Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Marinde

Escape Guru

Offline

Description

Al van jongs af aan speel ik graag bordspellen en houd ik ervan om raadsels op te lossen, mijn allereerste kamer speelde ik in 2015 en sinds 2019 ben ik fanatiek en speel ik regelmatig een kamer. Ik speel kamers in verschillende teams, met vrienden en familie. Ik word enthousiast van uitgebreide kruip-door-sluip-door kamers, waarin je meegenomen wordt in een verhaal en in de afwerking aan alle details gedacht is. Ik houd van uitdagende en afwisselende puzzels, puzzels die logisch in het verhaal passen, gebruik van techniek en verwijzingen binnen een kamer. Daarbij vind ik het leuk als er samenwerking en communicatie nodig is. Ook vind ik het leuk als je parallel puzzels op kunt lossen, al ben ik tegelijkertijd veel te bang om iets van de kamer te missen.


Te reviewen kamers

- Escape from The Nine Rooms - The Runaway Train (Tokyo)

- Escape from The Red Room (Tokyo)

- The Dame and the Diamond: A Film Noir Experience (Osaka)

- For Queen & Country: A Vintage Spy Adventure (Osaka)

- Madame Le Claire: Mystery at the St Regis (Osaka)

- Till death do us part


Geplande kamers

-


Member since

10-08-2019

Location

Den Haag

Statistics

Escaperooms

144 reviews

147 Rooms played

98.6% escapepercentage


Games

0 reviews

7 played games


8 forum posts

Teams

Girls on a mission

4 team members

49 Rooms played

#DreamTeam

3 team members

23 Rooms played

"Nu denk je te moeilijk"

2 team members

62 Rooms played

144 reviews

Leuk concept, mindere uitwerking

#144 Tijdens een studiereis in Zuid-Korea leek het mij tof om ook hier een kamer uit te proberen. Het was lastig aanbevelingen te vinden, maar ze waren wel duidelijk: als je gaat spelen moet het deze kamer zijn! Het lukte om de kamer twee weken van te voren online te reserveren, het enige is dat je een uur eerder moet komen om de betaling te voldoen (anders wordt de reservering geannuleerd). Voordeel is dan weer dat deze locatie midden in een gezellig uitgaansgebied van de studentenwijk ligt en er dus genoeg gelegenheid is om een drankje en hapje te doen.

Op deze locatie worden meerdere kamers gedraaid en dit doen ze naar mijn beleving vrij routinematig (van start tot vertrek). We werden niet heel enthousiast ontvangen, er was geen ruimte voor een praatje met ons en we kregen direct een iPad om gegevens in te vullen en van start te gaan. De iPad neem je vervolgens ook mee de kamer in en is je medium om hints te vragen. Dit vind ik persoonlijk altijd wat minder prettig en dit werd vandaag nogmaals bevestigd.

De kamer is ontzettend leuk bedacht, het verhaal is logisch en goed uitgewerkt en de aankleding brengt je helemaal in de juiste sfeer. De kamer is groot en uitgebreid, met een heldere rode lijn en 75 minuten spelplezier. Een bepaald puzzelelement kwam herhaaldelijk terug, maar verder waren de puzzels lekker afwisselend. Wat we echter wel jammer vonden was dat je voor de herhaaldelijke puzzel niet echt samen kon werken en enkel één persoon goed kon kijken. Wat dat betreft was het maar goed dat we met twee i.p.v. zes personen waren.

De aankleding, muziek en geluid zijn sfeervol en nemen je mee in het verhaal. Het afwerkingsniveau daarentegen is vrij laag, met hier en daar een los element, een uitstekende spijker of een kaal plafond. In het Engels is de kamer overigens goed te spelen. Richting het eind kwamen wij in tijd nood, wat enorm jammer was want op dat moment kwamen we juist goed in de flow.

De prijs is laag en voor dit bedrag krijg je een uitgebreide kamer bomvol leuke puzzels in een hele sfeervolle setting. We hebben ons goed vermaakt en we hebben goed gepuzzeld voor een eerste keer samen escapen, maar ik ben ook kritisch. Het is gewoon zonde dat we 15 á 20 minuten een deur geopend hadden zonder het door te hebben (hij sprong niet open) en niemand ons dat vertelde (je wordt niet actief begeleid), er slechts één zaklamp is in mysterieus verlichte ruimtes en je elementen vaker nodig hebt die niet direct voor de hand liggen om mee te nemen (nog los van een kleine doorgang die fysiek niet voor iedereen toegankelijk is).

Volgens mij zijn dit overwegend kleine elementen, als de kamer op deze punten wordt hersteld zou het echt een top kamer zijn. Door tijdgebrek en de ervaring met deze kamer heb ik niet meer gekeken naar andere kamers op deze locatie.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 5.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  75:00 min


 • 75 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer: aankleding, licht en geluid
 • Prijs
 • Zakelijke begeleiding
 • Afwerking
 • Herhalende puzzel
 • Geen actieve begeleiding
 • Eén zaklamp
 • Onverwacht dingen dubbel gebruiken

  Sem

Sterk achtergrondverhaal

#141 Met mijn verjaardag ging ik met vriendinnen naar Haarlem, waarbij we alle drie de kamers van Escape Haarlem speelden. We begonnen met Haarlems Verzet, gevolgd door Haerlemsch recept en we sloten af met Crazy doors. De kamers zitten een beetje op een gekke plek achterin een horeca-/meubelzaak, waarbij de ontvangst ruimte ook een workshopruimte is die op het moment van spelen werd benut voor een koffieworkshop. Dit is wel echt jammer. Enerzijds omdat we vooraf en achteraf niet vrij uit konden praten met onze gamemaster en anderzijds dat we tijdens het spelen de stemmen van buiten de kamer konden horen.

Dit klinkt heel negatief, maar desondanks vind ik het wel echt een leuke puzzelkamer. De kamer is sfeervol aangekleed, de afwerking is netjes en het verhaal helder. De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en afwisselend. De puzzels varieerden in zoeken, luisteren, combineren, samenwerken, doen en ontcijferen. Super tof dat het verhaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, waarbij ik denk dat ze daar zelfs nog meer mee hadden kunnen doen.

De kamer bevat een goede hoeveelheid puzzels en het is super helder waar je mee bezig bent en hoe ver je bent, waardoor wij een hele goede puzzelflow hebben ervaren. Voor ervaren spelers is het leuk om deze kamer als puzzelkamer mee te pakken als je het Haerlemsch recept komt spelen. Ik zou dan wel adviseren om deze kamer met drie personen te doen en ik denk zelfs dat het ook met twee personen goed moet kunnen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:00 min


 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Passende aankleding
 • Gebaseerd op een waargebeurd verhaal
 • Grenzend aan een workshopruimte

 

Haarlems Recipe

Escape Haarlem
Posted on: 2023 march 20

Nieuw record

#142 Na het spelen van Haarlems Verzet hielden we een korte pauze voordat we door konden naar Haerlemsch recept. Gelukkig bleek naast de workshopruimte beneden er ook een ontvangstruimte te zijn op de eerste verdieping, waar we weinig last hadden van de workshop en er een leuk plekje was om even gezellig met elkaar na te praten. Na het spelen van Haarlems Verzet in 36 minuten waren we veel eerder klaar dan gedacht, dus we waren dan ook blij met de flexibiliteit om niet de geboekte tijd af te moeten wachten (45 + 24 minuten later) maar eerder te kunnen starten met de volgende kamer.

Het verhaal werd geïntroduceerd en wij konden de kamer in om meer te gaan ontdekken in de kroeg. Ik weet dat niet iedereen fan is van tekstjes in een kamer, maar ik kon de kleine stukjes tekst erg waarderen die we gaandeweg ontdekten. Het was precies genoeg om de ontwikkeling van het verhaal mee te krijgen en niet te veel om het gevoel te krijgen dat er kostbare tijd verloren laat gaan. Zo werden we middels verhaaltjes en puzzels door de kamer geleid.

De kamer is goed in thema uitgewerkt, de aankleding klopt en de afwerking is netjes. Je ziet hier duidelijke ontwikkeling t.o.v. Haarlems Verzet. De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en er zit een duidelijke rode lijn door de kamer, waardoor wij een hele goede puzzelflow hebben ervaren. Een dermate goede puzzelflow dat we een nieuw record hebben neergezet!

En dat terwijl er meer dan voldoende te doen is in deze uitgebreide kamer. Er zijn tal van puzzels op het vlak van zoeken, muziek, doen, combineren én samenwerken. De puzzels zijn niet moeilijk en soms heb je ze al eerder gezien, maar ze zijn passend in het verhaal en waren leuk om uit te voeren.

Wij hebben ons hier goed vermaakt en hebben de ochtend met een leuk aandenken afgesloten. Aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  32:00 min


 • Flexibiliteit met starttijd
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzels verwerkt in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Aandenken

 

CRAZY DOORS ESCAPE RACE

Escape Haarlem
Posted on: 2023 march 20

Jammer van de uitwerking

#143 Na met veel plezier Haarlems Verzet en Haerlemsch recept gespeeld te hebben, sloten we de dag af met Crazy Doors bij Escape Haarlem. Door de organisatie was ons aangeraden om de kamers in deze volgorde te spelen, dus dit hebben we aangehouden. We waren ons ervan bewust dat Crazy Doors een heel ander soort kamer zou zijn en wisten niet goed wat te verwachten.

Het concept vind ik super leuk en het klinkt als een goede uitdaging om in een uur 20 deuren te openen. Ook tof hoe je voorafgaand een puzzel toegestuurd krijgt om aan de kamer te kunnen starten, we stonden dan ook op scherp en hadden er zin in. Het concept is helder, de kamer liep lekker en we hebben hintloos gespeeld (net als de andere kamers hier) waarbij we de vierde plek op het leaderbord wisten te behalen.

Het viel me alleen heel erg tegen. Ik kreeg het gevoel alsof deze kamer door andere bouwers is neergezet dan de voorgaande twee, want van de sfeer en afwerking was weinig over. De aankleding was summier of afwezig en alles draaide enkel om de deuren. Maar wat ik nog veel meer zonde vind, zijn de puzzels. Ik vind puzzels heel belangrijk in een escape room en wordt graag door iets nieuws verrast of uitgedaagd, maar ben ook al snel tevreden. Bij deze kamer heb ik echt het gevoel gehad puzzels uit te voeren die ik ook in een krant of puzzelboekje had kunnen doen. Dat waren ze natuurlijk niet allemaal, maar het merendeel wel en er was verder ook geen duidelijke thematiek o.i.d. waar de puzzels bij pasten. Echt heel erg jammer, want met de andere kamers hebben de bouwers laten zien dat ze goed een sfeer neer kunnen zetten en hele leuke puzzels kunnen bedenken die goed in thema verwerkt zijn.

Misschien ben ik wat te kritisch, maar ik had meer van deze kamer gehoopt en ik hoop dan ook dat wanneer ze hier nog meer kamers gaan bouwen ze de oude lijn doorzetten. Als je naar Haarlem komt, zou ik aanraden om de andere twee kamers te spelen en deze alleen mee te pakken als je benieuwd bent naar het concept.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 7.5


Played in March 2023

Played with 3 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  46:20 min


 • Puzzel vooraf
 • Interessant concept
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzels uit een puzzelboekje

 

Juffer van Batinghe

Escaperoom Dwingeloo
Posted on: 2023 march 19

Verrassende en goede kamer

#140 Deze keer ging ik weer met mijn moeder en zussen op pad en kon ik eindelijk een kamer van mijn Wishlist kiezen in Drenthe, omdat we semi in de buurt overnachtten. We kozen deze kamer vanwege de thematiek en de verwachting van een historisch tintje waar mijn moeder van houdt. Bovendien was de kamer aangeraden door Stefan van Kamer237 in de podcast Beyond the Game, hij was er super enthousiast over maar probeerde ook te voorkomen dat je met te hoge verwachtingen zou komen.

Met getemperde verwachtingen gingen we naar Dwingeloo toe, waar ik in zeer positieve zin door deze kamer ben verrast en bovenal een hele leuke tijd heb gehad! De kamer heeft een historisch verhaal, uitstraling en sfeer. Alles wat je tegen komt past daarbij, inclusief klassieke cijfersloten en sleutels maar ook goed weggewerkte techniek.

De kamer is maar liefst 75 minuten en daar krijg je hier ook echt een uitgebreide kamer voor met heel veel puzzelplezier. De flow is goed, de kamer logisch en we hebben lekker fanatiek deze kamer gespeeld. De puzzels waren afwisselend, goed in het thema geïntegreerd en leuk om te doen. De sfeer in de kamer is historisch, maar je moet niet een hele hoge afwerking verwachten, aankleding tot in de puntjes of licht- en geluidseffecten. Wat je wel kunt verwachten is puzzelplezier met een afwisseling van zoeken, redeneren, combineren, samenwerken en doen. De kamer was heel geschikt om met vier personen te spelen en we hebben veel plezier gehad!

Ik vond de kamer echt heel leuk en kan die iedereen aanraden, ook om er een klein stukje voor om te rijden. De gamemaster was heel enthousiast en vriendelijk, en we zijn geënthousiasmeerd om voor de nieuwe kamer terug te komen (waar deze dag een begin werd gemaakt aan een houtskeletbouw, dus nog even geduld…).


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  70:14 min


 • Uitgebreide kamer
 • Historische sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • 75 minuten
 • Afwerking en geluid

 

Lekker puzzelen

#139 Na het spelen van de andere kamers van Mission Room was het vandaag tijd voor de laatste. Waar het ontvangst andere keren wat kil en praktisch was, werden we deze vrijdagavond heel vriendelijk en enthousiast ontvangen door twee meiden waarvan een ook graag kamers speelt.

We gingen niet met te veel verwachtingen deze kamer spelen omdat we wisten dat deze al iets ouder was en onze ervaringen met de kamers uiteenliepen van leuk naar tof! De kamer heeft een helder verhaal, waarbij we Christina gingen helpen om weer goed te kunnen slapen. De aanloop naar de kamer liep anders dan je gewend bent en dit gaf een leuke wending, en eenmaal binnen konden we direct goed van start.

De ruimtes zijn wat summier en functioneel aangekleed, maar passen wel bij het thema waardoor de setting goed wordt neergezet. Er zit een goede hoeveelheid puzzels in de kamer die je veelal parallel kunt oplossen. Er zit een leuke afwisseling in de puzzels van zoeken, letterlijk puzzelen, redeneren en combineren. Het hintsysteem is super tof, dus het was leuk dat we toch ergens een setje in de goede richting nodig hadden en met veel plezier en een euforisch gevoel voltooiden we de kamer. Super leuk ook hoe enthousiast we vervolgens uit de kamer werden gehaald over ons spel en het behalen van de vierde plek op het leaderbord!

Voor twee (ervaren) spelers staat de kamer garant voor een leuk uurtje puzzelen, maar je moet hier niet te veel verwachten van de aankleding en afwerking. Het zit thematisch goed in elkaar, maar een heel aantal elementen vond ik ook wel random. Mocht je alle kamers bij Mission room gaan spelen dan raad ik deze volgorde aan: Christina’ s Droom, SWAT, Café Voorburg en afsluiten met DEA.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in March 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  39:40 min


 • Afwisselende puzzels
 • Thematiek en verhaal
 • Verrassend effect
 • Hintsysteem
 • Vriendelijk ontvangst
 • Foto voor mee naar huis
 • Aankleding en afwerking

 

Heerlijk puzzelen in thema

#137 Waar we precies de tip kregen weten we niet meer, maar door een aanbeveling kwam deze kamer op de wishlist terecht. Na een vriendinnenweekend in Limburg reden we zo op de terugweg langs Best. We hadden niet al te hoge verwachtingen van deze kamer, maar onze interesse was gewekt doordat het een uitdagende en leuke puzzelkamer werd genoemd. Daarnaast hoorden we dat de kamer enorm veel slotjes zou bevatten, waardoor ik direct aan de genummerde slotjes van Dracula's Bedroom (inmiddels gesloten) moest denken. Deze omschrijvingen doen deze kamer echter te kort, vind ik.

We werden super vriendelijk ontvangen door de enthousiaste eigenaresse, waar we al snel leuke escape ervaringen mee uitwisselden. Met een heldere opdracht vertrokken we richting de kamer, waar het eerst nog wat fris was maar eenmaal bezig ben je dat zo weer vergeten. De kamer is sfeervol en overtuigend in thema uitgewerkt. Ik vond de aankleding kloppend, de afwerking netjes en het licht en geluid goed aansluiten bij het thema.

Er zijn flink veel puzzels die je lekker een uur bezighouden, daarmee is het qua hoeveelheid een uitdagende kamer maar de puzzels zijn niet moeilijk en met vier ervaren spelers is de kamer goed te doen. Ik vind het sterk dat de puzzels en materialen in het thema van de kamer passen, en dat betekent ook dat er slotjes aanwezig zijn maar met logisch nadenken hoef je echt niet bij iedere oplossing alle slotjes langs en ik vond ze veel minder aanwezig dan van te voren gedacht. De puzzels zijn afwisselend en een leuke mix van tellen, zoeken, combineren, samenwerken, communiceren en doen. Waarbij er ook veel parallel gepuzzeld kan worden en ik mij voor kan stellen dat grotere groepen hier ook goed terecht kunnen.

Ik heb genoten van het puzzelen, de originele elementen, de sfeer en de gastvrijheid. We hebben nog leuk Ilke's 50e kamer gevierd en hoorden over de bouw van een nieuwe kamer, wij zijn in ieder geval zeker geïnteresseerd om hiervoor terug te komen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:13 min


 • Thema en sfeer
 • Aankleding en afwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Gastvrijheid

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2023 march 19

Puzzeluitdaging in het huis van oma

#138 Se7en was ondertussen al weer een hele tijd geleden en voor Family Secrets kwamen we terug om met z’n vieren te spelen. We werden super enthousiast en hartelijk ontvangen door Jessica, waarbij direct escape ervaringen werden uitgewisseld voordat we aan de kamer begonnen.

We hebben super lekker gepuzzeld in deze kamer. Het verhaal klopt en is in de aankleding en sfeer goed uitgewerkt en de afwerking is tot in de puntjes verzorgd. De kamer bevat een grote variatie aan puzzels die je uitdagen op verschillende vlakken en waar een goede samenwerking voor vereist is. Dat vind ik altijd super tof!
Wat ik jammer vond is dat ondanks dat het een uitgebreide kamer is, de ruimtes vrij krap zijn waardoor het moeilijk was om alles als groep samen te doen of mee te krijgen. Vanuit dat oogpunt zou het nog beter zijn om de kamer met twee personen te spelen, maar ik denk dat dat een flinke puzzeluitdaging zou opleveren dus ik was ook wel weer blij dat wij met meer waren.

Ik ben enthousiast over deze kamer. Tijdens het spelen ontrafel je het verhaal, de kamer bevat veel en afwisselende puzzels, de afwerking, aankleding en sfeer kloppen, je wordt uitgedaagd als team, en het ontvangst is hier super gastvrij. We hebben dan ook nog lang na zitten praten bij de bar, over de kamer, over escape ervaringen, over het buitenland en zelfs over het bouwen van escape rooms.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  38:46 min


 • Gastvrij ontvangst
 • Afwisselende puzzels
 • Uitdaging in de samenwerking
 • Aankleding en sfeer
 • Afwerking
 • Krappe ruimtes

 

Tuinderslaan 14

Westcapeland
Posted on: 2023 february 20

Lekkere puzzelkamer voor 2 ervaren spelers

#136 Tuinderslaan 14 was op mijn wishlist terecht gekomen, dus toen we in de buurt waren informeerden we of de kamer ook met twee personen te spelen was en ik ben blij dat ik dat gedaan heb want daar was deze kamer super geschikt voor.

We werden heel hartelijk ontvangen door één van de eigenaren en konden na het gebruikelijke rondje 'kluisje-toiletbezoek-aantal gespeelde kamers' beginnen. Het thema vind ik leuk bedacht, passend bij de regio en origineel. De kamer begint op een leuke manier en in deze vorm anders dan ik eerder heb meegemaakt. Het ging voor mij richting de grens van irritatie, maar dat was snel vergeten toen we de eerste puzzel hadden opgelost en vliegend van start konden gaan.

De puzzels vond ik leuk en afwisselend, soms klassiek en soms origineel. De kamer bestaat eigenlijk uit twee delen, een eerste deel met meer sleutels en slotjes waar je ook parallel kunt puzzelen en een tweede veel technischer deel dat lineair verloopt. Ik vond de kamer hierdoor super geschikt om met twee personen te spelen. Zo krijg je alles mee, kijk je niet op elkaars vingers en voorkom je chaos. Ik vond het een echte puzzelkamer en ben enthousiast over een paar hele leuke en uitdagende redeneer puzzels, daar houd ik van. En dit wordt leuk gecombineerd met zoeken, speuren, verbanden leggen, rekenen en doen.

De afwerking, aankleding, muziek en sfeer hadden nog meer aangezet mogen worden wat mij betreft waardoor het nog meer een totaal plaatje zou zijn. Nu was dit erg summier. Napratende konden we ook niet goed terughalen in wat voor een soort ruimtes we ons eigenlijk begeven hadden. De rode draad van het verhaal daarentegen vind ik wel leuk gedaan en de puzzels waren veel al in dit thema verwerkt.

Met twintig minuten over, is dit een kamer die goed te doen is voor twee ervaren spelers en ik als puzzelkamer zeker aanraad. Het enthousiasme van de eigenaar draagt hieraan bij, waarmee we nog leuk hebben nagepraat, andere escape ervaringen hebben uitgewisseld en over hun toekomstplannen hebben gesproken. Wij zijn benieuwd! Leuk om te zien dat hij ook op basis van mij advies het aantal spelers heeft aangepast naar 2 tot 6, zodat deze kamer ook bij andere fanatieke duo's in de zoekopdrachten zal verschijnen :)


7.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  41:42 min


 • Redeneer puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Genoeg te doen
 • Enthousiaste eigenaar
 • Wat prijzig (voor 2 personen)
 • Summiere aankleding

 

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Posted on: 2023 january 29

Lekkere puzzelkamer

#135 Ik weet niet meer hoe deze kamer op mijn wishlist kwam of waar ik de tip vandaan heb gehaald, maar toen we in de omgeving Rotterdam een kamer zochten om met z'n drieën te spelen, opperde ik al snel The Caretaker. In de reviews scoort deze kamer erg goed en is ook direct duidelijk wat je te wachten staat, een echter puzzelkamer!

We werden ontzettend vriendelijk ontvangen! Ondanks dat het een drukke zaterdagmiddag was, kregen we de gelegenheid om zowel voor als na die tijd een drankje te doen in de gezellige ontvangstruimte en was er geen haast toen één van onze teamleden exact om de starttijd binnenkwam en er nog een sanitaire stop gewenst was.

Ik vind het heel sterk dat bij het praatje in de ontvangstruimte al wordt gevraagd hoeveel ervaring je hebt (én leuke escape ervaringen worden uitgewisseld) en vervolgens bij de kamer de verwachtingen worden gemanaged door te wijzen op het feit dat dit een puzzelkamer is. Voor mij is puzzelen een heel belangrijk onderdeel van escapen, maar ik vind het wel fijn als je verwachtingen erop worden afgesteld als een kamer zich enkel hier op focust om te voorkomen dat je niet óók nog hoopt op een uitgebreide kruip-door-sluip-door kamer met strakke aankleding en een ingewikkeld verhaal.

Ik vind de kamer ook echt sterk in de puzzels. Het zijn er veel, ze zijn afwisselend en leuk om te doen. Ook ben ik een aantal elementen tegengekomen die ik nog niet eerder had gezien, tof! Het is een kamer met super veel informatie als je binnenkomt, waarbij je niet direct weet waar je als eerste mee aan de slag moet en kan. Gaandeweg wordt dit makkelijker als je stuk voor stuk iets kunt afstrepen. Het is overzichtelijk hoe in de kamer je voortgang wordt bijgehouden en dit geeft enige houvast. Het is mogelijk om zeker in het begin parallel puzzels op te lossen, maar de kamer leent zich er goed voor om het lineair aan te pakken (zodat je alles meekrijgt). Ik vond de puzzels een leuke mix van zoeken, doen, combineren en ook een klein stukje samenwerking.

De kamer is overzichtelijk, maar dat heeft me niet heel erg gestoord. Wel vond ik de aankleding erg summier en het niet erg overtuigend dat we in de kamer van de conciërge waren. Ook de muziek/het geluid was beperkt, waardoor we op één moment na niet heel erg met het verhaal, de sfeer of het thema bezig waren. We waren vooral lekker aan het puzzelen en dat ging goed, want we hadden een hele lekkere puzzelflow te pakken. Twee keer hadden we een klein setje nodig om een 'vergeten puzzel' nog op te lossen voordat we verder konden, en die hints werden op een leuke wijze gegeven. Sowieso vond ik de kamer sterk in de subtiele connecties die werden aangebracht tussen onderdelen waardoor je wist wat met wat te maken had.

Met een nette tijd, die verdraaid dicht bij het record in de buurt kwam, voltooiden we enthousiast de eindpuzzel. Fijn hoe we vervolgens nog even na konden praten in de kamer met de gamemaster waarbij nog enkele vragen werden beantwoord en we puzzels nog eens doornamen. Leuk om dat enthousiasme en de passie te zien van deze organisatie, ook toen we met de teamfoto de 50ste kamer van Naomi vierden! Dat nodigt uit om voor hun andere kamers terug te komen.

The Caretaker heeft best een laag ontsnappingspercentage (rond de 50%), maar ik vond 'm zeer geschikt voor drie ervaren spelers en zou het ook met twee hebben aangedurfd. Ik denk dat voor ervaren spelers vier personen best veel is voor deze ruimte en ik zou dit dan ook alleen met minder ervaren teams aanraden.


7.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  40:15 min


 • Afwisselende puzzels
 • Echte puzzelkamer
 • Super enthousiast ontvangst
 • Goede gamemaster
 • Overzichtelijke kamer
 • Beperkte muziek, aankleding en sfeer

 

The Launch - Escape Mission

Noordkade Uitjes
Posted on: 2022 december 12

Gave locatie

#134 Sinds ik over Noordkade Uitjes gehoord heb tijdens een podcast stonden de kamers op mijn wishlist. Toen we met vrienden in Brabant een kamer zochten om voor het eerst samen te gaan escapen, boekten we The Launch. Op basis van de reviews begreep ik dat als we beide kamers wilden spelen, we het beste konden beginnen met The Launch.

Met de instructie in de bevestigingsmail konden we de locatie goed vinden, waar we vriendelijk werden ontvangen en even later mét warme winterjas op deze koude dag naar de kamer werden begeleid. De silo waarin de kamer zich bevindt is super indrukwekkend en daar hebben ze in deze kamer goed gebruik van gemaakt. Het thema en de aankleding is passend gekozen bij deze gave locatie. Verder wordt door middel van filmfragmenten het verhaal ingekleed.

Ik vond het leuk hoe het verhaal zich hiermee ontwikkelde tijdens het spelen van de kamer, daar tegenover staat dat het wel heel erg veel filmfragmenten waren waarbij we weinig tot niks konden doen. Met name bij binnenkomst van de kamer hadden we niet goed begrepen dat we eerst zes minuten aan film te zien kregen voordat we pas echt konden beginnen.

Dat de kamer met minimaal drie personen gespeeld moet worden begrijp ik wel, want er is best veel te doen, er kan veel tegelijkertijd en de kamer bevat leuke puzzels op het vlak van communicatie en samenwerking. De puzzels waren afwisselend, goed verwerkt in het thema en passend bij het verhaal. Dat vond ik erg leuk gedaan. In het tweede deel van de kamer vond ik het jammer dat het mogelijk was om al verder vooruit te puzzelen wanneer dit nog niet per se nodig was. Hierdoor raakten we het verhaal een stukje kwijt, ook worstelden we daar met een zoekpuzzel en hadden we niet door wat we op een bepaald punt hadden opgelost. Maar los daarvan was het een leuke puzzelkamer die je uitdaagde om het overzicht te houden.

Kortom, leuke puzzelkamer op een hele gave locatie waar goed gebruik van is gemaakt. Wat mij betreft was de kamer nog beter geweest als er meer met de overige aankleding was gedaan, er nog meer interactie met de kamer was en minder leeswerk. Leuk als kamer tussendoor.

Naderhand werden we vriendelijk ontvangen bij de bar, waar we lekker nog wat konden drinken en al onze vragen konden stellen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:13 min


 • Gebruik van locatie
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Vriendelijke service
 • Er zit nog meer potentie in
 • Veel leeswerk

 

The Deal (Battle)

The Great Escape
Posted on: 2022 december 11

Nieuw record

#133 Jammer genoeg kwamen we niet als winnaar uit de bus om deze kamer te testen, maar leverde ons dat wel een interessante korting op (netjes van de organisatie). Na goede ervaringen met The Prison Cell, The Experiment en The Mission, kwamen we vandaag met #DreamTeam terug voor The Deal. En dat ook nog eens als 100ste kamer voor mijn man, een mooie mijlpaal om bij The Great Escape te vieren.

Ik vind het jammer dat bij The Great Escape minder ruimte is om een persoonlijk praatje te maken en escape ervaringen uit te wisselen, maar het ontvangst was verder wel hartelijk en we kregen al snel de beschrijving waar we de kamer in de parkeerkelder konden vinden. Ik vind het bizar dat ze deze kamer twee keer hebben gebouwd en jammer van de ruimte voor nog meer verschillende kamers, maar ik kan me ook voorstellen dat het heel leuk is om deze kamer in battle vorm te spelen met een grotere groep.

De acteur in de kamer vind ik van grote toegevoegde waarde en dit is ook de reden dat de kamer 75 minuten is, 65 minuten om te spelen en 10 minuten ruimte voor verhaal etc. Door de interactie met de acteur wordt het verhaal goed en geloofwaardig neergezet en wordt de spanning opgebouwd, heel leuk gedaan. De kamer is daarna lekker uitgebreid, maar ik vond niet iedere ruimte meer even sfeervol of mooi aangekleed.

De puzzels, afwisselend lineair en parallel, vond ik passend en leuk in het thema verwerkt. Ook leuk, en verwarrend, hoe je wordt uitgedaagd in de samenwerking. Ik vond de afwisseling in de puzzels met zoeken, redeneren, doen en combineren goed gedaan maar de puzzels waren niet heel origineel of uitdagend. Het meest tof vond ik hoe je tijdens het spel werd begeleidt door het verhaal, hoe elementen van eerder terugkwamen en de spanning werd opgebouwd.

We hebben een leuke puzzelervaring gehad en door onze goede puzzelflow, hintloos gespeeld en een nieuw record gevestigd. Doordat we er zo snel uit waren nam onze gamemaster nog alle tijd om terug de kamer in te gaan en elementen te laten zien die sommigen van ons gemist hadden of niet 100% begrepen. Mooie service en leuke afsluiting!


Response by The Great Escape

2022 December 21

Hi Marinde, Wat fijn dat jullie het leuk hebben gehad in The Deal! En gefeliciteerd met jullie record! :D Dank ook voor de mooie review en de feedback. Dit nemen we zeker mee!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  37:19 min


 • Interactie met de acteur
 • Afwisselende puzzels
 • Opgebouwde spanning
 • Verhalend element
 • Afwerking en sfeer van ruimtes
 • Niveau van de puzzels

 

Cube

Mystique Room
Posted on: 2022 december 10

Uitdagend, maar minder leuk

#131 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest speelden we op zaterdagochtend Pirate Bay, Magic Castle en Time Machine. Door de vroege openingstijden (ook op een maandag) voegden we daar de Cube en ter plaatse Alice aan toe. We vonden de kamers van Mystique Room niet allemaal van hetzelfde niveau en twijfelden al even over onze keuze voor de Cube, maar door de score in de ranglijst van Escaperoomers.de en de ervaring van de gamemaster bij E-Exit lieten we onze boeking voor de Cube staan.

We werden vriendelijk ontvangen en naar de vooral functionele ontvangstruimte van de Cube en Alice begeleid. Voordeel is wel dat de gamemaster hier maar maximaal twee kamers begeleidt en in deze ochtend volledig ons spel kon volgen (al ging dat alsnog mis). Opnieuw kregen we helaas weer een walkie-talkie mee die we meermaals lieten slingeren, maar dat waren we inmiddels hier gewend.

De kamer is klinisch qua uitstraling en aankleding, met een soort futuristische setting in een lab. De puzzels waren overwegend lineair en in deze kamer had je veel meer informatie dan je uiteindelijk nodig had en dat werkte voor ons niet goed voor de puzzelflow. Na het uitspelen van de kamer vroeg ik nog steeds verward, 'en waarvoor hadden we dat nodig?' 'oh, niet?'. Als ik het me goed herinner was het in de kamer ook helemaal stil en dat droeg niet bij aan de sfeer.

De puzzels passen redelijk in de ruimtes en bij het kubus thema. De verwijzingen en het samenwerkingselement vond ik erg leuk, het was alleen wel flink balen dat we onterecht lang van elkaar gescheiden bleven en de gamemaster hier niet op ingreep. Hierdoor poogden we dingen met elkaar te blijven combineren die helemaal niet bij elkaar hoorden. Richting het einde werd het steeds spannender of we het gingen halen in de tijd en hebben we voor ons gevoel vrij veel hints nodig gehad (de gamemaster vond het meevallen). En kregen we hierbij helaas veel letterlijke hints.

Het is geen stomme kamer, maar bij ons liep het gewoon niet zo lekker en vond ik een specifieke zoekpuzzel erg flauw. Het is een uitdagende kamer, met een magere aankleding waarbij je goed hoofd- en bijzaken moet scheiden. Ik had bij Mystique Room liever nog een kamer gespeeld op het niveau van Magic Castle.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:44 min


 • Uitdagende puzzels
 • Samenwerking
 • Walkie-talkie
 • Veel afleidende elementen
 • Geen alerte gamemaster

 

Alice

Mystique Room
Posted on: 2022 december 11

Origineel, maar wij zagen het niet helemaal

#132 Op de laatste dag van onze escape vakantie in Boedapest speelden we op maandagochtend, voordat we naar het vliegveld moesten, als allerlaatste kamer Alice. Dit was onze vijfde kamer bij Mystique Room en de walkie-talkie die mee ging was ons inmiddels bekend. Bij de instructie over de kamer werd gezegd dat je soms elementen tegenkomt waar je op dat moment nog niks mee kan, iets wat ons best wel dwars heeft gezeten bij het spelen van deze kamer. Wij lieten daardoor soms ook dingen links liggen die we juist wel nu nodig hadden, oeps.

Eigenlijk vind ik dat deze kamer heel leuk in elkaar zit en het thema goed is uitgewerkt, afgezien van het gebrek aan muziek. De kamer nogmaals doornemend op de weg naar het vliegveld kan ik namelijk niet zeggen dat het onlogisch in elkaar zat. We zagen het echter vaker niet dan wel en dat frustreert op een gegeven moment. Zo hadden we al vrij aan het begin van de kamer een heleboel informatie maar ook net niks, waardoor we tegen onze zin in om een hint zijn gaan vragen en de hint vervolgens het gevoel voedde dat we niet lekker bezig waren. Later kwam daar in de kamer nog een puzzel bij die je kunt betwisten en dan is het plaatje wel compleet. Maar daar tussendoor zaten ook een heleboel leuke puzzels en momenten.

De kamer is goed uitgewerkt in het thema en bevat veel kenmerkende elementen uit de film. De puzzels in de kamer zijn in het thema verwerkt, lineair en afwisselend. Ze zijn soms een kwestie van goed combineren en goed (heel goed) kijken, en soms meer uitdagend in de behendigheid, de samenwerking/communicatie of beredenering. Wat dat betreft was het een hele afwisselende kamer, die naar mate het vorderde steeds mooier werd.

Op ons verzoek hebben we de kamer naderhand nog helemaal nagelopen, dat vond ik een leuke afsluiting waardoor sommige zaken beter op hun plek vielen. Jammer dat bij ons de flow niet zo goed was, want de kamer zit leuk in elkaar! Reminder voor ons zelf: zit je vast, beredeneer dan rustig welke informatie je allemaal al wél hebt.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  57:56 min


 • Uitwerking thema
 • Herkenbare elementen uit de film
 • Afwisselende puzzels
 • Walkie-talkie
 • Gebrek aan achtergrondmuziek

 

Pirate cave

Escape Pirate Room
Posted on: 2022 december 06

Toffe puzzelkamer uit 2013

#124 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest is Pirate Cave de enige kamer waarvoor we het centrum hebben verlaten. Gelukkig heeft Boedapest een goed openbaar vervoersysteem waardoor je gemakkelijk ook deze locatie kunt bereiken. Vanaf metro halte 'Örs vezér tere' loop je zo met de instructie uit de bevestigingsmail naar het industrieterrein en deze kamer. Hier werden we vriendelijk ontvangen. Er is geen ontvangstruimte, maar wel gelegenheid in een naast gelegen gebouw om van het toilet gebruik te maken.

Na een kort gesprekje en een introductiefilmpje konden we de kamer in en van start gaan. Pas naderhand werd vertelt dat de kamer uit 2013 dateert en ondanks dat de kamer wel wat meer gedateerd is had ik echt niet gedacht dat de kamer al zo oud was. De kamer is door de jaren heen goed bijgehouden en zit gewoon als puzzelkamer leuk in elkaar. De aankleding is eenvoudig, maar samen met de muziek is de sfeer wel goed neergezet. De kamer is niet heel uitgebreid, maar thematisch klopt het en met het verplaatsen door de kamer is op een hele originele manier mee omgesprongen.

Bovenal zijn de puzzels overwegend in thema en passen ook de slotjes en attributen bij de tijdsgeest. Het verhaal vond ik niet zo sterk, maar de puzzels zijn leuk om te doen. De puzzels zijn afwisselend, soms uitdagend en vragen om samenwerking. Er zat nog even een Hongaarse instructie in de kamer waardoor de gamemaster binnen moest komen, maar verder verliep de kamer soepel en bijna hintloos. We hebben enkel even vast gezeten op de eindpuzzel toen we daar juist net iets te eenvoudig over dachten. Het hintsysteem paste perfect in thema en vond ik leuk gedaan, er was zelfs een systeem ingebouwd met extra puzzels als offer voor een hint. Wat dat betreft jammer dat we deze niet hebben mogen oplossen.

Als je naar Boedapest gaat en je hebt minder tijd, dan zou ik de reis naar dit industrieterrein overslaan. Heb je meer tijd, ben je gek van puzzels en met twee personen dan is deze kamer nog steeds leuk om mee te pakken.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  47:14 min


 • Sfeer
 • Puzzels en attributen in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Vriendelijke host
 • Hintsysteem
 • Niet zo'n uitgebreide kamer
 • Aankleding wat beperkt

 

Zero level energy

LogIQ rooms
Posted on: 2022 december 06

Gevaarlijk, niet boeken

#125 In de zoektocht naar kamers voor onze escape vakantie in Boedapest heb ik verschillende bronnen geraadpleegd. Zo heb ik aanbevelingen van Escapetalk.nl gehaald, van Escaperoomers.de, verschillende Facebook groepen en ook van Roomescapeartist.com. In de lijstjes van deze laatste kwam ik de kamer Napuche tegen. Na een zoektocht op het internet kwam ik tot de conclusie dat de kamer inmiddels gesloten was en boekte ik een nieuwe kamer van dezelfde organisatie. Dat had ik niet moeten doen..., want het spelen was echt zonde van onze tijd en ons geld!

De kamer zit in een kelder en werd gerund door moeder en dochter die ons vriendelijk en enthousiast ontvingen. Het concept van de kamer vind ik origineel en goed bedacht, je hebt slechts 20 minuten de tijd en moet puzzels oplossen om meer tijd te verdienen om de kamer uit te spelen. De uitwerking was echter ronduit slecht.

Qua puzzels zat de kamer best leuk in elkaar met een aantal leuke elementen, en een afwisseling van slotjes en ook technische puzzels. Sfeer, aankleding, onderhoud en afwerking waren echter onder de maat en de kamer bleek ook nog eens gevaarlijk te zijn.

De kamer is vrij overzichtelijk, heel erg kaal, het was helemaal stil én koud, en er waren een aantal oude meubels in de ruimte gezet. We lieten het over ons heen komen en gingen lekker puzzelend van start. Toen we echter op een gegeven moment een gloeilamp vast hadden, heb ik die blijkbaar in het verkeerde armatuur gedraaid waardoor ik een schok kreeg en kortsluiting veroorzaakte.

Moeder en dochter gingen de kamer resetten en kwamen daarna binnen, waarbij het eerste wat ik te horen kreeg was dat ik niet iets boven mijn hoofd had moeten doen. Ondanks dat ze dat gezegd hadden vooraf (en dit voor mij op voorhoofd-hoogte was), zou dit gewoonweg niet mogelijk moeten zijn en is het echt gevaarlijk. Met nog de nare schok in mijn lijf én nu ook een schuldgevoel, hebben we de kamer afgemaakt. Ook naderhand kreeg ik geen excuses voor de schok.

Ze hebben hier leuke puzzels bedacht, maar het is verder amateuristisch en gevaarlijk. Ik raad deze kamer zeer sterk af.


4.5

Ambiance: 3.0

Game experience: 4.5

Service: 2.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  44:44 min


 • Puzzels
 • Gevaarlijk
 • Aankleding en afwerking
 • Walkie-talkie voor communicatie
 • Onderhoud

 

Deadland

Aroom
Posted on: 2022 december 06

Super gave setting

#126 Op zondag bezochten we eind van de middag Aroom tijdens onze escape vakantie in Boedapest. Oorspronkelijk boekten we drie kamers bij Aroom, in de voorbereiding voegden we daar nog een kamer aan toe op vrijdagavond en tijdens ons bezoek deze zondag wisten we er nog een extra kamer aan toe te voegen. Hierdoor hebben we uiteindelijk alle vijf de kamers van Aroom gespeeld (die er op dat moment waren) en we zijn erg enthousiast! Onze nummer 1 locatie om te escapen in Boedapest :)

De vijf kamers werden door drie gamemasters gedraaid, iets wat in Boedapest vrij gebruikelijk is. We hebben hier geen hinder van ondervonden en werden op een vriendelijke en leuke manier door twee jongens begeleidt. We boekten de kamers oorspronkelijk op volgorde van moeilijkheid maar speelden uiteindelijk eerst Ghostland, toen Deadland, daarna Metro, toen Pirate Ship en als laatste House of Escobar. We waren erg op tijd op deze locatie, maar door de leuk ontvangstruimte met ruimte om te zitten, wat te drinken en een videospelletje te spelen was dit geen enkel probleem.

Zoals alle kamers van Aroom kregen we een uitleg in de kamer, over o.a. de hintknop, en volgde er een filmpje om het verhaal neer te zetten. Eerlijk gezegd was ik bij Deadland eigenlijk al direct afgeleid omdat de kamer er zo gaaf uit ziet, maar mijn man dwong aan om eerst het filmpje te kijken :)

Aan het begin leken we al snel niet vooruit te komen en toen we na 5 tot 10 minuten nog niks hadden, wilden we bijna op de hintknop drukken toen ik alsnog de eerste puzzel vond. En vanaf dat moment verliep de kamer soepel en lekker. We hebben nog één hint nodig gehad en de gamemaster heeft binnen moeten komen doordat de groep voor ons het voor elkaar had gekregen om een hangslotje op een andere code te zetten, maar dit ging op zo'n prettige manier dat ik me hier niet eens aan geïrriteerd heb en we weer snel in het verhaal zaten en ongestoord verder hebben gepuzzeld.

De kamer is super sfeervol, de aankleding en afwerking is overtuigend en je gaat helemaal op in de rauwe setting. Ik heb zelf nooit Walking Death gezien en ben ook geen fan van zombies, maar ik vond het super tof! De kamer is een beetje creepy, met wat schrikeffecten maar helemaal niet eng. Het verhaal was duidelijk neergezet, had een helder einde en de puzzels pasten daarbij. De kamer is uitgebreid en ik vond het gaaf om alle elementen te ontdekken. Voor twee personen was de kamer erg leuk om te spelen. We hebben vooral lineair gepuzzeld en sommige ruimtes zijn wat krap, dus ik denk dat dit ook een heel goed aantal was.

De puzzels zijn afwisselend, origineel en in thema. Soms uitdagend of een echte doordenker en soms gewoon lekkere doe puzzels met een hoge fun factor, ik heb er van genoten en werd alsmaar enthousiaster bij het spelen van de kamer. Ook tof hoe er verschillende samenwerkingspuzzels in verwerkt zaten, die doen het bij mij altijd goed.

Dit is mijn nummer 1 kamer bij Aroom en nummer 2 van ons weekend in Boedapest (Aztec Catacomb van Neverland staat bovenaan), dus een absolute aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  39:39 min


 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer die je wil ontdekken
 • Hoge fun factor
 • Uitleg in de kamer

 

Metro

Aroom
Posted on: 2022 december 10

Realistische kamer

#127 Na het spelen van Deadland hadden we op deze zondagavond de smaak te pakken en zo mogelijk een nog betere puzzelflow in de Metro. Aroom is een professionele organisatie die gewend is op hoog tempo hun kamers te draaien, maar ook aan spelers die voor meerdere (of al hun) kamers komen. Na een sanitaire stop en een korte pauze werden we al snel uitgenodigd om de Metro te gaan spelen. Met het oog op de mogelijkheid om nog een extra kamer in ons schema te passen, was het super hoe flexibel ze hier met de tijdsloten omsprongen.

Ook de Metro begint helaas met nog een instructie in de kamer, gevolgd door een filmpje om je in het verhaal te introduceren. Recent hadden we in Nederland de metro gespeeld in Rotterdam en qua look en feel zag ik veel overeenkomsten, de spelflow en hoeveelheid puzzels vond ik echter hier in Boedapest leuker. De kamer is heel realistisch neergezet en geloofwaardig, en de puzzels zijn hier heel goed in verwerkt. Licht gebruik en geluiden sloten goed aan, waardoor ik het echt heb ervaren als een bezoek in het openbaar vervoer. Persoonlijk vind ik een metrostation echter wel vrij klinisch en wat kaal waardoor het gehele thema mij iets minder enthousiast maakte.

Waar ik echter wel enthousiast van werd was de lekkere puzzelflow. De kamer is logisch, de puzzels passen bij de opbouw van de kamer en zijn intuïtief. De puzzels waren een afwisseling van goed zoeken, redeneren en combineren. De puzzels waren niet super uitdagend, maar ook niet makkelijk en vroegen om een goede communicatie/samenwerking. En dat ging super lekker met z'n tweeën, waardoor we binnen een half uur de kamer hintloos uitspeelden en de bom onschadelijk maakten. Waarna een soort aftiteling volgt van de kamer met een filmpje en we vol enthousiasme door de gamemaster weer uit de kamer werden gehaald.

Een goede en leuke puzzelkamer, uitgebreid en helemaal in thema. Aanrader. Mocht je moeten kiezen, dan zou ik deze overslaan en voor Deadland en House of Escobar gaan bij Aroom.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  27:42 min


 • Puzzelflow
 • Puzzels in thema
 • Uitwerking van het thema
 • Goede service
 • Uitleg in de kamer

 

Pirate Ship

Aroom
Posted on: 2022 december 10

Super sfeervol en mooi gebouwd

#128 Bij de voorbereiding van onze escape vakantie in Boedapest hadden we deze kamer links laten liggen, het leek ons een beetje te veel van het goede om drie kamers in piratenthema te spelen. Toen we echter doorhadden hoe goed de kamers van Aroom waren en we nog tijd over hadden op de zondag, werden we toch nieuwsgierig naar deze kamer. We kamen extra vroeg bij Aroom aan, maar op dat moment werd de kamer door een andere groep gespeeld. De twee gamemasters die ons echter deze avond begeleidden, hebben het (mede door onze goede ontsnappingstijden) voor elkaar gekregen om Pirate Ship alsnog in ons escape programma te passen. Na Ghost land op vrijdag, Deadland en Metro, speelden we nu Pirate Ship.

Ondertussen konden we hun escape instructie filmpje in de ontvangstruimte dromen, dus konden we snel richting de kamer en hebben we de praktische uitleg in de kamer ook kort weten te houden. Zo konden we na het introductiefilmpje in thema, snel van start. Want de kamer lonkt vanaf het moment dat je binnenstapt, alleen al de kromming aan de deur laat zien hoe goed deze kamer gebouwd is en je je echt in de romp van een schip waant. De hele kamer is heel sfeervol, de afwerking is hoog en de materialen, het licht en de muziek maken het af.

Dit is de gemakkelijkste kamer van Aroom en een echte familiekamer qua sfeer en thema, maar voor escape fanaten en puzzelfans ook heel leuk om te spelen. De kamer is erg mooi gebouwd en er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. De puzzels passen in het thema, zijn logisch en zijn op een leuke manier in de kamer verwerkt.

De puzzels waren met vlagen uitdagend, vooral als je te ingewikkeld denkt of niet helemaal accuraat met elkaar communiceert. We zijn als grote fanatiekelingen met enorme vaart, hintloos en vol enthousiasme door de kamer gegaan. Ik ben vooral enthousiast over de uitwerking en afwerking van deze kamer, de verwijzingen binnen de kamer en de puzzels waarbij een aantal verschillende elementen met elkaar gecombineerd moesten worden.

Super toffe kamer, waarvan ik blij ben dat we 'm niet over hebben geslagen uiteindelijk. Ik vond van de drie gespeelde piratenkamers (ook Pirate Bay bij Mystique Room en Pirate Cave), deze de beste.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  32:00 min


 • Uitwerking van het thema
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzelflow
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Service en meedenken van de gamemasters
 • Uitleg in de kamer

 

House of Escobar

Aroom
Posted on: 2022 december 10

Heerlijk uitgebreide kamer

#129 Als allerlaatste kamer van Aroom (op dat moment) speelden we tijdens onze escape vakantie in Boedapest House of Escobar. Na de goede ervaringen met hun andere kamers en gehoord hebbende dat dit de favoriet is van de meeste medewerkers, hadden we extra veel zin in deze afsluiter. Opnieuw kregen we weer de gelegenheid om onze pauze te pakken en werden we vervolgens uitgenodigd om naar de kamer toe te gaan.

Bij binnenkomst was ik opnieuw direct helemaal afgeleid door de sfeer en het thema waar je in beland. Ik blijf erbij dat ik dan jammer vind dat de gamemaster mee naar binnen stapt voor een praktische uitleg, al was dit heel kort, en daarna heb ik ook mijn best gedaan om mijn aandacht bij het filmpje te houden dat het verhaal introduceerde. Ook bij deze kamer maken ze op een goede manier gebruik van de beschikbare ruimte voor de kamer en dat vind ik tof. De uitwerking van het thema was erg goed en overtuigend, met name aan het begin van de kamer. De aankleding en afwerking is top, en het licht en de muziek maken het plaatje compleet.

Ik vind de kamer stereotype maar realistisch neergezet en erg leuk om te spelen. De puzzels waren op een leuke manier in het thema verwerkt, waren logisch en afwisselend. Opnieuw vond ik de puzzelflow in deze kamer heel goed en hebben we hintloos kunnen spelen (door een goede inval op het moment dat we een hint wilden gaan vragen, blijf onwennig waardoor je het (in dit geval goed) lang uitstelt). De puzzels waren een leuke afwisseling van zoeken, luisteren, kijken, rekenen, communiceren, combineren en redeneren. Een mooie uitgebreide kamer waarbij het verhaal zich verder ontvouwt en tot een logisch einde komt. Waardoor het opnieuw, dat is vaak (viel ons op) in Boedapest, logisch was om door de oorspronkelijke deur de kamer weer te verlaten.

Daar stond al snel onze super enthousiaste gamemaster, waarmee we nog leuke even hebben nagepraat op weg naar de ontvangstruimte.

Super toffe kamer en een absolute aanrader om te spelen. Ik zou ze lekker alle vijf (inmiddels zelf zes geloof ik) boeken. De volgorde die ik zou aanraden: Ghost Castle, Metro, Pirate Ship, House of Escobar en dan Deadland.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  35:55 min


 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende en leuke puzzels
 • Goede puzzelflow
 • Goede service
 • Uitleg in de kamer
 • (Moeten vragen om hints)

 

Aztec Catacomb

Neverland
Posted on: 2022 december 10

Onze nummer 1 in Boedapest

#130 Na het samenstellen van de planning én het boeken van de escape rooms voor onze escape vakantie in Boedapest bracht Escaperoomers.de nog een bezoek aan Boedapest en updatte de ranklist. Daarbij kwam Aztec Catacomb binnen op de lijst op nummer twee, waardoor ik ben gaan zoeken naar een mogelijkheid om deze kamer in ons schema in te passen. Het voordeel is dat Neverland ook in het centrum gelegen is en tot laat open, waardoor dit zonder veel moeit lukte. Zo sloten we een super geslaagde zondagavond bij Aroom af met een bezoek aan Neverland.

Bij Neverland kun je gemakkelijk voor of na die tijd wat drinken in de bar, maar rondom de escape rooms zelf vond ik ze erg zakelijk en routinematig, en bleek dit ook een locatie te zijn me een groot aantal kamers. Maar voor de kamers, of in ieder geval Aztec Catacomb waar ik over kan oordelen, is het het bezoeken absoluut waard. Dit was de kamer in Boedapest waarbij voor mij alles samenkwam en ik het niveau echt heel goed vond.

Het thema is origineel en heel goed uitgevoerd, de aankleding, afwerking maar vooral het licht, geluid en de effecten kloppen helemaal. Ze zorgden ervoor dat ik helemaal op ging in de spanning en de dreiging van het instorten en ontdekken van een oude crypte. De kamer is vrij donker, maar je krijgt zelf verlichting mee en het droeg voor mij helemaal bij aan de sfeer. Wat ik ook fijn vond is dat deze kamer met een soort voorruimte begon waar de gamemaster bij mee naar binnen liep, deze was vrij klein maar verklapte nog niet alles terwijl we de uitleg over het hintsysteem kregen en een introductiefilmpje te zien kregen. Het filmpje vond ik best creepy, wat waarschijnlijk bijdroeg aan de ervaren spanning, maar niet helemaal nodig.

De kamer zat onwijs goed in elkaar. Je moest echt op zoek gaan naar de puzzels in het decor en kon daarbij zowel parallel als lineair puzzelen. Je werd uitgedaagd op verschillende fronten, er was genoeg te doen inclusief wat leuke schrikmomentjes. Ik heb er van genoten om de crypte al puzzelend te ontdekken en heb door de indeling van de ruimte het als een grote kamer ervaren. De puzzels waren een combinatie van zoeken, doen, uitproberen, ontdekken en combineren.

We hebben richting het einde slechts één hint nodig gehad, waarbij de gamemaster ons vroeg of we wel een hint wilden omdat we zo goed gingen en nog ruim in de tijd zaten. Na nog even verder stoeien hebben we toen toch maar de hint gevraagd. Jammer dat deze hint vervolgens bijna letterlijk was wat we moesten doen, maar daarna konden we wel weer fijn verder puzzelen.

Voor mij was deze kamer het complete plaatje (afgezien van de service), een top afsluiting van onze laatste volle dag escapen in Boedapest en een absolute aanrader.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  40:00 min


 • Sfeer en aankleding
 • Licht, geluid en effecten
 • Spanning en mate van ontdekken
 • Puzzels in thema

 

Pirate Bay

Mystique Room
Posted on: 2022 november 27

Indrukwekkend decor

#117 Op onze tweede dag tijdens onze escape vakantie in Boedapest startten we bij Mystique room. We speelden hier drie kamers en later nog twee, waarvan Pirate Bay de eerste was. Mystique room is een professionele organisatie die nog steeds in het centrum ligt en op loopafstand, maar iets meer uit de richting. Ze hebben het hier prima voor elkaar met verschillende ontvangstruimtes, toiletten en kluisjes. De mate waarin je welkom wordt geheten hangt hier erg af van je host en kan soms wat routinematig aanvoelen, maar bij Pirate Bay hadden we een hele vriendelijke gamemaster die het ook leuk vond om ervaringen uit te wisselen. Ik vind het hier wel jammer dat je een walkie-talkie meekrijgt en de uitleg plaatsvindt in de kamer.

Dat gold zeker voor Pirate bay, het is een indrukwekkend decor en dan doet het afbreuk als de host mee naar binnenloopt en eerst nog wat praktische dingen benoemt voordat je mag starten. Maar toen ze eenmaal weg was, hebben we leuk gespeeld. De sfeer is goed en geloofwaardig neergezet. Ik vond het perspectief in de kamer origineel en leuk hoe je je door de ruimte heen bewoog.

De kamer zit technisch goed in elkaar, maar persoonlijk leek dat hier meer een doel dan een middel. De puzzels passen goed in het thema maar waren de ene keer logischer dan de andere in het verhaal. De kamer is best ruim opgezet, maar de puzzels bevinden zich op kleinere plekken waardoor ik echt niet met meer dan vier personen zou komen spelen. Twee was voor ons hier een mooi aantal, voldoende om de samenwerkingsopdrachten te voltooien en goed in relatie tot de niet al te hoge moeilijkheidsgraad.

De kamer verliep best vlot en we hebben lekker gepuzzeld. Voor de laatste puzzel hadden we echt even hulp nodig toen we na bijna 10 minuten zoeken nog geen idee hadden, deze zoek-puzzel was wat mij betreft een beetje flauw. Het einde vond ik op een leuke manier gemarkeerd worden, iets wat bij sommige andere kamers bij Mystique room niet altijd even duidelijk is.

Tijdens onze escape vakantie hebben we uiteindelijk drie piratenkamers gespeeld in Boedapest. Persoonlijk vond ik Pirate Ship van Aroom nog een heel stuk leuker, vooral wat betreft de puzzels, en Pirate Cave het minst leuk omdat deze ondertussen al best gedateerd is. Pirate Bay scoort voor mij hier dus tussenin. Bij Mystique room was dit wel één van de leukere kamers om te spelen samen met Alice, Magic Castle vond ik beter (en Time Machine en Cube minder).


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  35:00 min


 • Sfeer en aankleding
 • Indrukwekkend decor
 • Puzzels in thema
 • Walkie-talkie
 • Uitleg in de kamer
 • Laatste zoek-puzzel

 

Magic Castle

Mystique Room
Posted on: 2022 november 27

Geloofwaardig neergezet

#118 Als tweede kamer speelden we Magic Castle bij Mystique room, wat mij betreft de leukste kamer van de kamers die we hier speelden (Pirate bay, Time machine, Cube en Alice). Ook hier krijg je helaas een walkie-talkie mee (die we meermaals ergens lieten slingeren) en krijg je de praktische uitleg in de kamer. Maar toen onze enthousiaste gamemaster eenmaal weg was konden we direct beginnen.

Zelf ben ik geen grote Harry Potter fan, maar je herkent direct elementen uit de film en dat hebben ze op een geloofwaardige manier neergezet wat mij betreft. De kamer is sfeervol, maar ook erg gelikt en strak uitgevoerd. De puzzels zijn leuk om te doen, passen in het thema en zijn afwisselend. Enkele puzzels waarbij echt even goed nadenken centraal stonden, vond ik erg leuk om te doen en ook leuk dat je op een onderdeel even gesplitst wordt. Ik ben vooral enthousiast over de kamer doordat deze uitgebreid was, de puzzels tof en de kamer steeds mooier werd.

Minder enthousiast ben ik over enkele afleidende elementen (daar lijken ze vaker in Boedapest lol aan te hebben, maar daar kan ik mij helemaal niet in vinden), een instructie over de walkie-talkie waar we niet om vroegen en die foutief bleek te zijn, en een hint richting het eind over iets dat we reeds gedaan hadden. Dan merk je dat ze weer meerdere kamers tegelijk aan het begeleiden zijn.

Ook werkten enkele technische elementen in de decoratie bij ons niet, zonde omdat ze wel heel tof waren en bijdroegen aan de sfeer. En dit zorgde ervoor dat we een ander spelelement onterecht niet helemaal optimaal benut hebben. Al met al hebben we de kamer net binnen de tijd weten uit te spelen en kregen we de gelegenheid om in de kamer een leuke foto te maken. Mooie en leuke kamer om te spelen met twee personen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  59:00 min


 • Sfeer en aankleding
 • Afwerking
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Walkie-talkie
 • Uitleg in de kamer
 • Mismatch in begeleiding

 

Time Machine

Mystique Room
Posted on: 2022 november 27

Tegenvallende steampunk

#119 Na het spelen van Pirate Bay en Magic Castle, gingen we als derde kamer op de zaterdag door naar Time Machine. Oorspronkelijk was dit onze derde en laatste kamer bij Mystique room en op basis van de aanbeveling van Mystique room zelf speelden we deze als laatste. Later voegden we nog Cube en Alice toe aan ons weekend op de maandagochtend, omdat Mystique room als één van de weinige locaties vroeg open is.

De locatie van Mystique room ligt iets verder aan de rand van het centrum, maar is nog steeds goed te voet te bereiken. De organisatie is professioneel en heeft een prima ontvangstruimte waar het geen probleem is om tussen het spelen van kamers te verblijven. Doordat deze kamer werd geadviseerd om als laatste te spelen verwacht je hier automatisch het meeste van. Na het spelen van Magic Castle, waar we enthousiast over waren, viel deze kamer daarom extra tegen. Onze gamemaster was niet erg enthousiast en opnieuw ontvingen we een walkie-talkie en uitleg in de kamer.

Een steampunk thema kan heel leuk uitpakken of sterk worden neergezet, maar dat vond ik hier wat tegenvallen. Er was geen overall goede sfeer, maar meer hier en daar een uitgewerkt onderdeel en verder een wat kale en klinische uitstraling. De puzzels waren gedeeltelijk in thema, soms leuke doe-dingen maar ook tellen, zoeken of zelfs een keer random gokken. De kamer is op sommige onderdelen technisch en op andere onderdelen mechanisch of met verschillende soorten slotjes.

We hebben de kamer hintloos gespeeld en best snel gehaald. De puzzels verliepen voor ons gevoel dan ook best logisch en als je ergens nog net niet mee verder kon was het best helder waar je nog een ander onderdeel niet gebruikt had om mee verder te puzzelen. Het einde was tof gedaan en maakte het verhaal rond, maar als je dan denkt van 'huh, dat interessante ding, daar hebben we niks mee gedaan' en dat blijkt zo te horen, blijf je toch een beetje verward achter.

We mochten als herennering een foto maken, maar vonden het wel wat vreemd dat we hiervoor zelf de attributen moesten pakken om een selfie te maken. Al met al staat deze kamer naar onze beleving te hoog op verschillende lijstjes en aanbevelingen. Je kunt hier beste lekker puzzelen, maar ik zou deze overslaan als je bij Mystique room komt spelen. Ik vind de andere kamers hier leuker en ze hebben zóveel kamers dat je waarschijnlijk toch zult moeten kiezen.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  30:00 min


 • Toffe mechanische puzzel
 • Leuk effect van slotpuzzel
 • Walkie-talkie
 • Uitleg in de kamer
 • Te hoge aanbevelingen

 

1984 - Big Brother

E-Exit
Posted on: 2022 november 27

Old school puzzelen

#120 Op de zaterdag van onze escape vakantie in Boedapest bezochten we na Mystique room E-Exit. Hun kamers staan hier en op lijstjes als EscapeRoomers.de goed aangeschreven, dus we besloten ze alle vier te boeken. Op aanraden van de organisatie speelden we eerst 1984, toen Heaven & Hell, daarna Santa Muerte en we sloten af met Secret Subway. Op deze manier speel je de kamers van oud naar jong en kun je bovendien eerst op hun ene locatie spelen en daarna naar hun volgende locatie gaan.

We werden met super veel enthousiasme ontvangen door de goedlachse Victoria. Na een gezellig praatje konden we al snel van start gaan in 1984. Dit begint met een verhaaltje lezen van een geplastificeerd blaadje in de ontvangstruimte. Ondanks dat dit niet de meest originele manier van starten is, vond ik de verhaaltjes goed geschreven waardoor je in het verhaal komt en was ik blij dat je bij binnenkomst direct kon gaan spelen en de host niet mee naar binnen liep (zoals bij andere kamers in Boedapest). Ook hier is er een gamemaster voor meerdere kamers, maar daar hebben we door de goede puzzelflow geen moment last van gehad. We hebben deze kamer volledig hintloos gespeeld, dus er ook geen gebruik van hoeven maken dat je op de muur moet bonken mocht je in de eerste ruimte een hint nodig hebben.

De kamer is gedateerd en bevat dan ook geen technisch verborgen onderdelen, maar daar is E-Exit ook aan de voorkant heel transparant over. Je gaat dus ook niet snel met te hoge verwachtingen deze kamer spelen. Wij zagen het eigenlijk als een soort opwarmertje voor de andere kamers en hebben geen moment spijt gehad van het boeken. De afwerking is mager maar de sfeer hoort bij het thema en er is voor passende decoratie gekozen. Zelf ken ik het verhaal niet, maar mijn man zei dat ze hier nog wel net iets meer mee hadden kunnen doen in de kamer. De kamer is overzichtelijk en blinkt vooral uit in de puzzels.

Er is best veel te doen en dat vond ik leuk. De puzzels passen best goed bij het thema en zijn netjes in de kamer verwerkt. De puzzels zijn afwisselend en leuk om te doen. En vooral de puzzelflow was super goed. Je rolde zo van het ene in het andere en met zijn tweeën kon je af en toe parallel maar vooral lineair leuk samen puzzelen.

Met een super snelle tijd stonden we weer buiten de kamer en daar werden we met applaus opgewacht. Erg leuk dit enthousiasme, dat geeft een goede sfeer. Als een beetje fanatieke puzzel-fan, zou ik deze kamer dan ook lekker meepakken bij E-Exit wanneer je met twee personen komt spelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  27:35 min


 • Afwisselende puzzels
 • Lekker puzzelen
 • Enthousiaste gamemaster
 • Gedateerd

  EscapEline

Heaven & Hell

E-Exit
Posted on: 2022 december 06

Vliegensvlug bezoek aan de hel en de hemel

#121 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest hebben we gemerkt dat ze er op ingespeeld zijn dat groepen volop komen escapen en daarbij ook meerdere kamers achter elkaar aan spelen. Zo hebben we eigenlijk nergens gemerkt dat we bij een tweede, derde of vierde kamer moesten wachten tot het geplande tijdstip tenzij er echt nog een andere groep aan het spelen was in de bewuste kamer. Zo ging het ook bij E-Exit. Na het spelen van 1984 waar we super snel uit waren, konden we na een kleine pauze en een leuk praatje door naar Heaven & Hell.

Net als bij de andere kamers van E-Exit krijg je eerst een geplastificeerd A4'tje te lezen buiten de kamer voordat je van start gaat. Niet de meest originele werkwijze, maar de A4's zijn wel op een leuke manier geschreven waardoor je in het thema en verhaal komt. Wat mij betreft dus wel echt van toegevoegde waarde, want anders had ik het begin en einde van deze kamer niet goed kunnen plaatsen.

Ook in deze kamer vonden we de puzzelflow weer super goed. De puzzels zijn leuk om te doen, volgen elkaar logisch op en zijn op een grappige manier verwerkt in de kamer. Ik ben een aantal originele elementen tegen gekomen, die ik nog niet eerder gezien had. De kamer bevat parallelle en lineaire elementen en heeft een aantal technische puzzels. De puzzels zijn een afwisseling van denken, doen, rekenen en combineren.

Het thema vond ik origineel en de sfeer van de hel en de hemel zijn op een relatief luchtige manier en herkenbaar neergezet. De sfeer is door de aankleding, puzzels en muziek daardoor goed. De afwerking van de kamer is wel minder.

Ik vind de kamer een aanrader. Dit komt denk ik voornamelijk omdat het een leuke uitgebreide kamer is waar je lekker kunt puzzelen in een origineel thema. Daarnaast hebben we op deze locatie van E-Exit een hele leuke en enthousiaste gamemaster gehad dit bijdroeg aan ons spelplezier.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  32:40 min


 • Origineel thema
 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Originele elementen
 • Puzzel flow
 • Afwerking

 

Santa Muerte

E-Exit
Posted on: 2022 december 06

Heerlijke kamer met funfactor

#122 Na 1984 en Heaven & Hell, verplaatsten we op de zaterdagavond van onze escape vakantie in Boedapest naar de tweede locatie van E-Exit. Op aanraden van de E-Exit speelden we hierna Santa Muerte en sloten we af met Secret Subway. Op deze manier speel je de kamers van oud naar jong én speel je eerst op hun ene locatie en daarna op hun andere. De locaties liggen overigens niet ver van elkaar vandaan, nog geen vijf minuten lopen.

Onze gamemaster van Santa Muerte en Secret Subway was al even langs gekomen bij 1984 en Heaven & Hell waardoor hij ons direct herkende en wist dat we bij de andere kamers een goede tijd hadden neergezet. Super attent hoe hij hier vervolgens op inspeelde. Omdat hij wist dat de gasten die op dat moment Secret Subway aan het spelen waren hun tijd wel nodig hadden, heeft hij ons voor de start van Santa Muerte lekker lang aan de praat gehouden om naderhand ervoor te zorgen dat we niet lang hoefden te wachten voordat we Secret Subway konden spelen.

Na dit gezellige praatje, het uitwisselen van escape ervaringen en het lezen van het geplastificeerde A4'tje om in het thema te komen gingen we met een replica van een magisch boek onder de arm de kamer in. Ik vind dat je bij deze kamer kunt zien hoe E-Exit steeds verder ontwikkeld is. Waar de kamer 1984 vooral om de puzzels draait en deze met name slotjes bevat, zitten in Heaven & Hell al een heel aantal technische puzzels en meer aankleding, daar gaat Santa Muerte nog een stapje verder in omdat hier heel duidelijk het afwerkingsniveau hoger is.

Santa Muerte vond ik een hele sfeervolle en vrolijke kamer, het wordt niet voor niets ook wel een familie kamer genoemd. Het thema is sterk neergezet, maar zonder een duidelijk verhaal. Of de puzzels dus bijvoorbeeld hier logisch in pasten kan ik niet zeggen, maar ik vond de puzzels wel leuk in de kamer en het thema verwerkt. Je wordt vrolijk van deze kamer en dat komt door de kleuren, afwerking, muziek en overall sfeer.

De puzzels in de kamer vond ik leuk en afwisselend. Twee puzzels vond ik erg random en niet veel toevoegen (één veel te eenvoudig met te veel instructie en één volledig trial en error), maar zo waren er ook weer een aantal andere puzzels die ik juist weer super tof vond. De kamer is technisch, grotendeels lineair en vergt op een leuke manier samenwerking. De kamer was niet moeilijk, maar vooral leuk om te doen. Ik heb een aantal originele elementen gezien, leuke doe puzzels en een hoge funfactor. Mét een goede puzzelflow!

Een aanrader wat mij betreft. Zeker voor twee personen is het ook voor ervaren spelers een leuke kamer om te spelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  31:14 min


 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Fun factor
 • Service van de gamemaster

 

Secret Subway

E-Exit
Posted on: 2022 december 06

Terpeca finalist 2022

#123 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest speelden we als laatste kamer op de zaterdag Secret Subway en daarmee ook direct de laatste van de vier kamers en nieuwste van E-Exit. We keken enorm uit naar ons escape weekend in Boedapest, dit was voor ons de eerste keer dat we in één weekend 20 kamers gingen spelen (het werden er zelfs 22). Qua verwachtingen keken we vooral uit naar lekker veel puzzelen en lieten we ons verder verrassen. De enige uitzondering was eigenlijk Secret Subway. We konden er niet omheen dat deze kamer inmiddels finalist was bij de Terpeca 2022 lijst en op Escaperoomers.de bovenaan de ranglijst was geëindigd. Daar kwam bovenop dat de eerste drie kamers bij E-Exit zo'n lekkere puzzelflow hadden dat we super enthousiast aan Secret Subway begonnen. Helaas was bij ons de puzzelflow hier dermate minder, dat de verwachtingen uiteindelijk hoger waren dan het spelplezier en dat is altijd jammer. Want het is echt wel een leuke kamer.

Na ook hier weer een A4 gelezen te hebben om in het verhaal te komen, daalden we af naar de kelder. Die eerste gang was super sfeervol en mooi neergezet, in een thematiek die mij aanspreekt. De steampunk sfeer die daarna volgde spreekt mij persoonlijk minder aan maar was wel overtuigend. Bij Secret Subway zet E-Exit weer een stapje verder, naast de puzzels, de sfeer, de muziek en de afwerking, hebben ze hier ook meer een verhaal in de kamer gebracht. Ik hoop dat deze bouwers nog meer neer gaan zetten, want als een volgende kamer nog weer een stapje beter is dan denk ik dat ze ook de storytelling nog meer onder de knie zullen hebben. In Secret Subway vond ik het verhaal wat ingewikkeld en niet altijd goed te volgen, waardoor niet alle onderdelen van het spel mij even helder waren.

De puzzels zijn afwisselend, leuk om te doen en uitdagend. Wat ik persoonlijk tijdens het spel wat verwarrend vond, is dat parallelle puzzels ook afgewisseld werden met lineair puzzelen. Voor ons was mede daardoor de puzzelflow in deze kamer minder goed. De kamer is te doen met twee personen, maar zeker met drie of vier personen ook gewoon in 60 minuten (de kamer is lekker uitgebreid, maar de 75 minuten duur kan ik niet helemaal duiden). Wij gingen iets stroever van start en hadden hier wel een paar extra ogen kunnen gebruiken. De kamer daagt je uit in combineren, doen, rekenen en een stukje zoeken. Daar zit veel mechaniek en techniek achter, en het is zo gebouwd dat wanneer je door hebt wat je moet doen het ook nog even duurt voordat je het helemaal uitgevoerd hebt. Dat vinden sommigen frustrerend, maar dat vond ik hier geen enkel probleem. Er zitten een aantal toffe elementen in en je hebt elkaar echt nodig om eruit te komen, en dat kan ik altijd waarderen.

Een leuke kamer die ik zeker zou aanraden om te spelen, maar dan zonder de hogere verwachtingen. Wat mij betreft mist in de kamer het logische verhaal of overkoepelend thema, en een stukje afwerking.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  56:15 min


 • Uitgebreide kamer
 • Uitdagende puzzels
 • Verrassende elementen
 • Enthousiaste gamemaster
 • Complex verhaal

 

Flux

Enigma
Posted on: 2022 november 21

Uitdagende puzzelkamer

#111 Voor onze eerste echte escape vakantie naar het buitenland reisden we naar Boedapest en de eerste kamer die we speelden was bij Enigma. Oorspronkelijk wilden we hier alleen Enigma Mission spelen, maar bij de reservering werden we ook op hun andere kamer gewezen (die online niet in het Engels geadverteerd wordt). De locatie ligt iets verder van het centrum, maar is goed bereikbaar te voet of met het ov. De site van deze organisatie is niet erg professioneel en dat geldt ook voor het gebouw en de ontvangst, maar er is wel een ontvangstruimte!

Na een vriendelijk maar een klein beetje een ongemakkelijke ontvangst werden we naar de start van de kamer gebracht. Na een kleine introductie voor de kamer, konden we van start met onze eerste kamer in Hongarije. Het gaat hier net allemaal een beetje anders, maar waar veel gamemasters in Boedapest meerdere kamers begeleiden (en alleen kijken als je hulp vraagt) werden we hier wel echt gevolgd. Dit was prettig omdat aan het begin van de kamer er al iets mis ging met een spelonderdeel waarvoor de gamemaster binnen moest komen.

Op dit onderdeel na, verliep de kamer goed en zat deze goed in elkaar. Het is een vrij donkere kamer die eigenlijk zo goed als niet is aangekleed. Qua sfeer hoef je dus niks te verwachten en er is bijvoorbeeld helemaal geen muziek aanwezig. Maar voor de puzzels is het bezoeken van Flux wel de moeite waard!

De kamer bevat afwisselende en uitdagende puzzels waar je in totaal 90 minuten de tijd voor krijgt. Er zitten leuke verwijzingen in de kamer, de puzzels zijn technisch en het licht leidt je de kamer door. De puzzels zijn overwegend doe-puzzels die wij erg kunnen waarderen, maar het is ook goed zoeken, logisch denken en rekenen (daarvoor neem je je telefoon als rekenmachine mee). De kamer daagt je vooral uit in het combineren van onderdelen, waardoor je wanneer je vast zit vaak gewoon nog een onderdeel over het hoofd ziet.

De kamer heeft niet echt een duidelijk verhaal, maar wel een duidelijke opdracht. Deze was origineel en een duidelijke markering van het einde van de kamer, waarbij je (zoals veel kamers in Boedapest) weer terug moet naar het begin om je opdracht te vervullen.

Als je van puzzelen houdt, is het leuk om deze kamers mee te pakken. De kamer is lineair dus wat dat betreft erg geschikt voor twee personen. Ondanks dat Flux nieuwer is, vond ik dat je dit verschil niet heel goed kon merken. De puzzels zijn wel technischer en de afwerking iets beter, maar Enigma Mission liep bij ons nog beter.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  63:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Doe-puzzels
 • Uitdagende kamer
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Helemaal stil

 

Enigma Mission

Enigma
Posted on: 2022 november 21

Record gebroken, met lekkere puzzelflow

#112 Na het spelen van Flux gingen we na een kleine pauze direct verder met Enigma Mission. We hoorden dat het record bij een Nederlands viertal lag, maar dat het voor een tweetal heel moeilijk was om dat te evenaren omdat tijdens een deel van het spel parallel gepuzzeld kan worden. Na een korte introductie van onze opgave buiten de kamer gingen we opnieuw met 90 minuten op de klok de kamer in. We moesten tools verzamelen om vervolgens ‘enigma’ te stelen.

De kamer is al ouder en dat zie je aan de slijtage en verderop vooral aan de afwerking (je kunt het rustig krakkemikkig noemen). Ook hier kom je niet voor de sfeer en aankleding of de achtergrond muziek, maar voor het puzzelen. De eerste ruimte bevatte al direct twee leuke doe-puzzels waardoor we lekker voortvarend van start gingen. Het verhaal is mager en de ruimtes en puzzels horen hier niet per se in thuis, maar afzonderlijk zijn de puzzels leuk om te doen en zit er een goede puzzelflow in de kamer. Vooral richting het einde hebben we erg veel plezier gehad met de doe-puzzels waar enige behendigheid voor nodig was. Om vervolgens er achter te komen dat we het record met 4 minuten verschil hadden gebroken, dat voegt iets extra’s toe aan je euforie!

We hebben dit als een leuke puzzelkamer ervaren, de kamer is uitgebreid en bevat verwijzingen. De puzzels zijn leuk om te doen en afwisselend, waarbij je wordt uitgedaagd in de samenwerking en behendigheid. Je telefoon voor een rekenmachine en voor de zaklamp is wel essentieel.

Als je moet kiezen in Boedapest zou ik deze locatie overslaan, maar met meer tijd en als puzzelfan is dit een leuke kamer om te doen, (ook) zeker met twee personen!


7.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  40:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Puzzelflow
 • Samenwerking
 • Behendigheid
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Afwerking
 • Helemaal stil

 

White Mission

Gozsdu Mission
Posted on: 2022 november 21

Nieuw record in een helemaal witte puzzelkamer

#113 Onze interesse was gewekt voor deze helemaal witte kamer. We hadden gelezen dat het puzzelen bij deze kamer centraal staat en garant voor 90 minuten plezier. Dat is goed om van te voren te weten om met de juiste verwachtingen te gaan spelen, maar wij waren wel nieuwsgierig geworden en boekten deze dus als derde kamer van onze escape vakantie in Boedapest.

De locatie ligt super centraal in een van de gezelligste straatjes van Boedapest, dus je kunt gemakkelijk voor of na die tijd een hapje en drankje doen. De locatie zelf zit in een kelder en bevat weinig ruimte om even te zitten of te praten met de host/gamemaster, maar dat is sowieso veel minder gebruikelijk in Boedapest. En iets wat hier vrij vaak voor komt, de introductie werd gehouden in de kamer zelf en er was niks geen achtergrondmuziek aanwezig.

De kamer is klein en daardoor denk ik vooral geschikt voor twee personen. Echt alles is wit, maar gelukkig niet versleten wit (grijzig/zwart) wat je dan vaak ziet, en ik vond het tof dat je niet direct zag wat de puzzels waren. Uiteindelijk heeft de kamer ons verrast, de puzzelflow was bij ons heel erg goed en we vonden de puzzels uitdagend en afwisselend. Je moet zowel zoeken als rekenen, redeneren, combineren, doordenken en doen.

Er is best veel te doen, maar wij gingen zo lekker dat we de 90 minuten niet nodig hebben gehad, en met een nieuw record buiten stonden. Leuk hoe enthousiast de hosts reageerden op dit record en het met ons vierden. Als je puzzelfan bent, met twee personen gaat spelen en het concept je nieuwsgierig heeft gemaakt, zou ik deze kamer zeker aanraden om mee te nemen als je in Boedapest gaat spelen.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  42:19 min


 • Uniek concept
 • Lekker puzzelen
 • Goede puzzelflow
 • Helemaal stil
 • Intro in de kamer

 

Ghost Castle

Aroom
Posted on: 2022 november 23

Gelikt spookkasteel

#114 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest hadden we oorspronkelijk drie kamers geboekt bij Aroom op zondag, dit zijn ze uiteindelijke alle vijf geworden (die er op dat moment waren) waarbij we Ghost Castle op vrijdag speelden. Aroom zit super centraal in Boedapest en is gemakkelijk te vinden. Ze hebben hier een gezellige ontvangstruimte waar je kunt zitten, spelletjes kunt spelen en wat drinken. Door de vijf kamers die tegelijkertijd worden gedraaid door een kleiner aantal, ik gok drie, gamemasters verloopt het wel vrij bedrijfsmatig en is het een komen en gaan van mensen.

Ghost Castle wordt geadverteerd als 'family friendly' en daar sluit ik mij helemaal bij aan. De kamer is gebaseerd op het spel Spookslot en heeft een gelikte uitstraling, het is een mooi afgewerkte en sfeervolle kamer in een strakke uitvoering. Hierdoor zie je ook relatief goed waar de puzzels zitten in de kamer, maar dat vind ik niet negatief. Bij de kamers van Aroom krijg je van te voren in de ontvangstruimte een filmpje te zien met de regels en uitleg van sloten, in de kamer een korte toelichting van het hintsysteem en daarna volgt een filmpje waarin de opgave wordt geschetst. Prima opzet wat mij betreft. Wij moesten echter wel erg wennen dat je moet vragen om een hint en ze je geen duwtje in de goede richting geven als je vast zit of achter op schema raakt.

De kamer zit leuk in elkaar, is uitgebreid en bevat afwisselende puzzels. De kamer bevat zoeken, redeneren en samenwerken waarbij je overwegend lineair maar ook soms parallel kon puzzelen. We vonden de kamer lekker lopen op één puzzel na waar we de logica niet van begrepen en wel echt wat hulp nodig hadden. De kamer is mooi en sfeervol, maar zeker niet spannend en je moet niet te veel van een verhaal verwachten.

Kortom, leuke kamer om te spelen, zeker met twee personen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:17 min


 • Afwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Thema
 • Om hints vragen
 • Uitleg in de kamer

 

Seven Hill

Locked Room
Posted on: 2022 november 23

Stroef en magere begeleiding

#115 Tijdens onze escape vakantie in Boedapest speelden we twee kamers bij Locked Room. Ondanks dat hier dezelfde bouwers achter zitten als bij Aroom, lagen de kamers van Aroom ons meer dan die bij Locked Room en dat geldt zeker voor Seven Hill.

Locked Room ligt centraal in het centrum en is gevestigd in een kelder. Ook deze vestiging heeft een leuke ontvangstruimte waar je plaats kan nemen voor een drankje en computerspelletje. Daarnaast kan ik de photobooth natuurlijk niet onvermeld laten, erg leuk om naderhand langs te gaan. De organisatie is professioneel, maar wij vonden de begeleiding wat onpersoonlijk en werden bijvoorbeeld niet door dezelfde persoon naar de kamer gebracht en er weer uitgehaald.

De kamer wordt geadverteerd als 'spooky' maar is zeker niet eng, enkel de setting en aankleding is wat luguber. Ze hebben er zeker wel wat van proberen te maken en er zitten leuke puzzels in de kamer, maar bij ons liep het gewoon niet zo lekker en dat kleurt je ervaring. De kamer is lineair, maar voor ons was niet altijd duidelijk met welk onderdeel we verder zouden kunnen omdat je wel best veel informatie tot je beschikking hebt. Netals bij Aroom werken ze hier met een hintknop (waarbij je er officieel maar vijf zou krijgen, maar we hebben niet gemerkt dat de hints echt geteld werden). Toen we echt vastzaten en een hint nodig hadden, kregen we eerst een hint over iets waar we nog helemaal niet bij konden en vervolgens een hint in het Hongaars. Dit geeft wel aan dat ze niet ons spel aan het volgen waren en zorgde ervoor dat wij gefrustreerd raakten.

We hebben de kamer daarna wel leuk kunnen afmaken en werden met veel enthousiasme opgehaald waarbij benadrukt werd hoe goed we het hadden gedaan, dus in die zin proberen ze je wel een goede ervaring te geven. De kamer bevat afwisselende puzzels die grotendeels in het verhaal en thema passen. Met een betere flow denk ik dat je hier best leuk kan puzzelen, maar op basis van onze ervaring raad ik deze kamer niet per se aan.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  52:38 min


 • Afwisselende puzzels
 • Originele puzzels
 • Om hints vragen
 • Niet gevolgd worden tijdens het spel
 • Uitleg in de kamer

 

Bunker heist

Locked Room
Posted on: 2022 november 23

Uitdagende kamer

#116 Locked Room is een professionele organisatie waarbij we na Seven Hill en een korte pauze met Bunkerheist konden starten. Prettig is dat je hier gemakkelijk even in de ontvangstruimte plaats kunt nemen om even wat te drinken en na te praten, en naderhand de photobooth in kunt duiken. Bij binnenkomst werd ons al verteld dat Bunkerheist hun moeilijkste kamer is en dat deze gebouwd is voor een escape wedstrijd, dus we wisten dat ons iets te wachten stond.

Ik denk dat dit zeker het geval was en de puzzels uitdagend waren. Voor ons gevoel hebben we dan ook best veel hulp moeten vragen, opnieuw door te drukken op een hintknop. Onze gamemaster vertelde echter dat we helemaal niet zoveel hints hadden gehad, maar dit hebben wij zelf anders ervaren. Ondanks dat we het wel binnen de 60 minuten hebben gehaald (terwijl tweetallen ook vaak meer tijd krijgen). Misschien hielp het niet dat het al laat op de avond was, de kamer ervoor (Seven Hill) niet super lekker verliep en ook de gamemaster nog binnen moest komen voor een technisch mankement, maar wij vonden de kamer echt een uitdaging.

Er zijn veel puzzels aanwezig in de kamer en veel informatie. Wij hadden wat moeite met de volgorde van de puzzels vinden, maar achteraf gezien kon je op sommige onderdelen zowel lineair als parallel puzzelen. De puzzels zijn afwisselend en vooral technisch, wat passend is binnen het thema. Het thema en de opdracht lagen mij wat minder, maar zijn wel overtuigend uitgevoerd. Ik vind het zelf jammer dat een deel van de puzzels plaatsvinden op de computer, dat vind ik altijd een afknapper.

Voor een goede uitdaging en een aantal leuke elementen, zou je deze kamer mee kunnen pakken. Heb je minder tijd in Boedapest dan zou ik naar Aroom en E-exit gaan.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:58 min


 • Uitdagende kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Technisch
 • Om hints vragen
 • Uitleg in de kamer
 • Computer (met technisch mankement)

 

De Nachttrein

Escape Room Gelderland
Posted on: 2022 november 06

Tof om te splitsen, maar spelbegeleiding kan beter

#110 De Gilde Der Wijzen is door een aanbeveling op Escapetalk of een podcast een keer op mijn Whislist terecht gekomen, dus toen we in de buurt waren wilde ik graag deze kamer boeken. Helaas was deze niet meer op het gewenste tijdstip beschikbaar waardoor we voor De Nachttrein zijn gegaan.

Bij binnenkomst duurde het even voordat er iemand ons kwam verwelkomen, waardoor we zelf al aan de tafel hadden plaatsgenomen. Het is een redelijk gezellige ruimte, maar het viel wel direct op dat het best gehorig is en je andere spelers kon horen. Na een kort praatje en een kleine instructie konden we van start gaan. En dat was, zoals op de site beschreven in twee teams, een leuke en extra spannende uitdaging voor twee personen. Zeker omdat we al wisten dat deze kamer bomvol zit met puzzels. Naast de 75 minuten (op Escapetalk staat ten onrechte 60 minuten) krijg je als tweetal daarom ook 15 minuten extra.

We hadden graag willen zeggen dat we die extra tijd niet nodig hadden gehad door onze vele puzzelervaring, maar dat is helaas niet het geval. We hadden de flow niet altijd even goed te pakken. Zo hebben we even zitten zoeken met welke puzzels we bij elkaar konden komen, moesten we soms gewoonweg iets beter zoeken of dachten we te moeilijk (zie teamnaam :p). Helaas raakten we, zeker richting het einde toen de minuten begonnen te tellen, ook gefrustreerd en dat is volgens mij wel veroorzaakt door de kamer zelf en de spelbegeleiding.

In de kamer zijn zaken aanwezig waar je helemaal niets mee hoeft maar zijn ook her en der kleine hints te vinden die je in de goede richting kunnen wijzen. Wij hebben echter zo'n 10 minuten vastgezeten op gevonden hints van puzzels die we allang op een hele andere plek hadden opgelost en waar we dus ook niets meer mee hoefden. Dit is iets waar je spelbegeleiding het verschil maakt. Een simpel bericht dat we dit niet meer nodig hadden, had er voor gezorgd dat we wél gefocust hadden op wat er nog moest gebeuren én veel frustratie bespaart. Ik vind het leuk dat de gamemaster je zoveel mogelijk zelf wil uit laten zoeken, maar de keuze om pas in de laatste twee minuten hints te geven begrijp ik niet. Wij dachten dat het hintsysteem was uitgevallen omdat we drie of vier keer een Windowsscherm te zien kregen, maar dat was blijkbaar niet de reden om pas zo laat een hint te geven. Zonde, in ieder geval voor onze frustratie en omdat nu bijna exact gezegd werd wat we moesten doen terwijl er zoveel andere manieren zijn om hints te geven door bijvoorbeeld aan te geven of je het ver of dichtbij moet zoeken of 'had je er al aan gedacht dat...'. Ook in het praatje naderhand misten we wat enthousiasme en werden we niet meer door de kamer meegenomen o.i.d. om met een beter gevoel weg te gaan. Wat sowieso heel leuk kan zijn bij een uitgebreide kamer met zoveel puzzels waar je ook nog eens apart start.

Met 88:30 minuten zijn wij uit de kamer ontsnapt. Al met al kleurt dit onze ervaring en het gevoel waarmee we vertrokken. Jammer, want de opzet met opsplitsen vind ik super leuk, de kamer is uitgebreid en er is onwijs veel te puzzelen. Ook hebben ze echt hun best gedaan met de aankleding. Voor de afwerking moet je hier echter niet komen en ik heb ook geen logica in het verhaal en puzzelen ontdekt.

Met een beetje geluk zie je als speler de logica direct waardoor je de spelbegeleiding minder nodig hebt, want dan is dit een super leuke en uitgebreide puzzelkamer die te leuk is om te laten liggen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes


 • Opgesplitst starten
 • Hoeveelheid puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer
 • Spelbegeleiding
 • Hints in de kamer op gekke plekken
 • Afwerking
 • Verhaal

 

De wraak van Bloedbaard

Escaperoom Borne
Posted on: 2022 october 31

Toffe puzzels, maar niet zo professioneel

#109 Mijn zusje woont in Borne, dus als daar dan een escape room opent dan moet je die natuurlijk uitproberen. Wij boekten deze kamer voor een zondagochtend, eigenlijk was dit geen reguliere openingstijd maar één van de bouwers was zo flexibel om de kamer voor ons te draaien.

Ik vind het thema voor deze escape room slim gekozen omdat het goed aansluit bij de locatie van Kids City en de sfeer die daar is neergezet vanaf binnenkomst. Het ontvangst vond ik wat ongemakkelijk en liep niet zo soepel. Ik denk dat met een paar kleine aanpassingen dit sterk verbeterd kan worden. Dit zit in een stukje enthousiasme en informeren naar de escape ervaringen van de gasten, maar ook in het faciliteren van een kluisje (of kist met een slot) voor waardevolle spullen zodat eerst de spullen weggelegd kunnen worden, dan een uitleg kan volgen over sloten en hints, en pas vlak voor het betreden van de kamer het filmpje gedraaid wordt. Zo start je zo goed mogelijk in het verhaal.

Ook raad ik aan om de verlichting in het begin van de kamer te verbeteren. Wij hadden allemaal het voorstel om je telefoon mee te nemen voor een zaklamp afgeslagen (vanuit het idee 'dat hoort niet'), maar het is vervolgens wel storend als je dan te weinig kunt zien. Het meegeven van een mobiele lantaarn o.i.d. lost dit al (helemaal in thema) op. De kamer zit vervolgens goed in elkaar en is vooral sterk in de puzzels. Je kunt lekker parallel puzzelen en de meeste puzzels vond ik goed bij het thema passen. Sowieso in de aankleding leuk gedaan en waan je je echt op een schip. Hier en daar kan de afwerking nog iets beter of professioneler, maar je kunt hier lekker een uurtje puzzelen. De kamer heeft een goede afwisseling van slotjes en techniek, maar ik vond het aantal geplastificeerde instructies wel heel erg hoog.

De reden dat ik niet hoger dan een 7 geef is omdat het mist in de professionaliteit die je ondertussen van escape rooms verwacht. Zo misten wij achtergrond muziek die bijdraagt aan de sfeer en werden de hints over de muur heen geroepen door de gamemaster. Dit doet afbreuk aan je ervaring.

Over de puzzels kun je natuurlijk weinig zeggen, maar daarmee heb ik me goed vermaakt. Ik denk dat de kamer vooral leuk is om te bezoeken met families en voor een tweetal ervaren spelers die van puzzelen houd en in de buurt is. De kamer kan nog beter worden door aandacht te schenken aan de verlichting in het begin, de wijze van hints geven, muziek (en geluidseffecten) en enthousiasme in het ontvangst.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in October 2022

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  50:12 min


 • Leuke puzzels
 • Aankleding van het thema
 • Hintsysteem
 • Nuchtere begeleiding

  Remspo0r

Metro

SS Rotterdam
Posted on: 2022 october 29

Goed gethematiseerde kamer, maar mindere flow

#108 Door technische problemen heeft het spelen en inplannen van deze kamer maar liefst twee jaar op zich laten wachten, maar vandaag was het zover. Leuk om op deze manier de SS Rotterdam te bezoeken, maar het ontvangst op een dergelijke horeca/hotel locatie is wel echt anders dan bij een andere escape room en staat minder in het teken van ervaringen uitwisselen. We werden wel netjes opgehaald in de lounge en de gamemasters introduceerden enthousiast de regels.

Het verhaal is helder en de opdracht duidelijk. Wat mij betreft had dit nog sterker gekund als de gamemasters die ons ontvingen niet dezelfde waren als die we later weer tegen kwamen. Maar het is een originele start die op een ongemakkelijke manier heel leuk uitpakt. Ook verder door de kamer is het thema sterk en overtuigend neergezet. Zowel in materiaalgebruik, als in de handelingen, beeld en geluid.

De puzzels vond ik goed aansluiten bij het thema, afwisselend en leuk om te doen. De kamer bevat niet super veel puzzels, want wij hadden nog een kwartier over en hebben toch echt af en toe wel even vast gezeten. Dit laatste zorgt er ook voor dat ik deze kamer een 7,5 geef en geen 8. Relatief aan het begin van de kamer ontstond er een moment dat de techniek niet langer meewerkte maar onze gamemasters dit niet door hadden. Nog even los van dat we nog niet het juiste antwoord hadden, kregen we door het uitvallen van de techniek de indruk dat we met iets anders bezig moesten. We hebben meermaals moeten benoemen dat we geen code ik konden voeren voordat de gamemasters ingrepen en ons verder hielpen. Ook later kwam het heel nauw en bleek dat we al een paar minuten het goede antwoord hadden en richting het einde van de kamer zat nog zo'n moment. Ik kom tot de conclusie dat ik gewoon te fanatiek ben en ik dan gefrustreerd raak als het niet soepel loopt, dat haalt mij uit mijn flow en het verhaal.

Zonde, want de kamer heeft veel leuks en we hebben ook echt lekker gepuzzeld. De kamer heeft gewoon veel toffe elementen die goed passen in het verhaal en thema, en ook goed zijn uitgewerkt. Ik raad de locatie aan om nog eens kritisch naar de techniek en flow te kijken en ik raad ervaren spelers aan om de kamer met twee of drie spelers te gaan spelen als je in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in October 2022

Played with 3 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  43:39 min


 • Aankleding
 • Uitwerking thema
 • Puzzels in thema
 • Leuk aandenken
 • Haperende techniek/begeleiding

 

Lekkere puzzelkamer op een speciale plek

#107 We gingen naar het kruithuisje in de avond, het perfecte moment om hier aan te komen en langs het kaarslicht het trapje te nemen naar de voordeur. We werden hier heel vriendelijk ontvangen en al snel meegenomen in het verhaal. Het is echt het complete plaatje: de sfeer, het verhaal, de geur, de muziek en de verlichting.

Het is goed om van te voren te weten dat deze escape room uit één ruimte bestaat, dat voorkomt te hoge verwachtingen. Ik vond de start super sfeervol, het is een hele mooie authentieke ruimte waar je nog verder in het verhaal wordt getrokken. Fijn ook dat van te voren wordt verteld dat niet direct je tijd gaat lopen. Ondanks dat we wisten dat het een uitdagende kamer is, hebben we alle verhaalelementen gaandeweg gelezen en dat hebben we echt als toevoeging ervaren in de kamer.

De kamer zit vol met puzzels, je ziet bij binnenkomst zoveel aanknopingspunten dat het echt even zoeken is naar het beginnetje. Heb je deze eenmaal gevonden dan is de kamer logisch en intuïtief. Ik vond de puzzels passend in het thema, origineel en afwisselend. Er zijn veel sleutels en slotjes, maar er is ook slim techniek in verwerkt en gebruik gemaakt van doe puzzels. Jammer dat we onze eigen goede puzzelflow verstoorden door op één punt lang te moeten zoeken en later de verkeerde link te leggen. Ik neigde ernaar om te zeggen dat het op dat punt nog logischer kon in het ontwerp van de kamer, maar bij het napraten bleek al snel dat wij zelf een wat minder logische route kozen en de gamemaster nog niet eerder had gezien hoe wij iets combineerden. Ons team heet niet voor niks.... "nu denk je te moeilijk"

Ik had het wel leuk gevonden om naderhand nog wat langer na te praten over de kamer of andere escape ervaringen, maar het was super hoe de gamemaster ons om feedback vroeg en ons mee liet denken over de doorontwikkeling. Ik ben benieuwd hoe de sfeer mogelijk nog verder versterkt wordt in de toekomst, want de sfeer is naast de puzzels het sterke punt van deze kamer. Ik ben helaas niet zó enthousiast als de hele hoge cijfers hier, maar ik vond het zeker een leuke puzzelkamer, een aanrader!


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  44:58 min


 • Sfeer
 • Veel puzzels
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Historische locatie
 • Overzichtelijke kamer

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2022 october 08

Kamer met een twist

#106 Al langere tijd stond Room 1803 op mijn wensenlijstje om te spelen, maar hij lag nooit in de buurt of ik dacht dat we met te weinig spelers waren. Laat je dus niet misleiden door de informatie op Escapetalk want deze kamer is ook met twee personen te spelen. Ik denk zelfs dat dit voor ervaren spelers nog leuker is dan met vier spelers zoals wij gedaan hebben, mits je goed kan zoeken! Want met name voor het zoekwerk kwamen die extra vier ogen goed van pas.

Escape room Ede ligt verscholen in een kelder, maar is goed te vinden en heeft een sfeervolle ontvangstruimte. We werden met veel enthousiasme ontvangen en begeleid, waarbij er goed rekening werd gehouden met de gemixte ervaring in ons team en we duidelijk af konden spreken hoe we hints wilden ontvangen (die we uiteindelijk niet nodig hadden).

De kamer heeft een leuke spanning, wat schrikeffecten en er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van het licht of gebrek daaraan. De kamer voelt wat klassieker aan en is (door het thema) wat eenvoudig in de aankleding en sfeer. De puzzels waren afwisselend en leuk, ze pasten in het thema maar niet altijd per se logisch in het verhaal. De afwisseling van techniek en slotjes vind ik passend en leuk. De kamer heeft een leuke twist en dat maakt deze origineel ten opzichte van andere kamers!

De kamer wordt als moeilijk beoordeelt en dat begrijp ik wel. Ondanks dat wij te horen kregen dat we erg goed speelden, vond ik het niet altijd super intuïtief. De puzzels zijn lineair, als je het idee hebt dat je met iets niet verder kan dan heb je al snel de neiging om te denken dat je met iets anders verder moet terwijl dit vaak niet het geval was. Ondanks dat de kamer lineair was vond ik wel dat je met vier personen genoeg kon doen en mee kon doen met de puzzels als je niet vooraan stond.

De originaliteit van de kamer maakt mij nieuwsgierig wat de bouwers hier nog meer neer gaan zetten. Het werd niet aan het eind genoemd, maar op social media zie ik dat er nog een nieuwe kamer aan komt en dan komen we zeker terug, want we hebben ons hier goed vermaakt.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:10 min


 • Twist
 • Gebruik van licht
 • Afwisselende puzzels
 • Hartelijke ontvangst en begeleiding
 • Leuke foto :)
 • Puzzel flow

 

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 september 29

Nieuw record, wat een flow

#104 Op onze tweede dag in België gingen we naar The Push Mystery Rooms. Voordat de kamers hoog scoorden op Escapetalk hadden we ze nog niet in het vizier en eerlijk gezegd ligt Dudzele ook een beetje uit de richting in relatie tot andere kamers, dus we gingen speciaal deze kant op en boekten een Jeugdherberg op 5 minuten afstand. Door rechtstreeks mailcontact bood Anthony de mogelijkheid om op deze zaterdagochtend beide kamers na elkaar te spelen: super service :)

De escape locatie ligt verborgen en vanaf de straat heb je geen idee wat je kunt verwachten, maar we waren direct enthousiast. De hal is sfeervol, er is ruimte om te basketballen of anderszins actief bezig te zijn en er zijn genoeg plekken om te zitten voor een praatje voor- en/of achteraf. We werden vriendelijk ontvangen en nadat we onze spullen op originele wijze hadden opgeborgen konden we beginnen.

Door de wijze van starten en een introductie filmpje in de kamer kun je al direct het één en ander om je heen zien. Ik vind dit persoonlijk wat jammer, maar tegelijkertijd zie je direct hoe mooi deze kamer gemaakt is. Door de herinnering vooraf om niet voor de snelste tijd te gaan, maar vooral te genieten kon ik mijn aandacht wel volledig bij het filmpje houden zonder al naar aanwijzingen te gaan zoeken. Eenmaal van start hadden we snel door wat ons te doen stond en wisten we alle aanwijzingen goed met elkaar te combineren, en eigenlijk is dit zo goed als de hele kamer zo gebleven. De kamer is logisch opgebouwd, intuïtief en het licht en verhaal leidt je van de ene naar de andere puzzel.

De kamer is super sfeervol, het klopt helemaal met aankleding, materiaalgebruik, details, afwerking, licht en geluid. Ik vond dit persoonlijk aan het begin van de kamer nog sterker dan later, maar dit heeft logischerwijs met de ontwikkeling van het verhaal te maken. De puzzels vind ik erg goed in het thema en de tijdsgeest passen, ze zijn afwisselend en logisch. De puzzels waren niet per se uitdagend, maar het waren er wel veel. Een mix van zoeken, combineren en samenwerken. En iets wat ik erg kan waarderen: goede verwijzingen binnen de kamer. Tof!

We vlogen door de kamer doordat we de flow helemaal te pakken hadden, waardoor we een nieuwe record tijd hebben neergezet. We hadden dit echter helemaal niet door, dus ik kan ook absoluut zeggen dat ik heb genoten van wat hier gebouwd is! Erg leuk om vervolgens met Anthony de kamer door te lopen en alle aanwijzingen en onderdelen van het verhaal te zien, die we gemist hadden tijdens ons spel.

Toen ik over The Push Mystery Rooms hoorde, kwam dat eigenlijk vooral door The Movies. Hierdoor kreeg ik de indruk dat Houdini's Workshop het oudere broertje is, maar niets is minder waar. Anthony vertelde achteraf dat hij beide kamers tegelijkertijd gebouwd heeft. Ik begrijp dat mensen nóg enthousiaster zijn over The Movies, maar zoooo zonde als je deze overslaat. Dus zorg dat je ook deze op je vizier hebt als je naar Dudzele gaat: aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  40:03 min


 • Sfeer, aankleding, afwerking
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Verwijzingen in de kamer
 • Goede service

  anthony_boelaert

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 september 30

Heb je al een kaartje voor The Movies?

#105 Na een drankje en koek van het huis, heel attent, waren we klaar voor The Movies. Ik schreef het al even in mijn review van Houdini's Workshop, maar vergeet bij het bezoeken van Dudzele niet om ook Houdini's Workshop te boeken, echt zonde als je deze overslaat. Bovendien kun je ze ook het beste zo spelen, dat The Movies de tweede is.

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, enerzijds waren de verwachtingen heel hoog door de nummer één positie in de Benelux en anderzijds was een stukje verrassing weg omtrent afspraken over de acteur. Dat is een beetje dubbel, want de helft van ons team zat niet te wachten op een acteur en het was super fijn dat zij geen interactie hoefden te hebben terwijl de andere helft dat juist wel leuk vond. Voor een volgende keer denk ik dat ik het fijn zou vinden als ik zelf niet aanwezig was bij die bespreking, misschien een tip voor de locatie maar in ieder geval iets wat ik zelf meeneem.

Bij The Movies valt alles net iets meer op zijn plek als je een filmkenner bent, maar ook zonder die filmkennis is de kamer goed te spelen. De kamer is echt een reis door de wereld van de bioscoop en films. Het is allemaal erg mooi gemaakt en geloofwaardig neergezet. De sfeer is goed, de aankleding verzorgd, de afwerking top en licht, muziek en zelfs geuren maken het helemaal af. Het exacte verhaal dat zich afspeelt gedurende het spel had ik zonder toelichting achteraf niet helemaal door, en voor mij gold dan ook dat ik niet helemaal 100% opging in de overgang van de verschillende sferen. Ik heb dan ook vooral genoten van de verbazing, de overtuigend neergezette thema's en alle puzzels die hierin opgenomen waren.

De kamer bevat een grote hoeveelheid puzzels en handelingen die allemaal bij het thema passen. Her en der vind je wel een kleine instructie, maar daardoor verloopt de kamer heel soepel en weet je wat je te doen staat. Slechts op één of twee punten hebben we daar een duwtje in de goede richting voor nodig gehad. De puzzels variëren van technisch tot aan cijfersloten en sleuteltjes, in een hele mooie mix. De kamer is uitgebreid en de puzzels niet ingewikkeld maar wel veel. Aan het begin en tussendoor kom je wel wat verhalende filmfragmenten tegen, maar dit is relatief beperkt en daardoor is het wel echt 90 minuten aan spelplezier. De verwijzingen in de kamer vind ik goed gedaan en dat maakt de hele kamer mooi rond.

Echte pluspunten vind ik de momenten waarop de kamer net iets meer geeft dan andere kamers doen en de interactie met de acteur, dergelijke interactie was voor mij de eerste keer en dat vond ik super tof! We hebben echt veel plezier gehad in deze kamer!

Leuk ook om naderhand Anthony trots te horen vertellen over zijn kamer en lekker na te praten. We zijn heel benieuwd wat er hier nog gebouwd gaat worden en daarvoor rijden we dan graag nog weer een keertje om langs Dudzele!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 October 25

Bedankt Marinde! Tot de volgende want jullie hebben nog wat goed te maken ;-)


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  73:29 min


 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Licht, geluid en geuren
 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema
 • Goede service
 • Interactie met acteur
 • Net een stapje extra

  broeder_viktoranthony_boelaert

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 september 26

De kantine was dicht, maar toch mijn 100ste met cake gevierd

#100 Voor al weer ons derde rondje België zijn we gestart bij The Toy Factory in Zoersel, zodat ik bij de huidige nummer 3 van de Benelux mijn 100ste kamer kon spelen én vieren!

Door de instructie dat je precies op het geboekte tijdstip moet aankloppen, vermoede ik al een ontvangst in thema en dat heeft ons hier zeker niet teleurgesteld. Vanaf binnenkomst werden we meegenomen in het thema, waarbij nog steeds ruimte was voor een bezoek aan het toilet en het opbergen van je spullen. De gamemaster en eigenaar is acteur van beroep en dat benut hij goed bij het ontvangst in The Toy Factory. Een fabriek met financieringsproblemen en een personeelstekort, waar we na het aantrekken van een overall al snel bekend werden gemaakt met de huisregels. De intro neemt je mee in het verhaal, biedt een beetje spanning, bevat een knipoog en heeft een moment waarop je begint te twijfelen of je al aan de slag moet.

Tof gedaan, want het trekt je direct het verhaal in. De kamer begon leuk en zit vol met puzzels die volledig in het thema verwerkt zijn. Het zijn veel technische puzzels waarbij gebruik gemaakt wordt van fysieke puzzelstukken of elementen. De puzzels zijn afwisselend en dagen je uit in de samenwerking en communicatie. Verder zijn de puzzels niet per se ingewikkeld en een paar zelfs wat eenvoudig.

Wij moesten er even inkomen voordat de kamer echt lekker liep. We hadden vrij aan het begin een moment waarbij niet duidelijk was wat onze oplossing teweeg bracht en wat ons te doen stond. Dit stuk vond ik niet zo intuïtief, terwijl ik de kamer dat later wel vond. Ik denk dat dit visueel opgelost zou kunnen worden en ik zou dit dan ook aanraden, want het haalde ons uit de flow en het verhaal. Door het stukje daarna kwam ik er echter helemaal in, een leuk stuk van het verhaal en een originele puzzel die ik nog niet eerder had gezien en ons echt even uitdaagde en waar ik oprecht veel lol in had. Vanaf daar liep het super lekker en hebben we (geloof ik) de tweede tijd neergezet.

Het thema is goed verwerkt in de details van de kamer en de sfeer en aankleding zijn overtuigend neergezet. Ik vind het slim dat het spel iets langer is gemaakt. Verwacht hiervoor niet extra puzzels, maar een stuk extra verhaal waar je de tijd voor kunt nemen zonder in te leveren op je puzzeltijd. Er zitten een aantal toffe en originele elementen in en ook een paar leuke verrassingen. Als ik kritisch ben vond ik deze echter niet allemaal even logisch/nodig in het verhaal en daarmee wat ver gezocht.

Al met al hebben we hier een leuk uur gespeeld en naderhand mijn 100ste kamer gevierd met cake en kaarsjes. Tof hoe de eigenaar hier de ruimte voor bood, ondanks dat er weinig plek is om langer te blijven hangen, en dat we nog uitgebreid de kamer hebben nagelopen: zodat je wordt gewezen op de details die je gemist had, een specifieke puzzel nog kunt zien of gewoonweg nog even kunt nagenieten van wat hier is gebouwd.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  59:19 min


 • Introductie
 • Sfeer en aankleding
 • Thema
 • Samenwerking en communicatie puzzel
 • Enthousiaste eigenaar

 

De Bunker

De Kraakfabriek
Posted on: 2022 september 28

Gedateerde kamer met originele puzzels

#101 Voor ons rondje België wilden we graag De Illusionist bezoeken van de Kraakfabriek. Om het dit keer wat efficiënter in te richten, besloten we meer kamers op één locatie te spelen en zo boekten we alle drie de kamers van de Kraakfabriek. Startende met De Bunker, gevolgd door De Kraak en tot slot De Illusionist. Deze volgorde hadden we geboekt op advies van de organisatie, en zou ik ook zeker zo aanraden.

Het melden op het exacte tijdstip begrijp ik niet helemaal, maar we konden door de borden de kamer goed vinden en werden heel vriendelijk ontvangen. Er zat een half uur tussen alle kamers en daar werd op een hele prettige manier mee omgesprongen door ons alle tijd te geven om bij te praten en we konden ons zelf weer melden voor de volgende kamer.

Zoals hier al meer mensen schrijven zit de Kraakfabriek in een heel mooi oud pand, maar doordat de organisatie hier maar tijdelijk zit zijn de kamers helaas niet op het gebouw afgestemd. Dat is heel duidelijk terug te zien in De Bunker waar de meeste elementen eenvoudig weggehaald kunnen worden om in een nieuwe ruimte opgebouwd te worden. Begrijpelijk, maar ook een gemiste kans of potentie om er meer uit te halen. Ik vind het in deze kamer namelijk missen aan sfeer, dit komt door beperkte aankleding (ookal is het een bunker), verhaal en afwerking, en het ontbreken van goede ondersteunende muziek. Je speelt de bunker echt voor de puzzels!

De organisatie gaat echter verhuizen naar een permanente locatie en dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. We baalden dat we net voor die verhuizing gespeeld hebben en zijn dan ook heel nieuwsgierig hoe de kamers op de nieuwe locatie vorm gaan krijgen. We melden ons graag als testteam om de spelflow daar te testen :)
Ik vond in dat opzicht de drie kamers namelijk heel verschillend en De Bunker verliep wat dat betreft bij ons het minst intuïtief. Om de aller eerste puzzel kun je niet heen, maar gedurende het verdere verloop van de kamer duurde het soms een tijdje voordat het kwartje viel wat ons te doen staat. Op twee punten ben ik kritisch over de kamer, dat betrof een puzzel die gewoonweg net te lang duurde (en wat mij betreft niet thuishoort in een escape room) en een andere waarbij we door hadden wat we aan het doen waren maar we het nog moesten combineren met iets dat reeds gebruikt was (en voor ons niet logisch aanvoelde). Hierdoor was bij ons de flow niet helemaal goed en werd het zelfs nog spannend of we gingen ontsnappen. Terugkijkende overheerst dit mijn beeld van de kamer en dat is zonde, want er zitten erg veel leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn afwisselend, bevatten elementen van redeneren, doen en samenwerking. De startpuzzel is de puzzel die er voor ons het meest uitsprong, erg leuk dat we hier de keuze kregen om voor een hogere moeilijkheidsgraad te gaan.

Ondanks wat frustratie vind ik het een leuke puzzelkamer. Ik zou deze niet zo snel aanraden voor een ervaren team van vier personen. Voor beginnende escapers of een ervaren team van twee, zou ik de kamer zeker aanraden of gewoon als je lekker alle kamers van de Kraakfabriek gaat spelen. Mijn advies aan de organisatie zou dan ook zijn om deze kamer geschikt te maken voor twee spelers.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  57:45 min


 • Afwisselende puzzels
 • Doen, redeneren en samenwerken
 • Goed ontvangst en service van de organisatie
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Overzichtelijk

 

De Kraak

De Kraakfabriek
Posted on: 2022 september 28

Nieuw record neergezet

#102 Als tweede speelden we bij de Kraakfabriek De Kraak. Waar we bij De Bunker wat frustratie over hielden aan de flow en logica, was dat bij De Kraak absoluut niet het geval. In deze kamer viel alles op zijn plek, konden we de verschillende eindjes goed aan elkaar knopen en rolden we zo van de ene door naar de andere puzzel. Doordat er in de kamer genoeg te doen is, was het ons niet direct opgevallen hoe snel we waren, maar onze tijd was goed voor een nieuw record!

Net als bij De Bunker moet je in deze kamer niet te veel verwachten van de sfeer, aankleding, afwerking en muziek. De kamer is al wat ouder, het verhaal wat mager en ook hier zie je terug dat de kamer gebouwd is voor een tijdelijke locatie. Naderhand hebben we leuk nagepraat met de bouwer en gehoord over de verhuizing, die belooft veel goeds voor deze kamer en we zijn dan ook heel benieuwd wat ze er daar van gaan maken!

Deze kamer bevestigde voor mij dat ze bij de Kraakfabriek gewoon heel goed zijn in de puzzels bedenken. Er zaten een paar goede en originele puzzels in de kamer, die zorgden voor afwisselend parallel puzzelen en samenwerken als team. De kamer heeft technisch goede elementen en tegelijkertijd sleuteltjes en doe-elementen. Ik kan er eigenlijk weinig anders over zeggen, dit is gewoon een leuke kamer met sterke puzzels en een goede spel flow.

Leuk om naderhand het enthousiasme van de bouwer te zien, over zowel onze manier van spelen als zijn overwegingen rondom het bouwen en de escape wereld in het algemeen. In relatie tot nieuwere, uitgebreidere kamers met meer sfeer scoort deze kamer voor mij 'slechts' een 7,5, maar als je in de buurt bent is het een leuke kamer om mee te pakken.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  26:31 min


 • Originele puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Goede spel flow
 • Leuk nagepraat en goede service van de organisatie
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Overzichtelijk

 

De Illusionist

De Kraakfabriek
Posted on: 2022 september 28

Heerlijk gepuzzeld, aanrader!

#103 We sloten onze dag bij de Kraakfabriek af bij De Illusionist. De beste kamer op deze locatie, die veel goeds beloofd voor kamers in de toekomst.

Bij binnenkomst bij de Kraakfabriek hebben we direct benoemd dat we al best wat kamers gespeeld hebben, dit omdat we gelezen hadden over te uitgebreide instructies vooraf. Bij zowel De Bunker als De Kraak werd hier goed op ingespeeld en de instructies tot een minimum beperkt. Helaas moet ik me aansluiten bij de opmerkingen die hierover gemaakt zijn met betrekking tot De Illusionist. Bij De Illusionist kun je ten eerste voor de start de volledige omvang van de kamer zien, wat gewoonweg jammer is, en ten tweede krijg je een volledige instructie over hoe je de puzzel in de eerste ruimte op moet lossen. Later lichtte onze gamemaster toe dat ze dit doen omdat ze in de eerste kamer geen hints kunnen geven, maar ik vind deze oplossing echt super zonde. Naast dat je zo het hele uitvogelen van een puzzel overslaat, weet je ook al precies wat je aan gaat treffen voordat je de ruimte betreed. Tegelijkertijd weet ik niet of we er helemaal uit waren gekomen zonder enige instructie, maar dan denk ik dat je moet concluderen dat de puzzel iets aangepast moet worden of subtiele hints in de ruimte toegevoegd moeten worden. Ik ben benieuwd of de bouwers dit met de verhuizing aan gaan passen.

Na deze start en een bekend muziekdeuntje die afbreuk deed aan de beleving voor mij, veranderde de gehele ervaring in positieve zin. De kamer was hierna logisch, mooi gemaakt en super leuk. In tegenstelling tot De Bunker en De Kraak vond ik de sfeer in deze kamer veel beter, was de afwerking netjes en vond ik verdere muziek een goede toevoeging. Ik kan het verhaal van deze kamer eigenlijk niet navertellen, maar de puzzels zijn me goed bijgebleven.

Ik vond de puzzels heel mooi gemaakt, met materialen die in de kamer passen. De flow en de rode lijn in de puzzels is heel duidelijk en passen in het thema. Ik vond de puzzels bovendien afwisselend en een leuke mix van techniek en fysieke elementen. Ook de samenwerkingselementen vond ik goed uitgevoerd en de wijze waarop een variërende moeilijkheidsgraad in de kamer was gebracht. Zelf ben ik groot fan van redeneerpuzzels dus ik was helemaal blij met dit element en ook de eindpuzzel brengt alles mooi samen.

Kortom een toffe kamer, die ik zeker aanraad! De Kraakfabriek heeft goede puzzelbedenkers en -bouwers, en laten met deze kamer een ontwikkeling zien met meer sfeer en afwerking. Ik ben benieuwd wat deze bouwers nog meer gaan laten zien in de toekomst, want dan komen we zeker terug.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  41:57 min


 • Goede puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer en materiaalgebruik
 • Goede service van de organisatie
 • Zichtbare contouren
 • Letterlijke instructie van de eerste puzzel

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Posted on: 2022 august 21

Een mooi aangeklede puzzelkamer

#99 Op weg naar familiebezoek in Brabant en Limburg zijn we langs Best gereden om The Mystic Cabin te spelen. Het was alweer twee jaar geleden dat we hier The Conductor gespeeld hebben en The Mystic Cabin was altijd op ons wensenlijstje blijven staan. We wisten dat de kamer ouder was dan The Conductor, maar het leek ons desalniettemin leuk om een keer terug te gaan om met zijn tweeën te gaan puzzelen. Oorspronkelijk zou Riddle room Best niet open zijn door vakantie, maar de eigenaresse was zo vriendelijk om met ons mee te denken en te zorgen dat het spel plaats kon vinden op het door ons gewenste tijdstip. Super service!

We werden erg hartelijk ontvangen, alsnog door de eigenaresse, en hebben direct escape ervaringen uitgewisseld van de afgelopen twee jaar. Altijd leuk om enthousiastelingen te treffen en het zorgde voor de goede voorpret. De gang naar de kamers is bij Riddle Room heel erg basic, wat niet bijdraagt aan de introductie maar éénmaal in de kamer is de sfeer goed neergezet. De kamer is door de jaren heen (ondertussen 6 jaar oud) goed onderhouden en zat voor die tijd al goed in elkaar met techniek, aankleding en geluid. We hebben hier leuk gepuzzeld in een afwisseling van goed zoeken, denken, redeneren, een stukje samenwerking, doen en rekenen. De kamer is niet super groot en leent zich daardoor goed voor een team van twee of drie personen.

Het verhaal vond ik niet erg sterk, dus ik kan niet navertellen waar we precies van ontsnapten of wat we ontrafelt hebben maar de puzzels vond ik over het algemeen wel goed binnen het thema passen. We hebben hier leuk gepuzzeld en mede door een puzzel waar je net even anders moet denken dan je gewend bent of je nog net iets beter moet zoeken hebben we ook bijna een uur in de kamer doorgebracht. Het hintsysteem vonden we minder goed in de kamer passen, maar we werden goed gevold en ze voelde goed aan wanneer hulp (bijna) nodig was.

Naderhand hebben we nog leuk nagepraat. Altijd leuk als je de kamer nog even helemaal doorloopt en daarna nog na kunt praten over escapen in het algemeen. Ik denk dat dit een super leuke kamer is voor beginnende teams. Voor meer ervaren teams zou ik lekker met twee personen komen of gewoon voor beide kamers, en dan eerst The Mystic Cabin spelen en daarna The Conductor!

Ik weet niet of er nog bouwplannen zijn, maar als er een derde kamer komt komen we zeker terug. Ze weten hier gewoon wat ze doen en weten een sfeer neer te zetten in de kamer!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  52:57 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Tweepersoonsprijs

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 july 30

Weer een hele sterke kamer

#98 Om onze ceremoniemeesters te bedanken voor de bruiloft namen wij ze mee naar Lost and found. Aangezien we voor de bruiloft The Dome samen speelden en we ook allemaal Molly's Game al gespeeld hadden, leek ons een passend cadeau om de nieuwste kamer van Kamer 237 cadeau te geven: die moet vast ook goed zijn!

De ontvangst was weer heel netjes in de hotelbar, waar we maar even hoefden te wachten om onze koffer weer mee te kunnen nemen... Onze gamemaster deed de introductie erg leuk, waardoor we al snel in het verhaal kwamen. Ik lees wel eens dat mensen zich storen aan een introfilmpje in de kamer, zelf ben ik dan ook snel afgeleid maar door het verhaal en gebruik van licht en geluid was dat hier absoluut niet het geval. De kamer is super mooi gemaakt, over licht en geluid is goed nagedacht en de afwerking is super. Dit zet de sfeer heel mooi neer en daar hebben we enorm van genoten. Persoonlijk vond ik het hoogtepunt van de kamer wel aan het begin liggen, waardoor je verwondering je verwachtingen verhoogd die daarna naar mijn mening niet helemaal meer worden waargemaakt. Maar wat is het mooi gemaakt, echt super en ik kon het erg waarderen hoe er linkjes worden gelegd met de andere kamers, dat maakt Kamer 237 een sterk concept.

De kamer speelt daarnaast heel leuk, wij waren met z'n vieren en ik denk dat drie of vier het meest ideale is. Je kunt op punten namelijk parallel puzzels oplossen in de uitgebreide kamer en wij vonden het jammer dat je daardoor niet helemaal meekrijgt wat er allemaal gebeurt, dus ik zou niet met vijf of zes gaan. De puzzels zijn een leuke afwisseling van zoeken, redeneren en een kleine factor doen. Het verhaal ontwikkelt zich op een leuke manier tijdens het spelen. Specifiek twee puzzels vond ik echt super leuk om te doen, waarvan er eentje na mening van mijn groep eigenlijk net te lang duurde (maar ik vond deze zo leuk dat ik mij daaraan niet gestoord heb). De puzzels zijn overwegend afwisselend en passen in het thema/verhaal.

Kritische noot van mijn kant is op de eindpuzzel. Deze was voor mijn gevoel wat eenvoudig waardoor ik mij niet realiseerde dat het de eindpuzzel was en ik daardoor wat teleurgesteld was dat er niet meer volgde. We hebben daarna wel heel leuk nagepraat met onze gamemaster en mochten nog terug de kamer in om nog dingen te bekijken die we gemist hadden. Heel slim hoe ze hier een aparte ruimte gecreëerd hebben om nog wat te drinken, want hierdoor kun je openlijk napraten over wat je net hebt beleefd. Een absolute aanrader, maar voor mij waren Kamer 237 en De Conciërge nog net iets beter.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  63:23 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Afwerking
 • 80 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema/verhaal
 • Ontvangst en napraten
 • Eindpuzzel

  kamer237

Mission Impossible

Unlock Scheveningen
Posted on: 2022 july 24

Lekkere puzzelkamer met originele elementen

#96 Na het spelen van Pirates of the Northsea zijn we teruggekomen om de andere kamers te spelen in Scheveningen. Niet met torenhoge verwachtingen, maar gewoon om met twee personen lekker te puzzelen voor een schappelijke prijs. En dat is vandaag weer goed gelukt!

De kamer zit leuk in elkaar. Je krijgt 60 minuten de tijd om in een lab te infiltreren en een virus in veiligheid te brengen. De kamer is uitgebreid en bevat afwisselende puzzels. De puzzels zijn in thema en het is helder wat je moet doen. Zeer geschikt voor twee personen en een aantal leuke elementen waar goed over is nagedacht.
Ook hier is de afwerking niet super, maar wel het beste van alle drie de kamers, en zie je slijtage van het spelen. Persoonlijk vind ik het jammer dat er zoveel geplastificeerde instructie blaadjes worden gebruikt en de geluidseffecten komen helaas maar uit een enkele box, terwijl die wel heel goed bij de kamer passen.

Overall lekker gepuzzeld en een nette tijd neergezet. Een zeer geschikte kamer om met twee ervaren spelers even lekker te gaan puzzelen als je in de buurt bent. We kregen wel sterk het gevoel dat we niet continu gevolgd werden, ze lieten ons namelijk erg lang op een stukje vast zitten. Dit vind ik echt een aandachtspunt. Verder vriendelijke en sympathieke gamemaster. Ondanks de duidelijke drive van hem voor het bouwen van de kamers, miste ik op deze locatie het praatje naderhand waardoor je de indruk krijgt dat er haast is en productie gedraaid moet worden.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  42:39 min


 • Afwisselende puzzels
 • Leuke/toffe elementen
 • Afwerking
 • Begeleiding

 

The mummys tombe

Unlock Scheveningen
Posted on: 2022 july 24

Lekkere puzzelkamer met leuke aankleding

#97 Na het spelen van Pirates of the Northsea zijn we teruggekomen om de andere kamers te spelen in Scheveningen. Niet met torenhoge verwachtingen, maar gewoon om met twee personen lekker te puzzelen voor een schappelijke prijs. En dat is vandaag weer goed gelukt!

De gamemaster bij deze kamer deed de introductie heel enthousiast en overtuigend waardoor je direct in het verhaal komt. De kamer is mooi gedecoreerd en het is gelukt om de beoogde sfeer neer te zetten. De setting is goed gebruikt en ik vind het verhaal helder uitgewerkt: je krijgt vanwege instortingsgevaar 60 minuten de tijd om amuletten terug te plaatsen en de geest weer tot rust te laten komen van de mummy. De puzzels zijn afwisselend en passen goed binnen het thema. Ik vond het een leuke mix tussen denken, doen en goed zoeken.
Jammer in deze kamer vind ik opnieuw de afwerking en slijtage, en de vele instructiebordjes (ookal passen ze hier beter in thema en zijn het geen geplastificeerde vellen). Daarnaast is na het oplossen van een puzzel in de toch vrij technische tombe niet doet altijd duidelijk waar er iets gebeurd is. Hierdoor is de flow van de kamer net iets minder goed. Ik heb het idee dat dit aangepast zou kunnen worden, door meer veren e.d. toe te passen waardoor iets vanzelf opengaat en minder puzzels te bedenken die op basis van 'doorklikken' van de gamemaster opgelost worden. Ook hier merkten we namelijk dat we niet de gehele tijd gevolgd werden, toen we een hint kregen over iets wat we allang te pakken hadden terwijl we nog ergens anders op vast zaten.

Deze dingen maken dat de kamers in Scheveningen niet tot de top behoren, maar wel leuke kamers zijn waar je lekker kunt puzzelen in drie totaal verschillende thema's. Elk van de drie kamers op deze locatie heeft z'n pluspunten waardoor ik het moeilijk vind de beste aan te wijzen of een volgorde om te spelen. Ik zou zeggen, ga naar Pirates voor de puzzelflow, naar Mission voor de toffe elementen en naar Mummy voor de sfeer.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:33 min


 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels in thema
 • Afwerking en slijtage
 • 'Doorklikken'

 

Recordtijd, maar niet helemaal zoals het hoort

#95 Ondanks dat het zo dichtbij is waren we nog nooit bij Unlock in Scheveningen geweest. We hebben deze kamer relatief last minute geboekt om weer een avondje lekker te kunnen puzzelen met z'n tweeën en daar bleek deze kamer zeer geschikt voor! De ontvangst is wat typisch doordat je in een wachtruimte komt waar je door te bellen laat weten dat je aanwezig bent en daarna wordt opgehaald om op het achterterrein in een kelder de kamer te gaan spelen. Onze host was vriendelijk, maar wat onhandig doordat hij escape ervaringen wilde delen terwijl wij tegelijkertijd de kamer al in mochten lopen en na het spelen er niet meer aan dacht.

Van de aankleding hebben zie hier echt wat gemaakt, waardoor je je onderin een schip waant en ze hebben op een goede manier gebruik gemaakt van de verlichting en de muziek uit Pirates of the Caribbean. We begonnen razendsnel en zagen al snel de ingrediënten voor volgende puzzels. Soms zagen we het niet direct, maar er zat een goede logica in de puzzels. De kamer zit leuk in elkaar met afwisselende puzzels die allemaal in thema zijn uitgevoerd. Wel houd de afwerking hier en daar wat te wensen over en we kregen de indruk dat deze kamer zich naast de techniekruimte van de andere kamers bevond waardoor we geregeld afgeleid werden door mechanische geluiden en de indruk kregen dat er ergens iets gebeurde waar we mogelijk iets mee moesten.

Na iets meer dan een half uur stonden we met een recordtijd en vol verbazing weer buiten! Bij het napraten bij een strandtent kwamen we tot de conclusie dat we verschillende elementen in de kamer uiteindelijk niet gebruikt hadden, waardoor we toch nog even een mailtje hebben gestuurd aan de locatie. Wat bleek, de kamer was niet helemaal goed gereset waardoor sommige puzzels niet reageerden zoals het hoorde en we waarschijnlijk inderdaad wat over hebben geslagen. Hiervoor zijn netjes excuses aangeboden en zijn we gecompenseerd.

We hebben lekker gepuzzeld met twee personen in Scheveningen, een grotere groep zou ik voor ervaren spelers hier ook niet aanraden. Ga er niet met te hoge verwachtingen heen, maar je kunt hier voor een mooie prijs leuk puzzelen. Zeker als je bedenkt dat de kamer eigenlijk nog meer puzzels bevatte! De aankleding en sfeer zijn leuk, de puzzels afwisselend en ook nog met best wat technische elementen voor het piratentijdperk...

Enige feedback die ik nog wil geven is dat het geluid bij het filmfragment onverstaanbaar was, dit terwijl de muziek en spelleiding wel te verstaan was.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  30:45 min


 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Prijs
 • Service naderhand
 • Niet goed gereset
 • Filmfragment niet te verstaan
 • Geluid van techniek
 • Afwerking

 

EVIL Robots

The Nemesis Club
Posted on: 2022 july 02

Technologisch goed opgebouwd

#94 Na al vele kamers gespeeld te hebben in Nederland (en België) en na de verhalen over escapen in het buitenland in verschillende Facebook groepen en de podcast Beyond the Game, ben ik ook nieuwsgierig geworden naar escape rooms in het buitenland. Tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten hebben we dan ook twee kamers geboekt. Best lastig om dan een goede kamer te selecteren en we wisten ook niet goed wat we konden verwachten in relatie tot de Nederlandse standaard. Voor twee personen vonden we de hoge prijzen die voor TERPECA kamers gevraagd worden niet oké (400 dollar in San Francisco) en hebben we voor betaalbaardere kamers gekozen waar positieve reacties op kwamen in de Facebook groep 'Escape Room Enthusiast'. Het werd The Cabin in Las Vegas en EVIL Robots in Phoenix.

We hebben begrepen dat klassieke escape rooms in de Verenigde Staten veel leeswerk bevatten en raadsels. Daarnaast viel ons op dat het gebruikelijk is om tijdens het spelen te vragen naar hints en je op sommige locaties ook strafpunten krijgt op hints of je er slechts een beperkt aantal tot je beschikking hebt. The Nemesis Club pakte dit anders aan. De kamer is volledig geautomatiseerd met de beperkte instructies volledig in thema en voorafgaand aan het spel konden we met de gamemaster bespreken dat zij ons hints zou geven met een duwtje in de goede richting als ze zag dat we vast zaten.

Onderweg naar de kamer werden de klassieke escape regels toegelicht en eenmaal in de kamer begon deze origineel met een stukje interactie tussen de kamer en de gamemaster. De kamer zat vervolgens leuk in elkaar waarbij we eerst moesten inbreken in het lab om vervolgens de wereld stap voor stap te kunnen redden. De puzzels waren afwisselend, origineel en soms uitdagend. Maar de grootste uitdaging vond ik het gebrek aan logica om van de ene naar de andere puzzel te komen. Ondanks het ontdekte stappenplan, stonden we soms echt na een oplossing om ons heen te kijken hoe we verder moesten of knoppen uit te proberen die we nog niet aangeraakt hadden. Iets wat volgens mij eenvoudig opgelost zou kunnen worden met een klein icoontje of sturing middels verlichting. Wat we moesten doen en hoeveel dit vroeg van de communicatie en samenwerking was echter heel erg leuk. Naderhand hoorden we dat de kamer een hoge moeilijkheidsgraad heeft en spelers veel hints nodig hebben om het einde van het verhaal te ontrafelen. Dat maakte ons zeker wel trots, helemaal toen bleek dat we zonder de gevonden instructie een puzzel volledig zelfstandig hadden opgelost.

De enthousiast gamemaster (met een perfecte computerstem) stond naderhand open voor al onze vragen en heeft ons nog een lekkere milkshake gemaakt (erg machtig) waarvan overal werd gezegd dat je die niet over mocht slaan. Een leuke kamer, die technisch goed in elkaar zit en waarvan de afwerking gelikt is. Ik vond het zelf alleen wel jammer dat je al snel de gehele kamer kunt overzien (ondanks dat het nog niet binnen handbereik is) en het verhaal voelde, zeker aan het einde, wat kinderachtig aan. Ik sluit me dan ook niet aan bij de extreem lyrische omschrijvingen en vind de kamer vrij prijzig voor de puzzelflow, maar zou deze wel aanraden als je in de buurt bent.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  55:44 min


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Benodigde samenwerking
 • Gebrek aan flow
 • Beetje kinderachtig

 

40 Thieves

Mindtrap Escape Room
Posted on: 2022 july 06

Hele mooie kamer in origineel thema

#93 Na al vele kamers gespeeld te hebben in Nederland (en België) en na de verhalen over escapen in het buitenland in verschillende Facebook groepen en de podcast Beyond the Game, ben ik ook nieuwsgierig geworden naar escape rooms in het buitenland. Tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten hebben we dan ook twee kamers geboekt. Best lastig om dan een goede kamer te selecteren en we wisten ook niet goed wat we konden verwachten in relatie tot de Nederlandse standaard. De eerste kamer die we speelden was The Cabin in Las Vegas, een klassieke en verouderde kamer waar we enigszins teleurgesteld uit kwamen. Omdat ik mij niet voor kon stellen dat dit het Amerikaanse niveau vertegenwoordigde heb ik opnieuw een oproep op geplaatst op de Facebookgroep 'Escape Room Enthusiasts' en zo hebben we als derde kamer 40 Thieves in de buurt van Los Angeles geboekt.

Door onze reisplanning hadden we maar beperkte mogelijkheden, maar toen ik de locatie mailde of ze ons op maandagochtend (buiten hun tijdsloten om) in de ochtend konden ontvangen was dat geen enkel probleem. Zo konden we op weg naar Joshua Tree National Park nog een escape mee pakken. Parkeren kon gratis voor de deur en bij binnenkomst werden we heel vriendelijk ontvangen. De eigenaar had mijn oproep op Facebook gezien en sprak direct uit dat hij hoopte de verwachtingen waar te kunnen maken.

Na opnieuw een filmpje van de klassieke instructie: alles wat vast zit zit vast etc., konden we een deur verderop van start met de kamer. De opdracht was helder: de overvallen marktkooplieden helpen en de schat van de bazaar in veiligheid brengen. Met de instructie om netjes op een bankje te blijven zitten totdat het licht weer aan was, startte de introductie. Zo zag je al een beetje van de kamer en keek je je ogen uit, zonder dat er al gepuzzeld mocht worden. De introductie vond ik heel mooi, passend en origineel gemaakt. Het bracht ons direct in het thema en het verhaal. Mocht je het bordspel 'Istanbul' kennen, dan is dit een soort levensgrote versie van precies die sfeer. Heel mooi gemaakt!

De aankleding van deze kamer was super goed, de afwerking heel netjes. en het licht en geluid complementair. En het leuke was dat je alles aan mocht raken en moest gebruiken. Daar waar ik in de kamer hiervoor en hierna in de VS de logica vond ontbreken, hebben we daar hier absoluut geen last van gehad. Er zat een super goede flow in de kamer doordat de ene puzzel ons naar de andere bracht en het duidelijk was waar er nog iets opgelost diende te worden. De puzzels zijn volledig in thema en afwisselend, ze variëren van eenvoudig (waardoor je te moeilijk denkt) naar uitdagend en vragen om een goede samenwerking. De kamer is verrassend, uitgebreid en het verhaal ontwikkeld zich op een hele duidelijk manier.

We kregen hier 70 minuten aan puzzelplezier in een heel mooi afgewerkte omgeving, een absolute aanrader in de omgeving van Los Angeles! Naderhand hebben we nog super leuk nagepraat met de eigenaars die vol passie konden vertellen over de bouw van de kamer, de keuze voor de puzzels en hoe ze met Google translate in de hand ons spel gevolgd hadden en onze Nederlande communicatie ontrafelt. Het is altijd leuk om een gepassioneerde eigenaar te treffen en enthousiaste escapers, en dat was hier ook een hele mooie toevoeging aan onze ontsnapping. Jammer dat we in Las Vegas al gespeeld hadden en niet voor twee kamers zijn gegaan op deze locatie. Dus mochten we nog weer een keer in de omgeving zijn, dan komen we zeker terug!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  61:36 min


 • Sfeer en aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Uitgebreide kamer
 • Goede tweepersoonsprijs
 • Gepassioneerde eigenaars

 

The Cabin

Number One Escape Room
Posted on: 2022 july 02

Eerste escape ervaring in de Verenigde Staten

#92 Na al vele kamers gespeeld te hebben in Nederland (en België) en na de verhalen over escapen in het buitenland in verschillende Facebook groepen en de podcast Beyond the Game, ben ik ook nieuwsgierig geworden naar escape rooms in het buitenland. Tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten hebben we dan ook twee kamers geboekt. Best lastig om dan een goede kamer te selecteren en we wisten ook niet goed wat we konden verwachten in relatie tot de Nederlandse standaard. Voor twee personen vonden we de hoge prijzen die voor TERPECA kamers gevraagd worden niet oké (400 dollar in San Francisco) en hebben we voor betaalbaardere kamers gekozen waar positieve reacties op kwamen in de Facebook groep 'Escape Room Enthusiast'. Het werd The Cabin in Las Vegas en EVIL Robots in Phoenix.

Ondanks dat je voor minimaal drie mensen moet boeken, kun je The Cabin gemakkelijk met twee personen spelen en zou ik ook niet meer spelers aanraden (gebruik promotiecode: 1 Free Player). De ontvangst was heel gehaast en zakelijk, het was duidelijk dat de er vele gamemasters rondliepen die verschillende groep begeleiden. De gamemaster die ons voor het instructiefilmpje zette was wel degene die ons in de kamer opsloot, maar niet degene die ons volgde en naderhand ontving. Jammer, dat die persoonlijke kant en daarmee ook het praatje onder enthousiastelingen op deze locatie ontbrak.

We hebben begrepen dat klassieke escape rooms in de Verenigde Staten veel leeswerk bevatten en raadsels. Daarnaast viel ons op dat het gebruikelijk is om tijdens het spelen te vragen naar hints en je op sommige locaties ook strafpunten krijgt op hints of je er slechts een beperkt aantal tot je beschikking hebt. Het moeten vragen naar hints vind ik niet zo'n leuke manier van spelen, de communicatie met de gamemaster haalt je uit het spel en bovendien kun jijzelf geen inschatting maken of je op het juiste spoor zit en/of achter op schema raakt.

Deze kamer was wat dat betreft redelijk klassiek, met veel geplastificeerde instructies of een klassieke tekst met een dik gedrukt woord en een hintsysteem door een walkie talkie. Dit viel ons tegen, we hadden hogere verwachtingen door de aanbevelingen op Facebook en niet zo'n gedateerde kamer verwacht. De kamer was relatief uitgebreid, had leuke verwijzingen binnen de ruimtes en er was nagedacht over licht en geluid. De aankleding vond ik echter vrij beperkt, waardoor de sfeer niet goed overkwam en het aanvoelde als een klassieke puzzel kamer. De kamer is een combinatie van zoeken, de juiste zaken met elkaar combineren en de juiste puzzel op het juiste moment oplossen. Dit was niet per se uitdagend, maar de puzzels waren wel afwisselend. Wat ik echt gemist heb op deze locatie, is de logica die je van de ene naar de andere puzzel brengt en zorgt voor een goede flow. Number one escape rooms maakt daarnaast gebruik van bonuspuzzels. Toen wij met tijd over uit de kamer waren kregen we nog de mogelijkheid terug te gaan om die op te lossen. Ik vind dit persoonlijk niet zo'n sterke toevoeging omdat het een puzzel is waarbij de oplossing vervolgens nergens toe leidt of een voordeel biedt, en omdat je geen idee van je tijd hebt ben je snel geneigd deze naast je neer te leggen.

We hebben prima gepuzzeld hier in Las Vegas, maar als eerste ervaring met een escape room in de Verenigde Staten viel het niveau ons erg tegen. Ik zou de kamer niet aanraden, en als je gaat spelen ga dan met maximaal twee personen en met niet te hoge verwachtingen. Later begrepen we dat je voor goede kamers in de Verenigde Staten niet in Las Vegas moet zijn. Op basis van deze ervaring hebben we besloten om in de buurt van Los Angeles een extra kamer aan onze reis toe te voegen, in de hoop op een betere ervaring.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  45:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Gedateerd
 • Zakelijke sfeer/productie draaien
 • Aankleding

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2022 june 06

Uitdagend in de samenwerking en communicatie, wat een goede kamer!

#91 Wat is een betere afleiding van de spanning een dag voor je bruiloft dan een escape room spelen met de ceremoniemeesters?! Omdat The Dome in de buurt lag, maar ook omdat deze al lang op ons wensenlijstje stond hebben we deze 3 juni gespeeld. Door een ongeluk op de snelweg, lukte het ons niet op tijd aanwezig te zijn dus met enige stress kwamen we binnen. Op dat moment is het vervelend dat het mailtje over onze vertraging niet bij het juiste onderdeel van de organisatie binnen kwam en dat je bij binnenkomst niet direct iemand aan kunt schieten. Maar het viel alles mee hoe flexibel er met onze vertraging en excuses hiervoor werd omgesprongen. Want na een snelle sanitaire stop konden we van start gaan!

Onze gamemaster deed het heel leuk en enthousiast, en zo gingen we met de gouden tip 'ga dingen doen, want als jij niks doet reageert The Dome ook niet' de kamer in. Zoals velen hier al schreven is het verhaal flinter dun, ik vind het zelfs moeilijk te zeggen dat er een verhaal was. Door een hallucinatie is eigenlijk alles mogelijk, waardoor dit niet echt houvast biedt en de rode draad die was aangebracht vond ik persoonlijk dan weer iets minder passen en logisch in het geheel. Er was wel vaker een gekke verwarring of verwijzing die de hallucinatie ondersteunden, dit was erg leuk gedaan.

Verder las ik van te voren dat het vooral een beleving is en minder een escape room, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik kon de puzzels, waar er veel van waren, heel erg waarderen in deze kamer! De puzzels zijn afwisselend, origineel en uitdagend. En iets wat ik persoonlijk super leuk vind: de puzzels waarbij je zaken moet combineren. Door de opmerkingen over behendigheid had ik hele andere verwachtingen, ik zou de kamer meer omschrijven als een uitdaging op samenwerking, communicatie en denkkracht. Een super goede afwisseling van doordenkers en goed kijken, lezen en gewoonweg proberen.

De kamer is uitgebreid en mooi aangekleed. Het is netjes afgewerkt en de puzzels passen in het geheel. Ook over licht en geluid is goed nagedacht en ik kan natuurlijk de verrassingsmomenten of beter gezegd verwarringsmomenten niet onbenoemd laten. Heel tof gedaan! We hadden graag de techniek achter de kamer gezien om het te snappen, maar dit houden ze hier lekker geheim.

We kwamen spelen met het doel om het einde van de kamer te halen, het principe dat je het einde niet te zien krijgt als je het niet haalt staat mij persoonlijk heel erg tegen, en we hebben het einde gelukkig gehaald! Met nog flinke stress omdat ik de 8 op de klok aanzag voor een 0 en de seconden weg tikten, hebben we een nette tijd neergezet (volgens onze gamemaster). Een aanrader voor escape liefhebbers, zowel voor de hele aankleding en beleving als voor de puzzels. En ik sluit mij aan bij het advies van anderen, 4 is een super goed aantal om deze kamer te spelen (jammer als je met meer komt).


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:16 min


 • Afwisselende en uitdagende puzzels
 • Benodigde samenwerking en communicatie
 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Verrassings-/verwarringsmomenten
 • Verhaal/rode draad

  EscapEline

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2022 may 27

Thema sterk neergezet en goed uitgewerkt

#90 Een super sterke kamer die eigenlijk al thuis begint. Altijd leuk om een e-mail bevestiging in thema te krijgen, maar nog leuker als de avond van te voren en bij aankomst de kamer eigenlijk al begonnen is: heel leuk en consequent gedaan! Ik moest zelf even schakelen, maar vanaf het moment dat we de gamemaster (en eigenaar) zagen, werden we meegenomen in het verhaal. Eén veiligheidswaarschuwing was voor mij het enige wat echt uit de toon viel, misschien kan dit nog met een geluidsfragment worden opgelost maar ik begrijp de overweging.

Het thema is helder: voor de overval op de Munt ben je opgepakt en word je in de gevangenis gegooid. Heel knap hoe dit is uitgewerkt en hoe je daardoor meegenomen wordt in een andere wereld. Volgens mij schreven anderen het ook al, maar alles wat je tegenkomt past in het thema, hoort op die plek en klopt in het verhaal. Dit geldt ook voor de puzzels, en voor een summiere gevangenis aankleding is dit knap gedaan. Leuk ook hoe je door middel van licht en geluid door de kamer wordt geleidt en samenwerking en goede communicatie nodig is om te ontsnappen, en nu is het ook écht ontsnappen. Hierbij wordt de spanning opgebouwd en krijg je het gevoel achterna gezeten te worden. De kamer is spannend maar zeker niet eng, je bent simpelweg op je hoede in een dergelijke omgeving.

En met deze kamer als mijn 90ste ga je vervolgens vergelijken: dan denk je toch, was het net zo goed als X en beter dan Y of was het vergelijkbaar met Z? En eigenlijk ben je dan toch elke keer gewoon appels en peren aan het vergelijken, maar komt het neer op een gevoel. Een gevoel dat ook nog beïnvloed wordt door je dag, de puzzels die jij specifiek in je hand hebt gehad of een persoonlijk schrik- of eureka-moment. En dan denk ik dat ik ondanks de goede uitwerking in deze kamer het echt wow-moment gemist heb en de puzzels leuk maar niet super sterk of uitdagend vond. De kamer is groter, het verhaal sterker, de uitwerking van het thema toffer en ook spannender dan zijn voorganger, Bella Ciao. Maar door de goede doorwerking van het thema en verhaal waren er ook minder verrassingsmomenten en dan vind ik persoonlijk Bella Ciao toch sterker.

Een hele leuke toevoeging zijn de verwijzingen naar de serie Vis à vis, dat is gewoon heel leuk gedaan en ook de knipoogjes naar andere escape rooms zijn tof. En als je ze niet gezien hebt, dan komt dat vanzelf in de uitgebreide doorloop naderhand. Een leuk onderdeel van het gehele bezoek, waarbij Johan bij ons vol trots liet zien hoe hij de kamer had uitgedacht, de techniek erachter en het bouwen. Leuk om zulk enthousiasme te zien bij een eigenaar die aan alle facetten van het spel heeft gedacht.

Na het uitwisselen van andere ervaringen en tips hebben we met een goed gevoel de zaak verlaten. Jammer dat dit avontuur er weer op zit en bij ons helaas geen 70 minuten duurde. Wij wachten op kamer #3.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  47:21 min


 • Verhaal
 • Uitwerking thema
 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema
 • Ontvangst en voorpret
 • Minder uitdagende puzzels
 • Weinig verrassingsmomenten

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2022 may 10

Nieuw record!!

#89 Na lange tijd wachten (door corona) en het doorspitten van het archief, deze kamer opnieuw gepland! We werden vriendelijk welkom geheten en terwijl we eventjes aan het wachten waren, kwam de vorige groep uit de kamer met slechts 1,5 minuut over en werden we nóg nieuwsgieriger om te gaan spelen. Door alle reviews, mond op mond reclame en de podcast waren de verwachtingen hoog en was ik extra gefocust op de intro, de muziek en het verhaal.

En daar was niks aan gelogen! De introductie van de kamer is gewoon leuk en heel origineel gedaan. Voor degenen die het archief niet ingedoken zijn, wordt het verhaal op passende wijze geïntroduceerd. Maar als je de tijd hebt en het leuk vind, raad ik wel echt aan om het archief even in te duiken. Naast dat het natuurlijk leuk is om je entreebedrag terug te winnen (en weer een andere kamer te spelen) is het gewoon leuk om lekker een beetje te speuren en is ook in dit onderdeel gewoon veel tijd en aandacht gestoken.

En dat geldt eigenlijk voor de hele kamer. Er is tot in de puntjes nagedacht over het hele verhaal, dit klopt tot in ieder detail in de decoratie, over de muziek is nagedacht, over de geur en over het hintsysteem. Gewoon allemaal super leuk en mooi gemaakt, en knap dat je tijdens het spelen ook echt dat hele verhaal mee krijgt en zelfs kunt gebruiken bij het oplossen van de puzzels. Door de puzzels op te lossen werd er steeds een extra stukje van het verhaal prijs gegeven en zo werkte je naar de ontknoping toe. Of het nou een illusie was of echt, feit of fictie... dat we er in de auto nog over na spraken en we het niet uit konden vogelen is waarschijnlijk precies wat de makers hier voor ogen hadden.

Ik vind de puzzels in de kamer goed in thema passen en leuk en afwisselend bedacht. De kamer was logisch en mede door het ondersteunende licht en geluid hadden we een lekkere flow te pakken. Ik vond met name de eindpuzzel een hele leuke doordenker. Maar er zaten meer puzzels in die ik leuk en origineel vond. En door die lekkere flow kwamen we al snel bij de ontknoping en terwijl we daar waren aangekomen, vond ik het oprecht jammer dat het alweer voorbij was. Niet alleen omdat het ontzettend leuk was, maar ook omdat ik voor mijn gevoel nog wel meer puzzels had willen doen.

Van de eigenaren begrepen we later dat er ook genoeg groepen niet uit de kamer ontsnappen en het is natuurlijk super lastig om de juiste balans te vinden tussen ervaren groepen en groepen die weinig kamers gespeeld hebben. Maar voor mij is dit wel de reden om een 9,5 te geven en geen 10. Ik vond de kamer erg leuk, het verhaal en de setting super goed uitgewerkt maar ik had een escape van 90 minuten verwacht en zelfs met alle verhaal elementen volledig uitluisteren zonder verder puzzelen zijn we onder het uur gebleven. Ik ben natuurlijk super trots op ons record, maar liever nog had ik een nog uitgebreidere kamer gehad met nog meer puzzels!

De eigenaren speelden er wel heel goed op in. Naast hun oprechte enthousiasme over onze prestatie, kregen we uitgebreid de kamer opnieuw te zien, hebben we alles doorgesproken en kregen we zelfs te horen hoe ze alles bedacht hadden, samengesteld en getest, en zijn we nog even de 'easter eggs' langs gegaan. Echt tof dat hier zo uitgebreid de tijd voor werd genomen en we zo leuk hebben na kunnen praten.

Kortom, een aanrader in Waalwijk: verwacht geen 90 minuten aan puzzels, maar ervaar bewust het verhaal en de hele sfeer die deze enthousiastelingen hier hebben neergezet. En niet te vergeten, je gaat met een leuk aandenken naar huis: ook dit onderdeel is tot in de puntje uitgedacht!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  54:36 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Uitwerking
 • Aankleding
 • Aandenken
 • Hadden meer puzzels in gemogen voor 90 minuten
 • Had nog uitgebreider gemogen voor 90 minuten

 

Nova Zembla

Unlock Adventures
Posted on: 2022 march 20

Lekker puzzelen op een schip

#88 Voor de start van de kamer, terwijl er nog even gebruik werd gemaakt van het toilet, kregen we als opwarmertje een leuke puzzel. Op één of andere manier is het altijd een beetje ongemakkelijk om te puzzelen wanneer de gamemaster naast je staat (i.p.v. via een camera meekijkt) maar het is gelukt en we hadden zo direct een mooie intro op het thema.

In de kamer wordt er gebruik gemaakt van filmpjes. Ik vond dit zelf een leuke toevoeging, maar afgezien van de eerste ruimte stond het geluid later echt te zacht om het goed te kunnen volgen. Buiten dat blijft het altijd lastig om goed te luisteren als je eigenlijk al verder aan het kijken bent na een volgende puzzel. De aankleding van de kamer was mooi gedaan en de meeste puzzels pasten goed in het thema en het verhaal. De puzzels waren afwisselend en soms uitdagend. We hebben ons met z'n vieren goed vermaakt. Er zit op een leuke manier techniek verwerkt in de kamer, gecombineerd met slotjes. Er moet samengewerkt worden en de puzzels wisselen parallel en lineair elkaar af.

Hetgeen wat voor mij echt ontbrak in deze kamer was de spanning. Als er een hongerige ijsbeer rondom je schip loopt dan zou je daarop afgestemde licht- en geluidseffecten verwachten. Ik zou de bouwers adviseren om nog wat spannende muziek toe te voegen, een brullende beer of misschien wel gerammel en gebons langs het schip. Dat zou voor deze kamer afmaken.

We hebben helaas niet de top 5 gehaald, maar wel leuk nog even de kamer doorgelopen met de gamemaster.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  45:48 min


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema
 • Origineel verrassingselement
 • Spanning ontbreekt

 

De patiënt is weer terecht - maar of dat nu een opluchting is…?…

#87 Hellevoetsluis stond al lang op de Wishlist, maar op één of andere manier kom je er niet zo vaak langs of in de buurt . Vandaag hadden we dus speciaal een bezoekje gepland om Triplicate Institute te spelen. We werden heel enthousiast ontvangen door de eigenaar en gingen met veel enthousiasme en hoge verwachtingen de kamer in.

Dit is echt een goede kamer, het klopt gewoon. De puzzels zijn een leuke mix van zoeken, nadenken, doen en samenwerken. De puzzels zijn goed verwerkt in het thema en uitdagend, en je ervaart een leuke spanning, ookal is dat vooral doordat je jezelf gek maakt (de spanning had van mij nog wel iets meer gemogen). Het verhaal zit heel goed in elkaar, tijdens het spelen had ik het niet altijd door maar naderhand viel alles helemaal op de plek: super! De aankleding is wat steriel maar dat past ook bij het thema. De kamer heeft me verrast en we zaten in een lekkere puzzel flow. Twee keer bleven we even steken, maar heel tof dat we zonder hints ook zelf weer op het goede spoor kwamen.

We hebben een hele nette tijd neergezet en het was ontzettend leuk hoe enthousiast de eigenaar was over ons spel. We hebben naderhand dan ook nog leuk nagepraat!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  41:08 min


 • Verwerking van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagende puzzels
 • Leuke begeleiding
 • Had nog iets spannender gemogen

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Posted on: 2022 march 13

Super origineel thema

#86 In de Facebookgroep Last Minute Escapen werd deze kamer genoemd als aanrader om te spelen in Amsterdam, zo kwam deze op mijn Wishlist terecht en zo heb ik ‘m geboekt. De locatie zit mooi centraal waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met het ov en goed te combineren is met een dag in Amsterdam. We hadden geen hele hoge verwachtingen, maar het thema sprak ons aan en we hadden weer zin om lekker een uur te puzzelen met z’n tweeën. We werden vriendelijk ontvangen en konden na een korte introductie van het verhaal de kamer in.

We hadden pech met de techniek waardoor we na een paar minuten de kamer werden uitgehaald, na een paar tellen was de kamer gelukkig weer gereset en konden we opnieuw beginnen waardoor we er verder geen hinder van hebben ondervonden. De kamer is grotendeels lineair en heel geschikt om met twee personen te spelen. De kamer heeft een leuke afwisseling aan puzzels waar veel samenwerking voor nodig is. Ik vond de puzzels origineel en leuk bij het thema passen. De kamer zit technisch goed in elkaar en het draait echt om de puzzels, de aankleding is wat summier.
We hebben veel lol gehad met het spelen van de kamer en slechts één hint nodig gehad, wat voor mij gelijk staat aan dat de kamer logisch in elkaar zat, je uitdaagde in goed nadenken en een leuke flow had. Het meest toffe vond ik de puzzels waarbij je meerdere zaken moet combineren en met de gave eindpuzzel kom ik op een 8 uit voor deze kamer.

Toen we weg waren en over de kamer aan het napraten waren, kwamen we wel nog op een aantal feedback punten. Één puzzel hebben we per ongeluk opgelost, dat is altijd jammer, en één puzzel was zo ingericht dat hij zich drie keer herhaalde omdat het een lastige puzzel is voor sommige (grote) groepen maar zich ondanks onze juiste oplossing de eerste keer ook bij ons bleef herhalen, zonde! Deze twee dingen kunnen volgens mij nog verbeterd worden om de kamer te finetunen. Als ik langer over het verhaal nadenk vond ik dat eigenlijk niet zo sterk en had daar meer uitgehaald kunnen worden.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  53:58 min


 • Thema
 • Afwisselende puzzels
 • Samenwerking
 • Eindpuzzel
 • Twee specifieke puzzels
 • Summiere aankleding
 • Niet zo’n sterk verhaal

 

The Architect

Sherlocked
Posted on: 2022 february 20

Speciale locatie voor een leuke escape room voor twee personen

#85 The Architect heeft niet super veel reviews op Escapetalk (65) en met een 8,6 een goed cijfer maar ook niet een heel hoog cijfer. We wisten dus dat we een leuk puzzel-uurtje tegemoet gingen en de verwachtingen niet te hoog moesten leggen. De locatie is super, in het centrum van Amsterdam in de historische Beurs van Berlage. Ze hebben met deze kamer goed gebruik gemaakt van deze locatie, zowel in de sfeer als in het verhaal. Het verhaal zat verweven in de puzzels, de puzzels pasten bij de tijdsgeest maar niet alle puzzels vond ik even logisch in de kamer passen en ik denk dat ze nog meer met het thema 'de architect' hadden kunnen doen.

De kamer is lineair en daarom super geschikt om met twee personen te spelen. De kamer is niet heel uitdagend, maar bevat een leuke mix van afwisselende puzzels waarbij je uitgedaagd wordt in de samenwerking. Persoonlijk vond ik de raadsels een hele originele en leuke toevoeging.

Wij hebben een snelle tijd neergezet van 34 minuten en in die tijd zelfs soms nog even blijven hangen omdat we nét niet goed genoeg zochten. Kortom: een leuke kamer, aan te raden om lekker te puzzelen met twee (ervaren) spelers voor een leuke tweepersoonsprijs. Als feedback voor de kamer zou ik aanraden om nog een spannend muziekje toe te voegen op de achtergrond, wij vonden het zo zonder muziek wel erg stil en denken dat dit bij kan dragen aan de sfeer, spanning en gevoel van druk.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes


 • Historische locatie
 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede tweepersoonsprijs
 • Leuk aandenken
 • Stil, muziek ontbrak
 • Niet heel uitdagend
 • Geen ontvangstruimte om na te praten

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Posted on: 2022 january 30

We hadden er meer van verwacht

#84 Met een 9,5 op Escapetalk waren onze verwachtingen hoog voor deze kamer en dit werd bevestigd met een grappige puzzel bij het toilet. Overall zijn wij helaas echter wat teleurgesteld uit de kamer gekomen.

Na een vriendelijk ontvangst en wat algemene instructies gingen we richting de kamer waar we een witte jas aan kregen en in het thema geïntroduceerd werden. We hadden gelezen dat veel mensen even op gang moeten komen omdat de puzzels een soort van verstopt zitten in het decor, en dat was bij ons ook het geval. Je ziet veel en het is lastig een beginnetje te maken. Het is een technische kamer waar lekker parallel gepuzzeld kan worden. Er zitten een aantal leuke originele puzzels in de kamer, de puzzels passen in het thema en er is samenwerking vereist. Wat ik hier specifiek kon waarderen waren de puzzels waarbij verschillende zaken gecombineerd moesten worden.

Dit was onze eerste kamer weer na de lockdown en misschien moesten wij er dus weer even inkomen, maar gevoelsmatig hebben wij erg veel hints nodig gehad waardoor de flow niet lekker was en de frustratie aanwezig.. Achteraf gezien gaf de gamemaster aan dat we weinig hints hadden gehad maar een porto veel communicatie met zich meebrengt, en dat kan ik bevestigen. Een porto vind ik eigenlijk zelden goed werken in een kamer: de porto haperde ook in dit geval (wat netjes werd opgelost) en het is niet mijn smaak als je veel in gesprek bent met de gamemaster, dat haalt mij uit het spel. Het is niet gelukt om met de puzzels die wel goed op zijn plek vielen de frustratie helemaal achter ons te laten en de euforie te ervaren bij het halen van de kamer. Ik denk dat ik hierbij ook iets in de sfeer en aankleding gemist heb.

We hebben de kamer op het nippertje maar gelukkig wel gehaald en het was leuk om vervolgens met de eigenaar de kamer na te lopen en nog even achter de schermen te kijken. De opzet van de kamer, waarbij veel net iets anders gaat dan elders, is leuk bedacht en netjes uitgewerkt. Persoonlijk vond ik de flow ontbreken voor leuk puzzelplezier en daarmee vind ik de 9,5 een te hoge waardering. Ik vind de kamer meer een 7,5 met een nette tweepersoonsprijs.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in January 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  57:50 min


 • Tweepersoonsprijs
 • Parallel puzzelen
 • Technische kamer
 • Originele puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Ontbrekende puzzel flow
 • Porto

 

Wauw, een absolute topper!

#82 Tijdens onze vorige escape roadtrip in België lag Mechelen iets te ver uit de richting, maar deze keer hebben we Het geheim van Sint Rumoldus meegepakt en het wachten was het helemaal waard. De locatie zit in het centrum en we werden vriendelijk ontvangen in de gezellige wachtruimte. Daar nam onze gamemaster ons mee in het verhaal en groeide de nieuwsgierigheid.

Het filmpje aan de start van de kamer is mooi gemaakt en lekker spannend. Daarna is de kamer niet per se spannend, zeker niet eng maar wel een beetje creepy. De kamer is uitgebreid en je hebt 70 minuten om alles te ontdekken. Ik ben echt super enthousiast over deze kamer. Het verhaal is heel sterk neergezet en ontwikkeld zich tijdens het spelen waardoor je er steeds verder achterkomt wat hier aan de hand is. De aankleding is mooi gemaakt, de sfeer goed neergezet en de puzzels passen perfect bij het verhaal en het thema. De puzzels zijn een leuke afwisseling van denken, redeneren en doen. Ze zijn origineel en afwisselend. Er wordt wat van de samenwerking gevraagd en het is mogelijk om parallel puzzels op te lossen. En iets wat ik altijd super leuk vind: er zitten verwijzingen binnen de kamer waardoor je heen en weer moet en alles bij elkaar komt. Tot slot vond ik de eindpuzzel leuk gedaan, het was echt een duidelijk slotstuk waardoor je heel bewust bent van het naderende einde en je dan ook echt de triomf ervaart van het volbrengen van de kamer.

We mochten met het napraten nog even teruglopen naar de mooie ruimtes, wat leuk was. En we kijken nu al uit naar de aankomende nieuwe experience voor onze volgende roadtrip.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:18 min


 • Uitgebreide kamer
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Afwisselende puzzels
 • Aankleding en sfeer
 • Verwijzingen binnen de kamer

 

Origineel concept

#83 Negen ruimtes, negen thema's, negen puzzels en iedere keer negen minuten: een origineel concept dat ons aansprak en we graag een keer wilden uitproberen. En dat alles om undercover agent te mogen worden!

Ik had verwacht dat die tijd je flink op de zenuwen zou werken, en dat is ook wel zo maar het viel me tegelijkertijd ook mee. De ruimtes zijn stuk voor stuk heel verschillend, maar allemaal heel mooi gemaakt en afgewerkt. Alle thema's zijn goed uitgewerkt en de puzzels passen perfect bij de ruimtes. Leuk hoe op deze manier in iedere ruimte een andere kwaliteit wordt getest. De kamer is daardoor afwisselend, ik vond de puzzels origineel en de puzzels vragen wat van de samenwerking. Leuk!

We hebben het erg naar onze zin gehad, maar ik heb ook wel enkele kritische noten. Als eerste vond ik het jammer dat we ons niet bewust waren dat de laatste ruimte de laatste ruimte was, je bent op een gegeven moment gewoon de tel kwijt en we gingen dus hoopvol de deur door om vervolgens te ontdekken dat we al klaar waren en terug in de hal stonden. Dit moment werd direct opgevolgd door onze 'beoordeling', een element wat super goed bij het overkoepelende thema past maar het haalde mij uit een gevoel van euforie van het halen van de kamer. Enerzijds omdat we te horen kregen dat een tweede kans die we in de kamer kregen wel werd afgerekend met de uitslag 8 van de 9 en anderzijds dat per ruimte verteld werd hoe we scoorden ten opzichte van het gemiddelde. Wat dat betreft kwam het voor mij over als goed/fout en daarmee een wel hele strenge beoordeling terwijl je op dat moment vooral graag vrolijk wilt zijn en gezellig wil napraten. Maar misschien is dat smaak.

Een mooie tegenhanger was het praatje later aan de bar waar we, volgens mij, één van de bouwers ontmoetten en er nog tips voor andere kamers werden uitgewisseld. Als ik die nasmaak van de beoordeling even opzij zet, hebben we hier een leuke en goede kamer gespeeld. Het is gewoon een heel origineel concept en daardoor een keer anders dan anders. De puzzels waren leuk om te doen en vooral de doe puzzels vond ik erg leuk. De gehele locatie kwam professioneel over en mijn interesse is gewekt voor hun andere kamers, dus ik verwacht zeker terug te komen.


Response by TheStart EscapeRooms

2022 February 28

Wow, jullie 83ste game was een succes! Leuk om te horen dat jullie ervan genoten hebben. Ik denk dat de sollicitatie voor jullie nog wel enkele uurtjes langer had mogen duren ;-) ;-) ps: we zijn minder streng geworden ;-).


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:41 min


 • Origineel concept
 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagend
 • Aankleding en sfeer
 • 81 minuten
 • Kamer was 'opeens' voorbij
 • Strenge beoordeling
 • Prijzige kamer

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Toetreden tot het genootschap

#79 Bij het koetshuis van het kasteel werden we volledig in thema ontvangen, super leuk! En nee, we kwamen niet voor de baron zelf (oeps!) maar om toe te treden tot het genootschap.

De kamer is volledig mechanisch, heeft een goede opbouw in puzzels en ruimtes, en het verhaal loopt heel mooi door. We hebben genoten van het historische thema en de puzzels die perfect op dit thema aansluiten. De puzzels vond ik origineel en afwisselend, en zetten je op een leuke wijze net op een andere manier aan het denken. Soms was een puzzel of het zoeken even een uitdaging, maar we hebben de gehele kamer een goede flow weten vast te houden en zijn toegetreden tot het genootschap!

Omdat de kamer grotendeels lineair is, zou ik max. 4 personen aanraden. Super leuk om na het spelen boven nog even na te praten met de spelleider/bouwer/kasteeleigenaar en dan te horen dat de aankleding niet alleen zo mooi was maar ook origineel en afkomstig uit het kasteel. Dat maakt de kamer nog completer. Hoe leuk is het dan ook dat hier nog een kamer in de planning staat, wij komen zeker terug wanneer we worden opgeroepen :)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  46:55 min


 • Originele puzzels
 • Aankleding en thema
 • Ontvangst
 • Goede prijs

  Caro

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 november 27

Zoooo mooi gemaakt!!

#80 Een waardige 80e kamer! Na Erzsébet lagen de verwachtingen hoog, en die zijn meer dan waar gemaakt. Het blijft een beetje een vreemde locatie waar de escape zit in de kelder, maar de hartelijke ontvangst maakt dat meer dan goed. En dan is het alleen maar grappig wanneer via de lokale groepsapp al bekend was dat een groepje meiden uit Nederland bezig is met een rondje België. De tweede (voor de rest derde) kamer tijdens dit rondje was Le Prince.

Het filmpje aan de start is mooie gemaakt en neemt je helemaal mee in het verhaal, ik hoopte zelfs even dat we in die setting zouden gaan spelen. Jammer dat dit niet het geval bleek te zijn, maar ik kan ook zeker niet zeggen dat setting een teleurstelling was: verre van! De kamer is onwijs mooi gemaakt, vanaf de allereerste ruimte. Het straalt sfeer uit en de puzzels zijn mooi ingepast in de kamer, zeker aan het begin. We hebben onze ogen uitgekeken, zo af was het, met verwijzingen naar andere escape rooms en zo vol met details. De puzzels zijn mooi gemaakt, afwisselend en leuk om te doen. Je kunt afwisselend parallel en lineair aan de slag, en er zit een goede balans in redeneren, denken en doen. En ook over de eindpuzzel ben ik zeer te spreken, dit was een mooie afsluiting.
Het enige wat ik naderhand niet helemaal kon duiden was het verhaal, waarom we waren op de plekken waar we waren en waarom sommige voorwerpen/puzzels daar bij hoorden. Dit doet geen afbreuk aan het plezier dat we gehad hebben bij het spelen, maar is wel precies de reden waarom deze kamer voor mij geen tien is (en ik op dit punt Erzsébet beter in elkaar vond zitten).

Leuk om naderhand na te kunnen praten, over de goede teamwork van deze bouwers te horen en voorzichtig een geluid op te vangen over een derde kamer op deze locatie. Wij wachten het af en komen zeker terug!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  69:54 min


 • Aankleding en sfeer
 • Leuke puzzels
 • Goede begeleiding
 • 90 minuten
 • Verhaal

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2021 november 28

Oprecht: niets is wat het lijkt!

#81 De reviews op Escapetalk maakten ons nieuwsgierig naar deze kamer. Op dat moment 19 reviews, dus niet super veel informatie maar het feit dat je in deze kamer net anders moet denken dan anders sprak ons aan. Na een vriendelijk ontvangst gingen we snel van start.

Ik was heel benieuwd hoe ze 'niets is wat het lijkt' hadden verwerkt om het Houdini thema neer te zetten. En ze hebben me echt verrast en dat levert een hele leuke uitdaging op! De kamer zit vol met originele en leuke puzzels. De puzzels zijn afwisselend, vragen wat van de samenwerking en de oplossingen zijn oprecht vaak niet wat je denkt dat het zou zijn. Het grappige is daardoor dat wanneer je eigenlijk gefrustreerd raakt omdat je de oplossing niet ziet, het direct helemaal vergeven en vergeten is wanneer de oplossing je echt weet te verrassen. De kamer is mooi aangekleed, er zitten een paar leuke schrikmomenten in en bijna alle puzzels passen goed bij het thema.

De kamer heeft me echt verrast en we hebben naderhand leuk nagepraat terwijl we nog een rondje door de kamer liepen.


Response by Keyhouse

2021 December 03

"...helemaal vergeven en vergeten..." :) Geweldig leuk om te lezen.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:00 min


 • Niets is wat het lijkt
 • Afwisselende puzzels
 • Origineel

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2021 november 22

Meespelen in een actiefilm

#78 Na goede ervaringen met The Prison Cell en The Experiment kwamen wij met hoge verwachtingen terug in Zwolle. We speelden in twee teams van vier, eerst de dames en daarna de heren: gemixte teams van ervaren en 'nieuwe' escapers. Beide groepen hebben erg veel plezier gehad met het spelen van de missie, het puzzelen én het ontsnappen!

The Great Escape zit inmiddels op een andere locatie in Zwolle en ook hier hebben ze weer een gezellige ontvangstruimte met spelletjes gecreëerd. Na een vriendelijk ontvangst en een kort introductiefilmpje wees alles verder van zelf richting de start van de kamer. Hier ontmoetten we, zoals ook andere reviews schrijven, de acteurs die ons met een razend snelle briefing het verhaal inzogen en onze missie helder uitlegden.

Deze kamer is een mooie mix van beleving en escapen. Je doel en het verhaal is het gehele spel heel duidelijk aanwezig, en de aankleding en attributen maken dit helemaal af. Door de acteurs en de gehele setting is het spannend, maar niet eng. Je voelt je op je hoede tijdens het oplossen van de puzzels doordat het ook kan zijn dat je alles opeens uit je handen moet laten vallen voor een verhaalelement. Dit versterkt de hele beleving alleen maar en doet geen afbreuk aan het puzzel-plezier wat mij betreft, ookal had ik graag nóg meer puzzels gezien. De puzzels waren afwisselend, in thema en af en toe lekker uitdagend. Ik had de indruk dat het grootste deel van de kamer lineair was, maar met een team van vier personen vond ik dat geen probleem. Er zitten enkele super toffe elementen in waardoor ik deze kamer absoluut aanraad, maar de beleving in het algemeen en het gevoel dat je meespeelt in een actiefilm is de echte reden om naar Zwolle te gaan.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  67:50 min


 • Sfeer en aankleding
 • Verhaal en thema
 • Afwisselende puzzels
 • Acteurs en beleving
 • Er hadden nog meer puzzels mogen zijn

 

Zodiac Killer

Fox in a box Firenze
Posted on: 2021 october 20

Vermakelijke kamer met originele puzzels

#76 Tijdens een vakantie in Toscane hebben we twee kamers gespeeld bij Fox in a box. Het franchise concept was bij mij nog onbekend, dus met niet al te veel verwachtingen gingen we de kamers spelen. We startten met Zodiac Killer.
Bij Fox in a box tref je meer een bedrijfsconcept dan een gepassioneerde escape room bouwer. Desalniettemin was onze gamemaster zelf ook een enthousiaste escaper en ontving hij ons hartelijk.

De introductie vond mondeling plaats in de kamer, inclusief een uitleg van het hintsysteem, de noodknoppen en afstandbediening van de airconditioning. Jammer van deze start wat mij betreft want dit helpt je niet in het verhaal te komen. Toen de gamemaster de kamer had verlaten, konden we echter wel snel van start en waren we de intro al snel vergeten.

Zodiac Killer vond ik een vermakelijke kamer. Met twee personen was er meer dan voldoende te puzzelen, zowel lineair als parallel. Er zaten een aantal leuke elementen in, de puzzels waren in thema en een aantal puzzels waren erg origineel en had ik nog niet eerder gezien. De kamer had een leuke afwisseling tussen slotjes en het gebruik van techniek en de aankleding nam je mee in het verhaal.

Met één enkele hint hebben we weten te ontsnappen. Jammer tot slot dat dit door dezelfde deur is als je binnenkomt, dat past niet logisch in het verhaal, en dat je voor hints rechtstreeks praat met de gamemaster. Alles bij elkaar genomen geen enorm uitgebreide en meeslepende kamer, maar wel een erg leuke puzzel ervaring en uitdagend voor twee personen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  47:18 min


 • Originele puzzels
 • Samenwerking nodig
 • Uitdagende kamer voor 2 personen
 • Goede prijs
 • Geen ruimte om na te praten
 • Hintsysteem
 • Introductie in de kamer

 

Tesla's Mystery

Fox in a box Firenze
Posted on: 2021 october 20

Origineel thema, leuk uitgewerkt

#77 Tijdens een vakantie in Toscane hebben we twee kamers gespeeld bij Fox in a box. Het franchise concept was bij mij nog onbekend, dus met niet al te veel verwachtingen gingen we de kamers spelen. Als tweede speelden we Tesla's Mystery.
Bij Fox in a box tref je meer een bedrijfsconcept dan een gepassioneerde escape room bouwer. Desalniettemin was onze gamemaster zelf ook een enthousiaste escaper en ontving hij ons hartelijk.

De introductie vond mondeling plaats in de kamer, inclusief een uitleg van het hintsysteem, de noodknoppen en afstandbediening van de airconditioning. Jammer van deze start wat mij betreft want dit helpt je niet in het verhaal te komen. Toen de gamemaster de kamer had verlaten, konden we echter wel snel van start en waren we de intro al snel vergeten.

Tesla's Mystery vonden wij uiteindelijk de leukste kamer van de twee (we speelden hier ook Zodiac Killer), door de uitdaging en het thema. Ondanks dat je start in een hotelkamer staan de uitvindingen en onderzoeken van Tesla centraal. Dit is op een leuke manier verwerkt door de kamer en in de puzzels. Ik vond deze kamer persoonlijk nog mooier aangekleed en we werden flink uitgedaagd in het puzzelen, waarbij we het onszelf soms misschien ook onnodig ingewikkeld hebben gemaakt. Ook hier passen de puzzels goed in thema, zitten er originele elementen en puzzels in verwerkt en hebben we ons goed vermaakt.

Netals bij Zodiac Killer heeft het hintsysteem met rechtstreeks praten met de gamemaster niet onze voorkeur, maar het ontsnappen via de deur van binnenkomst was in deze verhaallijn wel iets logischer. Kortom, leuk gepuzzeld voor een leuke prijs en een leuke uitdaging voor twee personen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:09 min


 • Originele puzzels
 • Leuk uitgewerkt thema
 • Uitdagende kamer voor 2 personen
 • Goede prijs
 • Hintsysteem
 • Intro in de kamer
 • Geen mogelijkheid tot napraten

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2021 october 02

Nog steeds een kamer voor je wishlist

#75 Al langere tijd stond deze kamer hoog op mijn wensenlijstje, maar door de locatie was het er nog niet eerder van gekomen. Vandaag hadden we daarom speciaal een ochtendje Bunschoten gepland om De Meisjeskamer te komen spelen.

Ik had hier gelezen dat je niet persoonlijk ontvangen wordt, maar dat vond ik reuze meevallen omdat je met heldere instructies wordt ontvangen en al snel stond een enthousiaste game master ons te woord. En even later werden we naar de kamer gebracht.

Door goed gebruik van muziek, volume en setting kom je direct in het verhaal en de onheilspellende sfeer. En dit weten ze gedurende de kamer goed vast te houden, met leuke schrikmomenten, spanningsopbouw en een fantastisch dramatische afsluiting aan het einde. Los van het neerzetten van de sfeer en de aankleding, is de kamer lekker uitgebreid en gevuld met leuke puzzels. Op één puzzel na waar we even op bleven hangen, liep de kamer voor ons lekker en zorgen licht en subtiele hints voor een goede flow. De puzzels zijn afwisselend en een groot deel van de puzzels zijn leuk bedacht in het thema.

Het is een super leuke kamer geweest om te spelen. Deze kamer kan nog steeds goed mee ondanks zijn leeftijd (2015). Bij het napraten kan ik alleen niet het hele verhaal volgen of navertellen, op hoofdlijnen wel maar op sommige onderdelen begrijp ik de logica eigenlijk niet. En dan is het jammer dat je niet uitgebreid met een bouwer, eigenaar of gamemaster na kunt praten. Dat vind ik jammer, want inmiddels waardeer ik het napraten over de kamer en het uitwisselen van tips ook als onderdeel van het hele uitje. Wat hier wel origineel en leuk is, is het terugkijken van de beelden.
Tot slot is de wachtruimte leuk en kun je daar nog lekker een potje tafeltennis of pool spelen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer
 • Spanning
 • Beelden terugkijken
 • Uitgebreide kamer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Napraten

 

The Mad Magician

MJ Escape
Posted on: 2021 september 25

Onwijs leuk gepuzzeld

#74 Met ondertussen best wat escapes op de teller merk ik dat je kamers anders gaat kiezen en plannen. Waar je bij het spelen van een kamer ieder half jaar of kwartaal met super hoge verwachtingen de aller leukste probeert uit te kiezen, zoek je bij fanatieker en regulier escapen breder naar leuke kamers. En daarvoor hebben we in Dordrecht een super leuke puzzel kamer gevonden.

We hadden hier op escapetalk al gelezen dat The Mad Magician een klassieke escape is en we hadden reeds de nieuwere kamer, The Boss, gespeeld. Dus met niet te hoge verwachtingen wat betreft techniek, aankleding en verhaal zijn wij lekker een uur gaan puzzelen. We hebben The Mad Magician met zijn tweeën gespeeld en dat raad ik ervaren escapers voor deze kamer ook echt aan. Op die manier heb je lekker veel puzzels op te lossen én krijg je alles van voor tot achter mee.

De kamer is leuk in thema en zit vol met puzzels, maar dan echt vol! Bij binnenkomst weet je niet waar je kijken en beginnen moet, maar als je dan eenmaal het begin hebt dan zit de kamer logisch in elkaar en volgen de puzzels elkaar goed op. Opvallend goed in deze kamer vind ik de afwisseling in de soorten puzzels, daar heb ik van genoten. En hoe leuk is het dan als je achteraf te horen krijgt hoe goed je elkaar aanvult als team en dat we de kamer gespeeld hebben zoals deze bedacht is.

Tot slot hebben we ook erg leuk nagepraat en met een maandrecord op zak met een goed gevoel Dordrecht verlaten. In relatie tot andere recentere kamers geef ik deze kamer een 7,5, maar deze kamer is absoluut het spelen waard: als beginnersgroepje of als twee ervaren spelers.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  35:43 min


 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Gezellige begeleiding
 • Lineair en parallel puzzelen

 

Boshut 17

Locks & Keys
Posted on: 2021 september 19

Lekker puzzelen in een vervloekte boshut

#73 Deze kamer adverteert zich als de engste escape room van Nederland, gelukkig hadden de reviews hier dit al genivelleerd want hiermee worden jammer genoeg verkeerde verwachtingen en daarmee teleurstelling gecreëerd. Dat is zonde, want het is een vermakelijke kamer.

Wij hebben deze gespeeld met mijn oom en nichtje, twee minder ervaren escapers, en daarvoor is deze kamer zeer geschikt. Voor ervaren escapers zou ik aanraden om deze kamer met z'n tweeën te spelen. De kamer is niet heel uitgebreid, maar wel leuk aangekleed en bevat veel leuke en afwisselende puzzels. Vooral de verwijzingen binnen de kamer en het gebruik van techniek vind ik grote pluspunten.

Ik ben kritischer over de filmfragmenten in de kamer. Deze zou ik helemaal achterwege laten als ik de makers was, want het voegt in de huidige vorm maar weinig spanning toe en zegt in zekere zin een heleboel voor dat je ook eenvoudig zelf uit kunt vogelen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in September 2021

Escaped: Yes  32:34 min


 • Aankleding
 • Verwijzingen in de kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede service: drankje voor het nieuwe maandrecord
 • Overzichtelijke kamer
 • Filmpjes in de kamer

 

Enigma

Escape010
Posted on: 2021 september 12

Mindere puzzelervaring dan gehoopt

#72 Een tijdje geleden heb ik Book of Mystery gespeeld bij Escape 010. Dat was een leuke puzzelervaring en op basis van de reviews had ik een vergelijkbare ervaring verwacht bij Enigma. Je vindt bij Escape 010 niet een super hoog afwerkingsniveau, licht- en geluidseffecten of wow-momenten, maar wel leuke aankleding en veel puzzelplezier. Met een instructie over samenwerking, communicatie en parallel puzzelen ging onze 70 minuten van start.

Waar bij Enigma goed over nagedacht is, is dat de tijd stil gezet wordt bij filmfragmenten. De spanning en de verhaallijn uit de filmpjes werden voor mijn gevoel alleen niet voldoende vastgehouden tijdens het spel. Maar dat heb je niet altijd door als je lekker aan het puzzelen bent. En dat was voor driekwart van de kamer goed geregeld. Leuke en afwisselende puzzels, en ook de start vond ik leuk gedaan. Wat mij betreft waren sommige puzzels alleen wel erg lang en ik was op het verkeerde been gezet wat betreft de samenwerking en het parallel puzzelen.
Maar de uiteindelijke reden dat deze escape tegenviel voor mij zat in het einde. Door een instructie uit één van de filmpjes kwam ik op een plek terecht waar ik nog helemaal niet hoefde te zijn. Hierdoor heb ik niet alleen de eind puzzel gemist, maar ook 10 minuten staan wachten. En daar kwam aankleding bij dat op een puzzel leek en het feit dat we daarna de kamer al volledig volbracht hadden. Misschien stond ik op de verkeerde plek en heeft dat mijn ervaring erg beïnvloed. Maar tegelijkertijd vind ik toch dat een kamer je hierin zou moeten sturen. Wat dat betreft denk ik dat met een aantal wijzigingen en ook toevoegingen aan het einde om het verhaal rond te maken, de kamer nog verbeterd kan worden.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  58:56 min


 • Leuke start
 • Lekker puzzelen
 • Tijd stil bij filmfragmenten
 • Verhaal/storyline
 • Lange puzzels
 • Plotseling einde

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2021 august 29

Topper van deze locatie

#71 Forsaken escape is ontzettend goed in het gebruik maken van de locatie in de kamers die zij bouwen, en ook in The Clinic versterkt dit de sfeer in de ruimtes. Maar dan nog met dat tikje spanning en uitdaging extra wat dit voor mij de beste van de drie kamers maakt op deze locatie. De kamer neemt je mee in het verhaal en dit wordt mooi aangevuld met beeld en geluid. Er is geen acteur, maar je bent ook nooit alleen en dat maakt de kamer op een leuke manier spannend.

De puzzels zijn bijna allemaal passend in het thema, op sommige momenten echt uitdagend en ook origineel. Je kon op punten parallel puzzels oplossen, wat wij maar beperkt gedaan hebben, ook omdat tegelijkertijd er veel van de samenwerking gevraagd wordt en dat maakte dat ik alles van de kamer heb meegekregen. Super!

We hebben absoluut genoten en van mij had het zelfs nog wel langer mogen duren. Met twee personen kan ik mij voorstellen dat je de 75 minuten nodig hebt, maar voor een groep met vier ervaren spelers moet je niet een extra uitgebreide kamer verwachten: wij hebben het in ieder geval binnen 60 minuten gehaald. Aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  51:34 min


 • Uitgebreide kamer
 • Puzzels in thema
 • Uitdagende puzzels
 • Spanning en sfeer

 

Gave kamer, maar beter met een klein groepje

#70 Na een dag escapen (voor het eerst vier kamers) in België, de dag erna het weekend afgesloten met Catch me if you can in Eindhoven. Deze kamer stond al lang op ons wensenlijstje en dan stijgen de verwachtingen. Het leukst is als je zonder verwachtingen een kamer in gaat, maar hier is dat helaas niet gelukt. Want naast de goede verhalen, verwachtte we met deze titel ook een link met de film...dat was helaas niet het geval.

Wat ik ook erg jammer vond is het aantal spelers in relatie tot de grootte van de ruimtes. Omdat de kamer voor 3 tot 7 personen is, lijkt 5 personen geen gek aantal. Ik zou echter deze kamer het liefst met twee (kan helaas niet) of drie gespeeld hebben. Want ik en met mij een tweetal andere teamleden heeft echt een deel van de ervaring gemist. Bij escapen mis je vaak wel een puzzel of enkele details, maar in dit geval ging het om een belangrijk spel element en dat vind ik echt heel jammer. Zeker omdat de kamer zo vet was, dan wil je gewoon alles zien! Want de kamer is gevuld met leuke en afwisselende puzzels die in het thema passen. Je moet goed denken, rekenen, zoeken en handelen. Mooi gebouwd, met oog voor detail en we hebben veel lol gehad!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:18 min


 • Afwisselende puzzels
 • Gaaf decor
 • Persoonlijke ervaring
 • Verhaal ontwikkeling
 • Jammer dat er geen gelegenheid is om na te praten
 • Volledige ervaring
 • Geen raakvlakken met de film

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2021 august 07

Oudere, maar nog steeds super lekkere kamer

#66 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

We begonnen bij Erzsébet in Retie. Na een enthousiaste ontvangst en wat praktische informatie gingen we de kamer in. Aan het filmpje vooraf kun je goed merken dat de kamer al een tijdje meegaat, maar in de kamer zelf was de aankleding en het onderhoud zo goed gedaan dat je dit absoluut niet merkt. De kamer is lekker mysterieus, met een bijpassende sfeer door licht en geluid. Ik heb erg genoten van de afwisselende puzzels die je uitdaagden in de verschillende manier van denken, het zoeken, communiceren en samenwerken. Mooi gemaakt en leuke elementen, en bovenal liep de kamer lekker! We zagen de logica en hadden een goede flow. En dan heb ik absoluut geen moeite met hangsloten e.d. die ook bij het historische karakter van de kamer passen. Tot slot leuk nagepraat met de gamemaster/eigenaar (?), een echte enthousiasteling die ons op een grappige manier feedback gaf, leuk over de kamer vertelde en ervaringen uitwisselde. Ik kom zeker terug voor Le Prince!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  47:15 min


 • Aankleding en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede puzzels
 • Verwijzingen in de kamer
 • Enthousiaste gamemaster

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2021 august 07

Hele mooie, maar iets minder logische kamer

#67 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

Als tweede kamer van de dag zijn we naar Zoersel gegaan voor Hunting Season. Door de foto's van deze kamer had ik al hoge verwachtingen van de aankleding en de sfeer, en deze verwachtingen zijn absoluut waargemaakt. De kamer ziet er mooi uit en bevat elementen die je in een jagerswoning verwacht of kunt plaatsen. De logica van de puzzels en de kamer vond ik echter velen malen minder. Er waren puzzels die niet pasten in het thema of de ruimte, maar ook de opeenvolging van ruimtes in het verhaal en de afmetingen van doorgangen zijn niet logisch. En dan merk je dat als de hele groep de logica wat mist je de flow kwijt raakt. Dat is zonde voor de totaalervaring. Maar het is desalniettemin een hele leuke kamer om te spelen. Dit komt door de aankleding en sfeer met spannings- en schrikelementen. Maar vooral door de leuke en afwisselende puzzels, die variëren van goed zoeken, doen, kijken en door redeneren. Misschien hebben we hier tot slot wel een enthousiaste gamemaster gemist, maar ik kom zeker terug voor The Toy Factory!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  51:28 min


 • Aankleding en sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen in de kamer
 • Spanningselementen
 • Logica
 • Kleine doorgangen

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2021 august 07

Echt wauw, wat een decor...maar die kabels

#68 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

Voordat we als derde kamer van de dag, Jumanji, gingen spelen hadden we nog wat tijd en dan ben je bij The Missing Link aan het goede adres. De combinatie van escapen en een bordspelcafé is echt top, twee hobby's van mij. Dus we hebben eerst nog een leuk potje Tiny Towns gespeeld voor de start.

Eén persoon start apart, dat was ik, en dat was wel even spannend. Maar al snel kun je lekker samen verder puzzelen. De kamer is gebaseerd op beide films. Ik had zelf de tweede niet gezien en ook voor teamgenoten die beide films helemaal niet kenden was dat geen probleem. Ik was echter heel benieuwd hoe ze het jungle thema neer zouden zetten en ik ben echt verrast, dit was bovenverwachting en ik ging van de ene 'cool' naar de andere 'wauw'. Daarnaast herken je de film echt terug in de kamer, en dat was heel gaaf: dus ik zou wel aanraden de eerste film te kijken. De kamer is uitgebreid, de aankleding is tof en je waant je echt even ergens anders. De puzzels zijn afwisselend, origineel en hebben een hoog doe gehalte waarbij alles elektronisch gaat.

En daarmee komt de grote MAAR. Ik las het hier ook in andere reviews en dit is helaas echt waar, de kabels hangen los aan het plafond, in het zicht en zelfs in handbereik. Waarbij de witte stekkerdoos met rode knop echt het toppunt was. Naast dat we het idee hadden dat door het zicht van sommige kabels en magneten onderdelen van het spel het niet deden (wat niet het geval was), haalt dit je uit de beleving. Ontzettend jammer, want het is zo gemakkelijk te verhelpen.

We hebben naderhand leuk nagepraat met de enthousiaste eigenaresse, maar - eerlijk is eerlijk - we hebben het onderwerp niet helemaal aan durven snijden toen het gesprek al snel over andere gave kamers ging. Ik hoop heel erg dat ze dit voor volgende groepen aan gaan pakken, wat het is zo zonde. Dan is kamer namelijk helemaal af. Dat ze hier kamers kunnen bouwen staat voor ons namelijk ook wel vast en ik kom zeker terug voor Till death do us part!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  56:49 min


 • Bordspellencafé
 • Aankleding, echt knap!
 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Opbouw
 • 70 minuten
 • Kabels, kabels, kabels, stekkerdoos, kabels, ...

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2021 august 08

Waar is Rita nou?!

#69 Voor het eerst heeft ons team vier escape rooms op een dag gespeeld, en daarvoor zijn we over de grens gegaan: onze eerste kamers in België! Misschien lag het aan het feit dat we allemaal toffe kamers hadden geselecteerd, maar ook puur omdat je na een leuke kamer weet dat er nog één komt houdt je dat in de adrenaline, het enthousiasme en de lekkere puzzel flow. Hele geslaagde dag, ik heb enorm genoten!

We sloten de dag af met de Verdwijning van Rita Jacobs bij Escape Hotel. Leuk hoe je in dit sfeervolle pand je direct vanaf binnenkomst in een hotel waant. De enthousiaste eigenaar deed direct aan verwachtingsmanagement omdat de kamer is gebouwd op het moment dat zij zelf nog weinig kamers gespeeld hadden, en de puzzels daardoor anders konden zijn dan je zou verwachten. Ik weet niet of de getemperde verwachtingen het effect versterkten, maar ik vond de kamer super leuk.

De kamer én de puzzels zijn helemaal in thema. Een hotel is inmiddels niet zo origineel meer, maar door hoe de puzzels verscholen waren in de ruimte ervaar je echt het hotelgevoel en dat is heel goed gedaan. De puzzels zijn inderdaad anders en daarmee origineel. Soms moet je echt even anders denken, goed kijken, zoeken en uitproberen. De afwisseling in de puzzels is tof. En voor die ene paar hints, hadden we met de gamemaster afgesproken dat hij ons eerst zou vragen of we graag een hint wilden ontvangen: top! Ik ben een paar keer flink geschrokken en dat maakte de beleving voor mij af. De kamer liep lekker en we hebben erg veel plezier gehad! Terug in de mooie receptie van het hotel, hebben we nog even leuk nagepraat met de gepassioneerde eigenaar. Als Escape hotel inderdaad die tweede kamer gaat bouwen, dan kom ik ook hiervoor terug! :)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:24 min


 • Origineel
 • Verscholen puzzels
 • Schrikmomenten
 • Enthousiaste eigenaar
 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels in thema

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2021 july 31

Te hoge verwachtingen voor een kamer die naar ons gevoel niet helemaal lekker liep

#65 Door de hoge cijfers op escape talk, onze leuke ervaring bij de Juwelier van de onderwereld en de film Now you see me! hadden we hoge verwachtingen voor deze kamer. Misschien iets te hoog, want we kwamen wat teleurgesteld uit de kamer. De 70 minuten is terecht gekozen en zeker met twee personen heb je die tijd hard nodig, want er moet veel gebeuren.

De Kamer heeft leuke en herkenningsmomenten uit de film, toch vonden wij de aankleding wat summier. Bij het spelen van de Juwelier hadden we al gehoord dat er beperkingen zijn aan wat ze mogen met het pand, en dat beperkt de mogelijkheden met de aankleding. Wij denken echter dat er nog meer mee gedaan zou kunnen worden. Daar waar we het bij de Juwelier nog vonden passen in het thema, vonden we dat hier afbreuk doen. Maar het gebrek aan dat fijne euforische gevoel aan het einde van een kamer kwam vooral doordat we geen flow te pakken hadden. Soms heb je je dag niet helemaal waardoor je dingen over het hoofd ziet, maar bij deze kamer vonden we sommige elementen gewoon niet logisch of logisch op elkaar volgen.

Wanneer je dat hebt is de spelbegeleiding des te belangrijker. Het meest ideaal is een gamemaster die precies aanvoelt wanneer je gefrustreerd raakt en dan je met een tip op weg helpt. Nu waren we op momenten echt het spoor bijster en weer op andere momenten kregen we zo snel een tip dat we een opgehaast gevoel kregen en het idee dat we erg achter liepen op schema. Jammer. En dan helpt het natuurlijk ook niet als de techniek op twee (en een derde niet zo cruciaal moment) door waterschade niet helemaal doet wat het zou moeten doen.

Nu klinkt deze review misschien erg negatief maar we hebben wel weer lekker kunnen escapen (binnen de tijd :)). In vergelijking met de Juwelier liep de Juwelier bij ons veel beter en had ik van deze kamer een hoger niveau verwacht. Ik zou ze denk ik als vergelijkbaar omschrijven en denk dat met de genoemde punten op een gemakkelijke manier deze kamer nog verder verbeterd kan worden.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  64:03 min


 • Afwisselende puzzels
 • Herkenning uit de film
 • Aankleding
 • Technisch mankement
 • Aanvoelen van het geven van tips

 

Een kamer met een andere draai

#63 Na een originele start, die ik nog niet eerder zo heb meegemaakt, gingen we in vol ornaat de behandeling in. Het thema rondom de zintuigen wordt helder neergezet en is een duidelijke rode lijn door de kamer. Hierdoor zijn de puzzels lekker afwisselend. Het is absoluut een leuke kamer. Ik vond echter de flow tussen de puzzels minder goed lopen waardoor er een soort mini pauzes ontstaan, dat vond ik jammer. Ook heb ik het idee dat er nog meer uit de ruimtes gehaald kan worden met meer aankleding in thema en het toevoegen van sfeer door middel van licht en geluid, het is op dit moment erg functioneel en klinisch. Ik ben het daardoor niet eens met de enorm hoge cijfers op escape talk (9,5). De service en het enthousiasme van onze host maakte echter veel goed! Leuk om de kamer naderhand nog door te lopen en ook even achter de schermen te kijken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  57:11 min


 • Thema
 • Afwisselende puzzels
 • Originele start
 • Aankleding (klinisch)
 • Flow

 

Verhaal ontrafelen

#64 Na het spelen van The Hangover teruggekomen voor Senses en ter plekke overgehaald om ook The Sleepover te spelen. Qua type kamer lijken The Hangover en The Sleepover meer op elkaar en is Senses echt van een ander soort. Ten opzichte van The Hangover heeft The Sleepover ook niet het hoogste afwerkingsniveau maar wel een beter hintsysteem. Vier is een mooi aantal personen om deze kamer gedeeltelijk lineair en parallel te spelen, maar ook met twee personen denk ik dat het goed kan. Bij ons liep de kamer lekker en hebben we een mooie tijd neergezet. Ik vind het leuk dat bij de kamer het verhaal ontrafelt moet worden tijdens het spelen en bijna aan het eind maakt een fun element het overwinningsgevoel helemaal af. Ook bij deze kamer hadden we een leuke host (zelfde als bij Senses) die ons enthousiast begeleide en zelf ook de nodige escape-ervaring had. Leuk om zo ervaringen uit te wisselen en te praten over escapen. Ook leuk dat ik tussen de kamers door nog even mee mocht kijken bij een andere groep die The Hangover speelde. Leuke middag gehad in Winterswijk :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:49 min


 • Uitgebreide kamer
 • Verhaal ontwikkeling
 • Fun element
 • Afwerking

 

Thema-twist

#62 Van te voren had ik wat betreft het thema een ander type kamer verwacht. Deze twist, die overigens volledig aansluit bij het thema, vind ik leuk bedacht. De intro, de verhaalontwikkeling en het contact met de spelleiding passen goed bij het thema. Ook het vele speur(zoek)werk is passend. Ik las het hier in de reviews echter al vaker en sluit me er bij aan dat het wel erg veel zoeken is. Dit zorgt voor wat 'dode' momenten in het spel: de momenten dat je je afvraagt of je nu alles hebt en goed moet puzzelen of dat je nog niet goed genoeg gezocht hebt. Dat haalde ons uit onze flow en dat vind ik zelf jammer. De puzzels daarentegen waren (ondanks het beperkte aantal in verhouding tot het zoeken) afwisselend en in thema. Mooie mix van techniek en slotjes. Je ziet hierin dat de kamer al wat ouder is, maar dat doet niets af aan de ervaring, wel vind ik dat de kamer op punten wat onderhoud verdient in het afwerkingsniveau. De kamer is tot slot goed te doen met z'n tweeën en we hebben naderhand leuk nagepraat met een enthousiaste eigenaar/bouwer.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in June 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:43 min


 • Thema-twist
 • Afwisselende puzzels
 • Wijze van tips geven
 • Leuk nagepraat
 • Afwerking/onderhoud
 • Hoeveelheid puzzels

 

The Contamination

Forsaken escape room
Posted on: 2021 june 21

Nieuw record - leuke twee persoonskamer

#61 Na onze goede ervaring bij The Classroom zijn we teruggekomen voor The Contamination! We spelen graag kamers met z'n tweeën, dus extra leuk als een kamer hier speciaal voor gebouwd is en de prijs daar ook bij past. De kamer is gebouwd in de oude bunker van Deventer en hier hebben ze het thema van de kamer super goed op aan laten sluiten. Hierdoor is de aankleding in de kamer en daarmee de sfeer passend én authentiek! De kamer begint met een leuk gemaakt filmpje die je goed in het verhaal brengt en daarna start het puzzelen. De puzzels zijn leuk bedacht, afwisselend en passend in het thema, van doe- en combineer-puzzels tot redeneer-puzzels. We zijn geen enkel slotje tegengekomen en je werd op punten uitgedaagd in de samenwerking en communicatie. Leuke en logische kamer, waardoor wij er doorheen vlogen. De kamer is nog niet zo lang open, waardoor we met onze snelle tijd direct het record hebben neergezet. Voor ons had de kamer dan ook nog iets uitdagender mogen zijn met meer puzzels en we denken dat de spanning met licht en geluid nog verder opgebouwd kan worden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  35:48 min


 • Sfeer en aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Prijs passend voor 2 personen
 • Filmpjes met toegevoegde waarde

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 june 05

Verwachtingen overtroffen

#60 Bij binnenkomst kom je direct in de stemming en wordt de sfeer goed neergezet, en niet alleen de sfeer: je ziet direct dat het afwerkingsniveau weer super hoog is! Na een praatje vooraf en onze bekentenis dat we best zenuwachtig zijn om met twee personen Molly te gaan spelen, gaan we van start. We weten dat het aanpoten wordt, maar Loran drukt ons ook op het hart om te genieten.
Dat laatste was voor mij echt dé tip, dat maakte dat ik het verhaal goed mee kreeg en dat we ons fanatisme soms even los konden laten wanneer een ruimte helemaal duister werd. We hebben genoten van begin tot eind. De afwerking is goed, de aankleding en sfeer (met licht en geluid) is top en het verhaal ontvouwt en ontwikkelt zich voor je. De verwijzing naar de Efteling begrijp ik nu op meerdere manieren, en het is gewoon weer heerlijk en afwisselend puzzelen. En als je dan denkt dat je het einde hebt bereikt: dan komt er nog een toetje :) Molly's game is een absolute aanrader en als ervaren speler (als ik dat mag zeggen na 59 kamers?) ook goed te doen met twee personen, het verzekerd je er zelfs van dat je niks van deze fantastische ervaring mist!

Loran hebben we tot slot nooit eerder mogen ontmoeten bij Cooper of Flight, en daar hebben we destijds ook eigenlijk niet echt na kunnen praten. Dat was deze keer wel anders. Erg leuk om naderhand het hele verhaal met elkaar te doorlopen, om alle puzzelstukjes op de plek te laten vallen. En natuurlijk om te horen over het bouwproces en ervaringen uit te wisselen over het spelen van andere kamers. Wij hopen uiteraard dat dit niet de laatste kamer was, want dan komen wij zeker terug.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  71:32 min


 • 80 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Ontwikkeling van het verhaal
 • Wow-effect

  down-the-hatch

Leuke escape om er weer in te komen

#59 Na de lange sluiting van escape rooms door corona vandaag weer fijn een kamer kunnen spelen! De sfeer van een café is in deze kamer leuk neergezet en de puzzels passen goed in het thema. We hadden soms wat verwarring in de volgordelijkheid, maar dat zegt juist hoe leuk je parallel kon puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer neergezet zijn. De soorten puzzels, sleutel- en cijferslotjes vond ik wat minder origineel waardoor de kamer wat ouder aanvoelt. Wel een kamer met een leuke afwisseling wat betreft moeilijkheidsgraad in de puzzels en leuk gebruik van licht en geluid. Een leuke kamer om er weer in te komen na lange tijd niks.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2021

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  45:38 min


 • Café sfeer
 • Verwijzingen binnen de kamer
 • Puzzels in thema
 • Leuke foto aan het eind
 • Afwerking
 • Originaliteit in puzzels

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2020 december 06

Alles goed in thema

#58 We hadden hoge verwachtingen toen we vandaag Soup du Jour gingen spelen. Mogelijk in mijn geval iets té hoge verwachtingen? De kamer hoort thuis in het klooster en sluit aan op de eerste kamer op deze locatie, dat is leuk gedaan en er komen authentieke elementen uit het klooster terug. Alles was logisch in het restaurant-thema en ook de puzzels pasten perfect in het verhaal. We gingen goed door de kamer heen en hadden nog bijna een kwartier tijd over. Toch had ik minder de adrenaline kick zoals ik dat wel eens na andere kamers heb en ik weet niet helemaal waar dat aan lag. Misschien had ik gewoon niet 100% mijn dag want de kamer is uitgebreid, de puzzels afwisselend en er zaten verschillende coole en verrassende elementen in de kamer. Wel denk ik dat de spanning voor mij nog iets meer had gekund door met licht en geluid te spelen, ik zat wat minder in het verhaal dan bij Bloody Mary en het einde was voor mij niet helemaal logisch (abrupt einde). Daarnaast zaten er twee momenten in de kamer dat je even mee wordt genomen in het verhaal en niks kunt doen, dit duurde (gevoelsmatig) zo lang dat ik uit de puzzel-flow raakte: jammer wat mij betreft.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  61:38 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Té lange verhaal elementen
 • Einde

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2020 november 22

Heel mooi gebouwd, een echte beleving

#57 Na onze positieve ervaringen bij The Freakshow en The Honeymoon Hotel, hebben we drie extra teamgenoten opgetrommeld om The Orphanage te spelen. Deze extra personen had je ook wel nodig voor de samenwerkingselementen, maar door de lineaire opzet zou ik niet met meer dan 4-5 personen gaan spelen. Dit zou ik dan direct ook het enige minpunt van de kamer willen noemen, want wat is dit mooi gebouwd en een ontzettend uitgebreide kamer. Vanaf het lopen naar de kamer tot en met het verlaten van de kamer, begeef je je in een andere wereld. Het weeshuis zit logisch in elkaar en bevat heel veel puzzels. De afwisseling van de puzzels was goed, de puzzels pasten binnen het thema en de flow was goed waarbij het licht je door de kamer leidde. En als je dan denkt dat je er bent, dan komt er nog meer: super! Een hele goede eindpuzzel wat ons betreft die de kamer helemaal afmaakt. Op één onderdeel van de kamer begrepen we de logica binnen het verhaal niet helemaal, dit zou ik graag als feedback willen meegeven. Waarbij je bij The Honeymoon Hotel het verhaal van de kamer vooraf nog kreeg te lezen miste ik dit bij The Orphanage, dat zou de kamer nog sterker maken. Mede hierdoor vind ik de The Honeymoon Hotel nog net iets beter, maar ook The Orphanage is een absolute aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:20 min


 • Uitgebreide kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Lineair

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2020 november 13

Leuk thema: het klaslokaal

#56 Bijzonder aan deze kamer is dat deze wordt aangepast op het aantal spelers. Super goed over nagedacht, maar ik moet wel zeggen dat ik direct dacht 'wat hebben we gemist?' en kijkend naar onze tijd hadden we er best een paar extra puzzels bij gewild. Maar hoe het is weggelaten, deed het absoluut geen afbreuk aan het spel.

De logica en flow in de kamer is super goed. Alle puzzels passen in het thema en er zit een leuke afwisseling in rekenen, taal en doe-puzzels. Wat ik vooral leuk vond is dat het verhaal zich in een klaslokaal afspeelt, eens iets anders dan een huis- of slaapkamer. De spanning van het mysterieuze thema vonden wij bij het spelen meevallen en de aankleding had van ons ook nog wat meer gemogen, maar daarin zie je gewoon dat de kamer al iets ouder is. Het doet niet af aan het spelplezier dat we gehad hebben en de nieuwsgierigheid die is gewekt voor de nieuwe kamer en de kamers die nog gebouwd gaan worden!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  41:18 min


 • Logica en flow
 • Puzzels in thema
 • Afwisselende puzzels

 

Escape from reality

#55 Door de positieve verhalen en goede reviews zijn we vandaag (helemaal) naar Emmeloord gereden. Je komt er, in ons geval, niet zomaar langs maar de rit is het absoluut waard! Wat een onwijs mooie kamer is hier neergezet. De kamer zit op een typische industrie locatie, maar door de route naar de ingang wordt je al direct in de goede sfeer gebracht en dit wordt nog verder versterkt door de ontvangstruimte. Jammer dat door de huidige corona-maatregelen je niks mag blijven drinken, want daar leent deze ruimte zich super goed voor. Na het aantrekken van onze cape waren we er dan echt klaar voor en mochten we de kleine deur door naar Emlia. De kamer begint klein, ik kan mij niet helemaal voorstellen hoe dit met zes personen gaat (?) maar al snel sta je in een ruimte van zo'n formaat en met zoveel indrukken dat je niet weet waar je moet beginnen. Het was genieten! En niet alleen van de aankleding, ook van de puzzels. Een heel aantal die we nog niet eerder op die manier hadden gezien en ontzettend goed verwerkt in het thema. Leuk tot slot hoe je opgejaagd wordt door de onweer, dat maakte ons flink zenuwachtig voor hoe we in de tijd zaten. Aanrader en wij hopen van harte dat er meer kamers gaan volgen.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:33 min


 • Sfeer
 • Puzzels in thema
 • Prijs-kwaliteit
 • Aandenken

  Thomas1221

Operation Submarine

The Circle Escaperoom
Posted on: 2020 november 09

Uitdagende kamer voor twee personen

#53 Vandaag hebben we voor het eerst twee kamers achter elkaar gespeeld, wat ons betreft een echt succes! We zijn begonnen met Operation Submarine en hebben daarna Operation Source Code gespeeld. Deze volgorde werd hier in de reviews en door de eigenaar aangeraden. Op deze manier was het verhaal chronologisch, maar hierdoor zat er ook een opbouw in het niveau van de kamers.

Operation Submarine begint super sterk met een mooi gemaakte introductie film en de kamer was leuk om te spelen. De afwerking had misschien nog wat strakker gekund en de logica in de puzzels sloot niet altijd aan op onze logica, waardoor we niet helemaal in de flow kwamen. Het werd daardoor echter wel zenuwslopend en spannend tot het eind of we het gingen halen. We hebben lekker gepuzzeld en zijn erg positief over de variatie in puzzels en de vele techniek. En tot slot, een super goede prijs-kwaliteit verhouding.
(In tegenstelling tot wat hier op escape talk staat, is de kamer gewoon 60 minuten)


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  58:24 min


 • Afwisselende puzzels
 • Uitdagend
 • Techniek
 • Introductie film
 • Prijs-kwaliteit
 • Afwerking en aankleding

 

Inbreken in een datacenter

#54 Vandaag hebben we voor het eerst twee kamers achter elkaar gespeeld, wat ons betreft een echt succes! We zijn begonnen met Operation Submarine en hebben daarna Operation Source Code gespeeld. Deze volgorde werd hier in de reviews en door de eigenaar aangeraden. Op deze manier was het verhaal chronologisch, maar hierdoor zat er ook een opbouw in het niveau van de kamers.

Ook Operation Source Code begint super sterk met een mooi gemaakte introductie film en heeft dezelfde goede prijs-kwaliteit verhouding. De briefing van de missie is hier nog meer een beleving dan bij de Submarine en je krijgt een USB mee voor je missie. Wat ons betreft een leuk element als rode draad door de kamer. De puzzels zijn hier veelal passend in het thema en volgen elkaar logisch op waardoor we goed in de flow kwamen. Leuk doe-element in de kamer, een goede datacenter setting en leuk ontsnapping-einde. Ook hier had voor ons de aankleding nog iets verder uitgebreid kunnen worden, maar dit doet geen afbreuk aan het puzzel plezier. Aanrader.
(In tegenstelling tot wat hier op escape talk staat, is de kamer gewoon 60 minuten)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:07 min


 • Technische puzzels
 • Verhaal
 • Prijs-kwaliteit
 • Aankleding

 

Book Of Mystery

Escape010
Posted on: 2020 october 31

Aanrader voor lekker puzzelen met 2 personen

#52 Na een kort geluidsfragment gingen we op zoek naar hét boek. Ondanks dat al vrij snel duidelijk is wat er nog meer gaat komen, is het een uitdaging om dit te volbrengen. De kamer is erg parallel opgezet, waardoor er veel tegelijkertijd opgelost kan worden en het een zoektocht naar de verbanden is. Wij vonden de puzzels erg leuk en goed bij het thema van een oude en mysterieuze bibliotheek passen. De hangsloten en code pads waren echter erg opvallend en vonden wij niet altijd bij het thema passen. Ook de afwerking had van ons nog wat strakker gemogen en de sfeer spannender. Van de variatie in de puzzels, de parallelle opbouw en de vele verwijzingen hebben wij echt enorm genoten. Tot slot een goede prijs-kwaliteit verhouding en met deze prijs ook leuk om te spelen met twee personen!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  50:23 min


 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen
 • Techniek
 • Aankleding
 • Veel rekenpuzzels
 • Had spannender gemogen
 • Afwerking

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2020 october 24

Heerlijke kamer

#51 Wat ons betreft is het zonde dat DarkPark zichzelf profileert als een organisatie met erg enge kamers. Dit heeft ons lang weerhouden om hier te spelen, maar nu we het ontdekt hebben zijn we fan. De kamers zijn super mooi, zitten goed in elkaar en hebben een heerlijke flow. Wij hebben nu The Freakshow gespeeld en The Honeymoon Hotel, en vinden de spanningsopbouw, de sfeer en de schrikeffecten leuk neergezet maar gelukkig niet té eng. Met de huidige korting zijn de kamers ook nog eens goed betaalbaar voor twee personen, voor ons dé reden om nu te gaan spelen.

Leuk hoe de kamer start doordat je deze zelf activeert na het uitlezen van een brief. En dan zit je er ook direct lekker in. Je waant je in een hotel en de puzzels passen perfect in dit thema en in het verhaal. De flow zit goed en de afwisseling in de puzzels is leuk. Wij hebben genoten van deze uitgebreide kamer. En als dat dan ook nog eens is met het nieuwe tweepersoonsrecord volgens onze spelleiding, dan ben je trots!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  36:20 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Spanning

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Posted on: 2020 october 21

Overzichtelijke maar super strak afgewerkte kamer

#50 De kamer begint leuk met een puzzel die je binnen 2,5 minuut moet oplossen, van daaruit kom je lekker in de puzzel-stand. De kamer is super mooi gemaakt waardoor de mysterieuze sfeer goed wordt neergezet. De sloten zijn echter ook direct duidelijk en de kamer relatief overzichtelijk, dit vind ik voor de echte escape ervaring jammer. Van mij hadden de puzzels nog meer in het thema mogen passen. De tweepersoonsprijs vind ik echter een groot pluspunt en wij hebben met veel plezier bijna een uur lang lekker gepuzzeld.


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  52:27 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Afwerking
 • Lineair
 • Hoeveelheid cijfersloten

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2020 october 19

Lekker doorpuzzelen

#49 We wisten dat ons wat te doen stond, door met twee personen Rebecca te gaan spelen. Toen we, voor ons gevoel, al op de eerste puzzel bleven haken schoot de stress dan ook wel toe. Het is een uitgebreide kamer en vooral een hele grote. Hierdoor is er ook erg veel ruimte om te zoeken en veel info om te selecteren waar je mee aan de slag moet. Maar eenmaal de eerste puzzel opgelost kwamen we lekker in de flow. Er zit een leuke afwisseling in de puzzels en we hebben genoten van de routing en de verwijzingen binnen de kamer. Er is leuk gebruik gemaakt van techniek, maar daar zit je met deze eigenaar ook goed bleek in het voor- en nagesprek. Leuk om een enthousiaste eigenaar te treffen, dat maakte het uitje voor ons compleet. We zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  56:37 min


 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Verrassingen
 • Verwijzingen
 • Spanning had iets meer gemogen
 • Afwerking en onderhoud

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2020 october 16

Hoge fun factor met schrikeffecten

#48 Een beetje zenuwachtig stapten wij de kamer binnen. Door de verhalen over DarkPark waren we bang dat de kamer té eng voor ons zou zijn. De kamer had absoluut leuke schrikeffecten en met licht en geluid wordt de sfeer goed neergezet, maar het was niet eng en dat beviel ons. Onze interesse is gewekt voor de andere kamers (ook al is dit de minst enge).
De sfeer wordt goed neergezet met de aankleding en de puzzels passen hier goed in. We hebben genoten van de grote afwisseling in de puzzels en het hoge doe gehalte in deze uitgebreide kamer. Met de oktober-korting was de kamer prijs-technisch ook interessant voor twee personen en deze kamer is super leuk en goed te doen om met twee ervaren escapers te spelen. Aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:59 min


 • Afwisselende puzzels
 • Doe-puzzels
 • Fun factor
 • Sfeer en schrikeffecten
 • Hint-systeem

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2020 october 10

Door een software storing niet de ervaring dit het had kunnen zijn

#47 De locatie, het ontvangst en het verhaal zetten de sfeer goed neer. De kamer zit vol met leuke puzzels en schrikeffecten. Helaas hebben wij dit niet optimaal kunnen ervaren. Door een storing vielen vanaf de eerste ruimte de licht- en geluidseffecten weg. Erg zonde, want deze maken de beleving in deze kamer compleet. Door deze storing kwamen we ook door ruimtes die nog niet gereset waren. Dit was jammer voor onze ervaring en de locatie heeft het netjes op proberen te lossen door ons opnieuw te laten spelen na een reparatie. De volledige ervaring krijg je er echter niet door terug, waardoor het cijfer ook lager uitvalt dan het anders waarschijnlijk was geweest. De kamer is namelijk super compleet in het verhaal, de aankleding, de sfeer, de spanning en de grote hoeveelheid en variatie in puzzels. Onze nieuwsgierigheid is gewekt voor de nieuwe kamer.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Licht- en geluidseffecten
 • Service
 • Storing

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2020 october 02

Grote variatie in puzzels

#46 Na onze goede ervaring met The Artifact zijn we met z'n tweeën teruggekomen voor Verdieping 13, en daar hebben we absoluut geen spijt van. Aan de afwerking en de lineaire opeenvolging van puzzels zie je dat het een iets oudere kamer is, maar het doet zeker niet onder voor het puzzelplezier en de spanning. Vanaf de start zaten we in het verhaal en met leuke geluid- en lichteffecten is dat tot het einde toe vastgehouden tijdens het spelen. De puzzels zijn gevarieerd, met een leuke afwisseling tussen denk- en doe-puzzels. Wij vonden het een hele geslaagde kamer om met z'n tweeën te spelen, als je al wat meer escape ervaring hebt, en hebben naderhand leuk nagepraat met de eigenaar.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  38:17 min


 • Afwisselende puzzels
 • Spanning
 • Verhaal
 • Afwerking
 • Lineair (als je met meer dan twee personen speelt)

 

Onwijs leuk gepuzzeld en ook nog binnen 45 minuten!

#45 Nooit gedacht dat het haalbaar zou zijn om met twee personen binnen 45 minuten uit deze kamer te ontsnappen. Toch ben je getriggerd door de actie (geld terug bij ontsnapping binnen 45 minuten zonder hints), en ook los daarvan zijn de prijzen hier leuk om met een kleinere groep te spelen. Ik herken wat hier geschreven wordt over de klinische aankleding, maar tegelijkertijd past het helemaal bij het thema en het verhaal. Ook de puzzels passen goed in het verhaal en zijn leuk en afwisselend. Wat ik erg kan waarderen zijn de verwijzingen binnen de kamer en de combinatie van zoeken, doen en denken. Toen het alarm eenmaal afging zat de stress er goed in en misschien was dat wel net het zetje dat je nog fanatieker maakt, waardoor we nog meer dan een kwartier over hadden. Super leuk natuurlijk, jullie zien ons bij de nieuwe kamer terug!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  44:34 min


 • Uitgebreide kamer
 • Verwijzingen
 • Gevarieerde puzzels
 • Spanning

 

Payback

Wescape
Posted on: 2020 september 13

Eentje die thuis hoort bij de toppers

#43 Het verhaal, de sfeer, de logica, de flow en grote variatie aan doe-puzzels in deze uitgebreide kamer maken deze kamer super leuk! Het verrast ons dat deze kamer in Zoetermeer niet zo bekend is. We hebben genoten van de puzzels die logisch in het verhaal zitten en bij het thema passen, met een leuke afwisseling van technische puzzels en doe-puzzels. Hij is super leuk en we gingen als speer, we hebben de kamer zonder hints gespeeld en de 2e plek veroverd. Dat maakt natuurlijk helemaal dat je met een lekker gevoel de locatie verlaat.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  36:46 min


 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Verhaal en sfeer
 • Spelleiding

 

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2020 september 13

Setting is goed neergezet

#44 De beleving in deze kamer is goed. De ervaring van een brand en het gevoel onderdeel uit te maken van een brandweerteam is goed neergezet. De puzzels zijn niet van een heel moeilijk niveau, maar je moet logisch nadenken en er moet goed gezocht worden: dat ging bij ons even mis vandaag. Leuke ervaring en naderhand uitgebreid de kamer nagelopen met de eigenaar. We zijn ook heel positief over hoe actief hij om feedback vroeg zodat we konden aangeven waar we op bleven haken.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  52:03 min


 • Sfeer
 • Doe-puzzels
 • Weinig slotjes
 • Spelleiding
 • Veel puzzels in één ruimte

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2020 september 12

Verwachtingen niet helemaal waar gemaakt

#42 Als SWAT team ga je een inval doen in een woning. Met alle attributen die je meekrijgt, is dit wel een coole ervaring. Daarna raakten we echter al snel het verhaal kwijt en zat er geen lekkere flow in de puzzels. We hadden niet altijd door wat we gedaan hadden om een kastje o.i.d. open te krijgen en wanneer deze dichtviel moest de puzzel opnieuw opgelost worden om dit open te krijgen. Dit vonden wij zelf erg jammer en deed afbreuk aan de leuke elementen. Ook het einde vonden we een anti-climax. De benodigde teamwork en communicatie maakt het echter leuk om te spelen. En de foto is een leuk aandenken!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:39 min


 • Uitgebreide kamer
 • Attributen
 • Ingang van de kamer
 • Samenwerking
 • Flow en logica

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 august 22

Verwachtingen overtroffen

#41 Deze kamer wordt werkelijk overal in Nederland aangeraden als je een kamer hebt gespeeld, hij stond daardoor al een tijdje op het wensenlijstje. Vandaag was het eindelijke zover. We hebben onszelf wel op het hart gedrukt om niet té hoge verwachtingen te hebben en we waren ons ervan bewust dat de kamer al een paar jaar meedraait. Maar onze verwachtingen zijn overtroffen.

Ontzettend leuk hoe de intro en outro compleet in thema zijn en de hele ontvangst bij het hotel. Maar wat de kamer echt goed maakt zijn de verrassingsmomenten, ontzettend gaaf gedaan! Het is een goede uitgebreide kamer met een afwisseling van lineaire en parallelle puzzels. We hebben genoten van het puzzelen, de aankleding en het verhaal: een complete ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  49:33 min


 • Aankleding
 • Uitgebreide kamer
 • Verrassingsmomenten
 • Verwijzingen
 • Intro en outro

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2020 august 09

Het verhaal van de serie zelf ervaren

#40 Wat een super leuke kamer! Als liefhebbers van de serie hebben we met vier personen de kamer gespeeld. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal van het eerste seizoen en om het gevoel een keer te ervaren van een bankoverval vond ik onwijs gaaf: de vetste puzzel in deze kamer wat mij betreft! De aankleding is top, zelfs aan de geur in de ruimte is gedacht. De puzzels zijn afwisselend en er zit een mooie afwisseling in lineaire en parallelle puzzels. We hebben genoten van de ervaring, het puzzelen en de verwijzingen binnen de kamer. En als kers op de taart hebben we de kamer nagelopen en uitgebreid met de enthousiaste eigenaar nagepraat.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  41:56 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Uitgebreide kamer
 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen

 

The Deal

Escape Rooms Sneek
Posted on: 2020 august 02

Klassieke kamer met originele puzzels

#39 Via een Facebook actie een escape bij Escape Rooms Sneek gewonnen en de The Deal uitgekozen om te spelen. Met vier relatief ervaren escapers hebben we deze kamer in 40:37 minuten gehaald. De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels, en een goed uitgedachte op één na laatste puzzel. Het afwerkingsniveau is niet heel hoog en er wordt overwegend gebruik gemaakt van (cijfer)sloten, maar desalniettemin hebben wij ons goed vermaakt. Erg leuk om onze teamnaam en tijd bij te mogen schrijven op de muur en een leuke foto te maken.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  40:37 min


 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Hoeveelheid cijfersloten
 • Afwerking
 • Afleidingspuzzel
 • Muziek keuze

 

Samenwerkingskamer

#38 Erg leuke kamer waarin voor alle puzzels samenwerking vereist is. Dit vonden wij super leuk, want het vraagt iets van de communicatie en je krijgt alle puzzels mee. Ook het doe-gehalte van de puzzels was tof! De kamer is mooi afgewerkt en de puzzels goed uitgedacht, er zat maar 1 cijfercode in en geen enkel slotje. Wat wij gemist hebben is de spanning en beleving, het had wat ons betreft spannender gekund in de muziek, het verhaal en de eindpuzzel. Voor je gevoel ben je opeens klaar, waardoor de euforie minder is. Leuk om naderhand de kamer nog na te kunnen lopen, maar jammer dat er geen speciale ruimte is om na te praten.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:17 min


 • Afwisselende puzzels
 • Samenwerking
 • Communicatie
 • Afwerking
 • Beleving
 • Overzichtelijke kamer

 

Een heel uitje, leuk voor als je in Twente bent

#37 Met de kortingscode van Creators United hebben wij deze escape room in Haaksbergen bezocht. Het is een klassieke kamer met veel slotjes, desalniettemin zijn de puzzels afwisselend en soms uitdagend. Je moet echt goed zoeken en samenwerking is geboden. Het is niet dat de kamer tot in de puntjes is afgewerkt maar dat past ook niet bij een melkstal, alle puzzels zijn in thema en er zijn leuke verwijzingen tussen de ruimtes.

Naderhand hebben we met een kop thee leuk nagepraat met de eigenaresse en zijn we bij de koeien en kalfjes geweest. Dit maakt dat je hier niet zomaar een escape gaat spelen, maar dat het een compleet uitje is die begint vanaf het moment dat je de auto parkeert.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  50:28 min


 • Afwisselende puzzels
 • Verwijzingen
 • Samenwerking
 • Parallelle puzzels
 • Aandenken
 • Afwerking

 

The Boss

MJ Escape
Posted on: 2020 july 11

Veel puzzels en allemaal in thema

#36 Op advies van Escape from Wonderland naar Dordrecht afgereisd voor het spelen van The Boss. Door de reviews waren we er niet zeker van of de kamer goed te doen zou zijn met twee personen, maar dit is helemaal goed gekomen. De kamer is leuk, de puzzels logisch en we kwamen goed in de flow. We hebben genoten van de afwisseling in de puzzels, de verwijzingen in de kamer en hoe het thema verwerkt is in de puzzels.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:13 min


 • Afwisselende puzzels
 • Puzzels verwerkt in het thema
 • Verwijzingen
 • Spel begeleiding
 • Zachte en rustige muziek

 

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2020 june 28

Leuk, originele puzzels

#35 Op basis van de reviews waren we voorbereid op de lage ruimtes en ja je moet bukken, maar ik heb me er niet aan gestoord want de lage ruimtes doen veel voor de sfeer en uitstraling. Na de leuke warming up werden we opgesloten in deze fantasy kamer, met in elke 'wereld' een andere uitstraling en vele afwisselende en originele puzzels waar geen slotje aan te pas kwam. De puzzels vroegen om samenwerking, waren een beetje buiten de comfort zone en er zaten leuke verwijzingen in de kamer. Wij hebben genoten van het puzzelen en gezellig nagepraat!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  45:00 min


 • Afwisselende puzzels
 • Originele puzzels
 • Sfeer
 • Verwijzingen
 • Historische locatie

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2020 june 21

Sfeer helemaal doorgevoerd

#34 De kamer is mooi gedecoreerd en de sfeer is tot in de puntjes neergezet. Niet alle puzzels zijn logisch in het verhaal, maar de elementen die je vindt en nodig hebt passen wel helemaal bij de kamer. Wij hebben lekker gepuzzeld met z'n tweeën en gingen heel lekker. De kamer heeft leuke geautomatiseerde elementen en wij hebben weer erg leuke nieuwe puzzels gezien. We hebben leuk nagepraat en zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:35 min


 • Sfeer
 • Originele puzzels
 • Verwijzingen

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2020 june 14

Superrr gaaf, echt genoten

#33 Na lange tijd weer fanatiek kunnen escapen met vriendinnen. Na het spelen van Jason's curse met hoge verwachtingen de gevangenis betreden, en die zijn meer dan waargemaakt. We hebben met vier fanatiekelingen de kamer gespeeld en op één puzzel na hadden we een hele lekkere flow te pakken. Ik vond het gaaf hoe het verhaal van Jason's curse werd vervolgd, hoe de kamer startte en het verrassingsmoment. Voor de rest was de kamer lekker uitgebreid, was de sfeer goed en vond ik de op één na laatste puzzel echt onwijs gaaf gedaan. Ook super leuk dat we naderhand de techniek mochten zien en leuk hebben nagepraat.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:47 min


 • Start van de kamer
 • Sfeer
 • Verrassingsmoment
 • Uitgebreide kamer
 • Aandenken aan de kamer

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Posted on: 2020 june 06

Leuke klassieke kamer

#32 Vandaag deze kamer met twee personen gespeeld, en ontsnapt! Het is een klassieke escape room, een overzichtelijke kamer maar volgestopt met vele puzzels. We zijn er lekker druk mee geweest met z'n tweeën. Helaas hadden we de laatste puzzel niet goed door en veel hints nodig, waardoor je de kamer minder euforisch verlaat. Maar desalniettemin een leuke escape ervaring gehad, wij komen weer terug!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  56:42 min


 • Verhaal
 • Aantal puzzels
 • Enthousiaste spelleiding
 • Overzichtelijke kamer

 

Kidnapped

Wescape
Posted on: 2020 june 05

Kamer vol leuke puzzles

#31 Sterkste element van deze kamer is de puzzels. De variatie en de originaliteit, wij hebben er erg van genoten! We hebben met z'n tweeën lekker gepuzzeld, gezocht en gevonden. En naderhand leuk nagepraat met de eigenaren.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  54:19 min


 • Variatie in puzzels
 • Originele puzzels
 • Spelleiding

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2020 march 28

Helemaal Breaking Bad

#30 Na de briefing gingen we op missie, en wat hebben ze dat leuk gedaan: een hele leuke start van het verhaal! Wij hebben DEA met z'n tweeën gespeeld en dat vonden wij een heel leuk aantal. De kamer is uitgebreid en bevat veel verschillende soorten puzzels, veel rekenpuzzels maar ook veel doe-dingen. Het einde is wat plotseling, maar we begrepen van de gamemaster dat daar ook nog mee geëxperimenteerd wordt. Leuke kamer, wij komen nog een keer terug voor de andere kamers!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  49:58 min


 • Verhaal volgens de serie
 • Start
 • Originele puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Foto's aan het eind

 

Klassieke uitgebreide escape

#29 We hebben deze kamer met zes personen gespeeld, naar mijn mening net twee te veel. Het verhaal zit leuk in elkaar, er zit een leuke verrassing in de kamer en vele verwijzingen. De kamer is uitgebreid en de sfeer is leuk neergezet, maar het lineaire karakter vond ik erg jammer en wij zaten vandaag niet helemaal lekker in de flow. Ook hadden we de pech dat de gamemaster binnen moest komen omdat de walkie talkie het niet meer deed en we opeens buiten stonden door een gok. Bij het napraten viel het kwartje van verschillende puzzels, die ik tijdens het spelen gemist had. Jammer dat ik niet alles mee heb gekregen, want de puzzels zijn leuk bedacht!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  42:50 min


 • Sfeer
 • Verwijzingen
 • Verrassend
 • Uitgebreide kamer
 • Lineair
 • Veel slotjes
 • Walkie talkie voor hints

 

Waanzinnig mooie kamer!

#28 Als kind heb ik nooit Alice in Wonderland gekeken, dus de avond van te voren hebben wij ter voorbereiding op de kamer de tekenfilm opgezet. Dat is een aanrader om te doen, want ondanks dat je de kamer prima kan spelen zonder de film gezien te hebben, maken de verwijzingen en de herkenning het extra leuk. Want wat is deze kamer mooi gemaakt!

De sfeer is super, de aankleding is mooi en de puzzels zijn helemaal in het thema verwerkt. We hebben de kamer met z'n tweeën gespeeld en enorm genoten. Er zit een goede flow in de kamer, de kamer is uitgebreid en er zijn heel veel en hele afwisselende puzzels. Wat mij betreft een mooie combinatie tussen zoeken, puzzelen en denken. Wij vonden de kamer echt super en kwamen er vol enthousiasme uit: een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in March 2020

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  43:51 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Originele puzzels
 • Ontvangst

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2020 february 29

Gave uitgebreide kamer

#27 Op basis van een tip vandaag Jason's curse gespeeld met vier personen. Vier personen is een mooie groepsgrootte voor deze kamer, op die manier heb je allemaal voldoende te doen en krijg je ook alle puzzels goed mee. We lazen in de reviews al over een verrassingseffect in de kamer: super gaaf! Van begin tot eind heeft de kamer een goede flow, is de sfeer goed neergezet en wisselen veel verschillende soorten puzzels elkaar af. Tot slot was het praatje voor- en achteraf leuk en kregen we zelfs nog de techniek achter de kamer te zien :)
Kortom, ook wij raden deze kamer aan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  43:18 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding
 • Verrassend
 • Afwisselende puzzels

 

LAB13

Live Escape
Posted on: 2020 february 02

Op één na hoogste niveau gespeeld, maar frustrerende verlichting

#26 Bijzonder aan deze kamer is dat het zich aanpast aan jouw niveau. Wij hebben het op één na hoogste niveau gespeeld en zijn op een paar seconde na nét niet op tijd ontsnapt. Er zaten een leuk aantal nieuwe, afwisselende en technische puzzels in, maar niet allemaal passend in het thema. Het was helaas niet altijd duidelijk waar je mee verder kon wanneer een puzzel was opgelost. Dit kwam ook door de slechte verlichting in een ruimte, dat het spannend maakte maar ons op den duur ook frustreerde. Onze feedback hierover werd niet zo vriendelijk ontvangen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 5.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: No


 • Originele puzzels
 • Verlichting
 • Flow
 • Reactie op feedback

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2019 december 15

Goed uitgewerkt thema met afwisselende puzzels

#25 Ontzettend genoten van het spelen van deze kamer. De kamer zit goed in elkaar en de puzzels lopen mooi in elkaar over. De kamer vraagt samenwerking en heeft een leuke afwisseling tussen lineaire en parallelle puzzels. Het thema zit goed in elkaar, de aankleding klopt en het verhaal loopt mooi door de puzzels heen. Het was een uitdagende kamer met zeer afwisselende en originele puzzels.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  46:31 min


 • Afwisselende puzzels
 • Techniek
 • Aankleding

 

The Experiment

The Great Escape
Posted on: 2019 december 08

Originele en uitgebreide kamer

#24 Wij hebben onze aller eerste escape room bij The Great Escape gedaan (The Prison Cell) en zijn vandaag teruggekomen voor The Experiment, weer een hele goede kamer! We waren best zenuwachtig, maar de kamer is spannend en gelukkig niet eng. Wij vonden het heel gaaf hoe de acteurs je helemaal meenemen in het verhaal en het thema. De spanning werd extra opgebouwd doordat we in het begin uit elkaar werden gehaald en we door middel van samenwerking bij elkaar moesten komen. We hebben leuk gepuzzeld in deze uitgebreide kamer, de spanning blijft gedurende het spel aanwezig en er zaten een aantal hele leuke en verrassende elementen in. Een echte ontsnapping: aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in December 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  69:11 min


 • 75 minuten
 • Acteur en verhaal
 • Uitgebreide kamer
 • Originele start
 • Puzzels verwerkt in het thema

 

Zahnarzt Schillinger

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2019 november 23

Uitdagende maar overzichtelijke kamer

#23 Na het spelen van Hannah waren de verwachtingen hooggespannen. Omdat de tandarts een heel ander soort kamer is, zijn die verwachtingen helaas niet helemaal uitgekomen. De kamer was minder uitgebreid, maar wel uitdagend. De locatie blijft een groot pluspunt en ik vind het leuk hoe het verhaal wordt doorgezet. Ik heb niet de spanning gevoeld zoals toen we Hannah speelden, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat we toen 's avonds bij de villa aankwamen. Kortom, mijn voorkeur gaat uit naar Hannah maar de tandarts is ook een leuke kamer met uitdagende puzzels!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  53:00 min


 • Uitdagende puzzels
 • Locatie
 • Overzichtelijke kamer

 

The Cryptographer

Escaperoom Muiden
Posted on: 2019 october 26

Geen klassieke escape room, maar een erg leuke puzzelbox

#22 Een erg vriendelijk en enthousiast ontvangst door de eigenaar op deze historische locatie. Van te voren wisten we dat het een ander soort ervaring zou zijn en dit werd bij de start ook nog vertelt. Het is geen aangeklede ruimte waar je naar de puzzels op zoek moet, maar een ruimte met één grote uitdagende puzzelbox waar je 1,5 uur je in vast kunt bijten. De puzzels waren erg afwisselend en origineel, met een hoge moeilijkheidsgraad. Normaal gesproken vind ik het jammer als de puzzels lineair opgelost moeten worden, maar met vier personen hoeft niemand zich te vervelen in deze kamer én je krijgt op deze manier alles van begin tot eind mee. Deze kamer daagt je echt uit op het vlak van samenwerking, waar we enorm van genoten hebben. Ik vond het wel jammer dat er ook gebruik wordt gemaakt van computers voor puzzels, daarin is alles mogelijk en dat geeft een hele andere puzzelervaring.
Ondanks dat mijn persoonlijke voorkeur uit blijft gaan naar 'echte' escape rooms, vond ik deze puzzelbox wel leuk!


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Uitdagende puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Benodigde samenwerking
 • Historische locatie
 • 90 minuten
 • Gebruik van computers
 • Puzzelbox, geen kamer

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2019 september 29

Goede kamer op een hele gave locatie!

#21 Super trots dat we met z'n tweeën bijna het tweepersoonsrecord hebben gebroken. Leuke kamer met goede puzzels op een hele mooie locatie! We werden erg enthousiast ontvangen, met een verhaal over de historie van de locatie en een korte escape test. Leuke puzzels en een goede flow in de kamer. En na die tijd hebben we leuk nagepraat in de kamer.
Benieuwd naar hun nieuwe kamer (en geplande kamers)!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2019

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  51:53 min


 • Aankleding
 • Puzzels
 • Historische locatie

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2019 september 21

Leuke sfeer en afwisselende puzzels

#20 Hoge verwachtingen voor deze kamer, die wat betreft de sfeer zeker zijn waargemaakt! We hadden helaas niet helemaal onze dag waardoor we veel puzzels lineair hebben opgelost, wat ik jammer vind en daarnaast was je lange tijd in één ruimte. De puzzels waren zeer afwisselend, met nog een paar kinderziektes die aangepakt gaan worden.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  55:00 min


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Veel puzzels in één ruimte

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2019 august 25

Goed verhaal en gave puzzels

#19 Vanaf binnenkomst zit je in het verhaal en ontstonden er oprecht kriebels voor het sollicitatiegesprek. De kamer is uitgebreid met originele puzzels, die denkwerk en samenwerking vragen. De aankleding is ontzettend mooi, de puzzels passen perfect in het thema en gaaf dat er een twist was in het verhaal. Erg leuk om zo met z'n tweeën een kamer te spelen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  60:30 min


 • 70 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Goede puzzels
 • Hint systeem
 • Mail van te voren

 

Record gebroken, wat een gave kamer!

#18 Vanaf de ontvangst zaten we helemaal in het verhaal. Deze uitgebreide kamer zit ontzettend goed in elkaar. Alle puzzels passen perfect bij het thema. Leuke en onverwachte elementen, en leuk nagepraat waarbij we de kamer nog een keer mochten nalopen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  29:33 min


 • Uitgebreide kamer
 • Aankleding en sfeer
 • Goede puzzels
 • Goede flow

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2019 august 14

Luchtig thema en originele puzzels

#17 Leuke kamer, met luchtig thema en originele start. Veel verschillende soorten puzzels, niet zo'n hoge moeilijkheidsgraad maar wel veel plezier gehad! Hoge fun factor.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in August 2019

Escaped: Yes  43:48 min


 • Thema
 • Originele puzzels
 • Start
 • Fun factor
 • Overzichtelijke kamer
 • Beschadigingen

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2019 august 11

Leuke kamer met passende aankleding

#16 Kamer bestond uit meerdere ruimtes en zat goed in elkaar. Veel verschillende soorten puzzels en aankleding was leuk gedaan! Originele puzzels en soms even zoeken, maar wel met 7,5 minuut over ontsnapt.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Meerdere kamers
 • Diversiteit aan puzzels

  talitha

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2019 august 10

Spannende escape met originele puzzels

#15 Goed verhaal, mooie aankleding en sfeer: je zit direct in het verhaal. Originele en afwisselende puzzels, met vele verwijzingen. Van genoten, hele goede kamer met verwijzingen! Inclusief schrikmomenten :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Verwijzingen
 • Uitgebreide kamer
 • Spanning

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2019 august 11

Uitgebreide kamer met verwijzingen

#14 Genoten van deze kamer door de afwisseling van puzzels en verschillende verwijzingen. Kamer zat goed in elkaar en was uitdagend, een aanrader.
(Later de film gezien. Er zitten absoluut verwijzingen in naar de film, maar de kamer sluit er niet naadloos op aan en is zeker niet zo eng/spannend als de film.)


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Verwijzingen
 • Originele puzzels

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Posted on: 2019 august 11

Coole ervaring vol spanning

#13 Je zit vanaf de ontvangst in het verhaal! De kamer vraagt goede samenwerking, heeft originele puzzels en een gaaf slot. De kamer heeft een hele moderne setting.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Ontvangst

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 august 11

Gaaf, wat een start!

#12 Goed verhaal, aankleding en setting. Veel technische, uitdagende en afwisselende puzzels. Goede samenwerking nodig. Meerdere ruimtes en vol verrassingen! Een enorme aanrader om deze kamer te gaan spelen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in December 2018

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes


 • 80 minuten
 • Uitgebreide kamer
 • Verhaal en intro
 • Originele puzzels

 

The Gangster’s Hideout

The Emporium
Posted on: 2021 october 15

Compacte maar leuke kamer

#11 Onze eerste kamer in het buitenland was The Gangster's Hideout. Na vele mooie bezienswaardigheden en outdoor activiteiten in Nieuw Zeeland kwamen we een flyer tegen van The Emporium en hebben we gereserveerd. We wisten niet wat we van een escape room in Nieuw Zeeland konden verwachten en stelden ons voor de schappelijke prijs (volgens mij 35 euro destijds) in op een leuk puzzel uurtje.

Na een vriendelijk ontvangst werden we naar de kamer gebracht die zich bevindt in een zeecontainer. Je moet hier dus geen uitgebreide kamer of technische hoogstandjes verwachten, maar aan de binnenzijde was de kamer thematisch heel leuk aangekleed. Wat ik mij er nu nog van herinner is vooral deze aankleding, de puzzels in thema en het originele einde.
Met de afspraak dat we alle gevonden codes ook in het Engels hardop zouden zeggen voor de gamemaster, verliep het spel soepel en hebben we leuk gepuzzeld. Het was voor ons een leuk tussendoortje op deze mooie reis!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2018

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  53:00 min


 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Vriendelijke service
 • Prijs-kwaliteit verhouding
 • Overzichtelijke kamer

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2019 august 11

Kleine kamer, sfeervol ingericht

#10 Kamer vonden wij iets te makkelijk en we vonden voor één puzzel meerdere aanwijzingen, wat verwarrend werkte. Kamer was vrij klein met z'n vijfen, maar de kamer was sfeervol ingericht.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in June 2018

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Aankleding

 

The Dam

Escapium
Posted on: 2019 august 11

Leuke puzzels, jammer van de anti climax aan het einde

#9 Verhaal was leuk bedacht, setting in de kamer was goed en we werden erg verrast door de acteur. Originele puzzels, maar jammer genoeg stond je soms om je heen te kijken wat je nog kon doen en aan het einde zat de puzzel niet goed in elkaar. Jammer, waardoor je met dat gevoel naar huis gaat.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2017

Played with 4 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Anti climax

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2019 august 11

Heel erg mooi gemaakt!

#8 Met twee groepen achter elkaar deze kamer gespeeld, leuk dat de mogelijkheid werd geboden dat de eerste groep mee mocht kijken toen de tweede groep speelde. De kamer is super strak afgewerkt en dat draagt bij aan de beleving. Originele puzzels en leuk verhaal.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Strakke afwerking
 • Originele puzzels
 • Aantal ruimtes

 

Anders dan anders, met goede setting

#7 Leuk verhaal, die je helemaal ervaart door de aankleding en sfeer. Originele puzzels.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in September 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Originele puzzels

 

Toffe kamer, gaaf thema en leuke aankleding

#6 Je waande je echt in de boerderij, de setting was erg goed neergezet. Er zaten verschillende zeer originele puzzels in en verrassende elementen. Er ontbrak helaas één onderdeel in de kamer, maar dat werd netjes opgelost. Op het nippertje gehaald!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in June 2017

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  59:15 min


 • Aankleding
 • Originele puzzels
 • Reset was niet goed gedaan

 

Lab X

Escape Room Harderwijk
Posted on: 2019 august 11

Leuk ontvangst en goede samenwerking nodig

#5 Leuk ontvangst, met speciale aandacht voor de jarige. Beperkt aantal puzzels, viel op sommige momenten stil en erg lineair. Er was betere samenwerking vereist.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2017

Played with 6 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  47:11 min


 • Ontvangst
 • Lineair
 • Aantal ruimtes

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 august 11

Gave setting, mooi gemaakt en originele puzzels

#4 80 minuten spelplezier! Goed verhaal, mooi aangekleed en lastige originele puzzels. Meerdere ruimtes, met schrik effecten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in May 2017

Played with 4 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: No


 • Aankleding
 • Meerdere ruimtes
 • Originele puzzels
 • 80 minuten

 

De VOC

Escape Room Texel
Posted on: 2019 august 11

Teleurstellende kamer

#3 Kamer is niet aan te raden. Er werkten elementen niet mee, hints werden onder de deur door geschoven en je verliet de kamer door dezelfde deur. Erg jammer, want het thema was leuk bedacht.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.5

Service: 5.5


Played in April 2017

Played with 5 persons

Team: Girls on a mission

Escaped: Yes  56:27 min


 • Anti climax

 

De Bunker

Escape Room Overijssel
Posted on: 2019 august 11

Gaaf historisch thema dat goed is uitgevoerd

#2 Leuk ontvangst en mooi aangekleed. Te druk voor acht personen, maar veel te doen! Hele originele en lastige puzzels. Jammer dat er niet nog meer ruimtes volgden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2016

Played with 8 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  57:23 min


 • Sfeer
 • Originele puzzels

 

The Prison Cell

The Great Escape
Posted on: 2019 august 11

Onze eerste kamer: verrassend en helemaal in thema

#1 We wisten niet wat ons overkwam bij binnenkomst, we zaten direct in het verhaal en hebben genoten. Originele puzzels, mooie aankleding en erg verrassend. Meerder ruimtes vol gave puzzels.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in November 2015

Played with 6 persons

Team: #DreamTeam

Escaped: Yes  46:11 min


 • Aankleding
 • Meerdere ruimtes
 • Originele puzzels

 

0 reviews