Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Chaosdm

Senior Escaper

Offline

Description

ER afficionado sinds korte tijd. Ik hou echt van de sfeer in de kamers en de uitdagingen.


Member since

27-09-2021

Location

Belgium, Jodoigne

Statistics

Escaperooms

40 reviews

51 Rooms played

85% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


15 forum posts

40 reviews

Horror circus

Game Over
Posted on: 2022 May 29

Gezellig griezelen.

#51 Tweede kamer van de avond op deze locatie, en na een iets of wat teleurstellend begin, hoopten we dat we hier iets meer fun aan gingen beleven en (om niet te veel de spanning er in te houden) dit was zeker het geval!

Op aanraden van de GM dus ipv de Dracula kamer (die wel de mooiste zou zijn) deze Horror kamer gekozen. Na weer een redelijk ok intro-filmpje eraan begonnen. Deze kamer was heel mooi ingekleed en de circus sfeer was hier duidelijk aanwezig. Net zoals in Haunted Mansion waren hier een paar leuke schrikmomentjes.

Leuke puzzels, een beetje "DOE" puzzels ook, de ene al wat frustrerender dan de andere :)

Er was wel 1 van de puzzels met een technisch mankementje (sensor die niet werkte) en daardoor konden we 1 (doe)puzzel niet afwerken, maar de GM zag dat we wisten wat we moesten doen en kwam ons dan maar even snel helpen. Kan gebeuren.

Al bij al : leuke kamer. Een aanrader. Wel volledig lineair (zoals Haunted Mansion trouwens) dus niet zo interessant voor grotere groepen. Met ons 3'en was het geen probleem.

Na ontsnapt te zijn nog een leuke babbel met de GM en dan terug naar huis.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor

 

Haunted mansion

Game Over
Posted on: 2022 May 29

OK kamer...

#50 Vandaag 2 ER's op de agenda. Beiden hier bij Game Over. Hier zijn 6 kamers en we boekten zowel Haunted Mansion als Dracula. Klein boekingsprobleem maar dat werd vakkundig opgelost door het personeel. Na een kort gesprek kregen we te horen dat Horror Circus "griezeliger" was dan Dracula en daar onze dochter een "horror" fan is gingen we daarvoor.

Maar eerst dus Haunted Mansion. Na een kort (redelijk professioneel) filmpje begonnen we aan de kamer. Zoals zo vaak, een kamer met enkel redelijk (voor mezelf TE) donkere "sub"-kamers. Ik vraag me toch steeds af waarom er zo vaak in het donker gewerkt moet worden? Een puzzel moet toch niet bemoeilijkt worden door het donker te maken?

Soit...sommige puzzels waren volgens ons niet 100% logisch. We hebben er daarna met de GM over gesproken, maar zij (2 GM's) vonden van wel. Volgens ons moet, als je bv. een code op een slot moet vinden, de volgorde van de getallen ergens te vinden zijn. Stel, je hebt 8 foto's met bloemen in een kamer met op 4 van die foto's een getal. In welke volgorde moet je die 4 getallen nu invullen? Van links naar rechts? Van rechts naar links? Van groot naar klein? Enz... Als men dan zegt...ah, het is van groot naar klein en dat vinden de meeste mensen wel, dan denk ik : ok, maar hoe moeten wij dat weten? Zo zijn er 3 puzzels in deze ER en op 1 van die 2 zijn we veel tijd verloren.

Het hint-systeem vind ik ook niet zo leuk. Ik begrijp dat deze kamers door het bedrijf "Game Over" over de hele wereld worden geplaatst en ze dus 1 uniform systeem hanteren, maar dat zorgt er wel voor dat je soms tips krijgt die je nog niet wil/nodig hebt. Ook krijg je eerst een cryptische tip en dan een "duidelijke" tip. Persoonlijk heb ik liever dat het de GM zelf is die de tips geeft en als die het spel ook goed volgt, dan zal die wel een correcte tip geven.

Soit, alles is zeker niet slecht in deze ER, maar het was gewoon niet echt ons ding denk ik.

Op naar Horror Circus, waar we wel meer plezier aan beleefden.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Een paar leuke schrikmomenten.
 • Onlogische puzzels

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Posted on: 2022 May 23

Golden Oldie

#49 : Zoals steeds weer eens last minute zitten rondbellen vorige vrijdag en, hoewel de website zei dat men met min. 4 moest zijn, mochten we toch met ons 3'en gaan proberen te escapen nadat een vriendelijke persoon me over de telefoon had laten weten dat, alhoewel er 1 puzzel was die je met 4 moest "doen", we toch mochten komen en dat ze er wel een mouw aan zouden passen.

Eénmaal aangekomen (er geraken met de auto was al een beetje een puzzel an sich) werden we onthaald door 2 jonge medewerkers. Je zag onmiddelijk dat dit studenten waren die hier een centje bijverdienden. Ze deden zeker niets "verkeerd", maar je voelt toch onmiddelijk het verschil tussen iemand die z'n eigen kamer voorstelt en "een buitenstaander". Maar, nogmaals, de studenten deden zeker hun best.

Er werd ons uitgelegd dat, als we aan de puzzel zouden komen die voor 4 was bedoeld we zus en zo te werk moesten gaan. Dit was een prima oplossing (die niets weggaf van hoe de puzzel in mekaar stak trouwens).

De kamer zelf dan : niets verbazingwekkend, geen knap decor of mooie details, neen, gewoon een basic "bureau"kamer. Maar...alhoewel de kamer niet echt speciaal oogde, waren de puzzels heel leuk. We hebben nu al wat kamers op ons conto, maar beschouwen ons zeker niet als super ontsnappers.

We hadden ook gevraagd om geen hints te geven tenzij we er zelf om zouden vragen en dit werd keurig opgevolgd. Uiteindelijk hadden we 1 hint nodig en ontsnapten we met nog iets meer dan 10' op de klok.

Conclusie : een al iets oudere kamer, zonder de nieuwste technologische snufjes (maar toch zonder hangsloten) en met goed doenbare puzzels. Zeker een aanrader voor de beginnende escaper!


9

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:50 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Prijs, maar dat ligt waarschijnlijk aan de locatie
 • Weinig origineel

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2022 May 1

Tja...3 woorden : OOG VOOR DETAIL

#48 : Nadat we uit onze tweede kamer van de dag kwamen (Erzsébet) was de dag bijna over...bijna middernacht...MAAR...dit was uiteindelijk niet het geval. We kregen te horen dat, indien we wensten, we nog Le Prince mochten spelen! Het zou dan wel heel laat zijn als we er uit kwamen (na 1u). Tja...op zondag kan je uitslapen, dus...LET'S GO zeiden we unaniem! Ik had al ZO veel lovende reviews gelezen over Le Prince dat deze dus niet kon tegenvallen...of toch? Je ziet meteen al dat dit "een specialleke" gaat worden. 1 puzzel oplossen om "te kunnen beginnen". Een paar minuten later en we waren binnen bij Mijnheer Le Prince. En dan...WAAR MOET IK HIER EERST NAAR KIJKEN? De ruimte heeft de "standaard" afmetingen van een normale ER ruimte MAAR...hier staan echt ZO veel zaken waar je naar wil kijken dat je even de kluts kwijt bent. Na die eerste overdondering begin je "logisch" na te denken en te werken aan de puzzels. Dit verloopt bij ons redelijk vlot en we geraken verder en verder. Maar we hebben toch 2 keer een hint moeten vragen omdat een paar details (hier zijn ze weer) ons waren ontglipt. Als je de tip krijgt zeg je natuurlijk "ah, maar ja, hoe dom van me/ons"! Maar, ik kom nog eens terug op de afwerking van het decor. Je kan je niet inbeelden hoeveel werk hier is in gekropen? Deze kamer is zoals zo'n oude miniatuur treinsporen van de "freaks" van in de jaren stillekes. Daar kon je ook naar blijven kijken naar al die mini mensjes die "hun ding" deden. Het is hier net hetzelfde. En als je dan wat tijd "over" hebt om de details in detail te bekijken zal je een aantal verwijzingen terugvinden naar andere ER's. EIGENLIJK zou ik de kamer terug in willen om alles nogmaals zonder de tijdsdruk te bekijken. Later is het decor zeker even indrukwekkend, alhoewel ik soms de link met Mr. Le Prince mistte, maar, dit terzijde. Ook weer wat zoeken, een hint of 2 gekregen (NA dit gevraagd te hebben) en we waren ontsnapt...OF...toch niet? Conclusie : Ja...de reviews hadden niet gelogen. Dit was een van de mooist aangeklede ER's die we al gespeeld hadden! Maar ze was, gelukkig, niet alleen mooi, maar ook heel ingenieus. Geen enkel slot (waar ik an sich zelden een probleem mee heb) maar knappe staaltjes goed uitgewerkte en gedetailleerde (hier ben ik weer) puzzels. Aan iedereen die deze kamer nog niet speelde : DOEN! Aan de GM's : BEDANKT om nog zo laat open te blijven voor ons, we hebben er van genoten! Laat kamer 3 maar snel komen, deze klanten komen dan zeker langs.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • ZO GEDETAILLEERD dat je het bijna niet gelooft
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2022 May 1

(G)OUD?

#47 : kamer 2 van deze dag...en we kwamen op een plek aan waar mijn verwachtingen hoog gespannen waren door de talloze goede reviews van zowel Erzsébet als van Le Prince (waar we niet hadden voor kunnen boeken helaas, maar...). Een beetje zoeken naar waar de ER eigenlijk was, maar met de goede uitleg van de mail makkelijk gevonden...wel een vreemde plek. ZEER hartelijke ontvangst door 1 van de 3 eigenaars, even lekker praten over ER's en "niets en alles" en dan kregen we te horen dat, als we dat wilden, we misschien nog Le Prince hierna konden spelen...maar dat het dan wel laat zou worden (1u30 in de ochtend!). Tja...dat aanbod konden we natuurlijk niet afwijzen. Dus...Erzsébet in, met de hoop om eruit te geraken en Le Prince ook te kunnen spelen! Voor de kamer kregen we nog een filmpje te zien....eerlijk is eerlijk...dit is het zwakste onderdeel van de kamer :) Tja...je ziet dat dit filmpje al 7 jaar oud is...de standaarden zijn ondertussen redelijk wat opgekrikt wat betreft "intro's van ER's", maar...daar konden we wel doorheen zien. De kamer in...redelijk donker...maaaar...wel heel knap(pe) decor(stukken)! De puzzels in het begin waren niet lineair, er kwamen sloten aan te pas (maar dat wisten we, deze kamer is ondertussen zoals gezegd toch al 7 (!) jaar oud) maar dit vonden we echt geen probleem. Het leuke is dat het hier vaak duidelijk was welke code bij welk slot hoorde...soms moet je een code op alle sloten proberen. Trouwens...hier voor de eerste keer na een kleine 50 kamers kennis gemaakt met een nieuw "woordslot" (leuk). Later konden we ook redelijk snel wat zaken oplossen. We konden wel 2 puzzels over slaan (eerlijk : 1 van die 2 hadden we nooit zonder tip kunnen vinden!) omdat ik onmiddelijk een code juist had geraden! Later weinig decor en weer "logisch" ALS je alles goed bekijkt (wat we dus NIET hadden gedaan => hulplijn ingeroepen) We kwamen er net op tijd uit...maar zonder de juist gegokte code zou dit waarschijnlijk niet het geval geweest zijn. Conclusie : alhoewel deze kamer dus 7 jaar oud is, is deze nog ZEKER niet af te schrijven. Het blijft een zeer leuke kamer, met goede puzzels en mooi decor. ZEKER DE MOEITE!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:22 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Utopiae

Create Your Escape
Posted on: 2022 May 1

Weer een mooie "self made with passion" kamer

#46 : Dit ging vandaag de eerste van 2 (uiteindelijk 3) kamers zijn. We kwamen met ons groepje van 4 aan, makkelijk te vinden en parkeerplaats "on the spot", altijd leuk.

Warme ontvangst door het technische brein achter de kamer (de papa) en na een korte uitleg werden we geblinddoekt om op een leuke manier te starten aan het game. Deel 1 vereist, zoals soms het geval is, een goede samenwerking tussen de groepsleden of je geraakt niet verder. Hier kwamen we heel snel uit, dixit de GM.

Deel 2 waren we iets minder snel, mede omdat "een vijs" het ons moeilijk maakte (gemeld aan de GM dat er een losse vijs was die een puzzel een beetje bemoeilijkte, dit werd onmiddelijk genoteerd), maar ook daar geraakten we uit.

Deel 3 begonnen we goed, maar dan moesten we toch overgaan op het vragen van enkele hints, die ons verder hielpen naar deel 4, waar we...puur toevallig, net op tijd uit geraakten.

De sfeer in de kamers is prima...alles is mooi gemaakt, alleen ontgaat het verhaal me een beetje. Ik voelde me niet echt in een utopische wereld, eerder in een jungle....maar misschien ligt dit aan mij.

De nabespreking was ook hartelijk, alleen...geen foto deze keer voor de verzameling :)

Al bij al...weer een leuk uur doorgebracht.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:00 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

Een tweede topkamer op deze locatie

#44 : eerste van 2 kamers die vandaag op de planning stonden. Nog maar een week geleden waren we hier voor Chernobyl langsgekomen EN ons kostelijk geamuseerd, maar één van ons was zijn sweater aan de kapstok "vergeten" en dus moesten we wel terugkomen om deze op te pikken. Bij TheStart hadden ze gezegd dat we de sweater wel "in het game" zouden terugvinden. Nice!

Zoals vele anderen hier al laten weten is dit geen "echte" ER maar een verzameling van "vele kleintjes". Om het kort te houden...er is hier voor elk wat wils. Zowel doe kamers als denk kamers en doe- en denk-kamers samen. De echte DOE kamers zijn niet echt mijn ding, maar sommige andere leden van onze groep vinden die net het leukst...dus...prima.

We hebben een paar tips gekregen (ik vind het "tablet" systeem rond de nek eigenlijk niet zo handig, want soms heb je niet door dat er iets op staat) maar overall geraakten we uit de meeste kamers zonder (al te veel) hulp. De nabespreking was heel aangenaam, o.a. door hun leuke filmpjes/foto's van de hele Escape.

Wij komen ZEKER binnenkort terug om nr. 3 (Harbor Hotel) te spelen!


Response by TheStart EscapeRooms

2022 June 15

Mooi om te horen dat jullie de nabespreking leuk vinden.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 April 24

En hop...nog een fantastische kamer van Wout!

#45 : De tweede en laatste kamer voor vandaag. Vorige week waren we Toy Factory al komen spelen met 3 (niet aangeraden, dixit GM Wout) maar vandaag kwamen we toch maar met 4, een prima aantal voor deze fantastische kamer.

Zoals bij de andere kamer hier een heel leuke, geheel in de sfeer, "intro" gegeven door de creator himself. Ik vraag me af of hij (de GM) in het dagelijks leven ook zo is/praat :)

De kamer start na nog een heel kort filmpje en meteen zie je hier weer dat er enorm veel tijd/plezier is gestoken in de aankleding van de kamer. ALLES klopt. Zoals steeds even niet goed weten wat exact te doen, maar na een min. of 2 waren we vertrokken. "Helaas" kregen we zeer snel 2 hints die echt niet nodig waren geweest. We vroegen dan ook vriendelijk om geen hints meer te geven, tenzij we er zelf om vroegen. Hier werd onmiddelijk gevolg aan gegeven, waarvoor dank.

De flow in de puzzels was goed en we gingen van de ene ruimte naar de andere en alles leek echt in het verhaal te passen. TOP dus. Aangekomen in de laatste kamer legde ik me toe op iets waarvan ik dacht dat we het snel zouden nodig hebben, maar door 3 losse "elementen" (die eigenlijk vast hadden moeten zijn) dacht ik echt dat dit belangrijk was. NIET DUS :)

Gelukkig was de rest van het team wel goed bezig en met nog 4 min. op de klok vroegen we toch onze eerste hint maar de "opdracht" was helaas niet uitvoerbaar in die korte tijdspanne...hadden we nog 30" meer gehad waren we wel ontsnapt...nu vielen we ten prooi aan de jager.

MAAR...het is niet omdat je niet (op tijd) ontsnapt dat een kamer niet goed is. VERRE VAN. Dit was voor ons 4'en een kamer die in onze Top 5 hoort. Persoonlijk vond ik hem zelfs leuker dan Toy Factory (misschien omdat we nu wel met 4 waren).

Nabespreking : dit is het enige minpunt (en voor mij als "babbelaar" toch wel een belangrijk punt) er was geen echte nabespreking mogelijk deze keer. Wout was waarschijnlijk met TF bezig en onze GM (de moeder) heeft (helaas) niet dezelfde passie als haar zoon (wat op zich geen ramp is natuurlijk) en daardoor voelde het vertrek een beetje "koud" aan. Maar....

Conclusie : KOM ZEKER DEZE KAMER SPELEN!

P.S. Wout : vijs die 3 (van de +/-100 identieke) losse elementen vast...ik heb me daar echt op "blind gestaard" ;)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Geen echte nabespreking.

 

Passie...druipt er hier van af!

#43 : Zoals zo vaak last minute op zoek gegaan naar een ER die nog een plaatsje vrij had en (gelukkig) konden we nog terecht voor de trouw van Elize en Daniel!

Bij aankomst meer dan hartelijk verwelkomd door de GM en eigenlijk meer dan 20' zitten praten over zijn kamer en wat hij al zowat had "meegemaakt" in de redelijk korte tijd dat deze al open was (door Corona dus niet zo heeeel lang). Maar, vrouw en dochter riepen me tot de orde en dan gingen we de kamer binnen.

Eerste indruk : proper...niet gigantisch groot, maar...dat hoeft ook niet altijd. En deze keer was dat inderdaad geen nadeel. De zaken die de kamer vullen passen perfect in het decor. Ook (steeds) leuk is dat het geen super lineaire kamer is, dus in het begin konnen we ons goed opsplitsen en ons toeleggen op een paar verschillende puzzels. We hadden ook gevraagd om geen hints te krijgen, tenzij we er om zouden vragen (en dat deden we een 3-tal keer) en dat was natuurlijk geen probleem. De puzzels zijn zeker doenbaar, een paar heel leuke. Redelijk veel slotjes wel in het begin, maar dit stoorde me zeker niet. Als je niet van sloten houdt anderzijds...

Het verhaal wordt in de loop van het game wel duidelijk en op het einde vertelt de GM je het hele (waargebeurde) verhaal met wat extra details.

Conclusie : een kleine 3u in de auto (heen en terug) om 1u te spelen en 30' te babbelen...geen probleem als we steeds kamers als deze zouden kunnen spelen die met zoveel passie werden gebouwd. Dus : allen daarheen!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Zeer goede prijs (90€/3 pers)
 • Goede begeleiding

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2022 April 16

Scary? Yes, a bit.

#41 : Tweede kamer van de 3 van vandaag. We hadden gelezen dat deze één van de weinige kamers in B was met een "acteur" en daar hadden we wel zin in!

Eerst een korte "side-note". Een paar maanden geleden speelden we "Stay in the Dark" van Dark Park en dat is misschien "spijtig", want na 1 minuut in Chernobyl weet je hoe het "acteren" er aan toe zal gaan. De "SCARE"-factor is daardoor een stuk kleiner. MAAAAAR....dit is dus HELEMAAL niet de schuld van de organisatie! Als je SitD nog niet speelde is dit ECHT wel een TOP experience.

De ontvangst is hartelijk...leuk en, éénmaal "buiten", heel grappig. De acteur speelde z'n rol zeer overtuigend en we waren helemaal mee. Petje af. Dan mochten we eindelijk de kerncentrale in op zoek naar de "antidote". Wat een groot verschil is met SitD is dat dit ook echt wel een ESCAPE room is MET een acteur. Waar SitD een "experience" is, is dit voor een echte gamer waarschijnlijk wel leuker omdat er hier echte puzzels moeten worden opgelost terwijl je wordt "gehinderd" door .... De puzzels zijn aangenaam, niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk (misschien wel voor de super ervaren Escaper, maar ja...die heeft dan ook al alles gezien). Het decor is ook heel overtuigend, alsook de geluidseffecten. Deze waren (voor mij) na een tijd wel iets te "repetitief", maar goed, een detail.

De room is groot genoeg...er is genoeg te doen en toen we de laatste confrontatie hadden aangegaan met .... en ontsnapt waren kregen we nog een leuk extra. Voor de eerste keer in 40 rooms kregen we hier een "best of" van onze momenten ALSOOK die van andere escapers en enkele bloopers van de organisatie zelf. HEEL leuk dit laatste!

Conclusie : SitD is dit NIET...maar dat willen ze denk ik ook niet zijn. Als je SitD niet kent, dan is dit ECHT het beste dat je kan vinden (voor zover ik weet) in B wat betreft Escape EXPERIENCE....EEN HEEL DIKKE AANRADER dus voor zij die niet van een kleintje vervaard zijn ;)

P.S. Neem een paar extra schoenen en kousen mee!!! Ik had ze kunnen gebruiken ehehe


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend mede dankzij de top acteur!

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Emerantia

Escape house Emerantia
Posted on: 2022 April 16

"Speciaal"

#42 : Derde (en laatste) kamer vandaag. En...de "minste" van de dag MAAR nog steeds meer dan goed genoeg daar we ons helemaal niet verveeld hebben, verre van (vandaar ook de 9/10 score)

Vooreerst : je bent in Leuven, dus parkeren kan lastig zijn, zoals in elke stad vandaag de dag. Gelukkig is de parking van het Ladeuzeplein niet zo ver. Wij vonden gelukkig NET over het Emerantia huis een parkeerplaats en daar het na 18u was het ook nog eens "gratis".

Dus...we stappen met ons 5'en binnen (de andere 2 kamers hadden we maar met 3 gespeeld) waarvan één 14-jarige. Ik had niet gezien dat je minstens 16 moest zijn, maar gelukkig werden we niet gestopt. Na de ontsnapping kregen we te horen dat ze normaalgesproken -16-jarigen niet toelaten wegens "angstaanjagend". Hmmmm....ok, er waren schik-momenten, maar "angstaanjagend" zou ik deze kamer nu toch ook niet noemen. EN...tegenwoordig zijn jongeren (denk ik) toch al wat gewoon.
In de wachtruimte...niemand...een Walkie Talkie...een scherm met de standaard uitleg en om 20u stipt ging de deur open van de kamer.

Decor is zeker niet slecht, een beetje zoeken en we geraakten verder. Het "begin" (eerste 3 ruimtes) zijn de moeilijkste, daarna wordt het een pak makkelijker en ook iets meer "doe"-gericht. Voor ieder wat wils dus in onze groep.

De tips komen via de Walkie Talkie binnen...voor ons mochten ze iets langer gewacht hebben, anderzijds, eerlijk is eerlijk, had de GM langer gewacht zouden we er niet op tijd zijn uit geraakt.

Conclusie : ZEKER een leuke kamer. Wel zou ik aan de makers voorstellen om de min. leeftijd wat omlaag te halen mits een duidelijke vermelding van "schrikmomenten".


Response by Escape House Emerantia

2022 August 18

Het staat inderdaad op verschillende plaatsen vermeld dat we 16 hanteren. Angst' is zeer subjectief. Als we merken dat volwassen mensen het net ok vinden, voor sommige het niet méér hoeft te zijn en iemand van 14 toch zegt dat ie bang is, dan nemen we graag het zekere voor het onzekere. We missen hierdoor waarschijnlijk wel onterecht boekingen van oa gezinnen. Alleszins bedankt voor de suggestie, misschien verlagen we de leeftijd nog wat verder. We zouden dit eens kunnen testen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:30 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Logica

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 April 15

Wat te zeggen? Fantastisch?

#40 : Vandaag weer eens 3 kamers gespeeld. We begonnen met deze, en om meteen met de deur in huis te vallen, dit was de beste room van de dag!
We kwamen aan, met z'n 3'en (1 afwezige door Corona) en na enkele minuten ging de buitendeur open en werden we "begroet" door onze ploegbaas. Niet de gewoonlijke ontvangst die je bij een ER gewoon bent, neen, direct "in the game" gegooid worden vanaf seconde 1 is echt het leukste dat er is! De GM (tevens de bezieler van de ER, bleek later) was fantastisch en voor 1 keer schrok ik eens echt :)

Dan begon het echte (harde) werk. Wat onmiddelijk opviel, ook al in de ontvangstruimte, is dat alles tot in het kleinste detail is afgewerkt. WERKELIJK ongelooflijk hoe hier aan ALLES is gedacht om je in een echte "fabriek" te wanen. Alle ruimten van deze kamer ademden dezelfde passie uit...werkelijk fenomenaal. (Valt het op dat ik veel superlatieven gebruik?).

De puzzels zijn ook meer dan doenbaar. Hoewel we maar met 3 waren, zijn we er toch in geslaagd om (net) op tijd te ontsnappen, maar met z'n 4'en is (zoals ook aangeraden op de website) wel een beter aantal. Als je deze ER speelt, zal je wel begrijpen waarom.

Conclusie : we hebben al een kleine 40 kamers ervaring en ik kan niet anders zeggen dat deze kamer MEER DAN VERDIENT op de 2de plaats in België staat hier op EscapeTalk. Voor m'n vrouw mag deze gerust zelfs op 1 staan.

Op naar de 2de kamer van de dag na nog een korte, fijne babbel met de GM.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decor
 • Decor
 • Euh...Decor misschien?
 • NIETS!

 

Super ontvangst...zeer leuke kamer

#39 : Zo...hier gingen we dan voor de 4de en laatste ER van de dag. Het begon al perfect doordat net voor we de oprit opreden we de vorige spelers kruisten en zij lachend naar ons keken en een "thumbs up" teken maakten. Dat beloofde.

Je komt dus aan en je wordt onmiddelijk "in het spel" gedompeld doordat de ontvangst niet standaard is. Als je niet beter zou weten zou je denken "dat er een probleem is met je reservatie". Niet teveel stressen dus!

Na de introductie werden we naar de eerste kamer geleid en begonnen we er aan. In de winter kan dit eerste deel wat kouder zijn, dus, indien je een koukleum bent, neem een extra pull mee.

Er is prima gebruik gemaakt van de statige "woning" en alles past dan ook perfect bij het verhaal. Heel knappe ruimtes die sfeer uitademen die perfect bij het verhaal passen.

De puzzels...niet te moeilijk, niet te makkelijk, maar ja, dat is natuurlijk subjectief. Zelf kwamen we op het einde volledig vast te zitten door "tunnelvisie" maar door enkele goede tips raakten we er maar NET op tijd uit. Tips geven soms een wrang gevoel, maar eerlijk is eerlijk : zonder de hulp op het einde zouden we niet ontsnapt zijn. Ben je dan ontsnapt? Wel...op papier wel...maar in je hoofd niet.

Nog een leuke babbel gehad erna met de GM en haar man en toen was deze LANGE dag van ontsnappen achter de rug. De Baron, meer dan de moeite om op je lijstje te zetten!

Op naar de volgende.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Al Capone

Best Escape
Posted on: 2022 April 10

Tweede zeer goede kamer op deze locatie

#38 : ER 3 van de dag (van de 4)...we kwamen snel van The Missing Link naar hier omdat we door een ongeluk wat vertraging hadden opgelopen. Daar stond Didier al, onze GM. Een paar maanden geleden waren we al Alcatraz komen spelen (zie review) en dat was ons zo goed bevallen dat we hadden besloten om vandaag de tweede kamer van Best Escape te spelen. Al Capone dus! Na de leuke babbel (Didier wist zelfs nog wie we waren!) en wat achtergrondinformatie over wie A.C. was werden we naar de kamer geleid.
Net zoals Alcatraz duurde het een paar minuten voor we onze eerste puzzel oplosten...maar dan waren we "in the flow"...de puzzels in deel 1 waren voor ons heel leuk. 1 tip nodig gehad, maar een prima tip...1 getal.

De sfeer in dit deel is prima. Je voelt je echt in een ruimte waar A.C. aan de pokertafel had kunnen zitten.

Deel 2...zeer origineel hoe je daar geraakt! Dit deel is, naar het schijnt, redelijk nieuw en dus voor zij die de kamer vroeger speelden, misschien een reden om terug te komen. Dit deel vonden we iets minder leuk MAAR dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat we HELEMAAL op het verkeerde spoor zaten. Misschien, en ik zeg wel "misschien" ervoor zorgen dat anderen onze "fout" niet meer maken door ervoor te zorgen dat het iets duidelijker is wat je niet moet doen. MAAR...als wij de eersten zijn die deze "fout" maakten, tja, dan ligt het gewoon aan ons :)

Na NET op tijd (5" over of zo) uit de kamer te zijn geraakt nog nagepraat met Didier en over de toekomstplannen en die klinken ENORM veelbelovend! Ik kan niet wachten tot de nieuwe kamer volgend jaar klaar is!

WIJ KOMEN DAN ZEKER TERUG LANGS!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2022 April 10

De beste van de 2 Jumanji's in België...en veruit de beste!

#36 : Vandaag stonden er 4 ER's op het programma. Overkill? NEEN, tuurlijk niet. Wel was het zo dat we VEEL te laat waren bij the Missing Link door een ernstig ongeval op de weg naar daar. Maar, gelukkig in deze moderne tijden, via WhatsApp hen kunnen verwittigen en op de hoogte gehouden van ons uiteindelijke aankomstuur en ze hebben hun schema wat kunnen aanpassen aan ons te laat komen. Waarvoor dank natuurlijk!

Zo...we gingen de dag beginnen met Jumanji. Ooit al eens een ander Jumanji (in Leuven) gespeeld en daar waren we niet zo enthousiast over. Hopelijk ging deze beter zijn.

En of deze beter was? JA! Volmondig! Het decor was hier echt heel knap gemaakt. Ik lees in andere reviews hier dat het wel "een rommeltje was hier en daar van materiaal en kabels e.d. die rondslingerden" maar ik moet zeggen dat ik daar niets van heb gemerkt! Misschien hier en daar een klein "dingetje" dat loshing, maar in welke ER is dat niet het geval? Neen....qua afwerking niets over te klagen zou ik zeggen.

Het spel zelf...de start is heel leuk...net zoals in TDDUP wordt je "gescheiden"...en van seconde 1 moet je dus goed samenwerken (ok, ok, dat moet je altijd natuurlijk in een ER, maar hier is het "anders"). Prima eerste deel van de kamer, door een stommiteit een hint moeten krijgen, maar puzzelgewijs, prima eerste deel en, zoals de rest van deze ER, top sfeer in dit deel van de kamer.
Deel 2...vanaf hier, en zeker in deel 3, ben je in de jungle en ik moet zeggen (weeral) heel knap. Je waant je (bijna) echt in de jungle. Gelukkig is het hier niet te warm en vochtig en zijn er geen muggen!

Leuke puzzels in dit deel weeral...weer op het einde een tip moeten krijgen (het was nodig) maar anders, alles "logisch" genoeg.

Hierna speelden we de 2de kamer van The Missing Link, Till death do us part...review daarvan kan je natuurlijk ook gaan lezen op de betreffende pagina.

We kijken al uit naar de volgende uitvinding/ER van deze dames die dit alles tot in de details prima hebben uitgewerkt/gemaakt! Bravo!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

Wow! Creepy and cool at the same time

#37 : Vandaag stonden er 4 ER's op het programma. Overkill? NEEN, tuurlijk niet. Wel was het zo dat we VEEL te laat waren bij the Missing Link door een ernstig ongeval op de weg naar daar. Maar, gelukkig in deze moderne tijden, via WhatsApp hen kunnen verwittigen en op de hoogte gehouden van ons uiteindelijke aankomstuur en ze hebben hun schema wat kunnen aanpassen aan ons te laat komen.

"Till death do us part" was de 2de kamer van de dag, we waren op dezelfde locatie met Jumanji begonnen (review daar te lezen natuurlijk) en als TDDUP even goed zou zijn als Jumanji, dan was het prima. MAAR...dit was niet het geval...neen, TDDUP was mijns inziens (en dat van de groep) nog beter!

De start was zeer origineel en wat volgde zeker ook. Leuk dat je "gescheiden" werd in de beginfase en zo wel goed moest samenwerken. Het decor was echt af, net zoals bij Jumanji, en de sfeer die werd gecreëerd was er "boenk op".

De filmpjes die we op "kantelmomenten" te zien kregen waren ook van goede kwaliteit (oh ja...indien je geen Engels verstaat zal je wat van het verhaal missen misschien, maar niet veel).

De puzzels...perfect...niet TE moeilijk, niet TE makkelijk, op eentje na (durf te trekken en hard los te laten)...maar daar kwam de tip prima op tijd.

Leuke babbel gehad met de 2 bedenksters/uitbaatsters die ons lieten weten dat Didier van Al Capone/Alcatraz (Best Escape) diezelfde avond ook langs kwam om TDDUP te spelen...en waar gingen wij hierna naartoe? Inderdaad...naar Al Capone! Coincidence?

TDDUP was voor ons de beste kamer van de dag...benieuwd naar wat de dames ons in de toekomst nog gaan voorschotelen...wij komen dan zeker weer langs!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica
 • Euh...niets eigenlijk

 

Live Or Die

Break Free
Posted on: 2022 March 12

Leuke (zeer) old fashioned kamer.

#34 : Zoals reeds door andere Escapers vermeld in hun reviews is dit zeker niet de meest "WOW" kamer die je zal tegenkomen als je geregeld ER's speelt...MAAR...dit wil niet zeggen dat we (4) ons niet hebben geamuseerd.

Leuke raadsels, het moet niet altijd "heel straffe shit" zijn.

Een klein beetje "renoveren" zou wel mogen, maar dit moet je er niet van weerhouden om hier ook eens langs te komen!

WEL zeer schappelijk qua prijs : 35€/pers voor 2 kamers te spelen (min. 4 spelers)


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Prijs als je 2 kamers speelt
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Beach

Break Free
Posted on: 2022 March 12

Iets minder leuk (voor ons) dan "Live or Die" op dezelfde locatie

#35 : Voor de prijs van 35€ voor 2 kamers konden we dit natuurlijk niet laten liggen.

We vonden deze kamer iets minder leuk, misschien omdat we hier even vast zaten, maar dat was onze eigen fout...de puzzel was "redelijk logisch".

Ook hier zou een "likje verf" wel mogen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Suspect (Damplein)

The Suspect
Posted on: 2022 March 5

Leuk...een klein beetje "interactie" met een acteur...wat buiten "spelen" en daarna "in de kamer"

#33 : Na gisteren uit de caravan gebroken te zijn (The Van : Breaking Out) gingen we vandaag terug een ritje maken van een uur (waarom leven we ook in (de buurt) van Tienen) naar Antwerpen.
We gingen "The Suspect" proberen te ontmaskeren.
Leuk begin (alhoewel een beetje koud, maar gelukkig droog) van het spel buiten in de straten van A'pen. Na een kleine 30' waren we "in de kamer" geraakt...en daar speelden we een redelijke standaard Escape Room. Niets wereldschokkends, niets slechts (alhoewel...de zakdoeken voor het scheerschuim waren op eheh)...de walkie talkie werkt zeer goed maar maakt het er voor de GM niet makkelijker op, want hij wordt geacht niets "te zien/te weten" van wat er te doen valt in de kamer. Maar hij slaagde er toch goed in om dat proper in het verhaal te verwerken.
De laatste kamer viel me een beetje tegen omdat het (weer, gisteren ook) met chemie te maken had. PERSOONLIJK vond ik de laatste paar puzzels iets te ver gezocht ZEKER als je NIETS van chemie kent/begrijpt. Maar...dat kan ook volledig aan mij liggen. Ook slecht gezocht (onze fout!) en daardoor helaas (net) niet uit de kamer geraakt.

Al bij al toch een zeer leuke (late) avond doorgebracht, de "acteur" geeft dat ietsje meer spanning aan het spel (ah ja...in het midden van het spel maakt hij het plots heel spannend!) zonder wat het een ER zou zijn geweest als vele andere.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Ik hou nog steeds NIET van

 

The van

Breaking Out
Posted on: 2022 March 3

Laat je niet misleiden...klein kan ook HEEL fijn zijn!

#32 : Deze namiddag nog even zitten zoeken naar een plaatsje voor een vrije kamer en dan hier terecht gekomen. Een LANGE saaie rit (65km maar 1u15 rijden langs binnenwegen) en we kwamen aan voor het pand. Van buiten uit zagen we al de "caravan" waarvan sprake in de beschrijving en we dachten...hmm....we wisten dat het een "kleine" kamer was...maar ZO klein...de dochter (we waren maar met 3) was al een beetje ontgoocheld, alhoewel we al gewaarschuwd waren door de reviews hierboven.
Soit...naar binnen gegaan en warm onthaald door Jeroen de GM. Een korte uitleg en hup...in de caravan.
Waanzinnig hoeveel Jeroen & Co hier in hebben kunnen verstoppen. HEEL knap. Neen...geen technologische hoogstandjes, gewoon een zeer goed doordachte kamer met aangename puzzels.
Jeroen vertelde ons dat er "binnenkort" nog een nieuwe kamer bijkomt...als deze van hetzelfde niveau zal zijn als deze, dan wordt het ook een prima kamer. Wij komen dan zeker spelen!
Oh...mijns inziens is dit een kamer die je met 3, hooguit met 4 moet spelen. 4 "grote" mensen zal al krap zijn denk ik.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Mayan Temple

Enygma
Posted on: 2022 March 3

Leuke kamer...een paar originele problemen

#31 : Na Sherlock gespeeld te hebben waar de meningen van de groep wat uiteenlopend waren speelden we deze kamer en de algemen concensus hier was toch dat deze een stuk leuker was. Misschien wat teveel "papier" & "vreemde codes" maar éénmaal dat achter de rug waren de puzzels aangenamer en origineler dan bij Sherlock. We waren er vroeg "uit"...maar toch niet helemaal daar we dachten dat we "kalm" met het decor moesten omgaan...maar op het einde dus niet.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Logica

 

Sherlock

Enygma
Posted on: 2022 March 3

Redelijk standaard kamer...leuk...maar niets speciaals voor zij die al wat ervaring hebben.

#30 : Een ok kamer...niet meer, niet minder. Goed zoeken is wel de boodschap of je mist zaken (maar is dat niet altijd zo?). LET OP : indien je geen frans begrijpt is de kans groot dat het wat moeilijker wordt om de tips te begrijpen daar het personeel zeker niet altijd de Nederlandse taal machtig is.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Weinig origineel

 

Rusty's Facility

Escape In Time
Posted on: 2022 February 20

Hmmmm....een beetje verloren toch

#29 : Zo...als eerste een review over een (redelijk) nieuwe kamer schrijven...een zware last die op m'n schouders rust.

Wel...last minute gebeld...even moeten checken en dan teruggebeld dat we mochten langskomen. Prima!

Eénmaal aangekomen werden we hartelijk verwelkomd door een jongedame. Korte uitleg, we hadden "het (vreemde) verhaal" op EscapeTalk gelezen en wisten dus "ongeveer" over wat het ging. Maar, als zo vaak, het verhaal achter een room is vaak nietszeggend.

Binnen in de room vonden we redelijk snel onze weg naar "deel 2"...leuk gebruik van een Db meter en leuke ideeën qua samenwerking (ik mag natuurlijk niet teveel vertellen). Deel 2 was voor mij persoonlijk niet zo leuk helaas. Enkele zeer originele "problemen" waren mijns inziens iets TE ver gezocht (bv. de muziekknopjes). Ook heeft onze GM een "probleem" voor ons opgelost, geen idee waarom...misschien omdat we in tijdsnood zouden geraken anders?

Leuk gimmick was ook de manier om hints te ontvangen. Werkte goed.

Deel 3 was ook meer zoals deel 2 : "vreemd". Het verhaal kwam er ook niet echt uit.

Een nieuwe kamer zijnde kan er denk ik nog wel wat aan gesleuteld worden door te zorgen dat de spelers een beetje meer "weten" wat ze aan het doen zijn en waarom.

Alles bij elkaar, zeker niet de slechtste kamer ooit (er zijn er vele slechter) maar zeker ook niet in m'n Top 5. De andere 3 medespelers vonden de kamer iets leuker dan ikzelf, de punten is dus een gemiddelde van ons 4'en.

P.S. Ik begrijp niet goed waarom bij deze room de vermeldign "Kindvriendelijk" staat...is zeker niet "geschikt" voor jongere kinderen...ttz. ...daar zijn de "raadsels/problemen" mijns inziens toch iets te moeilijk voor.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal

 

The C.S.I. Room

Antwerp Clue
Posted on: 2022 February 20

Niet onze leukste Escape Room tot op heden.

#28 : We waren een beetje verloren in deze room...we wisten niet goed wat de bedoeling was en we waren te gefocust op 1 ding. Is een redelijk lineaire kamer en...tja...het was niet ons ding zal ik maar zeggen. Wat niet wil zeggen dat dit een slechte kamer is, maar soms "voel" je een kamer niet en dat was hier het geval.
Over de ontvangst echter : niets slechts over te zeggen! Prima en hartelijke ontvangst door één van de eigenaars.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

Hunter

LOCk US Escape Room Sint-Truiden
Posted on: 2022 February 5

Zeer leuk, niet al te moeilijk. Family friendly.

#27 : Zoals reeds door enkelen gezegd : verwacht hier geen technische hoogstandjes, gewoon een leuke kamer, niet groot (max. 4 pers. zou ik zeggen), geen lineaire puzzels, iedereen is steeds wel met iets bezig.

Qua sfeer vond ik Circus Animali iets beter, maar ja...slecht is de sfeer hier zeker ook niet. Aangename puzzels, niets "onlogisch".

Toffe GM die dan nog eens zelf de kamers heeft ontworpen. Knap.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Genoeg licht!
 • Goede begeleiding

 

Zeer leuk

#26 : Last minute gebeld om te vragen of we die avond nog konden spelen en de vriendelijke persoon aan de telefoon zei ons dat het nog mogelijk was. Onmiddelijk voor de 2 kamers geboekt. Ah ja...één = geen :)

Aangekomen (de Room is in een gaanderij gelegen, een beetje zoeken dus) hartelijk ontvangen. Korte uitleg gekregen daar we toch al enige ervaring hebben en dan aan de kamer begonnen.

We waren met ons 5'en, 2 volwassenen, 2 van onze kinderen (14 & 16) en een vriend (16) die z'n eerste kamer speelde. Begin ging heel vlot. Geen AL te moeilijke puzzels (op 1'tje na, die we hadden moeten zien)...verder geraakt en alle puzzels waren doenbaar, ook voor de nieuweling. 3 of 4 tips in totaal gekregen (niet te vroeg, niet te laat, goed ingeschat dus) en uit de kamer geraakt met een 12'tal minuten over op de klok.

Wat betreft de kamer op zich...ze is zeker niet groot, dus persoonlijk lijkt 4 me een goed aantal qua deelnemers. Decor is redelijk "basic", maar zeker goed genoeg om een goede sfeer te scheppen.

Hierna volgde de tweede kamer...Hunter


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  47:30 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

Prison Break

Exitroom Leuven
Posted on: 2022 January 28

Leuke, old school, kamer met (iets te) veel hangsloten

#25 : Dit moet één van de oudere Escape Rooms zijn die we al hebben gespeeld. Niets mis met de setting, leuk "begin", maar iets te veel "gewone" hangsloten.
Wat ik wel nog wil meedelen : Guus, onze GM, is een topkerel! We kwamen zonder reservatie NET voor sluiting aan en toch liet hij ons nog een Room spelen. Vele anderen zouden ons gewoon naar huis hebben gestuurd!


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:55 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Weinig origineel

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2021 December 21

WOW!

#24 : Waar te beginnen? Wel...een paar maanden geleden via EscapeTalk er achter gekomen dat er een "Experience Room" was die echt top was in Nederland. Nederland? Dat is +250km rijden. Zouden we dat dan wel doen? En het is al niet zo goedkoop. Maar...de reviews zijn top...ok, doen dan maar!
We bekijken de site en...niets vrij :(
Een paar dagen later, ik weet niet waarom, terug kijken of er geen plaatsje vrij is en ... JAWEL ...een plaats vrij op een zaterdagavond. Prima. Dan overnachten we wel ergens in de buurt en maken we er een leuk WE van.
En dan...een paar dagen voor de "big day" een telefoontje van Dark Park...helaas...jullie kunnen niet komen daar er vanaf morgen een lockdown is in Nl vanaf 17u
Totale ontgoocheling. MAAR...DP stelde meteen een paar data voor en na wat zoeken (examens van de kinderen) vonden we een nieuwe geschikte datum...zaterdag 18/12 om 13u
Maar...vrijdag 17/12 in de namiddag kwamen de eerste geruchten van een nieuwe ALGEMEN lockdown in Nl. Gelukkig (voor ons) ging deze pas in op zondag 19/12. Wij waren dus de voorlaatste groep voor dit jaar! Hopelijk slopen ze het gebouw nog niet, alhoewel je al meerdere gesloopte gebouwen zag op het terrein, en kunnen de dames en heren van DP nog een hoop klanten een top avontuur doen beleven.
Oh...de "Experience" zelf? Wel...HET WAS MEEEEEER DAN DE MOEITE!

Ja...dit is GEEN escape Room. Dus, spijtig dat je punten moet geven voor "Puzzels". Als je eerlijk bent geef je daar maar weinig punten aan, maar dan zakt het gemiddelde enorm en dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk. Dus...ik zal ook een 10 geven voor puzzels, maar dat is dus een beetje gelogen.
Wat maakt het dan zo speciaal? Wel, de sfeer, de geluiden, de "soundtrack", de acteur, de lichten, het gebouw. Met andere woorden, ALLES.
We waren dus een groepje van 4, 2 volwassenen en 2 jongeren (14 en 16). Je mag dus zeker met -18 jarigen inschrijven, maar mail liever eerst zodat je hen er toch van op de hoogte brengt.
Oh...en nog 1 ding, dit om de acteurs het leven niet zuur te maken : speel het spel mee! NATUURLIJK zal "de acteur" je niet vermoorden....maar doe niet alsof je dat weet...speel het spel mee...wees stil als je stil zou moeten zijn. Loop als je moet vluchten. Niets zo vervelend voor de acteur als een groep die het spel niet meespeelt!
Mannen & vrouwen van DP : veel sterkte tijdens deze lockdown en hopelijk staat het gebouw er nog als jullie terug open mogen en liefst voor lange tijd! Misschien Dominique even langsturen bij de "slopers". :)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • NIETS!

  cinzanoannaChaosDMcasturiiTheekopje

Alcatraz

Best Escape
Posted on: 2021 November 23

Super ontvangst...zeeeer leuke kamer

#23 : Voor een keertje niet met ons 5'en gaan ontsnappen maar gewoon met maar 1 van de 3 kinderen geweest (de 16-jarige).
De deur werd geopend en we werden onmiddelijk heeeel vriendelijk onthaald door de heer des huizes (de vrouw des huizes kwam na de ontsnapping ook langs). Zeer leuke "gang" waar alle "ontsnappers" uit het verleden al een foto hadden kunnen achterlaten (met een berichtje erbij) op een zelf gekozen plaatsje op 1 van de muren.
Zeer aangename babbel gehad met onze GM, niet de "usual spreekbeurt" die afgerammeld wordt, neen...een "persoonlijke" inleiding.

Up to the room...al goed dat we maar met 3 waren want, eerlijk is eerlijk, met 5 zou het toch redelijk krap geweest zijn. 3 (of max. 4) deelnemers lijkt met het ideal aantal voor deze kamer.
Voor het eerst ooit hadden we na 5' nog NIETS gevonden...lichte paniek daar er geen tips werden gegeven...MAAR...dit was goed...de GM kent zijn kamer zelf beter dan wij en schat dus ook heel goed in wanneer het nodig is om al dan niet "te helpen". Hij vroeg ook bij de eerste van de 2 tips die we kregen of hij mocht helpen! Uniek voor ons. Maar...dus geen tip en gelukkig maar...want na een goede 5 minuten toch "het licht gezien" en zo waren we vertrokken.
Dit is ZEKER geen super technische kamer met de allernieuwste computertoestanden, neen, dit is een heel toffe "old fashioned" kamer. Er zijn ook geen 30+ puzzels op te lossen, ik zou zeggen een 10 à 15 tal max. maar dit maakt het eigenlijk allemaal leuker denk ik. Dit is de eerste keer dat we maar 2 hints kregen in een E.R. EN er ook nog eens uit raakten. De voldoening was er des te groter door.
Ook redelijk wat "false leads" in deze kamer...iets wat we nog niet vaak tegenkwamen. Slim gezien!

Na de ontsnapping was de vrouw des huizes er ook bij gekomen en hebben we nog zeker 15 à 20' nagepraat over de kamer maar ook over "hun bewogen leven" tot op heden.

Dus...allen daarheen zou ik zeggen en wij komen ook nog zeker terug voor de Al Capone kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • NIETS!

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2021 November 9

Euh...tja...wat kan je na zo'n beleving nog zeggen als je mond is open gevallen en open blijft?

#22 : Helaas voor zij die er naar uitkeken, maar dit wordt niet de eerste SLECHTE review van The Movies. Zij die er naar op aan het wachten waren kunnen deze review dus gerust overslaan.

Het had nochtans gekund (die eerste slechte review) want Anthony (de super sympathieke GM) had die dag wel wat tegenslag. Wij hadden net 180km gereden tot in Brugge, waren goed op tijd en kregen dan van A. te horen dat "Houdini's Workshop" klaar stond voor ons. HOUDINI'S WORKSHOP???? Euh...dat hadden wij toch niet gereserveerd? Zeker? Ja hoor, kijk maar op onze bevestigingsmail.
OK, hebben jullie 10' de tijd dan zetten m'n zoon en ik alles klaar voor "The Movies". Jazeker, we hebben die tijd.
En dan...DAMN...de laatste klanten van gisteren waren met RFID kaartjes van "The Movies" vertrokken en die gingen die kaartjes op tijd terugbrengen voor de volgende spelers...om 19u (het was toen +/-17u).
Vlug even die mensen opgebeld en wat bleek...ze waren op 500m van The Push.
Alles kwam dus toch nog in orde.
We hebben enkele minuten mogen wachten in de sfeervolle "bar" (wat wil je, als je een binnenhuisarchitect hebt die alles zelf inricht) met top muziek om ons in de stemming te brengen (OST van WestWorld van Ramin Djawadi)
Maar...nu kon het feest echt beginnen...we konden ons 1u40 gaan vermaken. Jaja, 1u40 en niet een simpel uurtje! En...geloof me...het is zeker niet te lang. De tijd (zoals zo vaak in EG) VLIEGT.
We komen in de eerste ruimte binnen en je waant je onmiddelijk in een .... (tja...reviews mogen niets prijs geven).
De aandacht die A. geschonken heeft aan de details is gewoonweg verbluffend. ALLES, maar dan ook ALLES ademt "Movies" uit. Waar al die decor elementen werden gevonden, het is me een raadsel. Ook zeer slim gezien is dat alle "niet belangrijke" elementen voorzien zijn van een "D" markering (Decor) en zo weet je dat je daar geen aandacht aan moet besteden.
De manier om je aandacht te trekken (follow the light) is ook ZEER goed. Soms ga je echter zo op in het spel dat je vergeet dat je het licht moet volgen, maar na een paar seconden ben je er terug bij en helpt het licht je inderdaad.
We waren met 5, terwijl A. ons in een paar mails had uitgelegd dat "The Movies" beter tot z'n recht kwam met 4. Ik begrijp zijn redenering, soms is het een beetje krap in sommige kamers (jaja...SOMMIGE) maar het was voor ons niet onoverkomelijk. Dus...moest je met 5 zijn en hier toch willen komen, stuur A. een mailtje en zeg dat je "met kennis van zaken" graag met 5 zou spelen en dan lukt het wel (denk ik).
The Experience zelf dan? Wel...ik ga er niets over vertellen, alleen dat dit voor ons, samen met Het Geheim van St. Rumoldus, het beste is dat we tot nu toe in onze carrière van EG'ers hebben mogen "spelen".
ALLES, maar dan ook ALLES is tot in de perfectie uitgewerkt.
Als ik kon, dan was dit een 11/10, maar dit kan natuurlijk niet.

Anthony : BEDANKT voor je inzet en je gastvrijheid, we komen binnen een paar maanden ZEKER de andere "kamer" spelen, zet de koffie maar al klaar als je op dat moment "The Movies" hebt klaar staan, we wachten dan wel weer even. Oh...en het eten in Brugge in de Ezelstraat zoals je ons aanraadde was ook perfect! De 180km naar huis waren minder leuk, het is toch wel een eind rijden eheh.


Response by The Push Mystery Rooms

2021 November 9

Bedankt voor deze klepper van een review Dimitri. En ook voor het begrip. Het was me een dagje van "Murphy" maar uiteindelijk toch alles goed gekomen. En met een review als deze zijn die kleine obstakels wat mij betreft al vergeten. :-D Dikke merci en tot bij Houdini!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica
 • Goede prijs
 • NIETS!

  louiseboelaertbroeder_viktorkristel_caenberghsanthony_boelaert

In Flanders Fields

Atrium Mortis
Posted on: 2022 April 16

Je waant je zo in de hel van WW1

#21 : Na een eerste bezoek aan de andere kamer op deze locatie een paar weken geleden waren we een beetje ontgoocheld MAAR we hadden een glimp mogen opvangen van deze kamer en na het lezen van enkele reviews waren we ervan overtuigd dat dit zeker een top kamer moest zijn. EN DAT WAS HET OOK !

Deze kamer brengt je terug naar, hoe kan het ook anders met deze naam, WW1
Het decor is verbluffend, hier is duidelijk niet op een € meer of minder gekeken. Dit zorgt er soms voor dat er niet veel naar "het spel" zelf wordt gekeken, maar in dit geval is niets minder waar. Een lekker NIET lineaire kamer met puzzels die zeker voor de (op dat moment nog) niet super ervaren speler meer dan doenbaar zijn.

Als je in de buurt bent, GA DAN ZEKER deze kamer spelen, hij hoort thuis in het rijtje van de HEEL goede kamers in België.

Oh...leuke nababbel gehad, ook altijd belangrijk, in de ruime cafétaria, want op deze locatie heb je niet alleen 2 ER's, maar ook een grote indoor paintball!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

Iets moeilijker dan CITW op dezelfde locatie

#20 : Deze vonden we persoonlijk iets minder leuk dan CITW die we er net voor speelden. Waarom? Waarschijnlijk omdat de puzzels iets moeilijker waren voor ons, en soms "als je het niet ziet, dan zie je het gewoon niet, hoe lang je er ook naar kijkt".

De GM was hier ook even "weg", want we vroegen op een bepaald moment om hulp (en dat doen we echt bijna nooit) maar het duurde een paar minuten voor die er kwam. Daarna, toen de GM terug bij de pinken was, ging het iets vlotter.

Een "normale" ER, net zoals CITW, geen echt speciale effecten. Voor ons de minste van de 3 rooms die we speelden van dezelfde eigenaars. Wat zeker niet wil zeggen dat het een slechte room is natuurlijk.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Zeer leuk, niet al te moeilijk. Family friendly.

#19 : Eerste kamer die we op deze locatie speelden. We hadden al een paar weken ervoor Het Geheim van St. Rumoldus gespeeld en hoopten op meer van dat.
CITW is niet te vergelijken met St. R.
Is een veel klassiekere ER maar daarom ZEKER niet slecht. We hebben ons (familie van 4, 2 volw en 2 kinderen van 14 en 16) zelfs HEEL goed vermaakt. Meer dan 40' zonder tips ver geraakt en dan een 3-tal tips nodig gehad om het spel uit te kunnen spelen.
Is geen "WOW" kamer, dat zeker niet, maar leuke raadsels sowieso.
Enige "minpunt"...geen idee wat het verhaal achter de room ermee te maken had. :)

Op naar de Meesterdief van Mechelen nu die we er net na speelden.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service
 • Logica
 • Gebrek aan verhaal

 

Wanted

Escape Room Mol
Posted on: 2021 October 17

Iets "te onlogische/moeilijke" puzzels voor ons

#17 : Alhoewel we toch ruim binnen de tijd konden ontsnappen hielden we er toch een "mja" gevoel aan over. We vonden dat we teveel hints hadden gekregen, wat zeker geen verwijt is, maar soms wil dat volgens ons zeggen dat de "logica" een beetje (te) ver te zoeken is. Puzzels zijn zeker goed (doordacht) maar iets te moeilijk voor ons. Ook HEEL goed rondkijken is de boodschap, maar ja, dat moet je altijd wel doen zeker? 😜


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

Ad Fundum

Escape Room Mol
Posted on: 2021 October 17

Leuke, niet al te moeilijke kamer.

#18 : Als student van een club moet je enkele voorwerpen van een andere club ontvreemden.
Leuke puzzels, niet te moeilijk, niet te makkelijk. In deel 2 kom je een "origineel" voorwerp tegen. Alledaags, maar toch de eerste die ik in een scaperoom tegenkwam.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Niets noemenswaardig

 

Jumanji

Exitroom Leuven
Posted on: 2021 October 10

Leuke kamer...maar...o zo donker

#15 : Mooi aangeklede kamer, moeilijke puzzels (toch voor ons) goede begeleiding alhoewel ik het idee van een walkie talkie niet zo leuk vind. Persoonlijk vind ik het leuker als de tips door de GM worden gegeven naar zijn/haar aanvoelen.
En... Een, mijns inziens, slechte eigenschap van vele kamers : VEEL te donker. Het argument sfeer gaat voor mij niet op, je kan ook sfeer creëren met andere zaken, niet enkel met weinig licht. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je de code van het slot kent maar er een minuut over doet om die code te "zetten" omdat je de cijfers bijna niet kan lezen. En.. Dit is niet enkel bij deze kamer een probleem, maar een vaak voorkomend minpunt.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Veeeeel te donker
 • Moeilijkheidsgraad

 

The Captain's Hut

Breakout Masters
Posted on: 2021 October 10

Leuke kamer, niet te moeilijk.

#16 : Op een zondagavond laat nog snel een kamertje gespeeld en we kwamen hier terecht. De jongen die ons ontving was nog "nieuw in het vak" (2de dag) dus de métier moet er nog een beetje in komen. Vriendelijk was hij zeker.
De kamer zelf... Geen Wow effect bij het binnenkomen, gewoon ok. De puzzels/raadsels zijn leuk, meer dan genoeg en de tips komen op het goede moment.
Kunnen ontsnappen na een 45' ongeveer, geen idee van de werkelijke tijd daar je die nergens kan zien.
Prima kamer voor de beginner escaper/familie met jonge tiener.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Weinig origineel
 • Gebrek aan verhaal

 

Steampunk Sabotage

Atrium Mortis
Posted on: 2021 October 7

OK Room

#14 : Een kamer zoals vele andere zou ik zeggen. Niets echt speciaals.


7

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal
 • Puzzels

 

The Box

The Box
Posted on: 2021 September 27

Zeer leuke kamer...niet zo heel makkelijk, maar voor de meer ervaren spelers meer dan doenbaar.

#13 : Heel toffe kamer met een leuk "dubbel" concept...ontsnappen en uitvinden WAAROM je was opgesloten. Sommige puzzels waren heel origineel (gebruik van een GSM bv), sommigen waren (voor ons) iets te moeilijk maar gelukkig was er een zeer behulpzame en vriendelijke GM die ons op tijd en stond tips gaf (die zeker NIET te makkelijk waren). Een aanrader dus voor zij die graag een iets of wat moeilijkere uitdaging aangaan. Oh ja...je krijgt in deze Room niet de gebruikelijke 60' om te ontsnappen maar wel 90', maar ja, zoals gezegd, je hebt dan ook een dubbele uitdaging! Veel plezier.

P.S. Wij speelden met z'n 4'en...2 volwassenen en 2 jongeren van 12 en 15.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Eén zin? Eén woord : WOW!

#12 : Zeer knappe Escape Room! Het in 70' zonder hints uitspelen lijkt me heel moeilijk, maar dankzij de tips er toch uit geraakt met nog 1'30'' over.
Heeeel veel oog voor detail, verschillende "kamers" maken het inderdaad tot 1 van de beste ER van België en erbuiten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend

 

0 reviews