Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Markweg

Escape Expert

Offline

Description

Pas in coronatijd gegrepen door de escaperooms. Met de familie regelmatig een goede kamer bezoeken en daar genieten van het werk en de toewijding die er in zit. Als we er 200 gedaan hebben beginnen we voor onszelf! 

We spelen kamers graag maximaal in de beleving, gaan voor de volle ervaring en niet voor de snelste tijd. 


Member since

18-09-2021

Statistics

Escaperooms

60 reviews

60 Rooms played

78.3% escapepercentage


Games

3 reviews

3 played games


60 reviews

The Deal (Battle)

The Great Escape
Posted on: 2023 december 05

Veel te doen in een fijne flow

Het was weer gezellig bij the Great Escape. De zaterdagavond was het zoete inval in de mooie ontvangstruimte en waar je denkt verloren te vallen is dat geenszins het geval. Dit is een bedrijf die de zaken goed op orde heeft, weet hoe de planning loopt en hoe ze dat goed organiseren.

The deal was de voorlopig laatste kamer in de rij (we deden de lost package, the courtroom en de mission al op een eerder moment) en the deal voldeed aan onze verwachtingen. Wat kun je dan verwachten bij the great escape? Goede gameflow, voldoende successen gedurende de speeltijd, geen puzzels om de puzzels, goede begeleiding en hints en hulp als dat nodig is. De werkwijze met acteurs blijft verrassend en het niveau daarvan is echt goed. Ook dat is (begrepen we uit de podcast van Beyond the game) een kwestie van slimme samenwerking.

In the deal is de opdracht helder: maak een deal of maak dat je wegkomt. Je krijgt in het begin te maken met een dealpartij die parallel eenzelfde kamer doormaakt. Slim gedaan en een mooie start op deze manier. In de kamer is veel te doen, is steeds voldoende werk voor ons vijven en voldoende op te merken. Het vraagt samenwerking, slim nadenken, puzzels met uitdagingen voor eenieder.
De echte angsten en hypers die in de mission zo leuk waren zaten niet in de deal. Dit is gewoon een erg goed uitgevoerde kamer waar goed is nagedacht over de gameflow. Geen topinnovatieve puzzels of tricks, maar voldoende mooie momenten. Gewoon een zeer prima kamer die hartstikke aan te raden is.

Bij de Great Escape zit het er even op. Al hoorden we bij het weggaan dat er twee kamer op stapel staan; een remake van the lost package (dat wordt een hele nieuwe kamer) en een hele nieuwe kamer waarmee de fans van the experiment bediend gaan worden. Wij gaan daarvoor zeker terugkomen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  65:25 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

 

Enschede Airport

Let's Escape Enschede
Posted on: 2023 november 26

Quizgame

Op een vijfde verdieping van een beetje desolaat pand bevindt zich Let's escape. Een plek, zoals de host vertelt, die ook geldt als bouwplaats/ontwikkelplek.
In de grote ruimte zie je de buitenkant van hun escapes. De binnenkant van de rooms is mooi afgewerkt en het is leuk om te zien hoe dat aan de buitenkant eruit ziet.
De kamer: een airport-thema met mooie uitvoeringen. Veel puzzels en opgaves en een beetje kriskras door elkaar. Er zit niet echt een lijn in, er is ook geen echt verhaal. De kamer is parallel gebouwd met een identieke kamer die ernaast staat. Daardoor leent dit zich erg goed voor teams of battles tussen twee teams. In de kamer kun je ook de vorderingen van het andere team zien en dat daagt uit om sneller te werken.

De kamer is gemaakt door een (zelfbenoemd) fervent quizzer. Dat is te merken aan een aantal puzzels waar je pubquiz-ervaring voor nodig hebt. Sommige puzzels zijn ons net iets te ver doorgevoerd of net iets te ingewikkeld.
Omdat er geen echt flow in de kamer zit (de puzzels leiden je niet door een verhaal) is het ook niet helemaal duidelijk wat je nu precies gedaan hebt: ja, zoveel mogelijk puzzels oplossen. Het duurt altijd een uur en er is niet echt een wow aan het eind. De tijd is gewoon op.

De host heeft een actieve rol en is regelmatig via een walkie talkie aanwezig. Sommige puzzels hebben ook net iets te veel toelichting nodig en wijzen zichzelf niet helemaal. De ontvangst is hartelijk, maar het pand verdient nog wel wat aandacht.

Het is al met al best een aardige kamer, het was fun om te spelen. Als liefhebbers van een verhaal, een beleving en even escapen uit de realiteit is dit niet onze favoriete kamer. Puzzelaars zullen het vast leuk vinden en als battle-kamer is het zeker interessant (teamactiviteit, personeelsfeest). Het concept oogt wel interessant: de kamers lijken eenvoudig op andere plekken inzetbaar. De afwerking is best zorgvuldig en het werkt allemaal naar behoren.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in November 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels

  Marieke

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2023 september 06

Z

Z


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  72:47 min

 

The Non Believers

Your Escape
Posted on: 2023 september 04

Wat een beleving: absolute must-play!

Met zijn vijven naar de Non Believers. Een ideaal aantal voor deze fantastische tweede kamer bij Your Escape. De eerste (Rebecca) was al verbazingwekkend goed. Met de Non Believers doen de makers er niet een, niet twee, maar vele scheppen bij op. Grote wow-factor, prachtige ondersteunende muziek, een sterke verhaallijn, alle opgaves in thema en meer, meer, meer dan eens nieuwe verbazingen.
Heerlijk flow in deze kamer met een groot waagstuk tegen het eind. Wat ontzettend moedig dat in een kamer waar de moeite, de techniek en de tijdsinvestering voelbaar is ook zo'n waagstuk kent. Het is iets waar we als groep nog over zullen napraten, dat ons zal bijblijven en waar de meningen over verdeeld blijven. Maar iedereen was content met dat dat er in zat.

Deze kamer moet op je bucketlijst, het is een (hele lange) reis meer dan waard. Wij combineerden deze kamer overigens met de Leidse collega van Escape from Wonderland: een goede combi!

Wat we bij Rebecca al erg leuk vonden was de allerhartelijkste ontvangst en het geïnteresseerde nagesprek met Jordin (uit wiens brein deze kamers ontsproten). Wat heerlijk om na zo'n ervaring te merken hoe trots iemand is dat wat hij in zijn hoofd had er uit kwam.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Beleving

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Posted on: 2023 september 06

Z

Z


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:57 min

 

Lekkere puzzelkamer!

Wat een leuke verrassing op de oude markt. Een old scool puzzelkamer, veel sloten, codes, maar wel met een lekkere speelflow.
Geen hightech vondsten, maar wel leuke geinige verrassingen.
Duidelijke opdracht, goed parallel te puzzelen en heerlijk aan de slag.
Een erg oké kamer!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica

 

Juffer van Batinghe

Escaperoom Dwingeloo
Posted on: 2023 august 16

Verrassing in Dwingeloo

Op zoek naar de juffer kwamen we in Dwingeloo. Een verborgen parel, schijnt, al zijn de reviews wisselend.
Het beviel ons enorm goed. Lekkere puzzels, goed werkende techniek, duidelijk hoorbare effecten (dingen die opengaan) en steeds weer nieuwe verrassingen.
Een lekkere puzzelkamer om mee te nemen, het verhaal op te lossen en de nieuwe kamer alvast op te nemen in de wishlist.
Het was weer anders dan anders, er gebeurde weer nieuwe dingen en er waren weer mooie vondsten.
Leukste: de goede flow die de kamer kende met de parallel te spelen puzzels.
Met zijn vijven een goede tijd gehad bij deze enthousiaste liefhebbers.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

The Courtroom

The Great Escape
Posted on: 2023 august 19

Heerlijke flow in gave kamer

Later meer


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  68:55 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

 

The Oval Office

Escaperoom Hardenberg
Posted on: 2023 august 07

Heerlijke puzzelflow!

Wat een prettige en goed uitgevoerde kamer is dit. De opdrachten zijn helder, de puzzels goed te doen en er zitten steeds weer nieuwe verrassingen in.
En ook leuk; je hebt altijd de mogelijkheid om het uit te spelen, al was het maar omdat je daar de wereld mee redt.
Doen deze kamer!
Erg fijn gewerkt met z’n drieën en verrast door mooie vondsten en doorgangen. Mooie detaillering, zeer verzorgde kamer


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:40 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Origineel

 

Café René

Escaperoom Delden
Posted on: 2023 august 05

Het grote net niet

café René is lichtjes gebaseerd op Allo allo. Op zoek naar een schilderij in het café dus aan de hand van heel veel, niet altijd thematische, logische puzzels en veel (in onze ogen) onnodige dwaalsporen.
De kamer is te doen, maar vraagt ook om grenzen te passeren die je in andere kamers niet passeert (ook omdat je iets echt stuk kunt maken).
Het zijn veel slotjes: lettersloten en cijfersloten en de gevonden codes zijn daarbij meer dan eens niet helpend.
De flow ontbreekt, vooral doordat de logica ontbreekt en er soms gewoon echt teveel gericht is op het moeilijk maken van de puzzel. Wij vinden het prettig om een puzzel op te lossen en dan door te kunnen. Dat gebeurt te vaak niet (dan los je iets op, maar heb je een nieuw probleem op te lossen).
Er zitten mooie vondsten en aanpakken in de kamer, maar al met al maken die het geheel niet goed. Het is het allemaal net niet. Wel een redelijke prijs voor wat het is.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 6.5


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Goede prijs

 

Huttenkloas

Escaperoom Delden
Posted on: 2023 august 05

Veel historie

Een verrassende kamer met een prima speelflow. Ontvangst is in de eerste ruimte. De telefoons gaan in een koffer die de hele tijd in de buurt is.
De kamer verloopt logisch, we lossen de puzzels op. Ze zijn goed in thema en je krijgt iets mee van de geschiedenis van Klaas Annink. Best goed gedaan.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  56:50 min


 • Goede service
 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 july 31

It's a Starlife

Het was de eerste van drie escaperooms deze dag bij Rox Escape op het VASIM-terrein in Nijmegen. Een mooie ontvangst, fijn welkom en de gebruikelijke plichtplegingen gingen vooraf. De entree in de kamer ging in een lege ruimte met een video. Middenin de video begon de escape.
Wat volgt is een boeiende zoektocht naar oplossingen, slimme puzzels, mooie thematische aanpak en mooi gepropte kamers. Er is veel leeswerk, wat mij nooit heel erg aanspreekt, maar hier wijst het zichzelf en is het best nuttig en te doen.
Er zitten een aantal mooie verrassingen in de kamer, mooie uitvoeringen en voor ieder van ons vijfkoppig team is er voldoende te doen. De een is nu eenmaal handiger dan de ander in dingen.

We halen de kamer, maar door het concept op het eind (je mág meer doen, maar je hebt dan de opdracht al gedaan) is het onduidelijk of je het nu wel of niet goed hebt gedaan. Ook de uitleg aan het eind is daarin niet helemaal bevredigend. Het voorziet in een vol uur spanning, maar blijft ook een beetje onbevredigend.

Mooie kamer: mee beginnen als je de kamers hier allemaal gaat doen, zeker niet overslaan. De kamer is gewoon goed uitgevoerd, zit goed in elkaar, heeft een fijne flow. Het eind is anders en had voor ons niet gehoeven (het mag ook klaar zijn als het klaar is).


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels

  shanang

De Bezetting

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 july 31

Het kan: een realistisch verhaal op een goede manier integreren!

Wat een mooie ervaring werd het. Het was de tweede van drie escaperooms op één dag bij Rox Escape. Een mooie locatie voor zo'n escaperoom met een eigen voor- en nazitcafe, maar ook leuke horeca om de hoek (Rex en Trafo hebben we ook getest;-).

Mooie ervaring dus. De ontvangt is in stijl, de host zit in haar rol en je zit meteen in het verhaal van de escaperoom: het is midden in de tweede wereldoorlog en in het studentenverzet in Nijmegen is onrust ontstaan over de een verplichte verklaring die de bezetter vraagt. Aan ons team de taak om, als medestudenten, te zorgen dat geheime informatie niet in verkeerde handen valt. De host is meteen ook het hintsysteem en blijft persoonlijk en geheel in thema. Wat ontzettend goed gedaan!

In de kamer valt meteen de prachtige decorering op. Er hangen pamfletten, er is een houten vloer, een trap en het meubilair is helemaal in stijl. Wat een zorg is hieraan besteed. Het verhaal is helemaal in thema, de puzzels zijn logisch, goed te doen en vragen om samenwerking in het team. Er zitten hele mooie vondsten in, er zitten artikelen in de kamer die zo echt zijn dat ze weerzin opwekken. Het geheel zit gewoon erg goed in elkaar.

In het napraten gaven we dit ook al aan. We zijn onder de indruk van het realiteitsgehalte van de kamer, de uitvoering van het geheel en de mooie vondsten in de kamer. Een kamer die dus flinke indruk maakt.

Spelen dus deze kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  48:48 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 july 31

The show must go on

De derde en laatste kamer van de dag bij Rox Escape in Nijmegen. De andere twee kamers maakten al indruk: vooral doordat ze zo verschillend van elkaar waren. We hadden door de info vooraf al begrepen dat ook deze derde escape op deze plek weer een andere ervaring zou worden. Wat knap hoe ze dat hier voor elkaar krijgen.

De ontvangst is steeds in dezelfde kamer, maar meteen daarna begint de intro op de specifieke kamer. Mooi gedaan en wat mooi om het enthousiasme en de betrokkenheid bij de hosts van deze dag te merken.
In the Show ben je kandidaat in een spelshow. Een eeuwigdurende spelshow, zo lijkt het, met duistere trekken. Er komen bekende en minder bekende spelletjes langs die de ouderen in ons team gemakkelijk kunnen thuisbrengen in de spelshows van tientallen jaren terug. Wat goed gedaan en mooi uitgevoerd. Alles in de kamer werkt, functioneert en is degelijk uitgevoerd. Als in zo'n oude spelshow is het aan het einde wel een bende. We hebben medelijden met de mensen die de kamer moeten resetten!

De show is geen escaperoom in de traditionele vorm, maar ook weer wel. Er is iets op te lossen, het verhaal is duidelijk, de opdracht is klip en klaar. De uitvoering is gaaf en spelshowachtig, de aanwijzingen zijn ook als in een spelshow: niet te ingewikkeld: het publiek wil immers applaudisseren.

Speel vooral ook deze kamer. De volgorde (ramkraak - bezetting - show) is prima, al waren we blij dat we iets langer de tijd hadden voor een hapje in de buurt tussen de bezetting (een serieuzere kamer) en deze hilarische spelshow. Een kamer die bedoeld is om uit te spelen, helemaal mee te maken en daarmee meer een beleving te bieden dan een puzzelkamer. Toch ook best veel puzzels die om samenwerking en handigheid vragen. Wat mooi gedaan!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  57:40 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2023 july 24

Old school escapen

Op een beetje obscure verlaten plek vind je in de binnenkomsthal de eerste teasers (kijk vooral even). In de kelder is het welkom allerhartelijkst door een van de drie eigenaren.

De intro en de kamer: gaaf gedecoreerd, erg sterk uitgewerkt en, zeker een musthave in een oude kamer als deze: nauwelijks slijtage. Alles werkt, zit logisch in elkaar.

Het verhaal over de bloedgravin is redelijk helder al is het niet helemaal duidelijk wat we nu oplosten. De puzzels zijn uitdagend, erg uitdagend en soms kakt daardoor de flow in. Veel puzzels duren ons net iets te lang of vergen iets teveel herhaalde handelingen. Voor onze flow had het iets eenvoudiger gemogen, voor doorwrochte puzzelaars is hier voldoende te halen.

Erzsebet is een kamer die wel op de lijst hoort: door de decoratie, toch ook door de puzzels en door het totaal bij escaping belgium. We haalden de kamer niet in de aangegeven tijd. Communicatie en puzzeldiscipline hadden kunnen helpen. De gamehost hielp goed, was de hele tijd alert en was erop gericht de hele beleving mee te laten maken.
Het (toch) uit kunnen spelen van de kamer is een grote pre! Als team hebben we toch liever het hele verhaal, dan een goede tijd.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2023 july 24

Next level puzzelkamer

Escaping Belgium bevindt zich in de kelder van een verlaten beetje creepy gebouw. Parkeren was, door veel bedrijfsautootjes op de parking lastig, maar gratis.

In de kelder is de ontvangst warm en welkom. De grote ontvangstruimte biedt voldoende gelegenheid om even te landen.

Eerder deze dag deden we de eerste kamer op deze plek en die volgorde is aan te raden. Beide kamers moet je op je lijst kunnen toevoegen want ze zijn beiden een aanrader.

De kamer: wat kun je hier merken dat er tijd, bezieling, oog voor detail en een gedachte in zit. De kamer is niet groot, maar wat is hier onvoorstelbaar veel te zien. Leuke hints naar collega-kamers die zelfs in puzzels terug komen.
Puzzels van verschillende moeilijkheidsgraad: soms lekker oplosbaar, soms echt moeilijk (voor ons). Qua uitvoering allemaal echt over-the-top mooi uitgevoerd. Alles doet mee, effecten, licht, mechanisch, etc.
Hier geen slotjes, maar wel veel puzzels. Hier, net als in de andere kamer, ook “lange” puzzels: soms herhaling, soms (voor ons) net iets teveel combinaties. Voor gedreven puzzelaars is dit een mustplay kamer. Voor mensen die vooral willen “oh”-en en “ah”-en is het ook een mustplay kamer. Er is zo ontzettend veel te zien en te beleven.

Met de nodige puzzelhints van de prettige en goed oplettende gamehost lukte het de hele kamer te spelen.

Het verhaal is sterk en mooi uitgevoerd. Het blijft ons ook bij. De opdracht is dan ook simpel en helder.

Niet eng, wel spannend, soms frustrerend, maar zeer de moeite waard


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  89:22 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Detail

 

Hard werken en volop voldoening

Één van de twee kamers die we op dezelfde avond speelden. Gelukkig waren we eerder in Mechelen aangekomen en begonnen we uitgerust. Het is hard werken bij de Gouden Kooi. Niet te warm aankleden!

De ontvangst in het moderne gebouw aan de Deile geeft niets prijs van wat zich in de kamers bevindt. Dat is namelijk een wereld van verschil.
De gamehost is hartelijk en doet de korte intro.

In de wraak van st rumoldus staat een Mechels verhaal centraal en vanwege de historische context worden we gemakkelijk meegenomen in het verhaal. Lekkere binnenkomers, leuke opdrachten, fijne flow.
In the endgame verliest een deel van het team puf en overzicht. Toch redden we het prima, met hier en daar een broodnodige hint. De bedoeling van de gouden kooi is je de hele ervaring mee te laten maken en nadien loopt de host ook graag nog even met je door de kamer.

Hier en daar nauw, kruipend, veel communicatie, veel samenwerking. Een uitdagende, mooi uitgevoerde kamer met prachtige details.

Jammer is dat niet iedereen het eindverhaal echt snapt. De clues hadden gedurende het hele spel wat prominenter kunnen zijn, of iets anders uitgevoerd. Vergeleken bij het grote spel is het eindverhaal wat simpel. Gekoppeld aan het historische thema is het wellicht nodig om de geloofwaardigheid wat te helpen door mensen mee te nemen in wat er kán komen.

We waren uitgeput en hebben echt even uit zitten puffen in de frisse wind buiten. Gaaf en voldaan dat we de kamer haalden, met een (voor ons doen) behoorlijke tijd op de klok.

Wat blijft bij: de gave uitvoering van alle ruimtes voor het eindverhaal. Het zou de moeite zijn om dat nog meer bij te trekken.

Toch een grote duidelijke aanrader. Wel eerst deze, en daarna Han!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  63:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving

 

Midden in een wonderlijk verhaal

De gouden kooi zit in een modern pand aan de vismarkt van Mechelen. Geen plek waar je meteen een escaperoom van dit kaliber zou verwachten. De ontvangst is hartelijk in een hippe omgeving en de intro is persoonlijk en duidelijk.

We speelden iets eerder deze avond de andere escaperoom en de host hield rekening met die inspanning: we konden eerst even goed bijkomen.

In de Wraak van Han staat een zeer duidelijk verhaal centraal waar steeds meer helderheid in komt. In deze kamer mooi uitgevoerde opdrachten die allemaal ook een logische flow hebben. Klauteren en kruipen: goed om in je team een paar van zulke spelers te hebben. De opdracht is duidelijk: wij, als nieuwe werknemers van Aircotech gaan de wereld redden. Waarvan? Wordt duidelijk, waarom? Net zo.
Prachtige realistische uitvoering op alle plekken. Tip: eet het op!
We hadden nadien het gevoel om in het uur dat we erover deden een wereldreis gemaakt te hebben. De warmte binnen was somtijds belemmerend. Nog een tip: Kleed je niet te warm!

Belangrijkste tip: ga deze kamer zeker spelen, ervaar een new school escaperoom van de buitencategorie. Ze noemen het zelf een experience, waar wij het echt een hoog-niveau nieuwe escaperoom vonden. Kniesoor. We maakten zeker wat mee en gunnen iedereen deze ervaring. Toch een experience!9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  61:40 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

 

Panic Room

Escaperoom Putten
Posted on: 2023 july 21

Hard work!

Wat een eerste dag bij bit secur. We kunnen ons voorstellen dat het verloop wat hoog ligt.
Een leuke kamer, anders dan anders, slimme puzzels en alles komt aan op een beetje durf, samenwerking en slim combineren.
Toffe eindpuzzel. Kamer met mogelijkheden die je zeker niet overslaat!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  64:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Freules van Beckum

Escape Room Twente
Posted on: 2023 july 19

Heel oké!

Met behoorlijk wat ervaring met fantastische rooms deden we deze kamer als tussendoor. Geen verwachtingen, maar aangenaam verrast door de zorg waarmee de kamer is gemaakt, de verschillende puzzels en de thematiek in de kamer. Er zitten soms wat onlogische dingen in en hier en daar wordt de flow van het (parallelle) puzzelen wat geweld aangedaan doordat de logica tussen een oplossing en een slotje niet helemaal helder is.
Puzzels zijn zeker te doen, er zitten mooie verrassingen in.
Verrassend inhoudelijke en sterke kamer.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

THE DOME

Mama Bazooka
Posted on: 2023 july 13

Trip

Zoals aangekondigd in reviews en voorgesprekken; the Dome is een trip. Veel verrassende wendingen, een verhaal dat me ontging, maar dat niet hinderde en een grote afhankelijkheid van elkaar.
Gaaf om te zien dat een kamer dit losmaakt bij mijn teamgenoten en hoe dat gaandeweg de trip ook weer bijdraaide. Iedereen kon wel ergens in uitblinken. Wat gaaf gedaan.
Een heerlijk flow en.. gehaald.
We hadden dan ook even gewacht met deze kamer, omdat we deze graag wilden halen. Een minuut of 3 hadden we over.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  56:42 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2023 may 02

Wat een heerlijke ervaring

We kenden de ontvangst bij Mama Bazooka van een eerder bezoek. Fijn om even te kunnen landen in de ruime lounge, een drankje te pakken. De host geeft je, ondanks de digitale ontvangst, snel een welkom gevoel. Dat bleef ons hele verblijf hetzelfde. Dat doen ze goed daar!

De kamer: spooky, scary hier en daar. Fijne gameflow. Prettige hints om verder te komen en een hoop verrassingen. Gave effecten en met 10 seconden op de klok dus maximaal kunnen genieten van alle props en gebeurtenissen. Het lijkt een kamer die op de kop staat van ons verblijf, maar toch snel ook weer te resetten bleek.

Na even weer op adem gekomen te zijn kregen we net als de vorige keer een nabeschouwing met de beelden. Heerlijk om jezelf te zien stuntelen, de schrik bij je team nog eens te zien en te zien hoe de kamer mooi in elkaar valt.

Wat een prettige must-play kamer is dit toch. Terechte hoge waardering, goed voor elkaar bij Mama Bazooka en we komen terug voor de Dome.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:50 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2023 april 13

.

.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: No

 

Het Lab

Room Escape Enschede
Posted on: 2023 april 13

Mwoh

.


6.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 6.5


Played in March 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

De Laboratoriumkamer

Mama Bazooka
Posted on: 2023 february 20

Oldscool mustplay voor iedere escaper

Na 35 kamers eindelijk tijd om de eerste kamer van de benelux te gaan spelen. Een kamer die de standaard zette voor alles dat daarna gemaakt is en de geschikte kamer om mee te beginnen bij Mama Bazooka. Dat ze de eerste zijn blijkt ook uit de url: escaperoom.nl!

Mama Bazooka nodigt uit om eerder te komen. De entree is al in stijl: een knop, film, codes helpen je op weg in de loungeruimte. Een ruimte zo groot dat er verschillende coole dingen kunnen staan (poolbiljart, airhockey, video- and boardgames, etc). Je kunt je hier prima vermaken. Eenmaal aan de beurt kwam de host, ze wist ons goed te vinden en begeleidde ons naar de laboratoriumkamer. Leuk om te merken, ook in het nagesprek, dat het plezier dat wij beleven aan escaperooms, ook bij de medewerkers terug te merken is.

De kamer: oldscool? eigenlijk viel dat best mee. Er zaten mooie vondsten in, het was een mooie set puzzels, we zagen vondsten die we in nieuwere escaperooms herkenden en heel veel ging best automatisch (voor die tijd). Niet enorm veel slotjes, hier en daar een sleutel, code's die steeds weer een mooie scare gaven. Het thema? Horror en in de beelden achteraf was mooi te zien hoe we verschillend reageerden op de scares.

De kamer is door de set puzzels voor een groep met ervaring lekker te flowen. We zaten er lekker in en de tijd in de ruimte gaf aan hoeveel tijd we nog hadden. Omdat we normaal kamers op een paar minuten net halen waren we verrast dat we 19 minuten voor de tijd al klaar waren. Waarschijnlijk past de uitdaging niet helemaal meer bij onze ervaring. Toch ook lekker om een keer een kamer lekker vlotjes uit te spelen, zonder al te grote frustratie en mét een hoop erkenning (iedere keer als we iets haalden was er een duidelijk gehaald-moment).

In de finale ging het best vlot. Daar had nog wel een uitdaging bij gemogen wat ons betreft (van een minuut of 17 ;-), maar desalniettemin heerlijk gespeeld, blij dat we deze kunnen toevoegen aan onze lijst.
Wat een waardige eerste escaperoom is hier neergezet. Eigenlijk, vanwege de historische betekenis, zou iedere escaper deze een keer moeten spelen.

Grote plus? De loungeroom en de mogelijkheden die dat biedt. De fijne begeleiding voor en na de kamer. Het chille terugkijken van de beelden van ons team met het gesprekje na de tijd. Echt cool.
Het nodigt alles bij elkaar uit om de andere twee kamers hier (meisjeskamer en the dome) de volgende keer op 1 dag te spelen: we zullen ons tussendoor vermaken in de lounge.9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  40:48 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Lounge
 • Tophosting

 

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 february 13

Wat gebeurt er toch allemaal?

We speelden met ons team Soup du Jour en Bloody Mary al een tijd geleden en waren blij om te horen dat Poppet klaar was. De andere rooms stonden namelijk erg hoog op onze alltime-favorites. Zou Poppet zich daarbij voegen?
Bewust boekten we het laatste tijdslot. Van de vorige keren wisten we dat de entree bij het klooster in het donker het leukst (en spannendst) is. Van vorige keren herinnerden we ons ook de ontvangst in thema. Dat viel een beetje tegen. Een aardige, wat zenuwachtige jongeman bracht ons naar (weer) een andere plek in het immense klooster en legde een beetje uit wat er moest gebeuren.
Dit was niet het eerste verkeerde been. De echte ontvangst moest nog plaatsvinden en toen waren we al een soort van begonnen. Waar laten we onze spullen? Is het nu echt al begonnen? Of zou die jongeman bewust...?
De entourage in het klooster leent zich natuurlijk voor een mooie experience, maar hoe de mensen van Rock City Escape dit iedere keer weer weten waar te maken en tot de max weten te benutten is bewonderenswaard.
De kamer is een experience, stelden we vast. Het is een beleving, waar veel gebeurt, waar je soms lekker fysiek heen en weer werkt, waar fijne scares (kan dat? ja zeker!) in zitten, waar het puzzelwerk een lekkere duidelijke flow heeft, het hint-systeem bedoeld is om je ook echt te helpen en je een maximale beleving te gunnen. De ruimtes? Van ongemakkelijk klein naar overweldigend ruim en verschillende verrassende wendingen. Alles komt voorbij en er was geen moment waarop we niet verder konden.
Wat een fantastisch effectief gebruik van de ruimte, wat een mooi thematische puzzels, wat een decoratie (hier en daar zelfs museaal!) en wat gaaf om het aan het eind nog even na te bespreken met de fantastische host. Al was het maar om hier en daar wat losse eindjes af te hechten.
Het is zo'n na-mijmerende kamer. Wat maakten we mee, hoe deden we dit nu eigenlijk? Waar waren we precies mee bezig? Hoe verzin je dit soort puzzels? Dit soort combinaties? Al onze favorieten (we hebben er een aantal die zo uniek zijn dat we er geen ranglijst meer op nahouden) hebben dit karakter. Zo kunnen we ook nog steeds momenten terughalen uit Bloody Mary en Soup du Jour. Poppet voegt zich zeker in die ere-galerij.
Het is dan ook zeker een aanrader om te gaan spelen. Vergeet de andere twee kamers niet en probeer ze in volgorde te spelen. Ze horen door de locatie, het verhaal bij elkaar, maar zijn ook drie losstaande kamers. Maar allemaal onmiskenbaar Rock City Escape. Nu maar hopen op nog een hoek in dat immense klooster die benut kan worden!
10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Locatie

 

Load more reviews

3 reviews

Never House

DarkPark
Posted on: 2022 august 02

Wat een gaaf spel!

Even een paar uur puzzelen, oplossen, uitzoeken en je verbazen? Schaf Neverhouse aan. Een fantastische escapegame die slim in elkaar zit en vele verborgen schatten herbergt. Los het mysterie op en geniet van je prijs!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Quality: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons


 • Look and feel
 • Puzzles
 • Original
 • Storyline
 • Exciting
 • Logic

  AlecTheekopje

Witchery Spell

DarkPark
Posted on: 2022 august 03

Dark Park strikes again!

Wat een gave thuisescape is het weer. Na Neverhouse en Conspiracy19 (en Dear Santa) nu ook de Witchery Spell gedaan. Wat een gave ervaring. Het spel zit slim in elkaar, de puzzels zijn uitdagend én logisch en het geheel is fantastisch uitgevoerd. Wat jammer dat we nu alles speelden en er niet nog meer op de plank liggen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Quality: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons


 • Storyline
 • Look and feel
 • Puzzles
 • Logic

  Alec

Conspiracy-19

DarkPark
Posted on: 2022 january 07

Even voor gaan zitten...

De ervaring bij Stay in de Dark en een kadogekregen escapegame van Darkpark (Dear Santa) maakte dat we conspiracy bestelden.
Nietvermoedend, lockdown en netflix inmiddels uitgespeeld begonnen we (te laat) aan deze game. Wat zit het goed in elkaar en wat is het mooi opgebouwd en mooi uitgevoerd. De begeleiding is oké, we hadden eigenlijk maar 1 hint nodig, maar, eenmaal diep in de nacht en klaar, wat jammer dat het erop zit.
Met de refill-kit de hele doos weer in elkaar gezet en doorgegeven aan escapevrienden.
Aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Quality: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Herspeelbaar (met betaalbare refill)
 • Logica
 • Verhaal