Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Bazie1201

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Overig gespeelde kamers:


The Gallery - Hamburg

Medusa - HongKong

The Church - Almere

Een brief aan de kerstman - Delft


Lid sinds

30-08-2018

Statistieken

Escaperooms

62 reviews

74 kamers gespeeld

85.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

2 gespeelde spellen


Team

Early Zombies

3 teamleden

59 kamers gespeeld

62 reviews

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 29 mei 2022

Beginner? Top! Ervaren? Sla maar over

Deze kamer is erg leuk als je een beginner bent, maar ik ben hier inmiddels toch echt te ervaren voor om hier nog flink van te genieten...

Laten we beginnen met het ontvangst; die was er niet. Je komt binnen en niemand van de escape room die aanwezig is. Toen er eenmaal personeel was en we gingen beginnen werden we naar de kamer geleidt tijdens een mooi toneelstuk van onze host. Acteren kon onze host zeker, een escape room begeleiden dan weer niet...

De kamer heeft geen wow-effect, is erg basic. Verwacht niets spannends in deze kamer. Gewoon een "leuke" puzzelkamer. Echter betaal ik niet voor een standaard puzzelkamer. Dat het meerdere ruimtes heeft maakt het nog niet een ervaring. Voor de beginner is deze kamer erg leuk. De puzzels zijn ook niet heel uitdagend, wat voor de beginnend escaper top is natuurlijk.

Dat ik zei dat de host geen kamer kan begeleiden komt omdat wij bij 1 puzzel vastliepen, en we hier 20 minuten op zijn blijven haken. We kregen alleen te horen dat we het niet goed deden, maar een duwtje de goede richting in kregen we niet. Ja, we gingen snel, maar 20 minuten niet weten wat je moet doen is ronduit frustrerend. Je kan er als host voor kiezen om mensen sneller, maar met een goed gevoel de kamer uit te laten komen, of ze er met een rot gevoel uit te laten komen en ze zwaar gefrustreerd zijn. Onze host koos voor het laatste.

Ook erg jammer dat bepaalde dingen haperde en niet goed werkte in deze kamer.

Wij hadden voor deze dag ook nog Soup du Jour op de planning staan, en eigenlijk hadden wij hier niet zo'n zin meer in na deze kamer gespeeld te hebben. Niet de bedoeling, lijkt mij.

Ben je beginner? Dan is deze kamer erg leuk om te spelen. Ben je ervaren? Dan zou ik wegblijven. Sorry...


Reactie door Rock City Escape

31 mei 2022

Hi Bazie1201, Dank je wel voor je eerlijke review en wat jammer om te lezen dat Bloody Mary voor jullie niet dezelfde ervaring was zoals gelukkig wel voor de meeste bezoekers het geval is. Omdat wij altijd open staan voor feedback en verbetering heb ik navraag gedaan bij de hosts die tijdens jullie bezoek aanwezig waren, maar zij zeggen dat er geen zaken zijn die, zoals jij aangeeft, in de kamer gehaperd zouden hebben. Helaas kunnen we hier dus niet heel veel meer mee dan concluderen dat het om persoonlijke beleving gaat. Mocht je je ervaring wat meer kunnen en willen uitleggen, dan horen we dat heel graag via [email protected] zodat we ermee aan de slag kunnen. Groet en bedankt! Rock City Escape


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 3.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 29 mei 2022

Genoten van deze maaltijd!

Na een slechte ervaring bij Bloody Mary te hebben gehad hadden wij een hard hoofd in Soup du Jour, maar... deze kamer heeft alles weer goed gemaakt!

Onze host was echt fantastisch! Zijn acteerwerk was echt heel goed, en hij heeft ons ook uitstekend begeleid tijdens ons spel.

Deze kamer is totaal anders dan Bloody Mary. Deze kamer heeft niet alleen goede puzzels, het heeft ook een briljante sfeer en beleving. Je moet goed kunnen samenwerken in deze kamer. Hier houd ik altijd heel erg van!

Het enige wat ik jammer vond, is dat er ook "puzzels" zijn waarbij je iets voor de camera moet doen en dan drukt de host op een knopje. Daar ben ik nooit zo van, en verwacht ik eigenlijk ook niet in zo'n kamer als deze. Echter heeft dit de pret niet mogen drukken, de gehele beleving maakt alles goed!

Deze kamer zou ik iedereen aanraden!


Reactie door Rock City Escape

01 juni 2022

Hi Bazie1201, dank voor je review en fijn dat jullie het leuk hebben gehad! Soup du Jour is volledig geautomatiseerd, puzzels "op camera", zoals jij ze noemt, zitten er niet in. Er was door een nogal hardhandige groep voor jullie helaas een puzzel (half) defect geraakt, wij hadden niet voldoende tijd dit goed te repareren, waardoor jullie deze ene puzzel inderdaad half zelf en half "op camera" moesten doen, dat klopt. Wij hebben hier op dat moment voor gekozen, want zo konden jullie de puzzel gewoon spelen, en anders hadden jullie deze helemaal over moeten slaan en dat was zonde geweest. Jammer dat je er meteen vanuit gaat dat er meer zo werkt, want dat is niet terecht. Desalniettemin bedankt voor het mooie rapportcijfer en hopelijk tot ziens bij kamer 3! Groet, Rock City Escape


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Samenwerken
 • Puzzel voor camera

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 30 maart 2022

Cool!

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze laatste van de 3.
 
Deze kamer is echt ontzettend gaaf! Eigenlijk klopt alles wel in deze kamer. Zelf vond ik het acteerwerk wel miniem in deze kamer, en houdt er rekening mee dat je engels moet spreken met de actrice, ook al staat dat nergens op de site vermeld. Nederlands gaan praten heeft geen zin, dan doet ze alsof ze je niet begrijpt. Ik ken mensen die dan direct de escape zouden afbreken, en ik zie de meerwaarde hier ook niet van in. Wellicht dat dit dan op de website even aangegeven moet worden.

Deze kamer is een goede mix van het klassieke escapen en de belevenis. Het is niet dat door de beleving de puzzels zijn achtergebleven, echt super dat dit de makers gelukt is!
 
Ik zou deze kamer eigenlijk een 10 willen geven, maar dat vind ik niet terecht tegenover andere escape rooms, gezien het feit hier weer niet alles naar behoren functioneerde. Ik kreeg het idee dat de eigenaren hun prioriteit hebben bij het bouwen van de nieuwe kamer, en hierdoor hun huidige kamers een beetje laten versloffen… dit is echt zonde, want het is echt een topper!
 
Ik was hier wel echt teleurgesteld in de begeleiding van de gamehost, maar zal hier niet al te uitgebreid op ingaan in deze review. Tevens had ook hier de gamehost weer geen tijd om na te praten.


Zoals eerder aangegeven zou ik deze kamer een 10 willen geven, maar er zijn te veel dingen waar ik andere escape rooms op zou afrekenen en ik het hierdoor niet terecht zou vinden als ik dat bij deze kamer niet zou doen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 5.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Geen tijd achteraf
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Undergrounds

The Great Escape
Geplaatst op: 30 maart 2022

Had hier meer van verwacht…

Gezien het niveau van de kamers van The Great Escape had ik hier veel meer van verwacht. Het was voor ons echt een teleurstelling.
Het verhaal is gaaf, en je ziet ook aan het online gedeelte dat hier veel aandacht aan is besteed. Voor ons was dit alleen een slechte ervaring. De eerste helft was een ramp. Puzzels/teksten die niet kloppen, en ja je komt er wel makkelijk uit want het is maar een klein dingetje dat niet klopt, maar ik ben van mening dat alles moet kloppen. Dingen die wederom niet functioneren (het begint bijna op een bewuste keuze te lijken…). Als je dingen welgeteld 9 keer moet doen krijg ik de neiging om de hele tocht af te breken. Hints die je kan krijgen zijn de dingen die letterlijk in je tekst te lezen zijn, dus als je die niet snapt heb je pech, als je ze dan al kan krijgen. Wij hebben moeten bellen omdat de hintknop het niet deed bij 1 onderdeel (of misschien meer, maar op dat weten we niet), en dit heeft wel wat tijd gekost.
 
Er staat 2 uur voor deze ervaring, maar wij waren na minder dan anderhalf uur al klaar, en dat terwijl we tijd hebben verloren omdat dingen niet naar behoren functioneerde.
 
De eindlocatie is wel erg leuk.
 
Ik zou The Great Escape aanraden om zelf de tocht eens te doen, en mee te kijken met zowel ervaren als onervaren escapers die de tocht gaan doen, en kijken wat er gebeurt. Dan kom je namelijk ineens achter een aantal fouten. Jammer, want het verhaal en het idee erachter is echt heel tof!


4.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 2.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Eindlocatie
 • Niet kloppende puzzels
 • Niet werkend hintsysteem

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 30 maart 2022

Erg leuk

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze tweede van de 3.

Het intro is echt heel leuk gedaan. Een goede actrice die je helemaal in het verhaal meeneemt. Echter had dit gedeelte van mij wat korter gemogen. Zodra je echt de escape room zelf ingaat, zal het acteerwerk niet meer terugkomen.
Ook deze kamer heeft wederom leuke afwisselende puzzels, en voor de snelle escapers is er een extra puzzel in de kamer verwerkt.
 
Ook in deze kamer functioneerde niet alles naar behoren, waardoor wij hier veel tijd hebben verloren. De gamehost was duidelijk niet aan het opletten, maar dat is ook wel te verwachten gezien het feit de gamehost 2 kamers tegelijk draait. 1 onderdeel moest je kracht gebruiken om het te openen, waarop de gamehost zei dat ze dat vaker hoort. Als je dat dan vaker hoort, doe daar dan ook wat mee.
Ook hier had de gamehost weinig tijd en werden we kort na onze escape weer teruggestuurd.

Ik zie dit toch meer als een goede klassieke escape room ipv een belevenis die je bij The Mission krijgt. Wil je een kamer spelen die voornamelijk geënt is op de puzzels en toch aan het begin je een beleving meegeeft, dan moet je deze kamer zeker spelen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Geen tijd achteraf

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 30 maart 2022

Leuke puzzelkamer

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze eerste van de 3.

Het begin vond ik erg leuk gedaan. Je komt hierdoor gelijk in de sfeer. De kamer heeft leuke en afwisselende puzzels, alleen vond ik dat de aankleding wel beter had gekund. De puzzels passen goed bij het thema en het verhaal. Groot pluspunt in vergelijking met sommige andere escape rooms! Begeleiding was goed, alleen jammer dat de gamehost vrijwel geen tijd heeft om na te praten. De mensen in het horecagedeelte hosten de kamers ook en weten hier ook alles van, alleen hebben zij jou niet zien spelen, wat dan toch jammer is.
Wat ik wel jammer vond, is dat niet alles naar behoren functioneert.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Begin escape
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica
 • Decor
 • Geen tijd achteraf

 

Bank Heist

Reykjavik Escape
Geplaatst op: 05 maart 2022

Basic kamer

Deze kamer moet je enkel een half uurtje (ik weet dat je een uur krijgt, maar ik zou het knap vinden als je dat uur vol weet te krijgen) puzzelen verwachten. De aankleding is erg kaal, weinig sfeer (geen muziek oid). De puzzels zijn erg makkelijk, maar kloppen allemaal wel, passend in het thema. Alle elementen in de kamer functioneerde naar behoren. Hints krijg je door een sms te sturen, waarna je gebeld wordt. Wij snapten niet hoe 1 slot open moest, waarvoor we een hint vroegen, en toen kregen we te horen: jullie horen hier pas over 25 minuten te zijn, spelen jullie nu verder? Ehm nee… Dus jullie willen echt een hint? Ja. We hebben hier wat tijd verloren en toch na 33 minuten “ontsnapt”. Er hadden van mij wat meer puzzels in gemogen, maar voor de beginnend escaper is dit een prima niveau. Helaas waren de hosts niet in voor een gezellig praatje achteraf en kon je hier ook niet iets drinken…


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  33:42 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte service

 

Het Geheime Genootschap

Escaperoom Nieuw-Vennep
Geplaatst op: 05 februari 2022

Goede puzzelkamer

Na een lange tijd konden we dan eindelijk weer escapen en speelden wij Het Geheime Genootschap.
We werden enthousiast ontvangen in een iet wat rommelige ontvangstruimte. Hoe de ontvangstruimte is vormgegeven interesseert mij eigenlijk niet zo veel, het gaat mij altijd om de kamer zelf, dus dit heb ik niet meegenomen in mijn cijfer.
De kamer zit goed in elkaar en heeft leuke, afwisselende puzzels, die voor een beginnend escaper wellicht wat uitdagend kunnen zijn (en voor ervaren escapers die net als ons team chaotisch door een escape room gaan haha).
Deze kamer is een hele goede puzzelkamer. Je moet bij deze kamer geen intense belevenis verwachten, al kregen wij wel te horen dat hun volgende kamer wel meer op de beleving ingaat en er meer effecten in verwerkt zullen worden. Van mij had er wel iets meer sfeer in de kamer gemogen, maar desalniettemin vond ik het een erg leuke kamer om te spelen.
Het hintsysteem ging via WhatsApp, wat ik wel jammer vond. Als je het via WhatsApp doet, zou ik het meer een onderdeel van de ervaring maken. Dat je bijvoorbeeld geluidsfragmenten via WhatsApp stuurt, alsof dat van een handlanger afkomt. Dan betrek je het meer bij het verhaal, nu krijg je alleen een berichtje met een vraagteken of je een hint wil, en daarna de hint gestuurd.
We hebben nog een tijdje gezellig nagepraat waar ons weer enthousiast werd gemaakt voor hun nieuwe kamer die ze willen gaan bouwen. Wij kijken nu al uit naar de nieuwe kamer!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  57:55 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Sfeer kan beter
 • Hintsysteem

 

Elixir

Escaperoom Elixir
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Tja…

Laten we beginnen met de ontvangst; er werd door een serveerster van het theehuis gezegd dat we onze spullen in een kluis konden doen, en dat was het. Een kwartier wachten, geen medewerker die je aandacht geeft… na een kwartier kwam er een andere serveerster die duidelijk een standaard riedeltje over de escape room regels opdreunt, zonder enige passie voor het vak.
De kamer heeft een vrij basic entourage. Niets bijzonders.
De puzzels waren niet mijn ding. Puzzels zoals steek je arm in de lucht, dan drukt de GM op een knop om de deur te openen hou ik nooit zo van. (Niet precies dit, maar dan krijg je een idee van wat voor puzzels je kan tegenkomen.)
De begeleiding was ronduit slecht. We hadden 17 seconde tekort, maar kregen wel de mededeling dat ze normaal gesproken veel meer hints moeten geven. Waarom kregen wij die dan niet? Beetje jammer weer… Na dat te horen te hebben gekregen werd er een foto gemaakt en was de GM gelijk weg, en hebben hem ook niet meer teruggezien. Niet napraten, en hij heeft niet eens gedag gezegd. Je zult begrijpen, de service was echt heel slecht bij ons. Hier zou echt wel even aan gewerkt moeten worden…


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  60:17 min


 • Mooi gebouw
 • Zeer slechte service
 • Weinig origineel
 • Puzzels
 • Zeer slechte begeleiding

 

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Whoop whoop!

Wat een kamer is dit zeg! Allemachtig, dit is wel even next level!
Alles is top aan deze kamer, de puzzels, entourage, service, en niet te vergeten, de actrice. Zij is echt FANTASTISCH!
Ik kan hier wel een heel verhaal gaan ophangen, maar eigenlijk is er maar 1 ding dat echt belangrijk is om te melden; deze MOET je doen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  63:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Actrice!!!
 • Logica
 • Hintsysteem

  beau

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 04 oktober 2021

Toffe kamer!

Bij binnenkomst is één ding al duidelijk; De dames zijn erg gepassioneerd en eigenaresse Margot kan vol enthousiasme praten over haar kamers. De service is hier top!

Dan de kamer in. Als je de kamer binnenstapt zie je dat er echt veel werk in het decor is gestoken. De puzzels zijn afwisselend, alleen vond ik wel dat er erg veel zoekwerk in de kamer is. Echter vond ik dit niet storend. Buiten het zoekwerk zijn de puzzels ook echt tof, en in het begin was een bepaald iets wat ik ook echt heel cool vond! Hints komen op het juiste moment, niet te vroeg en niet te laat. Zo blijf je lekker in de flow.

Achteraf nog gezellig nagepraat. Hier werd ons verteld dat je beter eerst The Mystic Cabin kan spelen en daarna pas The Conductor, omdat The Mystic Cabin al wat ouder is. Toch ben ik heel benieuwd naar The Mystic Cabin en als we weer een keer in de buurt zijn komen wij dan ook zeker weer terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 04 oktober 2021

Fantastisch

Legendarisch!
Echt de moeite waard!

Prachtige entourage
Razendsnel moet je deze kamer gaan spelen!
Iedere escaper zal deze kamer waarderen
Niet een kamer die je ooit nog zal vergeten
Cancel al je afspraken, je moet deze echt z.s.m. gaan spelen!
En, heb je 'm al geboekt???


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Uitdagend
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

The Class Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 26 september 2021

Grappig

We werden vriendelijk ontvangen door de GM. Hij was erg gepassioneerd en had de kamers ook gebouwd.
Dan de kamer in. Het is echt een klaslokaal, maar de entourage is niet bijzonder.
De puzzels zijn afwisselend, niet heel origineel, maar niet electronisch gestuurd. Je moet af en toe wachten tot de GM op een knopje heeft gedrukt, dit is duidelijk te merken, maar in een kamer die je via Groupon kan reserveren verwacht ik ook niet meer dan dat. De GM moest ook 2 kamers tegelijkertijd draaien, dus dit verbaasd mij niet. Ook is de kamer lineair. Dit vind ik altijd wel leuk, maar speel deze kamer dan niet met een grote groep, om wachten te voorkomen.
De hints vond ik wel teleurstellend. Je moet eerst een opdracht uitvoeren voordat je een hint krijgt. Hier gaat sowieso niet mijn voorkeur naar uit, maar de twee hints die we hebben gekregen was er 1 dat we te moeilijk dachten en de tweede hetgeen wij al meerdere keren hebben uitgesproken en wij dus niet uitkwamen. Dan had ik dus beter die minuut dat die opdrachten voor de hints kosten kunnen spenderen aan wat langer nadenken over de puzzel.
Ook nog een puntje van kritiek, wat ook in andere reviews te lezen is, het geluid staat echt veel te hard. Het gewenste effect, dat het communiceren lastiger wordt, kan ook bereikt worden met 10 db minder. Wij hadden allemaal suizende oren na afloop, en als je dit aangeeft krijg je te horen dat dat de bedoeling van het spel is…
Ik vond de kamer een leuke kamer voor een Groupon kamer. Gewoon een uur lekker puzzelen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:41 min


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Weinig origineel
 • Mindere begeleiding
 • Zeer harde muziek

 

Lockdown

Amazed Games
Geplaatst op: 09 maart 2022

Oh nee...

Wat is hier misgegaan???

Je krijgt de briefing in de kamer zelf, waar ik nooit zo'n fan van ben. Toen ik de kamer instapte, zag ik het meteen. Dit is een bagger kamer.

De aankleding is karig, dingen zijn versleten, stuk en oud. De puzzels moet je een stuk of 10 keer het antwoord invoeren, daarna om een hint vragen, waarop je vervolgens de hint krijgt dat je moet doen wat je al 10 keer gedaan hebt, maar dan ineens werkt het. jaja. Als je dit dan achteraf aangeeft krijg je te horen dat het heel precies moet. Tuurlijk.
Soms moet je kracht gebruiken om een kastje te openen, terwijl dit niet de bedoeling is. Hier heeft de gamehost wel netjes haar excuses voor aangeboden.

Je krijgt niet van de host een hint als zij denkt dat je vastloopt, maar moet hier om vragen door middel van een knop. Het is voorgekomen dat je een hint krijgt van dingen die je al hebt opgelost, of meermaals dezelfde hint. Heel irritant.

Het verhaal slaat echt nergens op. Dan wordt er van te voren verteld dat de president van Amerika een nucleaire oorlog aan het voorbereiden is en dat jij met je team dat moet voorkomen, en dan sta je ineens in een hok met dinosauruseieren... nou sorry, maar dan haak ik af.

De gamehost zou engels moeten spreken, maar doet dit gebrekkig. Ze begrijpt niet alles wat er in het engels gezegd wordt, en als je de klemtoon van een woord anders legt dan zij gewend is te doen, deed ze gelijk alsof ze hier nog nooit van had gehoord. Zelf vloekte ze engels uit, dus ze begreep er al snel niets van.

De kamer is zo ontzettend slecht, dat ik meermaals heb geopperd om op de noodknop te drukken en het spel te beëindigen, wat ik na toen ter tijd ruim 50 kamers gespeeld te hebben nog nooit eerder heb gehad. Toch hebben we de kamer uitgespeeld. We hebben wel 5 minuten van onze tijd verloren omdat we 5 minuten op één slot moesten wachten voordat we deze konden openen. Deze kamer heeft heel veel irritatie opgewekt en als je deze kamer speelt, heb je gelijk geen zin meer om ooit nog een kamer te spelen. Gelukkig hebben mijn andere teamleden mij toch weten over te halen nog een keer een goede kamer te spelen, maar het geeft wel aan hoe dramatisch deze ervaring was.


1.5

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 2.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 01 augustus 2021

prachtig

Waanzinnig mooie kamer
Onder de indruk was ik zeker
Nog zo'n goede kamer in Nederland
Dick en Gerda mogen trots zijn op hun dochter!
Eng hoeft een goede escape room niet te zijn, dit is het bewijs
Reken maar dat je deze kamer geweldig vindt
Langzaam door de kamer, dan geniet je langer van het decor
Adembenemende entourage
Neem de tijd om na te praten, eigenaresse Marieke zit vol passie!
Deze moet je gedaan hebben


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  58:45 min


 • Alles

  Jelle_van_GladbachWalter G4I

Maelstrom

Swolland
Geplaatst op: 26 september 2021

Top

Inmiddels al weer een jaar geleden dat wij deze kamer hebben gespeeld, en ik heb nooit meer eraan gedacht een review te schrijven. Toch nog maar even doen.

De Eigenaar is erg vriendelijk en staat volledig achter zijn kamers. De kamer zelf is inderdaad klein, maar als je ooit in een echte duikboot bent geweest snap je waarom deze kamer wat krap bemeten is. Het is echt een duikboot, en dit idee krijg je al voordat je de kamer binnengaat!

De puzzels waren minder origineel dan bij Sherlock Holmes, maar deze kamer puzzelde echt lekker weg. De flow bleef er bij ons goed in. De kamer is uitdagend, zeker niet de makkelijkste!

Hints kwamen op het juiste moment, niet te snel en niet te laat.

Al met al vond ik deze kamer echt een toppertje!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Ontsnapt: Ja  59:11 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Sherlock Holmes: Moriarty's Revenge

Swolland
Geplaatst op: 26 september 2021

Heel origineel

Ook deze kamer hebben wij een jaar geleden gespeeld, toch wil ik nog even een review schrijven.

Net zoals bij de duikboot, de eigenaar is gepassioneerd en staat achter zijn kamers. Service was top!

De entourage vond ik iets minder dan bij de duikboot, maar dat komt omdat dat thema mij meer aanspreekt. :)

De puzzels zijn echt origineel. Er waren een aantal puzzels die ik nog nooit eerder had gezien, en een jaar later ook nog niet ben tegengekomen! Altijd leuk om verrast te worden en niet de standaard puzzels voorgeschoteld krijgt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  55:49 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 28 juni 2020

Super!

Meesterlijke kamer!
Ontzettend gave elementen!
Leuke puzzels
Laaiend enthousiast over deze kamer!
Yes, weer een toppertje erbij!

Sfeer op nummer 1!

Groupon, kap met bellen! ;)
Adembenemend decor!
Moet iedere escaper gedaan hebben!
Echt fantastisch!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  78:56 min


 • teveel om op te noemen

  down-the-hatch

THE ARTIFACT

Escape Experience
Geplaatst op: 19 maart 2020

Leuk, maar jammer van de gamehost

Laat ik beginnen met de sfeer. Dat zit wel goed bij deze kamer. Het is top gethematiseerd!
De puzzels zijn uitdagend en er zitten originele puzzels in. Ook is samenwerking nodig, maar speel deze kamer wel met een kleine groep; als je met een grote groep bent en er 2 puzzels tegelijk worden gedaan is door de galmende ruimte communiceren niet echt gemakkelijk. Ik zou dan ook aanraden deze kamer met 3/4 personen te doen.
En dan de gamehost... Toen wij verdieping 13 kwamen spelen was de begeleiding super, maar nu was dit echt bagger... Wij liepen vast op een puzzel en kregen pas na een kwartier (!!!) er niets van te snappen een hint. Hierdoor raakten we enorm uit de flow. Als je vraagt om een hint wordt hier geen gehoor aan gegeven (dit is letterlijk zo door onze gamehost gezegd). De hints die we kregen waren ook nog eens zo onduidelijk, dat we met z'n zessen aan het discussiëren waren wat er precies bedoeld werd en we zelfs 1 keer na driftig overleg over een hint het systeem hebben laten crashen...
Toen de gamehost ons uit de kamer kwam halen wilde hij ons in eerste instantie niet uitleggen hoe de eindpuzzel werkt, maar na heel wat afvragende en licht chagrijnige blikken te hebben gewisseld heeft hij het ons toch even uitgelegd. Het is echt een toffe kamer, maar de gamehost heeft voor ons de ervaring verpest.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 2.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Nee


 • decor
 • originele puzzels
 • onduidelijke hints
 • gamehost

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 01 maart 2020

wauw!

F-antastische ervaring!
L-ogisch in elkaar gezette kamer
I-ets dat iedere escaper moet waarderen
G-oede gamehost
H-ele leuke puzzels
T-ot in detail mooi afgewerkt
8 keer beter dan de gemiddelde escaperoom
1 keer verbaasd dat we geen kleerscheuren overhielden aan de crash
5 keer afgevraagd of de nieuwe kamer al af is


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  71:23 min


 • alles

 

De vloek van Dracula

The Fear Schiedam
Geplaatst op: 01 maart 2020

veel raadsels

Deze kamer zit in een mooi pand. Het brengt je gelijk in de sfeer!
De kamer zelf is wel grappig. Er zit een leuk schrikeffect in en redelijke puzzels, maar niet heel bijzonder. Het zijn vooral veel raadsels die je moet oplossen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  57:49 min


 • mooi pand
 • schrikeffect
 • veel raadsels

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Geplaatst op: 10 februari 2020

Zeer leuke ervaring

Het concept vind ik erg leuk. Twee van mijn hobby's gecombineerd; namelijk lasergamen en escapen.
De puzzels zijn wellicht niet heel bijzonder, maar er zijn wel veel verschillende puzzels, waardoor iedereen wel wat kan oplossen. Ook valt er buiten de huisjes veel te puzzelen!
Het is goed aangekleed. Het is echt een dorp waar je doorheen wandelt! (Of als je net zo fanatiek bent als dat wij waren, doorheen rent)
Wel had ik het dorp anders ingericht. Het is van essentieel belang om bij een bepaald onderdeel te komen. Dit is vanuit het ene huisje zo'n 3 meter, een andere 5 en weer een andere een meter of 20... Niet echt eerlijk.
De huisjes waren jammergenoeg niet goed gereset. Wij kregen de vraag van de gamehost: "Hoe hebben jullie dat gedaan?", waarop het antwoord luidde: "Dat was al open..."
Wat voor verwarring zorgde is dat de spelregels die uitgelegd werden vooraf tijdens het spel ineens wijzigde. Wat eerst wel mocht, mocht later ineens niet... Ook was het jammer dat de gamehost niets zei van valsspelen.
Ik zou deze game zeker aanraden, omdat het weer eens iets anders is met als pluspunt dat je altijd 70 minuten bezig bent en het een leuke competitie is tussen de teams!


Reactie door Turf Aalsmeer

10 februari 2020

Goedenavond, Dank voor je review! En je hebt ook een punt te pakken wat we vaker horen: de bank ligt niet bepaald in het midden van de 3 huisjes... weet wel dat de huisjes statistisch gezien gelijk scoren (45, 46 en 46,5 goud gemiddeld). Het nadeel dat 1 huisje heeft qua meters tot de bank, wordt gecompenseerd op allerlei manieren. Ik wil hier niet teveel prijsgeven, maar als je even mailt naar [email protected] kan ik je uitleggen waarom het toch eerlijk is (en je eventueel alle scores laten zien als bewijs) ;-) Toch zou ik als ik het dorp opnieuw zou ontwerpen de bank zeker meer in het midden plaatsen, al is het alleen maar voor het gevoel. Dat de huisjes niet goed gereset waren en er niet goed werd gelet op vals spelen vind ik erg vervelend, ik heb de betreffende medewerker hier inmiddels op aangesproken. Mijn excuses hiervoor. Nogmaals dank voor je reactie en hopelijk tot ziens! Groet, Wilco Hoogeveen (eigenaar)


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja

 

Patiënt X

Escaping Utrecht
Geplaatst op: 10 februari 2020

Leuke kamer, zeker voor de prijs

Deze kamer heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.
De manier waarop de kamer start is erg leuk gedaan, maar hier zal ik niet al te veel over vertellen.
De puzzels zijn grappig, maar voor de ervaren escaper niet heel uitdagend. Ook zijn de puzzels erg linear, waardoor ik deze kamer niet voor grote groepen zou aanraden. 2-4 lijkt mij het beste. Wat jammer was, is dat 1 puzzel niet naar behoren functioneerde en het wat moeite kostte om naar het volgende te kunnen.
De aankleding is wel in thema, maar niet heel bijzonder.
Verwacht geen hoogstaande kamer, maar dat betaal je er ook niet voor. Voor de prijs is het echt een aanrader!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  46:47 min

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 10 februari 2020

Het echte expeditie-gevoel

Met de sfeer in deze kamer zit het helemaal goed. De kamer is (op het plafond na) mooi aangekleed en volledig in thema.
De puzzels zijn uitdagend en afwisselend. Het begin koste ons veel moeite, maar eenmaal dat gehad te hebben hadden we de flow te pakken (was wel nodig, anders waren we nu nog bezig haha). Ook zijn de puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden, dus voor iedereen wel wat uitdagends.
De service bij MindEscape is top! Net als de vorige keer dat we hier waren zijn we vriendelijk ontvangen en hebben we achteraf nog lang nagepraat. Dus... wanneer kunnen we komen voor kamer nummer 3??? :D


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  58:23 min

 

De Cryptograaf

Escaperoom Muiden
Geplaatst op: 22 december 2019

Puzzelhok

Eigenlijk is dit niet echt een escape room... Het is een ruimte (of nou ja, eigenlijk meer een hok, want aankleding is er niet...) met een box waar alle puzzels inzitten.
De sfeer... Zoals ik al had omschreven is het een kale ruimte waar alleen wat muziek aanstaat. Kortom, sfeer is 0.
Puzzels zijn enkel breinkrakers, niet bijzondere dingen of iets dergelijks en ze zijn zeer lineair waardoor wij elkaar met 5 personen constant in de weg liepen... Wel als pluspunt dat je moet samenwerken, maar dit kan eigenlijk met max 3 personen. Bovendien was er 1 puzzel waarvan een onderdeel helemaal gammel was, waardoor je kon discuseren of je het juist had gedaan.
Hintsysteem is automatisch waardoor je een hint krijgt van iets waar je al achter was gekomen en als je dan nogmaals om een hint vraagt krijg je hetzelfde bandje opnieuw te horen. Hier hadden wij dus helemaal niets aan. Mega irritant!
Ook was onze host verre van enthousiast te noemen, maar dat waren wij ook niet dus wellicht sloot dat dan wel goed op elkaar aan.
Verder vond ik het heel bijzonder dat er geen kluisjes waren en je dus al je spullen maar in de wachtruimte moet achterlaten.
Uiteindelijk hadden we nog maar een minuutje te kort en hebben het wel even afgemaakt, maar voor ons gevoel ging dat wel tegen de zin van de host in.
Ook vind ik de prijs echt veel te hoog voor wat je krijgt. Wellicht dat als het een groupon-kamer wordt dat ik er nog over na zou denken deze aan te raden, maar nu zou ik zeggen; doe het niet!


Reactie door Escaperoom Muiden

12 januari 2020

Beste 'Bazie1201', zonde dat jullie met de 'Early zombies' groep de informatie vooraf niet hebt gelezen, aangezien er duidelijk staat dat het geen echte Escaperoom is in de zin van een ontsnapping, en dus de deur niet op slot gaat. Wij zetten in op een nieuwe wijze van spelen anders dan de standaard Escaperoom, alhoewel de puzzels enigszins overeenkomen. Er is verder wel een kluisje aanwezig voor telefoons en verder wordt de buitendeur afgesloten zodat niemand bij de spullen kan, dus deze opmerking kunnen we helaas niet plaatsen. Verder heeft het hintsysteem wel degelijk meerdere mogelijkheden maar dat hebben jullie helaas niet gevonden, ook dat is onderdeel van het geheel. Het is uiteraard jammer dat jullie het niet gehaald hebben maar...tijd is tijd, het is dan ook wat flauw te lezen dat de host je wel de ruimte geeft om het af te spelen, maar je dit niet waardeert. Over de prijs kun je altijd discussiëren maar voor 90 minuten beleving (plus extra om het toch af te spelen) moeten anderen zelf interpreteren of dat correct is. We hopen je/jullie in de toekomst terug te zien als we onze nieuwe kamer gaan lanceren, blijf ons volgen...


3.5

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 3.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Nee


 • 90 minuten
 • Samenwerking
 • Aankleding bagger
 • Hintsysteem
 • Geen kluisjes
 • Enkel breinkrakers
 • Prijs
 • Host die duidelijk geen zin had

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 29 december 2019

Mooie kamer en een top host

We werden ontvangen door een zeer enthousiaste meneer die ervoor zorgde dat wij niet konden wachten weer te gaan escapen.
Dan de kamer in. Het is een mooie kamer met afwisselende puzzels, waardoor iedereen wel een steentje bij kan dragen. Wel merk je dat de kamer al wat ouder is. Ik zou het niet omschrijven als een 2.0 kamer, maar zeker niet als een 1.0. Het zit er eigenlijk een beetje tussenin.
Het enige wat voor ons onduidelijk was, was het verhaal. Hier hebben we achteraf nog naar gevraagd hoe het precies zat, waarop we te horen kregen dat hetgeen waar je zogenaamd achter moest komen je daar niet achter kon komen omdat dat niet bekend was... Wat mij betreft hadden ze wel een einde van het verhaal kunnen verzinnen, ook al is dat in het waargebeurde verhaal niet duidelijk...
We hebben het net niet gehaald, maar mochten het wel nog even afmaken. Altijd leuk natuurlijk.
Achteraf hebben we nog een tijdje nagepraat met de game-host. Hier werd ruim de tijd voor genomen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Nee


 • Aankleding
 • Afwisselende puzzels
 • Game-host
 • Verhaal

 

Laad meer reviews

0 reviews