60 minutes
12 year
Min. 2 -~ Max. 5
This location has no English info yet, but you can try Google Translate.

The Missing Maiden

Video

Images

Charlotte Wolter – een Oostenrijkse actrice – verdwijnt vlak voordat ze in het huwelijk zal treden met Stefan Zaan. Weet jij het mysterie achter deze mysterieuze verdwijning op te lossen? Zal Charlotte haar Stefan nog kunnen trouwen?…Dan moet je haar wel gevonden hebben binnen 60 minuten…

The Escape Hunt Experience Maastricht heeft deze kamer 2 x gebouwd. Deze kunnen dus tegelijkertijd worden gespeeld met maximaal 10 personen.

Video

Images

 • Theme

  Mystery

 • Times played

  21 escapetalk visitors

 • Book

  NL

  Free parking


Costs

Day 2 persons3 persons4 persons5 persons
MON €59.00 €82.50 €98.00 €100.00
TUE €59.00 €82.50 €98.00 €100.00
WED €59.00 €82.50 €98.00 €100.00
THU €59.00 €82.50 €98.00 €100.00
FRI €59.00 €82.50 €98.00 €100.00
SAT €59.00 €82.50 €98.00 €100.00
SUN €59.00 €82.50 €98.00 €100.00


No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

Reviews

The majority of these reviews probably will be in Dutch but feel free to post in English. The total score of a review doesn't have to be the average of the subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review
Sort reviews on:

Visiting date Played rooms Score Review date

Tijd voor een update

Het is zacht uitgedrukt als ik zeg dat deze kamer voor ons niet goed liep. We waren met twee personen en de eerste puzzel ging direct goed van start. Vervolgens liepen we mega hard vast en dat is eigenlijk niet meer goed gekomen gedurende de kamer. Wel met een hoop hints de kamer binnen de tijd weten te verlaten, pfjieuw.

Het betreft een lineaire kamer, maar we konden niet in de flow van de kamer komen en vooral niet in de gedachtegang van de bedenker van de kamer. Elke keer dacht ik "Wat wil je van ons? Wat moeten we doen?" En als je je dan in een lineaire kamer bevindt, gaat dat uiteraard mega stroef! Ik miste de sturing in de kamer, puur gefaciliteerd door een verhaal of soort van verborgen hints, zodat je ook kon weten waar je op dat moment mee bezig moest zijn. Je ziet namelijk wel meerdere plekken waar je iets zou kunnen doen, maar je weet dus niet waar je moet beginnen. Als je met meer dan twee personen bent, heb je wellicht wat meer mankracht om te onderzoeken en te proberen.

De puzzels zijn prima, maar niet echt mooi uitgewerkt. De uitwerking en kwaliteit van de puzzels zorgden ook wel voor de nodige twijfel of je op de goede weg zit. Het heeft soms een vrij groot "is dit niet gewoon een restant van de vorige eigenaar van dit artikel of heb je dit nu echt nodig?"-gehalte. Het hangt allemaal een beetje met plakband aan elkaar.

Dit brengt me bij de sfeer. Er is geprobeerd een sfeer te creëren die past bij het verhaal. Het is kwalitatief gewoon allemaal niet zo super best en dat doet af aan de beleving. Zo was er een spelelement dat zoveel plakband eromheen had zitten dat je bijna niet kon waarnemen wat het was. Er was ook een koffer in de kamer aanwezig waarin een heet rookapparaat zit wat je dus helemaal niet nodig hebt, maar het koffertje waar het in zit is zodanig kapot dat het open staat en daardoor voor twijfel zorgt of je er wel iets mee moet doen en toch gaat onderzoeken. Tip: raak het niet aan, want het is heet.

Het hintsysteem zou wat mij betreft ook anders mogen. Er kijkt niemand met je mee en op het moment dat je vastloopt moet je via een intercom uitleggen waar je bent, wat je al hebt en waar je vastloopt. Ik vind persoonlijk dat je bij een escape room in de gaten gehouden moet worden en dat er ook op een passende manier hints gegeven worden en bij voorkeur in thema.

Mijn eindconclusie is dat het een kamer is die dringend vernieuwd moet worden en alle halfgare artributen vervangen moeten worden met duurzamer materiaal.

De ontvangsthal is overigens prachtig! En aan de service is verder niets op te merken, behalve de spelbegeleidingsvorm. Het was een vriendelijke dame die ons hielp en er was ook mogelijkheid tot het pakken van een drankje.

0
5.5
 • Ambiance: 5.5
 • Puzzles: 5.5
 • Service: 8

Missing everything

De kamer is wel gezellig ingericht, maar het blijft wel echt een ruimte die is opgeleukt om voor een escape room door te gaan. Met een beetje goede wil valt hier nog wel doorheen te kijken, maar focus niet op de details, want dat kan je nogal uit de ervaring halen.

Bij binnenkomst wordt aangewezen met welke puzzel je begint, welk kistje dat dan opent en vanuit daar mag je dan toch wel zelf verder puzzelen. Misschien is deze start wel veelzeggend, want de kamer zal je niet verder helpen met aanknopingspunten. Dit maakt het lastig om in de flow te komen. Het is niet duidelijk wat er wanneer met welke spullen van je verwacht wordt. Aangezien het een lineaire kamer is, is dit erg frustrerend.

Ook binnen de puzzels zelf is dit een ding: wij zijn uiteindelijk het meeste tijd verloren met een puzzel die op zoveel verschillende manieren geïnterpreteerd kon worden dat we uiteindelijk zo'n tien verschillende oplossingen hebben moeten proberen voordat we verder konden. De puzzels lijken meer gebaseerd op een trial-and-error-tactiek, dan dat je verbanden kunt leggen tussen aspecten in de kamer. Zonde!

Dit alles in combinatie met het hintsysteem (waar één medewerker meerdere kamers draait en niet volgt wat jij aan het doen bent), maakt dat alles een beetje aanvoelt als lekker cashen op de escape room hype. Toch zie ik de potentie in de kamer en vraag ik me af of dit ook echt het geval is.

De medewerkster was wel uiterst vriendelijk en oprecht enthousiast.

0
5
 • Ambiance: 5.5
 • Puzzles: 5
 • Service: 7

Teleurstellend

Dit is voor mij de meest teleurstellende escape room die ik heb ooit heb gespeeld. De ontvangstruimte is mooi aangekleed, maar de kamer zelf is dat helaas niet. Deze is qua decor erg basic, wat het verhaal niet echt ondersteunt en de sfeer vermindert. De puzzels waren voor ons vrijwel allemaal onlogisch, de gedachtegang van de makers was naar mijn mening niet te volgen. Hierdoor liepen we regelmatig vast en konden we een aantal puzzels niet doen. Vaak probeerden we maar wat te gokken zodat we toch verder kwamen, of we probeerden tientallen mogelijkheden omdat we de puzzel onduidelijk vonden. De medewerker was vriendelijk, maar bood weinig ondersteuning tijdens het spelen. Geen aanrader.

 • Puzzels niet logisch
 • Sfeerloze aankleding
 • Weinig ondersteuning van personeel
0
4
 • Ambiance: 4
 • Puzzles: 2.5
 • Service: 5

Verwarrend

Dit was onze 4e kamer die we speelden. Het is een erg kleine kamer met een kille maar wel leuke aankleding.

We vonden de puzzels vaak ingewikkeld en wisten wel vaker dat we iets moesten doen maar konden er gewoon niet achterkomen.

Het hintsysteem kon zeker beter. Niemand kijkt met je mee, je moet via een gat in de muur vertellen waar je zit en dan proberen ze je verder te helpen.

0
6.5
 • Ambiance: 6
 • Puzzles: 6
 • Service: 7.5

Mini kamer met mogelijkheden

Fijne ontvangst doet verwachtingen stijgen. Helaas vielen die eens binnen toch wat tegen. Kleine kamer, soms te ver gezochte puzzels. Al moet er al veel gebeuren voordat wij ons vervelen.

 • ontvangst
 • ligging
 • puzzels
0
6.5
 • Ambiance: 6
 • Puzzles: 6
 • Service: 7.5

Mooie kamer, aankleding mocht wat meer.

0
7
 • Ambiance: 8
 • Puzzles: 6
 • Service: 10

Leuke kamer, maar vrij kaal aangekleed, er mag dus meer worden gedaan aan de sfeer in de kamer. Verder vond ik het verhaal erg leuk en hebben we ons zeker vermaakt!

0
9
 • Ambiance: 8
 • Puzzles: 10
 • Service: 10

Write a review

For other escapers and escape room owner it's really useful to read your reviews. Need some help? Read how to review an escape room.

Information

When, with how many persons and did you escape?

Score

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

6
 • Ambiance: 6
 • Puzzles: 6
 • Service: 6
Ambiance

How do you rate the interior of the room? Did they use effects?

Puzzles

Were the puzzles challenging but do-able and in balance? Or not at all?

Service

How was the reception and guidance before, during and after the game?

Total

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores.

Ambiance 6
Puzzles 6
Service 6
Total 6

Post review

Did you check if your review meets our review policy?

Login or register so your review counts towards the top escapers listing.