Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Het Gulden Recept

Houthalen-helchteren , Belgium

Open now

60 minutes

2 - 6

Read reviews

More about Het Gulden Recept

Keer terug naar de middeleeuwen en de kamer van de laatste abt van Ter Dolen. Laat je meeslepen in dit spannende verhaal waarbij je tracht het geheime recept te vinden en de eeuwenoude traditie van de Doolse abten voort te zetten.

Themes

Mystery

Properties

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Escapetalk.nl statistics

19 likes

103 visitors

90.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Eikendreef 19
3530, Houthalen-Helchteren
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

44 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Dit kon zoveel meer zijn...


Op amper 20 minuten van waar ik woon ligt een escape room die ik nog steeds niet bezocht heb. Elke keer als ik naar Hasselt rij zie ik een groot reclamebord: Mystery 19 Escape room en hoe ik het voor elkaar gekregen heb om het zo lang al voorbij te rijden is me een raadsel.

Onthaal:

Deze escape room ligt op het terrein van Ter Dolen. Hier wordt het abdijbier “ter Dolen” gebrouwen en die brouwerij is tevens te bezoeken. Ook kan je hier wat drinken en hebben ze kleine snacks als kaas en bittergarnituur. Ik zou iedereen adviseren die deze room wil komen spelen om, zeker bij goed weer, wat meer tijd uit te trekken en hier ff te onthaasten.
Melden voor de escape doe je in het café zelf waar je dan een beetje ongemakkelijk mag wachten.
Op dat moment wisten we niet of er iemand zou komen of dat het personeel het ff te druk had met andere zaken, maar qua communicatie kon het wel iets vlotter.
10 minuten later werden we opgehaald door de GM van dienst en die nam ons mee naar het prachtig kasteel De dool stammende uit de 16de eeuw. Goh en zeker in het donker zag het er echt fantastisch uit.
Binnen krijg je de standaard uitleg en heb je de mogelijkheid om je spullen op te bergen.

Kamer:

We keren terug naar de middeleeuwen, meer specifiek naar de kamer waar de laatste abt van Ter Dolen verbleef. Hier verborg hij het geheime recept en aan ons om dit binnen de 60 minuten terug te vinden en de traditie verder te zetten.
De kamer ( wat eigenlijk een single room is) ziet er mooi en authentiek uit. Hij is niet erg groot, dus ik zou max 4 personen aanraden.
Het thema is natuurlijk middeleeuws en techniek hoort daar ook niet thuis. Het is dus vooral een First gen kamer met hangsloten en mechanische constructies. Erg is dat niet, beter nog, het past perfect.

Wat niet goed zit is de natuurlijke flow. De kamer werkt met veel decoratie en dat werkt sfeerversterkend, maar het werkt niet goed als de kamer niet duidelijk is qua puzzels. Dan werken al die attributen net verwarrend. En daar zat het grootste probleem van deze room, het ontbreken van aha momenten, zelf linken leggen en niet doelloos zoeken naar wat we kunnen of moeten doen. De reden waarom je bepaalde dingen moet doen is niet duidelijk en zijn gebaseerd op het betere zoekwerk. Zoekwerk dat op zich niet erg is, want we zijn op zoek naar een geheim, maar de puzzel zal toch wel een beetje een reden of richting moeten geven.
En dan slaat zoeken/puzzelen om in frustratie en dat was ff geleden.

Het 2de probleem bij de kamer is dat hints wel kunnen, maar je dan te snel terug buiten staat. De kamer is dus ontworpen dat je tijd verliest met het zoeken. De manier van hints geven staat dan weer haaks op wat je wilt bij een middeleeuws thema en waarom er voor deze oplossing is gekozen is voor mij het echte mysterie.
Na wat hulp van buitenaf zijn we er uiteindelijk uitgeraakt maar echt geamuseerd heb ik me hier niet.
De kamer mist sfeer op vlak van muziek en het licht is veel te fel. Hier horen kandelaars aan het plafon bij met kaarsen en een oude monnikenmuziek. Hoe gaaf zou dat zijn.

Het einde doet wat het moet doen en als je de kamer haalt krijg je nog een leuk aandenken.


Conclusie

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat dit geen puzzelkamer is, maar een zoek en doe kamer.
Uiteraard ga je hier wat puzzels tegenkomen, maar in hoe verre je daar gelukkig van gaat worden laat ik in het midden.
De logica is dikwijls ver zoek maar als je er in slaagt om de juiste linken te leggen dan kan dit heel leuk zijn.

De cadans, de flow zit gewoon niet lekker in deze kamer en dat zie je al aan het slagingspercentage (40%) waar je eigenlijk als bouwer niet trots op moet zijn. Zeker omdat het een vrij eenvoudige room in opzet is. eigenlijk zou je moeten willen dat iedereen deze kamer haalt met kleine aha/eureka- momenten, ook al is dat zoeken en doen.

Dat spannend en meeslepend verhaal komt ook totaal niet terug in de kamer, meer nog er is geen spanning want er is totaal geen reden waarom wij binnen de 60 minuten weg moeten zijn. Het zijn losse opdrachten die telkens leiden tot een nieuw slotje.

Dat en het gebrek aan sfeer maakt dit voor mij geen hoogvlieger.
Wat baal ik ervan om dit te moeten schrijven want zowel het thema als de locatie zijn perfect voor een mooie originele room. Jammer.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 3.5

Service: 7.5


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Standcmarieke

StanStanEscape ExpertMember since: 2017 November 13 (141 rooms played)
Posted on: 2021 December 6

Toffe locatie, daar blijft het helaas bij

Nadat we inmiddels waren bijgekomen van onze horror experience bij Entered, trokken we uiteraard door om nog een escape room te gaan spelen. 'Het Gulden Recept' bij Mysterie 19 stond voor ons op de planning. In het donker was het even zoeken waar het precies was, maar wat een toffe locatie!

We melden ons in het winkeltje dat tegen het café aan lag (op deze locatie wordt namelijk bier gebrouwen), in het wat krappe winkeltje hebben we om en nabij de 10 minuten moeten wachten voor onze GM ons kwam ophalen. Hij nam ons mee naar buiten om zo naar de escape room te gaan. Ook hier, wederom een korte shout-out naar de locatie! Het schemerde inmiddels, had net geregend en het was koud, echter kwamen we hierdoor helemaal in de stemming voor deze kamer. We liepen een oude ijzeren poort door om zo richting het kasteel te gaan, hier wakkerde een kaarsje boven de deur, aan de sfeer kan vanaf de buitenkant niets gezegd worden.

De totaalbeleving houdt hier echter helaas op voor mij. Eenmaal binnen krijgen we een standaard praatje over de kamer en over escapen in het algemeen. We bevinden ons in een kasteel, techniek heeft hier dus niets te zoeken. Mede daarom moeten we al onze spullen in een grote kast deponeren. Wanneer we echter de kamer betreden, is het eerste wat mij opvalt een grote beamer die vanuit de muur wat projecteert. Enfin, al snel werd ons duidelijk dat dit een echte old school 1.0 kamer is. Veel mechanische 'puzzels' en veel zoekwerk. De logica is gedurende de gehele kamer wat mij betreft erg ver te zoeken. Er zat dus helaas totaal geen flow in deze kamer.

Het verhaal is erg vaag en we moeten ons telkens de vraag stellen: "Wat hebben we nu eigenlijk zojuist gedaan?". Er is (te) veel afleiding in de kamer en er is vrijwel geen sfeer omdat er geen gebruik wordt gemaakt van muziek of iets dergelijks. Nadat we een redelijk aantal hints hebben ontvangen, ontsnapten we ruim voor het verstrijken van de tijd. Je krijgt uiteindelijk wel een leuk aandenken mee!

De locatie is erg tof, de kamer voor mij persoonlijk wat minder. Wat erg jammer is, want ik ben ervan overtuigd dat er veel meer uit te halen valt. Dikke tip overigens op deze locatie; het café is erg gezellig! Daar hebben we na deze escape dan ook nog de tijd genomen om hier alles te laten bezinken!


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 4.0

Service: 7.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

kim_ruttenkim_ruttenJunior EscaperMember since: 2019 March 30 (42 rooms played)
Posted on: 2021 August 2

Een escaperoom uit de 16de eeuw

Nostalgisch, gebruik van natuurlijke materialen en authenticiteit. Als je wil terugduiken in de 16de eeuw, is dat gelijk de mooiste verdienste van deze escape room. Echter, qua scenario, verhaallijn, slotjes, sleutels en beleving gaat exact hetzelfde op: dit is een escape room van de eerste generatie. Ik zou zelfs niet de moeite willen doen om hem te reviewen, doch de hoge score hier op escape talk schept verwachtingen die gewoonweg niet ingelost kunnen worden naar moderne standaarden.

Voor mij een 6 (met daarin de grote verdienste van de locatie, vriendelijke service en het aandenken)


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 2.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • authentiek
 • locatie
 • sleutels, slotjes en sleutels
 • geen verhaallijn

  Tom Adriaensen

ManuManuJunior EscaperMember since: 2021 December 22 (17 rooms played)
Posted on: 2022 June 5

een absolute must-play!

De kamer is in een stuk van een kasteel dat op privédomein ligt. Je kan dus niet in de buurt van het kasteel komen tenzij je deze room speelt. Het is een volledig mechanische room. Je duwt bv fysiek ergens tegen waardoor aan de andere kant ook fysiek iets wordt weggeduwd. Niets elektronisch behalve een stukje van het tipsysteem. Dit is wat puur mechanische rooms betreft de allerbeste qua sfeer. De puzzels zijn ook heel leuk gevonden. Je zal je meermaals tegen je hoofd slaan met het idee "hoe kon ik dit missen? Het staat voor mijn neus.". De makers hebben heel ingenieus met onze denkpatronen gespeeld. Dit is een absolute must-play!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  03:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

xq07xq07Escape ApprenticeMember since: 2022 May 7 (2 rooms played)
Posted on: 2022 May 7

leuk concept

leuke spel en leuk verhaal. en leuke verrassing op het einde


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Mystery12Mystery12EscaperMember since: 2021 October 10 (32 rooms played)
Posted on: 2022 April 12

Goed voor een beginnend escaper

Aangezien deze escaperoom tussen de toprooms stond, moesten we deze gedaan hebben. Na al vele spectaculaire escaperooms gespeeld te hebben, was deze voor ons niet echt een topper. Als je het kasteel ziet, denk je echt wauw! Maar als je dan binnenkomt in de kamer valt het wel wat tegen. Pas op, sommige delen van de puzzels waren zeker wel uniek, maar we zijn niet omvergeblazen. De beloning die je krijgt op het einde is wel zeker een toffe meerwaarde. In het algemeen hadden we gewoon meer verwacht en was het jammer dat het niet tot z'n recht komt eens je binnen bent. Ik raad deze wel zeker aan voor diegene die nog maar net beginnen met escapen.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving
 • Decor
 • Puzzels

 

Tof!

Minder puzzels maar wel een heuse zoektocht en leuke slotjes. Leuke inkleding!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service

 

Mooi gemaakt!

Prachtige entourage, passend bij het verhaal. Leuke puzzels, niet te makkelijk.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

mikenzomikenzoJunior EscaperMember since: 2019 December 25 (23 rooms played)
Posted on: 2021 December 19

Middeleeuwse zoektocht

Vanwege de plotselinge harde lockdown zijn we op het laatste moment uitgeweken naar onze zuiderburen. Prachtige locatie waar we zeer vriendelijk werden ontvangen. Het verhaal speelt zich af in een kasteel in de middeleeuwen waar we naar terug reizen. Robuuste oude sloten en houten meubels doen authentiek aan. Uiteindelijk was het voor ons gevoel meer zoeken dan puzzelen. Hoewel veel techniek in de kamer bij het beoogde tijdperk hoorde was het hintsysteem weer hypermodern. Ook waren er superveel objecten die uiteindelijk ongebruikt bleven en dus niets met een puzzel te maken hadden. Al met al een sfeervolle kamer waar je overladen wordt met input en uiteindelijk je weg moet vinden tussen legio opties. We hebben ons prima vermaakt.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Team: 3$c@pEe$

Escaped: Yes  56:56 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Veel spullen
 • meer zoeken dan puzzelen

 

We hebben ons fantastisch geamuseerd!

Mega leuke originele escape room. Je wordt meegezogen in het thema. Heel originele snufjes. Tof team ook!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

benjaminbenjaminEscape ExpertMember since: 2020 June 16 (93 rooms played)
Posted on: 2021 August 24

Leuke escaperoom, toplocatie

Fijne ontvangst op een prachtige setting. Alleen al om ervoor en erna iets te drinken op het prachtige domein is een bezoek aan deze escaperoom zeker en vast de moeite waard. Fijn avondzonnetje, lekker Ter Dolen biertje, en nakaarten maar. Heerlijk.

De escaperoom zelf dan. We hebben ons met 5 goed geamuseerd, al zou ik wel aanraden om het met maximum 4 personen te doen gezien de relatief beperkte ruimte. Kamer bevat fijn afwisselende, logische puzzels. Verhaallijn doorheen de kamer is ok, misschien zou een intro met het aanwezige scherm met een filmpje bijvoorbeeld nog een leuke extra kunnen betekenen, of doorheen de kamer eens een spannend effect zou leuk zijn. In deze kamer vind je geen spitstechnologie, maar dat doet geen afbreuk aan de escape. Integendeel, het mechanische hoort perfect bij Middeleeuwse sfeer en thema.
``
Kortom: Wij kwamen met een erg goed gevoel eruit en hebben ons prima geamuseerd in ieder geval! En genoten van het terrasje achteraf.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Fijne ontvangst, leuk aandenken/traktatie
 • Goede inkleding
 • Fijne, afwisselende puzzels
 • Enkele leuke mechanische spitsvondigheden
 • Zeer mooie locatie
 • Wat krap voor meer dan 4 personen
 • Sfeer heeft nog net dat 'tikkeltje' extra nodig

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenEscaperMember since: 2017 October 22 (44 rooms played)
Posted on: 2021 August 17

Middelmatig

Deze kamer speelden we met zes. De reviews op voorhand gaven nogal hoge punten, maar die bleken overdreven.
Er is niks substantieel mis aan de kamer, maar het is zeker geen hoogvlieger qua verhaal.
Wel enkele puzzels waar over nagedacht moest worden.
De rommel hier en daar in de kamer zorgt voor veel afleiding. Je veramelt allerlei spullen die dan niet nodig blijken te zijn.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in July 2021

Played with 6 persons

Team: Breakaway Bandits

Escaped: Yes  52:16 min


 • enkele leuke puzzels
 • teveel afleiding
 • kleine ruimte voor zes

 

familievfamilievJunior EscaperMember since: 2020 October 10 (20 rooms played)
Posted on: 2021 July 10

Ontsnappen uit de Middeleeuwen

De kamer bracht ons terug in de tijd. De monnik had heel wat technische snufjes in petto. Met een paar kleine tips kon ons gezin toch tijdig ontsnappen. Er waren niet veel “echte” puzzels om op te lossen maar dat werd ruimschoots gecompenseerd. Een echte beleving.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Techniek

 

Spannende ervaring!

Met mijn partner, 2 zonen en vriendin was dit de eerste keer in een escaperoom. Het was superleuk, spannend, verrassend en in een kasteel als locatie, zeer speciaal. We hadden misschien nog 5 minuten nodig om buiten te geraken.... we gaan de nieuwe escaperoom die nu in opbouw is zeker komen testen. Het Ter Dolenbiertje achteraf is een must.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Unieke locatie
 • Mooi verhaal
 • Technisch toffe raadsels
 • Spannend
 • Professionele ontvangst

 

robinhorobinhoJunior EscaperMember since: 2020 October 10 (28 rooms played)
Posted on: 2021 June 20

13 kamers gespeeld

Zeer leuke en thematische kamer vol mechanische “snufjes”!
Verhaal zit goed in mekaar en raadsels volgen mekaar constant op…
Ontvangst zeer spontaan en duidelijke uitleg omtrent de spelregels, chapeau voor het creëren van de “nieuwsgierigheid” naar de kamer…


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:08 min


 • Ontvangst
 • Volledig mechanische kamer
 • Mooie raadsels die mekaar constant opvolgen
 • Thema
 • Omgeving
 • “Beloning” bij het ontsnappen
 • Zandloper als klok

 

gingergingerEscape ApprenticeMember since: 2020 October 10 (28 rooms played)
Posted on: 2021 June 20

Geweldig!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

imartensimartensJunior EscaperMember since: 2021 September 13 (27 rooms played)
Posted on: 2021 October 11

Leuke kamer, maar wel moeilijk

Als toch ervaren escaperoomer vond ik deze kamer niet gemakkelijk.
Hij was zeer mooi ingericht, er waren erg leuke puzzels, maar er waren ook veel slotjes en sleutels, en dat vind ik, als eraveren escaper, minder tof.
Toch was het een erg leuke avond! Toffe inkleding, goede begeleiding, en tips op juiste momenten!


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Inkleding is mooi!
 • Moeilijke kamer, veel tips nodig

 

patrice_vangeelpatrice_vangeelEscaperMember since: 2020 October 17 (33 rooms played)
Posted on: 2020 October 17

Zalig concept! Heel leuk voor jong en oud!

Super vriendelijk ontvangst, het thema is enorm leuk uitgewerkt en maakt de escaperoom echt uniek!
Wij zijn nipt ontsnapt!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

wekkewekkeEscaperMember since: 2019 December 2 (32 rooms played)
Posted on: 2020 September 13

leuke ouderwetse(middeleeuwse) escape

leuke ontvangst met bijhorende briefing, met ons team van 4 vaste escapers namen we een vliegende start maar uiteindelijk was het met de nodige samenwerking en denkwerk en enkele tips dat we de eindmeet tijdig gehaald hebben. Tal van leuke puzzels en opdrachten volgen elkaar goed op, we hebben ons goed geamuseerd.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • toffe puzzels en acties
 • goed geamuseerd
 • plezante escape
 • ontvangst en briefing ok
 • geen mankementen
 • Geen

 

laura_daslaura_dasEscape ApprenticeMember since: 2020 October 17 (1 room played)
Posted on: 2020 October 17

Middeleeuwse escaperoom in een prachtig kasteel

Mystery 19 is een escaperoom in middeleeuws thema met niet heel makkelijke puzzels.

Een heel leuk verhaal en veel variatie in het proces om te escapen.

Zowel leuk voor jong en oud!


10

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Leuk thema
 • Toffe puzzels
 • Vriendelijk ontvangst

 

Super kamer!

Ondertussen hebben we toch wel al escape rooms op de teller, maar toch trekken de eerste generatie kamers ons het meeste aan. We dachten dus zeker een goede keuze te maken met deze room! We waren te vroeg na een wandeling, dus genoten we op voorhand van het lekkere Ter Dolen bier! Zo dicht in de buurt, en nog nooit hier geweest. Daar gaat nu verandering in komen! Dan was het tijd om te gaan ontsnappen. We kregen een goede uitleg, fijne begeleiding hier! In de kamer zelf wisten we eerst niet goed waar we konden beginnen, nochtans had de gamemaster de 1e tip gegeven. Maar als je niet goed luistert.... :) Even later kwamen we toch goed op gang, en slaagden we uiteindelijk in de opzet, ontsnappen, mét een 'schat'! Deze kamer is zeker aan te raden, we vonden toch weer verrassende elementen, met zelfs enkele momenten van 'allee dat we daar over gekeken hebben'. De gamemaster gaf af en toe een tip, maar wij vonden zeker niet dat die te snel kwamen, soms zelfs pas na langdurig zoeken. Voor ons was het ideale begeleiding. De tijdsaanduiding is ietwat onduidelijk, maar voor ons dus geen probleem!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Volledig in thema
 • Begeleiding die zeker niet te snel hints geeft
 • Verrassende elementen!

 

Prachtige kamer vol puzzels die volledig in het middeleeuws thema passen.

Een hele mooie kamer met veel om te ontdekken en te doen. Alles ook heel mooi in het thema. Niks high-tech verwachten dus, maar wel allemaal originele puzzels die recht uit een middeleeuwen kunnen komen.

Bij het succesvol ontsnappen wacht er ook nog een smakelijke beloning!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

DeLacherDeLacherJunior EscaperMember since: 2020 March 7 (41 rooms played)
Posted on: 2020 March 7

Ter Dolen in een perfect thema!

Op het kasteel en brouwerij domein van Ter Dolen vind je dit pareltje. Ontvangen in het brouwerijcafé en na een wandeling kom je terecht in een kasteel met een escape room die perfect in het plaatje past. Briefing is ook in orde!

De kamer gaat een richting uit die je tegenwoordig niet meer ziet: weg van alle technologie. Bewust terug naar de eerste generatie, maar de manier waarop ze dit doen is fenomenaal. En echt elke puzzel is perfect in thema. Soms is het wat veel zoeken, maar zonder technologie kan je soms moeilijk anders.

Een zeer toffe escape room. Zeker een aanrader. En achteraf natuurlijk genieten van het lekkere Ter Dolen bier ;)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:56 min


 • Sfeer en thema

 

Lise (1 room played)
Posted on: 2020 January 16

Geweldige raadsels

De escape room is leuk ingekleed in het Middeleeuwse thema, net zoals de raadsels. Ik deed de escape room samen met 2 andere deelnemers, met 3 was deze leuk om op te lossen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Omkadering
 • Raadsels

 

Prachtige locatie, niet optimaal gebruikt

Het prachtige kasteel valt gelijk op! Met hoge verwachtingen door de locatie, gingen we naar binnen. De kamer oogt mooi en is ook wel in thema. Maar ik denk dat je meer uit de locatie zou kunnen halen. De kamer had ook op een zolder of in een schuur kunnen zijn. Binnen was het hele idee dat je in een kasteel was weg. Ik vond het jammer dat er gebruik werd gemaakt van een beamer voor de hints. Ik had een brievenbus met inkt geschreven brieven passender gevonden. Je verwacht van een kasteel dat je geheime luikjes, deuren, trappen enz. tegenkomt, dit is echter niet zo. Dat vond ik wat teleurstellend. De puzzels waren oke, maar het was niet heel duidelijk wat we moesten doen als we iets opgelost hadden. We kregen redelijk snel een hint, wat achteraf jammer was omdat we best nog wat tijd over hadden. Het kwam ook redelijk onverwacht dat we het einde van de kamer hadden bereikt.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: Stranger Danger

Escaped: Yes  47:52 min


 • locatie
 • Abrupt einde

 

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (261 rooms played)
Posted on: 2019 September 5

Enorm gave locatie met een niet zo gave escape room

Terwijl je samen met de gamehost naar de escape room loopt (een droge dag is geen overbodige luxe), zie je een enorm mooi kasteel voor je liggen waar je ook daadwerkelijk binnen gaat treden! Een veelbelovend begin van de escape room met het thema Middeleeuwen. Ik zou willen dat ik ook zo enthousiast kon zijn over de kamer als over de locatie waar die in zit, maar dat is helaas niet zo.

Bij de introductie werd verteld dat het een mechanische kamer betreft, omdat techniek niet in de tijdsgeest past. Ik denk een briljante keuze om dat niet te doen, alleen was mechanica minimaal aanwezig en is het eigenlijk gewoon een 1.0 escape room met hangsloten. Hierdoor een klein beetje met een andere verwachting de kamer in gestapt, maar goed..

Eenmaal door de deur bevind je je in de kamer van de laatste abt. Er zijn mooie materialen gebruikt om die sfeer neer te zetten. Minpunt aan de kamer vind ik de beperkte ruimte. Ergens doe je de aanname (aangezien je in een kasteel zit) dat er een hoop te doen is en je verrast zal worden, dit bleef helaas uit.

De puzzels waren van redelijk niveau en wat ik met name van de puzzels vond is dat er een flow in de puzzels en daarmee ook in de kamer ontbrak. Elke keer als we iets oplosten, hadden we niet echt een idee wat de next step was. Er kwamen weinig aha momenten en het was lastig om elementen met elkaar in verband te brengen. Ik denk dat het m.n. komt doordat de kamer lineair is, maar dat de spullen je niet lineair worden aangeboden. Geen idee welk onderdeel je nu nodig hebt om een stap verder te komen in de kamer.

De hints werden op een leuke manier gepresenteerd, maar achteraf zijn ze wel vrij vlot gekomen, aangezien we nog een klein kwartier over hadden toen we buiten stonden. Het einde is ietwat abrupt maar was wel leuk gedaan.

Al met al voor mij geen aanrader. Mocht je de kamer gaan doen, zorg dan dat je genoeg tijd vooraf of achteraf hebt zodat je nog kan genieten op het terras van de brouwerij.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: Stranger Danger

Escaped: Yes  47:52 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great