Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Escapeline

Escape Guru

Offline

Description

Een groot liefhebber van escape rooms.


Member since

21-09-2019

Statistics

Escaperooms

166 reviews

194 Rooms played

87.3% escapepercentage


Games

0 reviews

3 played games


Teams

EscapeSquad__

4 team members

85 Rooms played

M&E

2 team members

36 Rooms played

Besseges

3 team members

8 Rooms played

166 reviews

Jack the Ripper

Escape Room Split
Posted on: 2022 october 19

Hier moet je écht goed zoeken

Tijdens onze vakantie in Kroatië afgelopen zomer, kon een escape room spelen natuurlijk niet ontbreken. Zo speelden we uiteindelijk 2 escape rooms, 1 in Zadar en deze. Op de website leek ons het thema van Jack the Ripper wat leuker dan de andere escape room op deze locatie, dus daar gingen we dan voor. Kort van te voren boekten we de kamer. Dat kan hier gewoon makkelijk via de website :-). We betaalden iets meer dan 50 euro voor met zijn tweeën en kregen 75 min speeltijd. Op de locatie werden we ontvangen door de host die zelf nog nooit een escape room had gespeeld, oeps. Maar ze gaf aan dat ze het érg leuk vindt om groepen te begeleiden. Het ontvangst was trouwens in de control room, best bijzonder. We konden beelden mee kijken van de andere escape room waar op dat moment mensen in zaten. Het voelde allemaal een beetje amateuristisch aan in vergelijking met wat we gewend zijn hier in Nederland en België. Maar met in ons achterhoofd de gedachte dat we maar 50 euro hoefden te betalen, hielden we de moed er in ;-).
Eenmaal in de kamer, bleek het ook deels wat amateuristisch in elkaar te zitten. Aan onderhoud doen ze hier denk ik niet en daarnaast hoorden we de 2 medewerkers met elkaar praten. Onze escape room bevond zich namelijk naast de control room, er zat alleen een heel dun wandje tussen. Wat ons wel verraste, was dat er een aantal geautomatiseerde puzzels in de kamer zaten. Ook de hoeveelheid puzzels verraste ons. Veel puzzels waren geen onderdeel van het verhaal, maar waren daar gewoon om op te lossen, om de 75 min op te vullen. We moesten heel goed zoeken en nadat we dachten dat goed door te hebben, kregen we alsnog 2x een hint dat we toch nog beter moesten zoeken. Verder zat de flow van de kamer wel goed in elkaar. Doordat de kamer lineair is, kan je goed volgen wat je moet doen en is het leuk om met zijn tweeën te spelen.

Ik zelf vond de kamer die we in Zadar speelden net wat leuker, maar ben je in Split, zou ik deze wel mee pakken. Escapen blijft tenslotte escapen en is toch altijd wel weer leuk :-)


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Veel puzzels
 • Prijs
 • Afwerking
 • Super gehorig

 

Morana - The dark fairy

Clue Go Zadar
Posted on: 2022 october 19

Verrassend leuk!

Tijdens onze vakantie afgelopen zomer in Kroatië, kon het spelen van een escape room natuurlijk niet ontbreken. We speelden er uiteindelijk twee, 1 in Split en deze! We waren in Zadar en ontdekten dat er op 5 min. loopafstand vanaf ons verblijf een escape room zat. We keken op de website en konden nog voor de dag erna boeken, super handig. We werden hier ontvangen door een goed Engels sprekende host. Ze was erg enthousiast en we merkten bij haar de passie voor het escapen. Ze deed de uitleg lekker kort en daarna konden we beginnen. We hadden even tijd nodig om er in te komen, maar hebben daarna de kamer bijna hintloos gespeeld. We liepen op 1 puzzel vast en zagen het echt niet. De host heeft ons daarin goed aangevoeld en gewacht met ons verder te helpen, omdat we nog ruim zaten in de tijd. Gelukkig hielp ze uiteindelijk toch, anders hadden we er nu nog gezeten denk ik ;-). De kamer zit echt bomvol gevarieerde puzzels en we hebben met zijn tweeën dan ook echt een leuke tijd gehad hier. Super leuk om zo veel puzzels op te kunnen lossen en doordat je met zijn tweeën bent, krijg je ook elke puzzel mee. Qua decor hebben ze hier geprobeerd echt wat leuks neer te zetten en in vergelijking met de kamer die we in Split speelden, zijn ze daar hier zeker in geslaagd. Is het te vergelijken met de topkamers hier? Nee, dat zeker niet. Maar het is wel een goed onderhouden kamer waar ze geprobeerd hebben het thema goed neer te zetten.
We betaalden hier ongeveer 50 euro voor 75 min speeltijd en dat was het zeker waard!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Veel puzzels
 • Prijs
 • 75 min speeltijd
 • Leuke host

 

Haarlems Recipe

Escape Haarlem
Posted on: 2022 september 20

Die Gekke Gambrienis..

Deze dag stonden er 3 escapes op de planning. We begonnen de dag in het café van Gekke Gambrienis. We parkeerden de auto op 5 minuutjes loopafstand van de locatie. We werden welkom geheten door onze host en na een korte uitleg en plaspauze mochten we het café binnen gaan. In de uitleg werd verteld dat je een X aantal hints mag vragen. Dit heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Wat wel fijn was aan het systeem, was dat er op een bepaalde manier werd aangegeven wanneer om een hint vragen passend zou zijn in het spel. Hierdoor weet je wel wanneer je eigenlijk een hint nodig hebt.

De kamer is lineair. Daar kun je niet omheen. De opbouw is hierdoor super duidelijk. Je weet welke puzzel je moet oplossen en wanneer je die wel of niet goed hebt gedaan. Hierdoor is de kamer, naar mijn mening, geschikt voor wat kleinere groepen. Wij speelden zelf met 4 en we hadden daar niet nog iemand extra bij kunnen gebruiken. De puzzels in de kamer zijn goed verweven in het thema en passend in de kamer. Er was 1 puzzel die ons veel tijd kostte en die wat frustratie opleverde. Dat was jammer, want dat haalde ons even uit het spelplezier. Gelukkig kwam dat daarna al snel weer terug, want het is een heerlijke kamer om te spelen. Echt zo'n verborgen pareltje die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-). Je kan zien dat er gebouwd is met passie en liefde voor het escapen. Alle elementen in de kamer zorgen voor een mooie eenheid, waardoor het echt een plezier is om binnen te treden in de wereld van Gekke Gambrienis.

Nadat we waren ontsnapt, maakten we een teamfoto. Verder was er niet echt tijd om na te praten, jammer. Wat ik ook heel jammer vond, was dat de host niet op de hoogte was dat we vandaag 2 kamers kwamen spelen. Ik vind dat eigenlijk wel bij een stukje service horen.

Kortom, een kamer die je als liefhebber zeker moet gaan spelen!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 6.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Opbouw
 • Beleving

  Drs-jlc

Fijne puzzelkamer

Deze dag stonden er 3 escape rooms op de planning. Nadat we het Haarlemsch Recept hadden gespeeld, was nu het Verzet aan de beurt. Doordat de te boeken tijden, moesten we in deze volgorde spelen. Ik zou wel aanraden om het andersom te doen en te starten met het Verzet en daarna het Recept te spelen. De host wist niet dat we daarvoor al het Recept hadden gespeeld, dat moesten we zelf vertellen, jammer.. Het hint systeem in deze kamer was vrij hetzelfde. Ook hier krijg je een X aantal hints en daar moet je het mee doen. In de kamer wordt vanzelf aangegeven wanneer het wordt aangeraden om een hint aan te vragen. De manier waarop vond ik hier wat minder duidelijk dan bij het Recept. Hierdoor duurde het 1x ook best lang voordat we het zagen, oeps. De opbouw van de kamer zit ook hier goed in elkaar. Je wordt uitgedaagd om samen te werken en dat is altijd leuk. De kamer is goed afgewerkt in het thema en daardoor voel je je onderdeel van het verhaal. De puzzels waren leuk om op te lossen, ondanks dat ze niet allemaal even vernieuwend waren of echt in het thema pasten. We hebben uiteindelijk een uurtje puzzelplezier gehad en daar gaat het om :-)

Wat ik hierboven al schreef, start met deze kamer en speel daarna het Recept voor de leukste ervaring :-)


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Galerie die het bezoekje waard was!

Er stonden 3 escape rooms op de planning, waarvan dit de afsluiter van de dag zou zijn. Escapen in hartje Amsterdam hadden we tot die tijd uitgesteld, want lastig met vervoer en duur parkeren enz. Nu zijn we ook wel van het gemak, dus onze parkeerkosten zullen we dan ook maar niet delen :-) Tip: zoek een goedkopere optie, haha. We werden enthousiast ontvangen door de host. We voelden ons heel welkom en zowel vooraf als achteraf hadden we niet het gevoel dat we snel moesten zijn. Er was ruimte om gezellig te kletsen.
Wat me van deze escape room vooral is bijgebleven, is dat het even anders was dan wat je veel tegen komt (spannend, eng enz..). De puzzels in de kamer dagen je uit om samen te werken, waardoor je het gevoel krijgt als team bezig te zijn. Ik vond de puzzels leuk bedacht, net even wat anders dan je vaak tegenkomt. De host vertelde dat de kamer aan te passen is naar het aantal personen waarmee je speelt. Daardoor maakt het bij deze kamer niet uit met hoeveel je komt, want de hoeveelheid/grootheid van de puzzels kan daarop worden aangepast. De eindpuzzel vond ik 1 van de leukste puzzels van de kamer. Qua aankleding/afwerking heeft de kamer wel zichtbaar wat aandacht nodig. Achteraf konden we nog een kort filmpje kijken van onszelf tijdens het spelen van de kamer. Echt suuuper leuk!


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Net even anders, dus origineel
 • Filmpje achteraf
 • Puzzels
 • Logica

 

Camera 4

Escape Room 076
Posted on: 2022 august 13

Leuke puzzelkamer

Om er achter te kunnen komen wat die vreemde man ging doen in het oude pand, parkeerden we op 1 van de aangegeven mogelijkheden uit de mail. Een paar minuutjes lopen en we waren bij de ingang van het pand. We werden enthousiast ontvangen door de host, die ons vooraf had gebeld over de warmte in de kamer zelf. Fanatiek als we zijn, besloten we om ons daardoor niet te laten weerhouden om te gaan escapen. En zo betraden we de ruimte om op onderzoek te gaan. De warmte viel voor ons achteraf echt mee! We kunnen het zeker op prijs stellen dat we hier vooraf even over werden gebeld en hebben er eigenlijk geen last van gehad. Het zat ons spel plezier zeker niet in de weg :-). Minder dan de helft van de groepen ontsnappen binnen de tijd werd ons verteld en dat zorgt bij mij dan voor 2 dingen: 1. Ik wil dan heel graag dus wél ontsnappen en de uitdaging aangaan en 2. het brengt een beetje spanning mee, kunnen wij dit wel? Uiteindelijk daagde de kamer ons zeker uit, maar zat er voor ons ook een hele fijne flow in. We hebben niet veel hints nodig gehad en dat maakt voor mij dat een kamer een goede opbouw heeft en logisch in elkaar zit. De kamer moet het niet hebben van de special effects of de mooie thematisering, maar voldoet voldoende om het thema neer te zetten. We hebben lekker gepuzzeld met elkaar, samen gewerkt en lol gehad. Na onze ontsnapping hebben we de kamer nog een keertje doorgenomen en was er ruimte om onduidelijkheden duidelijk te krijgen. Ik vind het zelf altijd fijn als die ruimte er is, want soms heb je iets gemist en dan is het leuk om dat toch nog mee te krijgen in de kamer zelf.

Daarna kletsten we gezellig nog wat na, wisselden we ervaringen uit en schreven we onze tijd op het score bord :-). Ik vond de kamer verrassend leuk en heb een leuke tijd gehad!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes  50:35 min


 • Ontvangst/begeleiding
 • Leuke puzzels

  EscapElineTijn10markgoedegebuure

Operation Agent 159

The Circle Escaperoom
Posted on: 2022 august 13

Kamer met een hele fijne flow en ideaal om met zijn 2tjes te spelen

De escape rooms op deze locatie stonden al een tijdje op onze wish-list. Na de podcast van beyond the game over verborgen parels, vond ik dat we niet langer konden wachten en gingen we een bezoek aan The Circle plannen. We hadden eigenlijk ruimte en tijd voor 2 escape rooms, maarja, welke kies je dan? Na een kort telefoontje bleek the submarine vernieuwd te gaan worden, waardoor we geen keuze meer hoefden te maken en de andere 2 kamers konden boeken. We parkeerden in een parkeergarage dichtbij en ontdekten het leuke centrum van Veenendaal. De locatie is makkelijk te vinden en heeft een hele toffe ontvangstruimte/lounge/bar. Zeker een leuke plek om vooraf of achteraf je te vermaken! We kletsten vooraf even gezellig met onze host en begonnen daarna aan onze undercover actie. De kamer heeft een leuke start en al snel hadden we de flow te pakken. We speelden de kamer hintloos en dat geef wel aan dat er een fijne opbouw/logica in zit. De kamer heeft me verrast door het verhaal wat je ontdekt en doordat de kamer echt heel prettig en leuk is om met zijn 2tjes te spelen. Daarnaast ziet de kamer er goed onderhouden uit en is het thema goed neergezet. Voor ervaren escapers zal niet elke puzzel even uitdagend aanvoelen, maar voor ons stoorde dat niet. Het puzzelplezier in de kamer was voor ons heel hoog. Na onze ontsnapping dronken we even een drankje aan de bar, voordat we verder gingen.

Wij speelden dus eerst deze kamer en daarna Operation Source Code. Voor ons was die volgorde uiteindelijk goed, want wij vonden Operation Source Code wat moeilijker. Voor ervaren escapers zijn beide kamers aan te raden om met zijn 2tjes te spelen. Wij zijn benieuwd naar de 'nieuwe' kamer en komen dan zeker terug :-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  48:35 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Leuke prijs voor 2 personen
 • Flow
 • Kamer ziet er goed uit
 • Leuke start vd kamer

 

Leuke technische kamer

De escape rooms op deze locatie stonden al een tijdje op onze wish-list. Na de podcast van beyond the game over verborgen parels, vond ik dat we niet langer konden wachten en gingen we een bezoek aan The Circle plannen. We hadden eigenlijk ruimte en tijd voor 2 escape rooms, maarja, welke kies je dan? Na een kort telefoontje bleek the submarine vernieuwd te gaan worden, waardoor we geen keuze meer hoefden te maken en de andere 2 kamers konden boeken. We parkeerden in een parkeergarage dichtbij en ontdekten het leuke centrum van Veenendaal. De locatie is makkelijk te vinden en heeft een hele toffe ontvangstruimte/lounge/bar. Zeker een leuke plek om vooraf of achteraf je te vermaken! Na een leuke ervaring te hebben gehad als undercover agent, gingen we nu proberen om met zijn 2tjes het kwaadaardige computer programma te stoppen. Tussendoor dronken we een drankje aan de bar en kletsten we gezellig met onze host.

Ook hier start de kamer weer op een leuke en verrassende manier. Waar we bij Operation Agent 159 de flow al snel te pakken hadden, hadden we daar hier wat meer moeite mee. De puzzels waren voor een groot deel in thema en dat maakt dat je veel met computers bezig bent. Dat bleek niet helemaal ons ding te zijn en het duurde soms even voordat we de logica ontdekten. Hierdoor was ons spelplezier wat minder en vonden we Operation Agent 159 net wat leuker. De kamer is wel perfect om met zijn 2tjes te spelen, omdat hij vrij lineair is en er met zijn 2en nog genoeg uitdaging in zit. Ook betaal je een leuke prijs met 2! De eindpuzzel vond ik heel leuk om te doen en vraagt om samenwerking. Hierdoor werk je met elkaar toe naar het einde, wat hier trouwens weer heel leuk gedaan is :-). De kamer ziet er prima en goed onderhouden uit. Wat ik heel fijn vond, is dat onze host goed aanvoelde waar ze ons moest helpen. Achteraf stond ze ook open voor feedback over een bepaalde puzzel. Bij Operation Agent 159 vonden we dat het elke keer heel duidelijk was wat je moest doen en hier hadden we dat wat minder.

Wij speelden dus eerst Operation Agent 159 en daarna deze kamer. Voor ons was die volgorde uiteindelijk goed, want wij vonden Operation Agent 159 wat makkelijker dan deze. Voor ervaren escapers zijn beide kamers aan te raden om met zijn 2tjes te spelen. Wij zijn benieuwd naar de 'nieuwe' kamer en komen dan zeker terug :-)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  54:15 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Prima prijs voor 2 personen
 • Start en einde vd kamer

 

The Monuments Men

Escaperoom Deventer
Posted on: 2022 august 05

Kamer met veel potentie

Een tijdje geleden toen we deze kamer wilden boeken, kon dat nog niet. Gelukkig was hij inmiddels wel open :-). Parkeren kan hier makkelijk voor de deur. We werden door onze host ontvangen die aangaf waar we onze spullen konden opbergen en waar het toilet was. Ik miste een beetje een warm/enthousiast welkom. Ik hou altijd wel van een leuk praatje vooraf waarin je je enthousiasme over het escapen kan delen. Na een korte sanitaire stop, konden we beginnen. De start van de kamer en de uitleg vond ik hier leuk gedaan. Normaal heeft dit absoluut niet mijn voorkeur, maar hier was het niet storend en vond ik het juist wel passend in het thema. Ik vond de aankleding van de kamer leuk gedaan en passend in het thema. Wat ik wel jammer vond, is de opbouw van de kamer. Het is lastig om daar iets over te schrijven zonder te spoilen, maar hierdoor miste je delen van wat de anderen aan het doen waren. Er zitten een aantal leuke puzzels in de kamer, maar ook wel wat puzzels die enorm kunnen frustreren. Daarentegen zijn de meeste puzzels wel in thema en past dat goed bij de beleving. Ik vond het hint systeem wat lastig om te horen. Op sommige momenten moest je echt goed luisteren om het te kunnen horen. De kamer heeft veel potentie en bevat nu al hele toffe elementen. Met wat kleine aanpassingen denk ik dat deze kamer nog toffer kan zijn.

Als tip zou ik mee geven om deze kamer te komen spelen met 2, 4 of 6 personen. Hierdoor heb je denk ik de leukste spelervaring! Wij speelden met 4 en hebben het binnen het uur gehaald. Voor ervaren groepen zou ik dan ook met niet meer dan 4 gaan spelen.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Tof en origineel thema
 • Grootte van de kamer
 • Heel leuk slot (nog niet eerder gezien)

  escaperoom-deventer

Mission Mars

Escaperoom Coevorden
Posted on: 2022 august 05

Tip: boek een trip naar Mars!

We zouden 's avonds laat in de buurt zijn en belden of we last minute nog konden spelen. Wel zou dit pas rond 23:00 worden.. Voor de eigenaren was dit geen probleem en daar werden we natuurlijk blij van! Door een wat logistieke onhandige planning, werd het pas 23:30 eerdat we bij de escape room aankwamen. Ook dit was geen probleem en we werden enthousiast ontvangen! De bedoeling was om direct te gaan spelen, zodat het niet al te laat zou worden, maar zet een paar enthousiaste escape liefhebbers bij elkaar en dan weet je al dat dit mislukt :-).

De ontvangstruimte is gelijk in thema en ziet er tof uit. We waren erg benieuwd naar de kamer, want hele technische kamers liggen ons niet zo. Achteraf viel dat echt mee. Natuurlijk zitten er veel wat meer technische puzzels in, maar ik had het anders verwacht. De puzzels zitten logisch in elkaar, waardoor ze voor iedereen op te lossen zijn. Je hoeft niet mega technisch te zijn gelukkig. De variatie in puzzels is hier goed gedaan en de puzzels zijn passend in het thema. Je komt hier geen cijfersloten tegen, maar dat zou hier ook niet passen. De kamer werkt volledig automatisch en dat vond ik hier niet storend. Het is leuk dat je hier veel moet samenwerken en dus samen bezig bent met de missie. De kamer ziet er strak en netjes uit!

Nadat we onze missie hadden voltooid, kletsten we gezellig nog na met een drankje. Leuk is dat ze dat hier doen door ook wat foto's te bekijken die gemaakt zijn tijdens het spel. Onwijs bedankt voor jullie gastvrijheid en we zijn super benieuwd naar jullie 2e kamer!!

Ik vind dat het zeker de moeite waard is om naar Coevorden te gaan. De kamer heeft een thema wat je niet vaak tegenkomt en door de variatie in puzzels, is het een leuke kamer om te spelen! Ook als het thema je niet zo ligt. Het is namelijk een keer echt wat anders!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel thema
 • Ontvangst en begeleiding
 • Variatie in puzzels
 • Uitwerking van het thema
 • Logische puzzels

  QuintyVMarinde

Bijzonder logeerpartijtje bij opa en oma..

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan the sleepover als 2e aan de beurt was. We waren te vroeg en na een kort telefoontje en overleg, konden we een half uur eerder starten. Top! Parkeren kan super makkelijk in de straten rondom het pand. We werden enthousiast ontvangen door de 2 dames die ons die middag zouden begeleiden. We voelden ons super welkom en hadden zin om te gaan starten. Na kort gekletst te hebben, kropen we in de huid van de kleinzoon van opa en oma, om op te zoek te gaan naar ons vermiste zusje.. Waar zou ze toch zijn? Vanaf het begin zat de flow er lekker in en dat bleef eigenlijk de hele tijd zo. Ik heb echt veel plezier gehad tijdens het spelen van deze kamer en genoten van de leuke puzzels en de opbouw van de kamer. De kamer heeft me verrast qua grootte. Qua afwerking en aankleding zag het er prima uit. Het thema is goed uitgewerkt en de sfeer van het huis van opa en oma is goed neergezet. De verhaallijn ontpopt zich door het spelen van de kamer heen en is goed te volgen. Niet te ingewikkeld, wel een beetje bizar ;-). We hadden geen besef van tijd in de kamer en het maakte ons ook niet zo veel uit hoe lang we er over hadden gedaan, puur omdat we het zo leuk hadden gehad. Bleek dat we nog 18 minuten over hadden. Voor ons was de flow in de kamer echt top! We maakten nog een leuke foto met schattige slaapmutsjes als herinnering en namen daarna even pauze, voordat we doorgingen naar de volgende kamer.

We speelden uiteindelijk hier alle 3 de kamers in een beetje een gekke volgorde. We eindigden met The Hangover en ik zou als tip geven om daar mee te starten. Persoonlijk zou ik daarna Senses als 2e spelen en als 3e The Sleepover.


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes  42:28 min


 • Flow
 • Goede begeleiding
 • Fijne opbouw van de kamer/ verhaallijn

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Posted on: 2022 august 02

Echt even weg

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan Senses als 3e aan de beurt was. Parkeren kan super makkelijk in de straten rondom het pand. Nadat we The Sleepover hadden gespeeld (en daar super enthousiast over waren), namen we even wat te drinken voordat we verder gingen. Senses zou iets heel anders zijn dan The Sleepover, werd ons verteld. Geen cijfersloten die je moet openen of sleutels die je moet zoeken, maar alles gaat automatisch. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik er van kon verwachten. De reviews hier gaven ook niet echt een duidelijk beeld en daarom is het soms goed om iets maar zelf te gaan ervaren en beleven. De start van de kamer bracht je gelijk goed het verhaal en de beleving in. De opbouw van de kamer zit goed in elkaar en het is duidelijk wat je allemaal nog moet doen, om de behandeling die je ondergaat te voltooien. De kamer daagt je uit om samen te werken en ik vond dat erg leuk aan de kamer. Je bent als team bezig om alle opdrachten goed te doen en je hebt elkaar echt nodig. Ook in deze kamer heb je totaal geen besef van tijd of voel je tijdsdruk. Ze zijn er goed in geslaagd om je even te laten ontprikkelen van alle drukte om je heen. Ik had achteraf wel het gevoel dat ik een escape room had gespeeld, door alle opdrachten die je moet doen. Weliswaar wat anders dan je gewend bent, maar daardoor juist heel leuk! We sloten weer af met het maken van een foto in de outfits die je aan moest trekken :-)

We speelden uiteindelijk hier alle 3 de kamers in een beetje een gekke volgorde. We eindigden met The Hangover en ik zou als tip geven om daar mee te starten. Persoonlijk zou ik daarna Senses als 2e spelen en als 3e The Sleepover.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes  66:25 min


 • Opdrachten/puzzels
 • Duidelijke opbouw
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Verrassend leuk

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan we The Hangover uiteindelijk als 4e erbij hebben gespeeld. Parkeren kan super makkelijk in de straten rondom het pand. Nadat we met veel plezier The Sleepover en Senses hadden gespeeld, vroegen we of we dan toch ook niet The Hangover nog erbij konden doen. Nu we er toch waren.. :-) Dat was geen probleem voor de 2 dames die ons begeleidden en na een korte pauze (zij moesten de kamer nog even klaarzetten en wij zaten wat te drinken), gingen we van start. We hadden ons niet echt ingelezen, maar het verhaal was niet al te ingewikkeld. We zouden onszelf terug vinden in een cel en moesten er achter gaan komen wat er die avond ervoor gebeurd was.. The Hangover is een klassieke escape room vol met sloten, daar word ik altijd blij van. In het begin gingen we wat stroef (de vermoeidheid speelde op?), maar na een tijdje kwamen we in een flow en lukte het ons uiteindelijk om onze onschuld te bewijzen. Verwacht in deze kamer geen special effects, maar boek deze om een uur puzzel plezier te beleven. Ook hier sloten we weer af met het maken van een foto en mochten we onze naam en tijd op de muur schrijven :-)

We speelden uiteindelijk hier alle 3 de kamers in een beetje een gekke volgorde. We eindigden met The Hangover en ik zou als tip geven om daar mee te starten. Persoonlijk zou ik daarna Senses als 2e spelen en als 3e The Sleepover.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes  54:33 min


 • Goede begeleiding
 • Oldschool puzzelen

 

Toffe aankleding, jammer van de flow

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan Groenlo als eerst aan de beurt was. We konden makkelijk in de buurt parkeren en in de blauwe schijf zone red je het prima. De groepen volgen elkaar snel, dus echt lang blijven plakken kan niet op een drukke dag. Ik had hele hoge verwachtingen van deze kamer, gezien de reviews hier op escapetalk. Onze host ontving ons vriendelijk en nadat de vorige groep was vertrokken, mochten wij mee naar boven om daar nog even gebruik te kunnen maken van het toilet.
Het begin van de kamer had ik graag net wat anders gezien. Het zou toffer zijn als daar gelijk je avontuur begint, zonder dat de host er nog bij staat. Ik vond de aankleding van de kamer echt super tof gedaan. Super mooi afgewerkt en helemaal passend in het thema. Jammer genoeg zat er bij ons vanaf het begin al geen flow in de kamer. We hebben super lang gedaan over het eerste stuk, waar je met 5 elkaar best in de weg loopt. Wat ik zelf jammer vond, is dat niet alle puzzels passend zijn in het thema. Bij een aantal puzzels had ik het gevoel van: wat ben ik nu eigenlijk aan het doen en hoe past dit in de verhaallijn? Terwijl dit thema super tof is en je daar hele leuke dingen mee kan doen. We hebben de kamer ook niet gehaald en dat voelden we zelf al aankomen. Jammer genoeg was er geen ruimte om de laatste puzzels op te lossen, maar gelukkig heeft de host wel laten zien wat we nog moesten doen. Ik zou deze kamer denk ik met niet meer dan 4 personen komen spelen. Wij liepen met 5 elkaar in de weg. In het middenstuk kan 5 personen wel handig zijn, maar tegen het einde aan stond de helft niks te doen. Qua aankleding en decoratie is dit een prachtige kamer, maar voor ons zat de flow er niet in. Op zo'n moment is het echt balen dat je een kamer eigenlijk maar 1x kan spelen..


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 5 persons

Team: Besseges

Escaped: No


 • Aankleding en afwerking
 • Flow ontbrak

 

The Boat Trip

Escape World Zandvoort
Posted on: 2022 july 30

Storm op zee

Een paar jaar geleden speelden we hier met 4 the gold mine. Dat was de eerste keer dat we waren ontsnapt binnen de tijd met ons team en een terugkeer stond al die tijd nog op onze wensen lijst. Na het opnemen van de aflevering over verborgen parels van de podcast beyond the game konden we dit niet langer uitstellen. Zo reden we met zijn 2tjes richting Zandvoort om Jacob te gaan helpen. De kamer is perfect om te spelen met zijn 2en. Niet alleen door de prijs die je betaald, maar ook door de grootte van de kamer en het aantal puzzels. Maar eerst even terug naar ons bezoek. Parkeren kon vrij makkelijk in de straat achter de escape room. We boften dat het niet zo druk was. We werden vriendelijk ontvangen door de host en na een korte uitleg en plas pauze, was het aan ons om Jacob te gaan helpen. De host gaf aan dat deze kamer makkelijker is dan the goldmine. We waren een beetje bang dat we heel snel buiten zouden staan, maar gelukkig was dat niet zo. Voor ons was de kamer uitdagend genoeg. Wellicht doordat we zelf niet altijd even oplettend waren en we het heerlijk vinden om in alle rust te puzzelen 🙈 Ik vond sommige dingen wat onduidelijk en zonder hint waren we daar niet uitgekomen denk ik. Het was fijn dat de host daarin oplettend was en er voor zorgde dat het niet tot frustratie zorgde. De kamer bevat een combi van sloten en automatische puzzels, precies wat wij leuk vinden. De opdracht was duidelijk en hebben we uiteindelijk succesvol kunnen voltooien. De kamer ziet er prima uit. Het thema is leuk uitgewerkt en de puzzels zijn in thema. Het is een combi van veel zoekwerk met denkpuzzels. Als je ervaren bent, zou ik deze kamer met zijn 2en spelen. Daar leent hij zich perfect voor! Achteraf maakten we nog een leuke foto in thema. Altijd leuk als herinnering 😄


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  53:03 min


 • Perfect voor 2
 • Prijs
 • Thema
 • Leuke puzzels

  De Milde Dictator

The Asylum

Keys & Clues
Posted on: 2022 july 21

Ik ben blij dat ik uit het 'gesticht' ben ontsnapt..

The asylum zag er best een beetje creepy uit toen we de kamer boekten en het was ook best een beetje creepy.. We konden makkelijk dichtbij parkeren in een parkeergarage en werden vriendelijk ontvangen. We waren wat vroeg, maar de kamer stond al klaar, dus konden we vrij snel beginnen. De nodige informatie werd vooraf nog gedeeld, zonder dat dit al te uitgebreid was. De opdracht was duidelijk: neem het bewijsmateriaal mee naar buiten! En daar gingen we.. we daalden de trap af en vonden de ingang. Ik vond het begin erg leuk gedaan! Soms loop je tijdens het spelen in het begin al vast of duurt het ff voordat je er in komt, maar dat was hier zeker niet het geval! Ik vond de ene puzzel leuker/origineler/meer passend in het verhaal dan de ander, maar alles bij elkaar heb ik erg genoten van de puzzels. De afwerking in de kamer kan wel wat beter. Zo zie je sommige kabels nog lopen bijvoorbeeld. Verder is de locatie wel heel tof en passend bij het verhaal.. Het zorgt voor een lekkere creepy sfeer. We hebben veel zelf op kunnen lossen en hadden soms een duwtje in de goede richting nodig. Ik vond dat de host ons daarin goed heeft aangevoeld en ons zo veel mogelijk en zo lang mogelijk zelf heet laten proberen, zonder dat het frustrerend werd. We wisten uiteindelijk het bewijsmateriaal te verzamelen waardoor we gelukkig deze creepy plek konden verlaten ;-). Al met al een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes  58:06 min


 • Vriendelijke begeleiding/ontvangst
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Afwerking

 

De Illusionist

De Kraakfabriek
Posted on: 2022 july 21

Niets is wat het lijkt

Als 2e tijdens onze escape dag stond een bezoek aan de illusionist op de planning. In de mail stond duidelijk de looproute aangegeven naar de ingang van de escape room, dus die was makkelijk te vinden. Parkeren kan ook prima in de buurt in een parkeergarage. We werden ontvangen door onze host, op zich prima, maar ik miste iets aan enthousiasme. Ik had super veel zin om deze kamer te spelen, want ik ben echt dol op dit soort thema's! Ik vond het begin een beetje vaag, jammer. Dat zou denk ik anders kunnen, waardoor je meer in de escape room komt. Wat ik ook jammer vond, is dat er een aantal keer fragmenten werden afgespeeld, terwijl de tijd doortikte. Het voelt vervelend als je tijdsdruk hebt, dat je dan de tijd ziet wegtikken, terwijl je op dat moment niks kan doen dan wachten. De hoofdpuzzel in de kamer vond ik erg leuk! Leuk om zo toe te werken richting het einde, hierdoor zat er een duidelijke rode draad in de kamer. In het begin was ik vooral overweldigd door alles wat in de kamer te zien is en duurde het even totdat we verbanden konden leggen. Niets is wat het lijkt tenslotte.. ;-) Er was 1 puzzel die voor ons gevoel niet lekker werkte en toen we dit achteraf navroegen, leek het alsof onze host niet had mee gekregen dat dit voor frustratie bij ons zorgde. Er leek niet echt ruimte om nog vragen te stellen. We gingen dan ook weg met een beetje een dubbel gevoel. De puzzels in de kamer waren leuk, uitdagend en het zag er allemaal mooi en netjes uit. Ook vonden we het top dat we een paar minuutjes extra kregen, waardoor we de kamer konden uitspelen, maar er waren ook een paar puntjes die we dus als minder hebben ervaren.

De kamer is vrij lineair en het leukste is denk ik om deze met 2 tot 4 personen te spelen. Met meer zou ik niet aanraden, dan sta je vaak niks te doen. Een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes


 • 'Hoofd' puzzel
 • Mochten de kamer uitspelen
 • Aankleding/afwerking
 • Uitdagend
 • Puzzel die niet leek te werken?

 

Mag ik nog een keer?

Als laatste tijdens onze escapedag brachten we een bezoek aan de Gouden Kooi. Wat had ik hier lang naar uit gekeken!! We hadden er super veel zin in en waren heel benieuwd. Vooraf hebben we in de buurt gegeten, dat kan heel goed hier. Ook parkeren kan makkelijk in een parkeergarage in de buurt. We waren ook hier iets te vroeg, maar mochten alvast plaatsnemen in de mooie ontvangstruimte. We hadden een hele leuke, vriendelijke host die er voor zorgde dat we ons welkom voelden. Ze nam ons op een goede manier mee het verhaal in, want ze wist onze aandacht goed te trekken. En toen mochten we eindelijk beginnen.. op zoek naar het geheim van Sint Rumoldus. Ik vond het begin leuk gedaan. Zo kom je nog meer het verhaal in. Over de aankleding en de afwerking van de ruimtes kan ik vrij kort zijn: dat ziet er gewoon goed uit. Je ziet dat hier mensen met passie hebben gebouwd en ook ondanks dat deze kamer al even meedraait, zie je dat er niet van af. Ik heb echt genoten van deze ontdekkingstocht om achter het geheim te komen. De ruimtes wisten me te verassen en zorgden er voor dat ik als een tevreden escaper rond kon lopen. Er zijn veel puzzels om te doen. De ene wat makkelijker dan de ander en ze zijn niet allemaal meer even origineel. Daaraan zie je dat deze kamer al wat langer meedraait. Dit deed niks af aan de beleving trouwens. We hebben lange tijd gespeeld zonder hints, maar toch liepen we op een gegeven moment vast. We waren even kwijt wat we nog moesten doen en het was fijn dat we toen pas een hint kregen om weer terug in de flow te komen. Tot die tijd hebben we genoeg ruimte gekregen om alles zelf te ontdekken en op te lossen. Hints kregen we dus zeker niet te snel. Ik vond het een groot feest om deze kamer te spelen en heb er onwijs van genoten! Wat mij betreft een kamer die elke liefhebber moet spelen :-)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Besseges

Escaped: Yes  62:11 min


 • Goede begeleiding
 • Vriendelijk ontvangst
 • Goede spelflow
 • Aankleding/afwerking
 • De passie waar mee gebouwd is, dat zie je!!

 

Crazy Farmer

Escape Room Wageningen
Posted on: 2022 july 20

Op de boerderie

We waren op zoek naar een betaalbare kamer voor 2 personen en zo kwamen we uit bij The crazy farmer, ook omdat deze al een keer was aangeraden tijdens een bezoek aan een andere escape room. In principe speel je deze kamer vanaf 3 personen, maar met 2 is gelukkig ook mogelijk. Parkeren kan gratis voor de deur en de ingang staat ook duidelijk aangegeven. In de ontvangstruimte weet je van te voren al dat het kan dat je niet direct wordt welkom geheten, dus dat was prima. Na een paar minuten kwam onze host ons welkom heten en ging ze de laatste dingen klaar zetten. Na een kort praatje vooraf konden we beginnen. We hadden er zin in! Gelukkig bleef mijn enthousiasme, want ik vond de kamer erg leuk om te spelen! Het thema van de kamer is origineel en ik vond het leuk uitgewerkt. Qua aankleding en decoratie passend bij het thema. We hebben heerlijk (bijna) een uurtje gepuzzeld en daarvan genoten. Sommige puzzels waren we al vaker tegenkomen, maar dat stoorde niet. De hints die we kregen, kwamen niet te snel, waardoor we voor ons gevoel zo veel mogelijk zelf hebben kunnen puzzelen. Met een grote glimlach op mijn gezicht verliet ik uiteindelijk de kamer. We maakten nog een foto als herinnering en gingen daarna vrij snel door, op naar de volgende escape room.

Verwacht hier geen mind blowing effecten of puzzels, maar ga hier heen om een uurtje te genieten van leuke puzzels en een origineel thema in een nette afgewerkte kamer. Voor ervaren escapers zouden we aanraden om met niet meer dan 3 te komen! Wil je iemand kennis laten maken met escape rooms? Dan is dit zeker een geschikte kamer daar voor!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  53:15 min


 • Puzzels
 • Geschikt voor 2 personen
 • Origineel thema

 

De Nachttrein

Escape Room Gelderland
Posted on: 2022 july 20

Uitdagend ritje!

Op aanraden van andere escapers is deze kamer op mijn wish-list beland en zo gingen we met zijn 2en richting Bemmel. Parkeren kan hier makkelijk en gratis vlakbij de ingang van het pand. We werden ontvangen door de eigenaar en konden vrij direct beginnen met spelen. Hij vertelde dat het met zijn 2en een flinke uitdaging zou worden en dat we 15 minuten extra puzzeltijd kregen. Super fijn, zodat het ook met zijn 2en wel haalbaar zou kunnen zijn. De start van de escape room, tja je vind het leuk of niet. Wij hebben het gelukkig als leuk ervaren en vonden het niet storend. We hadden genoeg tijd om elkaar uiteindelijk bij te praten, zodat we wisten wat er al was gedaan. We hebben lange tijd door kunnen puzzelen totdat we vastliepen en daar zakte het een beetje in. Gelukkig kregen we toen een aantal hints, waardoor we weer terug in de flow kwamen. Met nog een paar minuten op de klok, begon ik een beetje te stressen, want ik wilde de kamer wel heel graag halen binnen de tijd. Ik had alleen niet door dat we die 15 min extra nog niet hadden gehad en uiteindelijk wisten we met een paar minuten over toch te escapen :-). Als eerste duo binnen de 75 min. vertelde de eigenaar, dus dat zorgde wel voor een trots gevoel!
Ik vond het super leuk om deze kamer met zijn 2en te spelen, omdat er HEEL veel puzzels zijn en je hierdoor eigenlijk alles wel mee krijgt. Als je met meer personen gaat spelen, dan is de kans groot dat je delen van puzzels mist. Met zijn 3en is het denk ik ook nog heel leuk om te spelen als je ervaren bent. Ik ben verrast door de hoeveelheid puzzels en de grootte van de escape room. De afwerking in de kamer vond ik hier en daar wat minder, maar deed niet onder aan het spelplezier.


8

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  02:44 min


 • Leuke uitdaging met zijn 2en
 • Heel veel puzzels
 • Afwerking

 

The Expedition

Avonturium
Posted on: 2022 june 28

Een geslaagde expeditie!

We hadden deze kamer al even op onze wish-list staan, maar vanwege de reisafstand elke keer vooruitgeschoven. Afgelopen zondag toch maar in de auto gestapt en beide kamers geboekt, want als we dan toch een stuk moeten rijden.. :-) We waren wat te vroeg, maar konden plaatsnemen in de gezellige ontvangstruimte. We speelden eerst The expedition en daarna The gold of lutine. Achteraf gezien hadden we ze liever in omgedraaide volgorde gespeeld. Dus mocht je beide kamers boeken, zouden we dat wel aanraden.

The expedition begint met een leuk filmpje om in het verhaal te komen en daarna start het avontuur op een originele manier. We vonden de flow in de kamer echt top! Meerdere keren zeiden we tegen elkaar: ''het is echt leuk he!'' De puzzels zijn niet zomaar random, maar passen in het thema en leuk om op te lossen. Soms hadden we net even een duwtje nog in de goede richting nodig om een puzzel goed op te lossen. We wisten wel wat we moesten doen, alleen niet hoe. De manier van hints geven vond ik passend in het thema. Het zaklampje dat je mee krijgt, zou ik eerder vervangen voor een lamp in thema, dat zou meer passend zijn. De aankleding van de kamer is goed verzorgd en zet een juiste sfeer neer. Doordat we met zijn tweeën speelden, hebben we allebei alles van de kamer mee gekregen. Ik zou niet met heel veel meer mensen deze kamer spelen. Zeker als je ervaren bent, is met zijn tweeën denk ik het leukste! Nadat we onze missie hadden voltooid, was er nog ruimte om onduidelijkheden na te vragen en maakten we een foto. Op naar de volgende kamer :-)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  50:29 min


 • Hele leuke/originele puzzels
 • Goed te doen met
 • Op de juiste momenten hints
 • Thematiek van de kamer

 

The Gold Of Lutine

Avonturium
Posted on: 2022 june 28

Het goud zoeken was nog best een uitdaging.. :-)

De andere kamer op deze locatie stond al een tijdje op onze wish-list. Dus toen we besloten om de reis naar Egmond te gaan maakten, boekten we deze kamer er bij :-) We speelden eerst The expedition en daarna deze. Achteraf gezien hadden we dat liever andersom gedaan. Dus mocht je beide kamers gaan spelen, zouden we aanraden om eerst deze te spelen en daarna The expedition.

Nadat we super enthousiast uit The expedition kwamen, moesten we even wachten tot we door konden. Een andere groep zat namelijk nog in de kamer. In de ontvangstruimte was het best stil en daardoor konden we mee luisteren met de andere groep die nog in de escape room zaten. Het zou fijn zijn als er dan een muziekje aan zou staan in de ontvangstruimte, zodat er wat omgevingsgeluiden zijn en je niet te veel hoort van de escape room. Toen de groep eruit kwam, werd wel aan ze gevraagd niks te vertellen wat wij konden horen, dus dat was wel fijn. Ook deze kamer begint weer met een filmpje om in het verhaal te komen. We moesten even schakelen, want de puzzels in deze kamer waren weer heel anders dan die in The expedition. Leuk om te zien met hoeveel creativiteit beide kamers gemaakt zijn. Zeker een pluspunt! Er was één puzzel die overlap had met de andere kamer. Op zich niet heel storend, maar het verrassingseffect was wel weg voor ons. De host heeft ons goed begeleid. Ze heeft ons veel zelf laten ontdekken en wachtte precies lang genoeg met het geven van hints. Voor ons gevoel hebben we bijna alle puzzels uiteindelijk zelf opgelost en dat blijft toch het leukste aan escapen. De puzzels die je tegenkomt zijn passend in het thema, niet allemaal even origineel, maar wel heel leuk om op te lossen :-). Met een klein beetje extra tijd wisten we het goud te vinden. Super fijn dat we die extra tijd kregen, waardoor we de hele ervaring hebben mee gekregen. Ook hier was er achteraf nog ruimte om onduidelijkheden te verhelderen, maar dat was niet nodig. We maakten weer een foto en konden daarna met een tevreden gevoel beginnen aan onze terugreis!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels in thema
 • Goede begeleiding

 

Niet mijn kamer

We hadden zin om een keer ern kamer te spelen met een wat origineler thema, dus zo kwamen we uit in Haarlem. Wat ook meespeelde, is dat je hier voor 2 personen een prima prijs betaald. Parkeren kan in een parkeergarage dichtbij. Maps stuurde ons vanaf daar helaas niet helemaal goed, waardoor het vinden van de ingang al een hele puzzel op zich was. We werden vriendelijk ontvangen, maar ik miste wel net dat extra enthousiasme. Nog even naar de wc en er werd gevraagd of dit onze eerste escape room was. Deze kamer is namelijk de moeilijkste die ze hebben. Nu houden wij wel van een uitdaging, dus gingen we er voor. Wel netjes dat dit nog even nagevraagd werd vooraf.

De kamer begint leuk, maar al snel was ik wat geïrriteerd. Door de harde muziek konden we elkaar lastig verstaan en doordat ik niet doorhad hoe het hint systeem werkte, raakte ik nog geïrriteerder. Misschien ben ik wel de enige die er tegenaan liep, maar het had geholpen als ik vooraf had geweten hoe we hulp zouden krijgen. Voor mijn gevoel kregen we veel hints, waarvan de meeste "standaard" hints waren. Soms bracht het alleen maar meer verwarring. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar persoonlijke hints of in ieder geval hints die goed aansluiten op waar je op dat punt bent. Ik vond de puzzels in de kamer leuk, origineel en passend in het thema! Aan de puzzels lag het ook niet dat deze kamer mij niet zo lag. De kamer ziet er ook prima uit en het thema is leuk uitgewerkt. Het was meer dat de flow ontbrak, de hints niet helemaal aansloten en het begin storend was. Met nog 1 minuut extra hadden we de kamer kunnen halen, maar helaas laat het systeem het niet toe om door te spelen. Jammer!

Voor ons was dit met 2 personen het net niet. Door onze ervaring zou ik aanraden om met 3 te komen, maar dat is echt puur gebaseerd op onze ervaring!


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: No


 • Thema
 • Puzzels
 • Uitdagend
 • Hint systeem
 • Harde muziek in het begin

  Drs-jlc

Mindcrime

Backspace Escape Rooms
Posted on: 2022 june 12

Leuke puzzels, maar..

Tijdens ons dagje Amsterdam was dit de 3e en laatste kamer die we gingen spelen. We waren een half uur te vroeg op locatie, maar dat was geen probleem. We mochten plaatsnemen en na even te hebben gewacht, konden we al starten, super fijn! Het voelde helaas voor ons wat ongemakkelijk aan hoe we werden ontvangen. Het was nogal kort en niet zo enthousiast.

We hadden even nodig om in de kamer te komen en om door te hebben wat de bedoeling was. Zo doorliepen we eigenlijk de hele kamer. We gingen van een geluksmomentje naar een moment van vastlopen en daardoor kwamen we niet in een lekkere flow. De meeste puzzels zijn los van elkaar leuk bedacht en leuk om op te lossen, dus daar lag het niet aan! Wij kwamen er niet helemaal lekker in en merkten dat de hint die we kregen op het moment dat we vastliepen, niet aansloot op waar we op dat moment waren. Dat zorgde voor frustratie en dat is jammer. We kwamen uiteindelijk de kamer uit met een beetje een gemengd gevoel. We vonden de puzzels zeker leuk en er zaten ook hele leuke elementen in de kamer, maar soms ligt een kamer je gewoon wat minder en dat was voor mijn gevoel hier het geval.

We liepen terug naar de ontvangstruimte waar onze host heel kort nog even benoemde dat we het goed hadden gedaan, om vervolgens weer achter de computer te kruipen. Jammer dat er niet echt meer de ruimte was om na te praten over de kamer.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 5.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Service

 

Leuke, technische kamer met een fijne game flow

We begonnen de dag met Arcade Invasion. Daarna stonden er nog 2 escape rooms op de planning. Parkeren kan makkelijk voor de deur, maar mennn wat is het parkeren duur! Mocht je hier gaan escapen, zoek dan even een parkeergarage in de buurt met een wat beter tarief. We werden vriendelijk ontvangen door de host. Ze deed onwijs haar best om zo goed mogelijk ons te begeleiden in het Nederlands, heel fijn :-). We kletsen wat vooraf, maar niet te lang, want we wilden heel graag gaan starten. We waren namelijk zeer benieuwd naar deze escape room!

De kamer: Wat ik in sommige reviews lees, is dat de techniek niet helemaal lekker werkte. Wij hebben daar gelukkig bijna geen last van gehad. Er was 1 puzzel die het niet goed deed, maar daar zijn we gelukkig niet veel tijd op verloren. Meestal ligt zo'n technische kamer ons team niet zo, maar we doorliepen hier alle puzzels best lekker! De flow was daardoor voor ons heel goed en dat zorgde voor veel escape plezier. We hadden vooraf met de host afgesproken dat ze ons een vraagteken zou sturen voordat ze een hint zou sturen. Dat werkte voor ons heel prettig en zo hebben we bijna alles zelf op kunnen lossen. Dit zorgde er ook wel voor dat we het best spannend hebben gemaakt, want we hadden nog maar 11 seconden over! Ik vind de puzzels die we tegenkwamen origineel en goed passend in het thema van de kamer. Heel leuk om eens op een andere manier bezig te zijn met het oplossen van 'puzzels'.

Na onze escape maakten we nog een teamfoto en namen we even pauze, voordat we hier 'wake up' zouden gaan spelen. Onze ervaring met arcade invasion qua techniek is gelukkig positief! En ik vind het zeker een kamer die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-)


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  59:49 min


 • Goede begeleiding
 • Originele en leuke puzzels
 • Thema
 • Parken is duur!!

  De Milde Dictator

WakeUp!

Questomatica escape room
Posted on: 2022 june 12

Leuke en originele puzzelkamer!

Als 2e speelden we deze kamer tijdens ons dagje Amsterdam. Na een leuke ervaring te hebben gehad met arcade invasion, was het tijd om Matilda wakker te gaan maken. Zoals ik in mijn andere review al schreef, werden we vriendelijk ontvangen door de host. Ze deed onwijs haar best om ons in goed Nederlands te begeleiden en dat was heel fijn :-). Na een korte pauze konden we starten. Onze host begeleidde op dat moment 2 groepjes. We hebben daar geen hinder van ondervonden, terwijl dat vaak wel zo is. Gelukkig was dat voor ons nu niet zo!

De kamer: De opdracht was helder: we moesten Matilda weer wakker schudden uit haar droom. We moesten even 'in de kamer' komen, want deze kamer is qua puzzels heel anders dan arcade invasion. Ik vond ook hier weer de puzzels heel leuk gevonden en origineel. Voor 4 personen is er genoeg te doen en je staat niet stil. We hadden met de host weer afgesproken dat ze ons eerst een vraagteken zou sturen, voordat ze ons een hint zou geven. Ook hier werkte dat voor ons weer prettig en hebben we eerst de ruimte gekregen om zelf na te denken, voordat we een hint kregen. We doorliepen deze kamer goed en liepen bijna niet vast. Uiteindelijk is het ons gelukt om Matilda wakker te schudden... En onzelf ook... :-)

Ik denk dat ik deze kamer net wat leuker vond dan arcade invasion, maar dat is natuurlijk persoonlijk! De puzzels in deze kamer vond ik net wat leuker. Ook omdat je hier wat meer bezig bent met zoeken. Wil je 1 van de kamers spelen? Dan zou ik ze gelijk allebei doen, als je er toch bent.. :-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  49:50 min


 • Leuke puzzels
 • Fijne gameflow
 • Goede begeleiding
 • Parkeren is duur!!

  De Milde Dictator

Oldschool puzzelen op een authentieke locatie!

De laatste tijd zijn we veel op zoek naar escape rooms die leuk zijn om met 2 personen te spelen en speuren we dus escape talk af naar leuke aanraders. Zo kwamen we ook op deze locatie terecht en afgelopen zaterdag brachten we een bezoek aan de gevangen poort. Vanaf de buitenkant ziet de locatie er heel tof uit. Wat een gave plek om een escape room te hebben! We werden ontvangen door de (nieuwe) eigenaar die heel enthousiast was en het leuk vond om ons te ontvangen :-). Na een korte introductie over de geschiedenis van de gevangenpoort, daalden we via een wenteltrap af naar de vergeten cel.

De sfeer die de locatie uitademt, is doorgetrokken in de escape room. Er is hierdoor super goed gebruik gemaakt van de locatie en de geschiedenis er van. De puzzels zijn lekker 'back to basic' en ik vind het heerlijk om op die manier te gaan puzzelen. Het past natuurlijk ook perfect hier, veel geautomatiseerde puzzels zouden hier niet passend zijn. Voor ervaren escapers zouden we aanraden om lekker met zijn tweetjes te komen, dan krijg je er een uur puzzel plezier voor terug.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  51:35 min


 • Enthousiaste eigenaar
 • Authentieke locatie
 • Toffe puzzels
 • Leuk om met 2 te spelen

  Escape the Gate

The Attic

Team Trapped
Posted on: 2022 june 01

Een flinke uitdaging met 2

Op 1 dag speelden we beide kamers op deze locatie. We begonnen met The attic, omdat we hadden gezien en gelezen dat dit een moeilijkere escape room is. Na een kort, maar vriendelijk ontvangst mochten we beginnen. De kamer start met een filmpje wat er goed uit ziet en daardoor wat toevoegt aan de beleving. De kamer zelf ziet er ook goed uit. De puzzels zijn veel origineel en heel creatief bedacht. Dat is eigenlijk wat ik bij beide kamers wel terug vond komen. Hoe je zo veel puzzels zo goed kan verstoppen in 1 kamer, echt heel leuk! Af en toe daardoor wel heel lastig, omdat we maar met zijn tweeën waren. Ik vond 1 puzzel niet zo logisch en dat vond ik wel jammer. Daardoor liepen we een beetje vast. Achteraf is de puzzel uitgelegd, maar ook dat zorgde nog niet voor een tevreden gevoel. Wat ook jammer was, is dat we extra tijd kregen, maar uiteindelijk nét niet genoeg tijd om de kamer zelf helemaal uit te spelen. Dit zorgde voor een teleurstellend gevoel. We hadden heel graag nog 5 minuutjes extra gehad of net wat meer hints. Desondanks hebben we wel genoten van deze kamer. Zoals wij het ervaren hebben, zou ik wel met minimaal 3 mensen de kamer gaan spelen. En speel dan sowieso beide kamers op deze locatie, want dat is zeker de moeite waard :-).


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: No


 • De puzzels!!
 • Aankleding/thematisering van de kamer

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Posted on: 2022 june 01

Weer zo'n heerlijke puzzel kamer

Nadat we 'The attic' hadden gespeeld, konden we na een korte break starten. De grootste beproeving hadden we er al op zitten voor ons gevoel, dus we hadden vooral zin om weer te gaan escapen! Ook deze kamer start met een goed filmpje om in het verhaal te komen. De opdracht is duidelijk en we konden starten. We merkten al snel dat ook hier de puzzels creatief en goed verstopt zitten in de kamer, heerlijk :-) Zo fijn om verrast te kunnen worden daardoor! We zaten in een lekkere flow en waren allebei druk bezig. Deze kamer is zeker geschikt om met 2 personen te spelen en dat is altijd leuk om te merken. De kamer ziet er daarnaast ook goed uit. Met een paar duwtjes in de goede richting wisten we succesvol te ontsnappen en achter het geheim te komen van deze kamer.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  49:20 min


 • De puzzels!!
 • Goed te spelen met 2 personen

 

BUS 13

Escaperoom Geldrop
Posted on: 2022 may 30

Verrassend leuk!

Zoals wel vaker, wilden we last minute nog een escape room spelen. Even een telefoontje en we konden diezelfde dag nog terecht, top! We speelden een paar jaar geleden in deze samenstelling ook een escape room waarin een bus centraal stond. Voor ons voelde dit als een soort herkansing en revanche op de mislukte ontspanning van toen ;-). Bus13 stond al op ons te wachten en wij hadden veel zin in deze uitdaging! Dit keer draaide het niet uit op een mislukking, maar zijn we succesvol ontsnapt. De escape room (naja, de bus) bevat heel veel puzzels! We zijn verrast door de hoeveelheid puzzels die je in een bus kan verstoppen en hebben genoten van de fijne gameflow. De hints kwamen precies op het goede moment en hielpen ons verder. Ze gaven ons net een duwtje de goede kant op, zonder dat ze te direct waren beschreven. Daarin heeft de host ons goed aangevoeld en goed begeleid :-) Door de hoeveelheid puzzels moet je wel flink doorwerken, dus ik zou de kamer met minimaal 3 personen gaan spelen.

We hebben veel plezier gehad, genoten van de geluksmomentjes na het oplossen van de puzzels en we zijn blij dat we succesvol revanche hebben kunnen nemen op ons vorige escape bus avontuur. Zeker een aanrader als je een uurtje puzzelplezier wilt. We zijn benieuwd naar de andere kamers op deze locatie, dus als we weer een keer in de buurt zijn, komen we zeker langs :-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • (Heel veel) leuke puzzels
 • Fijne game flow
 • Prijs

 

Leuk puzzeluurtje

Forbidden Floor stond al lange tijd op mijn wish list en afgelopen week waren we eindelijk een keer in de buurt. De escape room bevindt zich op een toffe locatie boven het café. De muffigheid komt je tegemoet als je de trap oploopt naar boven. De manier waarop we werden voorbereid op onze opdracht, heeft niet echt mijn voorkeur, maar dat is persoonlijk. Gelukkig konden we daarna vrij snel starten en op onderzoek uit naar wat deze 'forbidden floor' allemaal te verbergen heeft. Dit heeft ons zeker verrast. Vooraf hadden we ons een voorstelling gemaakt van wat we zouden moeten doen en we vonden het leuk dat dit toch even anders was dan we hadden bedacht :-). De kamer is redelijk lineair en daardoor super leuk om met zijn tweetjes te spelen. Ook de hoeveelheid puzzels sluiten daar goed op aan. Het hint systeem is passend bij het geheel, maar zorgde er bij ons voor dat we af en toe een beetje in de war raakten. Als we vastliepen, hadden we niet het gevoel dat we na een hint genoeg geholpen werden om verder te gaan. Maar uiteindelijk zijn we ontsnapt met nog 9 minuten op de klok, dus waren hele concrete hints denk ik ook niet nodig.

Kortom, we hebben er weer een leuke escape ervaring bij. Zeker een aanrader om met zijn tweetjes te spelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in May 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  51:12 min


 • Goed te doen met 2 personen
 • Puzzels
 • Verrassend naarmate je meer van 't verhaal ontdekt

 

Huisnummer 20

Huisnummer 20
Posted on: 2022 june 01

Echt old-school

Huisnummer 20, een escape room die niet zo heel bekend is, maar dat maakt de mens natuurlijk nieuwsgierig, want wie weet.. is dit wel weer zo'n verborgen pareltje. We werden vriendelijk ontvangen in het woonhuis van de eigenaresse. Wat super tof dat deze mensen er voor gekozen hebben om een escape room te gaan bouwen, omdat ze ruimte over hadden in hun huis. Na een kort praatje vooraf, konden we gaan beginnen en betraden we de kamer van opa Hector. De kamer ziet er prima uit en straalt de juiste sfeer uit. Verwacht geen tot in de puntjes afgewerkte escape room, maar dat hoeft ook niet altijd om het leuk te kunnen hebben. De puzzels vond ik niet allemaal even leuk/logisch en dat zorgde er voor dat we niet helemaal in een lekkere flow kwamen. Op het einde kregen we vrij snel nog een hint en daarna hadden we 10 minuten over. Dat vond ik wel jammer, want we kregen op dat moment niet de tijd om het zelf te ontdekken, terwijl we die tijd wel hadden én ik het 1 van de leukste puzzels vond. De escape room gaf me een beetje een houtje-touwtje gevoel. Met wat aanpassingen en vernieuwingen zou dit al veel minder kunnen worden. Met een beetje een gemengd gevoel verliet ik deze escape room. Helaas geen verborgen pareltje ontdekt, maar wel een enthousiaste eigenaresse die met veel lef een kamer is gaan bouwen en ontwerpen. Daar heb ik alleen maar respect en bewondering voor!


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Eindpuzzel
 • Enthousiaste eigenaresse
 • Prijs/kwaliteit verhouding

 

Amenhotep

Keyhouse
Posted on: 2022 june 01

Leuke (familie) kamer!

Amenhotep, een kamer met een thema wat je gelukkig nog niet heel vaak tegenkomt. Daarnaast had ik Houdini al gespeeld in Nederland, dus dat maakte me nieuwsgierig naar deze kamer, die zou dan toch ook goed moeten zijn.. ;-) We werden vriendelijk ontvangen en kletsten met de eigenaar. Hij gaf aan dat Houdini een leukere kamer is om te spelen voor ervaren groepen en was benieuwd wat we van deze kamer zouden gaan vinden. Ons maakte het niet zo veel uit, als we maar lekker kunnen puzzelen. In het begin hadden we even wat moeite om op gang te komen, dus voor ons zat er best wat uitdaging in de kamer.. ;-) De kamer ziet er mooi uit en is goed afgewerkt. De puzzels zijn passend in het thema en leuk en (uiteindelijk) logisch om op te lossen. Ik snap wel dat dit voor gezinnen de ideale kamer is om te spelen. Maar ook voor beginnende escapers en ervaren escapers zou ik de kamer aanraden. Het ligt er maar net aan wat je verwachtingen zijn en wat je leuk vindt.. Door het spel heen zijn we goed geholpen als we even vast liepen, maar kregen we genoeg ruimte om zelf op ontdekking te gaan. Je moet goed samen werken en soms even wat verder/anders nadenken. Kortom, zeker een leuke en mooie escape room om te spelen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Thematisering + aankleding
 • Uitdagende en originele puzzels in thema

 

Voetbal

Escape 2300
Posted on: 2022 june 01

Jammer

Op deze locatie speelden we ook nog casino. We begonnen met de kamer met het voetbal thema, op aanraden van de eigenaar. Vanwege het thema van de kamer hadden we deze eerst niet zelf gekozen. Maar omdat we wat ervaring hebben, raadde de eigenaar aan om deze kamer te spelen, we waren benieuwd! We wisten al dat we geen mega hightech mooie, afgewerkte kamer zouden treffen, dus daar hadden we ons al op ingesteld. Ons doel was vooral om heel veel te puzzelen. Nou, en dat konden we. De kamer bevat VEEL puzzels namelijk! In het begin gingen we als een trein, zaten we in een lekkere flow en dat gaf ons een goed gevoel. Naarmate we verder door de kamer heen gingen, merkten we dat we op sommige punten vastliepen en logica misten. Met zijn 3tjes hadden we er een flinke kluif aan om uiteindelijk alle verbanden te kunnen leggen tussen de vele puzzels en cijfersloten. Jammer, want in het begin zaten we echt in een fijne flow! Mocht je voor een leuk bedrag op zoek zijn naar een escape room, dan zou ik eerder het casino aanraden op deze locatie. Daar zat voor mijn gevoel een betere flow in de kamer.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Veel puzzels
 • Prijs
 • Flow/logica
 • Hintsysteem geeft geen geluidje

 

Casino

Escape 2300
Posted on: 2022 june 01

Uurtje heerlijk old-school puzzelen

Deze kamer speelden we als 2e op deze locatie. Het casino-thema heeft meer onze interesse dan het voetbal-thema, dus we waren benieuwd. Op deze locatie ligt het casino verscholen in een kleine ruimte. De keuze was: of een grotere ontvangstruimte óf een extra escape room :-). Na een korte break konden we starten. De kamer bevat veel leuke puzzels om op te lossen. Met zijn drietjes waren we druk bezig. De kamer was gelukkig niet lineair, waardoor we niet veel hebben stil gestaan. We waren allemaal wel telkens bezig om de puzzels op te lossen. Al snel hadden we door waar we naar toe moesten gaan werken. Voor mijn gevoel zat er een logische flow in de kamer en dat maakte dat het puzzelplezier hoger lag dan bij de kamer met het voetbal-thema. Zeker een leuke aanrader om te spelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Prijs
 • Veel puzzelplezier
 • Flow

 

Viking Escape

Unlock Adventures
Posted on: 2022 may 13

Unieke escape room

Met een groepje van 4 vetrokken we richting Ede, om de kant van de Vikingen te spelen in deze escape room. Het concept is uniek en goed uitgewerkt. Wij speelden niet de battle variant, maar ik kan me voorstellen dat dit zorgt voor veel hysterie en fanatisme.. :-) We werden enthousiast ontvangen door de eigenaar en na even te hebben gekletst vooraf, mochten we starten.
De kamer heeft een mooi decor en ziet er qua afwerking goed uit. De muziek, het hint systeem en het gebruik van licht maken de beleving af. De puzzels in de kamer zijn uitdagend genoeg en leuk om op te lossen. We hebben onwijs genoten van het spelen van deze kamer en het was voor ons een plezier om opgesloten te zitten!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Uniek
 • LEUKE puzzels
 • Goede service
 • Goed afgewerkt

  Unlock Adventures

Serial killer

Locked Room
Posted on: 2022 april 23

Als je er toch bent.. ;-)

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, hadden we vooraf 2 kamers geboekt bij Locked. Eenmaal in Boedapest boekten we nog 2 kamers last minute erbij. Dit kan super makkelijk via de website en tot ongeveer 2 uur van te voren. De verleiding is dus groot als je even niks op het programma hebt staan.. :-) We speelden uiteindelijk 4 kamers bij Locked, waarvan Serial Killer de eerste was. We kwamen binnen in een toffe ontvangstruimte waar je je prima een tijdje kan vermaken. Er zijn allemaal hoekjes met spelcomputers. Het ontvangst was prima, niet heel uitbundig, maar ook niet heel afstandelijk. Voordat je de escape room in gaat, krijg je een (grappig) filmpje te zien met alle do's en don'ts in een escape room. Daarna loopt de host mee met je de escape room in en vertelt daar de laatste dingen. Elke escape room bij Locked start met een filmpje in de kamer, op zich grappig gedaan, maar niet heel origineel meer nadat je 4 van dat soort zelfde filmpjes hebt gezien.

De escape room: Het verhaal was vrij duidelijk aan het begin: Aan ons de taak om de Serial Killer te stoppen. Dit wisten we uiteindelijk te volbrengen met nog 20 minuten over. Dit zegt wel iets over de moeilijkheidsgraad van de kamer, maar we hebben ons wel prima vermaakt. Er zat een fijne gameflow in de kamer met leuke puzzels, die zeker niet allemaal even origineel waren, maar gewoon leuk om op te lossen. Het houd je even bezig met zijn tweetjes. We zouden het ook zeker niet aanraden om met meer dan 2 deze kamer te spelen, want dan vlieg je er doorheen en heb je niet zo veel te doen. Qua aankleding en decor was dit zeker niet de mooiste kamer die we gezien hebben, maar we hebben ook slechter gezien.

Nadat we onze taak hadden volbracht, ontving de host ons en vroeg of alles duidelijk was. Daarna was ons bezoek eigenlijk ook klaar. Er is geen ruimte om nog wat langer na te kletsen met de host. Ze draaien meerdere kamers tegelijk en daar hadden we tijdens het spelen van deze kamer gelukkig geen last van, maar wel tijdens het spelen een andere kamer op deze locatie. Wat leuk is om nog te doen als aandenken, is om de fotohoek in te duiken!

Conclusie: Ben je in Boedapest en weet je even niet wat je moet doen? Speel dan Serial Killer, maar wat ons betreft hoeft hij niet op het lijstje van 'must play' kamers.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Game flow
 • Last minute te boeken via website
 • Weinig origineel
 • Service/ontvangst

 

Bunker heist

Locked Room
Posted on: 2022 april 23

High-tech en uitdagend..

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, hadden we vooraf 2 kamers geboekt bij Locked. Eenmaal in Boedapest boekten we nog 2 kamers last minute erbij. Dit kan super makkelijk via de website en tot ongeveer 2 uur van te voren. De verleiding is dus groot als je even niks op het programma hebt staan.. :-) We speelden uiteindelijk 4 kamers bij Locked, waarvan Bunker Heist de 3e was. We kwamen binnen in een toffe ontvangstruimte waar je je prima een tijdje kan vermaken. Er zijn allemaal hoekjes met spelcomputers. Het ontvangst was prima, niet heel uitbundig, maar ook niet heel afstandelijk. Voordat je de escape room in gaat, krijg je een (grappig) filmpje te zien met alle do's en don'ts in een escape room. Gelukkig begrepen ze wel dat ze dit keer niet datzelfde filmpje weer aan ons hoefden te laten zien, maar mochten we gelijk starten. De host vertelt in de escape room de laatste dingen. Elke escape room bij Locked start met een filmpje in de kamer, op zich grappig gedaan, maar niet heel origineel meer nadat je 4 van dat soort zelfde filmpjes hebt gezien.

De escape room: Bunker Heist is één van de moeilijkste kamers in Boedapest, werd ons verteld door het personeel. En of dit uiteindelijk ook zo was, vinden we lastig om te bepalen. We hadden namelijk het idee dat de host ons niet heel de tijd goed aan het volgen was. Ze begeleiden meerdere groepen tegelijk en we hadden daar tijdens het spelen wel last van. We hadden het gevoel dat ze niet goed wist waar we soms waren, wat we al gedaan hadden en wat niet. Dat in combinatie met dat ons Engels niet opperbest is, zorgde er voor dat we soms uit de flow raakten. De kamer heeft een upgrade gehad en er zitten geen puzzels meer in met cijfersloten, maar alles gaat automatisch en is 'high tech', zoals ze dat in de omschrijving benoemen. De puzzels waren origineel, soms ver gezocht (vonden wij) en het zijn er veel! Met zijn tweetjes is er dus veel te doen. De aankleding van de kamer ziet er goed uit en is mooi afgewerkt. Zeker één van de betere kamers, wat dat betreft, die we hebben gespeeld in Boedapest.

We hebben de kamer met wat extra tijd uit mogen spelen. Al hadden we het op een bepaald moment niet erg gevonden als ze ons er uit hadden gehaald, want we waren lichtelijk gefrustreerd doordat we voor ons gevoel niet goed geholpen werden. Nadat we eindelijk begrepen wat de bedoeling was, was het toch wel fijn dat we de kamer mochten uitspelen. Maar of we nu uiteindelijk helemaal hebben begrepen wat de bedoeling was?

Conclusie: Een uitdagende kamer om te spelen met veel puzzels die er qua afwerking goed uitziet. Het thema en de puzzels moeten je wel liggen. Onze voorkeur heeft het niet en dat heeft niet meegewerkt in onze totaal beleving. Wat je hier zeker moet doen, is even de fotohoek induiken als aandenken!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: No


 • Afwerking van de kamer
 • Originele puzzels
 • Begeleiding

 

Motel

Locked Room
Posted on: 2022 april 23

Basic kamer

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, hadden we vooraf 2 kamers geboekt bij Locked. Eenmaal in Boedapest boekten we nog 2 kamers last minute erbij. Dit kan super makkelijk via de website en tot ongeveer 2 uur van te voren. De verleiding is dus groot als je even niks op het programma hebt staan.. :-) We speelden uiteindelijk 4 kamers bij Locked, waarvan Motel de laatste was. We kwamen binnen in een toffe ontvangstruimte waar je je prima een tijdje kan vermaken. Er zijn allemaal hoekjes met spelcomputers. Het ontvangst was prima, niet heel uitbundig, maar ook niet heel afstandelijk. We speelden Motel na Bunker Heist, dus verdere speluitleg en introductie werd overgeslagen. Ook hier vertelde de host in de escape room de laatste dingen (wat wel onderdeel is van het spel en wat niet, tja..). Elke escape room bij Locked start met een filmpje in de kamer, op zich grappig gedaan, maar niet heel origineel meer nadat je 4 van dat soort zelfde filmpjes hebt gezien.

De escape room: We hadden er vooraf niet zo veel van verwacht en dachten vooral: nog even lekker puzzelen zonder hints. Maar niets bleek minder waar. Of het de vermoeidheid was die opspeelde of dat wij de logica niet zagen? We hadden in ieder geval een hint nodig om op gang te komen. Het lastige is dat je daar zelf om moet vragen en het dus lastig is om in te schatten wanneer je dat doet. Want: hoeveel moet je hierna nog?? Plus dat je het liefste natuurlijk alles zelf op wil lossen ;-). Daarna vlogen we door de kamer heen en ik kan me voorstellen dat als je alles gelijk doorhebt, je echt super snel buiten staat. Voor ons bood de kamer daarin nog wel wat uitdaging. De puzzels die je tegenkomt zijn niet echt heel origineel, maar we hebben wel plezier gehad in het spelen van deze kamer. Qua aankleding en decoratie was dit niet de mooiste kamer die we hebben gezien, maar ook niet de slechtste. Het is allemaal vrij basic, zowel de puzzels als de aankleding.

Na onze escape werden we opgevangen door onze host en ze vroeg dit keer welke kamer van de 4 we het leukste vonden die we hadden gespeeld. Ze bedankte ons ook voor onze bezoekjes, dus dit keer een wat uitgebreider praatje achteraf :-) Wat leuk is op deze locatie om nog te doen als aandenken, is om de fotohoek in te duiken!

Conclusie: Ben je in Boedapest en weet je even niet wat je moet doen? Speel dan Motel, maar wat ons betreft hoeft hij niet op het lijstje van 'must play' kamers.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  47:23 min


 • Puzzelplezier
 • Prima te doen met 2

 

Metro

Aroom
Posted on: 2022 august 05

De Metro

Locked en Aroom zijn 2 locaties die samen zijn gegaan. Op hun website zie je dus ook al hun kamers. Wat super handig is, is dat je heel lastminute op beide locaties nog kamers kan boeken. Voor de fanatiekeling en liefhebber dus suuuper fijn! Zo boekten wij de Metro dus ook lastminute. We waren nieuwsgierig geworden door de host bij Locked, waar we eerder kamers speelden. De Metro is een combinatie van slotjes en automatische puzzels. Qua aankleding ziet het er strak uit. De puzzels zijn in het thema van de kamer en daagden ons met zijn 2en goed uit. Ik vond dit één van de leukste kamers die we speelden op beide locaties. Dit komt doordat het een wat nieuwere kamer is en de puzzels daardoor ook vernieuwend zijn.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Leuk thema
 • Puzzels in thema
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraag

 

Secret Subway

E-Exit
Posted on: 2022 april 14

Favoriet tijdens onze escape trip

Nadat we alle 3 de andere kamers hadden gespeeld bij E-exit, was het tijd voor the secret subway: hun nieuwste kamer én de kamer met de meeste uitdaging. In de 3 kamers hiervoor, konden we duidelijk zien dat ze bij elke nieuwe kamer een stapje verder hebben gezet. De aankleding wordt steeds beter enz. Ons werd verteld dat the secret subway met zijn tweetjes wel een uitdaging zou zijn, maar gelukkig krijg je 75 min. om te escapen. Het personeel bij E-exit is super vriendelijk en ze weten waar ze het over hebben. Je merkt hun passie voor escape rooms en ze willen dat je vooral veel plezier hebt tijdens het spelen. Voor ons was dit ongeveer de enige locatie waar we dat zo hebben ervaren in Boedapest (bij de Pirat Cave was dit trouwens ook zo!).

The secret subway was voor ons één van de betere kamers die we speelden in Boedapest. Qua decoratie en aankleding ziet het er mooi uit en zie je dat ze daarin echt hebben geïnvesteerd. Dit is een verschil met andere kamers in Boedapest, waar ze minder (of soms bijna niks) doen aan de afwerking en het verstoppen van kabels enz. We hebben genoten van het spelen: van de puzzels, de aankleding en de muziek. Het verhaal van de kamer was duidelijk en we hebben niet echt een moment gehad waarop we compleet vastliepen. Er zat een fijne flow in de kamer en het was uitdagend om met zijn 2tjes te spelen.

Wat ons betreft echt een aanrader als je in Boedapest bent! Als liefhebber moet je deze kamer dan zeker spelen :-)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Mooie afwerking/aankleding/decor
 • Fijne puzzels en goede game flow
 • Enthousiaste host
 • Prima prijs
 • Sfeer
 • Logica

 

Santa Muerte

E-Exit
Posted on: 2022 april 16

Leuk en kleurrijk bezoekje aan het feest van de doden!

Nadat we al eerder 1984 en Heaven&Hell hadden gespeeld, keerden we tijdens onze trip in Boedapest 2 dagen later terug naar E-exit. Op de planning stonden Santa Muerte en the Secret Subway. We werden super vriendelijk ontvangen door de enthousiaste host. Ook bij hem merkten we de passie voor het escapen en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk :-)
Vooraf vertelde hij al dat dit 'de makkelijkste' kamer was die ze hebben en dat ze met Santa Muerte een kamer hebben willen bouwen die geschikt is voor families en kleine groepen. De kamer is lineair, dus voor ervaren escapers zouden we deze ook aanraden om met zijn tweetjes te spelen. We hebben een hele leuke tijd gehad: de kamer heeft een leuk en vrolijk thema, met leuke en logische puzzels. Zonder hints kwamen we met ong. 20 minuutjes de kamer uit. Jammer, want we hadden best nog even door willen puzzelen en willen genieten van de leuke kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Enthousiaste host
 • Origineel thema
 • Leuk om te spelen voor iedereen
 • Logische puzzels

 

Magic Castle

Mystique Room
Posted on: 2022 april 18

Magisch mooi

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, speelden we bij Mystique Room in totaal 4 kamers. De locatie is makkelijk te bereiken met het ov en je kan heel makkelijk via de website vrij last minute nog een escape room boeken. Terwijl we de dag er voor even pauze hadden tussen de 3 escapes door, reserveerden we Magic Castle. We waren nieuwsgierig geworden na hun nieuwste kamer, omdat we zeker de aankleding en puzzels van 'Time Machine' enorm konden waarderen. We werden jammer genoeg weer wat ongemakkelijk en koel ontvangen, terwijl we er die dag er voor ook al waren geweest. Niks geen herkenning of leuk dat we er waren, maar goed, we kwamen tenslotte om te escapen!

De introductie was in de kamer zelf (dit deden ze ook bij de 3 andere kamers die we hier speelden), niet perse iets wat onze voorkeur heeft, maar we zagen wel al direct dat deze kamer wel heel tof gebouwd is en qua afwerking de mooiste is die we hier speelden. Er zijn door de kamer heen wat dingen verwerkt uit de Harry Potter films, maar je hoeft de films zeker niet gezien te hebben om de kamer te spelen. Je komt in de kamer geen hang- of cijfersloten tegen en je wordt flink uitgedaagd om anders te denken. In de puzzels komt het magische thema daardoor sterk terug, omdat je veel aan het ontdekken bent wat voor 'magisch iets' er gebeurd na het doen van een bepaalde handeling. In de kamer word je uitgedaagd om samen te werken en met zijn tweetjes was het daarom ook erg leuk om deze kamer te spelen. We kwamen wel wat extra handen te kort, want het was flink doorwerken. Dit keer kwamen we geen frustrerende behendigheidspuzzel tegen, dus daarin merk je dat ze een stapje verder/beter zijn gegaan met deze kamer. Het moet je wel liggen, al die puzzels waarbij je moet ontdekken en anders moet nadenken. Zo voor een keertje vonden wij dat zeker leuk! Al maken wij toch ook wel heel graag sloten open ;-).

Voor een warm ontvangst en het uitwisselen van escape ervaringen, hoef je hier niet te komen. Maar wil je veel escapen in korte tijd, dan zit je hier wel goed. Naast Magic Castle vonden wij Time Machine de leukste die we hier hebben gespeeld.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Originele puzzels
 • Uitdagend
 • Ziet er mooi uit
 • Makkelijk last minute te boeken
 • Ontvangst/service

 

Pirate Bay

Mystique Room
Posted on: 2022 april 15

Schip Ahoy

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, speelden we bij Mystique Room in totaal 4 kamers. De locatie is makkelijk te bereiken met het ov. We werden jammer genoeg wat ongemakkelijk en koel ontvangen, terwijl we tijdens dit bezoek 3 kamers achter elkaar kwamen spelen. Maar goed, we kwamen tenslotte om te escapen, dus we hielden de moed er in!

Pirate Bay was de tweede kamer die we hier speelden. We waren onder de indruk van hoe tof de kamer er uit zag, een ''echt'' piratenschip kijkt je aan zodra je de kamer binnenstapt. Wat ons opviel, was dat er geen muziek was. Dit zorgde voor minder sfeer helaas. De puzzels zijn niet heel ingewikkeld of vernieuwend. Soms was voor ons niet duidelijk wat we hadden opgelost/open gespeeld en dan begint al dat klimmen en klauteren wel wat irritant te worden, omdat we op zoek gingen naar wat we nu precies hadden open gespeeld. De host hoorden we in de ruimte naast ons af en toe bellen en op zich is het niet erg dat ze de telefoon opneemt, maar het haalt je wel uit je spel als je het hoort. We vonden het op zich een leuke kamer om te spelen, maar misten wel een fijne game flow.

Kortom: Voor een warm ontvangst en het uitwisselen van escape ervaringen, hoef je hier niet te komen. Maar wil je veel escapen in korte tijd, dan zit je hier wel goed. We vonden Time Machine en Magic Castle wel de leukste die we hier gespeeld hebben.


7.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Tof decor
 • Geen muziek

 

Alice

Mystique Room
Posted on: 2022 april 17

Alice.. ik weet het niet zo goed

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, speelden we bij Mystique Room in totaal 4 kamers. De locatie is makkelijk te bereiken met het ov. We werden jammer genoeg wat ongemakkelijk en koel ontvangen, terwijl we tijdens dit bezoek 3 kamers achter elkaar kwamen spelen. Maar goed, we kwamen tenslotte om te escapen, dus we hielden de moed er in!

Na 'Time Machine' en 'Pirat Bay', was 'Alice' aan de beurt. Wederom kregen we walkie talkies mee om hints te vragen en kwamen we de 'do not touch' stickers weer tegen. Alice was voor ons een kamer waar we niet lekker in de flow kwamen. We snapten niet helemaal wat er van ons werd verwacht en hebben ons tegen het einde aan onwijs geërgerd aan een behendigheidspuzzel die te veel tijd in beslag nam. Qua aankleding en decor zag het er prima uit en kwam het thema wel tot zijn recht. Mocht je in Boedapest zijn, dan zouden we op deze locatie 'Time Machine' en 'Magic Castle' aanraden, maar dat is puur omdat wij het zo hebben ervaren.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Thema
 • Sfeer
 • Behendigheidspuzzel
 • Ontvangst/service

 

Pirate cave

Escape Pirate Room
Posted on: 2022 april 19

We gingen lekker 'vlot'

Tijdens onze escape trip in Boedapest, brachten we een bezoek aan deze locatie (op aanraden van andere escapers). De locatie vonden wij met google maps lastig te vinden. Dus lees vooral goed de beschrijving in de mail die je krijgt, dan is de locatie wel makkelijk te vinden. We waren wat vroeg en de vorige groep kwam net naar buiten. De eigenaar gaf aan dat hij even tijd nodig had om te resetten, logisch, en wij waren wat vroeg, dus geen probleem. Er is op deze locatie geen ontvangstruimte, dus buiten op een bankje moesten we even wachten. Op dat moment geen probleem, want de zon scheen :-)

De intro van de kamer wordt gedaan aan de hand van een filmpje en daarna konden we beginnen. De kamer is qua aankleding en decoratie niet de allerbeste, maar zeker ook niet slecht. Wij vonden de puzzels die we tegen kwamen heel leuk! Zeker allemaal niet even origineel, maar we hebben ons prima vermaakt en genoten van hoe een escape room volgens ons in de basis hoort te zijn. Een fijne game flow, leuke en afwisselende puzzels en een fijn ontvangst. We speelden de kamer met zijn tweetjes en dat was prima te doen. Voor ervaren escapers krijg je dan denk ik ook de leukste ervaring/beleving.

Voor een leuk puzzeluurtje zit je hier zeker goed! De eigenaar is, terecht, trots op wat hij heeft neergezet en wij hebben daar van genoten. Wat ons betreft zeker een kamer die je moet spelen als je in Boedapest bent!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Game flow
 • Leuk met zijn 2tjes
 • Prijs

 

Heaven & Hell

E-Exit
Posted on: 2022 april 14

Leuke puzzelkamer

Heaven and Hell was de tweede kamer die we speelden bij E-exit. Met het ov is deze locatie prima te bereiken. Je moet ongeveer 10 minuutjes lopen nog tot aan de escape room. We werden vriendelijk ontvangen door de enthousiaste host, waarbij we de passie voor het escapen merkten. Bij de meeste andere escape locaties in Boedapest viel dit helaas behoorlijk tegen.

Je merkt aan de kamer dat deze al weer een stapje verder is dan 1984. Er is wat meer aandacht besteed aan de aankleding (al is het verschil met secret subway groot en kan het echt beter/mooier) en soms kom je puzzels tegen waarvan je denkt: waar is de link met het verhaal? Als je dit een beetje los kan laten, dan is Heaven and Hell een leuke puzzel kamer om mee te pakken. Zeker ook omdat de service heel goed is en ze er echt voor willen zorgen dat je een leuke tijd hebt! We hebben een leuk uurtje gepuzzeld en moesten met zijn tweetjes flink doorwerken.


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Enthousiaste host
 • Leuke puzzels
 • Prima prijs
 • Afwerking kan beter
 • Random puzzels in de kamer

 

1984 - Big Brother

E-Exit
Posted on: 2022 april 16

Oldschool puzzelen

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, zijn we gestart bij E-exit en speelden we deze kamer als allereerst. Met het ov is deze locatie prima te bereiken. Je moet ongeveer 10 minuutjes lopen nog tot aan de escape room. We werden ontvangen door een enthousiaste host, dus het begon al goed! Ze vertelde dat 1984 hun oudste kamer is en dat we vanzelf zouden merken hoe de andere kamers zich verbetert hebben ten opzichte van 1984. In 1984 zitten nog veel (cijfer)sloten, heerlijk om weer even oldschool te kunnen puzzelen. Voor het verhaal en de puzzels die daarmee samen hangen, hoef je deze kamer niet te spelen. Het is puur een uurtje lekker puzzelen en slotjes open maken :-) Door sommige dingen moet je wel heen kijken. De afwerking kan beter en wat heel normaal lijkt in Boedapest, dat zijn stickers met 'do not touch' door heel de kamer heen. Zonde wat ons betreft. We mochten onze telefoon meenemen om te gebruiken als we het soms te donker vonden. Tja, ook dat vonden we best bijzonder ;-) en niet echt nodig achteraf.

Wat ons betreft wel een aanrader om mee te pakken als je in Boedapest bent. Zeker ook omdat ze bij E-exit weten wat belangrijk is in het ontvangen van gasten en ze er naar streven om iedereen een leuke tijd te bezorgen.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Enthousiaste host
 • Oldschool puzzelen

 

Time Machine

Mystique Room
Posted on: 2022 april 16

Aanrader!

Tijdens onze escape trip naar Boedapest, speelden we bij Mystique Room in totaal 4 kamers. We begonnen met 'Time Machine'. De locatie is makkelijk te bereiken met het ov. We werden jammer genoeg wat ongemakkelijk en koel ontvangen, terwijl we tijdens ons eerste bezoek 3 kamers achter elkaar kwamen spelen. Maar goed, we kwamen tenslotte om te escapen, dus we hielden de moed er in!

Voor ons was Time Machine één van de leukste kamers op deze locatie (ze hebben hier 11 escape rooms, de 12e wordt gebouwd). We hadden er niet zo veel verwachtingen van, maar toen de deur open ging van de kamer, viel ons gelijk het mooie decor op. Wat in Boedapest trouwens heel gewoon is, dat zijn stickers met 'do not touch' door heel de kamer heen. Zonde wat ons betreft, maar hier lijkt het heel normaal. De puzzels in de kamer vonden we bijna allemaal leuk om te doen. Er zit één frustrerende behendigheidspuzzel in, die niet helemaal lekker werkte voor ons gevoel. Verder vonden we dit een leuke kamer om te spelen. Hij zit vrij logisch in elkaar en was uitdagend om met zijn tweetjes te spelen! Met heel veel meer zouden we de kamer ook niet aanraden, want dan loop je elkaar in de weg. Met max. 4 is het nog te doen denken we.

Voor een warm ontvangst en het uitwisselen van escape ervaringen, hoef je hier niet te komen. Maar wil je veel escapen in korte tijd, dan zit je hier wel goed. Naast Time Machine vonden wij Magic Castle de leukste die we hier hebben gespeeld.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 6.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Toffe aankleding
 • Leuk en uitdagend om te spelen met zijn 2en
 • Ontvangst/service

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Posted on: 2022 march 29

TESTEN

We zouden een weekend in de buurt van de Putten zijn en daar hoort natuurlijk een escape room bij! Helaas zagen we dat 'the illusionist' nog niet te boeken was. Maar met wat mailtjes over en weer, mochten we als eerste groep de kamer gaan spelen na de upgrade! Daar word je als ervaren speler natuurlijk blij van.

Het thema van deze kamer trekt ons. We vinden alles rondom illusies en en magie super leuk, dus dat maakte ook dat we nieuwsgierig waren naar deze escape room. We werden enthousiast ontvangen door de eigenaar en na wat te hebben gekletst, mochten we beginnen. We hebben geen vergelijkingsmateriaal van hoe de kamer er hiervoor uit zag, maar zoals hij er nu uit ziet, was dat voor ons enorm genieten! Er is veel aandacht besteed aan kleine details en de sfeer die er hangt past heel goed bij het thema en het verhaal. Met zijn 2tjes was het wel flink doorwerken, al hebben we wel op ons gemak gepuzzeld en zijn daar wellicht wat tijd verloren, maar we wilden puur genieten van de kamer :-) Sommige puzzels waren voor ons meteen duidelijk, sommige puzzels daagden ons uit om anders te kijken en sommige puzzels hadden net nog even wat aanpassingen nodig (maar daarvoor waren we ook een testgroep). Er zit dus genoeg uitdaging en originaliteit in de kamer! We zouden wel aanraden om met maximaal 4 personen te spelen, zodat je het beste kan genieten en allemaal wat te doen hebt.

We hebben enorm genoten en hebben er weer een favorietje bij!


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Sfeer en aankleding
 • Thema
 • Uitdagende puzzels

  Escaperoom Zeewolde

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2022 march 29

Escapen uit een escape..

Nadat we hoorden dat op deze locatie een nieuwe escape room zou komen, hielden we de socials goed in de gaten. Onze ervaring met bella ciao was super positief, dus een volgende escape beleving zou ons zeker ook gaan bevallen. Vanaf dat we in de auto op weg waren naar Katwijk, zaten we al in het verhaal. Heel leuk dat de beleving al begint, voordat je de escape room in gaat en net weer even anders dan bij andere escape rooms.

De escape room zelf: we begonnen ons avontuur op een originele manier, maar wel met wat opstart problemen (door de spanning?). Gelukkig werden we goed geholpen en konden we daarna lekker verder spelen. Super tof hoe de kamer is opgebouwd. Lastig om hier wat te schrijven, zonder al te veel te verklappen, maar je vraagt je af en toe wel af waar je eigenlijk allemaal bent geweest. We hebben genoten van ons escape avontuur in de gevangenis en vonden de variatie aan puzzels en het samenwerken zeker een pluspunt. Ook de herkenning uit de serie is leuk. Je hoeft de serie niet te hebben gekeken om te kunnen genieten van deze escape room, maar het voegt wel wat extra's toe aan de beleving. Qua aankleding ziet het er top uit en zie je dat daar veel aandacht aan is besteed! Wij speelden met 4 personen en hebben dat ervaren als een fijn aantal.

Achteraf: Johan nam uitgebreid de tijd om met ons alles nog eens na te lopen wat we hebben gedaan, dat waarderen wij altijd :-) Nu maar hopen en duimen dat de 3e escape room er ook ooit gaat komen. Wij komen dan in ieder geval langs!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Tof begin
 • Opbouw van de kamer
 • Sfeer en aankleding
 • Goede balans in beleving en puzzels
 • Verhaal goed te volgen

 

The mummys tombe

Unlock Scheveningen
Posted on: 2022 march 15

Leuke samenwerk kamer

Prima escape room, zeker voor 2 personen! De puzzels dagen je uit om veel samen te werken en dat maakte het extra leuk. Als je met zijn 2tjes bent, dan krijg je alles mee van de kamer. Ook een leuk, origineel thema wat je niet heel vaak tegenkomt. Qua aankleding en afwerking hoef je niet te veel te verwachten. Wij hebben ons hier een klein uurtje prima vermaakt.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  52:42 min


 • Aanrader voor 2 personen
 • Prima prijs
 • Veel puzzels waarbij je moet samenwerken

 

Favorietje!

Soms kom je een escape room tegen die voor je gevoel volledig klopt en naar mijn mening behoort deze kamer tot die categorie! Château Elize is een escape room BOMVOL hele leuke puzzels. Die zorgen voor veel 'geluksmomentjes' waarin je weer wat hebt opgelost en je dichter bij het geheim komt dat verscholen ligt in deze kamer. Verwacht geen grote escape beleving zoals sommige kamers tegenwoordig hebben, maar als je 60 minuten lang lekker oldschool wil puzzelen in een mooie kamer, dan moet je zeker komen spelen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Heel veel puzzels
 • Vriendelijk ontvangst & goede begeleiding
 • Goed te volgen verhaal
 • Fijne spelflow

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2022 march 29

P R A C H T I G

Ik heb zelden een escape room gezien die er zo mooi uit zag. Die tot in elk detail perfect is afgewerkt. Heerlijk om hier (bijna) 90 minuten van te hebben mogen genieten! Ik zou aanraden om de kamer met niet meer dan 4 personen te komen spelen, zo kun je er het beste van genieten :-)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Prachtige aankleding
 • Sfeer

 

Het Museum

This is escape Breda
Posted on: 2022 march 05

Vrij basic kamer

Nadat we de vorige keer erg enthousiast waren over Alice, kwamen we terug voor Magic en Mysterie. En als je er dan toch bent, dan boek je ook een rondleiding in het museum er bij!

We werden vriendelijk ontvangen en konden direct beginnen. Onze host heeft ons (gelukkig) goed geholpen en gaf op tijd hints om ons verder te helpen. Als ze dit niet had gedaan, zaten we er nu nog denk ik, haha. We raakten niet in een lekkere flow en ploeterden ons door de kamer heen. Gelukkig hebben we wel zelf ook wat dingen opgelost. We hadden van te voren niet veel verwachtingen, dus het kon voor ons ook niet echt tegenvallen. Het museum is een vrij "basic" escape room waar veel puzzels in verstopt zitten. Een prima kamer om een keer te spelen als je er bent! Wel merkten we het verschil met Alice en Magic&Mysterie. Beide kamers hebben pas een update gehad en dat zou voor deze kamer ook zeker leuk zijn!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Ontvangst en begeleiding
 • Leuk voor 2 personen

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Posted on: 2022 march 05

Leuke kamer! Ook voor 2 personen!

Nadat we de vorige keer erg enthousiast waren over Alice, kwamen we terug voor Magic en Mystery. En omdat we er toch waren, speelden we eerst het museum.

Na een korte pauze, was het tijd voor Magic&Mystery. We waren erg benieuwd, want de kamer had een update gehad. Vanaf de start merkten we al: hier worden we enthousiast van! De sfeer in de kamer is goed neergezet en we raakten in een lekkere flow. Met 2 personen echt een hele leuke kamer om te spelen! Uitdagend genoeg en puzzels waar ik blij van word! Ook hier merkten we dat onze host er voor zorgde dat we in de flow konden blijven en ons af en toe wat verder hielp. Met nog wat kleine aanpassingen aan de kamer, denken we dat de game flow nog beter kan worden, maar hier zijn ze ook mee bezig.

Kortom, een leuke escape room om te doen! En zeker als je lekker een uurtje met zijn 2tjes wil puzzelen :-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in March 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Ontvangst en begeleiding
 • Leuk en uitdagend voor 2 personen
 • Fijne game flow/logica

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 february 21

Unieke topper!

Eind-de-lijk was het zo ver: na lang er naar te hebben uitgekeken, boekten we Hunting Season. Met als extra geluk erbij dat The Toy Factory inmiddels ook zijn deuren had geopend. We begonnen de dag met Hunting Season. Het ontvangst was helaas wat koel en kort. Inmiddels kunnen we daar wel een beetje doorheen kijken, maar het blijft jammer.

Vanaf het moment dat we de kamer instapten, begon het genieten! Ondanks dat deze kamer al wat langer meedraait, verdient hij zeker een plekje in mijn lijstje van favorieten! De puzzels waren uitdagend, sommige uniek en passend in de kamer. De aankleding van de kamer is mooi, er hangt een goede sfeer en de kamer heeft een uniek thema! Alle elementen bij elkaar, zorgden voor een super leuke ervaring! Het hint systeem vond ik zeker ook leuk en passend bij de kamer.

Als je deze locatie bezoekt, zou ik zeker beide kamers spelen. Daar krijg je geen spijt van!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 7.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Uitdagende puzzels
 • Thema uniek en goed uitgewerkt
 • Aankleding/decor/muziek
 • Hint systeem
 • Ontvangst

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 february 21

Top beleving van a tot z

Nadat we het boeken van Hunting Season lang hadden moeten uitstellen, bracht dat nu geluk met zich mee, want The Toy Factory had inmiddels ook zijn deuren geopend. Beide kamers speelden we daardoor dus op 1 dag. Het ontvangst bij The Toy Factory was geniaal. Vanaf het moment dat de deur open ging, waren we al onderdeel van de beleving en werd ons enthousiasme getriggerd.

Tijdens het spelen van de kamer werden we steeds enthousiaster en we hebben echt onwijs genoten van het spelen van deze kamer. De puzzeldichtheid in Hunting Season is wellicht wat hoger dan hier, maar beide kamers zijn ook eigenlijk niet te vergelijken met elkaar. Als je The Toy Factory binnen stapt, stap je een wereld in die er super strak en mooi uitziet qua decor en waarbij je onderdeel bent van het verhaal. De puzzels passen perfect in het verhaal en er is niets waarvan je denkt: waarom is het er? We hebben vanaf het begin tot het nabespreken van de kamer enorm genoten van deze beleving!

Wat zeker nog even apart genoemd moet worden, is dat onze host super veel toevoegde aan de hele beleving. Wat heeft hij het ontzettend leuk gedaan! We hingen vanaf moment 1 aan zijn lippen om te horen wat hij allemaal te vertellen had. Zo goed en leuk hebben we niet eerder meegemaakt.

Mocht je deze locatie bezoeken, dan moet je zeker beide kamers spelen. Daar krijg je geen spijt van!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Het fantastische ontvangst t/m het doorlopen van d
 • Top service dus
 • Origineel
 • Puzzels in thema
 • De totale beleving

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2022 february 21

Unieke ervaring

The harbor hotel, een escape room met acteur.. Niet iets waar ik direct mega enthousiast van word, maar ook weer iets wat we met ons team niet gelijk uit de weg gaan. Na er niet al te veel te bij hebben nagedacht, boekten we de kamer en afgelopen zaterdag was het zo ver.. We werden ontvangen in een super mooie ontvangsthal door vriendelijk personeel. Er hing een relaxt sfeertje, niks geen gehaast van het snel draaien van groepen, dus dat was heel fijn. We dronken vooraf wat en daarna was het toch tijd om te gaan starten..

Het begon allemaal vrij rustig en daardoor konden we in het begin lekker puzzelen. Qua decor ziet het er allemaal goed uit en heb je het gevoel even deel te zijn van de wereld van Dieter. Het is lastig om hier iets te schrijven, zonder te veel te verklappen. Vooraf weet je dat er een acteur in zit en daar moet je van houden/tegen kunnen. Ik ben blij dat onze ervaring liep zoals het gelopen is. Daardoor heb ik veel kunnen genieten van het puzzelen in de kamer. Al met al weer een bijzondere en unieke ervaring!


Response by TheStart EscapeRooms

2022 February 22

Dag Eline, bedankt voor de zeer leuke feedback! Het is voor ons alvast een eer om een ervaren team zoals jullie te mogen ontvangen en een leuk escape moment te laten beleving. We hopen jullie alvast opnieuw te mogen opsluiten in een van onze andere escape rooms (Live Chernobyl en/of Undercover Skill Facility).


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Leuke puzzels
 • Toffe aankleding

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Metro

SS Rotterdam
Posted on: 2022 february 15

Leuke beginners kamer

Na lang te hebben getwijfeld om deze kamer te boeken (gezien de prijs in combi met verschillende reviews), toch besloten om dan zelf maar een oordeel te gaan vellen over de Metro. Het boeken vooraf was een beetje vaag. Op de site staat nog dat je met max. 2 mag spelen of 4 uit 1 huishouden. Na te hebben gemaild met de locatie werd dit niet veel duidelijker, dus toch maar geboekt en met zijn vieren (uit verschillende huishoudens) gegaan. Gelukkig gaf dit op locatie verder geen problemen. We moesten wat lang wachten tot we konden gespelen, maar goed dat kan gebeuren en de host bood netjes haar excuses aan.

De kamer: Het decor van de metro ziet er echt toppie uit! Je hebt totaal niet meer het idee dat je op de SS Rotterdam bent. De kamer begon voor ons wat vaag en ongemakkelijk. Na het oplossen van de eerste puzzels was dat gevoel gelukkig verdwenen. Voor ons gevoel kregen we vrij snel hints en daardoor hadden we achteraf het gevoel dat we niet zo veel hebben gedaan in de kamer. We stonden met nog 12 minuten over ook buiten. Een tip die we zouden geven is om net wat langer te wachten met het geven van hints, zodat spelers eerst zelf kunnen puzzelen. De puzzels zijn divers en leuk om op te lossen. Achteraf werd er nog een foto gemaakt: altijd een leuke herinnering!

Ik zou deze escape eerder aanraden aan beginnende groepen. Al moet je het dan wel de prijs waard vinden. Er zijn, naar mijn mening, betere escape rooms met een betere spelbegeleiding, die ik dan eerder zou aanraden.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:00 min


 • Decor: je vergeet dat je op de SS bent
 • Leuke puzzels
 • Prijs
 • Begeleiding

 

The Safe House

Live Escape
Posted on: 2022 february 08

Kamer met wat ons betreft veel potentie

Live escape Rotterdam, een locatie die vrij dichtbij zit voor ons, maar die we om de 1 of andere reden nog steeds geen bezoek hadden gebracht. Hoog tijd dus om een team bij elkaar te rapen en onze veiligheid op te zoeken in het safe house. Maar of dat safe house echt zo veilig was..?

We werden vriendelijk ontvangen en konden vrij snel beginnen. De start van de kamer had wat beter gekund. Er wordt nog een korte uitleg gegeven in de kamer en dat heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Het brengt je niet in het spel zoals ik liever heb. Ook was er geen muziek, waardoor ik niet direct in de enthousiaste escape stemming kwam. Naarmate we wat verder kwamen, bouwde de spanning zich op en kwam dat gevoel gelukkig wat meer. Met meer geluidseffecten, licht en muziek zou de beleving wel intenser kunnen zijn. The safe house is een kamer met (doe)puzzels die je vaker tegen zal komen en die niet perse vol verrassingen zit. Ik denk dat dit zeker een kamer is die beginners enthousiast kan maken voor het escapen. Al met al hebben we een leuke tijd gehad en wisten we gelukkig het safe house op tijd te verlaten!

Het foto moment achteraf is erg leuk gedaan! Ook het napraten met de medewerkers achteraf was fijn. Praten over je lievelingshobby blijft toch wel 1 van de leukste dingen die er is! Ze hebben een grote ruimte om nog wat te kunnen drinken en dat is zeker een pluspunt. We zijn nieuwsgierig geworden naar de andere kamers op deze locatie, dus komen zeker nog een keer terug!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Makkelijk bereikbaar
 • Leuke kamer voor beginners
 • Napraten achteraf
 • Sfeer kan meer uitgehaald worden

 

De Vikingkamer

This is escape Breda
Posted on: 2022 february 02

Niet onze soort kamer

Dit was de 2e escape room die we speelden op deze locatie. Na onze ervaring met Alice, viel deze kamer helaas wat tegen. Waar in Alice juist heel veel puzzels zaten, was dat hier wat minder. Niet onze soort kamer dus jammer genoeg. Wel een leuke uitdaging met zijn tweetjes! Er moet 1 puzzel nog aangepast worden om met zijn 2tjes te kunnen doen. Onze feedback werd daarin serieus genomen en we geloven ook dat er echt wat mee gedaan gaat worden. Leuk aan deze kamer is dat het thema erg origineel is, dat kom je niet vaak tegen! Ook was de kamer bijna volledig automatisch.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in January 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Prima prijs, zeker als je met 2 bent!
 • Origineel thema
 • Puzzeldichtheid

 

Heerlijke puzzel kamer

De 1e kamer die we op deze locatie speelden en zeker een aanrader wat ons betreft! De kamer zit vol met puzzels en is met zijn 2tjes een leuke uitdaging om te doen. Wat we heel prettig vonden, was dat het duidelijk was wat we moesten doen. Daardoor zat er een lekkere flow in de kamer en wisten we wat we al hadden opgelost en wat niet. Een leuke, verrassende kamer met een leuke prijs voor 2 personen!


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in January 2022

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Veel puzzels
 • Uitdagend met 2

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2021 november 30

Toffe escape locatie

De escape room bevindt zich op een hele toffe, sfeervolle locatie. We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een stukje geschiedenis te horen, erg leuk. Wat leuk is en tegelijkertijd jammer, is dat er 2 dezelfde kamers te spelen zijn. Het leuke daaraan is, is dat je als je met een grote groep wil escapen, je de groep kan verdelen over 2 identieke kamers. Wat ik persoonlijk jammer vond, is dat wij met een andere groep tegelijk de uitleg kregen over de kamer. Hierdoor mis je net een stukje persoonlijke aandacht. Maar goed, we begonnen de escape room toch iet wat fanatiek, want die onbekende groep wilden we wel verslaan :-)

De escape room begon en we kregen een zandloper mee om de tijd bij te houden. Persoonlijk zou ik deze weg laten, want het geeft geen duidelijke tijd weer. De aankleding past goed bij het thema en zag er prima uit. De puzzels vonden we niet allemaal even logisch/leuk, maar dat kan ook aan ons liggen ;-). Tegen het einde aan, merkten we op dat de andere groep al ontsnapt was. Het was ons dus helaas niet gelukt om het andere team te verslaan. We hebben uiteindelijk alle puzzels opgelost, maar of dit helemaal binnen de tijd was..?

Achteraf nog even op de foto, altijd leuk als herinnering en daarna was er helaas geen ruimte meer om na te praten of de kamer door te lopen. Kortom: een escape room die erg leuk is om in teamverband te spelen en zich onderscheid door de prachtige locatie.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Toffe locatie
 • Leuk om in teamverband tegen elkaar te spelen
 • Stukje persoonlijke aandacht ontbrak

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2021 november 30

Wat een TOPPER!

Of we altijd al een lijk wilden stelen? Nou, nee. Maar ik zou het nu achteraf wel echt iedereen aanraden!

De pret begint vooraf al en het ongemakkelijke gevoel dat je alleen al krijgt bij het idee 'een lijk te gaan stelen', wordt daardoor versterkt. Netjes op tijd melden wij ons op locatie en gelukkig, we mochten naar binnen. Het ongemakkelijke en zenuwachtige gevoel dat we vooraf hadden, verdween langzaamaan en we maakten ons klaar voor onze missie.

Het was in het begin even zoeken naar wat de bedoeling was, maar toen we eenmaal door hadden wat er van ons werd verwacht, namen we onze missie uiterst serieus ;-). Corpse Inc. is een geweldige combinatie van puzzels en een escape beleving waarin de balans naar mijn mening perfect is. Het fijne was, dat je door alle elementen heen het verhaal goed kon volgen en alles klopte. De acteur heeft een leuke rol en voegt iets toe aan de beleving en is geen storende factor of iemand waar je constant voor op je hoede hoefde te zijn. Niets in de escape room was er 'zomaar'. Alles paste goed in het thema en hierdoor waren de puzzels onderdeel van het geheel. Ik ben heel positief over de puzzels die we tegen zijn gekomen, omdat ze volledig in het thema waren en vooral omdat ze logisch en goed op te lossen waren. Tegen het einde aan werd de spanning weer even opgevoerd en konden we onze missie succesvol afronden.

Achteraf even op de foto en mochten we nog kennis maken met de acteur. Leuk dat daar de ruimte voor was! Na kort te hebben na gekletst, was het voor ons tijd om te vertrekken en om na te genieten van dit geweldige avontuur!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  65:09 min


 • De gehele beleving
 • Logische, leuke puzzels
 • De acteur
 • Verhaallijn is goed te volgen
 • Alles heeft een functie

  beau

Topkamer: Na veel kamers te hebben gespeeld, wist deze kamer ons alsnog te verrassen en verbazen!

Ongeveer 1,5 jaar geleden stond Catch me if you can op onze planning tijdens een escape weekend. Helaas kon ons bezoek toen niet doorgaan, omdat het precies in het Carnavals weekend was. Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver en gingen we de uitdaging aan.

Van te voren werden we netjes gebeld met de mededeling dat de deur beneden op slot zou zitten en we even moesten bellen als we voor de deur stonden. Het ontvangst was vriendelijk met een kort praatje vooraf en toen mochten we aan de slag. Het verhaal van de kamer is goed te volgen en goed uitgevoerd. Bijna alle puzzels die je tegenkomt zijn in het thema van de kamer en zijn leuk en uitdagend om op te lossen. Ik denk niet dat alle elementen nog origineel te noemen zijn, maar doordat het totale plaatje klopt, is dat ook niet erg. De kamer draait ook al weer een tijdje mee, dus heel gek is dat niet. Qua aankleding ziet het er goed uit, de thema's zijn mooi uitgewerkt en verder kan ik hier niet veel over zeggen zonder iets te verklappen. Ik snap waarom deze kamer nog steeds zo hoog scoort en vind dat ook zeker terecht. Na veel kamers te hebben gespeeld, wist deze kamer me namelijk enorm te verrassen en verbazen. Het is een kloppend geheel: de puzzels, het verhaal, de aankleding en de muziek zorgen daar samen voor. Jammer genoeg was er achteraf niet veel tijd om nog na te kletsen, hetgeen wat ik altijd erg leuk vind en waardeer. Het volgende groepje zat al weer klaar en wij waren wat later gestart, omdat de kamer nog niet klaar stond. De host vroeg wel nog of er dingen onduidelijk waren en of we op de foto wilden. Altijd leuk een aandenken :-)

Kortom: een kamer die terecht hoog scoort en die elke liefhebber moet spelen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Totale beleving
 • Meeste puzzels in thema
 • Aankleding/sfeer
 • Kloppend verhaal
 • Weinig tijd om na te kletsen

 

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Posted on: 2021 november 23

Leuke kamer

Tijdens onze escape dag afgelopen zondag, was het Brabants lab onze 2 stop tijdens de dag. We wisten niet zo goed wat we konden verwachten en gingen er vrij open in.

Het ontvangst was vriendelijk en we merkten dat er genoeg tijd voor ons was. Dat is altijd erg fijn, want je voelt je hierdoor welkom. De start van de kamer is aangepast en is passend bij het verhaal. Het zorgt er namelijk voor dat je gelijk goed in het verhaal komt. De kamer bevat leuke puzzels. Onze host heeft lang gewacht met het geven van hints en dat was voor ons erg fijn. Hierdoor was het uitdagend en hebben we bijna alles zelf opgelost. We hadden nog ongeveer 12 minuten over, dus de host heeft ons daarin goed aangevoeld. Het was zonde geweest als we met meer hints nog meer tijd over hadden gehad. De aankleding van de kamer geeft je het gevoel in een drugslab te zijn dat goed verborgen is. Qua licht en geluid zijn er dingen aangepast en ik denk dat dit er voor zorgt dat de beleving leuker is dan hiervoor. Achteraf werd er gevraagd of we nog wat wilden drinken en kletsten we wat na.

Conclusie: een leuke kamer om te spelen :-) Zeker voor onervaren spelers een leuke kamer om het escapen te ontdekken. Voor ervaren spelers zit de uitdaging er vooral in om zo veel mogelijk alles zelf op te lossen en zouden we aanraden om met max. 4 te komen spelen.


Response by Escape Schijndel

2022 September 01

Bedankt voor je review! :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding en gastvrijheid
 • Verhaal duidelijk en goed te volgen
 • Leuke puzzels

  EscapiepanDe vlugge jager

The Competition

OuterGround
Posted on: 2021 november 02

"De competitie" was AAN

Na alle 4 de andere kamers te hebben gespeeld op deze locatie, hadden we weer zin om langs te gaan! Dit keer voor "the competition", een kamer waarin je in 2 teams strijd tegen elkaar. Perfect om je familie weer eens mee te nemen naar een escape room.

Het ontvangst was zoals altijd heel vriendelijk en enthousiast. Je voelt je hier welkom en er was aandacht voor ons als groep. Na een korte uitleg, plaspauze en het opruimen van de spullen, konden we beginnen.

De sfeer zat er al goed in: want welk team zou gaan winnen? Daar ben je tijdens het spel veel mee bezig. Je vraagt je toch telkens af hoe ver het andere team zou zijn. De puzzels vragen om samenwerking en zijn niet super ingewikkeld. Niet alles was voor ons even duidelijk en gelukkig kregen we op die momenten een hint. Achteraf hoorden we dat ze hier ook mee bezig zijn, om het spel nog te verbeteren. Leuk was om te zien dat feedback altijd welkom is! Zo hebben we een aantal van onze ideeën en gedachtes op de mail gezet en hoef ik dat hier niet meer te benoemen.

Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt en nu is het (helaas) weer wachten op een volgende kamer. We komen zeker terug!:-)


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 9 persons

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid: je voelt je welkom
 • Wedstrijdelement in de kamer

 

The Maze

Escape World Tilburg
Posted on: 2021 october 15

Uitdagend voor 2 personen

Het ontvangst bij Locked was net als de vorige keer heel vriendelijk en enthousiast. De ruimte waar je binnenkomt heeft een mooie make-over gekregen en heeft nu een sfeervolle uitstraling. Op de planning stonden The Maze en Heineken part 2.

Als eerste speelden we The Maze. Waar op de website wordt aangeraden om deze kamer met minimaal 4 personen te spelen, gingen wij de uitdaging met zijn 2en aan. En het was een pittige uitdaging. The Maze zit echt bomvol puzzels en stilstaan is er niet bij. Met 2 extra bonusminuten wisten wij te ontsnappen. De kamer daagt je uit om veel samen te werken en wij kwamen daarom ook heel enthousiast de kamer uit. De aankleding is wat summier en niet alle puzzels zijn in het thema, maar ondanks dat, hebben wij ons prima vermaakt. De puzzels volgen elkaar vrij lineair op en er zit een afwisseling in tussen doe- en denk puzzels. Als je een uur lang veel puzzels wilt oplossen, zit je hier goed! We betaalden voor 2 personen een leuke prijs, waardoor de kamers op deze locatie leuk zijn om met zijn 2en te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede prijs voor 2 personen
 • Heel veel puzzels

 

Uitdagend met 2 personen

Het ontvangst bij Locked was net als de vorige keer heel vriendelijk en enthousiast. De ruimte waar je binnenkomt heeft een mooie make-over gekregen en heeft nu een sfeervolle uitstraling. Op de planning stonden The Maze en Heineken part 2.

Na een enthousiaste ontsnapping uit The Maze, speelden we als tweede Heineken part 2. De opstart verliep wat stroef en we merkten dat we een minder lekkere flow te pakken hadden dan bij The Maze. Waar je daar veel moet samen werken en veel puzzels op moet lossen, vonden we dat in deze kamer net wat minder. Ook was er een puzzel die (onnodig) veel tijd in beslag nam. We wisten met weer 2 bonusminuten te ontsnappen met het verdwenen geld. Heel fijn dat we ook bij deze kamer net wat extra tijd kregen, want we waren er bijna :-) Als je op zoek bent naar escape rooms voor 2 personen, dan zit je op deze locatie goed!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Goede prijs voor 2 personen
 • Goede service
 • Puzzel die (onnodig) lang duurt

 

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Posted on: 2021 october 15

Escape room in thema

De ontvangsthal op deze locatie ziet er super mooi uit en is al helemaal in het thema van de escape room. Daar worden we enthousiast van :-). Het ontvangst was helaas wat aan de koele kant, maar na een korte uitleg vooraf konden we beginnen. We waren toch wel nieuwsgierig naar hoe de kamer zelf dan uit zou zien. Het duurde even voor we op gang kwamen, maar nadat we waren aangekomen in de mijn, konden we echt beginnen. De kamer ziet er, net als de ontvangsthal, goed uit en bevat een afwisseling tussen doe en denk puzzels die mooi bij het thema en het verhaal aansluiten. De eindpuzzel vonden we minder passend in het thema. Achteraf krijg je een aandenken mee aan de escape, altijd leuk!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Mooie thema kamer
 • Meeste puzzels in thema

 

The Grandmaster

Clocked-Up
Posted on: 2021 september 06

Fijne puzzelkamer!

Vorig weekend last minute deze kamer geboekt, vanwege de positieve reviews en omdat deze kamer wordt aangeraden om met zijn 2tjes te spelen. Uiteindelijk gingen we toch met het complete team, dus hebben we zelf niet ervaren hoe het is om deze kamer met 2 personen te spelen. Ik kan me voorstellen dat het, zeker voor ervaren spelers, wel een lekkere uitdaging is, want goed samen werken is hier heel belangrijk! Met zijn 4tjes ging dat ons goed af en puzzelden we ons binnen de tijd weer naar buiten. Niet elke puzzel hadden we direct door, dus het bood ons genoeg uitdaging! Ik vond de kamer verrassend leuk en de puzzels zaten soms goed verstopt: goed zoeken is belangrijk!!:-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Veel puzzels

  mroelofs

L'Architecte

Doctor Watsons
Posted on: 2021 august 17

Toffe locatie

Deze escape room bevindt zich in de kelder van de arminius kerk. De locatie ademt al een bepaalde sfeer uit en dat werkt zeker in het voordeel van je spelplezier. We werden enthousiast ontvangen door een host die zelf ook graag escape rooms speelt. Daar worden wij altijd blij van :-) We hadden nog weinig gehoord over deze locatie van andere escapers en wisten niet zo goed wat we konden verwachten. De locatie is dus tof en we hebben zeker een leuke tijd gehad. De puzzels vonden wij leuk om op te lossen, alleen niet allemaal even uitdagend, zeker als je ervaren bent. Sommige puzzels moeten je ook maar net echt liggen, anders levert dat veel frustratie op. Gelukkig kregen wij daar wel een aantal hints, anders zaten we er nu nog denk ik ;-). Uiteindelijk hadden we 18 minuten over, best jammer (zeker als je kijkt naar de prijs van de kamer). Al met al dus een escape room op een mooie locatie die, wat ons betreft, vooral geschikt is voor de wat minder ervaren groepen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Host
 • Locatie
 • Sfeer
 • Prijs

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2021 august 10

Op onderzoek in oma's knusse, authentieke huisje

Een nieuwe kamer, dat vraagt weer om een bezoekje aan break out den Bosch! Het ontvangst was wat kort vanwege de drukte op dat moment. Achteraf is dit ruim gecompenseerd door het lange napraten :-) We konden dus direct aan de slag. De ruimtes zien er goed uit en ademen een authentieke sfeer uit. De ruimtes zijn niet heel groot, met 4 personen was het goed te doen. We kregen op de juiste momenten even een duwtje in de goede richting, precies goed om in een fijne flow te blijven. We hebben de 60 minuten goed benut, want met een paar minuutjes over op de klok, wisten wij er achter te komen wie er uit was op de erfenis van oma. De puzzels hebben ons dus zeker genoeg uitgedaagd :-) Al met al een hele leuke escape room, met een afwisseling aan puzzels en slotjes en techniek. Het einde is wel een hoogtepunt van de kamer, alles komt daar samen! Dus doe zeker je best om zo ver te komen :-)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Aankleding en sfeer
 • Uitdagende puzzels
 • Gezellig napraten
 • Kleine ruimtes

 

Authentiek en mysterieus sfeertje

Gister ein-de-lijk onze eerste 2 escape rooms in België gespeeld, waarvan het escape hotel de eerste was. Lekker last minute besloten we om af te reizen naar onze zuiderburen. Gelukkig was de eigenaar heel flexibel en verzette hij zelfs zijn eigen privé plannen, om ons te kunnen ontvangen. Super leuk!

Eenmaal aangekomen op locatie straalt het gebouw vanaf de buitenkant al een bepaald authentiek sfeertje uit, heerlijk. Ook de entree heeft dit zelfde sfeertje en voordat we begonnen, kletsten we daar eerst een tijdje met de enthousiaste eigenaar.

De start van de kamer is geheel in thema en super leuk, vonden wij. Binnen in de kamer ziet het er mooi uit. We puzzelden ons lekker door de kamer heen, kregen af en toe een hint om in een goede flow te blijven en wisten uiteindelijk er achter te komen wat er gebeurd is in het hotel. Misschien goed om te weten, is dat deze kamer meer valt in de categorie 1.0 kamers, wat volgens ons niet onderdoet aan het plezier wat je kan beleven in de kamer! Dit benoemde de eigenaar ook van te voren, waardoor je weet dat je lekker op zoek mag naar cijfercodes, sleutels enz. (Blijft leuk!)

Achteraf weer een tijdje gekletst en de eigenaar stond open voor feedback. Tof om te horen dat hij nog steeds bezig is met het verbeteren van de kamer! We hebben een leuke tijd gehad en komen zeker terug voor het vervolg.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  46:51 min


 • De locatie ademt sfeer uit
 • Onze gastheer (de eigenaar)

  Escape Hotel

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2021 july 13

Avontuurlijk

Eergister ein-de-lijk onze eerste 2 escape rooms in België gespeeld, waarvan jumanji de tweede was. Lekker last minute besloten we om af te reizen naar onze zuiderburen. Al lang stond jumanji op onze wish-list, dus met redelijk hoge verwachtingen gingen we er naar toe en dat maakt het schrijven van de review nu wat lastig. We hebben de 70 minuten speeltijd goed gebruikt, want we gingen er niet heel soepel doorheen. In het begin zijn we veel tijd verloren, waardoor we de druk van de klok voelden en dat was wel jammer. Hierdoor niet uitgebreid de tijd gehad om te genieten van het mooie decor, want voor mijn gevoel moesten we flink door puzzelen. De puzzels passen perfect bij het thema en in de kamer. Ik heb geen moment gedacht van: wat doet die puzzel hier? Dus dat maakte dat de puzzels echt onderdeel zijn van de kamer en het decor. Voor mij was de tropische temperatuur die er hing wel belemmerend in mijn speel plezier en dat maakt dat ik waarschijnlijk iets minder enthousiast ben dan als het niet zo warm was geweest binnen. Het spelen van een escape room blijft een momentopname die je jammer genoeg niet over kan doen. Desondanks is het wel een kamer die ik zou aanraden, omdat het totaal plaatje klopt, de kamer er goed uit ziet en de puzzels goed in thema zijn!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Totaal plaatje klopt
 • Warmte

 

The Contamination

Forsaken escape room
Posted on: 2021 july 12

Leuke 2-persoons kamer!

We keken erg uit naar het spelen van deze kamer, omdat we de andere 2 kamers op locatie erg tof vonden en omdat deze kamer speciaal voor 2 personen is.

Ontvangst was prima en we konden gelijk starten. Er is perfect gebruik gemaakt van de ruimtes die er waren en dat ademt een bepaalde sfeer uit. Heel tof! De puzzels waren leuk om te doen, maar wel aan de makkelijke kant voor ervaren spelers (hier wordt aan gewerkt). Achteraf de kamer nog even doorgelopen en ervaringen uitgewisseld, altijd erg leuk!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  47:10 min


 • Voor 2 personen
 • Ruimte is perfect
 • Puzzels aan de makkelijke kant

 

Jumanji

The Mindtrap Corfu
Posted on: 2022 august 04

Als je er toch bent..

Voor het eerst bedachten we dat we op vakantie in het buitenland misschien ook wel konden escapen. Daar werden we meteen enthousiast van en helemaal toen we zagen dat er vlakbij het hotel een escape room locatie zat! We hadden onwijs veel lol, alleen vooraf al, want dit zou de eerste keer zijn dat we in het Engels moesten gaan spelen. Na een telefoontje met de locatie konden we die dag erna terecht. Buiten 35 graden, maar wij lieten ons graag opsluiten 😄

Qua afwerking lijkt dit niet op wat we van de goede kamers in Nederland gewend zijn. Ook sommige puzzels waren best bijzonder en met de vertaling van het Grieks naar het Engels naar het Nederlands kwamen we niet veel verder 😛 Er kwamen rare hints op het scherm daardoor haha. Gelukkig mag je hier (moet je hier) al je spullen mee de kamer innemen, dus konden we zelf google translate ook gebruiken. In het 2e gedeelte van de kamer lagen de puzzels ons meer en kwam onze ervaring goed van pas. De host heeft er voor gezorgd dat we op het einde net voldoende hints kregen om het binnen de tijd te halen :-).

Als variatie tijdens je vakantie leuk om mee te pakken.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes  59:03 min


 • Goede service

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2021 june 20

Neem de tijd om te genieten van deze mooie escape beleving!

Na het lezen van wat positieve reviews en het horen van positieve reacties, durfden wij het aan om illusion te boeken. Soms best spannend zo'n nieuwe kamer, want: wat kun je verwachten en kloppen de reviews wel? Maar nadat een mede escape fanatiekeling de lovende woorden kon bevestigen, was dat voor ons genoeg om te gaan boeken. We gingen er dus wel met wat hoge verwachtingen heen.

Bij aankomst troffen we beide enthousiaste eigenaren, kletsten we even en toen mochten we starten. Vanaf dan begint de beleving en ben je 90 minuten volop aan het genieten. Neem echt je tijd om rond te kijken, te bewonderen wat ze gemaakt hebben, want dat is echt prachtig! Qua decor doet het niet onder aan de top kamers in NL. Ze passen daar juist heel goed tussen. Met alle licht- en geluidseffecten word je door het verhaal heen meegenomen. En dat maakt de hele beleving compleet.

Wij denken dat je meer kunt genieten van de hele beleving als je al een paar kamers gespeeld hebt. Daardoor waardeer je nog meer wat er gebouwd is en zie je de passie. Wij waren met zijn 4tjes en dat was prima te doen. Het is een kamer waarbij er een balans is tussen beleven en puzzelen. Er zitten wellicht iets minder puzzels in dan je verwacht in een escape room, maar de balans is hier wel perfect vinden wij. Het ene moment geniet je van de beleving en het andere moment ben je weer gefocust bezig met het oplossen van een puzzel. De puzzels passen trouwens perfect in de kamer. Ze zijn niet zo maar bedacht als opvulling, maar horen thuis in de wondere wereld van Marcus Furore.

We kwamen met hoge verwachtingen en zijn daar niet in teleurgesteld. Ze zijn zelfs overtroffen :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Klopt van a tot z
 • Alle effecten (licht/geluid)
 • Ziet er prachtig uit!!
 • 90 min speelplezier
 • Balans in puzzelen en beleven

  Epic Escape Waalwijk

Vaudeville

Escape Room 076
Posted on: 2021 june 21

Zoeken en puzzelen

Last minute deze escape room gespeeld, omdat de reviews er leuk uit zagen en het thema ons aansprak. Eens een keer geen moordzaak die je op moet lossen of een kamer waarbij de spanning om te snijden is.

Het ontvangst was super vriendelijk in een mooie ontvangstruimte (escape café). Na een kort intro filmpje konden we beginnen. De kamer ziet er leuk uit. Als je beter gaat kijken, zie je wel veel slijtage. Door de kamer heen ben je veel aan het zoeken en verbanden aan het leggen. Je moet vooral niet al te moeilijk denken, dan loop je vast, terwijl de puzzels niet heel moeilijk zijn. Je bent een uurtje lekker bezig met puzzelen.

Als je in de buurt bent, is het een leuke kamer om mee te pakken! Zeker voor de prijs die je betaald.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  46:19 min


 • Gastvrijheid
 • Prijs van de kamer
 • Slijtage

 

Funhouse

Escape Rooms Sneek
Posted on: 2021 june 15

Grappige kamer

Hiervoor speelden we "the deal" en je kan wel merken dat deze kamer nieuwer is. De funhouse vonden we dan ook leuker dan the deal. Er zitten grappige elementen in. De puzzels zijn vrij basic en wij vonden ze niet allemaal even logisch. Verder bevat de kamer veel sloten en een kleurrijk decor.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  50:12 min

 

The Deal

Escape Rooms Sneek
Posted on: 2021 june 15

Wat oudere kamer

We speelden eerst the deal en daarna de funhouse. The deal is ouder en dat merk je. Het is een vrij basic escaperoom, zowel qua aankleding als qua puzzels en wij misten een fijne game flow en een enthousiast escape gevoel.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  45:23 min

 

W o w. Wat een vette kamer!

Als eerst "echte" groep mochten wij gister deze kamer spelen. Best spannend, zo'n nieuwe kamer, omdat je vooraf nog geen reacties van anderen hebt gehoord.

MAAR, we zijn verrast, verbaasd, uitgedaagd, hebben genoten, plezier gehad én hebben het toelatingsexamen succesvol afgerond! Deze escape room is het meer dan de moeite waard om af te reizen naar het "hoge noorden" voor elke escape liefhebber!

Het decor/ de aankleding ziet er waanzinnig uit, de kamer heeft een hele goede flow en puzzels die perfect in het thema van de kamer passen.

Wij kunnen niks anders zeggen dan dat deze kamer tot 1 van onze favorieten behoord :-)


Response by Escape Room 058 Leeuwarden

2021 June 14

Bedankt voor de lovende review!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid en gezelligheid van de eigenaren
 • Decor/aankleding
 • Heerlijke puzzelflow

 

Prison Break

Escaperoom Drachten
Posted on: 2021 june 14

Oldschool puzzelen met een heerlijke flow

Op locatie werden we vriendelijk ontvangen door Joël, wat een fijne gastheer! We kwamen 2 kamers spelen: prison break en the lost ones.

Prison break is een kamer die al een aantal jaren meedraaid en een mega goeie game flow bevat! Er zitten leuke en verrassende elementen in, veel cijfersloten en puzzels in het thema van de kamer. Geen puzzels die zo maar bedacht zijn, maar die passen in de kamer. Wat ons betreft een hele goede kamer waarin je lekker oldschool kunt puzzelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Goeie game flow
 • Gastheer :-)

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Posted on: 2021 june 14

Weer een favoriet er bij!

Op locatie werden we vriendelijk ontvangen door Joël, wat een fijne gastheer! We kwamen 2 kamers spelen: prison break en the lost ones.

Na het spelen van prison break, was deze kamer aan de beurt. De nieuwste kamer op deze locatie. Je kunt zien dat ook aan deze kamer heel veel aandacht is besteed en dat de eigenaren weer een stapje verder zijn gegaan dan bij prison break. Qua aankleding ziet de kamer er prachtig uit en ook de puzzels zijn weer zo goed bedacht en gemaakt!

Dit is absoluut een kamer die tot 1 van onze favorieten behoord! :-) en die dus zeker de moeite waard is om naar het "hoge noorden" af te reizen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Gastheer :-)
 • De aankleding van de kamer
 • Puzzels passend bij het thema

 

Escape beleving

Na Houdini was deze kamer aan de beurt om te spelen. De kamers zijn niet met elkaar te vergelijken en dat was ons vooraf ook verteld. Waar je bij Houdini echt puzzels aan het oplossen bent, ben je hier meer onderdeel van een beleving waarin je handelingen verricht om verder te komen in het spel. Het decor ziet er waanzinnig mooi uit!! De nadruk ligt meer op de totaalbeleving dan op het puzzelen en dat laatste heeft wel meer onze voorkeur. We kwamen hier dus ook iets minder enthousiast uit, maar dat heeft puur te maken met onze voorkeur. Want qua beleving en story telling zit het hier echt wel goed! Alles wat je doet heeft invloed op het verdere spel dat je speelt en dat zit allemaal goed in elkaar.

Het leuke ontvangst en het tussendoor en achteraf napraten was top! Dat vinden wij altijd heel gezellig, leuk én belangrijk.

Dus bij deze: bedankt alle 5!:-)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Decor
 • Gastvrijheid en gezelligheid
 • Onderdeel zijn van het spel

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2021 june 08

Toffe beleving: aanrader!

Deze kamer na lang wachten gister eindelijk mogen testen. We keken er enorm naar uit en zijn zeker niet teleurgesteld.

We zijn er van overtuigd dat het een vette beleving is als je de kamer gaat spelen, want dat was het tijdens het testen al! Hier en daar worden er nog wat dingen aangepast, wat alleen maar van toegevoegde waarde is voor de beleving. Als je de film gezien hebt, is het wel extra leuk om de kamer te spelen, omdat je veel elementen herkent (die trouwens heel tof verwerkt zijn in de kamer). De puzzels zijn goed bedacht en sluiten aan bij het thema van de kamer. Verder schrijven we maar niet te veel. Gewoon de kamer gaan spelen en zelf ervaren!

We hebben er echt van genoten en genieten nog na :-) Bedankt voor de gastvrijheid Antal en veel succes en plezier met het draaien van de kamer!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Herkenning vanuit de film
 • Toffe elementen
 • Leuke puzzels in thema
 • Service!!

  Marinde

The Gym

Escaperoom Zevenhuizen
Posted on: 2021 june 07

Oldschool puzzelen

Onze eerste escape room weer sinds lange tijd. Wat ons betreft was dit een goede kamer om weer te starten. De escape room bevat een logische opvolging van puzzels waarbij je veel hangsloten moet openmaken. Om een uurtje lekker oldschool te puzzelen zonder te veel poespas, zit je hier goed! :)

Het cijfer geven we op basis van onze ervaring: We hebben lekker een uurtje kunnen puzzelen en hebben lol gehad.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  51:20 min


 • Logisch en duidelijk wat je moet doen

 

Kitchen Disaster

Escaperoom Sliedrecht
Posted on: 2021 june 07

Kamer met veel potentie!

Wij waren het 1e team die de kamer gingen spelen na de testgroepen. Geen reviews nog op escapetalk, dus we waren benieuwd wat we zouden aantreffen! De escape room ziet er echt goed uit! Het is de 1e kamer van de eigenaar, maar hij heeft echt iets tofs neergezet.

We misten wel een lekkere flow en sommige puzzels vonden we niet helemaald duidelijk/logisch. Maar achteraf vroeg de eigenaar wat we er van vonden en hebben we daar tips over gegeven. De escape room kan volgens ons alleen nog maar beter worden met wat aanpassingen!!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  64:39 min


 • Aankleding en afwerking
 • Alles werkt automatisch
 • Geluidseffecten
 • Mist nog een lekkere spel flow

 

Het Koninkrijk

Escape Mijdrecht
Posted on: 2020 december 13

Genoten!

Na een aantal reviews te hebben afgewacht, konden we onze nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en brachten ook wij een bezoekje aan het koninkrijk. We konden last minute terecht en werden vriendelijk ontvangen. Na kort te hebben gepraat, vroeg de eigenaar of we een nieuwe puzzel wilden uittesten om de kamer meer uitdagend te maken voor groepen met ervaring. Super leuk! Die uitdaging wilden we wel aan gaan en na nog een kleine aanpassing, konden we starten.

Wat een fantastische binnenkomst heeft deze kamer! Neem gerust even te tijd om te genieten van al het moois. Het leuke aan deze kamer is dat eigenlijk alle puzzels in het thema zijn en er geen voorwerp te vinden is die niet thuis past in het thema. Zeker een pluspunt! Ook het hint systeem is in thema en er is geen klok (heerlijk!!). Met de nieuwe puzzel kregen we uiteindelijk (zoals afgesproken) even hulp van de eigenaar, zodat we daarna door konden puzzelen. Achteraf alles nog doorbesproken en de eigenaar staat zeker open voor feedback en is nog steeds bezig met het fine tunen van de kamer.

Wij stonden na 45 minuten buiten, maar hadden best wat langer binnen willen blijven om te genieten van de mooie kamer! De nieuwe puzzel is zeker van toegevoegde waarde voor ervaren spelers en daardoor is de kamer voor iedereen leuk om te spelen. Wij zijn benieuwd naar de andere kamer. Hopelijk tot snel!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  45:14 min


 • Prachtig decor
 • Volledig in thema
 • Nieuwe puzzel
 • Afwisseling in puzzels

 

Enigma

Escape010
Posted on: 2020 december 13

Verrassend leuk! Aanrader!

Ons 2e bezoekje aan escape010. We waren benieuwd! Opnieuw kregen we bij binnenkomst wat te drinken aangeboden en ondanks dat we wat te laat waren, kregen we daar toch de tijd voor. Kort daarna konden we starten. De kamer start met een duidelijk filmpje en daarna mag je naar binnen. De start daar vonden wij erg leuk gedaan! De kamer ziet er prima uit, de puzzels zijn afwisselend en dagen je uit om samen te werken. Het verloop van de escape room is verrassend leuk en daar willen we niks over verklappen. Gewoon zelf gaan spelen! De host vroeg ons vooraf wanneer we en of we hints wilden krijgen. Hier heeft ze goed op ingespeeld en ons goed aangevoeld, want het meeste hebben we zelf op kunnen lossen.

Na al heel wat kamers te hebben gespeeld, heeft deze kamer ons weten te verrassen. De kamer zit goed in elkaar, heeft een fijne flow en je hebt 70 minuten de tijd om te ontsnappen. Tijdens het spelen werden er nog een aantal korte filmpjes getoond. Wat echt heel fijn is, is dat de tijd dan even stopt. Bij veel kamers zie je helaas dat de tijd dan gewoon doortikt, maar dat hebben ze hier goed aangepakt!

Wat ons betreft een kamer die je als liefhebber gespeeld moet hebben!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  65:00 min


 • 70 minuten
 • Fijne flow
 • Leuke puzzels
 • Tijd stil tijdens filmpjes

 

Goeie Mie

Escaperoom071
Posted on: 2020 december 01

Kamer met potentie

Hoewel de locatie op maandag gesloten is, konden wij na een kort belletje 's avonds komen escapen. Super service! We werden enthousiast ontvangen door de vriendelijke host. Vooraf vroeg hij netjes of we wel of geen hints wilden, omdat we aangaven al aardig wat kamers te hebben gespeeld. Heel fijn als er zo wordt meegedacht! De kamer ziet er prima uit en bevat een aantal leuke elementen. Helaas liepen wij op bijna elke puzzel vast, waardoor we niet in een lekkere flow kwamen en de kamer als minder hebben ervaren. We vonden het lastig om de logica te ontdekken en dit hebben we aangegeven bij de host. Desondanks bleef hij heel vriendelijk en voor een goeie service of een last minute escape, zit je hier zeker goed!


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Prijs van de kamer
 • Enthousiaste host
 • Logica in de puzzels ontbrak voor ons

 

Heerlijke puzzel kamer!!

Al een tijdje stond deze escape room op onze wish list en vanavond was het zo ver! We werden enthousiast ontvangen en hadden zin om te beginnen. We hebben genoten van het puzzelen! Er zat een goeie flow in de puzzels en hadden geen hints nodig. De kamer ziet er prima uit en het thema is goed uitgewerkt. De kamer zit heel goed in elkaar met uitdagende puzzels, zeker een aanrader! Achteraf nog leuk nagepraat en we zijn heel benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  52:18 min


 • Leuke puzzels
 • Gastvrijheid
 • Aankleding

 

Puzzel kamer

Vanwege de reisafstand het elke keer vooruit geschoven om deze kamer te gaan spelen, maar uiteindelijk was het zo ver. Op de site staat duidelijk aangegeven waar je in de omgeving kan parkeren. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar. Na een korte introductie konden we beginnen. De kamer heeft een origineel thema en het lijkt net alsof je bij de juwelier langs gaat. Het verrassende aan de kamer vind ik zelf de hoeveelheid puzzels die verstopt zitten in de kamer. We vonden de puzzels leuk om op te lossen, origineel en uitdagend. We kregen op de goede momenten hints (niet te snel, niet te laat), zodat we in de flow bleven. Als je een uurtje heerlijk wil puzzelen en wil genieten van goede puzzels, moet je zeker deze kamer spelen! Wij zijn heel benieuwd naar de nieuwe kamer :-)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  55:05 min


 • Puzzels
 • Thema
 • Gastvrijheid

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2020 november 05

Toffe kamer!!

Wat een heerlijke locatie! Je komt binnen in de mega grote ontvangstruimte waar je je al heerlijk kan vermaken. Super leuk om dus wat eerder te komen of langer te blijven hangen.

De kamer zelf is ook super leuk! Er zit een lekkere spanning in met schrikeffecten, maar is niet eng. De puzzels passen leuk in het thema en volgen elkaar logisch op. Bij ons deed helaas het hint scherm het niet, waardoor we vast liepen en wat tijd verloren. Dit heeft de host uiteindelijk heel netjes opgelost, waardoor we weer fijn door konden spelen en weer terug in de flow kwamen. Achteraf de beelden terug gekeken. Super leuk om zo de kamer nog eens door te lopen en om jezelf terug te zien.

We kunnen niet wachten tot we terug kunnen komen voor the dome :-)


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  54:34 min


 • Niet te spannend
 • Puzzels passend in thema
 • Ontvangstruimte
 • Beelden terug kijken
 • Service

 

Prachtige kamer!

Deze escape room ziet er echt prachtig uit. De ontvangstruimte is in thema en zet gelijk een goede sfeer neer. De kamer zelf is gemaakt met veel passie en ziet er ook echt heel mooi uit. De puzzels passen perfect in het thema van de kamer. Wij vonden ze wel best pittig. Instructies worden cryptisch beschreven en dat maakte het voor ons wat lastig/onduidelijk. Terwijl als je het door hebt, het wel vrij logisch is. Op sommige plekken was het net iets te donker vonden wij. Er was 1 puzzel die het niet helemaal deed. Dat was even vervelend, want daardoor liepen we vast. Gelukkig niet te lang en zijn we wel net nog op tijd ontsnapt!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  59:41 min


 • Prachtige aankleding
 • Thema mooi uitgewerkt
 • Puzzels in thema
 • 1 puzzel was niet helemaal goed
 • Af en toe te donker

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2020 november 03

Leuk hotelletje!

Room 1803 is een hotelkamer met verrassingen. De makers hebben goed nagedacht over de opbouw van de kamer en het verhaal is goed uitgewerkt. De puzzels zijn uitdagend en passen perfect in het thema van de kamer. De kamer ziet er goed uit, alsof je echt in een hotelkamer bent. We werden goed geholpen met subtiele hints, waardoor we in een goede flow door konden spelen. Vooraf en achteraf uitgebreid gekletst met 2 van de eigenaren, super leuk! Al met al een super leuke ervaring!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  53:00 min


 • Mooie kamer
 • Gastvrijheid
 • Leuke puzzels

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2020 november 03

Toffe beleving

Wat een toffe beleving is dit! De nadruk bij deze kamer ligt net wat meer op de beleving dan op het old school puzzelen. De ruimtes waar je doorheen gaat zien er goed uit en het hele thema is super goed uitgewerkt. Vooraf is je missie al duidelijk en tijdens de missie word je ook goed verder geholpen. Super leuk om dit als team te doen! Een hele andere ervaring dan een escape room waarbij de nadruk meer ligt op het puzzelen, maar wel echt heel tof! Er is veel te doen, je moet goed samen werken en flink door werken. Een pittige uitdaging die we niet zouden aanraden als je nog niet zo veel ervaring hebt.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Duidelijk verhaal
 • Thema super goed uitgewerkt
 • Niet voor beginnende escapers aan te raden

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2020 november 02

Leuke kamer in thema

Vandaag eerst the classroom gespeeld en daarna the clinic. We werden enthousiast ontvangen door de host die ruim de tijd voor ons nam, zowel vooraf als achteraf! Super fijn :-) Het thema van de kamer is goed uitgewerkt in de aankleding en de puzzels. Deze kamer is wat ouder en bevat dus cijfersloten, maar dat past prima bij het thema. Het is een fijne, logische puzzelkamer en wat ons betreft een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  57:31 min


 • Puzzels in thema
 • Afwisseling in puzzels
 • Logische opbouw
 • Gastvrijheid

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2020 november 02

Hele toffe kamer

Na the classroom was the clinic aan de beurt. Wat een goeie kamer!! De spanning bouwt zich langzaam en op een goede manier op. De puzzels passen volledig in het thema en werken allemaal automatisch. Het thema en het verhaal van de kamer zijn goed uitgewerkt. Je kan zien dat de kamer gebouwt is met veel passie en dat er over alles goed is nagedacht! Het verhaal is goed te volgen, de puzzels volgen elkaar goed op en daardoor is het een fijne kamer om te spelen. De host was super enthousiast en nam alle tijd voor ons, super leuk!

We hebben een hele leuke middag gehad en kunnen iedereen aanraden om hier langs te gaan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  56:45 min


 • Spanningsopbouw
 • Uitwerking van het thema
 • Leuke puzzels
 • Gastvrijheid!!
 • 75 min speeltijd

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Breda
Posted on: 2020 november 01

Leuke kamer!

Leuke escape room, zeker voor als je nog niet zo veel ervaring hebt! Wij hebben de kamer zonder hints gespeeld en dat vinden we altijd erg fijn. Dat betekent (volgens ons) dat er een logische opbouw in de kamer zit en de puzzels logisch zijn. De filmpjes waren niet echt mijn ding. Ik puzzel liever door, maar dat is persoonlijk. Verder waren de puzzels heel afwisselend en sommige ook heel origineel. Zeker een leuke escape room om te spelen dus!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  47:00 min


 • Logische opbouw en puzzels
 • Afwisseling in puzzels
 • Vrij makkelijk voor de ervaren escaper

 

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2020 november 01

Toffe locatie

Wat een super toffe locatie voor een escape room! De ruimte waar je binnenkomt ziet er mooi uit en ook de escape room zelf lijkt net echt. Echt heel tof!! De logica van de opbouw van de puzzels ontging ons een beetje, waardoor we de kamer niet met een goed gevoel gespeeld hebben. Erg jammer en helaas ook net niet ontsnapt.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2020 october 25

Toffe locatie!

Heel tof dat deze escape room zich bevindt in een monument, dat brengt gelijk veel sfeer met zich mee. We werden heel enthousiast en vriendelijk ontvangen door de host, waardoor we nog meer zin kregen om aan de slag te gaan. Wij vonden de kamer fijn om te spelen. We vonden de opbouw logisch, de puzzels in het thema van de kamer en we hebben geen hints nodig gehad. Dat zegt wat ons betreft iets over de goede kwaliteit van de kamer. Ondanks dat de kamer wat ouder is, merk je dat niet echt aan de puzzels, want die passen gewoon goed in het thema van de kamer. Wel zie je wat slijtage. Al met al een heerlijke, wat meer klassieke puzzel kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:00 min


 • Puzzels in thema
 • Toffe locatie
 • Wat slijtage

 

Runaway Train

EscapeTales
Posted on: 2020 october 05

Kamer met potentie

Deze kamer last minute geboekt, dat werd goed geregeld. De host was heel vriendelijk en bleef positief. Wij zaten niet in een lekkere flow en de host probeerde ons toch met een goed gevoel naar huis te laten gaan. We vonden sommige puzzels heel leuk en logisch om op te lossen, maar vonden de logica van andere puzzels ver te zoeken. Hierdoor kwamen we er niet lekker in. Qua geluids- en lichteffecten kan er denk ik ook nog meer uit de kamer gehaald worden. We vonden het jammer genoeg een beetje tegenvallen en de prijs die we betaald hebben daardoor echt te hoog. De kamer bevat zeker goede elementen en met wat aanpassingen denk ik dat dit zeker een hele toffe, complete beleving kan worden. Heel leuk is dat je achteraf beelden terug kan kijken, dat is absoluut een pluspunt!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Vriendelijke host
 • Beelden terug kijken
 • Prijs
 • Sommige (onlogische) puzzels

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2020 october 05

Goede (klassieke) escape room

Een tijd geleden de andere kamer gespeeld en nu was het tijd voor de zodiac killer. Beide kamers bevatten een hele fijne en logische flow, waardoor het heel fijn is om deze escape rooms te spelen. De zodiac killer is een wat oudere kamer met daardoor veel slotjes. Dit past goed in het thema van de kamer en de kamer zit gewoon goed in elkaar, daardoor stoorde ik me er niet aan en speelt de kamer lekker weg. We vonden de begin puzzel wat aan de lange kant, terwijl alle puzzels die daarna kwamen heel goed waren. De balans vonden we niet helemaal fijn. Verder is de start van de kamer leuk gedaan en ook de eindpuzzel vonden we niet te lang of ingewikkeld, maar logisch in het verhaal en goed op te lossen. Doordat we vooraf aan hadden gegeven al wat ervaring te hebben, heeft de host gewacht met hints geven. Dat was heel fijn, omdat je dan net wat meer ruimte krijgt om puzzels zelf op te lossen. Al met al een goede kamer die leuk is voor iedereen om te spelen. We zijn heel benieuwd naar de 3e escape room en komen daar zeker voor terug.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  54:55 min


 • Goeie flow
 • Service
 • Eind puzzel
 • Begin puzzel wat lang

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2020 september 27

Toffe complete beleving

Na verschillende reacties te hebben gehoord over deze kamer (heel eng/valt wel mee), er voor gekozen om dan zelf maar te gaan ervaren hoe eng de kamer is. Lopend naar de ingang van de kamer bouwt de spanning gelijk op. Het decor ziet er heel vet uit. Het lukte ons om heel rustig te blijven en de spanning zakte al snel. We merkten dat d.m.v. effecten elke x duidelijk werd wat de bedoeling was, super fijn! Hierdoor heeft de kamer een heerlijke spel flow en blijf je gefocust. We kregen op de juiste momenten een hint, zodat we die flow niet kwijt zouden raken. Of de kamer eng is of niet, vind ik lastig om te zeggen. De kamer is wel spannend en daar moet je van houden. Ook in de hele escape room ziet er decor er levensecht uit. Echt heel tof en mooi gemaakt. Er zat 1 behendigsheidspuzzel in die bij ons niet lukte, waardoor de host ons hielp. Dat ze hielp is heel fijn, maar het liefste doe je het natuurlijk zelf. De host was heel vriendelijk en nam achteraf nog even de tijd om met ons de kamer door te spreken.

Ik zou deze kamer niet snel aanraden aan beginnende escapers. Met wat meer ervaring komt de hele beleving beter tot zijn recht.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  49:50 min


 • Sfeer
 • Logische opbouw
 • Geluid en licht effecten
 • 1 behendigheidspuzzel
 • Prijs

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2020 september 13

Uurtje oldschool puzzelen

Ondanks dat deze escape room al wat ouder is, zat de kamer goed in elkaar. Qua geluid- en lichteffecten weten ze bij darkpark absoluut hoe ze een toffe beleving neer kunnen zetten en dat maakt de beleving leuker en spannender. Het thema kwam in deze kamer terug in alle puzzels, waardoor de puzzels wel een beetje op elkaar leken (veel met cijfers, moet je leuk vinden). Er zijn veel hangsloten in de kamer. Wij blijven het leuk vinden om die open te maken en de bijbehorende puzzel dus op te lossen, dus voor ons geen probleem!

Hou je van een wat meer klassieke escape room, dan is dit zeker een aanrader!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:15 min


 • Puzzels in thema
 • Licht- en geluideffecten
 • Prijs

 

Book Of Mystery

Escape010
Posted on: 2020 september 07

Fijne puzzel kamer

Ik vond deze escape room verrassend leuk. De kamer is niet heel bekend en we waren er erg benieuwd naar. Je krijgt 70 min speeltijd en die heb je zeker nodig! De kamer bevat best moeilijke, maar voor ons vooral uitdagende puzzels. De puzzels waren in het thema van de kamer en wij vonden ze erg leuk om op te lossen! Het hint systeem werkte ook fijn. Deze kamer bevat geen gekke mindfcks, maar doet daardoor niet onder aan escape rooms die dat wel hebben. In deze kamer kan je heerlijk puzzelen en er zijn zeker ook wat technische dingen in verwerkt (niet alleen maar cijfersloten). Qua afwerking en aankleding ziet de kamer er prima uit. Je ziet wat slijtage en het kan hier en daar misschien nog wat mooier, maar aan de andere kant paste het ook wel goed bij het thema en de sfeer van de kamer.

Kortom, een kamer met uitdagende puzzels, een fijne opbouw en goeie game flow.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  61:52 min


 • 70 min
 • Uitdagende puzzels
 • Logische opbouw

 

Missing Room

Escape Mission Rotterdam
Posted on: 2020 august 30

Kamer met potentie

Deze kamer is een klassieke escape room met heel veel cijfersloten. Dit wisten we vooraf ook al, dus daar hadden we ons op ingesteld. Het verhaal vonden we redelijk ingewikkeld en uitgebreid. Dat is niet nodig denken wij om een leuke gameflow neer te zetten. Door de hoeveelheid puzzels, waren we niet bezig met het verhaal, waardoor we het ook niet mee hebben gekregen. De puzzels zaten leuk in elkaar, niet heel vernieuwend, maar zeker leuk om op te lossen. Doordat er zo veel te doen was, was iedereen druk bezig. Hierdoor mis je wel weer wat de ander doet. Hier en daar zijn de gebruikssporen te zien, dat is jammer.

Degene die ons begeleidde begeleidde op dat moment nog 2 andere groepen. Hierdoor zou het kunnen dat een hint wat langer op zich zou laten wachten. Dat was gelukkig niet het geval, maar zou ook niet moeten kunnen. Dat bevordert niet het spelplezier. Het zelf vragen om een hint is niet echt wat wij prettig vinden, omdat je niet weet hoe ver je bent in het spel. Toen we net waren begonnen met spelen, kwam de host door onze kamer heen naar buiten, om bij een andere groep te helpen. We stonden verbaasd te kijken.. Ik vind dat echt niet kunnen. Vervolgens kwam hij via onze kamer ook weer terug naar de controlroom.. We kregen geen uitleg of sorry op dat moment.. Er werd niks gezegd.. Heel slordig! Achteraf hebben we het wel besproken en werd er gezegd dat de andere groep zo snel ging, dat hij wel daar heen moest..

Ondanks dat, heeft deze kamer zeker leuke puzzels en zijn wij bijna 60 minuten druk bezig geweest. Goed samenwerken is hier zeker van belang!


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 5.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Heel veel puzzels
 • Prijs
 • Host die door de kamer heen kwam
 • Om hints moeten vragen

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2020 august 23

Top beleving

Wat een heerlijke kamer om te spelen!! We hebben genoten vanaf het begin tot het einde van de prachtige kamer, de puzzels en de sfeer die er hing. Bloody mary vonden we al geweldig om te spelen, maar met deze kamer hebben ze er net nog een schepje bovenop gedaan. Alles klopte voor mijn gevoel. De kamers zien er top uit, helemaal in de sfeer van het verhaal en je ziet dat het met passie is gemaakt. De puzzels waren afwisselend, pasten goed in het thema en er was echt veel om te doen. Niemand van ons heeft stil gestaan. Zeker ook complimenten voor onze host. Hij zat heerlijk in zijn rol en dat sluit zo mooi aan op de hele beleving. Absoluut een pluspunt! Als wij 1 tip zouden mogen geven, dan hadden wij sommige hints wat later willen krijgen. Inmiddels zijn wij best ervaren en we merkten dat we sommige hints voor ons gevoel vrij snel kregen. We hadden liever het zelf nog even geprobeerd. Zeker omdat we nog ruim 10 minuten over hadden op het einde. De hints waren ook niet altijd even goed te horen. Verder geen tips en alleen maar tops! Deze kamer moet je echt gaan spelen!! Er zit zo'n lekkere flow in de kamer en je geniet van de fantastische beleving die ze hier hebben neergezet!


Response by Rock City Escape

2020 August 23

Hi Eline, Dank voor je mooie review en wat een eer om jullie weer te mogen ontvangen! Op naar de volgende! :) Groet, Rock City Escape


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Host
 • Mooie afwerking en aankleding. Kamer ziet er top u
 • Veel puzzels, afwisselende puzzels
 • Lekkere flow
 • Hints

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 august 16

Super leuke ervaring!!

Gister een onwijs leuke avond gehad toen we deze kamer mochten spelen. Al lang stond de kamer op ons lijstje en gister was het eindelijk zo ver! We werden onwijs enthousiast ontvangen door de leuke eigenaren die dit absoluut met veel plezier en passie doen. Er hing een hele relaxte sfeer en vooraf was er al tijd voor een praatje. Wij hebben onwijs genoten van het spelen van de kamer. We zaten er lekker in en volgden de, voor ons, logische volgorde van de kamer en puzzels. De puzzels waren leuk en pasten goed bij de kamer. Voor als je wat onervaren bent, kan de kamer best overweldigend zijn, doordat er veel gebeurd.. voor ons was dat echt een pluspuntje! De kamer ziet er ook nog eens super mooi uit qua aankleding en zit technisch ook goed in elkaar. Zeker terecht dat deze kamer zo goed wordt beoordeeld!! Niet alleen de kamer is top, maar ook zeker voor de gastvrijheid van de eigenaren is deze locatie een bezoekje waard. We mochten zelfs 2 uur later terug komen (23.30 's avonds laat), om hun andere kamer te spelen en ook toen hebben we gezellig gekletst en hing er een relaxte sfeer. We hebben een hele leuke avond gehad :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  45:00 min


 • Goeie flow
 • Gastvrijheid
 • Leuke puzzels
 • Aankleding
 • Geen

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 august 16

Leuke, uitdagende kamer!

Na de triplicate institute te hebben gespeeld, was het later op de avond tijd voor deze kamer. Dit was niet zo vooraf gepland, maar voor de eigenaren geen probleem. Super dat dit kon en ondanks dat het wat later op de avond was, waren de eigenaren nog steeds even enthousiast en was er veel ruimte om gezellig te kletsen. Dat vinden wij altijd erg leuk! De opdracht van de kamer is vooraf duidelijk en door het spel heen ook goed te volgen. We hadden best moeite met sommige puzzels en kregen gelukkig wel handige hints, want we bleven soms best even hangen. Gelukkig kregen we goeie hulp en waren we uiteindelijk toch wel verbaasd dat we op tijd waren ontsnapt! De kamer bevat leuke elementen, een leuke spanningsopbouw en is misschien wel wat meer een basic escape room dan hun andere kamer. Je kan ook wel zien dat deze kamer ouder is dan hun andere kamer. Ondanks dat we best een beetje moe waren en het niet helemaal lekker ging, vonden we ook deze kamer leuk om te spelen. En nogmaals, de eigenaren zijn zo relaxt en enthousiast. We hebben een hele leuke avond gehad :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  54:00 min


 • Spanning
 • Gastvrijheid

 

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Posted on: 2020 july 19

Leuk!

Na 4 jaar geleden mijn eerste escape room te hebben gespeeld hier, weer terug bij break out en nu voor de nieuwste kamer! De kamer bevat originele en uitdagende puzzels. De kamer is niet heel groot, maar dat stoorde ons niet. Er is namelijk genoeg te doen! Alles werkt automatisch en zit goed in elkaar. De aankleding van de kamer was wat summier voor een werkkamer van de conciërge. Daar zou nog wat meer uitgehaald kunnen worden, zodat je echt het gevoel hebt dat je in de werkkamer bent. De service was top! We werden vriendelijk ontvangen en er was vooraf en achteraf tijd om even te kletsen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:27 min


 • Uitdagende, originele puzzels
 • Leuke host
 • Aankleding kan beter

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2020 july 18

Hele toffe kamer

Vandaag deze kamer gespeeld en wat een belevenis weer! Er is veel aandacht besteed aan de aankleding, muziek en het licht. Daardoor is de totale beleving heel goed. De puzzels vonden wij origineel en volledig in het thema. We hebben nergens gedacht dat een puzzel niet in de verhaallijn paste. Er is heel veel te doen, dus je moet flink door werken en goed samen werken. We hebben best wat hints nodig gehad om verder te raken. Of de kamer echt moeilijk is, vind ik lastig te zeggen. Er zijn vooral veel puzzels die opgelost moeten worden. Qua spanning zit de kamer goed in elkaar. Niet te spannend of heel eng. Kortom, de kamer zit heel goed in elkaar, heeft een goede opbouw en ziet er top uit! De service vonden we helaas wat minder. Het was erg druk, waardoor er geen tijd was voor een gezellig (en wat langer) praatje vooraf of achteraf. Wij vinden dit juist altijd erg leuk. Het leek alsof het allemaal vrij snel moest achter elkaar, jammer! We hadden ook het idee dat degene die ons begeleidde, een stukje had gemist, waardoor we hints kregen die niet van toepassing waren.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 7.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:49 min


 • Kamer ziet er top uit
 • Orignele puzzels volledigin het thema van de kamer
 • Goeie flow in de kamer
 • Begeleiding
 • Best prijzig

 

Niet mijn soort escape room

Nu de adrenaline gezakt is en ik ben bijgekomen van het escape avontuur, wil ik proberen om de eerste review te schrijven, best lastig.. Nadat we ontsnapt waren, zat mijn hart in mijn keel en vond ik het lastig om te vertellen wat ik van de kamer vond. Dus ga ik nu een poging wagen om eerlijk mijn mening te geven.

De escape room begint heel leuk en de opdracht is meteen duidelijk. De puzzels die je tegenkomt zijn niet heel moeilijk of ingewikkeld en dat is maar goed ook, want door de spanning lukte het niet allemaal even snel om de puzzels op te lossen. De puzzels zijn deels in het thema van de kamer. Dat kan wat ons betreft nog meer. Ik zelf vond de schrik momenten te heftig, niet mijn ding. Ik had liever van te voren geweten dat die momenten er zouden zijn en dan zelf de keuze gehad: met of zonder.. Mijn voorkeur zou eerder uitgaan naar een kamer die er van zichzelf spannend uitziet. Qua aankleding kan die beleving denk ik nog beter.

Al met al hebben we flink gelachen en was het op het op het moment zelf hylarisch. Achteraf zat de schrik er goed in en is dit blijkbaar niet het type escape room dat ik leuk vind. Met stalen zenuwen kun je dit avontuur wel aan..


Response by Escaperoom Amersfoort

2020 July 20

Beste, Ik vind het erg jammer om te lezen dat je ons zo laag waardeert. Zeker omdat jullie een testgroep waren. Je geeft super veel complimenten (dank daarvoor) maar toch met een naar randje voor mijn gevoel. 6,5 voor iets waarvan we nog aan het bijschaven zijn en nog een juiste weg aan het zoeken zijn wat we moeten bewandelen. En voor puntjes die je wel tof vind, vind ik het wel heel vreemd en jammer om te lezen dat je deze waardering geeft aan de kamer. Dat schrikmomenten niet je ding zijn, kan natuurlijk. Je kan met een cijfer als deze “wat ik persoonlijk niet fair vindt” een kamer door het slijk halen” En dat terwijl je hem mocht testen.....voor nope.... Hopelijk passen jullie je recentie nog aan, of halen hem weg. Ik vind het cijfer zeker niet terecht! Team Laserloods Amersfoort


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Begin van de kamer
 • Geen moeilijke verhaallijn
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Aankleding kan spannender
 • Schrikmomenten te heftig

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2020 july 11

Leuke, afwisselende kamer!

Onze eerste kamer bij darkpark, dus we waren heel benieuwd na alle enthousiaste verhalen die we er over hebben gehoord. The freakshow is zeker een leuke kamer met leuke, vooral afwisselende puzzels, waarin je niet alleen goed hoeft na te denken, maar waarbij je ook behendig moet zijn. De kamer ziet er mooi uit en zit goed in elkaar. Je merkt wel dat de kamer al wat ouder is en voor de prijs die je betaald, hadden we er wel meer van verwacht.. De opbouw van de kamer is logisch en speelt lekker weg. De opbouw qua spanning is ook goed gedaan en goed te doen, niet te eng!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  47:10 min


 • Leuke, afwisselende puzzels
 • Kamer ziet er goed uit
 • Logische opbouw
 • Prijs

 

Hele leuke kamer met een goede opbouw

We hebben enorm genoten van deze mooie, uitdagende kamer. Het is een heerlijke puzzel kamer met een fijne game flow en variatie in puzzels. Na al wat kamers te hebben gezien, zijn we door deze blij verrast! Doordat de kamer goed is opgebouwd en logisch is, is het echt een fijne kamer om te spelen! Ook complimenten voor degene die ons begeleidde. Hij heeft lang genoeg gewacht met het geven van hints, zodat we alles uiteindelijk zelf opgelost hebben en we dus geen hints nodig hebben gehad.

Deze kamer is zeker een aanrader en wij zijn benieuwd naar de nieuwe kamer. We komen zeker terug :-)


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  51:04 min


 • Logische opbouw
 • Originele puzzels
 • Mooie aankleding
 • Spel begeleider

 

The Mad Magician

MJ Escape
Posted on: 2020 july 05

Leuke, klassieke puzzel kamer

Een leuke, klassieke puzzel kamer vol met cijfersloten. Er zijn heel veel puzzels, dus je bent lekker bezig. De meeste puzzels waren voor ons ook duidelijk en waar we vastliepen, kregen we een hint. We hadden alleen niet altijd door dat we een hint kregen, doordat het geluid niet zo hard was.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:13 min


 • Lekker veel puzzelen
 • Hints werden niet heel duidelijk aangegeven

 

Abandoned

Escapium
Posted on: 2020 july 05

Hele toffe, avontuurlijke kamer

Deze kamer heeft ons absoluut verrast! We hebben echt genoten. De opbouw zit heel goed in elkaar en de kamer is best spannend. Je bent continu op je hoede, omdat je niet weet wat er kan gebeuren en je verwacht elk moment dat er dus iets kan gebeuren. Qua spanning is het wel echt te doen en de omschrijving "horror" vinden wij niet van toepassing.

De kamer heeft afwisselende puzzels waarbij wij continu hebben samengewerkt met elkaar. Je maakt dus alles mee van het begin tot het einde, zeker een pluspunt! De puzzels passen goed in de verhaallijn en het thema van de kamer en sommige puzzels zijn wij nog niet eerder tegen gekomen, sommige wel. Maar dat stoorde ons niet. Een sterk punt van de kamer is echt de afwisseling in de puzzels!! De kamer ziet er goed uit en is qua opzet en opbouw heel goed neergezet. Door het spel heen zijn wij daar flink door verrast. We raden aan om de kamer zelf te spelen, om dat zelf te ontdekken! We willen niet te veel verklappen :-)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  50:00 min


 • Verassende kamer
 • Goeie spanning en sfeer
 • Complete verhaallijn
 • Afwisseling in puzzels
 • Hints hadden iets cryptischer gemogen

 

Payback

Wescape
Posted on: 2020 june 28

Leuke kamer

Wat een leuke, verrassende escape room! Met veel verschillende ruimtes en logische, leuke puzzels.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  46:06 min


 • Leuke, logische puzzels
 • Gastvrijheid en service

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 june 28

Wauw wauw wauw

We hadden super veel zin om deze kamer te gaan spelen en waren vooral ook heel erg benieuwd! Deze kamer moet je gaan spelen, omdat niet te beschrijven valt hoe tof het is! De aankomst, het begin, alle mindfcks, de puzzels, de ruimtes.. Alles komt bij elkaar en zorgt echt voor een hele toffe escape beleving. Er is een goede balans in het beleven en puzzelen. Je moet echt af en toe de tijd nemen om even te genieten, want voor je het weet sta je weer buiten en kan je alleen nog maar nagenieten en terug denken aan alles wat er gebeurd is. Het verhaal vonden wij wat ingewikkeld en door alles wat er gebeurde, lag onze focus daar ook niet op. Niet erg, want het belemmerde niet ons plezier gelukkig :) Achteraf werd het verhaal ook nog uitgelegd.

We zouden deze kamer wel pas aanraden als je een beetje ervaren bent, dan krijg je denk ik het leukste speelplezier en de leukste beleving!

Al met al een geweldige beleving en we hopen dat er ooit in de toekomst nog een nieuwe kamer bij zal komen, dan komen we zeker terug!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  79:13 min


 • Lekker puzzelen
 • De hele beleving van begin tot eind
 • De toffe mindfucks

  down-the-hatch

The Boss

MJ Escape
Posted on: 2020 june 25

Leuke kamer!

The boss is een leuke escape room met veel uitdagende puzzels in het thema van de kamer. De kamer bevat hier en daar wat technische snufjes, maar is vooral een echte puzzelkamer. De puzzels zijn best pittig en het zijn er veel, dus je moet flink door werken. Dit betekende dat we niet alle 5 alle puzzels hebben mee gekregen, best jammer. Achteraf wel de kamer doorgelopen, zodat je weet wat je hebt gemist, dus dat is heel fijn!

We hebben een hele leuke avond gehad, zeker ook door de enthousiaste eigenaar!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 5 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels in thema
 • Goeie begeleiding en enthousiaste host
 • Afwerking kan hier en daar beter

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2020 june 21

Leuke kamer

Met zijn 2en best lastig om te spelen, maar wel heel leuk! Uiteindelijk gehaald in 65 minuten. We hebben veel tijd verloren in het begin, daar liepen we vast. Daarna ging alles wel vlot en dus extra leuk dat we de kamer mochten uitspelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Leuk verhaal + puzzels

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 june 13

Toffe kamer

Absoluut een toffe kamer. Er zit een duidelijke verhaallijn in en de kamer ziet er mooi uit. De puzzels zijn leuk en goed om op te lossen. Alles deed het goed, werkte automatisch en zat logisch in elkaar. We zijn heel enthousiast over deze kamer! Zeker weer een aanrader! We zijn heel benieuwd naar Molly's game!!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Verhaallijn duidelijk
 • Toffe, verrassende elementen
 • Leuke puzzels
 • Mooie aankleding

  down-the-hatch

Save the kingdom

DelftEscape
Posted on: 2020 june 13

Wauw!

Last minute gebeld en gevraagd of we nog konden spelen. De eigenaresse ging dat voor ons regelen, super fijn! We werden heel enthousiast ontvangen.

Wat een geweldige beleving was dit! Prachtig gemaakt, veel oog voor detail, alles werkt goed en automatisch.. Echt geweldig! De puzzels waren volledig in het thema, heel leuk, origineel en mooi gemaakt!

Echt een prachtige escape room! We zijn weer een mooie ervaring rijker :-)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Prachtig gemaakt
 • Mooie en leuke puzzels in het thema

  DelftEscape

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Posted on: 2020 june 06

Leuke/ toffe klassieke kamer

Yes! Eindelijk konden we weer escapen. We waren erg benieuwd naar deze kamer, omdat de kamer omschreven wordt als een klassieke puzzel kamer. De kamer zit heel logisch in elkaar en doordat je veel samenwerkt, mis je niks wat een ander doet. De puzzels vonden wij erg leuk en af en toe moesten we goed nadenken :-). Deze kamer is leuk voor als je er nog niet veel hebt gespeeld, maar ook voor de ervaren escaper. De service is hier altijd top, dus alleen daarvoor al moet je een kamer hier spelen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Service
 • Afwisseling in puzzels
 • Uitdagend

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2020 june 06

Wat een super toffe kamer!

Yes! Eindelijk mogen we weer escapen. Inmiddels alle kamers hier al gespeeld en deze was al laatste aan de beurt. Ook deze kamer is weer super nice, zit goed in elkaar en is van kwaliteit. Ze hebben het thema echt zo goed neergezet en nagemaakt, echt heel tof!! De kamer bevat logische aanwijzingen en speel je met elkaar. Je bent niet los van elkaar bezig. De kamer is absoluut niet eng, maar lekker spannend. Zoals altijd is de service hier top. Als escape liefhebber moet je echt een keer een bezoekje brengen aan 1 van de 4 kamers (of speel ze gewoon allemaal :-)).


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Thema heel goed uitgewerkt
 • Sfeer
 • Spanning
 • (Logische) opbouw en puzzels
 • Service
 • Napraten

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2020 march 18

Leuke kamer

Op aanraden vandaag deze escape room gespeeld. We werden gastvrij ontvangen en konden meteen beginnen.
We vonden de puzzels best pittig en kregen hier en daar een goede hint, waardoor we verder konden spelen. We zijn verrast door de grootte van de escape room en de toffe elementen die er in zitten. De puzzels bieden wel veel uitdaging en zijn daarom voor iedereen leuk om op te lossen. Er zaten spannende momentjes in de kamer, maar was zeker goed te doen. Achteraf de kamer nog even doorgenomen en nagepraat. We komen zeker terug als er een nieuwe kamer komt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in March 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Leuke/toffe/verrassende elementen
 • Spanning

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2020 march 15

Super toffe kamer

Speciaal voor het spelen van deze kamer, eerst de serie gekeken. Het hoeft niet, maar ik vond dat het de hele beleving wel extra leuk en spannend maakte. De herkenning uit de serie in de kamer is super leuk om te zien. De makers hebben daar echt veel aandacht aan besteed en dat goed uitgewerkt. De kamer ziet er dus goed uit en heeft leuke puzzels. We werden gastvrij ontvangen en achteraf hebben we de kamer nog doorgenomen. Vinden wij altijd erg leuk :-).


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Sfeer en aankleding
 • Thema super goed uitgewerkt
 • Spanning
 • Gastvrijheid

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2020 march 08

Super vette beleving!

Vanaf het moment dat je aan komt rijden, kom je gelijk al een beetje in de spanning van het verhaal en de escape room. Nadat je binnen bent gelopen, weet je ook meteen dat de beleving al van start is gegaan. Dit vonden wij absoluut een pluspunt en zorgde er voor dat je gelijk goed in het verhaal kwam.

De kamer zelf is goed uitgewerkt en ziet er mooi uit. De muziek en alle effecten tillen de hele beleving omhoog en zorgen er voor dat het lekker spannend blijft. De puzzels vonden wij leuk om te doen. Niet te moeilijk of onlogisch en voor iedereen goed te doen. Met 4 personen heeft iedereen wat te doen en je hebt elkaar echt nodig.

Achteraf op de foto en gezellig nagepraat. Wij vonden het een hele leuke, uitdagende beleving en zouden deze kamer absoluut aanraden. We gaan ook zeker terug komen voor de nieuwe kamer!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Locatie
 • Sfeer en aankleding
 • Gastvrijheid
 • Totale beleving
 • Geen

 

The Art Heist

Art Heist Escape Room
Posted on: 2020 march 06

Tegenvaller

Via groupon deze escape room geboekt. Er waren nog geen reviews, dus gingen er blanco in. Het ontvangst was vriendelijk. We vonden de escape room erg tegen vallen. Het was erg koud binnen, de aankleding was summier en de eindpuzzel totaal niet logisch. Als je escape rooms hebt gespeeld die in de top staan, dan stelt dit eigenlijk niet zo veel voor. We konden ook niet napraten, omdat de volgende groep er al stond. Degene die ons begeleide, had zelf nog nooit een escape room gespeeld. Wat wij erg raar vonden. Wij zouden deze escape room niet aanraden. Er zijn veel mooiere, andere escape rooms met leukere puzzels om te spelen (naar onze mening).


3

Ambiance: 3.0

Game experience: 3.0

Service: 5.0


Played in March 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Goedkoop via groupon
 • Kou
 • Eindpuzzel
 • Niet kunnen napraten
 • Geen foto
 • Aankleding

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Posted on: 2020 february 24

Leuke kamer

De mystic cabin is een leuke kamer. We werden heel gastvrij ontvangen. De puzzels in de kamer zijn goed te doen. Het is een kamer waar je veel moet zoeken en moet samenwerken. Het thema was leuk uitgewerkt.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Leuke puzzels

 

The Game

Escape World Tilburg
Posted on: 2020 february 24

Leuke, gezellige kamer

Als je van spelletjes houdt, is deze kamer extra leuk om te spelen!! Het is een gezellige en leuke escape room, vol puzzels die in verband staan met spelletjes. Qua afwerking niet de mooiste kamer die er is, maar dat maakt niet dat het geen leuke kamer is. De kamer is zeker voor beginners heel leuk, omdat de puzzels niet super moeilijk zijn. Ook zijn er veel cijfersloten, dat moet je wel leuk vinden. Wij zouden deze kamer aanraden voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan om goed samen te werken en als je op zoek bent naar een escape room die vooral heel gezellig en leuk is om te spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Spelletjes thema is super leuk
 • Prima te spelen voor iedereen

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Posted on: 2020 february 24

Top kamer!

Of we vanmiddag nog langs konden komen? Dat was geen probleem en ook was de tijd flexibel! We werden heel gastvrij en enthousiast ontvangen en stonden te popelen om de kamer in te gaan. We hadden al veel lovende woorden gehoord over de kamer, dus we waren erg benieuwd. Vanaf het begin wordt je gelijk in het verhaal gezogen en start het puzzelen. De puzzels zijn uitdagend, origineel en wij vonden ze heel leuk! De aankleding van zowel de kamer als de ontvangstruimte zijn in het thema en ziet er heel goed uit! Alles klopt en daardoor heb je echt een volledige escape ervaring. Deze kamer behoort zeker tot 1 van mijn favorieten. Je moet wel flink doorwerken, want er is genoeg te doen, maar dat maakt de uitdaging des te leuker!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Aankleding is top
 • Uitdagende puzzels
 • Sfeer
 • Gastvrijheid

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 february 23

Wauw!! Deze moet je echt spelen!

Vanaf het ontvangst kom je al gelijk helemaal in het thema van de kamer. Er is super veel aandacht besteed aan de afwerking en aankleding van de kamer. In de kamer ga je van verwondering naar verwondering en word je elke keer opnieuw verrast. De puzzels zijn super leuk en passen in het thema van de kamer. Deze kamer moet je als escape liefhebber echt gespeeld hebben!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Alles volledig in het thema
 • Gastvrijheid
 • Super mooie kamer
 • Leuke puzzels
 • Zijn er niet

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2020 february 23

Wauw!! Deze moet je echt spelen!

Vooraf waren we best zenuwachtig, omdat we nog nooit een kamer met zijn tweeën hadden gespeeld en niet wisten wat we konden verwachten. Vanaf de aankomst werd je gelijk mee gezogen in het thema van de kamer en kwam je aan in het hotel. De sfeer en de gastvrijheid zijn optimaal en alle lovende reacties kloppen ook echt. Wat een fantastische kamer!! De puzzels zijn uitdagend, origineel en best een beetje pittig, maar goed te doen. Zeker met de eventuele hints die je krijgt. Je valt van de ene verbazing in de andere. De kamer ziet er echt top uit! Deze kamer moet je als escape liefhebber echt gespeeld hebben!! De manier waarop de hints worden gegeven, is trouwens echt geniaal bedacht!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 2 persons

Team: M&E

Escaped: Yes


 • Uitdagende puzzels
 • Gastvrijheid
 • Aankleding/ afwerking
 • Originaliteit
 • Manier van hints geven

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Posted on: 2020 february 22

Mooie kamer

We werden heel gastvrij ontvangen door de enthousiaste eigenaar. Vooraf gekletst en ook achteraf, dat vinden wij altijd erg leuk. Er werd genoeg tijd voor ons genomen. De kamer ziet er mooi uit en bevat verrassende elementen. Als je deze kamer gaat spelen, moet je wel van cijfersloten houden. Wat ons betreft geen probleem. De puzzels passen goed in het thema en we werden goed geholpen als we vast liepen. Er is veel te doen in de kamer! Zeker een aanrader wat ons betreft :)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  57:31 min


 • Thematiek en aankleding
 • Goede hints
 • Gastvrijheid
 • Leuke puzzels

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2020 february 22

Leuke kamer

Ik zou deze kamer aanraden als je wat meer ervaren bent, want de puzzels zijn best moeilijk! Wij hebben het niet gered binnen de tijd, maar mochten de kamer wel uitspelen, super! De puzzels zijn uitdagend en dat maakt dat je goed moet samenwerken. De kamer had van ons, gezien het thema, wat spannender gemogen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Uitdagende puzzels
 • Gastvrijheid
 • Misschien iets te moeilijk

 

THE ARTIFACT

Escape Experience
Posted on: 2020 february 09

Leuke kamer

De artifact is een leuke kamer waarin veel te doen is. Je moet echt goed samen werken en je hoeft je niet te vervelen! We vonden de puzzels leuk en origineel, alleen vonden we de moeilijkheid en duur van de eindpuzzel te hoog. We hadden de kamer graag uitgespeeld om met een nog geslaagder gevoel naar huis te gaan.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2020 january 20

Top kamer!

Na Anna's dollhouse een tijd terug te hebben gespeeld, gingen we vol verwachting op expeditie. Ook dit is echt een super leuke en mooie kamer! Het thema is heel goed uitgewerkt en je waant je echt in de jungle. De puzzels sluiten goed aan op het thema en zijn origineel en heel leuk! We kregen duidelijke en bruikbare hints op het juiste moment. Wij zijn echt heel enthousiast over deze kamer!!

Daarnaast zijn we weer heel vriendelijk ontvangen en hebben we achteraf lang na zitten praten. Pluspunt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Na praten
 • Prachtig thema
 • Hele leuke puzzels
 • Gewoon top

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2020 january 18

Leuke kamer

De puzzels in deze escape room zijn volledig in het thema en zijn daardoor heel origineel! Er is veel aandacht besteed aan het thema en dat zie je. Ik vond wel dat er veel informatie op ons af kwam en dat je met zijn allen bezig was met het oplossen van raadsels. Ik miste een beetje het "wauw" effect in de kamer.


Response by Sky High escape rooms

2020 January 19

Beste Eline, Bedankt voor deze mooie review! ik lees alleen maar positieve dingen, en ja het verhaal wat zeker een lastig verhaal is en dus veel info wat op jullie afkomt is de puzzel. Gisteren gaf je ons nog een 8, ben wel benieuwd waardoor deze toch nog een 7 is geworden. We proberen de escape zo groot mogelijk te maken door vooraf al de beleving te laten beginnen, en ontvangst in thema, en de sfeer zo echt mogelijk te laten lijken, in jou bevingen is dat toch nog niet helemaal gelukt. Graag zouden we feedback van jullie ontvangen, wat jullie als WAUW hadden verwacht? info@skyhighescaperoom.nl


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Thema uitgewerkt in puzzels
 • Veel info

 

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2019 december 22

Super leuk!

We waren erg benieuwd naar deze escape room, zeker vanwege het originele thema. We werden heel vriendelijk ontvangen en kregen duidelijke instructies. We hadden het zelf nog niet door of we waren al begonnen. We hadden echt het gevoel alsof we bij de brandweer zaten, zo leuk!! Het thema is leuk uitgevoerd en er waren leuke puzzels (niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk). Vooral het einde vonden we hilarisch... :-)


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  54:16 min


 • Thema
 • Ervaring
 • Ontvangst

 

Wauw!

Wauw!! Wat een prachtige escape room. Je waant je in een soort fantasie wereld waarbij alle details mooi zijn uitgewerkt. Vanaf het ontvangst tot het einde is het een fantastische ervaring. Hele leuke, uitdagende puzzels die passen bij het thema. Zeker een aanrader!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Thema
 • Aankleding/ afwerking
 • Uitdagende puzzels

 

Leuk thema

Origineel thema van de escape room! Originele puzzels zonder sloten. Kamer zit technisch vooral goed in elkaar. Afwerking zag er leuk uit, maar je kon wel de gebruiks sporen her en der zien. Vooraf werd er verteld dat iets het soms niet doet, erg jammer. Het "wauw" effect ontbrak voor mij. Kamer is leuk voor 2 personen, maar met meer moet je op elkaar wachten.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel thema
 • Onderdeel kapot
 • Geen foto

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2019 november 24

Wat een super toffe kamer!

Spontaan deze escape room gaan spelen vandaag waar we echt geen spijt van hebben. Wat een mooie kamer en niet eng! Het thema is super goed en mooi uitgewerkt en je waant je echt in de wereld van Anna. De puzzels zijn origineel en heel logisch, dus super leuk om op te lossen. Achteraf nog een heel leuk gesprek gehad met de eigenaresse die daar even de tijd voor nam :) Zeker een aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 5 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Thema
 • Originele puzzels
 • Goede begeleiding/ hints

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2019 november 17

Echt een aanrader!!

Alle andere 3 escape rooms hier al gespeeld, DEA was de laatste op ons lijstje.. en wat hebben we genoten! De escape room bevat originele puzzels, super toffe elementen en er is echt veel aandacht besteed aan de afwerking en aankleding, waardoor het thema echt goed naar voren kwam. We kregen voldoende hints om alles te kunnen doorlopen, wat altijd erg fijn is. Aan het eind weer een foto ontvangen, wat altijd een leuke herinnering is. Deze escape room behoort echt tot 1 van onze favorieten. Je moet deze escape room zelf ervaren, echt een aanrader!!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding/ afwerking
 • Originele puzzels
 • Foto
 • Thema goed uitgewerkt

 

Spannende kamer

Vanaf het begin is het spannend, maar wel goed te doen, het is niet eng. Het thema is goed doorgevoerd en er is veel aandacht besteed aan de aankleding!! De puzzels zijn goed te doen en zijn vrij logisch. Wij vonden het een hele leuke beleving en ervaring! Ik denk voor de gevorderde escaper wel vrij makkelijk.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Thematiek
 • Spanning
 • Moeilijkheid puzzels

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2019 september 21

Wat een super toffe kamer!

Wat een ervaring. Deze kamer raden we zeker aan! Het thema was tot in detail uitgewerkt en de kamer zit vol met verrassingen. Het is een spannende kamer, maar het is niet eng, dus voor iedereen wel te spelen! We kregen op tijd de juiste hints en werden heel gastvrij ontvangen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  57:26 min


 • Super tof thema
 • Spannend, maar niet eng
 • Mooie aankleding
 • Toffe ervaring
 • Geen

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2019 september 21

Super leuk thema!

De kamer heeft een origineel thema en het thema is leuk uitgewerkt. Zeker voor de onervaren speler een leuke kamer om te doen. De puzzels zijn niet extreem moeilijk, maar wel leuk bedacht! Het is vooral een leuke, gezellige kamer.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes  49:56 min


 • Aanrader voor de onervaren speler

 

Verdieping 13

Escape Experience
Posted on: 2019 september 21

Een hele leuke kamer!

Verdieping 13 is een spannende kamer, maar is niet eng! De puzzels in de kamer zijn logisch en het thema is goed uitgewerkt. Wij vonden het een hele leuke kamer om te spelen en raden de kamer zeker aan!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Spannend

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 september 21

Wauw

Dit was echt een fantastische ervaring! De kamer zit vol verrassingen, technische snufjes en is echt super mooi gemaakt. Het is wel een moeilijke kamer vonden wij. De puzzels volgden elkaar logisch op en waren origineel. Voor de ervaring en belevenis, zeker een aanrader! We werden ook heel gastvrij ontvangen door enthousiaste medewerkers.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Belevenis
 • Aankleding is top
 • Gastvrij
 • Best moeilijk

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2019 september 21

Een hele leuke kamer!

The mansion is echt een hele leuke kamer om te spelen. De puzzels zijn origineel, de aankleding is heel mooi en past goed bij het thema. Wij waren met zijn vieren en waren allemaal de hele tijd bezig.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in July 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels
 • Mooie aankleding
 • Gastvrij ontvangst

 

Willy's Chocolate Factory

Escaperoom Berkel
Posted on: 2019 september 21

Middelmatige kamer

De kamer heeft een grappig thema, alleen de uitstraling/afwerking is in vergelijking met andere escape rooms, niet van grote kwaliteit. De puzzels zijn leuk bedacht en origineel, maar voor de ervaren speler niet heel uitdagend.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in June 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel thema
 • Slechte aankleding
 • Kwaliteit

 

The Gold Mine

Escape World Zandvoort
Posted on: 2019 september 21

Super leuk

Deze kamer is echt heel erg leuk! Niet spannend of eng, maar echt heel leuk! Het thema is heel mooi uitgewerkt en er zitten hele toffe elementen in de kamer. De puzzels waren niet heel moeilijk, maar wel uitdagend genoeg.


Response by Escape World Zandvoort

2019 November 05

Dank je wel! Blij dat jullie het leuk hebben gehad!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: Yes


 • Aankleding is top

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Posted on: 2019 september 21

Mooie kamer

Wat een toffe, mooie kamer! De sfeer is echt goed neergezet, waardoor het thema goed naar voren komt. Jammer dat er weinig verrassingen in de kamer zijn. De puzzels zijn origineel en heel leuk! We kregen helaas een onlogische hint, waardoor we net niet zijn ontsnapt. Maar de kamer is wel echt een aanrader, alleen al voor de prachtige locatie en aankleding.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Prachtige locatie
 • Weinig verrassingen

 

Unsolved

Escape Rooms Ter Aar
Posted on: 2019 september 21

Middelmatige kamer

Het was even zoeken naar de ingang van het gebouw waar we vriendelijk werden ontvangen. Ik zelf vond dat er niet echt logica zat in de verhaallijnen van de kamer. Het einde vond ik wel heel verrassend en uniek! Er waren een aantal punten waar we op vastliepen en niet gelijk goed werden geholpen, waardoor we het niet gehaad hadden binnen de tijd.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Origineel einde
 • We werden niet goed geholpen

 

Gascape

Escape Room Woerden
Posted on: 2019 september 21

Leuke kamer

Hele leuke escape room met een leuk thema en originele puzzels! Zeker een aanrader. We werden enthousiast ontvangen en achteraf was er genoeg tijd om de escape room even door te lopen en te bespreken. Er zijn zeker kamers die meer een "wauw" effect hebben en dit is gewoon een hele leuke kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Origineel thema
 • Leuke puzzels

 

SWAT

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2019 september 21

Uitdaging

Er is veel aandacht besteed aan bepaalde elementen in de kamer die voor verrassingen zorgen. Ik vond de puzzels niet allemaal even logisch en had soms het gevoel dat we niet allemaal bezig waren. De kamer was erg moeilijk en we hebben het ook niet gehaald. Als je meer van puzzelen houdt, zou ik deze kamer niet aanraden.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in December 2018

Played with 7 persons

Escaped: No


 • Uitwerking
 • Moeilijk

 

Pandora Escape Room

Ayers Rock
Posted on: 2019 september 23

Prima escape room

We werden heel gastvrij ontvangen door een enthousiaste medewerker. Ik vond dat de kamer mooi is gemaakt en dat er leuke en verrassende elementen in zitten. Wel waren de puzzels vrij moeilijk en hebben we niet alles van de kamer kunnen ontdekken. Dat was erg jammer.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in September 2018

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Mooie aankleding
 • Niet alles kunnen doen

 

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2019 september 21

Echt een café

Het thema is echt super goed neergezet. Je hebt echt het gevoel alsof je in een café bent. Ik vond zelf niet alle puzzels even logisch, maar het was echt een toffe ervaring! Het is een hele leuke kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in August 2018

Played with 4 persons

Team: EscapeSquad__

Escaped: No


 • Sfeer

 

Koelcel

SS Rotterdam
Posted on: 2019 september 21

Hele leuke kamer

Een hele leuke en uitdagende escape room met een leuk verhaal. Zeker een aanrader! Na een aantal rooms te hebben gedaan, was het een uitdaging om maar met 4 mensen te ontsnappen, maar het is ons wel gelukt. Als je nog onervaren bent, is 6 een goed aantal om deze room te spelen.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Enthousiast ontvangst
 • Leuke puzzels
 • Geen

 

De Camping

Escaperoom Berkel
Posted on: 2019 september 21

Grappige kamer

De camping is een leuke kamer om te spelen als je nog niet veel escape rooms hebt gedaan. De puzzels zijn vrij makkelijk en de aankleding ziet er simpel uit.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Leuke kamer
 • Aankleding

 

Escape room 007

Escape room Adventuredome
Posted on: 2019 september 21

Middelmatige kamer

Het idee is leuk, 2 dezelfde kamers naast elkaar, maar er had meer aandacht besteed moeten worden aan de uitwerking van de kamer. De aankleding kan echt beter. Er zaten wel leuke puzzels in.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding

 

Escape Bus

Escape Bus Maasland
Posted on: 2019 september 23

Leuk bedacht

Originele escape room, maar er bestaan tegenwoordig escape rooms die veel meer een "wauw" effect hebben. Als je nog niet veel escape rooms hebt gespeeld, is het een leuke om te doen. Ondanks dat de ruimte vrij klein is en er niet veel is in de bus, ben je toch bezig om alles goed te doorzoeken.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2017

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Origineel
 • Sobere aankleding
 • Geen verrassingen

 

Engine Room

Breakout Rotterdam
Posted on: 2019 september 23

Leuke kamer

Leuke escape room met leuke (best moeilijke) puzzels. Kamer ziet er goed uit qua aankleding en het is leuk dat je tegen een ander team kan spelen. In vergelijking met andere escape rooms, heeft deze kamer weinig "wauw" effect.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2017

Played with 4 persons

Escaped: No


 • 2 dezelfde kamers

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Posted on: 2019 september 21

Eerste escape room

Dit was mijn eerste escape room, dus ik vond het best spannend. Achteraf is het geen spannende kamer. Er zitten leuke, afwisselende puzzels in, maar je moet wel goed nadenken. Ik vond het een leuke ervaring en een mooie kamer. We werden heel enthousiast ontvangen!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in September 2016

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Afwerking

 

0 reviews