Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Emmelocked - Water of Life

Emmeloord , Netherlands

Open now

Top #28

60 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Emmelocked - Water of Life

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen.

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Themes

Adventure

Magic

Medieval

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

87 likes

518 visitors

89.4% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Havenstraat 30
8304 AH, Emmeloord
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

227 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Er was eens… een magisch avontuur

Emmelocked is zo een kamer die ik al een tijd bewaarde. Niet iets was je ff tussendoor wil spelen, maar wil bewaren voor een leuk moment.
Afgelopen zondag was het dan zover, een room waar ik al 2 jaar naar uitkeek.

Onthaal:

Emmelocked bevind zich op een klein industrieterrein en heeft voldoende parkeerplaats vooraan het gebouw. Een klein kasteeltje lokt je richt de juiste kant en binnenin vonden we onze persoonlijke begroeting.
3 keer kloppen op de deur later werden we volledig in thema begroet door onze gastvrouw Nicole.
Het verhaal start hier echt aan de deur en dat haalt je meteen uit je comfortzone  Omkeren en teruggaan is duidelijk geen optie…
Het was duidelijk dat onze komst hard nodig was want nog geen 10 tellen later kon onze quest beginnen.

Kamer:

Vanaf minuut 1 wist ik dat dit een heerlijke room ging zijn. De sfeer is een ongelofelijke combo van Harry potter, lotr, Narnia, hobbit, Labyrinth, een schitterende droomwereld waar Nicole haar verhaal laat afspelen. De setting haalt je echt uit de dagelijkse werkelijkheid en neemt je 65 minuten mee in de wereld van Emlia.

Door het sprookjesachtige decor vergeet je echt de tijd, die toch subtiel aanwezig is. De puzzels zijn zowel lineair als parallel aanwezig, maar ik wil niks missen van dit sprookje :-) Enige ervaring is wel vereist om het overzicht te bewaren in deze room.

Als snel vinden we met ons 3 de flow en voelt het eigenlijk niet alsof we puzzels aan het oplossen zijn.
De puzzels zelf wisselen af tussen zoek en doe, naar echt samenwerken en hier en daar de betere hersenkraker.
Geen hoogstandjes van techniek hier, maar dat zou ook niet passen in deze oude wereld. Maar daarentegen ook geen hangsloten….

De kamer daagt onze kleine groep met momenten goed uit, maar bied ook rust op momenten dat het nodig is. We voltooien onze quest in net geen 47 minuten zonder echte hints en maken een heerlijke afsluiter mee op het einde!

Conclusie:

Ik ben fan van deze onderdompelende themakamers. Ik juich toe dat het eens iets anders is als moord, hotelkamer, zolder of kelder.
De sfeer wordt lekker neergezet met de juiste materialen, sfeerlicht en decoratie en over alles is goed nagedacht.

Hoewel je het verhaal niet moet kennen om Levenswater te spelen, geeft het wel de nodige diepte om alles een beetje te begrijpen. Ik wist de basis over wat de kamer ging en dat bood genoeg body om alles te begrijpen, van de start tot het einde.
Ik denk wel dat een kleinere groep aangewezen is om deze room te spelen. Het gaat sfeerversterkend werken maar ook zorgen dat je niet op elkaar staat te wachten.

De kamer mist voor mij enkel een goede wending en naar het einde toe had ik graag gezien dat we als team wat meer te doen hadden, maar ondanks dat was ik enorm onder de indruk wat Nicole hier gebouwd heeft en popel ik om te zien wat ze voor de volgende rooms in petto heeft.
Achteraf hebben we nog heerlijk nagepraat en kan ik alleen maar beamen dat je hier echt een gastvrij gevoel krijgt.
Bedankt Nicole voor een heerlijke avond!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  Tom AdriaensenemmelockedprodigyThomas1221Wepsie

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (282 rooms played)
Posted on: 2021 september 05

Reisadvies: Ga naar Emlia!

Lang naar uitgekeken, ontzettend veel goede verhalen over gehoord en eindelijk was het zover! Het was gelukkig makkelijk om de magische wereld van Emlia te vinden. Er is voldoende plek om je auto neer te zetten en een persoonlijke boodschap liet ons weten dat ze ons al verwachtten. Het ontvangst is meer dan hartelijk en je kunt niet anders dan instappen in de wereld van Emlia en hoe kan je ook anders? Je hulp is hard nodig om Exos te stoppen voor het te laat is.

Ik ben erg onder de indruk van deze escape room en hoe het verhaal is neergezet. Ik ben niet zo sterk in het volgen van een verhaal in een escape room, maar deze kamer nam me mee en liet me het ervaren van begin tot eind. Met een oog voor detail is de wereld van Emlia gecreëerd. Het geeft je de mogelijkheid om écht even te ontsnappen aan de werkelijkheid en je onder te dompelen in een andere wereld. De puzzels sluiten aan op het thema en zijn bedacht vanuit het verhaal. Er is voor iedereen wat te doen, zowel in kwantiteit van de puzzels en in diversiteit aan puzzels. Er is heel slim nagedacht over de flow en hoe je logischerwijs weet wat je volgende stap is. Dat maakte dat, naast de uitwerking van de kamer, de puzzels en flow heel fijn waren! Wij waren met drie ervaren spelers en ik denk dat dat een mooi aantal was voor de kamer! Ik denk dat het met twee ook wel was gelukt, maar wellicht wat minder tijd was voor verwondering.

Door een fantastisch decor, sfeer, puzzels opgenomen in het thema, voldoende uitdaging en lekkere flow heeft Levenswater alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische kamer te zijn. Levenswater is wat mij betreft zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, ook als dit betekent dat je hiervoor langer in de auto moet zitten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  40:12 min

  emmelockedClaudiiaaa94Thomas1221Miess

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2021 october 04

Prachtige queeste in Emlia

Tijdens een lange autorit naar mijn werk, luisterde ik de podcast ‘Beyond the game', deze aflevering bevatte een interview met Nicole, de eigenaar van Emmelocked. Ik was meteen geënthousiasmeerd om Levenswater te gaan spelen. Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik Levenswater mee wilde gaan spelen, hoefde ik dan ook niet na te denken. Op naar Emmeloord!

Na het zien van de imposante gevel van het pand, liepen we richting de ingang. De deur gaat open en je zit meteen in de beleving. Wat een prachtige ontvangstruimte, volledig in thema. Nadat uitgelegd werd wat wij tijdens deze queeste moesten gaan doen, was het tijd voor ons om Emlia te gaan redden van de bloedmaan.

Even een tip; als je start tijdens je queeste, neem even de tijd om even stil te staan. Om even rond te kijken en alles in je op te nemen. Wat een prachtige kamer is hier neergezet! Je proeft de liefde die in deze kamer zit, abnormaal! Tijdens je queeste word je meegenomen in het verhaal en door middel van puzzels kom je steeds dichter bij je einddoel. Dat in combinatie met mooie muziek en een prachtig decor, maakt dit een echte topkamer! Door het hintsystyeem, wat niet aanvoelt als een echt hintsystyeem, is de flow in deze kamer ook erg goed.

Enig puntje van kritiek voor mij waren de luidruchtige buren in het pand ernaast. Dit is vanuit de kamer erg goed te horen. Zeker wanneer je volledig in het verhaal zit, haalt dat je een beetje uit de beleving.

Samenvattend is dit een echte topkamer was de twee uur durende autorit meer dan waard was! De kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn leuk gevonden, de flow is erg goed én het napraten was erg gezellig. Een absolute topkamer die elke escaper gedaan moet hebben!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  emmelockedMariekeDe Milde Dictator

NiklasNiklasEscape ExpertMember since: 2021 September 26 (126 rooms played)
Posted on: 2023 december 16

Er was eens...

...een escaperoom die al veel te lang op mijn wish-list stond. Emmeloord is nou niet bepaald om de hoek, maar toen we hoorden dat de originele versie afgebroken ging worden zat er niets anders op dan snel boeken. Een paar dagen later stonden we dan voor de stadspoort van Emlia en kloppen we aan bij de taverne.

Het ontvangst is in thema en tegelijkertijd heel warm. De eigenaresse Nicole is echt geweldig (hierover later meer) en speelt perfect op de groep in. Er wordt voor gezorgd dat iedereen up-to-date is met de stand van zaken in Emlia voor we de prachtige ontvangstruimte verlaten en het bos in stappen. Een bos? Jazeker, een bos! Wat ziet de kamer er leuk uit. Vol met kleine details en realistische items die het verhaal laten leven. Het is een kamer die je nieuwsgierigheid prikkelt en je kan er heerlijk in ronddwalen. Ik had het misschien leuker gevonden om een iets groter bos te zien of een andere manier waarop de rand van het bos wat minder opvalt. Het voelde nu soms net iets teveel als een kamer met duidelijke grenzen. Een paar stukjes in de kamer zouden nog een beetje afwerking kunnen gebruiken. Overigens maak ik me niet zo'n zorgen dat hier geen oplossing voor te bedenken is gezien de creativiteit van de eigenaresse.

De puzzels zijn in thema en passen mooi in het decor en vaak zelfs in het verhaal. Ze verschillen van niveau en soort en dankzij slim gebruik van licht heb je altijd een punt om op terug te vallen. Dit komt de flow ten goede en we spelen de kamer met slechts een kleine hint. Sommige puzzels gaan gepaard met acties die perfect realistisch zijn en daardoor waarschijnlijk ook een nachtmerrie voor elke game master. Nicole heeft het aan gedurfd om dit wel in haar kamer te stoppen en dat is iets wat deze kamer zo uniek maakt.

Na de kamer worden we enthousiast ontvangen. De kamer wordt met ons doorgenomen en we merken hoeveel liefde er in deze kamer zit. Er wordt ruim de tijd genomen om lekker een drankje te doen en dan komt ter sprake dat het volgende tijdslot een vriendin van ons komt spelen. Er wordt hier meteen op ingespeeld en samen met de eigenaresse mogen we een deel van de kamer personaliseren. Hoe leuk! De service was hier echt ontzettend goed en zorgde ervoor dat we met een heel fijn gevoel vertrokken.

Hoewel het jammer is dat de stadspoorten van Emlia nu gaan sluiten op deze locatie komt de kamer gelukkig terug! Hierdoor komen er vast verbeteringen die deze kamer nog toffer maken. De totale ervaring was al ontzettend goed en dankzij de service werd die naar een nieuw level getild. We hebben net zoveel genoten van het spel zelf als de tijd ervoor en erna.
Wij kijken uit naar de nieuwe delen uit de trilogie van Emlia, want met de creativiteit van Nicole kan dat alleen maar geweldig worden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  43:12 min


 • De sfeer van de kamer
 • Het uitgebreide verhaal
 • Variatie aan puzzels
 • Unieke acties die je mag uitvoeren
 • De eigenaresse!!
 • De afwerking op bepaalde punten

  anne_ter_horstNomi-deBruijn

💍Proposal in Emlia

Al een tijd was ik op zoek naar de ideale escape room om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Na tijden zoeken naar de perfecte escape room kwam ik Emmelocked tegen.
Ik nam contact op met Nicole om mijn speciale verzoek te delen, waar Nicole vol enthousiasme aan mee wou helpen.
Nicole was ontzettend behulpzaam en dacht actief mee voor een onvergetelijke ervaring. Voor het aanzoek heeft ze extra decorstukken en puzzels gemaakt. Na het aanzoek heeft ze bubbels geregeld om de verloving in het magische bos te kunnen vieren.

Door de poorten van het kasteel begon de ervaring al. Je werd direct in de wereld van Emlia meegenomen.
Bij binnenkomst werden wij begroet door Nicole in haar prachtige herberg. Haar vragen wisten ons direct scherp te krijgen en mee te laten nemen in het verhaal.
De ervaring was tot in de kleinste puntjes uitgewerkt! Alle elementen zijn goed doordacht en volledig in thema opgelost. Je bevindt je daadwerkelijk even in deze magische wereld!

We houden de cape over de schouder en onze zwaarden scherp en staan te popelen om het vervolg te kunnen beleven!

Enorm bedankt Nicole voor deze onvergetelijke ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Onvergetelijk goede host
 • Originele kamer
 • Prachtig decor
 • Geweldige ervaring
 • Creatief verhaal

  LisetteIkHebDeSleutel

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  Thomas1221Wepsie

Babs (110 rooms played)
Posted on: 2023 december 19

Geweldig genoten! Vakmanschap!

Afgelopen donderdag ben ik samen met mijn vriend naar Emlia gereisd, om de queeste te volbrengen. Het was een flinke autorit, maar dit was het helemaal waard!!!

Zodra je naar het pand toe loopt, word je al meegenomen in de sfeer. Bij binnenkomst is het verhaal gelijk gestart en je wordt helemaal meegenomen in de ervaring.

Wij speelden deze kamer met z'n tweëen, dat was echt een flinke, maar heel leuke uitdaging!

Het belangrijkste punt van deze escape ervaring is toch wel de aandacht voor detail. Wat een prachtige wereld is er neergezet! Alles klopt, ook inhoudelijk bij het spel, en het is ZO MOOI. Je waant je helemaal in een fantasiewereld en dat de puzzels daarbij kloppen maakt het helemaal af. Echt een super ervaring gehad.

De kamer is inmiddels gesloten op de locatie waar wij hem hebben gespeeld, maar wij komen 100% nog terug voor de nieuwe en volgende kamers! Dikke aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Niklas

Geweldig

Super leuke ervaring. Er is overduidelijk veel liefde en aandacht gestoken in het verhaal en in het decor. Vanaf moment 1 wordt je meegenomen in het avontuur.

De puzzels zijn goed te doen, maar toch uitdagend.

De gastvrouw was erg vriendelijk en overduidelijk fan van escaperooms en/of de fantasy setting!

Absolute aanrader. 1 van de beste escape rooms die we gespeeld hebben.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  49:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede prijs

  Spuit 11

escap.emiescap.emiEscaperMember since: 2022 November 06 (50 rooms played)
Posted on: 2023 may 01

EmmeLord, wat magisch

#32
1,5 uur afgereisd voor het spelen van Emmelocked. Hoe konden we ook anders, we hadden deze kamer immers al zo vaak aangeraden gekregen....
Het was eindelijk zover en vanaf de parkeerplaats lokt een kasteeltje je om een autogarage heen, zo de magische wereld in. Hier werden we ontvangen in een donkere, koude, toch magisch aangeklede ontvangstruimte. De host ontvangt ons vol passie en volledig in thema, complimenten naar haar enthousiasme.
Dan de kamer zelf: We stapten met z'n tweeën in de magische wereld, niet zo goed wetend wat we konden verwachten. De aankleding van de kamer is prachtig, van top tot teen. De sfeer is te proeven en je waant je in een andere wereld. De puzzels zijn niet ontzettend technisch, dit stoort echter niet. De puzzels zijn volledig in thema en je raakt niet uitgekeken in deze kamer.
Na afloop wat napraten en een klein souvenirtje, leuk!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Omgevingsgeluiden door de garage ernaast

  nickb

viefjeviefjeEscape GuruMember since: 2019 August 30 (162 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Een parel van een kamer

Wow wow wow, wat is dit een mooie kamer. Het blijft knap op een kamer te maken zonder horror thema, maar wel een echte belevenis is. Hier is dat gelukt. De kamer klopt van begin tot eind, waarbij de puzzels bij het verhaal horen en de kamer zelf een ontzettend fijne flow heeft. Ook heeft de eigenaresse veel aandacht besteed aan het begin en einde, waar ze op een originele manier mee om gaat.
Kortom, dit is een kamer waar de liefde en passie voor het escapen van af spat en voor degenen die hem nog niet hebben gespeeld, een dikke aanrader.


Response by Emmelocked

2022 May 01

Wauw! Wat een toffe review. Super bedankt voor de mooie woorden 🥰 heel fijn dat jullie het leuk gehad hebben! Veel plezier nog en hopelijk tot de volgende! 🥳


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  60:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Origineel

  emmelocked

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruMember since: 2019 September 18 (172 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Heel gaaf

Ik heb echt genoten van deze kamer. Je waant je echt in een andere wereld wanneer je hier binnenkomt. De kamer is met veel liefde aangekleed en bedacht en dag merk je aan alles. Wij hebben echt genoten en de service is super. Echt een aanrader!


Response by Emmelocked

2022 May 01

Super bedankt voor deze mooie review! Erg leuk dat jullie de trip naar Emlia maakten en hopelijk tot de volgende keer! Nog veel plezier 😄


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  55:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit

  emmelocked

madenmadenEscape ApprenticeMember since: 2021 August 14 (3 rooms played)
Posted on: 2022 april 30

Betoverend

Samen met onze kinderen van 10 en 12 naar deze betoverende wereld geweest. Geweldige ervaring.
Wij zijn als familie geen geoefende spelers, maar werden enorm goed begeleid en daardoor hebben we ervan genoten.
Eigenlijk willen we gewoon weer terug.


Response by Emmelocked

2022 May 01

Ontzettend leuk dat jullie zijn geweest en bedankt voor het achterlaten van een review. Super om te lezen dat jullie hebben genoten. Jullie zijn uiteraard altijd welkom in Emlia 🥰😄


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit

  emmelocked

Gwenn_95Gwenn_95Junior EscaperMember since: 2021 October 02 (28 rooms played)
Posted on: 2022 april 23

Geweldig!!

Al maanden keken wij uit naar deze escape room, die door meerdere corona positieve testen en lockdowns 3 keer was verplaatst.
Vandaag was dan eindelijk de dag dat we deze escape room konden spelen.
Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen. Ik weet alleen helaas haar naam niet meer.
Ze zat meteen in haar rol over over de wereld van Emlia die in gevaar is door de bloedmaan, en wij de enige zijn die het kunnen stoppen.

Zodra je binnenstapt, waan je je echt in een andere wereld. Het zou zo een decor in Elfia kunnen zijn.
Alles klopt van top tot teen, het decor is prachtig, puzzels lopen goed en vloeiend in elkaar over.
Kan er echt niets slechts over zeggen!


Response by Emmelocked

2022 April 23

Hoi Gwenn! Super leuk dat jullie er waren 🥳 tof om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Was een eer om the fellowship te ontvangen 🥰 hopelijk tot de volgende! Groetjes Nicole


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Wachten op het vervolg :(

  emmelocked

lmatlmatEscape GuruMember since: 2019 November 11 (164 rooms played)
Posted on: 2022 april 24

Heel toffe ervaring.

Deze kamer stond al een tijdje op ons lijst. Eindelijk eens een weekend kunnen vrijmaken.
Zeker de moeite waard om eens tot daar te rijden.

Heel leuke kamer, heel toffe inkleding. Leukze puzzels, en heel toffe ontvangst.
En er was ook nog een gezellige nababbel.

Benieuwd naar het vervolg ...

Zeker doen!


Response by Emmelocked

2022 April 24

Bedankt voor de toffe review! Heel leuk dat jullie er waren. Hopelijk hebben jullie het vandaag ook leuk gehad! Tot de volgende 🥳


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes V2

Escaped: Yes  57:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal

  emmelocked

IlseIlseEscape ApprenticeMember since: 2019 January 29 (17 rooms played)
Posted on: 2022 april 29

Sprookjesachtig

Alweer een tijdje geleden deze kamer gespeeld, maar ondertussen heb ik de kamer al 2x gespeeld. Door mijn enthousiaste verhaal ook nog met een andere vriendengroep meegespeeld. :)

Wat een prachtige kamer: dit is veel meer dan een escape room. Dit is een beleving. Al vanaf de deur zet de gastvrouw een prachtige sprookjesbeleving neer. En even acclimatiseren is er niet bij, je wordt direct in het verhaal gezogen. Zowel door het enthousiaste verhaal als door de aankleding van de ontvangstruimte. Alles is in thema!! Zelfs voor het bijhouden van de tijd is een ingenieuze oplossing gevonden.

De wereld waar je in beland is magisch en aan elk detail is gedacht. Verschillende puzzels loodsen je door het verhaal heen. Doordat sommige puzzels gelijktijdig gespeeld kunnen worden is er voor grotere groepen genoeg te doen. Maar de puzzels kunnen met een kleinere groep prima achter elkaar gemaakt worden.

In alles zie je terug dat de kamer met liefde is gemaakt. En daarnaast hebben we ook nog eens heel gezellig nagepraat met de eigenaresse die duidelijk vol passie deze escape room heeft gebouwd.

Ik kan niet wachten tot ooit de volgende twee kamers gebouwd zullen worden!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Decor

  emmelocked

Geweldige escaperoom

Deze escaperoom is echt een aanrader. Een goed ontvangst waarbij de host je gelijk meeneemt in het verhaal van de escaperoom. De escaperoom is mooi opgebouwd. Je komt echt even in een andere omgeving. Het zijn mooie puzzels en de kamer helpt je met de volgorde van oplossen.
Deze escaperoom was voor ons best een stukje rijden maar dat was het meer dan waard.


Response by Emmelocked

2022 April 23

Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad 🥰


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

anna2anna2Escape ApprenticeMember since: 2022 April 29 (1 room played)
Posted on: 2022 april 29

Amazing

First room played in the Netherlands with friends from the area, but this was an amazing escape room!! The host is super enthousiastic and the decor is superb!!


Response by Emmelocked

2022 May 01

Hi Anna! Thank you so much! It was so much fun having you. Enjoy your time in the Netherlands! ☺️


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beautiful
 • Decor
 • Amazing host

  emmelocked

ClausClausJunior EscaperMember since: 2022 April 21 (7 rooms played)
Posted on: 2022 may 01

Mooie Ervaring!

Bij binnenkomst ga je echt naar een andere wereld, en deze is heel mooi uitgewerkt, en genoeg te doen kwa puzzels. We hebben het gered, en het doel bereikt. Echt een aanrader.


Response by Emmelocked

2022 May 01

Dankjewel voor je review! Super om terug te lezen 🥰🥳


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

  emmelocked

SteV91SteV91Escape ExpertMember since: 2017 February 25 (89 rooms played)
Posted on: 2023 january 12

Helemaal in ons element!

Enige tijd geleden deze kamer gespeeld, maar nu toch een review!
Na een super mooi en volledig in thema ontvangst te hebben gehad door Nicole, waren we er helemaal klaar voor. We hadden onze capes aan en hierdoor kwamen we nog meer in thema.
We voelden ons het volledige uur in een andere wereld en dit is precies wat je hoopt wat deze kamer doet.
Na afloop nog leuk na gepraat en iedereen kreeg een tof presentje mee naar huis!
Wij kunnen niet wachten op het hele vervolg van de wereld van Emlia.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal

  ThatNeko

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geen zichtbare klok
 • Alle details

  femkeishi

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (206 rooms played)
Posted on: 2020 november 10

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken

  Thomas1221

Heel mooi

Deze kamer is super mooi gemaakt. Een echte belevenis


Response by Emmelocked

2022 April 23

Super bedankt voor je review 🥰


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

NienzeNienzeJunior EscaperMember since: 2022 April 07 (52 rooms played)
Posted on: 2023 december 18

Prachtige, magische ervaring

Zodra je aankomt en ook binnenkomt (voordat je de escaperoom zelf binnengaat) is het al mooi en word je direct meegenomen in het verhaal. De escaperoom zelf is ook echt prachtig, de puzzels zijn leuk en duidelijk en de ontvangst en het napraten met de vriendelijke, lieve en enthousiaste hostess maakte het een extra fijne ervaring. En dan ook nog een heel leuk aandenken die we mee hebben gekregen. Het was top! Hopelijk kunnen we snel op een tweede quest gaan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel

 

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertMember since: 2021 August 30 (122 rooms played)
Posted on: 2023 december 18

Ik wil niet meer ontsnappen!

Zo richting het einde van het jaar loopt ook t einde van deze kamer hier op de “originele” locatie. Deze stond al lang op mijn wishlist want het thema (elvenachtig) sprak me heel erg aan.

Dus hop in de auto op ‘n donderdag avond om Emlia te redden.

Het begint al bij binnenkomst. Er doet een dame in middeleeuwse kledij open. We stappen zowaar een oude taverne binnen waar al letterlijk op elk detail wordt gelet.

Na wat babbellen en ons voor te hebben bereid op onze missie gaan we gewapend met een cape naar binnen. Wat je daar treft is echt ongekend overal waar je kijkt zie je details en liefde in gestopt. Zo ontzettend veel respect voor wat hier is neergezet. Ik heb me echt echt verwonderd over zo ongeveer alles gedurende de hele kamer. De puzzels zijn ook erg leuk en mooi in thema en specifiek 1 puzzel vergt vanuit de gamehost extra moeite wat ik super super tof vindt.

Als we na afloop van de kamer met een kopje koffie zitten te nagenieten blijkt maar weer hoeveel ze hier geven om wat ze hebben neergezet. De passie waarmee ze praat en voor een persoonlijke inside joke volop met ons meedenkt is zo tof! Met een al een voet oo de drempel wordt ons op de valreep nog even een klein presentje toegestopt! Zo verlaten we Emlia tevreden en vol trots!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Team: Karamel Zeezaad

Escaped: Yes  40:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

Mike95Mike95Junior EscaperMember since: 2022 July 17 (20 rooms played)
Posted on: 2023 december 03

Wat een fantasierijke en fantastische kamer

Wauw, de dag afsluiten met deze kamer is een echt het wachten meer dan waard. Deze stond al een hele tijd op onze verlanglijst en stelt niet teleur. Op het moment van binnenkomst ben je in een andere tijdsperiode. Van de aankleding tot de muziek tot de host (tevens eigenaresse) die geweldig in karakter is (grote complimenten hiervoor!).

Alles in deze kamer ademt fantasie en originaliteit wat ik nog niet in deze vorm in kamers heb gezien. De puzzels zijn origineel en soms best pittig. Maar zeker niet onmogelijk. Een kleine hint in de goede richting zorgt ervoor dat je zelf weer goed vooruit kan. Meeste puzzels zijn paralel en een enkele keer liniair. Voor ons voldoende afwisseling.

Met nog ongeveer anderhalve minuut op de klok hebben wij deze quest tot een goed eind gebracht. Ook al was dit op voorhand al onze bedoeling. Toch fijn om de verwachtingen waar te kunnen maken voor de mensen van Emlia.

Wij kunnen niet wachten om op de nieuwe plek deze quest opnieuw te spelen en hopelijk daarna gelijk de vervolg quests om er een heerlijke escape dag van te maken. Ook hierop zullen wij weer met smacht wachten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

kevinvanmierlokevinvanmierloJunior EscaperMember since: 2022 May 11 (18 rooms played)
Posted on: 2023 december 28

Magisch

Een magische ervaring.
Escape room ziet er prachtig uit en dat begint al bij de ingang.
De host is heel vriendelijk en vanaf het eerste moment zet zij de toon voor deze ervaring (op een goede manier!).
Als je er eenmaal in zit ben je echt op een andere plek beland, heel gaaf gedaan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great