Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Zodiac Letter

Valkenburg a/d geul , The Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 6 (Recommended: 4)

16 year

Read reviews

More about The Zodiac Letter

13 oktober 1969. Op de redactie van de San Francisco Chronicle is het opeens muisstil. Er is er weer een.. Bij het openen van de envelop valt er een stukje stof op de grond. Alle ogen zijn gericht op het met bloedvlekken doordrenkte lapje t-shirt, dat de lugubere tekst verraad die volgen gaat. De hoofdredacteur schraapt zijn keel en begint de brief met trillende handen voor te lezen.. “This is the Zodiac speaking…”


De Zodiac Killer is de codenaam van een vermoedelijk jarenlang actieve seriemoordenaar uit de jaren '70. Vermoedelijk, want tot op de dag van vandaag is de identiteit van de Zodiac Killer nog steeds onbekend.. Maandenlang stuurde hij of zij raadselachtige brieven naar de pers in Californië. Brieven vol gruwelijke beschrijvingen van moorden die al uitgevoerd waren, of die nog zouden volgen.. Vreemde, mysterieuze berichten met vrijwel onmogelijk op te lossen cryptogrammen, waarvan er zeker één tot op de dag van vandaag nooit opgelost werd.. Allemaal van een ogenschijnlijke afzender: de Zodiac. Durf jij The Zodiac Letter te openen?


Themes

Crime

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

51 likes

276 visitors

58.8% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

de Guascostraat 6
6301 CT, Valkenburg a/d Geul
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

85 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Unieke en uitdagende puzzels in een mooie kamer

Vanaf binnenkomst hangt er een leuke sfeer, de ontvangst is enthousiast, de uitleg goed. Het thema is goed uitgewerkt, de kamer mooi aangekleed. De puzzels zijn veelal uniek, wat de kamer een flinke uitdaging maakt, zeker voor 2 personen (eigenlijk voor 3-6 personen gemaakt). De begeleiding en hints waren prettig, niet te vroeg, niet te laat. We hebben het net niet gehaald, maar hebben er veel plezier in gehad!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2020

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goede sfeer
 • Goede begeleiding
 • Unieke en uitdagende puzzels

  nandarikprinsen

AndreaAndreaEscape ExpertMember since: 2016 August 23 (97 rooms played)
Posted on: 2019 august 07

Net niet

Met z'n tweeën de uitdaging aangegaan met de Zodiac Killer. En dat terwijl de kamer voor minstens 3 personen aangeschreven staat. Veel te doen, dat wel maar we kwamen er redelijk goed doorheen. Tegen het einde bleven we op twee punten hangen en we waren met de laatste puzzel bezig toen de tijd op was. (Hadden we nog 2 minuten extra gehad was het gelukt).
Al met al een hele leuke kamer met interessante puzzels. Ik vond het geen 10 omdat er best veel sloten in de kamer te kraken waren.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Leuke verhaal lijn
 • Kamer in stijl
 • Veel sloten (cijfers, letters)

  ivomullendersrikprinsen

Geweldig thema tot in detail uitgewerkt

De tweede kamer die wij bij Mystery House gespeeld hebben. Wat is dit een gave kamer zeg! Door alle details wordt je echt in het verhaal gezogen en dat blijft je het gehele uur bij. Er zitten zeer veel diverse puzzels in deze kamer en je holt van het een naar het ander. De eigenaar heeft veel details van de echte Zodiac Killer toegevoegd, wat het ontzettend gaaf maakt. We hebben ons een uur zeer goed vermaakt en vonden dit misschien wel de leukste van de drie kamers, alhoewel kiezen eigenlijk onmogelijk is. Advies van ons is dan ook om ze gewoon alle drie te spelen! Je merkt aan de kamers dat de eigenaar zeer gepassioneerd is en dat komt de kamers geheel ten goede. De afwisseling van de puzzels, zowel in diversiteit als moeilijkheidsgraad maakt het echt superleuk. Daarnaast is de ontvangstruimte geweldig en ook geheel in thema, tot in detail uitgewerkt. Het vriendelijke personeel en de locatie zelf maken het helemaal af.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in July 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Details in de kamer
 • Thema is zeer goed uitgewerkt
 • Originele onderdelen die terug komen in de kamer
 • Diversiteit en uniekheid van de puzzels
 • Puzzels met verschillende moeilijkheidsgraag
 • Ontvangstruimte en details daarvan
 • Vriendelijk personeel

  nandarikprinsen

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertMember since: 2018 January 28 (100 rooms played)
Posted on: 2019 august 29

Goede kamer!

Ook deze kamer op deze locatie zit weer goed in elkaar. Er is goed naar het thema gekeken, de ruimtes, aankleding en puzzels zijn hier op aangepast. De begeleiding is goed en de puzzels veelal logisch en uitdagend.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2019

Played with 5 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes


 • Thema goed doorgevoerd
 • niet te makkelijk

  nandarikprinsen

roman_robroekroman_robroekEscaperMember since: 2019 January 07 (40 rooms played)
Posted on: 2019 february 09

Prima sfeer met grote chaos

Ontvanst was top en vol enthousiasme. De sfeer zit er lekker in in de kamer. Op het einde komt alles samen, maar gedurende het spelen lijkt het een grote chaos. Nog niet eerder meegemaakt. Moet je een beetje tegen kunnen. Veel originele en leuke puzzels. Net niet ontsnapt, op een sleutel na. Balen! Toch genoten.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Ontvangst
 • Originaliteit

  ivomullendersrikprinsen

kaibouterkaibouterEscaperMember since: 2019 February 24 (90 rooms played)
Posted on: 2019 july 26

Gruwelijk vette kammer

Wat is deze kamer mooi, veel handarbeid om alles te maken. Alles klopt in deze kamer. Er is oog voor detail, de aankleding klopt, heel veel elementen zitten erin, de begeleiding was goed tot op zekere hoogte!!! en daar even wat meer over. De flamboyante jongeman die ons begeleidde was uitermate enthousiast en vertelde het verhaal en de inleiding zeer goed. Ook het "schrik" gedeelte deed hij erg leuk (Ik hoop dat dit cryptisch genoeg is).
MAAR... we zaten op een gegeven moment vast toen we iets in elkaar moesten zetten... en toen hebben we een aantal keer een hint gekregen die echt nergens op sloeg. Het probleem was dat wij hem verkeerd in elkaar hadden gezet maar het idee goed uitvoerde, de hint die wij keer op keer kregen was hoe we de uitvoering moesten doen waar we dus niks aan hadden. Hierdoor hebben we zo lang vast gezeten dat we uiteindelijk echt veel te weinig tijd hadden om in het tweede gedeelte nog iets te doen. Daar baal ik van want dat tweede gedeelte is ons achteraf laten zien en dat zag er echt super vet uit. Op de terugreis hebben we het hier nog veel over gehad en het was jammer dat we niet gewoon de oplossing hebben gekregen zodat we meer van de kamer hadden kunnen zien. Want dit is qua aankleding de beste kamer van alle kamers die ik heb gezien. De 2 escape rooms die ik hier heb gedaan beveel ik dan ook altijd iedereen aan. Ik kom zo snel mogelijk nog een keer terug voor de The lost Flight en The master mind.

Speciale vermelding hier is op zijn plaats voor de locatie, meeste escape rooms zitten toch meestal weg gewerkt op een industrie terrein, deze escape room zit in een oude bioscoop en holy moly wat is dat gaaf. De entree en de aankleding zorgen er direct voor dat je lekker in de sfeer zit! Mijn complimenten!!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • De aankleding
 • De accessoires
 • De begeleiding
 • Locatie
 • Puzzels
 • De begeleiding op 1 specifiek ding

  ivomullendersrikprinsen

gretagretaEscape ApprenticeMember since: 2019 February 17 (6 rooms played)
Posted on: 2019 february 27

Bd party

Thanks for making my birthday visit super awesome. Fantastic set design and story. Despite on our losing we enjoyed this experience anyway!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Escaped: No

  ivomullendersrikprinsen

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (187 rooms played)
Posted on: 2018 december 28

spannend tot het eind

Dit is een mooi ingerichte kamer met een mooie variatie in puzzels. De puzzels variëren van lastig tot makkelijk en voor iedereen is er wat te doen. Ik heb deze kamer gespeeld met drie personen zonder ervaring. Daarvoor is deze kamer misschien wat aan de moeilijke kant. Er zit namelijk geen lineaire volgorde in. Voor mij en de andere ervaren escaper was dit leuk, maar voor de andere was het soms lastig te volgen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk bij mystery house en het is te zien dat ze allemaal veel lol hebben in hun werk. We hebben ontzettend veel lol gehad en de escape wereld is weer drie escape room freaks rijker ;).


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 5 persons

Escaped: No


 • mooi ingericht
 • gevarieerde puzzels
 • vriendelijk personeel
 • leuke hond :)

  nandarikprinsen

Gaaf thema

Super kamer en goed uit gewerkt thema. Nog maar 1 sec over. Pff wat hebben wij gezweet. Alles zit perfect in elkaar en de game master Was echt top. Alleen al hoe alles gebracht werd maakte de dag top


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Top game master

  ivomullendersnanda

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertMember since: 2017 May 18 (156 rooms played)
Posted on: 2018 august 22

Leuke kamer in thema

Hele leuke puzzels en sloten die je niet verwacht. De laatste die we deze dag hebben gespeeld en met 1 seconde over kwamen we er uit! De adrenaline vlogen door ons heen. Geweldige kamers en geweldige eigenaar! We hopen op snel nieuwe kamers en gaan dan zeker terug komen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2018

Played with 4 persons

Team: Taaltjes

Escaped: Yes

  nandarikprinsen

OutbreakerOutbreakerEscape ExpertMember since: 2017 February 19 (136 rooms played)
Posted on: 2017 march 05

Wat een beleving echt super de eigenaar neemt je al helemaal mee het verhaal in!! Echt een geweldige locatie!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2016

Played with 6 persons

Escaped: No

  ivomullendersnanda

Top room!

Een van onze eerste escaperooms die we gespeeld hebben. Hiermee begon onze verslaving.
Wat een. Geweldige room en wat een details! Puzzels zitten mooi in elkaar.
Wij waren meteen fan van de escaperooms!
De eigenaar doet enorm zijn best om het thema tot leven te brengen en dit lukt heel goed!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in March 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  ivomullendersnanda

Joost W (1 room played)
Posted on: 2020 march 09

Gave kamer

Dit was mijn eerste escape room, maar het was heel gaaf opgebouwd qua spanning. Puzzels waren soms erg voor de hand liggend en soms erg moeilijk. We werden op tijd geholpen met een hint als we te lang vast kwamen te zitten. Op het laatste onderdeel hebben we echter lopen zoeken naar dingen die verkeerd waren gerepareerd na de vorige kamer, waardoor we er onmogelijk uit hadden komen. We zaten al laat in de tijd, dus het was ons sowieso niet gelukt, maar het is toch zonde. Service was echter top. Hele goede ervaring gehad.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Goed thema
 • Geweldige service
 • Mooie kamer en precies genoeg puzzels
 • Verkeerd gerepareerd na vorige groep.

  ivomullenders

DreablirdDreablirdJunior EscaperMember since: 2019 January 23 (44 rooms played)
Posted on: 2020 january 25

Meh

Het welkom heten was niet al te enthousiast.
Vervolgens bij de uitleg een hoop zaken die ook geen onderdeel van het spel zijn, die ook gemarkeerd zijn met rood tape. Aii altijd jammer zoiets.

Het begin begon goed.
Op een gegeven moment liepen wij vast en hebben wij zeker 10 minuten om een hint gevraagd.
Erg jammer dat daar niet op gereageerd werd.
Uiteindelijk toch weer wat gevonden waarmee wij verder konden.

Zelf was ik niet zo gecharmeerd van een bijwerking van een spelonderdeel richting het einde. Tevens was deze puzzel ook niet helemaal volbracht of er gebeurde al iets, toch wel vreemd.

Helaas de kamer niet gehaald.. en dat vrat toch wel een beetje aan mij.
Voor het laatste onderdeel zou je 10 minuten nodig hebben en de gamemaster dacht dat wij het wel gingen redden. Wel flauw als je dan achteraf zegt dat we een aantal dingen over het hoofd gezien hadden en er wat op een plek zit waar je niet teveel aan mag komen, rode tape gevalletje. Ook probeerde de gamemaster er zich nog uit te bluffen over de puzzel waarbij er al iets gebeurde voordat deze helemaal volbracht was.. ja er zit een marge in, werd er gezegd. Dat is echt gelul, helaas kwam dat verhaal niet geloofwaardig over en werd dat ook bevestigd bij het maken van de groepsfoto. Deze game master gaf te veel leugens.. ik begrijp dat je niet toe gaat geven dat je zat te slapen terwijl we 10 minuten lang om een hint vroegen en dan maar zegt dat we op schema liepen. Het wringt allemaal met elkaar.. ja we hebben het niet gehaald omdat we wat elementen over het hoofd gezien hadden, kan gebeuren prima maar dan liggen we dus nog steeds op schema??

Waarom wordt er trouwens ook een hint gegeven voor een bepaalde puzzel terwijl je deze pas veel later nodig hebt in het spel? Bracht alleen maar verwarring op dat moment.
Overigens was een puzzel ook erg flauw.

Ik snap dat het in Valkenburg was en tourisme enzo.. is er daarom ook gekozen dat alles in de kamer in het Engels is? Het past zeker bij het thema maar waarom moeten de hints in het Engels? Zelf kan ik prima Engels maar ik kan mij ook wel voorstellen dat er spelers zullen zijn die dat toch minder waarderen.

Het thema is prima, het heeft zeker potentie. Sommige puzzels waren wat jammer.. vooral de puzzel met de bijwerking. Het gelul en de "service" vanuit de gamemaster was teleurstellend. Dit maakt of kraakt de kamer ook en dit haalde de kamer wel naar beneden, terwijl het wel redelijk goed begon ondanks de uitleg over de rode tape en niet aanraken ed.

We hadden ook niet echt de behoefte om even gezellig te blijven plakken voor een drankje.
Zou ik deze locatie aanraden? Ik weet het niet, het is op een prachtige locatie maar de service heeft het wel gekraakt voor mij.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 5.0


Played in January 2020

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Mooie locatie
 • Service
 • Bijwerking puzzel

  freekie1990

lida_scholtelida_scholteSenior EscaperMember since: 2017 September 04 (105 rooms played)
Posted on: 2019 november 25

Mooi aangeklede kamer, goede sfeer, leuke puzzels

Na een enthousiaste ontvangst door de leuke gastheer, snel aan de kamer begonnen.
Mooi aangeklede kamer, waardoor je snel in de sfeer van het verhaal zit. Goede afwisseling aan puzzels, soms ook verrassende puzzels, maar wel veel slotjes. Minpunt vind ik dat de gamehost de uitleg in de kamer zelf deed, dit doet toch altijd een beetje af van de sfeer... Liever de uitleg buiten en dan zelf naar binnen. (Hierdoor punten voor service lager)
Al met al een hele leuke kamer om te spelen.


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:25 min


 • Mooie aankleding
 • Sfeer
 • Enthousiaste ontvangst
 • Mooie ontvangstruimte
 • Goede afwisseling aan puzzels
 • Veel slotjes
 • Uitleg in kamer zelf

  ivomullenders

LindaLindaEscaperMember since: 2017 October 15 (56 rooms played)
Posted on: 2019 november 09

Leuke kamer

Mooi in detail afgewerkt. Leuke puzzels


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:39 min


 • Leuke puzzels

  ivomullenders

ramsoditramsoditJunior EscaperMember since: 2019 August 01 (18 rooms played)
Posted on: 2019 august 01

TOP!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Mooie kamer, veel afwisseling in de spellen.
 • Iets te weinig tijd...bijna wel unlocked!!

  ivomullenders

Ferry84Ferry84Senior EscaperMember since: 2018 June 18 (59 rooms played)
Posted on: 2019 may 05

Freaky en awesome

Leuke kamer op deze locatie. Maar net ontsnapt!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2019

Played with 5 persons

Team: EscapeGoats

Escaped: Yes  59:19 min

  ivomullenders

in 2 woorden, CHAOS en VERWARRING

Man man wat hebben we op elkaar staan fitten in deze kamer.
Er gebeurde zo veel en toch ook zo weinig. We kwamen verder en toch ook weer niet.

Achteraf vertelde de spelbegeleiding wat we allemaal gedaan hadden, ook vertelde hij het doel van de kamer, goede teams in totale verwarring laten spelen want de structuur die je als goed team hebt ontwikkeld kun je gewoon niet uitvoeren in deze kamer. Er gebeurd zo veel.

Omdat het de bedoeling is dat je zo chaotisch wordt is de kamer leuk, al denk ik in de kamer alleen maar... ik wordt gek.
Tof gedaan makers!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes


 • Chaos creeeren

  ivomullenders

PatrickPatrickEscape ExpertMember since: 2017 August 27 (163 rooms played)
Posted on: 2019 november 08

Leuke puzzels, maar toch net niet.

#181 Leuk puzzels, maar toch net niet, ondanks dat er een aantal in zaten die ik niet eerder had gezien.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2019

Played with 6 persons

Team: The awesome people break out club

Escaped: Yes

  ivomullenders

nelevgnelevgJunior EscaperMember since: 2018 November 17 (9 rooms played)
Posted on: 2019 march 16

Tot in de puntjes uitgewerkt.

Heel leuke kamer. Mooi aangekleed, met toffe accenten! Je zit volledig mee in het verhaal! Goed uitgewerkt.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in March 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Goed verhaal
 • Een iets duurdere kamer.

  ivomullenders

corlijncorlijnEscaperMember since: 2019 May 30 (81 rooms played)
Posted on: 2019 may 30

Toffe sfeervolle kamer

Heel erg leuk hoe je hier ontvangen wordt. Het is een gave locatie en hoe ze daar gebruik van maken is echt tof. Spelleiders waren erg knap in hun rol.
De kamer zelf had originele en vrij lastige puzzels. Je merkte echt aan alles dat er veel werk in gestopt is.
Enige jammere was dat wij vast zaten ergens op 2/3 van de kamer en de begeleiding niet goed snapte wat we fout deden waardoor de hints die we kregen echt totaal niet hielpen. Uiteindelijk op gevoel dat onderdeel wel opgelost maar zoveel tijd aan besteed dat we bijna de hele tweede kamer niet konden doen.
Maar, het was evengoed onze eigen domme schuld dat we het verkeerd deden en dat je als leiding niet alles helemaal mee kan krijgen snap ik ook wel.
Bovendien hebben ze wel de tijd genomen om de kamer nog een keer helemaal door te lopen zodat we wel alles te zien kregen.
Al met al, ondanks ons falen, een erg leuke ervaring geweest.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2019

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Begeleiding
 • Veel aandacht aan besteed
 • De handgemaakte onderdelen zijn gaaf!
 • Goede puzzels
 • We zaten vast

  ivomullenders

aotezaotezEscaperMember since: 2018 July 15 (55 rooms played)
Posted on: 2018 november 13

Wat een CHAOS!

#29 Gespeeld direct na the Asylum met 4 ervaren escapers, wat je misschien beter niet kunt doen want je hebt echt alle energie nodig om te kunnen denken! Wederom een perfecte aankleding van de kamer, mix van unieke puzzels, sloten en vanalles. De kamer is soms verwarrend, de ene keer denk je te moeilijk, de volgende keer weer. Toch kom je er uit, hoop je dan maar weer. Enige nauwkeurigheid is geboden. Denk als een seriemoordenaar, of toch als een kind? Voor escapers die een logische lineaire kamer leuk vinden met een duidelijke rode draad zal dit een hele uitdaging zijn. We hebben een heel intensief uur gehad, net ontsnapt... Wat een fijne avond hadden wij. Hele nacht niet kunnen slapen omdat de kamer door je hoofd blijft spoken, succes !!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Thema/integratie
 • Props/aankleding
 • Hintsysteem
 • Geen beginnerskamer!

  ivomullenders

JohandWJohandWEscape ExpertMember since: 2016 August 16 (175 rooms played)
Posted on: 2017 september 25

Gegrepen door Zodiac ...

Niet te doen. Althans voor onze groep niet ... Erg jammer, ik had er hoge verwachtingen bij.
Waarom het niet te doen was?
Wij snapten de puzzels niet. Wellicht lag het eraan dat het al laat was en onze 2e kamer van de avond. Aankleding en thema waren wel goed.
Ik vermoed dat het probleem bij onszelf lag en dat anderen het wel gewoon halen.


6

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 10.0


Played in September 2017

Played with 6 persons

Escaped: No


 • Vreindelijk personeel
 • Goed thema en aankleding

  Dreablird

AmbarianAmbarianEscape ExpertMember since: 2020 July 18 (123 rooms played)
Posted on: 2023 april 05

Wie loert daar om de hoek?

Op de terugrit van de Ardennen passeerden we in de buurt van Valkenburg, dus een ideale gelegenheid om deze kamers te boeken.
Criteria was een opening op maandag, wat hier een optie was. Daarenboven was het een rustige dag, dus konden we alle kamers doen aan het tempo dat we zelf aangaven en in de ideale volgorde volgens de uitbaters. Het was zelfs mogelijk om de vierde kamer erbij te nemen.
Kwa service kan dat allemaal tellen, dus bedankt daarvoor! Ook allemaal met 2 gespeeld, wat soms een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk was!

Net zoals in de lost flight ook hier de rode tape, maar al heel wat minder zichtbaar en eigenlijk niet storend, dus perfect. Een klein beetje jammer dat deze wordt aangeduid door de begeleider in de kamer, maar we hebben ervoor gezorgd om nog niet teveel rond te kijken tot de tijd echt startte.
De kamer zelf heeft een beetje een atypische inkleding, maar hoort zeker bij een seriemoordenaar.
Een kamer die heel erg af is, met een paar puzzels waar je toch in detail moet naar kijken. Soms is het ook niet helemaal duidelijk wat er juist gebeurd, maar eens je het ziet is het "wow"-effect er zeker.
Het blijkt dat een kunstenaar heeft meegeholpen aan het design van de kamer(s) en dat is in deze zichtbaar. Goed doordacht, goed uitgewerkt en mooi vormgegeven.

Er komt hier al wat meer technologie bij kijken en zeker de eindpuzzel is er eentje die echt wel chapeau is en we nog nergens anders gezien hebben. Jammer genoeg bleek deze defect, maar aan de beleving hebben we dit niet gemerkt :).

Ook hier, weer een kamer die blaakt van passie en die een aanrader is voor mensen in de buurt. Van de 3 reguliere kamers misschien wel de beste en leukste.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  56:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Rode tape, maar minder dan andere

 

WouterWouterEscape ExpertMember since: 2021 August 11 (75 rooms played)
Posted on: 2023 january 07

Hand in hand met de moordenaar

ALGEMEEN
Na verschillende tips waren we erg nieuwsgierig naar dé escaperooms in een oude bioscoop van Valkenburg. Hoe of wat wisten we nog niet precies, maar het verhaal intrigeerde ons alvast. We hebben er een paar dagen weg van gemaakt en speelden op dag 1 The Lost Flight en The Zodiac Letter, om de volgende dag terug te komen voor The Asylum Revealed en Mastermind. Voor het vriendelijke personeel niet meer dan lof, en we hadden zelfs nog de eer om de bouwer zelf te spreken én een kamer door hem ingeleid te krijgen. Rik is een ontzettend vriendelijke en vindingrijke escapefanaat die weet wat hij wil.

De inleidingen van de kamers zijn een kleine show op zich en het is duidelijk dat de verschillende hosts die we zagen dezelfde briefing kregen. Een dik vet cijfer voor service, we hebben hele leuke gesprekken gehad met al het aanwezige personeel, maar wat voor ons korter had gemogen was de inleiding. Nog voor de eerste kamer kregen we een enorme hoeveelheid informatie, en het grootste deel daarvan werd elke kamer opnieuw weer uitgelegd. Ik vind het als speler met een beetje ervaring fijn om de basisregels zo snel mogelijk over te slaan en te beginnen met het verhaal van de kamer, dit duurde dan ook erg lang.

Tenslotte had ik persoonlijk wat meer beleving in het overkoepelende verhaal van de bioscoop gezien, er valt nog veel moois te doen met bijv. simpele uniforms voor het personeel en de sfeer die de oude bioscoop kan uitstralen buiten filmposters en attributen om. Nu zat dat vooral in het praatje en een enkele video verwerkt, maar kwam de link tussen de kamers en de locatie niet op zijn best naar voren.

THE ZODIAC LETTER
Bij het onderzoeken van de werkplaats van The Zodiac Killer sta je misschien zomaar hand in hand met de moordenaar. We werden in ieder geval vooraf bijzonder goed gewaarschuwd door de bouwer van de kamer die deze inleidde, en er veel plezier uit haalde ons vol spanning de kamer in te loodsen. Een erg positief gevoel dat ik heb overgehouden aan deze kamer is dat ik op een zeker moment echt lekker heb zitten puzzelen op de grond. Het was een onderdeel dat me op een of andere manier uitnodigde om er even lekker voor te gaan zitten en met focus naar de puzzel te kijken, wat me het besef van een aftikkende klok deed vergeten. Misschien was dit zen-moment juist de doodsteek want met enkele minuten (en vooruit, nog 1 hint) extra waren we niet ten prooi gevallen aan deze moordenaar. Een leuke spannende kamer met (zoals de bouwer al voorspelde) een andere manier van puzzelen ten opzichte van de andere kamers.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great