Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Niels bergen

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

28-12-2017

Statistieken

Escaperooms

10 reviews

10 kamers gespeeld

90% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


10 reviews

Sfeervolle KamerSfeer:
Het verhaal is zeer leuk opgebouwd maar wel niet altijd even logisch. Toch trachten de makers je zoveel mogelijk de betrekken in het verhaal dit door het aangename decor en sfeervollen licht- en geluidseffecten. Af en toe was het geluid wel wat moeilijk verstaanbaar. Het volume mocht op sommige momenten net iets hoger.

Zeker het filmpje aan het begin zorgt er meteen voor dat er een soort van sfeer wordt geschept. Het filmpje is ook van zeer goed kwaliteit wat er voor zorgt dat je verwachting de hoogte in schieten.

Puzzels:
Leuke puzzels die wel wat samenwerking vereisen. Met een groep van 5 heb je zeker allemaal wel wat te doen. Op sommige momenten heb je echt wel je voordeel met dit aantal. Toch lijkt het mij ook zeer goed te doen met minder. Een goede mix tussen fysieke en cognitieve puzzels die een logische oplossing hebben. De puzzels zijn mooi verwerkt in het verhaal. De hoeveelheid cijfer/letterslotjes is beperkt tot het minimum en de automatische werkte allemaal perfect. Niets op aan te merken

Ontvangst:
Zeer vriendelijk ontvangst. Niets speciaals aan op te merken. Wel jammer dat de Gamemaster weinig tijd nam om na de room even na te praten. Dit is meestal juist de reden waarom dat wij het laatste slot nemen. Vaak kan je dan nog even met de maker even nakaarten en zo zijn of haar kijk over de kamer te weten komen. In dit geval was het een jobstudent die wel haar job goed deed maar graag naar huis wou gaan. Begrijpelijk aangezien het uur maar een spijtige situatie

Algemeen:
Een zeer aangename Room die terecht tot de betere kamers van Belgie behoort


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving
 • Sfeer
 • Geen nagesprek

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 31 juli 2021

"Precies de Efteling"

Sfeer: Precies de Efteling, dat waren mijn eerste woorden toen ik de kamer binnenstapte.
Afwerking ten top. Je waant je binnen enkele seconden in een andere wereld. Dit dankzij het samenspel van beeld, geluid en geur.
Over elk detail is nagedacht en ook zeer goed uitgewerkt. Dit niveau blijft van het begin tot het einde ook behouden. Dit is waarom je escaperooms doet. Zeer weinig tot niets op aan te merken zeker als je weet dat deze room nog maar 1 maand draait en dus in zijn test fase zit.


Puzzel: zijn uitdagend, maar zeker niet onhaalbaar. Wij zochten het soms gewoon wat te ver wat wel een klassieker is in ons team.
Daarnaast is het gewoon prachtig om te zien dat je geen enkel hang of cijferslot tegenkomt. Van het begin tot het einde is alles volledig automatisch en gewoon ook allemaal werkt. Hiervoor kan je alleen maar appreciatie hebben zeker als je tijdens het gesprek met de makers hoort hoe dit allemaal in elkaar steekt . Komt daarbij dat er een goede combinatie in de puzzels. Van zeer fysieke puzzels, communicatiepuzzels, observatiepuzzels enz... voor iedereen wat wils.
Mini minpuntje is dat we soms met zijn alle aan het wachten waren tot die ene puzzel opgelost was als dan soms de feedback niet altijd even duidelijk is kan dat wel even tot verwarring leiden. Maar je kon dan wel even de tijd nemen op alle details in je op te nemen. Even die rust is soms niet slecht.

Ontvangst: niets op aan te merken. Al vind ik persoonlijk altijd leuker als je de technische uitleg ook kunt verwerken in het verhaal. Maar dit is niet voor elke speler zo. Daarna namen de makers nog ruimschoots te tijd om met ons enkele zaken te overleggen en kwamen me nog enkele easter eggs te weten wat de beleving enkel maar nog sterker maakte.

Wij kunnen al niet wachten om ooit de volgende kamer te komen doen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiaste en gepassioneerde makers
 • verhaal van begin tot einde
 • Mix van puzzels
 • Gedetailleerde aankleding
 • Feedback op bij enkele puzzels minder duidelijk

 

Meer van dit

Sfeer:
Letterlijk vanaf het moment dat je de parking op rijdt zit je in de sfeer. Dit pand ademt gewoon het verhaal uit. Ideale locatie voor het verhaal. Komt daar bij dat je ook wordt onthaal zoals het hoort.
Deze escape room heeft als doel je van het begin tot het einde mee te nemen in het verhaal. Daar slaagt het ook maximaal in.
Zeer geslaagd introfilmpje dat je zeer duidelijk uitlegt wat het doel is + zeer aangenaam dat de technische uitleg (the do en don't) ook verwerkt is in dit filmpje. Zeer groot pluspunt vind ik. Dit zorgt er voor dat je nooit een moment hebt dat je uit het verhaal komt.

Binnen (inderdaad nu pas) is de aankleding somber maar dit is net goed. Je wordt niet onnodig afgeleid en toch voelt het ook niet kaal en kil. Ideaal dus. komt daarbij dat de muziek je net de nodige drive geeft om verder te gaan.

De klok waar ik hier vele zie over vallen was voor mij niet storend. Vele van ons vonden deze net handig en duidelijk wat wel aangenaam is als je aan het escape bent. Ook de subtiele manier om naar de klok te kijken is geniaal gevonden.

Puzzels:
Zeer mechanische en logische puzzels. Geen elektronica te bespeuren wat de foutmarge ten goede komt. Dit betekend niet dat je heel de tijd hangsloten bent aan het open in tegendeel zelfs. Zeer originele manieren gezien hier.
Enig minpuntje is wel dat de puzzels zeer lineair zijn. Soms stonden met meer als 1 iemand te schilderen. Maar dit was vaak snel voorbij.

Ontvangst:
Zie bij puntje sfeer en dat zegt al genoeg. Zeer leuk dat het ook is geen foto is maar iets anders op het einde.

We kunnen niet wachten tot we naar het feestje mogen komen om de nieuwe escape room in te wijden. Want daar houden we je wel aan.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk extraatje op het einde
 • Zeer aangename makers
 • Logische puzzels
 • verhaal
 • Inleving ten top
 • Lineair (als je dit al een minpunt kunt noemen)

 

Originele puzzels, Povere afwerking

Na een lange drooglegging door de corona konden we eindelijk nog eens een escaperoom gaan doen.
We boekte speciaal deze ruimte omdat hij buiten was, wat ons nog een veilige optie leek.

We verschoten wel even dat we gewoon bij iemand in zijn privé tuin stonden. Maar dit had wel een charme. Het spijtige is dan wel dat je in iemand zijn tuin zogezegd de wereld moet gaan redden. Het zou al veel interessanter geweest zijn, was er een thema dat meer met de omgeving te maken had.
Ik had niet het gevoel bij het begin dat we de wereld moesten gaan redden. Een grote tip is probeer de mensen al vanaf het begin meer in je verhaal te brengen.

Na het ontvangst (dat wel zeer aangenaam was) mochten we dan eindelijk beginnen. En toen we de eerste ruimte zagen waren we heel hoopvol. Zeer leuke en originele puzzel. Maar het enthousiasme kelderen wel na de eerste ruimte. De afwerking was zeer laag ook al is het een buiten escaperoom, het is niet leuk om meer als een uur op worteldoek te moeten zien. Probeer dit zeker in de toekomst anders aan te pakken. Enkele leuke panelen die de zaak wat meer voeling geven zal leuk zijn.

De puzzels waren dan weer wel uitdagend en vernieuwend. Ook het teamaspect was zeer belangrijk in deze escaperoom en er was te doen voor iedereen. Ik heb zeer weinig moeten wachten omdat er niets te doen was.

Voor sommige mensen kan het misschien ook zeer overweldigend zijn en is overzicht houden niet altijd even makkelijk in deze room. Maar dat zorgt net voor de extra uitdaging en de nood om goed samen te werken

Het is ook een vrij fysieke room, want je gaat genoeg meters afleggen te voet of soms al lopend.

Het tipsysteem (de robot die je helpt) vind ik soms wat lastig omdat je steeds helemaal terug moet gaan naar het begin en dat hij vaak tips zegt die al reeds gebeurt zijn

In het kort het was leuk om terug een escape room te doen enkel jammer dat we niet mee getrokken in het verhaal wat ik wel belangrijk vind. Anders kan ik ook gewoon wat puzzels gaan oplossen thuis


7

Sfeer: 3.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fysiek
 • Teamwork verreist
 • Buiten maakt het uniek (en coronaproof)
 • Enthousiasme uitbater
 • Originele puzzels
 • Tip systeem
 • Verhaal was precies bijzaak
 • Afwerking oogt niet mooi (worteldoek)

 

Oerwoudhelden

Tesscape
Geplaatst op: 19 januari 2020

Ideaal voor een eerste kennismaking

Samen met mijn neefje van 12 gedaan en enkele personen die nog weinig ervaring hadden met escaping. Toch verliep alles zeer vlotjes door de lage moeilijkheidsgraad.

Sfeer: 7
+ mooie aankleding, voelde heel nieuw aan.
- ik miste wat achtergrond sfeer muziek/ geluid om me mee te trekken in het verhaal. Over het algemeen is dat de grootste kritiek dat ik niet echt meegezogen werd in het verhaal
- verhaal technisch hadden we nog veel vragen na het spelen en dat vind wel jammer. Ook hadden we niet echt een gevoel in een mijn te zitten.

Puzzels: 7,5

+ originele puzzels, vooral met het kraantje.
+ goede mix tussen denken en doen


- niet alle puzzels werkte naar behoren wat wel jammer was.
-misschien bij de eindpuzzel schrijven dat de puzzelstukjes niet mogen gemend worden met de puzzels in het huis. Nu zijn ze dit komen zeggen maar dat haalt je wat uit het verhaal

Service 6
Jobstudenten die hoe werkt goed doen. Zeer vriendelijk maar deden geen moeite om ons mee te trekken in het verhaal. Deden enkel hun praktische uitleg. En zeer droog het intro tekstje.
7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ideaal voor beginners
 • Gewaagde puzzels
 • Minder verhalend tijdens het spelen
 • Puzzels werkte niet altijd zoals het moest

 

De ornitholoog

Tesscape
Geplaatst op: 1 december 2019

Optimaal gebruik van gezellige huiskamer

Vanaf het begin begon het al verrassend. Je ziet meteen wat het de ruimte was voor het een escape room was. Namelijk een gewoon woonhuis. Schitterend om langs de oude trap met nog een tapijtloper naar je escape room gebracht te worden. Het moet niet altijd hypermodern zijn. Gelukkig zet die trend zich ook voort in de room zelf. Met een simpele pen en wat papier en enkele hangsloten en een leuk ingericht knus kamertje daarmee moet je het doen. Ook het verhaal is simpel in zijn eenvoud maar daarom niet slecht. Wij waren met hun 5 en er waren weinig momenten dat je niets kon doen. Ik raad wel af om de ruimte met 6 of meer te doen. De puzzels waren niet altijd simpel. Het grootste pluspunt is het optimale gebruik van de kleine kamer. Ik heb in veel grotere kamers gezeten waar er minder te zoeken en te doen was dan in deze. Ook de gastheer was zeer vriendelijk en nam uitgebreid de tijd om een uitleg te doen. Hij nam zelfs even de tijd om ons de andere room te laten zien. Kom zeker nog terug om de nieuwe en de andere kamer te testen. Tip voor de gastheer in de avond is het zeer moeilijk om de escape room te vinden. De verlichting van de reclame misschien aansteken of maken.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke gastheer
 • Weinig techische snufjes
 • De ruimte waar de escape room zich bevind
 • Enkele originele puzzels
 • Optimaal gebruik van de ruimte
 • Zichtbaarheid van de plaats zelf
 • Voor sommige het gebrek aan technische snufjes

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 19 januari 2020

Leuk voor jongere deelnemers

Deze kamer gedaan met een hoopje tieners. Zij hadden de tijd van hun leven.

Goede mix tussen fysieke opdrachten en puzzels
Simpel verhaal maar wel meeslepend gemaakt. Ook de spanning doorheen de verschillende kamers wordt goed opgebouwd waardoor je je nooit verveelt.

Service was oké


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede mix qua puzzels
 • Leuk voor jonge deelnemers
 • Jammer dat je niet alle puzzels kunt doen

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 31 juli 2021

/

/


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Breaking Enigma

The Missing Link
Geplaatst op: 19 januari 2020

Originele maar moeilijke puzzels

Als je op zoek bent naar een uitdagende escape room dan zit je zeker goed. Wel zorgde enkele puzzels voor frustratie omdat we wel juist dachten maar dat de technologie meer preciezie verwachten. Om zulke momenten is het jammer dat je niet via en tip bevestiging krijgt dat je wel goed bezig bent. Wel zeer veel rekenwerk


7

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vernieuwende technologische puzzels
 • Aankleding
 • Nauwkeurigheid is heel regide
 • Sneller hints

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 28 december 2017

Smaakt naar meer

Schitterende escape room met leuke puzzels die goed in elkaar zitten. Spijtig dat ik de oplossing niet kan vergeten want dan zal ik hem zeker en vast deze opnieuw doen. Top ervaring.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Creatieve puzzels
 • Ontvangst van de gastheer en vrouw
 • Dat je hem maar 1 keer kunt spelen

 

0 reviews