Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Bath Room

Dordrecht , The Netherlands

Closed now

60 minutes

2 - 7

16 year

Read reviews

More about The Bath Room

Wees niet bang, het is maar een foto, of ben je bang van clowns? In de kelderverdieping bevind zich een grote oude badkamer. Vrij normaal hoor ik je denken... totdat je de afdrukken van bloederige handen ziet.
Wat heeft zich afgespeeld in deze kille badkamer? Van wie zijn die bloederige afdrukken en hoe komen ze daar?
Durf jij het aan om de ruimte te betreden en er achter te komen wat er precies is gebeurd? 

Themes

Horror

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NLEN

Toilet available

PIN-payment possible

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

10 likes

186 visitors

76.3% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Vest 108
3311 TX , Dordrecht
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

38 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperMember since: 2022 June 3 (27 rooms played)
Posted on: 2022 July 30

Spannend en orgineel

Ik ben normaal totaal niet van de horror kamers.
Maar deze was wel redelijk leuk en spannend.
Er zaten leuke elementen in.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Beleving
 • Origineel
 • Spannend

  Elfeater

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterMember since: 2021 November 28 (160 rooms played)
Posted on: 2022 July 28

Allememaggies 🤡

Wat hebben een clown, een badkamer een veel bloed met elkaar gemeen? Ik zou het niet weten, maar in Dordrecht bij Real Escape Room is het hét thema van de kamer ‘The Bath Room’, die we met De Drie Duitsers (3 personen) hebben gespeeld.

We waren al in Dordrecht bij Real Escape Room en hadden daar al een kamer gespeeld. Vervolgens hebben we wat gedronken en gekletst met onze gamehost en werden we door haar naar de kamer gebracht voor de introductie. Dit gebeurd middels en filmpje. Je wordt vervolgens (zonder te spoilen) op een bijzondere manier de kamer binnen gelaten. Van deze ‘manier’ heb je in de eerste helft van het spel best nog wel wat ‘last’. Op zich is het wél grappig, maar ik kan me voorstellen dat dit op een gegeven moment een beetje gaat frustreren. Daarnaast heeft het weinig met het thema/verhaal te maken.

De thematisering is prima, al is het niet echt een badkamer waarin je terecht komt, maar meer een wellness/doucheruimte van een sportschool die onder het bloed is gesmeerd. Licht en geluid dragen bij aan een spannende sfeer. Al was de muziek ooit erg hard, waardoor je elkaar echt niet meer kon verstaan. Hierdoor moesten we een paar keer stoppen met spelen. Een verhaal is ver te zoeken in deze kamer. Je krijgt wél een duidelijke opdracht, waardoor er wat logica is aangebracht. Echter als je vraagt wat alles nou eigenlijk met elkaar te maken heeft, is dat zeer moeilijk om na te vertellen en betrekkelijk random 😂.

De puzzels in de kamer zijn lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het andere. Hierom zou ik aanraden om nooit met een grotere groep te spelen dan 4 personen. Verder is het een vrij klassieke 1.0 escape room, waarbij je bijna alles wat je oplost in moet voeren op cijfer- en hangsloten. De puzzels zijn niet echt origineel en kom je wel vaker tegen in escape rooms. Desalniettemin zit er best wél wat variatie in de kamer.

Dit is een kamer die je het beste kunt spelen als je nog niet veel escape rooms hebt gedaan. Voor ervaren escapers zitten er af en toe te veel frustrerende puzzels/dingen in, maar voor onervaren spelers is het waarschijnlijk een hele toffe ervaring. Ik vind echter het cijfer (8.4) op escapetalk.nl voor deze kamer – op het moment van schrijven van deze review – aan de hoge kant, wat de verkeerde verwachting kan wekken. Hierom zal ik ‘m waarderen met een betrekkelijk lager cijfer, zodat je een eerlijke verwachting kunt vormen.

Al bij al; Een klassieke 1.0 kamer voor onervaren escapers met voor ieder wat wils.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je nog niet véél kamers gespeeld hebt (minder dan 15 bijvoorbeeld);

Real Escape Room, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Voornamelijk aan onze host(s); bedankt!


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.5

Service: 6.5


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Escaped: No


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Prima decoratie/thematisering

  sjephanie

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertMember since: 2020 February 24 (66 rooms played)
Posted on: 2022 October 23

Spanning voor beginners

De kamers in Dordrecht zijn gebaseerd op verschillende type kamers, waarvan wij het merendeel hebben gespeeld. 'The Bathroom' heeft met een clown te maken, wat wij een beetje apart vonden. Onze spelleidsters Iris en Femke introduceren het spel op een spannende manier en wensten ons 'veel sterkte.'
De manier waarop je de kamer start gaf ons meteen een "wat gaat er gebeuren" gevoel; wat meteen de spanning verhoogde. Wel vroegen we ons af wat die toevoeging met het thema te maken had én daarbij was het niet bepaald praktisch.
Er is één element waarvan we meteen dachten: dit past leuk in het thema! Voor de rest konden wij de badkamer-en-clown-combinatie moeilijk plaatsen. De puzzels zijn niet heel moeilijk, maar er is wel diversiteit.

Licht, geluid en filmfragmenten tussendoor zorgen voor een spannende sfeer. Het doel is meteen duidelijk, verder is er niet echt een concreet verhaal. Wél hadden we deze kamer, die wordt benoemd als de engste binnen dit bedrijf, een stuk spannender verwacht.

Desalniettemin, voor beginnende spelers die op zoek zijn naar een spannende kamer, een prima kamer om te spelen! Ik zou het houden op niet meer dan vier spelers, vanwege de bewegingsruimte en de uitdaging.

7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Geschikt voor beginners
 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

ElfeaterElfeaterEscaperMember since: 2021 June 22 (25 rooms played)
Posted on: 2022 July 30

Prima kamer

Bij deze escape goed ontvangen en begeleid geweest. Kwa engheid valt de kamer reuze mee. Zitten wel originele elementen in en de sfeer wordt leuk neergezet.

Ontvangst bij deze kamer is goed, de gamemaster speelt het leuk mee en achteraf is er ook de mogelijkheid om alles nog even na te lopen en je vragen te stellen.

De kamer zelf is vrij rechttoe rechtaan, dus je kan het beter niet met een grote groep spelen. Er zitten veel slotjes in, maar daar heb ik zelf nooit zoveel problemen mee.

Persoonlijk gezien was deze kamer niet voor mij weggelegd, maar objectief gezien was het gewoon een prima in orde kamer.

Ik zou er geen twee uur voor gaan rijden, maar mocht je toevallig in de buurt zijn, zeker keertje meepakken!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Escape SheepEscape SheepEscape ExpertMember since: 2021 October 4 (118 rooms played)
Posted on: 2022 December 7

Bad-Clown ipv Bad-Eend

Een van de eerste kamers die ik heb gedaan, leuke spannende beginnerskamer met verschillende soorten puzzels, uitermate geschikt voor een beginnende escaper!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzles
 • Exciting
 • Needs maintenance

 

Lisa (25 rooms played)
Posted on: 2021 July 11

Leuke en spannende ervaring

Na de andere kamers op deze locatie allemaal al gespeeld te hebben kon The Bathroom niet achterblijven. En net zoals de andere kamers heeft ook deze niet teleurgesteld. Bij het reserveren aan de telefoon werd ons door Kevin al sterkte geweest in The Bathroom van Mr. Clown. Hierdoor begon het enthousiasme al voordat we op de locatie waren. We hebben de kamer gespeeld met 4 escaperoom fanatiekelingen. De kamer heeft een spannende sfeer en een extra element voordat je de kamer in mag maakt het spelen nog uitdagender. De kamer heeft een bijpassend decor, goede licht en geluidseffecten wat de kamer nog spannender maakt, logisch en duidelijk spelverloop, verrassende en spannende elementen en leuke afwisselende puzzels. Ja, er zijn zeker wat angst/schrik momenten geweest in The Bathroom van Mr. Clown, maar de kamer is niet té eng! Ontvangst erg vriendelijk en ook na het ontsnappen is er tijd om even na te kletsen en eventueel iets te drinken.


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Verrassende elementen
 • Logisch en duidelijk spelverloop
 • Leuke en afwisselende puzzels
 • Vriendelijk ontvangst
 • Goede licht/geluidseffecten
 • geen enkele

 

Sharon Drenth (3 rooms played)
Posted on: 2020 September 25

The Bath Room

Zaterdag 19 september heb ik samen met twee vriendinnen Escape Room The Bath Room gedaan. Het was een zeer toffe ervaring met vooral een erg goede begeleiding. Ik zou het zeker aanraden!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in September 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Erg goede begeleiding
 • Lastig telefonisch te bereiken

 

Leuke kamer

Orgineel, met wat dingen in de kamer die ik echt nog niet in andere kamers gezien heb. Erg spannend en orginele puzzels! Wel jammer dat een bepaalde puzzel wat ons betreft echt niet goed werkte. (geen spoilers dus hou het hierbij). Verder hebben we wel ondanks de enorm krappe ruimte en bewegingsbeperking waardoor het puzzelen af en toe wat lastig ging, echt wel genoten van deze kamer


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.5


Played in March 2020

Played with 6 persons

Team: Escapologists

Escaped: Yes

 

Spannend maar geweldig leuk

Bovenaan in onze favorieten lijst, want we vonden deze kamer geweldig! De spanning zorgde voor extra adrenaline, maar door goede samenwerking hebben we deze kamer net op tijd weten te verlaten.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in January 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:28 min


 • Spannend
 • Leuke puzzels
 • Uitdagend

 

MarinkeMarinkeJunior EscaperMember since: 2021 October 5 (22 rooms played)
Posted on: 2022 September 16

My first

In 2019 met een teamuitje mijn eerste ervaring opgedaan. Destijds deze kamer als zeer leuk ervaren. Inmiddels met meer ervaring moet ik deze kamer toch als 1 van de mindere beoordelen. Nu moet ik wel bekennen dat ons team (Oklahoma) veelal de hoger beoordeelde escaperooms afgaan. De ervaring/beleving vond ik destijds erg leuk. Wel ging een deel van de beleving verloren door ofwel een traag systeem, of mijn enthousiasme. Geluidseffecten kwamen te laat, wat een gemiste kans was voor een schrikmoment. De puzzels zijn lineair en naar mijn smaak te veel sloten.


6.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 6.0

Service: 8.5


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Great price
 • Great host
 • Puzzles
 • Not really original
 • Lack of story

 

lilian_leijslilian_leijsEscaperMember since: 2019 September 9 (64 rooms played)
Posted on: 2019 October 23

Leuk


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2019

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes

 

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertMember since: 2019 April 29 (145 rooms played)
Posted on: 2019 September 26

Leuke kamer

Sommige lastige delen, toch een mooie tijd


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  12:12 min

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruMember since: 2019 April 30 (161 rooms played)
Posted on: 2019 September 26

Hele gave kamer

Hele gave kamer, spanning en goede puzzels.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in September 2019

Played with 5 persons

Team: De Natte Sleffers

Escaped: Yes  12:12 min

 

esmee1512esmee1512Escape ApprenticeMember since: 2019 November 13 (3 rooms played)
Posted on: 2019 November 13

Leuke ervaring voor mijn eerste escape room ooit


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes  39:00 min


 • Puzzels
 • Geluidseffecten
 • Met meer mensen weinig ruimte

 

yverheyenyverheyenEscaperMember since: 2019 May 13 (65 rooms played)
Posted on: 2019 August 25

Spannende kamer


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in August 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spannend thema
 • Leuke puzzels
 • Leuke (schrik) effecten
 • Goede begeleiding
 • Leuk personeel
 • Begin was iets minder
 • Lineaire puzzels

 

dejongmaxdejongmaxJunior EscaperMember since: 2019 August 17 (26 rooms played)
Posted on: 2019 August 17

Een hele leuke kamer met goede puzzles

Leuke geluidseffecten die een goede horror sfeer creëren.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

zqlwzqlwEscaperMember since: 2019 September 11 (54 rooms played)
Posted on: 2019 October 21

Leuk!

Leuke kamer met een goede thema!

Wij vonden het weinig kamers hebben maar de puzzels waren goed bedacht en leuk!

Één van onze eerste escape kamers was het dus het ging allemaal nog niet vloeiend bij ons.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in May 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Thema
 • Puzzels
 • Hints

 

Theo (2 rooms played)
Posted on: 2019 February 21

Leuke sfeer!

Vanaf de introductie aan zetten ze sfeer al goed neer. Er is een goede opbouw van de spanning hoe meer je van de escaperoom ziet. Uiteindelijk hebben we de kamer net gehaald en het erg veel naar ons zin gehad met de familie!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Fantastische escape room

Leuke horror kamer, qua horror valt het mee.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • De vragen die je moest oplossen.
 • Had voor mij nog wel meer horror mogen zijn.

 

Leuk en orgineel

Orgineel, met wat dingen in de kamer die ik echt nog niet in andere kamers gezien heb. Erg spannend en orginele puzzels! Wel jammer dat een bepaalde puzzel wat ons betreft echt niet goed werkte. (geen spoilers dus hou het hierbij). Verder hebben we wel ondanks de enorm krappe ruimte en bewegingsbeperking waardoor het puzzelen af en toe wat lastig ging, echt wel genoten van deze kamer


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in November 2018

Played with 5 persons

Team: Escapologists

Escaped: Yes


 • orginele puzzels
 • spannend
 • manier van communiceren/hints
 • te krap

 

Amazing

Bij binnekomst hangt er al zn sfeertje waarvan je denkt oke creepy.. je wacht en wacht en maakt jezelf eigenlijk misschien al een beetje gek met wat er te gebeuren staat.. dan wordt er een gezamelijke introductie gegeven.. dit kan voor sommige minder leuk zijn, maar ook dit was gewoon creepy door de manier van doen... de kamer zelf is gewoon gaaf.. misschien niet de moeilijkste puzzels en dergelijke maar door de spanning heeft deze kamer dat denk ik ook niet nodig.


7.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in May 2018

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Parkeergarage om de hoek

 

ellenanneellenanneEscape ApprenticeMember since: 2018 March 10 (7 rooms played)
Posted on: 2018 March 10

Hele gave dag!

Vandaag (10-3-18) 5 Kamers bij The Real Escape achter elkaar gespeeld. Iedere kamer heeft een andere thema en heeft zijn eigen charme. De leukste kamer vonden wij the precious room en the bath room. Iedere kamer is leuk op een andere manier en er valt er geen één tegen. Gevarieerde puzzels en leuke effecten. Een aanrader om hier heen te gaan! Service en begeleiding was top! Meerdere kamers achter elkaar spelen is een aanrader!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

kimpartokimpartoJunior EscaperMember since: 2018 March 10 (16 rooms played)
Posted on: 2018 March 28

Spannende kamer

Dit was de 1e kamer van de 5 welke we op 1 dag gedaan hebben.
Bij de inleiding meteen in de sfeer gezet.
Spannende kamer met leuke puzzels.
Wij vonden het vooral erg leuk dat de spelleider hier een actieve rol heeft tijdens de escape.
Dit deed hij erg goed, met veel humor.
Dit geeft net dat beetje extra voor de ervaring


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Actief deelnemende spelleider en leuke puzzels

 

Leuke kamer

Leuke beleving


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in February 2018

Played with 6 persons

Escaped: No

 

perryperryEscape GuruMember since: 2017 October 17 (167 rooms played)
Posted on: 2017 October 17

leuke belevenis kamer!

the bathroom staat vermeld als belevenis kamer en dat was het zeker. Er is veel interactie met 'de clown' en de persoonlijk tinten zijn erg leuk en maken het spel spannend voor iedereen die meedoet. De kamer op zichzelf was goed aangekleed en de puzzels waren uitdagend. Wel hadden we momenten dat je met zijn allen moest wachten bij 1 puzzel omdat er een vaste verhaal lijn gevolgd moest worden. Er zit aardig wat rekenwerk en sloten in het spel wat het voor ons qua kamer iets minder maakte omdat wij hier geen fan van zijn. Maar de beleving en sfeer van deze kamer maken het meer dan goed en dus hebben we zeker een leuke ervaring gehad bij het spelen van deze kamer! De introductie van de kamer is ook erg goed gedaan! Je zit gelijk in de juiste sferen!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 8.0


Played in August 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • echte belevenis kamer door persoonlijk tint
 • spanning / sfeer is constant aanwezig
 • goede introductie van de kamer
 • enthousiast personeel
 • teveel rekenwerk en sloten

 

kingofthenordkingofthenordEscaperMember since: 2020 September 6 (51 rooms played)
Posted on: 2020 September 7

Spannend


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2017

Played with 3 persons

Escaped: No

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great