Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Marinde

Escape Guru

Offline

Description

Al van jongs af aan speel ik graag bordspellen en houd ik ervan om raadsels op te lossen, mijn allereerste kamer speelde ik in 2015 en sinds 2019 ben ik fanatiek en speel ik regelmatig een kamer. Ik speel kamers in verschillende teams, met vrienden en familie. Ik word enthousiast van uitgebreide kruip-door-sluip-door kamers, waarin je meegenomen wordt in een verhaal en in de afwerking aan alle details gedacht is. Ik houd van uitdagende en afwisselende puzzels, puzzels die logisch in het verhaal passen, gebruik van techniek en verwijzingen binnen een kamer. Daarbij vind ik het belangrijk dat je parallel puzzels op kunt lossen en er samenwerking en communicatie nodig is.


Geplande kamers 

- Kamer 1803

- De wraak van Bloedbaard

- Flux [Boedapest]

- Enigma Mission [Boedapest]

- White Mission [Boedapest]

- Ghost Castle [Boedapest]

- Seven Hill [Boedapest]

- Bunker heist [Boedapest]

- Pirate Bay [Boedapest]

- Magic Castle [Boedapest]

- Time Machine [Boedapest]

- 1984 [Boedapest]

- Heaven & Hell [Boedapest]

- Santa Muerte [Boedapest]

- Secret Subway [Boedapest]

- Pirate Cave [Boedapest]

- Zero level energy [Boedapest]

- Deadland [Boedapest]

- Metro [Boedapest]

- House of Escobar [Boedapest]

- Aztec Catacomb [Boedapest]

- Cube [Boedapest]


Member since

10-08-2019

Location

Den Haag

Statistics

Escaperooms

100 reviews

105 Rooms played

98% escapepercentage


Games

0 reviews

7 played games


5 forum posts

Teams

Girls on a mission

4 team members

37 Rooms played

#DreamTeam

3 team members

21 Rooms played

"Nu denk je te moeilijk"

2 team members

36 Rooms played

100 reviews

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 September 26

De kantine was dicht, maar toch mijn 100ste met cake gevierd

#100 Voor al weer ons derde rondje België zijn we gestart bij The Toy Factory in Zoersel, zodat ik bij de huidige nummer 3 van de Benelux mijn 100ste kamer kon spelen én vieren!

Door de instructie dat je precies op het geboekte tijdstip moet aankloppen, vermoede ik al een ontvangst in thema en dat heeft ons hier zeker niet teleurgesteld. Vanaf binnenkomst werden we meegenomen in het thema, waarbij nog steeds ruimte was voor een bezoek aan het toilet en het opbergen van je spullen. De gamemaster en eigenaar is acteur van beroep en dat benut hij goed bij het ontvangst in The Toy Factory. Een fabriek met financieringsproblemen en een personeelstekort, waar we na het aantrekken van een overall al snel bekend werden gemaakt met de huisregels. De intro neemt je mee in het verhaal, biedt een beetje spanning, bevat een knipoog en heeft een moment waarop je begint te twijfelen of je al aan de slag moet.

Tof gedaan, want het trekt je direct het verhaal in. De kamer begon leuk en zit vol met puzzels die volledig in het thema verwerkt zijn. Het zijn veel technische puzzels waarbij gebruik gemaakt wordt van fysieke puzzelstukken of elementen. De puzzels zijn afwisselend en dagen je uit in de samenwerking en communicatie. Verder zijn de puzzels niet per se ingewikkeld en een paar zelfs wat eenvoudig.

Wij moesten er even inkomen voordat de kamer echt lekker liep. We hadden vrij aan het begin een moment waarbij niet duidelijk was wat onze oplossing teweeg bracht en wat ons te doen stond. Dit stuk vond ik niet zo intuïtief, terwijl ik de kamer dat later wel vond. Ik denk dat dit visueel opgelost zou kunnen worden en ik zou dit dan ook aanraden, want het haalde ons uit de flow en het verhaal. Door het stukje daarna kwam ik er echter helemaal in, een leuk stuk van het verhaal en een originele puzzel die ik nog niet eerder had gezien en ons echt even uitdaagde en waar ik oprecht veel lol in had. Vanaf daar liep het super lekker en hebben we (geloof ik) de tweede tijd neergezet.

Het thema is goed verwerkt in de details van de kamer en de sfeer en aankleding zijn overtuigend neergezet. Ik vind het slim dat het spel iets langer is gemaakt. Verwacht hiervoor niet extra puzzels, maar een stuk extra verhaal waar je de tijd voor kunt nemen zonder in te leveren op je puzzeltijd. Er zitten een aantal toffe en originele elementen in en ook een paar leuke verrassingen. Als ik kritisch ben vond ik deze echter niet allemaal even logisch/nodig in het verhaal en daarmee wat ver gezocht.

Al met al hebben we hier een leuk uur gespeeld en naderhand mijn 100ste kamer gevierd met cake en kaarsjes. Tof hoe de eigenaar hier de ruimte voor bood, ondanks dat er weinig plek is om langer te blijven hangen, en dat we nog uitgebreid de kamer hebben nagelopen: zodat je wordt gewezen op de details die je gemist had, een specifieke puzzel nog kunt zien of gewoonweg nog even kunt nagenieten van wat hier is gebouwd.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  59:19 min


 • Introductie
 • Sfeer en aankleding
 • Thema
 • Samenwerking en communicatie puzzel
 • Enthousiaste eigenaar

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Posted on: 2022 August 21

Een mooi aangeklede puzzelkamer

#99 Op weg naar familiebezoek in Brabant en Limburg zijn we langs Best gereden om The Mystic Cabin te spelen. Het was alweer twee jaar geleden dat we hier The Conductor gespeeld hebben en The Mystic Cabin was altijd op ons wensenlijstje blijven staan. We wisten dat de kamer ouder was dan The Conductor, maar het leek ons desalniettemin leuk om een keer terug te gaan om met zijn tweeën te gaan puzzelen. Oorspronkelijk zou Riddle room Best niet open zijn door vakantie, maar de eigenaresse was zo vriendelijk om met ons mee te denken en te zorgen dat het spel plaats kon vinden op het door ons gewenste tijdstip. Super service!

We werden erg hartelijk ontvangen, alsnog door de eigenaresse, en hebben direct escape ervaringen uitgewisseld van de afgelopen twee jaar. Altijd leuk om enthousiastelingen te treffen en het zorgde voor de goede voorpret. De gang naar de kamers is bij Riddle Room heel erg basic, wat niet bijdraagt aan de introductie maar éénmaal in de kamer is de sfeer goed neergezet. De kamer is door de jaren heen (ondertussen 6 jaar oud) goed onderhouden en zat voor die tijd al goed in elkaar met techniek, aankleding en geluid. We hebben hier leuk gepuzzeld in een afwisseling van goed zoeken, denken, redeneren, een stukje samenwerking, doen en rekenen. De kamer is niet super groot en leent zich daardoor goed voor een team van twee of drie personen.

Het verhaal vond ik niet erg sterk, dus ik kan niet navertellen waar we precies van ontsnapten of wat we ontrafelt hebben maar de puzzels vond ik over het algemeen wel goed binnen het thema passen. We hebben hier leuk gepuzzeld en mede door een puzzel waar je net even anders moet denken dan je gewend bent of je nog net iets beter moet zoeken hebben we ook bijna een uur in de kamer doorgebracht. Het hintsysteem vonden we minder goed in de kamer passen, maar we werden goed gevold en ze voelde goed aan wanneer hulp (bijna) nodig was.

Naderhand hebben we nog leuk nagepraat. Altijd leuk als je de kamer nog even helemaal doorloopt en daarna nog na kunt praten over escapen in het algemeen. Ik denk dat dit een super leuke kamer is voor beginnende teams. Voor meer ervaren teams zou ik lekker met twee personen komen of gewoon voor beide kamers, en dan eerst The Mystic Cabin spelen en daarna The Conductor!

Ik weet niet of er nog bouwplannen zijn, maar als er een derde kamer komt komen we zeker terug. Ze weten hier gewoon wat ze doen en weten een sfeer neer te zetten in de kamer!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  52:57 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Tweepersoonsprijs

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 July 30

Weer een hele sterke kamer

#98 Om onze ceremoniemeesters te bedanken voor de bruiloft namen wij ze mee naar Lost and found. Aangezien we voor de bruiloft The Dome samen speelden en we ook allemaal Molly's Game al gespeeld hadden, leek ons een passend cadeau om de nieuwste kamer van Kamer 237 cadeau te geven: die moet vast ook goed zijn!

De ontvangst was weer heel netjes in de hotelbar, waar we maar even hoefden te wachten om onze koffer weer mee te kunnen nemen... Onze gamemaster deed de introductie erg leuk, waardoor we al snel in het verhaal kwamen. Ik lees wel eens dat mensen zich storen aan een introfilmpje in de kamer, zelf ben ik dan ook snel afgeleid maar door het verhaal en gebruik van licht en geluid was dat hier absoluut niet het geval. De kamer is super mooi gemaakt, over licht en geluid is goed nagedacht en de afwerking is super. Dit zet de sfeer heel mooi neer en daar hebben we enorm van genoten. Persoonlijk vond ik het hoogtepunt van de kamer wel aan het begin liggen, waardoor je verwondering je verwachtingen verhoogd die daarna naar mijn mening niet helemaal meer worden waargemaakt. Maar wat is het mooi gemaakt, echt super en ik kon het erg waarderen hoe er linkjes worden gelegd met de andere kamers, dat maakt Kamer 237 een sterk concept.

De kamer speelt daarnaast heel leuk, wij waren met z'n vieren en ik denk dat drie of vier het meest ideale is. Je kunt op punten namelijk parallel puzzels oplossen in de uitgebreide kamer en wij vonden het jammer dat je daardoor niet helemaal meekrijgt wat er allemaal gebeurt, dus ik zou niet met vijf of zes gaan. De puzzels zijn een leuke afwisseling van zoeken, redeneren en een kleine factor doen. Het verhaal ontwikkelt zich op een leuke manier tijdens het spelen. Specifiek twee puzzels vond ik echt super leuk om te doen, waarvan er eentje na mening van mijn groep eigenlijk net te lang duurde (maar ik vond deze zo leuk dat ik mij daaraan niet gestoord heb). De puzzels zijn overwegend afwisselend en passen in het thema/verhaal.

Kritische noot van mijn kant is op de eindpuzzel. Deze was voor mijn gevoel wat eenvoudig waardoor ik mij niet realiseerde dat het de eindpuzzel was en ik daardoor wat teleurgesteld was dat er niet meer volgde. We hebben daarna wel heel leuk nagepraat met onze gamemaster en mochten nog terug de kamer in om nog dingen te bekijken die we gemist hadden. Heel slim hoe ze hier een aparte ruimte gecreëerd hebben om nog wat te drinken, want hierdoor kun je openlijk napraten over wat je net hebt beleefd. Een absolute aanrader, maar voor mij waren Kamer 237 en De Conciërge nog net iets beter.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  63:23 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Afwerking
 • 80 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema/verhaal
 • Ontvangst en napraten
 • Eindpuzzel

  kamer237

The mummys tombe

Unlock Scheveningen
Posted on: 2022 July 24

Lekkere puzzelkamer met leuke aankleding

#97 Na het spelen van Pirates of the Northsea zijn we teruggekomen om de andere kamers te spelen in Scheveningen. Niet met torenhoge verwachtingen, maar gewoon om met twee personen lekker te puzzelen voor een schappelijke prijs. En dat is vandaag weer goed gelukt!

De gamemaster bij deze kamer deed de introductie heel enthousiast en overtuigend waardoor je direct in het verhaal komt. De kamer is mooi gedecoreerd en het is gelukt om de beoogde sfeer neer te zetten. De setting is goed gebruikt en ik vind het verhaal helder uitgewerkt: je krijgt vanwege instortingsgevaar 60 minuten de tijd om amuletten terug te plaatsen en de geest weer tot rust te laten komen van de mummy. De puzzels zijn afwisselend en passen goed binnen het thema. Ik vond het een leuke mix tussen denken, doen en goed zoeken.
Jammer in deze kamer vind ik opnieuw de afwerking en slijtage, en de vele instructiebordjes (ookal passen ze hier beter in thema en zijn het geen geplastificeerde vellen). Daarnaast is na het oplossen van een puzzel in de toch vrij technische tombe niet doet altijd duidelijk waar er iets gebeurd is. Hierdoor is de flow van de kamer net iets minder goed. Ik heb het idee dat dit aangepast zou kunnen worden, door meer veren e.d. toe te passen waardoor iets vanzelf opengaat en minder puzzels te bedenken die op basis van 'doorklikken' van de gamemaster opgelost worden. Ook hier merkten we namelijk dat we niet de gehele tijd gevolgd werden, toen we een hint kregen over iets wat we allang te pakken hadden terwijl we nog ergens anders op vast zaten.

Deze dingen maken dat de kamers in Scheveningen niet tot de top behoren, maar wel leuke kamers zijn waar je lekker kunt puzzelen in drie totaal verschillende thema's. Elk van de drie kamers op deze locatie heeft z'n pluspunten waardoor ik het moeilijk vind de beste aan te wijzen of een volgorde om te spelen. Ik zou zeggen, ga naar Pirates voor de puzzelflow, naar Mission voor de toffe elementen en naar Mummy voor de sfeer.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:33 min


 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels in thema
 • Afwerking en slijtage
 • 'Doorklikken'

 

Mission Impossible

Unlock Scheveningen
Posted on: 2022 July 24

Lekkere puzzelkamer met originele elementen

#96 Na het spelen van Pirates of the Northsea zijn we teruggekomen om de andere kamers te spelen in Scheveningen. Niet met torenhoge verwachtingen, maar gewoon om met twee personen lekker te puzzelen voor een schappelijke prijs. En dat is vandaag weer goed gelukt!

De kamer zit leuk in elkaar. Je krijgt 60 minuten de tijd om in een lab te infiltreren en een virus in veiligheid te brengen. De kamer is uitgebreid en bevat afwisselende puzzels. De puzzels zijn in thema en het is helder wat je moet doen. Zeer geschikt voor twee personen en een aantal leuke elementen waar goed over is nagedacht.
Ook hier is de afwerking niet super, maar wel het beste van alle drie de kamers, en zie je slijtage van het spelen. Persoonlijk vind ik het jammer dat er zoveel geplastificeerde instructie blaadjes worden gebruikt en de geluidseffecten komen helaas maar uit een enkele box, terwijl die wel heel goed bij de kamer passen.

Overall lekker gepuzzeld en een nette tijd neergezet. Een zeer geschikte kamer om met twee ervaren spelers even lekker te gaan puzzelen als je in de buurt bent. We kregen wel sterk het gevoel dat we niet continu gevolgd werden, ze lieten ons namelijk erg lang op een stukje vast zitten. Dit vind ik echt een aandachtspunt. Verder vriendelijke en sympathieke gamemaster. Ondanks de duidelijke drive van hem voor het bouwen van de kamers, miste ik op deze locatie het praatje naderhand waardoor je de indruk krijgt dat er haast is en productie gedraaid moet worden.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  42:39 min


 • Afwisselende puzzels
 • Leuke/toffe elementen
 • Afwerking
 • Begeleiding

 

Recordtijd, maar niet helemaal zoals het hoort

#95 Ondanks dat het zo dichtbij is waren we nog nooit bij Unlock in Scheveningen geweest. We hebben deze kamer relatief last minute geboekt om weer een avondje lekker te kunnen puzzelen met z'n tweeën en daar bleek deze kamer zeer geschikt voor! De ontvangst is wat typisch doordat je in een wachtruimte komt waar je door te bellen laat weten dat je aanwezig bent en daarna wordt opgehaald om op het achterterrein in een kelder de kamer te gaan spelen. Onze host was vriendelijk, maar wat onhandig doordat hij escape ervaringen wilde delen terwijl wij tegelijkertijd de kamer al in mochten lopen en na het spelen er niet meer aan dacht.

Van de aankleding hebben zie hier echt wat gemaakt, waardoor je je onderin een schip waant en ze hebben op een goede manier gebruik gemaakt van de verlichting en de muziek uit Pirates of the Caribbean. We begonnen razendsnel en zagen al snel de ingrediënten voor volgende puzzels. Soms zagen we het niet direct, maar er zat een goede logica in de puzzels. De kamer zit leuk in elkaar met afwisselende puzzels die allemaal in thema zijn uitgevoerd. Wel houd de afwerking hier en daar wat te wensen over en we kregen de indruk dat deze kamer zich naast de techniekruimte van de andere kamers bevond waardoor we geregeld afgeleid werden door mechanische geluiden en de indruk kregen dat er ergens iets gebeurde waar we mogelijk iets mee moesten.

Na iets meer dan een half uur stonden we met een recordtijd en vol verbazing weer buiten! Bij het napraten bij een strandtent kwamen we tot de conclusie dat we verschillende elementen in de kamer uiteindelijk niet gebruikt hadden, waardoor we toch nog even een mailtje hebben gestuurd aan de locatie. Wat bleek, de kamer was niet helemaal goed gereset waardoor sommige puzzels niet reageerden zoals het hoorde en we waarschijnlijk inderdaad wat over hebben geslagen. Hiervoor zijn netjes excuses aangeboden en zijn we gecompenseerd.

We hebben lekker gepuzzeld met twee personen in Scheveningen, een grotere groep zou ik voor ervaren spelers hier ook niet aanraden. Ga er niet met te hoge verwachtingen heen, maar je kunt hier voor een mooie prijs leuk puzzelen. Zeker als je bedenkt dat de kamer eigenlijk nog meer puzzels bevatte! De aankleding en sfeer zijn leuk, de puzzels afwisselend en ook nog met best wat technische elementen voor het piratentijdperk...

Enige feedback die ik nog wil geven is dat het geluid bij het filmfragment onverstaanbaar was, dit terwijl de muziek en spelleiding wel te verstaan was.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  30:45 min


 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Prijs
 • Service naderhand
 • Niet goed gereset
 • Filmfragment niet te verstaan
 • Geluid van techniek
 • Afwerking

 

EVIL Robots

The Nemesis Club
Posted on: 2022 July 2

Technologisch goed opgebouwd

#94 Na al vele kamers gespeeld te hebben in Nederland (en België) en na de verhalen over escapen in het buitenland in verschillende Facebook groepen en de podcast Beyond the Game, ben ik ook nieuwsgierig geworden naar escape rooms in het buitenland. Tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten hebben we dan ook twee kamers geboekt. Best lastig om dan een goede kamer te selecteren en we wisten ook niet goed wat we konden verwachten in relatie tot de Nederlandse standaard. Voor twee personen vonden we de hoge prijzen die voor TERPECA kamers gevraagd worden niet oké (400 dollar in San Francisco) en hebben we voor betaalbaardere kamers gekozen waar positieve reacties op kwamen in de Facebook groep 'Escape Room Enthusiast'. Het werd The Cabin in Las Vegas en EVIL Robots in Phoenix.

We hebben begrepen dat klassieke escape rooms in de Verenigde Staten veel leeswerk bevatten en raadsels. Daarnaast viel ons op dat het gebruikelijk is om tijdens het spelen te vragen naar hints en je op sommige locaties ook strafpunten krijgt op hints of je er slechts een beperkt aantal tot je beschikking hebt. The Nemesis Club pakte dit anders aan. De kamer is volledig geautomatiseerd met de beperkte instructies volledig in thema en voorafgaand aan het spel konden we met de gamemaster bespreken dat zij ons hints zou geven met een duwtje in de goede richting als ze zag dat we vast zaten.

Onderweg naar de kamer werden de klassieke escape regels toegelicht en eenmaal in de kamer begon deze origineel met een stukje interactie tussen de kamer en de gamemaster. De kamer zat vervolgens leuk in elkaar waarbij we eerst moesten inbreken in het lab om vervolgens de wereld stap voor stap te kunnen redden. De puzzels waren afwisselend, origineel en soms uitdagend. Maar de grootste uitdaging vond ik het gebrek aan logica om van de ene naar de andere puzzel te komen. Ondanks het ontdekte stappenplan, stonden we soms echt na een oplossing om ons heen te kijken hoe we verder moesten of knoppen uit te proberen die we nog niet aangeraakt hadden. Iets wat volgens mij eenvoudig opgelost zou kunnen worden met een klein icoontje of sturing middels verlichting. Wat we moesten doen en hoeveel dit vroeg van de communicatie en samenwerking was echter heel erg leuk. Naderhand hoorden we dat de kamer een hoge moeilijkheidsgraad heeft en spelers veel hints nodig hebben om het einde van het verhaal te ontrafelen. Dat maakte ons zeker wel trots, helemaal toen bleek dat we zonder de gevonden instructie een puzzel volledig zelfstandig hadden opgelost.

De enthousiast gamemaster (met een perfecte computerstem) stond naderhand open voor al onze vragen en heeft ons nog een lekkere milkshake gemaakt (erg machtig) waarvan overal werd gezegd dat je die niet over mocht slaan. Een leuke kamer, die technisch goed in elkaar zit en waarvan de afwerking gelikt is. Ik vond het zelf alleen wel jammer dat je al snel de gehele kamer kunt overzien (ondanks dat het nog niet binnen handbereik is) en het verhaal voelde, zeker aan het einde, wat kinderachtig aan. Ik sluit me dan ook niet aan bij de extreem lyrische omschrijvingen en vind de kamer vrij prijzig voor de puzzelflow, maar zou deze wel aanraden als je in de buurt bent.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:44 min


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Benodigde samenwerking
 • Gebrek aan flow
 • Beetje kinderachtig

 

40 Thieves

Mindtrap Escape Room
Posted on: 2022 July 6

Hele mooie kamer in origineel thema

#93 Na al vele kamers gespeeld te hebben in Nederland (en België) en na de verhalen over escapen in het buitenland in verschillende Facebook groepen en de podcast Beyond the Game, ben ik ook nieuwsgierig geworden naar escape rooms in het buitenland. Tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten hebben we dan ook twee kamers geboekt. Best lastig om dan een goede kamer te selecteren en we wisten ook niet goed wat we konden verwachten in relatie tot de Nederlandse standaard. De eerste kamer die we speelden was The Cabin in Las Vegas, een klassieke en verouderde kamer waar we enigszins teleurgesteld uit kwamen. Omdat ik mij niet voor kon stellen dat dit het Amerikaanse niveau vertegenwoordigde heb ik opnieuw een oproep op geplaatst op de Facebookgroep 'Escape Room Enthusiasts' en zo hebben we als derde kamer 40 Thieves in de buurt van Los Angeles geboekt.

Door onze reisplanning hadden we maar beperkte mogelijkheden, maar toen ik de locatie mailde of ze ons op maandagochtend (buiten hun tijdsloten om) in de ochtend konden ontvangen was dat geen enkel probleem. Zo konden we op weg naar Joshua Tree National Park nog een escape mee pakken. Parkeren kon gratis voor de deur en bij binnenkomst werden we heel vriendelijk ontvangen. De eigenaar had mijn oproep op Facebook gezien en sprak direct uit dat hij hoopte de verwachtingen waar te kunnen maken.

Na opnieuw een filmpje van de klassieke instructie: alles wat vast zit zit vast etc., konden we een deur verderop van start met de kamer. De opdracht was helder: de overvallen marktkooplieden helpen en de schat van de bazaar in veiligheid brengen. Met de instructie om netjes op een bankje te blijven zitten totdat het licht weer aan was, startte de introductie. Zo zag je al een beetje van de kamer en keek je je ogen uit, zonder dat er al gepuzzeld mocht worden. De introductie vond ik heel mooi, passend en origineel gemaakt. Het bracht ons direct in het thema en het verhaal. Mocht je het bordspel 'Istanbul' kennen, dan is dit een soort levensgrote versie van precies die sfeer. Heel mooi gemaakt!

De aankleding van deze kamer was super goed, de afwerking heel netjes. en het licht en geluid complementair. En het leuke was dat je alles aan mocht raken en moest gebruiken. Daar waar ik in de kamer hiervoor en hierna in de VS de logica vond ontbreken, hebben we daar hier absoluut geen last van gehad. Er zat een super goede flow in de kamer doordat de ene puzzel ons naar de andere bracht en het duidelijk was waar er nog iets opgelost diende te worden. De puzzels zijn volledig in thema en afwisselend, ze variëren van eenvoudig (waardoor je te moeilijk denkt) naar uitdagend en vragen om een goede samenwerking. De kamer is verrassend, uitgebreid en het verhaal ontwikkeld zich op een hele duidelijk manier.

We kregen hier 70 minuten aan puzzelplezier in een heel mooi afgewerkte omgeving, een absolute aanrader in de omgeving van Los Angeles! Naderhand hebben we nog super leuk nagepraat met de eigenaars die vol passie konden vertellen over de bouw van de kamer, de keuze voor de puzzels en hoe ze met Google translate in de hand ons spel gevolgd hadden en onze Nederlande communicatie ontrafelt. Het is altijd leuk om een gepassioneerde eigenaar te treffen en enthousiaste escapers, en dat was hier ook een hele mooie toevoeging aan onze ontsnapping. Jammer dat we in Las Vegas al gespeeld hadden en niet voor twee kamers zijn gegaan op deze locatie. Dus mochten we nog weer een keer in de omgeving zijn, dan komen we zeker terug!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  61:36 min


 • Sfeer en aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Uitgebreide kamer
 • Goede tweepersoonsprijs
 • Gepassioneerde eigenaars

 

The Cabin

Number One Escape Room
Posted on: 2022 July 2

Eerste escape ervaring in de Verenigde Staten

#92 Na al vele kamers gespeeld te hebben in Nederland (en België) en na de verhalen over escapen in het buitenland in verschillende Facebook groepen en de podcast Beyond the Game, ben ik ook nieuwsgierig geworden naar escape rooms in het buitenland. Tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten hebben we dan ook twee kamers geboekt. Best lastig om dan een goede kamer te selecteren en we wisten ook niet goed wat we konden verwachten in relatie tot de Nederlandse standaard. Voor twee personen vonden we de hoge prijzen die voor TERPECA kamers gevraagd worden niet oké (400 dollar in San Francisco) en hebben we voor betaalbaardere kamers gekozen waar positieve reacties op kwamen in de Facebook groep 'Escape Room Enthusiast'. Het werd The Cabin in Las Vegas en EVIL Robots in Phoenix.

Ondanks dat je voor minimaal drie mensen moet boeken, kun je The Cabin gemakkelijk met twee personen spelen en zou ik ook niet meer spelers aanraden (gebruik promotiecode: 1 Free Player). De ontvangst was heel gehaast en zakelijk, het was duidelijk dat de er vele gamemasters rondliepen die verschillende groep begeleiden. De gamemaster die ons voor het instructiefilmpje zette was wel degene die ons in de kamer opsloot, maar niet degene die ons volgde en naderhand ontving. Jammer, dat die persoonlijke kant en daarmee ook het praatje onder enthousiastelingen op deze locatie ontbrak.

We hebben begrepen dat klassieke escape rooms in de Verenigde Staten veel leeswerk bevatten en raadsels. Daarnaast viel ons op dat het gebruikelijk is om tijdens het spelen te vragen naar hints en je op sommige locaties ook strafpunten krijgt op hints of je er slechts een beperkt aantal tot je beschikking hebt. Het moeten vragen naar hints vind ik niet zo'n leuke manier van spelen, de communicatie met de gamemaster haalt je uit het spel en bovendien kun jijzelf geen inschatting maken of je op het juiste spoor zit en/of achter op schema raakt.

Deze kamer was wat dat betreft redelijk klassiek, met veel geplastificeerde instructies of een klassieke tekst met een dik gedrukt woord en een hintsysteem door een walkie talkie. Dit viel ons tegen, we hadden hogere verwachtingen door de aanbevelingen op Facebook en niet zo'n gedateerde kamer verwacht. De kamer was relatief uitgebreid, had leuke verwijzingen binnen de ruimtes en er was nagedacht over licht en geluid. De aankleding vond ik echter vrij beperkt, waardoor de sfeer niet goed overkwam en het aanvoelde als een klassieke puzzel kamer. De kamer is een combinatie van zoeken, de juiste zaken met elkaar combineren en de juiste puzzel op het juiste moment oplossen. Dit was niet per se uitdagend, maar de puzzels waren wel afwisselend. Wat ik echt gemist heb op deze locatie, is de logica die je van de ene naar de andere puzzel brengt en zorgt voor een goede flow. Number one escape rooms maakt daarnaast gebruik van bonuspuzzels. Toen wij met tijd over uit de kamer waren kregen we nog de mogelijkheid terug te gaan om die op te lossen. Ik vind dit persoonlijk niet zo'n sterke toevoeging omdat het een puzzel is waarbij de oplossing vervolgens nergens toe leidt of een voordeel biedt, en omdat je geen idee van je tijd hebt ben je snel geneigd deze naast je neer te leggen.

We hebben prima gepuzzeld hier in Las Vegas, maar als eerste ervaring met een escape room in de Verenigde Staten viel het niveau ons erg tegen. Ik zou de kamer niet aanraden, en als je gaat spelen ga dan met maximaal twee personen en met niet te hoge verwachtingen. Later begrepen we dat je voor goede kamers in de Verenigde Staten niet in Las Vegas moet zijn. Op basis van deze ervaring hebben we besloten om in de buurt van Los Angeles een extra kamer aan onze reis toe te voegen, in de hoop op een betere ervaring.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  45:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Gedateerd
 • Zakelijke sfeer/productie draaien
 • Aankleding

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2022 June 6

Uitdagend in de samenwerking en communicatie, wat een goede kamer!

#91 Wat is een betere afleiding van de spanning een dag voor je bruiloft dan een escape room spelen met de ceremoniemeesters?! Omdat The Dome in de buurt lag, maar ook omdat deze al lang op ons wensenlijstje stond hebben we deze 3 juni gespeeld. Door een ongeluk op de snelweg, lukte het ons niet op tijd aanwezig te zijn dus met enige stress kwamen we binnen. Op dat moment is het vervelend dat het mailtje over onze vertraging niet bij het juiste onderdeel van de organisatie binnen kwam en dat je bij binnenkomst niet direct iemand aan kunt schieten. Maar het viel alles mee hoe flexibel er met onze vertraging en excuses hiervoor werd omgesprongen. Want na een snelle sanitaire stop konden we van start gaan!

Onze gamemaster deed het heel leuk en enthousiast, en zo gingen we met de gouden tip 'ga dingen doen, want als jij niks doet reageert The Dome ook niet' de kamer in. Zoals velen hier al schreven is het verhaal flinter dun, ik vind het zelfs moeilijk te zeggen dat er een verhaal was. Door een hallucinatie is eigenlijk alles mogelijk, waardoor dit niet echt houvast biedt en de rode draad die was aangebracht vond ik persoonlijk dan weer iets minder passen en logisch in het geheel. Er was wel vaker een gekke verwarring of verwijzing die de hallucinatie ondersteunden, dit was erg leuk gedaan.

Verder las ik van te voren dat het vooral een beleving is en minder een escape room, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik kon de puzzels, waar er veel van waren, heel erg waarderen in deze kamer! De puzzels zijn afwisselend, origineel en uitdagend. En iets wat ik persoonlijk super leuk vind: de puzzels waarbij je zaken moet combineren. Door de opmerkingen over behendigheid had ik hele andere verwachtingen, ik zou de kamer meer omschrijven als een uitdaging op samenwerking, communicatie en denkkracht. Een super goede afwisseling van doordenkers en goed kijken, lezen en gewoonweg proberen.

De kamer is uitgebreid en mooi aangekleed. Het is netjes afgewerkt en de puzzels passen in het geheel. Ook over licht en geluid is goed nagedacht en ik kan natuurlijk de verrassingsmomenten of beter gezegd verwarringsmomenten niet onbenoemd laten. Heel tof gedaan! We hadden graag de techniek achter de kamer gezien om het te snappen, maar dit houden ze hier lekker geheim.

We kwamen spelen met het doel om het einde van de kamer te halen, het principe dat je het einde niet te zien krijgt als je het niet haalt staat mij persoonlijk heel erg tegen, en we hebben het einde gelukkig gehaald! Met nog flinke stress omdat ik de 8 op de klok aanzag voor een 0 en de seconden weg tikten, hebben we een nette tijd neergezet (volgens onze gamemaster). Een aanrader voor escape liefhebbers, zowel voor de hele aankleding en beleving als voor de puzzels. En ik sluit mij aan bij het advies van anderen, 4 is een super goed aantal om deze kamer te spelen (jammer als je met meer komt).


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:16 min


 • Afwisselende en uitdagende puzzels
 • Benodigde samenwerking en communicatie
 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Verrassings-/verwarringsmomenten
 • Verhaal/rode draad

  EscapEline

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2022 May 27

Thema sterk neergezet en goed uitgewerkt

#90 Een super sterke kamer die eigenlijk al thuis begint. Altijd leuk om een e-mail bevestiging in thema te krijgen, maar nog leuker als de avond van te voren en bij aankomst de kamer eigenlijk al begonnen is: heel leuk en consequent gedaan! Ik moest zelf even schakelen, maar vanaf het moment dat we de gamemaster (en eigenaar) zagen, werden we meegenomen in het verhaal. Eén veiligheidswaarschuwing was voor mij het enige wat echt uit de toon viel, misschien kan dit nog met een geluidsfragment worden opgelost maar ik begrijp de overweging.

Het thema is helder: voor de overval op de Munt ben je opgepakt en word je in de gevangenis gegooid. Heel knap hoe dit is uitgewerkt en hoe je daardoor meegenomen wordt in een andere wereld. Volgens mij schreven anderen het ook al, maar alles wat je tegenkomt past in het thema, hoort op die plek en klopt in het verhaal. Dit geldt ook voor de puzzels, en voor een summiere gevangenis aankleding is dit knap gedaan. Leuk ook hoe je door middel van licht en geluid door de kamer wordt geleidt en samenwerking en goede communicatie nodig is om te ontsnappen, en nu is het ook écht ontsnappen. Hierbij wordt de spanning opgebouwd en krijg je het gevoel achterna gezeten te worden. De kamer is spannend maar zeker niet eng, je bent simpelweg op je hoede in een dergelijke omgeving.

En met deze kamer als mijn 90ste ga je vervolgens vergelijken: dan denk je toch, was het net zo goed als X en beter dan Y of was het vergelijkbaar met Z? En eigenlijk ben je dan toch elke keer gewoon appels en peren aan het vergelijken, maar komt het neer op een gevoel. Een gevoel dat ook nog beïnvloed wordt door je dag, de puzzels die jij specifiek in je hand hebt gehad of een persoonlijk schrik- of eureka-moment. En dan denk ik dat ik ondanks de goede uitwerking in deze kamer het echt wow-moment gemist heb en de puzzels leuk maar niet super sterk of uitdagend vond. De kamer is groter, het verhaal sterker, de uitwerking van het thema toffer en ook spannender dan zijn voorganger, Bella Ciao. Maar door de goede doorwerking van het thema en verhaal waren er ook minder verrassingsmomenten en dan vind ik persoonlijk Bella Ciao toch sterker.

Een hele leuke toevoeging zijn de verwijzingen naar de serie Vis à vis, dat is gewoon heel leuk gedaan en ook de knipoogjes naar andere escape rooms zijn tof. En als je ze niet gezien hebt, dan komt dat vanzelf in de uitgebreide doorloop naderhand. Een leuk onderdeel van het gehele bezoek, waarbij Johan bij ons vol trots liet zien hoe hij de kamer had uitgedacht, de techniek erachter en het bouwen. Leuk om zulk enthousiasme te zien bij een eigenaar die aan alle facetten van het spel heeft gedacht.

Na het uitwisselen van andere ervaringen en tips hebben we met een goed gevoel de zaak verlaten. Jammer dat dit avontuur er weer op zit en bij ons helaas geen 70 minuten duurde. Wij wachten op kamer #3.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  47:21 min


 • Verhaal
 • Uitwerking thema
 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema
 • Ontvangst en voorpret
 • Minder uitdagende puzzels
 • Weinig verrassingsmomenten

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2022 May 10

Nieuw record!!

#89 Na lange tijd wachten (door corona) en het doorspitten van het archief, deze kamer opnieuw gepland! We werden vriendelijk welkom geheten en terwijl we eventjes aan het wachten waren, kwam de vorige groep uit de kamer met slechts 1,5 minuut over en werden we nóg nieuwsgieriger om te gaan spelen. Door alle reviews, mond op mond reclame en de podcast waren de verwachtingen hoog en was ik extra gefocust op de intro, de muziek en het verhaal.

En daar was niks aan gelogen! De introductie van de kamer is gewoon leuk en heel origineel gedaan. Voor degenen die het archief niet ingedoken zijn, wordt het verhaal op passende wijze geïntroduceerd. Maar als je de tijd hebt en het leuk vind, raad ik wel echt aan om het archief even in te duiken. Naast dat het natuurlijk leuk is om je entreebedrag terug te winnen (en weer een andere kamer te spelen) is het gewoon leuk om lekker een beetje te speuren en is ook in dit onderdeel gewoon veel tijd en aandacht gestoken.

En dat geldt eigenlijk voor de hele kamer. Er is tot in de puntjes nagedacht over het hele verhaal, dit klopt tot in ieder detail in de decoratie, over de muziek is nagedacht, over de geur en over het hintsysteem. Gewoon allemaal super leuk en mooi gemaakt, en knap dat je tijdens het spelen ook echt dat hele verhaal mee krijgt en zelfs kunt gebruiken bij het oplossen van de puzzels. Door de puzzels op te lossen werd er steeds een extra stukje van het verhaal prijs gegeven en zo werkte je naar de ontknoping toe. Of het nou een illusie was of echt, feit of fictie... dat we er in de auto nog over na spraken en we het niet uit konden vogelen is waarschijnlijk precies wat de makers hier voor ogen hadden.

Ik vind de puzzels in de kamer goed in thema passen en leuk en afwisselend bedacht. De kamer was logisch en mede door het ondersteunende licht en geluid hadden we een lekkere flow te pakken. Ik vond met name de eindpuzzel een hele leuke doordenker. Maar er zaten meer puzzels in die ik leuk en origineel vond. En door die lekkere flow kwamen we al snel bij de ontknoping en terwijl we daar waren aangekomen, vond ik het oprecht jammer dat het alweer voorbij was. Niet alleen omdat het ontzettend leuk was, maar ook omdat ik voor mijn gevoel nog wel meer puzzels had willen doen.

Van de eigenaren begrepen we later dat er ook genoeg groepen niet uit de kamer ontsnappen en het is natuurlijk super lastig om de juiste balans te vinden tussen ervaren groepen en groepen die weinig kamers gespeeld hebben. Maar voor mij is dit wel de reden om een 9,5 te geven en geen 10. Ik vond de kamer erg leuk, het verhaal en de setting super goed uitgewerkt maar ik had een escape van 90 minuten verwacht en zelfs met alle verhaal elementen volledig uitluisteren zonder verder puzzelen zijn we onder het uur gebleven. Ik ben natuurlijk super trots op ons record, maar liever nog had ik een nog uitgebreidere kamer gehad met nog meer puzzels!

De eigenaren speelden er wel heel goed op in. Naast hun oprechte enthousiasme over onze prestatie, kregen we uitgebreid de kamer opnieuw te zien, hebben we alles doorgesproken en kregen we zelfs te horen hoe ze alles bedacht hadden, samengesteld en getest, en zijn we nog even de 'easter eggs' langs gegaan. Echt tof dat hier zo uitgebreid de tijd voor werd genomen en we zo leuk hebben na kunnen praten.

Kortom, een aanrader in Waalwijk: verwacht geen 90 minuten aan puzzels, maar ervaar bewust het verhaal en de hele sfeer die deze enthousiastelingen hier hebben neergezet. En niet te vergeten, je gaat met een leuk aandenken naar huis: ook dit onderdeel is tot in de puntje uitgedacht!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  54:36 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Uitwerking
 • Aankleding
 • Aandenken
 • Hadden meer puzzels in gemogen voor 90 minuten
 • Had nog uitgebreider gemogen voor 90 minuten

 

Nova Zembla

Unlock Adventures
Posted on: 2022 March 20

Lekker puzzelen op een schip

#88 Voor de start van de kamer, terwijl er nog even gebruik werd gemaakt van het toilet, kregen we als opwarmertje een leuke puzzel. Op één of andere manier is het altijd een beetje ongemakkelijk om te puzzelen wanneer de gamemaster naast je staat (i.p.v. via een camera meekijkt) maar het is gelukt en we hadden zo direct een mooie intro op het thema.

In de kamer wordt er gebruik gemaakt van filmpjes. Ik vond dit zelf een leuke toevoeging, maar afgezien van de eerste ruimte stond het geluid later echt te zacht om het goed te kunnen volgen. Buiten dat blijft het altijd lastig om goed te luisteren als je eigenlijk al verder aan het kijken bent na een volgende puzzel. De aankleding van de kamer was mooi gedaan en de meeste puzzels pasten goed in het thema en het verhaal. De puzzels waren afwisselend en soms uitdagend. We hebben ons met z'n vieren goed vermaakt. Er zit op een leuke manier techniek verwerkt in de kamer, gecombineerd met slotjes. Er moet samengewerkt worden en de puzzels wisselen parallel en lineair elkaar af.

Hetgeen wat voor mij echt ontbrak in deze kamer was de spanning. Als er een hongerige ijsbeer rondom je schip loopt dan zou je daarop afgestemde licht- en geluidseffecten verwachten. Ik zou de bouwers adviseren om nog wat spannende muziek toe te voegen, een brullende beer of misschien wel gerammel en gebons langs het schip. Dat zou voor deze kamer afmaken.

We hebben helaas niet de top 5 gehaald, maar wel leuk nog even de kamer doorgelopen met de gamemaster.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  45:48 min


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Origineel verrassingselement
 • Spanning ontbreekt

 

De patiënt is weer terecht - maar of dat nu een opluchting is…?…

#87 Hellevoetsluis stond al lang op de Wishlist, maar op één of andere manier kom je er niet zo vaak langs of in de buurt . Vandaag hadden we dus speciaal een bezoekje gepland om Triplicate Institute te spelen. We werden heel enthousiast ontvangen door de eigenaar en gingen met veel enthousiasme en hoge verwachtingen de kamer in.

Dit is echt een goede kamer, het klopt gewoon. De puzzels zijn een leuke mix van zoeken, nadenken, doen en samenwerken. De puzzels zijn goed verwerkt in het thema en uitdagend, en je ervaart een leuke spanning, ookal is dat vooral doordat je jezelf gek maakt (de spanning had van mij nog wel iets meer gemogen). Het verhaal zit heel goed in elkaar, tijdens het spelen had ik het niet altijd door maar naderhand viel alles helemaal op de plek: super! De aankleding is wat steriel maar dat past ook bij het thema. De kamer heeft me verrast en we zaten in een lekkere puzzel flow. Twee keer bleven we even steken, maar heel tof dat we zonder hints ook zelf weer op het goede spoor kwamen.

We hebben een hele nette tijd neergezet en het was ontzettend leuk hoe enthousiast de eigenaar was over ons spel. We hebben naderhand dan ook nog leuk nagepraat!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  41:08 min


 • Verwerking van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagende puzzels
 • Leuke begeleiding
 • Had nog iets spannender gemogen

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Posted on: 2022 March 13

Super origineel thema

#86 In de Facebookgroep Last Minute Escapen werd deze kamer genoemd als aanrader om te spelen in Amsterdam, zo kwam deze op mijn Wishlist terecht en zo heb ik ‘m geboekt. De locatie zit mooi centraal waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met het ov en goed te combineren is met een dag in Amsterdam. We hadden geen hele hoge verwachtingen, maar het thema sprak ons aan en we hadden weer zin om lekker een uur te puzzelen met z’n tweeën. We werden vriendelijk ontvangen en konden na een korte introductie van het verhaal de kamer in.

We hadden pech met de techniek waardoor we na een paar minuten de kamer werden uitgehaald, na een paar tellen was de kamer gelukkig weer gereset en konden we opnieuw beginnen waardoor we er verder geen hinder van hebben ondervonden. De kamer is grotendeels lineair en heel geschikt om met twee personen te spelen. De kamer heeft een leuke afwisseling aan puzzels waar veel samenwerking voor nodig is. Ik vond de puzzels origineel en leuk bij het thema passen. De kamer zit technisch goed in elkaar en het draait echt om de puzzels, de aankleding is wat summier.
We hebben veel lol gehad met het spelen van de kamer en slechts één hint nodig gehad, wat voor mij gelijk staat aan dat de kamer logisch in elkaar zat, je uitdaagde in goed nadenken en een leuke flow had. Het meest toffe vond ik de puzzels waarbij je meerdere zaken moet combineren en met de gave eindpuzzel kom ik op een 8 uit voor deze kamer.

Toen we weg waren en over de kamer aan het napraten waren, kwamen we wel nog op een aantal feedback punten. Één puzzel hebben we per ongeluk opgelost, dat is altijd jammer, en één puzzel was zo ingericht dat hij zich drie keer herhaalde omdat het een lastige puzzel is voor sommige (grote) groepen maar zich ondanks onze juiste oplossing de eerste keer ook bij ons bleef herhalen, zonde! Deze twee dingen kunnen volgens mij nog verbeterd worden om de kamer te finetunen. Als ik langer over het verhaal nadenk vond ik dat eigenlijk niet zo sterk en had daar meer uitgehaald kunnen worden.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  53:58 min


 • Thema
 • Afwisselende puzzels
 • Samenwerking
 • Eindpuzzel
 • Twee specifieke puzzels
 • Summiere aankleding
 • Niet zo’n sterk verhaal

 

The Architect

Sherlocked
Posted on: 2022 February 20

Speciale locatie voor een leuke escape room voor twee personen

#85 The Architect heeft niet super veel reviews op Escapetalk (65) en met een 8,6 een goed cijfer maar ook niet een heel hoog cijfer. We wisten dus dat we een leuk puzzel-uurtje tegemoet gingen en de verwachtingen niet te hoog moesten leggen. De locatie is super, in het centrum van Amsterdam in de historische Beurs van Berlage. Ze hebben met deze kamer goed gebruik gemaakt van deze locatie, zowel in de sfeer als in het verhaal. Het verhaal zat verweven in de puzzels, de puzzels pasten bij de tijdsgeest maar niet alle puzzels vond ik even logisch in de kamer passen en ik denk dat ze nog meer met het thema 'de architect' hadden kunnen doen.

De kamer is lineair en daarom super geschikt om met twee personen te spelen. De kamer is niet heel uitdagend, maar bevat een leuke mix van afwisselende puzzels waarbij je uitgedaagd wordt in de samenwerking. Persoonlijk vond ik de raadsels een hele originele en leuke toevoeging.

Wij hebben een snelle tijd neergezet van 34 minuten en in die tijd zelfs soms nog even blijven hangen omdat we nét niet goed genoeg zochten. Kortom: een leuke kamer, aan te raden om lekker te puzzelen met twee (ervaren) spelers voor een leuke tweepersoonsprijs. Als feedback voor de kamer zou ik aanraden om nog een spannend muziekje toe te voegen op de achtergrond, wij vonden het zo zonder muziek wel erg stil en denken dat dit bij kan dragen aan de sfeer, spanning en gevoel van druk.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  34:00 min


 • Historische locatie
 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede tweepersoonsprijs
 • Leuk aandenken
 • Stil, muziek ontbrak
 • Niet heel uitdagend
 • Geen ontvangstruimte om na te praten

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Posted on: 2022 January 30

We hadden er meer van verwacht

#84 Met een 9,5 op Escapetalk waren onze verwachtingen hoog voor deze kamer en dit werd bevestigd met een grappige puzzel bij het toilet. Overall zijn wij helaas echter wat teleurgesteld uit de kamer gekomen.

Na een vriendelijk ontvangst en wat algemene instructies gingen we richting de kamer waar we een witte jas aan kregen en in het thema geïntroduceerd werden. We hadden gelezen dat veel mensen even op gang moeten komen omdat de puzzels een soort van verstopt zitten in het decor, en dat was bij ons ook het geval. Je ziet veel en het is lastig een beginnetje te maken. Het is een technische kamer waar lekker parallel gepuzzeld kan worden. Er zitten een aantal leuke originele puzzels in de kamer, de puzzels passen in het thema en er is samenwerking vereist. Wat ik hier specifiek kon waarderen waren de puzzels waarbij verschillende zaken gecombineerd moesten worden.

Dit was onze eerste kamer weer na de lockdown en misschien moesten wij er dus weer even inkomen, maar gevoelsmatig hebben wij erg veel hints nodig gehad waardoor de flow niet lekker was en de frustratie aanwezig.. Achteraf gezien gaf de gamemaster aan dat we weinig hints hadden gehad maar een porto veel communicatie met zich meebrengt, en dat kan ik bevestigen. Een porto vind ik eigenlijk zelden goed werken in een kamer: de porto haperde ook in dit geval (wat netjes werd opgelost) en het is niet mijn smaak als je veel in gesprek bent met de gamemaster, dat haalt mij uit het spel. Het is niet gelukt om met de puzzels die wel goed op zijn plek vielen de frustratie helemaal achter ons te laten en de euforie te ervaren bij het halen van de kamer. Ik denk dat ik hierbij ook iets in de sfeer en aankleding gemist heb.

We hebben de kamer op het nippertje maar gelukkig wel gehaald en het was leuk om vervolgens met de eigenaar de kamer na te lopen en nog even achter de schermen te kijken. De opzet van de kamer, waarbij veel net iets anders gaat dan elders, is leuk bedacht en netjes uitgewerkt. Persoonlijk vond ik de flow ontbreken voor leuk puzzelplezier en daarmee vind ik de 9,5 een te hoge waardering. Ik vind de kamer meer een 7,5 met een nette tweepersoonsprijs.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in January 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  57:50 min


 • Tweepersoonsprijs
 • Parallel puzzelen
 • Technische kamer
 • Originele puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Ontbrekende puzzel flow
 • Porto

 

Origineel concept

#83 Negen ruimtes, negen thema's, negen puzzels en iedere keer negen minuten: een origineel concept dat ons aansprak en we graag een keer wilden uitproberen. En dat alles om undercover agent te mogen worden!

Ik had verwacht dat die tijd je flink op de zenuwen zou werken, en dat is ook wel zo maar het viel me tegelijkertijd ook mee. De ruimtes zijn stuk voor stuk heel verschillend, maar allemaal heel mooi gemaakt en afgewerkt. Alle thema's zijn goed uitgewerkt en de puzzels passen perfect bij de ruimtes. Leuk hoe op deze manier in iedere ruimte een andere kwaliteit wordt getest. De kamer is daardoor afwisselend, ik vond de puzzels origineel en de puzzels vragen wat van de samenwerking. Leuk!

We hebben het erg naar onze zin gehad, maar ik heb ook wel enkele kritische noten. Als eerste vond ik het jammer dat we ons niet bewust waren dat de laatste ruimte de laatste ruimte was, je bent op een gegeven moment gewoon de tel kwijt en we gingen dus hoopvol de deur door om vervolgens te ontdekken dat we al klaar waren en terug in de hal stonden. Dit moment werd direct opgevolgd door onze 'beoordeling', een element wat super goed bij het overkoepelende thema past maar het haalde mij uit een gevoel van euforie van het halen van de kamer. Enerzijds omdat we te horen kregen dat een tweede kans die we in de kamer kregen wel werd afgerekend met de uitslag 8 van de 9 en anderzijds dat per ruimte verteld werd hoe we scoorden ten opzichte van het gemiddelde. Wat dat betreft kwam het voor mij over als goed/fout en daarmee een wel hele strenge beoordeling terwijl je op dat moment vooral graag vrolijk wilt zijn en gezellig wil napraten. Maar misschien is dat smaak.

Een mooie tegenhanger was het praatje later aan de bar waar we, volgens mij, één van de bouwers ontmoetten en er nog tips voor andere kamers werden uitgewisseld. Als ik die nasmaak van de beoordeling even opzij zet, hebben we hier een leuke en goede kamer gespeeld. Het is gewoon een heel origineel concept en daardoor een keer anders dan anders. De puzzels waren leuk om te doen en vooral de doe puzzels vond ik erg leuk. De gehele locatie kwam professioneel over en mijn interesse is gewekt voor hun andere kamers, dus ik verwacht zeker terug te komen.


Response by TheStart EscapeRooms

2022 February 28

Wow, jullie 83ste game was een succes! Leuk om te horen dat jullie ervan genoten hebben. Ik denk dat de sollicitatie voor jullie nog wel enkele uurtjes langer had mogen duren ;-) ;-) ps: we zijn minder streng geworden ;-).


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:41 min


 • Origineel concept
 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagend
 • Aankleding en sfeer
 • 81 minuten
 • Kamer was 'opeens' voorbij
 • Strenge beoordeling
 • Prijzige kamer

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Wauw, een absolute topper!

#82 Tijdens onze vorige escape roadtrip in België lag Mechelen iets te ver uit de richting, maar deze keer hebben we Het geheim van Sint Rumoldus meegepakt en het wachten was het helemaal waard. De locatie zit in het centrum en we werden vriendelijk ontvangen in de gezellige wachtruimte. Daar nam onze gamemaster ons mee in het verhaal en groeide de nieuwsgierigheid.

Het filmpje aan de start van de kamer is mooi gemaakt en lekker spannend. Daarna is de kamer niet per se spannend, zeker niet eng maar wel een beetje creepy. De kamer is uitgebreid en je hebt 70 minuten om alles te ontdekken. Ik ben echt super enthousiast over deze kamer. Het verhaal is heel sterk neergezet en ontwikkeld zich tijdens het spelen waardoor je er steeds verder achterkomt wat hier aan de hand is. De aankleding is mooi gemaakt, de sfeer goed neergezet en de puzzels passen perfect bij het verhaal en het thema. De puzzels zijn een leuke afwisseling van denken, redeneren en doen. Ze zijn origineel en afwisselend. Er wordt wat van de samenwerking gevraagd en het is mogelijk om parallel puzzels op te lossen. En iets wat ik altijd super leuk vind: er zitten verwijzingen binnen de kamer waardoor je heen en weer moet en alles bij elkaar komt. Tot slot vond ik de eindpuzzel leuk gedaan, het was echt een duidelijk slotstuk waardoor je heel bewust bent van het naderende einde en je dan ook echt de triomf ervaart van het volbrengen van de kamer.

We mochten met het napraten nog even teruglopen naar de mooie ruimtes, wat leuk was. En we kijken nu al uit naar de aankomende nieuwe experience voor onze volgende roadtrip.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:18 min


 • Uitgebreide kamer
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Verwijzingen binnen de kamer

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2021 November 28

Oprecht: niets is wat het lijkt!

#81 De reviews op Escapetalk maakten ons nieuwsgierig naar deze kamer. Op dat moment 19 reviews, dus niet super veel informatie maar het feit dat je in deze kamer net anders moet denken dan anders sprak ons aan. Na een vriendelijk ontvangst gingen we snel van start.

Ik was heel benieuwd hoe ze 'niets is wat het lijkt' hadden verwerkt om het Houdini thema neer te zetten. En ze hebben me echt verrast en dat levert een hele leuke uitdaging op! De kamer zit vol met originele en leuke puzzels. De puzzels zijn afwisselend, vragen wat van de samenwerking en de oplossingen zijn oprecht vaak niet wat je denkt dat het zou zijn. Het grappige is daardoor dat wanneer je eigenlijk gefrustreerd raakt omdat je de oplossing niet ziet, het direct helemaal vergeven en vergeten is wanneer de oplossing je echt weet te verrassen. De kamer is mooi aangekleed, er zitten een paar leuke schrikmomenten in en bijna alle puzzels passen goed bij het thema.

De kamer heeft me echt verrast en we hebben naderhand leuk nagepraat terwijl we nog een rondje door de kamer liepen.


Response by Keyhouse

2021 December 3

"...helemaal vergeven en vergeten..." :) Geweldig leuk om te lezen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:00 min


 • Niets is wat het lijkt
 • Afwisselende puzzels
 • Origineel

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 November 27

Zoooo mooi gemaakt!!

#80 Een waardige 80e kamer! Na Erzsébet lagen de verwachtingen hoog, en die zijn meer dan waar gemaakt. Het blijft een beetje een vreemde locatie waar de escape zit in de kelder, maar de hartelijke ontvangst maakt dat meer dan goed. En dan is het alleen maar grappig wanneer via de lokale groepsapp al bekend was dat een groepje meiden uit Nederland bezig is met een rondje België. De tweede (voor de rest derde) kamer tijdens dit rondje was Le Prince.

Het filmpje aan de start is mooie gemaakt en neemt je helemaal mee in het verhaal, ik hoopte zelfs even dat we in die setting zouden gaan spelen. Jammer dat dit niet het geval bleek te zijn, maar ik kan ook zeker niet zeggen dat setting een teleurstelling was: verre van! De kamer is onwijs mooi gemaakt, vanaf de allereerste ruimte. Het straalt sfeer uit en de puzzels zijn mooi ingepast in de kamer, zeker aan het begin. We hebben onze ogen uitgekeken, zo af was het, met verwijzingen naar andere escape rooms en zo vol met details. De puzzels zijn mooi gemaakt, afwisselend en leuk om te doen. Je kunt afwisselend parallel en lineair aan de slag, en er zit een goede balans in redeneren, denken en doen. En ook over de eindpuzzel ben ik zeer te spreken, dit was een mooie afsluiting.
Het enige wat ik naderhand niet helemaal kon duiden was het verhaal, waarom we waren op de plekken waar we waren en waarom sommige voorwerpen/puzzels daar bij hoorden. Dit doet geen afbreuk aan het plezier dat we gehad hebben bij het spelen, maar is wel precies de reden waarom deze kamer voor mij geen tien is (en ik op dit punt Erzsébet beter in elkaar vond zitten).

Leuk om naderhand na te kunnen praten, over de goede teamwork van deze bouwers te horen en voorzichtig een geluid op te vangen over een derde kamer op deze locatie. Wij wachten het af en komen zeker terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  69:54 min


 • Aankleding en sfeer
 • Leuke puzzels
 • Goede begeleiding
 • 90 minuten
 • Verhaal

 

Toetreden tot het genootschap

#79 Bij het koetshuis van het kasteel werden we volledig in thema ontvangen, super leuk! En nee, we kwamen niet voor de baron zelf (oeps!) maar om toe te treden tot het genootschap.

De kamer is volledig mechanisch, heeft een goede opbouw in puzzels en ruimtes, en het verhaal loopt heel mooi door. We hebben genoten van het historische thema en de puzzels die perfect op dit thema aansluiten. De puzzels vond ik origineel en afwisselend, en zetten je op een leuke wijze net op een andere manier aan het denken. Soms was een puzzel of het zoeken even een uitdaging, maar we hebben de gehele kamer een goede flow weten vast te houden en zijn toegetreden tot het genootschap!

Omdat de kamer grotendeels lineair is, zou ik max. 4 personen aanraden. Super leuk om na het spelen boven nog even na te praten met de spelleider/bouwer/kasteeleigenaar en dan te horen dat de aankleding niet alleen zo mooi was maar ook origineel en afkomstig uit het kasteel. Dat maakt de kamer nog completer. Hoe leuk is het dan ook dat hier nog een kamer in de planning staat, wij komen zeker terug wanneer we worden opgeroepen :)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  46:55 min


 • Originele puzzels
 • Aankleding en thema
 • Ontvangst
 • Goede prijs

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2021 November 22

Meespelen in een actiefilm

#78 Na goede ervaringen met The Prison Cell en The Experiment kwamen wij met hoge verwachtingen terug in Zwolle. We speelden in twee teams van vier, eerst de dames en daarna de heren: gemixte teams van ervaren en 'nieuwe' escapers. Beide groepen hebben erg veel plezier gehad met het spelen van de missie, het puzzelen én het ontsnappen!

The Great Escape zit inmiddels op een andere locatie in Zwolle en ook hier hebben ze weer een gezellige ontvangstruimte met spelletjes gecreëerd. Na een vriendelijk ontvangst en een kort introductiefilmpje wees alles verder van zelf richting de start van de kamer. Hier ontmoetten we, zoals ook andere reviews schrijven, de acteurs die ons met een razend snelle briefing het verhaal inzogen en onze missie helder uitlegden.

Deze kamer is een mooie mix van beleving en escapen. Je doel en het verhaal is het gehele spel heel duidelijk aanwezig, en de aankleding en attributen maken dit helemaal af. Door de acteurs en de gehele setting is het spannend, maar niet eng. Je voelt je op je hoede tijdens het oplossen van de puzzels doordat het ook kan zijn dat je alles opeens uit je handen moet laten vallen voor een verhaalelement. Dit versterkt de hele beleving alleen maar en doet geen afbreuk aan het puzzel-plezier wat mij betreft, ookal had ik graag nóg meer puzzels gezien. De puzzels waren afwisselend, in thema en af en toe lekker uitdagend. Ik had de indruk dat het grootste deel van de kamer lineair was, maar met een team van vier personen vond ik dat geen probleem. Er zitten enkele super toffe elementen in waardoor ik deze kamer absoluut aanraad, maar de beleving in het algemeen en het gevoel dat je meespeelt in een actiefilm is de echte reden om naar Zwolle te gaan.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  67:50 min


 • Sfeer en aankleding
 • Verhaal en thema
 • Afwisselende puzzels
 • Acteurs en beleving
 • Er hadden nog meer puzzels mogen zijn

 

Zodiac Killer

Fox in a box Firenze
Posted on: 2021 October 20

Vermakelijke kamer met originele puzzels

#76 Tijdens een vakantie in Toscane hebben we twee kamers gespeeld bij Fox in a box. Het franchise concept was bij mij nog onbekend, dus met niet al te veel verwachtingen gingen we de kamers spelen. We startten met Zodiac Killer.
Bij Fox in a box tref je meer een bedrijfsconcept dan een gepassioneerde escape room bouwer. Desalniettemin was onze gamemaster zelf ook een enthousiaste escaper en ontving hij ons hartelijk.

De introductie vond mondeling plaats in de kamer, inclusief een uitleg van het hintsysteem, de noodknoppen en afstandbediening van de airconditioning. Jammer van deze start wat mij betreft want dit helpt je niet in het verhaal te komen. Toen de gamemaster de kamer had verlaten, konden we echter wel snel van start en waren we de intro al snel vergeten.

Zodiac Killer vond ik een vermakelijke kamer. Met twee personen was er meer dan voldoende te puzzelen, zowel lineair als parallel. Er zaten een aantal leuke elementen in, de puzzels waren in thema en een aantal puzzels waren erg origineel en had ik nog niet eerder gezien. De kamer had een leuke afwisseling tussen slotjes en het gebruik van techniek en de aankleding nam je mee in het verhaal.

Met één enkele hint hebben we weten te ontsnappen. Jammer tot slot dat dit door dezelfde deur is als je binnenkomt, dat past niet logisch in het verhaal, en dat je voor hints rechtstreeks praat met de gamemaster. Alles bij elkaar genomen geen enorm uitgebreide en meeslepende kamer, maar wel een erg leuke puzzel ervaring en uitdagend voor twee personen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  47:18 min


 • Originele puzzels
 • Samenwerking nodig
 • Uitdagende kamer voor 2 personen
 • Goede prijs
 • Geen ruimte om na te praten
 • Hintsysteem
 • Introductie in de kamer

 

Tesla's Mystery

Fox in a box Firenze
Posted on: 2021 October 20

Origineel thema, leuk uitgewerkt

#77 Tijdens een vakantie in Toscane hebben we twee kamers gespeeld bij Fox in a box. Het franchise concept was bij mij nog onbekend, dus met niet al te veel verwachtingen gingen we de kamers spelen. Als tweede speelden we Tesla's Mystery.
Bij Fox in a box tref je meer een bedrijfsconcept dan een gepassioneerde escape room bouwer. Desalniettemin was onze gamemaster zelf ook een enthousiaste escaper en ontving hij ons hartelijk.

De introductie vond mondeling plaats in de kamer, inclusief een uitleg van het hintsysteem, de noodknoppen en afstandbediening van de airconditioning. Jammer van deze start wat mij betreft want dit helpt je niet in het verhaal te komen. Toen de gamemaster de kamer had verlaten, konden we echter wel snel van start en waren we de intro al snel vergeten.

Tesla's Mystery vonden wij uiteindelijk de leukste kamer van de twee (we speelden hier ook Zodiac Killer), door de uitdaging en het thema. Ondanks dat je start in een hotelkamer staan de uitvindingen en onderzoeken van Tesla centraal. Dit is op een leuke manier verwerkt door de kamer en in de puzzels. Ik vond deze kamer persoonlijk nog mooier aangekleed en we werden flink uitgedaagd in het puzzelen, waarbij we het onszelf soms misschien ook onnodig ingewikkeld hebben gemaakt. Ook hier passen de puzzels goed in thema, zitten er originele elementen en puzzels in verwerkt en hebben we ons goed vermaakt.

Netals bij Zodiac Killer heeft het hintsysteem met rechtstreeks praten met de gamemaster niet onze voorkeur, maar het ontsnappen via de deur van binnenkomst was in deze verhaallijn wel iets logischer. Kortom, leuk gepuzzeld voor een leuke prijs en een leuke uitdaging voor twee personen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:09 min


 • Originele puzzels
 • Leuk uitgewerkt thema
 • Uitdagende kamer voor 2 personen
 • Goede prijs
 • Hintsysteem
 • Intro in de kamer
 • Geen mogelijkheid tot napraten

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2021 October 2

Nog steeds een kamer voor je wishlist

#75 Al langere tijd stond deze kamer hoog op mijn wensenlijstje, maar door de locatie was het er nog niet eerder van gekomen. Vandaag hadden we daarom speciaal een ochtendje Bunschoten gepland om De Meisjeskamer te komen spelen.

Ik had hier gelezen dat je niet persoonlijk ontvangen wordt, maar dat vond ik reuze meevallen omdat je met heldere instructies wordt ontvangen en al snel stond een enthousiaste game master ons te woord. En even later werden we naar de kamer gebracht.

Door goed gebruik van muziek, volume en setting kom je direct in het verhaal en de onheilspellende sfeer. En dit weten ze gedurende de kamer goed vast te houden, met leuke schrikmomenten, spanningsopbouw en een fantastisch dramatische afsluiting aan het einde. Los van het neerzetten van de sfeer en de aankleding, is de kamer lekker uitgebreid en gevuld met leuke puzzels. Op één puzzel na waar we even op bleven hangen, liep de kamer voor ons lekker en zorgen licht en subtiele hints voor een goede flow. De puzzels zijn afwisselend en een groot deel van de puzzels zijn leuk bedacht in het thema.

Het is een super leuke kamer geweest om te spelen. Deze kamer kan nog steeds goed mee ondanks zijn leeftijd (2015). Bij het napraten kan ik alleen niet het hele verhaal volgen of navertellen, op hoofdlijnen wel maar op sommige onderdelen begrijp ik de logica eigenlijk niet. En dan is het jammer dat je niet uitgebreid met een bouwer, eigenaar of gamemaster na kunt praten. Dat vind ik jammer, want inmiddels waardeer ik het napraten over de kamer en het uitwisselen van tips ook als onderdeel van het hele uitje. Wat hier wel origineel en leuk is, is het terugkijken van de beelden.
Tot slot is de wachtruimte leuk en kun je daar nog lekker een potje tafeltennis of pool spelen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer
 • Spanning
 • Beelden terugkijken
 • Uitgebreide kamer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Napraten

 

The Mad Magician

MJ Escape
Posted on: 2021 September 25

Onwijs leuk gepuzzeld

#74 Met ondertussen best wat escapes op de teller merk ik dat je kamers anders gaat kiezen en plannen. Waar je bij het spelen van een kamer ieder half jaar of kwartaal met super hoge verwachtingen de aller leukste probeert uit te kiezen, zoek je bij fanatieker en regulier escapen breder naar leuke kamers. En daarvoor hebben we in Dordrecht een super leuke puzzel kamer gevonden.

We hadden hier op escapetalk al gelezen dat The Mad Magician een klassieke escape is en we hadden reeds de nieuwere kamer, The Boss, gespeeld. Dus met niet te hoge verwachtingen wat betreft techniek, aankleding en verhaal zijn wij lekker een uur gaan puzzelen. We hebben The Mad Magician met zijn tweeën gespeeld en dat raad ik ervaren escapers voor deze kamer ook echt aan. Op die manier heb je lekker veel puzzels op te lossen én krijg je alles van voor tot achter mee.

De kamer is leuk in thema en zit vol met puzzels, maar dan echt vol! Bij binnenkomst weet je niet waar je kijken en beginnen moet, maar als je dan eenmaal het begin hebt dan zit de kamer logisch in elkaar en volgen de puzzels elkaar goed op. Opvallend goed in deze kamer vind ik de afwisseling in de soorten puzzels, daar heb ik van genoten. En hoe leuk is het dan als je achteraf te horen krijgt hoe goed je elkaar aanvult als team en dat we de kamer gespeeld hebben zoals deze bedacht is.

Tot slot hebben we ook erg leuk nagepraat en met een maandrecord op zak met een goed gevoel Dordrecht verlaten. In relatie tot andere recentere kamers geef ik deze kamer een 7,5, maar deze kamer is absoluut het spelen waard: als beginnersgroepje of als twee ervaren spelers.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  35:43 min


 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Gezellige begeleiding
 • Lineair en parallel puzzelen

 

Boshut 17

Locks & Keys
Posted on: 2021 September 19

Lekker puzzelen in een vervloekte boshut

#73 Deze kamer adverteert zich als de engste escape room van Nederland, gelukkig hadden de reviews hier dit al genivelleerd want hiermee worden jammer genoeg verkeerde verwachtingen en daarmee teleurstelling gecreëerd. Dat is zonde, want het is een vermakelijke kamer.

Wij hebben deze gespeeld met mijn oom en nichtje, twee minder ervaren escapers, en daarvoor is deze kamer zeer geschikt. Voor ervaren escapers zou ik aanraden om deze kamer met z'n tweeën te spelen. De kamer is niet heel uitgebreid, maar wel leuk aangekleed en bevat veel leuke en afwisselende puzzels. Vooral de verwijzingen binnen de kamer en het gebruik van techniek vind ik grote pluspunten.

Ik ben kritischer over de filmfragmenten in de kamer. Deze zou ik helemaal achterwege laten als ik de makers was, want het voegt in de huidige vorm maar weinig spanning toe en zegt in zekere zin een heleboel voor dat je ook eenvoudig zelf uit kunt vogelen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Escaped: Yes  32:34 min


 • Aankleding
 • Verwijzingen in de kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede service: drankje voor het nieuwe maandrecord
 • Overzichtelijke kamer
 • Filmpjes in de kamer

 

Enigma

Escape010
Posted on: 2021 September 12

Mindere puzzelervaring dan gehoopt

#72 Een tijdje geleden heb ik Book of Mystery gespeeld bij Escape 010. Dat was een leuke puzzelervaring en op basis van de reviews had ik een vergelijkbare ervaring verwacht bij Enigma. Je vindt bij Escape 010 niet een super hoog afwerkingsniveau, licht- en geluidseffecten of wow-momenten, maar wel leuke aankleding en veel puzzelplezier. Met een instructie over samenwerking, communicatie en parallel puzzelen ging onze 70 minuten van start.

Waar bij Enigma goed over nagedacht is, is dat de tijd stil gezet wordt bij filmfragmenten. De spanning en de verhaallijn uit de filmpjes werden voor mijn gevoel alleen niet voldoende vastgehouden tijdens het spel. Maar dat heb je niet altijd door als je lekker aan het puzzelen bent. En dat was voor driekwart van de kamer goed geregeld. Leuke en afwisselende puzzels, en ook de start vond ik leuk gedaan. Wat mij betreft waren sommige puzzels alleen wel erg lang en ik was op het verkeerde been gezet wat betreft de samenwerking en het parallel puzzelen.
Maar de uiteindelijke reden dat deze escape tegenviel voor mij zat in het einde. Door een instructie uit één van de filmpjes kwam ik op een plek terecht waar ik nog helemaal niet hoefde te zijn. Hierdoor heb ik niet alleen de eind puzzel gemist, maar ook 10 minuten staan wachten. En daar kwam aankleding bij dat op een puzzel leek en het feit dat we daarna de kamer al volledig volbracht hadden. Misschien stond ik op de verkeerde plek en heeft dat mijn ervaring erg beïnvloed. Maar tegelijkertijd vind ik toch dat een kamer je hierin zou moeten sturen. Wat dat betreft denk ik dat met een aantal wijzigingen en ook toevoegingen aan het einde om het verhaal rond te maken, de kamer nog verbeterd kan worden.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  58:56 min


 • Leuke start
 • Lekker puzzelen
 • Tijd stil bij filmfragmenten
 • Verhaal/storyline
 • Lange puzzels
 • Plotseling einde

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2021 August 29

Topper van deze locatie

#71 Forsaken escape is ontzettend goed in het gebruik maken van de locatie in de kamers die zij bouwen, en ook in The Clinic versterkt dit de sfeer in de ruimtes. Maar dan nog met dat tikje spanning en uitdaging extra wat dit voor mij de beste van de drie kamers maakt op deze locatie. De kamer neemt je mee in het verhaal en dit wordt mooi aangevuld met beeld en geluid. Er is geen acteur, maar je bent ook nooit alleen en dat maakt de kamer op een leuke manier spannend.

De puzzels zijn bijna allemaal passend in het thema, op sommige momenten echt uitdagend en ook origineel. Je kon op punten parallel puzzels oplossen, wat wij maar beperkt gedaan hebben, ook omdat tegelijkertijd er veel van de samenwerking gevraagd wordt en dat maakte dat ik alles van de kamer heb meegekregen. Super!

We hebben absoluut genoten en van mij had het zelfs nog wel langer mogen duren. Met twee personen kan ik mij voorstellen dat je de 75 minuten nodig hebt, maar voor een groep met vier ervaren spelers moet je niet een extra uitgebreide kamer verwachten: wij hebben het in ieder geval binnen 60 minuten gehaald. Aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  51:34 min


 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema
 • Uitdagende puzzels
 • Spanning en sfeer

 

Gave kamer, maar beter met een klein groepje

#70 Na een dag escapen (voor het eerst vier kamers) in België, de dag erna het weekend afgesloten met Catch me if you can in Eindhoven. Deze kamer stond al lang op ons wensenlijstje en dan stijgen de verwachtingen. Het leukst is als je zonder verwachtingen een kamer in gaat, maar hier is dat helaas niet gelukt. Want naast de goede verhalen, verwachtte we met deze titel ook een link met de film...dat was helaas niet het geval.

Wat ik ook erg jammer vond is het aantal spelers in relatie tot de grootte van de ruimtes. Omdat de kamer voor 3 tot 7 personen is, lijkt 5 personen geen gek aantal. Ik zou echter deze kamer het liefst met twee (kan helaas niet) of drie gespeeld hebben. Want ik en met mij een tweetal andere teamleden heeft echt een deel van de ervaring gemist. Bij escapen mis je vaak wel een puzzel of enkele details, maar in dit geval ging het om een belangrijk spel element en dat vind ik echt heel jammer. Zeker omdat de kamer zo vet was, dan wil je gewoon alles zien! Want de kamer is gevuld met leuke en afwisselende puzzels die in het thema passen. Je moet goed denken, rekenen, zoeken en handelen. Mooi gebouwd, met oog voor detail en we hebben veel lol gehad!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:18 min


 • Afwisselende puzzels
 • Gaaf decor
 • Persoonlijke ervaring
 • Verhaal ontwikkeling
 • Jammer dat er geen gelegenheid is om na te praten
 • Volledige ervaring
 • Geen raakvlakken met de film

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2021 August 7

Oudere, maar nog steeds super lekkere kamer

#66 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

We begonnen bij Erzsébet in Retie. Na een enthousiaste ontvangst en wat praktische informatie gingen we de kamer in. Aan het filmpje vooraf kun je goed merken dat de kamer al een tijdje meegaat, maar in de kamer zelf was de aankleding en het onderhoud zo goed gedaan dat je dit absoluut niet merkt. De kamer is lekker mysterieus, met een bijpassende sfeer door licht en geluid. Ik heb erg genoten van de afwisselende puzzels die je uitdaagden in de verschillende manier van denken, het zoeken, communiceren en samenwerken. Mooi gemaakt en leuke elementen, en bovenal liep de kamer lekker! We zagen de logica en hadden een goede flow. En dan heb ik absoluut geen moeite met hangsloten e.d. die ook bij het historische karakter van de kamer passen. Tot slot leuk nagepraat met de gamemaster/eigenaar (?), een echte enthousiasteling die ons op een grappige manier feedback gaf, leuk over de kamer vertelde en ervaringen uitwisselde. Ik kom zeker terug voor Le Prince!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  47:15 min


 • Aankleding en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede puzzels
 • Verwijzingen in de kamer
 • Enthousiaste gamemaster

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2021 August 8

Waar is Rita nou?!

#69 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

We sloten de dag af met de Verdwijning van Rita Jacobs bij Escape Hotel. Leuk hoe je in dit sfeervolle pand je direct vanaf binnenkomst in een hotel waant. De enthousiaste eigenaar deed direct aan verwachtingsmanagement omdat de kamer is gebouwd op het moment dat zij zelf nog weinig kamers gespeeld hadden, en de puzzels daardoor anders konden zijn dan je zou verwachten. Ik weet niet of de getemperde verwachtingen het effect versterkten, maar ik vond de kamer super leuk.

De kamer én de puzzels zijn helemaal in thema. Een hotel is inmiddels niet zo origineel meer, maar door hoe de puzzels verscholen waren in de ruimte ervaar je echt het hotelgevoel en dat is heel goed gedaan. De puzzels zijn inderdaad anders en daarmee origineel. Soms moet je echt even anders denken, goed kijken, zoeken en uitproberen. De afwisseling in de puzzels is tof. En voor die ene paar hints, hadden we met de gamemaster afgesproken dat hij ons eerst zou vragen of we graag een hint wilden ontvangen: top! Ik ben een paar keer flink geschrokken en dat maakte de beleving voor mij af. De kamer liep lekker en we hebben erg veel plezier gehad! Terug in de mooie receptie van het hotel, hebben we nog even leuk nagepraat met de gepassioneerde eigenaar. Als Escape hotel inderdaad die tweede kamer gaat bouwen, dan kom ik ook hiervoor terug! :)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:24 min


 • Origineel
 • Verscholen puzzels
 • Schrikmomenten
 • Enthousiaste eigenaar
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2021 August 7

Echt wauw, wat een decor...maar die kabels

#68 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

Voordat we als derde kamer van de dag, Jumanji, gingen spelen hadden we nog wat tijd en dan ben je bij The Missing Link aan het goede adres. De combinatie van escapen en een bordspelcafé is echt top, twee hobby's van mij. Dus we hebben eerst nog een leuk potje Tiny Towns gespeeld voor de start.

Eén persoon start apart, dat was ik, en dat was wel even spannend. Maar al snel kun je lekker samen verder puzzelen. De kamer is gebaseerd op beide films. Ik had zelf de tweede niet gezien en ook voor teamgenoten die beide films helemaal niet kenden was dat geen probleem. Ik was echter heel benieuwd hoe ze het jungle thema neer zouden zetten en ik ben echt verrast, dit was bovenverwachting en ik ging van de ene 'cool' naar de andere 'wauw'. Daarnaast herken je de film echt terug in de kamer, en dat was heel gaaf: dus ik zou wel aanraden de eerste film te kijken. De kamer is uitgebreid, de aankleding is tof en je waant je echt even ergens anders. De puzzels zijn afwisselend, origineel en hebben een hoog doe gehalte waarbij alles elektronisch gaat.

En daarmee komt de grote MAAR. Ik las het hier ook in andere reviews en dit is helaas echt waar, de kabels hangen los aan het plafond, in het zicht en zelfs in handbereik. Waarbij de witte stekkerdoos met rode knop echt het toppunt was. Naast dat we het idee hadden dat door het zicht van sommige kabels en magneten onderdelen van het spel het niet deden (wat niet het geval was), haalt dit je uit de beleving. Ontzettend jammer, want het is zo gemakkelijk te verhelpen.

We hebben naderhand leuk nagepraat met de enthousiaste eigenaresse, maar - eerlijk is eerlijk - we hebben het onderwerp niet helemaal aan durven snijden toen het gesprek al snel over andere gave kamers ging. Ik hoop heel erg dat ze dit voor volgende groepen aan gaan pakken, wat het is zo zonde. Dan is kamer namelijk helemaal af. Dat ze hier kamers kunnen bouwen staat voor ons namelijk ook wel vast en ik kom zeker terug voor Till death do us part!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  56:49 min


 • Bordspellencafé
 • Aankleding, echt knap!
 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Opbouw
 • 70 minuten
 • Kabels, kabels, kabels, stekkerdoos, kabels, ...

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2021 August 7

Hele mooie, maar iets minder logische kamer

#67 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

Als tweede kamer van de dag zijn we naar Zoersel gegaan voor Hunting Season. Door de foto's van deze kamer had ik al hoge verwachtingen van de aankleding en de sfeer, en deze verwachtingen zijn absoluut waargemaakt. De kamer ziet er mooi uit en bevat elementen die je in een jagerswoning verwacht of kunt plaatsen. De logica van de puzzels en de kamer vond ik echter velen malen minder. Er waren puzzels die niet pasten in het thema of de ruimte, maar ook de opeenvolging van ruimtes in het verhaal en de afmetingen van doorgangen zijn niet logisch. En dan merk je dat als de hele groep de logica wat mist je de flow kwijt raakt. Dat is zonde voor de totaalervaring. Maar het is desalniettemin een hele leuke kamer om te spelen. Dit komt door de aankleding en sfeer met spannings- en schrikelementen. Maar vooral door de leuke en afwisselende puzzels, die variëren van goed zoeken, doen, kijken en door redeneren. Misschien hebben we hier tot slot wel een enthousiaste gamemaster gemist, maar ik kom zeker terug voor The Toy Factory!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  51:28 min


 • Aankleding en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen in de kamer
 • Spanningselementen
 • Logica
 • Kleine doorgangen

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2021 July 31

Te hoge verwachtingen voor een kamer die naar ons gevoel niet helemaal lekker liep

#65 Door de hoge cijfers op escape talk, onze leuke ervaring bij de Juwelier van de onderwereld en de film Now you see me! hadden we hoge verwachtingen voor deze kamer. Misschien iets te hoog, want we kwamen wat teleurgesteld uit de kamer. De 70 minuten is terecht gekozen en zeker met twee personen heb je die tijd hard nodig, want er moet veel gebeuren.

De Kamer heeft leuke en herkenningsmomenten uit de film, toch vonden wij de aankleding wat summier. Bij het spelen van de Juwelier hadden we al gehoord dat er beperkingen zijn aan wat ze mogen met het pand, en dat beperkt de mogelijkheden met de aankleding. Wij denken echter dat er nog meer mee gedaan zou kunnen worden. Daar waar we het bij de Juwelier nog vonden passen in het thema, vonden we dat hier afbreuk doen. Maar het gebrek aan dat fijne euforische gevoel aan het einde van een kamer kwam vooral doordat we geen flow te pakken hadden. Soms heb je je dag niet helemaal waardoor je dingen over het hoofd ziet, maar bij deze kamer vonden we sommige elementen gewoon niet logisch of logisch op elkaar volgen.

Wanneer je dat hebt is de spelbegeleiding des te belangrijker. Het meest ideaal is een gamemaster die precies aanvoelt wanneer je gefrustreerd raakt en dan je met een tip op weg helpt. Nu waren we op momenten echt het spoor bijster en weer op andere momenten kregen we zo snel een tip dat we een opgehaast gevoel kregen en het idee dat we erg achter liepen op schema. Jammer. En dan helpt het natuurlijk ook niet als de techniek op twee (en een derde niet zo cruciaal moment) door waterschade niet helemaal doet wat het zou moeten doen.

Nu klinkt deze review misschien erg negatief maar we hebben wel weer lekker kunnen escapen (binnen de tijd :)). In vergelijking met de Juwelier liep de Juwelier bij ons veel beter en had ik van deze kamer een hoger niveau verwacht. Ik zou ze denk ik als vergelijkbaar omschrijven en denk dat met de genoemde punten op een gemakkelijke manier deze kamer nog verder verbeterd kan worden.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  64:03 min


 • Afwisselende puzzels
 • Herkenning uit de film
 • Aankleding
 • Technisch mankement
 • Aanvoelen van het geven van tips

 

Verhaal ontrafelen

#64 Na het spelen van The Hangover teruggekomen voor Senses en ter plekke overgehaald om ook The Sleepover te spelen. Qua type kamer lijken The Hangover en The Sleepover meer op elkaar en is Senses echt van een ander soort. Ten opzichte van The Hangover heeft The Sleepover ook niet het hoogste afwerkingsniveau maar wel een beter hintsysteem. Vier is een mooi aantal personen om deze kamer gedeeltelijk lineair en parallel te spelen, maar ook met twee personen denk ik dat het goed kan. Bij ons liep de kamer lekker en hebben we een mooie tijd neergezet. Ik vind het leuk dat bij de kamer het verhaal ontrafelt moet worden tijdens het spelen en bijna aan het eind maakt een fun element het overwinningsgevoel helemaal af. Ook bij deze kamer hadden we een leuke host (zelfde als bij Senses) die ons enthousiast begeleide en zelf ook de nodige escape-ervaring had. Leuk om zo ervaringen uit te wisselen en te praten over escapen. Ook leuk dat ik tussen de kamers door nog even mee mocht kijken bij een andere groep die The Hangover speelde. Leuke middag gehad in Winterswijk :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:49 min


 • Uitgebreide kamer
 • Verhaal ontwikkeling
 • Fun element
 • Afwerking

 

Een kamer met een andere draai

#63 Na een originele start, die ik nog niet eerder zo heb meegemaakt, gingen we in vol ornaat de behandeling in. Het thema rondom de zintuigen wordt helder neergezet en is een duidelijke rode lijn door de kamer. Hierdoor zijn de puzzels lekker afwisselend. Het is absoluut een leuke kamer. Ik vond echter de flow tussen de puzzels minder goed lopen waardoor er een soort mini pauzes ontstaan, dat vond ik jammer. Ook heb ik het idee dat er nog meer uit de ruimtes gehaald kan worden met meer aankleding in thema en het toevoegen van sfeer door middel van licht en geluid, het is op dit moment erg functioneel en klinisch. Ik ben het daardoor niet eens met de enorm hoge cijfers op escape talk (9,5). De service en het enthousiasme van onze host maakte echter veel goed! Leuk om de kamer naderhand nog door te lopen en ook even achter de schermen te kijken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  57:11 min


 • Thema
 • Afwisselende puzzels
 • Originele start
 • Aankleding (klinisch)
 • Flow

 

Thema-twist

#62 Van te voren had ik wat betreft het thema een ander type kamer verwacht. Deze twist, die overigens volledig aansluit bij het thema, vind ik leuk bedacht. De intro, de verhaalontwikkeling en het contact met de spelleiding passen goed bij het thema. Ook het vele speur(zoek)werk is passend. Ik las het hier in de reviews echter al vaker en sluit me er bij aan dat het wel erg veel zoeken is. Dit zorgt voor wat 'dode' momenten in het spel: de momenten dat je je afvraagt of je nu alles hebt en goed moet puzzelen of dat je nog niet goed genoeg gezocht hebt. Dat haalde ons uit onze flow en dat vind ik zelf jammer. De puzzels daarentegen waren (ondanks het beperkte aantal in verhouding tot het zoeken) afwisselend en in thema. Mooie mix van techniek en slotjes. Je ziet hierin dat de kamer al wat ouder is, maar dat doet niets af aan de ervaring, wel vind ik dat de kamer op punten wat onderhoud verdient in het afwerkingsniveau. De kamer is tot slot goed te doen met z'n tweeën en we hebben naderhand leuk nagepraat met een enthousiaste eigenaar/bouwer.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in June 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:43 min


 • Thema-twist
 • Afwisselende puzzels
 • Wijze van tips geven
 • Leuk nagepraat
 • Afwerking/onderhoud
 • Hoeveelheid puzzels

 

The Contamination

Forsaken escape room
Posted on: 2021 June 21

Nieuw record - leuke twee persoonskamer

#61 Na onze goede ervaring bij The Classroom zijn we teruggekomen voor The Contamination! We spelen graag kamers met z'n tweeën, dus extra leuk als een kamer hier speciaal voor gebouwd is en de prijs daar ook bij past. De kamer is gebouwd in de oude bunker van Deventer en hier hebben ze het thema van de kamer super goed op aan laten sluiten. Hierdoor is de aankleding in de kamer en daarmee de sfeer passend én authentiek! De kamer begint met een leuk gemaakt filmpje die je goed in het verhaal brengt en daarna start het puzzelen. De puzzels zijn leuk bedacht, afwisselend en passend in het thema, van doe- en combineer-puzzels tot redeneer-puzzels. We zijn geen enkel slotje tegengekomen en je werd op punten uitgedaagd in de samenwerking en communicatie. Leuke en logische kamer, waardoor wij er doorheen vlogen. De kamer is nog niet zo lang open, waardoor we met onze snelle tijd direct het record hebben neergezet. Voor ons had de kamer dan ook nog iets uitdagender mogen zijn met meer puzzels en we denken dat de spanning met licht en geluid nog verder opgebouwd kan worden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  35:48 min


 • Sfeer en aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Prijs passend voor 2 personen
 • Filmpjes met toegevoegde waarde

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 June 5

Verwachtingen overtroffen

#60 Bij binnenkomst kom je direct in de stemming en wordt de sfeer goed neergezet, en niet alleen de sfeer: je ziet direct dat het afwerkingsniveau weer super hoog is! Na een praatje vooraf en onze bekentenis dat we best zenuwachtig zijn om met twee personen Molly te gaan spelen, gaan we van start. We weten dat het aanpoten wordt, maar Loran drukt ons ook op het hart om te genieten.
Dat laatste was voor mij echt dé tip, dat maakte dat ik het verhaal goed mee kreeg en dat we ons fanatisme soms even los konden laten wanneer een ruimte helemaal duister werd. We hebben genoten van begin tot eind. De afwerking is goed, de aankleding en sfeer (met licht en geluid) is top en het verhaal ontvouwt en ontwikkelt zich voor je. De verwijzing naar de Efteling begrijp ik nu op meerdere manieren, en het is gewoon weer heerlijk en afwisselend puzzelen. En als je dan denkt dat je het einde hebt bereikt: dan komt er nog een toetje :) Molly's game is een absolute aanrader en als ervaren speler (als ik dat mag zeggen na 59 kamers?) ook goed te doen met twee personen, het verzekerd je er zelfs van dat je niks van deze fantastische ervaring mist!

Loran hebben we tot slot nooit eerder mogen ontmoeten bij Cooper of Flight, en daar hebben we destijds ook eigenlijk niet echt na kunnen praten. Dat was deze keer wel anders. Erg leuk om naderhand het hele verhaal met elkaar te doorlopen, om alle puzzelstukjes op de plek te laten vallen. En natuurlijk om te horen over het bouwproces en ervaringen uit te wisselen over het spelen van andere kamers. Wij hopen uiteraard dat dit niet de laatste kamer was, want dan komen wij zeker terug.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  71:32 min


 • 80 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Wow-effect

  down-the-hatch

Leuke escape om er weer in te komen

#59 Na de lange sluiting van escape rooms door corona vandaag weer fijn een kamer kunnen spelen! De sfeer van een café is in deze kamer leuk neergezet en de puzzels passen goed in het thema. We hadden soms wat verwarring in de volgordelijkheid, maar dat zegt juist hoe leuk je parallel kon puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer neergezet zijn. De soorten puzzels, sleutel- en cijferslotjes vond ik wat minder origineel waardoor de kamer wat ouder aanvoelt. Wel een kamer met een leuke afwisseling wat betreft moeilijkheidsgraad in de puzzels en leuk gebruik van licht en geluid. Een leuke kamer om er weer in te komen na lange tijd niks.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  45:38 min


 • Café sfeer
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Puzzels in thema
 • Leuke foto aan het eind
 • Afwerking
 • Originaliteit in puzzels

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2020 December 6

Alles goed in thema

#58 We hadden hoge verwachtingen toen we vandaag Soup du Jour gingen spelen. Mogelijk in mijn geval iets té hoge verwachtingen? De kamer hoort thuis in het klooster en sluit aan op de eerste kamer op deze locatie, dat is leuk gedaan en er komen authentieke elementen uit het klooster terug. Alles was logisch in het restaurant-thema en ook de puzzels pasten perfect in het verhaal. We gingen goed door de kamer heen en hadden nog bijna een kwartier tijd over. Toch had ik minder de adrenaline kick zoals ik dat wel eens na andere kamers heb en ik weet niet helemaal waar dat aan lag. Misschien had ik gewoon niet 100% mijn dag want de kamer is uitgebreid, de puzzels afwisselend en er zaten verschillende coole en verrassende elementen in de kamer. Wel denk ik dat de spanning voor mij nog iets meer had gekund door met licht en geluid te spelen, ik zat wat minder in het verhaal dan bij Bloody Mary en het einde was voor mij niet helemaal logisch (abrupt einde). Daarnaast zaten er twee momenten in de kamer dat je even mee wordt genomen in het verhaal en niks kunt doen, dit duurde (gevoelsmatig) zo lang dat ik uit de puzzel-flow raakte: jammer wat mij betreft.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  61:38 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Té lange verhaal elementen
 • Einde

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2020 November 22

Heel mooi gebouwd, een echte beleving

#57 Na onze positieve ervaringen bij The Freakshow en The Honeymoon Hotel, hebben we drie extra teamgenoten opgetrommeld om The Orphanage te spelen. Deze extra personen had je ook wel nodig voor de samenwerkingselementen, maar door de lineaire opzet zou ik niet met meer dan 4-5 personen gaan spelen. Dit zou ik dan direct ook het enige minpunt van de kamer willen noemen, want wat is dit mooi gebouwd en een ontzettend uitgebreide kamer. Vanaf het lopen naar de kamer tot en met het verlaten van de kamer, begeef je je in een andere wereld. Het weeshuis zit logisch in elkaar en bevat heel veel puzzels. De afwisseling van de puzzels was goed, de puzzels pasten binnen het thema en de flow was goed waarbij het licht je door de kamer leidde. En als je dan denkt dat je er bent, dan komt er nog meer: super! Een hele goede eindpuzzel wat ons betreft die de kamer helemaal afmaakt. Op één onderdeel van de kamer begrepen we de logica binnen het verhaal niet helemaal, dit zou ik graag als feedback willen meegeven. Waarbij je bij The Honeymoon Hotel het verhaal van de kamer vooraf nog kreeg te lezen miste ik dit bij The Orphanage, dat zou de kamer nog sterker maken. Mede hierdoor vind ik de The Honeymoon Hotel nog net iets beter, maar ook The Orphanage is een absolute aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:20 min


 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Lineair

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2020 November 13

Leuk thema: het klaslokaal

#56 Bijzonder aan deze kamer is dat deze wordt aangepast op het aantal spelers. Super goed over nagedacht, maar ik moet wel zeggen dat ik direct dacht 'wat hebben we gemist?' en kijkend naar onze tijd hadden we er best een paar extra puzzels bij gewild. Maar hoe het is weggelaten, deed het absoluut geen afbreuk aan het spel.

De logica en flow in de kamer is super goed. Alle puzzels passen in het thema en er zit een leuke afwisseling in rekenen, taal en doe-puzzels. Wat ik vooral leuk vond is dat het verhaal zich in een klaslokaal afspeelt, eens iets anders dan een huis- of slaapkamer. De spanning van het mysterieuze thema vonden wij bij het spelen meevallen en de aankleding had van ons ook nog wat meer gemogen, maar daarin zie je gewoon dat de kamer al iets ouder is. Het doet niet af aan het spelplezier dat we gehad hebben en de nieuwsgierigheid die is gewekt voor de nieuwe kamer en de kamers die nog gebouwd gaan worden!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  41:18 min


 • Logica en flow
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels

 

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken

  Thomas1221

Operation Submarine

The Circle Escaperoom
Posted on: 2020 November 9

Uitdagende kamer voor twee personen

#53 Vandaag hebben we voor het eerst twee kamers achter elkaar gespeeld, wat ons betreft een echt succes! We zijn begonnen met Operation Submarine en hebben daarna Operation Source Code gespeeld. Deze volgorde werd hier in de reviews en door de eigenaar aangeraden. Op deze manier was het verhaal chronologisch, maar hierdoor zat er ook een opbouw in het niveau van de kamers.

Operation Submarine begint super sterk met een mooi gemaakte introductie film en de kamer was leuk om te spelen. De afwerking had misschien nog wat strakker gekund en de logica in de puzzels sloot niet altijd aan op onze logica, waardoor we niet helemaal in de flow kwamen. Het werd daardoor echter wel zenuwslopend en spannend tot het eind of we het gingen halen. We hebben lekker gepuzzeld en zijn erg positief over de variatie in puzzels en de vele techniek. En tot slot, een super goede prijs-kwaliteit verhouding.
(In tegenstelling tot wat hier op escape talk staat, is de kamer gewoon 60 minuten)


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  58:24 min


 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagend
 • Techniek
 • Introductie film
 • Prijs-kwaliteit
 • Afwerking en aankleding

 

Inbreken in een datacenter

#54 Vandaag hebben we voor het eerst twee kamers achter elkaar gespeeld, wat ons betreft een echt succes! We zijn begonnen met Operation Submarine en hebben daarna Operation Source Code gespeeld. Deze volgorde werd hier in de reviews en door de eigenaar aangeraden. Op deze manier was het verhaal chronologisch, maar hierdoor zat er ook een opbouw in het niveau van de kamers.

Ook Operation Source Code begint super sterk met een mooi gemaakte introductie film en heeft dezelfde goede prijs-kwaliteit verhouding. De briefing van de missie is hier nog meer een beleving dan bij de Submarine en je krijgt een USB mee voor je missie. Wat ons betreft een leuk element als rode draad door de kamer. De puzzels zijn hier veelal passend in het thema en volgen elkaar logisch op waardoor we goed in de flow kwamen. Leuk doe-element in de kamer, een goede datacenter setting en leuk ontsnapping-einde. Ook hier had voor ons de aankleding nog iets verder uitgebreid kunnen worden, maar dit doet geen afbreuk aan het puzzel plezier. Aanrader.
(In tegenstelling tot wat hier op escape talk staat, is de kamer gewoon 60 minuten)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:07 min


 • Technische puzzels
 • Verhaal
 • Prijs-kwaliteit
 • Aankleding

 

Book Of Mystery

Escape010
Posted on: 2020 October 31

Aanrader voor lekker puzzelen met 2 personen

#52 Na een kort geluidsfragment gingen we op zoek naar hét boek. Ondanks dat al vrij snel duidelijk is wat er nog meer gaat komen, is het een uitdaging om dit te volbrengen. De kamer is erg parallel opgezet, waardoor er veel tegelijkertijd opgelost kan worden en het een zoektocht naar de verbanden is. Wij vonden de puzzels erg leuk en goed bij het thema van een oude en mysterieuze bibliotheek passen. De hangsloten en code pads waren echter erg opvallend en vonden wij niet altijd bij het thema passen. Ook de afwerking had van ons nog wat strakker gemogen en de sfeer spannender. Van de variatie in de puzzels, de parallelle opbouw en de vele verwijzingen hebben wij echt enorm genoten. Tot slot een goede prijs-kwaliteit verhouding en met deze prijs ook leuk om te spelen met twee personen!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  50:23 min


 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen
 • Techniek
 • Aankleding
 • Veel rekenpuzzels
 • Had spannender gemogen
 • Afwerking

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2020 October 24

Heerlijke kamer

#51 Wat ons betreft is het zonde dat DarkPark zichzelf profileert als een organisatie met erg enge kamers. Dit heeft ons lang weerhouden om hier te spelen, maar nu we het ontdekt hebben zijn we fan. De kamers zijn super mooi, zitten goed in elkaar en hebben een heerlijke flow. Wij hebben nu The Freakshow gespeeld en The Honeymoon Hotel, en vinden de spanningsopbouw, de sfeer en de schrikeffecten leuk neergezet maar gelukkig niet té eng. Met de huidige korting zijn de kamers ook nog eens goed betaalbaar voor twee personen, voor ons dé reden om nu te gaan spelen.

Leuk hoe de kamer start doordat je deze zelf activeert na het uitlezen van een brief. En dan zit je er ook direct lekker in. Je waant je in een hotel en de puzzels passen perfect in dit thema en in het verhaal. De flow zit goed en de afwisseling in de puzzels is leuk. Wij hebben genoten van deze uitgebreide kamer. En als dat dan ook nog eens is met het nieuwe tweepersoonsrecord volgens onze spelleiding, dan ben je trots!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  36:20 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Spanning

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Posted on: 2020 October 21

Overzichtelijke maar super strak afgewerkte kamer

#50 De kamer begint leuk met een puzzel die je binnen 2,5 minuut moet oplossen, van daaruit kom je lekker in de puzzel-stand. De kamer is super mooi gemaakt waardoor de mysterieuze sfeer goed wordt neergezet. De sloten zijn echter ook direct duidelijk en de kamer relatief overzichtelijk, dit vind ik voor de echte escape ervaring jammer. Van mij hadden de puzzels nog meer in het thema mogen passen. De tweepersoonsprijs vind ik echter een groot pluspunt en wij hebben met veel plezier bijna een uur lang lekker gepuzzeld.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  52:27 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Afwerking
 • Lineair
 • Hoeveelheid cijfersloten

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2020 October 19

Lekker doorpuzzelen

#49 We wisten dat ons wat te doen stond, door met twee personen Rebecca te gaan spelen. Toen we, voor ons gevoel, al op de eerste puzzel bleven haken schoot de stress dan ook wel toe. Het is een uitgebreide kamer en vooral een hele grote. Hierdoor is er ook erg veel ruimte om te zoeken en veel info om te selecteren waar je mee aan de slag moet. Maar eenmaal de eerste puzzel opgelost kwamen we lekker in de flow. Er zit een leuke afwisseling in de puzzels en we hebben genoten van de routing en de verwijzingen binnen de kamer. Er is leuk gebruik gemaakt van techniek, maar daar zit je met deze eigenaar ook goed bleek in het voor- en nagesprek. Leuk om een enthousiaste eigenaar te treffen, dat maakte het uitje voor ons compleet. We zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  56:37 min


 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Verrassingen
 • Verwijzingen
 • Spanning had iets meer gemogen
 • Afwerking en onderhoud

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2020 October 16

Hoge fun factor met schrikeffecten

#48 Een beetje zenuwachtig stapten wij de kamer binnen. Door de verhalen over DarkPark waren we bang dat de kamer té eng voor ons zou zijn. De kamer had absoluut leuke schrikeffecten en met licht en geluid wordt de sfeer goed neergezet, maar het was niet eng en dat beviel ons. Onze interesse is gewekt voor de andere kamers (ook al is dit de minst enge).
De sfeer wordt goed neergezet met de aankleding en de puzzels passen hier goed in. We hebben genoten van de grote afwisseling in de puzzels en het hoge doe gehalte in deze uitgebreide kamer. Met de oktober-korting was de kamer prijs-technisch ook interessant voor twee personen en deze kamer is super leuk en goed te doen om met twee ervaren escapers te spelen. Aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:59 min


 • Afwisselende puzzels
 • Doe-puzzels
 • Fun factor
 • Sfeer en schrikeffecten
 • Hint-systeem

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2020 October 10

Door een software storing niet de ervaring dit het had kunnen zijn

#47 De locatie, het ontvangst en het verhaal zetten de sfeer goed neer. De kamer zit vol met leuke puzzels en schrikeffecten. Helaas hebben wij dit niet optimaal kunnen ervaren. Door een storing vielen vanaf de eerste ruimte de licht- en geluidseffecten weg. Erg zonde, want deze maken de beleving in deze kamer compleet. Door deze storing kwamen we ook door ruimtes die nog niet gereset waren. Dit was jammer voor onze ervaring en de locatie heeft het netjes op proberen te lossen door ons opnieuw te laten spelen na een reparatie. De volledige ervaring krijg je er echter niet door terug, waardoor het cijfer ook lager uitvalt dan het anders waarschijnlijk was geweest. De kamer is namelijk super compleet in het verhaal, de aankleding, de sfeer, de spanning en de grote hoeveelheid en variatie in puzzels. Onze nieuwsgierigheid is gewekt voor de nieuwe kamer.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Licht- en geluidseffecten
 • Service
 • Storing

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2020 October 2

Grote variatie in puzzels

#46 Na onze goede ervaring met The Artifact zijn we met z'n tweeën teruggekomen voor Verdieping 13, en daar hebben we absoluut geen spijt van. Aan de afwerking en de lineaire opeenvolging van puzzels zie je dat het een iets oudere kamer is, maar het doet zeker niet onder voor het puzzelplezier en de spanning. Vanaf de start zaten we in het verhaal en met leuke geluid- en lichteffecten is dat tot het einde toe vastgehouden tijdens het spelen. De puzzels zijn gevarieerd, met een leuke afwisseling tussen denk- en doe-puzzels. Wij vonden het een hele geslaagde kamer om met z'n tweeën te spelen, als je al wat meer escape ervaring hebt, en hebben naderhand leuk nagepraat met de eigenaar.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  38:17 min


 • Afwisselende puzzels
 • Spanning
 • Verhaal
 • Afwerking
 • Lineair (als je met meer dan twee personen speelt)

 

Onwijs leuk gepuzzeld en ook nog binnen 45 minuten!

#45 Nooit gedacht dat het haalbaar zou zijn om met twee personen binnen 45 minuten uit deze kamer te ontsnappen. Toch ben je getriggerd door de actie (geld terug bij ontsnapping binnen 45 minuten zonder hints), en ook los daarvan zijn de prijzen hier leuk om met een kleinere groep te spelen. Ik herken wat hier geschreven wordt over de klinische aankleding, maar tegelijkertijd past het helemaal bij het thema en het verhaal. Ook de puzzels passen goed in het verhaal en zijn leuk en afwisselend. Wat ik erg kan waarderen zijn de verwijzingen binnen de kamer en de combinatie van zoeken, doen en denken. Toen het alarm eenmaal afging zat de stress er goed in en misschien was dat wel net het zetje dat je nog fanatieker maakt, waardoor we nog meer dan een kwartier over hadden. Super leuk natuurlijk, jullie zien ons bij de nieuwe kamer terug!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  44:34 min


 • Uitgebreide kamer
 • Verwijzingen
 • Gevarieerde puzzels
 • Spanning

 

Payback

Wescape
Posted on: 2020 September 13

Eentje die thuis hoort bij de toppers

#43 Het verhaal, de sfeer, de logica, de flow en grote variatie aan doe-puzzels in deze uitgebreide kamer maken deze kamer super leuk! Het verrast ons dat deze kamer in Zoetermeer niet zo bekend is. We hebben genoten van de puzzels die logisch in het verhaal zitten en bij het thema passen, met een leuke afwisseling van technische puzzels en doe-puzzels. Hij is super leuk en we gingen als speer, we hebben de kamer zonder hints gespeeld en de 2e plek veroverd. Dat maakt natuurlijk helemaal dat je met een lekker gevoel de locatie verlaat.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:46 min


 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal en sfeer
 • Spelleiding

 

Inferno

Timed Adventures
Posted on: 2020 September 13

Setting is goed neergezet

#44 De beleving in deze kamer is goed. De ervaring van een brand en het gevoel onderdeel uit te maken van een brandweerteam is goed neergezet. De puzzels zijn niet van een heel moeilijk niveau, maar je moet logisch nadenken en er moet goed gezocht worden: dat ging bij ons even mis vandaag. Leuke ervaring en naderhand uitgebreid de kamer nagelopen met de eigenaar. We zijn ook heel positief over hoe actief hij om feedback vroeg zodat we konden aangeven waar we op bleven haken.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:03 min


 • Sfeer
 • Doe-puzzels
 • Weinig slotjes
 • Spelleiding
 • Veel puzzels in één ruimte

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2020 September 12

Verwachtingen niet helemaal waar gemaakt

#42 Als SWAT team ga je een inval doen in een woning. Met alle attributen die je meekrijgt, is dit wel een coole ervaring. Daarna raakten we echter al snel het verhaal kwijt en zat er geen lekkere flow in de puzzels. We hadden niet altijd door wat we gedaan hadden om een kastje o.i.d. open te krijgen en wanneer deze dichtviel moest de puzzel opnieuw opgelost worden om dit open te krijgen. Dit vonden wij zelf erg jammer en deed afbreuk aan de leuke elementen. Ook het einde vonden we een anti-climax. De benodigde teamwork en communicatie maakt het echter leuk om te spelen. En de foto is een leuk aandenken!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:39 min


 • Uitgebreide kamer
 • Attributen
 • Ingang van de kamer
 • Samenwerking
 • Flow en logica

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 August 22

Verwachtingen overtroffen

#41 Deze kamer wordt werkelijk overal in Nederland aangeraden als je een kamer hebt gespeeld, hij stond daardoor al een tijdje op het wensenlijstje. Vandaag was het eindelijke zover. We hebben onszelf wel op het hart gedrukt om niet té hoge verwachtingen te hebben en we waren ons ervan bewust dat de kamer al een paar jaar meedraait. Maar onze verwachtingen zijn overtroffen.

Ontzettend leuk hoe de intro en outro compleet in thema zijn en de hele ontvangst bij het hotel. Maar wat de kamer echt goed maakt zijn de verrassingsmomenten, ontzettend gaaf gedaan! Het is een goede uitgebreide kamer met een afwisseling van lineaire en parallelle puzzels. We hebben genoten van het puzzelen, de aankleding en het verhaal: een complete ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:33 min


 • Aankleding
 • Uitgebreide kamer
 • Verrassingsmomenten
 • Verwijzingen
 • Intro en outro

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2020 August 9

Het verhaal van de serie zelf ervaren

#40 Wat een super leuke kamer! Als liefhebbers van de serie hebben we met vier personen de kamer gespeeld. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal van het eerste seizoen en om het gevoel een keer te ervaren van een bankoverval vond ik onwijs gaaf: de vetste puzzel in deze kamer wat mij betreft! De aankleding is top, zelfs aan de geur in de ruimte is gedacht. De puzzels zijn afwisselend en er zit een mooie afwisseling in lineaire en parallelle puzzels. We hebben genoten van de ervaring, het puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer. En als kers op de taart hebben we de kamer nagelopen en uitgebreid met de enthousiaste eigenaar nagepraat.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  41:56 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen

 

The Deal

Escape Rooms Sneek
Posted on: 2020 August 2

Klassieke kamer met originele puzzels

#39 Via een Facebook actie een escape bij Escape Rooms Sneek gewonnen en de The Deal uitgekozen om te spelen. Met vier relatief ervaren escapers hebben we deze kamer in 40:37 minuten gehaald. De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels, en een goed uitgedachte op één na laatste puzzel. Het afwerkingsniveau is niet heel hoog en er wordt overwegend gebruik gemaakt van (cijfer)sloten, maar desalniettemin hebben wij ons goed vermaakt. Erg leuk om onze teamnaam en tijd bij te mogen schrijven op de muur en een leuke foto te maken.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  40:37 min


 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Hoeveelheid cijfersloten
 • Afwerking
 • Afleidingspuzzel
 • Muziek keuze

 

Samenwerkingskamer

#38 Erg leuke kamer waarin voor alle puzzels samenwerking vereist is. Dit vonden wij super leuk, want het vraagt iets van de communicatie en je krijgt alle puzzels mee. Ook het doe-gehalte van de puzzels was tof! De kamer is mooi afgewerkt en de puzzels goed uitgedacht, er zat maar 1 cijfercode in en geen enkel slotje. Wat wij gemist hebben is de spanning en beleving, het had wat ons betreft spannender gekund in de muziek, het verhaal en de eindpuzzel. Voor je gevoel ben je opeens klaar, waardoor de euforie minder is. Leuk om naderhand de kamer nog na te kunnen lopen, maar jammer dat er geen speciale ruimte is om na te praten.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:17 min


 • Afwisselende puzzels
 • Samenwerking
 • Communicatie
 • Afwerking
 • Beleving
 • Overzichtelijke kamer

 

Een heel uitje, leuk voor als je in Twente bent

#37 Met de kortingscode van Creators United hebben wij deze escape room in Haaksbergen bezocht. Het is een klassieke kamer met veel slotjes, desalniettemin zijn de puzzels afwisselend en soms uitdagend. Je moet echt goed zoeken en samenwerking is geboden. Het is niet dat de kamer tot in de puntjes is afgewerkt maar dat past ook niet bij een melkstal, alle puzzels zijn in thema en er zijn leuke verwijzingen tussen de ruimtes.

Naderhand hebben we met een kop thee leuk nagepraat met de eigenaresse en zijn we bij de koeien en kalfjes geweest. Dit maakt dat je hier niet zomaar een escape gaat spelen, maar dat het een compleet uitje is die begint vanaf het moment dat je de auto parkeert.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  50:28 min


 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen
 • Samenwerking
 • Parallelle puzzels
 • Aandenken
 • Afwerking

 

The Boss

MJ Escape
Posted on: 2020 July 11

Veel puzzels en allemaal in thema

#36 Op advies van Escape from Wonderland naar Dordrecht afgereisd voor het spelen van The Boss. Door de reviews waren we er niet zeker van of de kamer goed te doen zou zijn met twee personen, maar dit is helemaal goed gekomen. De kamer is leuk, de puzzels logisch en we kwamen goed in de flow. We hebben genoten van de afwisseling in de puzzels, de verwijzingen in de kamer en hoe het thema verwerkt is in de puzzels.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:13 min


 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels verwerkt in het thema
 • Verwijzingen
 • Spel begeleiding
 • Zachte en rustige muziek

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2020 June 28

Leuk, originele puzzels

#35 Op basis van de reviews waren we voorbereid op de lage ruimtes en ja je moet bukken, maar ik heb me er niet aan gestoord want de lage ruimtes doen veel voor de sfeer en uitstraling. Na de leuke warming up werden we opgesloten in deze fantasy kamer, met in elke 'wereld' een andere uitstraling en vele afwisselende en originele puzzels waar geen slotje aan te pas kwam. De puzzels vroegen om samenwerking, waren een beetje buiten de comfort zone en er zaten leuke verwijzingen in de kamer. Wij hebben genoten van het puzzelen en gezellig nagepraat!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  45:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Originele puzzels
 • Sfeer
 • Verwijzingen
 • Historische locatie

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2020 June 21

Sfeer helemaal doorgevoerd

#34 De kamer is mooi gedecoreerd en de sfeer is tot in de puntjes neergezet. Niet alle puzzels zijn logisch in het verhaal, maar de elementen die je vindt en nodig hebt passen wel helemaal bij de kamer. Wij hebben lekker gepuzzeld met z'n tweeën en gingen heel lekker. De kamer heeft leuke geautomatiseerde elementen en wij hebben weer erg leuke nieuwe puzzels gezien. We hebben leuk nagepraat en zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:35 min


 • Sfeer
 • Originele puzzels
 • Verwijzingen

 

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2020 June 14

Superrr gaaf, echt genoten

#33 Na lange tijd weer fanatiek kunnen escapen met vriendinnen. Na het spelen van Jason's curse met hoge verwachtingen de gevangenis betreden, en die zijn meer dan waargemaakt. We hebben met vier fanatiekelingen de kamer gespeeld en op één puzzel na hadden we een hele lekkere flow te pakken. Ik vond het gaaf hoe het verhaal van Jason's curse werd vervolgd, hoe de kamer startte en het verrassingsmoment. Voor de rest was de kamer lekker uitgebreid, was de sfeer goed en vond ik de op één na laatste puzzel echt onwijs gaaf gedaan. Ook super leuk dat we naderhand de techniek mochten zien en leuk hebben nagepraat.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:47 min


 • Start van de kamer
 • Sfeer
 • Verrassingsmoment
 • Uitgebreide kamer
 • Aandenken aan de kamer

 

Leuke klassieke kamer

#32 Vandaag deze kamer met twee personen gespeeld, en ontsnapt! Het is een klassieke escape room, een overzichtelijke kamer maar volgestopt met vele puzzels. We zijn er lekker druk mee geweest met z'n tweeën. Helaas hadden we de laatste puzzel niet goed door en veel hints nodig, waardoor je de kamer minder euforisch verlaat. Maar desalniettemin een leuke escape ervaring gehad, wij komen weer terug!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  56:42 min


 • Verhaal
 • Aantal puzzels
 • Enthousiaste spelleiding
 • Overzichtelijke kamer

 

Kidnapped

Wescape
Posted on: 2020 June 5

Kamer vol leuke puzzles

#31 Sterkste element van deze kamer is de puzzels. De variatie en de originaliteit, wij hebben er erg van genoten! We hebben met z'n tweeën lekker gepuzzeld, gezocht en gevonden. En naderhand leuk nagepraat met de eigenaren.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  54:19 min


 • Variatie in puzzels
 • Originele puzzels
 • Spelleiding

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2020 March 28

Helemaal Breaking Bad

#30 Na de briefing gingen we op missie, en wat hebben ze dat leuk gedaan: een hele leuke start van het verhaal! Wij hebben DEA met z'n tweeën gespeeld en dat vonden wij een heel leuk aantal. De kamer is uitgebreid en bevat veel verschillende soorten puzzels, veel rekenpuzzels maar ook veel doe-dingen. Het einde is wat plotseling, maar we begrepen van de gamemaster dat daar ook nog mee geëxperimenteerd wordt. Leuke kamer, wij komen nog een keer terug voor de andere kamers!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:58 min


 • Verhaal volgens de serie
 • Start
 • Originele puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Foto's aan het eind

 

Klassieke uitgebreide escape

#29 We hebben deze kamer met zes personen gespeeld, naar mijn mening net twee te veel. Het verhaal zit leuk in elkaar, er zit een leuke verrassing in de kamer en vele verwijzingen. De kamer is uitgebreid en de sfeer is leuk neergezet, maar het lineaire karakter vond ik erg jammer en wij zaten vandaag niet helemaal lekker in de flow. Ook hadden we de pech dat de gamemaster binnen moest komen omdat de walkie talkie het niet meer deed en we opeens buiten stonden door een gok. Bij het napraten viel het kwartje van verschillende puzzels, die ik tijdens het spelen gemist had. Jammer dat ik niet alles mee heb gekregen, want de puzzels zijn leuk bedacht!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  42:50 min


 • Sfeer
 • Verwijzingen
 • Verrassend
 • Uitgebreide kamer
 • Lineair
 • Veel slotjes
 • Walkie talkie voor hints

 

Waanzinnig mooie kamer!

#28 Als kind heb ik nooit Alice in Wonderland gekeken, dus de avond van te voren hebben wij ter voorbereiding op de kamer de tekenfilm opgezet. Dat is een aanrader om te doen, want ondanks dat je de kamer prima kan spelen zonder de film gezien te hebben, maken de verwijzingen en de herkenning het extra leuk. Want wat is deze kamer mooi gemaakt!

De sfeer is super, de aankleding is mooi en de puzzels zijn helemaal in het thema verwerkt. We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en enorm genoten. Er zit een goede flow in de kamer, de kamer is uitgebreid en er zijn heel veel en hele afwisselende puzzels. Wat mij betreft een mooie combinatie tussen zoeken, puzzelen en denken. Wij vonden de kamer echt super en kwamen er vol enthousiasme uit: een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in March 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:51 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Originele puzzels
 • Ontvangst

 

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2020 February 29

Gave uitgebreide kamer

#27 Op basis van een tip vandaag Jason's curse gespeeld met vier personen. Vier personen is een mooie groepsgrootte voor deze kamer, op die manier heb je allemaal voldoende te doen en krijg je ook alle puzzels goed mee. We lazen in de reviews al over een verrassingseffect in de kamer: super gaaf! Van begin tot eind heeft de kamer een goede flow, is de sfeer goed neergezet en wisselen veel verschillende soorten puzzels elkaar af. Tot slot was het praatje voor- en achteraf leuk en kregen we zelfs nog de techniek achter de kamer te zien :)
Kortom, ook wij raden deze kamer aan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  43:18 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Verrassend
 • Afwisselende puzzels

 

LAB13

Live Escape
Posted on: 2020 February 2

Op één na hoogste niveau gespeeld, maar frustrerende verlichting

#26 Bijzonder aan deze kamer is dat het zich aanpast aan jouw niveau. Wij hebben het op één na hoogste niveau gespeeld en zijn op een paar seconde na nét niet op tijd ontsnapt. Er zaten een leuk aantal nieuwe, afwisselende en technische puzzels in, maar niet allemaal passend in het thema. Het was helaas niet altijd duidelijk waar je mee verder kon wanneer een puzzel was opgelost. Dit kwam ook door de slechte verlichting in een ruimte, dat het spannend maakte maar ons op den duur ook frustreerde. Onze feedback hierover werd niet zo vriendelijk ontvangen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 5.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: No


 • Originele puzzels
 • Verlichting
 • Flow
 • Reactie op feedback

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2019 December 15

Goed uitgewerkt thema met afwisselende puzzels

#25 Ontzettend genoten van het spelen van deze kamer. De kamer zit goed in elkaar en de puzzels lopen mooi in elkaar over. De kamer vraagt samenwerking en heeft een leuke afwisseling tussen lineaire en parallelle puzzels. Het thema zit goed in elkaar, de aankleding klopt en het verhaal loopt mooi door de puzzels heen. Het was een uitdagende kamer met zeer afwisselende en originele puzzels.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  46:31 min


 • Afwisselende puzzels
 • Techniek
 • Aankleding

 

The Experiment

The Great Escape
Posted on: 2019 December 8

Originele en uitgebreide kamer

#24 Wij hebben onze aller eerste escape room bij The Great Escape gedaan (The Prison Cell) en zijn vandaag teruggekomen voor The Experiment, weer een hele goede kamer! We waren best zenuwachtig, maar de kamer is spannend en gelukkig niet eng. Wij vonden het heel gaaf hoe de acteurs je helemaal meenemen in het verhaal en het thema. De spanning werd extra opgebouwd doordat we in het begin uit elkaar werden gehaald en we door middel van samenwerking bij elkaar moesten komen. We hebben leuk gepuzzeld in deze uitgebreide kamer, de spanning blijft gedurende het spel aanwezig en er zaten een aantal hele leuke en verrassende elementen in. Een echte ontsnapping: aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in December 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  69:11 min


 • 75 minuten
 • Acteur en verhaal
 • Uitgebreide kamer
 • Originele start
 • Puzzels verwerkt in het thema

 

Zahnarzt Schillinger

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2019 November 23

Uitdagende maar overzichtelijke kamer

#23 Na het spelen van Hannah waren de verwachtingen hooggespannen. Omdat de tandarts een heel ander soort kamer is, zijn die verwachtingen helaas niet helemaal uitgekomen. De kamer was minder uitgebreid, maar wel uitdagend. De locatie blijft een groot pluspunt en ik vind het leuk hoe het verhaal wordt doorgezet. Ik heb niet de spanning gevoeld zoals toen we Hannah speelden, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat we toen 's avonds bij de villa aankwamen. Kortom, mijn voorkeur gaat uit naar Hannah maar de tandarts is ook een leuke kamer met uitdagende puzzels!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:00 min


 • Uitdagende puzzels
 • Locatie
 • Overzichtelijke kamer

 

The Cryptographer

Escaperoom Muiden
Posted on: 2019 October 26

Geen klassieke escape room, maar een erg leuke puzzelbox

#22 Een erg vriendelijk en enthousiast ontvangst door de eigenaar op deze historische locatie. Van te voren wisten we dat het een ander soort ervaring zou zijn en dit werd bij de start ook nog vertelt. Het is geen aangeklede ruimte waar je naar de puzzels op zoek moet, maar een ruimte met één grote uitdagende puzzelbox waar je 1,5 uur je in vast kunt bijten. De puzzels waren erg afwisselend en origineel, met een hoge moeilijkheidsgraad. Normaal gesproken vind ik het jammer als de puzzels lineair opgelost moeten worden, maar met vier personen hoeft niemand zich te vervelen in deze kamer én je krijgt op deze manier alles van begin tot eind mee. Deze kamer daagt je echt uit op het vlak van samenwerking, waar we enorm van genoten hebben.
Ondanks dat mijn persoonlijke voorkeur uit blijft gaan naar 'echte' escape rooms, vind ik deze puzzelkamer zeker een aanrader.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  88:00 min


 • Uitdagende puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Benodigde samenwerking
 • Historische locatie
 • 90 minuten

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2019 September 29

Goede kamer op een hele gave locatie!

#21 Super trots dat we met z'n tweeën bijna het tweepersoonsrecord hebben gebroken. Leuke kamer met goede puzzels op een hele mooie locatie! We werden erg enthousiast ontvangen, met een verhaal over de historie van de locatie en een korte escape test. Leuke puzzels en een goede flow in de kamer. En na die tijd hebben we leuk nagepraat in de kamer.
Benieuwd naar hun nieuwe kamer (en geplande kamers)!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in September 2019

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:53 min


 • Aankleding
 • Puzzels
 • Historische locatie

 

Expeditie

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2019 September 21

Leuke sfeer en afwisselende puzzels

#20 Hoge verwachtingen voor deze kamer, die wat betreft de sfeer zeker zijn waargemaakt! We hadden helaas niet helemaal onze dag waardoor we veel puzzels lineair hebben opgelost, wat ik jammer vind en daarnaast was je lange tijd in één ruimte. De puzzels waren zeer afwisselend, met nog een paar kinderziektes die aangepakt gaan worden.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:00 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Veel puzzels in één ruimte

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2019 August 25

Goed verhaal en gave puzzels

#19 Vanaf binnenkomst zit je in het verhaal en ontstonden er oprecht kriebels voor het sollicitatiegesprek. De kamer is uitgebreid met originele puzzels, die denkwerk en samenwerking vragen. De aankleding is ontzettend mooi, de puzzels passen perfect in het thema en gaaf dat er een twist was in het verhaal. Erg leuk om zo met z'n tweeën een kamer te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  60:30 min


 • 70 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Goede puzzels
 • Hint systeem
 • Mail van te voren

 

Record gebroken, wat een gave kamer!

#18 Vanaf de ontvangst zaten we helemaal in het verhaal. Deze uitgebreide kamer zit ontzettend goed in elkaar. Alle puzzels passen perfect bij het thema. Leuke en onverwachte elementen, en leuk nagepraat waarbij we de kamer nog een keer mochten nalopen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  29:33 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Goede puzzels
 • Goede flow

 

The Hangover

The Escape Room Rijswijk
Posted on: 2019 August 14

Luchtig thema en originele puzzels

#17 Leuke kamer, met luchtig thema en originele start. Veel verschillende soorten puzzels, niet zo'n hoge moeilijkheidsgraad maar wel veel plezier gehad! Hoge fun factor.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in August 2019

Escaped: Yes  43:48 min


 • Thema
 • Originele puzzels
 • Start
 • Fun factor
 • Overzichtelijke kamer
 • Beschadigingen

 

Anna's Dollhouse

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2019 August 11

Leuke kamer met passende aankleding

#16 Kamer bestond uit meerdere ruimtes en zat goed in elkaar. Veel verschillende soorten puzzels en aankleding was leuk gedaan! Originele puzzels en soms even zoeken, maar wel met 7,5 minuut over ontsnapt.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Meerdere kamers
 • Diversiteit aan puzzels

  talitha

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2019 August 10

Spannende escape met originele puzzels

#15 Goed verhaal, mooie aankleding en sfeer: je zit direct in het verhaal. Originele en afwisselende puzzels, met vele verwijzingen. Van genoten, hele goede kamer met verwijzingen! Inclusief schrikmomenten :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Verwijzingen
 • Uitgebreide kamer
 • Spanning

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2019 August 11

Uitgebreide kamer met verwijzingen

#14 Genoten van deze kamer door de afwisseling van puzzels en verschillende verwijzingen. Kamer zat goed in elkaar en was uitdagend, een aanrader.
(Later de film gezien. Er zitten absoluut verwijzingen in naar de film, maar de kamer sluit er niet naadloos op aan en is zeker niet zo eng/spannend als de film.)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Verwijzingen
 • Originele puzzels

 

Ram Raid

Project Escape
Posted on: 2019 August 11

Coole ervaring vol spanning

#13 Je zit vanaf de ontvangst in het verhaal! De kamer vraagt goede samenwerking, heeft originele puzzels en een gaaf slot. De kamer heeft een hele moderne setting.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Ontvangst

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 August 11

Gaaf, wat een start!

#12 Goed verhaal, aankleding en setting. Veel technische, uitdagende en afwisselende puzzels. Goede samenwerking nodig. Meerdere ruimtes en vol verrassingen! Een enorme aanrader om deze kamer te gaan spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in December 2018

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • 80 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Verhaal en intro
 • Originele puzzels

 

The Gangster’s Hideout

The Emporium
Posted on: 2021 October 15

Compacte maar leuke kamer

#11 Onze eerste kamer in het buitenland was The Gangster's Hideout. Na vele mooie bezienswaardigheden en outdoor activiteiten in Nieuw Zeeland kwamen we een flyer tegen van The Emporium en hebben we gereserveerd. We wisten niet wat we van een escape room in Nieuw Zeeland konden verwachten en stelden ons voor de schappelijke prijs (volgens mij 35 euro destijds) in op een leuk puzzel uurtje.

Na een vriendelijk ontvangst werden we naar de kamer gebracht die zich bevindt in een zeecontainer. Je moet hier dus geen uitgebreide kamer of technische hoogstandjes verwachten, maar aan de binnenzijde was de kamer thematisch heel leuk aangekleed. Wat ik mij er nu nog van herinner is vooral deze aankleding, de puzzels in thema en het originele einde.
Met de afspraak dat we alle gevonden codes ook in het Engels hardop zouden zeggen voor de gamemaster, verliep het spel soepel en hebben we leuk gepuzzeld. Het was voor ons een leuk tussendoortje op deze mooie reis!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2018

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  53:00 min


 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Vriendelijke service
 • Prijs-kwaliteit verhouding
 • Overzichtelijke kamer

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2019 August 11

Kleine kamer, sfeervol ingericht

#10 Kamer vonden wij iets te makkelijk en we vonden voor één puzzel meerdere aanwijzingen, wat verwarrend werkte. Kamer was vrij klein met z'n vijfen, maar de kamer was sfeervol ingericht.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in June 2018

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Aankleding

 

The Dam

Escapium
Posted on: 2019 August 11

Leuke puzzels, jammer van de anti climax aan het einde

#9 Verhaal was leuk bedacht, setting in de kamer was goed en we werden erg verrast door de acteur. Originele puzzels, maar jammer genoeg stond je soms om je heen te kijken wat je nog kon doen en aan het einde zat de puzzel niet goed in elkaar. Jammer, waardoor je met dat gevoel naar huis gaat.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2017

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Anti climax

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2019 August 11

Heel erg mooi gemaakt!

#8 Met twee groepen achter elkaar deze kamer gespeeld, leuk dat de mogelijkheid werd geboden dat de eerste groep mee mocht kijken toen de tweede groep speelde. De kamer is super strak afgewerkt en dat draagt bij aan de beleving. Originele puzzels en leuk verhaal.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Strakke afwerking
 • Originele puzzels
 • Aantal ruimtes

 

Anders dan anders, met goede setting

#7 Leuk verhaal, die je helemaal ervaart door de aankleding en sfeer. Originele puzzels.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in September 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Originele puzzels

 

Toffe kamer, gaaf thema en leuke aankleding

#6 Je waande je echt in de boerderij, de setting was erg goed neergezet. Er zaten verschillende zeer originele puzzels in en verrassende elementen. Er ontbrak helaas één onderdeel in de kamer, maar dat werd netjes opgelost. Op het nippertje gehaald!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in June 2017

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  59:15 min


 • Aankleding
 • Originele puzzels
 • Reset was niet goed gedaan

 

Lab X

Escape Room Harderwijk
Posted on: 2019 August 11

Leuk ontvangst en goede samenwerking nodig

#5 Leuk ontvangst, met speciale aandacht voor de jarige. Beperkt aantal puzzels, viel op sommige momenten stil en erg lineair. Er was betere samenwerking vereist.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2017

Played with 6 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  47:11 min


 • Ontvangst
 • Lineair
 • Aantal ruimtes

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 August 11

Gave setting, mooi gemaakt en originele puzzels

#4 80 minuten spelplezier! Goed verhaal, mooi aangekleed en lastige originele puzzels. Meerdere ruimtes, met schrik effecten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in May 2017

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: No


 • Aankleding
 • Meerdere ruimtes
 • Originele puzzels
 • 80 minuten

 

De VOC

Escape Room Texel
Posted on: 2019 August 11

Teleurstellende kamer

#3 Kamer is niet aan te raden. Er werkten elementen niet mee, hints werden onder de deur door geschoven en je verliet de kamer door dezelfde deur. Erg jammer, want het thema was leuk bedacht.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.5

Service: 5.5


Played in April 2017

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  56:27 min


 • Anti climax

 

De Bunker

Escape Room Overijssel
Posted on: 2019 August 11

Gaaf historisch thema dat goed is uitgevoerd

#2 Leuk ontvangst en mooi aangekleed. Te druk voor acht personen, maar veel te doen! Hele originele en lastige puzzels. Jammer dat er niet nog meer ruimtes volgden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2016

Played with 8 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  57:23 min


 • Sfeer
 • Originele puzzels

 

The Prison Cell

The Great Escape
Posted on: 2019 August 11

Onze eerste kamer: verrassend en helemaal in thema

#1 We wisten niet wat ons overkwam bij binnenkomst, we zaten direct in het verhaal en hebben genoten. Originele puzzels, mooie aankleding en erg verrassend. Meerder ruimtes vol gave puzzels.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in November 2015

Played with 6 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  46:11 min


 • Aankleding
 • Meerdere ruimtes
 • Originele puzzels

 

0 reviews