Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

!v@r

Escaper

Offline

Lid sinds

23-09-2017

Statistieken

Escaperooms

33 reviews

33 kamers gespeeld

78.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


33 reviews

De Legende van Jean van John

Escaperoom Peer
Geplaatst op: 29 maart 2022

Music is my religion!

Escaperoom en muziek...2 fantastische zaken in het leven die werden samen gebracht in de legende van Jean van John.

Quasi in mijn achtertuin werd een tijdje een nieuwe escaperoom aangekondigd maar het heeft een tijdje geduurd alvorens ik deze kwam spelen. Waarom vraag je je af? Tja, als de maker kent en zijn beroep(en) kent dan ben je toch een beetje achterdochtig of je dit wel tot een goed einde kunt brengen!? Muziek luisteren is een van mijn favoriete hobby's maar een instrument bespelen heeft er nooit echt ingezeten. Niet dat ik het nooit geprobeerd heb maar mijn gitaar werd toch liever door iemand met kennis van zaken bespeeld :-) "Muziek kennis is niet persé nodig maar kan van pas komen" had ik ergens gelezen dus toch maar even gewacht en de kamer op onze watchlist gezet.

Gisteren was het dan toch zo ver en met enkele muziekexperts en een operazangeres in het team gingen we op zoek naar de legende van Jean van John. Na 49'59'' minuten hadden we het geheim van de legende ontrafeld. De kamer is authentiek en ademt een en al het rijke verleden van de muziekstudio uit. In die setting en sfeer kwamen de puzzels volledig tot hun recht. Niet te moeilijk, niet te makkelijk een leuke niet lineaire flow zodat iedereen samen en apart kon spelen zonder ergens op elkaar te moeten wachten. Dat dit geen high tech 2.0 kamer maakt het juist leuk omdat het net past bij de inrichting van de kamer.

Een aanrader om te spelen zeker als je van muziek houdt of maakt ;-)

Roel en broers, jullie hebben een heel mooi kamer gebouwd die hoort bij de geschiedenis van de legende van Jean van John!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:59 min


 • Authentiek thema
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

  fingertriggerescaperoompeer

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 30 maart 2022

Did someone roll a five or an eight?

Een leuke kamer waarin je helemaal werd ondergedompeld in het verhaal en avontuur van Jumani, van de dobbelstenen tot de jungle.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja  67:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Afwerking was niet overal 100% afgewerkt

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Man Walking Around A Corner… an astonishing and very detailled view it was!

De vorige keer waren we reeds verbaasd van de opbouw en details in de kamer en deze lijn werd deze keer weer doorgetrokken en wat mij betreft zelfs overtroffen. Een verhaallijn die tot in de kleinste puntjes zeer mooi uitgewerkt werd. Heel veel moois om te bewonderen en te doen.
Na de ontvangst konden we starten aan het avontuur. Na een zeer professionele intro, we hadden niets anders verwacht, namen we een vliegende start maar door een kleine technische fout moesten we even terug achteruit maar uiteindelijk deed het geen afbreuk aan het spel. Van inventieve puzzels, wat doordenkertjes en doe puzzels, alles was aanwezig. Sommige puzzles vereisten teamwerk, andere konden gelijktijdig door meerdere spelers opgelost worden. Een ideale mix met, moet het nog gezegd worden, een leuk thema en de nodige uitvoerig van de kamer. Op een enkele puzzel en technisch defect (liever dit dan slotjes) na konden we ons super amuseren en hebben we op en top genoten. We hebben alles gegeven en konden nog net op tijd ontkomen 😁Ž Tijdens de gezellige babbel met de game master zorgde de andere game master dat het technisch defect al weer hersteld was voor het volgende team. Dat is service!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 05 september 2021

F.E.N.O.M.E.N.A.A.L

Verbazingwekkend, buitengewoon, verbluffend, grandioos, groots, geweldig, fantastisch,...en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wegens je-weet-wel hadden we noch vorig jaar noch dit jaar enige kamer gespeeld maar deze "kamer?" reserveerden we toch hopende dat je-weet-wel ons zou toelaten de landsgrens weer over te steken voor een van onze favoriete hobby's. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Na een lange autorit stonden we vol ongeduld te wachten om ons te laten onderdompelen in deze unieke ervaring. Al vanaf het begin was het duidelijk dat dit niet zo maar een avontuur zou worden maar wel een thriller met ons als hoofdrolspelers. Zoals reeds aangegeven werd, is dit geen escape rooms met complexe puzzels en ligt de focus op de beleving. Dit is dan ook van start tot einde tot in de perfectie uitgevoerd met natuurlijk enkele 'kleinere' puzzelmomenten die het tot één geheel maken en verhaal perfect doen kloppen.

We zouden nog een honderden woorden kunnen schrijven maar dan nog gaat het te weinig zijn om dit interactieve spel te beschrijven. Dit moet je gewoon zelf gaan beleven. Ga voor het te laat is ;-)

Darkpark jullie hebben ons een fenomenaal avontuur voorgeschoteld met een superieure prestatie van jullie acteur!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Uitgewerkt verhaal
 • Sublieme acteur
 • Perfecte locatie
 • Totale beleving
 • Opgevoerde spanning
 • Geluid en licht effecten
 • Napraten

  xMvdsjadelouisaDaan92AlecChaosDMbilipeGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkermitch_bcathy

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 24 januari 2020

Leuke kamer

Met de collega's van het werk afgezakt naar Valkenburg voor de Lost Flight. Vanaf de start wordt je mee in het verhaal getrokken. De '1.0 kamer' is ondanks de ouderdom nog steeds een heel goede escaperoom! De puzzels waren varierend en ieder van ons kon zijn steentje bijdragen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  rikprinsen

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 05 november 2019

Trick or teeth?

Dit was tot en met afgelopen zaterdag de laatste kamer die we bij Dark park nog moesten doen...Toen we de Halloween actie zagen passeren op de smoelenboek werd er unaniem besloten om de laatste kamer zo snel mogelijk te reserveren. Gezien het thema leek ons dit een geschikte kamer om eens te gaan griezelen. We wisten dat dit een 1.0 kamer zou zijn maar op geen enkel moment hebben we op onze honger gezeten tijdens de 75 minuten. Dit is en blijft nog steeds een goede soliede kamer om te spelen. We vlogen er enthousiast in en puzzel na puzzel werd ontrafeld om het geheim van de tandarts te achterhalen...Met nog ruim 17 minuten over op de klok konden we aan de gruwelijke praktijken ontsnappen...oef!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0 • Top service en personeel
 • Leuke duidelijke puzzels
 • Nog steeds een entertainend thema
 • Sfeer

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 04 juni 2019

The end…is just the beginning…or is the beginning….just the end? Don't get caught in the loop!

We hadden al wat kamers bij Darkpark gespeeld toen we een melding kregen dat er een nieuw begin werd klaar gestoomd. We waren er als de kippen bij om onze plaatsen te reserveren. Voor de gelegenheid werd team Aldi gemengd met team Jaki en waren we 6 koppen sterk om aan het avontuur te beginnen.

Van het begin tot het einde, of was het nu andersom, hebben we ons laten onderdompelen in het verhaal en genoten van de escape-beleving. Het thema, de verhaallijn, afwerking, effecten, acteur,... kortom alles is gewoonweg subliem! Het einde is gewoonweg op en top wow, wow en nog eens wow! Deze kamer moet je zelf ervaren hebben!10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0 • Uitwerking thema en verhaallijn
 • Afwerking en inkleding van de kamer
 • Gebruik van diverse effecten
 • Schitterende rol en acteerwerk van de acteur
 • Combinatie puzzels en experience
 • Totale beleving en spanning
 • Geinig hint systeem
 • Wachten op de volgende kamer

  xMvdsDaan92Marcsjpg68GertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chterhiddevkeduarddouwesdekkernick_dijkstramarcovandenarendtientienjeomazdaantje135essejjniek274cathydave_verwey

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 25 mei 2019

It's a very difficult job and the only way to get through it is we all work together as a team. And that means you do everything I say!

Nadat we een tijdje geleden de prachtige drukkerij gespeeld hadden, namen we ons voor om zeker de ramkraak op onze planning te zetten. Sneller dan voorzien kregen we de gelegenheid om mee te doen aan de 'extreme edition'. Nog nieuwsgieriger gingen we maar al te graag in op dat aanbod.

Het avontuur kon beginnen! We ontvingen diverse mysterieuze boodschappen. We probeerden te achterhalen wat er van ons verwacht werd. Diverse communicatiekanalen werden benut om het doel van deze overval te achterhalen....langzaam maar zeker werd het duidelijk wat we moesten doen. De nodige voorbereidingen, van cyber technieken tot shopping lijstjes, werden getroffen. Klaar voor de actie. Met klamme handjes reden waar naar het rendez-vous punt. Terugkrabbelen konden we niet meer. The only way is forward! Gepakt en gezakt stonden we klaar. Als een donderslag bij heldere hemel stopte onze 'taxi' met piepende remmen...Instappen was eerder inspringen. Er was geen tijd te verliezen. Met scheurende banden vertrokken we naar de plaats die onze toekomst voorgoed zou veranderen. Vanaf nu zouden we voor altijd gebrandmerkt zijn met het stempel van overvaller! Onze opdrachtgever briefte ons nog kort en duidelijk. Het was duidelijk wat er ons te doen stond. Met een rot vaart knalden we naar de ingang...de brokstukken vlogen in het rond. De race tegen de klok was nu echt begonnen. De eerste horde duurde al wat langer dan voorzien. Waren onze voorbereidingen dan toch niet zo goed als we dachten? Al snel ontdekten we de sluwe listen van Starlife om ons te verhinderen om datgene te stelen waar we voor kwamen. Maar als volleerde overvallers omzeilden we de receptie en konden we binnendringen in het hoofdgebouw. Opnieuw werden we geconfronteerd door enkele knappe staaltjes van diverse technieken. Maar gelukkig hebben we een divers team met elk hun specialiteit gaande van een cybertechniek, een scheikundige, een gezondheid specialist tot een handige harry! Iedereen kon zijn bijdrage leveren. Ware het niet dat de klok nog steeds in ons nadeel verder tikte. Langzaam maar zeker ontrafelden we de codes en konden we het gegeerde kleinood bemachtigen. Er restte ons niet veel tijd om onze eigen zakken rijkelijk te vullen maar de voornaamste opdracht moest ons wel lukken. Of toch niet? In de verte doemden loeiende sirenes op. Tijd om de biezen te pakken. Snel probeerden we nog wat extra's mee te graaien maar de politie stond al voor de deur. Shit! Hoe geraken we nu nog ongezien buiten? Door de snelle inventiviteit van de handige harry en de scheikundige vonden we een mogelijkheid en konden we zonder kleerscheuren ontsnappen. Mission accomplished!

Aan de eigenaars van Project Escape, een welgemeende proficiat voor deze 'actie-break-in-room'! Een top verhaal, een top beleving! Een absolute aanrader, zeker de extreme edition.

ps de aftermath was heel leuk ;-) we hebben er nog eens goed mee kunnen lachen


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0 • Extreme edition
 • Totale beleving
 • Uitgewerkt thema
 • Technieken
 • Variatie puzzels
 • Teamwork
 • Climax

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 24 mei 2019

Hoge verwachtingen...gemengde gevoelens...

We vertrokken met hoge verwachtingen op 1 mei richting Zwolle. Deze escape room stond al lang op onze 'must play' lijst. We waren ruimschoots op tijd dus konden we nog eventjes genieten van een drankje en hapje en speelden nog een bordspel. Dan was het tijd voor de opname. We werden door de dokter opgehaald en ontvingen onze instructies. Mede door dit spelelement werden we als team uit elkaar gerukt en zorgde voor verwarring...dit heeft ons kostbare tijd gekost maar langzaam aan geraakte we op dreef. Door een verkeerde instructie verloren we nogmaals wat tijd maar toch konden ze verder met ons onderzoek. Al spelend werden we geobserveerd en niet veel later gestoord door de dokter. Spijtig dat deze een deel van inspanning te niet deed waardoor we weer wat tijd verloren. Met vereende krachten slaagden we er niet in om te ontsnappen. Spijtig want we hadden het gevoel dat het misschien toch wel gelukt zou zijn. De kamer an sich is wel geslaagd qua inrichting als sfeer. Een mooie beleving. Echter iets te veel sleutels en sloten voor ons. Wat niet wegneemt dat je deze kamer zeker gespeeld moet hebben! Het blijft nog altijd een leuke ervaring!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Nee


 • Thema en verhaal
 • Sfeer en inkleding
 • Mix van puzzels
 • Niet alles als 1 team kunnen doen
 • Veel slotjes

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 21 april 2019

You can check out any time you like, but you can never leave!

Er werd al sinds geruime tijd uitgekeken naar zaterdag 20 April. Deze datum stond met stip genoteerd want dan konden we eindelijk onze escape ervaring gaan toetsen in de escape rooms 'The Orphanage' en 'The Honeymoon Hotel'!

Na een super start in het weeshuis en een korte pauze om even terug op adem te komen, was het de beurt aan het beruchtste hotel van de Dorpsstraat. De verwachtingen waren hoog gespannen na de vorige kamer en ook hier werden we weer getrakteerd op een mooi uitgewerkt avontuur. Alles was tot in de puntjes uitgewerkt en het was genieten van begin tot einde. De beproevingen waren iets makkelijker dan het weeshuis maar daarom niet minder ingenieus! Tijdens de zoektocht moesten we steeds denken aan het liedje van de Eagles. Voor interpretatie vatbaar maar toch ;-) het omschrijft voor ons perfect het mysterieuze en donkere karakter van deze TOP kamer!


On a dark desert highway, cool wind in my hair
Warm smell of colitas, rising up through the air
Up ahead in the distance, I saw a shimmering light
My head grew heavy and my sight grew dim
I had to stop for the night.

There she stood in the doorway;
I heard the mission bell
And I was thinking to myself
'This could be heaven or this could be Hell'
Then she lit up a candle and she showed me the way
There were voices down the corridor,
I thought I heard them say

Welcome to the Honeymoon Hotel
Such a lovely place
Such a lovely face.
Plenty of room at the Honeymoon Hotel
Any time of year you can find it here

Her mind is Tiffany-twisted, she got the Mercedes bends
She got a lot of pretty, pretty boys, that she calls friends
How they dance in the courtyard, sweet summer sweat
Some dance to remember, some dance to forget

So I called up the Captain,
'Please bring me my wine'
He said, 'we haven't had that spirit here since nineteen sixty-nine'
And still those voices are calling from far away,
Wake you up in the middle of the night
Just to hear them say"

Welcome to the Honeymoon Hotel
Such a lovely place
Such a lovely face.
They livin' it up at the Honeymoon Hotel
What a nice surprise, bring your alibis

Mirrors on the ceiling,
The pink champagne on ice
And she said, 'we are all just prisoners here, of our own device'
And in the master's chambers,
They gathered for the feast
They stab it with their steely knives,
But they just can't kill the beast

Last thing I remember, I was
Running for the door
I had to find the passage back to the place I was before
'Relax' said the night man,
'We are programmed to receive.
You can check out any time you like,
But you can never leave!'


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Leuke ontvangst
 • Mooi uitgewerkt thema
 • Aan alle details is gedacht
 • Goede game flow
 • Special effects
 • Gebruik diverse technieken

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 21 april 2019

Never get out of bed, never go to the window, and never ever look behind the curtain!

We kuierden door de zonovergoten straten van Zoetermeer op zoek naar het oude meisjesweeshuis in de Dorpsstraat. Toen we het steegje in liepen werd het plotseling wat donkerder. Een blik naar de heldere blauwe lucht deed ons de wenkbrauwen fronsen. Koude rillingen liepen ons over de rug. Hadden we de juiste keuze gemaakt? We waren hier op uitnodiging. 'Zij' wilden beroep doen op onze expertise. 'Zij' wilden dat wij het jarenlange geheim wereldkundig maakten. Met veel enthousiasme hadden wij ja gezegd maar ons gezond verstand dacht er nu toch anders over. Toen we het verlaten pand betraden werden bevangen door een mysterieuze rook. Hallucineerden we nu of doemde daar nu echt de directrice voor ons op? We stonden aan de grond genageld en volgden haar bevelen willoos op. Ons brein werd door externe krachten beïnvloed. Als marionetten lieten we ons naar de gang leiden. Plotsklaps werden onze koorden doorgeknipt en bevonden we ons terug in de tijd. Echter was het weeshuis compleet verlaten. Alles onaangeroerd achter gelaten. Alsof 'zij' hier van de ene op de andere seconde van de aardbol werden weggeplukt. Het enigste wat er ons van weerhield om schreeuwend weg te lopen was de zwaar vergrendelde voordeur. We hadden zelfs geen idee hoe we hier geraakt waren. Onze gedachten waren één grote waas. Vreemd maar vooral enge gevoelens bekropen ons. Er restte ons niets anders dan op zoek te gaan wat er hier gebeurd is. Dat waren we 'hen' verplicht. Stap voor stap baanden we ons een weg in het weeshuis. We vonden diverse aanwijzingen dat de tijd hier plotseling was blijven stil staan. 'Zij' hebben hier mensonwaardige verschrikkingen moeten doorstaan. We zetten onze sombere gedachten opzij want wij moeten dit tot een goed einde brengen. Stap voor stap wagen we ons dieper en dieper in het weeshuis. We lieten geen steen omgekeerd om het geheim te ontrafelen. De zielen in de muren waarschuwen ons voor de gevaren. Voorzichtig laveren we om de valkuilen heen. We tasten soms volledig in het duister maar laten ons niet ontmoedigen. Met vereende krachten slaan we ons er door heen. De gruwel wordt met de minuut duidelijker. 'Zij' hebben afgezien laat daar geen twijfel over bestaan. Met een ultieme krachtinspanning konden we enige bewijs voor deze gruwel aanschouwen. Hopelijk vinden de zielen van deze arme meisjes eindelijk rust nu de waarheid achterhaald is.


We hebben ons super geamuseerd met dit geweldige avontuur. Het filmische decor, oog voor details, prachtige puzzels, uitwerking van het thema, kortom alles was top! We weten niet hoe jullie deze kamer gaan overtreffen maar dat zullen we binnenkort mogen ervaren in 'The End'.

Een absolute aanrader die niet op je lijstje mag ontbreken. Zonder meer een van de beste escape rooms samen met de 'Freakshow' die we ooit gespeeld hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiast onthaal ;-)
 • Thema volledig uitgewerkt
 • Oog voor detail
 • Filmisch decor
 • Uitdagende puzzels
 • Diverse technieken en technologieën
 • Donkere sfeer en effecten

  xMvdsjadelouisaDaan92MarcAlecGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtereduarddouwesdekkerDarkParkessejjtientien

GE-WEL-DIG!!! VERWACHTINGEN VOLLEDIG WAARGEMAAKT!!

De verwachtingen waren torenhoog na de aankondiging van de nieuwste escape room, of zeg ik beter "experience". We waren er als de kippen bij om de kamer te reserveren. Het aftellen naar gisteren was begonnen... De trailer was alvast veelbelovend alsook de eerste reviews die hier en daar te lezen waren...

We werden enthousiast verwelkomd in hartje Mechelen. Zowel buiten als binnen is het een toplocatie. We konden nog even acclimatiseren met een drankje en we werden met mondjesmaat ingelicht over de mysterieuze priesterorde van Sint-Rumoldus. Geïntrigeerd en nieuwsgierig door de mysterieuze boodschap van priester Albay waren we toch op onze hoede voor de onverklaarbare verschijnselen die hij beschreef. Maar onvervaard besloten we de priester onze hulp aan te bieden en gingen we de uitdaging aan.

We trokken de Hombeekse bossen in op zoek naar het graf en de kerk. Maar we troffen meer aan dan we wilden...We vielen van de ene verbazing in de andere...Mirakel na mirakel voerde onze speurtocht ons naar donkere plaatsen waar we menigmaal de vijand te sluw af waren. Soms met verstand, soms met geluk, soms met wat hulp van onze engelbewaarder. Priester Albay had gelijk! Hier gebeuren hele vreemde dingen die menig relikwiejager de stuipen op het lijf zou jagen tot de dood toe. We holden van huut naar her en van her naar huut maar de buitenaardse verschijnselen weerhielden ons er niet van om de laatste horde te nemen. De ultieme strijd die op het nippertje in ons voordeel werd gewonnen! Priester Albay, je kan weer op beide oren slapen. Het geheim is veilig bij ons.

Team ALDI

We hebben met volle teugen genoten van de escape "experience". Suspens van begin tot einde!
Wellicht momenteel de beste kamer van Belgie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0 • TOP LOCATIE
 • ONTVANGST & SERVICE
 • ENTHOUSIASTE INTRO
 • VERHAALLIJN EN THEMA VAN BEGIN TOT EINDE
 • KAMERS TOT IN DE PUNTJES UITGEWERKT
 • DETAILS TOT IN DE PUNTJES UITGEWERKT
 • DIVERSITEIT PUZZELS

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 31 maart 2019

Inchecken is geen probleem maar kan je uitchecken? Dat is de hamvraag!

In de verte langs de weg doemde het beruchte hotel op. Er deden veel verhalen de ronde. Maar we wilden toch liever zelf de geruchten over spoken en klopgeesten ervaren. Zo erg kon het toch niet zijn, of wel? Nadat we door de enthousiaste conciërge onthaald werden, konden we inchecken. 4 personen, 2 kamers met ontbijt. Ons zouden ze in de nacht niet wegjagen. Wij zouden dit volhouden tot het ochtendgloren! Geen spook of geluid dat ons zou verjagen. Aangekomen in de lobby stonden we wat onwennig te draaien en niet veel later zochten we de weg naar onze kamers. We holden van 'huut naar her'. Hoeveel kamers en gangen zijn er in dit hotel? Na wat rondjes draaien stonden we terug bij de receptie. Leeg en verlaten...waar is Mauel als je hem nodig hebt? Hij weet niets en ook wij weten niets. Plotseling als een donderslag bij een heldere hemel hoorden ook wij de vreemde geluiden. Zouden de verhalen dan toch kloppen? We lieten ons niet van de wijs brengen en vonden op de koop toe onze kamers. De kamer was ruim en van alle gemakken voorzien met een mooi uitzicht op de stad. Die 4 sterren van weleer waren terecht. We pakten onze koffers uit, trokken onze pyjama aan en vleiden ons neer op het bed. Tijd voor een goede nachtrust. Toen het licht uitging brak de hel los. De muren kwamen tot leven en een hels lawaai hield ons uit onze slaap. Dan maar op zoek want we zouden toch geen oog dicht doen. We dwaalden als gekken (wie is er nu het spook?) door het hotel. Verdieping na verdieping zochten we naar de geluiden die zich in de muren leken te bewegen. Het werd vreemder met de minuut. Tot op de koop toe leken net als alle andere gasten ook de conciërge spoorloos verdwenen. Maar we gaven niet op. 'Wie zoekt die vindt' luid het motto dus zwoegden we ons door de nacht en het hotel. Team Aldi checked out, of toch niet? Dat is aan de volgende hotelgasten om zelf uit te vinden...


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5 • Leuk thema
 • Mooi uitgewerkt
 • Enthousiast onthaal
 • Gezellig na-babbel moment

  Escape HotelGeskes2008Hopsa

WO-II: Drukkerij

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 17 maart 2019

Je waant je echt een verzetsstrijder!

Als het thema WOII is dan zijn we eigenlijk al verkocht. Dus met grote verwachtingen trokken we met team ALDI gisteren vanuit België naar Nijmegen. Aangekomen werden we meteen verrast door het enthousiaste onthaal. De toon was gezet. Na een korte maar duidelijke briefing, failure was not an option, konden we aan de slag. Er restte ons slechts een luttele zestig minuten alvorens de vijand ons zou oppakken. Een immense druk rustte op onze schouders. Het vaderland had ons nodig! We gingen al snel aan de slag. De drukpersen ratelden aan een ongeziene snelheid. Af en toe sputterde de motor lichtjes maar we lieten ons niet uit ons lood slaan. In de verte hoorden we de Duitse pantservoertuigen naderen. Slechts minuten hadden we nog om ons leven en dat van vele andere verzetshelden, soldaten en landgenoten te redden. Met een laatste krachtinspanning worstelden we ons naar de vrijheid. Oef! We konden het nog na vertellen en deden dat dan na afloop in stijl!

Top kamer! Top beleving! Tot thema! Top personeel!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0 • Enthousiast onthaal
 • Tot in de puntjes uitgewerkt thema
 • Leuke puzzels
 • Geschiedenis van begin tot einde
 • Subliem einde :-) en het presentje uiteraard
 • Soms net iets te donker voor brildragers :-)

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Geplaatst op: 01 januari 2019

A Touch of Green Gold!

De voorlaatste dag van het jaar wilden we nog eventjes afsluiten met een escape room. Onze oog viel op de 'Blind Tiger'. Het was heel druk op koopzondag in Venlo. Het was letterlijk over de koppen lopen en zoeken naar parking. Eenmaal aangekomen werden we ontvangen door een enthousiaste game master en kregen we de intro film te zien. Het verhaal en doel was duidelijk. Maar konden we het geheim ontrafelen? De 60 minuten starten en we konden aan de slag. We gingen naarstig op zoek naar de nodige informatie. Beetje bij beetje, puzzel na puzzel kwamen we dichter bij het einddoel. Na een laatste krachtinspanning en met 13 minuten over de klok konden we het geheim aanschouwen.

We hebben heel erg genoten van een mooi aangeklede kamer, niet speciaal heel technisch, maar hier en daar leuke snufjes, met mooie en unieke puzzels en zeker een heel goede puzzelflow.

Een aanrader!

En een heel leuk aandenken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Leuke inrichting kamer
 • Mooi uitgewerkte opdrachten en puzzels
 • Thema
 • Verhaallijn

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 21 december 2018

Opgejaagd als wild...

Voor de tweede keer deze week weer op pad met TEAM A👩🏻‍🏭­L👩‍⚕️D👨‍🔬I👨‍💻. Vandaag was het de beurt aan 'Hunting Season'. Zouden we deze nieuwe creatie ook aan ons palmares kunnen toevoegen? Ondanks het prille bestaan van deze escape room kreeg deze al veel mooie reviews en scores. Dus moesten we dit zelf eens gaan onderzoeken. Na een enthousiast ontvangst en introductie konden we van start. Wat ons meteen opviel was dat de kamer tot in de puntjes was afgewerkt. Heel veel oog voor details. De puzzels varieerden van makkelijk tot moeilijk en waren heel leuk gevonden. Langzaam maar zeker ontrafelden we het geheim van de jager maar we moesten ons wel haasten...anders zouden wij wellicht aan zijn trofeeën muur geëindigd zijn. Met slechts een minuut acht op de teller wisten we aan zijn handen te ontsnappen. Oef, missie geslaagd. We hebben ons van de eerste tot de laatste minuut super geamuseerd. Deze kamer is een echte topper! Dit willen we in België meer zien...


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0 • Ontvangst en intro
 • Uitgewerkt thema, sfeer en details
 • Licht- en geluideffecten
 • Originele puzzels
 • Spannend tot het einde

  Wout V

Emerantia (escapehouse)

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 19 december 2018

Rat race in a dark house...wow!

Er waren nog niet zo veel reviews dus niet goed wetende wat te verwachten, keken we erg uit naar deze escape room.

Het onthaal was zoals we verwacht hadden en dat vonden wij erg leuk :-) Niet iedereen zal het hier mee eens zijn maar het heeft wel iets...de spanning wordt zo eigenlijk vanaf het betreden van het huis al opgebouwd wat de beleving ons inziens intenser maakt. De toon was gezet en dit zou bijna de volle 80 minuten doorgaan. De inrichting, effecten en puzzels konden ons bekoren maar zijn zoals vermeld zeker niet voor beginnende escapers, enige ervaring lijkt ons niet overbodig.

We voelden de aanwezigheid van Eva in het huis en het werd een race tegen de klok om het hele huis te doorgronden maar we slaagden er in om de waarheid te achterhalen! Na afloop hadden we ook nog een aangename babbel met de game master van deze kamer.

We hebben met volle teugen genoten van dit 'huis'!
Deze kamer mag niet ontbreken op je palmares!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0 • Unieke ontvangst
 • Uitgewerkt thema
 • 'Alles' gebruikt
 • Puzzels
 • De eindpuzzel een groter 'moment de gloire' geven

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 26 november 2018

Woooow!

Met erg hoge verwachtingen vertrokken we richting Rijswijk maar toch gingen we met een bang hartje naar binnen want er waren menige personen niet terug gekeerd van Jason's curse...Na een enthousiast onthaal door de eigenaar himself (de eerste helft :-) was het tijd om aan de uitdaging te beginnen. Vanaf de eerste seconde werden we mee gezogen in het verhaal en vielen we van de ene verbazing in de andere. Leuke puzzels, leuke geluids- en lichteffecten en nog leukere technieken. We zaten echt in de flow van het spel. En dan is er dat ene moment van "what the fuck is dit?" en "Hé, was dit niet? Nee? Ja?". Heerlijk zo een momenten. Het ontrafelen van het mysterie verloopt gedreven door pure adrenaline en met nog 10minuten en 25 seconden om de teller konden we het pand veilig en euforisch verlaten. De vreugde kreten zullen ze in de omstreken gehoord hebben :-)

Tijdens het nakaarten werden we door de eigenaar (de tweede helft :-) op het Escapemenu attent gemaakt en maakten we maar al te graag gebruik van hun suggestie en dat hebben we ons geen moment beklaagt. VOor zij die van wat verder komen en nog iets lekkers aan een democratische prijs willen eten, is er maar een adres: Herberg van Ouds 't Nest. Nadat de hongerigen gespijst waren, wilden we nog aan the hangover beginnen maar die was net voor onze neus geboekt...maar we komen zeker terug!

We hebben super genoten van deze escape room!

TOPPER! DEZE MOET JE GEDAAN HEBBEN!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Super enthousiast personeel en eigenaars!
 • Totale en geniale beleving!
 • Sfeer, inrichting en spanning van de kamer!
 • Verhaallijn en thema van begin tot einde uitgewerk
 • Diversiteit puzzels, geluid, licht en technieken!
 • Escapemenu in Herberg van Ouds 't Nest is echte
 • Lekker mind fuck :-)
 • Er is maar 1 Jason's Curse :-)

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 02 november 2018

Suspense tot de laatste seconde...

Met grote verwachtingen keken we uit naar de meisjeskamer en deze werden ook grotendeels ingelost. De schitterende ontvangstruimte zorgde er voor dat we ruimschoots op tijd ter plaatse waren zodat we ons nog wat konden amuseren met de aanwezige randanimatie. Top!
Om 16h15 was het dan zo ver en konden we starten naar de zoektocht wat er uiteindelijk met het weesmeisje gebeurd was. We hadden een goede flow in ons spel en leefden ons uit met de verschillende puzzels. Hier en daar zaten er wel enkele verrassingseffecten in maar echte horror was het niet. Daar bleven we een beetje op onze honger zitten maar verder was een een super escaperoom. In de dying seconds van het spel met de laatste puzzel in onze handen kreeg "hij" ons nog net te pakken...verdorie toch! De aftermovie was heel leuk om te zien :-)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5 • Ontvangstruimte
 • Aftermovie
 • Decor
 • Puzzels

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 21 oktober 2018

Gewoonweg zalig genieten van begin tot einde!

De volgende kamer uit de publieksfavorieten van 2018. En laat het duidelijk zijn dat ook deze kamer zeer terecht een van deze topfavorieten is! ```
De voormalige kazerne waar de Riddle Room gelegen is, is op zich al heel leuk en valt goed te combineren met een leuk terrasje of wandeling in het bos. Eenmaal aan de escaperoom aangekomen, werden we enthousiast onthaald. Na een korte introductie door Scotland Yard mochten we dan zelf op zoek naar de buit van de hoofdconducteur. Konden we zijn mysterie ontrafelen? Daar waar de Engelse collega's er niet in slaagden, lukte het dit Belgisch speurders team met glans om de goed verstopte buit te vinden en terug te bezorgen aan zijn eigenaars. Missie geslaagd!

Het thema, de sfeer, de afwerking, de inrichting, de effecten en de details van deze kamer zijn goed doordacht en uitgevoerd, top! We waanden ons echt in een station en alles wat daar bijhoort uiteraard :-) De puzzels varieerden van eenvoudig tot wat moeilijker maar niet onoverkomelijk. Dit zorgt voor een goede flow in de kamer en draagt bij tot heel veel speelplezier en de totale beleving. Deze kamer toverde een lach op onze gezichten.

Kortom, een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Uitgewerkt thema, sfeer en details
 • Afwerking, inrichting en effecten
 • Techniek
 • Leuke en variërende puzzels
 • Geen slotjes!!!
 • Enthousiast personeel

  koenzieThe Riddle Room

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 30 september 2018

FREAKING AWESOME!!!

Het was een lange trip vanuit België en een onverwachte file in Rotterdam dreigde nog roet in het eten te gooien. We arriveerden maar net op tijd. Dus even relaxen alvorens aan de Freakshow te beginnen zat er niet in maar niet getreurd want met 4 seconden op de klok wisten we net te ontsnappen aan de freaks 😁… Oef!

We keken echt uit naar deze kamer gezien de lovende commentaren en wat werden we verwend op onze wenken. Hier kan je alleen maar in superlatieven spreken over het thema, decor, puzzels, aankleding, vernuft, tecnische hoogstandjes,...kortom WAANZIG GOED!

Petje af voor de makers van deze kamer en we komen snel terug voor de overige kamers. Dat is beloofd! We waren zo blij dat er geen cijfersloten aan te pas kwamen. Al de rest was puur genieten al deden we dat pas nadat we buiten waren want tijdens de 60 minuten was het een al adrenaline. Van de inspanning of het schrikken, dat weten we al niet meer 😂.

Mocht het nog niet duidelijk zijn wij zijn fans!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0 • Freaky awesome onthaal
 • Freaky awesome thema
 • Freaky awesome afwerking
 • Freaky awesome puzzels
 • Freaky awesome einde
 • Dat het na 60 minuten al gedaan was :-)

  xMvdsDaan92MarcAlecGertDeGoudvisCasturiiRobin02Kooijv3chterhiddevkessejjtientien

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 01 september 2018

Close, but no cigar!

Je hebt escape rooms en je hebt Escape Rooms! Deze stond al een tijdje op onze wishlist en afgelopen zondag trokken we richting Den Haag vanuit het verre België. Na een enthousiaste ontvangst gingen we van start. Gestaag vorderden we in het verhaal en probeerden we het kluwen te ontrafelen. Succes werd afgewisseld met what the fuck momenten. We vielen van de ene verbazing in de andere en hadden niet de tijd om de zo mooi afgewerkte escape room helemaal in op ons te nemen tot in de kleinste details. We waanden ons soms meer op een filmset dan in escape room. De aandacht voor details is super! Om nog maar te zwijgen van de uitdagingen, hersenkronkels, afwerking en technieken. Kortom, als je dacht alles al gezien te hebben dan hebben ze ons hier toch helemaal om ver geblazen! Je mag hier spreken van Champions League uitvoering! Voor sommige is 80 minuten meer dan genoeg maar voor ons was het net te weinig :-) maar dat maakt het er niet minder leuk op! We kijken uit naar de andere kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Nee


 • Uitgewerkt thema
 • Inrichting en aankleding
 • Originele en leuke puzzels
 • Aandacht voor de kleine details
 • Technieken
 • Service

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 30 september 2018

O.ZO. en zo ook wij!

Na "The Asylum Revealed" en "The Zodiac Letter" gingen we als verzetsstrijder de strijd aan tegen de grote oorlogsmachine. Slechts een 40 minuten durende propagandafilm waren we verwijderd van onze ter dood veroordeling. Met vereende krachten krachten slaagden we er op het nippertje in om aan de klauwen van de vijand te ontsnappen. De inkadering van het verhaal en de locatie is top! We waanden ons bijna 80 jaar terug in de tijd. De puzzels waren heel leuk en uitdagend zonder echt high tech effecten. Goed opletten want éénmaal is dan ook maar éénmaal :-) We hebben ons super geamuseerd! Een absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst en service
 • Thema en aankleding
 • Unieke locatie
 • Verhaal
 • Letterlijk één kans om te ontsnappen

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 19 augustus 2018

The Mt. Diablo code concerns degrees + # inches along the degrees. Fubar!

Na onze geweldig avontuur "The Asylum" wilden we de andere kamers absoluut ook nog eens komen spelen. Vandaag was het de beurt aan de "Zodiac Letter". De kamer was zoals verwacht volledig in thema en we begonnen sterk aan het ontrafelen van het geheim. Langzaam maar zeker ontrafelde we zijn raadseltjes maar een heel kinderlijk simpel iets zagen we iets te snel over het hoofd waardoor we in snelheid gepakt werden. We konden helaas net niet ontsnappen aan deze listige moordenaar...zijn geheim zal met ons het graf in gaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Puzzels
 • Ontvangst, enthousiasme personeel
 • Inkleding kamer
 • Eénmalige puzzelitem

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 24 augustus 2018

Het is geen klein bier!

Een escaperoom in je eigen dorp. Die moet je gedaan hebben. We mochten als een van de eersten officieel de kamer spelen en we hebben er met volle teugen van genoten! Het verhaal neemt je mee naar de Middeleeuwen en dit thema werd van begin tot einde trouw gevolgd. Geen high tech maar wel leuke mechanische opdrachten volledig in de tijdsgeest van toen. Het verhaal was leuk en als je weet te ontsnappen is de beloning des te leuker! Kortom, wij kijken uit naar de tweede kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele locatie
 • Opdrachten in thema en tijdsgeest
 • Goede mix van opdrachten
 • Originele timer

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Geplaatst op: 09 mei 2018

Mooie kamer! Mooi setup!

Er werd heel laat beslist om toch nog ergens laat op de avond een escaperoom te spelen. Er was niet dadelijk een game master ter beschikking maar een kwartiertje later kregen we het verlossende telefoontje dat we alsnog konden start en! Kudo's voor de flexibiliteit van het persooneel! Na een hartelijke ontvangst konden we dadelijk starten. Een vrij klassiek 'escape from jail' verhaal maar wel heel leuk uitgewerkt. Ook de teamdynamiek in het begin is erg leuk en zorgt voor extraatje. De puzzels en technologie zijn leuk uitgevoerd. Kortom een mooie kamer waar we ons goed geamuseerd hebben. Een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: JAKI 👻👽💀😈

Ontsnapt: Ja


 • Flexibiliteit van personeel
 • Leuk thema, puzzels en technologie
 • Teamwork

 

Laad meer reviews

0 reviews