Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Attic

Venlo , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4-5)

16 year

Read reviews

More about The Attic

Joseph, better known as ‘Ancum the Great’ is going to amaze the world again. Secluded in his attic studio, the illusionist secretly works on his latest and greatest trick ever. Nobody knows what to expect and even his lovely assistant is completely kept in the dark. One thing is certain! This trick will assure them all of a comfortable future, or means the final downfall of ‘Ancum the Great’ and all of his loved ones.


Themes

History

Magic

Mystery

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

NLENDE

Toilet available

PIN-payment possible

Escapetalk.nl statistics

10 likes

115 visitors

85.7% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Peperstraat 6A
5911 HA, Venlo
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

42 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

SemSemSenior EscaperMember since: 2018 June 15 (57 rooms played)
Posted on: 2021 November 9

Leuke kamer met mooie puzzels

#55 The Attic

Heerlijke kamer met enorm leuke puzzels en een prachtige flow in de kamer.
Het verhaal was heel erg mooi en goed uitgewerkt door de kamer heen.
Puzzels waren ook zeker niet te makkelijk en sommige waren zelfs best lastig.
Heel erg goed gelukt, zeker eens spelen (in combinatie met The Blind Tiger).


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Toffe kamer!

Goede sfeer in de kamers *we speelden the attic en the bind tiger* en een goed verhaal. Het begon al bij beide kamers met een kwalitatief goed introfilmpje, dit is wel eens anders!
Originele puzzels die nét even anders zijn dan je verwacht, waar je nét even een andere gedachtensprong moet maken.
Veel lol gehad, veel gekraak van hersens en 'o ja natúúrlijk' momenten.
Een vriendelijke host maakte de toffe beleving af.
Zeker een aanrader dus!


9

Ambiance: 8.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Redelijk prima,

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen, echter is de ontvangst van de medewerker niet zo geweldig.. ze wilde gelijk beginnen met de kamer en gaf maar matige uitleg.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken alleen kwamen die tips bijna niet en de tips die we kregen waren niet duidelijk. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken alleen verpest dat wel gelijk de sfeer van de kamer.. ook bleef de medewerker zelf in de kamer erbij staan terwijl we alsnog de laatste puzzel oploste ook wat minder dus.

Verder wel een prima kamer.


4.5

Ambiance: 6.0

Puzzles: 9.5

Service: 3.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Prijs
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Storing
 • Nabespreking
 • Uitleg
 • Gastvrouw

 

amyamyEscape ApprenticeMember since: 2021 July 6 (17 rooms played)
Posted on: 2021 July 10

Redelijk prima ervaring

De sfeer als je binnen komt is wel passend in het verhaal, de aankleding past goed bij het thema ook als je nog niet eens bent begonnen.

De puzzles zelf waren redelijk lastig wel goed op te lossen gecombineerd met tips en logisch nadenken. Tijdens de eindpuzzel was er een storing waardoor we het niet binnen de tijd opgelost kregen, dat is wel netjes opgelost en mochten we het spel wel alsnog af maken.

De service vond ik minder de gastvrouw vertelde half en gaf hints tijdens het spel waar niet veel mee gedaan kon worden soms. Ook na de afloop nam ze niet echt de tijd om het na te praten met ons en hadden we het gevoel dat we een beetje weg gewerkt werden.

De sfeer waarmee we de kamer uitkwamen en het enthousiasme die we bij ons droegen werd daardoor wel erg verpest.


7

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 4.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Storing
 • Gastvrouw
 • Service

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertMember since: 2018 November 26 (123 rooms played)
Posted on: 2021 June 7

Mooi decor met moeilijke puzzels

Na het verzet en the blind tiger, meteen deze escape gespeeld. Heel mooi decor, maar erg lastige puzzels. We stonden dan ook te kijken dat we uit de andere 2 escapes met nog heel wat tijd over wel waren ontsnapt, maar deze dan weer niet.
Het einde vond ik persoonlijk ook wat minder. Ik had heel wat verwacht, maar werd een klein beetje teleurgesteld door wat we zagen. Het einde was ook niet echt aangekleed.
Wel leuke aankleding op het einde.


7.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 7.0

Service: 7.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Thema
 • Decor
 • Hele moeilijke rekenpuzzel
 • Ontbreking van een puzzel?
 • Einde
 • Moeilijke puzzels

 

MiessMiessEscape ExpertMember since: 2018 May 11 (127 rooms played)
Posted on: 2020 December 28

Mooie, magische zolderkamer

Nog voor de lockdown eropuit geweest in Venlo met vriendinnen en een escape room mag dan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Blind Tiger was al door één van de teamgenoten gespeeld, dus The Attic was the place to be. Letterlijk!

We werden ontvangen door een vriendelijke host die ons naar de zolder begeleidde. Hier gingen we al snel van start en kwamen we aan in een prachtige kamer. De sfeer is neergezet met veel authentiek materiaal, waardoor de kamer ook echt iets magisch uitademt. Er komt veel op je af, dus voor drie personen was er ook gelijk genoeg om mee aan de slag te gaan.

Helaas wilde dat aan de slag gaan niet zo vlotten en kregen we de flow maar moeizaam te pakken. Ik kreeg vooral het gevoel dat we slecht bezig waren, omdat de gamehost ons steeds 'onderbrak' met het geven van hints. Maar gezien het feit dat we de kamer op het nippertje hebben gehaald, maakte hij een goede inschatting en hadden we die begeleiding dus blijkbaar hard nodig. Toch heb ik de puzzels niet zozeer als moeilijk ervaren... eerder een denkstijl die ons niet lag. Soms heb je van die kamers waar de bedenker je ook heeft begeleid en achteraf roept: "Het was alsof jullie in mijn hoofd konden kijken!" En dat was in deze kamer juist niet het geval voor ons.

Dat gezegd hebbende hou ik er zelf altijd van als er in de kamer hints en verbanden verstopt zitten die je op weg helpen om een bepaalde richting op te denken. Ik denk dat ik dat in deze kamer heb gemist en daardoor minder heb kunnen genieten van de puzzels. Het waren er wel lekker veel, met mooi materiaal en veel variatie.

Op de eindpuzzel liepen we ook weer helemaal vast, waardoor het meer opluchting was toen we het hadden gehaald dan een gevoel van euforie. De host heeft de kamer daarna nog met ons doorgelopen, waardoor we niet meer vraagtekens bleven zitten. Alles klopte, de kamer lag ons gewoon niet echt.

Achteraf hebben we nog even gekletst. Altijd leuk als de liefde voor escapen ook van de host afspat! Je kunt ook zien dat er veel liefde in deze kamer is gestopt. Mocht je in de buurt zijn van Venlo, dan zou ik deze kamer meenemen in je planning. En voor jezelf uitvinden of het wel jouw denkstijl is ;)


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 7.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:00 min

 

MoessMoessEscape GuruMember since: 2018 March 18 (208 rooms played)
Posted on: 2020 December 18

I thought I saw something in The Attic!

Samen met twee vriendinnen ben ik de zolder opgekropen bij Team Trapped. Het begon met een mooie introductiefilm die het verhaal vertelde. Daarna was het tijd om het zolderatelier van Joseph a.k.a. Ancum the Great te betreden. De deur ging open en wat ik zag was een hele sfeervolle ruimte. Een mooie werkruimte heeft Joseph voor zichzelf gecreëerd. Game on!

De kamer bevat heel veel thematische puzzels. Hierdoor kun je je volledig wanen in het thema en daadwerkelijk ontsnappen aan de werkelijkheid. Helaas was dit voor ons niet het geval en dat kwam met name doordat wij vaak zijn vastgelopen op puzzels en daardoor regelmatig op weg geholpen moesten worden. Wat mij betreft heeft de kamer echt wel een aantal puzzels, waarbij er cruciale informatie ontbreekt om het zelfstandig uit te voeren. Ik denk dat de puzzels de reden zijn dat deze kamer het minste scoort van de drie die ze hebben.
Nu klinkt het misschien allemaal heel negatief, maar er zitten ook logische puzzels bij en puzzels waarbij wij iets beter hadden kunnen nadenken!

Dan rest natuurlijk de vraag, is de kamer een aanrader? Als je maar budget hebt voor één kamer, zou ik eerder aanraden om The Blind Tiger te doen als je er bent. Desalniettemin is The Attic nog steeds een kamer die prachtig neergezet is en de moeite waard is om gezien te worden. Splits goed op en ga minimaal met een groep van drie.


8

Ambiance: 9.0

Puzzles: 6.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:30 min

 

anoukanoukEscape ExpertMember since: 2018 November 16 (108 rooms played)
Posted on: 2020 December 15

Top kamer!

Na het spelen van the Blind Tiger konden we niet wachten om terug te keren voor het spelen van the Attic. En zaterdag (gelukkig net voor de lockdown) was het zover. De escape room, zoals de naam al zegt, ligt op de zolder. Na het beklimmen van een aantal trappen konden we het intro filmpje bekijken. Waar ik het filmpje van the blind tiger te lang vond, vond ik deze perfect qua tijdsduur. De puzzels zijn uitdagend en perfect in thema. Het einde vond ik tof gemaakt/bedacht! Ik vind dat ze zichzelf overtroffen hebben tov blind tiger. Het blijkt ook dat ze veel hebben verbeterd en aangepast op basis van de feedback die ze gekregen hebben. Dus ik zou niet te veel aantrekken van wat in de oudere reviews gezegd wordt, aangezien er veel veranderd is. Met andere woorden: gewoon doen!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

playshivaplayshivaEscaperMember since: 2020 February 14 (51 rooms played)
Posted on: 2020 February 16

Orginal and hard room

Nice room with original ending. Some of the puzzles were original. There is no clock in the room by design, so you don't know how long you have left, which can be positive or negative.


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 2 persons

Team: Smashy

Escaped: No

 

Prima kamer

Kamer is ruim opgezet, daardoor veel ruimte.
Kwamen wat moeizaam op gang door een naar mijn inzien wat onduidelijke begin puzzel, daarna vlogen we door de kamer.


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes


 • ruimte

 

wvv85wvv85Escape ExpertMember since: 2017 November 25 (93 rooms played)
Posted on: 2019 June 5

Leuke kamer

#80 Vandaag meerdere kamers op het programma, dit was de eerste. Hij viel zeker niet tegen. Goed zoeken was een ding, maar we hebben het gehaald. Een leuke kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes

 

PatrickPatrickEscape ExpertMember since: 2017 August 27 (163 rooms played)
Posted on: 2019 November 8

Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.

#175 Heerlijke puzzels in de stijl van het thema.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 7 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertMember since: 2018 January 28 (100 rooms played)
Posted on: 2019 August 29

Leuke kamer

Ook deze kamer op deze locatie is goed doordacht en zit logisch in elkaar. Puzzels en aankleding zijn goed in thema.
Geen hele bijzondere zaken, maar leuke kamer om eens te spelen!


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.5

Service: 8.5


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes


 • Thema en puzzels zijn leuk
 • Niet spectaculair

 

Leuke escaperoom

Leuke escaperoom. Veel goed bedachte puzzels, weinig special effects.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 9.0

Service: 8.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Team: MMPF

Escaped: Yes  56:02 min

 

Patjj91Patjj91Escape ApprenticeMember since: 2019 April 28 (5 rooms played)
Posted on: 2019 April 28

Goed puzzelwerk

Goed puzzelwerk en leuk verhaal


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 8.5

Service: 4.5


Played in March 2019

Played with 4 persons

Team: MMPF

Escaped: Yes  56:02 min

 

FloRyanFloRyanJunior EscaperMember since: 2018 November 4 (14 rooms played)
Posted on: 2019 April 28

Sfeervol


7.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 6.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 


6

Ambiance: 6.0

Puzzles: 8.5

Service: 6.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Bleek moelijker te zijn maar we hadden nog tijd genoeg over..


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  42:30 min

 

prodigyprodigyEscape GuruMember since: 2017 January 26 (127 rooms played)
Posted on: 2018 December 29

Betoverend

#59 Net als The Blind Tiger zeer sfeervolle kamer, met leuke en originele puzzels. Het verhaal sprak me persoonlijk zelfs wat meer aan dan The Blind Tiger.


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.5

Service: 8.5


Played in December 2018

Played with 6 persons

Team: Ontsnappje

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Ontvangstruimte wat karig (ook geen drankjes)

 

Trucs

Een mooi aangeklede, thematische kamer. Veel verschillende typen puzzels. Het einde had wat ons betreft net iets duidelijker mogen zijn. Met name laatste deel van de kamer had nog iets extra's mogen hebben. Maar zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Puzzles: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Typen puzzels
 • Wat abrupt einde

 

Henk (18 rooms played)
Posted on: 2018 July 31

Staat hoog in ons rijtje van beste kamers!

The Attic herbergt een en al mysterie! Wat een prachtige, originele spellen en wat een bijzondere aankleding van deze kamer. We waren met zessen voortdurend bezig en wat vliegt de tijd dan voorbij!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 9.5

Service: 8.0


Played in July 2018

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Zeer goed verzorgde kamer.
 • Originele spellen.

 

DrLKDrLKEscape ExpertMember since: 2016 June 26 (94 rooms played)
Posted on: 2018 August 17

Leuk thema, originele puzzels, einde wat abrupt

Met 4 ervaren spelers op een warme zomerdag de attic gespeeld. Leuk thema en ook originele puzzels. Einde is helaas nog wat abrupt, jammer dat dit sinds de opening van de kamer nog niet af is. Wel een aanrader als je in de buurt bent.


8

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Samenwerking
 • Originele puzzels
 • Leuk thema
 • Abrupt einde

 

GwaythielGwaythielEscape ExpertMember since: 2016 August 14 (88 rooms played)
Posted on: 2018 June 8

Super kamer

Wauw! Wat is deze kamer qua aankleding weer net zo vet als blind tiger. Er is veel oog voor details. De puzzels kloppen goed in het verhaal en zijn logisch. Helaas ook sommige puzzels niet geheel hufterproof en dus vrij poreus. Voor iedereen is er iets te doen. Je wordt goed meegenomen de kamer door. Einde was voor ons wat te abrupt al was het wel duidelijk en onze redding want de tijd was bijna voorbij. Het is helaas enorm warm op de zolder.


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Thema-aankleding
 • Toffe puzzels
 • Aankleding
 • Poreuze puzzels
 • Warm

 

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertMember since: 2017 February 19 (136 rooms played)
Posted on: 2018 June 8

Hele gave kamer!

Mooi uitgewerkt thema, super mooie puzzels waar je echt even over na moet denken, de eigenaren hebben passie voor het spel en dat zie je terug in de kamer! Alle puzzels heel apart gemaakt en mooi om te zien.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Mooie escaperoom met verschillende puzzels

Een prima escaperoom al vonden we de Blind Tiger beter. Met een gezin van 4 prima te doen, helaas net niet gehaald!


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 6.5

Service: 8.0


Played in April 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Technisch goed gebouw
 • Sfeer
 • Soms echt hulp nodig

 

Anne (5 rooms played)
Posted on: 2018 January 29

Technisch erg sterk

Gisteren The Attic gespeelt met een groep van 5. Dit is de eerste kamer waarbij zoveel techniek komt kijken. Dit vond ik een toffe ervaring. Het verhaal zit goed in elkaar en blijft de hele tijd in beeld. Iets wat ik vaak mis bij andere escape rooms. Er is genoeg variatie in soort puzzels en moeilijkheidsgraad.


9

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Cost

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Puzzles

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Puzzles

Were the puzzles challenging enough, achievable and in balance?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Puzzles: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great