Over mij

Deze escaper heeft geen informatie ingevuld.

 

Locatie

's-Hertogenbosch


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 12
 • Reviews geplaatst: 7
 • Ontsnappingspercentage: 100%
 • Forum berichten: 0
 • Lid sinds: 28-08-2017

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

Balen dat we deze gespeeld hebben, want...

... nu gaan we alle kamers hiermee vergelijken en die moeten goed hun best doen om hier aan te kunnen tippen! Wat een ervaring! Het begint op het oog redelijk "doorsnee", maar wel goed uitgevoerd en met een goede mix van verzamelen, puzzelen en handigheid. Het zijn redelijk wat elementen die samen moeten komen, maar alles valt heel logisch en we hebben geen moment met de handen in het haar gestaan van wat we nu moesten doen. Maar de 2e "helft" van de kamer is echt waanzinnig. Ik moest af en toe stoppen met puzzelen om stil te staan bij hoe on-ge-lo-fe-lijk tof de kamer gemaakt was. Ook hier was de mix van zoeken, puzzelen en teamwork perfect.

 • Decor 😲
 • Balans in soorten puzzels
 • met 5 man een beetje krap

Spannend, ongemakkelijk, misleidend en soms een beetje gekmakend

De kamer is gevestigd in een oude bioscoop in het centrum van Valkenburg. Het bioscoopthema is leuk doorgevoerd; iedere kamer is een 'film' met bijbehorende poster en goed verhaal. De ontvangst was wat chaotisch, want de foyer is nogal klein, zeker als er meerdere groepen zijn die net klaar zijn of binnenkort gaan spelen. Wat ik begreep starten alle kamers allemaal op dezelfde tijd. We kregen een deel van de uitleg dan ook samen met een groep die een andere kamer ging spelen. Dit kwam een beetje chaotisch over. Daarnaast legde de gastvrouw het "oeh, spannend, jullie gaan een escaperoom spelen" en "oeh, wat een mysterieus pand en verhaal" er wel erg dik bovenop wat een beetje ongemakkelijk overkwam. Maar misschien waren wij te nuchter hiervoor ;) Het begin van de kamer was ongewoon en daardoor erg leuk. Op het eerste aanzicht is het lastig aanknopingspunten te vinden waar je iets mee kunt, dat is altijd een goed begin! Anders dan bij The Lost Flight, die we eerder deze dag hebben gespeeld, is hier de mix van speuren, puzzelen en verzamelen redelijk goed in balans. Ik heb echter wel het gevoel dat we een aantal puzzels met wat mazzel ("ze zullen dit wel bedoelen") opgelost hebben dan dat we nou precies de logica er achter doorgrond hebben. Veel "red herrings". De aankleding en vormgeving was heel goed en sfeervol, maar er was 1 hoekje wat er een beetje knullig uitzag, daar had nog iets meer van gemaakt kunnen worden. Het is de makers goed gelukt je een unheimisch gevoel te geven, bij ieder laatje of deurtje dat je open doet verwacht je iets naars aan te treffen of in ieder geval ergens van te schrikken.

 • Bijzonder begin en einde
 • Goede, spannende sfeer
 • Soms is de logica lastig te vinden

Mooi vormgegeven, maar zonder veel uitdagende puzzels

De kamer is gevestigd in een oude bioscoop in het centrum van Valkenburg. Het bioscoopthema is leuk doorgevoerd; iedere kamer is een 'film' met bijbehorende poster en goed verhaal. De ontvangst was wat chaotisch, want de foyer is nogal klein, zeker als er meerdere groepen zijn die net klaar zijn of binnenkort gaan spelen. Wat ik begreep starten alle kamers allemaal op dezelfde tijd. We kregen een deel van de uitleg dan ook samen met een groep die een andere kamer ging spelen. Dit kwam een beetje chaotisch over. Daarnaast legde de gastvrouw het "oeh, spannend, jullie gaan een escaperoom spelen" en "oeh, wat een mysterieus pand en verhaal" er wel erg dik bovenop wat een beetje ongemakkelijk overkwam. Maar misschien waren wij te nuchter hiervoor ;) De kamer zelf was erg mooi ingericht en zag er luxe uit. De sfeer werd ietwat verstoord door de niet zo subtiele rode tape die aangaf waar je niet aan mocht komen. De puzzels zelf waren vooral dingen verzamelen, het puzzelaspect viel wat tegen, al zaten er wel een paar leuke vondsten in. Jammer was dat aan een aantal elementen te zien was dat de kamer al vaak gespeeld was; papiertjes waren een beetje versleten en daardoor niet altijd makkelijk te lezen en een lampje kon wel een nieuwe batterij gebruiken... Uiteindelijk stonden we al na iets meer dan 40 minuten weer buiten, tot onze verbazing, en tot verbazing van de gastvrouw, zo leek het ;)

 • Goed thema
 • Leuke aankleding, goede sfeer
 • Meer zoeken dan echt puzzelen
 • Materiaal aan vervanging/opfrissing toe
 • Volgorde opdrachten soms vaag

Unieke puzzels, technisch vernuft en een goed verhaal

Na een wederom hartelijke ontvangst en een uitleg van 1 van de hangsloten (vooral erg fijn om het even rustig, zonder tijdsdruk te kunnen "oefenen") konden we ze zoektocht naar de moordenaar beginnen. De afwerking van de kamer was erg netjes, misschien zelfs iets té netjes en nieuw om echt de goede sfeer te hebben. Maar de puzzels zijn erg afwisselend en origineel. We hebben al een aantal andere kamers gespeeld en kan me zo geen puzzel voor de geest halen die we al ergens anders gezien hebben. Het zijn grote puzzels waar je met veel man tegelijk aan moet werken/helpen, dus je werkt echt samen, in plaats van naast elkaar (goede kamer voor teambuilding activiteiten dus!). We hebben een paar keer vast gezeten en om een hint gevraagd, deze waren cryptisch, maar toch genoeg om weer door te kunnen. De laatste hint hadden we niet nodig gehad omdat we de puzzel al wel hadden opgelost maar de feedback dat er een volgende stap was hadden we gemist. De ontsnapping was een beetje een anti-climax, we waren er van overtuigd dat we te laat waren en de deur vanzelf open ging. Toen we gerustgesteld waren en de host uitlegde wat er in die laatste seconden gebeurd was konden we opgelucht adem halen.

 • grote puzzels, goed voor teambuilding
 • creatieve, unieke puzzels
 • Feedback bij slagen puzzels
 • Kamer 237 — Kamer 237
 • Geplaatst op 24 augustus 2018 om 15:09
 • Gespeeld met 5 personen in juni 2018; Ontsnapt: Ja

Technisch vernuft en leuke puzzels

De ontvangst in de lobby van het hotel is helemaal in de sfeer van het verhaal. Vanaf het moment dat je in de lift stapt is het duidelijk dat dit technisch gezien een van de mooiste kamers is die we gespeeld hebben. Hoe er met de ruimte is omgegaan is briljant. De puzzels over het algemeen verrassend en uitdagend en voor iedere z'n sterke punten is er wel iets te vinden. Enige minpunt was een puzzel die je ook in een denksport-boekje tegen kunt komen en die veel tijd kost. Tegen het einde werd de tijdsdruk zodanig dat we gestresst rond gingen lopen en zo een aanwijzing misten. Belangrijke les dus; te allen tijde het hoofd koel houden!

 • afwerkingsniveau
 • verrassend
 • denksport-puzzel

Creatieve puzzels in en super mooie kamer

Het gebouw(encomplex) waarin de kamer zich bevindt doet een beetje aan als een sfeerloos jaren '70/'80 vakantiepark, maar eenmaal in de kamer ben je dat meteen vergeten en lijk je een oud kasteel te zijn. De licht en geluidseffecten zijn super mooi gedaan en geven precies de goede sfeer (en af en toe een leuk schrikmoment) De kamer is een goede mix van codes ontcijferen, behendigheid, creatief denken en speuren. De ontvangst en het napraten waren ook super tof; het was wel duidelijk dat de gastheer erg mee had geleefd tijdens het spelen :)

 • special effects
 • creatieve puzzels
 • sfeer

Afwisselende puzzels in een goed verhaal

Het verhaal voor je de kamer ingaat en de intro als de deur eenmaal achter je dicht is gedaan is erg gaaf gedaan en ziet er net als de kamer zelf erg professioneel uit. Het zou niet misstaan als filmset. De kamer zelf is super leuke mix van codes, rekenen, puzzelen en behendigheid, waardoor iedereen in 'n team z'n sterke punten kan inzetten voor verschillende onderdelen. De ontvangst en praatje achteraf waren ook prima. Het blijft leuk om te zien wat je gemist hebt en te horen hoe alles technisch werkt.

 • Goed doorgevoerd verhaal
 • Puzzels zijn niet sequentieel, daardoor staat niem