Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Emmelocked - Water of Life

Emmeloord , The Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Emmelocked - Water of Life

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen. 

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Themes

Adventure

Magic

Medieval

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

74 likes

397 visitors

89.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Havenstraat 30
8304 AH, Emmeloord
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

185 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Er was eens… een magisch avontuur

Emmelocked is zo een kamer die ik al een tijd bewaarde. Niet iets was je ff tussendoor wil spelen, maar wil bewaren voor een leuk moment.
Afgelopen zondag was het dan zover, een room waar ik al 2 jaar naar uitkeek.

Onthaal:

Emmelocked bevind zich op een klein industrieterrein en heeft voldoende parkeerplaats vooraan het gebouw. Een klein kasteeltje lokt je richt de juiste kant en binnenin vonden we onze persoonlijke begroeting.
3 keer kloppen op de deur later werden we volledig in thema begroet door onze gastvrouw Nicole.
Het verhaal start hier echt aan de deur en dat haalt je meteen uit je comfortzone  Omkeren en teruggaan is duidelijk geen optie…
Het was duidelijk dat onze komst hard nodig was want nog geen 10 tellen later kon onze quest beginnen.

Kamer:

Vanaf minuut 1 wist ik dat dit een heerlijke room ging zijn. De sfeer is een ongelofelijke combo van Harry potter, lotr, Narnia, hobbit, Labyrinth, een schitterende droomwereld waar Nicole haar verhaal laat afspelen. De setting haalt je echt uit de dagelijkse werkelijkheid en neemt je 65 minuten mee in de wereld van Emlia.

Door het sprookjesachtige decor vergeet je echt de tijd, die toch subtiel aanwezig is. De puzzels zijn zowel lineair als parallel aanwezig, maar ik wil niks missen van dit sprookje :-) Enige ervaring is wel vereist om het overzicht te bewaren in deze room.

Als snel vinden we met ons 3 de flow en voelt het eigenlijk niet alsof we puzzels aan het oplossen zijn.
De puzzels zelf wisselen af tussen zoek en doe, naar echt samenwerken en hier en daar de betere hersenkraker.
Geen hoogstandjes van techniek hier, maar dat zou ook niet passen in deze oude wereld. Maar daarentegen ook geen hangsloten….

De kamer daagt onze kleine groep met momenten goed uit, maar bied ook rust op momenten dat het nodig is. We voltooien onze quest in net geen 47 minuten zonder echte hints en maken een heerlijke afsluiter mee op het einde!

Conclusie:

Ik ben fan van deze onderdompelende themakamers. Ik juich toe dat het eens iets anders is als moord, hotelkamer, zolder of kelder.
De sfeer wordt lekker neergezet met de juiste materialen, sfeerlicht en decoratie en over alles is goed nagedacht.

Hoewel je het verhaal niet moet kennen om Levenswater te spelen, geeft het wel de nodige diepte om alles een beetje te begrijpen. Ik wist de basis over wat de kamer ging en dat bood genoeg body om alles te begrijpen, van de start tot het einde.
Ik denk wel dat een kleinere groep aangewezen is om deze room te spelen. Het gaat sfeerversterkend werken maar ook zorgen dat je niet op elkaar staat te wachten.

De kamer mist voor mij enkel een goede wending en naar het einde toe had ik graag gezien dat we als team wat meer te doen hadden, maar ondanks dat was ik enorm onder de indruk wat Nicole hier gebouwd heeft en popel ik om te zien wat ze voor de volgende rooms in petto heeft.
Achteraf hebben we nog heerlijk nagepraat en kan ik alleen maar beamen dat je hier echt een gastvrij gevoel krijgt.
Bedankt Nicole voor een heerlijke avond!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  Tom AdriaensenemmelockedprodigyThomas1221Wepsie

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (277 rooms played)
Posted on: 2021 september 05

Reisadvies: Ga naar Emlia!

Lang naar uitgekeken, ontzettend veel goede verhalen over gehoord en eindelijk was het zover! Het was gelukkig makkelijk om de magische wereld van Emlia te vinden. Er is voldoende plek om je auto neer te zetten en een persoonlijke boodschap liet ons weten dat ze ons al verwachtten. Het ontvangst is meer dan hartelijk en je kunt niet anders dan instappen in de wereld van Emlia en hoe kan je ook anders? Je hulp is hard nodig om Exos te stoppen voor het te laat is.

Ik ben erg onder de indruk van deze escape room en hoe het verhaal is neergezet. Ik ben niet zo sterk in het volgen van een verhaal in een escape room, maar deze kamer nam me mee en liet me het ervaren van begin tot eind. Met een oog voor detail is de wereld van Emlia gecreëerd. Het geeft je de mogelijkheid om écht even te ontsnappen aan de werkelijkheid en je onder te dompelen in een andere wereld. De puzzels sluiten aan op het thema en zijn bedacht vanuit het verhaal. Er is voor iedereen wat te doen, zowel in kwantiteit van de puzzels en in diversiteit aan puzzels. Er is heel slim nagedacht over de flow en hoe je logischerwijs weet wat je volgende stap is. Dat maakte dat, naast de uitwerking van de kamer, de puzzels en flow heel fijn waren! Wij waren met drie ervaren spelers en ik denk dat dat een mooi aantal was voor de kamer! Ik denk dat het met twee ook wel was gelukt, maar wellicht wat minder tijd was voor verwondering.

Door een fantastisch decor, sfeer, puzzels opgenomen in het thema, voldoende uitdaging en lekkere flow heeft Levenswater alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische kamer te zijn. Levenswater is wat mij betreft zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, ook als dit betekent dat je hiervoor langer in de auto moet zitten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  40:12 min

  emmelockedClaudiiaaa94Thomas1221Miess

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (241 rooms played)
Posted on: 2021 october 04

Prachtige queeste in Emlia

Tijdens een lange autorit naar mijn werk, luisterde ik de podcast ‘Beyond the game’, deze aflevering bevatte een interview met Nicole, de eigenaar van Emmelocked. Ik was meteen geënthousiasmeerd om Levenswater te gaan spelen. Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik Levenswater mee wilde gaan spelen, hoefde ik dan ook niet na te denken. Op naar Emmeloord!

Na het zien van de imposante gevel van het pand, liepen we richting de ingang. De deur gaat open en je zit meteen in de beleving. Wat een prachtige ontvangstruimte, volledig in thema. Nadat uitgelegd werd wat wij tijdens deze queeste moesten gaan doen, was het tijd voor ons om Emlia te gaan redden van de bloedmaan.

Even een tip; als je start tijdens je queeste, neem even de tijd om even stil te staan. Om even rond te kijken en alles in je op te nemen. Wat een prachtige kamer is hier neergezet! Je proeft de liefde die in deze kamer zit, abnormaal! Tijdens je queeste word je meegenomen in het verhaal en door middel van puzzels kom je steeds dichter bij je einddoel. Dat in combinatie met mooie muziek en een prachtig decor, maakt dit een echte topkamer! Door het hintsystyeem, wat niet aanvoelt als een echt hintsystyeem, is de flow in deze kamer ook erg goed.

Enig puntje van kritiek voor mij waren de luidruchtige buren in het pand ernaast. Dit is vanuit de kamer erg goed te horen. Zeker wanneer je volledig in het verhaal zit, haalt dat je een beetje uit de beleving.

Samenvattend is dit een echte topkamer was de twee uur durende autorit meer dan waard was! De kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn leuk gevonden, de flow is erg goed én het napraten was erg gezellig. Een absolute topkamer die elke escaper gedaan moet hebben!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  emmelockedMariekeDe Milde Dictator

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  Thomas1221Wepsie

escap.emiescap.emiEscaperMember since: 2022 November 06 (36 rooms played)
Posted on: 2023 may 01

EmmeLord, wat magisch

#32
1,5 uur afgereisd voor het spelen van Emmelocked. Hoe konden we ook anders, we hadden deze kamer immers al zo vaak aangeraden gekregen....
Het was eindelijk zover en vanaf de parkeerplaats lokt een kasteeltje je om een autogarage heen, zo de magische wereld in. Hier werden we ontvangen in een donkere, koude, toch magisch aangeklede ontvangstruimte. De host ontvangt ons vol passie en volledig in thema, complimenten naar haar enthousiasme.
Dan de kamer zelf: We stapten met z'n tweeën in de magische wereld, niet zo goed wetend wat we konden verwachten. De aankleding van de kamer is prachtig, van top tot teen. De sfeer is te proeven en je waant je in een andere wereld. De puzzels zijn niet ontzettend technisch, dit stoort echter niet. De puzzels zijn volledig in thema en je raakt niet uitgekeken in deze kamer.
Na afloop wat napraten en een klein souvenirtje, leuk!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Omgevingsgeluiden door de garage ernaast

  nickb

💍Proposal in Emlia

Al een tijd was ik op zoek naar de ideale escape room om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Na tijden zoeken naar de perfecte escape room kwam ik Emmelocked tegen.
Ik nam contact op met Nicole om mijn speciale verzoek te delen, waar Nicole vol enthousiasme aan mee wou helpen.
Nicole was ontzettend behulpzaam en dacht actief mee voor een onvergetelijke ervaring. Voor het aanzoek heeft ze extra decorstukken en puzzels gemaakt. Na het aanzoek heeft ze bubbels geregeld om de verloving in het magische bos te kunnen vieren.

Door de poorten van het kasteel begon de ervaring al. Je werd direct in de wereld van Emlia meegenomen.
Bij binnenkomst werden wij begroet door Nicole in haar prachtige herberg. Haar vragen wisten ons direct scherp te krijgen en mee te laten nemen in het verhaal.
De ervaring was tot in de kleinste puntjes uitgewerkt! Alle elementen zijn goed doordacht en volledig in thema opgelost. Je bevindt je daadwerkelijk even in deze magische wereld!

We houden de cape over de schouder en onze zwaarden scherp en staan te popelen om het vervolg te kunnen beleven!

Enorm bedankt Nicole voor deze onvergetelijke ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Onvergetelijk goede host
 • Originele kamer
 • Prachtig decor
 • Geweldige ervaring
 • Creatief verhaal

  IkHebDeSleutel

viefjeviefjeEscape ExpertMember since: 2019 August 30 (123 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Een parel van een kamer

Wow wow wow, wat is dit een mooie kamer. Het blijft knap op een kamer te maken zonder horror thema, maar wel een echte belevenis is. Hier is dat gelukt. De kamer klopt van begin tot eind, waarbij de puzzels bij het verhaal horen en de kamer zelf een ontzettend fijne flow heeft. Ook heeft de eigenaresse veel aandacht besteed aan het begin en einde, waar ze op een originele manier mee om gaat.
Kortom, dit is een kamer waar de liefde en passie voor het escapen van af spat en voor degenen die hem nog niet hebben gespeeld, een dikke aanrader.


Response by Emmelocked

2022 May 01

Wauw! Wat een toffe review. Super bedankt voor de mooie woorden 🥰 heel fijn dat jullie het leuk gehad hebben! Veel plezier nog en hopelijk tot de volgende! 🥳


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  60:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Origineel

  emmelocked

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertMember since: 2019 September 18 (133 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Heel gaaf

Ik heb echt genoten van deze kamer. Je waant je echt in een andere wereld wanneer je hier binnenkomt. De kamer is met veel liefde aangekleed en bedacht en dag merk je aan alles. Wij hebben echt genoten en de service is super. Echt een aanrader!


Response by Emmelocked

2022 May 01

Super bedankt voor deze mooie review! Erg leuk dat jullie de trip naar Emlia maakten en hopelijk tot de volgende keer! Nog veel plezier 😄


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  55:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit

  emmelocked

madenmadenEscape ApprenticeMember since: 2021 August 14 (3 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Betoverend

Samen met onze kinderen van 10 en 12 naar deze betoverende wereld geweest. Geweldige ervaring.
Wij zijn als familie geen geoefende spelers, maar werden enorm goed begeleid en daardoor hebben we ervan genoten.
Eigenlijk willen we gewoon weer terug.


Response by Emmelocked

2022 May 01

Ontzettend leuk dat jullie zijn geweest en bedankt voor het achterlaten van een review. Super om te lezen dat jullie hebben genoten. Jullie zijn uiteraard altijd welkom in Emlia 🥰😄


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit

  emmelocked

Gwenn_95Gwenn_95Junior EscaperMember since: 2021 October 02 (25 rooms played)
Posted on: 2022 april 23

Geweldig!!

Al maanden keken wij uit naar deze escape room, die door meerdere corona positieve testen en lockdowns 3 keer was verplaatst.
Vandaag was dan eindelijk de dag dat we deze escape room konden spelen.
Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen. Ik weet alleen helaas haar naam niet meer.
Ze zat meteen in haar rol over over de wereld van Emlia die in gevaar is door de bloedmaan, en wij de enige zijn die het kunnen stoppen.

Zodra je binnenstapt, waan je je echt in een andere wereld. Het zou zo een decor in Elfia kunnen zijn.
Alles klopt van top tot teen, het decor is prachtig, puzzels lopen goed en vloeiend in elkaar over.
Kan er echt niets slechts over zeggen!


Response by Emmelocked

2022 April 23

Hoi Gwenn! Super leuk dat jullie er waren 🥳 tof om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Was een eer om the fellowship te ontvangen 🥰 hopelijk tot de volgende! Groetjes Nicole


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Wachten op het vervolg :(

  emmelocked

lmatlmatEscape GuruMember since: 2019 November 11 (131 rooms played)
Posted on: 2022 april 24

Heel toffe ervaring.

Deze kamer stond al een tijdje op ons lijst. Eindelijk eens een weekend kunnen vrijmaken.
Zeker de moeite waard om eens tot daar te rijden.

Heel leuke kamer, heel toffe inkleding. Leukze puzzels, en heel toffe ontvangst.
En er was ook nog een gezellige nababbel.

Benieuwd naar het vervolg ...

Zeker doen!


Response by Emmelocked

2022 April 24

Bedankt voor de toffe review! Heel leuk dat jullie er waren. Hopelijk hebben jullie het vandaag ook leuk gehad! Tot de volgende 🥳


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  57:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal

  emmelocked

IlseIlseEscape ApprenticeMember since: 2019 January 29 (17 rooms played)
Posted on: 2022 april 29

Sprookjesachtig

Alweer een tijdje geleden deze kamer gespeeld, maar ondertussen heb ik de kamer al 2x gespeeld. Door mijn enthousiaste verhaal ook nog met een andere vriendengroep meegespeeld. :)

Wat een prachtige kamer: dit is veel meer dan een escape room. Dit is een beleving. Al vanaf de deur zet de gastvrouw een prachtige sprookjesbeleving neer. En even acclimatiseren is er niet bij, je wordt direct in het verhaal gezogen. Zowel door het enthousiaste verhaal als door de aankleding van de ontvangstruimte. Alles is in thema!! Zelfs voor het bijhouden van de tijd is een ingenieuze oplossing gevonden.

De wereld waar je in beland is magisch en aan elk detail is gedacht. Verschillende puzzels loodsen je door het verhaal heen. Doordat sommige puzzels gelijktijdig gespeeld kunnen worden is er voor grotere groepen genoeg te doen. Maar de puzzels kunnen met een kleinere groep prima achter elkaar gemaakt worden.

In alles zie je terug dat de kamer met liefde is gemaakt. En daarnaast hebben we ook nog eens heel gezellig nagepraat met de eigenaresse die duidelijk vol passie deze escape room heeft gebouwd.

Ik kan niet wachten tot ooit de volgende twee kamers gebouwd zullen worden!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Decor

  emmelocked

Geweldige escaperoom

Deze escaperoom is echt een aanrader. Een goed ontvangst waarbij de host je gelijk meeneemt in het verhaal van de escaperoom. De escaperoom is mooi opgebouwd. Je komt echt even in een andere omgeving. Het zijn mooie puzzels en de kamer helpt je met de volgorde van oplossen.
Deze escaperoom was voor ons best een stukje rijden maar dat was het meer dan waard.


Response by Emmelocked

2022 April 23

Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad 🥰


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

anna2anna2Escape ApprenticeMember since: 2022 April 29 (1 room played)
Posted on: 2022 april 29

Amazing

First room played in the Netherlands with friends from the area, but this was an amazing escape room!! The host is super enthousiastic and the decor is superb!!


Response by Emmelocked

2022 May 01

Hi Anna! Thank you so much! It was so much fun having you. Enjoy your time in the Netherlands! ☺️


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beautiful
 • Decor
 • Amazing host

  emmelocked

ClausClausJunior EscaperMember since: 2022 April 21 (7 rooms played)
Posted on: 2022 may 01

Mooie Ervaring!

Bij binnenkomst ga je echt naar een andere wereld, en deze is heel mooi uitgewerkt, en genoeg te doen kwa puzzels. We hebben het gered, en het doel bereikt. Echt een aanrader.


Response by Emmelocked

2022 May 01

Dankjewel voor je review! Super om terug te lezen 🥰🥳


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

  emmelocked

SteV91SteV91Senior EscaperMember since: 2017 February 25 (73 rooms played)
Posted on: 2023 january 12

Helemaal in ons element!

Enige tijd geleden deze kamer gespeeld, maar nu toch een review!
Na een super mooi en volledig in thema ontvangst te hebben gehad door Nicole, waren we er helemaal klaar voor. We hadden onze capes aan en hierdoor kwamen we nog meer in thema.
We voelden ons het volledige uur in een andere wereld en dit is precies wat je hoopt wat deze kamer doet.
Na afloop nog leuk na gepraat en iedereen kreeg een tof presentje mee naar huis!
Wij kunnen niet wachten op het hele vervolg van de wereld van Emlia.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal

  ThatNeko

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geen zichtbare klok
 • Alle details

  femkeishi

MarindeMarindeEscape GuruMember since: 2019 August 10 (147 rooms played)
Posted on: 2020 november 10

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken

  Thomas1221

agneshennemanagneshennemanEscaperMember since: 2022 February 12 (34 rooms played)
Posted on: 2022 february 12

Heel mooi

Deze kamer is super mooi gemaakt. Een echte belevenis


Response by Emmelocked

2022 April 23

Super bedankt voor je review 🥰


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

Daisy83Daisy83Junior EscaperMember since: 2023 February 23 (13 rooms played)
Posted on: 2023 june 04

Bijzondere kamer.

Prachtige originele kamer en puzzels. Helaas hebben we het niet gehaald, maar het was alsnog een mooie belevenis.
Wel zijn er geluiden van de garage ernaast te horen en dat leidt af en toe wel af.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend
 • Logica
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving

 

Strous22Strous22Escape ApprenticeMember since: 2023 April 28 (12 rooms played)
Posted on: 2023 may 19

Wauw!

Vanaf aankomst zit je direct in het verhaal. We werden vriendelijk ontvangen. De kamer zelf is echt in thema, lekker anders dan andere kamers. Leuk dat je zelf om hints moet vragen. Aandenken is fantastisch!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:41 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

 

Prachtige belevenis

Wat een top kamer! De sfeer en belevenis is van hoge kwaliteit in deze quest. Bij ontvangst gelijk meegenomen in de sfeer van het verhaal. Tijdens het spel blijft de sfeer perfect in het verhaal.
De puzzels, hints en aanwijzingen zijn leuk en creatief. Niet te moeilijk, maar zeker niet te makkelijk. We waren met 4 personen. Qua puzzels en grote van deze kamer heb je dit wel nodig.
Zeker een aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:31 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

BartBartEscaperMember since: 2019 December 29 (51 rooms played)
Posted on: 2023 may 18

Toverdrank voor iedereen

Het verhaal van de kamer sprak ons al langer aan en vandaag was het eindelijk onze beurt om het levenswater te helpen herstellen.

De escape ligt misschien wat atypisch maar een binnen kom je in een heel andere wereld binnen, ontvangst is top en al snel konden we van start.

Thema is heel duidelijk en het decor is super goed gemaakt, puzzels en raadsels zijn ook leuk ! Het einde had voor ons wat specialer gemogen, we misten toch wel wat rush/adrenaline.

Zeker een heel leuke kamer


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Team: MOT

Escaped: Yes  49:10 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Einde van escape

 

Prachtige escaperoom met leuke, interactieve puzzels die niet al te moeilijk zijn

De buitenkant van de escaperoom laat weinig zien van het schitterende interieur binnen. Je wordt volledig in thema verwelkomt en gehyped voor je quest. Wat volgt is een prachtig gedecoreerde kamer met meerdere ruimtes, waarin veel te doen en te zien is. De puzzles zijn niet te moeilijk en niet te makkelijk, maar soms wel een hint nodig gehad. Zeker aan te raden!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding

 

jsm_vsjsm_vsEscaperMember since: 2017 November 14 (61 rooms played)
Posted on: 2023 may 14

Leuke puzzels in een magisch bos

Gisteren tijdens een vakantie met zijn vieren afgereisd, naar Emmeloord om deze kamer te spelen. Hij stond al
Lang op ons lijstje en hij is ons al heel vaak aangeraden. We werden
Enthousiast ontvangen door de host, maar ik wil na een lange reis altijd eerst plassen en even bijkomen dus van het hele verhaal dat de host gelijk al afsteekt heb ik eigenlijk niets meegekregen. Dat zou ik als escaperoom anders aanpakken. Ik was nu heel Beleefd aan het wachten wanneer ik de vraag zou kunnen stellen om van het toilet gebruik te kunnen maken. De
Kamer en de ontvangstrute is mooi aangekleed en er zitten super leuke puzzels in helemaal passend in thema. We gingen er lekker doorheen en de
Kamer heeft een logische opbouw en verloop. Ik denk dat daar voor mij het probleem zat in het thema. Ik
Heb gewoon niet zoveel met het fantasy thema. Mooie kamer en leuke tijd gehad maar voor het huidige escaperoom aanbod dat er is vind ik de 9.4 op escapetalk wel wat aan de hoge kant. Ik vond het persoonlijke presentje aan het eind echt wel super leuk en attent.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:23 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Kamer kan opfrisbeurt gebruiken

 

Mooi opgebouwde escape met een paar minpunten

Als 2e escape van de dag kwamen wij bij Emmelocked. Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat de aankleding & sfeer hier dik in orde is. De ontvangstruimte is mooi aangekleed en de host ontvang ons volledig in stijl en er wordt direct een heel verhaal afgevuurd. Tip, vraag eerst of mensen toevallig naar de WC moeten voordat de intro wordt gedaan. Nu moesten we het verhaal enigszinds onderbreken. Na de sanitaire stops werden de capes omgehangen en konden we beginnen.

Je komt binnen in ruimte die er mooi en verzorgt uitziet, de sfeer van een bos is mooi neergezet.
Helaas zag je wel direct puzzels die je pas op een later moment kon spelen, zolang er geen spotlight op stond kon je deze 'vergeten'. En zo wees het licht ons door de ruimte en de verschillende puzzels heen.

Bij de puzzels wil ik stil staan bij 2 puzzels. De eerste is een slot met meerdere schijven, waar welke schijf moest staan hadden we snel opgelost maar hierna het slot open krijgen was een nachtmerrie. Na een hint (die achteraf ook half leesbaar erbij was geschreven) en nog een (voor ons gevoel) paar minuten door kloten was het slot eindelijk open. Het slot was mooi in thema maar ik zou toch echt kijken of deze niet duidelijker kan, had ons in ieder geval veel frustratie gescheeld.

De 2e puzzel was bijna op het eind en was ook een slot. De logica ontging ons hier volledig en met iets van 5 hints hebben we uiteindelijk deze open weten te krijgen. Maar ook achteraf weten wij nog steeds niet waarom we hier bepaalde dingen voor moesten doen. Helaas hadden wij redelijk strak hierop nog een escape gepland staan dus konden we ook niet meer vragen hoe alles precies zat.

Uiteindelijk wisten we (met wat extra tijd) Emlia te helpen en was de escape klaar. Hierna werd er een leuke foto gemaakt en kregen we nog een heel leuk aandenken mee aan de kamer en daarna moesten wij er snel vandaar (nogmaals sorry hiervoor).

Voor ons was de escape het net niet, we kwamen niet lekker in de flow en snapte een puzzel gewoon niet. Daarnaast vind ik het een zwaktebod dat er bij meerdere dingen staat dat je eerst wat anders moet hebben gedaan voordat je dit kan gebruiken, of dat je een hint bij een slot schrijft. Daarentegen was de kamer zeer mooi en was de service goed en leuk.

Maar is het de 9,4 waard? Naar ons idee net niet.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 3 persons

Team: Black Avenue & kid(s)

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great