Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Spuit 11

Senior Escaper

Offline

Description

Naast de op Escapetalk gepubliceerde escaperooms die wij hebben gespeeld, hebben wij in 2018/2019 meegedaan aan het NK Escaperooms (tot en met de allerlaatste ronde). Verder hebben wij buiten de Benelux om één escaperoom gespeeld in Liverpool (Exit Strategy, Illuminati), één in Hamburg (Hidden in Hamburg, Verbotenes Spiel) en één escaperoom-achtig avontuur in Southhampton (Cluetivity, Operation Mindfall).


Member since

03-05-2019

Statistics

Escaperooms

60 reviews

87 Rooms played

96.7% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


60 reviews

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 October 27

Top kamer, geen 'game changer'

En ook de derde kamer hier is een klapper! We dachten dat we heel even een kofffer kwamen ophalen, maar onze nieuwgierigheid werd geprikkeld door een verhaal over wat er hier in het verleden zou zijn gebeurd. Door het oplossen van een goed gevarieerde verzameling problemen, ontdekten wij wat er hier werkelijk was gebeurd. Het verhaal, de uitdagingen die ons werden voorgelegd, de aankleding: alles klopte!
Het is hier mogelijk om met een meedere dingen tegelijk bezig te zijn. Als je met het ene bezig bent, dan weet je natuurlijk niet wat er bij het andere gebeurt... Ik had hierdoor het gevoel dat ik een aantal dingen niet heb meegemaakt. Erg jammer, want nu heb ik onderweg elementen gemist die absoluut de moeite waard waren.
En bij een bezoek aan dit hotel hoop je natuurlijk iedere keer op een mind blowing experience waardoor jouw kijk op de wereld van de escaperooms nooit meer hetzelfde zou zijn. Ach... misschien is Lost and Found voor mij niet een dergelijke game changer, maar er zijn meer dan genoeg redenen waarom ik deze kamer aan iedere liefhebber van escaperooms van harte zou aanbevelen!!!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Logica
 • Variatie op te lossen problemen
 • Sfeer (inrichting)
 • Techniek
 • Elementen gemist (door gelijktijdige puzzels)

  kamer237

The Contamination

Forsaken escape room
Posted on: 2022 March 14

Echte samen-kamer

Deze kamer was een prima afsluiting van ons weekendje uit in Deventer. Het verhaal kwam ons bekend voor; vergelijkbare varianten waren wij al eerder tegen gekomen. Het was voor ons steeds duidelijk wat er moest gebeuren. The Contamination verdient een compliment voor de verschillende manieren waarop samenwerking nodig is om verder te komen. De opdrachten waren aardig bedacht, gevarieerd en netjes vormgegeven. De problemen hadden wat ons betreft af en toe wel iets lastiger mogen zijn. Het idee van de slotopdracht leek sterk op een opdracht die we al eerder in deze kamer waren tegengekomen. De aanwijzingen waren dit keer wat mij betreft minder sterk (en overbodig?). Bovendien jammer dat er bij deze laatste opdracht een technisch mankement was waardoor de goede oplossing niet werd geaccepteerd, maar doordat de gastheer prima ingreep leverde dit verder geen problemen op.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in March 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Afwerking
 • Samenwerking
 • Techniek
 • Bescheiden moeilijkheidsgraad
 • Slotopdracht

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2022 January 22

Uitzonderlijke klasse

GE-WEL-DIG, wat een kamer!!!! The Dome is wat mij betreft zonder enig twijfel een kamer van uitzonderlijke klasse. Met de keuze voor deze verhaallijn hebben de makers het zichzelf niet eenvoudig gemaakt. Bovendien blijkt uit ieder detail dat ze bij de uitwerking van het idee de lat heel erg hoog hebben gelegd. Het eindresultaat is indrukwekkend!

Je doet er verstandig aan om je goed voor te bereiden voordat je deze kamer gaat spelen. Het is belangrijk dat je weet wat je te wachten staat om te begrijpen wat er aan de hand is. Of een goede voorbereiding garantie biedt dat je ook daadwerkelijk lekker in het verhaal zit? Ik weet het niet...

Het decor, de spelelementen, de techniek: allemaal top! Deze kamer is heerlijk speelbaar. Leuk hoe deze kamer teamwork afdwingt: soms subtiel, maar vaker vrij expliciet.

Ja, ik ben absoluut super enthousiast over The Dome. Er zijn echter wel enkele kanttekeningen te plaatsen bij dit enthousiasme. Ik mij voorstellen dat dit avontuur bijblijft als een verzameling van fantastische fragmenten die aan elkaar zijn geknutseld met een verhaallijn. De vraag is of deze verzameling van fantastische fragmenten hiermee ook een fantastisch geheel vormen. Liefhebbers van echte breinbrekers zullen zich hier misschien bescheiden uitgedaagd voelen; handigheid is hier een belangrijkere vaardigheid dan het vermogen om complexe vraagstukken op te lossen, of om abstracte verbanden te leggen.

De ontvangstruimte hier is een uitgaansgelegenheid op zich; er is hier genoeg te doen! Wij kwamen dit keer pas een kwartier voor aanvang, dus wij hadden geen tijd om ons hier te vermaken: werk aan de winkel. Onze gastvrouw liet ons na een (te?) compacte introductie The Dome binnentreden en het avontuur kon beginnen. Na afloop werden wij over-enthousiast opgevangen, alsof wij een wereldprestatie hadden neergezet... Heel aardig, maar wat minder enthousiasme was wellicht iets geloofwaardiger geweest. ;-)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2022

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Techniek
 • Afdwingen van samenwerking
 • Afwerking
 • Ontvangstruimte
 • Prijs
 • Bescheiden bedwelmende effecten

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Posted on: 2021 October 23

Inspirerend!

Als laatste kamer van onze 6 delige escooproom cyclus door België stond een bezoek aan Houdini's Academy op het programma.

Uiteraard had ik mij al voorbereid op het bezoek aan deze kamer. Het hier geïmplementeerde concept sprak mij allerminst aan. Ik had mij dus al voorbereid op een telerustellende ervaring. Mijn scepsis bleek echter volstrekt misplaatst. Houdini's Academy is een prima kamer. Het is kwalitatief een product om trots op te zijn! Een geloofwaardig verhaal dat ijzersterk is vormgegeven.

Met de keuze voor deze implementatie van een escaperoom, kiezen de ondernemers voor een toegevoegde waarde in de rol van gastheer/gastvrouw. De start van het avontuur was nog een klein beetje onwennig, maar de kwaliteitstijd van Wim en Michele na afloop was onbetaalbaar. Wat een mooi stel!!! Zij begrijpen heel erg goed met welk gevoel je een bezoek aan een escaperoom wilt afsluiten.

Ja, deze kamer is een bezoek absoluut de moiete waard!!!!


Response by Keyhouse

2021 October 25

Bedankt voor je uitgebreide review. We zijn blij dat we jullie toch hebben kunnen verrassen :)


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 October 21

Hoogtepunt van onze escapetrip door België!

We waren nog maar nauwelijks bijgekomen van onze poging om te ontdekken in hoeverre de legende over Erzébet op waarheid berust. Op basis van de ervaring die we hierbij hadden opgedaan waren onze verwachtingen over de volgende kamer van Escaping Belgium hoog gespannen. Recept voor teleurstelling? Wellicht zal dat vaak zo zijn, maar niet in dit geval. Wat een geweldig verhaal hebben we hier mogen beleven! Dit is absoluut een van de allerbeste kamers die ik tot dusver heb gespeeld. De sfeer, de aankleding, de op te lossen problemen, het geluid, de techniek... het klopt hier allemaal.

Een bijzondere vermelding verdienen de vele knipogen naar andere escaperooms. Een enkele verwijzing was niet te missen, maar de meeste knipogen waren subtiel en zullen uitsluitend worden opgemerkt door escape fanaten met oog voor detail. De verwijzing naar Illusion (Epic Escape Waalwijk) was zeer fraai, maar het puzzelgehalte ervan was wat mij betreft zwak. Dit is dan ook echt het enige minpuntje in deze kamer wat mij betreft. Voor de rest niets dan complimenten!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Technische afwerking
 • Puzzelgehalte van de knipoog naar Illusion

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2021 October 22

Teleurstellend

De tweede kamer van ons zesdelig escape avontuur door België bracht ons in Geel bij The Missing Link. Prettige bijkomstigheid was dat deze escaperoom is ondergebracht in een (bord)spellen winkel. Voor ons twee vliegen in één klap! :-D

De enthousiaste reviews en de hoge beoordelingen die deze kamer inmiddels al had ontvangen waren veelbelovend. Tot mijn spijt ligt onze ervaring met deze kamer niet in lijn met het enthousiasme van onze voorgangers. Integendeel zelfs.

Ik heb veel respect voor de manier waarop het verhaal van deze kamer is vormgegeven. Door de rijke aankleding is het een echt avontuur geworden waarin je terecht komt. Onderweg moet je een gevarieerd aanbod van problemen oplossen. Al met al een prima basis voor een goede escaperoom.

Toch werd het een teleurstellende ervaring. De (wat mij betreft) weinig robuuste afwerking maakt het geheel kwetsbaar. Doorgangen die open gingen zonder dat we iets hadden opgelost. Doorgangen die een beetje open gaan als je er tegenaan duwt. Een jungle wand die openging waardoor ik opeens in een gang stond. In een enkel geval werd een correcte oplossing niet als zodanig herkend (vrij vervelend). Hier zou een ingreep van de spelleider gepast zijn geweest, maar we kregen het gevoel dat de aandacht van de host verdeeld werd over verschillende werkzaamheden (klanten bedienen in de winkel?). Het duurde dan ook soms even voordat we contact kregen. In het laatste deel van het avontuur werd het pas echt vervelend. Nadat we een probleem hadden opgelost gebeurde er niets. Er zat blijkbaar iets klem. Je zou verwachten dat de host dan wel even ingrijpt, maar hoe we ook riepen en zwaaide... geen reactie. Dit duurde echt te lang. Het is maar goed dat we het doel van dit avontuur nog wel binnen de tijd hebben weten te bereiken, anders hadden we er helemaal een katterig gevoel aan overgehouden.


7

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 4.0


Played in August 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2021 July 8

Linker rijtje...

In dit keurig afgewerkt decor, rijkelijk gevuld met technische hoogstandjes, overgoten met een saus van licht- en geluidseffecten, ontkom je niet aan de verleiding om je mee te laten sleuren in de wereld van Marcus Furore. Achteraf was het helemaal niet nodig geweest om ons al vooraf in te lezen, want alle informatie die nodig was om de gepresenteerde werkelijkheid als volstrekt geloofwaardig te ervaren kregen wij hier nogmaals opgediend. Het geheel is overduidelijk het resultaat van de gedrevenheid waarmee de ondernemers van Epic Escape dit episch avontuur hebben gerealiseerd; uit alle kieren druipt de passie die nodig is om zoiets neer te zetten.

Niets is wat het lijkt: heden/verleden, werkplaats/theater, dood/leven. Kan je hier nog wel vertrouwen op wat je ziet, hoort, ruikt, voelt? Welke strategie hanteer je in een omgeving waarin het aanvoelt alsof misleiding jouw grootste vriend is en logisch redeneren een doodzonde? Gelukkig viel het mee. Onze beproefde aanpak bleek ook hier succesvol. Stapje voor stapje ontrafelden we de geschiedenis en uiteindelijk zijn we er in geslaagd om er achter te komen wat er werkelijk was gebeurt tijdens en na afloop van het laatste optreden van deze illusionist.

Er was regelmatig genoeg te doen voor ons allemaal (5 personen). Slechts af en toe hebben we een bottleneck ervaren in wat er moest gebeuren, maar als je dan een keertje even moest wachten was er altijd wel weer een grappige rekwisiet die voor wat afleiding zorgde. En dan nog bleek in de nabeschouwing dat we lang niet alles hadden ontdekt!

De puntjes die volgens ons nog verder uitgewerkt zouden kunnen worden bevinden zich in de categorie details; daar zal ik u verder niet mee lastig vallen. Wij mochten deze kamer ervaren voor een speciaal introductietarief; wellicht wordt de ervaring van de groepen die hier gebruik van maken benut om nog wat laatste puntjes op de i te zetten. In dat geval heb je dik kans dat de puntjes die ons zijn opgevallen daarmee ook zijn weggewerkt.

Ik wil je deze kamer van harte en met overtuiging aanbevelen! Deze kamer van Epic Escape heeft een plaatsje gekregen in het linker rijtje van mijn eredivisie van escaperooms in Nederland. Of 'ie ook zo hoog op jouw lijstjes komt te staan? Ik durf het niet te beloven, maar het zou mij niets verbazen!

Jammer dat we geen aandenken (een foto oid) hebben overgehouden aan dit bezoek!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Vormgeving (rijk en keurig afgewerkt decor)
 • Techniek
 • Licht / geluid
 • Verhaallijn
 • Gastvrijheid
 • Variatie puzzels/problemen
 • Hintsysteem
 • Niet de moeite waard om hier te melden

  Epic Escape Waalwijk

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2021 June 27

Topsport

We hadden nog 7 minuten over. Prima resultaat op zich, maar we hebben er keihard voor moeten werken. Het is ons ook niet helemaal gelukt om dit avontuur zonder hulp tot een goed einde te laten komen; wij hadden één keer een duwtje in de goede richting nodig. Volgens mij is dit de lastigste kamer die wij met z'n drieën tot dusver hebben gespeeld. Ik had het gevoel dat we goed bezig waren. We werkten prima samen, communiceerden van het begin tot het einde effectief en we droegen allemaal onze steentjes bij. En toch bleef het spannend tot en met de laatste seconde. Wat is deze kamer intensief. Heel veel beleving per minuut. Als je het spelen van escaperooms beschouwt als sporten, dan is Family Secrets topsport. Deze kamer doe je omdat je niet vies bent van een uitdaging. Deze kamer doe je omdat je te vaak een kamer bent tegengekomen waar je in no time weer buiten staat.

De makers hebben een fantastisch decor gecreeerd waarin een uitmuntende variatie aan problemen wordt voorgeschoteld. De technische hoogstandjes zijn subtiel verwerkt in het geheel. Het verhaal is helder en toegankelijk. Wel worstelde ik na afloop met de geloofwaardigheid van het avontuur (waarom heeft oma gekozen voor deze speurtocht en hoe is zij er in geslaagd om het op deze manier vorm te geven?). Het is maar goed dat deze kritische beschouwingen pas achteraf opborrelen; tijdens het spelen van de kamer heeft dit mij geen seconde afgeleid.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in June 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Vormgeving (afwerking)
 • Variatie in op te lossen problemen
 • Technische hoogstandjes
 • Moeilijkheidsgraad
 • Uitdagingen overzichtelijk en duidelijk
 • Voorspelbaarheid

 

Droomvlucht

Waar was ik nou weer terecht gekomen? We waren nog niet binnen of we werden bestookt met allerlei lastige vragen door een mevrouw die volgens mij ontsnapt was uit een soort van Hobbit achtige omgeving. Het was duidelijk dat ze hoopte dat wij de problemen zouden oplossen die wij in ieder geval niet hadden veroorzaakt (althans, voor zover mij bekend). Of wij informatie hadden... Nou was ik mijn mobieltje vergeten en wellicht had ik dus wat berichtjes gemist. Nee, dit was duidelijk geen sterke start van ons. Maar goed, je bluft je er wat doorheen en voordat je er erg in hebt sta je uitgedost als een reisgezelschap dat op het punt staat om op visite te gaan bij een stel feeën, tovertrollen, tovenaars of kabouters.

Ik had werkelijk geen idee wat mij te wachten stond. Aanvankelijk zwierf ik dan ook een beetje verdwaasd rond in een voor mij volstrekt vreemde omgeving. Wat was ik blij dat ik hier niet in mijn eentje rondliep! Mijn vier reisgenoten hadden inmiddels wat aanwijzingen gevonden waar we vast en zeker iets mee konden doen. De daadkracht van anderen werkte aanstekelijk en zonder dat ik er erg in had werd ik opgeslurpt in een volstrekt logisch avontuur.

Dit is geen escaperoom... nee joh! Dit is een queeste, waarin je de kans hebt om heroïsche daden te verrichten, zodat er decenia later nog altijd liederen worden gezongen over wat je hier hebt gedaan. Helaas zullen het in ons geval korte liedjes worden, want veel te snel hadden wij het doel van dit avontuur bereikt. Wat jammer dat we deze werkelijk nu alweer moesten verlaten! Dit had wat ons betreft nog wel een tijd door mogen gaan. Het gaf ons in ieder geval wel de benodigde tijd om weer een beetje bij te komen; we waren nog steeds wat overdonderd. Wat is dit een geweldig gaaf avontuur!!!!!

Pas na afloop bleek dat ik me enorm in de maling had laten nemen door de wereld van Emlia. En weet je, ik schaam mij er niet eens voor! Beschouw dit als een groot compliment aan de scheppers van deze droomvlucht. Emmelocked heeft met Levenswater het lef gehad om iets anders te doen. En de beloning voor dit lef? Wat mij betreft is deze 'kamer' zelf de mooiste beloning die de makers zichzelf konden geven.

Levenswater moet het vooral hebben van de sfeer en van de afwerking. Het geheel is met goede smaak, met veel zorg en met oog voor detail vormgegeven. Hierdoor ontstaat een geloofwaardige werkelijkheid. Deze geloofwaardigheid werd nog eens versterkt door de manier waarop wij het verhaal werden ingeloodst door onze gastvrouw (Nicole).

Slechts op twee punten krijgt Levenswater geen topscore van mij: grootsheid (volume) en verrassende wendingen. Gevoelsmatig was het decor van dit avontuur iets compacter dan een aantal escape ervaringen die eerder veel indruk op ons hadden gemaakt. Daarnaast voelde het geheel enigszins voorspelbaar aan. Verrassingen zaten vooral in details.

Deze kamer stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Ik had er al zoveel mooie berichten over gehoord en gelezen! Dit klinkt als een recept voor teleurstelling. En werd het een teleurstelling? Allerminst!!! Levenswater heeft mijn hooggespannen verwachtingen moeiteloos overtroffen! Wat kijken wij uit naar de volgende twee delen in het drieluik!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Ontvangst
 • Decor
 • Puzzelachtig karakter
 • Verhaallijn
 • Decharge / nazorg
 • Voorspelbaarheid
 • Goevoelsmatig bescheiden

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2020 December 8

Michelinster(ren)?

Het was ons gelukt! Wij hadden een tafel bemachtigd in restaurant Le Monastère. Wij hadden wilde verhalen gehoord over de gastronomische kwaliteiten van chef Gaston Boucher. De meeste verhalen riepen een beeld op van een culinair tovenaar. Maar ook voor ons waren de geruchten niet onopgemerkt gebleven over praktijken in de keuken die het daglicht niet zouden kunnen verdragen. Tijd om zelf de confrontatie eens aan te gaan...

Als restaurant heeft Le Monastère dan wel een Michelinster verdiend, verdient Soup du Jour het ook als escaperoom? Wat mij betreft wel. Deze kamer verdient wat mij betreft absoluut een plaatsje in de galerij der groten (waar je ook kamers tegenkomt zoals The Freakshow, Kamer 237, Triplicate Institute, 1627 en Levenswater). En een tweede Michelinster waar kamers als Molly's Game en Catch Me If You Can wellicht voor in aanmerking zouden komen?

De locatie op zich roept al precies de spanning op die je wilt hebben wanneer je het verhaal binnenstapt. De gastvrouw van dienst gooide er met haar rol nog een extra schepje bovenop. Als snel ervaar je een sfeervol, fraai vormgegeven geheel. Het avontuur is rijk aangekleed met heel veel op te lossen mysteries. Op creatieve wijze werden onze hersenen gekraakt, werden onze motorische vaardigheden op de proef gesteld en werd een beroep gedaan op onze samenwerking. En ondertussen bouwde de spanning zich verder op...

Uiteraard ga ik hier niet vertellen waar we allemaal achter zijn gekomen en wat we allemaal hebben meegemaakt. Dat wil je niet van mij horen; dat wil je zelf meemaken!

Is dit verhaal uitsluitend een lofzang? Bijna wel ja. Het waren slechts kleine dingetjes waar wij minder enthousiast over waren. Wat we moesten doen paste wel goed in het thema, maar het voelde soms niet als een logische stap in het verhaal. Een enkele technische hapering, maar dankzij een adequate ingreep achter de schermen hadden wij daar gelukkig niet veel last van. De laatste 'challenge' viel mij wat tegen, maar desondanks was het een spectaculair afscheid van Le Monastère!

En die tweede Michelinster? 🤔 Ik weet het niet... zeg het maar!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Spanning
 • Verhaal
 • Veelzijdigheid challenges
 • 75 Minuten ervaring
 • Moeilijkheidsgraad
 • Laatste challenge
 • Logische samenhang van de stappen

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2020 November 1

Verrassend... om gek van te worden!

Het was even rijden voor ons, maar het bezoek aan het Triplicate Institute was de autorit meer dan waard!

Deze kamer is met bijzonder veel zorg vormgegeven tot een geheel waarin je al snel vergeet dat het slechts een decor is. Ok, de aankleding is misschien niet heel pompeus, maar dat zou ook niet passend zijn voor een psychiatrische inrichting. Hoe verder je in het avontuur komt, hoe meer jij als bezoeker versmelt met het verhaal. Een bezoek aan het Triplicate Institute bevat zowel verhaal- als kamertechnisch onvoorspelbare wendingen. Na meer dan 60 kamers ontkom je er niet aan dat je af en toe wat herkenbaars tegenkomt in een kamer. Zo ook hier. In dit geval was dit echter helemaal geen punt, omdat er ook meer dan genoeg nieuwe breinbrekers werden opgediend. Echt supergaaf!!!!

Dank Michiel voor de gastvrijheid. Fijn dat je zo uitgebreid tijd voor ons hebt genomen. Met Triplicate Intsitute heb je een kamer om trots op te zijn.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in November 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Wendingen / verrassingen
 • Afwerking
 • Verhaallijn
 • Breinbrekers (niveau en variatie)

 

The Dentist

DarkPark Delft
Posted on: 2020 October 24

Kanjer van een klassieker!

De tweede episode voor ons uit de DarkPark cyclus. Nadat wij al eerder een bezoek hadden gebracht aan The Freakshow, was nu The Dentist aan de beurt. Volgens onze host zou dit de derde escaperoom in Nederland zijn. Het schijnt bovendien dat er sinds de opening van deze kamer hier geen ingrijpende aanpassingen zijn aangebracht. In dat geval maak ik een diepe buiging voor de mensen die The Dentist hebben vormgegeven! Ten opzichte van de nieuwste high tech escape belevingen is deze kamer misschien wat gedateerd, maar nog altijd staat het als een huis! Dit avontuur draait niet zo zeer om decor of techniek, maar het hoofdingredient is de goed gedoseerde spanning die constant door audiovisuele elementen wordt vastgehouden. En hiervoor is helemaal geen rijk decor nodig. Deze kamer vraagt om een gezonde mix van speur- en denkwerk. Alle onderdelen passen prima in het verhaal.

Wat mij betreft mag deze kamer nog lang doordraaien en wat mij betreft verdient deze kamer nog heel veel tevreden bezoekers. Het zou daarvoor wellicht wel de moeite waard zijn om eens na te denken over mogelijke alternatieve oplossingen voor de mega hoeveelheid slotjes. Ook zou ik persoonlijk liever hier met een duidelijke opdracht naar binnen zijn gegaan. Waarom zou je als bezoeker aan een tandarts hier naar binnen stappen zodra je ziet hoe deze kamer er uit ziet?


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Spanning
 • Geheel in thema, geen 'dissonanten'
 • Slotjes
 • Geen heldere opdracht

 

Nog een keertje?

Trilogie Twente/Achterhoek (deel 2):
Een inleidend filmpje bracht ons terug in de tijd van Groenlo naar Grolle. Hierbij aan ons de belangrijke taak om prins Frederik Hendrik te behoeden voor een moordaanslag. Van het begin tot en met het einde is dit avontuur voortreffelijk vormgegeven. Wat hebben wij ervan genoten!!! Wij voelden ons ook uitstekend thuis in dit verhaal. Het ging allemaal allerminst vanzelf, maar uiteindelijk zijn wij er in geslaagd om zonder aanwijzingen binnen drie kwartier het doel van deze tijdreis te volbrengen.

Niet alleen de vormgeving, maar ook de leuk gevarieerde problemen maken deze kamer tot één van de leukste escaperooms die wij tot dusver hebben gedaan. Een mooie mix van mechanische hoogstandjes en high tech snufjes, die allemaal ingepakt zijn in het verhaal. Hierdoor blijf je lekker in de beleving. Voorspelbare en verrassende elementen wisselen elkaar af... Het was bijna een teleurstelling toen wij de opdracht hadden volbracht; dit had nog heel veel langer mogen duren!

Kers op de taart was de begeleiding door Anouk, een supervriendelijke en enthousiaste hostess die ons betoverde met haar charmante streekdialect. Kunnen we niet een keertje terugreizen in de tijd en deze kamer nog een keer doen?


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 10.0

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Vormgeving / aankleding
 • Mix mechanische en high tech elementen
 • Mix voorspelbaarheid / verrassingen
 • Mix denk-/zoekwerk
 • Moeilijkheidsgraad
 • Ontvangst / begeleiding

  nicko

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Posted on: 2020 October 22

Bijzonder, maar toch...

Trilogie Twente/Achterhoek (deel 3):

Sense is tot dusver by far de lastigste kamer om te reviewen. Wij hebben onze Twente/Achterhoek trilogie afgesloten met een bezoek aan deze kamer in de hoop hier 'iets anders' te ervaren. Een aantal kamers in Nederland voegt echt iets toe aan het aanbod aan escaperooms (ik denk hierbij aan kamers als 'The Dome', 'Catch me if you can', 'Kamer 237', 'The Vault', 'The Bar' en 'The Launch'). Dit zijn wat mij betreft niet eens per definitie mijn favoriete kamers, maar deze kamers hebben allemaal één of meerdere elementen toegevoegd aan waar je in de wereld van escaperooms tegenaan kan lopen. Ik hoopte dat ik Sense aan dit rijtje zou kunnen toevoegen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, Sense hoort hier wat mij betreft in thuis.

Ik kan niet veel zeggen over deze kamer zonder te spoilen, dus deze review wordt wellicht vrij abstract. Excuses daarvoor...

De structuur van de kamer is in één woord geweldig! Dit element is wat mij betreft absoluut vernieuwend. Het geheel is ijzersterk vormgegeven en het (gewaagde) snufje humor dat er aan is toegevoegd maakt het geheel compleet.

Over de uitwerking van de onderdelen ben ik veel minder enthousiast. Het is geen geheim dat het hier om zintuigen gaat en dat wist ik dus ook al voordat wij de kamer binnen stapten. Ik ben geen liefhebber van zintuigelijke elementen in escaperooms (en van bepaalde zintuigelijke elementen in het bijzonder). Mijn verwachtingen waren dus zeker niet hooggespannen. Gelukkig viel de kamer op dit punt absoluut mee! De makers hebben wat mij betreft een ijzersterke vormgeving bedacht voor deze elementen. Helaas liet deze vormgeving ruimte voor 'goed geluk'. En, laat ik het zo zeggen, wij hebben royaal gebruik gemaakt van deze ruimte! Bij minimaal twee onderdelen hebben wij blijkbaar iets opgelost zonder dat we ons zelf bewust waren van de oplossingsstrategie. Op dit punt zou de kamer wat mij betreft aangepast moeten worden.

Het ontvangst en de decharge was functioneel. Wat mij betreft liggen hier nog kansen...


8.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in October 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Structuur kamer
 • Humor
 • Het idee van puzzels
 • Ruimte voor 'goed geluk'

 

Geloofwaardig avontuur in natuurlijk decor

Trilogie Twente/Achterhoek (deel 1):
Wat hebben deze mensen geweldig gebruik gemaakt van de beschikbare middelen en mogelijkheden! Het inpassen van een verhaal in de realiteit van deze omgeving heeft geresulteerd in een meer dan geloofwaardig decor voor dit avontuur. De gastvrouw had een vriendelijke variant van het avontuur voor ons geprepareerd, maar op basis van onze track record werd besloten om toch maar de hoogste moeilijkheidsgraad voor ons klaar te zetten. Precies goed, want met nog slechts iets meer dan een minuut over op de klok hadden we de missie volbracht. Hiervoor hadden we een variatie aan problemen moeten oplossen. Helaas was hiervoor naar ons gevoel meer speurwerk dan puzzelwerk nodig... niet echt in ons straatje dus. Desondanks was het absoluut een geslaagde avond.
Het inleidende verhaal (over 'veurkieker' Beernd) is wat ons betreft slechts mager uitgewerkt; wat ons betreft sloot deze inleiding onvoldoende aan op de opdrachten die hier gedaan moesten worden. Tevredenheid is de verhouding tussen wat je verwacht en wat je krijgt. Wat dat betreft zou een andere inleiding wellicht het overwegen waard zijn.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Prijs/kwaliteit
 • Benutting natuurlijk decor
 • Eindopdracht
 • Gastvrijheid
 • Variatie in moeilijkheidsgraden
 • Relatief veel speurwerk (tov puzzelwerk)
 • Relatie met het inleidende verhaal

 

Freakshow

DarkPark Delft
Posted on: 2020 August 26

Epische ervaring

Jemig... Wat een geweldige kamer is dit!!! Alhoewel... 'kamer'... Dit is geen kamer; dit is een verhaal waarin je terecht bent gekomen. En wat voor een verhaal!!! Fan-tas-tisch!!!! Ieder onderdeel waarmee je in dit verhaal wordt geconfronteerd past helemaal in het avontuur. Aankleding, licht, geluid/muziek/stemmen, raadsels... Alles klopt! Bovendien waren wij gezegend met een enthousiaste host die de spanning gedoseerd wist op te voeren voor aanvang en ons trakteerde op een helden-ontvangst na afloop. Wij hebben een geweldigde middag gehad.

Wat jammer dat dit zo snel weer voorbij was...


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in August 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Prettig puzzelbaar
 • Constante spanning
 • Balans technische snufjes / klassieke elementen
 • Gastheer
 • Te kort

 

De Schuilkamer

The Hague Escape
Posted on: 2020 August 23

Leuk als tussendoortje

Als je op zaterdag 's middags om een uur of 5 het idee krijgt om 's avonds nog een escaperoom te spelen met 6 personen, dan heb je al direct de eerste uitdaging te pakken. Gelukkig bood The Hague Escape ons de mogelijkheid om de schuilplaats van een terrorist te onderzoeken in de hoop hiermee een mogelijk volgende aanslag te voorkomen.


Christopher is een joviaal gastheer. Wij voelden ons door zijn gastvrijheid direct op ons gemak. Erg belangrijk, zeker met de toch wel zeer relevante missie die ons te wachten stond. Vriendelijk en informeel loodste hij ons het avontuur in en ruim binnen de beschikbare tijd ving hij ons even vriendelijk en informeel weer op. In de tussenliggende tijd hadden wij de opdrachten die wij hadden meegekregen ontrafeld door het oplossen van verschillende puzzels. Op zich waren het wel prettige uitdagingen, alleen ontging ons in een aantal gevallen de samenhang tussen de puzzels en het verhaal. Ook misten wij in enkele gevallen de logische onderbouwing van de technische realisatie van een gepresenteerd probleem (in enkele gevallen bekroop ons het gevoel dat een probleem wel technisch, maar niet logisch was aangepast). De problemen werden allerminst lineair opgediend. Met een team dat uit 6 leden bestaat is dat wel heel erg prettig! Het avontuur is spartaans aangekleed. Wat mij betreft zou deze kamer op dit punt flink onder handen moeten worden genomen om zich te kunnen meten met andere kamers in de regio.


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in August 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Niveau van de puzzels
 • Joviale gastheer
 • Mogelijkheid tot parallel werken
 • Elementaire aankleding
 • Onvoldoende samenhang puzzels/verhaallijn
 • Logica achter technische realisatie puzzels

 

Anna's Dollhouse

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2020 August 23

Sfeervol puzzelavontuur

Een aantal weken geleden hadden we al met een drietal de expeditie van MindEscape gedaan. Deze ervaring smaakte naar meer. Zou het ook lukken om Anna te bevrijden uit haar poppenhuis? Dit keer met z'n vijven, vastberaden om onze ontsnappingspoging succesvol te laten zijn.

De host van dienst (dit keer Sabina) hoefde weinig te doen om ons in de startblokken te krijgen; de kamer zelf zorgt hier wel voor. Ondanks onze stroeve start zijn wij er in geslaagd om op tijd het doel van onze missie te bereiken. Onderweg moest er flink wat worden gepuzzeld (prettig uitdagend), precies wat wij graag in een avontuur tegenkomen! Al het puzzelwerk paste erg goed in het thema. Dit in combinatie met de aankleding van dit verhaal, de sfeervolle verlichting en de achtergrond geluiden zorgt ervoor dat je geen moment loskomt van de sfeer van het verhaal. Wel veel slotjes en sloten... Wat mij betreft zou een laagje van verfijnde techniek nog absoluut een kwaliteitsimpuls opleveren.

"Willen jullie nog iets weten?", vroeg Sabina direct toen wij de kamer uitkwamen. Nog iets weten? Het was nog chaos in mijn hoofd... Ik had nog even tijd nodig om alles te laten bezinken. En wat mij betreft mag je dat best beschouwen als een compliment aan deze kamer.

Jammer dat MindEscape slechts 2 kamers heeft. :-(


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in August 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Puzzels in thema
 • Moeilijkheidsgraad
 • Bescheiden toepassing techniek

 

Spektakel met een teleurstellende afloop

De wereld behoeden voor een nucleaire ramp van apocalyptische proporties… Ach, we hadden vandaag nog vrij, dus dat leek ons wel wat.

Een bijzondere locatie: de cultuurhaven Veghel is een evenementen- en horecaterrein gevuld met een gigantische diversiteit aan culturele, gastronomische en overige leisure organisaties. Ik was even bang dat deze escaperoom onderdeel zou zijn van een of andere mega-pretfabriek; escaperooms die onderdeel zijn van grotere uitjes-paleizen kunnen nog wel eens zielloze standaardproducten zijn. Juist de gepassioneerde persoonlijke betrokkenheid van een ondernemer, gevoed door een oprechte hobby-achtige liefde voor escaperooms jaagt de kwaliteit van een kamer vaak op naar het niveau waarvoor ik graag een flink bedrag betaal om me er in op te laten sluiten. Nee, wij kwamen hier niet voor bijl-werpen, pub-kwizzen, bierproeven of een bingo show; wij kwamen hier om te voorkomen dat de spanning tussen de Verenigde Staten en Rusland zou escaleren tot ver voorbij het punt van waaruit er geen weg meer terug is. En bij een dergelijke opdracht verwacht je in ieder geval dat het een meer dan spectaculair aangeklede queeste zal gaan worden...

Laat ik maar direct ter zake komen: deze kamer verdient een top notering op de lijst met kamers die je als escaperoom liefhebber zeker bezocht wilt hebben. En wat mij betreft zou deze kamer dit vooral verdienen op basis van het decor. Met name een mind-blowing element waar we in de loop van het avontuur mee werden geconfronteerd is NIET-NOR-MAAL!!! Hoe ver moet je out-of-the-box denken om zoiets te verzinnen?!?!?!

Het verhaal was op zich prima, hoewel wij achteraf wel constateerden dat de volledige verhaallijn een aantal eigenaardige kronkels bevat. Door onze missie een beetje ruim te interpreteren en door een beetje flexibel mee te bewegen hadden wij hiervan echter niet erg veel last.

De kamer is gevuld met klassieke en met technisch vernuftige elementen. De flinke hoeveelheid slotjes zou wat ons betreft al stevig gereduceerd kunnen worden door overbodige slotjes weg te laten. Ergens iets openen om een sleutel (of een code) te pakken waarmee je iets kan openen... Het ontging ons wat hier het nut van was.

Wij hadden regelmatig het gevoel dat er heel veel informatie op ons afkwam. Het was hierin niet eenvoudig om overzicht te houden. Het gaf ons een chaotisch gevoel waarin wij met enige regelmaat als kippen zonder kop van alles en nog wat aan het doen waren.

Net op tijd zijn wij er in geslaagd om te doen wat er van ons verwacht werd. De deur ging open en wij werden keurig naar het restaurant gebracht waar wij nog wat konden drinken. Wij dachten dat er nog wel iemand naar ons zou toekomen om het avontuur dat wij net hadden meegemaakt met ons door te nemen... maar niets. Ook geen foto als aandenken. Bij het afrekenen van de drankjes sprak ik nog even met Roel, de eigenaar van deze escaperoom. Hij gaf aan dat het doorlopen van het verhaal alleen op initiatief van bezoekers wordt gedaan. Ik begrijp daar echt helemaal niets van! Wij hadden graag gehoord wat het idee was achter een aantal elementen, wat wij over het hoofd hadden gezien, wat wij goed hadden gedaan en wat er anders had gekund. Graag hadden wij hier betrokkenheid en enthousiasme van de host ervaren. Maar helaas, dat hebben wij nu helemaal gemist. Hierdoor zaten we nu met een enigszins ongemakkelijk gevoel in de auto weer terug naar huis. Jammer, heel jammer!


8

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.5

Service: 4.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Spectaculair decor
 • Verhaallijn
 • Techniek
 • Overbodige slotjes
 • Overload aan informatie en middelen
 • Geen nabespreking

 

Expeditie

Anna’s Dollhouse
Posted on: 2020 July 22

Avontuurlijke speurtocht

Het was even zoeken om te vinden waar wij precies moesten zijn. Geen sterk begin van ons (als je al problemen hebt om de ingang van de escaperoom te vinden, dan weet je dat het wel eens een zware middag kan gaan worden). Gelukkig zorgde het hartelijk onthaal van de host van dienst (Talitha) dat wij al snel weer helemaal stonden te popelen om op expeditie te gaan naar Cocoseiland, in de hoop daar verborgen schatten te vinden. Al vrij snel kwam er veel informatie op ons af. Nu nog even uitzoeken waar we dit voor konden gebruiken en wat we nog meer nodig hadden om verder te komen. Het duurde even, maar nadat we een eerste resultaat hadden geboekt raakte onze queeste in een versnelling. Omdat alle puzzelstukjes in het vervolg van het avontuur iets gedoseerder werden aangereikt werd het steeds duidelijker wat er van ons werd verwacht. Hierdoor slaagden wij er ruim op tijd in om weer levend en wel terug te keren in de bewoonde wereld.

Het was een aangename en enerverende belevenis. De aankleding van het geheel (in combinatie met het geluid en het licht) zorgt ervoor dat je lekker in het verhaal blijft zitten. We zijn onderweg geen enkele sfeerbreker tegengekomen.

Escaperooms bestaan in de regel uit een combinatie van zoeken/vinden en puzzelen/oplossen onderdelen. De verhouding van deze onderdelen zorgen voor een bepaald karakter. In deze kamer zullen vooral echte speurneuzen zich als een vis in het water voelen. Complexe cryptische raadsels horen niet thuis in dit verhaal. Liefhebbers van hersenkrakers zullen zich hier daarom misschien iets minder uitgedaagd voelen. Ik reken onszelf een beetje tot deze laatste categorie escaperoom bezoekers. Wellicht zal Anna’s Dollhouse, de andere kamer van MindEscape, ons nog meer aanspreken. Wij kunnen dan ook niet wachten om hier heel snel nog een keer op bezoek te komen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 9.5


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Verhaal
 • Aankleding
 • Beleving
 • Vooral veel zoeken/vinden/gebruiken

 

Bella Ciao

Escape Room Katwijk
Posted on: 2020 July 16

Perfecte match

Het leek erop alsof wij thuis hoorden in dit avontuur. Misschien had het ermee te maken dat wij een paar weken geleden al een La Casa de Papel escape experience in Zwolle hadden meegemaakt. Hoe dan ook, het was volstrekt logisch dat wij daar waren en het was volstrekt logisch wat wij hier kwamen doen. Dit was ons decor, wij voelden ons als een vis in het water. In een hoog tempo werden problemen ontrafeld en opgeslost. Deze kamer leende zich uitstekend voor een gestroomlijnde samenwerking en het zag er naar uit dat er een nieuw kamerrecord in de boeken zou komen te staan. Pas helemaal op het einde struikelden wij over een rekenfout... AAAAAARGH! En dat terwijl dit team juist een aantal levende rekenmachines bevat. Nou ja, het was misschien maar goed dat we hierdoor iets langer in deze kamer mochten verblijven, want was deze kamer is veel meer waard dan een vluggertje!

Het is raar... Het leek dus allemaal vanzelfsprekend wat er moest gebeuren. En toch was het voor ons van het begin tot en met het einde een spannend avontuur. De problemen waren absoluut uitdagend en bij iedere oplossing voelden wij ons groeien. Een soort van flow waarin alles mogelijk lijkt. Wat is dat een gaaf gevoel!

Na afloop nam de host (Johan) ons nog eens mee door het hele verhaal. Wat hij ons kon vertellen was echter weinig verrassend; wij hadden vrijwel niets uit dit avontuur gemist. Alleen aan het einde hadden we een waardevolle signalering niet opgemerkt. En juist daar zou het ons veel hebben opgeleverd...

Ik vind dit echt een erg leuke kamer! Erg netjes vorm gegeven waarin goed gedoseerd gebruik is gemaakt van technische snufjes. Dit is een beleving waarvoor je naar een escaperoom toegaat.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Aankleding avontuur
 • Toegepaste techniek
 • Samenhang
 • Te snel voorbij... :-(

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 July 15

Buitencategorie

Deze kamer is van uitzonderlijke klasse. Een spannend en meeslepend avontuur gevuld met uitdagende problemen. Je valt van de ene verbazing in de andere, mede door totaal onvoorspelbare wendingen. Een aaneenschakeling van technische hoogstandjes, zonder dat je daar al te nadrukkelijk mee wordt geconfronteerd. Door de aankleding van de kamer, het geluid en het licht ontstaat een meer dan geloofwaardige sfeer, een sfeer waarin je als het ware wordt opgezogen door het verhaal. Wat mij betreft is dit een kamer in de buitencategorie van de escaperooms.

Ik ben blij dat we bijna de volle 80 minuten hebben benut. Ik had geen tel van deze ervaring willen missen. Dank Loran dat we deze kamer mochten spelen. Je bent een perfect gastheer!

Ik zou het lef niet hebben om deze kamer op dit platform met minder dan een 10 te waarderen. Niet omdat deze kamer volmaakt is, maar omdat deze kamer wat mij betreft meer verdient dan de andere kamers die ik tot dusver ben tegengekomen.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • 80 Minuten
 • Bizarre wendingen
 • Ontwerp + techniek
 • Beleving
 • Dosering uitdagingen

  down-the-hatch

Expeditie Arctic

Escape Zwolle
Posted on: 2020 June 8

Ons Waterloo op de Noordpool...

Dit was de tweede keer dat wij via Escape Zwolle ergens op de wereld terecht kwamen; eerder bracht een bezoekje aan dit adres ons in Madrid en nu reisden wij door naar het noordpool gebied.

De seconden tikten weg... Nog net op tijd waren we er in geslaagd om de verschillende opdrachten die we hadden meegekregen op te lossen. Precies op het laatste moment voerden we de juiste code in: missie geslaagd zou je zeggen. Maar toch… Gedurende de gehele missie waren we te veel tijd kwijtgeraakt, waardoor we aan het einde met onze dikke vingers ons bezondigden aan een slordigheidje. Iets wat normaal gesproken zonder na te denken nooit fout zou gaan. Nu wel... Betekent dit dat we deze queeste niet succesvol hebben beëindigd? Ik registreer dit zelf als de eerste kamer waar ik het doel niet heb bereikt binnen de tijd, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat mijn medespelers er zelf een andere waardering aan geven. Deze laatste interpretatie lijkt overigens gesteund te worden door het feit dat de host voor ons een tijd noteerde van exact 60 minuten en 0 seconden.

Ook deze kamer van Escape Zwolle is super! Een sterk verhaal, waarbij ieder element dat je onderweg tegenkomt daadwerkelijk een duidelijke relatie heeft met het avontuur. De aankleding is erg goed, waarbij subtiele elementen het echt helemaal af maken. Deze kamer is geschikt voor gezelschappen van 3 tot 6 personen. Wij hebben het met 3 personen gespeeld en achteraf hebben we onszelf misschien dus een klein beetje overschat. Om de benodigde code te kunnen vinden moesten wij stevig onze hersens kraken. Op zich waren de problemen waar wij tegenaan liepen niet eens zo heel moeilijk, maar we hadden soms tijd nodig om er achter te komen wat (en waar) er iets moest gebeuren.

Het ontvangst was wederom zeer hartelijk. Ook na afloop nam de host ruim de tijd om het verhaal nog eens na te lopen. Natuurlijk zat dat ene detail aan het einde ons niet lekker, maar wat wij onderweg allemaal zijn tegengekomen is toch echt bepalend voor het beeld dat ons zal bijblijven.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Verhaal
 • Kamerindeling plus aankleding
 • Variatie in op te lossen problemen
 • Complexiteit
 • Een specifiek 'kledingstuk'

 

Het Papieren Huis

Escape Zwolle
Posted on: 2020 June 10

Zwolle is helemaal niet zo ver weg... als het de moeite waard is om er naar toe te gaan.

Ons weekendje Zwolle (4 escaperooms en een overnachting in de Pelsertoren) begon met Het Papieren Huis. Wij hadden nog niet alle afleveringen van La Casa de Papel gezien. Nu maar hopen dat wat wij wisten over de gijzeling in Spaanse muntgebouw genoeg was om te ontsnappen aan onze gijzelnemers.

Na de benodigde corona ritueeltjes, na een heldere introductie en na een vlotte verkleedpartij maakten we ons op voor het avontuur. Er moest een goed gevarieerd aanbod aan hindernissen worden genomen om onze vrijheid te heroveren. Deze hindernissen maakten stuk voor stuk deel uit van de verhaallijn. Hierdoor blijf je lekker in de beleving. Er was slechts één dissonant waar wij, licht autistische tabel-fetisjisten, ons maar niet overheen konden zetten. En dat wij daar maar over door bleven mekkeren zegt waarschijnlijk meer over ons dan over de kamer. De problemen zijn uitdagend, maar zeker niet onoplosbaar. Op een of andere manier leek ook het vinden van de oplossing steeds integraal onderdeel van het verhaal. Het hielp uiteindelijk wel dat wij voor ons gevoel ongemerkt blijkbaar getransformeerd waren van gegijzelden naar gijzelnemers... Daar moet ik nog eens goed over nadenken.

Dit is een kamer die een reis naar Zwolle, vanuit elke plek van Nederland, meer dan de moeite waard maakt!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in June 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Variatie
 • Indeling ruimte
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Gastvrijheid (ondanks Corona beperkingen)
 • Één dissonant (zie beschrijving)

 

The Prison Cell

The Great Escape
Posted on: 2020 June 7

Heftig!

Wat een lekker avontuur!!! Laat ik beginnen met onze host een compliment te geven. Wat zat zij lekker in haar rol. Hierdoor zaten wij ook meteen goed in het verhaal en hierdoor gierde de adrenaline van het begin tot het einde door onze lichamen.

Geen misverstanden: wij waren onschuldig. Het sloeg nergens op dat wij opgesloten werden. Het is dan ook volstrekt logisch dat wij een poging deden om te ontsnappen voordat wij een uur na insluiting opnieuw ondervraagd zouden worden. Om te ontsnappen moesten wij verschillende problemen oplossen. In veel van deze problemen herkenden wij elementen uit eerdere ervaringen, maar het was toch nog even goed zoeken wat we waarvoor konden gebruiken. De stress bij ons was omgekeerd evenredig met hoeveelheid tijd die nog over was voordat wij weer ondervraagd zouden worden. Mede dankzij een mysterieuze SMS'er zijn we er in geslaagd om met nog iets minder dan 10 minuten resterend op de klok de weg naar de vrijheid te vinden.

Ok... dit is wellicht niet de meest geavanceerde escaperoom in Nederland, maar het is wel 100% waarvoor je jezelf laat opsluiten in een kamer. Wat je allemaal onderweg tegenkomt lijkt een soort van logisch verband te houden met het verhaal. Ook de manier waarop de benodigde informatie kan worden gevonden is wat ons betreft (op een enkele uitzondering na) zoals je het graag ziet. Wat mij betreft zou het wel goed zijn geweest als de Corona maanden gebruikt zouden zijn geweest om een aantal cijferslotjes te vervangen... En persoonlijk vind ik minder leuk als onderdelen of informatie op verschillende plaatsen gebruikt moet worden, zonder dat het verhaal dit afdwingt.

Het geheel is netjes vormgegeven. Niet direct mind-blowing, maar gewoon helemaal in stijl. Wel met een onverwachts element... Zo zie je maar weer: het hoeft niet altijd high tech te zijn om voor een verrassing te zorgen.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in June 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • De totaalbeleving
 • Verrassend onderdeel
 • Onze host
 • Bescheiden technische snufjes
 • Aantal cijferslotjes
 • Hergebruik van onderdelen

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2020 June 7

Beter een andere keer...

Tsja... ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van deze kamer vind... Ik denk dat de kracht van deze kamer zou moeten liggen in het avontuur, in de beleving. Onder normale omstandigheden zou The Mission volgens mij goed zijn voor een waanzinnige ervaring. Helaas zijn wij in Corona tijd op deze speciale missie gegaan. Hierdoor is er een aantal elementen uit het verhaal geschrapt die van grote waarde zijn voor de intensiteit van de beleving. Ook was er door de omstandigheden helaas geen mogelijkheid om na afloop met de host het avontuur nog eens door te nemen. Wellicht hebben wij hierdoor nog wat gemist. De logische samenhang van de onderdelen was voor ons niet altijd even duidelijk. Ook was het niet altijd duidelijk wanneer wij nu wel iets mochten doen en wanneer niet. Op de ene plek werd het ogenschijk onschuldig opvolgen van instructies keihard bestraft, terwijl een expliciet verbod op een andere plek gewoon genegeerd moest worden. Aan het einde bleek dat wij een hulpmiddel helemaal niet hadden gebruikt. Bij navraag bleek dat wij dit hulpmiddel nodig zouden moeten hebben gehad om een item te pakken te krijgen. Wij hadden dit item op een andere manier bemachtigd, een manier die helemaal niet mogelijk geweest had moeten zijn. Wat mij betreft erg slordig (ook dat dit niet was opgemerkt).
Ik denk dat wij deze kamer niet in zijn volle kracht hebben ervaren. Wellicht daarom viel het voor ons daarom een beetje tegen. Neemt niet weg dat het wat mij betreft een spannend avontuur in een rijk decor is. De problemen die je onderweg tegenkomt zijn gevarieerd, met soms zelfs spectaculaire onderdelen. Als geheel was deze kamer wat mij betreft dus alleen minder indrukwekkend.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in June 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Leuke spelelementen
 • Spanning / beleving
 • Gebruik van techniek
 • Variatie
 • Aankleding ruimtes
 • Samenhang van spelelementen
 • Onlogische do's en dont's
 • Verkeerde oplossing ook goed

 

Alien Encounter

Escape Tiel
Posted on: 2020 May 24

Sterk uitgewerkt thema!

Nog maar net nadat Escape Tiel begin dit jaar de eerste gasten had ontvangen, moesten ook hier de deuren worden gesloten ivm Corona maatregelen. Een slechtere start was niet mogelijk! Alhoewel... Bezoekers die deze kamer nog net hadden kunnen spelen in het begin van dit jaar hadden hun ervaring gedeeld in lovende reviews. Hierdoor zullen nieuwe bezoekers ongetwijfeld snel de weg naar deze kamer weten te vinden zodra er hier weer gasten ontvangen mogen worden. Voor ons, als gezin, was vandaag al zover. Eindelijk, na meer dan 2 maanden mochten we weer!!!

Deze kamer verdient het om druk bezocht te worden. Het thema is vanaf het begin tot en met het einde erg sterk uitgewerkt. De uitstraling is misschien een beetje steriel, maar dat past natuurlijk ook wel bij een ruimteschip. De probleempjes die opgelost moesten worden zijn behoorlijk gevarieerd. Bij sommige was het ons direct duidelijk wat de bedoeling was, bij andere lag dit voor ons veel minder voor de hand.

Het liep wat stroef bij ons. Ik kreeg een klein beetje het gevoel alsof de kamer net uit een winsterslaapje was gekomen en alsof alles nog even opnieuw moet inslijten. Ook wijzelf moesten weer even de slag te pakken krijgen. Dit keer was het vooral de jongste in ons gezelschap die ons door het verhaal heen loodste. Ruim op tijd zijn wij er in geslaagd om het doel van het avontuur te bereiken.

Na afloop nam de gastheer nog even het hele verhaal met ons door. Hierbij werd het nog duidelijker dat vrijwel alle op te lossen problemen in samenhang stonden met verhaal. Wat mij betreft had dit tijdens het spelen best wat nadrukkelijker naar voren mogen komen. In enkele gevallen was deze samenhang nog niet expliciet gemaakt, waardoor wij soms niet wisten waarom wij iets hadden opgelost.

Conclusie: een hele leuke escaperoom. Moet je zeker een keer doen als je hier in de buurt bent!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sterk uitgewerkt thema
 • Toegepaste techniek
 • Fraaie vormgeving
 • Gastvrijheid
 • Haperingen
 • Samenhang soms onvoldoende expliciet

  midas

The Mystery of Whitechapel

OuterGround
Posted on: 2020 March 15

Een up-to-date klassieker

Ons eerste bezoekje aan The Escape Room Rijswijk. Geen bezoek aan een van de kamers die al een tijdje op onze verlanglijst staan (Jason's Curse of The Execution), maar wij hadden gekozen voor The Mystery of Whitechapel. Op het moment van reservering had deze kamer na 7 beoordelingen een 10 als gemiddelde waardering! Zou dit dan die mind-blowing escape experience gaan worden? We waren benieuwd!

De entree gaf het gevoel dat het allemaal nog afgemaakt moet worden. Het ontvangst is eerder groots en ruig dan knus en comfortabel. Nadat de gastheer ons keurig in de startblokken had gezet voor dit avontuur, leek het verhaal zich vanzelf te presenteren aan ons. De goed gevarieerde probleempjes die opgelost moesten worden pasten keurig in het geheel. Wij hebben hierdoor een uitermate prettige gameflow ervaren. Het voelde allemaal wel een beetje voorspelbaar aan; onze hoop op een verrassende wending bleek tevergeefs. Deze kamer bevat een uitgebalanceerde mix van eerste generatie escaperoom onderdelen met vernuftige technische elementen. Jammer genoeg werkte niet alles feilloos (3 manco's), maar gelukkig hadden wij daar niet veel last van.

Ook na afloop gaf onze gastheer op voortreffelijke wijze invulling aan zijn rol. Hij nam het hele avontuur nog een keer samen met ons door. Hierbij toonde hij oprecht belangstelling voor suggesties die wij hem gaven. Wij hebben zijn begeleiding in ieder geval als zeer prettig ervaren!

Al met al een klassieke escaperoom, maar dan wel up to date vormgegeven. Absoluut geschikt voor beginnende escaproom avonturiers, maar ook zeer de moeite waard voor spelers met de nodige ervaring. Deze kamer verdient zonder meer een positieve beoordeling, maar de extreme scores waar deze kamer tot dusver mee is beloond zijn wat mij betreft een beetje uit de bocht geschoten.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in March 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • "Flow"
 • Combinatie techniek / old school elementen
 • Variatie in op te lossen problemen
 • Gastheer
 • 3 Manco's
 • Voorspelbaarheid

 

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Posted on: 2020 March 1

Rommelig

Getriggerd door de zeer positieve eerste 11 reviews (gemiddelde waardering een 9,5) werden wij verleid deze kamer te bezoeken. Bovendien ligt deze escaperoom in het kloppende hart van de eerste 2 ronden van het NK escaperooms 2020. Reden te meer om alvast een keer deze kant op te komen (voor ons wat dit een voorbereiding op wat ons op 15 maart te wachten staat).

Een hoge waardering, dus hoge verwachtingen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze kamer viel een beetje tegen. Op zich was het een aardig avontuur, maar er zijn wat ons betreft veel punten waarop deze kamer achter blijft bij andere kamers die zo hoog worden gewaardeerd. Het ontvangst was vriendelijk, maar wij hebben de introductie gemist waardoor je zou worden uitgenodigd om je te verplaatsen in de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt (een videoboodschap of een verhalende host zou hier veel effectiever zijn dan het overhandigen van een briefje met instructies). Deze kamer bevat enkele uitdagingen die abslouut escaperoom-waardig zijn. Daarnaast zijn er echter ook een paar simpele werkopdrachten die ons het gevoel gaven dat we nog op zoek waren naar wat er moest gebeuren, terwijl we het probleem al hadden opgelost. Veel puzzels waren wat ons betreft net niet af. Het Schijndels Lab heeft hierdoor een wat rommelige, ongepolijste indruk gemaakt op ons. Dit gevoel wordt versterkt door de afwerking van het geheel en door een niet werkende attribuut. Kortom: genoeg kansen wat mij betreft om deze kamer een kwaliteitsimpuls te geven.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gebruik van techniek
 • Indeling van de ruimte
 • Gelaagdheid enkele uitdagingen
 • Introductie van het avontuur
 • Afwerking
 • Simpele werkopdrachten

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Posted on: 2020 February 26

Klein, maar fijn.

Een leuk thema, netjes uitgewerkt in een prima verhaallijn. Het geheel is keurig vormgegeven, met enkele orginele elementen en met behoorlijk wat technisch vernuft. Uitsluitend in details zijn mij onvolkomenheden opgevallen, absoluut niet het vermelden waard.

Wij zijn met z'n drieën de droom van Matilda binnen gegaan: een prima groepsgrootte. Stap voor stap doorloop je alles wat er moet gebeuren. Het lijkt hierbij voortdurend logisch wat er van je wordt verwacht. Slechts één keer was het ons niet duidelijk wat de bedoeling was. Er wordt normaal gesproken een helder signaal gegeven wanneer er iets volgens bedoeling is uitgevoerd. Dit is echter niet het geval wanneer je een actie uitvoert voordat deze actie "aan de beurt" is. Bij ons heeft dit een beetje verwarring veroorzaakt.

Het geheel voelt wat klein aan. Volgens mij wordt dit niet alleen veroorzaakt door de fysieke ruimte, maar op een of andere manier droomt Matilda vrij compact. Misschien klopt het ook juist wel; de droom van een klein, schattig meisje hoort misschien wel wat klein aan te voelen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Orginele elementen
 • Technische details
 • Heldere verhaallijn
 • Kleurgebruik (passend bij thema)
 • Geluid (vooral in het begin)
 • Afhandeling "nog niet aan de beurt"-acties

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2020 February 23

Lekker vlot door een avontuur waar geen eind aan leek te komen.

Achter een vrij ongepolijste entree verschuilt zich een kamer die zich wat mij betreft moeiteloos staande houdt in de eredivisie van de escaperooms van Nederland. De afzonderlijke onderdelen op zich zijn misschien helemaal niet eens zo spectaculair: redelijk wat déjà vuutjes, maar dan wel weer net anders vormgegeven. Het geheel daarentegen is absoluut in één woord geweldig!

De omvang van de totale kamer is indrukwekkend. Heb ik eerder zo'n grote kamer gezien? Ik kan het mij niet herinneren...

Het lichtplan verdient een groot compliment! Niet de ruimte, maar het verhaal wordt verlicht. Hierdoor heb je het gevoel dat het licht je als een soort van gids door het avontuur leidt.

De verrassingen in het verhaal zijn goed gedoseerd; precies genoeg om voorspelbaarheid te voorkomen, zonder dat het de flow van het avontuur verstoort.

De eigenaar heeft het ontvangst, de beleiding tijdens het spel en de nazorg over ons voor zijn rekening genomen. Hij is absoluut een liefhebber, maar daarnaast ook een uitstekend ondernemer en een fantstisch gastheer! Een perfecte combinatie!

Onze groep was misschien net wat te groot voor deze kamer. Deze queeste heeft een vrij lineair karakter. Wij hadden hierdoor af en toe last van een soort van bottleneck, momenten waarop er niet voor iedereen iets te doen was. Ik denk dat een groep van 4 personen ideaal is om onderzoek te doen naar de verdwijning van Rebecca.

Waarom deze kamer niet voortdurend volgeboekt is? Echt geen flauw idee!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in February 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Ruimte
 • Lichtplan
 • Verrassingen
 • Gastvrijheid (klantgerichtheid)
 • Techniek
 • Af en toe een bottleneck gevoel

 

Not Alone

Clocked-Up
Posted on: 2020 February 2

Een niche

Verleid door een last minute oproep gingen wij met z'n drieën aan de slag om het geheim van de grotten van Hua Shan te ontrafelen. De reviews van voorgangers waren veelbelovend. Misschien was deze kamer echt helemaal iets voor ons: veel logisch puzzelwerk en minder zoek- en snuffelwerk. De verwachtingen waren dus hooggespannen.

Na iets minder dan een uur hadden wij het doel van de missie bereikt. Dit betekende echter allerminst dat wij tevreden weer terug keerden in de werkelijkheid. We hadden naar ons gevoel te veel steken laten vallen en we hadden het onszelf onnodig lastig gemaakt. Het bleek dat we de meest cruciale informatie keihard hadden genegeerd.

Dit is geen kamer waarin er speurwerk nodig is voor de benodigde informatie en/of onderdelen; wat je nodig hebt kom je vrij snel vanzelf tegen. De uitdaging in deze kamer zit vooral in het denkwerk. Ons begin was slecht; er is overduidelijk een lijn in de op te lossen enigma's. Het is alsof je de verpakking van een dichtgeseald product wilt verwijderen. Hiervoor hebt je vaak een speciaal lipje of strookje nodig dat de verpakker hiervoor heeft gemaakt. Wij hadden er voor gekozen om niet bij het begin, maar om ergens halverwege de lijn te beginnen... Dat was niet handig! Ook toen wij de benodigde informatie in de loop van het avontuur alsnog in handen kregen bleven wij de essentiele aanwijzingen negeren. Hoezo eigenwijs?

Ondanks dat wij al een eindje op weg waren om het mysterie te ontrafelen, was het toch nodig om ook het begin nog even op te pakken. Hiervoor hadden we een beetje hulp nodig. Persoonlijk vond ik dit één van de mindere onderdelen in de kamer. Verdere vertraging liepen we vooral op door wat pech in de communicatie (technisch malheur) en door een technisch mankement bij een van de laatste onderdelen. Hoe vervelend dit ook is, dit kan gebeuren en wat ons betreft heeft de gastheer van dienst in beide gevallen prima ingegrepen.

Deze kamer is volgens mij een beetje een niche voor een specifieke doelgroep. Wat mij betreft is deze queeste minder geschikt voor groepen die op zoek zijn naar een episch en rijk aangekleed verhaal. Voor deze groepen zal de compactheid en sobere aankleding van de kamer teleurstellend zijn. Nee, dit is vooral een kamer voor liefhebbers die in de eerste plaats puzzels willen oplossen. Ik vind het lastig om de moeilijkheidsgraad van de kamer in te schatten. Cruyff zou zeggen: "je gaat het pas zien als je het doorhebt". En daar waar sommigen het direct door zullen hebben, daar zal het kwartje bij anderen heel moeizaam vallen.

Ik reken ons tot de doelgroep van deze kamer; wij hebben 'Not Alone' dan ook als een alleraardigste kamer ervaren voor deze gelegenheid. Dit neemt niet weg dat wij best kritisch zijn ten aanzien van enkele onderdelen. Wij vinden de keuze voor de gedimde verlichting erg jammer. Wij kregen het gevoel dat deze keuze niet functioneel was, maar vooral te maken had met het camoufleren van de aankleding van de kamer. Het werken met de zaklantaarns voegt wat ons betreft ook niets toe. Ook waren wij niet onverdeeld enthousiast over enkele puzzels. Ik heb het gevoel dat op dit punt er nog veel mogelijkheden zijn om een flinke kwaliteitsslag te maken zonder dat er iets ingrijpends aangepast hoeft te worden. Tenslotte had de finale echt wel iets verhalender mogen zijn. Het was nu een beetje pats boem over en uit...

P.S. Een van de teamleden hecht er waarde aan om te vermelden dat de mogelijkheid om de raadsels te ontcijferen zonder gebruik te maken van de cruciale informatie juist iets toevoegde aan deze kamer. Persoonlijk blijf ik het gewoon erg onhandig vinden van ons!


Response by Clocked-Up

2020 February 2

Beste spuit 11, Allereerst ontzettend bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om zo'n uitgebreide review te schrijven. Echt heel tof! We hadden van de gastheer begrepen dat jullie nog goed hebben nagepraat. We zijn er zeker bewust van dat Not Alone een specifieke kamer is als het aankomt op smaak en voorkeur. Dat wil niet zeggen dat er nog steeds een aantal zaken verbetert kunnen worden. Feedback van ervaren spelers (zoals jullie) is daarbij ontzettend handig. Mochten jullie nog verdere op- en/of aanmerkingen hebben (of nog iets te binnen schieten), dan vernemen wij deze graag per e-mail. Voor nu nogmaals bedankt voor het delen van jullie ervaring! Met vriendelijke groet, Alex en Maartje


7.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in February 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Advies kamerkeuze
 • Betrokkenheid en inzet gastheer
 • Flink puzzelwerk
 • Geen verrassingen
 • Finish
 • Verlichting
 • Sommige puzzels

 

Room 1803

Escape Ede
Posted on: 2020 January 19

Voorspelbaar? Of toch niet?

Een hotelkamer waar iets is gebeurd en waaruit je moet proberen te ontsnappen? Been there, done that... Of toch niet? Kamer 1803 bleek voor ons helemaal niet zo voorspelbaar als wij misschien van tevoren hadden gedacht. De ontwerpers van dit verhaal hebben een aardige mindtwist verzonnen, waardoor wij halverwege het avontuur even kwijt waren wat er nu zou gaan gebeuren. Leuk bedacht!!!

Deze kamer is met zorg ontworpen en erg netjes vormgegeven, met aandacht voor details. Ook technisch zat alles uitstekend in elkaar. Dit maakt het tot een heerlijk speelbaar geheel. Wat mij betreft is het misschien allemaal niet heel erg spectaculair, maar vooral door het niveau waarop alles is afgewerkt is een absolute aanrader. Deze kamer lijkt mij geschikt voor zowel beginnende escaperoom avonturiers als voor escapers met de nodige ervaring. Waarom er niet iedere week veel meer liefhebbers een bezoekje brengen aan kamer 1803? Misschien is dat nog wel het grootste raadsel van de avond!

Voor ons wat dit de kickoff van de voorbereiding op onze deelname aan het NK escaperooms in 2020. Een prima kamer voor deze gelegenheid; er ging veel goed, maar er werd ook genadeloos duidelijk dat er werk aan de winkel is voor ons mbt de scherpte van ons team.

Kers op de taart was het enthousiasme en de hartelijkheid van de gastheer van dienst. Dank voor het hartelijke ontvangst en voor de uitstekende begeleiding! Reikhalzend kijken wij uit naar de volgende kamer bij jullie!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Gastvrijheid
 • Afwerking
 • Mindtwist
 • Variatie raadsels/puzzels/probleempjes
 • Bescheiden in spektakel en sensatie

 

Over hoge verwachtingen...

Hoe kan je de verwachtingen waarmaken als bijna alle eerdere spelers lyrisch zijn over de ervaring met deze kamer? Dit lijkt onvermijdelijk garantie voor teleurstelling. En ja, ik was teleurgesteld...

Deze kamer is absoluut een kamer in de Champions League van de escaperooms. En één die zich, om in voetbaltermen te blijven, moeiteloos staande houdt tussen andere kamers op het niveau van Barcelona, Liverpool, Paris Saint Germain en Bayern München. Deze kamer is werkelijk geweldig. Het verhaal is ijzersterk. De overgangen zijn grandioos. De vormgeving van de kamer is subliem. De puzzels zijn gevarieerd en uitdagend. Speel deze kamer niet te vroeg, want de kamers die je hierma gaat spelen zullen tegenvallen.

Waarom was ik dan toch teleurgesteld? Helaas, tot dusver heb ik geen helder antwoord kunnen vinden op deze vraag. Ik ben bang dat mijn verwachting mij in de weg stond; ik had gehoopt op een mindblowing experience... en ik heb niet meer dan een fantastische kamer gespeeld. Wellicht heeft het te maken met het feit dat we deze kamer met 7 personen hebben gespeeld. Dit was doodzonde!!!!! Zelf heb ik het laatste stuk van het avontuur ('de uitsmijter') op afstand moeten volgen. Anderen hebben juist in het begin van het avontuur een zeer passieve rol gespeeld. Deze kamer moet je spelen met maximaal 5 personen. En, nogmaals, speel deze kamer pas als je al een flink aantal andere kamers heb gespeeld; pas dan ben je in staat om de kwaliteit van deze kamer te waarderen.

De makers van deze escaperoom hebben een kamer ontworpen die gespeeld kan worden door heel veel liefhebbers. Alle enigma's zijn met inzet en enthousiasme goed oplosbaar. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van uitdagingen waarbij denkwerk en vindingrijkheid cruciaal is voor het vinden van een oplossing. Er zijn kamers die wat mij betreft op dat punt een nog hogere waardering verdienen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Totaalbeleving
 • Verhaal
 • Vormgeving
 • Benodigde vindingrijkheid
 • 'Geschiktheid' voor groepen meer dan 5 personen

 

Opwarmertje: zoekt en gij zult vinden

We hebben deze kamer gespeeld als opwarmertje voor Catch Me if You Can, de andere kamer die wordt aangeboden door Next Level Escaperoom. Suspicious Farmhouse heeft een prima verhaal. Het geheel is netjes vormgegeven. Het puzzelwerk in deze kamer is bescheiden; er was (met name in het eerste deel) vooral veel zoekwerk nodig om er uiteindelijk achter te komen waar boer John is gebleven. Ik ben erg blij dat anderen zich ontfermden over de 'zintuigelijke uitdaging'; ik vind dit soort enigma's niet leuk.

Voor beginnende spelers lijkt me dit een erg leuke kamer. Deze kamer kan gespeeld worden door groepen met een maximale groepsgootte van 8 personen, maar voor ons 7-koppige team (met de nodige ervaring) bood deze kamer absoluut onvoldoende uitdaging om de toegevoede waarde van ieder teamlid zinvol te kunnen benutten. Ik zou adviseren om deze kamer te spelen met groepen die uit maximaal 5 spelers bestaan.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • De plot
 • Aankleding kamer
 • Toegankelijkheid voor "first timers"
 • "Old school look and feel"
 • 'Geschiktheid' voor groepen meer dan 5 personen
 • Niveau puzzelwerk

 

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Posted on: 2019 December 30

Thema: oud en nieuw

Voor de viering van de jaarwisseling hebben wij ons dit jaar teruggetrokken in Kasteel van Oijen, vlak bij Oss. Een mooie kans dus om op zoek te gaan naar het verhaal achter de verdwijning van een dame die jaren geleden in haar eentje de slaapkamer is binnengeslopen van een of andere Dracula. Het werd een boeiende speurtocht met enkele interessante verrassingen. Van alle kanten leken de codes op ons af te komen. In veel gevallen hadden wij echter geen idee hoe wij gebruik konden maken van deze informatie. Uiteindelijk was er zelfs een zetje in de goede richting nodig bij de selectie van de gegevens voor het oplossen van één van de problemen. Toen het duidelijk was geworden wat er met de vermiste dame was gebeurd, kozen wij voor een bijzondere vluchtroute. De logica achter deze route ontgaat mij nog steeds een beetje, maar het was in ieder geval wel heel verrassend. We maakten het onszelf nog even lastig door wat ruis in de communicatie over waar de laatste code voor gebruikt moest worden, maar uiteindelijk slaagden wij er in om ruim op tijd weg te komen.

We hadden deze kamer uitgezocht omdat we met een vrij grote groep waren (7 personen). Deze kamer werd aangeboden voor groepen van 4 tot 10 personen. Redelijk ervaren spelers zouden deze kamer volgens mij het beste met 4 of 5 spelers kunnen doen. Wij hadden in ieder geval het gevoel dat onze groep te groot was om allemaal actief bij te kunnen dragen aan deze queeste.

We schrokken even door de veelheid aan slotjes waar we vrijwel direct mee werden geconfronteerd. Op een of andere manier bleek het "oud" van deze slotjes echter ruimschoots te worden gecompenseerd door het "nieuw" van de techniek achter de aankleding van deze kamer. Wat dat betreft paste deze kamer goed in het thema van de week.

Het was prettig om na afloop nog even samen met de gastheer de kamer door te lopen. Hij vertelde hierbij onder meer op welke manier de aankleding door techniek werd ondersteund (visueel, auditief èn olfactoir). Mooi om te zien hoeveel zorg er is besteed aan de vormgeving van deze kamer.

Wat leuk overigens dat de gastheer opbiechtte dat hij een beetje nerveus werd toen hij hoorde dat wij min of meer ervaren spelers waren! Nou, wat ons betreft was er geen enkele reden om nerveus te moeten zijn. Dit is een erg leuke kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding
 • Verhaal
 • 'Vluchtroute'
 • Complexiteit
 • Aantal slotjes
 • Aanwijzing één na laatste opdracht

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Posted on: 2019 December 29

Opgelucht!

"Wat gaan we hier eigenlijk doen?", vroeg ik aan één van mijn teamgenoten toen wij op het punt stonden om de kamer binnen te gaan van de persoon die wordt verdacht van een serie geweldadige moorden. Een uur later had ik nog steeds geen duidelijk antwoord op deze vraag... Maar dat was ook helemaal niet nodig geweest om stuiterend van de adrenaline onze ontsnapping te kunnen vieren.

Met het team waarmee wij ruim een jaar geleden het mysterie van de 'Illuminati Headquarters' (hintloos) hadden weten te ontrafelen, wilden wij nu een poging wagen om de waarheid te ontdekken achter de 'Zodiac Killer'. Hiervoor moest slechts een bescheiden aantal problemen worden opgelost. Bovendien waren deze problemen op zich niet eens heel erg lastig. En toch leek het steeds meer een volstrekt kansloos avontuur te worden voor ons. Wij dreigden te verdrinken in een veelheid aan open eindjes. Bovendien zaten een slordigheidje en een gedachtenkronkel ons stevig in de weg. Er was een onwaarschijnlijke eindsprint nodig om nog net (in de laatste minuut) te ontsnappen. Niet eerder waren wij zo opgelucht met een goede afloop!

Deze escaperoom is een klassieke kamer. Het leek ons allemaal vrij logisch en zelfs redelijk voorspelbaar wat er moest gebeuren. Er moeten heel wat traditionele slotjes worden geopend. De techniek is ogenschijnlijk slechts op de achtergrond aanwezig. En toch was het gewoon een erg leuke kamer om te spelen.

Compliment voor de gastheer die in het nagesprek vooral aandacht had voor onze beleving van de kamer. Een fraai staaltje klantgerichtheid!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Klantgerichtheid
 • Variatie in enigma's
 • Traditionele karakter van de kamer

  Miess

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2019 December 28

Sterk verhaal, veel informatie

Soms is het een fluitje van een cent om een review te schrijven. Bij deze kamer is het juist erg lastig om onze ervaring eenduidig samen te vatten. Laat ik in ieder geval beginnen met te zeggen dat dit een super leuke kamer is. Het geheel is erg netjes uitgevoerd. De verhaalllijn is top! Het doel is van het begin tot en met het einde glashelder. Leuke verrassingseffecten zorgen voor toegevoegde waarde. De behoorlijke hoeveelheid techniek verwerkt in deze kamer verdient een eervolle vermelding: subtiel, vernuftig en functioneel.

Het is leuk dat je al in de aanloop wordt meegenomen in het avontuur. Het was onze verwachting dat het ontvangst op de locatie ons in het verhaal zou laten, net als bij "The Vault" van Sherlocked en (destijds) bij "The Break-In" van The Loophole. Hier liggen wat mij betreft nog kansen.

De verhaallijn is een absoluut een kracht van deze kamer. Je krijgt hiervoor wel een relatief flinke hoeveelheid informatie over je heen. De kunst is om hieruit steeds op het goede moment datgene te destilleren wat er nodig is om verder te komen. Ik mis hier duidelijk talent en ambitie voor...

Op een of andere manier lukte het mij hier niet om tijdens het avontuur in de flow te komen. Het is mij niet gelukt om er achter te komen waar dit door werd veroorzaakt. Wel jammer, want dit gevoel is onvermijdelijk mede bepalend voor mijn waardering voor deze kamer. En ik heb oprecht het gevoel dat ik de kamer hiermee tekort zou doen.

Op de weg terug naar huis merkten we dat wij nog met wat vragen zaten over de manier waarop wij informatie hadden verwerkt (of juist niet). Bovendien constateerden wij dat we een enkel probleem bijkbaar hadden opgelost zonder dat we dit zelf in de gaten hadden. Voor ons zou het erg prettig zijn geweest als de host samen met ons de kamer nog even stap voor stap had doorgenomen.


Response by Sky High escape rooms

2019 December 28

Bedankt voor deze mooie review. We vragen altijd in de kamer of je nog vragen hebt over de kamer, en bij de na praat is hier natuurlijk altijd de tijd hiervoor. Ik als eigenaar vind het jammer dat je niet in het ritme ben gekomen, er waren wel 2 team genoten die het verhaal zeker wel door hadden. Maar dat is ook kwestie van communiceren en samenwerken, om dit te delen. We vonden jullie een erg leuk team! En als je een escape room wil beginnen, kan je ons altijd bellen voor info. Hopelijk zien we jullie weer terug bij onze nieuwe beleving.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Toepassing techniek
 • Verhaallijn
 • Aanloop
 • Ontvangstruimte
 • Hoeveelheid informatie

  ariannegroenivangroen

Abandoned

Escapium
Posted on: 2019 December 22

Spannend en meeslepend avontuur

Tot aan de voordeur van de kamer is het een escaperoom zoals vele andere... Maar dat verandert zodra je over de drempel van de voordeur stapt! Vanaf dat moment doe je er goed aan om de wereld om je heen los te laten en om met volle overtuiging in de huid te kruipen van één van de leden van het team dat op zoek gaat naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van de 3 backpackers. Als jij bereid bent om deze rol voor jouw rekening te nemen, dan zal deze kamer jou meenemen in een spannende en avontuurlijke werkelijkheid. Als team ga je stap voor stap door het verhaal heen. Pas achteraf viel het mij op dat we hierbij slechts een bescheiden aantal problemen hebben hoeven op te lossen. Het voordeel hiervan is dat er weinig langs je heen gaat. Nadeel is wel dat er mogelijk teamleden zullen zijn die aan het einde het gevoel hebben dat ze slechts een bescheiden bijdrage hebben kunnen leveren. Het uitstekende en goed gedoseerde gebruik van techniek ondersteunt de geloofwaardigheid van het verhaal. Op enkele punten laat deze techniek wat ons betreft nog wel enige ruimte voor verbetering ('rafeltjes').
De manier waarop het verhaal na afloop werd geëvalueerd verdient absoluut een compliment!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 6.5

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Vormgeving: aankleding van het avontuur
 • Dosering van de spanning
 • Gebruik van techniek
 • Nabespreking
 • Technisch rafeltjes
 • Beperkt aantal op te lossen problemen
 • 'Verkeerde' oplossingen mogelijk

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2019 December 14

Een vrijwel perfect escape avontuur

Deze kamer was al gespeeld door een aantal escaperoom liefhebbers in mijn directe omgeving. Op grond van de ervaring die zij met deze kamer hadden opgedaan, waren zij er allerminst van overtuigd dat ik er in zou slagen het sollicitatietraject met goed resultaat af te leggen. Geprikkeld door deze weinig hoopgevende gedachte besloot ik mijn allergrootste kwaliteit in te zetten: het vinden van een goede partner. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat het vinden van een gelegenheidskameraad van buitencategorie waarschijnlijk een van mijn belangrijkste bijdragen is geweest aan deze sollicitatieprocedure.

Met enige regelmaat bekruipt mij het gevoel dat ik eigenlijk zelf wel een escaperoom zou willen beginnen. Wanneer ik weer eens een kamer heb gespeeld denk ik vaak dat ook ik een goed escape avontuur zou moeten kunnen ontwikkelen. Na afloop van de sollicitatieprocedure voor de functie van conciërge in dit bijzondere hotel realiseer ik mij echter dat voor het creëren van een escaperoom ervaring (zoals deze) veel meer nodig is dan een combinatie van enthousiasme met een zak vol ideeën. De bedenkers/makers van deze kamer verdienen absoluut een groot compliment!

Zelf kwam ik wat stroef op gang, maar gelukkig voorkwam mijn sollicitatiegenoot een vroegtijdig uitzichtloze toestand. Na verloop van tijd gingen ook bij mij de radartjes beter draaien. Er was daarna eigenlijk alleen sprake van enige vertraging door wat materiaal dat zich wel erg goed verstopt had. Het leek alsof het avontuur op een gegeven moment in een stroomversnelling kwam, waarbij het nodig was om een paar keer de mindset behoorlijk bij te stellen. Wat is het jammer dat het niet goed mogelijk is om mijn enthousiasme te verwoorden zonder iets weg te geven over wat komende sollicitanten te wachten staat... :-(

Wij mogen absoluut tevreden zijn met het door ons behaalde eindresultaat. Betekent dit dat mijn directe omgeving mij heeft onderschat? Allerminst! Met de kennis die ik nu heb, begrijp ik maar al te goed waarom ze mij vooraf niet heel veel kans gaven op een goede afloop. :-)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Techniek
 • Orginaliteit
 • Samenhang
 • Verrassingen
 • Afwerking
 • Stukje uit het verhaal wat ons was ontgaan

 

Speurtocht

Altijd spannend als je met z'n tweeën een kamer binnen stapt die wordt aangeboden voor gezelschappen tot 6 personen! Zouden we onszelf dit keer misschien een beetje overschat hebben? Het kostte ons de nodige moeite, maar uiteindelijk slaagden we er gelukkig in het beoogd einddoel te bereiken. We misten wat scherpte bij het zoeken, waardoor het soms erg lang duurde voordat we de benodigde attributen hadden gevonden. Gelukkig konden we af en toe dankbaar gebruik maken van de informatie uit het draaiboek waar het team bèta de hand op had weten te leggen.

Goed verhaal, mooi vormgegeven! Het leek in het begin lastig om overzicht te houden op welke informatie en welke hulpmiddelen waarvoor gebruikt zou kunnen worden. Gelukkig vielen alle puzzelstukjes vanzelf op de juiste plek. We wisten wat er moest gebeuren... maar ja, dan moet je wel alle attributen hebben gevonden die je er voor nodig hebt.

Door de aankleding, de goed gedoseerde spanning, de verrassingen en de effecten zit je lekker in het verhaal. Omdat wij meer puzzelaars zijn dan speurders was dit misschien niet de ideale kamer voor ons, maar desondanks was het de autorit (heen- en terugreis samen ca. 2,5 uur) echt wel waard!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 6.5

Service: 8.5


Played in November 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Aankleding / vormgeving
 • Effecten
 • Verhaallijn
 • Toepassing techniek
 • Verhouding zoek-/denkwerk

 

Crime Scene Mystery

Escape Room Elst
Posted on: 2019 November 2

Heerlijke 'gameflow'

Een erg prettige kamer om te spelen. De opzet van deze kamer is ideaal voor tweetallen. De manier waarop de verhaalijn is uitgewerkt en de volgorde waarin de onderdelen worden aangereikt zorgt voor een heerlijke 'gameflow'. Het was helder wat er moest gebeuren; wij hebben het als prettig ervaren dat de decorstukken waarmee deze kamer is ingericht weinig afleiding veroorzaken. We vonden het echt jammer dat we het einde van het verhaal hadden bereikt...

Er is volgens mij nog wel wat ruimte om deze kamer nog leuker te maken. Er mag wel wat meer variatie in de vergrendelingen (hangslotjes); voor een aantal slotjes zijn absoluut technologische alternatieven te verzinnen. Het deel van de kamer dat tegen het einde van het verhaal onderzocht moet worden zou wat ons betreft nog meer benut mogen worden. Een aantal uitdagingen had wat ons betreft wel iets pittiger gemogen. Bij de laatste opdracht was het niet nodig om gebruik te maken van alle informatie die nodig zou moeten zijn. Hierdoor is het mogelijk om het einddoel te bereiken zonder dat je alles heb opgelost.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes  39:09 min


 • Verhaallijn
 • Vormgeving / Afwerking
 • Geen hinderlijke overbodigheden
 • Slotjes
 • Op enkele punten te voor de hand liggend

 

The Mystic Cabin

The Riddle Room
Posted on: 2019 October 25

Feel-good ervaring!

Het eerste bezoek aan de escaperoom The Riddle Room Best ('The conductor') smaakte naar meer. Vandaar een tweede bezoekje aan het Historia Park in Best. Dit keer voor 'The Mystic Cabin'. Ook deze kamer is met heel veel zorg vorm gegeven. Een relatief eenvoudig verhaal, maar dan wel zeer smaakvol aangekleed. Prima puzzels, mooi gebruik van techniek, duidelijk maar niet te voor de hand liggend. Een erg prettige kamer om te spelen. Het is ons gelukt om (zonder aanwijzingen) te ontsnappen met nog een kwartiertje over op de klok. Deze kamer is heel goed te doen dus!


8.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Vormgeving / Afwerking
 • Speelbaarheid
 • Vernuftig gebruik van techniek
 • Relatief eenvoudig verhaal
 • Voor ervaren spelers geen echt grote verrassingen

 

De Binnenpoort

Escape Room De Binnenpoort
Posted on: 2019 October 20

Leuk als tussendoortje!

Na een vriendelijk ontvangst in Escape room de Binnenpoort werden wij al vlot meegenomen terug in de tijd van de middeleeuwen toen Culemborg nog Kuylenburg werd genoemd. Een leuk verhaal, keurig vormgegeven, netjes afgewerkt. Wat een aangename manier om de zondagmiddag in te vullen!

De Binnenpoort is een goed speelbare kamer, leuk om als tussendoortje te doen. Deze kamer is ook zeker geschikt als je nog niet eerder een escape room hebt gespeeld. Een waardevolle aanwinst voor het centrum van dit Lekstadje!

Als je geen liefhebber bent van cijferslotjes dan moet je hier absoluut niet naar toe gaan; wat mij betreft zou minstens de helft van de cijferslotjes vervangen mogen worden door andersoortige vergrendelingen. De cruciale doorgang in dit verhaal is te mager uitgevoerd; het zou de kwaliteit van de kamer (en het verrassingselement in het bijzonder) ten goede komen als deze vervangen zou worden door een robuuste volledige afsluiting.

Ik denk dat het niet lang zal duren voordat wij hier terugkeren voor de andere kamer ('het moordonderzoek').

Update: een aantal uit dit gezelschap heeft inmiddels ook de andere kamer ('Het Moordonderzoek') gespeeld. Zij waren hier allerminst enthousiast over...


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaal
 • Afwerking
 • Cijferslotjes
 • Weinig verrassend
 • Magere uitvoering cruciale doorgang

 

The Syndicate

Escape Room Gelderland
Posted on: 2019 October 20

Een ruwe diamant

Met een speciale oktober aanbieding trok deze kamer onze aandacht. Ik was op zoek naar een kamer die we met z'n tweeën konden doen. De aanbieding was speciaal voor duo's, dus blijkbaar was deze kamer geschikt voor ons. Het was stevig aanpoten, maar uiteindelijk wisten we met nog 6 minuten over op de klok weer in een veilige omgeving terug te keren...

Deze kamer is wat mij betreft een ruwe diamant waar nog heel wat aan gepolijst moet worden voordat het een schittterend juweel genoemd kan worden. In potentie een meer dan leuke kamer, maar het geheel voelt kwetsbaar aan. Het eerste deel zat op zich best goed in elkaar; het tweede deel verdient wat ons betreft een opknapbeurt. Al met al een prima poging van een enthousiast liefhebber, maar absoluut nog geen professioneel eindproduct.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 8.0

Service: 7.0


Played in October 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Technisch vernuftige props
 • Fraaie rekwisieten
 • Goede vormgeving verhaallijn
 • Rommelige uitstraling
 • Kwetsbaarheid
 • Prop die zonder extra aanwijzing niet oplosbaar is

 

Elixir

Wintertuin Experience
Posted on: 2019 October 14

Six is a crowd...

Een botanische kas van meer dan 100 jaar... Wat een bijzonder decor om je in op te laten sluiten! Het avontuur waarin wij verzeild raakten sloot volledig aan bij dit decor. Een leuke verhaallijn, goede rekwisieten, prima props... Op zich een escape room die zonder meer de moeite waard is!

Ondanks dat we op een gegeven moment echt muurvast leken te zitten, is het ook dit keer weer gelukt om op tijd te ontsnappen.

Doordat deze kamer dubbel is uitgevoerd, is er hier een mogelijkheid om een battle te doen. Het feit dat de teams elkaar hierbij in de gaten kunnen houden zal de strijdlust alleen nog maar verder aanwakkeren.

Elixir bevat ook wel enkele puntjes waar ik minder enthousiast over ben. Er is relatief veel ruis. Is iets nu wel of geen aanwijzing? Is een rekwisiet nu wel of geen prop? Door onjuist gebruik van bepaalde attributen hebben wij vrij veel tijd verloren. Ik vond dit een relatief zware straf... En six is a crowd; deze kamer kan je het beste spelen met 4 of hooguit 5 personen.

Leuk dat je een aandenken meekrijgt als je het avontuur succesvol hebt volbracht! Het zou nog leuker zijn geweest als het aandenken voorzien zou zijn geweest van een Elixer logo of iets dergelijks...


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in October 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Verhaallijn
 • Props
 • Ruis (wel/geen prop, wel/geen aanwijzing)

 

Koelcel

SS Rotterdam
Posted on: 2019 September 15

Wat een locatie!!!

Met 2 teams hebben wij deze escaperoom gespeeld. Het waren vrijwel allemaal onervaren spelers; voor de meeste spelers was dit zelfs de eerste escaperoom.

De locatie is werkelijk geweldig!!! Het verhaal van de escaperoom past ook uitstekend binnen dit decor. Door het keurige ontvangst en de duidelijke introductie werden wij al snel meegezogen in het avontuur. De probleempjes die hier opgelost moeten worden zijn typische escaperoom puzzels. Vooral voor beginnende spelers dus uitstekend geschikt. Wij hebben het ons zelf lastig gemaakt met slordigheden. Ook werden wij wat afgeleid door enkele rekwisieten die niet relevant waren voor het bereiken van het einddoel. Hierdoor was het zelfs nog even spannend of het ons wel zou lukken...

Al met al een aardige kamer. Het is bovendien erg leuk dat het mogelijk is om deze kamer door 2 teams gelijktijdig te laten spelen.

De inrichting van de kamer is old-school: heel veel cijferslotjes en weinig technologische hoogstandjes. Ervaren spelers zullen het geheel waarschijnlijk als vrij voorspelbaar ervaren.


7

Ambiance: 9.0

Game experience: 6.0

Service: 8.0


Played in September 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Het verhaal
 • Battle (2 teams tegen elkaar)
 • Heel veel cijferslotjes
 • Voorspelbaarheid

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2019 August 5

Leerzame ervaring

De verwachtingen waren hooggespannen; dit zou niet alleen een erg leuke kamer zijn, maar wij hadden begrepen dat het ook nog eens een pittige uitdaging zou worden om hier op tijd het doel te bereiken.

Onze start was veelbelovend, maar in het tweede deel ging het allemaal een stuk minder efficiënt... Het schijnt zelfs dat we een vrij chaotische indruk maakten. Desondanks is het ons gelukkig ook dit keer weer gelukt om het avontuur tot een goed einde te brengen. Dit neemt niet weg dat we nog maar eens goed moeten nadenken hoe we dit handiger hadden kunnen doen...

Absoluut een leuke escaperoom! Goed verhaal, prima beleving. Het was ons alleen niet duidelijk wat het tweede deel van deze kamer te maken heeft met het begin van het verhaal, maar dat komt wellicht doordat wij niet bekend zijn met de televisieserie 'Lost'. De ruimtes zijn fraai vormgegeven. De probleempjes die opgelost moeten worden zijn goed uitgedacht en prima gevarieerd.

Het was jammer dat er in de loop van het avontuur een aantal keer te weinig gelijktijdig gedaan kon worden; dit ging ten koste van de actieve betrokkenheid van een deel van het team. Verder kan ik hier natuurlijk weinig zeggen over de details waar wij minder enthousiast over waren; het moet allemaal wel een verrassing blijven!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in August 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Inrichting van de ruimtes
 • De speelduur
 • Sequentiele karakter van een deel van de kamer
 • Onduidelijk status van een enkel spelelement

 

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2019 July 6

Meer dan een escaperoom: dit is een avontuur!

Dit was een fantastische ervaring! Puur als escaperoom zou ik The Vault waarschijnlijk niet een uitzonderlijk hoge beoordeling hebben gegeven, maar dit is veel meer dan een escaperoom. Ga dit avontuur gewoon een keer doen en laat je meenemen in een beleving die absoluut de moeite waard is!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in July 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Decor
 • Verhaallijn
 • Beleving
 • Puzzels

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2019 July 3

Om een puntje aan te zuigen!

Dit is een erg leuke kamer!! Wat mij betreft zijn de zeer positieve beoordelingen op deze site absoluut terecht! Verhaallijn met zorg uitgewerkt, leuke details, uitstekend gebruik van technologie. De goed gevarieerde probleempjes zijn uitdagend, maar wel goed oplosbaar. We hebben deze kamer gespeeld met een gemeleerd team dat bestond uit zeer ervaren spelers (25+ kamers) tot en met 'escaperoom virgins'. Het verschil in ervaring leverde in deze kamer geen enkel probleem op: deze beleving was voor ons allemaal zeer de moeite waard!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in June 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Erg netjes vormgegeven!
 • Taakinvulling gastvrouw / gamemaster

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2019 May 3

Royaal voldaan aan de hooggespannen verwachting

Geweldige kamer!!! Technologisch wellicht niet de meest geavanceerde escape room, maar zeer fraai vormgegeven en leuke verrassende elementen. Zonder meer één van de leukste kamers die ik tot dusver heb gedaan.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 6.5

Service: 9.0


Played in May 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Slotjes (ihb cijferslotjes)

 

Gascape

Escape Room Woerden
Posted on: 2019 May 3

Vermakelijk

Een vermakelijke kamer met een prima uitgewerkte verhaallijn. Wat ons betreft niet een kamer in de categorie "next level" escaperooms, maar desalnietemin wel degelijk de moeite waard. Het expert level leverde geen onoverkomelijke problemen op. De grootste struikelpunten waren onze slordigheid en de verwarring door wat materiele onvolkomenheden, maar we zijn er keurig in geslaagd om in te breken en om binnen een uur weer te ontsnappen.

Het adaptieve karakter van de kamer verdient een bijzondere vermelding: de organisatie biedt verschillende mogelijkheden om het voor ieder gezelschap een haalbaar avontuur te laten zijn. Wat ons betreft is deze kamer uitstekend geschikt voor 4 à 5 personen.

Gespeeld ter voorbereiding op het NK Escaperooms.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in January 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Adaptief level
 • Technisch mankementje

 

Payback

Wescape
Posted on: 2019 May 4

Gewoon erg leuk!

Dit is nou echt zo'n kamer waar je gewoon een keertje langs moet gaan om 'm te doen. Aardig, gastvrij ontvangst. De kamer is met zorg vormgegeven. De puzzels zijn prettig gevarieerd, zowel in moeilijkheidsgraad als in verrassend vs. voorspelbaar. Er is gebruik gemaakt van leuke technische snufjes. Goed verhaal.
Speciaal waardering overigens voor het hintsysteem. Laat aanwijzingen maar wat kosten!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2018

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Hintsysteem
 • Technische snufjes
 • Locatie

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Posted on: 2019 May 3

Best pittig!

Ik laat even in het midden of we daadwerkelijk helemaal speciaal voor deze escape room vanuit Houten en Den Haag naar Meerssen waren gekomen, maar ook als dat het geval zou zijn dan was het de reis absoluut meer dan waard geweest!

Zonder aarzeling zou ik deze bijzonder fraaie escape room aanbevelen aan ieder gezelschap met de nodige (succesvolle) ervaring. Gezelschappen die voor de eerste keer een escape room willen proberen zou ik adviseren om het ergens anders te proberen. Wellicht was dit onze lastigste tot dusver, maar het is ons gelukt... Dus het is te doen!


9.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in September 2018

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Technische uitvoering
 • Uitdagend
 • Locatie

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Posted on: 2019 December 23

Meegezogen in een spannend mysterieus avontuur

Wat een kneiter goede kamer! Goed verhaal en erg fraai vormgegeven. Prima puzzels: gevarieerd zowel in soort als in moeilijkheidsgraad. De puzzels leken bovendien een volkomen logisch onderdeel van de verhaallijn. Hierdoor was het meestal volstrekt duidelijk wat de bedoeling was. Mooie en verrassende overgangen. Dit is de misschien wel de beste escaperoom die we tot dusver hadden gedaan! Deze kamer is in ieder geval absoluut een aanrader!!!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Vormgeving
 • Verhaallijn
 • Op te lossen problemen (kwaliteit en variatie)
 • Service / gastvrijheid

 

The Mansion

Operation Exit
Posted on: 2019 July 6

26 Minuten...

Deze kamer werd aangeboden voor groepen tot maximaal 8 personen, dus dat kon net met het gezelschap waar we dit keer mee op pad gingen. Normaal gesproken is het helemaal geen voordeel als je met veel mensen bent, maar dit keer verliep de samenwerking erg goed. Bovendien leek het vanaf het begin glashelder wat er moest gebeuren. In hoog tempo ontrafelden we de enigma's. Slechts een enkele keer lukte het niet direct om een puzzel op te lossen, maar in die gevallen verliep het doorgeven van de het probleem vlekkeloos. Hierdoor slaagden we er in om binnen een half uur de kamer weer te verlaten (nog 34 minuten over op de klok).

Goed verhaal, keurig uitgewerkt! Maar de raadsels waren blijkbaar behoorlijk voorspelbaar. Wat mij betreft kunnen deze wel een extra laagje orginaliteit gebruiken.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in May 2018

Played with 8 persons

Escaped: Yes  26:00 min


 • Verhaallijn
 • Vormgeving
 • Voorspelbaarheid raadsels

 

The News Room

Real Escape Room
Posted on: 2019 August 5

Wel grappig...

Deze kamer is erg geschikt om eens een keer een escape room te ervaren. Uitstekend geschikt voor 'first timers', maar minder leuk voor spelers met veel escape room ervaring. Leuke verhaallijn, grappige heldere puzzeltjes. Dingen zijn vaak een stuk eenvoudiger als je ze niet onnodig complex maakt... :-)

Prima organisatie!

Wel stevig aan de prijs voor deze escape room...


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 7.5


Played in January 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Verhaallijn
 • Geschikt voor 'first timers'
 • Rol organisatie / spelbegeleider
 • Als escaperoom beetje gedateerd
 • Opdracht tbv aanwijzing
 • Weinig verrassingen
 • Prijs/kwaliteit

 

Teleurstelling

Wij hebben met 2 teams van 5 personen 'The Battle' gedaan. Ontvangst was eerder praktisch dan een staaltje Brabantse gastvrijheid. De battle begon pas in de rooms; er was geen intro om alvast een beetje in de juiste stemming te komen.

De puzzels waren aardig bedacht, uitdagend en technisch vernuftig. In potentie een leuke escaperoom dus.

Helaas waren er in beide kamers enkele slordige technische mankementen. Gevonden oplossingen werden meerdere malen niet geaccepteerd, terwijl het uiteindelijk wel de juiste oplossingen bleken te zijn. Hierdoor ging er veel tijd verloren . Door het ontbreken van een onderdeel (een bedieningsknop) kon één puzzel zelfs helemaal niet worden opgelost. Wat ons betreft was er voor ons in ieder geval geen eerlijke kans om te kunnen ontsnappen.

Uit de reactie van de organisatie bleek niet dat zij zich realiseerde hoe vervelend het is als het materiaal niet deugt. Wij waren er ook allerminst van overtuigd dat er adequate maatregelen getroffen zouden worden om te voorkomen dat deze escaperooms ook voor andere teams na ons een teleurstellende ervaring zou worden.


2.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 5.5

Service: 1.0


Played in December 2017

Played with 10 persons

Escaped: No


 • Het idee van de puzzels
 • Technische staat van de kamer
 • Feedback personeel

 

The Queen

Real Adventure Game
Posted on: 2019 May 4

Een ijzersterk begin en een prima einde

Als het om de start en het einde gaat is deze escape room absoluut top! Dit is de manier waarop je wordt uitgenodigd om de wereld van het verhaal binnen te stappen. En met zo'n uitsmijter als hier wil je het graag afronden.

De kamer verdient wat mij betreft wel even een opknapbeurt. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat je een puzzel oplost zonder dat je weet waarom, of dat je een puzzel hebt opgelost voordat je alle benodigdheden hebt gevonden. Even net wat strakker allemaal, het was nu een beetje rommelachtig.

Leuk verhaal: erg leuk verzonnen!


7.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 6.0

Service: 7.5


Played in December 2017

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Het begin
 • De slotopdracht
 • De locatie
 • Rommelachtige puzzels
 • Technische rafeltjes
 • Oplossing zonder te weten waarom

 

Prima starter

Mijn eerste escape room. Een ideale kamer om mee te beginnen. Duidelijk verhaal, prima puzzels, goed te doen.


7.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in December 2016

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Locatie (onder een gfezellig cafe restaurant)
 • Minder geschikt voor ervaren spelers

 

0 reviews