Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Undercover Skill Facility

Ranst (lier) , Belgium

Closed now

69 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

12 year

Read reviews

More about Undercover Skill Facility

LIVE UNDERCOVER SKILL FACILITY ESCAPE ROOM

In deze geheime Skill Facility zal je als team getest worden op 'undercover agent' gerelateerde competenties! Je team zal terechtkomen in maar liefst 9 unieke escape scenario's! Is jouw team stressbestendig? Dan is deze Undercover Skill Facility een escape room voor jouw team.


Themes

Adventure

Bomb

Detective

Office

Laboratory

Mafia

Crime

Mystery

Train

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly

Video playback

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

25 likes

259 visitors

99.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Liersesteenweg 172
2520, Ranst (Lier)
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

112 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Elke OrensElke OrensJunior EscaperMember since: 2022 September 25 (8 rooms played)
Posted on: 2022 december 29

wauw! verrassend concept!

#4
bij het binnenkomen al een gezellige bar waar we nog eerst iets dronken aangezien we wat vroeg waren.
De ontvangst was hartelijk en helemaal in thema werden we gebriefd en konden we aan onze opdracht(en) beginnen.

Onze skills werden kamer per kamer getest. In elke kamer moesten we samenwerken om de opdracht te doen slagen.
In elke kamer wordt de opdracht goed uitgelegd en is snel duidelijk wat er van je verwacht wordt.

Er zijn 9 (!) kamers, waarvan we uiteindelijk 2 niet op tijd konden oplossen. Een 7 op 9 dik geslaagd dan toch :D

Leuk dat in het team ieder zijn talent te pas komt :D
De aankleding is tof en er is een verrassingselement ;)
De laatste kamer was heel mooi ingericht!

Begeleiding gebeurt door een tab die je meekrijgt, maar door het enthousiasme vergeet je wel eens te checken op een boodschap.

Echt een super escape room waar veel tijd is ingestopt en mensen die je goed begeleiden!
We komen de 2 anderen zeker ook nog doen!!


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Het is super fijn om zo'n mooie woorden te mogen lezen! Wij kunnen niet wachten om jullie te mogen ontvangen in één van onze andere kamers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Team: Kreupel & Co

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Puzzels

  xoxo KittyAnthony TeunenTheStart EscapeRoomsSteve Kindt

lida_scholtelida_scholteEscape ExpertMember since: 2017 September 04 (117 rooms played)
Posted on: 2023 november 27

Aangename verrassing!

Twee jaar geleden hadden we al Chernobyl en Harbor Hotel gespeeld en omdat we toch ook graag onze Undercover Skills wilden uitproberen zijn we met onze twee teams nogmaals naar Ranst afgereisd. We hadden echt geen idee wat we moesten verwachten en hadden niet heel hoge verwachtingen omdat we wel erg van een 'belevings'kamer met een mooi verhaal zijn. En aangezien dit 9 verschillende korte kamers zijn, dachten we hier wat teleurgesteld uit te komen.

Maar wat hebben we ons vergist!
Undercover Skill Facility verraste ons echt. Elk van de 9 kamer is een korte belevenis op zich, elke kamer is prachtig tot in detail uitgewerkt en elke kamer vraagt totaal andere skills. Bij sommige kamers is concentratie heel erg belangrijk (wat bij ons tot een lachstuip leidde ;), bij sommige kamers rustig en logisch nadenken en bij sommige kamers werden meer fysieke skills gevraagd.
Al met al een fantastische afwisseling en geweldig om te doen.

Wij hebben ervan genoten en zijn uiteraard heel trots dat we alle 9 benodigde skills binnen de tijd hebben behaald! :)


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Zeer leuk om te horen dat we jullie behoorlijk ervaren escape team, na het spelen van Harbor Hotel en Chernobyl alsnog hebben kunnen verrassen met Undercover Skill Facility! Bedankt voor de mooie review.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  lida_scholteTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (130 rooms played)
Posted on: 2023 july 03

‘’Luck was always part of the plan’’ - RR

Vandaag onderweg naar Lier, twee kamers spelen die al lang op mijn lijstje stonden. Deze keer met een nieuw team genaamd ‘’Vergeet ons moeder niet!’’ Dit team bestaat uit 4 personen.

De service bij ‘’The Start’’ was goed, we werden vriendelijk ontvangen en begeleid er was tijd voor een grapje hier en daar. De tijd werd voor ons genomen en dat is super!

Undercover Skill Facility was voor mij een mooie verassing, Ik had geen speciale verwachtingen voor deze kamer maar ik vond het heel leuk. Het was wel iets anders dan een Escape Room, het was een 9 rooms. Iedere kamer een verschillend thema en puzzel, wel samenhangend in een overkoepelend verhaal.

Het gaf een andere dimensie aan een escape room en de flow bleef hierdoor goed omdat je na een aantal moeten hoe dan ook door ging naar de volgende ruimte. De puzzels waren leuk wel veel stappenplan puzzels, alles paste wel mooi bij de ruimte waar je je op dat moment bevond.

De afwerking was netjes, de ene kamer mooier dan de andere maar ik vond het super mooi. Vooral de laatste ruimte vond ik heel mooi.

Al met al, een leuke kamer om te spelen. Is het de prijs waard? Dat is een geheel persoonlijk ding al vond ik het wat aan de hoge kant.

Mensen van The Start, super bedankt voor jullie gastvrijheid we hebben ons zeker vermaakt!


Response by TheStart EscapeRooms

2023 July 09

Bedankt voor fijne review! Het was mega leuk om "vergeet ons moeder niet" te mogen hosten! Greetings K


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Prijs

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunensjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 july 04

Fa-silly-tea

Hoewel ik niet zo’n fan ben van het ‘9 rooms’ concept, viel deze versie me absoluut niet tegen. Met vier personen gingen we een avondje over de grens naar Ranst (Lier), om twee kamers bij The Start te spelen. Twee van de vier personen – waaronder ikzelf – waren al ooit bij The Start geweest en hadden daar al een escape room gespeeld. Dus na vandaag zouden we zijn uitgespeeld bij deze escape roomuitbater.

Je kunt bij The Start gratis voor de deur parkeren ?. Vervolgens wordt je super vriendelijk welkom geheten door de medewerkers in de ruime en sfeervolle ontvangstruimte. We waren aan de vroege kant, dus we dronken nog even wat voordat we startte met onze eerste kamer van de avond: Undercover Skill Facility.

Deze kamer heeft als concept dat je als speler negen kamers gaat doorlopen. In iedere kamer krijg je negen minuten de tijd om een óf meerdere puzzels op te lossen. Je speelt dus niet om zo snel mogelijk te ontsnappen, maar om zo snel en zo veel mogelijk ‘puzzels’ op te lossen binnen de 9 minuten. Na iedere negen minuten moet je door ongeacht of je de puzzel(s) wel óf niet hebt opgelost. Alle negen kamers zijn anders én iedere ruimte heeft dus ook een andere thematisering. Om het geheel aan elkaar te verbinden heeft The Start voor het verhaal gekozen dat je je vaardigheden gaat testen om uiteindelijk een undercover agent te worden ?.

Het overkoepelende verhaal is leuk gevonden en sluit goed aan bij het concept, al merk je hier weinig van tijdens het spelen van het spel en zijn alle ruimtes en spellen vrij random. Aan het einde krijg je een overzicht – een soort rapport – waarbij aan iedere kamer een vaardigheid is toebedeelt én óf je deze vaardigheid wél óf niet bezit als team. Dit is naast een leuk aandenken, ook een leuke koppeling aan het overkoepelende verhaal.

We starten na een introductie en instructie die gegeven werd door onze gamehost, die dit vol overgaven deed. De sfeer zit er direct in én vooral de tijdsdruk zorgt voor een spanning en gedrevenheid in ons team. Je gaat van ruimte naar ruimte én de ene ruimte is mooier gedecoreerd en gethematiseerd dan de andere. Over het algemeen vond ik het er zeer aardig uitzien allemaal. Het is natuurlijk ook zo dat je met het ene thema uitbundiger te werk kunt gaan, dan met het andere. Desalniettemin vond ik sfeer, decor en licht- en geluidseffecten prima en bijdragen aan de beleving.

De puzzels zijn op zich ook leuk en afwisselend per kamer. Je werkt lineair, dus je lost eerst het ene op voordat je door kunt met het andere. Een bepaald type puzzel zie je veel terugkomen. Niet alleen bij deze kamer, maar ook bij de andere escape rooms van The Start. Daarnaast kun je van alles verwachten van doe- tot denkpuzzels. Qua diversiteit zit het hier wel snor.

Met een groep van vier, zit je wel echt aan de max in deze kamer. Als het géén samenwerkingspuzzel betreft, is het vaak maar één iemand die iets kan oplossen. Ik ervaar dit zelf nooit als een probleem, want ik vind het ook prima om wat rond te kijken en mee te denken vanaf de zijlijn. Ook qua bewegingsruimte in sommige ruimtes is vier personen écht wel krap aan. Twee óf drie zou ik adviseren als perfecte aantal voor deze Skill Facility.

Zoals ik in mijn openingszin al aangaf, ben ik minder fan van het doorgaan naar een nieuwe ruimte terwijl het nog niet gedaan is in de huidige ruimte. Als je alles binnen de 9 minuten oplost is dat géén probleem. Echter als je voor je gevoel ‘er bijna bent’ én je 9 minuten zijn op dan start je minder lekker in de nieuwe ruimte met je hoofd nog in de andere ruimte… Als je snapt wat ik bedoel. Dit is een kwestie van smaak, dus laat dit vooral links liggen bij de keuze óf je de kamer wél/niet wilt spelen. Wat ik er wél mee wil zeggen is dat ik het – ondanks het niet zo tof vinden van het spelconcept – het erg naar mijn zin gehad heb én genoten heb van deze kamer.

We wisten 8 van de 9 vaardigheden te laten zien binnen de 9 minuten per vaardigheid, waarbij we bij één vaardigheid een recordtijd neer wisten te zetten. We zijn geschikt bevonden als undercover agenten. Na het spel mochten we nog eens door de ruimtes lopen en kregen we te zien hoe bepaalde zaken anders opgelost hadden kunnen worden. Daarna mochten we ook nog onze beelden terug kijken én dat zorgt natuurlijk voor een grote dosis hilariteit ?. We dronken nog wat en maakte ons op voor de volgende kamer bij The Start.

Al bij al; Undercover Skill Facility is weer eens een keer wat anders dan een ‘gewone’ escape room. Persoonlijk vind ik dit de beste kamer bij The Start en dat heeft vooral te maken met de sfeer die is gecreëerd door decoratie en thematisering. De kamer is wel erg aan de prijs én of het helemaal 40 euro per persoon (of meer) waard is betwijfel ik. Je kunt deze meepakken als je in de buurt bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met twee óf drie personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Als je houdt van een doorschuif/9 rooms concept is dit een hele mooie.

Beste mensen van The Start, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. We hebben het erg naar ons zin gehad.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 July 09

Bedankt voor de mooie woorden! Het was super fijn jullie te mogen hosten! Greetings K


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad

  Anthony Teunensjephanieanouk

Geweldige ervaring

Heel erg immersieve ervaring, het zijn verschillende kamers met elk een aparte countdown en telkens wordt je ondergedompeld in iets helemaal anders. Zelfs de temperatuur in de kamers is aangepast zodat het past in de context. Zelden zo'n goede ervaring gehad met een escape room. Achteraf krijg je ook te zien hoe je het gedaan hebt in elke kamer en hoe andere teams het aangepakt hebben, wat het nog toffer maakt!


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 06

Super fijn om te lezen dat je er zo van genoten hebt en super bedankt voor de prachtige score! Greetings K.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  xoxo KittyAnthony TeunenTheStart EscapeRooms

KarinaKarinaEscape GuruMember since: 2019 January 13 (134 rooms played)
Posted on: 2023 april 29

Erg tof concept!

Wauw wat was dit leuk om te spelen zeg!! Een uniek concept gevuld met afwisselende puzzels, verrassende elementen, verschillende thema's en voor ieder teamlid iets om in uit te blinken. Met zijn drieën gingen we dit avontuur aan en wat hebben we genoten! 9 kamers x 9 minuten, wat mij betreft te weinig kamers! Ik had nog uren door willen spelen, echt heerlijk escapen dit! In elke kamer wisselde bij ons automatisch de rolverdeling waardoor we er echt doorheen vlogen en ieder haar eigen “skills” kon showen. We hebben zelfs twee records verbroken!

Ik hoop dat TheStart ooit nog een vervolg op deze kamer maakt: Undercover Skill Facility II! Want ik baal eigenlijk dat ik hem al gespeeld heb en dus niet meer kan spelen haha 😁

Echt een aanrader!

Bedankt voor de gastvrijheid en de fijne begeleiding, tot snel!


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Wat fijn om te lezen dat jullie er zo van genoten hebben. Wij vonden het zéér fijn om jouw team te mogen ontvangen en kijken net zoals jou uit naar wat de toekomst zal brengen! Greetings, K.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: EL LOKA

Escaped: Yes  55:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Rapport!! Erg tof
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Terugkijken!!

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Céline (1 room played)
Posted on: 2023 march 23

9 kamers vol plezier

Bij aankomst zijn we vriendelijk ontvangen en hebben we uitleg gekregen. De sfeer zat er gelijk in, gebracht door het vriendelijk personeel. Onze escaperoom bevatte 9 kamers. 9 kamers vol plezier voor grote en kleine groepen. Kort samengevat: vriendelijk personeel, duidelijke uitleg en waanzinnige kamers. Aanrader op alle vlakken.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Super bedankt voor je korte, maar krachtige en lieve woorden! Wij vonden het geweldig om jouw groep te mogen hosten! Greetings, K.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:22 min

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (129 rooms played)
Posted on: 2023 march 13

Ik snap het niet...

Ik snap het niet... ik snap het echt niet. Deze pracht van een escape room zat gewoon op 30 minuten rijden en niemand vond het nodig om dat even te zeggen?

The Start staat vooral bekend voor Chernobyl (die we nog niet gespeeld hebben) maar wij waren er voor Undercover Skill Facility en Harbor Hotel. We speelden eerst Undercover Skill Facility.

Deze kamer heeft een uniek concept daar je tijd krijgt per onderdeel van het spel, je kan dus slagen of falen per onderdeel. Je tijd wordt ook per deel bijgehouden en zo zijn er dus ook individuele records, waarvan wij er twee hebben gebroken! Er is een thema en bijhorende set originele puzzels per onderdeel en die zijn steeds netjes en doordacht. Zo krijg je een behoorlijke variëteit aan puzzels.

De verhaallijn klopt, de begeleiding is super, originele puzzels en de nabespreking is de kers op de taart.

Wij werden begeleid door Kate die het echt geweldig deed. We kregen een leuke intro, goede begeleiding tijdens het spel en nadien een gedetailleerd verslag van ons spel met foto's en video's. We hebben ons kapot gelachen met het herbekijken van onze eigen beelden en de algemene bloopers. Ze nemen echt de tijd om het spel te bespreken en dat is als groep heel leuk om te zien waar het goed en mis ging.

Als we moeten gaan schrapen voor minpuntjes dan was het oorspronkelijk wat frisjes in de kamer, maar dat lost zichzelf wel op eens je aan het spelen bent. Ook dat we deze niet eerder gespeeld hebben, wringt wat :)

De ontvangstruimte van The Start is dik in orde, bonuspunten voor de Lierse Vlaaikes en de lattés.

Tip om in de buurt te gaan eten: Il Forno in Zandhoven.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Wat fijn om deze mega lieve reactie te mogen lezen. Het was super fijn om jullie te mogen hosten en ik hoop jullie binnenkort terug te zien tijdens jullie uniek avontuur in Chernobyl. Nu jullie geslaagd zijn, gaat dat zeker een succes worden! Greetings, K.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: Yes  49:57 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Ontvangsruimte, drankjes, snacks

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

ineineSenior EscaperMember since: 2018 July 01 (100 rooms played)
Posted on: 2023 march 15

Niet je standaard escape room

Een kort tripje naar The Start voor Undercover Skill Facility en Harbour Hotel.
Je hoeft het niet automatisch ver te gaan zoeken, ook vlakbij vind je toprooms!
Gek dat we deze dan niet eerder gedaan hebben.

We werden vriendelijk ontvangen. We waren iets te vroeg, zodat we nog een drankje konden nemen in de leuke, ruime bar. Hier zag je de andere groepen arriveren, beginnen en weer vertrekken. Het viel me op hoeveel groepen zij wel niet op een dag ontvangen! Ook waren er spellen aanwezig om je bezig te houden voor en na de room.

We wisten dat we gingen starten, aangezien de muziek ineens volledig van sfeer veranderde.
Deze stond wel echt te luid, de gamehost is die dan ook stiller gaan zetten, anders konden we haar niet verstaan.

Na een leuke, duidelijke intro konden we beginnen aan de verschillende proeven. Want dat is namelijk het concept van deze kamer.
Je krijgt per onderdeel/skill maar een beperkte tijd om die te volbrengen.
Op voorhand was ik hier een beetje sceptisch over, want het deed me denken aan van die escape rooms met trechtersysteem...
Boy, was I wrong.
Elk deel was zo afgewerkt. Elk deel vroeg om een andere vaardigheid. Logisch nadenken, niet-logisch nadenken, out of the box, opperste concentratie, teamwork,... Alles is nodig om dit tot een goed einde te brengen.
De gamehost volgt alles ook heel goed op, weet precies waar je mee bezig bent en stuurt aan waar nodig.
De hints worden verstuurd via een tablet die je meekrijgt, maar door het enthousiasme, vergeet je hier soms naar te kijken of hoor je het signaal niet goed.

Je hebt een algemene tijd voor heel de escape, maar ook per onderdeel wordt je tijd bijgehouden. Zo kan je dus kleine recordjes behalen. Ik ben trots om te zeggen dat we voor 2 onderdelen een recordtijd hebben neergezet.
Ook wordt er per deel bijgehouden wat de goede punten en werkpunten van ons team zijn. Zeer leuk en zeer persoonlijk!
Het deed deugd om te horen dat we als team zeer goed op elkaar zijn ingespeeld en dat ieder zijn sterktes heeft. Dat mag wel, na al die rooms die we al samen hebben gespeeld. Het loont dus! ;)

Als laatste nog een bedankje aan de begeleiding. Ze vertelde vol passie over het escapen, over de kamer en over zichzelf.
Ze gaf ook goede uitleg over eventuele volgende rooms.
Leuk extraatje is natuurlijk de beelden die je nadien te zien krijgt over je eigen spel, maar ook de bloopers van anderen. Hier hebben we goed mee gelachen.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Bedankt voor de mega positieve review! Het doet me een plezier jullie blije reacties te mogen lezen! Greetings, K.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: Yes  49:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Luide muziek bij intro

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunenxoxo Kitty

Team Deca (4 rooms played)
Posted on: 2023 february 13

Een mix van emoties

Iedere kamer was telkens een totale andere setting waardoor het uitdagend bleef. Het was een super leuke ervaring met veel logisch nadenken. Niets is wat het lijkt ;-)


Response by TheStart EscapeRooms

2023 March 14

Bedankt voor de leuke feedback.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  56:04 min

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (220 rooms played)
Posted on: 2023 january 24

Weer eens wat anders

Na het spelen van Chernobyl stond Undercover skill facility op de planning. Een kamer met een iets ander concept dan de meeste escape rooms. Je moet een aantal proeven doorstaan en voor iedere proef heb je een bepaalde tijd. We werden weer in thema ontvangen. Weliswaar niet zo bombarisch als bij Chernobyl, maar dit is niet erg. De kamer bevat heel veel verschillende elementen waarbij er een afwisseling is tussen behendigheid, breinkrakers en samenwerken. Er zit ook wat mij betreft een lekkere flow in de kamer. Aankleding van de ruimtes zijn prima. Het perfecte aantal spelers voor deze kamers vind ik lasting te beoordelen, omdat het op sommige momenten fijn is om met vier te zijn, maar in andere ruimtes staat de helft niks te doen, maar ik zou deze kamer zeker niet met meer dan vier personen doen. Dan loop je elkaar te veel in de weg. Maar met minder spelers kan er ook wat gezegd worden over de prijs van de kamer. Ik vind de kamer erg duur. Vooral als je het vergelijkt met andere top kamers in de Benelux. Achteraf hebben we ook nog teruggekeken naar de hoogtepunten van de kamer en uitgebreid nagepraat. Bij the Start word je zeker niet opgejaagd en nemen ze uitgebreid de tijd om na te praten wat ontzettend fijn is.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Klantvriendelijkheid staat bij ons inderdaad centraal en wij nemen graag alle tijd van de wereld om iedereen even welkom te laten voelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Anthony TeunensjephanieDrs-jlc

chriskchriskEscape ExpertMember since: 2017 December 24 (92 rooms played)
Posted on: 2023 january 19

Top beleving: enthousiasme, passie en geweldige service

Laat ik mijn review beginnen bij de hosts bij The Start… Wat een ongelofelijk enthousiasme, passie en gedrevenheid stralen deze mensen!

Vanaf het moment van boeken denken ze bij vragen van alle kanten mee. En dat gaat op het moment van escapen naadloos verder. Vanaf het moment dat de escape start word je direct meegenomen in het verhaal van de escaperoom.

Het concept van Undercover Skill Facility is net wat anders dan andere escaperooms, wat het met alle losse uitdagingen echt tof maakt. Vol enthousiasme hebben we alle kamers doorlopen. En na alle toffe en zeer diverse puzzels die we opgelost hebben was het helemaal tof om onszelf in actie terug te zien in de foto's en filmpjes die de host na afloop liet zien en hier ook uitgebreid te tijd voor nam om het na te bespreken.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 March 14

Bedankt voor de mooie feedback.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  TheStart EscapeRoomsxoxo KittyAnthony Teunen

MinimartiMinimartiEscaperMember since: 2022 April 24 (48 rooms played)
Posted on: 2022 december 19

Go With The Flow

Eigenlijk meerdere kleine escaperooms in één groot avontuur. Th Start bewijst dat dit concept wel werkt, in tegenstelling tot de pop-up escapes van Coppens. De tijd en aandacht van de begeleiding geeft de doorslag. Per kamer kom je voor een nieuwe uitdaging en een nieuw thema te staan, voor elke uitdaging krijg je een bepaalde tijd. Totaal zou je dan 69 minuten hebben. Inzicht, puzzelen, behendigheid, alles word getest. En als je in de flow zit, kan je die doortrekken naar het einde.


Response by TheStart EscapeRooms

2023 May 05

Bedankt voor de super toffe woorden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  54:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Prijs

  xoxo KittyAnthony TeunenTheStart EscapeRooms

Janssens luc (1 room played)
Posted on: 2022 november 13

Undercover

Schitterende belevenis


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Bedankt!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Tom (6 rooms played)
Posted on: 2022 october 29

Leuke korte puzzels

Veel korte puzzels zorgen voor een leuke flow van het spel.
Iedere puzzel heeft ook een aparte timer waardoor de tijdsdruk continu aanwezig is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Leuke teambuilding

We zijn met een groep van 11 personen een teambuilding komen doen in The Start in Emblem. We hebben op voorhand via mail en telefoon veel nuttige informatie kunnen krijgen en zijn goed geholpen voor het kiezen en reserveren van de escape room die bij ons zou passen (qua timing, aantal personen, liefst live (geen VR), ...). Zo stelden ze undercover voor in 2 groepen met dan een half uurtje verschil qua start en ideaal voor op tijd op restaurant te zijn. Je kon ondertussen iets drinken in de bar met de nodige bezigheden (schaakbord e.d.) aanwezig dus het wachten was heel aangenaam! Het verliep allemaal heel vlot en het waren leuke opdrachten met een leuke intro en beleving. Alleen hadden sommige een doorlopend verhaal verwacht, en vonden er enkele het jammer dat elke kamer een apart verhaal/aparte opdrachten los van elkaar waren. Een ander deel van de groep vond dit net leuk en goe dat je nog altijd door
Kan, ook al lukt een opdracht niet. Ik zou aanraden om de Undercover toch met minder dan 6 te spelen, ik vond dit persoonlijk een beetje krap. De groep van 5 had er geen probleem mee! Nadien hebben we nog wat filmpjes gezien van de stoten die we hadden uitgehaald en is er nog een groepsfoto genomen, altijd fijn om nog eens te lachen! Een heel aangenaam team en leuke sfeer! Zeker een aanrader en we komen nog terug!


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Bedankt voor de prachtige feedback!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 11 persons

Escaped: Yes  68:49 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Karen (10 rooms played)
Posted on: 2022 october 08

Het totaalplaatje klopt!

Een escaperoom in een nieuw jasje. Wij vonden het heel leuk omdat we in verschillende ruimtes in team moesten werken.
Knap decor, goed verhaal en een klasse ontvangst!
Een aanrader als je de gewone escaperooms even beu bent!


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Het is even iets anders ;-). Bedankt voor de mooie woorden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Pascale (7 rooms played)
Posted on: 2022 october 01

Leukste escaperoom die ik al gedaan heb!

Unieke ervaring met kamers die heel verzorgd en goed uitgewerkt zijn. Leuke opdrachten en een ideale moeilijkheidsgraad. Ook het personeel is enorm vriendelijk, zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Niki (10 rooms played)
Posted on: 2022 october 01

Leuk en origineel

Deze kamer is anders dan de andere kamers die we speelden. De aparte ruimtes hebben niets met elkaar te maken, waardoor je telkens opnieuw moet beginnen met helemaal iets anders. Dat maakt dat je elke keer weer opnieuw moet focussen op het doel. Af en toe is er ook de nodige spanning en tijdsdruk. Leuke en uitdagende opdrachten. Leuke manier van opstarten! Heel fijn om nadien de foto's terug te kunnen bekijken!


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Bedankt voor de prachtige score.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  61:00 min

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

schnitserschnitserJunior EscaperMember since: 2020 September 01 (24 rooms played)
Posted on: 2022 october 07

Deze moet je gewoon gedaan hebben!

Zonder al te veel prijs te geven om het mysterie wat te bewaren kunnen we enkel maar concluderen dat ook Undercover opnieuw een meesterwerk is dat trouwens een zeer leuk begin kent. What's next? We vielen van de ene verrassing in de andere omdat elke kamer anders is en een compleet nieuwe uitdaging wat het best spannend maakt omdat je je telkens afvraagt wat je nadien kan verwach-ten. Wauw, wat een origineel concept met veel afwisseling! Maar verder: shhhttt, top secret! Niet enkel de eigenaar maar ook het personeel staat hier met hart en ziel en gaat volledig op in het spel en in hun rol om de beleving zo fantastisch en realistisch mogelijk te maken. Ook klantvriendelijkheid wordt enorm hoog in het vaandel gedragen en dat merk je echt aan alles. Niet enkel word je keer op keer hartelijk verwelkomd, maar ook krijg je altijd een uitgebreide introductie. Daarnaast neemt men steeds uitgebreid de tijd om enthousiast en vol passie het verloop van het spel toe te lichten, alles te doorlopen en na te kaarten, alsook krijg je wat beeldmateriaal voorgeschoteld van je team in volle actie tijdens het spel. Dat is uniek en echt heerlijk om te zien maar maakt dat je je thuis en ook echt welkom voelt. En onder het motto ‘save the best for last' sluiten we af met het goede nieuws dat The Start ondertussen 4 dolgelukkige undercoveragenten rijker is want we doorstonden onze selectieproeven als team met glans, jiehaaaa!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Ann verstraelen (1 room played)
Posted on: 2022 september 25

Leuk! Stress! Gillen!!

/


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Nice!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  67:20 min

  xoxo KittyAnthony TeunenTheStart EscapeRooms

Chanel Potoms (2 rooms played)
Posted on: 2022 september 24

Zeer leuke escape room.

We vonden het heel leuk omdat je in meerdere ruimtes komt.


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Topscore, bedankt !


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Kenzo Potoms (4 rooms played)
Posted on: 2022 september 24

Goed gelachen, toffe en creatieve opdrachten

Familie uitstap samen goed gelachen, samen gewerkt, een herinnering om nooit te vergeten.


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Topscore. Bedankt.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Laurent Verdcheure (5 rooms played)
Posted on: 2022 september 24

Fantastimatisch

Top ervaring gehad bij jullie. Na enkele VR's te hebben gedaan (grote aanraders) besloten we om eens een real life te doen. Daarom dus de undercover. Zeer leuk met veel kamers. Goed gelachen en ook wat spanning. Wij komen zeker de andere nog doen.


Response by TheStart EscapeRooms

2022 September 26

We kijken er naar uit om jullie team ook in onze andere kamers te mogen opsluiten :-).


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Mirthe (4 rooms played)
Posted on: 2022 september 18

Onvergetelijke ervaring

Het was de eerste keer dat we een live escaperoom deden. Deze ervaring is enorm goed meegevallen!
Het was boven onze verwachtingen.
Wat een mooie realistische aankleding. Super begeleiding en hele leuke nabespreking met leuke foto's en filmpjes!
Zeker een aanrader!


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Bedankt voor deze mooie feedback.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Mystery12Mystery12Escape ExpertMember since: 2021 October 10 (65 rooms played)
Posted on: 2022 september 11

Unieke beleving

We zijn deze escaperoom met 2 gaan spelen, het zou niet al te gemakkelijk zijn om deze met 2 te volbrengen, maar we did it! Alle proeven succesvol doorlopen en nog 90 seconden over op de klok. Deze escaperoom is anders dan anderen, hier ga je in elke kamer opnieuw in een totaal andere beleving terecht komen, dit zorgt ervoor dat we deze zeker uniek kunnen noemen. Meer ga ik er niet over vertellen, gewoon doen is de opdracht! Super origineel en ook fijn dat je achteraf je eigen acties kon terugbekijken!


Response by TheStart EscapeRooms

2024 February 22

Met 2 beleef je de kamer optimaal. Knappe prestatie.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  xoxo KittyTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great