Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Rudi

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

17-07-2016

Statistieken

Escaperooms

17 reviews

19 kamers gespeeld

88.2% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


8 forum berichten

17 reviews

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 26 maart 2018

Unieke beleving

wat een geweldige kamer is dit. Van begin tot het einde genoten.

Deze kamer is uniek in Nederland vanwege het feit dat er gewerkt wordt met echte acteurs die onderdeel uitmaken van de kamer (en ook het verhaal). Hierdoor is de kamer echt compleet anders dan 'normale' kamers.

De puzzels zijn goed in thema.

Enig minpuntje was een puzzel die niet goed werkte. Omdat deze puzzel een tijdscomponent had, duurde het ruim 10 minuten voordat we er zelf achter kwamen dat de puzzel kapot was en we een hint kregen.
Dit bleek vaker voor te komen. Ze gaven zelf aan dat er gewerkt werd aan een vervangende puzzel die binnenkort in de kamer wordt geplaatst.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afsluitende puzzel is geweldig!
 • Verhaal / thema
 • Acteurs
 • Twee puzzels zijn erg onduidelijk
 • Niet geschikt voor beginners

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 26 maart 2018

Leuke kamer

Leuke kamer met afwisselende puzzels. Helaas lagen de puzzels ons niet. Onze groep had zeer veel moeite met (achteraf gezien) logische puzzels, maar wij kwamen er niet uit.

Er was ook 1 puzzel waarbij je 'voorzichtig' te werk moet gaan. Als je dat te laat beseft, en je weet niet meer waar de 'puzzelstukjes' vandaan komen, dan kan de puzzel niet meer opgelost worden en moet je wachten op een hint.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • puzzels goed verwerkt in het verhaal
 • leuk thema
 • 1 slot werkte niet goed
 • voorzichtige puzzel

 

Judgement Day

My Escape Club
Geplaatst op: 19 februari 2018

Nice!

Leuke, sfeervolle kamer in het thema van The Terminator.

De puzzels zijn leuk bedacht en in thema. Helaas voor onze groep (met veel it-kennis/ervaring) iets te makkelijk.


8

Sfeer: 9.5

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervolle aankleding
 • Goed verhaal
 • Technologie
 • Puzzels niet super moeilijk (subjectief)

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 24 december 2017

Zeer mooie kamer

Deze kamer is weer een geweldige kamer van Down the Hatch.

De kamer zit logisch in elkaar en het verhaal van DB Cooper is leuk verweven in de kamer. Ik had zelf iets meer connectie met het verhaal verwacht, maar deze uitwerking is ook best grappig en overwacht.

De puzzels zijn mooi in thema.

Qua afwerking is hier en daar nog wat verbetering mogelijk, maar dit mocht de pret niet drukken.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Bijlmerbajes Ontgrendeld

Bijlmerbajes Ontgrendeld
Geplaatst op: 19 december 2017

Origineel, een aanrader!

Een gevangenis is natuurlijk altijd een leuke omgeving om uit te ontsnappen. De sfeer wordt tijdens de introductie gelijk goed gezet door een heuze cipier. De groep wordt verdeeld over de beschikbare cellen en de tijd start.

Elke cel heeft een eigen thema, wat er leuk gedaan is.

Uiteindelijk moet er worden samengewerkt om uit de gevangenis te ontsnappen.Wat ik zelf minder leuk vond, is dat er een vrijwel constante verbinding is met iemand van buitenaf. Deze geeft ongevraagd hints. Misschien kwam dit doordat wij te traag waren, maar voor mijn gevoel werden we regelmatig 'geholpen' terwijl wij nog niet echt goed hadden nagedacht over een bepaalde situatie.Achteraf helaas geen mogelijkheid om iets te drinken


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spanning
 • Samenwerken
 • Leuk thema

 

The Hangover

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 15 november 2017

Leuk!

Deze escaperoom is een typische 1.0 escaperoom. Er zitten wel wat technische snufjes in, maar er is een duidelijke verschil met de nieuwe generatie kamers.De kamer zelf is leuk om te spelen en een goede kamer voor beginners omdat de kamer redelijk overzichtelijk is.

Wel heb ik zelf een hekel aan het zoeken naar puzzelstukjes. Zeg maar een speld in een hooiberg. Dit kost veel tijd en ik los dan liever nog een puzzel op.

Ook hebben wij veel tijd verloren omdat we door onze lengte een puzzelstuk niet konden zien.

Ik zie op deze site veel reviews met een 9 of 10 voor puzzels & sfeer. Deze mensen hebben nog geen 2.0 kamers zoals Jason's Curse of these Honeymoon hotel gespeeld.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed voor beginners
 • Leuk thema
 • Enigszins gedateerd
 • Zoeken naar puzzelstukjes

 

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 24 juli 2017

Wow!

Gisteren Jason's Curse gespeeld. Wat een geweldige kamer. Sfeer, puzzels, alles klopt.De kamer werd omschreven als een horror-kamer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best vond meevallen. Er zaten wel wat schrikmomenten in, maar de sfeer had wat mij betreft nog wel iets beter gekund.De kamer is verder geweldig. Het begint met een leuk introductiefilmpje en daarna ga je aan de slag om het mysterie te ontrafelen.Het zit geweldig goed in elkaar. Dit is de beste kamer die ik heb gespeeld op het gebied van samenwerken. We waren met zijn 5-en, maar eigenlijk was iedereen wel constant bezig. Ook kom je puzzels tegen waar je wat langer mee bezig bent. De rest van de groep kan ondertussen ook nog een paar dingen oplossen waardoor je vrij weinig op elkaar staat te wachten.

De kamer zit vol met gave technologische snufjes, echt een Escaperoom 2.0


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Technologische snufjes
 • Puzzels in thema
 • Puzzels (veel samenwerking benodigd)
 • Sfeer
 • (te) weinig schrikmomenten
 • Verhaal lastig te volgen

 

The Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 22 april 2017

Nieuwe nummer 1!

Wat een geweldige kamer. Lange tijd stond de meisjeskamer met afstand op nummer 1 van favoriete kamers vanwege de sfeer en de puzzels. Deze nieuwe kamer van Escape Challenge staat nu op een gedeelde eerste plaats. De kamer is fanatistisch qua atmosfeer. Het horror/schrik-thema is fantastisch neergezet. Licht en geluid, maar ook 'gebeurtenissen' in de kamer zorgen voor deze perfecte ambience en bijbehorende schrikmomenten. Zoals gewend van Escape Challenge is er een goede afwisseling tussen denkpuzzels en doepuzzels. Deze puzzels zijn op een enkeling na ook in het thema geïntegreerd.

Ga niet met teveel mensen, want er zitten veel lineaire momenten in waardoor je met de hele groep met 1 puzzel bezig bent. Ik zou max 4 mensen adviseren (of 5 als je weinig ervaring hebt)

Ik heb de puzzels een 9,5 gegeven omdat ik laatst een kamer hebt gespeeld waarbij veel samenwerking benodigd was. Dat is bij Honeymoon Hotel minder het geval en is een verbeterpuntje voor hun volgende kamer.


De ontvangstruimte is veel ruimer opgezet dan in Delft. Een welkome verbetering. Er is nu ruimte voor meerdere teams om rustig te zitten en er is een mogelijkheid tot het pakken van verschillende drankjes en versnaperingen.De kamer is minder geschikt voor first-timers. Er moeten veel puzzels worden opgelost. Onze ervaren ploeg (gemiddeld 7 kamers gespeeld) had slechts 3 minuten over.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagend
 • Puzzels worden afgewisseld met stukjes verhaal
 • Puzzels in thema
 • Schrikmomenten
 • Geweldige sfeer (horror)
 • Redelijk lineair
 • Eén puzzel onbegrijpelijk, voor beiden groepen

  DarkPark

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 17 januari 2017

Veruit de beste kamer tot nu toe

In 1 woord geweldig! Veruit de beste kamer tot nu toe. Niet alleen de kamer, maar alles er om heen. Het begint al buiten bij de (vernieuwde) entree. Een unieke en geinige manier om mensen te verwelkomen. Vervolgens naar de ontvangstruimte waar we hartleijk worden ontvangen door onze 'gastvrouw'. We krijgen een korte uitleg en beginnen (na een introductie-video) aan de kamer. De kamer is uitstekend opgezet qua inrichting, sfeer, puzzels, muziek, etc.Wat ik ook een pluspunt vind, is dat je echt het verhaal meekrijgt. Bij sommige escaperooms is er wel een thema, maar als je eenmaal in de kamer bent dan ben je vooral bezig met puzzels oplossen. Door goed gebruik van cutscenes, ontrafelt zich ook echt een verhaal.

Vervolgens na afloop nog onze eigen escape kunnen terugkijken en nog wat gedronken aan de bar. Ook hebben wij ons nog enige tijd in deze gave ontvangsruimte vermaakt met daarin: Tafeltennistafel, poolbiljart, voetbaltafel, sjoeltafel, dartbord, verschillende spelcomputers, etc.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitgebreide ontvangstruimte
 • Jezelf terugkijken
 • Leuke puzzels
 • Je krijgt echt iets mee van het verhaal
 • Geweldige sfeer (aankleding, muziek, belichting)

 

The First Choice

The Loophole
Geplaatst op: 13 december 2016

Desillusie

Deze kamer was een beetje een gokje. Er is weinig over bekend en er zijn vrijwel geen reviews te vinden. Toch trok ons het 'nieuwe' concept van een herspeelbare kamer ons wel. Wij hebben helaas niet de hele kamer uitgespeeld, waardoor wij (volgens de makers) juist de clue hebben gemist omtrent het herspeelbaarheids-dingetje. Dat is wel jammer, want je moet blijkbaar dus wel ontsnappen om de kamer een tweede keer te kunnen spelen.Het logo van de kamer en het introductieverhaal de illusie dat het een indrukwekkend/futurisch verhaal is. Het is echter een totaal ander verhaal.Dan de kamer zelf: De opzet van de kamer is dat er 1 grote puzzel is (die je al bij binnenkomst direct tegenkomt). Echter je moet verschillende kleine puzzels oplossen om 'puzzelstukjes' voor de grote puzzel te verzamelen. Dit concept is emotioneel niet handig gekozen. omdat je direct begint met de grote puzzel, en ben je voor je gevoel heel lang bezig met deze puzzel oplossen (45 minuten in ons geval). hierdoor heb je niet het eureka-gevoel of enig gevoel van progressie. Het is eerder frustrerend dat je nog steeds die puzzel niet opgelost hebt. Ook snapten wij niet goed wat we nu precies bij deze grote puzzel moesten doen. Pas na het oplossen van het merendeel van de kleine puzzels begonnen wij te snappen wat de bedoeling is. Ook de kleine puzzels zijn erg simpel gemaakt en klopten ook nog eens niet. In 1 van de puzzels waren de kleuren verkeerd, waardoor we via een hint moesten horen wat de juiste cijfercode was. Ook moest er iets geteld worden, maar het aantal klopte niet waardoor we ook hier de code moesten horen via een hint. Het lijkt mij logisch dat je dit soort dingen controleert als je de kamer reset.Ik heb van de makers begrepen dat er inmiddels wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de kamer waarbij deze opzet en de puzzels zelf grotendeels herzien worden.Vervolgens de aankleding van de kamer: Deze is (zeker voor een nieuwe kamer) onder de maat. Er zit in de kamer een tweede deur (dit is direct duidelijk als je binnenkomt). Want de deur is van onbehandeld spaanplaat, terwijl de rest van de kamer geverfde muren heeft. Het leek wel een bouwplaats. Verder is de aankleding erg simpel en ongeveer de helft van de objecten passen totaal niet in de kamer.Uiteindelijk 1 cijferslot verwijderd van de uitgang. maar wij vonden de kamer onder de maat (zeker voor een nieuwe kamer). Hopelijk wordt dit verbeterd na de herziening die ergens begin 2017 gepland staat.


5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 3.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 28 november 2016

Uitdagend

Leuke kamer, goede sfeer. Aankleding van de kamer is wel goed, maar een beetje karig. Je ziet hieraan (naar mijn idee) dat de kamer al wat ouders is. Bij nieuwere kamers is er veel meer aandacht besteed aan de aankleding.

De puzzels zijn geheel in thema en erg afwisselend.Een leuke kamer, alhoewel ik niet helemaal snap waarom je hiervoor 120 euro betaald tegenover het gebruikelijke tarief van 100 euroHelaas stonden wij als redelijk ervaren groep ook met 36 minuten buiten, wat naar mijn idee te kort was.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels in thema
 • Leuke puzzels
 • Aankleding te mager (voor deze tijd)
 • Te duur

 

Down The Hatch

Down The Hatch
Geplaatst op: 17 oktober 2016

Leuk en uitdagend

Deze kamer is gebaseerd op de televisieserie Lost. De kamer is volledig in het thema van het station The Swan (the hatch). Enkele concepten vanuit de serie zijn leuk geïntegreerd in de kamer.

De puzzels zijn leuk en origineel en geheel in thema. Voor enkele puzzels is veel samenwerking nodig, waardoor je eigenlijk wel met minimaal 4 personen moet zijn om hierbij niet teveel tijd te verliezen.

Verder vond ik het erg leuk dat dezelfde kamer voor meerdere puzzels gebruikt wordt. Je bent dus eerst met de kamer bezig om een puzzel op te lossen, maar vervolgens vind je een puzzel/aanwijzing waardoor objecten die eerder nutteloos waren nu op een onverwachte manier gebruikt moeten worden om deze nieuwe puzzel op te lossen. De kamer heeft dus een soort van meerdere lagen.Na afloop gezellig nagepraat met de makers van de kamer.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Lost-thema goed geïntegreerd
 • De kamer heeft meerdere 'lagen'

 

The Submarine

Locked.Amsterdam
Geplaatst op: 10 oktober 2016

Leuke kamer met veel oog voor detail

De kamer ziet er geweldig uit. Veel onderdelen en puzzels zijn zelf gemaakt en dit is te zien (in positieve zin). We hebben echt met verbazing staan kijken naar een aantal puzzels en hoe deze gemaakt zijn. De puzzels zijn ook allemaal goed in het thema geïntegreerd.De puzzels zelf zijn vooral fysieke doe-puzzels, wat door de opzet van de kamer ook goed past. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je het mysterie van de verdwenen onderzeeër ontrafelt.Wij hebben een aantal hints gekregen, maar stonden wel buiten na 70 minuten (dus nog 20 minuten over). Achteraf hadden we liever minder hints gekregen zodat we meer tijd hadden gehad om zelf na te denken. Dit is misschien nog iets om te melden als je de kamer ingaat, dat je niet te snel een hint wil krijgen.De ontvangsruimte ziet er een beetje raar uit. Het lijkt een soort tijdelijk gebouw waarin verschillende ruimtes zijn gecreëerd m.b.v houten platen. Ook ga je via de werkruimte van de maker naar binnen toe. Hier is nog veel verbetering mogelijk. We moesten nu echt even 'in het verhaal komen'.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels volledig geïntegreerd in de kamer
 • Super mooi gemaakt
 • Verhaal is lastig 'te volgen'

 

Eliza's heart

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 29 augustus 2016

Leuk, maar gedateerd

Na een aantal escape rooms hebben wij afgelopen weekend onszelf gewaagd aan deze kamer. Ik had nog niet eerder met deze groep 'ge-escaped', maar iedereen had wel al 1-3 kamers gedaan. De verwachtingen waren hoog, aangezien de kamer goed wordt aangeschreven.De sfeer en aankleding van de kamer is zeer goed, op sommige plaatsen was wel de leeftijd van de kamer te zien. Verder was de kamer af en toe te lineair waardoor 3 mensen met 1 puzzel bezig waren (wat al veel was) en de andere 2 mensen eigenlijk stonden te wachten.

Hierdoor zou een kleinere groep beter zijn.

Echter sommige puzzelstukjes waren lastig te vinden, waardoor je wel de hoeveelheid mensen nodig hebt om de kamer te ontdekken en te verkennen (Soms wist pas de derde persoon die een object bekeek het puzzelstukje eruit te halen).

Dit zorgde ervoor dat er weinig flow was. Het gebeurde enkele keren dat we tot de conclusie kwamen dat we een puzzelstuk mistten en dat we opnieuw de hele kamer moesten doorzoeken om te kijken of we ergens nog een aanwijzing/object vandaan konden halen.

Dit kan overigens ook aan onze groep liggen, maar bij andere kamers die ik gespeeld heb waren de puzzelstukjes minder goed verborgen. In deze kamer leek het zoeken van de puzzelstukjes/aanwijzingen wel onderdeel van de puzzel in plaats van het oplossen van de puzzel zelf.De puzzels vond ik wel leuk en afwisselend. Een goede mix van doe-puzzels en denk-puzzelsDe mening over de kamer was ook verdeeld. Aan de ene kant een geweldige kamer, maar op momenten ook minder leuk. Maar wellicht zijn wij met onze beperkte ervaring gewoon verwend. Mocht dat het geval zijn, dan zal ik over een tijdje deze review nog aanpassen :)


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2016

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een goede eerste kamer
 • Leuke sfeer
 • Puzzels zijn niet van deze tijd (gedateerd)
 • Kamer begint gedateerd te raken
 • Zoeken naar puzzels

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 18 juli 2016

Geweldige kamer

Eigenlijk is alles aan deze kamer goed. Geweldige kamer. Aankleding is super.Puzzels zijn leuk en zeer afwisselend. Bij de meeste puzzels moet je attributen uit de kamer combineren op een manier dit niet direct duidelijk is. Hierdoor ben je echt aan het puzzelen met de gevonden attributen.

Ook is er een goede afwisseling tussen denkpuzzels en doepuzzels.Er zit een goede flow in de kamer. Bij het 'vinden' van een nieuw attribuut snap je opeens hoe je een andere puzzel (waar je al even mee stond te rommelen) kan oplossen.Na afloop nog met de eigenaar staan praten hoe hij aan sommige attributen is gekomen omdat ze zo perfect in de kamer passen. Het antwoord was dat hij ze zelf op maat heeft gemaakt of laten maken. Dit geeft aan hoeveel aandacht er in de aankleding van de kamer en de puzzels is gestoken
9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hoge kwaliteit (veel zelfgemaakt)
 • Goede flow (je blijft bezig)
 • Afwisselende en leuke puzzels
 • Leuke aankleding

 

Morte Frio

Room Escape Amsterdam
Geplaatst op: 18 juli 2016

Ga hier niet naartoe!

Deze kamer gespeeld met een groep tijdens een vrijgezellenfeest. Deze locatie uitgekozen vanwege de mogelijkheid om meerdere kamers tegelijk te spelen.

De kamer viel tegen. Hij was slecht aangekleed. Bij binnenkomst vielen direct de identieke kistjes met cijfersloten op. Elk cijferslot kon 'ontcijferd' worden met één of meerdere vellen papier waarop teksten of afbeeldingen stonden. Vrijwel geen afwisseling met andere soorten puzzels.Na afloop ook nog in de kamer Quarantine en het Weapon Depot gekeken. Deze waren wel iets beter aangekleed. Maar ik vond het onder de maat.


3

Sfeer: 3.0

Puzzels: 3.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Nee

 

The Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 18 juli 2016

Puzzle fun

Dit was onze eerste escape room. Het concept van 'geen cijfersloten' is een goede introductie van escape rooms. De aankleding en sfeer is zeer goed. Het circus-thema is goed uitgewerkt. Ik schrijf deze review nu ik een paar andere escape rooms heb gedaan. Door het 'ontbreken' van cijfersloten verdwijnen er veel mogelijkheden qua puzzels (bijvoorbeeld rekensommen). De puzzels zijn hierdoor kort qua doorlooptijd en de flow is redelijk lineair. Hier tegenover staat echter wel dat er vrij veel doe-puzzels zijn en dat alle puzzels volledig in het thema zijn. En dit vond ik weer een groot pluspunt.

Door het ontbreken van complexe combinaties en raadsels zit de doorlooptijd van de kamer vooral in de hoeveelheid puzzels en niet zozeer in de moeilijkheid van de puzzels. Hierdoor is de kamer wel makkelijker voor bijvoorbeeld families met kinderen.
8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels volledig in thema
 • Leuk thema
 • Ontbreken van cijfersloten (eenvoudige puzzels)

 

0 reviews