Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Box

Gent , Belgium

Closed now

90 minutes

3 - 8 (Recommended: 5)

8 year

Read reviews

More about The Box

Together with your friends you wake up in an unfamiliar room without any recollection of the adventures you had the previous night… moreover, it soon becomes clear that the doors are locked and you don't have much time to find a way out…

After a first inspection of the room, it appears to be jam-packed with hidden and intriguing puzzles. The inhabitant clearly has a predisposition for high-tech gadgets. And what about that mysterious looking chest? Although you are able to reach it quite early on, opening it turns out to be a lot harder. The chest is a tightly secured safe, protected by multiple ingenious locks that will cost you precious time to pick. But what secret does it hold?

Time for a clear plan of action! Can you and your friends keep your heads cool and will escaping be your number one priority? Or are you secretly curious about the contents of and the secret hidden within the chest?

Can you control your curiosity while the chest keeps drawing your attention in different ways?

Choose your friends carefully! Will you try setting a record time escaping or will you want to dig a little deeper into the secrets of ‘The Box' and the life of the inhabitant? One thing is for sure: teamwork has never been more important!Themes

Office

Safe

Local

Mystery

Study

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Epilepsy risk

NLENFR

Toilet available

Free parking

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

22 likes

194 visitors

87.6% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Palinghuizen 77
9000, Gent
Belgium

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

BEFEB Giftcard Usable at 106+ rooms

105 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 june 01

Tinderbox, two sparks can set the whole thing off

The Box van The Box Escape Room in Gent staat al sinds haar opening op mijn wishlist. De mysterieuze naam, de poster en het originele spelconcept hebben me ontzettend nieuwsgierig gekregen. Vandaag zouden we – De Drie Duitsers (3 personen) – eindelijk erachter komen wat The Box nu precies is.

We waren in België voor drie escape rooms in Gent en zouden ons dagje afsluiten in Antwerpen met hét afscheidsconcert van niemand minder dan Elton John. Sowieso zou het een topweekend worden, want de dag hierna zouden we met een ander team terugreizen naar Brussel om daar nog eens drie kamers weg te tikken ✅. De laatste kamer die we in Gent speelden was The Box.

The Box is gevestigd in een drukke Gentse straat. Je kunt in theorie gratis parkeren achter het pand, op de parkeerplaats van de Pizzahut (de culinaire buren van deze escape room). In de praktijk is de kans ontzettend groot, door de kleine omvang van de parkeerplaats, dat deze vol is. Na wat ✨ ‘creativiteit' ✨ wisten we er toch onze auto neer te zetten.

We werden vriendelijk verwelkomt in een mooi aangeklede kleine ontvangstruimte door een enthousiaste gamehost. Zij gaf ons de instructie en de introductie van de kamer en van het unieke spelconcept. Het is namelijk zo dat je een ‘keuze' hebt in deze kamer om je te storten op ontsnappen óf het openen van The Box. Achteraf blijkt dit niet persé een keuze te zijn voor het gehele team, want het allebei doen binnen de tijd is prima mogelijk. Het is wel zo dat dit concept de kamer ontzettend parallel maakt. Zo heb ik me voornamelijk gestort op The Box en heb ik dus een groot stuk van het ontsnappen gemist (wat ons, overigens – spoiler! – niet gelukt is… 😁¥).

En plots wordt je wakker op een onbekende plek én moet je gaan uitvogelen wat er is gebeurd en hoe je daar terecht bent gekomen, maar belangrijker nog: Je moet maken dat je er weg komt! Een mysterieuze kist trekt je aandacht, toch maar eens even kijken óf we niet kunnen uitvinden wat daar in zit…

Het begin van de kamer doet denken aan het begin van enkele ‘Hangover'-gethematiseerde kamers die we al eens hebben gespeeld. Echter is het een super goede insteek voor een escape room én met dit verhaal past het helemaal. De kamer is realistisch gebouwd. Alles lijkt écht en in de meeste gevallen is het ook écht. Als je de kamer gaat spelen weet je meteen wat ik bedoel 😜.

Hoewel het decor en de thematisering realistisch is, denk ik dat het hier en daar toch wat netter afgewerkt kan worden. The Box – waar ik me mee bezig heb gehouden – is een ingenieus ding. Echter is ook de decoratie/thematisering hiervan wat onafgewerkt en verdient dit een glow-up qua hoe het eruit ziet, als je het mij vraagt. Er is gekozen voor ‘realisme' én hierdoor is er dus ook géén muziek en zijn er beperkte licht- en geluidseffecten. Af en toe miste ik dit wel een beetje om in de juiste sfeer te komen, maar ik begrijp de keuze en dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

De puzzels in de kamer zijn allemaal in thema van het verhaal en passen prima bij de setting. Op zich is het ontsnappen redelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe en klein parallel uitstapje (= meerder puzzels tegelijkertijd oplossen), maar als je eenmaal aan The Box kunt beginnen wordt het spel volledig parallel. Je zou er échter voor kunnen kiezen om de kamer wél lineair te spelen (eerst the box en dan de ontsnapping), maar dan kom je geheid in tijdnood. Verder zijn alle puzzels divers en leuk om te doen. De natuurlijke spelflow is prima. Ik zou The Box willen bestempelen als échte puzzelkamer.

We wisten The Box te openen, maar helaas nét niet binnen de tijd te ontsnappen. We kregen een zeer uitgebreide nabespreking met statistieke per onderdeel. Dit kan ik erg waarderen en vond ik echt een toffe toevoeging aan de ervaring. Ik heb dit zó uitgebreid nog nooit ergens gezien, dus complimenten hiervoor 👌!

Al bij al; The Box is een toffe puzzelkamer met een originele insteek, een toffe verhaallijn en realistisch karakter. Uiteindelijk komt de insteek neer op parallel puzzelen óf keuzes maken. Het is zeker de moeite waard om deze kamer mee te pakken als je in Gent bent.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met vier personen i.v.m. parallel puzzelen/verdelen van teams;
- De beste tactiek om deze kamer aan te vliegen is opsplitsen (in team: The Box en team: ontsnappen). Wil je alles meekrijgen? Doe dan eerst The Box (vanaf het moment dat dat kan) en daarna het verder ontsnappen;
- Speel deze kamer vooral als je houdt van puzzel-gedreven kamers;
- Wees lief voor elkaar tijdens het escapen 💛.

Beste mensen van The Box Escape Room, bedankt voor het bieden van de toffe middag die we bij jullie hebben gehad. We hebben ontzettend van het spel genoten!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: No


 • Spelconcept
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Uitgebreide napraat

  Robin*sjephanie

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (197 rooms played)
Posted on: 2023 april 07

Heel anders dan verwacht

#114 The Box

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 2e.

De locatie "middenin Gent" langs een drukke winkelstraat roept meteen vraagtekens op, maar als je gaat spelen past dit stiekem ook zo leuk in het thema (geen spoilers)! Parkeren kan op een parkeerplaatsje vlak ernaast achter de pizza hut, pas wel ff op als je een lage auto hebt.

De ontvangst was goed. Leuke ontvangstruimte met een leuke gamehost. Jammer dat je om naar de wc te kunnen door de kamer moet en dus je ogen moet dichthouden en handje in handje erheen moet lopen, maar goed, it makes sense als je eenmaal gespeeld hebt.

De puzzels zijn heel leuk! Zoals aangeprezen zijn er 3 lijnen die je parallel kunt spelen. Ik heb zelf voornamelijk The Box ontrafelt en daarmee een zeer waardevolle (😉) "artefact" uit de kamer bemachtigt. Deze puzzellijn was erg leuk, gericht op denken en doen tegelijk. De andere lijnen waren ook heel leuk, in zoverre ik ze heb meegekregen, al dan niet in de nabespreking. Heel erg gevarieerde opdrachten/puzzels.

Het verhaal ontwikkelt zich, en ja, die is wel heel leuk! Het verraste me positief hoe dit opgepakt, vandaar de titel van deze review.

De beleving is prima mede door de puzzels en het verhaal. Aankleding is ook goed, heel erg passend in het thema.

Zeker even gaan spelen, ook als je iets minder in de buurt bent!


Response by The Box

2023 May 25

Altijd leuk om zo een mooie woorden te lezen van ervaren spelers. Blij dat we jullie kunnen vermaken hebben met ons concept! Groetjes, Nathan


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  The Box Gent, NathanMarieke

Verrassend, uitdagend, uitgebreid en vooral leuk!

Reeds bij het binnenkomen voel je een leuke spanning. Het binnengaan van de kamer is reeds anders dan bij de conventionele rooms. Een leuke mix van sferen en puzzels, zowel manueel als elektronisch.
Ook de ontvangst en nabespreking zijn zeer aangenaam en niet "ge-rushed".

Ook leuk dat je 1,5u de tijd krijgt. We speelden deze room met onze kids van 13 en 14 jaar en iedereen heeft zich geamuseerd.
Jammergenoeg net niet ontsnapt maar de eigenaar liet ons toch nog snel afwerken onder zijn begeleiding en dat was ook zeker een pluspunt.

Wij zijn fan!


Response by The Box

2020 October 19

Super bedankt voor de mooie review, Anthony. We kijken uit naar het spelen van jullie kamers binnenkort!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2020

Played with 4 persons

Escaped: No

  OankaThe Box Gent, Nathan

Super leuk

Je moet anders zoeken dan je gewend bent. Super leuk.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  86:34 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Prijs

  The Box Gent, Nathan

doeketdoeketEscape ApprenticeMember since: 2023 April 01 (1 room played)
Posted on: 2023 april 01

Geweldig!

Na 11 kamers gespeeld te hebben nog steeds verrast! Originele kamer. Genoeg te doen en fijne mensen. Nanou is een topper!


9.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Dieter1212Dieter1212Junior EscaperMember since: 2022 April 01 (22 rooms played)
Posted on: 2023 february 18

1 woord, geweldig!

Prima escape, niet sequentiële room. Wel uitdagend, vernuftig en uiterst vindingrijk.
Originele opstart, sfeervolle kamers.
Op het einde tijd om de resultaten en puzzels te overlopen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

Mieke (50 rooms played)
Posted on: 2023 january 01

Een geweldige escaperoom, een aanrader!

De ontvangst was bijzonder vriendelijk en uitgebreid. Na een duidelijk uitleg mochten we beginnen, waarbij we de ene verrassing na de andere ondergingen. Werkelijk alles was zoals het hoort. De puzzels klopte, we hebben ook wel geluk gehad en we hebben ook lopen zoeken. De uitgebreide kamer kent zoveel verrassende elementen! Werkelijk heel bijzonder. Er leuk dat er ook twee mogelijkheden naast elkaar zijn te doen.
De nabespreking verdient een extra compliment. We kregen alle tijd om alles na te lopen en werden mee genomen in onze eigen prestaties. Heel erg leuk.
De enthousiaste begeleider maakte het tot een fantastische ervaring.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  The Box Gent, Nathan

inge_fraipontsinge_fraipontsEscaperMember since: 2019 June 28 (29 rooms played)
Posted on: 2022 november 07

Extra lang spelplezier

De recensies maakte me nieuwsgierig en die is zeker ingelost. Een kamer die nooit verveeld en nadruk ligt op puzzelen, spelen, combineren, en amuseren.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2022

Played with 5 persons

Team: The fugitives

Escaped: Yes  83:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Met 1,5uur nog te kort…

  The Box Gent, Nathan

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (129 rooms played)
Posted on: 2022 july 31

Originele kamer

Deze kamer heeft me echt aangenaam verrast qua originaliteit. Het is geen hoogtechnologisch kamer maar origineel en creatief op zijn eigen manier.

De verhaallijn wordt tot in het extreme uitgewerkt en netjes doorgetrokken doorheen de puzzels. Vooral de intro moesten we even mee lachen en door het spel door hebben we ook een aantal keer moeten lachen. We werden in het begin gewaarschuwd dat we vrij waren om puzzels op te lossen zoals we dat zelf wilden, maar merkte nadien dat er toch niet zoveel vrijheid was als er aangekondigd was. Het out-of-the-box stuk zit vooral in de kamer zelf waar je dingen mag en moet doen die je in andere rooms niet mag.

"Gamemaster, je ziet me dit doen en je gaat me stoppen als het niet mag hé?" :) Top kamer!

Er wordt ook een soort van analyse gemaakt van het spelverloop wat ook wel tof is.


Response by The Box

2022 August 02

Bedankt Veerle voor de leuke review! Blijkbaar heeft de game master tijdens de nabespreking vergeten om de alternatieve oplossingsmethoden van onze puzzels even door te nemen met jullie, want die waren er zeker. Uiteraard hebben jullie voor elke puzzel maar één werkende oplossing gevonden. Stuur gerust een mailtje naar [email protected] als je graag nog even te horen krijgt hoe je de puzzels anders had kunnen oplossen ;) Groetjes, Nathan


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 3 persons

Team: Veerle, Katreine en soms Nico :)

Escaped: Yes  74:46 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  The Box Gent, Nathan

Nick VR (10 rooms played)
Posted on: 2022 june 21

Eentje om nooit meer te vergeten!

The Box was voor mij en mijn vriendin een onvergetelijke Escape Room omdat ik haar (met medewerking van de ultra sympathieke gamemaster) op een zeer originele manier ten huwelijk heb gevraagd. Hoe dit precies is verlopen kan ik natuurlijk niet vertellen. Maar dat deze Room zich hier perfect toe leent, dat kan ik met 100% zekerheid zeggen. En ook dat mijn vriendin JA heeft gezegd, niet onbelangrijk detail ;-)

De Escape Room zelf is zeker en vast een aanrader. We hebben de kamer met 4 gespeeld en dat lijkt me zeker een must. Sommige puzzels vergen teamwork en dat is altijd handiger als je met 4 goed op elkaar ingespeelde spelers probeert te ontsnappen. De puzzels zelf zijn zeer inventief, van digitale snufjes tot old school. De kamer lijkt op een doodnormaal studentenkot, maar schijn bedriegt... Naast het ontsnappen heb je natuurlijk ook nog THE BOX. Deze hoef je niet te kraken maar ben er zeker van dat er niemand is die hier niet voor zou gaan. Op het geniale af!

Kortom, een aanrader voor iedereen die graag Escape Rooms speelt!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  The Box Gent, Nathan

Leuke ervaring en vernieuwend

Wij hadden al een aantal kamers gedaan en er zijn altijd een paar kamers die een bepaalde gimmick hebben die je blijft onthouden. Deze room is eigenlijk 1 grote ervaring die we nog niet hadden gezien. Deze zit heel erg goed in elkaar en blijft verbazen. Ook de lange speeltijd heeft voor ons een meerwaarde, je hebt tijd genoeg om alles te ontdekken, met de gezonde rush om te willen ontsnappen en de box te ontcijferen. Aan de ene kant spijtig dat er maar 1 kamer is, want we zouden graag nog eens teruggaan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  88:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  The Box Gent, Nathan

LonneponLonneponEscape ApprenticeMember since: 2022 April 08 (3 rooms played)
Posted on: 2022 june 06

Bijzonder op zijn eigen manier

Fantastische ervaring op gedaan.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Origineel
 • Logica
 • Beleving

  The Box Gent, Nathan

TetjeTetjeEscape ApprenticeMember since: 2022 April 25 (5 rooms played)
Posted on: 2022 june 06

Outside the box

Wat een leuke en anders dan andere escape room is dit! Zeer vriendelijk ontvangen, leuke uitleg vooraf. Fijne hints tijdens het spel als je vast liep. Fijn dat je als extra nog The Box kunt proberen te openen. Maar dat is niet nodig om te ontsnappen. Maar ja, je wil hem gewoon kraken! Een echte aanrader.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

escapeKAMELescapeKAMELEscaperMember since: 2017 June 11 (50 rooms played)
Posted on: 2022 may 22

Verrassend en origineel

Na een warm welkom waarin ons al direct duidelijk werd dat dit een origineel concept ging zijn, werden we niet teleurgesteld in de kamer. Het verhaal en de sfeer kloppen helemaal. De puzzels zijn logisch en je creativiteit wordt geprikkeld! Ook teamwork is een absolute vereiste.
Wat wij ook heel positief vinden is dat deze kamer niet lineair is, iedereen kan dus zijn steentje bijdragen op elk moment.
Kortom wij hadden een super ervaring! Absolute aanrader!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  The Box Gent, Nathan

Top ervaring als gezien met (jonge) tieners

De escape uitgevoerd met 3 jonge tieners en 2 volwassenen, en we hebben er van genoten. We werden heel vriendelijk ontvangen, en werden ingeleid in het verhaal. De escape room zelf zit super in elkaar en iedereen, zowel jong als ouder, kon zijn steentje bijdragen en puzzels oplossen. Leuk om niet alleen te proberen ontsnappen, maar ook het verhaal te achterhalen en de box te openen. We hebben enorm genoten. Ook fijn dat je na de escape room nog een drankje aangeboden krijgt. Kortom, een top-ervaring en aanrader!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  90:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

prodigyprodigyEscape LegendMember since: 2017 January 26 (222 rooms played)
Posted on: 2022 april 28

Zeer vernuftig in elkaar gebokst! ;-)

Onthaal: we werden vriendelijk en enthousiast onthaald. Omdat we op een weekdag geen handlangers hadden weten te ronselen, hadden we besloten de kamer toch maar met zijn tweeën te proberen (het minimum is eigenlijk drie spelers en die kan je inderdaad wel gebruiken, ik zou een groep van vier of zelfs vijf adviseren) en daarom was de uitbater zo vriendelijk ons een kwartier extra tijd te gunnen.
Parkeren kan gratis naast de locatie bij de Pizzahut.

Kamer: anderhalf uur lang puzzelen en genieten! Eigenlijk krijg je hier twee kamers voor de prijs van een, want naast het ontsnappen en en passant ontdekken waarom je opgesloten was, kan je ook proberen de mysterieuze box te openen: dubbel genieten dus! Daarom en omdat de kamer niet lineair is, hoeft zelfs bij een groep van vijf niemand met zijn/haar duimen te staan draaien, want twee spelers kunnen alleen al met die raadselachtige kist even zoet mee zijn.
Om niet te verraden waar en waarom je ontwaakt (wat deel is van de charme van de kamer), moet ik ook vaag blijven over waarom we zo van deze kamer genoten hebben. Laat ons zeggen dat we het originele thema echt fantastisch vonden en vooral hoe dit zeer praktisch en inventief was uitgewerkt in de puzzels, zowel hi- als low-tech, waarbij je regelmatig 'out of the box' moet denken op manieren die in andere kamers juist niet aangemoedigd worden: zolang je niets breekt, mag alles... Hoewel de kamer niet lineair is, zat er voor ons toch een duidelijke lijn is, want de paar keer dat we niet opschoten en van de goed meedenkende en niet te opdringerige spelbegeleider een zet in de juiste richting kregen, wisten we meestal waar het aan schortte, maar hadden we letterlijk weer iets over het hoofd gezien :-). Door dat coherente geheel van origineel verhaal, mooie aankleding en inventieve puzzels heeft de kamer voor mij net dat beetje extra, al kan ik me voorstellen dat mensen die minder affiniteit met het thema hebben er misschien minder enthousiast over zijn. Ik speel veel liever zo'n kamer dan de zoveelste Egyptische, Maya-, gevangenis- of laboratoriumkamer.


Response by The Box

2023 May 25

Na een jaartje toch nog even reageren op deze immens deugddoende review. Een top escape team als jullie dat al zo veel kamers speelde en onze kamer weet te waarderen tussen al de geweldige escape rooms die er te vinden is in de benelux. Daarvoor doen we het!! Groetjes, Nathan


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 2 persons

Team: DNA

Escaped: Yes


 • Origineel thema
 • Mooi uitgewerkte aankleding
 • Goed in het verhaal passende puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  The Box Gent, Nathan

JulVdBJulVdBEscape ApprenticeMember since: 2022 April 25 (1 room played)
Posted on: 2022 april 25

Super origineel!

Bedankt aan Amber om ons te introduceren aan deze room!! Het was een enorm originele en doordachte escape room die aanzette tot nadenken. Een echte aanrader voor iedereen die van een leuke challenge houdt!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  71:21 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Original
 • Difficulty
 • Great price
 • Experience
 • Storyline
 • Diversity
 • Great host
 • Logic
 • Exciting

  The Box Gent, Nathan

Out of The Box

Een originele ervaring met een onverwacht special effect


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes  71:21 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Leuk en verassend!

Heel leuk verhaal waarin je terecht komt. Bij de ontvangst had Amber ons al verteld wat we konden verwachten waardoor we al enthousiast waren om eraan te beginnen! Het verhaal was wel herkenbaar omdat we zelf in zo een situatie zitten (ik probeer zo min mogelijk te spoilen), dus het was leuk dat 'ons' leven wat veranderde in een escape room. Er werd veel gelachen doordat we dingen in de escape room vonden die we zelf herkende uit ons eigen leven en ook hoe grappig sommige clues waren. Echt een leuke ervaring en alle oplossingen gaven veel voldoening!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

Sé (5 rooms played)
Posted on: 2022 march 04

Indrukwekkend

Superleuke escaperoom, waarin je alles moet vergeten wat je eerder hebt gedaan. Aanrader! Originele puzzels, enthousiaste ontvangst en begeleiding, 90 minuten pure fun!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in March 2022

Played with 4 persons

Escaped: No

  The Box Gent, Nathan

BeirenBeirenJunior EscaperMember since: 2020 September 26 (29 rooms played)
Posted on: 2022 february 27

Een heel aparte ervaring

We hadden deze kamer gekozen als kado voor de 2 neefjes (10 en 12) en samen met onze kinderen (8 en 10) was het dus een behoorlijke klus om dit avontuur met 2 volwassenen tot een goede einde te laten komen.

Deze escape-room is niet je standaard kamer. Het duurt al even voor je het eerste raadsel nog maar gevonden hebt. Hoe en wat zal je pas duidelijk worden als je wakker wordt in deze kamer, maar de spelbegeleider legt dit ook uit op voorhand (soms iets te uitgebreid als je de aandacht van 4 kinderen moet vasthouden).

Alles in deze kamer klopt wel en je zou hier zelfs kunnen leven, wat deze setting al even uniek maakt als het feit dat je 3 zaken moet ontrafelen. Je moet niet alleen uit de kamer geraken, maar ook ontdekken hoe je erin bent gekomen en wat die kist daar doet. Deze laatste 2 zijn optioneel, maar we raden toch aan om iemand zich met de kist laten bezig te houden.

Omdat er naast het buitengeraken ook de kist was kon er makkelijker op verschillende fronten gepuzzeld worden en daarbij kwam onze groep van 6 zeker voorhanden. De kist is zelfs volledig opgelost door de kinderen zonder dat we hier zijn tussengekomen, dus overdreven moeilijk is het niet, maar je moet er wel de tijd voor nemen.
Doordat je op verschillende vlakken bezig bent, vaak ook met fysieke dingen hebben kinderen hier over het algemeen ook meer aan dan een gewone escape. Dus deze kamer komt bij de kinderen ook op 1 te staan omdat ze zoveel hebben kunnen doen.

Deze kamer zal zeker op mijn lijst komen met aanraders voor anderen zowel door de unieke setting als de manier van werken.

Nadien krijg je ook nog een duidelijk verloop hoe alles gelopen is en zelfs of je boven of onder het gemiddelde zit. Met onze groep hebben we zelfs bovengemiddeld goed gedaan.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes  74:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  The Box Gent, Nathan

Debby RoukensDebby RoukensSenior EscaperMember since: 2019 January 22 (79 rooms played)
Posted on: 2022 february 17

Eindelijk op kot/kamers

Tegenwoordig gaan we nergens meer heen zonder eerst even te kijken of er een goede escaperoom in de buurt is. Deze had zulke mooie beoordelingen dat we ons weekendje weg in België naar Gent besloten te boeken. We zijn niet teleurgesteld! We speelden de kamer met zijn drieën terwijl we normaal meestal met vijf spelen, dus dat vonden we best spannend. Gelukkig heb je in deze kamer wat meer tijd. En die heb je nodig ook! Persoonlijk heb ik nooit op kamers gewoond (of op kot, zoals ze hier zo mooi zeggen), maar ik kan me voorstellen dat het er zo uitziet. Misschien iets rommeliger en viezer, haha. We hebben de kamer in een rustig tempo gespeeld. Gelachen en genoten. Wat is sfeer toch belangrijk. Een kamer hoeft niet per se spectaculair te zijn met special effects, als alles maar klopt. En dat deed het hier. Eigenlijk is die kist waar de kamer naar vernoemd is een van de weinige dingen die niet echt logisch zijn voor een studentenkamer, maar het was een leuke puzzel om je in vast te bijten. We hebben genoten. Zulke originele puzzels, zo'n leuk thema. Fijn dat een klein onderdeel voor ons als Nederlanders iets was aangepast, dat scheelde een heleboel hoofdbrekens. We zijn net niet ontsnapt, maar we mochten het toch afmaken. Genoten. Als je naar België gaat of er woont zou ik deze zeker een keer gaan doen!

Mijn 39e kamer


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in February 2022

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Supre leuk thema
 • Origineel
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving

  The Box Gent, Nathan

Apart maar 100% op een goede manier

Heel vriendelijke ontvangst, we voelden ons meteen op ons gemak en kregen kort een uitleg. Ik ga niet teveel over het doel verklappen maar het was echt heel erg fijn on ontzettend origineel. Absoluut eentje op op je lijst te zetten en te ondergaan. Probeer zeker ook the box open te krijgen, je zal er geen spijt van hebben 😉. Top room met tophost.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

  The Box Gent, Nathan

TomVosTomVosEscaperMember since: 2021 October 19 (44 rooms played)
Posted on: 2022 february 03

Top

Orgineel en uitdagende escaperoom. De uitbater heeft er veel tijd en werk ingestoken. Proficiat met de creatie!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  The Box Gent, Nathan

The box is gewoon de MAX!

Het totale plaatje van deze escape room was geweldig! Goed ontvangst, alles werd heel goed uitgelegd. Het spel zat heel goed in mekaar met een leuk verhaal. Niets op aan te merken en zeker aan te raden


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Logica

  The Box Gent, Nathan

JonasDJonasDEscaperMember since: 2022 February 01 (56 rooms played)
Posted on: 2022 february 01

Verrassend originele escape room

Heel origineel "ordinair" thema dat leuk werd uitgewerkt! Heel verfrissend


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

  The Box Gent, Nathan

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great