Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Charlotte

Escape Expert

Offline

Description

Overige gespeelde Escape Rooms:

- The Gallery in Keulen

- Time Machine (Mystique Room) in Boedapest, 33 min.

- The Pirate Bay (Mystique Room) in Boedapest, 45 min. 

- Shogun Shadow (Mystique Room) in Boedapest, 37 min.

- The Iron Throne (Mystique Room) in Boedapest, 41 min.

- Enigma Escape in Boedapest 61 min.

- Defeat The Night King (ILockedYou) in Boedapest, 28 min.

- Secret Subway (E-Exit) in Boedapest, 58 min. 15

- Santa Muerte (E-Exit) in Boedapest, 29 min. 28

- Heaven and Hell (E-Exit) in Boedapest, 37 min. 37

- Chernobyl (TRAP) in Boedapest, 42 min. 14

- Anachoristica (TRAP) in Boedapest, 45 min.

- The Cube (Mystique Room) in Boedapest, 53 min. 52

- Alice (Mystique Room) in Boedapest, 48 min. 30

- Research Base (Locked) in Boedapest, 53 min. 20

- The Motel (Locked) in Boedapest, 23 min. 40

- Seven Hill (Locked) in Boedapest, 39 min. 34

- Hunger Games (Ilockedyou) in Boedapest, 45 min.

- Jurassic Park (Ilockedyou) in Boedapest, 31 min.

- Avengers (Ilockedyou) in Boedapest, 38 min.

- House of Escobar (Locked) in Boedapest, 40 min.

- I Can Hear You (Entered) in Maaseik.


Member since

15-05-2019

Statistics

Escaperooms

142 reviews

144 Rooms played

96.5% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


1 forum posts

Teams

Revenge is better than christmas

4 team members

4 Rooms played

Escaped at first sight

4 team members

28 Rooms played

142 reviews

The Expedition

Avonturium
Posted on: 2023 March 2

The Expedition

#160 - De ontvangst bij deze kamer was echt een beetje ongemakkelijk. We waren veel te vroeg, maar werden de kamer direct ingestuurd: er was geen welkom of iets. Het voelde enorm gehaast. In de kamer was de hulp ook vrij onhandig toen een onderdeel niet goed werkte. De kamer zelf was echt leuk. Zeer geschikt voor twee personen, maar met meer zou ik echt niet aanraden als je al wat ervaring hebt. De kamer is niet heel groot, maar de aankleding ziet er goed uit en de puzzels zijn leuk om te doen, wel vrij makkelijk. De flow was erg fijn.8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 6.0


Played in March 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  32:25 min

 

Cybercity 2049

Escape Barcelona
Posted on: 2023 February 19

Cybercity 2049

#159 - Wauw, wauw, wauw, ik vond deze kamer echt fantastisch. Het decor is echt niet normaal mooi. We hebben echt ruim 80 minuten in een film gespeeld, die voor mijn gevoel wel 3 uur duurde (in positieve zin). Het is zeker een kamer die meer gericht is op verhaal en beleving dan op puzzels, maar daardoor zijn alle puzzels (en opdrachten) wel heel goed in thema en flowt het heel prettig. De acteur gaf mij wel een beetje spanning, maar eng was het zeker niet. En het thema scoort bij mij ook enorm hoog trouwens. Voor mij echt één van de beste kamers die ik gespeeld heb, een absolute must-play dus! Wel handig om er rekening mee te houden dat de kamer dus geen 60 minuten duurt, zoals vermeld op de website.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes

  Drs-jlc

Tomb Hunter: Akashas Legend

#158 - Ook bij deze kamer moesten we buiten wachten tot het spel startte en eenmaal binnen begint de intro meteen. De kamer is behoorlijk groot en heeft een duidelijk en een tikkeltje spannend verhaal. In deze escape maak je keuzes die invloed hebben op je spelverloop. Dat vond ik een hele leuke toevoeging. Het thema is prachtig neergezet, behalve op een paar plekken waar de afwerking beter had gekund en sommige puzzels hadden slijtage. De puzzels zijn gevarieerd en leuk om te doen, maar er waren momenten waarbij we niet wisten wat er nou daadwerkelijk was gebeurd tijdens een puzzel. Dat vond ik een beetje verwarrend. Desalniettemin zou ik deze kamer zéker aanraden. Er staat dat de kamer 60 minuten duurt, maar je speelt het spel gewoon uit, dus het kan ook langer duren. Handig om rekening mee te houden in je planning.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  60:00 min

 

The Brewery

Enigmik
Posted on: 2023 February 19

The Brewery

#155 - Verwacht in Barcelona geen ontvangstruimte waarbij je een drankje kunt doen of vooraf even kan wachten. Zodra de deur open gaat, start het spel. Bij the Brewery is er wel een kleine ruimte waar je spelinstructies krijgt. Daarna start het introfilmpje in de escape. Het duurde ietwat lang, maar was mooi gemaakt. De kamer oogt erg professioneel. Het verhaal is duidelijk en origineel en de puzzels passen goed in het geheel. Er is ook voldoende variatie in moeilijkheidsgraad en soorten puzzels. Deze kamer mag niet ontbreken op je to-do-list als je naar Barcelona gaat.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  54:33 min

 

District 111

#154 - Deze kamer moet je echt meepakken als je in Barcelona bent. Het thema is echt een favoriet van me en het was heel mooi uitgewerkt. De ruimte was prachtig aangekleed. Het verhaal is goed opgebouwd en heeft een duidelijk, origineel einde. De puzzels zijn gevarieerd en leuk om te doen. Er is slechts één punt wat ik jammer vond en eigenlijk ook niet zo goed begreep: tijdens het spel staat een deel van de spelers een tijdje niks te doen, terwijl de anderen kunnen puzzelen. Door dit puntje toch een beetje getwijfeld over het cijfer, maar ik vond het écht heel gaaf. Kortom deze kamer moet je echt niet overslaan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

La Mina

Unreal Room Escape - Hospitalet
Posted on: 2023 February 19

La Mina

#153 - Verwacht in Barcelona geen ontvangstruimtes. Je wordt precies op tijd (of zelfs iets later) binnen gelaten en het spel begint meteen. Dit vond ik echt een toffe kamer. Het verhaal was eenvoudig, maar als het duidelijk is wat je moet doen, is dat voor mij helemaal prima. Het decor ziet er goed uit en past echt bij het thema: je komt ook echt helemaal stoffig buiten. Er zaten ook echt een aantal hele toffe puzzels in deze escape, ik heb er echt van genoten. Zeker een aanrader om mee te pakken als je in Barcelona bent.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 7.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  55:00 min

 

Abduction 3: The Exam

Abduction
Posted on: 2023 February 19

Abduction 3: The Exam

#152 - Verwacht in Barcelona geen ontvangstruimtes. Je wordt precies op tijd (of zelfs iets later) binnen gelaten en het spel begint meteen. Zelfs als je op dezelfde locatie speelt, moet je buiten wachten op de volgende. Deze kamer was leuk om te doen, maar qua flow en verhaal kan het echt wel iets beter. Ook het decor was niet zo spectaculair, maar wel prima. Er zaten wel echt toffe puzzels in, vrij gevarieerd en regelmatig fysiek. Het einde vond ik érg leuk bedacht en dat was ook eigenlijk het enige moment dat ik het thema terug zag komen in de kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  49:00 min

 

Abduction 4: Enterprises

Abduction
Posted on: 2023 February 19

Aduction 4: Enterprises

#151 - Verwacht in Barcelona geen ontvangstruimtes. Je wordt precies op tijd (of zelfs iets later) binnen gelaten en het spel begint meteen. Deze kamer is echt groot. De eerste ruimte was meteen behoorlijk indrukwekkend. Ik heb ontzettend genoten van deze escape room en er zaten echt toffe puzzels in. Wel is het handig op wat lenige/sportieve mensen mee te nemen, want dat vraagt deze kamer wel. Daarnaast is er soms voorkennis nodig om iets op te lossen. De kamer heeft een tof decor. Het verhaal is niet heel diepgaand, maar het einde is leuk gedaan.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  45:00 min

 

CRAZY DOORS ESCAPE RACE

Escape Haarlem
Posted on: 2023 January 30

Crazy Doors

#150 - Wat een leuk, origineel concept voor een escape room. Het sprak me meteen aan. Ik vond de puzzels/opdrachten leuk om te doen, maar het zijn niet echt escape-puzzels. De manier hoe de ruimtes verbonden waren en hoe je er doorheen ging, vond ik erg leuk. Maar er is wel veel verbetering mogelijk. De afwerking was erg slordig. Het thema vraagt niet om een hele bijzondere aankleding, maar het had echt wel een stuk beter gekund. Daarnaast waren er veel puzzels te gevoelig en werkten niet heel goed en je bent met vier personen eigenlijk teveel in de kamer. Maar het grootste verbeterpunt zit ‘m in de hosting. We kwamen vrij snel bij puzzel die we niet kónden oplossen (doordat het niet werkte) , maar we kregen geen hulp. We zijn zelfs de kamer uitgelopen om de host te zoeken.. Dan ben je echt helemaal uit het spel. We zaten bijna 5 minuten vast voor we hulp kregen. Bovendien had dit heel makkelijk voorkomen kunnen worden. Echt zonde. Daarnaast voelde het een beetje gehaast. Kortom leuk om te doen, maar veel ruimte voor verbetering.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  41:30 min

 

The Ghost Ship

Search & Escape
Posted on: 2023 January 21

The Ghost Ship

#149 - We kregen de uitleg en het verhaal in de escape room verteld, omdat het sfeervoller is dan in de kale ontvangstruimte. Het verhaal was behoorlijk traag en ik wilde eigenlijk alleen maar beginnen. De kamer is op zich aardig aangekleed, maar je krijgt niet echt het gevoel dat je op een schip bent. De puzzels zijn leuk om te doen en voldoende gevarieerd. Er was wel wat slijtage, wat toch jammer is. Het is geen spectaculaire kamer, maar ik heb me zeker vermaakt. Prima om mee te pakken als je in de buurt bent, maar verwacht niet te veel.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  50:00 min

 

Gold Creek

Turf Aalsmeer
Posted on: 2023 January 21

Gold Creek

#148 - Ik zou dit spel zeker aanraden, want we hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Het idee om lasergamen en escapen te combineren is echt tof. En het mini-dorp ziet er leuk uit.

Maar er zijn in mijn ogen ook wel behoorlijk veel verbeterpunten mogelijk. De host had geen idee wat ze aan het doen was. Ze moest regelmatig contact opnemen met de eigenaar, ze had in veel gevallen geen idee hoe de puzzels werkten en ze gaf veel ongevraagde hints. Wat mij betreft mag de host ook wat meer in thema zijn. Daarnaast denk ik de groep beter ingeschat had kunnen worden door in drie teams te laten spelen in plaats van twee, omdat het escape gedeelte al vrij snel klaar was voor beide groepen, wat chaos creëerde. Veel puzzels werkten niet goed en er zijn behoorlijk wat grijze gebieden wat betreft de regels.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 5.0


Played in January 2023

Played with 9 persons

Escaped: Yes

  dcmarieke

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2023 January 21

Triplicate Institute

#147 - Wat een heerlijke flow heeft deze kamer. We gingen er ontzettend snel doorheen, maar dat voelde niet zo. De puzzels zijn lekker uitdagend en sommige ook erg origineel. Het verhaal is duidelijk en grappig uitgewerkt. Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  33:34 min

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Posted on: 2023 February 6

Anna's Dollhouse

#144 - Een leuke kamer met een fijne flow. Het thema lijkt misschien een beetje eng, maar dat is de kamer eigenlijk niet. De kamer ziet er leuk en thematisch uit. De puzzels zijn leuk om te doen, maar niet heel uitdagend. Het verhaal had misschien iets duidelijker gemaakt kunnen worden, maar ik vond dat geen groot gemis. Zeker een aanrader om beide kamers te spelen bij MindEscape.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  43:54 min

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Posted on: 2023 January 21

De Maffioso Kamer

#146 - Het is een vrij basic kamer. De puzzels zijn vrij makkelijk, dus we gingen als een speer, maar we liepen vast omdat we iets moesten zoeken op een ongebruikelijk plek. Dit zat de flow behoorlijk in de weg en onze onervaren host liet ons echt te lang aanrommelen, want we mochten van hem ook niet om hints vragen. De kamer was verder leuk om te doen, maar niet heel spectaculair. Wel een leuke kamer om mee te pakken als je ook voor Triplicate Institute gaat.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  43:54 min

 

Expeditie

MindEscape
Posted on: 2023 February 6

De Expeditie

#145 - We begonnen de kamer een klein beetje stroef, maar daarna viel alles op z’n plek. De kamer heeft een heerlijk flow en de puzzels zijn duidelijk en leuk om te doen. Het decor ziet er mooi uit en het verhaal is goed uitgewerkt: geen ingewikkeld gedoe, maar een leuk verhaal met een duidelijk einde. Zeker een aanrader dus.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  33:11 min

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2023 January 21

Family Secrets

#143 - Het decor van de kamer ziet er mooi uit en het verhaal is origineel en leuk neergezet. De puzzels waren uitdagend, origineel en leuk om te doen. Één van de puzzels was ik minder fan van omdat ik het echt niet goed zichtbaar vond. Een ander klein kritiek puntje vind ik dat een deel van de ruimte echt heel klein is en je er niet met drie mensen kan puzzelen. Dat maakte ons een beetje gehaast, wat jammer was, want de puzzels waren echt de moeite waard om allemaal mee te krijgen. Al met al zeker de moeite waard om deze kamer te spelen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  46:26 min

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2023 January 21

Se7en Sins

#142 - De host zorgde voor een fijne ervaring bij Breakoutroom. Er werd aan welke groep voldoende aandacht gegeven, ook al was het best druk. De kamer ziet er misschien niet heel speciaal uit, maar je kunt je puzzelplezier niet op. De puzzels zijn echt uitdagend. Ik vind het wel jammer dat je de kamer eigenlijk niet zonder hints kan spelen. Dat deed bij ons wel een beetje af aan een van de puzzels. Desalniettemin heb ik genoten van de uitdaging.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:08 min

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Posted on: 2023 January 21

Bloody Dentist 2.0

#141 - Dit is duidelijk de oudste kamer van breakoutroom. Onze verwachtingen waren niet zo hoog en dat is denk ik ook de juiste manier om deze kamer in te gaan. Prima om mee te pakken als je de rest ook speelt. De aankleding is kloppend bij het thema. De puzzels waren niet mijn ding. Ik vond veel puzzels onlogisch, daardoor was er ook eigenlijk geen fijne flow.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  42:42 min

 

Space Lab

Escape Room Schagen
Posted on: 2023 February 6

Space Lab

#140 - Ik vond dit een leuke kamer. Het verhaal wordt goed neergezet en daar past de aankleding bij. De puzzels passen in het thema, maar zijn wel vrij makkelijk. Dat maakt dat je soms echt wel even op elkaar moet wachten als je, net als wij, met vier personen bent. Geen super indrukwekkende kamer, maar zeker leuk als je in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in December 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  40:18 min

 

Zahnarzt Schillinger

#139 - Deze kamer was het niet voor mij. Ik vond de puzzels erg onlogisch en soms slecht zichtbaar. Daardoor ontbrak de flow bij ons. Het verhaal van de kamer vond ik ook niet helemaal logisch. De aankleding was op zich prima in thema.


6

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: No

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Posted on: 2023 February 6

Hannah

#138 - De introductie vond ik leuk en de aankleding was prima. De puzzels vond ik wisselend leuk en niet zo leuk. Ik vond de verlichting wel echt een dingetje. Het maakte sommige puzzels onduidelijk. Verder heb ik me echt wel vermaakt, maar deze escape pakte mij niet zo.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  55:31 min

  Steven2919

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2023 January 21

Hunting Season

#134 - We speelden deze kamer relatief laat, pas een tijdje na Toy Factory. Natuurlijk stel je dan je verwachtingen bij, máár Hunting Season stelt ook echt niet teleur. De kamer is mooi gedecoreerd en het verhaal krijgt steeds meer vorm. Ik vond de puzzels echt origineel en van een fijne moeilijkheidsgraad: niet te moeilijk en niet te makkelijk. De kamer is logisch opgebouwd en de flow is fijn. Echt een aanrader dus.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  48:36 min

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2023 January 21

Le Prince

#136 - Ik ben zelf nooit zo’n fan van introductiefilmpjes, maar in dit geval was het een prima start. De kamer is echt prachtig gemaakt. Het decor is zó mooi en er valt veel te bekijken, waaronder een hoop easter eggs. De flow in de kamer is erg fijn. De puzzels zijn tof: prachtig gemaakt, gevarieerd en behoorlijk uitdagend. Wat wel jammer was, was dat één van de puzzels per ongeluk was opgelost. Ik begrijp dat het kan gebeuren met zo’n kamer, maar toch een beetje balen. Desalniettemin een absolute must play. Achteraf gezien had ik de kamer wel liever met minder dan vier personen gespeeld, om echt alles mee te kunnen doen. De hosting was ook erg prettig. Ze namen uitgebreid de tijd voor ons en je zat tussen de kamers door niet in dezelfde ruimte als de andere groepen, waardoor je uitgebreid kon napraten. Kortom, echt een enorme aanrader.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:12 min

 

The Cabin in the Woods - 666

#133 - We speelden deze kamer met twee personen en daarvoor had de kamer blijkbaar aanpassingen nodig. Het is heel onduidelijk wat aanpassingen zijn en wat je daardoor wel en niet nodig hebt. De instructie van de host was niet kloppend en daardoor hadden we meteen een nutteloze hint nodig. De puzzels zijn erg matig. Wat mij betreft niet echt de puzzels die in een escape room horen. Ik zou deze kamer niet aanraden.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 5.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  45:46 min

 

Het Borgesius Mysterie

#131 - Het was dan misschien geen immersive escape, maar ik heb echt ontzettend genoten van deze kamer. Het begin zou qua hints wel aangepast kunnen worden, waardoor je vanaf het begin wat meer in de beleving zit. Het decor en de aankleding was erg goed, je waant je echt in een school. Er zitten ontzettend veel puzzels in, we hebben echt ruim 80 minuten heerlijk gepuzzeld in een mooie omgeving, wat wil je nog meer? De flow was bij ons ook heel erg fijn. Wij hebben 81 minuten gespeeld, zonder veel hints. Dat betekent dat je echt enorm moet doorspelen om de kamer te halen. Een groep met diehard-puzzelliefhebbers kan hier z’n geluk niet op, maar ik denk niet dat deze escape room geschikt is voor iedereen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  81:00 min

  remconet

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2023 January 21

Genootschap 5255

#130 - Ik vond het een leuke kamer. Het thema vind ik echt tof en dat kwam goed naar voren. Het zag er niet slecht uit, maar ik vond het ook niet enorm spectaculair. Er was veel variatie in puzzels en ze waren leuk om te doen, maar de flow viel bij ons een beetje weg door onhandige aansturing van de host (hinten naar andere puzzels dan waar je mee bezig bent).


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  52:38 min

 

The Gold Mine

Escape Room Zandvoort
Posted on: 2022 December 3

The Goldmine

#129 - Na al een matige ervaring bij the Boattrip, die we hiervoor speelden, moesten we echt resetten om deze kamer te gaan spelen. Het begon leuk, lekker puzzelen voor twee personen, maar ook bij deze kamer werkte weer iets niet. En na de frustratie van de andere kamer, hoop je dan dat de begeleiding beter is, maar ook hier duurde het vrij lang voor er werd ingegrepen. Vervolgens gebeurde er nog iets tijdens het spel, deels onze eigen schuld, maar ook dat werd niet goed opgelost. Verder was de kamer wel leuk om te doen, zeer geschikt voor twee personen. Ik hou zelf niet zo van het donkere, maar het past er natuurlijk wel erg goed bij.


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 4.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:28 min

 

The Boat Trip

Escape Room Zandvoort
Posted on: 2022 December 3

The Boattrip

#128 - Deze kamer was voor ons echt een teleurstelling en dat komt niet per se door de kamer zelf, want wat mij betreft is het een leuke kamer voor twee personen. De ruimte is niet heel groot, dus ik zou zeker niet met een te grote groep gaan. De puzzels van de eerste helft vond ik leuk en de flow vond ik heel prettig. Helaas ging het na een tijdje mis. Een van de puzzels werkte niet en na zo’n vijf minuten naar de camera zwaaien kregen we een hint over een puzzel die we al hadden opgelost. Vervolgens werden we nog tien minuten genegeerd en ben ik uiteindelijk de kamer uitgelopen om iemand te halen. Ik denk dat het in totaal bijna 20 minuten heeft geduurd voordat we verder konden en daardoor waren we natuurlijk volledig uit het spel en de tijd bleef gewoon lopen, terwijl we dus écht niet verder konden. Echt enorm frustrerend. Toen we de kamer uitkwamen werd er vervolgens zónder de puzzel te controleren weer een groep de kamer in gestuurd. Echt heel erg jammer, want ik denk dat met een andere begeleiding de kamer véél leuker was geweest. De foto als afsluiting vond ik érg leuk gedaan.


5.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 4.0

Service: 3.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  59:25 min

 

The Secret of Eliza's Heart

#127 - Het lange intro had voor mij niet zo nodig gehoeven. Bij deze kamer vond ik het niet echt een meerwaarde. De kamer zag er prima uit, maar niet spectaculair. De puzzels waren niet heel uitdagend, maar wel leuk om te doen, alhoewel ik één ‘puzzel’ echt suf vond. Het heeft wel echt een duidelijke eindpuzzel, wat het verhaal goed afrondde. Al met al een leuke kamer en erg geschikt voor mensen met minder escape-ervaring.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:00 min

 

De Bezeten Bruid

Sneak Out Sleen
Posted on: 2022 November 20

De bezeten bruid

#126 - Ik hou wel van een kamer met een beetje spanning, maar deze viel me toch erg tegen. De aankleding was op zich prima, maar er hing weinig sfeer die passend was bij het spannende verhaal. Het begin van de kamer vond ik echt heel erg storend, veel inhoudelijke punten waar naar mijn idee niet goed over is nagedacht. De puzzels zijn vrij eenvoudig, maar de logica kan heel makkelijk worden verstoord (terwijl dit echt zo op te lossen is) en voorkennis maakt het soms een stuk makkelijker. Met een aantal aanpassingen zou dit een prima kamer kunnen zijn.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:46 min

 

Plata o Plomo

Sneak Out Sleen
Posted on: 2022 November 20

Plato o Plomo

#125 - Het verhaal van deze escape vond ik erg vaag en de aankleding is minimaal. Ik vond de flow in de kamer fijn en de puzzels waren prima te doen (wel erg eenvoudig, vooral geschikt voor beginners). Echter moet er wat mij betreft wel echt wat aangepast in een puzzel, omdat je de logica zelf makkelijk kunt verpesten en dat is zonde. En één van de puzzels werkte niet goed. De extra twist is leuk bedacht, maar de uitwerking daarvan vind ik een beetje jammer.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  37:18 min

 

Nova Zembla

Unlock Adventures
Posted on: 2022 November 20

Nova Zembla

#123 - Deze review vind ik echt lastig om te schrijven. Er ging helaas erg veel mis, waardoor we een groot deel van de kamer niet hebben gespeeld. Desalniettemin werd dit keurig opgelost door de eigenaar.

Ik denk dat deze kamer erg leuk is voor mensen die nog niet zoveel escape rooms hebben gedaan. De puzzels waren vrij eenvoudig. Ik denk dat de flow erg prettig is als alles naar behoren werkt. De aankleding was niet spectaculair, maar wel in goed in thema. Het verhaal is duidelijk uitgewerkt.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  54:54 min

 

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 November 20

Lost and found

#124 - Wauw, wat is deze kamer prachtig. Echt ontzettend mooi gemaakt. De sfeer is fantastisch neergezet en heel origineel en creatief. Maar ook het puzzelen is absoluut niet vergeten. De puzzels zijn origineel, gevarieerd en behoorlijk uitdagend. Ik had eigenlijk nog véél langer gewoon willen rondkijken in de kamer! Daarnaast vind ik het echt heel knap hoe goed de kamers van 237 bij elkaar passen en toch zo uniek zijn.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

  kamer237

De Florijnen

Escape Mijdrecht
Posted on: 2022 December 3

De Florijnen

#122 - We speelden deze kamer met twee personen en dat is volgens mij ook het aantal waarmee je moet spelen, want de kamer is vrij klein. Het decor ziet er mooi uit, maar doordat de ruimte niet groot is, voelt het toch niet helemaal kloppend. De puzzels zijn leuk om te doen en het verhaal is prima neergezet. Wat ik wel wat minder vond, is een bepaalde aanwijzing van de host, die ervoor zorgde dat één van de puzzels een grote frustratie was. Al met al een leuke kamer voor een betaalbare prijs, wat het ook aantrekkelijk maakt om met twee spelers te komen. Wat mij betreft ook echt een geschikte kamer om te spelen als je nog niet zoveel kamers hebt gespeeld.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  56:51 min

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2022 June 19

Illusion

#121 - Wat een prachtige kamer. Het decor is echt fantastisch en er is ontzettend veel oog voor detail. Je wordt heel goed meegenomen in het verhaal en de puzzels zijn gevarieerd en passen uitstekend in het thema. Het einde is heel duidelijk, maar ik dacht alleen maar: Huh, nee, zijn we klaar? Dat wil ik niet! Ik zou deze kamer echt aan iedereen aanraden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  54:20 min

  Stan

Houdini’s Workshop

#116 - Wauw, wat is deze kamer een genot om te spelen.

De ontvangstruimte, of eigenlijk hal, is prachtig en de eigenaar is super vriendelijk en heel gepassioneerd.

De flow is heerlijk, het verhaal is tof en de aankleding is prachtig. Ik vind het heel prettig dat de focus duidelijk is, terwijl er veel aankleding is. De puzzels zijn uitdagend en gevarieerd. Normaal gesproken ben ik echt geen fan van filmpjes bij escape rooms, maar ik vond deze echt heel leuk gedaan. Deze kamer is het absoluut waard om een eind voor te rijden. Wat een top kamer!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 June 20

Bedankt Charlotte! Heel fijn om te lezen hou jullie ook van de Houdini room hebben genoten. Doet me veel plezier. Dikke merci voor de mooie review!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  42:43 min

  louiseboelaertanthony_boelaert

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 June 18

Toy Factory

# 120 - Ik was een beetje bang dat we het misschien voor onszelf verpest hadden door deze kamer als vijfde op de dag te plannen, na meerdere topkamers. Maar dat heeft er absoluut niet voor gezorgd dat ik minder onder de indruk was van deze kamer.

Man, wat een tof ontvangst, echt briljant. Het thema vind ik echt heel tof gevonden en de uitwerking ervan is mega goed gedaan. De kamer is echt prachtig en de flow is fijn. De puzzels zijn heel tof en origineel. Wat een fantastische kamer. Deze hoort absoluut thuis op ieders to-do-list! Ik heb er een favoriet bij.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 June 18

The Movies

#117 - Wauw, wauw, wauw.

De ontvangstruimte, of eigenlijk hal, is prachtig en de eigenaar is super vriendelijk en heel gepassioneerd. Daarnaast ook kritisch en heel open voor verbetering. Hoewel het volgens mij bijna niet beter kan, want hallo, wat een kamer heeft hij gebouwd zeg!

Eigenlijk klopte voor mij alles aan deze kamer. De flow, het thema, de puzzels, de filmpjes, de aankleding, de sfeer, de geur, de temperatuur, de spanning en de verwondering. Ik heb eigenlijk niet veel meer te zeggen dan dat ik er een favoriet bij heb. Deze moet je echt spelen!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 June 20

Dank U Charlotte! :-) Doet enorm goed dit te lezen. You've made my day ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  74:35 min

  broeder_viktorlouiseboelaertanthony_boelaert

Undercover Skill Facility

#119 - Van te voren was ik een beetje sceptisch over het concept. Als je een ruimte niet haalt, geef dat dan geen enorme teleurstelling terwijl je de rest nog moet doen? Raak je niet gestrest van de korte tijd die je voor een puzzel hebt? Mis je geen samenhang? Maar nee, dat was echt helemaal niet het geval.

We zaten in een heerlijke flow. De puzzels zijn vrij eenvoudig, maar toch erg leuk om uit te voeren. Het verhaal is natuurlijk niet erg complex, maar dat was ook helemaal niet nodig. Ik vond het super leuk dat je echt met je team moet samenwerken en doordat je allemaal in één ruimte aan één puzzel deelneemt, krijg je alles mee.


Response by TheStart EscapeRooms

2022 June 15

Zeer mooi om te horen dat jullie het concept 'super leuk' vonden.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  44:05 min

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2022 June 6

Harbor Hotel

#118 - The Start heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, maar de ontvangst zelf voelde een beetje onpersoonlijk. Niet gek bij een bedrijf dat meerdere escape rooms en VR-rooms, want het was best druk. We werden wel erg vriendelijk ontvangen.

De kamer was zeker leuk om te doen, maar ik denk wel dat er meer uit te halen was. Het verhaal vind ik echt heel interessant, maar ik vond het niet overal genoeg doorgevoerd. Sommige delen van de escape room vond ik echt prachtig gemaakt. De puzzels vond ik leuk om te doen, maar niet heel bijzonder of vernieuwd. Ik hou echt van kamers met een acteur en het verhoogde de spanning. Echter door de interactie met de acteur ontstonden er een aantal momenten dat slechts een deel van het team actief was. Dit hadden we zelf misschien anders kunnen aanpakken, maar ook dat had ik niet ideaal gevonden.

Na afloop kregen we foto’s te zien van onze ontsnapping, heel leuk, maar dit keer (anders dan bij de andere kamers) kregen we ook foto’s en filmpjes te zien van hoe andere mensen reageerden op de kamer. Dit vond ik persoonlijk onnodig. Er werd uitgebreid de tijd genomen om de kamer nog eens door te nemen.

Al met al een kamer die ik zeker niet zou overslaan als je naar the Start gaat, maar niet mijn favoriet van deze locatie.


Response by TheStart EscapeRooms

2022 June 10

Jullie hebben alle escape room bij TheStart met succes afgerond. Helaas is het nu even wachten op onze 4de kamer. We hopen jullie uiteraard weer opnieuw te mogen opsluiten.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  64:25 min

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Amenhotep

Keyhouse
Posted on: 2022 June 7

Amenhotep

#112 - We hadden beide kamers geboekt en er werd ons direct aangeraden om de volgorde te wijzigen. We zouden eerst Houdini’s Academy spelen, maar op aanraden hebben we ze omgeruild. Ontzettend fijn dat ze zo meedenken.

Ik vind dit altijd een beetje een ingewikkeld thema. Het lijkt alsof het het altijd nét niet is. Ondanks dat ziet de kamer er goed uit en de flow is prima. De puzzels zijn gevarieerd en leuk. Een tweetal onderdelen werkten niet optimaal (erg gevoelig), waardoor we de opdracht opnieuw moesten uitvoeren. Het was geen kamer met echte wauw-momenten, maar zeker een leuke kamer om mee te pakken als je in de buurt bent.


Response by Keyhouse

2022 June 7

Hoi. Bedankt voor je review, het was leuk om jullie toffe bende te mogen ontvangen. Wat gingen jullie er snel doorheen, waaw :) Ik ga je wel nog even een mailtje sturen, want als er zaken niet werkten, wil ik wel weten waarover het precies ging. Want dat moeten we dan natuurlijk oplossen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  38:22 min

 

Het geheim Baron Beeckman

#114 - Wat een prachtige locatie is dit! We werden op een toffe manier ontvangen en het verhaal was meteen duidelijk. Het introductiefilmpje vond ik ietwat langdradig.

De kamer zelf vond ik echt heerlijk. De flow was echt heel fijn en de puzzels waren origineel en variërend van niveau. De eigenaren hebben uitgebreid de tijd genomen met ons na te kletsen. Het zijn hele enthousiaste leuke mensen. Deze kamer hoort zeker thuis op je must-do-list.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  47:07 min

  Caro

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2022 June 7

Houdini's Academy

#113 - We hadden beide kamers geboekt en er werd ons direct aangeraden om de volgorde te wijzigen. We zouden eerst Houdini’s Academy spelen, maar op aanraden hebben we ze omgeruild. Ontzettend fijn dat ze zo meedenken.

De kamer is duidelijk goed in thema gemaakt. De puzzels en aankleding kloppen erbij. Zelf had ik niet zo’n gigantisch ‘niets is wat het lijkt’-gevoel, maar als ik de onderdelen langs loop, kom ik wel tot de conclusie dat dat echt wel geprobeerd is. De flow was prima en de kamer ziet er mooi uit.

Ik vond de kamer niet mega spectaculair, maar echt wel een hele leuke kamer. Zeker een aanrader. Een fijne locatie met prima escape rooms en leuke, enthousiaste eigenaren.


Response by Keyhouse

2022 June 7

Bedankt om de 113de (!) kamer voor jullie te mogen begeleiden :) Het is misschien net door die ervaring dat het toch niet helemaal lukte om jullie te misleiden met het 'niets is wat het lijkt'-thema. Alleszins was het leuk om zo'n gepassioneerde escapers te ontmoeten en te laten genieten in onze kamer(s).


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  38:23 min

 

Till death do us part

#115 - De kamer begint origineel. Dat stukje had naar mijn idee wel iets meer aankleding kunnen gebruiken, zeker als ik kijk naar de rest van de kamer waar de aankleding en sfeer erg goed is neergezet.

Het verhaal is erg duidelijk en je wordt er goed in meegenomen. Dat zorgde er bij ons alleen wel voor dat we een beetje uit de flow werden gehaald. Het is zeker een spannende kamer, máár voor de meeste mensen goed te doen, denk ik. De meeste puzzels vond ik erg tof en origineel. Zeker een aanrader deze kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  58:18 min

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2022 May 18

Soup du jour

#111 - Het ontvangst is echt in thema en past goed bij de sfeer. Onze host deed zichtbaar haar best om zich in te leven. Het thema vind ik erg origineel en het verhaal is echt goed uitgevoerd. Het eerste (en grootste) deel vind ik echt mega goed gedaan. De puzzels zijn gevarieerd en vernieuwend en de flow is heel prettig. Bovendien ziet het er echt goed uit en is de sfeer heel goed neergezet. Niet alleen de puzzels vond ik vernieuwend en origineel, maar ook andere elementen in de kamer.

Het einde had wat mij betreft wat sterker gekund. Ik vond het ietwat onduidelijk en minder wauw dan de rest. Ik vind anti-climax echt een te groot woord, maar doordat de rest van de kamer echt fantastisch was, was dit toch een klein beetje minder.

Dit is echt een kamer waar die je wat mij betreft gespeeld moet hebben.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:54 min

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2022 May 18

Elixir

#110 - Deze escape room zit in een prachtig gebouw (een kas dus) en ik dacht dat ik het echt niks zou vinden om in een glazen escape room te spelen, maar daar had ik echt geen last van. Nu was het ook niet zo druk, maar ik vergat ook echt wel waar we waren.

De escape room is echt leuk om te doen en er zit een fijne flow in, maar het is wel erg voorspelbaar en weinig verrassende puzzels of elementen. Desalniettemin een kamer die ik zeker zou meepakken als je in de buurt bent.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:13 min

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Posted on: 2022 April 27

De Morfinekluis

#109 - Laat ik beginnen met dat de kamer in mijn ogen echt een hoop potentie heeft.

De puzzels vond ik prima, ook qua niveau, en het verhaal is leuk uitgewerkt, maar de flow vond ik echt niet goed. Ik miste regelmatig logica in de volgorde en puzzels die hetzelfde antwoord geven, zorgen voor verwarring. Bovendien kan je stukken overslaan per ongeluk. Daarnaast waren er een aantal onderdelen die of heel gevoelig waren of we hebben het uiteindelijk niet goed ingevoerd, maar we wisten duidelijk het antwoord al. Dan is het zo frustrerend als je daarop vastloopt en niet wat sneller hulp krijgt. Ook werkten sommige materialen niet. Het hintsysteem past goed in het thema, maar is niet altijd verstaanbaar.

Al met al denk ik dat je met een paar aanpassingen al veel meer kan zorgen voor meer logica en dan denk ik echt wel dat het heel tof is. Na afloop kregen we een drankje en werd er veel tijd genomen om na te kletsen en de ruimtes te bekijken.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.5

Service: 7.5


Played in April 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

  Demorfinekluis

Agatha

Escaperoom Deventer
Posted on: 2022 April 19

Agatha

#106 - Het ontvangst is op zich prima. Niet heel gezellig aangekleed, maar wel een ruimte om even te zitten. De hosts zijn vriendelijk. Je speelt vooraf een puzzel om in te komen, maar dat vind ik niet echt een meerwaarde voor de escape room.

Zonder spoilers vind ik het lastig om uit te leggen waardoor deze kamer me niet helemaal lag. Ik vond de flow niet prettig en het begon echt matig. De kamer werd leuker naarmate we verder kwamen. Het verhaal is duidelijk uitgewerkt en de meeste ruimtes zien er prima uit. De puzzels waren leuk om uit te voeren, maar niet heel origineel. Ik miste een beetje een wauw-factor en flow bij deze kamer, maar als je in de buurt bent, zou ik ‘m zeker meepakken.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  52:12 min

  escaperoom-deventer

The Courtroom

The Great Escape
Posted on: 2022 April 19

The Courtroom

#108 - Ik kreeg een beetje een onpersoonlijke vibe bij het ontvangst, maar ik denk dat het kwam door de vele mensen in de grote ontvangst, wat eigenlijk meer een café is. Het ziet er in ieder geval super netjes en mooi uit en je wordt vriendelijk geholpen.

De introductie van deze escape room vind ik echt briljant gedaan. Ontzettend ongemakkelijk, vind ik, maar hartstikke tof. Bij The Great Escape werken ze duidelijk met hele goede acteurs. Wat ik écht jammer vind aan deze kamer, is dat je hoe dan ook als battle speelt. Ik had niet deze verwachting en dat vond ik echt jammer. Een paar onderdelen in het spel werkten niet, waren onduidelijk of we moesten wachten en dat deed wel wat af aan de flow van het spel. Verder zit het spel goed in elkaar, met name de opbouw van het verhaal. De puzzels zijn prima. Al met al echt een aanrader!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  64:39 min

 

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2022 April 19

The Clinic

#107 - De ontvangstruimte bij Forsaken is mooi groot en de begeleiding is prettig. Er werd uitgebreid tijd voor ons genomen. Achteraf hebben we de hele kamer nog even doorlopen en ik begreep dat de kamer hoe dan ook uitgespeeld mag worden. Niet dat we het nodig hadden, maar wel een fijn idee.

Wat een toffe kamer! Ik vond de flow echt heel goed gedaan, we vlogen er doorheen, terwijl we wel allemaal zo goed als alles mee hebben gekregen. De aankleding is goed gedaan en de sfeer klopt. De puzzels zijn afwisselend en uitdagend. Het fijnst vond ik dat er echt geen ruis is in de kamer, zonder dat het kil of onaf lijkt. Daarnaast zat de spanning in de kamer goed in elkaar. Ik zou deze kamer zéker aanraden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  46:06 min

 

Seizoenskamer: Magic Mirror

DelftEscape
Posted on: 2022 March 16

Magic Mirror

#103 - We hadden drie kamers geboekt en waren snel bij de Santa-seizoenkamer, waardoor we nog tijd over hadden om deze kamer te testen.

Laat ik beginnen met dat de kamer zeker een hoop potentie heeft en dat ik bij een pop-up kamer minder aankleding had verwacht. Het ziet er prima uit en het thema is duidelijk. Het verhaal/thema is helemaal mijn ding, dus ik had er veel zin in!

Op het moment van testen was de kamer voor mij nog onvoldoende en dat komt vooral door de ruis en het gebrek aan logica. Er zijn veel attributen aanwezig en dat zorgt voor sfeer. Alleen doordat er geen aanwijzingen zijn die je door het verhaal en de kamer heen sturen, is er nog geen juiste flow. De puzzels op zich zijn leuk om te doen, maar de logica ontbreekt ook hierbij: het is onduidelijk waarom je iets op een bepaalde manier moet oplossen en er zijn verschillende denkwijzen mogelijk en door het gemis van sturing of een aanwijzing wordt het eerder een soort trial and error.

Deze feedback hebben we uiteraard ook besproken met de mensen van DelftEscape. Indien deze punten zijn aangepakt, zou ik deze kamer zeker aanraden. Mijn cijfer is, omdat we de kamer hebben getest, gebaseerd op de potentie die ik erin zie.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Posted on: 2022 March 16

Red het koninkrijk

#105 - We werden heel prettig en gastvrij ontvangen door Delft Escape in een gezellige ontvangstruimte. Na de drie andere kamers te hebben gespeeld, sloten we de dag af met Red het koninkrijk.

De kamer ziet er erg mooi uit. Het thema is goed neergezet en het verhaal is heel duidelijk. Ik hou ook echt van dit thema, dus ik kon echt genieten van de mooie ruimtes. De puzzels zijn wat eenvoudig en ik miste soms de reden achter bepaalde 'opdrachten'. Het was me soms onduidelijk waarom we iets op een die manier moesten uitvoeren en dat zorgt toch voor verwarring en je raakt een beetje uit die o zo belangrijke flow.

Ik heb wel echt moeite gehad met het lage plafond en ik kan me voorstellen dat het voor nog langere mensen echt bijna onspeelbaar kan zijn.

Desalniettemin heb ik me zeker vermaakt en zou ik zeker aanraden om een tripje maken naar Delft te maken.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  41:12 min

  DelftEscape

De Bagijnetoren

DelftEscape
Posted on: 2022 March 16

De Bagijnetoren

#104- Vandaag hebben we alle vier de kamers gespeeld bij DelftEscape. We werden hartelijk ontvangen.

Deze escape room bevindt zich op een prachtige locatie (de Bagijnetoren dus..) en er is goed gebruik gemaakt van het thema. Ik denk dat veel mensen het geschiedenislesje tussendoor erg leuk vinden, maar het is niet voor mij weggelegd. Ik wil gewoon lekker escapen en door in de flow.

De puzzels vond ik leuk om te doen, maar wel wat eenvoudig, en het verhaal en oplossing waren duidelijk. Een slot werkte niet, waardoor we een element te vroeg kregen. In principe geen gigantisch probleem, maar het zorgde wel voor onduidelijkheid.

Er wordt voldoende tijd genomen om de kamer nog eens door te nemen achteraf. Een leuke kamer, wel veel zoeken, maar ik zou ‘m wel meenemen in een escapetripje naar Delft.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Team: Escaped at first sight

Escaped: Yes  46:20 min

 

De Grootmeester

Clocked-Up
Posted on: 2022 April 22

De Grootmeester

#101 - De kamer zag er gewoon prima uit. Niet heel bijzonder, maar gewoon passend bij het thema. Er valt veel te puzzelen met veel variatie in type puzzels. De flow in de kamer vond ik wat minder prettig en één puzzel zorgde bij mij voor enorme frustratie. Precies weten hoe je iets op moet lossen, maar het lukt gewoon niet. Daarop had de host ook beter kunnen inspringen. Desalniettemin was het een leuke, betaalbare kamer, die goed te spelen is voor twee personen.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:29 min

 

ISS Black Out

Escape Mijdrecht
Posted on: 2022 April 22

ISS Black Out

#99 - De kamer ziet er echt uit als een ruimtestation, dus dat is echt goed gedaan. De kamer heeft echt wel een aantal leuke puzzels, maar ik vind één van de puzzels echt te langdradig en je raakt volledig uit de flow. Wat mij betreft had het ook een iets spectaculairder einde mogen hebben.


7.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:24 min

 

De Tempel van Hunahpu

Escape Mijdrecht
Posted on: 2022 April 22

De tempel van Hunahpu

#100 - De kamer zag er echt erg mooi uit en zit qua decor mooi in elkaar. De puzzels zijn leuk om te doen, maar wel echt erg makkelijk. Daardoor kom je wel makkelijk in een flow en ga je zo de kamer door, maar erg uitdagend was het niet. Zeker een leuke kamer om te spelen, met name als je nog niet heel veel escape rooms hebt gespeeld.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  46:37 min

 

The Catacombs

#98 - De kamer begint met een uitgebreid intro door een acteur. Op zich leuk gedaan, een duidelijk en spannend verhaal en een originele start, maar het duurde voor mij net te lang. Ik had de verwachting dat de kamer echt behoorlijk eng (of spannend) zou zijn, maar dat viel me behoorlijk mee.

Ik vond het verhaal en de uitwerking daarvan echt heel tof gedaan en het bouwt heel goed op. De puzzels zijn echt wel ondergeschikt aan het verhaal, maar dat vond ik geen probleem. Wel vond ik het minder prettig dat het soms onduidelijk was of we een opmerking kregen die hoorde bij het spel of dat het een hint was. Desalniettemin was het echt een hele leuke ervaring.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Source Code

#96 - Het ontvangst bij deze kamer was vriendelijk, maar je merkte wel duidelijk dat het een bedrijf was waarbij escapen niet het hoofddoel was. De hosts waren meer bezig met de horeca en het voelde niet alsof er echt ruimte was voor feedback.

De kamer zelf was een positieve verrassing. Ik had geen hoge verwachtingen, maar ik heb me echt goed vermaakt. De kamer heeft een fijne flow en er zitten wat leuke elementen in. De puzzels zijn niet heel erg ingewikkeld, maar wel leuk om te doen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 6.5


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  47:45 min

 

Agent 159

#97 - Het ontvangst bij deze kamer was vriendelijk, maar je merkte wel duidelijk dat het een bedrijf was waarbij escapen niet het hoofddoel was. De hosts waren meer bezig met de horeca en het voelde niet alsof er echt ruimte was voor feedback.

Op zich vond ik deze kamer echt wel leuk. Mijn verwachtingen waren niet zo hoog, maar ik heb me echt goed vermaakt. De puzzels waren over het algemeen vrij makkelijk, maar bij een aantal puzzels vond ik het heel onlogisch wat er van ons werd verwacht. Daarnaast raakten we volledig uit de flow door een tekst die niet was weggehaald na het aanpassen van een onderdeel van het spel. Daarop kregen we terug dat dit net veranderd was, maar het afplakken van een tekstregel lijkt me de moeite niet. Daarnaast werden we daarin niet goed begeleid en raakten we enorm in de war. Dit had echt grote invloed op het spel.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:14 min

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2022 April 19

Here I Am

#96 - Escape Room Katwijk heeft een fijne ontvangst en we werden ontzettend vriendelijk begeleid door de host. Ik vind het echt knap dat ze het voor elkaar krijgen dat ik door de escape room juist zo benieuwd ben naar de serie. Ik heb van te voren een aantal afleveringen gezien en er was meteen veel herkenning. Desalniettemin denk ik dat het helemaal niet uitmaakt of je wel of geen informatie hebt over de serie, je zal je hoe dan ook goed vermaken.

De kamer zit echt goed in elkaar. De opbouw van het verhaal is heel goed gedaan, de kamer zit heel mooi in elkaar en er is veel oog voor detail. De puzzels zijn leuk en gevarieerd. Er is duidelijk met zorg voor de muziek gekozen. Absoluut een kamer die op je to-do-list moet staan!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:00 min

  WepsieJohan Le Van

INFERNO

Timed Adventures
Posted on: 2022 March 15

Inferno

#93 - Ik kon me niet goed voorstellen hoe je een escape room met dit originele thema op de juiste manier zou kunnen vormgeven, maar ik vind dat het prima is gelukt bij Inferno. Ik vond de opbouw van het verhaal en de ruimtes heel goed gedaan. De puzzels waren leuk om te doen met een fijne moeilijkheidsgraad. Er zat genoeg logica in de kamer voor een fijne flow. Zeker een aanrader dus!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  46:47 min

  dcmarieke

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2022 April 19

Rebecca

#94- Deze escape room heeft een mooie ontvangstruimte en een fijne host. De kamer zelf is behoorlijk groot en prima aangekleed. Er zitten een aantal mooie elementen in het decor. Het thema is duidelijk en het verhaal lijkt erg spannend, maar die spanning voelde ik niet terug in de kamer. Dat had wat mij betreft wel iets meer gemogen. De puzzels zijn goed te doen en er was voldoende variatie. Niet alle puzzels waren helemaal mijn ding, maar dat is echt persoonlijke voorkeur. De flow van de kamer is prettig.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 3 persons

Team: Revenge is better than christmas

Escaped: Yes  51:27 min

 

Maffia Bar

Du Monde escape rooms
Posted on: 2022 March 15

Maffia Bar

#91 - Het concept is leuk bedacht; echt weer eens wat anders. Het is alleen niet zo mijn ding, merkte ik. Het thema is duidelijk en de ruimte ziet er prima uit. Ik vond het alleen niet altijd duidelijk wat er van ons werd verwacht in het spel. Daardoor raakte ik er wel een beetje uit, maar ik heb me wel vermaakt.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  63:17 min

 

Station Croix Rouge

#90 - De verwachtingen voor deze escape room lagen niet hoog. Er waren nog geen reviews geschreven en de kamer was net geopend. Met een mooie aanbieding vonden we het toch de moeite waard om de kamer te proberen.

In eerste instantie was ik best verrast met wat we aantroffen. De kamer heeft een aantal mooie elementen en ik waande me echt op een metrostation. Er zit echt wel veel potentie in, maar op dit moment zijn er nog veel punten die verbetering nodig hebben.

Veel onderdelen werkten (nog) niet goed. We hebben hierdoor heel veel tijd verloren en door de communicatie met de gamehost snapten we eigenlijk niet meer helemaal waar we mee bezig waren. De puzzels kunnen een stuk duidelijker en logischer, waardoor je veel beter in een fijne escape-flow komt.

Het thema had ik nog niet eerder in deze vorm gezien en het verhaal is origineel, maar ook dat kan nog wat puntjes op de i gebruiken.

De gamehost heeft naderhand lang met ons gesproken en we kregen nog een drankje. Ik hoop echt dat er wat gedaan wordt met de adviezen, want dan kan het echt wel wat worden.


6

Ambiance: 7.0

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:33 min

 

The Safe House

Live Escape
Posted on: 2021 October 23

The Safehouse

#86 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

Het verhaal achter de kamer vind ik heel goed gevonden. De opbouw van het thema is goed en door de uitwerking van het verhaal, zaten we er echt in. De spanning bouwde steeds verder op. In potentie is dit echt een hele toffe kamer. Helaas gaven de puzzels mij niet hetzelfde gevoel als het verhaal. De logica ontbreekt bij sommige puzzels en daardoor raakten wij uit de flow. Het was ook niet altijd duidelijk wanneer iets klaar was of wat het gevolg ervan was. Er is veel zoekwerk, wat niet mijn voorkeur heeft. Veel puzzels had ik al eerder, in een andere vorm, gezien in andere kamers, dus ik werd niet erg verrast.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:38 min

 

Room 1409

Live Escape
Posted on: 2021 October 28

Room 1409

#87 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

Op zich een spooky hotelkamer als thema is wel iets dat mij aanspreekt, maar ik vond het in deze kamer niet tot zijn potentie uitgevoerd. We bevonden ons duidelijk in een hotelkamer, maar het verhaal had sterker neergezet kunnen worden. De puzzels in de kamer passen in het thema en zijn vrij eenvoudig. Het grootste gemis in deze kamer vind ik dat de flow niet goed is, doordat er (net als in de andere kamers op deze locatie) geen duidelijkheid wordt gegeven als je een puzzel oplost. Daardoor ontbreekt de logica. Ik vind het jammer dat er in de verschillende kamers op deze locatie veel dezelfde onderdelen worden gebruikt.

Tijdens de eindpuzzel waren mensen in andere kamers duidelijk te horen, echt zonde. Het haalt je volledig uit de sfeer van het spel.


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:47 min

 

LAB13

Live Escape
Posted on: 2021 October 28

Lab 13

#89 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Bij deze kamer was dat voor ons nog meer dan bij de andere kamers. We werden opgejaagd en het voelde alsof er geen tijd was voor de tijd die we over de kamer hadden gedaan, feedback en een foto achteraf.

Dit is duidelijk de spannendste kamer. De sfeer is prima neergezet, alhoewel wij ons echt ‘banger’ maakten dan nodig. De donkere omgeving past, denk ik, bij het thema. Maar voor mij was het verhaal in deze kamer niet heel duidelijk. Doordat het zo donker was, waren sommige eenvoudige puzzels ineens heel lastig om op te lossen. Wat een frustratie maakt dat los. Net als bij de andere kamers op deze locatie had ik veel last van de onduidelijkheid. Het is onduidelijk wat het gevolg is van een opgeloste puzzels, als het al duidelijk is dat je het goed hebt gedaan.


6.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  evleeuwen

The Boilerroom

Live Escape
Posted on: 2021 October 28

The Boilerroom

#88 - Deze escape room heeft een mooie, ruime ontvangstruimte, wat ook wel nodig bleek. Het was ontzettend druk. We werden vriendelijk onthaald, maar ik miste wel persoonlijke aandacht. We hebben alle kamers gespeeld en ik had het gevoel dat napraten eigenlijk geen optie was. Begrijpelijk met de drukte, maar wel een gemist.

De kamer zelf begon als een ‘battle room’ en dat we later bij elkaar zouden komen, hadden wij niet uit de introductie begrepen. De kamer begint leuk, echt geschikt voor twee personen en de puzzels vond ik ook echt wel aardig. We hadden niet door dat we weer bij elkaar zouden komen, wat zorgde voor onduidelijkheid in de overloop van duel naar samen escapen.

De hints die werden gegeven, begreep ik niet. Wij dachten dat de hints misschien voor het andere team waren en zij dachten dat de hints voor ons waren, want voor beide teams waren het op dat moment onnodige, onlogische hints. Dat haalt je toch uit de flow en dat is echt jammer. Daarnaast hoor je ook in deze kamer mensen uit andere kamers praten.

Sommige puzzels vond ik erg onlogisch en ook dat had weer invloed op de flow. Wat in mijn ogen best onnodig is, omdat het heel makkelijk verholpen kan worden. Zeker omdat de rest van de puzzels leuk om te doen waren. Het verhaal had in mijn ogen sterker uitgewerkt kunnen worden.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Oriënt Express

Backspace Escape Rooms
Posted on: 2021 October 23

Oriënt Express

#85 - Deze kamer was echt een enorme domper voor mijn groep. Het begon eigenlijk al met de instructies van de host. Ze vroeg hoeveel kamers we hadden gespeeld (gemiddeld rond de 80 per persoon) en speelde daar totaal niet op in door te beginnen met: ‘een escape room is een kamer waarin je wordt opgesloten’ en door een slot uit te leggen waarvan ze daarvoor vroeg of we wisten hoe het werkt.

In de toiletten ging een flyer met korting voor als je een tweede kamer boekt op locatie. Helaas hadden wij al twee kamers geboekt. Het voelt een beetje als gestraft worden voor het op tijd boeken. We hadden hiervoor ook de Sherlock kamer gespeeld en tussendoor is er niet de gelegenheid om wat te drinken (behalve kraanwater). Wat toch fijn zou zijn op een locatie met veel kamers.

Toen gingen we de kamer in. De puzzels waren zeer eenvoudig, maar op zich wel vermakelijk. Echter werkte een puzzel niet (en de uitleg hiervan is ook onduidelijk). De locatie reageert hier zelf op door aan te geven dat wij de puzzel verkeerd hebben uitgevoerd, maar ik ben ervan overtuigd dat dit niet het geval is. Maar zelfs áls dat zo is en je ziet als gamehost een team daar al ongeveer een kwartier mee aanklooien en meermaals vragen om een hint, dan moet je daar toch wat mee. Onze frustratie liep enorm op. Later in het spel hadden we nogmaals hulp nodig en ondanks dat we tijd zat hadden, was het echt geen meerwaarde om ons langer te laten aanklooien, omdat ons plezier met de minuut afnam. Ik heb nog nooit op het punt gestaan om zelf de kamer maar gewoon uit te stappen, maar dit kwam echt dichtbij.

De gamehost was duidelijk het grootste deel van de kamer ergens anders mee bezig en draaide nog een groep. Tijdens het napraten met ons zat er dus ook nog een groep in een kamer die niemand hadden voor toezicht.

Achteraf hebben we een mail gestuurd om deze ervaring kenbaar te maken bij de eigenaar, maar die leek het allerminst eens te zijn met onze feedback. Het voelde zelfs een beetje alsof de schuld bij ons als groep werd gelegd.


5.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 5.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:43 min

 

Sherlock Holmes

Backspace Escape Rooms
Posted on: 2021 October 23

Sherlock Holmes

#84 - Het ontvangst bij deze kamer vond ik matig. Het begon met de instructies van de host. Ze vroeg hoeveel kamers we hadden gespeeld (gemiddeld rond de 80 per persoon) en speelde daar totaal niet op in door te beginnen met: ‘een escape room is een kamer waarin je wordt opgesloten’ en door een slot uit te leggen waarvan ze daarvoor vroeg of we wisten hoe het werkt.

In de toiletten ging een flyer met korting voor als je een tweede kamer boekt op locatie. Helaas hadden wij al twee kamers geboekt. Het voelt een beetje als gestraft worden voor het op tijd boeken. Daarnaast zou het fijn zijn op een locatie met zoveel kamers, dat er horeca beschikbaar is.

De kamer zelf vond ik leuk om te spelen. Het decor zag er prima uit en de puzzels waren logisch en leuk om te doen. De kamer is niet heel uitdagend, maar ik heb me vermaakt. De flow in de kamer is prettig. Sowieso vind ik dit een thema dat zich goed leent voor escape rooms.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 5.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  38:10 min

 

I can hear you

Entered
Posted on: 2022 April 19

I Can Hear You

#83 - Tja, waar zal ik eens beginnen.. We hebben ons op deze experience wel een beetje mentaal moeten voorbereiden. Hoewel ik me duidelijk meer had opgefokt dan nodig, want het viel me op zich nog wel mee. De voorpret (en een beetje angst) was duidelijk al aanwezig.

Wat een top ervaring! Dit is echt helemaal mijn ding en de spanning was enorm. Het verhaal bouwde zich goed op en de opdrachten leidden ons door het verhaal. Ik zat er zó in dat ik elk deel van de ervaring zou kunnen navertellen en het besef van tijd was weg. Dat maakte wel dat we geen enkel idee hadden hoe ver we in het spel waren en ik het jammer vond dat we het verhaal niet volledig hebben kunnen afspelen, terwijl we er heel erg bijna waren. De acteur heeft het onwijs goed gedaan en de locatie is natuurlijk perfect.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2021 August 3

Jumanji

#82. Ik vind het decor in deze kamer echt prachtig en de opbouw van de ruimtes vind ik goed gedaan. De puzzels zijn goed in het thema verwerkt, maar wel vrij simpel. Een zeer vermakelijke, maar vrij eenvoudige kamer.

Ik vind het echt heel erg zonde dat er zoveel snoeren zichtbaar zijn, want dat haalt echt een stukje van de sfeer en beleving weg, terwijl dat juist het hoogtepunt van de kamer moet zijn. Ook in de hal stonden ontzettend veel klusspullen, die wat mij betreft best even achter een scherm of zo hadden kunnen worden geplaatst.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:00 min

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Posted on: 2021 August 3

Verdwijning van Rita Jacobs

#81. Wat ziet deze escape room er prachtig uit, zowel de buitenkant als de kamer van binnen. Je waant je echt in een hotel. Het ontvangst is heel erg vriendelijk en toch ook een beetje mysterieus, wat meteen de juiste sfeer gaf. Het verhaal is heel duidelijk en er zitten een aantal elementen in die me hebben verrast.

We waren nog gewaarschuwd: 'Denk niet te ver door’ en daar hebben we fantastisch naar geluisterd, not. Je verwachtingspatroon als je veel kamers hebt gespeeld, kan je hier af en toe tegenwerken, terwijl je helemaal niet zo ver hoeft na te denken, want het is echt wel logisch. Zeker spelen dus!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:00 min

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2021 August 3

Chernobyl

#80. Wauw, wat een ervaring was dit. De ontvangst was heel prettig, door een fijne host en een ruime, mooie ontvangstruimte. Toch wel behoorlijk gespannen gingen we de kamer in en ik heb me ontzettend (op een positieve manier) ongemakkelijk gevoeld. De acteur heeft het echt heel erg goed gedaan en wist een goede balans aan te houden qua spanning.

De ruimte ziet er perfect uit in thema en de opbouw van de kamer is top. De puzzels zelf waren duidelijk wel wat ondergeschikt aan de beleving en op zich vind ik dat geen probleem, maar ik vond het jammer dat er een aantal puzzels hetzelfde zijn als in andere, vergelijkbare, kamers. Desalniettemin deed dat weinig af aan de totaalbeleving. Een escape room die je wat mij betreft echt niet moet overslaan, zeker niet als dit thema je ding is.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  65:42 min

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Het geheim van Sint-Rumoldus

#79. Wat een mooie ontvangstruimte heeft deze escape. We begonnen met een introductiefilmpje en meestal slaan die voor mij volledig de plank mis. In dit geval niet; ik vond het een goede toevoeging en het was mooi gemaakt.

Wauw, wat een prachtig decor heeft deze escape. Ik keek echt m’n ogen uit. De puzzels zijn op zich prima qua niveau en passen in het thema, maar er met name één puzzel vond ik echt matig en drukte bij ons een beetje een stempel op de groepssfeer. De puzzels nodigden niet erg uit om met de heel groep (4 personen in ons geval) te spelen, maar meer om in subgroepjes aan de slag te gaan. Al met al een prachtige kamer die ik zeker zou aanraden.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:34 min

 

De Illusionist

De Kraakfabriek
Posted on: 2021 August 3

De Illusionist

#78. Wat een fijne escape room om te spelen. De flow is echt heel fijn en de opbouw qua puzzels is goed. Ik heb veel originele puzzels gezien. Echter waren er wel wat onderdelen waarvan ik niet begreep waarvoor ze dienden. Dit kan voor verwarring zorgen. De ruimte ziet er prima uit, alleen jammer dat je van buitenaf ziet hoe groot de escape is.


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:26 min

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Posted on: 2021 July 19

Bella Ciao

#77. Ondanks dat ik de serie nog niet had gekeken, was ik erg nieuwsgierig naar deze kamer. Ik had er veel goede dingen over gehoord. We werden heel enthousiast ontvangen. De kamer was voor mij natuurlijk geen feest der herkenning, omdat ik de serie niet had gezien, maar ik heb wel enorm genoten van deze kamer. Sterker nog, na deze kamer ben ik de serie juist gaan kijken, omdat ik er zo enthousiast van was geworden. Ik denk wel dat als ik de serie eerst had gekeken, ik misschien wel nóg enthousiaster zou zijn geweest.

Ik vond de kamer heel mooi gemaakt en de puzzels pasten goed in het verhaal. De opbouw was heel logisch, ook als je de serie niet hebt gezien. Wel vond ik de puzzels wat eenvoudig en had ik graag iets meer puzzels gezien. De flow in de kamer was heel fijn. Zeker een aanrader dus!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:20 min

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2021 June 27

Stay in the dark

#76. De gesprekken binnen ons team na Stay in the dark: ‘Hoe gaan we eigenlijk een review hierover schrijven?’ ‘Heb jij al geschreven?’ ‘Nee, jij? Ik weet niet hoe ik moet beginnen.’ En daar heb ik het antwoord eigenlijk nog steeds niet op, maar ik ga toch een poging wagen. Aan de ene kant wil je álles vertellen, aan de andere kant wil je totaal niks weggeven, omdat je het gewoon zelf moet gaan ervaren. Maar ja, hier toch een kleine onderbouwing voor mijn cijfer.

Ondanks dat het verhaal duidelijk is, gingen we toch vrij blanco het gebouw in. We hadden van alles van te voren bedacht en proberen te voorspellen, maar toch weet je eigenlijk helemaal niet wat je kunt verwachten en dat draagt enorm bij aan de spanning. De opbouw van deze ervaring vond ik echt heel goed gedaan. Het had eigenlijk alles. Wat is het geluid en licht ontzettend goed neergezet! Echt perfect.

Een onderdeel werkte niet zoals het hoorde en daardoor begrepen we het niet helemaal, maar na afloop werd duidelijk dat ook dat onderdeel heel tof bedacht was. Ik kwam eruit met spierpijn van de spanning en ik was doodop van alle indrukken. Man, wat was het intens, maar deze ervaring ga ik nooit meer vergeten. Ik zou het liefst mijn herinnering hieraan uit kunnen zetten en nog een keer blanco deze experience meemaken. Echt bizar vet was dit.

En ik wil ook nog even mijn complimenten maken aan onze acteur Skip, man wat heeft hij goed ingespeeld op onze groep. En bedankt Stef, voor je afwezigheid.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 6 persons

Escaped: Yes

  jadelouisaDaan92MarcAlecannaChaosDMGertDeGoudviscinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkerhiddevkbilipeCasturiicathyDarkParkTheekopjemitch_b

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2021 June 27

Corpse Inc

#75. Vooraf was ik toch een beetje zenuwachtig, omdat ik de verwachting had dat het heel spannend zou worden met een acteur en dit thema. Maar ik vind dat de spanning heel goed is opgebouwd, zonder dat het té spannend wordt voor mensen die daar niet zo goed tegen kunnen. Je wordt vooral even uit je comfortzone gehaald. Niet alleen de spanning is opgebouwd, maar eigenlijk het hele verhaal.

De meeste ruimtes zijn heel realistisch ingericht en je wordt meegesleept in het verhaal. De puzzels vond ik afwisselend, op een fijn niveau en duidelijk. Puzzelen stond misschien niet op de voorgrond, maar ik heb dat niet als vervelend ervaren. Ik vond het leuk dat er wat creativiteit van spelers wordt gevraagd. Zeker een kamer die je moet hebben gedaan!


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Team: Revenge is better than christmas

Escaped: Yes  72:05 min

  beauescaperoom-junkie

The Contamination

Forsaken escape room
Posted on: 2021 June 27

The Contamination

#74. Laat ik beginnen met dat deze kamer echt geschikt is voor de twee personen waarvoor het bedoeld is. De aankleding klopt bij het thema en het verhaal is duidelijk. Er is een fijne flow.

Ik vond de puzzels niet heel erg uitdagend. Soms is het fijn als het erg duidelijk is wat je moet doen, maar in dit geval vond ik het soms iets té duidelijk. Het kan fijn zijn om zelf uit te zoeken hoe een puzzel werkt en hoeft dat niet al vooraf aangegeven te worden. Voor beginnende escapers die graag met z’n tweeën willen escapen, is deze kamer uitermate geschikt.

Helaas waren er een paar onderdelen die niet helemaal goed werkten, wat je toch een beetje uit het spel haalt en dat is jammer.


Response by Forsaken escape room

2021 June 28

Dag Labello, Super bedankt dat je tijd hebt genomen om een recensie te schrijven! Wij vroegen ons af welk spel onderdeel het niet goed deed. Onze werknemers konden het namelijk niet achterhalen. Zou je ons een email willen sturen naar info@forsakenescaperoom.nl om spoilers op escapetalk te voorkomen? Dat zou ons enorm helpen! Ook horen we uiteraard graag je feedback over de puzzels. Groetjes, Team Forsaken


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  47:00 min

 

The Hangover

OuterGround
Posted on: 2021 June 13

The Hangover

De andere kamers in Rijswijk had ik al eerder gespeeld, maar nu kwamen we nog langs voor the Hangover. Onze verwachtingen waren vrij laag. Een simpele kamer waar je echt wel lol kunt hebben, maar je moet niet hetzelfde verwachten als de andere kamers. En door die verwachting, waren we eigenlijk wel positief verrast. De kamer is echt wel wat verouderd en eenvoudig, maar de flow was heel fijn en we hebben gelachen. Ik heb me echt wel vermaakt.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:28 min

 

Molly's Game

Down The Hatch
Posted on: 2021 June 13

Molly’s Game

Volgens mij heb ik nog nooit een kamer gespeeld waar me van te voren zo vaak is gezegd hoe geweldig die is en hoe vet ik ‘m zou gaan vinden. Dus met belachelijk hoge verwachtingen ging ik de kamer in.

Ik weet gewoon eigenlijk niet wat ik moet schrijven over deze kamer, want voor mijn gevoel moet ik het zelf nog laten bezinken. Ik heb blijkbaar tig keer in de kamer geroepen hoe ‘fucking vet’ het was en dat was het ook echt!

Dit is gewoon echt heel goed bedacht en gemaakt. Vanaf de ontvangst tot de afwerking, het knallende einde, het verhaal en de service, alles is top. Ik heb echt enorm genoten!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:47 min

  down-the-hatch

Het Koninkrijk

Escape Mijdrecht
Posted on: 2021 June 6

Het Koninkrijk

Om met twee personen een leuke, betaalbare kamer te vinden, is soms een uitdaging. We kwamen terecht bij deze escape room en werden aangenaam verrast. De ontvangst ziet er professioneel uit. De kamer ziet er heel mooi uit en zit prima in elkaar. De kamer was echt perfect voor onervaren spelers en/of als je met 2 of 3 spelers komt. Ik begrijp wel dat er in reviews aan wordt gegeven dat de puzzels wat eenvoudig zijn, ook al was dat voor nu prima.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  51:30 min

 

Judgement Day

My Escape Club
Posted on: 2021 May 23

Judgement Day

We hadden de kamer last minute geboekt en qua tijd was de host erg flexibel, wat voor onze planning erg prettig was. We werden vriendelijk ontvangen, in het Engels, maar de uitleg was duidelijk. Het thema van de kamer is prima doorgevoerd, in aankleding en in puzzels.

We speelden deze kamer met 2 personen en dat was prima te doen, omdat de kamer vrij lineair is opgebouwd. We kwamen niet goed in het spel, doordat je kracht moet gebruiken in een aantal gevallen en, ook al waren we hiervoor gewaarschuwd door de host, voelt het onnatuurlijk (en onnodig) en maakte ons aan het twijfelen. We kwamen moeilijk in een flow. Sommige onderdelen haperden een beetje, wat ook niet meehielp. De puzzels zijn niet moeilijk, je volgt vooral aanwijzingen op.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in May 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  64:35 min

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Posted on: 2020 December 17

Illuminati Headquarters

Wat een lastige review om te schrijven, maar ik ga het toch proberen. We hadden geen optimale ervaring bij de Zodiac Killer die we eerder op de avond speelden en ook bij deze kamer liep het niet zoals we hadden mogen verwachten. Wat wel prettig is, is dat het goed opgepakt werd door de eigenaar. Er is uitgebreid naar de problemen waar wij tegenaan liepen gekeken en er wordt wat mee gedaan.

Het ontvangst was prima. Zeer vriendelijk en een mooie ruimte. Een gezellige plek om na te kletsen. Na de kamers (we speelden beide escape rooms) mochten we nog een stukje VR proberen. Dat kon ik wel waarderen. Mocht je beide escape rooms op deze locaties gaan doen, dan zou ik aanraden om Zodiac eerst te doen en daarna Illuminati Headquarters.

De kamer ziet er erg mooi uit en is goed in thema. Er is voldoende te doen als je met vier personen speelt en dat vind ik echt een groot pluspunt in een escape room. Niks is zo vervelend als wachten tot een ander klaar is met een puzzel. Ik vond de puzzels over het algemeen prima bedacht en uitgevoerd, maar wel veel rekenwerk. Het einde had van mij nog wel iets meer kunnen knallen.

Helaas hadden we, zoals ik net al noemde, ook bij deze kamer pech. Er was een technisch mankement en dat werd niet goed opgepakt door de spelleider. De uitleg die hij achteraf gaf, was niet correct, dus hebben wij zelf navraag gedaan bij andere escapers over hoe de puzzels bedoeld waren. Ik verwacht echter wel dat wij enorme pech hebben gehad met deze ervaring, dus ik zou deze kamer wel aanraden om te spelen.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: Revenge is better than christmas

Escaped: Yes  48:59 min

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2020 December 17

Zodiac Killer

Wat een lastige review om te schrijven, maar ik ga het toch proberen. We hebben geen optimale ervaring gehad in deze kamer en dat deed behoorlijk af aan het gevoel dat ik heb overgehouden aan deze kamer.

Het ontvangst was prima. Zeer vriendelijk en een mooie ruimte. Een gezellige plek om na te kletsen. Na de kamers (we speelden beide escape rooms) mochten we nog een stukje VR proberen. Dat kon ik wel waarderen.

De ervaring met onze spelleider was niet heel prettig. We kregen niet op tijd een hint en de hint die we uiteindelijk kregen, was onnodig. Daarnaast was een slot verwisseld, waardoor de volgorde in de kamer niet meer klopte en de spelleider moest ingrijpen. Dit zorgde voor heel veel verwarring. Desalniettemin heb ik niet het idee dat dit gebruikelijk is hier en werd het goed opgepakt door de eigenaar. Er is uitgebreid naar de problemen waar wij tegenaan liepen gekeken en er wordt wat mee gedaan.

Doordat er een aantal dingen niet lekker liepen, is het lastig om de kamer te beoordelen. Het is op zich een prima escape room. Voor vier ervaren spelers vind ik de kamer net wat te lineair. De kamer is al wat ouder en bevat dan ook veel sloten. Daar heb ik zelf niet zoveel moeite mee en ik kan me dan ook prima vermaken in zo’n kamer. De puzzels zijn goed in thema. Ik denk dat, als de kamer juist gereset is, de volgorde heel logisch is en dat zorgt voor een lekkere flow (als je met het juiste aantal mensen bent).

Mocht je beide escape rooms op deze locaties gaan doen, dan zou ik aanraden om Zodiac eerst te doen en daarna Illuminati Headquarters.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Team: Revenge is better than christmas

Escaped: Yes  57:39 min

 

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Posted on: 2020 December 13

Expeditie Arctic

Na het spelen van één van de andere kamers op deze locatie werd me aangeraden om ook deze kamer te spelen. De kamer is net vernieuwd en dus had ik de verwachting om een betere kamer te spelen dan de andere twee kamers.

Ik moet zeggen dat ik niet heel enthousiast ben geworden na het spelen van deze kamer. Ik had vooral moeite met de logica. Bijvoorbeeld licht dat aangaat op een moment dat je denkt dat je er iets voor hebt gedaan, maar dat is dan niet zo. Ook vond ik sommige puzzels onlogisch. Het thema vond ik origineel en leuk en was duidelijk aanwezig. Het was leuk om te doen, maar niet ‘wauw’.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:26 min

 

Levenswater

Emmelocked
Posted on: 2020 November 29

Levenswater

Wat een toffe kamer! De ontvangst is al geweldig en je zit er meteen helemaal in! Het thema is origineel en spreekt me persoonlijk erg aan. De ideeën die ze heeft voor de toekomst lijken mij fantastisch. Ik heb genoten van de totaal ervaring. Het is tot in de puntjes geregeld en de gastvrijheid is enorm.

De kamer is prachtig aangekleed en je waant je echt in een andere wereld. Het voelde echt als een avontuur. De puzzels zijn erg gevarieerd en pasten bij het verhaal. We speelden deze kamer met drie ervaren spelers en dat was prima te doen. De flow in deze kamer vond ik enigszins lastig te vinden. Dat heeft echter weinig aan de totaalbeleving veranderd voor mij. Het is dus absoluut de moeite waard om deze kamer te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  48:10 min

 

Het Papieren Huis

Escape Zwolle
Posted on: 2020 November 23

Het papieren huis

Deze kamer ziet er op zich heel prima uit. Voldoende puzzels met een wisselende moeilijkheidsgraad. De puzzels waren erg gevarieerd, maar ik was niet over alle puzzels volledig te spreken. Ik hou er niet van als je met voorkennis een voorsprong hebt en dat was soms wel het geval. Je wordt goed meegenomen in het thema en het verhaal, desalniettemin voelde het einde toch een beetje abrupt. Ik vond het prettig dat je verschillende puzzels tegelijk kan spelen. Echt een leuke kamer om te spelen, absoluut, maar geen wauw-factor.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in November 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:43 min

 

The Crazy Mister Hunter

De host was erg enthousiast en de start was vrij uniek. De kamer is niet heel groot en bevat niet heel veel puzzels, maar doordat de ‘spanning’ veel tijd vraagt, ben je toch lange tijd bezig in de kamer. Het niveau van de puzzels vond ik vrij laag. We hebben deze kamer met z’n tweeën gespeeld en doordat mijn teamgenoot vrij angstig was, heb ik een groot deel zowat alleen gespeeld. Ik vond de meerwaarde van de schrikmomenten niet enorm groot. Voor deze situatie was het een leuke kamer en heb ik me prima vermaakt, maar ik zou deze kamer niet aanraden voor ervaren spelers met meer dan twee spelers.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:44 min

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2020 November 23

Jason's Curse

Wat een fijne ervaring hadden wij in Rijswijk. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen.

We hebben genoten van deze kamer. Het is op zich een spannende kamer, maar niet eng. Er is voldoende variatie in puzzel en qua moeilijkheidsgraad prima te doen. De sfeer is goed neergezet en er zat wel een stukje ‘wauw’ in de kamer voor mij. Het verhaal van de kamer is leuk bedacht, maar komt naar mijn idee niet in alles goed tot zijn recht. Al met al wel echt een hele toffe kamer om te spelen.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:46 min

 

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Posted on: 2020 November 23

The Mystery of Whitechapel

Wat een fijne locatie om escape rooms te spelen. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen.

De kamer vond ik gewoon erg prima. Geen gigantische wauw-factor, maar wel een een kamer met een fijne flow. De puzzels waren gevarieerd en er was op zich genoeg te doen. Ik vond vier man voor deze kamer wel echt de max, zeker omdat het vrij lineair is opgebouwd.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:09 min

 

The Execution

OuterGround
Posted on: 2020 November 23

The Execution

Wat een fijne ervaring hadden wij in Rijswijk. Ik ben enorm te spreken over de service. Ondanks dat we te vroeg waren voor de korting, werd dit heel netjes gecompenseerd. Er werd goed aangevoeld wanneer en of we hints nodig hadden en we hebben gezellig kunnen nakletsen.

Deze kamer was een hele toffe beleving. Niet heel veel puzzels, maar wel erg leuk om te doen. De sfeer is enorm goed neergezet, met hele leuke aspecten die ik niet eerder heb gezien en de ruimtes zien er super uit. De start vond ik echt super tof. Het einde vond ik ietwat abrupt. Echt een kamer die je gespeeld moet hebben.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:19 min

 

De Kunstroof

Escape Zwolle
Posted on: 2020 October 14

De Kunstroof

Deze kamer hebben we op de dag zelf geboekt, omdat we op zoek waren naar een kamer die geschikt is voor twee personen en daarbij nog betaalbaar is. En precies daarvoor is deze kamer uitermate geschikt.

Je kunt de kamer op verschillende niveaus boeken en de eigenaar heeft achteraf het verschil uitgelegd. Dit lijkt goed aan te sluiten bij de verschillende doelgroepen. Deze kamer is geschikt voor jonge spelers/gezinnen en voor twee personen. Heb je al een paar kamers gespeeld, dan zou ik deze kamer niet spelen met meer dan twee.

Het expertniveau vind ik ietwat laag, want het was nog steeds vrij eenvoudig. De kamer heeft een hele fijne flow en is niet heel lineair. Verder is een vrij basic kamer, maar wel eentje die gewoon goed in elkaar zit en er valt voldoende te puzzelen. Ik heb me goed vermaakt en ik ben enthousiast over de speelbaarheid voor twee personen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes  47:46 min

 

1627

De introductie van de kamer had voor mij wat ingekort mogen worden. Ik vond het een beetje dubbelop om het verhaal eerst verteld te krijgen door de gamehost en vervolgens nog een filmpje te kijken. Het thema zelf sprak mij niet gigantisch aan, maar door de goede reviews en dat de kamer regelmatig werd aangeraden, hebben we er toch voor gekozen om de kamer te doen. Daar heb ik geen spijt van, want het is een zeer goede kamer. De kamer is mooi gethematiseerd, heeft leuke afwisselende puzzels en heeft een fijne flow. Zeker een aanrader.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:06 min

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Posted on: 2020 August 15

Senses

We hadden de andere kamers hier al gespeeld en kwamen terug voor deze. We hadden een fijne enthousiaste gamehost. Deze kamer is meer een experience dan een escape room. Ik heb eigenlijk weinig aan te merken op de kamer. De introductie is erg tof, de kamer zit mooi in elkaar met veel vernieuwde technieken en de beleving is goed. De kamer is met vier personen goed te doen en je hebt met dit aantal ook vrijwel allemaal wat te doen, omdat je veel moet samenwerken. De puzzels zijn niet extreem moeilijk, maar ze zijn uitdagend genoeg. Ondanks dat ik vrijwel niks heb aan te merken op de kamer, was voor mij de beleving niet optimaal. Ik vond het een leuke kamer, maar ik had geen wauw gevoel. Kwestie van smaak. Desalniettemin zou ik de kamer zeker wel aanraden.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes  51:26 min

 

The Queen

Real Adventure Game
Posted on: 2020 July 13

The Queen

We hebben deze kamer met drie teams achter elkaar gespeeld en we zaten er niet lekker in. Het liep meteen enorm uit, waardoor onze volledige planning in de soep liep. Ondanks dat we hadden aangegeven een strakke tijdsplanning te hebben, liepen ook de tweede en derde groep (naar mijn mening onnodig) uit.

Het sterke punt aan deze kamer vind ik het originele verhaal en er zaten een aantal leuke puzzels tussen. Ik vond de aankleding niet zo bijzonder. Tijdens de escape had ik het gevoel dat we meerdere keren de verkeerde kant op werden gestuurd door een soort van hints. Dat, en de gekke, late start, maakte dat we niet in een lekkere flow zaten tijdens deze escape. De ervaring voor mij was dus niet zo bijzonder.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.0


Played in March 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

House of Escobar

Aroom
Posted on: 2022 June 26

House of Escobar

#51 - Het is een tijdje geleden dat ik deze kamer heb gespeeld, maar ik herinner me de sfeer nog vrij goed. Het was heel aardig opgezet en de aankleding was goed gedaan. Het verhaal was vrij voor de hand liggend, maar dus ook erg duidelijk. De puzzels kan ik me niet heel goed meer herinneren, maar volgens mij waren die prima. De flow was aan het begin wat minder prettig, maar dat werd wel beter. Het einde was alleen érg onduidelijk. We hadden geen idee of we klaar waren. Er stond nog een hint in beeld, dus we zagen ook niet of de tijd stopte en er was geen host te bekennen. Toch leek het qua verhaal en puzzels alsof we klaar moesten zijn. Eén van ons is de kamer uitgelopen en heeft toen de host gehaald en we bleken inderdaad klaar. Een leuke kamer om mee te pakken als je in Boedapest bent.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 5.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Motel

Locked Room
Posted on: 2022 April 23

The Motel

#51 - Niet de meest bijzonder kamer van Locked Room, duidelijk een stuk eenvoudiger dan de andere kamers en erg lineair. Desalniettemin heb ik me prima vermaakt in deze kamer. De kamer liep had een fijne flow en een kleine technische storing werd direct heel netjes opgelost. We hadden eigenlijk een andere kamer geboekt, maar die bleek ineens niet te bestaan. Dit is echter direct opgelost en we konden deze kamer voor de helft van de prijs doen. Je merkt dat je gewoon echt bij een professioneler bedrijf speelt dan bij de meeste escape rooms in Boedapest. Ik zou aanraden om niet met meer dan drie personen spelen. We hebben maar 23 minuten gespeeld, ook al voelde het wel langer.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  23:40 min

 

Cube

Mystique Room
Posted on: 2022 December 3

The Cube

#48 - Dit was op het moment van spelen één van de nieuwere kamers van Mystique en dat was duidelijk te zien. Dit is wel een kamer waar je van moet houden. Het zijn makkelijke ‘puzzels’, of eigenlijk waren het meer opdrachten. De ene groep vond deze kamer echt heel tof, maar ik vond ‘m zelf niet heel leuk, doordat we bij de eerste puzzel een kwartier achterstand op hadden gelopen, doordat er technisch wéér iets verkeerd ging (en de host niet ingreep). Daarna kregen we continu ongevraagd hints om in te lopen qua tijd.


6

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 4.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  53:52 min

 

Alice

Mystique Room
Posted on: 2022 April 17

Alice

#49 - Mystique is best een groot bedrijf, er staan wat banken en volgens mij kon je er ook wel wat drinken, maar erg uitnodigend was het niet. Sommige hosts namen wel de tijd, anderen waren gehaast en onpersoonlijk. Sowieso namen ze niet heel erg de tijd voor je, want ze waren meerdere kamers aan het draaien. Het hintsysteem met walkie-talkies vond ik onprettig: veel ruis en de host lette vaak helemaal niet op. Alle kamers hadden best wel wat technische foutjes, wat echt jammer was.

Het thema sprak mij erg aan en het zag er heel mooi uit. De kamer had leuke, afwisselende puzzels. Een onderdeel in de kamer was al versleten en werkte daarom niet goed, wat bijzonder is voor een kamer die nog geen drie maanden open is.

Als je hier gaat escapen, verwacht dan niet de beste service, maar wel een mooie, leuke kamer, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  48:30 min

 

Secret Subway

E-Exit
Posted on: 2022 April 17

Secret Subway

#43 - Dit was één van mijn favoriete bedrijven om bij te escapen in Boedapest. Geen prachtig ontvangst, maar wel heel vriendelijk en uitnodigend. Ze hadden fijne, enthousiaste hosts die voldoende tijd voor je namen. Je merkt hier echt veel meer passie dan bij de meeste locaties in Boedapest. Zeker een locatie om niet over te slaan als je naar Boedapest gaat. Dit was van hen mijn favoriete kamer.

Ik vond dit echt een uitdagende kamer met veel leuke, verrassende elementen. Je waande je echt in een subway en dat zag er prachtig uit. Ik heb er echt van genoten. De puzzels waren origineel en afwisselend. Aanrader dus!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:15 min

 

Santa Muerte

E-Exit
Posted on: 2022 April 17

Santa Muerte

#44 - Dit was één van mijn favoriete bedrijven om bij te escapen in Boedapest. Geen prachtig ontvangst, maar wel heel vriendelijk en uitnodigend. Ze hadden fijne, enthousiaste hosts die voldoende tijd voor je namen. Je merkt hier echt veel meer passie dan bij de meeste locaties in Boedapest. Zeker een locatie om niet over te slaan als je naar Boedapest gaat.

Deze kamer vond ik ook erg tof. Wel echt een stuk makkelijker dan Secret Subway, maar zeker vermakelijk. Ziet er prima uit en heeft leuke puzzels. En ook bij deze kamer word je verrast. En ik kan de originaliteit van het thema ook wel erg waarderen. Of er veel verhaal in zat, weet ik eigenlijk niet meer, maar het was echt leuk.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  29:28 min

 

Heaven & Hell

E-Exit
Posted on: 2022 April 17

Heaven & Hell

#45 - Dit was één van mijn favoriete bedrijven om bij te escapen in Boedapest. Geen prachtig ontvangst, maar wel heel vriendelijk en uitnodigend. Ze hadden fijne, enthousiaste hosts die voldoende tijd voor je namen. Je merkt hier echt veel meer passie dan bij de meeste locaties in Boedapest. Zeker een locatie om niet over te slaan als je naar Boedapest gaat.

Dit vond ik gewoon een leuke kamer. Santa Muerte en Secret Subway vond ik indrukwekkender, maar ik zou deze kamer zeker meepakken als je er bent. Het thema is leuk en de aankleding is op zich prima bedacht, maar de afwerking is wel minder goed dan in de andere kamers. Verwacht geen 'wauw' momenten, maar gewoon een leuke kamer.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  37:37 min

 

Enigma Mission

Enigma
Posted on: 2022 December 3

Enigma

#41 - Je gaat een heel huis door bij deze escape. De puzzels waren afwisselend, maar ook niet zo moeilijk. De aankleding vond ik een beetje matig, maar het heeft me niet gestoord.


7.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Pirate Bay

Mystique Room
Posted on: 2022 April 17

Pirate Bay

#38 - Mystique is best een groot bedrijf, er staan wat banken en volgens mij kon je er ook wel wat drinken, maar erg uitnodigend was het niet. Sommige hosts namen wel de tijd, anderen waren gehaast en onpersoonlijk. Sowieso namen ze niet heel erg de tijd voor je, want ze waren meerdere kamers aan het draaien. Het hintsysteem met walkie-talkies vond ik onprettig: veel ruis en de host lette vaak helemaal niet op. Alle kamers hadden best wel wat technische foutjes, wat echt jammer was. Met name bij deze kamer waren ze echt onbereikbaar.

De Pirate Bay ziet er echt prachtig uit! Als je binnenkomt denk je wel echt even 'wauw'. Het is wel een kleine ruimte en ik was blij dat we deze kamer niet met meer dan 3 personen speelden. De flow van de kamer vond ik matig, ook al zijn de puzzels niet bijzonder ingewikkeld.


7.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 6.5

Service: 6.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  45:00 min

 

Time Machine

Mystique Room
Posted on: 2022 April 17

Time Machine

#37 - Mystique is best een groot bedrijf, er staan wat banken en volgens mij kon je er ook wel wat drinken, maar erg uitnodigend was het niet. Sommige hosts namen wel de tijd, anderen waren gehaast en onpersoonlijk. Sowieso namen ze niet heel erg de tijd voor je, want ze waren meerdere kamers aan het draaien. Het hintsysteem met walkie-talkies vond ik onprettig: veel ruis en de host lette vaak helemaal niet op.

De eerste kamer die we speelden in Boedapest en ik was aangenaam verrast. Het zag er mooi uit en had leuke, afwisselende puzzels. De kamer is niet heel moeilijk voor Nederlandse begrippen, maar dat bleek bijna overal zo te zijn in Boedapest. De meeste onderdelen in deze kamer werkten prima, behalve één slot dat niet goed werkte. Ik was wel blij dat we deze kamers met 3 personen hadden geboekt Ik denk dat meer personen qua ruimte echt niet prettig is.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2020 July 13

Casino Mortale

Je wordt thuis al meegenomen in het verhaal/thema voor deze escape room en de ontvangst zet dit door. De locatie ziet er erg verzorgd en netjes afgewerkt uit. De gamehosts waren erg enthousiast en we hebben gezellig nagekletst. De puzzels waren gevarieerd en leuk om te doen. In de kamer wordt het verhaal op een originele manier verder uitgespeeld. De kamer is niet groot, dus ik zou niet met een al te grote groep gaan. Het enige waar we een beetje moeite mee hadden, was dat er een bepaalde volgorde moest worden uitgevoerd, terwijl je al wel met andere dingen bezig kon zijn. Het is zeker een escape room die ik zou aanraden.


Response by Sky High escape rooms

2020 July 27

Bedankt voor deze mooie review! hopelijk zien we jullie terug in onze nieuwe kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in January 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  kaibergersVerwijderde gebruikertimboomeddydroomariannegroenivangroen

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 January 5

Kamer 237

Deze kamer stond al een tijdje op onze to-do-list, vanwege de goede verhalen. Dat heeft de kamer zeker waargemaakt. We speelden 'm met 4 personen en dan is het prima te doen. De puzzels zijn uitdagend, maar wel te doen. De afwerking, inrichting en sfeer is absoluut prachtig neergezet. De kamer heeft originele aspecten die ik nog niet eerder in andere escape rooms heb gezien.

Omdat we beide kamers hadden gereserveerd met in totaal 8 personen, waren we ook een tijd aan het wachten. Geen enkel probleem. Het ontvangst is zeer netjes, een fijne ruimte om te zijn en het personeel is enthousiast en behulpzaam. We mochten meekijken op de tablet naar onze andere teams. Erg leuk. Ze waren erg bewust van mogelijke spoilers door het meekijken en napraten als je een kamer had gedaan. Dat kan ik wel erg waarderen. Kortom: deze kamer is echt de moeite waard om te spelen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:26 min

 

De Conciërge

Kamer 237
Posted on: 2019 November 14

De Conciërge

Met acht personen besloten we beide kamers te gaan doen, dus opgesplitst in groepjes en veel 'wachten'. Het wachten was geen enkel probleem, gezien de nette, ruime ontvangstruimte en het leuke personeel. Ze nemen veel tijd voor je om ervaringen te delen en er werd veel aandacht besteed aan drankjes etc. Op momenten dat de ontvangstruimte leeg was, mochten we op een tablet meekijken naar onze andere groepen en soms in de controlekamer, erg leuk! Ze nemen genoeg tijd ook om de kamers na te spreken en zorgen er echt goed voor dat nieuwe groepen je niet kunnen horen.

We keken enorm uit naar de tweepersoonskamer. Niet omdat we niet genoeg mensen bij elkaar kunnen vinden om een kamer met z'n vieren te doen, maar omdat het echt weer eens wat anders is. Wat een enorme aanrader! Ontzettend veel en gevarieerde puzzels die echt samenwerking vereisten. De inrichting van de kamer was super en de geluidseffecten waren een leuke toevoeging. Alleen boodschappen tussendoor waarbij je niks mag doen, vind ik minder in een escape room. Dan zit je er net lekker in en wil je gewoon door. Leuk dat het hotelthema is doorgetrokken in deze tweede kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes  54:17 min

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Posted on: 2019 November 14

The mystic cabin

Dit is echt een goede escape room. Prima sfeer en aankleding en variatie in puzzels. Wel vond ik deze kamer wat eenvoudig. Op één puzzel na, vlogen we er zeer gemakkelijk doorheen. De begeleiding was ook erg prettig. Ze vroeg of we een hint wilden en dat vind ik zelf altijd wel prettig. Ik loop er soms tegenaan dat we te snel hints krijgen. Ze was erg enthousiast over escape rooms en heeft ons nog wat aanraders kunnen geven. De prijs van de kamer vind ik ook erg netjes.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Conductor

Riddle Room
Posted on: 2019 November 14

The Conductor

Echt een toffe escape room. Het thema is heel goed neergezet. De sfeer, aankleding en afwerking is echt prachtig. De puzzels waren gevarieerd, vernieuwend en uitdagend. De begeleiding is top; vriendelijk, enthousiast en neemt de tijd voor je. De prijs die je betaalt vind ik uitzonderlijk voor de kwaliteit van de kamer. Zeker een aanrader dus.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  koenzieThe Riddle Room

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2019 October 6

DEA

Dit keer ging ik escapen met drie mensen die weinig of geen escape rooms hebben gedaan. Op Facebook las ik dat hier nog plek was en na het zien van de goede reviews hebben we geboekt.

Ik ben erg enthousiast over de kamer. Veel variatie in puzzels, meerdere ruimtes en mooi afgewerkt. De sfeer is goed neergezet en het verhaal goed uitgewerkt. De extraatjes, waar ik natuurlijk niks over spoiler, vond ik erg leuk gevonden.

De kamer is prima te doen voor vier personen, maar wel een uitdaging voor beginnende escapers.

Het enige wat ik iets minder vond, is de samenhang tussen sommige puzzels en de voortgang naar de volgende kamers, maar dat had niet heel veel invloed op het gevoel dat ik overhield aan de kamer.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  58:55 min

 

The Illusionist

Escaperoom Zeewolde
Posted on: 2019 September 30

The Illusionist

We wilden last minute een kamer spelen en via Facebook kwamen we bij deze kamer terecht. De navigatie stuurde ons volledig ergens anders heen, dus de kamer vinden was wel even een dingetje. Maar dat mocht de pret niet drukken. We werden enthousiast onthaald. Ook nam de eigenaar uitgebreid de tijd om met ons na te kletsen over deze en andere kamers. Dat kan ik altijd wel waarderen!

Dit was echt gewoon een prima kamer. We speelden de kamer met drie personen en ik denk zelfs dat voor een ervaren team je deze met twee personen echt wel kunt doen (ik zie wel dat mensen die met z'n tweeën speelden daar anders over denken). Het is niet een kamer waarbij je enorme verwachtingen moet hebben, maar de aankleding is prima en de puzzels zijn gevarieerd. De puzzels zijn niet te moeilijk, maar wel genoeg uitdagend. Je betaalt ook niet meteen de hoofdprijs, ook wel fijn.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  45:12 min

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 September 28

The Orphanage

We hebben vandaag met meerdere groepen alle kamers van Darkpark Zoetermeer gedaan. Na de Freakshow hadden we hoge verwachtingen en die zijn zeker waargemaakt.

Ik heb het ontvangst en de service als zeer prettig ervaren. Super enthousiaste spelleiders, die echt de tijd voor je nemen. Nakletsen wordt gedaan in de kamer, waardoor andere teams er geen last van hebben. De eerste hint werd vrij snel gegeven, wat wij minder prettig vonden (en niet nodig was) en hij pikte dat meteen op door ons de kamer zelf uit te laten spelen.

De sfeer in de kamer is fantastisch neergezet. Enorm veel puzzels, veel variatie en een prachtige aankleding. Het niveau van de kamer is precies goed, voor ons. Wel uitdagend, maar echt heel goed te doen. Je bent continu druk bezig. Zeker een aanrader dus!

We hebben de kamer met vier personen gespeeld en dat vond ik een prettig aantal voor deze kamer.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:46 min

  Daan92AlecGertDeGoudvisCasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtereduarddouwesdekkerDarkParkTheekopje

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 September 28

The Honeymoon Hotel

We hebben na de Freakshow en verhalen van vrienden een hoge verwachting van deze kamer. En die werd zeker waar gemaakt.

De sfeer is echt super neergezet. Echt een spannende kamer. De variatie in puzzels en het aantal is goed. De afwerking en inrichting van de kamer waren ook top.

De service was heel prettig. Enorm enthousiaste spelleiders die uitgebreid de tijd voor je namen. Napraten in de kamer, ook erg fijn!

We hebben de kamer met vier personen gespeeld. Op sommige stukken vonden wij dit wat veel.

Desalniettemin echt een kamer die je gespeeld moet hebben. Ik heb ervan genoten.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:56 min

  xMvdsDaan92AlecGertDeGoudvisCasturiiKooijv3chter

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2019 September 28

The End

We wisten van te voren dat we niet de standaard escape room moesten verwachten en ik vind het persoonlijk wel fijn dat je weet dat je niet veel puzzels verwacht, maar meer een ervaring.

En dat is precies wat deze kamer is; een enorm toffe, spannende ervaring. De afwerking is fantastisch, het als de sfeer. Één van de puzzels vond ik ietwat onduidelijk. Het hintsysteem vond ik heel prettig. Een van de spannendste dingen die ik heb gedaan. Je moet wel wat durven of een aantal personen hebben die wat durven.

De service was echt top. Er werd uitgebreid de tijd genomen voor je. Nakletsen gebeurde in de kamer, ook heel fijn.

Dit is echt een kamer die je gespeeld moet hebben. Verwacht alleen niet de standaard escape room, maar een fantastische ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in September 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  47:19 min

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2019 September 9

Bloody Mary

Via Facebook kwam ik een last minute aanbieding tegen voor deze escape room. Veel positieve recensies en een leuk thema, dus meteen geboekt. Een mooi locatie met een bijzonder interieur, passend bij het thema. We kwamen binnen en er was wel een groep mensen, maar niemand van de escape room zelf. Het voelde een beetje ongemakkelijk. Wel begrijpelijk omdat hij in zijn eentje was, maar het doet toch een beetje af aan de totale ervaring. De spelleider deed het erg leuk en speelde zijn rol goed. Het introductieverhaal duurde me wel een beetje lang, maar dat is misschien persoonlijke voorkeur. Toen we klaar waren en nog een beetje wilden napraten, kwam de volgende groep al. Ik miste een beetje de persoonlijke aandacht om de kamer heen.

De kamer was aardig spannend, maar prima te doen. Een groot voordeel vond ik het aantal puzzels. Wel veel sloten, maar dat was te verwachten in een wat oudere kamer. De kamer is mooi ingericht en de afwerking ziet er goed uit. Ik merk altijd als ik een review schrijf dat ik meer negatieve punten opschrijf dan positieve, maar dat komt voornamelijk doordat positieve aspecten spoilers kunnen geven. Ik vind de kamer zeker een aanrader, maar ik vind 'm wel vrij prijzig als je de volle prijs moet betalen. Wat ik erg jammer vond, is dat bij één van de laatste onderdelen technisch iets niet goed ging en we daar geen feedback op hebben gekregen. Dat had ik wel op prijs gesteld, omdat het verwarrend werkte. Sowieso was hierdoor de verrassing wel een beetje weg. Er werd ook alleen uitgelegd dat er technisch iets niet in orde was, geen excuses of zo. De kamer was prima te doen met 3 personen. Al met al hebben we ons zeker vermaakt en ben ik erg benieuwd naar hun volgende kamer.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 6.5


Played in September 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  49:20 min

 

De Galerie

Ik had voor deze Escape Room weinig verwachtingen. We hadden de kamer uitgekozen op locatie, prijs en deels thema. Ik had dit thema al een keer eerder gespeeld in het buitenland en voor mijn gevoel was die kamer leuker (was wel de eerste die ik speelde, maar het speelt wel mee met het gevoel wat ik overhield aan deze kamer, denk ik). Een prima kamer om te spelen, maar geen wauw-escaperoom.

We waren vrij vroeg aanwezig en moesten allemaal nog even naar het toilet en sommigen vermaakten zich met de spelletjes op tafel. De gamemaster leek erg op ons te wachten en ik voelde me daardoor een beetje opgejaagd. Ook miste ik het nakletsen bij deze kamer. Wel leuk dat we beelden konden terugkijken en de originele foto werd snel verzonden.

Wat ik tof vond aan deze kamer was dat het erg interactief was en weinig sloten (hoewel ik persoonlijk wel van wat meer afwisseling hou). Je bent veel bezig en iedereen kan tegelijk aan het werk. De aankleding van de kamer was vrij minimaal. Wat op zich aansluit bij het thema, maar het had wel iets uitgebreider gekund. Ik vond de kamer echt te makkelijk bij veel van de onderdelen. Het werd naar mijn idee voorgekauwd bij veel puzzels. Ik zou deze kamer zeker niet met meer dan 4 personen spelen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  37:46 min

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Posted on: 2019 July 14

The Cooper Case

Een hele toffe kamer, zeker een aanrader. Heel fijn dat je wat langer de tijd hebt, ook al hadden we dat niet nodig. Het betekende wel dat er veel puzzels waren. De afwerking was netjes. De kamers zagen er tof uit. Je bent met 4 man allemaal bezig, dat is fijn. We hadden gelezen dat je beter eerst deze kon spelen en daarna Flight 815. Wij speelden ze andersom en vonden ze beide erg goed en voor ons maakte dit keer de volgorde niet uit. Nadeel vind ik dat ie de tijd niet kan zien.

Wel vond ik de service tegenvallen. Jong personeel, kwam enigszins onprofessioneel over en wat mij enorm is tegengevallen is dat er nagepraat wordt in de ontvangstruimte. Wij moesten de tweede kamer nog in en er werd hard nagepraat, met spoilers samen met de spelleider. We gaven aan de kamer nog te gaan doen en dat werd vrijwel genegeerd. Uiteindelijk zijn wij tussendoor op de gang bij de trap gaan wachten, omdat er niks aan werd gedaan.

Dit is vervolgens wel heel netjes opgepakt door de eigenaar, die direct contact met ons opnam. We kijken er hierdoor wel positiever op de hele ervaring terug. Sowieso komen we graag terug als de nieuwe kamer klaar is, want de kamers zijn heel tof!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 6.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  54:57 min

 

Flight 815

Down The Hatch
Posted on: 2019 July 14

Flight 815

Echt een gave kamer. Veel variatie in ruimtes en puzzels. Het decor en de sfeer was heel goed. Alles is netjes afgewerkt en je wordt meegenomen in het verhaal. Het enige wat ik niet fijn vond, is dat je de tijd niet ziet. Echt een aanrader dus, deze kamer!

Wel vond ik de service tegenvallen. Jong personeel, kwam enigszins onprofessioneel over en wat mij enorm is tegengevallen is dat er nagepraat wordt in de ontvangstruimte. Wij moesten de tweede kamer nog in en er werd hard nagepraat, met spoilers samen met de spelleider. We gaven aan de kamer nog te gaan doen en dat werd vrijwel genegeerd. Uiteindelijk zijn wij tussendoor op de gang bij de trap gaan wachten, omdat er niks aan werd gedaan.

Dit is vervolgens wel heel netjes opgepakt door de eigenaar, die direct contact met ons opnam. We kijken er hierdoor wel positiever op de hele ervaring terug. Sowieso komen we graag terug als de nieuwe kamer klaar is, want de kamers zijn heel tof!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 6.0


Played in July 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  71:55 min

 

The Hangover

Een leuke kamer, maar wel duidelijk de eerste kamer die ze op deze locatie hebben gemaakt. De medewerker vertelde ons dat ze na het bouwen van de nieuwe kamer een aantal dingen in the Hangover gaan aanpassen en ik denk dat het een hele goede zet is, want in de basis is de kamer echt leuk en goed, maar er zitten wel wat verbeterpuntjes aan.

Waar ik zelf slecht tegen kan, is dat er altijd wordt gezegd dat je geen kracht mag gebruiken en soms blijkt het toch wel zo te zijn. Als onderdelen niet helemaal werken, kan dat frustrerend zijn en dat was ook onze ervaring in deze kamer. Het verhaal zit prima in elkaar en de ruimtes zijn zeer netjes ingericht. Sommige puzzels vond ik een beetje vergezocht, maar op zich wel leuk gevonden. Een nadeel aan deze kamer vind ik dat je de tijd niet ziet en dat er gecommuniceerd wordt via een portofoon. Dat is vaak minder goed te verstaan.

Ik vond het een prima kamer en ik denk met wat aanpassingen dat de kamer nog wel wat beter kan worden. Ik zou de kamer wel aanraden.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in June 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:52 min

 

The Sleepover

Een leuke kamer, met veel ruimtes en puzzels. De aankleding van de ruimtes waren zeer netjes en veel puzzels waren leuk om te doen. Veel variatie in puzzels en weinig sloten. De verhaallijn was duidelijk en prima, hoewel ik niet zo gecharmeerd ben van filmpjes of gesproken tekst waar je naar moet luisteren, terwijl de tijd doortikt.

We moesten wat langer wachten voor er überhaupt iemand naar ons toe kwam van de escape rooms, maar het personeel was zeer vriendelijk en enthousiast en nam genoeg tijd om met je na te praten. Dat kan ik altijd wel waarderen.

Er was één ding dat ik echt wat jammer vond en dat was dat er een slot was weggehaald, maar de bijbehorende puzzel niet. Daardoor liepen we eigenlijk vast. We hadden al wel begrepen wat de code was, zonder de puzzel volledig uit te voeren, maar we hadden geen idee wat we er verder mee moesten, dus gingen we door naar andere puzzels. Door het ontbreken van het slot, was de volgorde van de puzzels minder duidelijk en bleek dat we de code hardop moesten zeggen. Ik begreep niet goed waarom dit zo was gedaan, maar ik denk dat als dit gewoon uitgevoerd wordt zoals het bedacht was, het een behoorlijk verschil had gemaakt.

Al met al zeker een kamer die ik zou aanraden. Je wordt goed gepakt door het verhaal, het gebruik van de ruimtes is goed, de puzzels waren leuk en de service was prettig.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in June 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  39:15 min

 

The Mad Magician

MJ Escape
Posted on: 2019 June 24

The mad magician

Op zich een leuke kamer, maar er zaten wel wat haken en ogen aan die ons spelplezier verminderde. De sfeer op zich was wel prima neergezet en een pluspunt vond ik dat er veel te doen was. Wat ik echt beduidend minder vond, was dat er veel sloten waren, die lang niet allemaal goed werkten. Ik raakte er op een gegeven moment echt een beetje geïrriteerd door. We wisten eigenlijk wel zeker dat de code goed was, maar alsnog zijn we ruim 5 minuten met dat slot bezig geweest.. Er was ook een ander spelonderdeel dat niet goed werkte, waardoor we ook weer tijd verloren. Daarna zijn we zo gefocust geweest op dingen die niet werkten, dat je er ook niet meer vanuit durfde te gaan dat een code gewoon fout was als het niet werkte.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in June 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:38 min

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2019 June 16

Room 1803

We waren last minute op zoek naar een kamer in de buurt en kwamen bij deze uit. Het is een beetje een doolhof om bij de juiste ruimte of bij de toiletten te komen, maar het ziet er gezellig uit. Wel miste ik een directe ontvangst (er was niemand aanwezig in de 'wachtruimte', omdat hij nog een groep aan het leiden was). We begonnen wat later dan gepland aan de kamer.

Het introductiefilmpje is zoals bij de meeste kamers niet van hele grote meerwaarde met enorm acteertalent, maar ach. De afwerking van de kamer is goed. Er waren veel verschillende soorten puzzels, soms ietwat vergezocht. Niet alle puzzels waren mijn ding, maar dat is persoonlijk. Over het algemeen ben ik wel zeer te spreken over de creativiteit. Ik vond het idee en heel erg tof en heb genoten van deze kamer. De kamer zat goed in elkaar; véél puzzels. We hadden met drie personen 31 seconde over.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in June 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:29 min

 

The Experiment

The Great Escape
Posted on: 2019 June 9

The Experiment

Deze escape room stond al een tijdje op het to-do-lijstje, want het werd door meerdere mensen aangeraden in mijn omgeving. Ik heb zeker geen spijt dat we de kamer hebben gedaan. Het ontvangst was wat minder: we begonnen ruim een kwartier te laat, terwijl er nadrukkelijk werd gemeld om een kwartier voor de tijd aanwezig te zijn.

Ik had nog niet eerder een kamer met acteurs gedaan en dit was zeker een toffe toevoeging aan deze kamer. Petje af voor de acteurs; ze bleven fantastisch in hun rol. Fijn dat je extra tijd krijgt (75 minuten), want je verliest natuurlijk wel wat tijd als er acteurs worden ingezet. Ik heb enorm genoten van de kamers en de vele puzzels. Goede variatie in puzzels, goed te doen qua moeilijkheidsgraad. De twee hints die we kregen waren een beetje overbodig (dus jammer). Er zitten een aantal ontzettend leuke, originele aspecten in en de sfeer is heel goed neergezet.

Je wordt flink aan het werk gezet in deze kamer als je met 4 personen speelt. Ze gaven ook aan dat met 4 personen ontsnappen vrij lastig is (het is ons gelukt met ongeveer 7 minuten over). Ik vind het zelf wel fijn, want je het continu wat te doen en krijgt ook bijna alles mee wat er gebeurt in de kamer. Ik denk wel dat de kamer voor mensen die weinig ervaring hebben met escape rooms een beetje verwarrend kan starten. Wat mij betreft echte een aanrader deze escape room!


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in June 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  68:03 min

 

Gajes in de bajes

Deze escape room hebben we speciaal uitgekozen vanwege dat je drie keer dezelfde kamer tegelijk kan spelen. Wat een groot voordeel is met een vrijgezellenfeest!

Voor deze setting was de escape room heel geschikt. Veel beginners die prima mee kunnen komen. Voor meer ervaren spelers wat eenvoudig en saai. De ‘show’ er omheen is leuk gedaan.

De locatie is natuurlijk hartstikke geschikt voor het thema, maar wat mij betreft mogen ze wel wat doen aan sommige krassen op de muren. Daar staan toch wel wat dingen die ik zou weghalen. Dat er pictogrammen op voorwerpen en sloten staan om ze aan elkaar te koppelen, vind ik onnodig. Er waren een aantal inhoudelijke punten die ik niet handig vond (maar daar kan ik weinig over zeggen zonder te spoileren). Ik vond vijf personen in deze kamer echt te veel.

Het ontvangst was prima en de medewerkers deden het leuk. Leuke kamer voor dit soort gelegenheden, minder geschikt als je een uitdagende, interessante kamer wil doen.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 5.5

Service: 8.0


Played in June 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  55:03 min

 

The Classroom

Forsaken escape room
Posted on: 2019 May 30

Forsaken

We waren op zoek naar een relatief goedkope kamer en in de buurt en kwamen bij deze uit. Ik speel liever met minder personen en dat is meestal niet te doen, maar in dit geval was het zeer schappelijk. Het ontvangst was leuk. Hele enthousiaste makers die uitgebreid de tijd voor je namen om na te bespreken. De kamer bevatte veel variatie in puzzels. Niet allemaal mijn ding, maar op zich prima. Je moest aardig doorspelen om het op tijd te halen. De ruimte zag er prima uit. Ik ben zelf niet zo weg van in het donker spelen, dus dat was voor mij een klein minpuntje. Ik vond het geen wauw-kamer, maar ik heb er zeker van genoten en zou de kamer wel aanraden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in May 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:30 min

 

Boshut 17

Locks & Keys
Posted on: 2019 May 15

Boshut 17

We speelden deze kamer met 3 personen en we hadden hoge verwachtingen van ‘de engste escape room van Nederland’. Nu vonden we dat niet zo zeer. Zaten er spannende elementen in? Jazeker, maar het viel ons allemaal wel mee.

De sfeer is goed neergezet. Je komt echt binnen in een boshut. We vonden de kamer met z’n drieën goed te doen. Ik heb me geen moment nutteloos gevoeld, maar ook niet het idee dat we meer hulp nodig hadden. Het niveau van de puzzels was prettig. Niet te moeilijk, niet te makkelijk. Er was genoeg afwisseling in soorten puzzels en het verhaal is goed uitgewerkt.

Een klein minpuntje vond ik de filmpjes tussendoor. Zeker omdat we dachten dat het van onze tijd af zou gaan. We wilden eigenlijk gewoon verder met de kamer in plaats van stilstaan en kijken.

We hadden graag iets langer van de kamer kunnen genieten, maar met 28 minuten en 3 seconden stonden we weer buiten. Ik zou deze kamer zeker aanraden. En we waren ook erg te spreken over de medewerkers. Na ons speelde een ander deel van onze vriendengroep de kamer en wij konden op een tablet meekijken, erg leuk.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in May 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  28:03 min

 

De dochter van de slager

Ik heb op meerdere sites reviews gelezen over deze kamer en over het algemeen had ik het gevoel dat ik een andere kamer had gespeeld dan de meeste mensen. We gaan meestal met een grote groep escape rooms doen en splitsen dan op, dus dat we met z’n allen samen konden, was voor ons al een leuk aspect. We hadden voor meer mensen geboekt dan waar we mee kwamen, dus uiteindelijk waren we met zes man. Er werd aangegeven dat dit waarschijnlijk op het randje was om het te halen. Nu houden we wel van een uitdaging, dus dat was geen probleem.

Helaas viel het echt tegen. Ik heb me regelmatig overbodig gevoeld, net als de rest van het team. We hadden verwacht om heel veel ruimtes tegelijk te kunnen spelen, maar doordat het elkaar opvolgde, liepen we elkaar regelmatig in de weg. De ruimtes vond ik leeg, weinig puzzels en weinig extra’s voor de sfeer. Ik stoorde me enorm aan de hints, die volgens de spelleider altijd gegeven worden, omdat ze graag met de deelnemers communiceren. Daar zie ik de meerwaarde niet van in.

Er zijn nog wat inhoudelijke puntjes die ik wat minder vond, maar daar kan ik weinig over zeggen zonder te spoileren. Al met al viel deze kamer, of eigenlijk dit huis, ons best wel tegen.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.5

Service: 6.0


Played in May 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  52:14 min

 

Arcade Invasion

Het was voor mij even wennen omdat ik niet met mijn ‘standaard’ team speelde, dus de beleving was sowieso anders. De kamer zag er mooi uit en er zaten een aantal leuke bedachte puzzels bij, maar ook veel van de puzzels vond ik vergezocht. Sommige onderdelen waren onhandig te bedienen en dat kostte veel tijd. Op zich een oké escape room, maar behoort niet tot mijn favorieten. Ik vond de prijs vrij hoog.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in May 2019

Played with 3 persons

Escaped: No

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2019 May 17

The Dentist

Ik vond the Dentist een prima kamer, maar niet vergelijkbaar met the Freakshow. Mocht je beide kamers gaan spelen, raad ik aan om éérst the Dentist te doen en daarna the Freakshow. Bij the Dentist speelden we met 5 personen en dat vond ik echt te veel. Je gaat elkaar dan echt een beetje in de weg lopen of je kijkt toe. De sfeer was goed neergezet en de puzzels waren goed te doen. Het ontvangst was vanaf het begin meteen leuk, doordat ze in een bepaalde rol zaten. Het einde vond ik wat abrupt, we hadden nog een minuut of 16 over, dus ik had verwacht dat er nog een ruimte zou komen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes  44:00 min

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2019 May 15

The Freakshow

We hebben deze kamer met 4 personen gespeeld en ik was er meteen weg van. De aankleding is gigantisch indrukwekkend en de variatie in puzzels is super. De puzzels waren op prima niveau, wat ons betreft. Eén van de grootste voordelen vond ik dat iedereen continu betrokken was en de puzzels geschikt waren om op te lossen met de hele groep. Deze kamer heeft me vaak verrast en we werden helemaal meegenomen in de sfeer. We hadden ruim 21 minuten over, maar dat gevoel hadden we totaal niet. Zeker een enorme aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  38:37 min

  xMvdsMarcAlecGertDeGoudvisCasturiiRobin02Kooijv3chterhiddevkbilipeessejjtientien

The Morgue

We hadden hoge verwachtingen, door de hoge scores op andere sites. Het viel helaas behoorlijk tegen. We speelden deze kamer met z’n drieën. De hints werden door een portofoon gegeven en waren slecht te verstaan. Ook kregen we continu hints over onderdelen die we allang hadden uitgevoerd en daardoor raakten we in de war. Er was weinig variatie in puzzels, eigenlijk alleen cijfersloten. Bovendien waren de puzzels vaak onlogisch of juist te makkelijk. De sfeer was niet indrukwekkend, de afwerking was niet goed en de aankleding was matig. We hadden ook geen idee van de tijd, maar zijn geloof ik met ruim tien minuten over ontsnapt.


4

Ambiance: 4.0

Game experience: 4.0

Service: 4.0


Played in February 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2019 May 15

De Meisjeskamer

Eigenlijk vond ik de Meisjeskamer heel gaaf, maar doordat het van te voren zo gehyped was en we eerst the Dome (die dag) speelden, viel het toch een beetje tegen, terwijl als ik terugkijk, vond ik het toch wel één van de betere kamers. We hadden het beter in andere volgorde kunnen doen.

We speelden de kamer echt met een team vol watjes, waardoor we meer bezig waren met wie er ‘eerst’ moest, dan met het spel. De sfeer zat er heel goed in en de kamer zag er heel goed uit. De puzzels waren niet heel ingewikkeld en redelijk lineair. Voor mijn gevoel wel meer een ervaring dan uitdagend puzzelen. Wel zeker een aanrader.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2019

Played with 4 persons

Escaped: No

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2019 May 15

The Dome

Toen we met 4 man the Dome gingen spelen, wisten we eigenlijk niet zo goed wat we konden verwachten. We stapten naar binnen en keken meteen onze ogen uit. De sfeer en de afwerking zijn geweldig. Alles is prachtig en zit goed in elkaar. Zoals hier wel vaker benoemd staat: het is gewoon niet een standaard escape room, maar daar heb ik me geen moment aan gestoord. We vielen van de ene verbazing in de andere en hebben van elke minuut genoten. Normaal gesproken ben ik in een escape room de tijd in de gaten aan het houden, maar hier was ik daar niet mee bezig. Het was echt een ervaring. We hadden een kleine technische storing aan het einde van het spel, waardoor de tijd niet helemaal duidelijk was, maar we hadden ongeveer 10 minuten over. Deze kamer zou ik iedereen aanraden.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.5


Played in January 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min

  Leonderrickb

The Man Cave

We hebben alle kamers bij Locked gespeeld en deze vond ik wel prima. Het is geen uitschieter, maar wel leuk om te doen. Je moet geen wow-effect verwachten, maar wel een uurtje leuk puzzelen met variatie in soorten puzzels. Ik vond bij deze kamer de afwerking niet helemaal super, maar het thema was duidelijk uitgewerkt. Over het enthousiasme van de medewerkers ben ik erg te spreken. Ze namen de tijd voor je. Zeker een leuke escape room, maar heb niet al te hoge verwachtingen.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Heineken part 2

We hebben alle kamers bij Locked gespeeld en vonden dit wel één van de betere. Geen enorm wow-effect, maar een prima kamer. De sfeer is goed neergezet en er valt veel tegelijk te doen, waardoor je allemaal bezig bent. Over de ontvangst bij Locked ben ik erg te spreken. Ze nemen genoeg tijd voor je en ze hebben duidelijk passie voor escape rooms. Er zijn indrukwekkendere kamers, maar voor wat je ervoor betaalt, is het zeker een leuke kamer om mee te pakken.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Secret Sister Society

We hebben alle kamers bij Locked gespeeld, maar dit vonden we toch echt de minste. De kamer was op zich wel oké aangekleed, de puzzels waren oké, maar er was totaal geen wauw-effect. De kamer is ook echt te makkelijk, we waren denk ik in 20 minuten klaar, ongeveer. Ik denk dat als het je eerste kamer is, je het best leuk vindt, maar zodra een aantal goede kamers hebt gespeeld, zal het tegenvallen.


5.5

Ambiance: 5.5

Game experience: 5.0

Service: 9.0


Played in November 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Maze

Escape World Tilburg
Posted on: 2019 May 17

The Maze

Dit is mijn persoonlijke favoriet bij Locked. We hebben ook de andere kamers gespeeld. Ik had nog geen andere escape room gezien die hierop lijkt en de puzzels waren gevarieerd en prima te doen. Het enthousiasme van de medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren en mede met de ervaring in deze kamer, hebben we ervoor gekozen om ook de andere kamers te spelen. De kamers zijn prima betaalbaar en daarvoor moet je geen wow-effect verwachten, maar wel een leuke middag/avond/whatever.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Game

Escape World Tilburg
Posted on: 2019 May 17

The Game

We hebben alle kamers gespeeld bij Locked en dit vond ik één van de leukere. Ik vind het fijn als je in een escape room allemaal bezig kan zijn. Ik vind het vreselijk om toe te kijken of te moeten wachten, omdat je elkaar anders voor de voeten loopt. De kamer ziet er leuk uit, helemaal goed in thema. De puzzels waren niet bijster moeilijk, maar het was leuk om te doen. De service bij Locked is prettig. Ze nemen de tijd voor je en praten vol passie over escape rooms. Een prima escape room, maar geen wow-effect.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

The Maniac

The Loophole
Posted on: 2019 May 17

The Maniac

Ik denk dat er meer uit deze kamer te halen valt. Het concept is leuk, maar er waren wat haken en ogen die ons spelplezier toch wat deed afnemen. Voor mij begon het al met een technisch dingetje, waardoor een spelelement het niet goed deed. Voor mijn gevoel hebben we veel moeten wachten in de kamer en hadden we echt geen 4 personen nodig. Ik heb wel veel gelachen en er waren elementen die ervoor hebben gezorgd dat we lang hebben nagekletst. Het was een prima kamer, maar een aantal aspecten hadden echt beter gekund voor meer spelplezier.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in July 2018

Played with 4 persons

Escaped: No

 

0 reviews