About me

Ernstig escapeverslaafd! Na een eerste toffe escape in februari 2015 volgden er al snel meer, met allerlei verschillende vriendengroepen, familie en collega's. Terwijl in Nederland de escape rooms overal opdoken, raakte mijn agenda steeds voller. Ook de wishlist blijft dankzij escapetalk groeien. Het blijft een geweldig feest steeds weer nieuwe escapes te ontdekken, in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik een flinke collectie escape spellen voor thuis.


Gespeelde buitenlandse kamers (36 kamers):

Divers:

The Experiment - The Dungeon (Cluj , Roemenie)

The Secret - The Dungeon (Cluj , Roemenie)

Pirates of the Carribean - Canary Escape Game (Tenerife)


Boedapest, Hongarije (2018):

Matrix - Mindquest (Boedapest, Hongarije)

Legacy of Zoo'naca - Mindquest (Boedapest, Hongarije)

White mission - Gozsdu Mission (Boedapest, Hongarije)

Maffia mission - Gozsdu Mission (Boedapest, Hongarije)

1984 - E-exit (Boedapest, Hongarije)

Heaven & Hell - E-exit (Boedapest, Hongarije)

Santa Muerte - E-exit (Boedapest, Hongarije)

Hangar 18 - Verem (Boedapest, Hongarije)

Napuche - Logiq rooms (Boedapest, Hongarije)

Wicklewood heritage - Claustrophilia (Boedapest, Hongarije)

Game of thrones - Trap (Boedapest, Hongarije)

Egypt - Trap (Boedapest, Hongarije)

Amazon - Trap (Boedapest, Hongarije)

Secret lab - Locked (Boedapest, Hongarije)

Motel - Locked (Boedapest, Hongarije)

Pirate cave (Boedapest, Hongarije)


Warschau, Polen (2019):

Cursed island - Escape Project (Warschau, Polen)

Tutankhamon Tomb – Zagadkownia, Krucza street (Warschau, Polen)

Lost in the Jungle - Zagadkownia, Krucza street (Warschau, Polen)

Vampire Crypt- Zagadkownia, Wilcza street (Warschau, Polen)

Changing Reality - Zagadkownia, Wilcza street (Warschau, Polen)

Cannibal's Lair - Zagadkownia, Wilcza street (Warschau, Polen)

Interactive - Room escape Warszawa, Centrum (Warschau, Polen)

Musketeers - Room escape Warszawa, Centrum (Warschau, Polen)

Sex Room - Black cat escape room (Warschau, Polen)

Cursed painting - Black cat escape room (Warschau, Polen)

Nazi Gold - Black cat escape room (Warschau, Polen)

Asasino - Master of escape (Warschau, Polen)

Olympus - Room escape Warszawa, Centrum (Warschau, Polen)

In the shadow of the piramids - Emergency Exit (Wyjście Awaryjne) (Warschau, Polen)

Legend of the Sword - Emergency Exit (Wyjście Awaryjne) (Warschau, Polen)

Nautilus - Emergency Exit (Wyjście Awaryjne) (Warschau, Polen)

Cell no. 4 - Emergency Exit (Wyjście Awaryjne) (Warschau, Polen)

 

Location

Nijmegen


Statistics

 • Rooms played: 126
 • Reviews posted: 125
 • Escaperate: 89.6%
 • Forum posts: 24
 • Member since: 2016-06-15


Team

Reviews

Sort rooms on:

Visiting date Score Review date EscapedTeam Time

Toffe politiebeleving

#162 Een prima kamer uit de '2.0' reeks. Ik vind het zelf erg tof spelen als je een 'rol' mag uitoefenen, zoals hier om SWAT te spelen. We werden hiervoor goed uitgerust en gingen dus vol enthousiasme op pad. De ruimte zelf was niet heel bijzonder, maar met soms toch onverwachte technische dingetjes. Een klein foutje in de kameropbouw leverde ons een gratis drankje op, maar maakte ook dat er wat chaos ontstond doordat teveel dingen door elkaar liepen. De nabespreking en eindfoto was heel goed.

 • rol spelen als SWAT team
 • toffe eindfoto
 • decor wat oud/rommelig

Waardige opvolger

#161 We werden prima ontvangen in de ruime ontvangstruimte met mogelijkheid voor drankjes. De escape begon super, dankzij hoe dit vorm was gegeven, maar meer nog doordat we onze eigen 'acteur' mee hadden die er een waar spektakel van maakte. Het was dus al hilarisch voor we feitelijk waren begonnen. Het begin ging lekker en de aankleding van de ruimte was prachtig in thema. De puzzels waren niet heel bijzonder, en desondanks liepen we helemaal vast en raakten zelfs wat gefrustreerd en uit de flow. De storend harde muziek hielp daar niet echt bij. Met diverse hints toch gehaald. Na de kleine tour door de eigenaar raakten we toch weer erg enthousiast, ongelooflijk wat hier vanuit het niets opgebouwd is.

 • Decor
 • Beleving
 • Enthousiaste eigenaar
 • Lage puzzeldichtheid
 • Te harde, opjagende muziek

De allerbeste escape room

#160 Toen we tijdens ons escape weekend bij andere rooms vertelden dat we ook nog Molly gingen spelen, zagen we al in hun blikken dat ons iets heel bijzonders te wachten stond. Dit is met recht de beste kamer van de 160 die ik er gespeeld heb! Wat een belevenis. De eigenaar is een gepassioneerde speler die de lat voor deze kamer ontzettend hoog heeft gelegd. Het is alsof je de Efteling binnenstapt, maar dan nog beter, want hier mag je zelf meespelen in het verhaal. Wat een prachtig en verrassend decor, een luguber maar helemaal kloppend verhaal, volop toffe puzzels, en een ontroerende ontknoping. Het ultieme speelvermaak. Echt een fantastische ervaring! NB Helemaal mee eens dat je deze kamer beter pas kan spelen als je wat ervaring hebt, zodat het niveau haalbaar is én je beseft hoe bijzonder deze beleving is.

 • Alsof je in de Efteling bent...
 • ...maar dan beter want zelf meedoen
 • Uitdagende puzzels in thema
 • Verhaal tot in de puntjes uitgewerkt
 • Niet voor beginners...
 • ...want deze kamer is echt een categorie apart

Gave brandweer ervaring

#159 Heel tof om als brandweerteam aan de slag te mogen. Een onverwachts begin, prachtig aangeklede ruimte en een spannende ontknoping. Deze kamer is van begint tot eind een ware beleving. Alleen het van een paal naar beneden glijden ontbreekt nog ;). De puzzels waren leuk en uitdagend en pasten goed in het thema. We zaten helemaal in de flow en haalden dan ook de 1 na snelste tijd ooit. De gamemaster moest even op gang komen, maar na afloop bleek zijn enthousiasme over de kamer volop.

 • Prachtige aankleding
 • Gevarieerde toepasselijke puzzels
 • Mooie ontknoping
 • Heerlijke flow
 • Geen brandweerpaal :P

Leuke kamer

#158 Ontvangst door de zeer gepassioneerde eigenaar in een toffe ontvangstruimte. De kamer ziet er passend bij het thema 'oud' uit, maar bevat desondanks leuke technische snufjes. Helaas kwamen wij als groep totaal niet in de flow wat 't speelplezier wat verminderde. Ik denk door het soms wat lineaire spel en tijdrovende opdrachten. Bij één puzzel daarentegen heb ik dan wel weer helemaal in een scheur gelegen, dat was echt heerlijk spelen. De eigenaar had na afloop zelfs extra tijd gecreëerd zodat we gezellig konden nakletsen, super!

 • Gepassioneerde eigenaar
 • Superblije originele puzzel
 • Oud maar toch fancy
 • Tijdrovende puzzels
 • Lineair waardoor minder flow

Ervaren hoe het is om een overval te plegen :)

#157 Ontzettend knap om met een eerste kamer gelijk in het topsegment van Nederlandse escape rooms te belanden. Deze kamer maakt dat zeker waar! Van begin tot eind logisch in elkaar. Gevarieerde puzzels. Eindelijk was ik een keer het teamlid dat de behendige oefening mee mocht doen, heel leuk :). Achteraf zelfs heel tof om te horen dat er nóg meer over de kamer nagedacht is dan we al merkten tijdens het spelen. De eigenaar is super positief en dankbaar. Enige nadeel: heb nu heel veel zin alsnog casa de papel te gaan kijken, gaat me veel tijd kosten ;).

 • Logische, toepasselijke puzzels
 • Enthousiaste eigenaar
 • Filmische ervaring
 • We hadden best een kwartier langer willen genieten

Genieten in een wonderlijke wereld

#156 Van begin tot eind genoten van deze prachtige wonderlijke wereld. De eigenaresse was zeer enthousiast en wist ons gelijk mee te krijgen in het verhaal. De aankleding was heel mooi. De puzzels zaten goed in elkaar: passend bij het thema en vaak net een stapje verder denken. De verrassende en speelse elementen maakten het een feestje. Dat ging nog door met de leuke eindfoto en snoepje achteraf.

 • Wonderlijk mooi
 • Enthousiaste eigenaresse
 • Puzzels in thema

Een buitenaardse ervaring ;)

#155 Erg leuke kamer! De kamer is goed in thema ingericht. Complimenten vooral wat betreft de puzzels. Meerdere puzzels die ik nog nergens eerder gezien heb en die leuk waren om te doen. De achterliggende techniek werkt goed en een goede samenwerking is belangrijk.

Prima

#154 Wat betreft inrichting grotendeels een 1.0 kamer, hoewel we ook nog wel verrast werden door de ruimte. De puzzels zijn over het algemeen niet al te moeilijk. Leuke eindpuzzel passend bij het verhaal. De muziek stond gedurende het eerste gedeelte van de kamer veel te hard, dit was niet alleen oncomfortabel maar was ook niet handig bij het samenwerken.

Super gaaf

#153 Prima ontvangstruimte en het drankje voor tijdens het napraten is inclusief. De eigenaar is heel enthousiast en vriendelijk. De kamer ziet er goed afgewerkt uit en heeft ons meermaals verrast. Leuke puzzels, qua niveau goed te doen. Het verhaal zit goed in elkaar. Deze kamer is zeker een aanrader en behoort tot de betere van Nederland.

Heerlijke flow

#152 Niet meer de nieuwste kamer, maar zeker nog leuk om te spelen. De eigenaar is super enthousiast, een echte escape liefhebber. Het verhaal en de puzzels zitten logisch in elkaar. Wij (4 ervaren spelers) vlogen dan ook door de kamer heen en behaalden zelfs een nieuwe recordtijd :).

Prima 1.0 kamer

#151 Een kamer die alweer een tijdje bestaat en desondanks nog altijd hoge cijfers krijgt hier. Onze verwachtingen waren daardoor denk ik iets te hoog gespannen. Slechts een paar eenvoudige denkpuzzels en wat teveel zoekwerk naar mijn smaak. Sommige delen erg mooi aangekleed, anderen basic. Ontvangst en aankleding van onszelf was wel tof. Dankzij de NK trainingskorting was de prijs per persoon prima, zonder die korting zou ik 'm relatief duur vinden. Alles bij elkaar gewoon 'n prima kamer.

 • Aantal mooie decorstukken
 • Leuke speeloutfit
 • Relatief duur (indien zonder korting)
 • Weinig denkpuzzels, veel zoekwerk

Onderscheidend

#150 Deze kamer onderscheidt zich van andere escapes op meerdere vlakken. De service is top. De escape wordt gerund door een team van zeer enthousiaste vrijwilligers. Ook de beleving is anders dan bij andere kamers, vooral door de leuke ontvangst op deze prachtige locatie. De daadwerkelijke escape room is zowel qua aankleding als puzzels eenvoudig maar vermakelijk. Niet te vergelijken dus met de high end kamers, maar zeker een bezoekje waard.

 • Ontvangst
 • Verhaal
 • Locatie
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • Puzzels meer voor beginners
 • Escaperoom zelf eenvoudig ingericht

Te hoge verwachtingen

#146 Voor deze kamer lagen onze verwachtingen wellicht wat te hoog. Het was opzich een prima kamer, maar zowel qua aankleding, als thema, als qua puzzels in 2019 niet meer echt een uitblinker. Wij liepen ontzettend vast (20 min!) op een achteraf simpele handeling in het begin van het spel, en desondanks 10 min. speeltijd over van de 75. Extra lange speeltijd altijd leuk, maar dan moet de hoeveelheid puzzels daar wel naar zijn. Zeker wel vermaakt hier, maar toch de minste van de 5 Amsterdamse kamers van vandaag.

Creatief gemaakte puzzels

#145 Een leuke kamer gemaakt door escape fanatiekelingen. Bijna alle puzzels zijn handgemaakt en daardoor leuke originele dingetjes. De aankleding past bij het thema, maar is eenvoudig en de afwerking kan beter. De start was wel grappig, evenals de spannende ontknoping. De toffe foto en het terugkijken van stukjes video zijn leuke bonuspunten.

Vrolijke speelse kamer

#147 Deze kamer heeft een leuk origineel verhaal en thema. Er zijn leuke speelse puzzeltjes, het zit allemaal lekker logisch in elkaar, en werkt technisch goed. We zaten in een heerlijke flow en waren daardoor wel zoals we vooraf al beetje verwacht hadden snel door deze kamer heen. Kamer die ook erg leuk is voor beginnende spelers!

 • Speels
 • Mooi decor
 • Leuk verhaal
 • Eenvoudig

Helemaal in het verhaal

#148 Vanaf de berichtgeving vooraf tot de allerlaatste minuut stond alles in het teken van het verhaal en het spel. Het voelde allemaal net echt. We zaten helemaal in onze rol, behalve op het moment van een hysterische lachbui omdat ons zelf verzonnen verhaal niet helemaal bleek aan te sluiten bij de info die we hadden gekregen. De acteur liet zich er gelukkig niet door afleiden. Gaaf om op zo'n locatie te kunnen spelen! De puzzels waren niet heel bijzonder, en wat ook niet hielp was dat we zelf totaal niet in de flow zaten waardoor we uiteindelijk helaas de eindpuzzel ook gemist hebben. Desondanks heel toffe escape!

 • Al vanaf thuis in het verhaal
 • Acteur
 • Gaaf decor
 • Deel uitmaken van het verhaal
 • Puzzels ok niet bijzonder

Superspannende escape experience

Onze laatste escape tijdens een escapedagje in Amsterdam, en de perfecte afsluiter! Wat een beleving. De acteurs zorgen dat je helemaal opgeslokt raakt door het verhaal en al vol spanning naar binnen gaat. Hoewel, één van onze teamleden durfde helaas na het lezen van de reviews al niet meer naar binnen. Achteraf heb ik zelf in deze kamer minder angsten doorstaan dan in The End in Zoetermeer, maar het hangt er ook een beetje vanaf welke positie je in het spel neemt. Het was vooral de spanningsopbouw en onzekerheid over wat er nog zou komen. Het horrorgehalte viel mij gelukkig mee, meer een creepy fantasy story. Naast het verhaal moest er ook nog lekker gepuzzeld worden, en hoewel je dat op het oog niet zou denken zat er prima techniek in. Geheel in stijl werd de escape afgesloten. Met z'n drieën is het ons helaas niet gelukt het maximale resultaat te halen, maar dit was absoluut een kamer die ik niet had willen missen!

 • Verhaallijn
 • Acteurs
 • Spannend
 • Beleving
 • Decor
 • Sommige ingewikkelde Engelse termen

Perfecte beleving!

#144 Opnieuw een super kamer van The Great Escape! Het verhaal is perfect uitgewerkt, van begin tot eind. Dankzij de acteur kom je gelijk in de juiste sfeer. Ik werd helemaal opgezogen door The Mission en vergat regelmatig dat het 'maar een spelletje is'. Voor deze missie wil je zeker slagen. De puzzels zijn niet al te moeilijk maar wij moesten desondanks strijden om op tijd klaar te zijn. De puzzels gaan mooi op in de ruimte en het verhaal. Er waren regelmatig onverwachte verrassende effecten. Deze kamer is een landelijke topper!

 • Goed verhaal
 • Spannende belevingskamer
 • Acteur
 • Mooi decor
 • Onverwachte momenten
 • 75 minuten speeltijd
 • Geen diehard puzzelwerk

Vrolijk teamspel

#143 In deze kamer wordt escapen gecombineerd met grappige teamworkspellen. De aankleding van de ruimte is enerzijds eenvoudig, maar anderzijds is op een leuke manier het tijdreiseffect uitgevoerd. Er zitten diverse komische puzzels in dus gezellig wordt het sowieso! De service is perfect. Om gezondheidsredenen waren voor ons team wat aanpassingen nodig, dat werd allemaal geregeld. Ook was het heerlijk nagenieten tijdens het terugkijken van de beelden onder het genot van een drankje. Leuke kamer, zeker voor de beginnende escaper of de ervaren escaper die een keer wat anders wil.

 • Topservice
 • Tijdreizen
 • Grappige spellen
 • Samenwerken
 • Aankleding eenvoudig
 • Weinig echte denkpuzzels
 • Kregen iets te snel hints

Super leuke sollicitatie

#142 Erg leuk om eens met z'n tweeën te solliciteren. Van begin tot eind past alles in het verhaal. De ruimte is tot in de puntjes afgewerkt zoals we gewend zijn in dit hotel. Geen knaleffecten, maar alles zit goed in elkaar. De subtiele grapjes verwerkt in het spel versterken de sfeer. De puzzels zijn logisch en passen in het verhaal. Ik vond het jammer dat we zeer snel vooruit geholpen werden zodra we één moment twijfelden of een foutje maakten. Hoewel dit in het verhaal pastte, vond ik het voor het puzzelen wat minder leuk om niet alles zelf te kunnen ontdekken, zeker omdat daar nog tijd voor was geweest.

 • Spelen met 2 personen
 • Goed verhaal
 • Mooi decor
 • Klassiek maar tot in de puntjes afgewerkt
 • Te snel vooruit geholpen
 • Prijzig p.p. (wel begrijpelijk gezien maar 2 perso

Lag ons niet

#141 Dit is zo’n kamer die objectief gezien prima is, maar waar ons spelplezier toch beperkt was. Misschien omdat het onze zesde escape van de dag was, maar we ervaarden totaal geen flow. De lange stukken video informatie tussendoor hielpen daar ook niet bij. Erg gaaf dat deze escape in een bagijnetoren is met bijpassend verhaal en decor uit de 16e eeuw. Persoonlijk houd ik minder van kamers met veel ‘prullaria’ zoals hier. Ook naar mijn smaak de overhand teveel naar zoeken in plaats van puzzelen. We baalden ook wel echt dat we deze escape, ondanks een ontsnappingspercentage van 50% en reeds 10 succesvolle escapes tijdens onze trip, niet haalden. Een extra hint was fijn geweest, maar samengevat lag deze kamer ons denk ik gewoon niet zo.

 • Locatie in Bagijnetoren
 • 16e eeuws decor
 • Teveel zoekpuzzels
 • Geen flow (bij ons) en door lange video's

Slechte prijs-kwaliteitverhouding

#140 Slechtste prijs-kwaliteit verhouding in 140 escapes. Zesde duurste kamer die ik gespeeld heb en zoveel geld echt niet waard. De kamer is de eerste van DarkPark en dus ook niet gek dat de puzzels niet (meer) origineel zijn, laag van niveau en het decor vrij standaard. De aankleding lijkt erg op The Dentist in Den Bosch, die recent overigens een upgrade heeft gehad, en desondanks nog 10 euro p.p. goedkoper is. Overigens de medewerker was heel enthousiast dus dat was super, het cijfer komt puur door de niet-proportionele prijs. Voor veel minder dan dit bedrag zijn er talloze betere escapes te spelen.

 • Enthousiaste medewerker
 • Veel te duur
 • Niet (meer) origineel
 • Eenvoudige puzzels
 • Standaard decor

Feestje om te spelen

#139 Verrassend leuke escape. Weliswaar al paar jaar oud en qua niveau prima voor de beginnende speler, maar toch veel vrolijke en originele puzzels, passend in thema. Samen met wat bijzondere effecten en een speelse ontknoping vandaag de dag nog steeds een aanrader. Gamemaster erg vriendelijk en enthousiast.

 • Hoog fungehalte, vrolijk
 • Originele puzzels
 • Speelse ontknoping

Geweldig verhaal en puzzels

#138 Deze kamer is een absolute prijswinnaar in het 2.0 segment. Prachtig in thema gebouwd en super puzzelwerk, zowel in kwantiteit als kwaliteit. Diverse originele puzzels die ik in de vorige 137 kamers niet eerder ben tegengekomen. Samenwerking en goede communicatie zijn vereist. Met momenten is het ook nog erg spannend, op een leuke manier. De gamemaster bleef helaas wat nors en kritisch zoals ook bij honeymoon hotel, maar dat mocht ons plezier niet drukken.

 • Prachtige vormgeving
 • Samenwerking
 • Originele puzzels
 • Spannende momenten

Spannende beleving

#137 Een prachtige kamer waarin je je helemaal in het verhaal waant. De puzzels zijn ook geschikt voor beginnende spelers. De creepy sfeer en schrikeffecten geven de kamer de spannende sfeer die bij het verhaal hoort. De gamemaster was helaas wat mopperig. Verder simpelweg top ervaring!

 • Sfeer
 • Puzzels
 • Schrikeffecten
 • Decor

Extreem intense ervaring

#136 We hadden al vernomen dat deze kamer meer draait om ervaren dan puzzelen. Aangezien wij echte puzzelaars zijn waren onze verwachtingen niet heel hoog. Daarnaast kregen we pas bij aankomst door dat deze kamer wel eens echt eng kon worden. Achteraf maar goed dat we dit niet wisten, ik weet niet of we dan gedurfd hadden, terwijl ik dit niet had willen missen. Wat een ervaring! Het begon al erg bijzonder, verwarrend en 3.0 maar dat bleek te berusten op een klein foutje dat erg mooi in de ervaring opging. Daarna een vrij traditioneel stuk, maar toen…. wat ben ik bang geweest. Het verlammende effect van angst ondervond ik aan den lijve, maar wat een kick toen langzaam de angst zakte, m’n brein weer begon te werken en het verhaal verder ging. Ik waande me echt in een andere wereld, het is onvoorstelbaar wat je mee kan maken binnen 60 minuten in een doodnormaal pand. Wat een adrenaline. De gamemaster en acteur deden het fantastisch, met precies de juiste mix tussen in hun rol blijven en zorgen dat we de ervaring wel zouden doorstaan. Overigens ook nog best een stel leuke puzzels. Dit is escapen 3.0 en als je bereid bent je angst in de ogen te kijken (of anders in elk geval niet voorop te gaan) een niet te missen ervaring.

 • Angstaanjagend
 • Adrenaline
 • Intense ervaring, 3.0
 • Acteur
 • Prima puzzels

Spannend verhaal

#135 De introductie brengt ons in de spannende sfeer die past bij het verhaal. Het decor ademt de bijbehorende creepy sfeer en soms verlies je de realiteit net zo uit het oog als Jason. Voor diverse puzzels is samenwerking vereist, en de puzzels zijn afwisselend traditioneel en dan weer technischer. Het prachtig geschreven verhaal komt pas echt tot z’n recht als je het volledige dagboek van Jason leest, maar dit bevat zoveel tekst dat dat tijdens de escape zelf eigenlijk niet te doen is. Voor de fanatieke speler is deze kamer een must-play en wij komen zeker terug voor de volgende escape van Rijswijk die in aanbouw is. Dankzij de creativiteit en passie van deze eigenaar grote kans op een nieuwe topper.

 • Spannende sfeer
 • Fantastisch verrassend decor
 • Mooi verhaal
 • Leuke samenwerkingspuzzels
 • Teveel leeswerk

Vrolijk en speels

#134 Deze kamer is technisch misschien niet de meest hoogstaande of nieuwe kamer meer, maar we hadden hier echt lol tijdens het spelen. De etherdiscipline liep lekker, de puzzels hadden een vrolijk en speels karakter en pastten goed in het thema. Al met al goed vermaakt en op het podium voor snelste tijden de 3e plek weten te bemachtigen.

 • Vrolijk en speels
 • Leuk thema
 • Grappige toepasselijke puzzels
 • Makkelijk
 • Weinig uitgebreid

Beste tijd gehad

#133 Deze kamer voldeed helaas niet aan de verwachting van een 8.8 op escapetalk. Wellicht stammen de meeste reviews van een aantal jaar terug. De kamer is echt 1.0, zowel qua decor als puzzels. Er zijn maar weinig puzzels, als je escape ervaring hebt te weinig en eenvoudig. Op het podium voor snelste tijden kregen we de 3e plek. Deze kamer heeft zijn beste tijd gehad. De eigenaar onderkent dit zelf ook en gaat de kamer over enige tijd sluiten.

 • Enthousiaste eigenaar
 • Wellicht voor onervaren escapers nog prima
 • Weinig en te eenvoudige puzzels
 • Eenvoudig decor

Heel afwisselend

#132 Decor volledig afgestemd op het verhaal, veel variatie in omgeving, bijzondere effecten en techniek bij sommige puzzels. De eigenaar is heel enthousiast, een echte escape liefhebber.

 • Heel mooi decor
 • Extra lange speeltijd
 • Leuke puzzels

Heerlijke flow en veel puzzels

#131 Deze escape is gebaseerd op het verhaal van D.B. Cooper en minstens zo intrigerend. De eerste puzzels zijn mooie opwarmers, daarna gaat de moeilijkheidsgraad omhoog en wordt deze kamer een mooie uitdaging. Het decor is tot in de puntjes verzorgd. Er zijn veel puzzels en je mag in deze kamer 80 minuten spelen, dus extra lang genieten! De eigenaar is een ware liefhebber.

 • Extra lang
 • Veel puzzels
 • Uitdagend

Een uur in een andere wereld

#130 Afgeremd door de aanvankelijk slechte reviews en hoge speelprijs, waren we inmiddels toch wel erg benieuwd naar deze experience. Twee vriendinnen verrasten me met dit uitstapje. We wisten dat het met slechts 3en een zeer grote uitdaging zou worden, maar het was een geweldige ervaring. Fantastisch decor, waarbij na een rustige start de ‘What the fuck’-momenten elkaar steeds weer opvolgden. Onze dagelijkse wereld liep over in diverse futuristische momenten. Ik houd zelf minder van de behendigheidsspellen, maar er waren ook een stel mooie breinkrakers en alles was zo prachtig en speels vormgegeven dat het een waar feest was. Samenwerking is cruciaal en daardoor een heerlijke teamspirit. Hoewel we de kamer niet helemaal gehaald hebben, was de gamemaster erg vriendelijk en liet ons nog even zien wat we gemist hebben. Ook een zeer onwaarschijnlijke gebeurtenis waardoor we minutenlang niet meer verder konden spelen, werd gelukkig in tijd gecompenseerd. Doordat de spellen lineair zijn, lijkt me 4 wel de optimale teamgrootte om verveling bij een deel van het team te voorkomen.

 • Futuristisch
 • Prachtig ontwerp
 • Toffe 'what the fuck' momenten
 • Lineair en daardoor 4 spelers ideaal
 • Behendigheidsspellen had van mij niet gehoeven

Ultieme escape ervaring!

#129 Na het spelen van 128 kamers is het steeds moeilijker nog blij verrast te worden. Maar na deze kamer weet je echt weer waarom escapen zo ontzettend gaaf is! Fantastische kamer. Van begin tot eind originele puzzels, alles tot in de puntjes afgewerkt, geheel in stijl met het verhaal, verrassende wendingen, ruimte optimaal benut. Je waant je echt in een andere wereld. Met 5 personen is wat knus, maar wel handig gezien het uitdagende niveau van de kamer. Behoort zonder twijfel tot de beste kamers van Nederland.

Educatie op z'n best

#128 Doordat dit een 'educatieve escape room' wordt genoemd en geschiedenis zeker niet mijn favoriete vak was, aarzelde ik vooraf wat. Geheel onterecht. Deze kamer is erg leuk om te spelen. We werden ontvangen door een heel enthousiaste game master. Hij introduceerde ons in het verhaal waarna we van start konden. Het spel kwam wat traag op gang, maar na dat eerste deel liep het lekker. Leuke puzzels, verrassende 'effecten' en dit alles geheel in thema en passend bij het verhaal. De tijd zat ons op de hielen, maar gelukkig konden we Jozef net op tijd helpen. Na afloop vertelde de game master ons nog meer interessante details over hoe de kamer gecreëerd is. Hier komt de geschiedenis weer heel dichtbij. Was een geschiedenisles maar altijd zo indrukwekkend!

Mwah

#127 Deze kamer gespeeld met een grote groep (8) voornamelijk beginnende escapers. Daardoor wel prima vermaakt. Helaas blinkt ook deze kamer van Escape Uden nergens in uit. Een verhaal is er niet, de aankleding is eenvoudig en matig afgewerkt en de puzzels zijn op een enkele na niet echt origineel. Voor beginners is deze kamer ok, maar ook dan is 8 natuurlijk teveel. Wel een mooie ontvangstruimte en mogelijkheid een drankje te kopen.

Goed vermaakt

#126 Mooie ontvangstruimte waar je een drankje kan drinken of spelletjes spelen, introductiefilmpje in de kamer, ruimte aangekleed in thema, leuke puzzels, medium moeilijkheidsgraad, vooral in het begin mogelijkheid meerdere spellen tegelijk te spelen. Helaas geen tijd op de 'finishfoto', ondanks dat t zelfs de recordtijd bleek!

Leuke beginnerskamer

#125 Alweer 4 jaar geleden dat ik op deze locatie de kamer van Dr. Freud speelde. Hoewel beide 1e generatie kamers zijn met weinig techniek, is deze leuker dan Freud. Lekker strak en in thema ingericht. Puzzels in het algemeen logisch en goed te doen. Een paar verrassende momenten. Met zes ervaren spelers in de kamer was teveel. De puzzels zijn lineair en er zouden meer puzzels mogen zijn. De eigenaars zijn zeer enthousiast en zijn van plan de kamer nog verder te gaan upgraden met de feedback die ze ontvangen.

 • Netjes ingericht
 • Enthousiaste eigenaren
 • Verrassende momenten
 • Lineair
 • Beginnerskamer

Prima

#124 Prima kamer voor beginners. We konden een dag tevoren nog reserveren en de eigenaar zette zich in zo snel mogelijk een gamemaster voor ons te regelen. Op ons verzoek in het kader van teambuilding met 7 personen in de kamer. Erg gezellig, maar zou ik in het algemeen afraden omdat het spel vrij lineair is en niet al te veel puzzels. De puzzels zijn wel logisch. Eén puzzel was helaas wel erg makkelijk op de gok op te lossen, waardoor wij 'm al hadden voor we de betreffende aanwijzing vonden. Ook bleek toen dat de puzzel op 2 manieren was op te lossen waarvan maar 1 manier werkte. Volgens mij zou het mogelijk zijn de berekening aan te passen om dit te voorkomen.

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!

 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte

Mooie beleving

#105 Alweer 1,5 jaar geleden The Sabotage gespeeld. Dit keer op Valentijnsdag een erg leuke avond gehad bij The Space. Tot in de puntjes verzorgd, zeer enthousiaste gamemaster, en erg leuk om een keer met onbekenden een escape te spelen! Dankzij de introductie wordt je helemaal in de sfeer van het verhaal gebracht en ook de escape room zelf ziet er fantastisch uit. Evenals bij The Sabotage zijn de puzzels wat te makkelijk en te laag in aantal, waardoor we zelfs met deze onervaren en nieuw samengestelde groep binnen 45 minuten konden ontsnappen. Gelukkig vertelde de gamemaster dat ze bezig zijn de puzzels te updaten, dat zou de beleving compleet maken.

 • Decor
 • Verhaal
 • Toporganisatie leuke avond
 • Niveau en hoeveelheid puzzels (te) laag

Kamer met groeipotentie

#103 Erg tof dat de eigenaren ons deze kamer vast lieten spelen terwijl hij nog niet officieel geopend is. Gezien deze kamer gloednieuw is en Runaway Train al erg tof was, hadden we een duidelijke groei verwacht, maar we vonden deze toch iets minder. Ook hier een wat rommelige eenvoudige aankleding die wel bij het thema past, maar niet zo bij mijn smaak. Voor ons team hadden er wat meer puzzels in gemogen en ook wat meer afwisseling in plaats van herhaling van zetten. Eigenaars zijn wel enthousiast en zijn ook van plan nog wat puzzelwerk toe te voegen. Er is ook een goede ontvangstruimte en mogelijkheid drinken en lekkers te kopen en de eigen acties nog terug te kijken op scherm.

Geslaagde treinrit

#102 Zelf houd ik wat minder van escapes met rommelige, stoffige ruimtes. Maar de zeer realistische treincoupé maakte hier veel goed. Qua puzzelwerk moesten we even wat op gang komen, mede doordat niet direct duidelijk is wat je met de gevonden oplossingen moet doen. Dit bleek wel degelijk creatief in elkaar te zitten. Ook is regelmatig samenwerking nodig. De begeleiding was goed en achteraf konden we nog grappige stukjes van onze briljante en minder briljante acties terugzien.

Prima sfeer, puzzels ok

#101 Na de Zodiac Killer door met deze kamer. Duidelijke upgrade wat betreft aankleding van het geheel. Opnieuw prima introductiefilm, hoewel het Duitse accent nogal stereotiep was. Het geheel zit moderner in elkaar, maar wij hadden meer plezier tijdens het spelen van Zodiac Killer. Naar mijn smaak hier wat teveel rekenwerk. Ook de aankondiging dat er geen cijferslotjes in de kamer zaten, viel wat tegen toen bleek dat in plaats hiervan een computer is voor cijfercodes waar wij gehoopt hadden echt zonder codes en slotjes (en ja, dat kan echt!). Ook liepen wij behoorlijk vast op een puzzel waar de methode gelijk duidelijk was, maar we desondanks blijkbaar net scheef keken en maar bleven proberen met steeds tijdsblokkering van 1 min. omdat niet duidelijk was op welk onderdeeltje de fout zat. De begeleidster was wel enthousiast en hielp ons verder. De rest van de kamer was prima te doen.

Aanrader voor eerste generatie escape

#100 Mijn 100e escape! Bij binnenkomst werd ik gelijk gefeliciteerd :). Een erg leuke kamer uit de eerste generatie escaperooms. Thema dat nieuwsgierig maakt en zeker een bezoekje aan Wikipedia waard is. Het introductiefilmpje brengt je in de stemming. In de kamer zelf volop leuke afwisselende puzzels en een goede flow. De aankleding past prima bij het thema. De begeleidster was enthousiast en heeft zich op ons verzoek ingehouden met hints geven waardoor we zonder hints konden ontsnappen :).

Volop te doen

#99 Leuke escape room. Voor ons team van 5 was er volop te doen en goede variatie in puzzels. De aankleding was mooi in thema van de nachttrein, de afwerking had op sommige plekjes nog wat beter gekund maar was ergens ook wel toepasselijk. De eigenaar was enthousiast en nam na afloop de tijd om dingen toe te lichten. Door krappe bezetting moest hij 2 kamers tegelijk begeleiden, maar hij bood hiervoor direct excuses aan en we kregen extra tijd omdat we het eerste deel zonder hints moesten doen. Dit bleek uiteindelijk niet nodig, want in de tijd gehaald en puzzels waren prima te doen.

Gezellig samenwerkingsfeestje

#98 Ontvangen in de mini pub door een enthousiaste, vriendelijke gamemaster. Vooraf al inclusief een kopje koffie/thee. Op originele wijze de kamer in en door de openingsopdracht komen we gelijk goed in de stemming. De kamer bevat relatief veel doe-puzzels, zouden wat mij betreft meer denkpuzzels mogen zijn. Doordat er aardig wat moet gebeuren, is iedereen continu actief. Ook is samenwerking regelmatig vereist. De aankleding van de kamer is wat rommelig en bevat geen technische hoogstandjes. Alles bij elkaar ons wel erg goed vermaakt, paar minuten binnen de tijd ontsnapt, en ook daarna duurde de beleving nog voort. Onder het genot van een drankje (ook deze inclusief) konden we namelijk onze escape terugkijken op het scherm. Heb dit pas een enkele keer eerder gemogen, en hier was het extra leuk dankzij de toelichtingen van de gamemaster!

 • drankje inclusief
 • samenwerken
 • video achteraf
 • eenvoudige rommelige inrichting
 • weinig denkpuzzels

Verwarring en frustratie

#97 De vorige Break-In kamer van the Loophole kreeg best aardige reviews en aangezien een nieuwe kamer meestal een verbetering is, had ik best positieve verwachtingen. Per mail kreeg je vooraf al wat info om in de stemming te komen, weliswaar met slordig taalgebruik en last-minute waardoor niet iedereen het gelezen had maar dat mocht de pret niet drukken. De manier van binnenkomen in de room was leuk bedacht en zorgde gelijk voor de nodige verwarring. Helaas bleef die verwarring het hele spel toenemen. Het spel zit zo in elkaar dat je continu afhankelijk bent van de gamemaster. De teamcaptain is vrijwel steeds bezig hiermee digitaal contact te houden. We kwamen totaal niet in een flow, hadden meestal niet door wat ons te doen stond dus wachtten maar tot de gamemaster ons een bepaalde richting op stuurde. Er waren weinig puzzels, het was onduidelijk wat de relevantie van een puzzel was en wat een oplossing ons opleverde. Ook hadden we niet door dat we zelf een keuze konden maken in de verhaallijn. Toen we eenmaal buiten stonden hadden we geen idee wat we nou precies gedaan hadden, of we succesvol hadden gespeeld of niet en of het spel uberhaubt voorbij was of niet. Achteraf bleek er best een heel verhaal achter deze kamer te zitten, maar wellicht was dit in het hoofd van de bedenker toch wat logischer dan het op ons overkwam. De gamemaster had tijdens het spel niet echt kunnen aansluiten bij onze beleving en door wat ongelukkige keuzes soms juist meer verwarring gecreëerd. Gelukkig staan ze wel open voor feedback en verbeteringen, dus wellicht verbetert er nog eea. Misschien is deze nieuwe manier van escapen voor ons te vooruitstrevend of zijn we na vele kamers spelen te gehecht geraakt aan het 'normale' escape concept. Wij werden er in elk geval niet blij van.

 • origineel concept
 • geen flow
 • teveel digitaal contact
 • afhankelijk van gamemaster
 • verwarring alom
 • sobere aankleding kamer
 • slordig taalgebruik
 • verhaallijn tijdens spelen veel onduidelijk

Leuk

#96 Na Alice vervolgden we onze escapedag met Magic & Mystery. De aankleding van deze kamer is prima, maar het hotel thema leidt toch vaak tot hetzelfde type inrichting dat niet heel bijzonder is. In het eerste deel liepen we helaas wat vertraging op doordat we door eerdere kamers te goed afgericht zijn wat betreft waar wel en niet aan te komen. Daarna kwamen we gelukkig beter op gang. De kamer bevat wat leuke spelletjes met ook een mooi samenwerkingselement. Helaas hadden we zelf na afloop weinig tijd om na te praten, want deze ervaren eigenaren hadden ons vast nog veel meer mooie verhalen en tips kunnen geven.

Bijzondere kamer

#95 Dankzij de prachtige muurschilderingen en het effect van de blacklight waan je je meteen in een bijzondere wereld, zoals dat hoort in de wereld van Alice. Er zijn verschillende spellijnen, dus met z'n 3en was het hard werken. Er zaten wat verrassende technieken in. De eigenaren zijn zeer enthousiast en zelf ook ervaren spelers. We werden goed begeleid tijdens het spel.

Blij verrast

#94 Dit was zo'n kamer waarbij onze verwachtingen vooraf vrij laag waren gezien de niet al te hoge score hier. Misschien mede daardoor heeft deze kamer ons blij verrast! Prima ontvangstruimte. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding dankzij de AH actie. Je mag deze kamer normaal met 4-10 personen spelen. Gelukkig waren wij met 3 ook welkom. Doordat er heel wat puzzels zijn en eentje in onze beleving wat minder logisch weergegeven zijn we helaas niet ontsnapt. Jammer dat we maar 48 minuten speeltijd hadden. Ideale groepsgrootte zou bij ervaren spelers denk ik 4-5 zijn. Wel de hele tijd genoten van het spel en de leuke originele puzzeltjes.

Uitdagende kamer

#93 We werden vriendelijk ontvangen in de prachtige ontvangstruimte. Voor het eerst sinds lange tijd weer gespeeld met een hoop newbies, verdeeld over 2 groepen van 5. De kamer start direct op originele wijze en er moet heel wat gepuzzeld worden. De puzzels en aankleding kloppen met het verhaal. Het is een uitdagende kamer met logische puzzels. Met vrijwel allemaal mensen die voor het eerst speelden zat er bij ons voor beide teams geen ontsnapping in helaas. Wat vrijgeviger met de hints had misschien kunnen helpen om wel de hele experience mee te maken. Echt een aanrader zeker voor teams met iets meer ervaring.

Prettig gestoord

#92 Zoals de vorige keer bij Mystery House werd ook nu de introductie tot het verhaal vol enthousiasme gegeven. De kamer was helemaal in stijl, dus de sfeer zat er goed in. We werden langzaam maar zeker steeds gekker, en zagen daardoor soms juist de makkelijkste puzzels over het hoofd. De techniek klopte goed met de puzzels. Van begin tot eind een spannende escape!

Toch wat tegengevallen

#91 Na het vooraf zien van de enorm hoge review cijfers lagen mijn verwachtingen toch wat te hoog. Prima kamer en aankleding, maar niet uitzonderlijk. In het begin wat te moeilijk zitten denken en ook door de vormgeving verwacht dat veel samenwerking nodig was, wat helaas niet het geval bleek. Puzzels uit eerste deel van de escape komen uit standaard puzzelboek. Puzzels uit tweede deel zijn vooral behendigheid. Je moet ervan houden maar is niet mijn ding. Doordat er te weinig lichtbronnen waren, kon je niet lekker tegelijk aan meerdere puzzels werken waardoor ik me soms echt stond te vervelen, en dat terwijl we uiteindelijk vermoedelijk 1-2 minuten te kort kwamen om de laatste puzzel helemaal af te maken. Alles bij elkaar prima, maar zeker ruimte voor verbetering, die met een paar kleine aanpassingen al te verkrijgen zou zijn.

Prima voor klein groepje

#90 Officieel is deze kamer voor groepen vanaf 6 personen en de prijs is daar ook naar. Gelukkig mochten wij vanwege ervaring met 4 spelen en was er een actieprijs. Dat maakte de kamer wel de moeite waard. Mooie aankleding, prima puzzels (wel meer zoek/combineer werk dan echt uitdagend denkwerk) en naar m'n zin gehad tijdens het spelen. Voor grote groepen (9-12) echt niet geschikt, daarvoor te klein en te weinig puzzels.

Adrenaline van begin tot eind

#89 Een pareltje in Helmond. In 2 teams strijd je tegen elkaar waarbij het niet alleen gaat om snel puzzels oplossen, maar ook om strategie welke puzzel je als eerste gaat oplossen. Hierdoor is het continu een race tegen de klok. De puzzels zijn creatief en van uitdagend niveau. De aankleding is vooral functioneel maar mooi strak. De eigenaren zijn enthousiast en gaven ons de ruimte na afloop de niet-gespeelde puzzels nog rustig te bekijken. Een aanrader! Wij speelden met 2x2 spelers. Dit werkt denk ik vooral bij veel ervaring, anders is 2x3 of 2x4 spelers fijner. Bij echt weinig ervaring zou zelfs nog meer kunnen, gezien er meerdere spellijnen tegelijk te spelen zijn, maar wordt het wel wat krapper en chaotischer denk ik.

Mooie bonus

#88 We kwamen vooral voor Pandora's Box, maar dankzij de AH Bingo actie konden we deze kamer als bonus spelen. De inrichting van de kamer is eenvoudig / 1e generatie escape. We kwamen erg moeizaam op gang (frustratie), maar na een hint waar we moesten beginnen liep het als een trein. Leuke denkpuzzels en dingetjes die we nog niet eerder waren tegengekomen. Vriendelijke eigenaren die bereid waren de planning aan te passen voor ons escapedagje.

Ons dagje uit gered

#87 We kwamen naar Zandvoort om te suppen, maar vanwege teveel wind moesten we het plan bijstellen. Gelukkig was daar Escape Room Zandvoort. Last-minute reserveren was mogelijk, we werden zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaren. De escape room was leuk ingericht en zat goed in elkaar. We speelden met z'n 3en en dat was prima om allemaal bezig te kunnen zijn en toch binnen 50 minuten te ontsnappen. Nog wat leuke effecten maakten de beleving compleet. Deze kamers zijn ontworpen door de eigenaren van The Circle in Veenendaal dus kwaliteit gegarandeerd.

Goede aanwinst voor Wijchen

#86 Leuke kamer om te spelen. Direct in stijl ontvangen. In de kamer ziet alles er verzorgd en in thema uit. De puzzels zijn goed afgewerkt en passend bij het verhaal. Voor 4 ervaren escapers was het niveau prima te doen. De hint werd wellicht wat te snel gegeven, want we hadden uiteindelijk ruime tijd over.

 • ontvangst in stijl verhaal
 • diverse puzzels
 • mooie aankleding

Prima

#85 Prima kamer. Leuke puzzels waarin vaak meerdere denkstappen nodig zijn. Met z'n vieren was prima groepsgrootte voor ons. Paar leuke effectjes, verder beetje gure sfeer, past opzich bij oorlogsthema maar niet mijn favoriet. De nieuwere kamer (Crazy Farmer) vond ik leuker en uitdagender, zoals het hoort bij een 2e kamer :).

Mooie beleving

#84 Introductie op het verhaal in de juiste sfeer en ook mooie afsluiting. Kamer met volop technische snufjes passend bij het verhaal. Met z'n 5en waarvan meerdere onervaren spelers genoeg uitdaging, maar doordat het een lineaire kamer is zou ik ook niet met meer spelers gaan. De kamer is wat prijzig, waarschijnlijk door alle techniek. Vriendelijk personeel, maar jammer dat er na de escape niet naar onze beleving werd gevraagd of nog even nagepraat door de organisatie. Onderling konden we dat natuurlijk wel doen in de prachtige ontvangstruimte.

 • leuke techniek
 • vormgeving past bij verhaal
 • lineaire kamer minder geschikt voor meer dan 5
 • geen afsluiting door medewerker

Leuke puzzelkamer

#83 We werden enthousiast ontvangen in de zeer grote en leuk ingerichte ontvangstruimte. Lijkt me ideaal als je bijvoorbeeld met een bedrijf of teamuitje bent. De introductie was grappig in elkaar gezet. De kamer zelf is qua sfeer echt 1.0: een traditioneel kantoor zonder technische hoogstandjes of bijzondere effecten. Sluit opzich wel aan bij het verhaal daardoor. De puzzels waren leuk, en met z'n vieren hadden we allemaal genoeg te doen. Iedereen kon tegelijk bezig zijn.

 • leuke puzzels
 • mooie ontvangstruimte
 • aankleding traditioneel

Goed vermaakt

#82 Eerder al in Boedapest 3 TRAP-kamers gespeeld. Vandaag in Arnhem een enthousiaste gamemaster die ons nog even de Egypt kamer liet zien, mooi dat deze vrijwel identiek is met die in Boedapest. Vergeleken met de meeste franchise organisaties heeft TRAP prima kamers. Bij Secret of Tomb gingen we lekker. De puzzels waren uitdagender dan in Armageddon. De aankleding kan beter afgewerkt maar is aardig. Ook hier goed vermaakt. Met 6 opnieuw wel teveel bij ervaren spelers.

Prima

#81 Deze kamer blinkt niet echt uit, maar is wel vermakelijk om te spelen. Met 6 ervaren spelers is teveel, dan sta je snel weer buiten. Wel leuke techniek in de kamer en toch nog een oplossing flinke tijd over het hoofd gezien voor we 'm hadden.

Volop genoten van deze kamer!

#80 Gezellige eigenaren, prachtig aangeklede kamer, alles mooi in thema, leuke puzzels waarbij je ook met meerdere mensen tegelijk bezig kan zijn. Deze kamer is een prachtige aanwinst voor het Riddle Room team en voor een 3e kamer gaan we zeker terug!

Toffe nieuwe ervaring

#79 Deze kamer vormt in feite een categorie apart. Misschien geen echte escape room, maar voor wie eens wat anders wil proberen zeker een bezoekje waard. Probeer maar eens om je sporen volledig uit te wissen als alles om je heen er zwart uitziet. Gelukkig kregen we wat hulpmiddelen. Wij speelden met z'n 3en en dat was een prima groepsformaat om allemaal genoeg te kunnen doen zonder elkaar in de weg te lopen. Daarna de escape nog gecombineerd met een spannend diner in het donker.

 • ervaren wat het is om niks te zien
 • enthousiaste organisatie
 • alles kost meer moeite in het donker
 • leuke kennismaking met hulpmiddelen
 • te combineren met diner in het donker
 • geen echte puzzels
 • groepsgrootte van 3-4 personen meest ideaal

Toffe ervaring

#62 Veel plezier gehad met het spelen van deze kamer. Mooie diversiteit aan puzzels waarbij regelmatig samenwerking vereist is. De kamer is prima aangekleed, is afgestemd op het verhaal en bevat een aantal leuke effecten. Mogelijk zijn er ook wat verbeteringen doorgevoerd, in elk geval zijn de kleuren die in een andere review genoemd zijn nu duidelijker gemaakt. Na afloop gezellig gepraat met de eigenaar die zelf ook volop kamers gespeeld heeft.

 • variatie aan puzzels
 • mooie ruimte
 • samenwerking vereist
 • max. 75 minuten speeltijd

Leuke nieuwe kamer in regio Nijmegen

#61 We werden in stijl ontvangen en de eigenaresse daagde ons zelfs uit een grapje met haar man uit te halen. Sympathieke eigenaren :). Ook na afloop was het gezellig en mochten we meekijken bij het 2e team. De kamer zelf zat goed in elkaar en was mooi aangekleed. Het thema vraagt niet om een heel uitbundige kamer, alles was wel super afgewerkt. Ook waren er volop puzzels met genoeg variatie. Met z'n vieren hadden we ruim genoeg tijd over, dus voor ervaren spelers is kleine groepjes wel aan te bevelen, maar gezien de kosten kan dat ook. Voor de nieuwe kamer kom ik zeker nog eens terug.

 • verzorgde aankleding kamer
 • gezellige eigenaren
 • toffe puzzels
 • niveau mag uitdagender

Verwachtingen niet waargemaakt

#60 Na volop super reviews gelezen te hebben over deze best beoordeelde kamer van Utrecht lagen onze verwachtingen hoog. Te hoog bleek. Een prima kamer, maar als dit de beste van Utrecht is ontbreekt er nog een echte topkamer. We werden enthousiast ontvangen en vol overgave geïntroduceerd in het verhaal. De aankleding van sommige onderdelen is heel mooi gedaan, maar het geheel houdt in zo'n werfkelder toch een wat rommelige uitstraling. Afgezien van de slotpuzzel waren de meeste puzzels weinig origineel en daarmee voor ervaren escapers te eenvoudig. Wij stonden binnen 35 minuten buiten en dat blijft toch altijd jammer. Alles bij elkaar prima kamer, maar voor een echte 10-ervaring zou ik toch naar een andere escape gaan.

 • enthousiaste verhaalintroductie
 • sommige mooi gemaakt onderdelen
 • onoriginele vaak eenvoudige puzzels
 • wat rommelige kamer

Leukst gespeelde escape voor grote groepen

#59 Speld in de hooiberg XXL biedt een leuke escapemogelijkheid voor groepen tot max. 24 personen. Er zijn een leuke ontvangst, prima aankleding van de escaperuimte en leuke puzzels. Je strijdt in 4 teams tegen elkaar in exact dezelfde kamers en kan in de gaten houden hoe ver de andere teams zijn en zelfs nog een beetje vertragen. Helaas liet bij ons bij 1 team de techniek het afweten, waardoor zij nauwelijks hebben kunnen spelen, en aangezien er geen camera- of geluidsverbinding was konden ze ook niet om hulp vragen. Hopelijk wordt hier een oplossing voor bedacht zodat ook in dit soort zeldzame gevallen een optimale beleving mogelijk is.

 • geschikt voor grote groepen
 • onderlinge competitie wordt gestimuleerd
 • prima aankleding en puzzels
 • geen camera/geluidsverbinding bij problemen

Beste kamer in Nijmegen

#58 Lang geduld moeten hebben voor deze kamer open ging, maar het geduld werd beloond. Een super vette experience! Van begin tot eind word je meegenomen in het verhaal en dat in een mooie toepasselijke omgeving. In de strijd tegen de klok wisten we maar net de maximale score te behalen. Een goede samenwerking is cruciaal. Voor ervaren escapers is 6 personen wel net teveel om allemaal tegelijk lekker bezig te kunnen zijn, zeker als dan ook nog eens een kluis 5 min. blokkeertijd heeft. Desondanks alles bij elkaar een prachtige ervaring en zonder twijfel de topkamer van Nijmegen.

 • spannend verhaal
 • mooie aankleding
 • leuke puzzels met technische trucjes
 • 6 (ervaren) escapers net wat teveel

Teleurstelling

#57 Er zijn weinig opties om met z'n tweeën betaalbaar te escapen, maar deze escape is helaas het geld ook niet waard. De kleine ruimte is niet aangekleed / afgewerkt, er zijn weinig puzzels, het behendigheidsspel is vooral frustrerend en je kan de eindsleutel van de kamer bereiken zonder de puzzel die ervoor nodig is op te lossen. Weinig plezier beleeft aan deze kamer. Wel goede service dat we deze kamer op zaterdag mochten spelen, wat normaal niet kan, maar achteraf was het misschien beter geweest als het niet had gekund.

 • aankleding / afwerking
 • matige puzzels
 • duur voor wat je ervoor krijgt

Aanrader

#56 Erg leuke kamer. Mooi introductiefilmpje en goede verhaallijn. Sfeer en verhaal sluiten goed op elkaar aan. Toffe en gevarieerde puzzels en er kan aan veel puzzels tegelijk gewerkt worden, dus voor iedereen wat te doen. Met 4 personen hard werken, maar net op tijd ontsnapt.

 • Goede intro, sfeer en verhaallijn
 • Gevarieerde puzzels
 • Veel puzzels tegelijk te spelen

Prima escape met leuke puzzels

#55 Qua hoeveelheid ruimte en aankleding is deze kamer vrij eenvoudig. Wel zijn er diverse leuke en qua denkwerk best uitdagende puzzels in te vinden. Dat verklaart ook het relatief lage ontsnappingspercentage van 30%. Als je ze eenmaal doorhebt zijn de puzzels wel logisch en kloppend. We hadden met z'n vieren wel af en toe een hint nodig om weer verder te kunnen, maar uiteindelijk wel op tijd ontsnapt.

Leukste kamer in Uden

#54 Met 6 ervaren spelers wilden we graag deze nieuwe kamer in Uden spelen. Gelukkig kregen we het advies in 2 groepjes van 3 te spelen. Dit heeft ons spelplezier aanzienlijk vergroot! Voor ervaren spelers is denk ik 3-4 een mooi aantal spelers, vooral omdat het spel erg lineair is (puzzels 1 voor 1 te spelen). Er wordt gebruikt gemaakt van mooie effecten waardoor de sfeer en gepaste spanning goed neergezet worden. Ook de begeleiding is enthousiast en verrassend. Tijdens het wachten was er mogelijkheid een drankje te kopen en volop leuke spelletjes te spelen.

 • Service, enthousiasme
 • Leuke effecten
 • Spannende sfeer
 • Advies: ervaren spelers met 3-4 personen spelen
 • Prijzig

Leuke sfeer door speelse elementen

#52 Doordat je gaat inbreken in een casino is deze kamer weer eens een ander soort verhaal. De dingen die je moet doen passen goed bij het thema (ondanks de soms wat eenvoudige aankleding) en zijn lekker speels, waardoor je je echt een stout kind voelt dat een casino berooft ;). De puzzels zijn niet echt ingewikkeld qua denkwerk maar wel anders dan in andere kamers waardoor het toch wat moeite kost soms. Het spel is wel redelijk lineair dus hoewel je er met 8 personen in mag zou ik dat niet aanraden. Het ontsnappingspercentage ligt rond de 50% dus ook met kleinere groepen goed te doen. The Graveyard bevat wat uitdagender puzzels dus is geschikter voor ervaren spelers.

Fantastische sfeer, puzzels voor verbetering vatbaar

#51 In een toepasselijke ontvangstruimte kregen we de introductievideo van onze missie, waardoor het verhaal gelijk ging leven. De escape room zelf zag er van begin tot eind fantastisch uit! Alles is tot in de puntjes afgewerkt en je waant je helemaal in het verhaal. De prachtige constructies verklaren denk ik gelijk waarom het totale speelbedrag bij grote groepen wel behoorlijk hoog ligt. Helaas viel er relatief weinig te puzzelen. Veel puzzels waren meer een kwestie van vinden en opzoeken, dan echt denkwerk. Er mogen groepen tot 10 personen in de escape, wij waren met 8 ervaren spelers, dat was echt teveel. Er was meer dan genoeg ruimte, maar vaak kon er maar aan één eenvoudige puzzel tegelijk gewerkt worden en stond de rest maar wat rond te kijken. Op dit vlak is er veel meer uit deze kamer te halen. Wij waren helaas na 35 minuten al klaar waardoor we ook eigenlijk dachten dat er nog meer moest gebeuren. We hadden graag nog langer genoten in dit prachtige verhaal. Als je met veel ervaren spelers bent, is het misschien beter te kiezen om in 2 kleinere groepen te spelen. Eén van de eigenaren waarmee we na afloop spraken was zeer enthousiast en stond zeker open voor feedback, dus ik verwacht dat de kamer in de toekomst zeker nog gaat verbeteren.

 • goede introductie
 • fantastische sfeer
 • mooie effecten
 • weinig denkpuzzels
 • niet geschikt voor grotere groepen door te lineair

Prima sfeer en puzzels

#50 Zeer enthousiast ontvangen en uitvoerig geïntroduceerd in het verhaal van de kamer door de medewerkster. De aankleding van de ruimte past bij het verhaal en de sfeer van de Utrechtse gracht, maar daarmee wel wat 'stoffig'. Er is mogelijkheid om aan verschillende puzzels tegelijk te werken. Beste leuke puzzels, de meeste niet heel ingewikkeld. De eindpuzzel is direct toegankelijk en zou je helaas op de gok ook kunnen kraken zonder de rest van de kamer te spelen. Dit probleem zou eenvoudig op te lossen zijn door de eindpuzzel zodanig te verstoppen dat je er pas bij kan als de tijd er rijp voor is. Leuke originele eindfoto. Alles bij elkaar prima vermaakt in deze kamer.

Topkamer, zeker voor de ervaren escaper!

#49 Wauw wat een super escape! Enthousiast ontvangen door de eigenaar. Opgesloten in een volledig in stijl aangeklede ruimte, helemaal passend bij het thema. (Vrijwel) geen zoekwerk, wel veel puzzelwerk en mooie technieken gebruikt in de puzzels. Alles zit logisch in elkaar. Het slagingspercentage van deze kamer ligt rond de 10%, dus we wisten vooraf al dat het hard werken zou worden. Met 6 ervaren spelers hadden we slechts 1 seconde op de klok over, dus de ultieme escape rush beleefd!

 • uitdagend ook voor ervaren spelers
 • prachtig in thema aangekleed
 • veel puzzels weinig zoekwerk
 • veel cijfersloten

Voor grote groepen een geschikte escape optie

#48 Deze escape is een leuke optie voor grotere groepen. Je strijdt in twee teams tegen elkaar en kan elkaar tijdens het spelen in de gaten houden en zelfs een beetje saboteren. De aankleding van de ruimtes is redelijk eenvoudig. De puzzels variëren goed in niveau en er zijn een aantal verrassende methodes gebruikt. Je kan aan meerdere puzzels tegelijk werken waardoor bij ons iedereen lekker bezig was. Wij waren wel maar met 9 personen per groep (18 totaal). Als de groep veel groter is lijkt me minder leuk, zeker als er ervaren spelers bij zijn. Er zijn maar weinig escape mogelijkheden voor dit soort grote groepen, dus in deze categorie een prima escape ervaring.

Prima escaperoom

#47 Mooie ontvangstruimte en sympathieke medewerkster die open staat voor feedback. De puzzels in de kamer zijn leuk (hoewel de meeste niet erg uniek en vaak aangeboden als 'losse puzzel' in plaats van echt verwerkt in de kamer). Het spel is erg lineair waardoor je vaak maar aan 1 ding tegelijk kan werken. Hierdoor is het ook hard doorwerken om de kamer binnen de tijd te halen zelfs als je redelijk vlot door de puzzels heengaat. Het einde kwam voor mij wat abrupt, ik had verwacht dat er nog meer zou komen. De aankleding van de ruimte is wel mooi. Als je niet van kamers met veel slotjes houdt is deze escape een absolute no go. Verder voor de beginnende speler denk ik een prachtige kamer en voor de veelspeler ook goed voor een prima avondje.

Niet helemaal in balans

#46 Deze kamer gespeeld direct na The Blind Tiger waarbij de Tiger toch wel meer indruk maakte. Deze kamer was mooi ingericht maar wat eenvoudiger. Het aantal puzzels was beperkt en sommige wat standaard. Een paar vergden wat meer denkwerk en waren leuk om te doen. Het scheelde misschien ook dat ons team als een trein ging, waardoor na een minuut of 36 weer buiten. Van ons hadden er dus zeker meer puzzels in gemogen en kon van met name het laatste deel van de escape nog meer werk gemaakt worden. Het andere team van onze vriendengroep was net op tijd ontsnapt, maar gezien de kleine hoeveelheid puzzels is dan veel tijd doorgebracht met frustreren over dingen die niet wilden lukken. Kamer dus nog niet helemaal uitgebalanceerd denk ik, maar enthousiaste eigenaren lieten al een glimp zien van een nieuwe puzzel die de kamer binnenkort gaat versterken :).

Goed vermaakt

#45 Leuke kamer! Goed in elkaar gezet introductiefilmpje vooraf en sfeervol ingerichte escape room met aantal mooie effecten. Voldoende hoeveelheid en diversiteit aan puzzels met aantal mooie technieken. Toepasselijk prijsje voor het op tijd ontsnappen.

Net als bij de vorige 2 kamers werden we super enthousiast ontvangen door Jessica & Mels, beide escape ontwikkelaar en speler met passie. Deze nieuwste kamer is vooral geschikt voor veelspelers die van een uitdaging houden. Het was hard werken en we waren maar net binnen het uur ontsnapt. De kamer was helemaal in sfeer aangekleed en de puzzels waren dankzij techniek mooi in de kamer verwerkt. Ik denk dat de beleving nog groter is als je vooraf de film Se7en kijkt. De naborrel leerde ons nog vele leuke weetjes over deze kamer :).

Prima service. Wij speelden vandaag een kleine escape marathon met 3 kamers op een rij, de eigenaar was zeer bereid mee te denken hoe dit goed mogelijk te maken. De kamer zelf was redelijk. Inrichting niet heel bijzonder, afwerking kon beter op sommige punten. Prima puzzels, veel slotjes, weinig mechaniek. We gingen er met ons team in rap tempo doorheen. Leuk dat er nog een kleine verrassing is voor het verbreken van de beste maandtijd. Voor teams met minder speelervaring is het leuk dat je door mag gaan tot je de kamer uit hebt gespeeld.

Kamer met een goede verhaallijn en qua inrichting en puzzels geheel daarop afgestemd waardoor de hele sfeer klopt. Geen cijferslotjes gebruikt. Wel hard werken, zelfs met z'n zessen, om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Van een puzzel kost de uitvoering helaas erg lang, terwijl het denkwerk zo gedaan is. Jammer dat daar relatief veel tijd in gaat zitten. Verder een leuke uitdagende kamer!

Prima service. Wij speelden vandaag een kleine escape marathon met 3 kamers op een rij, de eigenaar was zeer bereid mee te denken hoe dit goed mogelijk te maken. De Bank is een toffe kamer met weer eens een ander speelconcept. De wetenschap dat je in deze kamer nooit klaar bent maakte de adrenalinerush des te hoger, Strijden tot in de laatste minuut. De aanwezigheid van een, vrijwel onbereikbare, jackpot maakt het aantrekkelijk nog eens terug te komen, iets waar we ons na afloop van de kamer direct op verheugden. Deze kamer nogmaals spelen lijkt me erg leuk omdat je dan nog strategischer te werk kunt gaan. De kamer zelf is overigens qua inrichting niet heel bijzonder, maar bij dit concept is dat niet storend.

Leuke kamer, maar misschien kwamen we met iets te hoge verwachtingen. De puzzels waren prima maar op een uitzondering na niet heel bijzonder. Wel aantal leuke technieken gebruikt en de aankleding paste goed in het thema. Na afloop konden we nog in hoog tempo terugzien hoe we rond hadden gelopen in de kamer.

Wat een super vette kamer! Dit wordt zonder twijfel een nieuwe escape hit. Prachtige vormgeving, tot in de details, waardoor het vanaf ontvangst echt een beleving is om te spelen. Leuke diverse puzzels die dankzij verborgen technieken en effecten prachtig tot hun recht komen. Deze kamer is pas net open, maar functioneert nu al perfect, geen beginnersfouten. Enthousiaste escape master die deze kamer met veel zorg heeft ontwikkeld en een goed gastheer voor de gasten van kamer 237 is. Aanrader!

Na twijfel tussen een 8 en 9 kom ik op een 9- voor deze kamer :). Zeer enthousiast ontvangen, vooraf en na afloop, met zelfs wat te drinken en lekkers erbij. Uitgebreide uitleg (misschien net een tikje lang) over het verhaal achter de kamer, op basis van historische gebeurtenissen! Met name de eerste puzzels waren erg moeilijk/uitdagend, maar toen we dankzij hints het eenmaal zagen was het zo logisch dat je je afvraagt waarom dat zo lang duurde bij ons. Het geheel is in de stijl van het verhaal ingericht en ziet er goed uit. Er zijn knappe technieken gebruikt om alles te laten werken. De nabeschouwing met de eigenaren leverde nog een paar kleine verbetertipjes op die ze gaan toepassen, dus het wordt nog beter. Helaas kwamen we net een beetje tijd tekort maar deze kamer is het zeker waard gespeeld te worden.

Zeer enthousiaste eigenaren. Hoewel we nogal last-minute belden, zorgden ze direct dat we terecht konden. Ook ter plekke gezellig gepraat. De kamer is tot in de puntjes afgewerkt. Er is goed gebruik gemaakt van diverse technieken, de puzzels variëren in moeilijkheidsgraad en bevatten zowel zoek- als denkpuzzels. Wel beperkte mogelijkheden om verschillende puzzels door elkaar heen te spelen. De laatste puzzel, hoewel opzich wel kloppend, was wat onduidelijk en zou met een tikje meer informatie denk ik leuker zijn.

Een 8+ voor deze kamer. Zeer enthousiast ontvangen door de begeleider en ook het verhaal wordt op mooie wijze geïntroduceerd. De kamer zelf ziet er super uit en bevat uitdagende puzzels. De lyrische stemming ontbrak bij mij een beetje. Misschien mede doordat een mechanisme niet goed werkte waardoor dit te vroeg in gang werd gezet. Hierdoor erg uit de spannende sfeer gehaald en compleet chaos gevoel, terwijl het puzzelen tot dan toe soepel ging. Uiteindelijk toch met strakke tijd en een hintje weten te ontsnappen :).

Zeer enthousiaste eigenaar die vragen vooraf en na afloop goed en flexibel beantwoordde. Erg mooie ontvangstruimte en toepasselijk thema voor deze kamer in Maastricht. Kamer zelf ziet er ook prima uit. Jammer dat eigenlijk direct zichtbaar was welke puzzels aanwezig waren en opgelost moesten gaan worden. Dat de eigenaar het aantal sloten ook nog benoemde was wat dat betreft echt niet nodig. Blijkbaar heeft deze kamer een laag ontsnappingspercentage, maar voor veelspelers vond ik de puzzels toch wat eenvoudig en sommigen simpel afgewerkt. Alles bij elkaar prima kamer maar niet bijzonder.

Super leuke kamer! Geheel passend bij het verhaal inclusief bijbehorende introductie vooraf. Samenwerking belangrijk en soms lopen meerdere puzzels / mogelijkheden door elkaar. Prima technieken gebruikt en toepasselijke wijze van ontsnappen. Verrassende kamer en net op tijd ontsnapt dus heerlijk adrenaline gevoel!

Prachtig aangeklede ruimte, zowel de kamer zelf als de plek van ontvangst/afsluiting. Leuke afwisselende puzzels, goed passend bij het thema. Erg enthousiaste eigenaar. Op een of andere manier ontbrak tijdens het spelen het ultieme 'wow'-gevoel dus daarom net geen 9 gegeven.

Aardig ontvangen. Helaas is het eerste deel van de kamer (volgens de organisatie doet men daar gem. 25 minuten over) niet leuk. De mogelijkheden zijn dan zeer beperkt en hetgeen dat moet gebeuren lijkt tegen de vooraf uitgelegde regels in te gaan. Ondanks dit hardop te zeggen werd dit helaas niet gecorrigeerd door de meekijker. Daarnaast vergt de handeling een 'behendigheid' die veel tijd kost en waarbij wanneer dit misgaat je het niet meer zelf op kan lossen en dus door een medewerker 'gered' moet worden. Jammer dat dit te zien aan de reviews hieronder de hele tijd al zo is, terwijl dit met een kleine verandering eenvoudig aan te passen is waardoor het uitdenkwerk belangrijk wordt i.p.v. een moeizaam uit te voeren handeling. Helaas was daarna het enthousiasme over de kamer al flink afgenomen, terwijl de puzzels daarna opzich nog best aardig waren. Qua aankleding en afwerking weinig bijzonders.

Prima ontvangst. Kamer passend bij thema, spannende sfeer. Creatieve puzzels en leuke technieken, verrassende elementen. Helaas leidt één handeling alleen tot resultaat als het meekijkende personeel dit activeert. Wij hadden de handeling al verricht voordat de medewerkster in de control room was, waardoor het lang duurde voor we dezelfde handeling nog een keer uitprobeerden en dus veel tijd mee verloren.

Enthousiaste ontvangst. Goed in elkaar gezet introductiefilmpje, goede verhaallijn, grote diversiteit aan puzzels, samenwerking belangrijk, leuke technische effecten, aankleding geheel passend bij het thema, steeds weer verrassend en een spannende sfeer. Aan de wel erg koude ontvangst (letterlijk: koud pand) wordt gewerkt door de organisatie.

Leuk bij deze kamer is dat je op verschillende niveau's kan spelen (eenvoudig, normaal, temoeilijk). Wij hebben gespeeld op niveau 'temoeilijk'. Vooraf was er een introductiefilmpje wat te lang / langdradig was. Wel goed dat het filmpje nog niet in de ruimte van de escape room zelf was. De escape room zelf was qua aankleding wel aardig. De meeste puzzels waren wel leuk maar niet heel bijzonder. Jammer was dat twee van de grotere puzzels toch wel erg onlogisch overkwamen. Er was een mooie technische verrassing en een paar kleinere technieken werden gebruikt. Alles bij elkaar is deze kamer wel een 6-7 waard, maar geen aanrader voor de fanatieke speler.

Puzzels van redelijk niveau, weinig bijzondere technieken, één puzzel nogal vergezocht. Eenvoudig ingerichte ruimte. Mogelijkheid aan meerdere puzzels tegelijk te werken. De meer ervaren escaper staat hier snel weer buiten. Pluspunten: enthousiaste begeleiding en mogelijkheid dezelfde kamer met twee groepen tegelijk te spelen voor een duel.

In vergelijking met The Scientist iets meer mogelijkheden aan meerdere puzzels tegelijk te werken en volgorde van het spel daardoor minder duidelijk en meer uitdagend. Desondanks binnen 30 minuten buiten. Pluspunten: Ook een puzzel erbij met wat techniek. Enthousiaste begeleiding en mogelijkheid met 2 teams tegelijk dezelfde kamer te spelen voor een duel.

Kleine speelruimte (krap met 5 personen), eenvoudig aangekleed. Zeer beperkt aantal en vrijwel allemaal eenvoudige puzzels. Vaak kunnen maar een paar mensen uit het team wat doen, de rest moet wachten. Pluspunten: enthousiaste begeleiding en mogelijkheid met 2 teams tegelijk dezelfde kamer te spelen voor een duel.

Opnieuw een topkamer van The Great Escape! Super enthousiast ontvangen en vooraf drankje kunnen doen in het gloednieuwe escape café The Key. Daarna dankzij de acteurs meteen in de juiste stemming van het verhaal gebracht. Zowel zelfstandigheid als samenwerking is belangrijk in deze room. Erg mooi in elkaar gezet met afwisselende puzzels, leuke technieken en een vette ontsnapping. Ook na afloop zijn de medewerkers net zo enthousiast als wij. Een heel geslaagde escape waar je vanwege de uitgebreidheid 75 minuten over mag doen, dus ook echt een aanrader voor de gevorderde speler.

Deze kamer heeft weinig bijzonders te bieden. De inrichting past bij het thema, maar verder weinig spectaculairs. Het aantal puzzels is beperkt. De meeste zijn wat voor de hand liggend. Een afleidingsmaneuvre is daarentegen juist weer wat te ver doorgevoerd en paar andere dingen ook vergezocht. Geen bijzondere effecten. Deze kamer zou met 10 personen mogen, maar dat lijkt me veel te veel in deze ruimte / met deze puzzels. OK kamer dus maar niets nieuws onder de zon.

Absoluut een aanrader! Sfeervol ingerichte locatie met goed introductiefilmpje en verhaallijn. Allerlei soorten puzzels met verschillende moeilijkheidsgraad en waarbij regelmatig samengewerkt moest worden. Zeer enthousiast ontvangen en ook nog afloop werd alle tijd genomen voor een goede spelanalyse.

Voor iemand die al veel escapes heeft gedaan vind ik deze kamer geen aanrader. De aankleding is zeer eenvoudig en roept niet echt het spannende 'escape sfeertje' op. Het aantal puzzels is beperkt en de meeste zijn niet heel origineel. Van één kostte de uitwerking veel tijd terwijl de methode direct duidelijk was. De eindpuzzel was wel weer leuk en uitdagend. Ook de gewonnen bittergarnituur was top :).

Deze kamer gespeeld direct na 'Het Landhuis'. Ik vond zelf deze kamer toch iets minder leuk. Hoewel gezegd wordt dat het om samenwerking draait, gaat het in de praktijk maar om 1 of 2 dingen waar dit specifiek voor nodig is. Ook wel jammer dat je als groepslid niet allemaal alles in de kamer mee kan maken. Ook is de opzet wat anders dan bij andere escapes waardoor zoeken meer nadruk krijgt dan puzzelen, wat ik zelf niet ideaal vind. Verder opzich prima kamer die goed is aangekleed en leuk was om te doen.

We werden enthousiast ontvangen voor onze Extreme escape: beide rooms op een rij, hoewel wel met een pauze tussendoor. Prima ingerichte kamer. De afwerking had wat beter gekund. Wel erg leuke gevarieerde puzzels en schrikelement in de kamer.

Spannend ingerichte kamer maar verder niet zo'n bijzondere ruimte. Puzzels niet heel bijzonder, hoewel een aantal wel met leuke verrassingen. In opzet denk ik eenvoudiger en iets minder leuk dan Granny's Room. Desondanks langer gedaan over deze kamer (direct hiervoor Granny's Room gespeeld) dus wel meer de spanning en het feestgevoel toen we nog op tijd buiten kwamen. Zeer enthousiaste eigenaren die in zijn voor een leuk praatje. Kijk uit naar hun 3e kamer!

Mooi ingerichte kamer. Leuk om geen slotjes te gebruiken maar andere technieken. Diverse puzzels. De meeste prima te doen dus met nauwelijks hints buiten gekomen en nog 15 min over op de klok. Had nog wat uitgebreider / meer puzzels gemogen. Zeer enthousiaste eigenaren. Na afloop gezellig gebuurt en besloten meteen ook de andere kamer te spelen!

Goede puzzels en perfecte samenwerking is essentieel bij deze room. De aankleding past goed bij het thema en de ruimte bevat wat verrassende elementen. Door kleine denkfouten over het geheel net te lang gedaan dus helaas niet aan eindpuzzel toegekomen. Die vond ik deels ook wel wat vergezocht. Als je van een uitdaging houdt is deze kamer zeker een aanrader. Ik vind zelf een ontsnappingspercentage van 8% toch wel beetje te laag.

Mooi ingerichte kamers. Veel verschillende puzzels waardoor afwisselend en uitdagend. Paar leuke technieken gebruikt. Zeer enthousiaste begeleiding en stemmen aantal hints echt af op gebruiker.

Goed naar het thema ingerichte ruimte. Erg leuke inventieve effecten gebruikt voor de puzzels. Helaas waren er twee puzzels die niet klopten maar die ons veel tijd gekost hebben. Na afloop wilden we dit graag terugkoppelen aan de begeleider, maar die stond totaal niet open voor een praatje. Erg jammer van de sfeer, want ik denk dat het zonder die minpunten een erg goede kamer zou zijn.

Enthousiaste eigenaars. Best veel aardige puzzels, weinig technische hoogstandjes. Kamer leuk ingericht volgens het thema, maar draagt niet bij aan spanning van de ontsnapping.

Leuk dat je met een groep van 10 kan spelen. De ruimte is er groot genoeg voor en je kan aan meerdere dingen tegelijk werken. Aankleding van de ruimte was redelijk, maar doordat het zo groot is niet heel sfeervol. De puzzels waren prima. Helaas was de persoon die ons begeleidde niet erg enthousiast en toonde weinig interesse nog even met ons na te praten. Ook ontbrak de mogelijkheid ter plaatse nog een drankje met de groep te drinken.

Dit is zonder twijfel één van mijn favoriete escapes! Gaat vooraf door een spannende introductie. Enthousiaste begeleiding. Leuke uitdagende puzzels met technische hoogstandjes. Net op tijd stonden we buiten. In deze gevangenis moet je echt gaan ontsnappen. Aanrader!

Erg leuke puzzels, uitdagend. Ook een op het thema toegespitste creatieve manier van hints vragen / ontvangen. De ruimte was leuk ingericht maar niet groot. Enthousiaste eigenaar.

Deze escape room was door het warme weer buiten zeer heet en ook de inrichting van de kamer was klein en eenvoudig. Geen bijzondere effecten. Er was maar een beperkt aantal puzzels. Ook waren er geen 'tussenstappen' waardoor je lang bezig was met iets zonder het gevoel te hebben steeds weer stukjes vooruit te komen. Je kreeg max 45 minuten om te ontsnappen, dus ook qua lengte minder leuk dan andere escapes.

Prima ingerichte kamer en leuke puzzels. Deze kamer vond ik leuker dan de dr Lev kamer, omdat hier meer focus lag op het puzzelen (bij dr Lev relatief veel zoeken naar sleutels / spullen). Prima begeleiding. Voldoende uitdagend, met paar minuten over ontsnapt.

Mooie sfeervolle toepasselijke ruimte. Leuke diverse puzzels. Enthousiaste medewerkster, maar we kregen helaas te snel een hint zonder erom te vragen. Daardoor na 46 min. al buiten.

Niet zo'n interessante verhaallijn. Kamer prima aangekleed maar verder eenvoudig en klein. Prima puzzels. Helaas op de eindpuzzel vastgelopen waardoor net niet ontsnapt. Vond het destijds een prima kamer, maar zou 'm nu ik weet wat er nog meer op de markt is niet direct aanraden.

Oa gespeeld met Jeroenvv. Erg veel zoeken i.p.v. puzzelen. Vergezochte hints verborgen in de kamer die zelfs achteraf bij horen wat ze waren niet echt een 'oh ja' effect opleverde. Jammer ook dat de laatste kluis kapot ging waardoor we niet meer konden ontsnappen, maar dat is inmiddels vast verbeterd. Wel een mooie verrassing in de kamer.

Mijn eerste escape room ooit. Vond 'm toen leuk, maar achteraf toch niet heel fantastisch. Zeer eenvoudige aankleding. Wel goede begeleiding qua hints. Puzzels leuk maar weinig spectaculair. Eén element bleek kapot waardoor de betreffende puzzel omzeild moest worden.

Super leuke kamer! In stoere outfit naar binnen. Een leuke verhaallijn voor deze escape room en prima sfeer. Gevarieerde puzzels en leuke technische trucjes gebruikt. Een mooie uitdaging om op tijd te ontsnappen. Zeer enthousiaste eigenaar.

Deze escape is absoluut één van m'n favorieten (en 17e gespeelde kamer tot nu toe)! We werden enthousiast ontvangen. Bij de escape was werkelijk aan alles aandacht besteed. Van introductiefilm (waarbij de tijd nog niet liep dus die je ook echt een keer rustig kon kijken), tot de muziek/geluiden en de aankleding volledig afgestemd op het thema. Verschillende soorten puzzels en ons best moeten doen binnen de tijd buiten te komen. Beetje spannende sfeer, niet eng.