Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Walking Death

Amsterdam , Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6

16 year

Read reviews

More about Walking Death

Two years have past since the Apocalypse began. The humanity is under extinction but there are still survivors, searching for shelter to hide from the Zombies. Your team has survived hell, having to fight not only against the dead but also the hostile human cores. A week ago you have found this abandoned prison. You where lucky eliminating the few zombies stuck in there. Now you are trying to establish a settlement, repairing fortifications and exploring step by step every section. Today Section 3, the Isolation Sector is your Target…

Themes

Prison

Zombie

Properties

Epilepsy risk

NLEN

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

1 likes

50 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Witte de Withstraat 180
1057 ZL, Amsterdam
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

21 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

annevbannevbEscaperMember since: 2019 December 15 (34 rooms played)
Posted on: 2023 december 29

Puzzelen met spanning en veel lol

Met onze vriendinnengroep van zes meiden gingen we naar Amsterdam om the Walking death te spelen. We wisten van tevoren dat we een spannende escaperoom gingen spelen, dus we waren al lekker gespannen. Bij binnenkomst werd deze spanning alleen maar meer, door de leuke en ietwat enge aangeklede ruimte. We werden leuk onthaald en mochten na een korte uitleg de kamer betreden. De kamer zelf was leuk aangekleed naar thema. We voelden de spanning. Dit maakte het puzzelen voor de een wat lastiger dan voor de ander, maar na een tijdje zaten we er goed in. Het is op sommige stukken spannend, maar niet doodeng, waardoor we gelukkig ook nog lekker konden puzzelen en lol konden maken met elkaar.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in May 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  59:58 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede prijs

 

romoromoEscape GuruMember since: 2020 November 07 (161 rooms played)
Posted on: 2022 march 21

Death in Mokum

Dit weekend waren we een weekend in Amsterdam om de overige 4 kamers bij game over te spelen. We hebben er bewust voor gekozen om alle kamers in de juiste volgorde te doen.

Bij de walking dead gaan wij toch een beetje relativeren. Er zijn zoveel kamers met het neusje van de zalm dat de fanatieke spelers wellicht teleurgesteld zijn. Echter als je er nog nooit een gedaan hebt kan je er toch dol enthousiast van worden. Dit werd bewezen door twee Ierse spelers die Walking dead hadden gespeeld en juist daarom terug kwamen voor de volgende.

Laten we eerlijk wezen. We zijn gewoon stik verwend. Deze kamer staat in Amsterdam en er zijn gewoon heel veel mensen die er echt blij van worden.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes  48:25 min


 • Spannend
 • Goede service
 • Goede prijs

 

FamVuurstFamVuurstJunior EscaperMember since: 2023 November 18 (6 rooms played)
Posted on: 2023 november 18

Onze 2e escaperoom, top

Er gaaf om deze ervaring op te doen. Wat mooi in elkaar gezet ook en een fijn ontvangst


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Onlogisch op elk vlak.

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom nieuw vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.
Na Baarn trokken we naar Amsterdam. Eerst ff langs de bank voor een kleine lening om de parkeerkosten te kunnen betalen en of we go.

Onthaal:
We waren er toch voor Top Secret en gezien de afstand + we hadden een walking death fan bij, dus ja deze ook maar geboekt tot mijn spijt.
De ontvangstruimte vond ik er echt verschrikkelijk uitzien. Overal rommel, lege koelkasten, kapotte apparaten, donker en onaangenaam. Van onze gamemaster kregen we wel een warm welkom en ik had oprecht te doen met haar. Ze stond er duidelijk alleen voor en ze deed duidelijk haar best om iedereen het wel naar hun zin te maken.
Ook de weg naar de rooms ligt bezaaid met rommel dat ofwel nog in de rooms moet of er nog ooit uitgekomen is en daar dan maar is blijven staan.

Kamer:
Ja ik had de reviews over deze room gelezen en dat had voldoende moeten zijn…
Dezelfde pijnpunten van Top Secret kwamen in deze room terug, alleen hebben ze hun best gedaan om het hier nog erger te maken.
Het verhaal wordt opnieuw in de room verteld, de afwerking is echt niet goed en ja je kan dat een stuk op het thema steken, maar het voelde meer of ik in een kermisattractie stond ipv in een escaperoom.
De start is nog ca va hoor en leuk bedacht, maar van daaraf ging het gewoon bergaf op elke mogelijke manier. Er zijn zaken in deze kamer die niemand vind zonder hint. De flow is totaal afwezig en ik heb geen idee wat we eigenlijk aan het doen waren behalve zoeken naar puzzels.
Het verhaal is onbestaande, het geluid draait irritant in een te korte loop en ook hier weer komen die hints door een microfoon wat gewoon ontiegelijk storend werkt.
Het is zoeken, scares en thats it.

Conclusie:
Boek iets anders, zonde van je geld.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 2.5

Service: 7.5


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

 

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (282 rooms played)
Posted on: 2021 august 26

Keep on Walking (Death)

We hebben meegedaan als team aan het ES-toernooi en mochten de kamer Top Secret als prijs gaan spelen. Super en paste mooi in onze escape-tour van de dag. Aangezien we toch al de moeite gingen doen om Amsterdam in te geraken, hadden we ook nog een tweede kamer geboekt en dit was The Walking Death. Dat was niet een van de beste keuzes die we hebben gemaakt.

De escape room bevindt zich een klein beetje in de buitenwijken van Amsterdam, waardoor het nog wel te doen was om bij de escape room te komen. We moesten wel parkeren in een parkeergarage en voor Amsterdamse begrippen viel de prijs nog wel mee. We hadden geparkeerd in Mercatorplein.

We werden vriendelijk ontvangen door de host van die dag. Ze stond er zo goed als alleen voor en heeft zo hard gewerkt om iedereen te ontvangen, groepen uit de kamer te halen, uitleg te geven, groepen kamers in te begeleiden, petje af voor deze dame!

Voor en na de kamer konden we plaatsnemen in de ontvangstruimte van de escape room en deze is niet al te best. De aankleding maakt het niet echt een aangename plek om even lekker te kletsen. Dan nog niet te spreken over de rommel, lege koelkasten en niet eens een pompje met desinfectiegel of een wasbak met zeep bij de toilet. Niet echt heel erg prettig, zeker niet in deze tijden. Ook de gang naar de escape room zelf is een beetje troosteloos en geeft niet het gevoel van welkom, eerder dat je even snel een kamer kan komen spelen en ook zo snel mogelijk weer weg mag zijn.

Vervolgens de kamer in en daar werd ons het verhaal uitgelegd. Het hintsysteem werkt hetzelfde als bij de andere kamer, dus dat werd (gelukkig) niet nogmaals uitgelegd. De kamer is in thema gezet, maar de kwaliteit van de kamer is wel lager dan Top Secret. Ik denk dat dit ligt aan de slijtage in de kamer en het gebruik van materialen, die eigenlijk weer afbreuk doen aan het realisme en het thema. Er zitten vrij weinig puzzels in de kamer en de puzzels die erin zitten bevatten weinig gelaagdheid. Veel puzzels hebben het nodig dat je goed bent in zoeken, maar zelfs dan kunnen bepaalde puzzels nog wat vergezocht zijn. De kamer bevat ook wat jumpscares, maar daar raak je snel aan gewend. Ik heb al eerder gelezen in een review dat er gesproken wordt over spookhuiseffecten en daar kan ik me 100% bij aansluiten. Eigenlijk is de conclusie dat het een vrij saaie kamer is. Geen spannende of uitdagende puzzels en idem voor de aankleding.

Het zal je niet verbazen dat ik deze kamer niet aanraad om te spelen, zelfs nog minder dan Top Secret.


5.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  37:50 min

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruMember since: 2019 April 30 (162 rooms played)
Posted on: 2021 august 08

Goede kamer

Goede kamer, goede puzzels. 1 puzzel door elektronica niet op kunnen lossen, maar dit is erg netjes opgelost.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  09:06 min

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertMember since: 2022 February 12 (67 rooms played)
Posted on: 2022 february 12

Leuke spannende escaperoom

Zitten jump scares in, heel leuk gedaan


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

rickbaileyrickbaileyEscaperMember since: 2021 August 14 (36 rooms played)
Posted on: 2021 august 15

Leuke kamer met mooi decor


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in June 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruMember since: 2019 September 18 (172 rooms played)
Posted on: 2021 december 17

Leuke kamer

Spannende kamer met leuke puzzels wel pittig!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving

 

Wout VWout VEscape GuruMember since: 2018 March 08 (162 rooms played)
Posted on: 2019 january 23

Op afraden deze kamer toch gespeeld, wat een gelijk hadden ze.

Er werd ons verteld dat deze kamer erg onlogisch was en dat je veel te veel moest gaan zoeken. Dat 'zoeken' ligt me wel dus wilde hem toch eens proberen.
Een fijne host alleszins wel met een leuke Frenchie als gimmick. Het intro praatje duurde me wel meteen te lang. Het ingewikkelde, automatische hintsysteem wordt uitgelegd en basically verklapt ze een hele puzzel en wat routing door allerlei manieren uit te leggen hoe je iets niet mag oplossen (uiteindelijk vonden wij nog een andere manier). Zorg er toch gewoon voor dat je kamer waterdicht is en dat je die info allemaal niet moet geven op voorhand. Ook werd gezegd dat je iets 'tegen je natuur in' moet gaan doen. Nou... 't is niet dat het tegen je natuur in is. Het is gewoon super onduidelijk. Niemand die dat ooit zonder hint oplost. De hele kamer bevat geen logica en mist duidelijkheid. Het is een mooie, ruime en spannende kamer maar het houdt geen steek.
Na de eerste puzzel was er een defect waardoor we de kamer uit moesten en overnieuw moesten beginnen. Opnieuw 60 minuten, die eerste puzzel was zo opgelost natuurlijk. Door de overload aan hints en het gebrek aan puzzels onstnapten we na een halfuur.
Om dit alles een tweede kans te geven speelden we meteen daarop 'Forbidden Temple of Montezuma'. Deze kamer was al iets beter maar tot overmaat van ramp viel het complete gebouw zonder stroom toen we er net uit ontsnapt waren. In het donker, samen met de twee andere groepen die uit hun spel gehaald werden, zwaaiden we deze escape 'tot nooit meer'.


3.5

Ambiance: 3.5

Game experience: 1.0

Service: 5.0


Played in January 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Grote kamer
 • Mooi decor
 • Spannend
 • Fijne host met hondje
 • Franchise
 • Onlogisch / Missende linken / Houdt geen steek
 • Te veel hints / te weinig puzzels
 • Puzzel defect / overnieuw beginnen
 • Stroompanne
 • Intro te lang, te veel en verklapt de helft
 • Klokt telt door na afloop
 • Deur blijft open (Panic button is nep)
 • Geen enkele leuke/originele puzzel

 

LonnekevDLonnekevDEscape ExpertMember since: 2018 January 30 (163 rooms played)
Posted on: 2018 october 14

Oh het is al klaar?!

Met 6 ervaren spelers stonden we met een half uur weer buiten, erg onbevredigend gevoel aangezien we allemaal niet echt veel hadden gedaan in de kamer omdat er niet zoveel te doen was en het was zeker niet moeilijk of uitdagend.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in October 2018

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertMember since: 2018 January 28 (100 rooms played)
Posted on: 2018 october 15

Wat weinig puzzels!

Nadat we eerder 2 andere leuke kamers hebben gespeeld op deze locatie kwamen we weer terug. Hoge cijfers, dus dat belooft veel goeds. De service was weer top, we konden last-minute boeken en kregen korting omdat we eerder geweest zijn.

De kamer is mooi afgewerkt en heeft een spannend thema. De spanning kwam echter niet veel verder dan enkele spookhuis-achtige schrikeffecten. De kamer zit op zich prima in elkaar, echter is hij veel te kort! Wij stonden na een half uur al weer buiten, met het gevoel dat we nog niet al te veel hadden gedaan. Het is dus echt een beginnerskamer, of voor weinig personen. Met 6 ervaren escapers was de kamer helaas vrij simpel en onbevredigend.
Het drankje wat ons vorige keer aangeboden werd, was helaas geschrapt, dus we stonden erg snel weer buiten.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in October 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Kamer is netjes afgewerkt
 • Spookhuis-achtige schrikeffecten
 • Veel te kort/weinig puzzels

 

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertMember since: 2018 January 06 (153 rooms played)
Posted on: 2018 october 15

He was dit alles

Leuke kamer met schrikmomenten. Echter weinig echt puzzelen. Zoeken vooral en dan sta je buiten. Met een half uur. Dat is onze samenvatting. Qua puzzels mag het wel verdubbeld.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 7.5


Played in October 2018

Played with 6 persons

Team:

Escaped: Yes


 • Schrikmomenten
 • Te kort

 

phonytonyphonytonyEscape ApprenticeMember since: 2019 December 26 (6 rooms played)
Posted on: 2019 december 26

Leuke sfeer, maar alleen doe-puzzels, geen denk-puzzels


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 5.5

Service: 8.5


Played in September 2018

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Cindy (1 room played)
Posted on: 2018 july 09

Geweldig!!!!!

Dit is 1 van de betere en mooiere escape rooms!!! Het is niet makkelijk maar heel leuk om te doen. Lekker creepy!!!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Grote kamer

 

Kim (1 room played)
Posted on: 2018 may 06

Fantastisch

Nog nooit zo’n gave en spannende escape room gedaan! Ik zou het aan iedereen aanbeleven hier naartoe te gaan!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Spannende uitdagende ESCAPE

Dit is een zinderende spannede escape , met zeer moeilijke maar zeker uitdagende elementen. Het decor s supergeod waardoor je echt in de beleving komt. Het was soms zo spannende dat ik het het echt een beetje eng vond en soms schrok , maar op een leuke manier.
Voor een Amsterdamse escape is 80 m2 groot te noemen en die ruimte benutten ze uitstekend.
Veel doe , maar ook wat denk werk.
Wij deden de escape met 8 p. ik raad aan om het met max. 6 te doen
Als je stalen zenuwen hebt en van een uitdaging houdt is dit echt een aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in March 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • decor
 • diversiteit aan soorten opdrachten
 • vraagmogelijkheid heel overzichtelijk
 • soms moeilijk

 

Riki (1 room played)
Posted on: 2018 march 15

Super ervaring!

Super spannende escape room beetje eng soms waardoor je helemaal in de sfeer komt! Moeilijke elementen wat je allemaal maar meer motiveert! Een echte aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 6 persons

Escaped: No

 

Jessica Scholten (1 room played)
Posted on: 2018 march 15

Vette escape room!

Een van de eerste bezoekers van deze escape room. Ze hadden van te voren aangegeven dat je wel een sterke maag moest hebben, dus ik was de hele dag al zenuwachtig. Het was zeker wel een enge kamer omdat er wat schrik elementen in zaten, maar wel goed te doen (je wordt niet door echte mensen achterna gezeten). haha. Sommige dingen moet je even goed voor doordenken en goed lezen wat er precies staat, en echt wel je best doen. Ondanks dat ze aan had gegeven dat dit de makkelijkste kamer was, zijn we niet helemaal op tijd ontsnapt. Maar desalniettemin was het een mega leuke ervaring en kom ik zeker terug voor de andere kamers.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes

 

Frank (1 room played)
Posted on: 2018 march 16

Toffe uitdagende escaperoom

Een heel mooie escape room met veel doe puzzels. De look en feel van de kamers sloten goed aan op het thema. Wij deden de escape room met een grote groep dit maakte de belevenis iets minder intens dan met een iets kleinere groep van zeg 5 personen. Maar allom al was het een heel toffe room om te doen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in March 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Look

 

Yasmin (1 room played)
Posted on: 2018 march 16

Geweldig

Was super goed gehost. Mooie kamer en werden leuke tools gebruikt


9

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great