Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Elixir

Baarn , Netherlands

60 minutes

3 - 12 (Recommended: 5)

12 year

Read reviews

More about Elixir

1929, Verborgen in de jungle van een enorme glazen kas, omgeven door bizarre instrumenten en exotische planten, werkt een bevlogen botanicus al jarenlang aan een grootse ambitie; het creëren van het levenselixir.

De professor zou zelfs een geheim laboratorium hebben, waar alles op scherp staat in afwachting van het missende ingredient, afkomstig van de Selenicereus grandiflorus – ‘de Koningin van de Nacht, die zéér zelden bloeit…

Speel deze bijzondere botanische Escape Room in de Wintertuin in Baarn en misschien ontvang jij wel het eeuwige leven…Battle

Child-Friendly

Themes

Adventure

Battle

History

Jungle

Local

Mystery

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy friendly

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Escapetalk.nl statistics

33 likes

210 visitors

74.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Heemskerklaan 25
3742AK, Baarn
Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

136 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (209 rooms played)
Posted on: 2022 july 31

Kaskraker

Het mooie van onze hobby is dat je op plekken komt waar je normaal niet zou komen. Vaak industrieterreinen óf stadcentra. Héél af en toe kom je echt op een prachtige locatie terecht en vandaag was zo'n dag 😍.

Met het team Ale Blie (3 personen) speelden we vandaag vijf escape rooms. We kwamen in Baarn aan bij ‘Wintertuin Experience' voor onze tweede escape room van de dag. Deze escape room is gelokaliseerd in een oude botanische kas midden in het Cantonspark. In deze kas is een lunchroom gebouwd met daar in weer een escape room. Je kunt gratis parkeren aan de rand van het park en als je op tijd bent kun je nog even een mooie wandeling maken tussen de bloemen en bomen. Je zou hier aansluitend aan je escape room ook nog kunnen lunchen óf gewoon lekker tafelen 😜.

Het bijzondere aan deze kamer is dat hij midden in de lunchroom staat. De kamer is van glas, dus je voelt je echt even een 3fm-DJ als je begint aan deze escape room 😂. We konden zo dus ook al in de kamer kijken voordat we begonnen. Toen we dat deden daalde onze verwachtingen een beetje, maar uiteindelijk was dit volkomen onterecht. Dus laat je daar niet door afschrikken.

We maakte kennis met onze gamehost, die ons een stukje geschiedenis vertelde over de kas en vervolgens een introductie en instructie gaf over de kamer. De introductie is overigens op een grappige manier vormgegeven (zonder te spoilen). We waren klaar om te beginnen aan ons avontuur. Het doel was het brouwen van een levenselixer. Het is altijd prettig als je een duidelijk doel krijgt in een escape room 👌.

De decoratie en thematisering is onpoint. Je staat in een glazen kas, waarin iedereen je kan zien. Toch heb je dat na vijf minuten al niet meer in de gaten en ga je op in de puzzels en het verhaal. Er zitten daarnaast nog leuke verrassingen in de kamer. De puzzels zijn origineel en af en toe vrij pittig. Toch zit er een goede flow in de kamer en is er op een bepaalde manier structuur in de kamer gebracht waardoor alles wat je doet een logisch handeling is.

We wisten met een klein kwartiertje over uit de kamer te ontsnappen én we hebben eigenlijk géén hints nodig gehad. Zeer voldaan kwamen we uit deze kamer. Het puzzelplezier en het stukje verhaal/beleving is perfect in balans. Dit is echt een originele kamer met een origineel thema, die op een zeer originele manier is vormgegeven. Uiteindelijk hebben we nog even nagepraat met onze host en werd er een foto gemaakt. Onze algemene reactie was dat we zeer positief verrast waren door deze kamer en ik zou ‘m ook zeker aanbevelen om te gaan spelen, ook al moet je er wat verder voor reizen.

Al bij al; Een zeer originele kamer met goede puzzels en spelflow in een prachtige omgeving. Absolute aanrader 👌.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 spelers i.v.m. bewegingsruimte;
- Deze kamer heeft een duplicaat én kan dus met een grotere groep gespeeld worden als een soort battle-escape room;
- Echt een kamer voor als je eens totaal iets anders wilt doen op escape gebied.

Beste Wintertuin Experience, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer. We waren positief verrast door ‘Elixir'. We hebben echt een hele leuke tijd gehad bij jullie!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Omgeving
 • Flow

  Escaperoom Elixirsjephanie

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (278 rooms played)
Posted on: 2022 august 01

Verborgen parel!

Op naar kamer twee van onze escapedag. We hadden zojuist een hele goede opwarmer gehad in Amersfoort. Vanuit daar reden we door naar Baarn om de volgende kamer te gaan spelen; Elixer bij de Wintertuin Experience. Ik had al veel over deze kamer gehoord, maar op de een of andere manier trok deze kamer mij nooit zo. Aangezien we nu toch in de buurt waren, konden we hem maar beter meteen meepakken in onze planning!

We parkeren onze auto en lopen een prachtig park in, zeker met het zonnetje wat scheen die dag. Heerlijk! Ondanks dat, lieten wij ons natuurlijk weer vrijwillig opsluiten. En niet zomaar ergens, in een prachtige kas! Midden in het park staat een prachtige grote kas met daarin een mooie horeca locatie. Net zoals in Amersfoort, was ik ook op deze locatie zonder verwachtingen naar binnen gegaan. Eenmaal binnen, zag ik de escaperoom meteen. Op dat moment dacht ik letterlijk: "Ah nee, dit wordt er weer zo eentje...". Het concept van deze kamer is namelijk dat je je in een kas bevindt. Je ziet vanuit de 'ontvangstruimte' de escaperoom dus al. Mijn verwachtingen zakte op dat moment wat verder weg.

We werden ontvangen door onze host van deze middag en hij legde wat uit over het gebouw waar we ons in bevonden. Ik vind het zelf altijd heel tof om deze informatie mee te krijgen. Van de escaperoom wist hij echter niets af, daarvoor moest hij een collega gaan halen. We werden geholpen door een goed geïnformeerde derdejaars student, hij gaf ons een hele duidelijke opdracht voor we de kas in gingen.

Eenmaal in de kas gingen we meteen van start. De ruimte is lekker overzichtelijk en er is genoeg te doen voor drie personen. Ook hier is er weer een mogelijkheid tot paralel puzzelen, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Terwijl ik een puzzel op sta te lossen in de eerste minuut, zie ik dat een mevrouw (buiten de kas) een heerlijk broodje voorgeschoteld krijgt. Het blijft zo'n grappig concept, een escaperoom waar je gewoon naar buiten kunt kijken. Gek genoeg ben je hier na 2 à 3 minuten aan gewend en valt het je helemaal niet meer op.

Ondanks dat ik in het begin dacht "ik ben benieuwd of dit wel leuk gaat worden", vond ik Elixer een onwijs toffe kamer. De kamer neemt een leuke wending, de puzzels zijn erg leuk, flow is erg goed en er is genoeg te doen voor drie ervaren spelers. De puzzels zijn allemaal goed in thema, de kamer communiceert goed en het decor is erg netjes uitgewerkt. Ook werk je naar een echt einde toe, iets wat ik ook altijd wel fijn vind.

Elixer is voor mij een echte verborgen parel. Ik had al zo veel over deze kamer gehoord, maar nooit echt de moeite genomen om deze kamer te boeken. Achteraf ben ik heel bij deze kamer gespeeld te hebben want hij was écht heel leuk. Achteraf hebben we nog een leuke foto gemaakt en kregen we een klein aandenken mee, altijd leuk!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  Escaperoom Elixirsjephanie

bobbieebobbieeEscaperMember since: 2020 September 11 (34 rooms played)
Posted on: 2022 april 23

Positief verrast!

Nadat we het 3x moesten verplaatsen, wat heel soepel en snel ging, mochten we eindelijk richting Baarn om Elixir te spelen. Wat een prachtige locatie heeft deze escaperoom! Ik keek mijn ogen uit in de wintertuin. Helaas waren we in de avond toen het al donker was, anders hadden we het park er omheen ook nog goed kunnen bewonderen. Na een kleine rondleiding was het zover. De host zat erg goed in zijn rol en legde ons doel uit. We mochten beginnen en stapten in een glazen kas. De andere gasten van de wintertuin kunnen je zien als je de escape aan het spelen bent. Ik heb dit niet doorgehad omdat ik direct in het spel zat. De puzzels zijn helemaal gefocust op het thema. In het begin gingen we lekker snel waardoor we goed in de flow kwamen. Later liepen we even vast, maar met een aantal juiste hints hebben het net gehaald.

Ik was erg verrast over hoe leuk ik de kamer vond. Normaal hou ik van horrorkamers dus ik dacht dat dit thema me minder zou pakken. Gelukkig bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Ik heb me super vermaakt in deze kamer. Ik moedig jullie dan ook echt aan om deze kamer te spelen! Het is echt de moeite waard.

Verder wil ik Michiel nog bedanken voor de goede verzorging toen ik mijn vinger had opengehaald (er was niets scherps in de kamer, ik ben gewoon lomp). Hij was er direct bij en zorgde ervoor dat ik weer snel aan het spel mee kon doen. Top!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  Escaperoom ElixirJan

Fantastisch

Man, wat een fantastische escaperoom, echt een aanrader! Alles klopt tot in detail en de beleving is supertof!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  lennart24Escaperoom Elixir

Robin*Robin*Escape ExpertMember since: 2020 January 19 (123 rooms played)
Posted on: 2022 november 10

Hallucinaties en rituelen

Via verschillende kanalen verhalen gehoord over de Wintertuin Experience welke gekenmerkt wordt als verborgen parel. De locatie is heel bijzonder en mooi, maar als je het gebouw binnen loopt kun je wat verwarring voelen omdat het er niet uit ziet als een reguliere escaperoom.

De kamer heeft ons heel positief verrast. We hebben even moeten inkomen, maar al snel kregen we de smaak te pakken. Mooie decoratie en verrassende elementen. Heel anders dan andere kamers, wat het voor mij juist heel erg leuk maakt.

Voor zowel de beginnende als ervaren speler een hele leuke kamer om te doen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlc

JanJanEscaperMember since: 2020 September 11 (35 rooms played)
Posted on: 2022 may 20

Verrassende ervaring

Van deze escape hadden we eigenlijk geen verwachting, we hadden gelezen dat het in een kas was en het was lekker dichtbij. Spelen dus! Toen wij aankwamen bij de wintertuin waren we aangenaam verrast. Onze host was super enthousiast en deed zijn werk met passie. Voordat we de kamer in gingen vertelde hij ons ook nog over de historie van deze unieke locatie.

De kamer zelf zit leuk in elkaar. Het is misschien niet de meest technische kamer, maar hij is super vermakelijk. In het begin voelt het nog een beetje vreemd om in een kas te zijn, iedereen kan je zien, maar dit vergeet je al snel. De puzzels waren creatief bedacht en zette ons vaak nog goed aan het werk, geen eindeloze slotjes openmaken gelukkig! Ook de manier waarop er hints werden gegeven was leuk bedacht en ook daadwerkelijk behulpzaam.

Al met al hebben wij ons heel goed vermaakt in deze kamer en zal ik hem zeker aanraden, ook voor de meer ervaren escapers zal hij zeker nog leuk zijn.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Creatieve puzzels
 • Goede service
 • Leuke manier van hints

  bobbiee

Sfeervolle puzzelkamer

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom Nieuw Vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.

Starten deden we met de wintertuin experience – elixer

Onthaal:
Nou ik wil beginnen met een tip: kom sowieso iets eerder want je zal een klein stukje moeten wandelen tussen je parkeerplaats en de ingang, maar neem er lekker je tijd voor want het is echt mooi hier.
Ik vond de kas zelf best indrukwekkend met daarin 2 kleinere kassen die de 2 escape rooms zijn (2 keer identiek dezelfde rooms)
We werden vriendelijk onthaald door het horeca personeel en niet veel later kregen we zelfs een heus stukje toneel van een van de medewerkers. Prima start.
Met gepaste kledij konden we de kas betreden.

Kamer:
Botanische kas, elixer, Latijnse namen, het is allemaal voer waar je snel van denkt pffff heb ik daar wel zin in. Het kan zo snel terugvallen om vreselijk saaie kost en gelukkig zijn ze niet die weg ingeslagen. In ruil krijg je gevarieerde puzzels, het betere denkwerk en goed samenwerken.
De setting is fantastisch, er wordt gebruik met mooie decoratie, leuke technieken en sound-effects. De muziek is lekker ouderwets en draagt enorm bij tot de sfeer.
Het is een mooie combo van moderne technieken en hangsloten, maar zo gebruikt dat het klopt bij hetgeen wat je dan aan het doen bent.

De kamer heeft een goed en duidelijk verhaal dat ook door zijn puzzel goed tot zijn recht komt. Je weet wat je aan het doen bent, je weet hoe ver je staat en dus meteen ook wat je nog te doen staat.
Wij speelden hem met 3 personen en ik denk dat ik ook max 4 zou zeggen. De kamer heeft een enorm parallel gedeelte wat erg tof is, maar wel ervoor kan zorgen dat je natuurlijk een deel niet meekrijgt.
Je moet wat lezen in deze room en meestal vind ik dat enorm storend. Maar op een of andere manier vond ik dat hier niet. Het was in thema, beknopt en je wist daardoor heel goed wat je moest doen, zonder dat de puzzel voor je wordt uitgelegd.
Ook erg leuk is dat deze room erg belonend werkt. Je lost iets op, maar je krijgt er ook wat voor terug en iets waar je wat mee kan en dat zorgt voor een super lekkere flow.
Conclusie:
Jullie lezen het al, wij hebben ons echt 3 schitterend vermaakt.
Wij speelden hem in 42 minuten hintloos en dat bewijst heel goed dat er voldoende te doen is en dat de kamer een lekkere flow en logica bevat.
Hoewel de ruimte volledig van glas is en eigenlijk iedereen je kan zien, was ik dat binnen 3 minuten vergeten.
Het is een room die ik absoluut aan iedereen zou adviseren die van lekker puzzelen houdt, maar je moet met de juiste verwachtingen komen. Geen 200m2, geen wtf moment, geen 3.0 room.
Kom met de instelling dat je in een kas 60 minuten gaat puzzelen om het elixer te vinden en je gaat aangenaam verast worden. Dit is een room met een toffe puzzellijn, volledig in thema in een zeer aangename setting. Echt een aanrader en ik zou er gerust een stukje voor om rijden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  lennart24

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (282 rooms played)
Posted on: 2021 august 22

Gegarandeerd puzzelplezier in deze thematische kamer

Elixir stond al héél lang op de wensenlijst en eindelijk was het zover! Een hoop wisselende reviews op escapetalk van mega enthousiast tot aan wel aardig. Ik was benieuwd in welke categorie ik zou vallen. Ik kan zeggen dat ik in de categorie enthousiast val!

De locatie ligt in een park, waardoor je ergens langs de zijkant van het park parkeert en even naar de ingang van het park moet lopen. Belangrijk om daar even rekening mee te houden, maar wel de moeite waard! Het is een heel mooie kleine wandeling door het park en we hadden zelfs het geluk dat we een eekhoorntje zagen!

De escape room is gemaakt in een grote kas, waar ook een theehuis in zit (lekkere cheesecake!!!), dus voor en na de escape heb je ruimte voor wat drinken en een hapje eten of dus een taartje. We werden vriendelijk ontvangen en hadden de ruimte om nog even naar de wc te gaan en spulletjes op te bergen.

Vervolgens kregen we onze opdracht te horen en deze werd leuk gebracht, waardoor je meteen een beetje extra in het verhaal wordt getrokken. We gingen de escape room in en je bevindt je letterlijk in een kas. Je kan naar buiten kijken en de gasten van het theehuis ook naar binnen. Dit is overigens niet storend, omdat er genoeg ruimte zit tussen het zitgedeelte van het theehuis en de escape room, je zit wat verhoogd en in ons geval waren we direct gefocust op de game. De mooie sfeervolle muziek in de escape en aankleding zorgde voor een fijne en passende sfeer en de puzzels deden daar nog een schepje bovenop. Met een leuke diversiteit aan type puzzels, goede flow en logische puzzels hebben we ons super goed vermaakt. De puzzels zijn parallel op te lossen, maar door een goede en passende sturing vanuit de kamer weet je wel wat je moet doen. Wat nog een extra bonus is, is dat de puzzels ook echt wel uitdagend zijn!
Ik vond het aantal waarmee we de kamer speelde ideaal, maar zou ook zeker met vier personen kunnen, meer zou ik niet doen.

Ik zou deze kamer zeker aanraden om te spelen en mee te nemen als je in de buurt bent. Het is gegarandeerd puzzelplezier in een mooie thematische kamer met een leuk verhaal.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  42:00 min

  lennart24

amamEscaperMember since: 2017 December 27 (48 rooms played)
Posted on: 2021 june 27

Zooooo mooi


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer is ongelloflijk goed en in thema
 • Puzzels origineel en mooi
 • 2 puzzels te ver gezocht

  Escaperoom Elixir

TS (15 rooms played)
Posted on: 2020 august 13

Hoog niveau ontwerp, echt anders dan anders!

Met twee teams tegen elkaar gespeeld. We waren het er allemaal over eens dat deze room geweldig is, qua design echt beter dan heel veel andere rooms. Hier geen hangsloten, maar echt creatieve puzzels die ook de hersens van ervaren spelers doen kraken. En het ziet er echt uit om door een ringetje te halen. Dikke aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Bizar mooi design
 • Creatieve puzzels

  lennart24

Fantastisch! Ook tegen elkaar te spelen

Heel bijzondere locatie, fantastisch ontvangst en goede begeleiding.
Maar het belangrijkst: wat een escape room! Zit heel strak in elkaar. Aanrader!
En heel leuk: twee dezelfde escape rooms waardoor je tegen elkaar kunt spelen


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 11 persons

Escaped: No


 • locatie
 • twee teams tegen elkaar
 • goede puzzels
 • vernieuwend

  Escaperoom Elixir

MarindeMarindeEscape LegendMember since: 2019 August 10 (206 rooms played)
Posted on: 2024 february 16

Uitdagende puzzelkamer in een kas

#202 Al enige tijd stond deze kamer op mijn Wishlist, maar door de locatie in Nederland en het minimum van 3 personen was het er nog niet van gekomen. Gelukkig is het nog wel gelukt de kamer te spelen voordat deze mogelijk gesloten wordt.

De locatie is uniek, de kamer is een kas in een orangerie in het midden van een park. Helaas is de horeca niet meer aanwezig maar draaien ze de dubbele escape room nog wel.
We werden vriendelijk ontvangen. Gek genoeg was de andere groep al begonnen met spelen, op zich geen probleem omdat we niet tegen ze gingen battlen maar het was wel een extra uitdaging om bij de introductie niet al de kamer in te kijken én niet te spieken wat de andere groep aan het doen was. De introductie was leuk over de historie van de orangerie en vervolgens het verhaal dat wij gingen spelen, waarna we in thema de kamer in werden geleid waar ons spel van start ging.

Het minimum van drie spelers begrijp ik niet helemaal, ik denk dat tussen de twee t/m vier spelers ideaal is. Je ziet direct de omvang van de kas en bereidt je voor op een echte puzzelkamer, maar ik vond het leuk dat de kamer me aanvullend wist te verrassen.

De aankleding is passend en sfeervol, het is duidelijk waar je wel en niet aan mag zitten zonder dat daar onnodige stickertjes voor gebruikt worden. De attributen passen binnen het thema en de tijdsgeest, en de puzzels sluiten hier goed op aan.

Ik vond het grappig om te merken dat je inderdaad al snel vergeten bent dat je in een kas zit en gewoon lekker met elkaar aan de slag gaat. Ik zou deze kamer omschrijven als een echte puzzelkamer, maar dan ook een uitdagende. De puzzels passen in het thema en het verhaal, zijn goed verwerkt in de kamer en het materiaalgebruik sterk. De puzzels zijn afwisselend om uit te voeren, er kan het één en ander parallel gepuzzeld worden en bij veel puzzels moet je twee stappen zetten om tot een oplossing te komen, dat kan ik altijd waarderen. We hebben ons goed vermaakt met z'n vieren.

De begeleiding was goed, het hintsysteem passend en toen we onszelf even geblokkeerd hadden werd dat netjes buiten ons zicht opgelost (petje af). Er werd gezegd dat naderhand onze exacte speeltijd zou worden gedeeld via de mail, maar dit is helaas niet gebeurd. Klein detail op een verder leuke escape ervaring. Als je gek op puzzelen bent, zeker leuk om deze nog te doen voordat ze moeten sluiten.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2024

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Orginele locatie
 • Uitdagend puzzelen
 • Afwisselende puzzels
 • Leuk uitgewerkt thema
 • Minder uitgebreide kamer

 

Verassende en verborgen parel

De locatie van deze escaperoom is weer eens iets anders dan een bedrijventerrein. Het is gelegen in een prachtige ruim honderdjarige kas in het midden van een park. Erg verrassend! Ik wist niet wat ik van deze kamer moest verwachten maar deze kamer heeft me positief verrast. Verwacht hier een old school puzzelkamer met slotjes en cijfersloten. Voor de afwisseling is dit ook weer een keur leuk.

De ontvangst was vriendelijk en breng je meteen terug naar de jaren 20 van de 20e eeuw. De kamer heeft mooie historische details waardoor het verhaal realistisch overeenkomt. Het verhaal komt ook goed terug in de escaperoom. Ook de inrichting is in de sfeer van 100 jaar geleden. Met leuke details en achtergrondmuziek. Het doel van de escaperoom is om een levenselixer te maken. De puzzels zijn leuk, origineel en uitdagend. Vooral op het eind zitten leuke en verassende elementen. Al met al heb ervan genoten.

Helaas krijgt de kas een andere eigenaar. De bijhorende horeca was al gesloten. Het is afwachten of de escaperoom er mag blijven. Laten we hopen dat dit pareltje behouden blijft.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Locatie
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

Origineel!

Vermits we hier in de buurt logeerden, leek ons het uitgelezen kans om in deze escape room te komen spelen. Qua setting uniek toch? We werden fijn onthaald door Femke, die ons door het avontuur loodste! Fijne puzzels, niet altijd even eenvoudig met 2 personen, maar we hebben het toch gehaald!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in September 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

Marvin Marvin Escape ExpertMember since: 2022 December 01 (89 rooms played)
Posted on: 2023 august 31

Leuke kamer , leuke locatie

Heel leuke avond gehad in deze kamer.

De locatie is een prachtige oude kas die je zo terug brengt naar 1800.

De kamer past perfect in het plaatje van de locatie.

Het verhaal is top en draagt deze semi puzzel kamer.

De puzzels dienen het verhaal.
Zijn zeker niet de spannendste puzzels maar ze zijn prima te doen voor een familiekamer.

Ontvangst was prima, enige jammere is dat er geen horeca is.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Locatie
 • Verhaal
 • Geen horeca

 

Mooie locatie en uitdagende puzzels

Een open kas waar je al in de escaperoom kan kijken voor je begint. En anderen jou kunnen bekijken. Leuk! Verrassende puzzels waar we bij een puzzel wel echt een hint nodig hadden. Met 8 seconden over op het nippertje gehaald


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:52 min


 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving

 

CocoCocoEscaperMember since: 2021 August 11 (92 rooms played)
Posted on: 2023 july 22

Leuke escaperoom op unieke locatie!

De escaperoom bevindt zich in een botanische kas die is geïnspireerd op de flora in Indonesië. De oorsprong van de kas is wat men gebruikt heeft voor het maken van deze escaperoom en dat maakt hem erg uniek. De kamer is niet super high tech, maar je waant je volledig in de neergezette wereld en bent oprecht bezig met het creëren van het elixir.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Geweldige ervaring op een prachtige locatie

ontzettend leuke escaperoom met origineel verhaal en leuke mensen. Hele fijne ontvangst, mooie escaperoom. de puzzels pasten goed in het thema en het was al met al een ontzettend leuke ervaring. We waren als ervaren groep vlug ontsnapt maar kregen daarna nog een leuk kijkje achter de schermen.


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes  35:25 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

feetjefeetjeEscaperMember since: 2022 August 21 (31 rooms played)
Posted on: 2023 july 03

Leuk een ander thema

Was leuk voor de afwisseling! Was niet zo'n spannend thema en dat is ook wel een keer leuk. Dit is 1 van de mooiste locaties waar ik ooit geweest ben met een escaperoom. Ik vind het voor de ervaren escaper iets te weinig puzzels, maar ook al ben je een ervaren escaper, zeker leuk om mee te pakken hoor :) ook leuk om te weten is dat je kan battelen, er is namelijk een identieke escaperoom er naast.


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

HobbesHobbesEscape ApprenticeMember since: 2023 March 02 (4 rooms played)
Posted on: 2023 april 22

Goed uitgewerkt, leuke sfeer

Tot nu toe de leukste escape room die ik heb gedaan.

We werden goed ontvangen, op ons eigen tempo naar de kamer geleidt en op een passende manier geïntroduceerd aan de kamer. Dit was voor het eerst dat de gamemaster ook echt daadwerkelijk de rol goed speelde, dus dat was zeker een pluspunt!

De kamer zelf was goed verzorgd met voor iedereen wel wat te doen. Ook waren het niet alleen maar codes voor slotjes, wat verfrissend was na een aantal kamers die elk ongeveer het zelfde deden. De lichten en sound effects waren ook van hoge kwaliteit en niet storend. Toen een van onze teamgenoten wat overprikkeld raakte van een muziekje hebben we gevraagd of die uit kon (aangezien het niet noodzakelijk was voor het spel), waar heel positief op werd gereageerd: het was binnen een minuut of twee geregeld. Echt een fijne ervaring dus!

Het enige kleine nadeel was dat er enkele "oplossingen" waren voor elementen binnen de room die ik niet als typisch zou ervaren voor een kamer. Er waren namelijk een paar momenten waarbij het meekijken van de gamemaster noodzakelijk was om door te gaan met het spel. De oplossing was dan dus niet perse in de kamer te vinden. Dat heeft ons wel wat vertraging opgelopen, aangezien niemand daar vanuit ging en we hectisch aan het zoeken waren in de kamer zelf, maar het was zeker geen dealbreker.

Al met al, zeker een aanrader. De leukste kamer tot nu toe!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Onlogische puzzels
 • Prijs

 

MaartenBMaartenBEscape ApprenticeMember since: 2024 April 17 (1 room played)
Posted on: 2024 april 17

Uitdagende kamer in een bijzondere omgeving.

De lokatie en inrichting van deze kamer maken de ervaring uniek. Goede puzzels, passend in het verhaal, en op een uitdagende manier in de kamer verwerkt.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Carolien78Carolien78Escape ApprenticeMember since: 2023 February 06 (4 rooms played)
Posted on: 2023 september 14

superleuk!

Leuke escaperoom op mooie locatie. Echt een aanrader! Met 4 man precies op tijd eruit gekomen, verschillende uitdagende puzzels/opdrachten. 1 keer een hint gehad


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

Heel gaaf, snelste tijd!

Mooie escape room en heel origineel. Het verhaal is sterk en de puzzels zijn heel anders dan bij andere escape rooms. De service was ook heel goed. Er werd direct een act opgezet door de host waardoor je in het verhaal meegetrokken werd. We hebben er 33 minuten over gedaan, wat een nieuw record was.

Het enige wat jammer was, was dat je mensen in het restaurant ziet lopen terwijl je in de kamer bezig bent.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Leuke battle room op prachtige locatie

De ambiance is prachtig en als ik in de buurt woonde ging ik hier waarschijnlijk regelmatig gewoon wat drinken. De gespiegelde kamers gaven ons de kans om met twee groepen tegelijk tegen elkaar te spelen. We werden enthousiast ontvangen en de twee gamemasters vertelden wat over de historie van de kas en uiteraard kregen we de gebruikelijke regels te horen.

De rooms waren goed in sfeer ingericht. De puzzels waren niet altijd even eenvoudig, maar met voldoende ervaring goed op te lossen. (Eén van onze groepen kwam er uit in 40m en de andere had het niet gehaald. Als je alles wat je vind netjes bestudeert als een pro dan komt het vast wel goed). Puzzels waren goed in thema en voelden logisch.

De detaillering en afwerking mogen iets scherper. Een slot dat niet in thema is vind ik altijd afdoen aan de ervaring.

We speelden met 6 personen in één kamer, maar ik had niet het gevoel dat er te weinig te doen was of we elkaar in de weg liepen.

Toen we klaar waren mochten we in de control room meekijken met de andere groep (en zelfs hints doorbellen), wat fantastisch was. Ik stel me helemaal voor dat er op een dag battle rooms ontstaan waar die interactie tussen groepen in de room ingebakken zit.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Battle!
 • Details uit thema

 

AbelAbelEscape ApprenticeMember since: 2023 April 25 (5 rooms played)
Posted on: 2023 april 26

Top kamer!

Op een prachtige locatie met 2 dezelfde kamers kun je twee groepen tegen elkaar laten strijden. Zat goed in elkaar, flinke uitdaging en prachtig opgezet!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in January 2023

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Prachtige locatie en gebouw, leuke kamer

De plek is fantastisch, de kamer verrassend anders dan anders qua uitstraling. Meerdere leuke details in de kamer. Puzzels leuk, maar vrij eenvoudig. Gastheer vriendelijk, maar ook niks extra's. We hebben de kamer bijvoorbeeld niet nabesproken. Tip: ga als de horeca open is, je een drankje kunt doen en er mee leven in de brouwerij is. €120 vrij veel geld voor een koud leeg pand en na 45 min weer buiten.


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great