Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Master Mind

Valkenburg , Netherlands

Open now

45 minutes

1 - 2 (Recommended: 2)

16 year

Read reviews

More about The Master Mind

September 1943. Mijn hart bonkt in mijn keel. Mijn handen zijn geboeid en ik zie geen steek. Gelukkig is hij eindelijk weg. De propagandafilms van vanmiddag zijn vast net begonnen. Het is nu of nooit. Ik MOET hier uit zien te komen…


The guard sneaked away for a moment to watch a propaganda movie.You are a resistance hero, but captured. Only a Master Mind will escape!


In de ‘Master Mind' kamer waan je je in het bezette Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bioscoop is een bolwerk van Nazi's. Als verzetsstrijder ben je opgepakt en wordt je vastgezet in het entree loket. Voorafgaand aan een film draaien de Nazi's 45 minuten lang hun roemruchte propagandafilmpjes. Ze worden braaf bekeken, al dan niet vrijwillig. Elke bezoeker wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de officier, die na de propaganda terugkeert op zijn post in het entree loket. Lukt het jou om met die ene kans je leven te redden, voordat hij je betrapt?


Let op: in deze kamer sta je er helemaal alleen (met z'n tweeën) voor, je bent een verzetsheld en hebt minimale tot geen hulp!

Lukt het om de queesteop te lossen?


Themes

War

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

51 likes

327 visitors

16.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

de Guascostraat 6
6301 CT, Valkenburg
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

102 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Een unieke ervaring!

Het was een unieke ervaring om een escaperoom te spelen welke echt gebouwd was voor twee of een mens. Daar waar het zo moeilijk lijkt is de oplossing dichterbij dan je denkt. Mooi in elkaar gezet! Leuke begeleiding en het is dat we maar met zn tweeën waren anders hadden we sowieso nog een andere gedaan! Ook verliefd geworden op Valkenburg dus kans is zeer groot dat wij nog eens terugkeren met meer mankracht om de rest te killen. Overigens waren we er niet uitgekomen maar wel tot 95% gekomen! Met een slagingspercentage van 6% hadden wij dan ook niet verwacht.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Unieke opzet
 • Wordt altijd gezorgd dat je hele kamer kan doen

  rikprinsenStefan

annw92annw92EscaperMember since: 2018 June 05 (101 rooms played)
Posted on: 2020 march 11

Een absolute uitdaging

Deze escaperoom laat zien dat je met minder puzzels en verschillende ruimtes toch een hele gave escaperoom kunt zijn.
De host vertelde ons te denken als Nijntje. Achteraf snap je waarom dit zo belangrijk is.
De puzzels zijn logisch, maar je moet goed letten op details en goed lezen. Communicatie is erg belangrijk.
De kamer is aangekleed in thema en brengt de juiste sfeer over.
Als je van een uitdaging houdt moet je deze kamer zeker eens proberen.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Geen hintsysteem

  rikprinsen

GoldielockGoldielockSenior EscaperMember since: 2019 December 18 (63 rooms played)
Posted on: 2020 february 04

Unieke escape room

We waren weer eens op zoek naar een escape room voor 2 personen omdat mijn vriend en ik graag met twee escapen. We zijn dan op het forum van escapetalk een post tegengekomen waarbij iemand deze kamer aanraadde en wat een pareltje van een escape room was dit.
Aangezien we geen heel ervaren escapers zijn hadden we op voorhand al verwacht dat we er niet gingen uitgeraken. Maar we zijn toch heel ver geraakt (nog één laatste puzzel!!).

De eigenares (vermoed ik) was heel vriendelijk en vertelde met heel veel enthousiasme het verhaal. Ik denk dat dit de eerste kamer was waarbij ik mezelf doorheen heel de escape room de protagonist waande!
Het waren heel speciale puzzels, je had af en toe wel eens een slotje maar dat stoorde ons helemaal niet.
Het is nogal een kleine kamer maar dit is echt wel voldoende voor 1 à 2 personen en zéker op 45 minuten.
Een echte aanrader!

De uitdaging in deze kamer is dat er geen hints worden gegeven (wij hebben echter toch ergens één hint gekregen omdat we gewoon vast zaten en echt niet verder konden). De kamer mocht dan ook gerust opgetrokken tot 60 minuten, maar misschien klopt dit dan weer niet met het verhaal dat erachter zit. Maar al bij al een supertoffe kamer!

Wat we wel een heel klein beetje misten is dat we de kamer niet mochten uitspelen (maar dit had waarschijnlijk nog wel 10 minuten geduurd en er hangt aan het niet uitspelen ook een kleine deal :D) en de nabespreking redelijk kort was. Achteraf kregen we wel een walkthrough van de laatste puzzel. Niettemin was het een heel fijne ervaring en staat deze escape room hoog bovenaan ons lijstje!

PS: de locatie is super cool !


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 2 persons

Escaped: No

  rikprinsen

Yvette de Klerk (20 rooms played)
Posted on: 2019 august 15

Mooi maar moeilijke kamer

Wat een enthousiaste ontvangst van de vriendelijke medewerkster. Ze legde goed uit wat we moesten doen en waar we op moesten letten. Helaas was dat voor ons niet genoeg. Leuke kamer voor 2 personen maar of je ontsnapt???


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Je kan deze kamer met 2 personen spelen.
 • Hij is niet zo duur 😁
 • Hij is wel maar 45 minuten

  rikprinsen

JoyceWeijJoyceWeijEscape ApprenticeMember since: 2024 March 02 (10 rooms played)
Posted on: 2024 april 18

Bijna, bijna raak, oftewel…

helemaal mis. De ooit legendarische song van Eddy Zoëy is goed van toepassing op onze ervaring met Master Mind. Met een lichte kater na een avond culinair genieten, begonnen we aan deze ontsnapping. Na het record ‘ik voel me zo dom roepen in 15 minuten’ weer eens verslagen te hebben gingen we ineens als een speerrrrrrr! We grepen dé kans van ons leven met beide handen aan, maar helaas… morsdood.

We kunnen ons achteraf wel voor onze kop slaan. We behoren tot de zoveel procent die de kamer helemaal uitspeelt, maar toch met een (nog grotere) kater de kamer verlaten. Waren we maar terug naar de tekentafel gegaan.

Overigens konden wij ons niet vinden in het hier veel gelezen ‘veel puzzels weinig tijd’ en nemen voor een volgend avontuur weer wat wijze lessen mee!

Genoten van de ambiance, het enthousiaste personeel en de toffe kamer. Komen graag op een volgend tripje naar het Zuiden terug voor een ander avontuur in deze bioscoop.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2024

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Veel te doen in een te korte tijd!

Deze kamer werd bij ons op voorhand gepresenteerd als één van de moeilijkste kamers van de Benelux. Met een gemiddeld ontsnappingspercentage van 6% waren wij ons bewust van de uitdaging die deze kamer biedt. Maar ik vraag mij af of de uitdaging van deze kamer zit in de puzzels of in het tijd aspect. In de podcast Beyond the Game werd namelijk nog benoemd dat deze kamer 60 minuten zou duren, wat is opgenomen eind 2023 en wij de kamer eind maart 2024 hebben gespeeld. Wij hadden dan ook denk ik net nog een paar minuten nodig om het eind te volbrengen, maar hebben ondanks het niet ontsnappen wel genoten van deze kamer.

Het is altijd leuk om een unieke kamer voor twee personen te spelen, die zijn altijd net wat anders dan anderen. Er is in deze kamer ook zeker genoeg om je met zijn tweetjes te vermaken! Maar ook hier de kritische noot of de wens om parallel te puzzelen niet zijn tol heeft geeist van de flow die er in een kamer zou moeten zitten. Daarnaast zijn een aantal puzzels ook onnodig verwarrend gemaakt, waardoor je niet zomaar uitsluitend tot het juiste antwoord kan komen. Omdat er vervolgens ook geen "afstraffing" is signaar is als je het niet goed doet, weet je dus nooit of je op het juist spoor bent.

Al met al echt een enorm leuke kamer waar ik zeker van heb genoten. Maar ik heb mijn twijfels of deze kamer nu echt uitdagens is enkel vanwege de puzzels of omdat je zo weinig tijd krijgt.

Mocht je deze kant opgaan, zou ik deze kamer zeker spelen! Wij hebben ons zeker vermaakt.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2024

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Tijd

 

Leuke tijd gehad!

Vandaag een dagje naar Valkenburg gereden, speciaal voor deze kamer. We hadden op de podcast van Beyond The Game gehoord dat ze bijna gaat sluiten. Meteen een datum gereserveerd en met twee er naartoe.
Vanwege de kerstmarkt moesten we er een half uur op voorhand zijn. Dat was 's morgens blijkbaar niet echt nodig. De poort was nog dicht.:)
De ontvangst was met een leuke babbel met de eigenaar. Dan een korte introductie van de kamer en hop de kamer in.
Inderdaad geen hints, maar het was zonder te doen, als je het maar niet te ver zoekt. Wat ze ook als tip meegeven in het begin.
Een aantal van de 'regels' die andere escape rooms toepassen zijn hier niet gevolgd, waardoor we het toch weer veel te ver zochten natuurlijk.
Jammer genoeg niet gehaald, maar dat mag in de lijn van de verwachtingen.
Al bij al een leuke kamer. We komen nog eens terug voor de rest.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Onlogische puzzel naar het einde toe

 

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (206 rooms played)
Posted on: 2023 october 01

Uitdaging gehaald

#158 The Master Mind in Valkenburg stond al enige tijd op mijn wishlist, maar ook al enige tijd met een twijfel. We zijn ontzettend gek op puzzelen en escapen, maar daarbij willen we wel graag ontsnappen en niet vast komen te zitten of gefrustreerd raken. We wisten dat deze kamer een flinke uitdaging zou zijn, dus we zijn de uitdaging pas aangegaan toen we met ons team van twee geen 100% slagingspercentage meer hadden, dan komt het toch wat minder hard aan als je het niet haalt :p

We werden heel vriendelijk ontvangen, maar ook direct wel op scherp gezet doordat meermaals werd benoemd dat het slagingspercentage hier slechts 6% (!) is! We durfden dan ook niet te zeggen dat we normaal wel lekker kunnen puzzelen en een goed team zijn, toch even een slag om de arm voor wat deze kamer ons ging brengen.

De gamemaster was wat lang van stof maar heel enthousiast en sloot ons, na de nodige huishoudelijke en verhalende instructie, in thema op: origineel, overtuigend en het brengt je direct in het thema!

De kamer was, zoals verwacht, niet groot maar ziet er leuk uit en is sfeervol aangekleed. Voor de leeftijd van de kamer was het ook nog netjes verzorgd, enkel wat stoffig en slechts op één punt echt slijtage. De kamer zit vol met informatie en puzzels. Waar ik even bang was dat je super veel zou moeten lezen (voor niets), viel mij dat reuze mee en wordt je echt goed door de kamer geleidt.
De puzzels zijn afwisselend en passend in het thema. Via verschillende soorten sloten, goed zoeken, gericht informatie lezen en een stukje doen en techniek puzzel je de weg door deze kamer. Hierbij kon je op veel vlakken parallel aan de slag, maar hebben wij het lekker lineair en met z'n tweeën gedaan. Omdat je weet dat het een uitdagende kamer is, zet je toch een tandje bij en zijn we lekker fanatiek aan de slag gegaan. De puzzels zijn niet super ingewikkeld, maar het zijn er best wat in de 45 minuten die je hebt en je moet wel de rust bewaren om logisch te kunnen blijven redeneren. De waarschuwing dat je richting het eind met een denkfout je eigen ontsnapping kunt dwarsbomen maakte mij zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig want in de kamer is super helder waar je maar één kans krijgt en dat zorgt er automatisch voor dat je even extra checkt of je het beiden zeker weet.

Gelukkig kan ik zeggen dat we op geen enkel punt vast hebben gezeten en om een hint verlegen zaten. Richting het eind, toen mijn oog weer op de klok viel, werd ik wel nog even zenuwachtig maar dat kwam vooral omdat je weet dat je geen hints kan en zult krijgen en daarmee ook de mogelijkheid wegvalt van iemand die signaleert of je achter loopt en in tijdnood komt. Dat zijn we dan ook niet geweest en met tien minuten over, hebben we de kamer voltooid!

We werden met veel enthousiasme uit de kamer gehaald en kregen nog voldoende tijd en ruimte om een aantal elementen van de kamer na te lopen, altijd leuk! Ik vond het een geslaagde ervaring en raad aan om deze kamer te spelen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes  34:45 min


 • Uitdaging zonder hints
 • Puzzels in thema
 • Manier van opsluiten
 • Eind puzzel
 • Prijs-kwaliteit
 • Overzichtelijke kamer

 

RidigrollRidigrollJunior EscaperMember since: 2024 February 04 (28 rooms played)
Posted on: 2024 february 05

Niet gemakkelijk

We wisten op voorhand niet dat het een kamer zonder hulp was.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Escaped: No

 

AmbarianAmbarianEscape ExpertMember since: 2020 July 18 (153 rooms played)
Posted on: 2023 april 05

Size doesn't matter

Op de terugrit van de Ardennen passeerden we in de buurt van Valkenburg, dus een ideale gelegenheid om deze kamers te boeken.
Criteria was een opening op maandag, wat hier een optie was. Daarenboven was het een rustige dag, dus konden we alle kamers doen aan het tempo dat we zelf aangaven en in de ideale volgorde volgens de uitbaters. Het was zelfs mogelijk om de vierde kamer erbij te nemen.
Kwa service kan dat allemaal tellen, dus bedankt daarvoor! Ook allemaal met 2 gespeeld, wat soms een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk was!

Deze kamer kon normaal niet geboekt worden op maandag, maar omdat we de andere 3 deden, was het toch een optie om deze er nog bij te nemen, en wat een geluk voor ons.
We hoorden dat deze kamer op het einde van het jaar mogelijks verdwijnt, dus we zouden iedereen aanraden om deze toch mee te nemen. Zeker jammer, want kamers ontworpen voor 2 zijn niet dik gezaaid (hoewel we bijna alles met 2 spelen :))

Hij is aangeduid als een uitdaging en ze zeggen zelfs de grootste uitdaging van de Benelux. Misschien klopt dit wel en het slagingspercentage van 6% toont dit ook wel aan, maar dat komt grotendeels door het afwezig zijn van hints.
Dat gaf een beetje een beangstigend gevoel "kunnen we dit wel?" Het voelt een beetje als een koorddanser zonder net, we kunnen het, maar dat valnet biedt toch wat garantie....

Toch begonnen we met goede moed. Ik denk dat ik op max 5 m²(of misschien zelfs maar 4...) nog nooit zoveel puzzels gezien heb. Je hebt duidelijk niet veel plaats nodig om een super escape room te maken.
Sommige pakken uit met gigantische kamers, die dan soms leeg zijn of waar je het overzicht verliest, maar niet hier!
Dat zorgt er ook voor dat het ontbreken van een hintsysteem niet zoooo erg was als het leek.
Het was duidelijk dat we meer dingen moesten vinden, maar waar? In een reguliere kamer is dit soms moeilijk door de grootte, maar hier is het zo klein dat je echt tot in het detail kan zoeken, en dat moet je ook doen!

Sleutels, slotjes, codes, zoeken, deze kamer heeft het allemaal. We waren hier duidelijk ook in een goede flow, die soms wat stokte, maar dan weer loskwam. Op het einde, alle informatie bij elkaar zetten, wat er is maar 1 kans om echt te ontsnappen. De logica 3 keer checken, alle deductie nog eens bovenhalen en dan met 99% zekerheid toch de laatste stap nemen. Het gevoel van ontsnappen heeft nog nooit zoveel voldoening gegeven!

Voor mij zeker de leukste kamer om te spelen bij mysteryhouse. De logica klopt en toch zijn er in zo'n kleine kamer ook nog leuke technieken/technologieën.

Als ik 1 nadeel moet geven, is dat over 1 klein speelelement. Het is duidelijk te toevallig dat het in de kamer aanwezig is, dus je weet dat het nodig is, maar ik dacht toch bij mezelf "Oei, als we dit laten vallen op de verkeerde plaats vinden we het nooit meer terug." Dus voorzichtig zijn!

Al bij al een super afsluiter van een dag met 4 escape rooms, super ontvangst en begeleiding. Het feit dat dit kamer 99 was voor mij maakt het nog spannender, hoewel deze een goede kamer had geweest voor nummer 100 :-). Nu ga ik een goede kamer moeten vinden voor die mijlpaal!

We komen zeker terug voor de buiten escapes en voor nieuwe kamers in de toekomst.
En we hopen stiekem dat er een vervolg komt aan mastermind!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  38:59 min


 • Logica
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • mogelijkheid om onderdelen te verliezen

 

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (100 rooms played)
Posted on: 2023 january 07

Als held in het verzet

ALGEMEEN
Na verschillende tips waren we erg nieuwsgierig naar dé escaperooms in een oude bioscoop van Valkenburg. Hoe of wat wisten we nog niet precies, maar het verhaal intrigeerde ons alvast. We hebben er een paar dagen weg van gemaakt en speelden op dag 1 The Lost Flight en The Zodiac Letter, om de volgende dag terug te komen voor The Asylum Revealed en Mastermind. Voor het vriendelijke personeel niet meer dan lof, en we hadden zelfs nog de eer om de bouwer zelf te spreken én een kamer door hem ingeleid te krijgen. Rik is een ontzettend vriendelijke en vindingrijke escapefanaat die weet wat hij wil.

De inleidingen van de kamers zijn een kleine show op zich en het is duidelijk dat de verschillende hosts die we zagen dezelfde briefing kregen. Een dik vet cijfer voor service, we hebben hele leuke gesprekken gehad met al het aanwezige personeel, maar wat voor ons korter had gemogen was de inleiding. Nog voor de eerste kamer kregen we een enorme hoeveelheid informatie, en het grootste deel daarvan werd elke kamer opnieuw weer uitgelegd. Ik vind het als speler met een beetje ervaring fijn om de basisregels zo snel mogelijk over te slaan en te beginnen met het verhaal van de kamer, dit duurde dan ook erg lang.

Tenslotte had ik persoonlijk wat meer beleving in het overkoepelende verhaal van de bioscoop gezien, er valt nog veel moois te doen met bijv. simpele uniforms voor het personeel en de sfeer die de oude bioscoop kan uitstralen buiten filmposters en attributen om. Nu zat dat vooral in het praatje en een enkele video verwerkt, maar kwam de link tussen de kamers en de locatie niet op zijn best naar voren.

MASTERMIND
Onze laatste kamer bij Mystery House was er een waar ik met meerdere redenen naar uit keek: Hij is gebouwd voor 2 personen, speelt zich op maar een paar vierkante meters af en we moesten op mysterieuze redenen per mail ipv de website boeken. Over het laatste mysterie ben ik nog niet helemaal uit, maar het hoe en wat van de 45 minuten durende escape snappen we nu helemaal. Een leuke uitdaging waar je maar één kans krijgt om het verhaal op te lossen. Er worden geen hints gegeven, de reden is dat je als verzetsheld maar één kans hebt om te ontsnappen, wat ik een mooi gegeven vindt en de moeilijkheidsgraad opkrikt.

Wat in het begin oogt als een kleine kamer zonder al teveel poespas draait al snel om. De vaart zit er in en met rond de 7 minuten op de klok over waagden we ons aan de eindsom. Helaas, fout gegokt, we vielen in handen van de Duitsers (die overigens vroeger ook uit deze ruimte hebben geopereerd). We kregen de kans om de eindpuzzel nogmaals te maken, maar hadden een dusdanig belangrijk onderdeel over het hoofd gezien wat het onmogelijk maakte een tweede juiste gok te maken.

Gewoon een goede sterke kamer die uitdagend is voor twee personen, misschien zelfs ook nog wel solo te spelen, ga gerust eens langs als je in de buurt bent.

Mystery house, bedankt voor de leuke invulling van onze minivakantie!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend

 

ScottScottEscape ApprenticeMember since: 2022 October 02 (1 room played)
Posted on: 2022 october 02

Super leuke ervaring

Zeer moeilijke kamer maar wel heel tof om aan deel te nemen. Plus super vriendelijk personeel


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (136 rooms played)
Posted on: 2022 august 31

Had er meer van verwacht

Deze room stond al even op mijn wishlist, wegens de score maar ook op aanraden van anderen. Helaas maakte hij de verwachtingen niet waar.

Iets wat mijn score niet beïnvloed maar toch de moeite om te vermelden is; het reservatiesysteem. Je kan alle rooms van deze plek gewoon online boeken behalve Master Mind. Ik had dan even een mailtje gestuurd waarop ik reactie kreeg dat ze de beschikbaarheid nog niet wisten. Of ik een paar weken later niet terug kon proberen? Niet geweldig, maar oké, dan doen we dat maar. Terug contact opgenomen, nog steeds geen beschikbaarheid en dit twee weken voor de datum van ons tripje. Ze gingen ons dan zelf op de hoogte houden. UIteindelijk zag mijn medespeler daarna dan toevallig een uur vrijkomen en hebben we snel geboekt, om dan vervolgens pas een aantal dagen later een mailtje te krijgen dat er nu slots vrij zijn. Zoveel moeite gaf me eigenlijk nog weinig zin om zelfs nog maar te boeken. Maar goed.

De kamer op zich was wel goed, er zaten hele leuke puzzels in, thema is goed uitgewerkt, intro was ook wel leuk alsook het onthaal. Begeleider was heel vriendelijk.

MAAR... er is geen hintsysteem in de kamer. Toen er even iets niet werkte, moest de gamemaster dus in de kamer komen (kan gebeuren) maar vooral; als je vastzit maar echt goed vastzit, dan geraak je er gewoon niet uit want er is geen enkele manier om een hint te krijgen. Dit vind ik zo zonde, want met een hintsysteem zou dit wel gewoon een topkamer zijn. Spelers laten vastlopen vind ik gewoon zonde.

Wij hebben zelf een "puzzelstuk" niet gevonden (omdat we dachten dat het deel van de techniek was) en hebben dus de overige tijd gewoon vastgezeten, alles meermaals overhoop gehaald, wat dingen geprobeerd etc. Of we met een tip ivm hetgeen we miste wel hadden kunnen onstnappen weet ik niet (ik vrees van niet), maar dan zou het alvast minder frustrerend geweest zijn.

Nadien nog wel gewoon alles doorlopen dus dat was wel weer goed.


6

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Geen hintsysteem, vastzitten = verloren

 

nancy_ritzernancy_ritzerEscaperMember since: 2021 August 16 (38 rooms played)
Posted on: 2022 may 01

Gave kamer

Je waant je helemaal in de jaren '40. Het is een kleine, maar mooie en zeker uitdagende kamer.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

rosabrugtsrosabrugtsEscaperMember since: 2020 September 06 (45 rooms played)
Posted on: 2022 february 06

Leuke sfeer maar teleurstellende kamer

De sfeer en het verhaal is mooi weggezet in de kamer. Echt een negatief punt is dat er geen hintsysteem is. Wij liepen op een klein punt vast, waardoor de frustratie opliep. De eerste keer dat ik tijdens een escape heb willen opgeven, de lol was eraf omdat we uit de flow raakten en niet verder konden. Echt hele leuke afwisselende puzzels maar geen aanrader.


5.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede prijs
 • Geen hintsysteem
 • Frustrerend

 

stijnuijterlindestijnuijterlindeEscaperMember since: 2021 July 24 (45 rooms played)
Posted on: 2022 february 06

Geen hints, niet perse aanrader

Positieve punten zijn de sfeer en de puzzels, en de potentie die het heeft op het zijn van een hele leuke kamer. Uiteraard is de kamer leuk als je hem haalt. Echter is deze risicovol, want als je hem niet haalt, is het gewoon niet leuk. Het ontbreken van het hintsysteem is zodanig hinderlijk, dat het teveel van het spelplezier wegneemt. Het is erg zonde om niet alle puzzels te kunnen doorlopen, terwijl ze niet bijzonder ingewikkeld zijn. Concluderend zou ik daarom zeggen dat het eventuele plezier in het wél halen van de kamer niet opweegt tegen het risico op frustratie na het niet halen van de kamer door het afwezige hintsysteem.


5.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Geen hintsysteem

 

DennisboomkeDennisboomkeEscape ExpertMember since: 2023 January 03 (98 rooms played)
Posted on: 2023 january 09

Best wel leuk, raar dat deze maar 45 minuten is.

Op zich is dit wel een leuke escape room. Maar persoonlijk moet een escape room 1 uur duren voor mij. Qua intro was dit echt wel de moeite. De eigenaar is een geboren verteller en leeft zich volledig uit in dit thema. We waren direct mee in het verhaal. De puzzels in deze kamer waren leuk en uiteindelijk wisten we goed te ontsnappen. Helaas wel veel tijd verloren met het feit dat je 1 iets in de kamer 2x moet gebruiken en dat niet verteld was in de intro. Maar uiteindelijk door goed te kijken toch ontsnapt.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in January 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  43:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • 1 element die 2X gebruikt moet worden

 

Sfeer is goed, puzzels onsamenhangend

Gespeeld om de lovende reviews. Inleiding, sfeer en thema leuk uitgewerkt. Voor ons vormde de puzzels uiteindelijk geen logisch geheel, zelfs niet na terugblik met uitleg.


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Onlogische puzzels

 

AyeshaAyeshaEscape ApprenticeMember since: 2021 July 16 (6 rooms played)
Posted on: 2021 july 16

Erg uitdagend en leuk voor 2 personen

Dit was onze eerste en moeilijkste kamer bij Mystery House. Het personeel is super aardig, gastvrij en zit vol met humor.
In de kamer sta je in een kleine ruimte en heb je het welbekende 'what the f...' moment. En zeker in deze kamer hadden we dat even. Maar al snel vonden we onze weg en gingen we best hard. Jammer genoeg net niet gehaald, volgens de gastvrouw zaten we op zo'n 95% van de kamer. Maar met een slagingspercentage van 6% hebben we het nog goed gedaan!
Zeker een leuke kamer om met zijn 2en te doen met een leuk verhaal.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Leuk aangekleed
 • Gastvrijheid en leuk personeel
 • Uitdagende puzzels

 

Evelien (35 rooms played)
Posted on: 2020 december 16

Een teleurstelling

Het begon leuk: goede host (hield zich keurig aan de coronaregels ook), het thema en de 20 minuten dat we hebben gespeeld... Ja, na ruim 20 minuten was het voor ons afgelopen en niet omdat we zijn ontsnapt... We raden iets per ongeluk goed, maar te vroeg in het spel (lineaire kamer) en dit kostte ons het leven. Ik wil niet te veel verklappen voor als je perse wilt gaan, maar doe dan vooral alles op volgorde en ga niet gokken. Als we het nou alsnog mochten afspelen, dan had ik de kamer 2 punten hoger gegeven. Dit was echt een domper: 20 minuten spel voor 50 euro vanwege dit vreemde element, wat gewoon zonde is en ze ook anders hadden kunnen aanpakken.


5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 4.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Introductie
 • Escape voor twee
 • Lineair opgebouwd
 • Je kunt voortijdig af zijn...
 • Niet af mogen maken bij voortijdig einde

 

Was een leuke ervaring

Jaren geleden gespeeld, dit was een leuke ervaring. Helemaal meteen in karakter en dat maakt de beleving wel compleet


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertMember since: 2016 June 20 (114 rooms played)
Posted on: 2020 october 25

Goede 2 persoonskamer!

De start en de begeleiding van de host vond ik fantastisch. Mijn medespeelster hield er niet zo van. Daardoor zaten we gelijk goed in het verhaal. Toch vond ik de kamer wat klein voor 2 personen. Ik heb graag wat meer oppervlakte met momenten om mij opnieuw te oriënteren. Dat miste ik in deze kamer. Ook miste ik wat techniek in de kamer. We moesten denken 'als een kind' kregen we als tip mee; ik heb niet het gevoel daar iets aan gehad te hebben. Ik vond het met name toch traditionele escape-puzzels. Toch waren we niet goed op dreef en hebben we dingen over het hoofd gezien. Misschien omdat dit mijn zesde escaperoom van de dag was? Of misschien wel omdat deze kamer meesterlijk is bedacht? Wie zou het zeggen. Uiteindelijk hebben we de volle tijd goed gezweet en zijn we helaas niet ontsnapt. Jammer, maar ergens wel verwacht. 45 minuten speeltijd met tweeën is prima. We waarderen het enorm dat we de kamer uitgelegd kregen. Mooi hoe de kamer toch logisch is. Hoe konden we zo stom zijn ? :)


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No

 

SylfariSylfariEscape GuruMember since: 2016 June 15 (233 rooms played)
Posted on: 2020 october 27

Toffe mogelijkheid tot escape voor 2

#171 Hoewel escapen met een team natuurlijk erg tof is, is het ook leuk dat er een paar plekken in Nederland zijn waar je met z'n 2en voor een redelijke prijs p.p. kan escapen. Deze kamer is wel echt voor de gevorderde speler, aangezien je geen hints kunt krijgen. Hoewel, volgens de eigenaar doen beginners het vaak juist beter in deze kamer. Hoe dan ook, een zeer laag ontsnappingspercentage. Dat hebben we geweten. Met al onze ervaring zijn we in elk geval niet ontsnapt. Echt op dreef waren we dan ook niet: dingen over het hoofd gezien die achteraf toch erg duidelijk waren. Prima puzzels, de ruimte klein maar ok en achteraf enthousiaste uitleg over hoe het geheel in elkaar zat. Als je met z'n tweeën in de buurt bent zeker leuk om even mee te pakken.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Terrassers

Escaped: No

 

SirClaySirClayEscape GuruMember since: 2021 December 02 (152 rooms played)
Posted on: 2022 april 01

moeilijke kamer

een goed opgezette kamer met iets te ingewikkelde puzzels.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.0

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (123 rooms played)
Posted on: 2021 june 15

Een van de weinige 2 persoonskamers

Leuke kamer als je echt van denkwerk houdt. Er zijn geen hints en je moet het dus helemaal zelf uitzoeken, lastig als je vast loopt. Ik had er iets meer van verwacht.

Een kamer met een verhaal, voor de geschiedenisliefhebbers een echte aanrader!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Toffe begeleiding, duidelijke uitleg en een escape room die super goed in elkaar stak.

Duidelijk communiceren. Dat werd ons van tevoren aangeraden. Tijdens deze escape room is dat dan ook de sleutel tot je ontsnapping. Wij zijn niet heel ervaren (3-5 escape rooms pp) en kregen als advies alles te benoemen waarmee je bezig bent. Om hier te ontsnappen raad ik ook aan goed te communiceren en goed te lezen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • ontvangst
 • corona maatregelen werden gerespecteerd en gevolgd
 • leuke ervaring en begeleiding

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great