Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Houdini's Workshop

Dudzele , Belgium

Open now

60 minutes

2 - 4

12 year

Read reviews

More about Houdini's Workshop

Houdini's workshop is playable in english! Our video's and messaging are in both dutch and english. 

Themes

Adventure

History

Mystery

Properties

No wheelchair access

NLEN

Free parking

Escapetalk.nl statistics

17 likes

39 visitors

97.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Damse Steenweg 28
8380, Dudzele
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

35 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Op bezoek bij de ontsnappingskunstenaar

Al geruime tijd komt de naam Push Mystery Rooms mij langs alle kanten voorbij. Hier op Escapetalk, maar ook via Belgische eigenaren hoor ik heel mooie verhalen over deze room en eigenaar.
Dudzele of all places. Een rit van dik 2 uur voor me, maar gelukkig kan je steeds iedereen overtuigen om naar hier te komen met de zee zo dichtbij  En mijn gezelschap hielp natuurlijk ook een beetje ;-)
Hoewel ik het meeste uitkeek naar The Movies, kon ook Houdini niet aan ons lijstje ontbreken.

Onthaal:
Het onthaal was echt geweldig. Anthony is een echte gastheer en dat merk je al vanaf het begin.
De escape room zelf bevind zich in een fris afgewerkte aanbouw met in het midden een gezellige ontvangstruimte.
Na een gezellige babbel en drankje kon onze eerste room beginnen.
Wat me opviel tijdens het boeken is de regel : er kan maar 1 kamer tegelijk gespeeld worden.
Dat was ff nieuw voor me. Maar ter plaatse zorgde dat voor een heerlijke rust, een echte premium beleving! Jij bent de enige gast hier die de volle aandacht krijgt.
Kwaliteit boven kwantiteit is hier duidelijk de boodschap en dat merk je in alles.

Kamer:
Ja ik kreeg echt een grote glimlach toen ik Houdini’s Workshop betrad. De ruimte is werkelijk schitterend aangekleed.
De filmpjes zijn duidelijk professioneel gemaakt en geven wat meer duiding aan de kamer en ons doel. Ik zal nooit een echte voorstander worden om dit in de room te doen, maar ik zal er mee moeten leren leven denk ik.

Houdini is een thema waar je alle kanten mee uit kan en dat is precies wat hier gedaan is. Het is een heerlijke combo van oude en nieuwe technieken maar het past wonderbaarlijk goed samen.
De puzzels maken dankbaar gebruik van het onderwerp en een hangslot is bij een meester goochelaar niet abnormaal. Samenwerken is echt de oplossing met momenten en dit is een leuke puzzelroom voor zowel 2 als 4 personen.

Conclusie:

Je ziet duidelijk dat dit gebouwd is door een man die een goed gevoel heeft voor inrichten. Het is werkelijk een super mooie, maar ook kwetsbare ruimte. Hoewel ik liever geen stickers op zaken zie hangen dat ze slechts als decoratie gebruikt worden, snap ik heel goed dat het hier soms niet anders kan.

De kamer neemt je echt mee naar de tijd van Houdini en al puzzelend ontdek je waar je meester zich bevindt. Ik vond het erg leuk om als groep hier bezig te zijn. Iedereen had wat te doen en de kamer heeft genoeg lagen van moeilijkheidsgraad, van het betere zoekwerk tot een goede hersenkraker.

Voor de ervaren escaper zal dit waarschijnlijk een schitterende opwarmer zijn om daarna The Movies te spelen.
Er valt nog wat sfeer te winnen op vlak van verlichting, maar ook daar heb ik al vernomen dat dit aangepast zal worden.

Om af te sluiten een quote van Mr Houdini zelf die meer toepasselijk is als ooit tevoren:
“My Brain is the key that sets me free.”


Response by The Push Mystery Rooms

2021 August 11

Than for the feedback! Ik ben het licht inderdaad aan het aanpassen as we speak ;-) Deze avond zal de eerste groep het al kunnen testen in de nieuwe sfeer :-)


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  prodigylouiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

katena3katena3Escape ApprenticeMember since: 2020 July 29 (9 rooms played)
Posted on: 2022 January 2

zeer, zeer boeiend

Laat ik er niet om heen draaien: mijn vriendin (die de review van the movies schrijft), en ik hebben deze ervaring kado gekregen van onze dochter en haar vriend, en hier hebben wij onze absolute nr 1 kamers gespeeld.

Vanaf de ontvangst, tot het naar huis gaan, ervaar je de liefde voor het vak van de host. Wat een gastvrijheid! Hij omschrijft de kamers niet als escape rooms, maar als mystery rooms: een ervaring die je ondergaat, terwijl je een mysterie oplost.

Je wordt, gedurende de speeltijd, ondergedompeld in de wereld van Houdini. Alles klopt aan de ervaring, en je hebt zelfs meerdere bezoekjes nodig om alle (weldoordachte) details te ontdekken. De puzzels zijn leuk om te spelen, de volgorde is logisch, en het (goede) verhaal ontvouwt zich langzaam naar het einde toe.

Dit is een aanrader!!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 January 4

Hey! Bedankt voor deze prachtige review. Doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. Het was dan ook een eer om zo'n leuke familie te mogen hosten. Toppers!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

  anthony_boelaertDrs-jlcsjephanie

GitskeGitskeJunior EscaperMember since: 2021 October 4 (20 rooms played)
Posted on: 2021 December 19

The Push rules!

Na de vorige passage in Dudzele voor the movies werd in de roes van die dag al snel een datum geprikt om de werkplaats van Houdini te bezoeken. Vandaag was het eindelijk zo ver. De ontvangst was weer hartelijk en na een korte introductie mochten we de kamer in. Een schitterende start met een gigantische wauw-factor. Het is bijna jammer dat je meteen beseft dat de tijd beperkt is. Wat een details weer... de puzzels werden één voor één gevonden, opgelost en er werd genoten van begin tot einde.
De verwachtingen van de Houdini kamer werden ruimschoots overtroffen. Een thema waar ik een bepaald beeld van had in mijn hoofd maar deze kant had ik het verhaal echt niet zien opgaan.
conclusie:
als iemand aan mij vraagt: welke escape room raad je me aan? The push zal altijd het antwoord zijn. Niet enkel omwille van de onwijs gave kamers maar vooral ook door de omkadering die Anthony biedt rond zijn kamers. Het is een echte experience waar je begeleid wordt als ervaren speler maar ook als nieuweling door iemand met passie voor het vak.
Hopelijk mogen we in de toekomst nog van nieuwe rooms van the push genieten. Wij zullen in ieder geval met ons team bij de eersten zijn om te reserveren.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 20

DIKKE MERCI GITSKE! ;-) Het doet enorm deugd om reviews zoals die van jou te lezen. Oprecht bedankt en tot de volgende in escapeland! ;-) Groetjes aan D'ajointjes


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:00 min


 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  mangoest-louiseboelaertanthony_boelaert

StanStanSenior EscaperMember since: 2017 November 13 (87 rooms played)
Posted on: 2021 December 13

Ontsnappen bij de ‘meester ontsnapper’

Naarmate je meer escape rooms hebt gespeeld, moet je steeds verder van huis om kamers te gaan spelen. Zo stonden de kamers van ‘The Push Mystery’ al een tijdje op mijn wishlist. Weliswaar heb je dan wel meteen een goede reden om een nieuwe escape dag te plannen. Zogezegd zo gedaan! Wij startten onze dag vroeg in het verre Brugge om daar de twee kamers te gaan spelen. Na een heel warm ontvangst door eigenaar Anthony, mochten we gaan starten met de eerste escape: Houdini’s Workshop.

Houdini staat natuurlijk bekend als de ‘meester ontsnapper’, hoe gaan wij ooit uit zijn werkplaats ontsnappen? Vol goede moed gingen we zijn werkplaats echter binnen. Meteen valt op dat de ruimte er onwijs mooi uitziet. Mooie decors en fijn gebruik van licht en geluid. Al meteen werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus zou zijn. We hadden immers niet anders verwacht van Harry Houdini! Het toffe aan deze kamer is dat de puzzels helemaal opgaan in het thema. Daarnaast wordt gedurende het spelen van de kamer steeds duidelijker wat voor mysterie zich hier heeft voortgedaan.

Wanneer je een tijdje in de kamer zit, zet het verhaal zich voort. Ik persoonlijk moest even schakelen om het verhaal weer te laten landen. Wanneer dit gebeurt, leg je meteen de linken in het verhaal en is het plots weer duidelijk. Er zitten in deze room onwijs toffe details, die je echt niet allemaal gaat zien tijdens het spelen van deze kamer. Wanneer je achteraf echter hoort waarom er bepaalde keuzes gemaakt zijn, valt het kwartje. Erg tof!

Al met al is Houdini’s Workshop een hele toffe kamer. Mooi in thema, leuke puzzels, goed gebruik van muziek en licht, prima verhaal en buiten al een hele enthousiaste eigenaar! Nadat we het verhaal samen nog eens waren doorgelopen, kregen we even de tijd om alles te laten bezinken. Op naar de volgende room!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Stan, bedankt voor de mooie review. Het was heel leuk jullie gamehost te zijn! Tot de volgende ergens in escape land ;-)


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  louiseboelaertdcmariekeanthony_boelaert

Geweldige mystery room!

Afgelopen zondag hadden we de 2 escape rooms hier in Dudzele geboekt, vermits we toch van de andere kant van het land komen. Heel snel contacteerde de eigenaar ons dat de best eerst deze, Houdini, speelden. Met z'n 2 begonnen we aan de uitdaging! Wat een kamer... we hebben er nog met dit thema gespeeld, maar niét van dit kaliber. De kamer lag ons, de flow was goed, echt fijne puzzels en een schitterende begeleiding. We gingen zelfs naar buiten met de snelste tijd! Maar we hebben van élke minuut genoten...


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Kristel, ik dacht dat ik al gereageerd had maar ik zie nu toch dat er niets stond. Vreemd... Dit gebeurde eerder nog al. Anyway, een dikke merci voor de mooie review. Doet deugd! ;-) Vele groetjes TOPTEAM! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Inge (10 rooms played)
Posted on: 2021 November 28

Magisch

Zeer leuke gevarieerde escape / belevingsroom.
Super leuk thema, prachtig decor en uitdagende afwisselde “puzzels”.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Inge, bedankt voor de mooie review! <3


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  63:13 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Bruce Cafmeyer (1 room played)
Posted on: 2021 November 28

Super leuke ervaring, echt de moeite.

Deze kamer gedaan met mijn 2 dochters.
Alles is zeer mooi afgewerkt met oog voor detail.
Een leuke, spannende ervaring.


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  69:57 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Top!

Als echte liefhebbers, met enige ervaring, zijn wij steeds op zoek naar een volgende uitdaging. Na het lezen van vele reviews, kwamen we uiteindelijk uit bij de The Push Mystery Rooms, waar we Houdini’s Workshop speelden. De positieve reviews kunnen wij alvast volmondig beamen!
De ruimtes zijn niet alleen een streling voor het oog, maar zijn vooral ook leuk en verrassend opgebouwd. Daarnaast wordt er een heel verhaal opgebouwd, dat heel goed ingeleid en verteld wordt door de persoon ter plaatse. Het enthousiasme van deze persoon zorgde er temeer voor dat we zeker nog eens terug willen komen voor de tweede kamer!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Lise! Het doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten. TOP! Vele groetjes ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  51:20 min


 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Jesse Bressers (4 rooms played)
Posted on: 2021 November 21

Tot in de toekomst

Wij slaagden erin om dit weekend (20/11/2021) het mysterie van Houdini op te lossen met nog 11 minuten op de klok.

Wij speelden deze kamer met 4, twee jongeren die al vaker een escape room hadden gedaan samen met de ouders die het concept nog niet kenden.

Alles werd in het begin zeer duidelijk uitgelegd en het werd al snel duidelijk dat dit een zeer leuke ervaring ging worden.

De kamer zelf is exceptioneel prachtig. Zo veel aandacht gestoken in de details dat het bijna niet te geloven is.
Het begin vonden we super en bracht ons direct in de juiste mindset.
Tijdens het hele spel wisten we niet waar kijken omdat alles tot in de puntjes is uitgewerkt.

Alle raadsels en codes die opgelost moesten worden waren telkens opnieuw iets nieuws en uitdagends.

Wat we achteraf zeer leuk vonden is dat er de tijd genomen werd om de kamer nog eens te doorlopen. Hierbij toonde de eigenaar de kleine hints die we nog gemist hadden en bewees hij nogmaals dat over alles dat in de kamer staat vijfdubbel over was nagedacht.

In het kort: als je een escape room zoekt om iemand kennis te laten nemen met het concept of gewoon zelf zin hebt in een prachtige kamer --> kom naar The Push Mystery Rooms.

Ons zie je in elk geval snel terug om de andere kamer uit te proberen.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 December 13

Dag Jesse! Wat leuk deze review te lezen. Jullie waren een heel leuk team en hopelijk komen jullie ook eens naar The movies! Vele groetjes ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:00 min

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Yoni DcYoni DcEscape ApprenticeMember since: 2021 October 19 (1 room played)
Posted on: 2021 October 19

Verrassende en uitdagende escaperoom

Wij hebben deze escape room gedaan met 2 personen. Net op tijd eruit geraakt met nog 36 sec op de teller en gelukkig de nodige tips. Dit is één van de beste escape rooms die we al gedaan hebben. Vernieuwende raadsels, leuke effecten en goed uitgewerkt verhaal. We komen zeker terug voor the Movies!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 20

Bedankt Yoni! Altijd welkom bij The Movies Experience! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:24 min


 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

swaggersswaggersEscaperMember since: 2019 April 9 (52 rooms played)
Posted on: 2021 October 21

We hebben hem teruggevonden!

Na ons fantastisch avontuur @ The Movies, moesten we absoluut terugkomen voor de 2de kamer te komen spelen. De gastheer Anthony was nog altijd even vlot en sociaal als vorige keer, dus we voelden ons direct weer welkom en klaar om te starten. Ook deze escape room ligt in Dudzele, vlakbij Brugge, je weet wel, waar de schoonouders nog steeds wonen. Deze keer heb ik echter mijn schoonmoeder meegebracht. Dus we waren eens met zijn 3 ipv met 4. De gamemaster benadrukte wel nog eens dat dit "maar" een gewone escape room was en geen experience room zoals zijn topkamer "The Movies". Hij had precies wat schrik dat onze verwachtingen te hoog zouden liggen. Die onzekerheid is uiteraard nergens voor nodig, vanaf we binnenkomen in de eerste kamer zien we wederom de binnenhuisarchitect aan het werk... Wat een decor alweer! Met oog voor detail... Hoeveel uren werk moet hij daar niet in hebben gestoken? De eerste kamer zal je wel even zoet mee zijn, meer dan genoeg te doen dus. Veel kunnen we daar niet over vertellen of we zouden delen van het verhaal of zelfs spelementen verklappen en dat doen we nu eenmaal niet ;-) Als "gewone" escape room zoals hij het zelf omschrijft, hebben we ons toch goed geamuseerd en vinden we dit toch ook zeker 1 van de betere escape rooms in België. Ook nadien hebben we terug gezellig nagebabbeld met een hapje en een drankje. Dit alles in een prachtige ontvangstruimte ook. Buiten zijn 2 escape rooms is die toch ook echt wel het vermelden waard! Anthony kon nog een laatste keer een grote glimlach op ons gezicht toveren voor ons vertrek naar huis door de boodschap: "Er komt nog een 3de kamer..." Anthony, hou ons op de hoogte! Die komen we gegarandeerd uittesten! En je weet... escape rooms voor exact 2 personen (of een timerace voor koppels die tegen elkaar willen spelen) is in België onbestaande en dus misschien een mooie opportuniteit om hier mee als eerste uit te pakken... ;-) Succes!!!


9

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: The Swaggers

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Heerlijke totaalbeleving

The Push Mystery Rooms zijn gelegen op een prachtige locatie. We deden dit weekend de beide kamers. Houdini´s workshop als eerste. Wat een geweldige ervaring! Heel knappe kamer, tot in de details afgewerkt. Heel goed verhaal ook, met onverwachte wendingen. Dat in combinatie met een supervriendelijk onthaal maakte de experience helemaal af!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Famke! Het was een eer jullie te mogen begeleiden bij beide kamers en het doet deugd te lezen dat het twee x TOP was :-) Groetjes en BEDANKT!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Alles, heel de experience!
 • /

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

benjaminbenjaminEscape ExpertMember since: 2020 June 16 (84 rooms played)
Posted on: 2021 August 7

Toppertje!

Gezien de goede reviewz kwamen we met redelijke verwachtingen naar Brugge voor deze escaperoom. En het is een beetje zoals Nafi Thiam op de Olympische Spelen: Verwachtingen meer dan ingelost!!

Setting is om te beginnen top. Mooie ruimte waarin uitbater 2 escaperooms heeft geplaatst. Onthaal is prima, en nog beter is de babbel achteraf. Uitbater is zeer enthousiast en gepassioneerd. Met veel oog voor detail en warme ontvangst. Heel fijne sfeer dus om een escaperoom te komen doen.

Kamer zelf is enorm goed en kan zich perfect meten met de betere kamers in Belgie. Puzzels vloeien mooi in mekaar over, fijne flow doorheen de gehele escape. Overgangen tussen kamers zijn, net als de technologische snufjes. enorm goed verzorgd. Fijne afwisseling in de puzzels tussen het nodige denkwerk en meer praktische opdrachten. Tof! Kamer is echt een aanrader, zowel voor ervaren als startende escapers. Je komt buiten met een erg voldaan gevoel en een zeer zeer fijne ervaring. Extra leuk is het gebruik van filmpjes doorheen de kamer wat spelverloop en thema ten goede komt.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Benjamin! Bedankt voor deze prachtige review! Doet me veel plezier dit te lezen. :-) Groetjes!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Flow doorheen hele kamer
 • Prima begeleiding
 • Ontvangst door gastheer
 • Verzorgde puzzels met goede afwisseling
 • Thema zit goed + filmpjes
 • Fraai afgewerkt!
 • Technisch knap werk

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Met stip één van de betere escape rooms die we al gespeeld hebben!

De kamer was prachtig aangekleed, veel onderdelen, echt super gewoon. Er waren ook altijd filmpjes in thema die een milestone van de kamer benadrukten en een beetje context gaven binnen het verhaal. Als er een filmpje kwam, wist je dat je goed zat. We hebben een vijf-tal filmpjes gezien doorheen de hele kamer. Ze hebben nog 1 andere room, The Movies, die we zeker ook nog eens gaan boeken en spelen!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Charlotte! Bedankt voor de mooie review. Hier word ik blij van :-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel spelverhaal
 • Zeer enthousiaste spelbegeleider
 • Drankje nadien inbegrepen in de prijs
 • Toffe spelbespreking nadien
 • Goede mix van makkelijkere en uitdagendere puzzels
 • Filmpjes doorheen de kamer tijdens het spel
 • Zeer mooi aangekleed
 • Laatste puzzel was een tikje te moeilijk

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Bram Dobbelaere (50 rooms played)
Posted on: 2021 June 27

De beste van België!

We hebben als groep vrienden hier een hele leuke ervaring achter de rug. Een erg mooie kamer, van A-Z ingericht met allerlei akefietjes en kleinigheden rondom de goed doordachte puzzels om je echt onder te dompelen in de sfeer die ze proberen te creëeren (in ons geval de Houdini-kamer). De leuke verschillende puzzels zijn ook allemaal uniek en niet "zomaar slotjes oplossen". De gastheer was ook fantastisch. Je ziet duidelijk dat deze host een ware passie heeft voor zijn mystery rooms. Hij maakt ook alles zelf, van kamers tot de puzzels! Je ziet duidelijk dat hij er fier op is, en dat is zeker ook geplaatst! De Movie-room was ook aan te raden, maar was hij volledig aan het upgraden. Hiervoor komen we zéker terug eenmaal deze opnieuw open kan voor het publiek! We hebben toch al een 50-tal escape rooms gespeeld in verschillende landen en deze ranken we toch in onze top 5. Maar misschien wel de beste in België! Kostprijs-ervaring verhouding is zéér goed in mijn opinie.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Bram! Ik merk nu pas op dat ik nog niet gereageerd heb op deze klepper van een review :-) Oprecht bedankt voor de prachtige woorden en hopelijk tot snel in The Movies! ( Het is de moeite ;-) )


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Fantastische gastheer
 • Ludiek gebrachte hints (adhv filmpjes)
 • Unieke puzzels
 • Leuke afwisselende puzzels

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Wat gaaf !!!

Hele mooie kamer en super afgewerkt , Wij hebben deze kamer met twee gedaan en deze was goed te doen zo , je krijg alles mee en mooi in elkaar gezet.

Het was weer even wennen om een escaperoom te doen na de lockdown maar we zijn het toch nog niet verleerd.

Super bedankt voor de ontvangst en de leuke dag !


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Niki! Het doet me veel plezier dat jullie er van hebben genoten! Daar doe ik het voor :-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Steven (20 rooms played)
Posted on: 2021 June 25

Top!

Van zodra je de kamer binnenkomt denk je echt in de workshop van Houdini te zijn. Hier zijn tal van rekwisieten en dergelijke aanwezig wat voor de juiste sfeer zorgt in de kamer. De raadsels zijn op een goed niveau waardoor het voor een doorwinterde speler ook nog steeds een uitdaging blijft. Elke speler heeft ook altijd iets te doen, maar je mist de haast niets van de opgeloste raadsels. Goeie room waar de nadruk niet ligt op ontsnappen, maar op het oplossen van een mysterie.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Steven! Altijd leuk o reviews zoals deze te lezen :-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Mysterie
 • Gastheer
 • Mooie inkleding

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

prodigyprodigyEscape GuruMember since: 2017 January 26 (127 rooms played)
Posted on: 2021 June 11

Boeiende kamer! :-)

#181 Deze zeer inventieve indiekamer is gebouwd door een binnenhuisarchitect die enkele jaren geleden zo zwaar besmet raakte met het goedaardige neefje van corona, namelijk het ontsnapvirus, dat hij besloot zijn creativiteit in de strijd te gooien om van zijn hobby zijn nevenberoep te maken.
Onthaal: de kamers zijn gelegen in het ruime werkpand waar heel slim ook een mooie en intieme bar annex ontvangstruimte is voorzien voor een rustige inleiding.
Kamer: de kamers bevat - niet toevallig - een bonte mengeling aan laag- en hoogtechnologische mechanismen en puzzels die vaak goed i het verhaal passen. Het mag niet verrassen dat de inrichting en aankleding zeer goed verzorgd waren! Het enige kleine storende detail in dat opzicht zijn (of waren, want vermeld in feedback, dus misschien worden ze een dezer dagen vervangen) de stickertjes die aangeven dat een voorwerp wel mag worden aangeraakt, maar geen onderdeel is van het spel: goed bedoeld en ook nuttig, aangezien er in sommige delen vele fraaie decoratieve attributen staan, maar ze doorbreken de 'magie' (om in het thema te blijven :-)) wel een beetje.
Wij speelden de kamer met zijn tweeën en zijn er - met de nodige hints - maar net op tijd uitgeraakt en hadden de indruk dat we nog wel twee paar handen en ogen extra konden gebruiken (zodat we ook iets meer tijd zouden hebben om van de kamer te genieten, omdat je minder onder tijdsdruk staat), dus we kunnen niet wachten om de andere kamer(s) te komen spelen, maar dan brengen we wel versterking mee.
Conclusie: maar liefst 70 minuten langs de meest uiteenlopende puzzels mogen doen in een schitterend ingerichte kamer voor slechts €70 (voor twee personen): topdeal!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Hi Mister Prodigy! ;-) Ik was vrij zeker dat ik al gereageerd had maar nu bij nazicht zie ik dat dit niet zo is. Very strange. Maar anyway, bedankt voor de mooie review en zoals je ondertussen al weet zijn de stickertjes verwijderd en is er ondertussen nog meer ingezet op licht, decoratie, verhaallijn en allerhande details dus kom zeker eens terug om te her-evalueren! ;-) Groetjes!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Team: DNA

Escaped: Yes


 • Barretje voor inleiding en nabespreking
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Diversiteit aan puzzels en mechanismes
 • Inrichting en aankleding

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Julie Volders (1 room played)
Posted on: 2020 October 31

Magic!!!

Wil je magie, verwondering, is goeeeee lachen en fun wel bezoek dan zeker de Houdini Room!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Julie! So glad you had fun! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Af af af het plaatje klopt!

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Marie-Julie Dossche (1 room played)
Posted on: 2020 October 31

Wat een belevenis!

Tot in de details uitgewerkt. Je voelde je onmiddellijk in een andere wereld. Wij komen zeker terug om een andere kamer te ontdekken!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

BEDANKT MARIE-JULIE! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

KruegerKruegerEscape ApprenticeMember since: 2020 September 15 (2 rooms played)
Posted on: 2020 October 19

Magische Kamer

Deze kamer bevat heel knappe puzzels en is heel tof aangekleed.
Dit is ongetwijfeld de beste game host die ik ooit tegen kwam!
Een escape room die behoort onder de toppers in België.
Een klein minpuntje was een kleine technische storing.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Krueger! Ik merk nu pas op dat ik nog niet reageerde op deze review... Ik herinner me idd dat één bepaald kastje niet meteen opende.. Maar dat probleem is ondertussen al lang van de baan.. Was nog een kinderziekte ;-) Groetjes


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes


 • Technologische puzzels
 • Inkleding
 • Sfeer
 • Host
 • Afwerking

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

lmatlmatEscape ExpertMember since: 2019 November 11 (85 rooms played)
Posted on: 2020 October 18

Ongelooflijk!

We hebben al heel wat kamers gespeeld in België (50-tal), maar deze springt er ook echt bovenuit.
Alles klopt van begin tot einde. Prachtig ingericht, toffe puzzels, leuke ontvangst.
Het is echt straf hoe alles tot in het détail is uitgewerkt.

Zeker een aanrader.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Dag Lmat! Ik dacht dat ik al gereageerd had hierop maar zie nu pas dat dit niet zo is :-) In ieder geval bedankt voor de review en kom zeker eens langs om de nieuwe details te bekijken want er is ondertussen veel veranderd. ;-)


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  47:45 min


 • Ontvangst
 • Origineel
 • Puzzels
 • Afwerking

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Van kranenburg Nick (2 rooms played)
Posted on: 2020 October 15

Helemaal terug in de jaren 1920.

Fantastisch hoe ook deze room tot in het kleinste detail is opgebouwd. Decor, verhaallijn, techniek, alles was af.  Love it! Wederom een aanrader!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

BEDANKT NICK! Glad you liked it! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Loic Van Laeken (15 rooms played)
Posted on: 2020 October 15

BOENK EROP

Na The Movies kamer dacht ik dat het niet beter kon.
Maar ook deze was een pareltje qua afwerking en verborgen tips.
Jammer dat we ze nu allemaal gedaan hebben. Hopelijk vlug een extra kamer in dit top complex!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Loic! Doet me veel plezier! ;-)


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  louiseboelaertanthony_boelaertbroeder_viktor

Opnieuw een voltreffer!

Nadat ik “The Movies” room had uitgeprobeerd en dit zo’n topervaring was, wou ik ook deze room ontdekken.
Opnieuw werden we warm onthaald door de enthousiaste uitbaters.
Omdat de andere room van The Push zo af en uniek is, had ik wat schrik dat “Houdini’s Workshop” hetzelfde niveau nooit zou kunnen evenaren. Niets bleek minder waar. Dit was wederom een voltreffer en een ongelofelijk leuke belevenis. Ook deze room is tot in de kleinste details uitgewerkt, als je de deur opent word je meteen ondergedompeld in een andere wereld.
Eveneens een echte aanrader dus!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt voor deze prachtige review! Makes me happy! ;-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Totaalbeleving
 • Technische snufjes
 • Decor en details
 • Originaliteit

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

guy_smeetsguy_smeetsEscape ApprenticeMember since: 2020 October 13 (2 rooms played)
Posted on: 2020 October 13

Ge-wel-dig!

2de kamer die ik hier gedaan heb, en weeral een absolute voltreffer. Wat een tijd, energie en denkwerk is er hierin gestoken, niet normaal! Tijd vloog (helaas) wederom voorbij, de buitenwereld bestaat even niet. Echt top, ik raad het iedereen aan om naar het exotische Brugge af te zakken!


Response by The Push Mystery Rooms

2021 October 18

Bedankt Guy voor de mooie woorden! <3


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Details

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great