Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Master Mind

Valkenburg a/d geul , The Netherlands

Closed now

45 minutes

1 - 2

18 year

Read reviews

More about The Master Mind

September 1943. Mijn hart bonkt in mijn keel. Mijn handen zijn geboeid en ik zie geen steek. Gelukkig is hij eindelijk weg. De propagandafilms van vanmiddag zijn vast net begonnen. Het is nu of nooit. Ik MOET hier uit zien te komen…
The guard sneaked away for a moment to watch a propaganda movie. You are a resistance hero, but captured. Only a Master Mind will escape!
In de ‘Master Mind’ kamer waan je je in het bezette Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bioscoop is een bolwerk van Nazi’s. Als verzetsstrijder ben je opgepakt en wordt je vastgezet in het entree loket. Voorafgaand aan een film draaien de Nazi’s 40 minuten lang hun roemruchte propagandafilmpjes. Ze worden braaf bekeken, al dan niet vrijwillig. Elke bezoeker wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de officier, die na de propaganda terugkeert op zijn post in het entree loket. Lukt het jou om met die ene kans je leven te redden, voordat hij je betrapt?
Let op: in deze kamer sta je er helemaal alleen of met z’n tweeën voor! Als het je lukt om op tijd uit de kamer te ontsnappen zul je geroemd worden op de Mystery House Wall of Fame.

Themes

War

Properties

No wheelchair access

NL

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

43 likes

229 visitors

16.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

de Guascostraat 6
6301 CT, Valkenburg a/d Geul
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

80 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Een unieke ervaring!

Het was een unieke ervaring om een escaperoom te spelen welke echt gebouwd was voor twee of een mens. Daar waar het zo moeilijk lijkt is de oplossing dichterbij dan je denkt. Mooi in elkaar gezet! Leuke begeleiding en het is dat we maar met zn tweeën waren anders hadden we sowieso nog een andere gedaan! Ook verliefd geworden op Valkenburg dus kans is zeer groot dat wij nog eens terugkeren met meer mankracht om de rest te killen. Overigens waren we er niet uitgekomen maar wel tot 95% gekomen! Met een slagingspercentage van 6% hadden wij dan ook niet verwacht.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Wordt altijd gezorgd dat je hele kamer kan doen
 • Unieke opzet

  rikprinsenStefan

annw92annw92Junior EscaperMember since: 2018 June 5 (70 rooms played)
Posted on: 2020 March 11

Een absolute uitdaging

Deze escaperoom laat zien dat je met minder puzzels en verschillende ruimtes toch een hele gave escaperoom kunt zijn.
De host vertelde ons te denken als Nijntje. Achteraf snap je waarom dit zo belangrijk is.
De puzzels zijn logisch, maar je moet goed letten op details en goed lezen. Communicatie is erg belangrijk.
De kamer is aangekleed in thema en brengt de juiste sfeer over.
Als je van een uitdaging houdt moet je deze kamer zeker eens proberen.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Geen hintsysteem

  rikprinsen

GoldielockGoldielockJunior EscaperMember since: 2019 December 18 (32 rooms played)
Posted on: 2020 February 4

Unieke escape room

We waren weer eens op zoek naar een escape room voor 2 personen omdat mijn vriend en ik graag met twee escapen. We zijn dan op het forum van escapetalk een post tegengekomen waarbij iemand deze kamer aanraadde en wat een pareltje van een escape room was dit.
Aangezien we geen heel ervaren escapers zijn hadden we op voorhand al verwacht dat we er niet gingen uitgeraken. Maar we zijn toch heel ver geraakt (nog één laatste puzzel!!).

De eigenares (vermoed ik) was heel vriendelijk en vertelde met heel veel enthousiasme het verhaal. Ik denk dat dit de eerste kamer was waarbij ik mezelf doorheen heel de escape room de protagonist waande!
Het waren heel speciale puzzels, je had af en toe wel eens een slotje maar dat stoorde ons helemaal niet.
Het is nogal een kleine kamer maar dit is echt wel voldoende voor 1 à 2 personen en zéker op 45 minuten.
Een echte aanrader!

De uitdaging in deze kamer is dat er geen hints worden gegeven (wij hebben echter toch ergens één hint gekregen omdat we gewoon vast zaten en echt niet verder konden). De kamer mocht dan ook gerust opgetrokken tot 60 minuten, maar misschien klopt dit dan weer niet met het verhaal dat erachter zit. Maar al bij al een supertoffe kamer!

Wat we wel een heel klein beetje misten is dat we de kamer niet mochten uitspelen (maar dit had waarschijnlijk nog wel 10 minuten geduurd en er hangt aan het niet uitspelen ook een kleine deal :D) en de nabespreking redelijk kort was. Achteraf kregen we wel een walkthrough van de laatste puzzel. Niettemin was het een heel fijne ervaring en staat deze escape room hoog bovenaan ons lijstje!

PS: de locatie is super cool !


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 2 persons

Escaped: No

  rikprinsen

Yvette de Klerk (20 rooms played)
Posted on: 2019 August 15

Mooi maar moeilijke kamer

Wat een enthousiaste ontvangst van de vriendelijke medewerkster. Ze legde goed uit wat we moesten doen en waar we op moesten letten. Helaas was dat voor ons niet genoeg. Leuke kamer voor 2 personen maar of je ontsnapt???


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Hij is niet zo duur 😁
 • Je kan deze kamer met 2 personen spelen.
 • Hij is wel maar 45 minuten

  rikprinsen

Erg uitdagend en leuk voor 2 personen

Dit was onze eerste en moeilijkste kamer bij Mystery House. Het personeel is super aardig, gastvrij en zit vol met humor.
In de kamer sta je in een kleine ruimte en heb je het welbekende 'what the f...' moment. En zeker in deze kamer hadden we dat even. Maar al snel vonden we onze weg en gingen we best hard. Jammer genoeg net niet gehaald, volgens de gastvrouw zaten we op zo'n 95% van de kamer. Maar met een slagingspercentage van 6% hebben we het nog goed gedaan!
Zeker een leuke kamer om met zijn 2en te doen met een leuk verhaal.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Uitdagende puzzels
 • Gastvrijheid en leuk personeel
 • Leuk aangekleed

 

Evelien (35 rooms played)
Posted on: 2020 December 16

Een teleurstelling

Het begon leuk: goede host (hield zich keurig aan de coronaregels ook), het thema en de 20 minuten dat we hebben gespeeld... Ja, na ruim 20 minuten was het voor ons afgelopen en niet omdat we zijn ontsnapt... We raden iets per ongeluk goed, maar te vroeg in het spel (lineaire kamer) en dit kostte ons het leven. Ik wil niet te veel verklappen voor als je perse wilt gaan, maar doe dan vooral alles op volgorde en ga niet gokken. Als we het nou alsnog mochten afspelen, dan had ik de kamer 2 punten hoger gegeven. Dit was echt een domper: 20 minuten spel voor 50 euro vanwege dit vreemde element, wat gewoon zonde is en ze ook anders hadden kunnen aanpakken.


5

Ambiance: 6.0

Puzzles: 5.0

Service: 4.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Escape voor twee
 • Introductie
 • Niet af mogen maken bij voortijdig einde
 • Je kunt voortijdig af zijn...
 • Lineair opgebouwd

 

SylfariSylfariEscape ExpertMember since: 2016 June 15 (159 rooms played)
Posted on: 2020 October 27

Toffe mogelijkheid tot escape voor 2

#171 Hoewel escapen met een team natuurlijk erg tof is, is het ook leuk dat er een paar plekken in Nederland zijn waar je met z'n 2en voor een redelijke prijs p.p. kan escapen. Deze kamer is wel echt voor de gevorderde speler, aangezien je geen hints kunt krijgen. Hoewel, volgens de eigenaar doen beginners het vaak juist beter in deze kamer. Hoe dan ook, een zeer laag ontsnappingspercentage. Dat hebben we geweten. Met al onze ervaring zijn we in elk geval niet ontsnapt. Echt op dreef waren we dan ook niet: dingen over het hoofd gezien die achteraf toch erg duidelijk waren. Prima puzzels, de ruimte klein maar ok en achteraf enthousiaste uitleg over hoe het geheel in elkaar zat. Als je met z'n tweeën in de buurt bent zeker leuk om even mee te pakken.


7.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Terrassers

Escaped: No

 

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertMember since: 2016 June 20 (108 rooms played)
Posted on: 2020 October 25

Goede 2 persoonskamer!

De start en de begeleiding van de host vond ik fantastisch. Mijn medespeelster hield er niet zo van. Daardoor zaten we gelijk goed in het verhaal. Toch vond ik de kamer wat klein voor 2 personen. Ik heb graag wat meer oppervlakte met momenten om mij opnieuw te oriënteren. Dat miste ik in deze kamer. Ook miste ik wat techniek in de kamer. We moesten denken 'als een kind' kregen we als tip mee; ik heb niet het gevoel daar iets aan gehad te hebben. Ik vond het met name toch traditionele escape-puzzels. Toch waren we niet goed op dreef en hebben we dingen over het hoofd gezien. Misschien omdat dit mijn zesde escaperoom van de dag was? Of misschien wel omdat deze kamer meesterlijk is bedacht? Wie zou het zeggen. Uiteindelijk hebben we de volle tijd goed gezweet en zijn we helaas niet ontsnapt. Jammer, maar ergens wel verwacht. 45 minuten speeltijd met tweeën is prima. We waarderen het enorm dat we de kamer uitgelegd kregen. Mooi hoe de kamer toch logisch is. Hoe konden we zo stom zijn ? :)


7

Ambiance: 7.0

Puzzles: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No

 

X

X


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 7.5

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Toffe begeleiding, duidelijke uitleg en een escape room die super goed in elkaar stak.

Duidelijk communiceren. Dat werd ons van tevoren aangeraden. Tijdens deze escape room is dat dan ook de sleutel tot je ontsnapping. Wij zijn niet heel ervaren (3-5 escape rooms pp) en kregen als advies alles te benoemen waarmee je bezig bent. Om hier te ontsnappen raad ik ook aan goed te communiceren en goed te lezen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • leuke ervaring en begeleiding
 • corona maatregelen werden gerespecteerd en gevolgd
 • ontvangst

 

Gwendolyn (1 room played)
Posted on: 2020 October 8

Awesome

Dus ik als escaperoom rookie blanco deze kamer in gegaan. Het mooiste is, je ervaring begint al bij de deur! Nog niet eens in de kamer word je gezogen in een verhaal waarin het principe van deze kamer word uitgelegd. Eenmaal voor de kamer worden de praktische zaken op een leuke en interessante manier uitgelegd. Daarna begint het voor het echt! Voor de deur achter je dicht gaat voel je je echt in de waan van het thema waarin de kamer is. Met 2 man ontsnappen, of ja, er achter komen wie je bent en de knop vinden. Geen hints, aangewezen op je teamwork! Maar al met al, ondanks het net niet halen van de kamer een geweldige ervaring! Waarin als we hadden gewilt de oplossing nog verborgen kon blijven om een andere keer de kamer over te doen. We waren erg dichtbij! Slagingspercentage van de kamer ligt op 6% en daardoor is de uitdaging extra groot! Ik zou het avontuur zekeker aanraden!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Uitstraling
 • Moeilijkheidsgraad
 • De beleving
 • Het verhaal

 

Super vet!

Gave opzet en een van de weinige kamers die gebouwd is voor 1 of 2 personen. We hebben het net niet gehaald maar geniaal in elkaar gezet. Wederom erg te spreken over het personeel en ook over de coronamaatregelen die gevoerd worden. Het was weer genieten!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Personeel
 • Raadsels/puzzels
 • Verhaal
 • Aankleding

 

scprsscprsJunior EscaperMember since: 2018 May 28 (20 rooms played)
Posted on: 2020 September 21

Leuke 2 persoonskamer

Wat fijn om een escaperoom te kunnen spelen, die ook echt bedoeld is voor 2 personen. De locatie, een oude bioscoop in het centrum van Valkenburg, is heel sfeervol.
We werden door een duo spelleiders zeer enthousiast ontvangen en van nuttige instructies voorzien. Het was ons al duidelijk dat ontsnappen geen gemakkelijke taak zou worden, met een ontsnappingspercentage van slechts 6% en geen hintsysteem.
De kamer is behoorlijk klein, maar de authentieke sfeer is heel goed. Ook het verhaal is leuk en de noodzaak op tijd te ontsnappen is direct duidelijk. De puzzels waren erg leuk, moeilijk, maar niet te. We gingen het eerste half uur als een speer, maar toen kwamen we vast te zitten. We dachten te weten hoe verder, maar kregen het juiste element niet gevonden. Op zo’n moment snak je toch naar een hint...
Uiteindelijk bleek er iets niet goed gegaan bij het resetten van de kamer, waardoor we inderdaad niet verder konden. Dit gaf aanvankelijk de nodige frustratie bij ons, maar het werd gelukkig door de spelleider perfect opgelost. Daardoor konden we de kamer alsnog uitspelen en bleken we ook nog eens daadwerkelijk op tijd te kunnen ontsnappen! Het gevoel van frustratie sloeg snel om naar euforie.
Onze beoordeling valt lager uit door de fout met resetten, maar al met al is dit echt een leuke kamer, die we zeker kunnen aanraden.
De keuze om geen hintsysteem in te bouwen is een gewaagde. Het is extra leuk als je zonder hints ontsnapt, maar ik kan me genoeg situaties voorstellen waar een goed geplaatste hint de beleving van de escapers ten goede kan komen.


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Enthousiaste begeleiding
 • Leuke puzzels
 • 2 persoonskamer
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Geen hintsysteem
 • Fout met resetten

 

anoukanoukEscape ExpertMember since: 2018 November 16 (108 rooms played)
Posted on: 2020 September 8

Een unieke beleving voor 2 personen

Het heeft even geduurd voordat ik deze kamer durfde te spelen. Het idee van geen hints krijgen, stond me niet echt aan. Maar nadat de afgelopen maand zeker drie escape room eigenaren me de kamer hadden aangeraden, zijn we de uitdaging toch aangegaan en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben! De kamer is klein, maar dit is niet storend. Het is lekker ouderwets escapen met sleutels en cijfersloten. Waarbij het vooral draait om logisch denken en goed lezen en luisteren. Er zitten geen moeilijke breinkrakers in. Maar goed ook zonder hintssysteem. Het verhaal zit top in elkaar en is goed te volgen. Ik kan deze kamer iedereen aanbevelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Fenna (1 room played)
Posted on: 2020 August 28

Super escape room!

Deze week zijn we met z'n tweeën de uitdaging van deze escape room aangegaan. We zijn goed ontvangen en hebben veel plezier gehad in de kamer. Helaas niet ontsnapt, maar wij komen zeker nog eens terug!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Interessante geschiedenis
 • Goed in elkaar gezette kamer
 • Vriendelijk personeel

 

Fantastische kamer voor 2 personen

Deze kamer is super voor twee spelers die meer ervaren zijn. Doordat er geen hints worden gegeven voel je wat meer spanning om alles op te lossen.
De kamer zit goed in elkaar, het verhaal komt overal goed naar voren.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Sfeervolle maar kleine escape room waar je snel iets over het hoofd ziet

Heel erg enthousiaste gastheer, vertelt heel expressief het verhaal en maakt je erg nieuwsgierig naar de kamer.
De kamer is heel erg krap, weinig beweegruimte en zelf met 2 loop je elkaar makkelijk in de weg.
Het verhaal zelf was heel erg ingewikkeld... Achteraf na de eind-uitleg wordt het wel wat duidelijker.
Een heel erg moeilijke (tevens erg mooi ingerichte) kamer waar 45 min echt te kort is om te ontsnappen zeker zonder hints!
Kortom: mooi/goed thema, erg mooi ingericht, maar er mag iets meer hulp of logica aan te pas komen...


7.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 6.5

Service: 7.5


Played in June 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Onthaal
 • Aankleding
 • Thema
 • Geen hints
 • Eentonige puzzels (veel sleutel/slot)
 • Te moeilijk

 

matthijsenlilmatthijsenlilJunior EscaperMember since: 2018 December 5 (33 rooms played)
Posted on: 2021 November 29

Frustrerend

Ontvangst en personeel is inderdaad zeer vriendelijk, daarbij bevindt de kamer zich op een unieke locatie vol geschiedenis.
Echter, de kamer zelf vonden wij enorm tegenvallen. De kamer is ZEER klein, je kon er per ongeluk uitlopen en het grootste minpunt: er is geen hintsysteem. Wanneer je vast zit, zit je vast en kom je dus ook niet verder. Wij hebben letterlijk de laatste 5 minuten stil in de kamer gewacht tot het over was.
We liepen vast op een puzzel waarbij er een klein pinnetje (1.5 cm) nodig was, welke los in de kamer lag. De pin was door het zoeken achter een kastje beland, waardoor we de kamer niet konden uitspelen. Doordat er niet werd meegekeken, konden we dit dus ook niet oplossen.
Al met al dus geen positieve ervaring en veel frustratie. Voor ons was het het geld niet waard.


4.5

Ambiance: 7.0

Puzzles: 4.0

Service: 3.0


Played in December 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Origineel
 • Geen hintsysteem en niemand die meekijkt
 • Slechte begeleiding
 • Onlogische puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Elleke (1 room played)
Posted on: 2019 December 24

Geweldig

Rick neemt je mee terug in de tijd. Je stapt niet zomaar de kamer binnen. Er gebeuren een aantal dingen vooraf waardoor je in je rol kunt duiken. Het is moeilijk en gaaf, boeiend en het verhaal deels op waarheid gebaseerd. Rick weet er heel veel van. We hebben het mysterie (nog) niet kunnen oplossen maar we komen terug. En een gaaf pand, let op de details!


9.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer, oog voor detail, Toneelkunst
 • geen

 

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperMember since: 2019 October 3 (40 rooms played)
Posted on: 2019 November 22

Prachtige locatie, alleraardigste kamer

Wij hadden weliswaar net de klepel niet helemaal helder in beeld, waardoor we nét niet wisten te ‘ontsnappen’... maar deze kamer was toch zeker de moeite waard. Je hoeft er echt niet helemaal voor naar Valkenburg: maar als je in de buurt bent, met zijn tweetjes.... dan is deze kamer erg amusant. En ook helemaal niet simpel.


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 7.5

Service: 9.0


Played in November 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Ontvangst
 • Totaalbeleving
 • Sfeer

 

Top kamer!

Nadat we deze kamer 2 jaar geleden voor het eerst speelden (toen was hij pas open) en er niet uitkwamen zijn we afgelopen november nogmaals terug gegaan. Het thema van de kamer is de tweede wereldoorlog en het speelt zich af in een bioscoop (het pand is daadwerkelijk ook een oude bioscoop), je wordt door de bewaker opgesloten en je hebt de tijd om jezelf te bevrijden voordat de propaganda video is afgelopen. Het begin is al heel verrassend, ook de puzzels zijn soms vrij lastig waardoor je echt goed moet nadenken en zoeken waar nu echt de oplossing zit. De tweede keer merkten we dat er aanpassingen gedaan waren waardoor het spel iets soepeler verliep. Je krijg in deze kamer geen hints wat het extra lastig maakt.
De oplossing is dichterbij dan je denkt..... Super leuke en spannende ervaring!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Enthousiaste spelleider
 • Geen horror/eng thema
 • Origineel
 • Geen hints
 • Alles in thema

 

Mooie sfeer, zeer uitdagende kamer

Mystery House Valkenburg heeft zo'n mysterieuze sfeer, fantastisch. Deze sfeer werd in de kamer goed doorgetrokken, ook dankzij de operator. Ik vond de puzzels erg moeilijk, maar een ervarener speler zal hier anders tegenaan kijken. Uiteindelijk lang niet kunnen ontsnappen met 2 personen. De eerste puzzel vond ik niet prettig. Voor de rest alleen complimenten


9

Ambiance: 10.0

Puzzles: 7.5

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • De start (eerste puzzel, zonder spoilers te geven)

 

AndreaAndreaEscape ExpertMember since: 2016 August 23 (90 rooms played)
Posted on: 2019 August 7

Bijna

Met hoge verwachtingen en gespannen omdat de ontsnappingspercentage zo laag is (6%) met z'n tweeën de mastermind gespeeld. Er gebeurt van alles in een beperkte ruimte. Heel blij dat we met z'n tweeën waren (4 ogen zien meer). Uiteindelijk alles uitgevonden maar met nog maar 30 seconden op de klok één ding verkeerd gekozen. Daarom net niet gehaald. Toch blij dat we de kamer in principe uit hebben kunnen spelen.
Leuke locatie en top kamer


9

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Kamer in stijl van het thema
 • Geen hints
 • Speciaal voor 1-2 personen

 

Britt (25 rooms played)
Posted on: 2019 August 2

Unieke escaperoom, enorm goed gemaakt!

Dit is de eerste keer dan we een escaperoom voor 2 personen doen. Met al redelijk wat ervaring met escaperooms wisten we niet wat we van deze moesten verwachten. Maar wat ontzettend gaaf. De kamer is goed opgebouwd, er zit een mooi, waargebeurd, verhaal achter in het loket van de oude bioscoop! Met een slagingspercentage van 6% een van de moeilijkere kamers, maar met nog een halve minuut op de klok, goed kunnen ontsnappen.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

perryperryEscape ExpertMember since: 2017 October 17 (154 rooms played)
Posted on: 2019 July 28

Voor de echte Mastermind!

Bij binnenkomst werden wij direct welkom geheten door de enthousiaste eigenaar. Wat een enthousiasme straalt deze eigenaar uit zeg! Hij is een echte verhalen verteller en neemt je gelijk helemaal mee in het verhaal van de kamer. Ik kan echt oprecht zeggen dat ik zelden tot nooit zo een leuke en gepassioneerde intro heb gehad als bij de intro van deze kamer. Het enthousiasme van de eigenaar werkt heel aanstekelijk en zet je gelijk in de juiste flow om de kamer te starten. Ook de start van de kamer is helemaal in thema en is heel erg goed gedaan. Hierna ben je geheel op jezelf aangewezen want hints zal je niet ontvangen in deze kamer. Wat is er onwijs goed gebruik gemaakt van de ruimte van deze vrij kleine kamer. De gehele kamer is in thema en je voelt je echt een verzetsstrijder. Ook zonder hints schoten we door het verhaal heen. De puzzels waren geweldig om te spelen en heel goed uitgedacht. Wij hebben het hele verhaal bij onze eerste poging kunnen uitspelen. Helaas hebben we de kamer niet succesvol kunnen afronden door simpelweg 1 verbinding verkeerd te leggen terwijl we de juiste antwoorden hadden. Niet goed opgelet! Hierdoor hebben we 99% van de kamer afgerond. Ook na de escape was de eigenaar daar om ons op te vangen. Het mooiste was dat hij misschien nog wel meer teleurgesteld was dan ons dat we door zo een simpele fout de kamer niet 100% hadden afgerond. Lichtelijk teleurgesteld maar vooral trots zijn we weer vertrokken. Dit is met recht een kamer die je gespeeld moet hebben als je verslaafd bent aan escapen!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Spannend thema
 • Fantastische begeleiding
 • Hardcore escapen

 

roman_robroekroman_robroekEscaperMember since: 2019 January 7 (35 rooms played)
Posted on: 2019 July 12

Genoten van alle details

Uitstekende ontvangst in een top sfeer. Wat een mooie locatie blijft dit toch. Dit is dan wel de moeilijkste kamer, en dat was ook wel te merken. Desondanks heel veel plezier gehad en vooral genoten van alle details waar aan gedacht is. Het verhaal is zelfs grotendeels waargebeurd. Kloppend van a-z. Totaal niet lineair maar dat past hier prima. Aanrader.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.5


Played in July 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Waargebeurd verhaal
 • Details
 • Aankleding door hele gebouw
 • Ontvangst

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great