Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Gimmers Kruidenvrouwtje

Gemert , The Netherlands

Permanently closed

60 minutes

3 - 8

14 year

Read reviews

More about Gimmers Kruidenvrouwtje

In Gemert gaat al jarenlang een verhaal rond over het ‘Gimmers Kruidenvrouwtje’. In 1937 vestigde zij zich aan het Ridderplein waar ze jarenlang als kluizenaar leefde. Ze zocht nauwelijks contact met de buitenwereld. Alleen de rookpluimen die regelmatig uit de schoorsteen van het oude, vervallen gebouw kwamen, waren een teken van leven. Als de rookpluimen waren verdwenen, ging haar deur heel even open en zagen de mensen het Kruidenvrouwtje met grote houten vaten langsgaan bij de diverse cafés waar Gemert rijk aan was.

Men was ervan overtuigd dat het Kruidenvrouwtje zich in haar huis opsloot om in het geheim te werken aan een recept voor het aller lekkerste bier ter wereld. Het Gimmers Kruidenvrouwtje bleek nooit helemaal tevreden te zijn over haar diverse brouwsels en bleef experimenteren met de kruiden die groeiden op de Gimmerse grond.
Echter, sinds zeven jaar heeft niemand meer van haar brouwsels kunnen proeven. De schoorsteen van haar huis rookt niet meer. Kasteleins kunnen geen vaten van haar gouden vloeistoffen bemachtigen. En haar deur bleef al die tijd gesloten.

Verschillende geruchten gaan rond in de Gimmerse gemeenschap. De een weet zeker dat het Kruidenvrouwtje is overleden en waarschijnlijk in de kelders van haar huis is overgeleverd aan ratten en muizen. Sommigen denken dat ze in een van haar bierketels is gevallen en verdronken. Weer een ander is overtuigd dat ze nog leeft en in het geheim iedere nacht nog aan haar recept werkt voor het beste bier ter wereld. Maar eigenlijk weet niemand het zeker en niemand durft het vervallen huisje van het Gimmers Kruidenvrouwtje te betreden. Stiekem hoopt de Gimmerse bevolking dat ze haar bier nog één keer kunnen proeven, of nog beter: haar recept kunnen bemachtigen om nog liters van haar perfecte brouwsel te kunnen brouwen.

Daarom hebben een aantal dappere mensen dit jaar het initiatief genomen om het recept van het Gimmers Kruidenvrouwtje te achterhalen. Via een geheime, ondergrondse gang is het hen gelukt om het huis van het Kruidenvrouwtje binnen te komen. Lukt het hen om het recept van het aller lekkerste bier ter wereld te bemachtigen? Of leeft het Kruidenvrouwtje nog en steekt ze hier een stokje voor?

Themes

Mystery

Properties

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

4 likes

32 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Ridderplein 35
5421CX, Gemert
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

23 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Leuke kamer


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in March 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Mooie kamer, sfeer was daardoor prima
 • Kamer niet nabesproken is jammer

 

DrLKDrLKEscape ExpertMember since: 2016 June 26 (94 rooms played)
Posted on: 2019 June 5

Prima kamer ook voor ervaren escapers

Leuke grote kamer, helaas wat weinig puzzels. Leuk cadeautje op het eind.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Groot
 • Cadeautje op eind
 • Puzzellight

 

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertMember since: 2017 May 18 (154 rooms played)
Posted on: 2019 February 10

Tweede kamer van de dag

Als tweede gingen we hier spelen. Het begin is beetje ongemakkelijk maar wel heel goed te doen en je komt meteen in het verhaal daardoor.
Puzzels en thema zaten goed in elkaar.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in February 2019

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

 

chris_zopfichris_zopfiEscape ExpertMember since: 2017 May 19 (104 rooms played)
Posted on: 2019 February 10

Hele leuke kamer 2/4

Wat een leuke kamer om te spelen. Het begin is ietswat ongemakkelijk maar daar ben je snel genoeg door. Het hoort wel echt in het thema dus niet storend. De kamer is leuk te doorlopen en heeft leuke en interessante puzzels. Het presentje achteraf is ook zeer leuk in thema. Ook hier was er weer goed samen gespeeld met mijn vriendin voor de climax in de avond


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

 

estherestherEscape ApprenticeMember since: 2018 November 20 (1 room played)
Posted on: 2018 November 20

Leuke, geheimzinnige kamer!

Een kamer met een mooi verhaal. Het mysterieuze begint al meteen bij de start en blijft doorgaan bij de verschillende kamers. Voor een aantal was het de eerste ervaring en dit is dan wel een hele mooie kamer met veel verschillende aspecten. Want wat kun je verwachten bij een escaperoom? Er was een mooie variatie aan puzzels en kamers die mooi bij het verhaal van de escaperoom passen. De sfeer en omgeving geven een prima beeld van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Helaas net niet kunnen ontsnappen binnen het uur maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet als je na afloop een aandenken meekrijgt wat het verhaal mooi afsluit.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 7 persons

Escaped: No


 • authentiek
 • mooi verhaal
 • souvenir

 

ligoligoEscape ApprenticeMember since: 2018 March 7 (7 rooms played)
Posted on: 2018 November 20

Gave escape room met goed verhaal

Leuk verhaal in een andere sfeer dan je gewend bent. Fijn dat er aansluitend een leuke kroeg is waar je voor en na een drankje kunt nuttigen. De escape room bevindt zich in meerdere kamers en is zeer goed ingericht naar het huis en het verhaal. Samenwerking is zeker nodig, wat een pluspunt is. Vier tot zes personen zou het beste zijn voor deze escape room. De temperatuur in de escape room was overwegend fris, hier werden we goed voor gewaarschuwd en konden we ons zeker op kleden. Al met al een zeer leuke ervaring en aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes

 

Anne (5 rooms played)
Posted on: 2018 November 19

Sfeervolle escaperoom

Alles is in dezelfde sfeer ingericht, echt gebaseerd op Gemert. Prijs bij ontsnappen is leuk. Niveau is te doen. Enthousiaste spelbegeleider.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 7.5


Played in November 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Ik weet zelf weinig over Gemert, is nadeliger

 

mark89mark89Escape ExpertMember since: 2016 June 22 (89 rooms played)
Posted on: 2018 November 12

Leuk dat het een huis is maar verder niet heel uitdagend of spectaculair

We waren met 6en in deze kamer wat misschien een beetje veel was.
Er was niet heel erg veel te doen uiteindelijk, sommige puzzels worden geblokt bij een foute poging zonder dat dit vermeld is.
Het is een tijdelijke kamer, het is leuk dat het in een heel huis is maar voor de rest geen echte topper.
Geluid dat gebruikt wordt mag iets harder, soms moet de hele groep zich niet bewegen om überhaupt het geluid te kunnen verstaan.
Prima om een keer gespeeld te hebben maar geen topper.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in November 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

MiessMiessEscape ExpertMember since: 2018 May 11 (152 rooms played)
Posted on: 2018 November 19

Sfeervol puzzelhuisje

Door de kamer in een echt woonhuis(je) te bouwen en zoveel mogelijk spullen in de aankleding authentiek te houden, heeft deze kamer ontzettend veel sfeer. Dit maakt het verhaal heel geloofwaardig en dat maakt het natuurlijk weer leuker om te spelen!

Ik vind de puzzels erg verschillen in niveau, maar niet in een positieve zin. Één puzzel was geweldig in elkaar gezet, waar verschillende verbanden gelegd moesten worden en de hersenen echt eens even flink moesten kraken. Een andere puzzel daarentegen... Ons team is sowieso iets minder fan van doe-puzzels, maar dit was toch wel de eerste keer in een kamer dat we zo sterk de hoop hadden dat we fout hadden begrepen wat we moesten doen, omdat we geen zin hadden om het uit te voeren. Deze puzzel haalde ons ook behoorlijk uit de flow van de kamer.

Verder valt er genoeg te puzzelen voor vier personen, al zou ik vanwege de ruimte niet met meer dan vier personen gaan spelen. De overige puzzels zijn leuk en afwisselend. Ik hoop eigenlijk dat de makers deze kamer langer willen aanhouden en al hun puzzels naar het hogere niveau gaan tillen dat ze in de al wel in de kamer laten zien. Er is potentie voor een topkamer!

We werden geholpen door een leuke meid die zelf ook erg enthousiast was over escapen. Dat, in combinatie met het aandenken, maakte de service helemaal top!


6.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 5.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Team: The Unnameables

Escaped: Yes  48:58 min

 

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (262 rooms played)
Posted on: 2018 November 8

Sfeervol huis

De escape room is gebouwd in een volledig huis, wat erg tof is! De kamer is daardoor ruim opgezet, maar dit betekent niet dat je het met veel mensen moet gaan spelen. Het leent zich niet voor grote groepen en ik raad aan om met maximaal vier personen de kamer te doen.

De sfeer in de kamer is top. Het oogt verlaten, oud en een beetje mysterieus. Zonder twijfel dat hier het kruidenvrouwtje uit 1937 heeft geleefd. Hierop scoort de kamer punten. De meeste puzzels daarentegen waren niet aan onze groep besteed. In de puzzels zit enorm veel herhaling van zetten. Je weet wat je moet doen, je hebt het al een of twee keer succesvol gedaan en dan moet je het nog een keer en nog een keer en nog een keer herhalen. Dit voelt eerder als bezigheidstherapie dan echt lekker puzzelen. Mijn advies zou ook zijn om de puzzels korter te maken en er puzzels bij te doen, in plaats van een puzzel lang te maken, tot het irritant lange aan. Verder zit er één hele vette puzzel bij, waarbij je écht verbanden moet leggen. Helaas blijft dat bij één puzzel, maar de potentie is er. Het zou een upgrade van de kamer zijn als er meer van dit soort puzzels in verschillende moeilijkheidsgraden toegevoegd werden.

De service overigens is top! Een enorm enthousiasme meid heeft ons geholpen met een passie voor escape rooms. Altijd leuk!


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Team: The Unnameables

Escaped: Yes  48:58 min

 

Ferry84Ferry84Senior EscaperMember since: 2018 June 18 (59 rooms played)
Posted on: 2018 November 4

Leuke kamer

Sochtends vroeg in gemert aangekomen voor deze kamer. We werden zeer vriendelijk onthaald en naar de kamer gebracht. Ik moet eigenlijk zeggen huis want dat is wat het is. De puzzels waren origineel maar voor onze groep blijkbaar erg moeilijk. Ik denk dat we iets te moeilijk hebben gedacht wat resulteerde in een gefaalde poging om te ontsnappen. Ik kan de schuld geven aan het feit dat iets in de techniek bij ons niet goed werkte wat misschien genoeg tijd had gegeven om te ontsnappen. Maar dat gezegd hebbende, onze groep zat niet in de flow en als we wel ontsnapt waren dan had ik dat onterecht gevonden.

De kamer zelf ademt gewoon sfeer. Hij zit redelijk in elkaar. De logica was soms met de puzzels ietsje onduidelijk. De techniek bij een paar onderdelen zou wel iets beter kunnen maar dat is bijzaak. Leuke kamer die het zeker waard is om te doen met geweldig lieve mensen achter de knoppen. Het souvenir wat je bij deze kamer krijgt is de beste die ik ooit heb gehad.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 5 persons

Team: EscapeGoats

Escaped: No


 • Souvenir
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Locatie
 • Techniek
 • Logica achter de puzzels soms onduidelijk

 

Freek82Freek82Junior EscaperMember since: 2017 May 15 (24 rooms played)
Posted on: 2018 November 1

Hele leuke kamer!`

Een hele leuke kamer met zeer vriendelijk personeel. Leuk verhaal met leuke puzzels. Hier en daar een geluidseffectje zou leuk zijn. Leuke verrassing op het eind!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes  43:41 min


 • Leuk verhaal
 • Vriendelijk personeel
 • Kamer goed in thema
 • Leuke puzzels
 • Geluidseffecten mogen erbij

 

JorisJorisEscaperMember since: 2016 August 30 (47 rooms played)
Posted on: 2018 October 28

Sfeervol, klein huisje

De sfeer in het huis is goed, het verhaal wel oké, maar het is niet slim om met een te grote groep te gaan (misschien maximaal 5?) omdat er niet zo veel tegelijk gedaan kan worden.


5.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 4.5

Service: 10.0


Played in October 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes

 

Joyce (1 room played)
Posted on: 2018 October 22

Uitdagend maar geweldig!

Super goede verhaallijn. Moeilijke puzzels. Ontzettend fijn ontvangen en begeleid.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Dennis (4 rooms played)
Posted on: 2018 October 22

Super tof!

Voor mij de eerste escaperoom en gelijk een gave ervaring. Gevarieerde puzzels in een hele 'echte' setting. Zeker een aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Echtheid

 

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (110 rooms played)
Posted on: 2018 October 14

Origineel

Vanmiddag op zoek gegaan naar het geheime recept van het Gemertse Kruidenvrouwtje.
Origineel verhaal, bijpassende sfeervolle locatie en origineel begin. En nog iets lekkers op het einde.
Verwacht geen “escaperoom 2.0” afwerking (kan ook niet in een tijdelijke kamer). Voor een nette prijs een uur plezier!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Locatie
 • Sommige puzzels hadden beter gekund

 

Super!

Na een super vriendelijk entousiast ontvangst door de gastvrouw de kamer in gegaan.het verhaal klopt echt met de kamer.leuke uitdagende puzzels voor de beginner maar ook voor de pro! Ontsnapt binnen de tijd!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2018

Played with 3 persons

Team: Familie0416

Escaped: Yes  59:06 min

 

Cupido79Cupido79EscaperMember since: 2017 July 30 (57 rooms played)
Posted on: 2018 September 23

Op bezoek bij het kruidenvrouwtje

Om te beginnen het ontvangst was goed zeer vriendelijk enthousiaste eigenares. Het verhaallijn is erg leuk bedacht.

We hadden 1 speler niet bij en we moesten het vandaag met zn 3en doen ...momenten bij gehad van Omg hoe gaan we dit doen maar ... Yes het is ons gewoon gelukt ! En wat was de beleving ook echt fantastisch. Ik hou van zulke kamers complimenten voor de eigenaressen.
Dikke 10 !!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Kamer
 • Puzzels
 • Zit in de flow

 

Super leuk!

Een leuke ervaring voor een hele goede prijs. Wat een spannende kamer om te spelen. Er zijn best wat puzzels te doen van verschillende orde. Teamwork zeker gevraagd. Wij hebben deze kamer met 2en gespeeld en zijn trots dat we het eerste duo waren dat binnen het uur eruit zijn gekomen. Een erg leuke gastvrouw die enthousiast het spel begeleidt. We kijken nu al uit naar hun eventueel volgende pop up escaperoom.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2018

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • De locatie, groot woonhuis
 • Ontvangst
 • Prijs kwaliteit super
 • Meer effecten zouden het verhaal goed doen.

 

De dames (1 room played)
Posted on: 2018 September 3

Spannend, uitdagend en goed in elkaar gestoken


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Spannend
 • Leuk personeel

 

tomhendriksentomhendriksenEscaperMember since: 2017 February 19 (131 rooms played)
Posted on: 2018 August 19

Een kijkje terug in de tijd.

We zijn erg vriendelijk en enthousiast ontvangen.
Het verhaal wordt leuk gebracht!

In de kamer zijn het thema, verhaal en decoratie goed op elkaar afgestemd. Dit maakt de beleving erg goed!

Vandaag als testgroep de kamer met z'n drieën gespeeld. Helaas hebben we een paar minuten extra nodig gehad ;) Gelukkig mochten we hem wel helemaal uitspelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in August 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • ontvangst
 • thema
 • aankleding
 • n.v.t.

 

Wat een ervaring!

Hele spannende ervaring met een mooi verhaal. Ik als ervaren scape roomer raad deze iedereen aan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2018

Played alone

Escaped: No


 • Alles!
 • Niets!

 

Rob (6 rooms played)
Posted on: 2018 August 20

Mooi opgezet en lekker uitdagend

Leuk verhaal in een groot opgezette 'kamer'. De ervaring is al met al leuk en gezellig. Uitdagend, dat wel. Dus ook voor ervaren spelers leuk.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in August 2018

Played with 7 persons

Escaped: No


 • Uiterlijk en aankleding
 • Grootte
 • Verhaal en opzet
 • Misschien té uitdagend

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great