Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Emmelocked - Water of Life

Emmeloord , The Netherlands

Closed now

Top #30

60 minutes

2 - 6

12 year

Read reviews

More about Emmelocked - Water of Life

De magische wereld Emlia is in onbalans geraakt. Een kwade macht heeft de belangrijkste beschermer van het levenswater ontvoerd en de tijd dringt. Eén nacht tot de bloedmaan volledig is, één nacht tot het te laat is...

Jij en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug of stap je de wereld van Emlia via Emmelocked binnen om het werk van Ywflyn te voltooien en de eerste stap te maken om Exos te stoppen?

Met maximaal zes personen stap je de wereld van Emlia binnen om deze te redden van destructie door te doen wat Ywflyn niet meer kon, het tegengif maken om de balans weer te herstellen. 

Een avontuur dat je meer dan een uur lang uitdaagt, fascineert en verrast.

Meer nog dan een Escape Room is Emmelocked een escape from reality!

Themes

Adventure

Magic

Medieval

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

60 likes

302 visitors

92.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Havenstraat 30
8304 AH, Emmeloord
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

150 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Er was eens… een magisch avontuur

Emmelocked is zo een kamer die ik al een tijd bewaarde. Niet iets was je ff tussendoor wil spelen, maar wil bewaren voor een leuk moment.
Afgelopen zondag was het dan zover, een room waar ik al 2 jaar naar uitkeek.

Onthaal:

Emmelocked bevind zich op een klein industrieterrein en heeft voldoende parkeerplaats vooraan het gebouw. Een klein kasteeltje lokt je richt de juiste kant en binnenin vonden we onze persoonlijke begroeting.
3 keer kloppen op de deur later werden we volledig in thema begroet door onze gastvrouw Nicole.
Het verhaal start hier echt aan de deur en dat haalt je meteen uit je comfortzone  Omkeren en teruggaan is duidelijk geen optie…
Het was duidelijk dat onze komst hard nodig was want nog geen 10 tellen later kon onze quest beginnen.

Kamer:

Vanaf minuut 1 wist ik dat dit een heerlijke room ging zijn. De sfeer is een ongelofelijke combo van Harry potter, lotr, Narnia, hobbit, Labyrinth, een schitterende droomwereld waar Nicole haar verhaal laat afspelen. De setting haalt je echt uit de dagelijkse werkelijkheid en neemt je 65 minuten mee in de wereld van Emlia.

Door het sprookjesachtige decor vergeet je echt de tijd, die toch subtiel aanwezig is. De puzzels zijn zowel lineair als parallel aanwezig, maar ik wil niks missen van dit sprookje :-) Enige ervaring is wel vereist om het overzicht te bewaren in deze room.

Als snel vinden we met ons 3 de flow en voelt het eigenlijk niet alsof we puzzels aan het oplossen zijn.
De puzzels zelf wisselen af tussen zoek en doe, naar echt samenwerken en hier en daar de betere hersenkraker.
Geen hoogstandjes van techniek hier, maar dat zou ook niet passen in deze oude wereld. Maar daarentegen ook geen hangsloten….

De kamer daagt onze kleine groep met momenten goed uit, maar bied ook rust op momenten dat het nodig is. We voltooien onze quest in net geen 47 minuten zonder echte hints en maken een heerlijke afsluiter mee op het einde!

Conclusie:

Ik ben fan van deze onderdompelende themakamers. Ik juich toe dat het eens iets anders is als moord, hotelkamer, zolder of kelder.
De sfeer wordt lekker neergezet met de juiste materialen, sfeerlicht en decoratie en over alles is goed nagedacht.

Hoewel je het verhaal niet moet kennen om Levenswater te spelen, geeft het wel de nodige diepte om alles een beetje te begrijpen. Ik wist de basis over wat de kamer ging en dat bood genoeg body om alles te begrijpen, van de start tot het einde.
Ik denk wel dat een kleinere groep aangewezen is om deze room te spelen. Het gaat sfeerversterkend werken maar ook zorgen dat je niet op elkaar staat te wachten.

De kamer mist voor mij enkel een goede wending en naar het einde toe had ik graag gezien dat we als team wat meer te doen hadden, maar ondanks dat was ik enorm onder de indruk wat Nicole hier gebouwd heeft en popel ik om te zien wat ze voor de volgende rooms in petto heeft.
Achteraf hebben we nog heerlijk nagepraat en kan ik alleen maar beamen dat je hier echt een gastvrij gevoel krijgt.
Bedankt Nicole voor een heerlijke avond!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes

  Tom AdriaensenemmelockedprodigyThomas1221Wepsie

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (267 rooms played)
Posted on: 2021 September 5

Reisadvies: Ga naar Emlia!

Lang naar uitgekeken, ontzettend veel goede verhalen over gehoord en eindelijk was het zover! Het was gelukkig makkelijk om de magische wereld van Emlia te vinden. Er is voldoende plek om je auto neer te zetten en een persoonlijke boodschap liet ons weten dat ze ons al verwachtten. Het ontvangst is meer dan hartelijk en je kunt niet anders dan instappen in de wereld van Emlia en hoe kan je ook anders? Je hulp is hard nodig om Exos te stoppen voor het te laat is.

Ik ben erg onder de indruk van deze escape room en hoe het verhaal is neergezet. Ik ben niet zo sterk in het volgen van een verhaal in een escape room, maar deze kamer nam me mee en liet me het ervaren van begin tot eind. Met een oog voor detail is de wereld van Emlia gecreëerd. Het geeft je de mogelijkheid om écht even te ontsnappen aan de werkelijkheid en je onder te dompelen in een andere wereld. De puzzels sluiten aan op het thema en zijn bedacht vanuit het verhaal. Er is voor iedereen wat te doen, zowel in kwantiteit van de puzzels en in diversiteit aan puzzels. Er is heel slim nagedacht over de flow en hoe je logischerwijs weet wat je volgende stap is. Dat maakte dat, naast de uitwerking van de kamer, de puzzels en flow heel fijn waren! Wij waren met drie ervaren spelers en ik denk dat dat een mooi aantal was voor de kamer! Ik denk dat het met twee ook wel was gelukt, maar wellicht wat minder tijd was voor verwondering.

Door een fantastisch decor, sfeer, puzzels opgenomen in het thema, voldoende uitdaging en lekkere flow heeft Levenswater alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische kamer te zijn. Levenswater is wat mij betreft zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, ook als dit betekent dat je hiervoor langer in de auto moet zitten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  40:12 min

  emmelockedClaudiiaaa94Thomas1221Miess

StanStanEscape GuruMember since: 2017 November 13 (198 rooms played)
Posted on: 2021 October 4

Prachtige queeste in Emlia

Tijdens een lange autorit naar mijn werk, luisterde ik de podcast ‘Beyond the game’, deze aflevering bevatte een interview met Nicole, de eigenaar van Emmelocked. Ik was meteen geënthousiasmeerd om Levenswater te gaan spelen. Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik Levenswater mee wilde gaan spelen, hoefde ik dan ook niet na te denken. Op naar Emmeloord!

Na het zien van de imposante gevel van het pand, liepen we richting de ingang. De deur gaat open en je zit meteen in de beleving. Wat een prachtige ontvangstruimte, volledig in thema. Nadat uitgelegd werd wat wij tijdens deze queeste moesten gaan doen, was het tijd voor ons om Emlia te gaan redden van de bloedmaan.

Even een tip; als je start tijdens je queeste, neem even de tijd om even stil te staan. Om even rond te kijken en alles in je op te nemen. Wat een prachtige kamer is hier neergezet! Je proeft de liefde die in deze kamer zit, abnormaal! Tijdens je queeste word je meegenomen in het verhaal en door middel van puzzels kom je steeds dichter bij je einddoel. Dat in combinatie met mooie muziek en een prachtig decor, maakt dit een echte topkamer! Door het hintsystyeem, wat niet aanvoelt als een echt hintsystyeem, is de flow in deze kamer ook erg goed.

Enig puntje van kritiek voor mij waren de luidruchtige buren in het pand ernaast. Dit is vanuit de kamer erg goed te horen. Zeker wanneer je volledig in het verhaal zit, haalt dat je een beetje uit de beleving.

Samenvattend is dit een echte topkamer was de twee uur durende autorit meer dan waard was! De kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn leuk gevonden, de flow is erg goed én het napraten was erg gezellig. Een absolute topkamer die elke escaper gedaan moet hebben!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  emmelockeddcmariekeDe Milde Dictator

sanneee2361sanneee2361Escape ApprenticeMember since: 2020 September 7 (13 rooms played)
Posted on: 2020 November 21

Magische ervaring!

Wat een prachtige kamer! Je stapt vanaf het moment dat je binnenkomt gelijk in een magische wereld. Het decor en de puzzels waren helemaal in thema. Wij hebben ontzettend genoten.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  Thomas1221Wepsie

💍Proposal in Emlia

Al een tijd was ik op zoek naar de ideale escape room om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Na tijden zoeken naar de perfecte escape room kwam ik Emmelocked tegen.
Ik nam contact op met Nicole om mijn speciale verzoek te delen, waar Nicole vol enthousiasme aan mee wou helpen.
Nicole was ontzettend behulpzaam en dacht actief mee voor een onvergetelijke ervaring. Voor het aanzoek heeft ze extra decorstukken en puzzels gemaakt. Na het aanzoek heeft ze bubbels geregeld om de verloving in het magische bos te kunnen vieren.

Door de poorten van het kasteel begon de ervaring al. Je werd direct in de wereld van Emlia meegenomen.
Bij binnenkomst werden wij begroet door Nicole in haar prachtige herberg. Haar vragen wisten ons direct scherp te krijgen en mee te laten nemen in het verhaal.
De ervaring was tot in de kleinste puntjes uitgewerkt! Alle elementen zijn goed doordacht en volledig in thema opgelost. Je bevindt je daadwerkelijk even in deze magische wereld!

We houden de cape over de schouder en onze zwaarden scherp en staan te popelen om het vervolg te kunnen beleven!

Enorm bedankt Nicole voor deze onvergetelijke ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Onvergetelijk goede host
 • Originele kamer
 • Prachtig decor
 • Geweldige ervaring
 • Creatief verhaal

  IkHebDeSleutel

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertMember since: 2019 September 18 (109 rooms played)
Posted on: 2022 April 30

Heel gaaf

Ik heb echt genoten van deze kamer. Je waant je echt in een andere wereld wanneer je hier binnenkomt. De kamer is met veel liefde aangekleed en bedacht en dag merk je aan alles. Wij hebben echt genoten en de service is super. Echt een aanrader!


Response by Emmelocked

2022 May 1

Super bedankt voor deze mooie review! Erg leuk dat jullie de trip naar Emlia maakten en hopelijk tot de volgende keer! Nog veel plezier 😄


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  55:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit

  emmelocked

viefjeviefjeEscape ExpertMember since: 2019 August 30 (103 rooms played)
Posted on: 2022 April 30

Een parel van een kamer

Wow wow wow, wat is dit een mooie kamer. Het blijft knap op een kamer te maken zonder horror thema, maar wel een echte belevenis is. Hier is dat gelukt. De kamer klopt van begin tot eind, waarbij de puzzels bij het verhaal horen en de kamer zelf een ontzettend fijne flow heeft. Ook heeft de eigenaresse veel aandacht besteed aan het begin en einde, waar ze op een originele manier mee om gaat.
Kortom, dit is een kamer waar de liefde en passie voor het escapen van af spat en voor degenen die hem nog niet hebben gespeeld, een dikke aanrader.


Response by Emmelocked

2022 May 1

Wauw! Wat een toffe review. Super bedankt voor de mooie woorden 🥰 heel fijn dat jullie het leuk gehad hebben! Veel plezier nog en hopelijk tot de volgende! 🥳


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: Blaauwbreed

Escaped: Yes  60:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Origineel

  emmelocked

madenmadenEscape ApprenticeMember since: 2021 August 14 (3 rooms played)
Posted on: 2022 April 30

Betoverend

Samen met onze kinderen van 10 en 12 naar deze betoverende wereld geweest. Geweldige ervaring.
Wij zijn als familie geen geoefende spelers, maar werden enorm goed begeleid en daardoor hebben we ervan genoten.
Eigenlijk willen we gewoon weer terug.


Response by Emmelocked

2022 May 1

Ontzettend leuk dat jullie zijn geweest en bedankt voor het achterlaten van een review. Super om te lezen dat jullie hebben genoten. Jullie zijn uiteraard altijd welkom in Emlia 🥰😄


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit

  emmelocked

Gwenn_95Gwenn_95Junior EscaperMember since: 2021 October 2 (23 rooms played)
Posted on: 2022 April 23

Geweldig!!

Al maanden keken wij uit naar deze escape room, die door meerdere corona positieve testen en lockdowns 3 keer was verplaatst.
Vandaag was dan eindelijk de dag dat we deze escape room konden spelen.
Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen. Ik weet alleen helaas haar naam niet meer.
Ze zat meteen in haar rol over over de wereld van Emlia die in gevaar is door de bloedmaan, en wij de enige zijn die het kunnen stoppen.

Zodra je binnenstapt, waan je je echt in een andere wereld. Het zou zo een decor in Elfia kunnen zijn.
Alles klopt van top tot teen, het decor is prachtig, puzzels lopen goed en vloeiend in elkaar over.
Kan er echt niets slechts over zeggen!


Response by Emmelocked

2022 April 23

Hoi Gwenn! Super leuk dat jullie er waren 🥳 tof om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Was een eer om the fellowship te ontvangen 🥰 hopelijk tot de volgende! Groetjes Nicole


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Wachten op het vervolg :(

  emmelocked

lmatlmatEscape ExpertMember since: 2019 November 11 (120 rooms played)
Posted on: 2022 April 24

Heel toffe ervaring.

Deze kamer stond al een tijdje op ons lijst. Eindelijk eens een weekend kunnen vrijmaken.
Zeker de moeite waard om eens tot daar te rijden.

Heel leuke kamer, heel toffe inkleding. Leukze puzzels, en heel toffe ontvangst.
En er was ook nog een gezellige nababbel.

Benieuwd naar het vervolg ...

Zeker doen!


Response by Emmelocked

2022 April 24

Bedankt voor de toffe review! Heel leuk dat jullie er waren. Hopelijk hebben jullie het vandaag ook leuk gehad! Tot de volgende 🥳


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: De Kangoeroes

Escaped: Yes  57:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal

  emmelocked

IlseIlseEscape ApprenticeMember since: 2019 January 29 (17 rooms played)
Posted on: 2022 April 29

Sprookjesachtig

Alweer een tijdje geleden deze kamer gespeeld, maar ondertussen heb ik de kamer al 2x gespeeld. Door mijn enthousiaste verhaal ook nog met een andere vriendengroep meegespeeld. :)

Wat een prachtige kamer: dit is veel meer dan een escape room. Dit is een beleving. Al vanaf de deur zet de gastvrouw een prachtige sprookjesbeleving neer. En even acclimatiseren is er niet bij, je wordt direct in het verhaal gezogen. Zowel door het enthousiaste verhaal als door de aankleding van de ontvangstruimte. Alles is in thema!! Zelfs voor het bijhouden van de tijd is een ingenieuze oplossing gevonden.

De wereld waar je in beland is magisch en aan elk detail is gedacht. Verschillende puzzels loodsen je door het verhaal heen. Doordat sommige puzzels gelijktijdig gespeeld kunnen worden is er voor grotere groepen genoeg te doen. Maar de puzzels kunnen met een kleinere groep prima achter elkaar gemaakt worden.

In alles zie je terug dat de kamer met liefde is gemaakt. En daarnaast hebben we ook nog eens heel gezellig nagepraat met de eigenaresse die duidelijk vol passie deze escape room heeft gebouwd.

Ik kan niet wachten tot ooit de volgende twee kamers gebouwd zullen worden!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Decor

  emmelocked

Geweldige escaperoom

Deze escaperoom is echt een aanrader. Een goed ontvangst waarbij de host je gelijk meeneemt in het verhaal van de escaperoom. De escaperoom is mooi opgebouwd. Je komt echt even in een andere omgeving. Het zijn mooie puzzels en de kamer helpt je met de volgorde van oplossen.
Deze escaperoom was voor ons best een stukje rijden maar dat was het meer dan waard.


Response by Emmelocked

2022 April 23

Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad 🥰


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 6 persons

Team: Escapedummies YX

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

anna2anna2Escape ApprenticeMember since: 2022 April 29 (1 room played)
Posted on: 2022 April 29

Amazing

First room played in the Netherlands with friends from the area, but this was an amazing escape room!! The host is super enthousiastic and the decor is superb!!


Response by Emmelocked

2022 May 1

Hi Anna! Thank you so much! It was so much fun having you. Enjoy your time in the Netherlands! ☺️


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beautiful
 • Decor
 • Amazing host

  emmelocked

ClausClausJunior EscaperMember since: 2022 April 21 (7 rooms played)
Posted on: 2022 May 1

Mooie Ervaring!

Bij binnenkomst ga je echt naar een andere wereld, en deze is heel mooi uitgewerkt, en genoeg te doen kwa puzzels. We hebben het gered, en het doel bereikt. Echt een aanrader.


Response by Emmelocked

2022 May 1

Dankjewel voor je review! Super om terug te lezen 🥰🥳


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

  emmelocked

Magisch

Al langere tijd wilden wij onze eerste escape room doen nu konden wij dan eindelijk samen met 2 ervaren spelers.

Bij aankomst werden wij gelijk in een verhaal en sfeer meegenomen die ontzettend goed in elkaar zat.

Van te voren kregen wij te horen een geslaagde escape room is een kamer waar je echt een uur niet meer bezig bent met de wereld erbuiten. Dat is absoluut gelukt. De puzzels zaten goed in elkaar en het was prachtig. Echt magisch.

Bedankt voor de geweldige ervaring.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geen zichtbare klok
 • Alle details

  femkeishi

MarindeMarindeEscape GuruMember since: 2019 August 10 (132 rooms played)
Posted on: 2020 November 10

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken

  Thomas1221

agneshennemanagneshennemanEscaperMember since: 2022 February 12 (28 rooms played)
Posted on: 2022 February 12

Heel mooi

Deze kamer is super mooi gemaakt. Een echte belevenis


Response by Emmelocked

2022 April 23

Super bedankt voor je review 🥰


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  emmelocked

Mystery12Mystery12EscaperMember since: 2021 October 10 (49 rooms played)
Posted on: 2022 November 27

Magisch bos

Vandaag zijn we naar Emmelocked gereden, al bij aankomst buiten zit je al in thema. Eenmaal binnen zet dit thema zich mooi verder en kom je precies terecht in het betoverende bos.. alles zit mooi in elkaar en het decor is prachtig! De enige domper hier: het was even koud binnen als buiten waardoor wij dus met onze jas moesten spelen, en aangezien wij echte kou kleunen zijn was dit voor ons niet aangenaam en konden wij niet spelen zoals anders. Misschien toch een tip om verwarming te voorzien.


8

Ambiance: 6.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Koud

 

prodigyprodigyEscape MasterMember since: 2017 January 26 (181 rooms played)
Posted on: 2022 November 12

Magische queeste

Heerlijke magische queeste in uitbundig fantasyachtig decor op basis van sterk verhaal, waarbij je geholpen en gestuurd wordt door de licht- en geluidseffecten. De queeste is niet eng of een adrenalineachtbaan, maar lekker puzzelen in een magische en mysterieuze middeleeuwse omgeving. Er valt behoorlijk wat de ontdekken en op te lossen, maar sommige ruimtes zijn wat kleiner, dus een team van vier lijkt ons ideaal.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: DNA

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Verhaal

 

Absoluut geweldig en duidelijk met liefde en passie in elkaar gezet

Van tevoren had ik vrijwel nog niks over de kamer opgezocht gezien ik mij graag laat verrassen. En de volledige ervaring was zeker een positieve verrassing! Als liefhebber van fantasy en middeleeuwse verhalen was ik al gelijk op mijn plek. Zelfs voordat je de kamer binnenkomt zit je al direct in de goede sfeer door het ontvangst en de wachtruimte. Je wordt direct goed het verhaal ingetrokken voordat je de escape room betreedt. Eenmaal binnen viel mij gelijk op dat de aankleding echt fantastisch is gedaan. Ook de puzzels zijn allemaal keurig gelinkt aan het verhaal van de kamer en hoewel sommige puzzels niet de moeilijkste waren wisten vrijwel alle puzzels ons zeker te vermaken. En naar mijn mening heb ik altijd liever een makkelijkere puzzel die tof is en je met plezier doet dan een ontzettende lastige puzzel die niet leuk meer is om te doen. Ook het gebruik van traditionele sloten en sleutels wordt nog wel eens gezien als een minpunt, maar dit heeft de ervaring op geen enkel moment minder gemaakt voor mij. Op de enkele plekken waar gebruik werd gemaakt van een hangslot paste het ook perfect in het thema. De enige angst die ik constant had in de kamer was dat we het niet binnen de tijd zouden redden en we daardoor misschien hele toffe dingen zouden missen, maar uiteindelijk hebben we het gewoon binnen de tijd gehaald (zonder hints!). Het ontvangst achteraf was leuk en heerlijk enthousiast, waarbij we nog zeker de kans hebben gepakt om onder het genot van een drankje even na te praten in de taveerne.

Op dit moment zal ik ergens tussen de 10 en 15 escape rooms hebben gespeeld, maar Emmelocked heeft bij mij de eerste plek veroverd als de beste kamer die ik tot nu toe heb gedaan. Absoluut de moeite waard en we komen zeker terug voor de tweede kamer zodra die er is! Het feit dat ik letterlijk nooit een review ergens achter laat en hier speciaal de moeite voor doe geeft al aan dat deze kamer er echt uit springt voor mij!

Tevens mag genoemd worden dat ik de extra (gepersonaliseerde!) souvenir op het eind een dikke kers op de slagroom vind. Complimenten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels in thema
 • De eigenares
 • Het verhaal

 

108minutes108minutesJunior EscaperMember since: 2022 July 9 (23 rooms played)
Posted on: 2022 November 9

Gemaakt met liefde en een vleugje magie

Deze review is spoiler-vrij en vertelt niets over het verhaal of andere belangrijke componenten van de kamer.

---{ Puzzels }---
☐ Slecht
☐ Gemiddeld
☑ Goed
☐ Perfect
☑ Origineel

---{ Verhaal & beleving }---
☐ Irrelevant/Focus ligt meer op puzzels
☐ Slecht
☐ Gemiddeld
☑ Goed
☐ Netflix zou jaloers zijn
☑ Begint al voordat je de kamer in gaat

---{ Decor }---
☐ Slecht
☐ Gemiddeld
☑ Goed
☐ Perfect

---{ Ontvangst & hosting }---
☐ Slecht
☐ Gemiddeld
☐ Goed
☑ Perfect

---{ Hintsysteem }---
☐ Scherm
☐ Audio
☐ Haalt je uit de beleving
☑ Goed verwerkt in thema
☑ Hintloos gespeeld


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

 

JorritJorritEscape ApprenticeMember since: 2022 October 30 (2 rooms played)
Posted on: 2022 October 30

Sfeervol!

Mooi vormgegeven, thematisch erg sterk.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels

 

DvdVaartDvdVaartJunior EscaperMember since: 2022 June 12 (21 rooms played)
Posted on: 2022 October 28

Emlia gered van de ondergang in een prachtig magisch bos.

Bij aankomst in de herberg werden we als ware helden ontvangen! Eindelijk zou het levenswater van Emlia gezuiverd worden.

De waard ontving ons met open armen en stuurde ons goed uitgerust met instructie op weg naar het bos.

Daar aangekomen hebben we ons tot het uiterste ingespannen om voor de bloedmaan het levenswater te zuiveren. Als volleerd tovenaarsleerlingen lazen we het bos en zijn geheimen.

En het is gelukt! We mogen ons redders van Emlia noemen. Het bos kent geen geheimen meer voor ons. Een prachtige ervaring, mocht Emlia in de toekomst weer in de problemen raken komen we graag weer langs om te helpen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service

 

HeldenOpSokkenHeldenOpSokkenJunior EscaperMember since: 2022 May 20 (22 rooms played)
Posted on: 2022 October 22

Fantastische beleving!

Zeer mooie aankleding en hele goede beleving! Je wordt echt meegenomen in het verhaal en het nodigt uit om meer over het verhaal te lezen en verder te gaan. Erg benieuwd naar de volgende editie!
Voor ervaren spelers misschien wel meer geschikt voor groepen tot 3 personen (wij zijn met 4) gezien het aantal parallelle onderdelen en de moeilijkheidsgraad van de puzzels (goede puzzels maar niet enorm moeilijk dus kan individueel worden opgelost).


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:00 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel

 

CasturiiCasturiiEscape LegendMember since: 2019 September 4 (188 rooms played)
Posted on: 2022 October 24

Fantas(y)tisch!

Na jaren uitstellen eindelijk Levenswater spelen! Helaas ligt Emmelocked voor mij niet bepaald naast de deur. Na alle goede verhalen hebben we toch maar de stap genomen om te gaan spelen. De rit is lang, maar parkeren kan gelukkig voor de deur. Bij binnenkomst begint de ervaring direct. De "ontvangstruimte" is mooi in thema en de eigenares benadrukt met klem het belang van onze queeste.
Alleen nog even een cape om doen en we zijn onderweg om het rijk van Emlia te redden! Het levenswater moet weer puur gemaakt worden voor de bloedmaan is voltooid. Falen wij, dan sterft iedereen in heel Emlia. Geen druk.

De sfeer zit er goed in. Het geluid klinkt goed en de muziek voelt passend. Mysterieuze klanken zweven door het bos en creëren een gevoel van beide spanning en magie. Licht, geluid, en rook komen samen om een immersive ervaring te vormen. Levenswater creëert de perfecte balans tussen spanning en rust. Er is duidelijk druk om de queeste op tijd te volbrengen, maar wij haasten ons niet. De manier van tijd aangeven is mooi gedaan in de kamer. Waar ik het meestal afbreuk vind doen aan de beleving is het hier een mooie toevoeging aan de sfeer en spanning.
Ik hoor ook vaak dat mensen het plot van Levenswater complex vinden, maar dat valt reuze mee. Het is van tevoren goed duidelijk en de opdracht is helder en simpel. Ik had zelfs gehoopt om wat meer over de lore van Emlia te leren tijdens de kamer. Dit lijkt nu nog vooral een concept te zijn.
Één minpunt dat mij wel verbaasde is de inconsistentie in decor en afwerking. Het decor is soms een prachtig totaalbeeld waar je je helemaal in kan verliezen en soms juist helemaal niet. Vaker dan verwacht zien we de grenzen van het decor te goed. Op meerdere plekken ontbreekt de afwerking, sommige ruimtes zijn minder gedecoreerd dan anderen, props voelen soms niet passend, en een paar keer lijkt er de makkelijke optie gekozen te zijn door foto's van decor ergens te behangen in plaats van het daadwerkelijke decor. Mogelijk heeft dit een reden, maar het voelt nu raar om te zien hoe veel aandacht er in sommige stukken van de kamer zit terwijl dat ontbreekt op andere plekken. Het kan wel, dus waarom is het niet gedaan?

Gelukkig flowt de kamer heerlijk. De puzzels en opdrachten passen altijd in thema en zijn verrassend uitdagend. Het is moeilijk om het fantasy-thema op een overtuigende manier in puzzels te verwerken, maar Levenswater blijft aangenaam verrassen. Er wordt goed gebruikt gemaakt van de ruimte en het is verbazingwekkend hoe duidelijk alles is. Een bos kan al snel onoverzichtelijk worden, maar hier is altijd helder wat je nodig hebt waar voor en wanneer. Er zitten flink wat creatieve ideeën in en naar mijn mening krijgt Levenswater hier zelfs niet genoeg credit voor. We haasten ons op geen enkel punt, maar blijven toch lekker gaan.
Na een mooie afsluiter worden we enthousiast ontvangen door de eigenares, Nicole. Wat mooi om te zien hoe trots ze is! Na gezellig na te praten krijgen we nog een mooi tastbaar aandenken mee.

Fantasy is een ontzettend moeilijk thema om goed te doen in escape rooms en het lukt Emmelocked grotendeels om het vooral elkaar te krijgen. Ik zou graag het decor en de afwerking consistenter willen zien, vooral als je hier ziet wat Nicole wel niet kan!
Levenswater is een mooie eerste stap voor Emmelocked in de geplande trilogie. Nicole staat hier met veel passie en mooie ideeën voor de toekomst. Ze mag trots zijn! Ik gun het haar van harte dat de plannen uit kunnen komen en kom zeker terug als het zo ver is!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: De Achterbuurt Tjappies

Escaped: Yes


 • Origineel fantasy thema
 • Sfeervol
 • Heerlijke flow
 • Puzzels creatief in thema
 • De eigenares, Nicole!
 • Tastbaar aandenken
 • Tof verloop
 • Inconsistentie van decor en afwerking

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertMember since: 2017 November 7 (81 rooms played)
Posted on: 2022 October 10

heel mooi aangeklede kamer

De ontvangst was mooi. De kamer was super mooi aangekleed. De service was super. We hebben genoten. Het is voor mij niet een top kamer omdat er niet echt grote verrassingen of bijzondere puzzels in zaten.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Team: DOGMA escape team

Escaped: Yes  49:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great