Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Elixir

Baarn , The Netherlands

Closed now

60 minutes

3 - 12 (Recommended: 5)

12 year

Read reviews

More about Elixir

1929, Verborgen in de jungle van een enorme glazen kas, omgeven door bizarre instrumenten en exotische planten, werkt een bevlogen botanicus al jarenlang aan een grootse ambitie; het creëren van het levenselixir. 

De professor zou zelfs een geheim laboratorium hebben, waar alles op scherp staat in afwachting van het missende ingredient, afkomstig van de Selenicereus grandiflorus – ‘de Koningin van de Nacht, die zéér zelden bloeit… 

Speel deze bijzondere botanische Escape Room in de Wintertuin in Baarn en misschien ontvang jij wel het eeuwige leven… Themes

Adventure

Battle

History

Jungle

Local

Mystery

Time travel

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

19 likes

115 visitors

71.2% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Heemskerklaan 25
3742AK, Baarn
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

104 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Fantastisch

Man, wat een fantastische escaperoom, echt een aanrader! Alles klopt tot in detail en de beleving is supertof!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  lennart24wintertuin-experience

bobbieebobbieeJunior EscaperMember since: 2020 September 11 (15 rooms played)
Posted on: 2022 April 23

Positief verrast!

Nadat we het 3x moesten verplaatsen, wat heel soepel en snel ging, mochten we eindelijk richting Baarn om Elixir te spelen. Wat een prachtige locatie heeft deze escaperoom! Ik keek mijn ogen uit in de wintertuin. Helaas waren we in de avond toen het al donker was, anders hadden we het park er omheen ook nog goed kunnen bewonderen. Na een kleine rondleiding was het zover. De host zat erg goed in zijn rol en legde ons doel uit. We mochten beginnen en stapten in een glazen kas. De andere gasten van de wintertuin kunnen je zien als je de escape aan het spelen bent. Ik heb dit niet doorgehad omdat ik direct in het spel zat. De puzzels zijn helemaal gefocust op het thema. In het begin gingen we lekker snel waardoor we goed in de flow kwamen. Later liepen we even vast, maar met een aantal juiste hints hebben het net gehaald.

Ik was erg verrast over hoe leuk ik de kamer vond. Normaal hou ik van horrorkamers dus ik dacht dat dit thema me minder zou pakken. Gelukkig bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Ik heb me super vermaakt in deze kamer. Ik moedig jullie dan ook echt aan om deze kamer te spelen! Het is echt de moeite waard.

Verder wil ik Michiel nog bedanken voor de goede verzorging toen ik mijn vinger had opengehaald (er was niets scherps in de kamer, ik ben gewoon lomp). Hij was er direct bij en zorgde ervoor dat ik weer snel aan het spel mee kon doen. Top!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede begeleiding

  janmaatjan

Verrassende ervaring

Van deze escape hadden we eigenlijk geen verwachting, we hadden gelezen dat het in een kas was en het was lekker dichtbij. Spelen dus! Toen wij aankwamen bij de wintertuin waren we aangenaam verrast. Onze host was super enthousiast en deed zijn werk met passie. Voordat we de kamer in gingen vertelde hij ons ook nog over de historie van deze unieke locatie.

De kamer zelf zit leuk in elkaar. Het is misschien niet de meest technische kamer, maar hij is super vermakelijk. In het begin voelt het nog een beetje vreemd om in een kas te zijn, iedereen kan je zien, maar dit vergeet je al snel. De puzzels waren creatief bedacht en zette ons vaak nog goed aan het werk, geen eindeloze slotjes openmaken gelukkig! Ook de manier waarop er hints werden gegeven was leuk bedacht en ook daadwerkelijk behulpzaam.

Al met al hebben wij ons heel goed vermaakt in deze kamer en zal ik hem zeker aanraden, ook voor de meer ervaren escapers zal hij zeker nog leuk zijn.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Moesmakende hakkers

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Creatieve puzzels
 • Goede service
 • Leuke manier van hints

  bobbiee

Sfeervolle puzzelkamer

Tijd om alle tegoedbonnen door corona eens op te werken.
Een escapetrip dus met deze keer:
Wintertuin experience – elixer
Game over – top secret
Game over – walking death
Escaperoom Nieuw Vennep – het geheime genootschap
Escaperoom Leiden – Rembrandts geheime atelier

In deze volgorde speelden wij hem ook en een “verslagje” hiervan vind je van elke room hieronder.

Starten deden we met de wintertuin experience – elixer

Onthaal:
Nou ik wil beginnen met een tip: kom sowieso iets eerder want je zal een klein stukje moeten wandelen tussen je parkeerplaats en de ingang, maar neem er lekker je tijd voor want het is echt mooi hier.
Ik vond de kas zelf best indrukwekkend met daarin 2 kleinere kassen die de 2 escape rooms zijn (2 keer identiek dezelfde rooms)
We werden vriendelijk onthaald door het horeca personeel en niet veel later kregen we zelfs een heus stukje toneel van een van de medewerkers. Prima start.
Met gepaste kledij konden we de kas betreden.

Kamer:
Botanische kas, elixer, Latijnse namen, het is allemaal voer waar je snel van denkt pffff heb ik daar wel zin in. Het kan zo snel terugvallen om vreselijk saaie kost en gelukkig zijn ze niet die weg ingeslagen. In ruil krijg je gevarieerde puzzels, het betere denkwerk en goed samenwerken.
De setting is fantastisch, er wordt gebruik met mooie decoratie, leuke technieken en sound-effects. De muziek is lekker ouderwets en draagt enorm bij tot de sfeer.
Het is een mooie combo van moderne technieken en hangsloten, maar zo gebruikt dat het klopt bij hetgeen wat je dan aan het doen bent.

De kamer heeft een goed en duidelijk verhaal dat ook door zijn puzzel goed tot zijn recht komt. Je weet wat je aan het doen bent, je weet hoe ver je staat en dus meteen ook wat je nog te doen staat.
Wij speelden hem met 3 personen en ik denk dat ik ook max 4 zou zeggen. De kamer heeft een enorm parallel gedeelte wat erg tof is, maar wel ervoor kan zorgen dat je natuurlijk een deel niet meekrijgt.
Je moet wat lezen in deze room en meestal vind ik dat enorm storend. Maar op een of andere manier vond ik dat hier niet. Het was in thema, beknopt en je wist daardoor heel goed wat je moest doen, zonder dat de puzzel voor je wordt uitgelegd.
Ook erg leuk is dat deze room erg belonend werkt. Je lost iets op, maar je krijgt er ook wat voor terug en iets waar je wat mee kan en dat zorgt voor een super lekkere flow.
Conclusie:
Jullie lezen het al, wij hebben ons echt 3 schitterend vermaakt.
Wij speelden hem in 42 minuten hintloos en dat bewijst heel goed dat er voldoende te doen is en dat de kamer een lekkere flow en logica bevat.
Hoewel de ruimte volledig van glas is en eigenlijk iedereen je kan zien, was ik dat binnen 3 minuten vergeten.
Het is een room die ik absoluut aan iedereen zou adviseren die van lekker puzzelen houdt, maar je moet met de juiste verwachtingen komen. Geen 200m2, geen wtf moment, geen 3.0 room.
Kom met de instelling dat je in een kas 60 minuten gaat puzzelen om het elixer te vinden en je gaat aangenaam verast worden. Dit is een room met een toffe puzzellijn, volledig in thema in een zeer aangename setting. Echt een aanrader en ik zou er gerust een stukje voor om rijden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  lennart24

MoessMoessEscape LegendMember since: 2018 March 18 (261 rooms played)
Posted on: 2021 August 22

Gegarandeerd puzzelplezier in deze thematische kamer

Elixir stond al héél lang op de wensenlijst en eindelijk was het zover! Een hoop wisselende reviews op escapetalk van mega enthousiast tot aan wel aardig. Ik was benieuwd in welke categorie ik zou vallen. Ik kan zeggen dat ik in de categorie enthousiast val!

De locatie ligt in een park, waardoor je ergens langs de zijkant van het park parkeert en even naar de ingang van het park moet lopen. Belangrijk om daar even rekening mee te houden, maar wel de moeite waard! Het is een heel mooie kleine wandeling door het park en we hadden zelfs het geluk dat we een eekhoorntje zagen!

De escape room is gemaakt in een grote kas, waar ook een theehuis in zit (lekkere cheesecake!!!), dus voor en na de escape heb je ruimte voor wat drinken en een hapje eten of dus een taartje. We werden vriendelijk ontvangen en hadden de ruimte om nog even naar de wc te gaan en spulletjes op te bergen.

Vervolgens kregen we onze opdracht te horen en deze werd leuk gebracht, waardoor je meteen een beetje extra in het verhaal wordt getrokken. We gingen de escape room in en je bevindt je letterlijk in een kas. Je kan naar buiten kijken en de gasten van het theehuis ook naar binnen. Dit is overigens niet storend, omdat er genoeg ruimte zit tussen het zitgedeelte van het theehuis en de escape room, je zit wat verhoogd en in ons geval waren we direct gefocust op de game. De mooie sfeervolle muziek in de escape en aankleding zorgde voor een fijne en passende sfeer en de puzzels deden daar nog een schepje bovenop. Met een leuke diversiteit aan type puzzels, goede flow en logische puzzels hebben we ons super goed vermaakt. De puzzels zijn parallel op te lossen, maar door een goede en passende sturing vanuit de kamer weet je wel wat je moet doen. Wat nog een extra bonus is, is dat de puzzels ook echt wel uitdagend zijn!
Ik vond het aantal waarmee we de kamer speelde ideaal, maar zou ook zeker met vier personen kunnen, meer zou ik niet doen.

Ik zou deze kamer zeker aanraden om te spelen en mee te nemen als je in de buurt bent. Het is gegarandeerd puzzelplezier in een mooie thematische kamer met een leuk verhaal.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Team: Beyond the Game

Escaped: Yes  42:00 min

  lennart24

amamEscaperMember since: 2017 December 27 (39 rooms played)
Posted on: 2021 June 27

Zooooo mooi


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Sfeer is ongelloflijk goed en in thema
 • Puzzels origineel en mooi
 • 2 puzzels te ver gezocht

  wintertuin-experience

TS (15 rooms played)
Posted on: 2020 August 13

Hoog niveau ontwerp, echt anders dan anders!

Met twee teams tegen elkaar gespeeld. We waren het er allemaal over eens dat deze room geweldig is, qua design echt beter dan heel veel andere rooms. Hier geen hangsloten, maar echt creatieve puzzels die ook de hersens van ervaren spelers doen kraken. En het ziet er echt uit om door een ringetje te halen. Dikke aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Bizar mooi design
 • Creatieve puzzels

  lennart24

Fantastisch! Ook tegen elkaar te spelen

Heel bijzondere locatie, fantastisch ontvangst en goede begeleiding.
Maar het belangrijkst: wat een escape room! Zit heel strak in elkaar. Aanrader!
En heel leuk: twee dezelfde escape rooms waardoor je tegen elkaar kunt spelen


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 11 persons

Escaped: No


 • locatie
 • twee teams tegen elkaar
 • goede puzzels
 • vernieuwend

  wintertuin-experience

Gave ervaring

Unieke ervaring in een kas terwijl andere mensen zitten toe te kijken hoe jij een escape room speelt. Goed verhaal met logische daaropvolgende puzzels. Prima afwerking en een leuke uitdaging!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  49:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

CrimiCLGCrimiCLGJunior EscaperMember since: 2022 April 15 (19 rooms played)
Posted on: 2022 June 6

Bijzonder botanisch avontuur

Op een zeer regenachtige tweede pinksterdag met ons escape team richting Baarn vertrokken om in twee identieke kamers tegen elkaar het mysterie op te lossen. Beide teams zijn omgekleed en tegelijk begonnen. Daarna is de tijd ingevlogen. We vielen van de ene in de andere verrassing in een super mooie idyllische omgeving. Beide teams hadden kort na elkaar en binnen de tijd het mysterie opgelost! Aanrader, tof ontvangst, bijzondere locatie (bij mooi weer gaan we hier nog eens wandelen) goed doordachte escaperoom.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 11 persons

Team: CrimiCLG

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Super locatie!

Leuke escape room. Leuke verschillende puzzels. Wel misten we soms wat flow, liep het niet zo duidelijk in elkaar over. Maar zeker leuk om te doen! Planten thema dus 0,0 eng of spannend, maar wel leuk en boeiend. Mooie omgeving, thema goed doorgevoerd.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

LiensLiensJunior EscaperMember since: 2022 February 19 (28 rooms played)
Posted on: 2022 June 4

Leuke escaperoom op prachtige locatie

De locatie van deze Escaperoom is prachtig, zeker ook combineren met een bezoekje aan de tuinen die er omheen liggen en een drankje of lunch op het terras. Het ontvangst is zeer warm met een korte uitleg over de historie van het gebouw. De kamer is mooi aangekleed en geheel in thema. Er is gebruik gemaakt van originele puzzels en er is genoeg te doen voor een groep van 4 personen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

Esc-apexEsc-apexEscaperMember since: 2019 January 6 (58 rooms played)
Posted on: 2022 May 14

Underdog

Het verbaast mij erg dat deze kamer niet in de Top 50 van Escapetalk staat op dit moment. Zeker niet de beste kamers van het land maar er staan slechtere kamers in de top 50.

Het escape in een echte wintertuin maakt de hele beleving uniek. Het verhaal is niet erg uniek en zit maar lichtelijk verwerkt in deze room maar toch sluit hij goed aan bij het thema en de locatie. Puzzels zijn logisch en niet onnodig lang. Aankleding is vrij basic maar past goed in het thema in de sfeer en is goed afgewerkt.

Hoewel we de nodige rooms gespeeld hebben heeft deze kamers op een leuke manier uitgedaagd, wat niet perse betekend dat deze kamer onnodig moeilijk is. Deze kamer zou ik daarom ook adviseren aan beginnende escapers die in deze room zeker nog verrast zullen worden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Leuke room voor beginners
 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertMember since: 2019 May 15 (105 rooms played)
Posted on: 2022 May 18

Elixir

#110 - Deze escape room zit in een prachtig gebouw (een kas dus) en ik dacht dat ik het echt niks zou vinden om in een glazen escape room te spelen, maar daar had ik echt geen last van. Nu was het ook niet zo druk, maar ik vergat ook echt wel waar we waren.

De escape room is echt leuk om te doen en er zit een fijne flow in, maar het is wel erg voorspelbaar en weinig verrassende puzzels of elementen. Desalniettemin een kamer die ik zeker zou meepakken als je in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:13 min

 

Beter dan verwacht

Deze kamer is niet een va de beste van het land. Maar als je in de buurt bent en wat tijd te overbruggen hebt is deze aan te raden om mee te pakken.

De locatie maakt de beleving uniek. Het verhaal is niet super origineel maar sluit wel goed aan bij het thema en de locatie. De Puzzels zijn logisch. De Aankleding is vrij simpel maar past goed in het thema.

Ik zou deze kamer aanbevelen aan niet heel ervaren spelers.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels

 

dp253dp253Escape ApprenticeMember since: 2021 November 1 (8 rooms played)
Posted on: 2022 April 26

Super toffe locatie en thema

Helemaal in thema opgezette escaperoom. We waren met een grote groep, maar doordat er twee exact dezelfde Escaperooms zijn, heb je na de escaperoom dezelfde ervaring. Erg gaaf dat je elkaar vanuit de kas kan zien.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 9 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

anoukanoukEscape ExpertMember since: 2018 November 16 (114 rooms played)
Posted on: 2022 March 11

Top ervaring

Deze kamer is gelegen in een oude kas waar niet alleen een escape room maar ook een restaurant in is gemaakt. Wat er ontzettend gezellig uit zag (en de taart zag er ook goed uit ). De escape room is te zien vanuit het restaurant waar ik in eerste instantie niet heel enthousiast van werd aangezien iedereen je kan zien. Maar dit bleek in de escape room zelf helemaal niet storend. Het verhaal wordt op een erg leuke manier gebracht en de puzzels zijn van een goed niveau en vrijwel allemaal in thema. Dus de puzzelliefhebbers onder ons worden zeker gelukkig van deze kamer. De aankleding is prima maar niet heel bijzonder. Al met al een leuke escape room op een prachtige locatie.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

EscapElineEscapElineEscape ExpertMember since: 2019 September 21 (144 rooms played)
Posted on: 2021 November 30

Toffe escape locatie

De escape room bevindt zich op een hele toffe, sfeervolle locatie. We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een stukje geschiedenis te horen, erg leuk. Wat leuk is en tegelijkertijd jammer, is dat er 2 dezelfde kamers te spelen zijn. Het leuke daaraan is, is dat je als je met een grote groep wil escapen, je de groep kan verdelen over 2 identieke kamers. Wat ik persoonlijk jammer vond, is dat wij met een andere groep tegelijk de uitleg kregen over de kamer. Hierdoor mis je net een stukje persoonlijke aandacht. Maar goed, we begonnen de escape room toch iet wat fanatiek, want die onbekende groep wilden we wel verslaan :-)

De escape room begon en we kregen een zandloper mee om de tijd bij te houden. Persoonlijk zou ik deze weg laten, want het geeft geen duidelijke tijd weer. De aankleding past goed bij het thema en zag er prima uit. De puzzels vonden we niet allemaal even logisch/leuk, maar dat kan ook aan ons liggen ;-). Tegen het einde aan, merkten we op dat de andere groep al ontsnapt was. Het was ons dus helaas niet gelukt om het andere team te verslaan. We hebben uiteindelijk alle puzzels opgelost, maar of dit helemaal binnen de tijd was..?

Achteraf nog even op de foto, altijd leuk als herinnering en daarna was er helaas geen ruimte meer om na te praten of de kamer door te lopen. Kortom: een escape room die erg leuk is om in teamverband te spelen en zich onderscheid door de prachtige locatie.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Toffe locatie
 • Leuk om in teamverband tegen elkaar te spelen
 • Stukje persoonlijke aandacht ontbrak

 

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (162 rooms played)
Posted on: 2021 November 21

Mooie locatie

De Wintertuin is gesitueerd op een hele mooie locatie midden in een park. Hierdoor moet je er rekening mee houden dat je een heel klein stukje moet lopen als je de auto hebt geparkeerd aan de rand van het park. Eenmaal binnen in de wintertuin loop je direct het horeca gedeelte binnen. Je word hier dus niet ontvangen door de host maar door 1 van de horeca medewerkers. Hierna kan je plaats nemen aan 1 van de tafels en komt de host vanzelf bij je. Het aparte van de wintertuin is dat je direct de escaperoom van binnen kan zien want dit is namelijk in een glazen kas. Nadat de host je uiteindelijk heeft ontvangen en je de speluitleg hebt gehad mag je allemaal een jas aantrekken en start de escape. Na een kleine leuk geacteerde intro mag je de kamer betreden. De kamer heeft weinig aankleding doordat de "muren" van glas zijn. Terwijl je dus bezig bent met de escape kan iedereen die in de horeca een tafeltje heeft meegenieten van je escape uurtje. Dit klinkt heel apart maar binnen 5 minuten ben je dit alweer totaal vergeten. De escape zelf zit prima in elkaar en de puzzels passen ook in het verhaal. Nadeel vond ik dat er bij bijna elke puzzel gelezen moest worden wat er voor zorgde dat je meer aan het lezen was dan fysiek aan het puzzelen. Hierin zie je toch wel dat deze kamer alweer een aantal jaar bestaat. Ondanks het vele lezen zijn we genoeg uitgedaagd en hebben we ons bijna een uur vermaakt met puzzelen. Ik zou niet met een al te grote groep hierheen gaan. Een maximum van 4 personen zou ik aanraden want zelfs met 4 personen moet je af en toe op elkaar wachten. Verwacht niet omver te worden geblazen met technische hoogstandjes maar als je gewoon zin hebt om lekker te puzzelen op een bijzondere locatie dan is de Wintertuin absoluut een leuke escape om te gaan doen. Zeker als je het leuk vind om daarna nog even rustig een hapje en een drankje te doen op dezelfde locatie.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:00 min


 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Veel lezen

 

vlaflipvlaflipJunior EscaperMember since: 2019 December 28 (20 rooms played)
Posted on: 2021 November 8

Waan je Dr. Livingstone in een Baarnse connectie met de oude oost

waan je Dr. Livingstone in een Baarnse connectie met de oude oost
Prima escaperoom met een verrassende twist. Alles helemaal in sfeer, je wordt het verhaal ingezogen. De game master was geweldig theatraal en direct zaten we er meteen in. Leuke puzzels die het nodige denkwerk nodig hebben. We hebben een paar hints gekregen die prima gedoseerd waren en ook nog eens helemaal in stijl werden gebracht. Locatie is ook geweldig. We hebben het als een team uitgevoerd maar zaten wel stiekem na afloop te kijken hoe de teams het na ons er vanaf brachten. Een aanrader voor elk niveau, leuk voor beginner maar zeker uitdagend genoeg voor gevorderden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Team: Vlaflip

Escaped: Yes  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

LifeCheyLifeCheyJunior EscaperMember since: 2019 November 4 (26 rooms played)
Posted on: 2021 October 26

Uitdagende escaperace

Wij deden deze escape als team uitje. 5 dames tegen de 4 mannen uit ons team. Ontzettend leuk dat je elkaar gedeeltelijk bezig kunt zien, en of je een beetje voorloopt of niet. Personeel deed het erg leuk en de puzzels zijn divers. Verrassend leuk, we hebben een tof uur gehad!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 9 persons

Escaped: Yes  56:00 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperMember since: 2018 August 30 (62 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Beetje jammer

Gebaseerd op het cijfer zijn wij deze escape room gaan doen. Dat was toch een beetje jammer. De dame die het riedeltje vooraf gaf, dreunde dit uit haar hoofd geleerd op, totaal geen interactie, 0 inleving. De kamer is niet heel bijzonder aangekleed. Puzzels zijn wat ik “groupon niveau” noem. Een uurtje gepuzzeld dus. Als je dan hoort dat je 17 seconden tekort hebt maar er normaal veel meer hints gegeven worden denken wij: eh… ok?? De game host nam een foto en weg was hij, geen vraag als: hoe vonden jullie het, geen fijne dag nog, niks… Net als de kamer: beetje jammer. Wel een mooie omgeving, dat wel.


5.5

Ambiance: 5.5

Game experience: 8.0

Service: 1.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Team: Early Zombies

Escaped: Yes  60:17 min


 • Mooie omgeving
 • Slechte service
 • Puzzels

 

Walter G4IWalter G4ISenior EscaperMember since: 2018 August 29 (66 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Waar is de gamehost?

Introductie keurig uit het hoofd opgenoemd door serveerster, totaal zonder gevoel of passie. De kamer gaf geen verrassingen en het verhaal is niet meer dan je op de website al leest. Geen volledig geautomatiseerde systemen waardoor je rekening moet houden met de camera,s. Achteraf werd er niet eens gedag gezegd. Foto maken en weg was de host. Of nee, zo iemand kun je geen host noemen!


5.5

Ambiance: 5.5

Game experience: 6.0

Service: 4.5


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Mooie omgeving
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte service
 • Sfeer
 • Slechte begeleiding

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertMember since: 2018 August 30 (69 rooms played)
Posted on: 2021 October 17

Tja…

Laten we beginnen met de ontvangst; er werd door een serveerster van het theehuis gezegd dat we onze spullen in een kluis konden doen, en dat was het. Een kwartier wachten, geen medewerker die je aandacht geeft… na een kwartier kwam er een andere serveerster die duidelijk een standaard riedeltje over de escape room regels opdreunt, zonder enige passie voor het vak.
De kamer heeft een vrij basic entourage. Niets bijzonders.
De puzzels waren niet mijn ding. Puzzels zoals steek je arm in de lucht, dan drukt de GM op een knop om de deur te openen hou ik nooit zo van. (Niet precies dit, maar dan krijg je een idee van wat voor puzzels je kan tegenkomen.)
De begeleiding was ronduit slecht. We hadden 17 seconde tekort, maar kregen wel de mededeling dat ze normaal gesproken veel meer hints moeten geven. Waarom kregen wij die dan niet? Beetje jammer weer… Na dat te horen te hebben gekregen werd er een foto gemaakt en was de GM gelijk weg, en hebben hem ook niet meer teruggezien. Niet napraten, en hij heeft niet eens gedag gezegd. Je zult begrijpen, de service was echt heel slecht bij ons. Hier zou echt wel even aan gewerkt moeten worden…


5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 1.0


Played in October 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes  60:17 min


 • Mooi gebouw
 • Zeer slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Zeer slechte begeleiding

 

Mirjam (33 rooms played)
Posted on: 2021 September 5

Geweldig leuke verrassende kamer

Mooie setting, originele entourage, leuk thema, continu bezig en voor ieder wat wils. Samenwerken is echt een must, dat maakt het ook erg leuk! Hele diverse puzzels, goed doordacht verhaal. Je doet dingen die je normaal niet doet!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Thema
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Uitdaging
 • Beleving

 

K. (1 room played)
Posted on: 2021 August 23

Eentje die je moet proberen!

Voor ons teamuitje zijn wij naar deze escape room gegaan. Wij waren met 4 personen van verschillende leeftijden en iedereen vond het leuk. Het thema was origineel en paste goed bij de fantastische locatie. Verder was de escape room uitdagend met veel verschillende soorten puzzels. Een echte aanrader!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Uitdagend
 • Gave locatie
 • Leuk verhaal, goed in alles doorgevoerd
 • Diversiteit in puzzels
 • Een enkele puzzel wat ver gezocht

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great