Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Familiev

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

10-10-2020

Statistieken

Escaperooms

22 reviews

22 kamers gespeeld

77.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


22 reviews

La Misión Del Professor

Game Over
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Missie volbracht

Na een telefoontje konden konden we, op zeer korte termijn, nog een uur afspreken wanneer er een game-master beschikbaar was. Dus zijn we voor de derde keer naar Heusden gereden. De kamer was net als de vorige kamers mooi ingericht. De puzzels zijn lineair maar dat stoorde ons niet echt aangezien wij met 2 tieners spelen. Het spel startte stroef voor ons aangezien we dit niet als overvallers verwacht hadden. Nadien ging het vrij vlot en konden we de missie dan ook tijdig afronden.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Parking
 • Sfeer

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Spannend van begin tot einde

Het was niet duidelijk waar we de auto kwijt konden, aangezien de (enige) twee plaatsen voor hun deur bezet waren. Dit was dan ook het enige wat (voor ons 😀) kon verbeterd worden!
De ontvangst was zeer vriendelijk en correct (de regels werden nog eens kort doorgenomen en het verhaal werd uit de doeken gedaan). We werden zeer goed begeleid en ze pasten het spel (effecten) aan wegens het schrikgehalte bij onze tieners. Het was dan ook de eerste keer met een acteur. Er zaten enkele fantastisch mooie puzzels in waar we natuurlijk niet verder kunnen op ingaan. Zeer origineel! We haalden de voorziene tijdslimiet net niet (1 minuut te laat) maar vinden het altijd leuk als we het spel mogen uitspelen.
Na het spel werd er tijd voorzien om na te praten met foto's en video's (hilarisch om dit achteraf te bekijken en werkelijk een meerwaarde).
De kinderen willen nu eerst geheim agent worden bij jullie. Wij (ouders) popelen al om alle andere kamers te spelen.
Dit is echt wel zijn prijs waard en de moeite om af te zakken naar Ranst/Lier.


Reactie door TheStart EscapeRooms

30 augustus 2022

Wow, geweldig dat jullie er enorm van genoten hebben. We kijken er al naar uit om jullie opnieuw te mogen opsluiten. De parkingcommunicatie is ondertussen geüpdatet. We hebben namelijk 5 parkingplaatsen voor de deur.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Great host
 • Exciting
 • Experience

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Dracula

Game Over
Geplaatst op: 17 mei 2022

Helemaal in de sfeer

We werden vriendelijk onthaald in Heusden/Bran. Na een kort gesprek werden we naar de kamer geloodst. We werden uitstekend begeleid en op cruciale momenten kregen we een kleine tip zodat we het spel binnen de tijd tot een goed einde konden brengen. De sequentiële opdrachten (in andere reviews vermeld) stoorden ons niet aangezien we met 4 speelden (inclusief 2 tieners). De kamer was mooi aangekleed in het Dracula-thema met enkele leuke puzzels. Onze nieuwsgierigheid is aangewakkerd om de andere kamers ook eens te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

Al Capone

Best Escape
Geplaatst op: 31 maart 2022

Topervaring

We waren blij om weer hartelijk ontvangen te worden bij Best Escape. In de inkomhal stond een bord met de top 5 per kamer waarbij we de dochter duidelijk maakten dat het de bedoeling was om tijdig te ontsnappen en we niet focussen op toptijden. Na een korte inleiding van de gastheer mochten we eraan beginnen. Na de kamer rondgekeken te hebben liep het bij ons als een trein. De puzzels waren origineel voor ons en mooi in thema. Cijfers en letters liggen onze familie blijkbaar goed. Zo stonden we verbazingwekkend snel buiten. Tot groot jolijt van de dochter mocht ze de toenmalige vijfde tijd van het bord schrappen en onze naam erop zetten. Nadien konden we nog wat nakaarten met de gastheer en gastvrouw. We kijken al uit naar hun volgende kamer.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 08 december 2021

Top

De ontvangst was zoals de eerste keer weer hartelijk.
Het introductiefilmpje was mooi afgewerkt en je kreeg een duidelijk doel mee.
De kamers zijn prachtig ingericht met originele puzzels die bovendien technisch ook perfect werken.
Onze familie miste net een tikkeltje ervaring en kalmte om het tot een goed einde te brengen. Na een aantal gerichte tips hier en daar sneuvelden we met de finish in zicht.
Ondanks het falen kwamen we toch met een supergevoel naar buiten.
Nadien hadden we nog een leuk afsluitend gesprek met een van de makers. Dit is altijd een tof extraatje.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 07 december 2021

Houdini-act

Na ons eerste succes in Amenhotep wilden we natuurlijk ook deze kamer aanpakken. Zoals de vorige keer werden we wederom hartelijk ontvangen. Dit keer werden we niet in de kamer gestuurd maar op een originele manier in de kamer gezet😀. Onze startposities waren niet ideaal zodat we langzaam startten. Het zorgde wel voor mooie en soms hilarische momenten. Gelukkig ging het steeds vlotter lopen en ik moet toegeven dat kinderen (de onze zijn 13 en 14, ahum tieners dus 😊) veel beter zijn in het out-of-the-box-denken wat je hier echt nodig hebt om te ontsnappen. De puzzels waren origineel en mooi in het thema. Qua originaliteit kan deze kamer tellen! We slaagden dan ook in onze opdracht.
Net als de andere kamer is de afwerking hier ook een pareltje.


Reactie door Exit Games Mol

09 februari 2022

Hoe vaak we niet zeggen dat er meer naar de kids moet geluisterd worden :) Bedankt voor de review.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

 

Pyramid Of Doom

Escape In Time
Geplaatst op: 08 december 2021

Ge'doom'd

De verwelkoming was op zijn zachtst gezegd vreemd.
Een supernerveuze gastheer gaf uitleg over ouders met baby's die eventueel gewoon weer naar buiten stapten als het te eng was. Dit allemaal om te zeggen dat hij de deur niet op slot deed. Onze kinderen (13 en 14 jaar oud) en wijzelf snapten het verband niet echt en voelden ons dan ook niet echt aangesproken. Wij vermoedden dat we niet de echte gastheer of gastvrouw hadden als ik de andere reviews lees.
Dan, de inleidende film die werd gegeven in een futuristische kamer welke niet echt met het thema te maken had. Euh? Daarna moesten we zelfs even weer naar buiten om dan naar de echte kamer te gaan.
De kamer zelf was ook ... tja, laat het ons 'bizar' noemen.
In de kamer waren er allerlei effecten die ons soms meer in verwarring brachten dan dat ze iets verduidelijkten. Het leek of er nog meer puzzels in de kamer lagen welke niet meer gebruikt worden, maar die dus wel voor de nodige vraagtekens zorgden. Op een gegeven moment opende zich iets wat pas later vrijgespeeld kon worden. De uitleg hierbij was (toen de gastheer binnenkwam om het ding terug te sluiten) "ja, dat gebeurt nog wel eens". Voor ons gezin liep het voor geen meter en we hadden dan ook verschillende tips nodig om verder te geraken. De slotpuzzel tenslotte was ons niet duidelijk (en al helemaal niet onder tijdsdruk), maar zelfs de gastheer had moeilijkheden om hem uit te leggen. We zijn buiten gestapt zonder de oplossing ....
Voor ons kwamen de vele goede bedoelingen niet tot uiting en werd het een deprimerende uitstap. Soms is less more zou ik zeggen.


6.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Leuk thema
 • Onlogische puzzels
 • Chaotisch

 

Tombe van Amenhotep

Exit Games Mol
Geplaatst op: 07 december 2021

Prachtige setting

Na een hartelijk ontvangst door gastvrouw en gastheer konden we beginnen. De start was aarzelend in het -zo leek het wel- pikkedonker maar na een kleine tip waren we vertrokken. Zo logisch en toch niet zien wat al die tijd voor je neus ligt 😁Ž. Nadien verliep het een stuk vlotter en was het duidelijk dat het thema onze familie lag. Voornamelijk de kennis van de zoon over Egypte versnelde de ontsnapping. Het is een toffe kamer met originele puzzels (ook voor onze kinderen) en tot in de puntjes afgewerkt. Top!
Na nog een afsluitend praatje en drankje waren we dan ook benieuwd naar de andere kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Interieur

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 06 december 2021

Ontsnappen uit het gezelschapsspel

De verwachtingen waren hoog gespannen na het lezen van de reviews.
De locatie was goed te vinden maar toch slaagden we erin om er eerst voorbij te rijden en een extra rondje te moeten doen. De ontvangst was vriendelijk in een ruimte met allemaal bordspellen.
De kamer zat goed in elkaar maar om één of andere reden liep het voor onze familie niet vlot. Soms was het niet duidelijk voor ons om te zien waar de actie zich bevond. Door een paar gerichte tips werden we in de juiste richting geduwd en slaagden we erin om toch tijdig te ontsnappen. Het geheel van de kamer was mooi ingericht maar toch zouden een aantal slotjes welke niet meedoen in de kamer beter weggestopt kunnen worden. Alhoewel dit uitdrukkelijk wordt gezegd bij het betreden van de kamer zorgt dit toch voor afleiding.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Inrichting
 • Detailafwerking

 

Circus Animali

Exit Games Sint-Truiden
Geplaatst op: 04 september 2021

Fun in het circus

Het onthaal was goed met een leuk inleidend filmpje met de spelregels. We gingen dus vol enthousiasme het circus binnen om het mysterie op te lossen. Het was een kamer met eens een keer voldoende licht en met interessante puzzels (passend in het thema) die onze familie goed lagen en dus ging het enorm vlot. Iedereen kon zijn bijdrage leveren en we kwamen tevreden uit de kamer. We hadden nog een gezellige babbel om af te sluiten met de gastheer. We kijken ernaar uit om ook de andere kamer te spelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onthaal
 • Decor

 

De Muurmoord

Maison Mystique
Geplaatst op: 01 september 2021

Toffe ervaring

Na het spelen van ‘Reis rond de wereld' hadden we de dag nadien nog even tijd en besloten om ook de tweede kamer te spelen. Wederom zijn de sfeer en de inrichting een beetje atypisch maar het bederft de pret niet als je houdt van raadsels en puzzels. De raadsels en puzzels lagen ons als familie zeer goed en het ging ontzettend vlot. De gastheer (een van de drie broers) was zeer vriendelijk en kon nog enkele details geven over de kamer die we over het hoofd hadden gezien. Het is altijd leuk om een praatje te maken met een van de makers.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Raadsels
 • Onthaal
 • Sfeer

 

Reis Rond De Wereld

Maison Mystique
Geplaatst op: 23 augustus 2021

De wereld in een kamer

De inrichting en de sfeer zijn een beetje atypisch maar de puzzelaar komt hier zeker aan zijn trekken. De kamer/puzzels lagen onze familie zeer goed. We hadden maar een kleine tip nodig om te escapen. De gastheer (een van de ontwerpers) was zeer vriendelijk en kon ons enkele details geven die we over het hoofd hadden gezien. We hielden er een tof gevoel aan over.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onthaal
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Topervaring

Een prachtig afgewerkt decor met mooi uitgewerkte puzzels die aansluiten bij het verhaal. Met een paar gerichte tips en een paar extra minuten speelden we (2 volwassenen en 2 kinderen) het spel uit. Een meerwaarde dat je het spel mag uitspelen. Met al een aantal kamers op onze escape-ervaring-teller kan je niet anders als zeggen dat alles, werkelijk alles, in deze kamer klopt: van de tot in details afgewerkte ruimtes tot de puzzels. Werkelijk een topkamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decor
 • Puzzels

 

Hunting Season

Tales of Torchdale
Geplaatst op: 25 juli 2021

Mooie setting

De inleiding was overtuigend gebracht en samen met het mooie decor neemt het je direct mee. De puzzels zitten goed in elkaar (maar waren net iets te uitdagend om ze in 60 minuten te doen voor onze familie). Ondanks het niet kunnen ontsnappen hebben we weer een leuk gezinsmoment gehad. We wachten op de tweede kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Inleiding
 • Decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Onze tijd was Te snel op😂

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 10 juli 2021

Ontsnappen uit de Middeleeuwen

De kamer bracht ons terug in de tijd. De monnik had heel wat technische snufjes in petto. Met een paar kleine tips kon ons gezin toch tijdig ontsnappen. Er waren niet veel “echte” puzzels om op te lossen maar dat werd ruimschoots gecompenseerd. Een echte beleving.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Techniek

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 10 juli 2021

Inchecken voor durvers

Onze eerste escape-room in meer dan een jaar en het was wederom een toffe ervaring. Wij spelen als gezin en de kinderen zijn een paar keer goed geschrokken maar vonden het achteraf leuk om op terug te kijken. Een behulpzame conciërge begeleidde ons uitstekend met een paar kleine tips en zodoende konden we toch ontsnappen. Een echte aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Fijne puzzels

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 12 oktober 2020

Absoluut de moeite om naar Retie af te zakken

We werden hartelijk verwelkomd door de gastheer. We kregen even tijd om ons eigen te maken met de slotjes. Het verhaal en de uitwerking zijn fantastisch. Na een aarzelend begin (en een gerichte tip voor de juiste focus) liep het als een trein met nog wat suspense op het einde. De puzzels waren mooi gevonden en goed uitgewerkt met mooie effecten (geen technische mankementen wat voor een escaperoom die al een tijdje meegaat niet vanzelfsprekend is). Ieder van ons gezin kon zijn bijdrage leveren zodat we net op tijd buiten stonden. Nadien konden we nog even rustig nakaarten met de gastheer. Een echte aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige afwerking
 • Fijne puzzels
 • Hartelijk onthaal
 • Geen

 

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 10 oktober 2020

Top-entertainment!

Originele ontvangst. Het verhaal speelt zich af in een mooie setting, afgewerkt met oog voor details (en dit is echt een meerwaarde voor deze escaperoom). Er zaten voor ons best wat originele puzzels in. De kinderen vonden het geweldig en konden bijdragen tot het slagen van onze opdracht. Uit de nabespreking (met een drankje) bleek dat de eigenaars ons nauw in de gaten hebben gehouden (en ons enkele keren in de juiste richting konden duwen). Voor ons was dit een geslaagde gezinsuitstap.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Originele ontvangst
 • Mooie setting

  Caro

Oerwoudhelden

Tesscape
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Teleurstellend

Met al een aantal escaperooms op de teller (en nog geen enkele echt negatieve ervaring) kozen we voor Oerwoudhelden. De ontvangst was een beetje vreemd en onpersoonlijk, maar ok. Minder was dat ook de kamer zelf ons niet echt lag: onduidelijke puzzels (goede ideeën, mindere uitwerking), storingen waardoor ingrijpen van buitenaf nodig was, correcte oplossingen die (op het eerste zicht) tot niets leiden waardoor een tip (“dit is wel correct”) nodig was. Dat alles maakt dat we, ondanks het feit dat er wel goede elementen in de kamer te zien/vinden waren, toch op onze honger bleven zitten. Jammer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kindvriendelijk
 • Afwerking/uitwerking

 

Alcatraz

Best Escape
Geplaatst op: 10 oktober 2020

Amusement voor het gezin

Toffe ontvangst. We hebben ons goed geamuseerd als gezin. Een aantal details waren eigenaardig waardoor het verhaal niet 100% klopte. Het stoorde ons niet tijdens het spel. Er was een beetje ruimte om na te kaarten met de gastheer (maar dit mocht net iets meer zijn). Het geeft altijd een goed gevoel als je kan ontsnappen (van Alcatraz).


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiasme van de gastheer

 

Lost in space

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Niet verdwaald

Na ons succes (als gezin) in de meesterdief boekten we ”lost in space”. Wegens corona werd dit uitgesteld maar het was geen afstel. Nogmaals slaagden de makers erin om ons mooie en originele puzzels voor te leggen. Samenwerken is van cruciaal belang (zoals altijd). Enkele nuttige tips zorgden ervoor dat we niet verdwaalden en konden ontsnappen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Meesterlijk

Dit was onze eerste escape-ervaring als gezin. We kregen een goede uitleg over de werking van een escaperoom en de gebruikte slotjes. De kamers waren goed ingericht met leuke raadsels en opdrachten. De kinderen slaagden erin om puzzels op te lossen toen wij (ouders) aan een andere puzzel aan het werken waren. Het gaf hen een voldaan gevoel. Met enkele nuttige tips slaagden we om te ontsnappen (en kregen we de smaak te pakken). Er was ruimte om te bekomen van de adrenaline bij een drankje.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kindvriendelijk
 • Leuke raadsels
 • Mooie aankleding

 

0 reviews