Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

co

Escaper

Offline

Lid sinds

29-11-2016

Statistieken

Escaperooms

37 reviews

71 kamers gespeeld

83.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Team CoJoFemKa

1 teamleden

24 kamers gespeeld

37 reviews

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 02 oktober 2020

Topkamer

Onze eerste kamer die we speelden na een langdurige Corona pauze. We hadden er dan ook extra zin in.

The Execution heeft onze verwachting overtroffen, een kamer die gewoon goed in elkaar zit. Goede afwerking, de host die op een goede manier een rol speelt in het verhaal en we hebben ons goed vermaakt met de verschillende puzzels. Gewoon top.


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Afwerking
 • Host

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 02 oktober 2020

Feest der herkenning

Na een lange corona pauze werd het weer eens tijd voor een dagje escapen, Bella Ciao stond ook op het programma en we hadden er veel zin in.

De kamer is gewoon top. De elementen van de serie zijn goed erin gewerkt en voor kenners van de serie is het een waar feest der herkenning. Afwerking is van een subliem niveau met ook nog de nodige geureffecten. De combinatie met goed puzzelwerk maakt deze kamer tot een waar plaatje.

Dank voor de host ook voor het uitgebreide ontvangst!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Geuren!
 • Puzzels

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 november 2019

Een unieke ervaring, maar je moet er wel van houden

Gisteren was het dan zover, een dagje DarkPark escape rooms met een eerste bezoek aan de FreakShow gevolgd door The End, respectievelijk kamer 3 en 4 die we spelen bij deze bouwers van kamers van een buitengewoon hoog niveau. Vandaag zijn we een dag verder, is alles na uitgebreide evaluatie gezakt, maar ik ga helaas met deze review wel de onafgebroken reeks van 10-en doorbreken.

The End is een ervaring en wijkt wat dat betreft wat af van de andere 2 kamers die je kunt spelen in Zoetermeer. Dat was eigenlijk al bekend, al had ik wel bewust het filmpje niet bekeken om te voorkomen dat er al teveel werd prijsgegeven. Zoals gezegd hebben we eerder op de dag al de FreakShow gespeeld en daar zag ik achteraf ook dat het filmpje eigenlijk wat teveel prijsgeeft. Dus vandaar de keuze om het bewust nu niet te doen.

Bij aankomst in Zoetermeer viel ons de uitgevoerde verbouwing al op. Waar je voorheen binnen kwam door een nogal grote/lange hal is nu een klein portaaltje over als gevolg van de ruimte die The End inneemt. Daarnaast kwamen we tot de ontdekking dat het aparte (lees: vermakelijke) ontvangsts door de hosts is komen te vervallen. Nu valt of staat een ontvangst waarbij de host meteen een bepaalde sfeer wil neerzetten met de acteerprestaties van de host zelf. Daarnaast zal niet elke bezoeker meteen doorhebben dat het onderdeel is van de beleving. Mogelijk dat dit alles met de keuze te maken heeft om dit onderdeel te schrappen. Begrijpelijk in ieder geval, wij vonden het wel jammer.

Afijn, na een kwartier of wat was het dan zover en konden we na lang heugen The End gaan spelen. Met succes, met pakweg 13 minuten op de klok over waren we ontsnapt.

Nu ga ik hier verder niet veel inhoudelijks van de kamer vermelden. Zoals door de makers ook gemeld wordt is het meer een beleving in plaats van een klassieke escape room. Voor mezelf heb ik in ieder geval wel besloten dat na het spelen van onder andere The Dome / Ramkraak dit niet direct mijn ding is. Ik ben toch meer van de klassieke kamers met de juiste balans van spanning, puzzels en techniek.

Complimenten aan de acteur, ik was de onfortuinlijke die het eerste met haar kennis mocht maken en het duurde even voordat ik daarvan bekomen was. De makers hebben het gewoon briljant gepland, je bent net even "off guard" door een focus momentje in het spel en dan ga je voor de bijl. Pfoe ..

Nu vind ik het lastig objectief oordelen over de kamer omdat een dergelijke beleving nu eenmaal persoonlijke smaak is. De een vind het geweldig, maar ik kijk er toch wat anders tegenaan. Afwerking en techniek is van een hoog niveau, verhaal was ons allesbehalve duidelijk en de hoeveelheid puzzels vonden we aan de lage kant. Ook het einde liet wat ons betreft (in tegenstelling tot veel andere reviews) wel wat ruimte over voor verbetering. We waren eigenlijk eerder klaar met puzzelen dan dat we verwacht / gehoopt hadden.

Dan is het tijd voor de cijfers. En dan moet ik toch wel zeggen, ere wie ere toekomt. Deze ervaring zorgde er in ieder geval voor dat we zowel in de rit thuis als tijdens de nachtrust nog de kamer in het hoofd hadden zitten. En dan moet ik toch toegeven, dan heb je kennelijk als maker toch wel iets goed gedaan ;-)

Maar goed, als het aankomt op Zoetermeer (en heul ver daarbuiten), dan blijft The Orphanage vooralsnog mijn absolute nummer 1 en gaat deze kamer dat ook niet overtreffen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • (Acteerprestatie) acteur
 • Afwerking
 • Start van de kamer
 • Geur in de eerste ruimte :-)
 • (Hoeveelheid) puzzels
 • Einde vonden we wat vaag
 • Verhaal was ook niet helemaal duidelijk

  Drs-jlcsjpg68Kooijv3chterlin1530

Lawine gevaar

Escaperoom Beek en Donk
Geplaatst op: 09 oktober 2018

Zeer vermakelijk

Na een verrassende start aan de slag gegaan in de kamer. Hoewel de kamer geen technische innovaties bevat is hij zeer zeker de moeite waard, het geheel zit gewoon goed in elkaar. Met name door ons eigen gepruts helaas de kamer niet gehaald op een paar seconden na, maar dat deed niets af aan de ervaring. Ik gooi het er maar op dat het aan de (minder ervaren) mede-escapers lag ;-)

Service was uitmuntend: ontvangst en napraten met een drankje, is inbegrepen in de prijs.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Start
 • Algehele sfeer
 • Service
 • Geen echte techniek (heel klein minpuntje)

 

Gewoonweg meesterlijk

Verbazingwekkend wat hier qua aankleding voor geregeld is, de woorden "hoe krijg je het voor elkaar" regelmatig laten vallen. Deze kamer mag je niet missen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding en elementen zijn idd "next level"

  escaperoom-eindhoventomjacobs

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 19 februari 2018

Entourage en ontvangst top

Waar Villa Bretil zich onderscheid is zonder meer de hele locatie, het pand is mooi verlicht met de nodige rook, iets wat de sfeer zeker ten goede komt. Ontvangst ruimte is ook zoals je ze niet vaker ziet, ze weten je goed klaar te stomen voor de kamer.

Hoewel we ons prima vermaakt hebben is de kamer in mijn optiek niet top. De kamer heeft een wat chaotisch verloop en er zijn wat onderdelen waar we onze vraagtekens bij zetten.

Na afloop nog gezellig gebabbeld met de eigenaar.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst en sfeer
 • Slotjes

 

Wel aardig

Gedurende een familieweekend deze kamer bezocht met een groot gezelschap. Iedereen heeft zich prima vermaakt, maar voor mij persoonlijk is het zeker geen kamer uit de top.

Er is geen techniek aanwezig. De kamer maakt onderdeel uit van een winkel met (antiek) houten meubelen en 'frutsels'. Ik heb het idee dat met wat restpartijen uit de winkel de kamer in elkaar is gezet, het geheel gaf mij een low-budget gevoel. Je ziet dit vaker bij kamers die als het ware "erbij" worden gedaan naast wat andere commerciele activiteiten.

Start van de kamer was wel verrassend.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bijzondere start
 • Geen techniek

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 23 januari 2018

Beter dan dit wordt het niet

Als onderdeel van een weekend escapen in de regio Den Haag stond The Orphanage op het programma. Na een briljant ontvangst hadden we (agv wat uitloop van de vorige groep) even tijd om alvast in de stemming te komen, dat lukt zeker in de ontvangstruimte die geheel in de sfeer van de kamers past. En toen de kamer in ..

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit (tot nu toe in ieder geval) niet te overtreffen is. Alles klopt en de afwerking is gewoon perfect. Complimenten voor de eigenaars. Deze staat nu als nummer 1 op mijn lijst. We komen zeker terug om de Honeymoon Hotel nog te spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Sfeer
 • Ontvangst in stijl
 • Eigenlijk gewoon alles.

  xMvdsjadelouisaDaan92MarcAlecGertDeGoudvisCasturiiRobin02Kooijv3chtereduarddouwesdekkertost070tientienessejjmarcovandenarendcathyhiddevkmitch_bWout VDarkPark

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 23 januari 2018

Spannend

Tijdens een weekend escapen in de regio Den Haag ook Verdieping 13 aangedaan. Na een goed ontvangst vlot van start gegaan. Helaas hadden we een kleine hickup in de techniek waardoor we van recordkoers raakten (we gingen als een speer). Met de laatste puzzel hebben we ook wat moeite gehad, maar alsnog ontsnapt met een nette 41+ minuten op de klok.

De kamer zelf is van een goed niveau. Persoonlijk vonden we het wel wat jammer dat een gedeelte zich afspeelt in de nauwe ruimtes rondom de kamer, daar ontbreekt het een beetje aan afwerking en sfeer.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gastvrij onvangst
 • Goede sfeer
 • Puzzels
 • Afwerking in sommige gedeelten

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 23 januari 2018

Top

Tijdens een weekend escapen in de regio Den Haag stond De Cooper Case op het programma. De kamer hoort bij de top van Nederland, in alle aspecten is de kamer gewoon af. Na het spelen nog even de kamer doorgenomen met (de neef van) de eigenaar, dat is altijd een grote plus. Een noemenswaardig aspect van deze kamer is dat het meteen duidelijk is welke puzzel bij welk cijferslot hoort, dus je hebt geen gehannes met het proberen van codes op verschillende sloten.

De volgende keer staat Flight 815 op het programma, ik kan niet wachten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Goede combinatie van puzzels
 • Geen gedoe met proberen van cijfercombinaties
 • Geen deurbel :)

 

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 23 januari 2018

Gezellige kamer

Tijdens een weekend escapen in de regio Den Haag ook Café Voorburg bezocht. Na een net ontvangst de kamer in en daarbij hadden we even moeite om op gang te komen (maar dat lag aan onszelf). Uiteindelijk wel met vlag en wimpel geslaagd. Vooral de eindscene mag je niet missen.

Al met al een leuke kamer waarin we ons goed vermaakt hebben. Het puntensysteem is ons niet helemaal duidelijk, maar dat vonden we verder ook niet zo relevant.


Reactie door Missionroom Voorburg

17 mei 2018

Hi Co, Dank voor deze mooie recensie en score!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gezellig sfeertje
 • Puzzels
 • Eindscene is geweldig

 

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 23 december 2017

Zichtbare efteling achtergrond

Na een zeer gastvrij ontvangst tezamen met team Jofema ons gewaagd The Outbreak. Hoewel we zelf het idee hadden dat ons doorgaans geoliede machine dit keer wat stroefjes verliep, zijn we er wel in geslaagd om met een aantal seconden op klok resterend te ontsnappen. De kamer dermate opgezet dat bij grotere samenstellingen niemand hoeft stil te zitten, voor kleinere groepen kan het er wat chaotisch aan toe gaan (maar dat kan ook aan onszelf liggen). De eigenaars hebben een achtergrond in de Efteling en dat is met betrekking tot enkele elementen in de kamer zeker zichtbaar. Naderhand ook met de heren nog rustig kunnen napraten.

Al met al een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gastvrij ontvangst
 • De introductie / voorshow is uniek

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 23 januari 2018

Een film

De ramkraak is niet echt een escaperoom maar een film waarin je speelt. Erg originele puzzels en wij waren de eersten die het voor elkaar hadden gekregen om alles uit de kluis te halen. Sommige puzzels zijn wel lastig.

Het fantastische begin en einde maken het geheel compleet. Enige puntje is dat je hier wel van moet houden. Ik vond de ervaring top, maar persoonlijk ben ik wel meer van de reguliere escape rooms.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Sfeer
 • Unieke puzzels

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 22 november 2017

Niet spectaculair, wel spannend

De kamer is erg netjes afgewerkt en heeft een gezonde spanning. We hebben als ervaren escapers een prima ervaring gehad. Het is lastig om de minpuntjes aan te geven zonder teveel prijs te geven, maar persoonlijk vind ik iets meer afwisseling in soorten puzzels (of beter gezegd, het resultaat na het oplossen van de puzzels) wel een grote plus voor elke kamer. Dat miste ik hier een beetje.

Uiteindelijk met voldoende tijd over ontsnapt aan de tengels van Dracula. Naderhand nog even wat gedachten gewisseld met de enthousiaste gastheer en toen weer huiswaarts gekeerd.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Sfeer
 • Enthousiasme gastheer
 • Diversiteit in resultaat puzzels

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 06 november 2017

Subliem

Na eerst de mystic cabin gespeeld te hebben zijn we na een eetpauze doorgegaan met de Conductor. Dit is een kamer met een absoluut wow-effect zodra je de ruimte binnen stapt. Je ziet direct de passie en finesse, alles is in de gehele kamer tot in detail uitgewerkt. De kamer bevat goede en vooral originele puzzels, de beleving is in 1 woord top.

Als je op escape tour bent in het zuid-oosten van Nederland dan mag deze kamer niet ontbreken op je lijstje.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking is uitstekend
 • Thema tot in detail doorgevoerd

  koenzieThe Riddle Roommargot

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 06 november 2017

Een echte jagershut

Op de zaterdagavond was dit eerste kamer die wij bij The Riddle Room hadden gespeeld. Het thema is goed uitgewerkt en bevat alles wat je in een jagershut zou verwachten. We gingen als een speer. Bij een van de laatste spellen is het met een hint van de uiterst vriendelijke gastvrouwen dan ook gelukt met iets meer dan 5 minuten op de klok resterend.

Naderhand nog even wat gedachten uitgewisseld over een bepaald onderdeel in de kamer. Al met al een zeer leuke ervaring, zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema en afwerking
 • Variatie in puzzels

  margotkoenzie

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 23 januari 2018

Fantastisch

Een kamer die zondermeer bij de top hoort van Nederland. Er zitten diverse Wow / Wtf momenten in, absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Afwerking

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 23 januari 2018

Bijzondere locatie

Een escape room op een erg bijzondere locatie. De kamer bevat enkele mooie technieken en het is een mooi geheel. Het einde vond ik persoonlijk wat minder, al is het wel geheel in het thema. Naderhand een uitgebreide evaluatie gehad met de gastvrouw wat de beleving wel compleet maakt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Setting
 • Unieke puzzels
 • Sfeer
 • Techniek
 • Einde

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 01 augustus 2017

Zeer sfeervol

Erg mooie kamer waarbij het thema goed is doorgewerkt. Wel inderdaad een grote hoeveelheid cijfersloten waardoor je geneigd bent om het overzicht te verliezen. Ontvangst en enthousiasme van de host was uitstekend.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed doorgewerkt thema
 • Algehele setting
 • Hoeveelheid cijfersloten

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 23 januari 2018

Het ultieme Wow effect

De kamer is gewoonweg briljant.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking
 • Techniek
 • Sfeer
 • Ontvangst

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 01 augustus 2017

Erg goed en angstaanjagend

Gespeeld tezamen met de ouders die voor het eerst een escape room hadden bezocht. Helaas net niet gehaald, maar toch met een tevreden gevoel de kamer verlaten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Creepy :)

 

The Attic

Team Trapped
Geplaatst op: 23 januari 2018

Niet het niveau van The Blind Tiger

Leuke kamer, alleen vonden we dat het hoge niveau van The Blind Tiger helaas niet geëvenaard is. Desondanks hebben we ons wel prima vermaakt, al zorgde een toevalligheid in de techniek ervoor dat we eerder waren ontsnapt dan dat we door hadden.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 26 april 2017

Na ervaringen te hebben opgedaan bij zowel de Dentist als de Granny's konden we deze niet overslaan, hier zijn we besmet met het virus en dit voelde dan ook als thuis komen. Erg mooie kamer waarin het se7en thema en verhaal goed is doorgewerkt. Het is even de vraag of je vooraf nog een keer de film gezien zou moeten hebben voor de herkenbaarheid van de diverse elementen. Wij hadden dat niet, maar ik had daar wel spijt van. Het overenthousiaste team bij Breakout Room maakt het plaatje helemaal compleet.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Marie- Antoinette

Escape Room Panheel
Geplaatst op: 26 april 2017

Met jofema bleken we een uitstekend team, snelste tijd zonder hints. Mooi uitgewerkte kamer en uitstekend ontvangst!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

WO-II: Drukkerij

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 26 april 2017

Thema is tot in de puntjes uitgewerkt, topkamer.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 26 april 2017

Deze kamer meteen gecombineerd met de bank. Leuke kamer, maar inmiddels wel wat gedateerd.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escape-room-locks-keys-tilburg

Laad meer reviews

0 reviews