Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Houdini's Workshop

Dudzele, Belgium

Permanently closed

60 minutes

2 - 4

12 year

Read reviews

More about Houdini's Workshop

Houdini's workshop is playable in english! Our video's and messaging are in both dutch and english.

Themes

Adventure

History

Mystery

Properties

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Free parking

Escapetalk.nl statistics

42 likes

239 visitors

99% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Damse Steenweg 28
8380, Dudzele
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

101 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (291 rooms played)
Posted on: 2021 december 13

Ontsnappen bij de ‘meester ontsnapper'

Naarmate je meer escape rooms hebt gespeeld, moet je steeds verder van huis om kamers te gaan spelen. Zo stonden de kamers van ‘The Push Mystery' al een tijdje op mijn wishlist. Weliswaar heb je dan wel meteen een goede reden om een nieuwe escape dag te plannen. Zogezegd zo gedaan! Wij startten onze dag vroeg in het verre Brugge om daar de twee kamers te gaan spelen. Na een heel warm ontvangst door eigenaar Anthony, mochten we gaan starten met de eerste escape: Houdini's Workshop.

Houdini staat natuurlijk bekend als de ‘meester ontsnapper', hoe gaan wij ooit uit zijn werkplaats ontsnappen? Vol goede moed gingen we zijn werkplaats echter binnen. Meteen valt op dat de ruimte er onwijs mooi uitziet. Mooie decors en fijn gebruik van licht en geluid. Al meteen werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus zou zijn. We hadden immers niet anders verwacht van Harry Houdini! Het toffe aan deze kamer is dat de puzzels helemaal opgaan in het thema. Daarnaast wordt gedurende het spelen van de kamer steeds duidelijker wat voor mysterie zich hier heeft voortgedaan.

Wanneer je een tijdje in de kamer zit, zet het verhaal zich voort. Ik persoonlijk moest even schakelen om het verhaal weer te laten landen. Wanneer dit gebeurt, leg je meteen de linken in het verhaal en is het plots weer duidelijk. Er zitten in deze room onwijs toffe details, die je echt niet allemaal gaat zien tijdens het spelen van deze kamer. Wanneer je achteraf echter hoort waarom er bepaalde keuzes gemaakt zijn, valt het kwartje. Erg tof!

Al met al is Houdini's Workshop een hele toffe kamer. Mooi in thema, leuke puzzels, goed gebruik van muziek en licht, prima verhaal en buiten al een hele enthousiaste eigenaar! Nadat we het verhaal samen nog eens waren doorgelopen, kregen we even de tijd om alles te laten bezinken. Op naar de volgende room!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Stan, bedankt voor de mooie review. Het was heel leuk jullie gamehost te zijn! Tot de volgende ergens in escape land ;-)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  SirClayDrs-jlcbroeder_viktorlouiseboelaertMariekeanthony_boelaert

katena3katena3Junior EscaperMember since: 2020 July 29 (14 rooms played)
Posted on: 2022 january 02

zeer, zeer boeiend

Laat ik er niet om heen draaien: mijn vriendin (die de review van the movies schrijft), en ik hebben deze ervaring kado gekregen van onze dochter en haar vriend, en hier hebben wij onze absolute nr 1 kamers gespeeld.

Vanaf de ontvangst, tot het naar huis gaan, ervaar je de liefde voor het vak van de host. Wat een gastvrijheid! Hij omschrijft de kamers niet als escape rooms, maar als mystery rooms: een ervaring die je ondergaat, terwijl je een mysterie oplost.

Je wordt, gedurende de speeltijd, ondergedompeld in de wereld van Houdini. Alles klopt aan de ervaring, en je hebt zelfs meerdere bezoekjes nodig om alle (weldoordachte) details te ontdekken. De puzzels zijn leuk om te spelen, de volgorde is logisch, en het (goede) verhaal ontvouwt zich langzaam naar het einde toe.

Dit is een aanrader!!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 January 04

Hey! Bedankt voor deze prachtige review. Doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. Het was dan ook een eer om zo'n leuke familie te mogen hosten. Toppers!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertDrs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (227 rooms played)
Posted on: 2022 january 10

Magistraal

Hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan met het spelen van twee topkamers? Met ons gelegenheidsteam ‘Da hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is' (4 personen) hebben we de langste autorit ooit voor een escape room afgelegd richting Dudzele in België. Aan het einde van de review zal ik vertellen óf het de reis waard was... dus blijf lezen!

Beide kamers van The Push Mystery Rooms gingen we spelen en we begonnen met ‘Houdini's workshop'. Maar eigenlijk (daarvoor) begonnen we met een gezellig gesprek met de vriendelijkste host van een escape room die ooit ontmoet heb. Onze host (tevens eigenaar) is een gepassioneerde interieurontwerpen die met die ervaring twee escaperooms heeft gebouwd. De passie straalt niet alleen van de kamers af, maar ook van de host zelf. Escapen gaat voor mij niet alleen om de kamers en om de puzzels. Escapen is voor mij een totaal ervaring. Een dagje er tussen uit en plezier maken met je team én met de mensen die je passie delen. De vriendelijkheid van de host heeft echt bijgedragen aan de totale ervaring en is dus een dikke plus!

Awel, het spel kan gaan beginnen na wat instructies en een introductie. Wat ik tijdens het spelen van de kamer eigenlijk al vrij vroeg hardop uitsprak was; dat ik het zo leuk vond dat in deze kamer ook echt raadsels zitten. Vaak wordt gezegd dat je bij een escape room puzzels en raadsels op moet lossen om te ontsnappen. Bijna altijd zijn het alleen puzzels die je tegenkomt... Nou, bij Houdini zeker niet! Er waren veel originele puzzels en raadsels. De kamer is vrijwel lineair. Als je meer reviews van mij leest (dit is pas mijn derde review 😁› ), dan weet je dat ik dat niet erg vind en in dit geval al helemaal niet, want er is zoveel te zien in deze kamer.

Dat laatste brengt mij bij het aller beste van deze kamer, althans volgens mij: de decoratie. Deze kamer is echt top gedecoreerd. Heel verfijnd en gedetailleerd. Voorzichtigheid is geboden, maar wat ziet deze kamer er mooi uit! De kamer is helemaal passend bij het thema en bij het verhaal.

Dit is dan mijn laatste compliment van deze review; het verhaal. Het verhaal is superduidelijk en toch gedetailleerd. Gedurende het spel kom je achter steeds meer informatie over het verhaal. De opbouw is goed en er is een duidelijke kop en staart. Heerlijk wanneer een escape room maker zo goed nadenkt over hoe hij een verhaal wil vertellen en dat dit dan ook zo overkomt op de bezoekers.

Ik zal jullie eerlijk zeggen dat Houdini mijn nieuwe nummer 1 was. Dit heeft helaas maar een kwartiertje/halfuurtje geduurd... Je verzint het niet, maar The Push heeft NOG meer te bieden.

Al bij al: Ja, het was de reis waard! Wat een ongelofelijke toffe kamer! Ga deze zeker doen en doe ze allemaal van The Push! Nee, maar serieus! Nu naar je laptop en reserveren!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Meteen reserveren... Nu!
- Speel ze gewoon alle twee en dan eerst deze en vervolgens de andere.
- Ik denk dat vier personen een prima aantal is om deze te spelen. Misschien is drie ook nog wel aan te raden, maar ik zou niet zo snel voor meer dan vier gaan (i.v.m. bewegingsruimte en lineaire puzzels)

The Push Mystery Rooms bedankt voor maken van deze kamer! Het is een top toevoeging voor de escapefanaten.


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 01

Ik dacht dat jou review van The Movies al een ongelooflijke klepper was en dan lees ik deze ook nog eens :-D Opnieuw een beetje sprakeloos. Dus hou ik het opnieuw bij DANK U!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Zeer vriendelijk eigenaar/host
 • Sfeer
 • Decoratie
 • Verhaal

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaertsjephanie

GitskeGitskeSenior EscaperMember since: 2021 October 04 (63 rooms played)
Posted on: 2021 december 19

The Push rules!

Na de vorige passage in Dudzele voor the movies werd in de roes van die dag al snel een datum geprikt om de werkplaats van Houdini te bezoeken. Vandaag was het eindelijk zo ver. De ontvangst was weer hartelijk en na een korte introductie mochten we de kamer in. Een schitterende start met een gigantische wauw-factor. Het is bijna jammer dat je meteen beseft dat de tijd beperkt is. Wat een details weer... de puzzels werden één voor één gevonden, opgelost en er werd genoten van begin tot einde.
De verwachtingen van de Houdini kamer werden ruimschoots overtroffen. Een thema waar ik een bepaald beeld van had in mijn hoofd maar deze kant had ik het verhaal echt niet zien opgaan.
conclusie:
als iemand aan mij vraagt: welke escape room raad je me aan? The push zal altijd het antwoord zijn. Niet enkel omwille van de onwijs gave kamers maar vooral ook door de omkadering die Anthony biedt rond zijn kamers. Het is een echte experience waar je begeleid wordt als ervaren speler maar ook als nieuweling door iemand met passie voor het vak.
Hopelijk mogen we in de toekomst nog van nieuwe rooms van the push genieten. Wij zullen in ieder geval met ons team bij de eersten zijn om te reserveren.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 20

DIKKE MERCI GITSKE! ;-) Het doet enorm deugd om reviews zoals die van jou te lezen. Oprecht bedankt en tot de volgende in escapeland! ;-) Groetjes aan D'ajointjes


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

  broeder_viktormangoest-louiseboelaertanthony_boelaert

Op bezoek bij de ontsnappingskunstenaar

Al geruime tijd komt de naam Push Mystery Rooms mij langs alle kanten voorbij. Hier op Escapetalk, maar ook via Belgische eigenaren hoor ik heel mooie verhalen over deze room en eigenaar.
Dudzele of all places. Een rit van dik 2 uur voor me, maar gelukkig kan je steeds iedereen overtuigen om naar hier te komen met de zee zo dichtbij  En mijn gezelschap hielp natuurlijk ook een beetje ;-)
Hoewel ik het meeste uitkeek naar The Movies, kon ook Houdini niet aan ons lijstje ontbreken.

Onthaal:
Het onthaal was echt geweldig. Anthony is een echte gastheer en dat merk je al vanaf het begin.
De escape room zelf bevind zich in een fris afgewerkte aanbouw met in het midden een gezellige ontvangstruimte.
Na een gezellige babbel en drankje kon onze eerste room beginnen.
Wat me opviel tijdens het boeken is de regel : er kan maar 1 kamer tegelijk gespeeld worden.
Dat was ff nieuw voor me. Maar ter plaatse zorgde dat voor een heerlijke rust, een echte premium beleving! Jij bent de enige gast hier die de volle aandacht krijgt.
Kwaliteit boven kwantiteit is hier duidelijk de boodschap en dat merk je in alles.

Kamer:
Ja ik kreeg echt een grote glimlach toen ik Houdini's Workshop betrad. De ruimte is werkelijk schitterend aangekleed.
De filmpjes zijn duidelijk professioneel gemaakt en geven wat meer duiding aan de kamer en ons doel. Ik zal nooit een echte voorstander worden om dit in de room te doen, maar ik zal er mee moeten leren leven denk ik.

Houdini is een thema waar je alle kanten mee uit kan en dat is precies wat hier gedaan is. Het is een heerlijke combo van oude en nieuwe technieken maar het past wonderbaarlijk goed samen.
De puzzels maken dankbaar gebruik van het onderwerp en een hangslot is bij een meester goochelaar niet abnormaal. Samenwerken is echt de oplossing met momenten en dit is een leuke puzzelroom voor zowel 2 als 4 personen.

Conclusie:

Je ziet duidelijk dat dit gebouwd is door een man die een goed gevoel heeft voor inrichten. Het is werkelijk een super mooie, maar ook kwetsbare ruimte.
De kamer barst van de props, maar het is vrij snel duidelijk wat je nodig hebt en wat niet.

De kamer neemt je echt mee naar de tijd van Houdini en al puzzelend ontdek je waar je meester zich bevindt. Ik vond het erg leuk om als groep hier bezig te zijn. Iedereen had wat te doen en de kamer heeft genoeg lagen van moeilijkheidsgraad, van het betere zoekwerk tot een goede hersenkraker.

Voor de ervaren escaper zal dit waarschijnlijk een schitterende opwarmer zijn om daarna The Movies te spelen.

Waar de verlichting in het verleden nog sfeer miste, is het nu net het tegenovergestelde. Het is een enorme meerwaarde geworden qua focus en setting en tilt de kamer weer naar dat volgende niveau.

Om af te sluiten een quote van Mr Houdini zelf die meer toepasselijk is als ooit tevoren:
“My Brain is the key that sets me free.”


Response by The Push Mystery Rooms

2021 August 11

Than for the feedback! Ik ben het licht inderdaad aan het aanpassen as we speak ;-) Deze avond zal de eerste groep het al kunnen testen in de nieuwe sfeer :-)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  prodigylouiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

PerryPerryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (184 rooms played)
Posted on: 2022 february 27

Mooie twist aan bekend verhaal

Het is een stukje rijden maar door de vele positieve recensies konden we het niet laten om in de auto te springen en af te reizen naar België. Bij aankomst is het even goed kijken waar je precies moet zijn omdat er vanaf de buitenkant niet zichtbaar is dat er een escaperoom aanwezig is op de locatie waar we moesten zijn. Gelukkig zagen wij toch nog een sjiek naambord met "the push" erop waardoor we wisten dat we echt op de juiste locatie waren aangekomen. Het parkeren van de auto kan gratis voor de deur dus geen logistieke uitdagingen. Bij binnenkomst wordt je welkom geheten door de enthousiaste eigenaar in een erg leuk ingerichte ruimte waar je prettig kan zitten en een drankje kan doen. Direct merk je dat er alle tijd voor je wordt genomen. Hier is geen massawerk maar echte aandacht voor de bezoekers. Na een fijne kennismaking en introductie mochten we de kamer betreden. De intro film was in de kamer zelf en zat goed en professioneel in elkaar. Hierna mochten we echt van start in de kamer. Het eerste wat opvalt is de fijne afwerking van de kamer. Alles is tot in de detail verzorgd en hierdoor voel je je echt weer even terug in 1914. De puzzels waren allemaal leuk bedacht en paste heel goed bij het verhaal. Persoonlijk vond ik het verhaal ook het mooiste van deze kamer. Doordat deze zo een andere twist heeft dan een standaard houdini kamer is deze totaal anders dan welke "goochel" kamer dan ook. Het bijzondere is dat in deze kamer de goochel kunsten van Houdini niet centraal staan en dit zorgt voor een verfrissende blik op een bekend verhaal. De hele opbouw van de kamer is perfect verzorgd en wordt goed afgesloten waardoor je precies weet wat je net allemaal hebt meegemaakt. Alles bij elkaar was dit echt een hele leuke kamer om te spelen. Chapeau!!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 27

Bedankt Perry! ;-)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:39 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

ScarlettScarlettEscape ApprenticeMember since: 2022 February 20 (1 room played)
Posted on: 2022 february 20

What an amazing experience!

We hebben het met 4 personen gedaan en dat was zeker niet saai en te kort, genoeg om je mee bezig te houden! Alles is perfect tot in de puntjes uitgewerkt. De mystery room is geweldig goed doordacht, een zeer mooie setup! Onthaal en beleving 10/10! Super vriendelijk! Zeker en vast de moeite om deze vanboven op je must visit lijstje te plaatsen! Ons zie je zeker nog terug voor The movies


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 27

Bedankt Scarlett! Ik kijk er naar uit om jullie te ontvangen bij The Movies! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Beleving
 • Goed verhaal
 • Samenhangend

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Anneleen (1 room played)
Posted on: 2022 february 06

Bijzonder leuke ervaring!

Onze verwachtingen waren reeds hoog, door de reviews die we vooraf hadden gelezen.. toch heeft Houdini's Mystery Room onze verwachtingen nog overtroffen. Zeer gevarieerd en tot in de kleinste details uitgewerkt. Een echte aanrader om als gezin/met vrienden te doen! we komen zeker terug voor The Movies Mystery Room!!!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 10

Bedankt Anneleen! Het doet mij veel plezier dat jullie er van hebben genoten! Dikke merci!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

TomVosTomVosEscaperMember since: 2021 October 19 (44 rooms played)
Posted on: 2022 february 03

Super

Ongelofelijk goede kamers!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 10

THANX TOM!!! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving

  broeder_viktoranthony_boelaertlouiseboelaert

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (223 rooms played)
Posted on: 2022 january 10

Ik Hou(dini) d'r van

Soms heb je van die kamers waarvan je weet 'Dit gaat sowieso goed zijn'. Wat tevens natuurlijk ook een valkuil is. Je mag niet altijd alleen van je gevoel afgaan, dan kan het alleen maar tegenvallen. Behalve vandaag, vandaag mocht dat even wel.

Hoeveel zin ik ook had in deze kamer, we wisten natuurlijk van tevoren dat we meteen daarna The Movies gingen spelen. Ik had 'm geboekt onder het mom van perfect 'opwarmertje'. Alleen doet dat deze kamer geen eer aan. Hij is absoluut meer dan dat. Bij binnenkomst van de kamer was ik direct verwonderd over het prachtige decor.

Het meest bijzondere vond ik de kleine details die overal in de kamer verborgen zitten. Wel maakt dit de kamer wat fragieler. Hier valt in principe wat van te zeggen maar ik ervaar dit niet als iets negatiefs. Verwacht geen boekenkast waarbij je van 300 meter afstand kan zien wat vast zit en wat niet, maar een echte workshop met passende attributen waar zo mee omgegaan hoort te worden zoals je dat in het 'echt' zou doen. Dit doet los van het feit dat het er fantastisch uitziet, ook zeker iets met de beleving.

Het verhaal zit oprecht leuk in elkaar en de puzzels sluiten daar mooi bij aan. Of eerder raadsels. Geen ellenlange hoofdrekensommen, maar even in het hoofd kruipen van een ware ontsnappingskunstenaar. Na het spelen hebben we met de eigenaar een rondje gelopen door de kamer die ons enthousiast nog wees op de details die we niet hadden gezien en zonder ook maar een enkele vraag konden we zo door naar de volgende kamer.

Ik schreef het al bij The Movies, en ik ga het hier nogmaals doen. Wat een topkamers heeft eigenaar Anthony hier gebouwd en dat op zo'n prachtige locatie. Tel daar het enthousiasme en de passie van hem bij op en dan ga je hopelijk net zoals wij een hele fijne dag bij The Push beleven!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 February 01

Hey Sjephanie! een glimlach van oor tot oor geef je mij :-D DANK JE WEL!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Locatie

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Kelly Van Dieven (7 rooms played)
Posted on: 2021 december 25

Super leuke ervaring, mystery room met oog voor details!

Sympathieke gastheer die ons met veel enthousiasme heeft ontvangen. Je krijgt meteen zin om aan het spel te beginnen.
De kamer was tot in de puntjes uitgewerkt, zeer mooi decor, leuk verhaal.
Wij komen zeker nog eens terug voor de andere mystery room.
Absolute aanrader!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 January 04

Bedankt Kelly, glad u liked it. Groetjes!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Sabrine (1 room played)
Posted on: 2021 december 11

Machtig!

Prachtig hoe alles in detail uitgewerkt is. Heel spannend van begin tot einde, we hadden onmiddellijk zin om die andere kamer ook te spelen :-) wij komen zeker terug!
De ontvangst, de uitleg, de ruimte, alles top gewoon!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Hallo Sabrine, leuk dat jullie zich geamuseerd hebben :-) Meer dan welkom om The Movies te komen ontdekken! Vele groetjes.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Geweldige mystery room!

Afgelopen zondag hadden we de 2 escape rooms hier in Dudzele geboekt, vermits we toch van de andere kant van het land komen. Heel snel contacteerde de eigenaar ons dat de best eerst deze, Houdini, speelden. Met z'n 2 begonnen we aan de uitdaging! Wat een kamer... we hebben er nog met dit thema gespeeld, maar niét van dit kaliber. De kamer lag ons, de flow was goed, echt fijne puzzels en een schitterende begeleiding. We gingen zelfs naar buiten met de snelste tijd! Maar we hebben van élke minuut genoten...


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Kristel, ik dacht dat ik al gereageerd had maar ik zie nu toch dat er niets stond. Vreemd... Dit gebeurde eerder nog al. Anyway, een dikke merci voor de mooie review. Doet deugd! ;-) Vele groetjes TOPTEAM! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Bruce Cafmeyer (1 room played)
Posted on: 2021 november 28

Super leuke ervaring, echt de moeite.

Deze kamer gedaan met mijn 2 dochters.
Alles is zeer mooi afgewerkt met oog voor detail.
Een leuke, spannende ervaring.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  69:57 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Inge (10 rooms played)
Posted on: 2021 november 28

Magisch

Zeer leuke gevarieerde escape / belevingsroom.
Super leuk thema, prachtig decor en uitdagende afwisselde “puzzels”.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Inge, bedankt voor de mooie review! <3


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  63:13 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Top!

Als echte liefhebbers, met enige ervaring, zijn wij steeds op zoek naar een volgende uitdaging. Na het lezen van vele reviews, kwamen we uiteindelijk uit bij de The Push Mystery Rooms, waar we Houdini's Workshop speelden. De positieve reviews kunnen wij alvast volmondig beamen!
De ruimtes zijn niet alleen een streling voor het oog, maar zijn vooral ook leuk en verrassend opgebouwd. Daarnaast wordt er een heel verhaal opgebouwd, dat heel goed ingeleid en verteld wordt door de persoon ter plaatse. Het enthousiasme van deze persoon zorgde er temeer voor dat we zeker nog eens terug willen komen voor de tweede kamer!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Lise! Het doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. TOP! Vele groetjes ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  51:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Jesse Bressers (4 rooms played)
Posted on: 2021 november 21

Tot in de toekomst

Wij slaagden erin om dit weekend (20/11/2021) het mysterie van Houdini op te lossen met nog 11 minuten op de klok.

Wij speelden deze kamer met 4, twee jongeren die al vaker een escape room hadden gedaan samen met de ouders die het concept nog niet kenden.

Alles werd in het begin zeer duidelijk uitgelegd en het werd al snel duidelijk dat dit een zeer leuke ervaring ging worden.

De kamer zelf is exceptioneel prachtig. Zo veel aandacht gestoken in de details dat het bijna niet te geloven is.
Het begin vonden we super en bracht ons direct in de juiste mindset.
Tijdens het hele spel wisten we niet waar kijken omdat alles tot in de puntjes is uitgewerkt.

Alle raadsels en codes die opgelost moesten worden waren telkens opnieuw iets nieuws en uitdagends.

Wat we achteraf zeer leuk vonden is dat er de tijd genomen werd om de kamer nog eens te doorlopen. Hierbij toonde de eigenaar de kleine hints die we nog gemist hadden en bewees hij nogmaals dat over alles dat in de kamer staat vijfdubbel over was nagedacht.

In het kort: als je een escape room zoekt om iemand kennis te laten nemen met het concept of gewoon zelf zin hebt in een prachtige kamer --> kom naar The Push Mystery Rooms.

Ons zie je in elk geval snel terug om de andere kamer uit te proberen.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Jesse! Wat leuk deze review te lezen. Jullie waren een heel leuk team en hopelijk komen jullie ook eens naar The movies! Vele groetjes ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:00 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Cathy (3 rooms played)
Posted on: 2021 november 13

Leuke ervaring!

Zeer mooi ingericht en goed bedacht !! Zeker aan te raden !!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Bedankt Cathy! ;-) Groetjes!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Yoni DcYoni DcEscape ApprenticeMember since: 2021 October 19 (1 room played)
Posted on: 2021 october 19

Verrassende en uitdagende escaperoom

Wij hebben deze escape room gedaan met 2 personen. Net op tijd eruit geraakt met nog 36 sec op de teller en gelukkig de nodige tips. Dit is één van de beste escape rooms die we al gedaan hebben. Vernieuwende raadsels, leuke effecten en goed uitgewerkt verhaal. We komen zeker terug voor the Movies!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 20

Bedankt Yoni! Altijd welkom bij The Movies Experience! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

swaggersswaggersEscaperMember since: 2019 April 09 (56 rooms played)
Posted on: 2021 october 21

We hebben hem teruggevonden!

Na ons fantastisch avontuur @ The Movies, moesten we absoluut terugkomen voor de 2de kamer te komen spelen. De gastheer Anthony was nog altijd even vlot en sociaal als vorige keer, dus we voelden ons direct weer welkom en klaar om te starten. Ook deze escape room ligt in Dudzele, vlakbij Brugge, je weet wel, waar de schoonouders nog steeds wonen. Deze keer heb ik echter mijn schoonmoeder meegebracht. Dus we waren eens met zijn 3 ipv met 4. De gamemaster benadrukte wel nog eens dat dit "maar" een gewone escape room was en geen experience room zoals zijn topkamer "The Movies". Hij had precies wat schrik dat onze verwachtingen te hoog zouden liggen. Die onzekerheid is uiteraard nergens voor nodig, vanaf we binnenkomen in de eerste kamer zien we wederom de binnenhuisarchitect aan het werk... Wat een decor alweer! Met oog voor detail... Hoeveel uren werk moet hij daar niet in hebben gestoken? De eerste kamer zal je wel even zoet mee zijn, meer dan genoeg te doen dus. Veel kunnen we daar niet over vertellen of we zouden delen van het verhaal of zelfs spelementen verklappen en dat doen we nu eenmaal niet ;-) Als "gewone" escape room zoals hij het zelf omschrijft, hebben we ons toch goed geamuseerd en vinden we dit toch ook zeker 1 van de betere escape rooms in België. Ook nadien hebben we terug gezellig nagebabbeld met een hapje en een drankje. Dit alles in een prachtige ontvangstruimte ook. Buiten zijn 2 escape rooms is die toch ook echt wel het vermelden waard! Anthony kon nog een laatste keer een grote glimlach op ons gezicht toveren voor ons vertrek naar huis door de boodschap: "Er komt nog een 3de kamer..." Anthony, hou ons op de hoogte! Die komen we gegarandeerd uittesten! En je weet... escape rooms voor exact 2 personen (of een timerace voor koppels die tegen elkaar willen spelen) is in België onbestaande en dus misschien een mooie opportuniteit om hier mee als eerste uit te pakken... ;-) Succes!!!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: The Swaggers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Heerlijke totaalbeleving

The Push Mystery Rooms zijn gelegen op een prachtige locatie. We deden dit weekend de beide kamers. Houdini´s workshop als eerste. Wat een geweldige ervaring! Heel knappe kamer, tot in de details afgewerkt. Heel goed verhaal ook, met onverwachte wendingen. Dat in combinatie met een supervriendelijk onthaal maakte de experience helemaal af!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Famke! Het was een eer jullie te mogen begeleiden bij beide kamers en het doet deugd te lezen dat het twee x TOP was :-) Groetjes en BEDANKT!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Alles, heel de experience!
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • /

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

BenjaminBenjaminEscape GuruMember since: 2020 June 16 (147 rooms played)
Posted on: 2021 august 07

Toppertje!

Gezien de goede reviewz kwamen we met redelijke verwachtingen naar Brugge voor deze escaperoom. En het is een beetje zoals Nafi Thiam op de Olympische Spelen: Verwachtingen meer dan ingelost!!

Setting is om te beginnen top. Mooie ruimte waarin uitbater 2 escaperooms heeft geplaatst. Onthaal is prima, en nog beter is de babbel achteraf. Uitbater is zeer enthousiast en gepassioneerd. Met veel oog voor detail en warme ontvangst. Heel fijne sfeer dus om een escaperoom te komen doen.

Kamer zelf is enorm goed en kan zich perfect meten met de betere kamers in Belgie. Puzzels vloeien mooi in mekaar over, fijne flow doorheen de gehele escape. Overgangen tussen kamers zijn, net als de technologische snufjes. enorm goed verzorgd. Fijne afwisseling in de puzzels tussen het nodige denkwerk en meer praktische opdrachten. Tof! Kamer is echt een aanrader, zowel voor ervaren als startende escapers. Je komt buiten met een erg voldaan gevoel en een zeer zeer fijne ervaring. Extra leuk is het gebruik van filmpjes doorheen de kamer wat spelverloop en thema ten goede komt.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Benjamin! Bedankt voor deze prachtige review! Doet me veel plezier dit te lezen. :-) Groetjes!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Technisch knap werk
 • Fraai afgewerkt!
 • Thema zit goed + filmpjes
 • Verzorgde puzzels met goede afwisseling
 • Ontvangst door gastheer
 • Prima begeleiding
 • Flow doorheen hele kamer

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Met stip één van de betere escape rooms die we al gespeeld hebben!

De kamer was prachtig aangekleed, veel onderdelen, echt super gewoon. Er waren ook altijd filmpjes in thema die een milestone van de kamer benadrukten en een beetje context gaven binnen het verhaal. Als er een filmpje kwam, wist je dat je goed zat. We hebben een vijf-tal filmpjes gezien doorheen de hele kamer. Ze hebben nog 1 andere room, The Movies, die we zeker ook nog eens gaan boeken en spelen!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Charlotte! Bedankt voor de mooie review. Hier word ik blij van :-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Zeer mooi aangekleed
 • Filmpjes doorheen de kamer tijdens het spel
 • Goede mix van makkelijkere en uitdagendere puzzels
 • Toffe spelbespreking nadien
 • Drankje nadien inbegrepen in de prijs
 • Zeer enthousiaste spelbegeleider
 • Origineel spelverhaal
 • Laatste puzzel was een tikje te moeilijk

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Bram Dobbelaere (50 rooms played)
Posted on: 2021 june 27

De beste van België!

We hebben als groep vrienden hier een hele leuke ervaring achter de rug. Een erg mooie kamer, van A-Z ingericht met allerlei akefietjes en kleinigheden rondom de goed doordachte puzzels om je echt onder te dompelen in de sfeer die ze proberen te creëeren (in ons geval de Houdini-kamer). De leuke verschillende puzzels zijn ook allemaal uniek en niet "zomaar slotjes oplossen". De gastheer was ook fantastisch. Je ziet duidelijk dat deze host een ware passie heeft voor zijn mystery rooms. Hij maakt ook alles zelf, van kamers tot de puzzels! Je ziet duidelijk dat hij er fier op is, en dat is zeker ook geplaatst! De Movie-room was ook aan te raden, maar was hij volledig aan het upgraden. Hiervoor komen we zéker terug eenmaal deze opnieuw open kan voor het publiek! We hebben toch al een 50-tal escape rooms gespeeld in verschillende landen en deze ranken we toch in onze top 5. Maar misschien wel de beste in België! Kostprijs-ervaring verhouding is zéér goed in mijn opinie.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Bram! Ik merk nu pas op dat ik nog niet gereageerd heb op deze klepper van een review :-) Oprecht bedankt voor de prachtige woorden en hopelijk tot snel in The Movies! ( Het is de moeite ;-) )


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke afwisselende puzzels
 • Unieke puzzels
 • Ludiek gebrachte hints (adhv filmpjes)
 • Fantastische gastheer

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

niki_woutersniki_woutersEscaperMember since: 2018 June 20 (78 rooms played)
Posted on: 2021 june 22

Wat gaaf !!!

Hele mooie kamer en super afgewerkt , Wij hebben deze kamer met twee gedaan en deze was goed te doen zo , je krijg alles mee en mooi in elkaar gezet.

Het was weer even wennen om een escaperoom te doen na de lockdown maar we zijn het toch nog niet verleerd.

Super bedankt voor de ontvangst en de leuke dag !


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Niki! Het doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten! Daar doe ik het voor :-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Steven (20 rooms played)
Posted on: 2021 june 25

Top!

Van zodra je de kamer binnenkomt denk je echt in de workshop van Houdini te zijn. Hier zijn tal van rekwisieten en dergelijke aanwezig wat voor de juiste sfeer zorgt in de kamer. De raadsels zijn op een goed niveau waardoor het voor een doorwinterde speler ook nog steeds een uitdaging blijft. Elke speler heeft ook altijd iets te doen, maar je mist de haast niets van de opgeloste raadsels. Goeie room waar de nadruk niet ligt op ontsnappen, maar op het oplossen van een mysterie.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Steven! Altijd leuk o reviews zoals deze te lezen :-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Mooie inkleding
 • Gastheer
 • Mysterie

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great