Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Emmelocked - Water of Life

Emmeloord , The Netherlands

Closed now

Top #9

60 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Emmelocked - Water of Life

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen. 

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Themes

Adventure

Magic

Medieval

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLEN

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

32 likes

135 visitors

93.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Havenstraat 30
8304 AH, Emmeloord
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

80 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Er was eens… een magisch avontuur

Emmelocked is zo een kamer die ik al een tijd bewaarde. Niet iets was je ff tussendoor wil spelen, maar wil bewaren voor een leuk moment.
Afgelopen zondag was het dan zover, een room waar ik al 2 jaar naar uitkeek.

Onthaal:

Emmelocked bevind zich op een klein industrieterrein en heeft voldoende parkeerplaats vooraan het gebouw. Een klein kasteeltje lokt je richt de juiste kant en binnenin vonden we onze persoonlijke begroeting.
3 keer kloppen op de deur later werden we volledig in thema begroet door onze gastvrouw Nicole.
Het verhaal start hier echt aan de deur en dat haalt je meteen uit je comfortzone  Omkeren en teruggaan is duidelijk geen optie…
Het was duidelijk dat onze komst hard nodig was want nog geen 10 tellen later kon onze quest beginnen.

Kamer:

Vanaf minuut 1 wist ik dat dit een heerlijke room ging zijn. De sfeer is een ongelofelijke combo van Harry potter, lotr, Narnia, hobbit, Labyrinth, een schitterende droomwereld waar Nicole haar verhaal laat afspelen. De setting haalt je echt uit de dagelijkse werkelijkheid en neemt je 65 minuten mee in de wereld van Emlia.

Door het sprookjesachtige decor vergeet je echt de tijd, die toch subtiel aanwezig is. De puzzels zijn zowel lineair als parallel aanwezig, maar ik wil niks missen van dit sprookje :-) Enige ervaring is wel vereist om het overzicht te bewaren in deze room.

Als snel vinden we met ons 3 de flow en voelt het eigenlijk niet alsof we puzzels aan het oplossen zijn.
De puzzels zelf wisselen af tussen zoek en doe, naar echt samenwerken en hier en daar de betere hersenkraker.
Geen hoogstandjes van techniek hier, maar dat zou ook niet passen in deze oude wereld. Maar daarentegen ook geen hangsloten….

De kamer daagt onze kleine groep met momenten goed uit, maar bied ook rust op momenten dat het nodig is. We voltooien onze quest in net geen 47 minuten zonder echte hints en maken een heerlijke afsluiter mee op het einde!

Conclusie:

Ik ben fan van deze onderdompelende themakamers. Ik juich toe dat het eens iets anders is als moord, hotelkamer, zolder of kelder.
De sfeer wordt lekker neergezet met de juiste materialen, sfeerlicht en decoratie en over alles is goed nagedacht.

Hoewel je het verhaal niet moet kennen om Levenswater te spelen, geeft het wel de nodige diepte om alles een beetje te begrijpen. Ik wist de basis over wat de kamer ging en dat bood genoeg body om alles te begrijpen, van de start tot het einde.
Ik denk wel dat een kleinere groep aangewezen is om deze room te spelen. Het gaat sfeerversterkend werken maar ook zorgen dat je niet op elkaar staat te wachten.

De kamer mist voor mij enkel een goede wending en naar het einde toe had ik graag gezien dat we als team wat meer te doen hadden, maar ondanks dat was ik enorm onder de indruk wat Nicole hier gebouwd heeft en popel ik om te zien wat ze voor de volgende rooms in petto heeft.
Achteraf hebben we nog heerlijk nagepraat en kan ik alleen maar beamen dat je hier echt een gastvrij gevoel krijgt.
Bedankt Nicole voor een heerlijke avond!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  prodigyThomas1221Wepsie

MoessMoessEscape GuruMember since: 2018 March 18 (208 rooms played)
Posted on: 2021 September 5

Reisadvies: Ga naar Emlia!

Lang naar uitgekeken, ontzettend veel goede verhalen over gehoord en eindelijk was het zover! Het was gelukkig makkelijk om de magische wereld van Emlia te vinden. Er is voldoende plek om je auto neer te zetten en een persoonlijke boodschap liet ons weten dat ze ons al verwachtten. Het ontvangst is meer dan hartelijk en je kunt niet anders dan instappen in de wereld van Emlia en hoe kan je ook anders? Je hulp is hard nodig om Exos te stoppen voor het te laat is.

Ik ben erg onder de indruk van deze escape room en hoe het verhaal is neergezet. Ik ben niet zo sterk in het volgen van een verhaal in een escape room, maar deze kamer nam me mee en liet me het ervaren van begin tot eind. Met een oog voor detail is de wereld van Emlia gecreëerd. Het geeft je de mogelijkheid om écht even te ontsnappen aan de werkelijkheid en je onder te dompelen in een andere wereld. De puzzels sluiten aan op het thema en zijn bedacht vanuit het verhaal. Er is voor iedereen wat te doen, zowel in kwantiteit van de puzzels en in diversiteit aan puzzels. Er is heel slim nagedacht over de flow en hoe je logischerwijs weet wat je volgende stap is. Dat maakte dat, naast de uitwerking van de kamer, de puzzels en flow heel fijn waren! Wij waren met drie ervaren spelers en ik denk dat dat een mooi aantal was voor de kamer! Ik denk dat het met twee ook wel was gelukt, maar wellicht wat minder tijd was voor verwondering.

Door een fantastisch decor, sfeer, puzzels opgenomen in het thema, voldoende uitdaging en lekkere flow heeft Levenswater alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische kamer te zijn. Levenswater is wat mij betreft zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, ook als dit betekent dat je hiervoor langer in de auto moet zitten.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  40:12 min

  Claudiiaaa94Thomas1221Miess

StanStanSenior EscaperMember since: 2017 November 13 (87 rooms played)
Posted on: 2021 October 4

Prachtige queeste in Emlia

Tijdens een lange autorit naar mijn werk, luisterde ik de podcast ‘Beyond the game’, deze aflevering bevatte een interview met Nicole, de eigenaar van Emmelocked. Ik was meteen geënthousiasmeerd om Levenswater te gaan spelen. Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik Levenswater mee wilde gaan spelen, hoefde ik dan ook niet na te denken. Op naar Emmeloord!

Na het zien van de imposante gevel van het pand, liepen we richting de ingang. De deur gaat open en je zit meteen in de beleving. Wat een prachtige ontvangstruimte, volledig in thema. Nadat uitgelegd werd wat wij tijdens deze queeste moesten gaan doen, was het tijd voor ons om Emlia te gaan redden van de bloedmaan.

Even een tip; als je start tijdens je queeste, neem even de tijd om even stil te staan. Om even rond te kijken en alles in je op te nemen. Wat een prachtige kamer is hier neergezet! Je proeft de liefde die in deze kamer zit, abnormaal! Tijdens je queeste word je meegenomen in het verhaal en door middel van puzzels kom je steeds dichter bij je einddoel. Dat in combinatie met mooie muziek en een prachtig decor, maakt dit een echte topkamer! Door het hintsystyeem, wat niet aanvoelt als een echt hintsystyeem, is de flow in deze kamer ook erg goed.

Enig puntje van kritiek voor mij waren de luidruchtige buren in het pand ernaast. Dit is vanuit de kamer erg goed te horen. Zeker wanneer je volledig in het verhaal zit, haalt dat je een beetje uit de beleving.

Samenvattend is dit een echte topkamer was de twee uur durende autorit meer dan waard was! De kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn leuk gevonden, de flow is erg goed én het napraten was erg gezellig. Een absolute topkamer die elke escaper gedaan moet hebben!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  dcmariekeDe Milde Dictator

sanneee2361sanneee2361Escape ApprenticeMember since: 2020 September 7 (13 rooms played)
Posted on: 2020 November 21

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor

  Thomas1221Wepsie

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Alle details
 • Geen zichtbare klok

  femkeishi

MarindeMarindeEscape ExpertMember since: 2019 August 10 (83 rooms played)
Posted on: 2020 November 10

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:33 min


 • Aandenken
 • Prijs-kwaliteit
 • Puzzels in thema
 • Sfeer

  Thomas1221

Natasja (21 rooms played)
Posted on: 2021 December 20

Avontuur!!!

Ontzettend genoten van deze escaperoom en het avontuur waar je in beland. Ontzettend leuke eigenaresse met duidelijke passie! Ik wil niets verklappen, maar ik heb al een redelijk aantal kamers gespeeld en deze heeft me verrast :) anders dan anders!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Prachtig avontuur!

Al voorafgaand aan het spel word je meegenomen naar een andere wereld. Een prachtige belevenis die zelfs tot ruim na afloop met je meegaat!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

macdufmacdufEscaperMember since: 2019 July 9 (113 rooms played)
Posted on: 2021 December 3

Geweldig!!!!

Wij wilden deze kamer al een tijdje spelen, maar door de afstand bleef hij op ons verlanglijstje staan. Onlangs was er een aanleiding om daar in de buurt te zijn en wilde ik gaan reserveren voor de woensdag. Wat een schrik toen ik zag dat ze op woensdag niet open zijn. Stoute schoenen aangetrokken en gewoon een mail gestuurd met de vraag of ze echt dicht zijn, aangezien we deze kamer heel graag wilde spelen. Bijna direct een hele positieve reactie met de mededeling dat zij graag open wilde gaan op die betreffende woensdag; hoe ontzettend gaaf en top is dat dan!!!!
I.v.m. deze aanpassing zaten we wel vast aan een bepaalde tijd, maar dat maakte voor ons echt helemaal niets uit hoor.... we mochten komen spelen!!! YEAHHH!!!

Op de woensdag naar Emmeloord afgereisd om daar Levenswater te spelen!
Aangekomen op de locatie, kom je eigenlijk al direct in de stemming van het thema van de kamer; buiten kasteelachtig via een tuinpad naar de ingang waar het thema ook geweldig is doorgevoerd!
We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door een dame in stijl met een zwarte cape om; geweldig en direct in het verhaal!!

Eenmaal in de kamer zie je de liefde, passie en de gedrevenheid om iets moois neer te zetten. Het thema is echt geweldig doorgevoerd in de kamer en alles waar je maar kijkt is in stijl. Puzzels zijn super en zeker niet makkelijk!
Ook de gamemaster was super in het geven van hints (waar nodig) en zelfs nog komisch ook.

Wij hebben als ervaren escapers een geweldige beleving gehad in deze kamer en raden iedereen aan om deze kamer te spelen!

Emmelocked/Nicole, nogmaals dank dat wij op een gesloten dag mochten komen spelen!

Op naar de volgende kamer bij jullie!!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 2 persons

Team: Rexduo

Escaped: Yes


 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (107 rooms played)
Posted on: 2021 November 21

Betoverend

Na respectievelijk 2 en 3 uur rijden arriveerden we zaterdagochtend rond 10:30 in Emmeloord. Je moet wat voor je hobby over hebben… bij aankomst heerste dan ook het gevoel “it better be *peeping* worth it!”.

En om een lang verhaal iets korter te maken: Het was het meer dan waard. Een bijzondere ontvangst geheel in thema in een prachtige ruimte. Wow, als dit ook het niveau van de kamer is dan komt dat wel goed.

Eenmaal in de kamer voel je je even helemaal uit de normale wereld. Je wordt het thema ingezogen en vreemd genoeg valt ook het gevoel om het snel te willen doen helemaal weg. Je wil vooral alles meekrijgen wat deze kamer te bieden heeft.

Na afloop nog even lekker nagepraat met de zeer enthousiaste en bevlogen eigenaresse.

Alles klopt, zelfs de lunchtip was 10 punten waard.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Team Zuid

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer

 

Ivo (12 rooms played)
Posted on: 2021 October 31

Escape room 4.0


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Niko (15 rooms played)
Posted on: 2021 October 31

Excellent escape room

Great setting, storyline and attention to detail


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:23 min

 

VSC (15 rooms played)
Posted on: 2021 October 26

Mooie, leuke en sfeervolle escaperoom, waarbij je het verhaal ingezogen wordt.

Voor de binnenkomst loop je door een toren, waarbij je al het gevoel hebt dat je een magische wereld instapt. Nadat we netjes hadden gewacht op het tijdstip dat we naar binnen mochten komen, werden we ontvangen door de gastvrouw. Wat zat zij goed in haar rol, de escapebeleving begint echt al vanaf het moment dat je binnenstapt. Door dit goede acteerwerk van de gastvrouw, wil je zo snel mogelijk aan de slag en het werk van Iwflyn te voltooien en Emlia te redden van de duisternis. Omkeren en teruggaan is nooit een optie geweest.

Eenmaal in de kamer valt op dat er veel aandacht is besteed aan het uiterlijk van de kamer, van begin tot eind. Zonder teveel weg te geven, kan je zomaar van de ene verbazing in de andere vallen. Vaak gaat dit dan ten koste van de kwaliteit van de kamer. Maar dat was hier zeker niet het geval, de puzzels zijn leuk om te doen, goed van niveau en divers. Dit allemaal in een sfeer wat voor mij een combinatie was van Harry Potter en The Lord of The Rings. Je waant je een uur lang (of iets korter) echt in een sprookjesbos.

Let wel goed op, want in zo een omgeving is het heel makkelijk om iets over het hoofd te zien, omdat je bezig bent met de omgeving in je op te nemen.

Na de ontsnapping, blijkt de gastvrouw helemaal niet zo eng en serieus te zijn, als dat zij doet voorkomen als je de escaperoom binnen komt. En is er tijd en ruimte voor een drankje en een spelletje aan de bar die in dezelfde sfeer is ingericht en je je dus nog steeds in de magische wereld van Emlia waant

Al met al, hebben wij een leuke escaperoom mogen spelen en wat vooral opvalt is de aandacht waarmee het prachtige decor is gebouwd waar onze quest zich heeft afgespeeld. We wachten met smart op kamer 2 en 3.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

WendierWendierEscaperMember since: 2018 May 3 (49 rooms played)
Posted on: 2021 November 21

Ondergedompeld in het prachtige Emlia

Wat een fijne kamer en ervaring! Al vanaf de reservering kom je terecht in het thema, en ook bij de ontvangst gaat dit door. Als snel kunnen we het bos van Emlia betreden. Wat ziet het er prachtig uit! We zitten in een heerlijke puzzelflow, ondanks dat het soms wel erg donker is om de dingen goed te kunnen lezen. Fijn dat er door heel thematisch passende aanwijzingen linear gespeeld kan worden, maar dat je ook meer parallel aan de slag kunt als je met meer personen bent. Een paar echt originele elementen ("wauw, dit gebeurt echt!"), en zeker tegen het einde wel echt prima om met niet meer dan 3 personen te zijn. Het napraten en fotomoment achteraf was ook erg gezellig. En wat een ontzettend mooi en persoonlijk aandenken, met zoveel aandacht gemaakt. Uniek! Als het avontuur in Emlia vervolgd kan worden, komen wij zeker terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede service

 

jessevdsnoekjessevdsnoekEscape ApprenticeMember since: 2019 January 14 (10 rooms played)
Posted on: 2021 September 18

Prachtig verhaal, geweldige kamer

Vanaf binnenkomst werden we direct in het verhaal. meegenomen. Doordat je niet altijd besef hebt van tijd, geven alle prachtige indrukken je het gevoel dat je niet meer in een escape room bent. De puzzels heel tof gemaakt. Een echte aanrader!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Spannend
 • Origineel
 • Sfeer
 • Niets

 

ShinysheepShinysheepJunior EscaperMember since: 2019 May 5 (26 rooms played)
Posted on: 2021 September 17

WAUW!

Deze escaperoom stond al langer (door alle lovende reacties) op ons verlanglijstje, en besloten dan tóch eindelijk maar te gaan.
De mails naar onze boeking toe waren helemaal in sfeer en stijl, wat ik altijd een leuke toevoeging vind!

Onderweg naar de escape vroegen wij ons al af hoe het eenmaal op het industrieterrein zou zijn: zouden we weten waar we moesten zijn? Hoe zouden ze het thema hebben aangepakt op een modern terrein?

Bij aankomst kregen we hier al heel snel een antwoord op. Bij het parkeren werden we al aangetrokken door het kasteeltorentje, gevolgd door een sfeervol pad. Eenmaal binnen waanden we ons écht in een totaal andere wereld. Wat een prachtige ruimte! Geheel in thema en stijl werden we ontvangen door Nicole, die ons toch éven deed twijfelen of wij de mails (digitale post, haha) wel écht goed hadden gelezen.

Tijd om Emlia te redden (in een zeer comfortabel gewaad die je eigenlijk nooit meer uit wilt trekken).
Tijdens onze queeste had ik echt geen enkele seconde het idee dat we met een escaperoom bezig waren, en kon ik dan ook echt niks aanwijzen wat niet geheel in thema was gemaakt. In deze escape zit enorm veel liefde en aandacht, en dat is echt aan alles te zien!

Ook alle puzzels passen mooi in het thema en er zit ook veel originaliteit in! Ook geen enkele (zichtbare) moderne technieken, wat ook niet gepast was geweest in deze kamer. Het verhaal kende genoeg diepte, alhoewel ik natuurlijk heel benieuwd ben naar hoe het afloopt!

Daarna nog (heel) lang nagepraat met Nicole, die vol enthousiasme vertelde over haar kamer.
Er is ook nog een leuke foto gemaakt die ook weer helemaal in stijl en thema was.

Eindelijk snap ik waar al die lovende reacties vandaan kwamen, en ze zijn geheel terecht!
Bedankt voor de geweldige ervaring Nicole! Hopelijk weer snel tot ziens :-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding (hebben we lief om gevraagd haha
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service <3
 • Sfeer (oh wat mooooi)

 

debbymarkusdebbymarkusJunior EscaperMember since: 2018 September 1 (25 rooms played)
Posted on: 2021 August 23

Even weg naar een magische wereld

Het is gelijk aan op het moment dat je aankomt bij de locatie. Zodra je binnenstapt is de gastvrouw direct in haar rol en zit je middenin het verhaal. We hadden even moeite om op gang te komen, maar de puzzels waren erg leuk. Adembenemende kamer, je zit echt in een sprookje. Hadden t niet gered maar mochten m toch uitspelen. Super beleving echt een aanrader.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Alles
 • Niets

 

Fantastisch!

Nadat wij bijna een half uur te laat waren omdat we in de file stonden werden we supervriendelijk ontvangen. De kamer zelf was erg mooi met bijzondere puzzels en hebben we ons echt even in een sprookjeswereld gewaand.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Gastvrij

 

Yolanda (18 rooms played)
Posted on: 2021 September 3

Sprookjesachtig mooi

Bij aankomst, stap je meteen de fantasiewereld binnen. In stijl werden we ontvangen. Sterker nog, er werd met smacht op ons gewacht. Onze hulp was hard nodig. Het was in het begin moeilijk om ons doel voor ogen te houden. Er was zoveel moois te zien. Wat is deze kamer met zorg afgewerkt. De puzzels passen mooi in het verhaal en zijn heel afwisselend. Wij waren met zijn tweeën en hadden eigenlijk wel wat meer questeers samen kunnen zijn. Maar gelukkig kregen we uit onverwachte hoek wat hulp. We hebben het levenswater terug kunnen brengen, maar helaas was de bloedmaan toen al rood gekleurd. Het was gezellig met Nicol na te praten over het ontstaan van het verhaal en het vervolg waar ze mee bezig is. Wij kunnen niet wachten tot het volgende deel klaar zal zijn.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Gastvrij
 • Puzzel variatie
 • Mooi afgewerkt
 • Thema helemaal doorgevoerd

 

LottevssLottevssEscape ApprenticeMember since: 2021 September 13 (1 room played)
Posted on: 2021 September 13

Complete beleving en echte kwaliteit!

Vanaf het moment dat je op de deur klopt tot je weer buiten bent neemt de eigenaresse je helemaal mee in het verhaal. Echt fantastisch gedaan. De kamer is tot in detail afgewerkt en de spellen zijn verrassend, spannend en vernieuwend. Nét even out-of-the-box. Precies lastig genoeg om je uit te dagen maar ook niet te. Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Beleving
 • Niets!

 

yazzyyazzyJunior EscaperMember since: 2019 January 10 (25 rooms played)
Posted on: 2021 July 30

Allround goede kamer

Deze kamer is duidelijk met veel liefde gemaakt en voor fantasy lovers zeker een must. Het ontvangst is leuk en ook helemaal in het thema van de kamer. Het decor is mooi, de puzzels hebben veel afwisseling en waren voor ons heel logisch. De hints waren subtiel en de host voelt goed aan wanneer je er eentje nodig hebt en geeft je genoeg ruimte om zelf te puzzelen. Host was echt een super leuke dame die duidelijk heel veel plezier en tijd in haar escape room heeft gestoken. Ik zou zeggen, spelen deze!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Thema helemaal doorgevoerd
 • Leuke host
 • Niet lineair
 • Mooie kamer
 • Variatie puzzels

 

Superb door toewijding eigenaar

Vanaf moment van binnenkomst tot na ontsnappen (of vastzitten) zit je in een compleet andere wereld. Het thema, de aankleding en de presentatie door personeel zijn echt fenomenaal. Als je in de buurt bent, zeker een aanrader. Als je niet in de buurt bent, rijd er alsnog heen!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Overal over nagedacht

 

Jeroen (1 room played)
Posted on: 2021 July 25

Wauw. Wat een spannend verhaal

Super mooi opgezette room👍🏼. Heel magisch. Geweldige ontvangst ☺️ dan word je al meegenomen in het verhaal die straks gaat "spelen" super spannend was het. Wij hadden net iets te weinig tijd....maar was ooh zo leuk.


9.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Ontvangst
 • Mooie room

 

Prachtige beleving

Qua aankleding kunnen veel kamers veel van emmelocked leren, wat hebben ze dit fantastisch gedaan. Van de ingang die fantastisch in stijl is, tot aan de kleine details in de kamer.
Je word aan het begin al meegesleurd in het verhaal en de sfeer zit er gelijk in. Ik kan niets anders zeggen van ga deze kamer spelen. Prachtig thema geweldig aangekleed en zeer vriendelijke host.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  59:00 min


 • Thema
 • Aankleding

 

Levenswater meer dan een sprookje

Escapies, ga deze kamer spelen. Je waant je daadwerkelijk in een andere wereld. Nicole heeft hier een prachtige kamer gebouwd, met liefde en oog voor detail. De puzzels zijn heel leuk en de aankleding in de lounge en van de gastvrouw is fabelachtig.
Als je komt aanlopen begint het al. Ook de napraat achteraf is heel gezellig.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Parkeren
 • Decor
 • Gastvrouw
 • Lounge
 • Thema

 

romoromoSenior EscaperMember since: 2020 November 7 (60 rooms played)
Posted on: 2021 July 11

pareltje

Bijna een jaar geleden bij Marieke in leiden geweest. Na de evaluatie meteen doorverwezen naar Nicole in Emmeloord. 17 pogingen om een afspraak te maken (door de lockdowns) vandaag gelukt. Marieke heeft niet gelogen ...Wat een mooie escaperoom is dit!!. Nicole is een fantastische gastvrouw met passie voor haar werk. We moesten even mindsetten hoe zij denkt en is opgebouwd. Uiteraard blokken Ro en ik even op hetzelfde moment. Ligt aan ons ( gebeurt wel eens vaker ;) Ik heb hele slecht ogen (schemerig en lezen gaat fout) Tip voor mensen die dat ook hebben geef het even aan het begin aan. Nicole kan daar vast op schakelen. Typisch gevalletje nog met ...."nu denk je te moeilijk"
Al met al "make everything sense" Nicole.... alles klopt!! en we zullen je promoten waar je nog niet bekend bent.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: Romo

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great