Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Attic

Venlo , Netherlands

Permanently closed

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4-5)

16 year

Read reviews

More about The Attic

Joseph, better known as ‘Ancum the Great’ is going to amaze the world again. Secluded in his attic studio, the illusionist secretly works on his latest and greatest trick ever. Nobody knows what to expect and even his lovely assistant is completely kept in the dark. One thing is certain! This trick will assure them all of a comfortable future, or means the final downfall of ‘Ancum the Great’ and all of his loved ones.


Themes

History

Magic

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLENDE

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

14 likes

160 visitors

84.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Bolwaterstraat 13
5911 GB, Venlo
Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

52 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2022 november 22

Rommelen op de zolder van een goochelaar

Door naar onze tweede kamer van de dag bij Team Trapped. Omdat The Attic helaas gaat sluiten, besloten we nog snel naar Venlo af te reizen om deze kamer te spelen. Na een goede warming up te hebben gehad bij Het Verzet, liepen we naar de tweede locatie. Ook deze locatie bevindt zich midden in het centrum en het zoeken van de voordeur kan lastig zijn. Gelukkig waren we al eens op deze locatie geweest in het verleden, dus wisten we nog dat de ingang een beetje verscholen was.

Het voelde voor mij een beetje als nostalgie om terug te keren op deze locatie. In 2017 speelde ik hier The Blind Tiger (mijn vijfde kamer) en momenteel zou ik hier mijn tweehonderste kamer gaan spelen. Trip down memory lane! De ontvangstruimte kon ik me nog goed herinneren, erg klein, maar van alle gemakken voorzien. Na een korte introductie te hebben gekregen van onze host, mochten we naar de zolder van het pand, richting The Attic dus.

Hier kregen we een introductievideo te zien over het verhaal van de kamer. Ik ben een 'sucker' voor het thema goochelen, dus had al onwijs veel zin om deze kamer te spelen. De introductievideo maakte mij nog een stukje enthousiaster. Het is een mooi uitgewerkte video, tof als escaperooms hier tijd en moeite in steken! Daarna betreden we het zolderkamertje van de goochelaar.

We stappen een echte 'goochelaarszolder' in vol met goochelattributen, heerlijk dus om even rond te kijken! Wel merken we meteen dat dit een kamer is die bomvol puzzels zit, dat wordt voor ons tweeën dus flink aanpoten! Vanaf het eerste moment hebben we een bepaalde flow te pakken en lossen we de eerste puzzels vrij snel op. Helaas lopen we daarna vast op verschillende punten. Het is een beetje een tendens die je bij de andere kamers ook ziet; je vindt bepaalde spullen, die je op dat moment nog niet nodig hebt. Gelukkig kunnen wij als ervaren spelers deze aspecten naast ons neer leggen, maar ik kan me voorstellen dat je als beginnend speler hier echt op kunt vastlopen.

De puzzels in de kamer zijn overigens erg tof in thema. Verschillende goocheltrucs worden hier in puzzelvorm getoond, erg tof! Het decor ziet er daarnaast ook erg netjes uit. Hier en daar kan de afwerking beter, maar het totaalplaatje is erg netjes. We zijn écht op een zolder van een goochelaar. Ondanks dat we op bepaalde puzzels, qua logica, wat vastlopen, gaan we vrij vlot door de kamer heen.

Dan komen we bij de eindpuzzel. Voor ons is het nog steeds een raadsel hoe deze nu echt opgelost had moeten worden. Wij hadden een bepaald idee hoe we het zouden moeten doen. En plots was hij ook opgelost. Wij stonden beiden te kijken of dit nu wel juist was. Bleek dus dat we de helft van de puzzel 'overgeslagen' zouden hebben. Toen we uitleg kregen hoe het wél had gemoeten, vroegen wij onszelf af hoe we dit ooit hadden moeten weten. Enfin, we hebben in ieder geval een uurtje lekker gepuzzeld.

The Attic is een mooie puzzelkamer met een tof thema. Wel stoor ik me hier en daar aan de logica die de makers van deze kamer hanteren in vrijwel alle kamers op de twee locaties. Als echte puzzelaar kom je bij de kamers van Team Trapped wel echt aan je trekken. Mocht je The Attic of The Blind Tiger nog willen spelen? Wees dan snel, want voor je het weet is het te laat!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

  Mariekeanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 june 06

Zachtjes tikt de regen op m'n zolderraam

Wat ging het toch tekeer deze eerste Pinksterdag; regen, regen en nog eens regen. Wat ontzettend vervelend als je nu juist deze dag op een festival was. Gelukkig waren wij in Venlo bij Team Trapped, om daar al hun escape rooms te gaan spelen. We (mijn vriendin en ik; 2 personen) hadden zojuist al een kamer gespeeld en maakte ons klaar om de zolder van Team Trapped te gaan verkennen.

Onze gamehost was super vriendelijk (we hadden haar bij de vorige kamer ook al als gamehost) en nadat we wat gedronken hadden, begeleide ze ons naar The Attic (de zolder). Meteen al goed in thema, want The Attic is ook daadwerkelijk op de zolder van het gebouw. Voordat we begonnen kregen we een super goed filmpje (animatie) te zien, wat direct duidelijk maakt wat je doel is én waar je naar toe moet werken binnen deze escape game. Het is altijd een pluspunt als dat duidelijk is voordat je de kamer betreed.

De escape room was pittig. Daar winde ze ook geen doekjes om. Zowel op de site als voorafgaand aan dit avontuur maakt Team Trapped dat duidelijk. Hoewel de kamer lineair gespeeld moet worden, heb je toch continu het idee dat je handen te kort komt als je met z'n tweeën aan het puzzelen bent. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zo'n beetje alles al direct tot je beschikking is, maar je moet wél bij het begin beginnen en het ene oplossen voordat je verder kunt met het andere. Een goede structuur en organisatie is daarvoor van belang én laat dat nou juist NIET onze specialiteit zijn 😁…. We hadden dus best wel wat hints nodig om alleen al de verbanden tussen de verschillende elementen te vinden.

Desalniettemin ziet de kamer er super mooi uit. Het is netjes gedecoreerd en de puzzels zijn allemaal passend in het thema. Het is een 1.5 kamer, wat mij betreft, want er is gekozen voor een mooie mix tussen automatische/technische elementen én ouderwetse hang- en cijfersloten. Er is prima gebruik gemaakt van licht en geluid en er zitten zelfs wat special effects in. Super aangenaam en allemaal passend bij het verhaal.

We wisten helaas niet op tijd van de zolder te ontsnappen, maar we mochten gelukkig 10 minuutjes doorspelen om het avontuur af te maken. Dat is natuurlijk super attent en het bewijs van een absolute topservice.

Al bij al; Een super mooie, maar pittige kamer! Goed verbanden kunnen leggen is bij deze kamer een must, net zoals het bewaren van overzicht en structuur. Zeker een aanrader, vooral als je van goochelaar-thema's houdt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels (toch wél een uitdaging voor twee personen);
- Als je alle escape rooms van deze locatie wilt spelen, speel deze dan als tweede i.v.m. een opbouw van oude naar moderne kamers;
- Zorg ervoor dat je mensen bij je hebt die goed overzicht kunnen bewaren 😉;
- Voornamelijk aan te raden voor iets ervarene escapers (5+ kamers, bijvoorbeeld) i.v.m. de moeilijkheidsgraat.

Team Trapped, bedankt dat we bij jullie op de zolder mochten schuilen voor de regen én dat we daar een super gave escape room hebben mogen spelen 😜. Speciale dank aan onze lieve en vriendelijke host, die de hele dag met ons opgescheept heeft gezeten 🤪.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Decoratie
 • Thematisering
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Licht- en geluid

  sjephanie

RojoliteRojoliteJunior EscaperMember since: 2023 May 08 (11 rooms played)
Posted on: 2023 may 08

Eerste escape room; prima introductie

We hebben deze escape room met 4 personen gespeeld. Ondanks dat de andere 2 spelers al ervaring met escape rooms hadden, hebben ook wij hier veel plezier aan gehad en een deel van de puzzels kunnen oplossen. Deze waren uitdagend maar niet te moeilijk en mooi geïntegreerd in het thema.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Are you watching closely?

Eind dit jaar sluiten de kamers van Team trapped.
De uitgelezen kans om nog even Het Verzet en The Attic mee te nemen.


Ontvangst:
De escape zelf ligt wat verscholen in een steegje van een winkelstraat.
Parkeren kan vlot in de buurt. Wij parkeerden bij Q-park Maaswaard. Deze was een stuk goedkoper dan de q-park onder de jumbo.

De ontvangstruimte hier is klein en niet echt gezellig te noemen. Het ontvangst daarentegen was prima.
Je hebt nog de mogelijkheid om je spullen op te bergen en naar de wc te gaan.

Kamer:

Ja deze kamer heeft zijn naam niet gestolen, je gaat inderdaad naar de zolder.
De kamer start met een mooi gemaakt filmpje dat ons goed de backstory uitlegt.

Zodra we de deur open deden ontvouwde zich een werkelijk oude, gezellige zolderkamer vol goochelaars attributen. Dit voelde echt aan alsof de meester goochelaar hier echt ooit gezeten had.

Dit wordt een puzzelkamer en zeker met 2 personen heb je hier genoeg te doen. Zowel lineair als parallel komen aan bod en bijna alles is in thema. Het is ook een thema dat zich leent tot puzzels, maar daardoor ook wat minder authentiek uit de hoek kan komen. Desondanks was hier alles wel mooi uitgevoerd.

Waar het niet goed mee zat was de logica bij sommige zaken.
De makers van de 3 rooms houden ervan om je vaker dan niet al attributen te geven waar je niks mee kan, soms moet je zoeken op plaatsen waarvan je denkt: hoe had ik dat moeten weten, wat linkt dit nu aan dat?

En zo liepen wij een aantal keren vast en had ik bij de uiteindelijke oplossing wel het gevoel van, ok ja, ik zie het, maar ik had dit nooit uit mezelf gevonden.

De eindpuzzel, ja die hebben wij blijkbaar volledig opgelost op een manier zoals hij niet de bedoeling was. De uiteindelijke oplossing lag mijlen ver van wat wij gedaan hadden en opnieuw had ik een gevoel van, dit konden wij toch niet weten, die moet je toevallig gewoon zien.

En net als in de andere kamers mis je te vaak wat er nu uiteindelijk is opengegaan. Je hoort een geluid, maar hebt geen idee.

Conclusie:

Dat de eigenaren fan zijn van de film The Prestige mag wel duidelijk zijn. Waar in Blind Tiger de muziek nog zit, volgt The Attic het verhaal van deze film.
De kamer is mooi, en door het pand waar ze inzitten krijg je een authentiek gevoel. De zolderkamer voelt ook zo aan, warm, gezellig, bewoond.

Dit is een echte puzzelkamer die beleving naar mijn mening iets teveel links laat liggen. Sommige zaken zouden echt beter kunnen, zoals de ventilator weghalen die er nu nog hangt en de ongezellige deur waar je door moet na het kijken van het filmpje, maar dit is kritiek die geen nut heeft aangezien de kamers verdwijnen eind dit jaar.

Het is jammer dat de flow wegvalt door de logica van bepaalde puzzels. Daarvoor krijg je gewoon niet genoeg info en gaan ze er van uit dat je het gewoon ziet, vindt of toevallig ontdekt.

Ik vond de prijs met 2 pittig (net geen 100 euro). Het is ook een kamer die je niet met meer dan 4 moet gaan spelen kwestie ruimte.

Misschien nog leuk om mee te nemen als je van puzzelkamer houdt, al zou ik dan eerder The blind tiger aanraden.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

KarinaKarinaEscape GuruMember since: 2019 January 13 (134 rooms played)
Posted on: 2022 october 18

Leuke themakamer

Leuke escaperoom met puzzels die goed passen bij het thema.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 3 persons

Team: EL LOKA

Escaped: Yes  54:00 min

 

Originele puzzels

Zeer leuke en mooi afwerkte start, het einde daarentegen voldeed niet helemaal aan de verwachting. Voor mensen met ervaring niet heel moeilijk.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:35 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Minder einde

 

ineineSenior EscaperMember since: 2018 July 01 (100 rooms played)
Posted on: 2022 july 28

Mooie, deftige kamer

We speelden beide kamers van de locatie op 1 dag en we begonnen met The Attic.
Mooi introductiefilmpje waarmee je genoeg informatie kreeg om het verhaal te spelen.
Tijdens het spel wist de gamemaster ook exact wat we nodig hadden van tip. We werden dus goed opgevolgd.

Kamer is mooi in thema aangekleed, puzzels zijn een goede mix tussen standaard slotjes en geautomatiseerd verloop.
Teamwerk is vereist, 4 personen is een perfect aantal om de kamer te spelen. Met meer sta je al snel in elkaars weg en te wachten op een puzzel.
Een zeer deftige kamer die voor ons goed te bespelen viel.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • mooie aankleding
 • afwisseling van puzzels en slotjes
 • vriendelijk ontvangen
 • geen besef van tijd
 • tips worden via microfoon gegeven

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (129 rooms played)
Posted on: 2022 august 01

Leuke kamer

Goede, vriendelijke ontvangst, we hebben hier ook The Blind Tiger gespeeld en we konden vroeger beginnen, altijd top!

Thema is goed uitgewerkt en de verhaallijn is duidelijk. Geen hoogtechnologische kamer maar het zit allemaal heel goed in elkaar. Originele puzzels, we hebben ons goed vermaakt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Breakout Queens

Escaped: Yes  49:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer

 

EscapElineEscapElineEscape GuruMember since: 2019 September 21 (200 rooms played)
Posted on: 2022 june 01

Een flinke uitdaging met 2

Op 1 dag speelden we beide kamers op deze locatie. We begonnen met The attic, omdat we hadden gezien en gelezen dat dit een moeilijkere escape room is. Na een kort, maar vriendelijk ontvangst mochten we beginnen. De kamer start met een filmpje wat er goed uit ziet en daardoor wat toevoegt aan de beleving. De kamer zelf ziet er ook goed uit. De puzzels zijn veel origineel en heel creatief bedacht. Dat is eigenlijk wat ik bij beide kamers wel terug vond komen. Hoe je zo veel puzzels zo goed kan verstoppen in 1 kamer, echt heel leuk! Af en toe daardoor wel heel lastig, omdat we maar met zijn tweeën waren. Ik vond 1 puzzel niet zo logisch en dat vond ik wel jammer. Daardoor liepen we een beetje vast. Achteraf is de puzzel uitgelegd, maar ook dat zorgde nog niet voor een tevreden gevoel. Wat ook jammer was, is dat we extra tijd kregen, maar uiteindelijk nét niet genoeg tijd om de kamer zelf helemaal uit te spelen. Dit zorgde voor een teleurstellend gevoel. We hadden heel graag nog 5 minuutjes extra gehad of net wat meer hints. Desondanks hebben we wel genoten van deze kamer. Zoals wij het ervaren hebben, zou ik wel met minimaal 3 mensen de kamer gaan spelen. En speel dan sowieso beide kamers op deze locatie, want dat is zeker de moeite waard :-).


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: No


 • De puzzels!!
 • Aankleding/thematisering van de kamer

 

Te snel voorbij

Dit is een prima kamer, maar misschien niet de moeilijkheid die wordt gesuggereerd. Door de hoge kosten besloten met 6 te spelen. Dat is echt teveel. Met 4 is de beleving waarschijnlijk groter. Begeleiding was prima, en ook gezellig nagekletst. Sfeer van de kamer was ok. Maar uiteindelijk stonden we vooral veel te snel buiten. Jammer dat je er niks kan drinken!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Prijs
 • Beleving

 

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (197 rooms played)
Posted on: 2021 november 09

Leuke kamer met mooie puzzels

#55 The Attic

Heerlijke kamer met enorm leuke puzzels en een prachtige flow in de kamer.
Het verhaal was heel erg mooi en goed uitgewerkt door de kamer heen.
Puzzels waren ook zeker niet te makkelijk en sommige waren zelfs best lastig.
Heel erg goed gelukt, zeker eens spelen (in combinatie met The Blind Tiger).


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

Toffe kamer!

Goede sfeer in de kamers *we speelden the attic en the bind tiger* en een goed verhaal. Het begon al bij beide kamers met een kwalitatief goed introfilmpje, dit is wel eens anders!
Originele puzzels die nét even anders zijn dan je verwacht, waar je nét even een andere gedachtensprong moet maken.
Veel lol gehad, veel gekraak van hersens en 'o ja natúúrlijk' momenten.
Een vriendelijke host maakte de toffe beleving af.
Zeker een aanrader dus!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

amyamyJunior EscaperMember since: 2021 July 06 (48 rooms played)
Posted on: 2021 july 10

Redelijk prima ervaring

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken.

De service vond ik minder de gastvrouw vertelde half en gaf hints tijdens het spel waar niet veel mee gedaan kon worden soms. Ook na de afloop nam ze niet echt de tijd om het na te praten met ons en hadden we het gevoel dat we een beetje weg gewerkt werden.

De sfeer waarmee we de kamer uitkwamen en het enthousiasme die we bij ons droegen werd daardoor wel erg verpest.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 4.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Service
 • Gastvrouw
 • Storing

 

Redelijk prima,

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen, echter is de ontvangst van de medewerker niet zo geweldig.. ze wilde gelijk beginnen met de kamer en gaf maar matige uitleg.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken alleen kwamen die tips bijna niet en de tips die we kregen waren niet duidelijk. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken alleen verpest dat wel gelijk de sfeer van de kamer.. ook bleef de medewerker zelf in de kamer erbij staan terwijl we alsnog de laatste puzzel oploste ook wat minder dus.

Verder wel een prima kamer.


4.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 9.5

Service: 3.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Prijs
 • Gastvrouw
 • Uitleg
 • Nabespreking
 • Storing

 

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (200 rooms played)
Posted on: 2021 june 07

Mooi decor met moeilijke puzzels

Na het verzet en the blind tiger, meteen deze escape gespeeld. Heel mooi decor, maar erg lastige puzzels. We stonden dan ook te kijken dat we uit de andere 2 escapes met nog heel wat tijd over wel waren ontsnapt, maar deze dan weer niet.
Het einde vond ik persoonlijk ook wat minder. Ik had heel wat verwacht, maar werd een klein beetje teleurgesteld door wat we zagen. Het einde was ook niet echt aangekleed.
Wel leuke aankleding op het einde.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Decor
 • Thema
 • Moeilijke puzzels
 • Einde
 • Ontbreking van een puzzel?
 • Hele moeilijke rekenpuzzel

 

anoukanoukEscape MasterMember since: 2018 November 16 (220 rooms played)
Posted on: 2020 december 15

Top kamer!

Na het spelen van the Blind Tiger konden we niet wachten om terug te keren voor het spelen van the Attic. En zaterdag (gelukkig net voor de lockdown) was het zover. De escape room, zoals de naam al zegt, ligt op de zolder. Na het beklimmen van een aantal trappen konden we het intro filmpje bekijken. Waar ik het filmpje van the blind tiger te lang vond, vond ik deze perfect qua tijdsduur. De puzzels zijn uitdagend en perfect in thema. Het einde vond ik tof gemaakt/bedacht! Ik vind dat ze zichzelf overtroffen hebben tov blind tiger. Het blijkt ook dat ze veel hebben verbeterd en aangepast op basis van de feedback die ze gekregen hebben. Dus ik zou niet te veel aantrekken van wat in de oudere reviews gezegd wordt, aangezien er veel veranderd is. Met andere woorden: gewoon doen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (282 rooms played)
Posted on: 2020 december 18

I thought I saw something in The Attic!

Samen met twee vriendinnen ben ik de zolder opgekropen bij Team Trapped. Het begon met een mooie introductiefilm die het verhaal vertelde. Daarna was het tijd om het zolderatelier van Joseph a.k.a. Ancum the Great te betreden. De deur ging open en wat ik zag was een hele sfeervolle ruimte. Een mooie werkruimte heeft Joseph voor zichzelf gecreëerd. Game on!

De kamer bevat heel veel thematische puzzels. Hierdoor kun je je volledig wanen in het thema en daadwerkelijk ontsnappen aan de werkelijkheid. Helaas was dit voor ons niet het geval en dat kwam met name doordat wij vaak zijn vastgelopen op puzzels en daardoor regelmatig op weg geholpen moesten worden. Wat mij betreft heeft de kamer echt wel een aantal puzzels, waarbij er cruciale informatie ontbreekt om het zelfstandig uit te voeren. Ik denk dat de puzzels de reden zijn dat deze kamer het minste scoort van de drie die ze hebben.
Nu klinkt het misschien allemaal heel negatief, maar er zitten ook logische puzzels bij en puzzels waarbij wij iets beter hadden kunnen nadenken!

Dan rest natuurlijk de vraag, is de kamer een aanrader? Als je maar budget hebt voor één kamer, zou ik eerder aanraden om The Blind Tiger te doen als je er bent. Desalniettemin is The Attic nog steeds een kamer die prachtig neergezet is en de moeite waard is om gezien te worden. Splits goed op en ga minimaal met een groep van drie.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:30 min

 

MiessMiessEscape GuruMember since: 2018 May 11 (164 rooms played)
Posted on: 2020 december 28

Mooie, magische zolderkamer

Nog voor de lockdown eropuit geweest in Venlo met vriendinnen en een escape room mag dan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Blind Tiger was al door één van de teamgenoten gespeeld, dus The Attic was the place to be. Letterlijk!

We werden ontvangen door een vriendelijke host die ons naar de zolder begeleidde. Hier gingen we al snel van start en kwamen we aan in een prachtige kamer. De sfeer is neergezet met veel authentiek materiaal, waardoor de kamer ook echt iets magisch uitademt. Er komt veel op je af, dus voor drie personen was er ook gelijk genoeg om mee aan de slag te gaan.

Helaas wilde dat aan de slag gaan niet zo vlotten en kregen we de flow maar moeizaam te pakken. Ik kreeg vooral het gevoel dat we slecht bezig waren, omdat de gamehost ons steeds 'onderbrak' met het geven van hints. Maar gezien het feit dat we de kamer op het nippertje hebben gehaald, maakte hij een goede inschatting en hadden we die begeleiding dus blijkbaar hard nodig. Toch heb ik de puzzels niet zozeer als moeilijk ervaren... eerder een denkstijl die ons niet lag. Soms heb je van die kamers waar de bedenker je ook heeft begeleid en achteraf roept: "Het was alsof jullie in mijn hoofd konden kijken!" En dat was in deze kamer juist niet het geval voor ons.

Dat gezegd hebbende hou ik er zelf altijd van als er in de kamer hints en verbanden verstopt zitten die je op weg helpen om een bepaalde richting op te denken. Ik denk dat ik dat in deze kamer heb gemist en daardoor minder heb kunnen genieten van de puzzels. Het waren er wel lekker veel, met mooi materiaal en veel variatie.

Op de eindpuzzel liepen we ook weer helemaal vast, waardoor het meer opluchting was toen we het hadden gehaald dan een gevoel van euforie. De host heeft de kamer daarna nog met ons doorgelopen, waardoor we niet meer vraagtekens bleven zitten. Alles klopte, de kamer lag ons gewoon niet echt.

Achteraf hebben we nog even gekletst. Altijd leuk als de liefde voor escapen ook van de host afspat! Je kunt ook zien dat er veel liefde in deze kamer is gestopt. Mocht je in de buurt zijn van Venlo, dan zou ik deze kamer meenemen in je planning. En voor jezelf uitvinden of het wel jouw denkstijl is ;)


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:00 min

 

playshivaplayshivaEscaperMember since: 2020 February 14 (57 rooms played)
Posted on: 2020 february 16

Orginal and hard room

Nice room with original ending. Some of the puzzles were original. There is no clock in the room by design, so you don't know how long you have left, which can be positive or negative.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 2 persons

Team: Smashy

Escaped: No

 

wvv85wvv85Escape ExpertMember since: 2017 November 25 (96 rooms played)
Posted on: 2019 june 05

Leuke kamer

#80 Vandaag meerdere kamers op het programma, dit was de eerste. Hij viel zeker niet tegen. Goed zoeken was een ding, maar we hebben het gehaald. Een leuke kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes

 

Prima kamer

Kamer is ruim opgezet, daardoor veel ruimte.
Kwamen wat moeizaam op gang door een naar mijn inzien wat onduidelijke begin puzzel, daarna vlogen we door de kamer.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes


 • ruimte

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertMember since: 2018 January 28 (100 rooms played)
Posted on: 2019 august 29

Leuke kamer

Ook deze kamer op deze locatie is goed doordacht en zit logisch in elkaar. Puzzels en aankleding zijn goed in thema.
Geen hele bijzondere zaken, maar leuke kamer om eens te spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes


 • Thema en puzzels zijn leuk
 • Niet spectaculair

 

PatrickPatrickEscape ExpertMember since: 2017 August 27 (163 rooms played)
Posted on: 2019 november 08

Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.

#175 Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 7 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes

 

FloRyanFloRyanJunior EscaperMember since: 2018 November 04 (14 rooms played)
Posted on: 2019 april 28

Sfeervol


7.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Patjj91Patjj91Escape ApprenticeMember since: 2019 April 28 (5 rooms played)
Posted on: 2019 april 28

Goed puzzelwerk

Goed puzzelwerk en leuk verhaal


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 4.5


Played in March 2019

Played with 4 persons

Team: MMPF

Escaped: Yes  56:02 min

 

Leuke escaperoom

Leuke escaperoom. Veel goed bedachte puzzels, weinig special effects.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Team: MMPF

Escaped: Yes  56:02 min

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great