Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Het geheim van de farao

Ospel , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 8

11 year

Read reviews

More about Het geheim van de farao

Beste ontdekkers. Welkom in Egypte, dit land staat bekend om zijn mysterieuze piramides en mythes, graftombes en sfinxen, die zijn ontstaan in het  Oude Egypte. De koning van dit land werd de Farao genoemd. Er zijn in de loop der tijd veel farao’s geweest, maar de eerste Farao was verreweg de belangrijkste, zijn naam was Osiris. Osiris was een goede koning, hij bracht zijn onderdanen voorspoed en welvaart. Zijn jongere broer Seth werd verteerd door jaloezie. Op een dag kon hij het succes van zijn broer niet langer aan, en bedacht een gemene list. Hij vermoordde Osiris en sneed zijn lichaam in vele stukken die hij over heel Egypte verspreid. Zijn vrouw Isis is verscheurd van verdriet, en zal niet rusten voordat alle lichaamsdelen bij elkaar gebracht zijn. Een gevaarlijke taak, die zij dan ook niet alleen aan kan. Help Isis, maar ben voorzichtig! Niets is wat het lijkt….

Escaperoom maar dan anders. Geen sheets, geen cijfercodes, geen sleutels en geen cijfersloten. Dit maakt onze Egyptische escaperoom mooi, speciaal, anders en vooral uitdagend!

Deze kamer is ook te boeken als kinderversie. Hierbij kunnen tot 9 kinderen deelnemen aan de Escape Room en is een drankje en een zakje chips inbegrepen!

Daarnaast is de kamer ook in het Engels beschikbaar.

Themes

Egypt

Mystery

Properties

Epilepsy risk

NL

Free parking

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

2 likes

75 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Vrijkebomenweg 9
6035 SC, Ospel
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

24 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (185 rooms played)
Posted on: 2023 march 01

Het geheim van de farao

Ik wilde graag voor mijn verjaardag een of twee escape rooms gaan doen. Er was een voorwaarde, het moest in de buurt zijn. Zo zijn we uitgekomen in Ospel waar we het geheim van de farao en Night at the museum hebben gespeeld.
Met geen erg hoge verwachtingen stapte we in de auto richting de escape room. De escape room is gevestigd in een boerderij. Erg aparte locatie en als je van koeien houdt, kun je je hier goed vermaken. Wel ruikt het overal naar koeienstal, zo ook in de kamers zelf. Nadat we ons gemeld hadden werden we gevraagd om nog even te wachten en als we naar de wc wilde, kon dat nog. Verder geen gezellig praatje wat wel erg jammer was. Maarja we komen natuurlijk voor de escape room zelf. We begonnen met de farao. De aankleding is oke. Ze hebben hun best gedaan om een bepaalde sfeer te creeeren maar door de matige afwerking komt dit niet goed tot zijn recht. Er zat een goede flow in de kamer en het doel van het spel was duidelijk. Puzzels waren verder niet heel vernieuwend. De kamer is duidelijk een beestje van zijn tijd. Wat me wel echt heeft gestoord is dat veel dingen heel erg versleten zijn of zelfs kapot. 2 puzzels deden het niet in de kamer. Dat de aankleding niet helemaal afgewerkt is kan natuurlijk, maar zorg er in ieder geval voor dat je puzzels etc. werken. Daarna hebben we nog wat gedronke in de lounge om ons voor te bereiden op de tweede kamer.


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Versleten en kapotte puzzels

 

Hele andere ervaring

Bij aankomst kregen we een kleine introductie omdat we speelde met 2 personen welke nog nooit een escape hadden gedaan, vervolgens kwamen we in de kamer terecht. In het begin speelde er heel zacht een bandje af welke het verhaal vertelde van de kamer, had van mij wel iets harder gemogen. We ervaarde deze kamer als erg gemakkelijk, echter waren er ook een heel aantal dingen welke we niet echt nodig hebben gehad in de kamer. Het had het wel makkelijker gemaakt maar je hebt het niet nodig en we hebben die dingen dus ook meegesleept tot aan het eind met gedachte dat we ze ergens nog nodig zouden hebben.


7

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 5.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  43:39 min


 • Origineel
 • Logica
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal

 

DennisboomkeDennisboomkeEscaperMember since: 2023 January 03 (52 rooms played)
Posted on: 2023 january 09

Alle 5 aan te raden!

We schrijven 1 review voor alle 5 de kamers aangezien we deze 6 op dezelfde dag hebben gedaan. Voor ons waren dit 5 leuke kamers. Alle kamers hebben een leuk verhaal en een leuk thema. Er zijn leuke puzzels, met leuke afwisseling en met leuke animaties.

Ik zou zeggen ga verder met het uitbaten van deze 5 kamers. Echte aanraders. The wild wast was onze topfavoriet op deze locatie.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  52:54 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

DayenneDayenneEscape ApprenticeMember since: 2022 February 18 (7 rooms played)
Posted on: 2022 february 18

Leuk

Samen met mijn ouders en broertje gedaan, was erg leuk!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs

 

daphnedaphneEscape ApprenticeMember since: 2019 October 09 (5 rooms played)
Posted on: 2019 october 09

Bijzonder grote escaperoom

Deze bijzonder grote kamer verraste ons keer op keer met nieuwe kamers met nieuwe uitdagingen en uitstralingen helemaal in het thema. Een prachtige kamer met veel innovatieve puzzels. gezellige restaurant met uitstekende bediening!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2019

Played with 7 persons

Escaped: No


 • anders dan andere
 • geen

 

Anne (5 rooms played)
Posted on: 2020 january 11

weggegooid geld

De kamer ziet er mooi in thema uit, maar dit is ten koste van de puzzels. Ik miste de puzzels waarbij je echt moest nadenken. in plaats daarvan was het een beetje duwen, trekken, dingen verplaatsen en dan kon je weer verder, waarom geen idee. Totaal geen logica. We bleken één keer de oplossing te al te hebben, maar het deed het technisch niet en de begeleider liet ons gewoon doorzoeken naar een oplossing die we al hadden. Er waren geen cijfersloten, maar ik heb liever cijfersloten dan onlogische puzzels met technische snufjes die niet werken. De weinige hints die we wel kregen kon je ook niet echt hints noemen, dat was gewoon de oplossing beetje jammer. Onze groep was niet onervaren, de puzzels waren gewoon geen puzzels te noemen. Als je van chaotisch door elkaar rennen en maar wat dingen doen houd, is dit de escape room voor jou. Voor de puzzelaars raad ik deze kamer sterk af!


4.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 2.0

Service: 6.5


Played in July 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

TrishkeTrishkeJunior EscaperMember since: 2019 August 15 (13 rooms played)
Posted on: 2019 august 15

Slechtste ervaring met escaperoom tot nu toe

Na enkele escaperoom te hebben gespeeld, hadden we de smaak goed te pakken. De kinderen vroegen ons om ook eens een keertje mee te mogen. Via een website kwamen we uit bij deze. Zou ideaal zijn om als volwassenen te spelen met kinderen. Jammer genoeg was het een teleurstellende ervaring voor allen.
Het begon al bij het onthaal. De jobstudent van dienst wist duidelijk zelf niet wat de bedoeling was. Zelfs de bedoeling van de kamer was ons niet duidelijk want was net anders dan bij een klassieke kamer. De kamer zelf was vrij amateuristisch. Er was vanalles geprobeerd maar dingen waren stuk, half afgebroken,... We kregen walkietalkies mee om om hulp te vragen. Echter we kregen nooit respons op onze vragen. Toen we achteraf aan de jobstudent vroegen hoe het kwam, kregen we als antwoord dat we "lekker bezig waren en ze het niet nodig vond om te antwoorden." We hadden echter geen idee wat we aan het doen waren. Je moest overal maar aan trekken en duwen (wat elders absoluut niet mag) en dan gebeurde er af en toe wel eens iets.
Het feit dat het gelegen is in een koeienstal maakt het ook niet echt aangenamer...


2.5

Ambiance: 4.0

Game experience: 3.0

Service: 1.0


Played in January 2019

Played with 8 persons

Escaped: No


 • Service
 • veel zaken kapot
 • onduidelijk
 • stank van de stal

 

BomenjuulBomenjuulEscape ApprenticeMember since: 2023 September 15 (6 rooms played)
Posted on: 2023 september 15

Heel leuk!

Dit was de eerste escaperoom die ik speelde, en is ook alweer een aantal jaar geleden.

Ik dacht dat escape rooms vooral puzzles bevatte, dus ik was aangenaam verrast door al de fysieke interactie die deze escape room vergt. Door aan dingen te moeten duwen en trekken, naar verschillende ruimtes te gaan en slimme mechanieken vond ik de ervaring heel erg leuk.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in December 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

 

yazzyyazzyJunior EscaperMember since: 2019 January 10 (41 rooms played)
Posted on: 2019 february 17

Leuk met kids

Afwisselde puzzels, ook geschikt voor kinderen, al vonden de kids (6 en 8) het een beetje eng. Verschillende kamers met een Egyptisch thema, leuk om te doen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in November 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  53:55 min


 • verschillende puzzels
 • thema goed doorgevoerd

 

aniekwingsaniekwingsJunior EscaperMember since: 2016 July 08 (38 rooms played)
Posted on: 2019 september 04

Leuke kamer

Het thema wordt goed doorgevoerd in de kamer. Mooi dat je door verschillende ruimtes speelt gedurende het spel. Variatie in de puzzels en voornamelijk actie-reactie. Sommige dingen waren wat onduidelijk, maar met de hints goed op weg geholpen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in November 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

EllenEllenEscape ApprenticeMember since: 2019 April 08 (10 rooms played)
Posted on: 2019 september 16

Heel leuke kamer, met een mooi Egyptisch thema. Puzzels ook leuk, veel afwisseling. Met 4 goed te doen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in August 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Thema

 

MassisMassisJunior EscaperMember since: 2018 December 05 (11 rooms played)
Posted on: 2019 september 16

Aanrader

Deze bijzonder grote kamer verraste ons keer op keer met zijn inrichting en afwerking. Een prachtige kamer met veel innovatieve puzzels. Jammer genoeg werken deze niet allemaal even precies, waardoor het soms meerdere pogingen (en tijd! ) kostte ondanks dat we de juiste oplossing hadden.

Al bij al toch wel een aanrader, zeker gekoppeld aan een BBQ achteraf in het gezellige restaurant met uitstekende bediening!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2018

Played with 7 persons

Team: MauRam

Escaped: Yes  47:48 min


 • bijzonder grote kamer
 • geen sloten, enkel puzzels
 • mooi gemaakt
 • aanwezige horeca: BBQ achteraf!
 • niet alles werkt even goed

 

greet1002greet1002Junior EscaperMember since: 2019 September 16 (10 rooms played)
Posted on: 2019 september 16

Bijzondere sfeer

Op een oude boerderij. Zeer verrassende escape room. Onze groep was een beetje te groot (7 personen) vond ik. We waren beter met een 5-tal geweest om deze kamer optimaal te kunnen spelen.
Ook de locatie rond de escape is heel leuk. Aanrader om ook de BBQ ter plaatse te doen.
De raadsels waren niet héél moeilijk. Kan ook prima met kinderen gespeeld worden.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in February 2018

Played with 7 persons

Team: MauRam

Escaped: Yes


 • originele kamer

 

escapistescapistJunior EscaperMember since: 2018 February 19 (16 rooms played)
Posted on: 2018 march 21

geen slotjes!

Leuk om eens een kamer te spelen waar geen enkel slot in zit.
Echter is het dan wel de bedoeling dat technisch alles uitstekend werkt.. en dit was helaas niet altijd het geval.
Uiteraard prima vermaakt, maar ik had er meer van verwacht.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in February 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • geen slotjes
 • mooi aangekleed
 • techniek liet ons soms in de steek

 

dphnesdphnesJunior EscaperMember since: 2017 September 08 (23 rooms played)
Posted on: 2017 september 08

Magisch

Veel leuke elementen, geen slotjes, veel puzzels. Het voelt net alsof je in een film bent gestapt.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in June 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Grote kamer, met leuk thema en originele puzzels

Deze kamer heb ik met 5 andere personen gespeeld en wat me meteen opviel dat deze kamer veel mooier was dan de night in the museum die ik eerder bij escaperoom limburg heb gespeeld. De kamer is groot en mooi ingericht en de puzzels zeer origineel. Zeker een aanrader om te spelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in April 2017

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

angelique3220angelique3220EscaperMember since: 2019 May 04 (38 rooms played)
Posted on: 2019 may 04

Mooie kamer, niet heel uitdagend

De sfeer in de kamer is erg leuk, de puzzels hier en daar wat minder(maar ook leuke verrassende). We konden ontsnappen met overgeslagen puzzels.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in April 2017

Played with 7 persons

Escaped: Yes  48:52 min

 

Geweldig

Gelachen mede door onze eigen dingen maar super gemaakt geweldig was het en gevarieerd


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in March 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

edjeedjeEscape ApprenticeMember since: 2017 January 23 (10 rooms played)
Posted on: 2017 february 21

Hele matige ervaring gehad in Ospel!
Spel is verouderd waardoor dingen kapot zijn en doordat je in een koeienstal speelt ook weinig in het spel komt dat zich in egypte afspeeld.


1

Ambiance: 1.0

Game experience: 2.0

Service: 1.0


Played in February 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (141 rooms played)
Posted on: 2017 january 29

Er is vanalles te doen op deze boerderij en op de zaterdag dat wij langs kwamen was het ook erg druk. Helaas geen ontvangst door gepassioneerde eigenaren, maar we werden vriendelijk ontvangen door het personeel. We konden vrij snel aan de slag. In het begin als je op het terrein van de boerderij rondloopt vraag je je nog af waar je terecht bent gekomen, maar eenmaal in de kamer zit het wel goed met de sfeer. Mooie aankleding en leuke (doe) puzzels inderdaad. De puzzels waren niet moeilijk, maar qua flow/duidelijkheid/werking niet altijd optimaal, waardoor we wel wat hints nodig hadden. Heb me 51 minuten goed vermaakt in deze kamer!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in January 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

jofemajofemaEscape ExpertMember since: 2016 November 26 (126 rooms played)
Posted on: 2017 january 21

Leuk voor kids

De escape rooms van Escape Room Limburg bevinden zich op een activiteiten-boerderij. Nette ontvangst, eerst even wat drinken met uitzicht op de koeienstal.
Duidelijke uitleg en geen poespas. We hebben de kamer met 4 volwassenen en 2 kinderen gedaan en het was voor iedereen leuk. Thema is leuk bedacht en goed uitgewerkt. Combinatie van puzzelen en veel doe-dingen. Originele puzzels, geen dingen die wij al eerder hebben gezien en ook geen slotjes. Niet heel ingewikkeld, wat zeker met kinderen wel leuk is.
Wij hebben ons zo'n 50 minuten prima vermaakt!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2017

Played with 6 persons

Team: Team Zuid

Escaped: Yes

 

NathalieNathalieEscaperMember since: 2016 April 10 (52 rooms played)
Posted on: 2017 march 15

Het spel werd ons uitgelegd door een heel jong meisje, ze leek dan ook wat zenuwachtig. Eenmaal begonnen, waren er in het begin een tweetal puzzels wat niet naar behoren werkte. Toen we daar eenmaal voorbij waren, liep het spel verder goed! Leuke en originele puzzels die ik nog niet eerder zo heb gezien. We hebben ons goed vermaakt.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in January 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

mark89mark89Escape ExpertMember since: 2016 June 22 (89 rooms played)
Posted on: 2017 april 16

Leuke kamer doordat er vooral geen gebruik wordt gemaakt van cijfersloten. Originele puzzels en technieken maken het dus een gave beleving.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2016

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

JeroenJeroenJunior EscaperMember since: 2019 April 28 (50 rooms played)
Posted on: 2022 april 05

Hmmm

Helaas was het mogelijk de puzzels ook op andere wijze op te lossen.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 4.5


Played in December 2015

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great