Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Architect

Amsterdam , The Netherlands

Open now

60 minutes

2 - 6

16 year

Read reviews

More about The Architect

We have recently discovered a mysterious room, hidden in the very heart of Amsterdam, inside the catacombs of the old Beurs van Berlage.
This room has not been used or altered since 1934 and it appears to have been the old office of the architect himself, HP. Berlage.
It has long been rumoured that mr. Berlage was a high-ranking member of the most secretive Society of the Crossed Keys, a group of luminaries that has guarded the world’s most powerful secrets, until the year Berlage died in 1934.

Themes

Classic

Properties

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLEN

Escapetalk.nl statistics

42 likes

340 visitors

88.9% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Damrak 247
1012ZJ, Amsterdam
The Netherlands

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

90 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

MichaelMMichaelMJunior EscaperMember since: 2021 November 29 (46 rooms played)
Posted on: 2022 april 11

Leuke ervaring

De escape is gelegen in een uniek gebouw. We werden onthaald door een nogal mysterieuze man, wat eigenlijk wel bij het thema past. We verschoten van de grootte van de escape. We waren maar met 2 personen, maar het is zeker te doen met 4+ personen. De sfeer in de kamer past perfect bij het verhaal. Ook de puzzels zijn goed in thema, met leuke en unieke effecten die we nog nergens anders gezien hadden. Deze kamer is zeker de moeite om te spelen!


Response by Sherlocked

2022 April 11

Hoi Michael, de mysterieuze man is blij dit te lezen! Heel fijn om te horen dat jullie zo hebben genoten. En als je de grootte van The Architect tof vond, ga je The Vault helemaal leuk vinden. Die is zo groot dat we er een minimum van 4 spelers voor hebben gekozen (ook vanwege wat andere redenen uiteraard ;) Hopelijk tot de volgende keer! Hartelijke groet, Victor


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

  Victor van Doorn

metscapemetscapeJunior EscaperMember since: 2020 August 28 (21 rooms played)
Posted on: 2022 april 14

Zeer chaotisch, op een goede manier

Dit was echt een toffe escaperoom. Niet beter dan de vault in mijn ervaring, dat is echt nogsteeds mijn favoriete escape ter alle tijden.
Mijn team had Peróngeluk een la geopend zonder de sleutel te gebruiken, wat later voor lichtelijke paniek zorgde. Maar alles kwam wederom goed en er zaten toch nog aardige verassingen in voor ons. Het enige minpuntje was eigenlijk dat de techniek er mee op hield en wij het onder begeleiding zelf moesten maken. Maar ook dat was wel een bijzondere ervaring.

Ik mag echt niks te klagen hebben overigens want dit was echt een hoog kwalitatieve escape, die ik niet zo vaak tegenkom. Ik raad het zeker aan!


Response by Sherlocked

2022 April 14

Wat een leuke blast from the past! Dank voor de leuke review! Fijn dat jullie van de chaos hebben kunnen genieten én dat jullie er bijna een jaar later nog zo blij over vertellen. Ik heb 'm gedeeld met ons hostteam :) Hartelijke groet, Victor (eigenaar)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 6 persons

Team: ‘O f*ck een donkere kamer'

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Technische problemen

  Victor van Doorn

MariekeMariekeEscape EnigmaMember since: 2020 March 02 (353 rooms played)
Posted on: 2023 june 05

"Oh, zijn we er al?"

In het centrum van Amsterdam speelden wij vandaag de twee kamers bij Sherlocked, eerst The Architect en daarna The Vault. (The Alchemist op de wishlist want die is nog niet open.) Parkeren deden wij bij IJdok, 20 min lopen, kan je vooraf reserveren en scheelt een hoop geld.

Hier moet je heengaan om een uurtje, nouja, halfuurtje, te puzzelen (à €139), en dat is ook wat het hier is. Totaal anders dan The Vault, wat echt een beleving is.
Deze kamer is nostalgie (2014), een van de oudste kamers van Nederland. Het is in de Beurs van Berlage en zo ziet het er ook uit. De sfeer is mwa, wellicht dat er iets meer kon met licht en geluid. Het is erg ruim, je loopt elkaar hier zeker niet in de weg, maar ik zou hem niet spelen met meer dan vier want dan heb je niets te doen.
De puzzels waren leuk en de gameflow was goed (op één hapering na). Toch had ik het gevoel dat er niet heel veel puzzels waren, misschien ook omdat we plotseling klaar waren terwijl je het gevoel had dat je pas op de helft was, wij waren dan ook ruim binnen de tijd ontsnapt.

Sherlocked heeft in ieder geval de lat hoog gelegd voor andere escaperooms destijds :-)

Deze kamer is leuk om mee te pakken voor de nostalgie misschien, maar ik denk dat ik hem zou overslaan, zeker voor deze prijs.
En ohja, het is Amsterdam, dus alles is in het Engels, de website, de mails en de gamehost. 🤷🏼‍♀️


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

anoukanoukEscape GuruMember since: 2018 November 16 (185 rooms played)
Posted on: 2023 june 12

Huh was dit het al?

De twee kamers van Sherlocked stonden op het programma. Te beginnen met The Architect. Ik had nog niet veel over deze kamer gehoord in tegenstelling tot hun andere kamer the Vault. Dus deels blanco stapte ik deze kamer in.

De kamer bevindt zich in een heel mooi pand en daar is in deze kamer ook gebruik van gemaakt. Dit is dan ook de hele aankleding van de kamer. De ruimtes zijn heel erg groot en ogen daardoor erg kaal. De kamer mist ook wat sfeer wat met wat achtergrond muziek en gebruik van licht op te lossen is. Afwerking kan ook op veel plekken beter. De puzzels die erin zitten zijn over het algemeen leuk, maar niet echt in thema. Ook waren wij na iets meer dan een half uur klaar en ik denk zelf dat dit niet alleen komt doordat wij vrij vlot door de kamer gingen, maar ook omdat er niet zoveel te doen is. Dit is een kamer die je zou moeten spelen voor de nostalgie. Het is ook een van de eerst escape rooms van Nederland en dat zeggende is het voor die tijd echt wel een leuke kamer denk ik. Maar ze vragen nu 139 euro voor de kamer wat ik erg veel geld vind. Verder is alles in het Engels. Dit is geen probleem, maar wel iets om rekening mee te houden :)


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Liesaa_vLiesaa_vEscaperMember since: 2022 June 15 (31 rooms played)
Posted on: 2023 march 23

Prima kamer

De architect is een kamer met een mooi verhaal. Mooi gethematiseerd, wat goed past bij de locatie. De aankleding paste goed. Maar had misschien nog iets gedetaileerd gemogen.
Met een groep van 5 spelers had ik soms weinig te doen. Er hadden van mij iets meer puzzels in gekund.

Al met al een leuke escape room om te doen als het 1 van je eerste kamers is. Als je wat meer ervarem bent, kan hij wat tegenvallen. Overigens vind ik de prijs wel aan de dure kant, maar voor deze locatie in Amsterdam snap ik hem.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in March 2023

Played with 5 persons

Team: Kartende Kakatoes

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Weinig puzzels

 

Nieuwe leden van de crossed key

Nadat we the vault hebben gespeeld was het tijd voor deze kamer. Toffe puzzels en lekker flow in deze kamer. De ruimte die de kamers van Sherlocked hebben is heerlijk.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:13 min

 

NiklasNiklasEscape ExpertMember since: 2021 September 26 (111 rooms played)
Posted on: 2023 april 23

Lekker puzzelen

Na The Vault te hebben gekraakt was het tijd voor onze tweede kamer bij Sherlocked. De twee kamers op deze locatie zijn niet te vergelijken, en dat doen zou ook totaal niet eerlijk zijn. Wij gingen hier heen met de verwachting om een uurtje lekker te puzzelen en dat is precies wat we kregen met toch nog wat verrassende elementen in de mix.

Dit is een oude kamer en behoort tot één van de eerste die de markt van escaperooms in Nederland betrad. Juist daarom hadden wij niet verwacht dat deze kamer toch nog best en paar leuke wendingen nam. Het decor is netjes, ruim en sfeervol. Je gaat hier elkaar niet snel in de weg lopen maar je speelt deze kamer het best met max. 4 personen. Ik denk zelfs dat het een leuke kamer is voor 2 als je wat ervaring hebt!

Dit is een puzzelkamer die niet op beleving zit en dat kan ik indien goed uitgevoerd zoals hier ook waarderen. Toch zou deze kamer een paar kleine effectjes en wat meer geluid niet misstaan. (Spreek ik mezelf tegen nu?). De puzzels variëren genoeg om het spelverloop interessant te houden.

Het einde was voor ons wat plotseling, desondanks hadden we wel een erg leuke tijd in deze kamer! Ik vond het zelf een meerwaarde om eerst The Vault te spelen omdat dit de geloofwaardigheid van die ervaring wat hoger maakt (kannie spoileren waarom). Wil je een keer back to the basics maar wel kwaliteit en misschien zelfs een beetje verrast worden? Ga dan zeker langs bij Sherlocked! Tot ziens bij The Alchemist!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede flow
 • Verrassend voor een puzzelkamer
 • Erg ruim
 • Er mag wat meer nadruk komen op de sfeer

 

CasturiiCasturiiEscape LegendMember since: 2019 September 04 (248 rooms played)
Posted on: 2023 february 28

"Hey, dat is een amogus."

Het kostte flink wat tijd en moeite, maar eindelijk spelen we Sherlocked! Dit bedrijf staat bekend als een grote naam van Nederland en dat schept natuurlijk flinke verwachtingen. We beginnen bij The Architect. Op locatie horen we dat dit een van de eerste kamers van Nederland was. Eerst De Laboratoriumkamer van Mama Bazooka, daarna The Dentist van DarkPark, en toen deze. Zelf had ik geen idee dat deze kamer zo oud was. Die andere twee kamers worden nog steeds (terecht) aangehaald als de fundering van de Nederlandse escape scene. Waarom deze dan niet? We zouden het zien!
De locatie is prachtig, maar Amsterdam niet. Je kan de beurs het best met het OV bereiken. We tolereren de chaos op straat en komen dan de prachtige beurs binnen. Alles straalt een weelde uit die je niet snel in escape rooms terug vindt. Alles voelt gelijk groot, belangrijk, en duur. Er is trouwens geen ontvangstruimte, dus je zal bij allebei de escape rooms direct beginnen. De intro is klassiek en zakelijk, maar er zit toch iets tof mysterieus in. Dit is tevens een van de weinige kamers waar ik absoluut geen instructies van tevoren heb gekregen over noodknoppen of wat wel of niet gedaan mag worden. Heerlijk!

The Architect moet het echt hebben van deze toplocatie. Alles voelt authentiek omdat dat het ook echt is! De kamer is ruim opgezet en mooi onderhouden. Dit doet wonderen voor de immersie, maar daarom is het ook jammer dat er verder niet veel aan de sfeer gedaan wordt. Op één schrikbarend overtuigend effect na is de kamer statisch. Het geluid is of nonexistent of zo zacht dat het nauwelijks verstaanbaar is. Met licht of effecten wordt helaas verder nauwelijks gespeeld. De afwerking is of superstrak of compleet afwezig. Op de ene plek is iets super mooi verwerkt terwijl je ergens anders alle kabels los ziet hangen. Hier zullen waarschijnlijk wel allerlei beperkingen op zitten vanwege de authentieke locatie, maar het is toch jammer.

We hebben ons in deze mooie ruimte goed vermaakt, maar er is eerlijk gezegd maar weinig van het uur blijven hangen. Puzzels flowen prima, maar niks steekt nou echt uit in het geheel. Er is geen puzzel die nou echt opvalt. Misschien valt dat te verwachten na alle jaren dat deze kamer inmiddels dienst doet. Er zijn toffe ideeën in het verloop verwerkt en één twist in het bijzonder ben ik fan van. Het verbaast mij eerlijk gezegd dat deze twist niet vaker gebruikt wordt door escape rooms terwijl het wel in een van de eerste kamers van Nederland zit.
We spelen voor ons gevoel rustig door en staan na zo'n 40 minuten weer buiten. De kamer stopt voor mij wat te abrupt zonder fatsoenlijke endgame. Dat we ineens zeggen "Oh dat was het al?" Na onze overwinning worden we door onze host formeel ontvangen en met tastbaar aandenken op zak naar buiten begeleid.

Ik heb me bij The Architect prima vermaakt op een authentieke locatie, maar hou echt in gedachten dat dit een old school kamer is. De sfeer is statisch en het spelverloop (op één moment na) niet erg opmerkelijk. Ik snap daarom ook waarom The Architect niet evenzeer wordt erkent als classic van de Nederlandse scene zoals sommige andere kamers. De locatie is echter prachtig authentiek en de kamer heeft wat leuke ideetjes waar het het van moet hebben. Kom met de juiste instelling en je zal je goed vermaken.


Response by Sherlocked

2023 February 28

Dank voor deze uitgebreide feedback! Daar kunnen we wat mee :) Sommige dingen staat op de korte termijn lijst (muziek, afwerking) en we hebben ideeën voor effecten en spanningopbouw die we na de lancering van The Alchemist (en een zeer nodige vakantie ;) gaan oppakken. Nogmaals dank!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Prachtige locatie
 • Toffe ideetjes
 • Verrassing in het verloop
 • Mooie props
 • Statische sfeer
 • Abrupt einde
 • Wisselvallige afwerking

 

queenie4everqueenie4everSenior EscaperMember since: 2018 October 28 (66 rooms played)
Posted on: 2023 february 10

Heerlijk vermaakt in een prachtige kamer op toplocatie

In hartje Amsterdam stonden we klaar om The Architect te gaan spelen. We werden hartelijk ontvangen door een wat chaotisch persoon die aangaf dat z'n collega's er zo aan zouden komen. Niet veel later werden we hartelijk welkom geheten door twee zeer vriendelijke dames. Het ging voornamelijk in het Engels, maar dat was voor ons gelukkig geen probleem. Na een korte uitleg in een prachtig pand werden we naar de kamer begeleid. Met een klein oponthoud ivm een deur die niet meewerkte (wat overigens totaal niet storend was, mede door de fijne manier van handelen door de hosts), konden we beginnen.
Eerste indruk: Wauw, wat een geweldige ruimte! Maar hup, we moesten aan de bak. De puzzels waren niet al te moeilijke en redelijk lineair, alhoewel we op een bepaald punt toch even vast liepen. Na een kleine tip, die verder niets verraadde, konden we verder. Vervolgens een verrassing waardoor we echt goed samen moesten spelen. Ook dat lukte en aan het einde werden we nogmaals aangenaam verrast. Wat een prachtige puzzel!
Het enige minpuntje wat ons betreft was, dat we niet wisten of we klaar waren. We gingen door een deur dachten dat we er nog lang niet waren. En toen zagen we de wat chaotisch persoon van het begin weer. Deed hij nou mee in een rol? Of stonden we al buiten? Hij riep dat we even moesten wachten, maar ja, dat deden we natuurlijk niet. Dus we gingen vrolijk verder totdat we ineens onze hosts aan zagen komen springen. We waren er blijkbaar al! Blijkbaar waren we in het eindstuk een stuk sneller dan verwacht.
Na nog even nagekletst te hebben en de kamer nog even doorgelopen te hebben zijn we met een goed gevoel weer naar buiten gelopen. We hebben ons prima vermaakt.
Dit is geen enge kamer, geen acteurs en wat ons betreft ook geschikt voor beginnende spelers. Ons advies: speel met maximaal vier personen.
Op naar The Vault!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • We waren vrij snel klaar
 • Moeilijkheidsgraad

 

superfreaksuperfreakEscaperMember since: 2023 March 23 (23 rooms played)
Posted on: 2023 march 24

Dit zit erg goed in elkaar

De ambiance helpt natuurlijk mee. Gewoon een toffe setting voor een kamer.

Ontvangst buiten was rommelig en onduidelijk. Maar verder prima. Verder ontbrak er een plek was we onze spullen veilig achter slot en grendel konden achter laten. Het is toch een min of meer openbaar gebouw in hartje Amsterdam. Dus dat is een verbeterpunt.

Verder echt super toffe spel ervaring. Mooie decorbouw in oude sfeer. Aandachtspunt voor bepaalde props/relikwieën welke niet uit dezelfde historische periode kwamen. Dat deed voor mij iets afbreuk aan de sfeer die ze probeerde te creëren. Verder zaten er een aantal toffe, creatieve en mechanische verrassingen in.

Aandachtspunt voor slijtage aan dingen in de puzzels, die al denk richting verklappen. En ook slijtage op plekken waar andere spelers herhaaldelijk al iets hebben geprobeerd, maar verder geen functie heeft in het spel.

Jammer dat klok nog door liep na het stoppen van het spel. Hierdoor was onze eindtijd niet duidelijk, maar zat zo rond de 40 minuten.


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 5.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Team: Oktober Fest

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

PimPimEscape ExpertMember since: 2016 April 10 (141 rooms played)
Posted on: 2023 january 03

Oldschool zoals je het graag ziet

De tweede kamer van onze escape trip was The Architect van Sherlocked.

Het gebouw zorgt er voor dat Sherlocked eigenlijk al meteen met 1-0 voorstaat. Ook de, Engels sprekende, host was prettig en goed in haar rol.

The Architect is een oldschool puzzel kamer maar dat is absoluut niet negatief bedoeld. Zo mogen ze van mij allemaal zijn! Leuke, originele puzzels en onverwachte momenten. Door dit soort kamers ben ik ooit verliefd geworden op escape rooms :) En die liefde zie je ook terug in de kamer.

Ik ben inmiddels erg benieuwd naar The Alchemist!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Super leuke kamer en een aanzoek 💍

Super leuke en mooie kamer. Leuk thema en de ruimtes zijn weer super aangekleed. We speelden deze kamer met zijn drieën. Misschien inmiddels wat te ervaren, waardoor we erg snel door de opdrachten gingen. We hebben 'm dan ook makkelijk gehaald en het eindigde met een aanzoek!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede service

 

SibrenSibrenSenior EscaperMember since: 2020 February 24 (124 rooms played)
Posted on: 2022 october 16

Een originele kamer, maar wel wat makkelijk

[105]

Na eerder op de dag The Vault te hebben gespeeld, hadden we er zin in om deze kamer ook te spelen.

We begonnen lekker en kwamen goed in de flow. Leuke ontvangst, leuke sfeer in de kamer en leuke puzzels. Gelukkig niet heel erg lineair, waardoor het zelfs met vijf mensen nog prima te spelen was. De uitleg leek wat overbodig, maar gedurende het spel bleek waarom. We hebben met veel plezier gepuzzeld en uiteindelijk de tweede tijd ooit voor deze kamer neergezet, met een team wat pas een paar kamers hiervoor samen had gespeeld.

Lekker veel succesmomenten en sommige erg leuke puzzels.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Te makkelijk

Erg lineair en weinig uitdaging. Misschien een goede optie als dit je eerste escape room is, anders links laten liggen.


5

Ambiance: 7.0

Game experience: 2.5

Service: 6.0


Played in October 2022

Played with 6 persons

Team: Valsplat

Escaped: Yes


 • Ambiance
 • Original
 • Difficulty
 • Cost
 • Lack of story
 • Experience

 

mitch2304mitch2304Escape GuruMember since: 2018 November 26 (186 rooms played)
Posted on: 2022 november 06

Waar gaat dit heen?

De tweede escape bij dit bedrijf is gevestigd in de beurs van berlage. Een mooi gebouw waar ze goed gebruik hebben gemaakt van de omgeving.

Deze escape is prima te doen met 2 personen en dit voelde echt aan als een puzzelkamer.

Leuke verborgen en onverwachte dingetjes!

Ons erg vermaakt!


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Goede service

 

Kris (1 room played)
Posted on: 2022 september 07

Erg leuk!

We werden vriendelijk ontvangen en naar de escape room begeleid. Ik vond het erg fijn en leuk dat de escape room geen horror thema had maar echt ging om het onderzoeken en het oplossen van de puzzels. Leuk/toepasselijke interieur en interessante puzzels. Ik raad het zeker aan, het was echt leuk.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Floren Blom (1 room played)
Posted on: 2022 september 08

Erg leuk en immersief!

Super gave ervaring, de sfeer van de escaperoom is meteen duidelijk en het thema is in alle decorstukken en puzzels goed doorgevoerd. Deze attributen waren ook erg goed in elkaar gezet en de techniek voegde veel toe aan de ervaring!
Je hebt meteen het idee dat je in een speciale ruimte bent buiten het dagelijks leven.
De puzzels hadden een fijne oplopende moeilijkheidsgraad en de oplossingen waren erg voldoenend.

Wat de ervaring voor mij nog beter had kunnen maken was wat meer narratief. De escaperoom werd ingeleid met een stuk verhaal waar ik graag meer over had willen weten. En hoewel de puzzels allemaal in dit thema vielen en wel hints gaven naar het verhaal had ik wat meer verhaal erg leuk gevonden.

Al met al een super toffe ervaring!


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in September 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

 

Sonja (50 rooms played)
Posted on: 2022 august 26

Mooi en ruim, maar niet het geld waard

Laten we met het positieve beginnen: deze escape room is óntzettend mooi en de techniek zit heel goed in elkaar, hij is daarnaast echt ruim en daar maken ze goed gebruik van. Ze hebben het pand ook ontzettend mee, je zit echt meteen in de sfeer van de escaperoom. Het begin van de kamer is ook tof, de eerste 20 minuten zijn de puzzels echt heel leuk en uniek.

Daar is het positieve helaas ook mee gezegd, na 20 minuten waren er een stuk minder puzzels, die voor ons onduidelijk waren en voor frustratie zorgde. Bij een puzzel had je daarbij ook voorkennis nodig, die wij niet hadden. Wij hebben op een bepaald stuk ook echt lang vast gezeten, maar hadden alsnog 20 minuten over. Het voelt voor ons alsof er gewoon wat puzzels missen. De kamer zelf had helaas ook weinig sfeer, behoudens de mooie effecten, het decor had veel gebruiksporen en bepaalde dingen leken haast uit elkaar te vallen, ook was er weinig muziek gedurende het spel. Onze host was ontzettend lief en heeft ons echt goed en gastvrij geholpen, maar het verhaal werd voor ons niet heel sterk neergezet. Tijd voor napraten was er niet, en we konden vooraf ook niet even kletsen - je kon even naar de wc en dan begon direct het spel.

Wij denken dat dit een leuke kamer is als je voor het eerst een escaperoom speelt of er pas een paar gespeeld hebt, als ervaren speler zou ik deze overslaan.

De kamer is overigens ook vrij duur, vooral voor 3 personen, voor ons is dat het geld echt niet waard. Er zijn betere en goedkopere kamers.


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 4.0

Service: 6.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  40:00 min

 

machteldvtmachteldvtJunior EscaperMember since: 2018 March 19 (89 rooms played)
Posted on: 2022 may 22

Leuke ruime kamer

Een leuke, ruime kamer, maar wel wat rommelig.

Toen we de ingang van het pand hadden gevonden, wat al wel even zoeken was, kon het avontuur beginnen.

De spelleider gaf ons nog een kort verhaaltje en we konden de kamer in. Een hele ruime kamer, wat erg fijn was. Leuke puzzels ook, nieuwe dingen, die ik nog niet eerder had gezien in andere kamers.

De kamer zou helemaal top zijn geweest, alleen sommige dingetjes werkte niet helemaal mee. Toen een belangrijk onderdeel niet meewerkte en we dit meerdere keren hardop hadden aangegeven, kwam er na ongeveer 8 minuten pas een oplossing van de spelleidster, dat was jammer.

Kortom; leuke kamer, als alles werkt, zeker de moeite waard!


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 6.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goeie puzzels
 • Hintsysteem
 • Ruimte
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Geen drankje na afloop

 

MarindeMarindeEscape MasterMember since: 2019 August 10 (157 rooms played)
Posted on: 2022 february 20

Speciale locatie voor een leuke escape room voor twee personen

#85 The Architect heeft niet super veel reviews op Escapetalk (65) en met een 8,6 een goed cijfer maar ook niet een heel hoog cijfer. We wisten dus dat we een leuk puzzel-uurtje tegemoet gingen en de verwachtingen niet te hoog moesten leggen. De locatie is super, in het centrum van Amsterdam in de historische Beurs van Berlage. Ze hebben met deze kamer goed gebruik gemaakt van deze locatie, zowel in de sfeer als in het verhaal. Het verhaal zat verweven in de puzzels, de puzzels pasten bij de tijdsgeest maar niet alle puzzels vond ik even logisch in de kamer passen en ik denk dat ze nog meer met het thema 'de architect' hadden kunnen doen.

De kamer is lineair en daarom super geschikt om met twee personen te spelen. De kamer is niet heel uitdagend, maar bevat een leuke mix van afwisselende puzzels waarbij je uitgedaagd wordt in de samenwerking. Persoonlijk vond ik de raadsels een hele originele en leuke toevoeging.

Wij hebben een snelle tijd neergezet van 34 minuten en in die tijd zelfs soms nog even blijven hangen omdat we nét niet goed genoeg zochten. Kortom: een leuke kamer, aan te raden om lekker te puzzelen met twee (ervaren) spelers voor een leuke tweepersoonsprijs. Als feedback voor de kamer zou ik aanraden om nog een spannend muziekje toe te voegen op de achtergrond, wij vonden het zo zonder muziek wel erg stil en denken dat dit bij kan dragen aan de sfeer, spanning en gevoel van druk.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in February 2022

Played with 2 persons

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Escaped: Yes


 • Historische locatie
 • Sfeer
 • Afwisselende puzzels
 • Goede tweepersoonsprijs
 • Leuk aandenken
 • Stil, muziek ontbrak
 • Niet heel uitdagend
 • Geen ontvangstruimte om na te praten

 

SemSemEscape GuruMember since: 2018 June 15 (166 rooms played)
Posted on: 2021 october 11

Leuk!

#49

Heel lang heel erg gefixeerd op welke kamer ik als #50 zou mogen spelen. Uiteindelijk deze samen met "The Amsterdam Catacombs" geboekt. Heel erg leuke kamer met toffe puzzels en twists. Alles stak prima in elkaar en de flow was goed. Een redelijk groot minpunt vond ik wel dat de helft van de kamer gewoonweg niet werkte zoals het moest. Een heel aantal dingen waren kapot (waarschijnlijk door ouderdom want de kamer is niet meer gloednieuw) en sommige dingen waren slecht "verstaanbaar". De gamehost heeft dit prima opgelost door ons extra tijd te geven voor de dingen die kapot waren. Beetje jammer, maar niet ontevreden over deze kamer. Als alles werkt zou ik hem zeker aanraden!


Response by Sherlocked

2021 October 14

Hey Sem, dank voor de uitgebreide review! Ik heb even nagevraagd bij jullie gamehost en er werkten inderdaad twee dingen niet goed, die we nu allebei hebben gefixed. Dank voor het flaggen! En fijn dat jullie het verder leuk hebben gehad; met z'n tweeën kan The Architect best een uitdaging zijn! groetjes, Victor


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service

 

lisse94lisse94EscaperMember since: 2019 July 15 (56 rooms played)
Posted on: 2021 september 11

Leuke kamer!

Bij het binnengaan merk je meteen dat dit een mooi gebouw is, waar goed van gebruik gemaakt is voor de escaperoom. De puzzels zijn leuk en de twist die erin zit is heel origineel! Wij waren met 2, wat het wat moeilijker maakte, maar dankzij onze vriendelijke host die ons goed op weg zette, zijn we kunnen ontsnappen met een mooie tijd. Zeker een aanrader!


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Leuke puzzels, leuke twist
 • Vriendelijke begeleiding
 • Ruime kamer, maakt goed gebruik vh gebouw
 • Ingang in de Beurs vinden is al de 1e puzzel :)

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (78 rooms played)
Posted on: 2021 august 25

Mooie kamer in een prachtige locatie

De locatie is al prachtig en het ontvangst vriendelijk. De kamer is lineaire en gevuld met mooie antieke spullen. De puzzels pasten mooi in het thema en er gebeurde halverwege ook iets wat wij totaal niet hadden verwacht, maar wat er wel weer wat spanning bracht! De spanning had misschien nog wat meer aangedikt mogen worden en we misten soms ook nog wat meer verhaalelementen in de kamer. Maar al met al, een leuke kamer!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • De locatie
 • Afwisseling in de puzzels
 • Sfeer
 • Verhaalelement mag nog wel meer uitgebreid worden
 • Helaas geen soundtrack

 

Kevin (6 rooms played)
Posted on: 2021 september 16

Great experience, would recommend!

Great experience and we had such a nice host! We did the architect as a couple and we had a great time. Would recommend!!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Steffy RoosSteffy RoosEscaperMember since: 2021 July 11 (36 rooms played)
Posted on: 2021 september 20

Mooi en uitdagend!

Heel mooie ruimte, met een bijzondere twist! Liepen alleen totaal stuk op 1 puzzel. Leuker met meer dan 2 spelers denk ik!


Response by Sherlocked

2021 September 20

Hi Steffy, dank voor de review! Met z'n 2'en is inderdaad een flinke klus (leuk dat jullie ‘m alsnog aangingen!). Als je tips hebt over hoe we onze service zouden kunnen verbeteren, hoor ik dat heel graag! Hartelijke groet, Victor (mede-oprichter)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: Jelle & Steffy

Escaped: No


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

rosabrugtsrosabrugtsEscaperMember since: 2020 September 06 (36 rooms played)
Posted on: 2021 july 25

Leuke escaperoom op toplocatie

In de mooie kelder van de beurs van Berlage is deze super ruime kamer echt een aanrader voor een wat grotere groep. Je loopt elkaar niet voor de voeten, kunt zo mooi de verschillende soorten puzzels oplossen. Er zaten veel verrassende elementen in en we waren echt even onder de indruk van de ruimte! Echt een aanrader!!
Geen mogelijkheid om ter plekke een drankje te doen, je staat na afloop meteen weer op straat :) Dit kan natuurlijk door de goede locatie wel overal op loopafstand.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in December 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Aandenken achteraf
 • Grote ruimte, lekker ruim
 • Super sfeer neergezet
 • Verschillende soorten puzzels

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great

This room on other locations