als noodzakelijk onderdeel van de kamer te behoren dan als onderdeel van de kamer,

Zeg ik daarmee dat je de kamer niet moet spelen, JUIST NIET want we vonden hem geweldig en zouden hem zeker nog een keer aanraden. Voor ons zijn dit om nog dichter richting de 10 te gaan.

Keep up the good work, we hoorden dat er plannen zijn voor een 3e kamer. We kijken nu al uit naar dat we ook deze zouden kunnen bezoeken.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 16 juli 2022

Geweldige 2 persoonskamer

Samen met mijn vrouw op zoek naar een kamer die we samen konden spelen en we na even zoeken naar 2 pers kamers vonden we deze.

De kamers zitten verspreid over de kelder van het pand met andere bedrijven ertussen. Hierdoor is de aankleding van de ontvangstruimte normaal en niet iets bijzonder. Dit veranderde echter toen we de kamer ingingen, hier was alles goed uitgewerkt en mooi. Qua ruimte hebben ze goed gebruik gemaakt van de bestaande dingen zoals de enorme ketels die er hingen.

Uiteindelijk net op tijd 'de stad weten te redden' en de escape kunnen afronden. Achteraf nog even met de host tijdje zitten te praten en toen was het tijd om weer huiswaarts te gaan.

Wat ons betreft zeker een aanrader om samen te spelen.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 23 mei 2022

Leuk thema maar geen goede uitwerking

Qua omschrijving van de kamer hadden we allemaal zin om deze kamer te spelen, en met een 8.6 moest het qua kamer ook wel goed komen. Helaas was onze ervaring achteraf zeker geen ruime 8 waard.

Met 2 volwassenen & 3 pubers gingen we richting Amsterdam om er meteen achter te komen dat er voor de deur geen parkeerplaatsen vrij waren op zondag. Iets wat de escape room wel aangeeft. Na wat door de wijk te rijden uiteindelijk een plek gevonden waar we voor € 7,50 per uur konden parkeren.

Bij binnenkomst werden we volledig in het Engels ontvangen, aangezien niet alle pubers even goed in het Engels waren vertaalde wij alles wat de host vertelde. Na een korte inleiding konden we een donkere kamer ingaan en kon de escape beginnen.
Achteraf vonden we dat er tijdens de inleiding al het halve verhaal wordt verteld en een stuk minder zou mogen om er meer een verassing in te laten zitten. En deze tijd kan dan besteed worden om crusiale dingen als bv de noodknop te benoemen.

Tijdens de escape kwamen we meerdere puzzels tegen waar we het gevoel hadden dat de mechanismes net niet lekker werkte. Bij 1 van de puzzels was het door het licht zeer onduidelijk hoe we te werk moesten gaan, pas na twee hint konden we hiermee verder.
En de hints, het idee van het systeem is leuk maar de uitwerking was minder. Soms vraag je om een hint en krijg je niets en soms vraag je niets en krijg je toch een hint.

Gedurende de escape hoorde we ook geluiden van een andere groep die binnenkwam en door onze host verwelkomd werden (en aangezien er maar 1 host aanwezig was had ze toen geen aandacht voor onze groep).

Uiteindelijk zijn we ontsnapt met wat enkele hints maar een echte voldoening gaf het niet. Achteraf snel een foto maken en weg was de host weer voor de andere groep.

Wij zullen de kamer zeker niet aan anderen, de prijs is best hoog (€ 155 in ons geval) en je krijgt er een redelijke kamer voor terug waar de host ook nog eens voor meerdere kamers aan het werk is. Een leuk praatje achteraf was dus niet echt mogelijk.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Slechte begeleiding
 • Slechte service

  De Milde Dictator

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 21 oktober 2021

Geweldig vanaf het moment dat je de voordeur binnenkomt!

De escaperoom zit op een industriegebied maar zodra je de voordeur open doet bedenkt je dit geen enkele seconde meer.
Waar menig escaperoom een normale ontvangstruimte heeft is hier alles direct aangekleed en in stijl!

We waren met een gemengde groep van mensen die vaker hadden gespeeld en voor wie het de 1ste keer was maar voor iedereen was deze leuk om te doen en niemand zat te wachten totdat hij/zij wat konden doen. Er zitten schrik elementen in maar niets ernstigs vonden wij.

Kamer zit goed in elkaar met leuke verassingen en elementen.
Met nog 45 seconde over hebben we optimaal genoten van deze kamer en zijn we al zeer benieuwd wanneer de 2e kamer af is om deze te komen spelen.
Achteraf nog met de eigenaar zitten te praten die met tig dingen tegelijk bezig leek te zijn en hierdoor maar een paar uur slaap had gehad. Maar toch nam hij alle tijd voor ons om nog dingen uit te leggen, te laten zien en tips voor andere kamers te geven. COMPLIMENTEN!

Als we dan 1 min puntJE moeten geven, iedereen die vaker kamers speelt die kent het vaste riedeltje van alles wat vast zit hoort vast te zitten etc, Hier zit net een kleine twist in waardoor we al een beetje op 1 van de elementen voorbereid waren. Maar is dit erg, NEE!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Aankleding gehele escape room
 • Puzzels

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Leuke kamer waar helaas ook teveel minpunten aan zitten en ons inzien niet de hoge score verdiend

Bij binnenkomst in de kamer was het echt even zoeken wat we moesten doen. Gelukkig dat we na een hint op gang begonnen te komen. Kamer is klein maar hierdoor houd je wel overzicht. We speelde deze kamer met 4 personen maar doordat de puzzels rechtlijnig verlopen stonden meestal 1 a 2 mensen niets te doen. Onderweg in de kamer zijn we 1 a 2 hints tegengekomen die we niet hoefde te gebruiken, vermoedelijk nog voor de vorige kamer...?

Gedurende het uur kwamen we bij een onderdeel waar we met z'n 4en iets tegen een muur moesten houden, als je deze kamer met z'n 2en speelt kom je handen te kort. Dit gaf ik ook achteraf aan en toen zei de begeleidster dat ze aan het kijken zijn of ze hier iets in gaan aanpassen. Alleen is de kamer al wat maanden in gebruik dus dit zou allang opgepakt moeten zijn.

Nog zo iets was dat er in een kast een tekst moest lezen maar hier was geen lampje o.i.d. waardoor we met veel moeite de tekst hebben kunnen lezen. Ook hiervan werd aangegeven dat het op hun actielijst staat maar zou allang verholpen moeten zijn.

Bij 1 van de onderdelen wisten we zeker dat we de oplossing hadden maar omdat er niets gebeurde hebben we hier minuten op gecontroleerd. Uiteindelijk kregen we via het scherm te zien dat we het goed deden maar dat het mechanisme niet meewerkte en we 1 minuut extra tijd kregen. Helaas waren we veel meer tijd hieraan kwijt geraakt. En zo kregen we steeds meer het gevoel dat deze kamer het net niet is. We hadden de kamer uiteindelijk niet op tijd afgerond.

De service op de locatie was wisselend. Achteraf werd nog netjes uitgelegd wat er mis ging qua techniek en liet ze zien hoe we uiteindelijk hadden ontsnapt. Vanwege de warme temperatuur en het gemis van een airco kregen we achteraf ook wat te drinken aangeboden. Tot zo ver heel netjes.
Aan de andere kant staat er in de nieuwsbrief van EscapeTalk en ook op hun eigen FB pagina dat je met de code ANTICORONA korting krijgt maar deze werkt niet en bij navraag werd gezegd dat deze niet meer actief is en kwam erop neer dat we pech hadden. Zou klantvriendelijk zijn geweest om iets aan te bieden. Helemaal omdat een dag later het FB bericht nog steeds online staat.

Alles bij elkaar verlieten we uiteindelijk deze locatie met een wrange bijsmaak. Het was zeker een leuke kamer om te spelen maar het was het allemaal net niet. Wij vonden de kamer zeker geen 9,5 waard als we dit vergeleken met andere kamers die we hadden gespeeld zoals Bella Chiao! en The Dome.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue

Ontsnapt: Nee


 • Overzichtelijke kamer
 • Goede afwisseling van soorten puzzels
 • Techniek leek meerdere malen niet te werken
 • Geen airco waardoor bepaalde plek best warm werd
 • Vaak konden maar 1 of 2 mensen echt bezig zijn
 • Kleine bekende verbeteringen niet aangepakt

  Vincent van der LaanPietervdM

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 30 juni 2019

Super uitgewerkte kamer die de topwaarderingen waard is.

Op een van onze verjaardag deze escaperoom gedaan. Bij binnenkomst meteen leuk kunnen praten met de eigenaren. Vanaf het moment dat de escape begon werden we in het verhaal gezogen. Kamer zit mooi in elkaar en je ziet overal het thema goed terugkomen en de afwerking is overal super gedaan. Tijdens de escape nog een leuk extraatje voor de jarige. Met nog 4 minuten op de klok zijn we ontsnapt en hierna nog een uitgebreide rondleiding gehad en tips uitgewisseld over andere kamers. Ik kan niet anders als iedereen adviseren deze kamer te doen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Black Avenue & kid(s)

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Integratie van Casa de Papel
 • Mix van verschillende puzzels
 • Eigenaren nemen uitgebreid de tijd
 • Kennis van serie is geen must maar wel een pre

 

0 reviews