Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Sem

Escape Guru

Offline

Description

Hey, leuk dat je mijn profiel bezoekt! 

Ik zal me even kort voorstellen voor zij die geïnteresseerd waren op mijn naam te klikken; 

Ik ben Sem, 25 (vergeef me als ik dit vergeet up te daten), mega trotse Zuid-Limburger, afgestudeerd toegepast wiskundige en enorm fan van horror en escape rooms. Vanaf mijn jeugd ben ik altijd gefascineerd geweest door puzzels, logisch denken, analyseren en kritisch zijn. Sudoku's, Rubik's Cube's en Rush Hour waren dus praktisch mijn jeugd. Combineer deze met mijn wiskundige skills en in je vrije tijd hou je dan een escaper over.

Ik vind het heerlijk om een escape room te spelen waarin ik mezelf even in het verhaal van een ander kan plaatsen. Even meemaken en vooral voelen en ervaren wat iemand uit passie gemaakt heeft, het liefste met een mindfack die ik echt niet begrijp (Molly? El Exorcista? Han?). 

In combinatie met mijn liefde voor horror films, vooral psychologische horror en thriller, is mijn liefde voor horror escape rooms nog net een tikkeltje groter.

Vorig jaar in Athene toen ik in mijn eentje dwaalde door het sanatorium en de catacomben van Lockhill en een real life Exorcisme te mogen meemaken, voelde ik me echt weer als een klein kind die de hoofdrolspeler is in zijn eigen fantasieën, heerlijk!!

Ik hoop dit nog vaak op verschillende manieren, met verschillende leuke (en wellicht nieuwe) mensen mee te mogen en gezellig samen te mogen escapen!


Kleine note over mijn reviews en top 10 hieronder;

Escape rooms spelen zie ik als een momentopname, geen daadwerkelijke meting van een kamer. Ik zal altijd aangeven wat ik van een kamer vond in een review, maar ik vind het ook belangrijk dat eventuele foutjes/verbeteringen die worden opgepakt, niet te zwaar meewegen, want andere mensen gaan dit anders beleven en das dus niet een hele eerlijke vergelijking voor de kamer. Lastige grens soms, maar feiten tellen soms iets zwaarder bij mij dan gevoel (aldus een wiskundige).

Mijn top 10 is daarentegen wel volledig persoonlijk, de kamers waar ik oprecht genoten heb en oprecht "iets heb gevoeld" (hoe beschrijf je Han anders ten opzichten van Chapel).


Top 10:

1. Chapel & Catacombs                     - Lockhill

2. The Sanatorium                              - Lockhill

3. El Exorcista                                       - No Exit

4. De Wraak van Han                          - De Gouden Kooi, Mechelen (BE)

5. Het Geheim van Sint Rumoldus - De Gouden Kooi, Mechelen (BE)

6. Molly's Game - Down The Hatch, Voorburg (NL) 

7. De Concierge                                   - Kamer 237, Volkel (NL)

8. Bloody Mary                                     - Rock City Escape, Amersfoort (NL)

9. The Dome                                         - Escape Room Nederland, Bunschoten (NL)

10. Toy Factory                                        - Escape Room Antwerp (BE)


Member since

15-06-2018

Location

Schinnen

Statistics

Escaperooms

140 reviews

140 Rooms played

84.3% escapepercentage


Games

0 reviews

3 played games


13 forum posts

Team

De Limbos

2 team members

27 Rooms played

140 reviews

Timescape

AdventurEscape Utrecht
Posted on: 2023 may 30

Heerlijk doorheen loopen

#138 Timescape

Op de terugweg van een heel tof weekend in Zwolle nog maar wat kamers meegepakt. Alles ligt immers op de route tussen Zwolle en Zuid-Limburg. Dit was de eerste van de dag.

De locatie is misschien wel hetgeen wat mijn aandacht voor deze escape rooms. Als fanatiek boulderaar kun je deze niet missen. De eigenaar deelt deze passie en is daarom ook dit project op deze locatie aangegaan, heel leuk! Iedere boulderhal heeft wel een eigen horecadeel, waardoor dit een winwin is voor de escape room, maar ook de boulderhal. Lekker een speciaalbiertje achteraf bij de aftertalk!

Je meldt je (na een lekkere bouldersessie) bij de bar, geeft aan met welke doel je komt (lekker cryptisch) en dan wordt je meteen in het verhaal opgehaald. De introducties zijn prima en leuk in thema.

De puzzels zijn leuk, vooral ook goed in thema, maar niet perse origineel. Dat hoeft ook niet en wordt ook steeds moeilijker naarmate er meer kamers komen (en ik meer ga spelen).

Het verhaal (tijdruimte achtig iets) is echt iets waar je van moet houden. Ik vind het persoonlijk leuk, mits goed uitgewerkt. Dat is hier zeker het geval! De puzzels flowen je door het verhaal heen waardoor deze kamer heerlijk aanvoelt. De hosts wakkeren dit verhaal in de voor- en nabespreking ook wel erg lekker aan, heel goed!

De beleving is prima. Hier en daar een mindfuck, plottwist of ander type wending gecombineerd met een goede flow zorgen er echt voor dat dit een hele leuk kamer is. Afwerking is wel een dingetje. Ik vind het echt zonde om te zien dat sommige dingen net niet die final touch hebben gehad die ze verdienen.

Ga deze zeker spelen, want het is echt een hele leuke kamer. Boek wel meteen het vervolg (Spear of Destiny) erbij en neem je klimschoenen mee voor een super leuke dag.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Boulderen!!!
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Afwerking

 

Leg hem anders daar neer.... ;)

#139 Spear of Destiny
Op de terugweg van een heel tof weekend in Zwolle nog maar wat kamers meegepakt. Alles ligt immers op de route tussen Zwolle en Zuid-Limburg. Dit was de tweede van de dag.

De locatie is misschien wel hetgeen wat mijn aandacht voor deze escape rooms. Als fanatiek boulderaar kun je deze niet missen. De eigenaar deelt deze passie en is daarom ook dit project op deze locatie aangegaan, heel leuk! Iedere boulderhal heeft wel een eigen horecadeel, waardoor dit een winwin is voor de escape room, maar ook de boulderhal. Lekker een speciaalbiertje achteraf bij de aftertalk!

Je meldt je (na een lekkere bouldersessie) bij de bar, geeft aan met welke doel je komt (lekker cryptisch) en dan wordt je meteen in het verhaal opgehaald. De introducties zijn prima en leuk in thema en in deze kamer nog wel iets beter in thema zelfs!

De puzzels zijn leuk en prima in thema. In het begin van de kamer is er alleen wat veel ruis bij een bepaalde puzzel, ik hou hier persoonlijk wat minder van, maar goed. Later zijn de puzzels wel super divers, origineel en passend binnen de kamer. Verschillende van doe-opdrachten, tot harde doordenkers.

Het verhaal is wederom heel tof, logisch en wordt door de kamer heen goed verteld en duidelijk.

De beleving is hier heel erg leuk! Dit thema kun je natuurlijk heel veel mee, dat gebeurt hier ook, maar niet onterecht en gewoon heel goed in het verhaal passend. Voor het eerst weer eens een nieuwe "setting" gezien die heel mooi uit de verf kwam. Ook hier is de afwerking wel weer een dingetje. Wat is de kamer mooi, maar je ziet af en toe de "constructie" net iets te vaak terug komen. Beetje jammer en echt zonde, want deze kamer zou zeker +0,5 in cijfer van mij krijgen als dit niet het geval was geweest Hopelijk kan hier in de toekomst naar gekeken worden!

Boek deze kamers zeker samen! De verhaallijnen van beide kamers zijn tof en sluiten op elkaar aan. Als je ze alle 2 speelt en lekker erbij gaat boulderen ga je echt een hele toffe dag hebben!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Afwerking

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Posted on: 2023 may 30

"Dit is geen tandpasta volgens mij"

#140 Here I Am
Op de terugweg van een heel tof weekend in Zwolle nog maar wat kamers meegepakt. Alles ligt immers op de route tussen Zwolle en Zuid-Limburg, met een beetje creativiteit Katwijk ook. Dit was de laatste kamer van de dag, en wat voor een!

De locatie is prima en mooi gedecoreerd. De kamer ligt in het gebied van Nederland waar de "escape room dichtheid" wellicht het grootste is, maar laat toch zien er volledig tussenuit te springen! Tja, als je dan om 23:00 in de auto stapt en op Waze ziet dat je aankomst tijd 01:30 is, dan zou je je kunnen afvragen of dit misschien toch niet de ideale locatie is, maar dat is een personal issue. ;)

De ontvangst was super goed. De start van het spel is eigenlijk al buiten, dus je zit er meteen in. Daardoor zal ik de ontvangst verder iets minder belichten, behalve dat ie heel goed in thema.

De puzzels, ja wauw. Heel knap, heel origineel, heel mooi en heel divers. Sommige puzzels kunnen enkel beschreven worden in superlatieven omdat ze echt heel origineel en enorm goed doordacht zijn, maar ook heel goed passen in het verhaal. Als je een kamer net na opening speelt dan merk je vaak dat puzzels wellicht niet helemaal lekker "flowen", nou deze kamer is niet meer net open en je merkt (ook in de nabespreking) dat er keihard gewerkt is om ervoor te zorgen dat de gameflow optimaal is en dat de puzzels dus een duidelijk en fijn karakter hebben. Petje af hiervoor!

Het verhaal is heel leuk (denk ik). Ik heb zelf nooit de serie waarop deze kamer gebasseerd is (Vis à Vis) gezien, dus voor mij was het een een gevangenis kamer. Echter dat zou het tekort doen, want deze kamer is qua verhaal echt veel meer dan dat. De kamer geeft ook aan de niet serie-fans een verhaallijn mee en zorgt dat iedereen deze kamer en de taken die er gedaan moeten worden kan begrijpen.

De beleving is echt heel leuk en goed neergezet! Het decor is prachtig en heel goed afgewerkt, echt ieder detail. Het sleurt je van begin tot einde mee in de spanningsboog van een echte gevangenis. Dit doet de kamer prachtig door middel van licht, geluid, muziek (dat is geluid, maar als je het hoort, wauw), spannende elementen en onverwachtse wendingen.

Het napraten wil ik even speciaal benadrukken hier. Een super enthousiaste gamehost en eigenaar hebben met ons nog gezeten en gepraat over deze kamer, andere kamers, trips etc. Ik vind het altijd geweldig om mensen te mogen zien die even enthousiast, misschien nog wel enthousiaster, zijn over Escape Rooms als ik. Heel erg tof!

Ja, deze moet je wel echt gaan spelen! Ook al hou je wat minder van een gevangenisthema, dan nog is dit echt een hele goede kamer. 2,5 uur reizen moet je gewoon doen, ook al ben je die dag al moe en heb je al wat gespeeld, dit is het echt wel waard!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  MrSmartDonkeyJohan Le Van

The Deal (Battle)

The Great Escape
Posted on: 2023 may 28

3 punten 5 strepen, maar wel een goed kontje😜

#136 The Deal

Wat is er toch met Zwolle dat ik hier weer ben terwijl het zo ver is? Nouja, lekker biertje, weekendje van maken en morgen op de terugweg nog wat meepakken!

Toffe locatie! Leuk terras met meerdere toffe kamers hier, maar vandaag The Deal. Heel leuk dat ze hier zelf bier brouwen, nog leuker dat er daaromheen een bierescape wordt gebouwd, maar die review volgt. In ieder geval een toffe locatie die erg mooi en groot is.

De ontvangst was super gezellig door een medewerkster die vol enthousiasme zat! Eenmaal richting de kamer was de ontvangst wederom heel leuk (door een van de eigenaren).

De puzzels zijn heel erg tof! Goed in thema, soms heel leuk en gelaagd, soms onorigineel, maar goed, #136 ofzoiets....
Je moet ook enkele dingen 2 keer gebruiken, die niet helemaal werken, dat mag wel ietsjes anders.

Het verhaal is heel leuk, maar niet heel origineel. Ik heb wel vaker iets van dit kaliber gezien, maar moet wel zeggen dat het hier heel goed is doorgedreven met een aantal leuke plottwists.
De "transities"/plottwists waren niet altijd even logisch in het verhaal, het verhaal kan beter!

De beleving was, tja, The Great Escape, megaaaa vet. Wat hier nou weer in de intro gebeurde... Holy shit wat leuk! Alleen al hiervoor, zeker spelen!

Speel deze kamer zeker, maar boek een dagje great escape en speel alles hier met dit als conclusie, dan heb je echt een geweldige tijd.


Response by The Great Escape

2023 May 29

Hoi Sem, wat een toffe review! Erg leuk om te lezen. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons wat feedback te geven. We zullen het zeker meenemen. En wat fijn om te horen dat jullie genoten hebben van de ervaring!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes  58:00 min

 

Bierescape

The Great Escape
Posted on: 2023 may 28

Laup noa dr tap toe

#137 Bierescape

Wat is er toch met Zwolle dat ik hier weer ben terwijl het zo ver is? Nouja, lekker biertje, weekendje van maken en morgen op de terugweg nog wat meepakken!

Toffe locatie! Leuk terras met meerdere toffe kamers hier, maar vandaag The Deal. Heel leuk dat ze hier zelf bier brouwen, nog leuker dat er daaromheen een bierescape wordt gebouwd.

De ontvangst was super gezellig door een medewerkster die vol enthousiasme zat!

Dit keer een beknopte variant van de kamer, maar het idee van bier en escapen beviel mij erg goed. Lekker puzzelen, maar ook bier drinken. Erg toffe elementen die terug komen erin!

De escape was wel erg duur voor de tijd die je besteed. Met 5 man prima te doen, maar niet met minder spelen!

Ik zou hem zeker spelen als je alles speelt en een goeie aftertalk wilt want het is echt heel tof!


Response by The Great Escape

2023 May 31

Beste Sem, Bedankt dat je de moeite genomen hebt deze mooie review te plaatsen, Altijd welkom in ons mooie Zwolle!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Bier
 • Te weinig bier

 

Space Mission

IntoTheGame
Posted on: 2023 may 06

Standaard space kamer met leuke puzzels

#132 Space Mission

Vandaag een roadtripje richting en in Zwolle, dit was de eerste kamer, net na de carpool plek!

De locatie is heel leuk, middenin de stad. Doe rustig aan als je hier bent, neem lekker een drankje in de stad, zul je zeker geen spijt van hebben. De locatie is dezelfde als de voormalige Alien Encounter kamer, dit is echter verder wel een volledig nieuwe kamer, wat betreft de puzzels.

De ontvangst was erg leuk. Een mega enthousiaste eigenaar die eigenlijk ook een escape room speler is met 300+ kamers in the pocket kan natuurlijk met passie over het spel vertellen, heerlijk!

De puzzels zijn leuk, niet super spannend, maar gewoon leuk! Wij hadden helaas last van 1 klein technisch mankementje waardoor de flow voor ons een beetje haperde, maar goed, kan gebeuren!

Het verhaal is precies wat je verwacht van een space kamer, niet origineel, wel leuk voor beginners!

De beleving was prima. Sommige elementen waren erg leuk en een aantal puzzels waren prima in het decor. Verwacht hier alleen geen echte gekke belevingskamer, maar gewoon een leuke puzzelkamer!

Spelen als je in de buurt bent met een lekker terrasje in de zomer!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:00 min

 

The Rotary

Escape Zwolle
Posted on: 2023 may 06

Lekker old school mixen

#133 The Rotary

Vandaag een roadtripje richting en in Zwolle, dit was de 2e kamer, de eerste in Zwolle!

De locatie is een nieuwe locatie van deze eigenaar waar nu nog 1 kamer staat. Er komt hier hopelijk binnenkort een nieuwe kamer en ze plannen er nog 2 daarna! Mooie en gezellige ontvangstruimte met alvorens het escapen wat hersenvoer (lees: biertje).

De ontvangst van de eigenaar (denk ik?) Was heel leuk en hartelijk, super gezellig! Ook hij was weer een ervaren escaper die vol passie zijn verhaal vertelde.

De puzzels zijn heel erg leuk en passen heel erg goed in het thema en verhaal. Echt een aantal enorm leuke dingen die je moet doen. Heel goed gedaan!

Het verhaal is leuk, vooral het begin is heel origineel, het einde iets minder.

De beleving is heel leuk! Je maakt echt wat moois mee door een vloeiende overgang tussen puzzels, decor en verhaal. Heel knap gedaan!

Ga deze zeker spelen, ook als je er eventjes voor moet rijden!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  72:00 min

 

Area038

Swolland
Posted on: 2023 may 06

Aliens spaceship

#134 Area 038

Vandaag een roadtripje richting en in Zwolle, dit was de derde kamer.

De locatie lijkt een beetje vreemd, is het misschien ook wel, maar goed, je zit wel op de juiste plek. Helaas niet een hele hartelijke plek voor een drankje voor of achteraf.

De ontvangst voelde een beetje ongemakkelijk, maar niet onhartelijk. Na even te wachten mochten we snel de kamer in en lekker spelen!

De puzzels waren heel erg leuk en mooi in thema. Erg leuk uitgewerkt in het decor!

Het verhaal, tja, onorgineel en weinig aanwezig, helaas.

De beleving was tof! Erg leuke dingen om te doen, lekker puzzelen maar oon lekker behendigheid, heerlijk.

Zeker spelen als.je in de buurt bent.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Makeshift Morgue

EscapeTales
Posted on: 2023 may 06

Make it worgue!

#135 Makeshift Morgue

Vandaag een roadtripje richting en in Zwolle, dit was de 4e en laatste kamer.

De locatie is midden in Bussum, mooi en leuk pand vlak naast het station. Handig als je met de trein komt!

De ontvangst door de eigenaar was heel erg leuk. Hij was een beetje geblesseerd vandaag dus cherm dat hij de hele tijd moest trap lopen!

De puzzels zijn heel erg leuk en in thema. Sommige puzzels vallen pas laat op hun plaats, maar dat hoort erbij, waardoor je euforische momentjes krijgt, erg leuk!

Het thema is leuk, maar niet mega origineel. Leuk uitgewerkt, niks speciaals.

De beleving was erg leuk, maar de afwerking mocht een stukje beter! Matige afgewerking, geen filmdecor, maar ook geen lege kamer. Het voelt een beetje rommelig.

Zeker een kamer die je kunt meepakken, vooral gezien het feit dat de eigenaar zo mega tof is!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 april 23

Studenten in verzet

#129 De Bezetting

Vandaag een tripje Nijmegen met alle kamers van Rox Escape Experience op de planning. Dit was de 1e.

De locatie is tof! Afgelegen industrieterrein tussen verschillende bedrijven in, precies wat je verwacht eigenlijk. Parkeren kan gratis voor de deur, ideaal! Een hapje eten kan hier niet, maar op redelijke rijafstand ligt een Loetje (goeie Biefstuk jonguh).

De ontvangst was erg goed, eerst in de algemene ontvangstruimte met super gezellig personeel en later volledig in thema door onze gamehost. De ontvangst in thema was heel erg leuk gedaan met een mega enthousiaste host! Daar houden we wel van!

De puzzels vond ik heel erg leuk in het thema, soms ietsjes ver gezocht in handelingen, soms iets lomp, maar overall heel leuk passend binnen het thema en niveau (middelmatig) van de kamer! Er is 1 specifieke puzzel die in zo leuk vond door de attributen die we moesten gebruiken, heerlijk!

Het verhaal is leuk en progressed naarmate de kamer volgt, maar blijft wel trouw aan zijn doel; geen gekke plottwists, gewoon een toffe zoektocht!

De beleving was heel goed! De kamer was bijna overal in thema aangekleed en sloot echt aan bij het tijdperk. Er was geen acteur, maar de intro werd wel gedaan door een host, ook dit droeg echt bij aan de beleving. Ook het nieuwe generatie karakter van de kamer kwam naar voren en het bleek niet een hele straight forward, deur open en verder, escape room te zijn, heel leuk! Er is heel goed vastgehouden aan het authentieke thema en de "oude" aankleding van de kamer, die bijna feiloos was, echt heel tof! Ik hou normaal niet van het "oorlog"-thema, maar deze vond ik echt heel leuk!

Achteraf gesproken is dit denk ik wel mijn favoriete kamer bij Rox, mede doordat ze zo trouw bleven aan het escape concept met deze kamer en hier echt iets authentieks hebben willen bouwen! Zeker komen spelen, en dan pak je ook gewoon meteen die andere 2 mee, daarover in de andere reviews meer!😉


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  40:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Ram Raid

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 april 23

Oude belevingskamer

#130 De Ramkraak

Vandaag een tripje Nijmegen met alle kamers van Rox Escape Experience op de planning. Dit was de 2e

De locatie is tof! Afgelegen industrieterrein tussen verschillende bedrijven in, precies wat je verwacht eigenlijk. Parkeren kan gratis voor de deur, ideaal! Een hapje eten kan hier niet, maar op redelijke rijafstand ligt een Loetje (goeie Biefstuk jonguh).

De ontvangst was erg goed, eerst in de algemene ontvangstruimte met super gezellig personeel en later volledig in thema door onze gamehost. De ontvangst in thema was heel erg leuk gedaan met een mega enthousiaste host! Daar houden we wel van! De intro die daarna volgt krijgt, vooral gezien het feit dat het al een oudere kamer is, echt heel veel credits! Heel mooi gedaan, wel al eens gedaan, maar toch!

De puzzels in de kamer varieerden, sommige waren lastiger, andere makkelijker. Gezien het een break-in is en je zoekt naar een buit, is het begrijpelijk dat ze de ruimte bieden voor ervaren groepen om meer buit te pakken. Ik heb dit concept slechter uitgewerkt gezien, hetgeen me deed huiveren voor deze kamer, maar hier is dit wel echt heel goed en tof (en nauwelijks merkbaar) gedaan. Ook deze puzzels zijn heel tof in lijn met de kamer.

Het verhaal is complexer dan je wellicht denkt bij een ramkraak, er zit wel enige diepgang in die ik kon waarderen. Het sluit leuk aan bij de kamer en voegt iets toe!

De beleving, tja die begint bij de ontvangst als je host zijn rol al super uitspeelt (was dat niet die sympathieke kerel net in de ontvangst?). Daarn zit er een element in die je helemaal in de kamer doet opgaan! De kamer houdt dit goed vast door middel van verschillende acties die je moet uitvoeren, heel leuk!

Speel deze zeker! Lekker meepakken en speel de andere 2 ook, je gaat een super dag hebben!8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  55:04 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

The Show

ROX Escape Experience
Posted on: 2023 april 23

Leuke doe- en denkconcept

#131 The Show

Vandaag een tripje Nijmegen met alle kamers van Rox Escape Experience op de planning. Dit was de 3e.

De locatie is tof! Afgelegen industrieterrein tussen verschillende bedrijven in, precies wat je verwacht eigenlijk. Parkeren kan gratis voor de deur, ideaal! Een hapje eten kan hier niet, maar op redelijke rijafstand ligt een Loetje (goeie Biefstuk jonguh).

De ontvangst was erg goed, eerst in de algemene ontvangstruimte met super gezellig personeel en later volledig in thema door onze gamehost. De ontvangst in thema was heel erg leuk gedaan met een mega enthousiaste host! Daar houden we wel van! Het laat je lekker invloeien in het thema!

De puzzels, tja puzzels? Lekker spelen en denken tegelijk vooral! Het is een spelshow, wat verwacht je? Leuke opdrachten, lekker nadenken, niet te gek, gewoon leuk!

Het verhaal is een beetje meh, bij de trailer had je je dit wel kunnen bedenken dat het zo zou gaan. Het is wel heel origineel en vernieuwend, waar veel escape rooms een voorbeeld aan zouden mogen nemen wat mij betreft.

De beleving is prima, ze willen je echt in het verhaal zetten met hier en daar een special effectje (sorry, teveel gespeeld dus misschien ben ik gewoon verpest en is dit voor veel mensen mega tof). Het decor had daarentegen iets beter afgewerkt mogen worden. Iemand uit ons team merkte terecht op dat dit wel "studiodecor" is, maar toch. Als ik een kamer speel, wil ik zien wat iemand gebouwd heeft, niet wat hij vooral niet heeft gedaan, voor mij deed dit wel een beetje af aan de ervaring, maar goed, als dat alles is toch?😉

Alhoewel het voor mij deinste van de 3 kamers was, zou ik deze toch zeer zeker aanraden, maar dan zou ik ze ook gewoon lekker alle 3 komen doen met een heerlijke biefstuk als intermezzo😁


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  42:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

 

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Posted on: 2023 april 12

Now I See You

#127 Genootschap 5255

Vandaag een dagje Bergen op Zoom met alle 2 de kamers op deze locatie op de planning. Helaas in de verkeerde volgorde (dus eerst de nieuwe kamer), dus we begonnen met deze.

De locatie is erg leuk, hartje centrum en dichtbij de terrasjes. Bergen op Zoom heeft een prachtig centrum, pak deze dus even mee voor een lekker drankje als je tijd hebt! We waren zelf een beetje te laat gezien parkeerplek hier wel een ding is. Parkeer bij de jumbo in de parkeergarage, dan zit je altijd veilig. Gelukkig had NS eens geen vertraging en waren onze medespelers er wel op tijd, ook met het OV is deze kamer namelijk goed te bereiken.

De ontvangst was erg goed en leuk, niet in thema, maar wel hartelijk en gezellig. Er is netjes op ons gewacht, waarvoor heel veel dank want ik schiet persoonlijk altijd in de stress als ik te laat kom bij escape rooms. Goeie korte uitleg, de kamer in en ga maar los!

De puzzels waren prachtig, heel mooi in het thema en decor verweven. Soms complex, soms meer een opdracht, van alles wat. De manier waarop de puzzels je meenemen door het verhaal is heerlijk, maar hierover later meer.

Het verhaal is heel goed, maar vooral als je de film hebt gezien. Je kunt de kamer spelen zonder de film te hebben gezien, maar dan ga je wel echt de rode lijn van het verhaal missen. Ik denk dat dit iets beter aangekondigd zou mogen worden. Ik had gelukkig de film (2x) gezien en herkende daarmee alles wel goed terug. De host heeft achteraf de hele kamer doorgesproken met ons zodat we zowel de puzzels als het verhaal goed mee zouden krijgen, heel veel pluspunten hiervoor, maar toch, kijk de film!

De beleving was goed en tof. Vooral in combinatie met het verhaal is dit echt een hele tof kamer met een aantal leuke elementen erin. Het decor is heel mooi, soms helaas wat klinisch, maar goed. Weten dat de kamer volautomatisch is, doet je nog eens een 2e keer nadenken over wat elementen. Ook deze hebben we gezien in de nabespreking, heel leuk! Helaas was er 1 klein defect wat ervoor zorgde dat de host handmatig 1 deur een tijdje moest tegenhouden. Het was dat ik het zag gebeuren, maar verder hebben we hier 0 van gemerkt, want hints hadden we nauwelijks nodig gelukkig.

Al met al een heel erg toffe kamer die misschien niet helemaal goed uit de verf komt voor iedereen, omdat ze de film niet hebben gezien. Kijk deze dus zeker van tevoren! Verder, zeker gaan spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal (zie review)

 

Puzzel break-in

#128 De Juwelier van de Onderwereld

Vandaag een dagje Bergen op Zoom met alle 2 de kamers op deze locatie op de planning. Helaas in de verkeerde volgorde (dus eerst de nieuwe kamer), dus we eindigden met deze

De locatie is erg leuk, hartje centrum en dichtbij de terrasjes. Bergen op Zoom heeft een prachtig centrum, pak deze dus even mee voor een lekker drankje als je tijd hebt! We waren zelf bij de eerste kamer een beetje te laat gezien parkeerplek hier wel een ding is. Parkeer bij de jumbo in de parkeergarage, dan zit je altijd veilig. Gelukkig was dit de tweede kamer en waren we dus op tijd!

De ontvangst was erg goed en leuk, niet in thema, maar wel hartelijk en gezellig. Goeie korte uitleg, de kamer in en ga maar los! Wat ik wel jammer vind is als game hosts zeggen van "ja je gaat nu de oudste kamer van ons spelen, dus deze wordt iets minder dan de vorige". Ik probeer mijn verwachtingenmanagement uit te zetten voor ik ga spelen, maar als je dan zoiets zegt, dan helpt dat niet. Laat dat gewoon achterwege, jij/je baas hebt/heeft iets gebouwt waar je trots op bent en wat wij mogen gaan spelen, kan me niks schelen hoelang geleden dat is! ;)

De puzzels zijn leuk, soms wat simpel, maar prima in thema. Met simpel bedoel ik niet perse makkelijk. Het is geen makkelijke kamer, de puzzels zijn uitdagend, maar niet perse heel erg origineel. Sommige zijn meer opdrachten, sommige zijn meer die hard puzzels, sommige zijn beiden. Ze passen in ieder geval leuk in de setting en zijn daarmee wat mij betreft erg geslaagd!

Het verhaal is er eigenlijk niet. Het is weer (ik heb er een aantal gespeeld de laatste tijd) een 1 team, 1 taak verhaal. Breek in, steel iets, ontsnap. Prima, maar ik loop daar persoonlijk wat minder warm op.

De beleving is wel tof, het begin misschien nog wel het meeste. Het decor helpt hier goed aan mee en je komt echt lekker in de flow van de kamer terecht.

Pak deze zeker lekker mee als je genootschap gaat spelen. De waarschuwing van onze game host aan het begin was terecht, maar ik had dat liever zelf ervaren dan gehoord! ;)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in April 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  44:33 min


 • Goede service

 

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Posted on: 2023 april 06

Lekker puzzelen

#125 Het Brabants Lab

We waren hier vandaag vooral voor de nieuwe kamer te testen, maar hebben deze ook nog meegepakt. Dat was zeker geen slechte keuze.

De ontvangst was enorm hartelijk en leuk! Spulletjes waren snel opgeborgen en vervolgens was er een leuke introductie met beeldmateriaal in thema.

De puzzels in de kamer zijn heel goed en leuk. Sommige puzzels zijn heel erg gelaagd, sommige zijn heel erg parallel, andere lineair. Iedereen heeft altijd iets te doen in deze kamer.

Het verhaal is prima, 1 team, 1 taak en dat verandert niet door plottwists of wat dan ook! Opzich leuk, niet helemaal modern, maar goed.

De beleving was prima, vooral door de aankleding. Voldoende aanwezig om lekker naar te kijken.

Al met al een leuke kamer die je zeker moet spelen als je No Way Out komt doen!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  31:30 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

No Way Out

Escape Schijndel
Posted on: 2023 april 06

Leuke break-in

#126 No way out

Disclaimer: Deze kamer hebben wij in de beta testfase gespeeld. De kamer was dus eigenlijk af, er komen alleen nog kleine verbeterpuntjes qua flow, maar die zal ik niet meenemen in deze review, zodat we het wel eerlijk houden met toekomstige spelers ;)

Persoonlijk ben ik niet de allergrootste fan van een Break-in "ontsnappingskamer". Ik begrijp waarom mensen dit tof vinden, maar het doet het niet helemaal voor mij, alhoewel ik wel moet zeggen dat het hier heel leuk was uitgevoerd, maar daarover later meer!
De ontvangst was heerlijk tof in thema, en de host sleurt je meteen mee het verhaal in. De break-in, is hier wel echt een break-in, heel tof gemaakt!

De puzzels zijn weer van goed niveau, soms wat ouderwets en al vaak zat gezien, maar soms ook heel uitdagend en moeilijk. 1 puzzel specifiek is heel erg lastig, maar heel erg tof gemaakt.

Het verhaal is net zoals bij Het Brabants Lab, 1 team, 1 taak. Geen gekke plottwists, gewoon lekker spelen jonguh!

De beleving is prima, ik denk dat ik gewoon verwend ben en een aantal elementen wel al eens had gezien, waardoor deze voor mij minder origineel waren, maar dat doet niet perse af aan de beleving.

Erg leuke kamer die ik zeker kan aanraden om te spelen! Speel dan wel meteen alle 2 de kamers voor "The ultimate Schijndel experience"😜.


Response by Escape Schijndel

2023 April 12

Hi Sem! Bedankt voor je enthousiaste review! Ondanks dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat je een review schrijft wanneer je in de test fase speelt, ben ik blij dat je dit alsnog wél hebt gedaan met de gedane disclaimer. Dankjewel! We hebben alle opmerkingen van de testgroepen inmiddels verwerkt in de kamer, waardoor de laatste testgroepen vloeiend en lekker door de kamer gegaan zijn. Bedankt dat jullie een bijdrage hebben geleverd aan No Way Out! :)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Marieke

Poppet

Rock City Escape
Posted on: 2023 february 24

Niet heel vernieuwend

#124 Poppet

Het klooster waar je aankomt is prachtig, vooral in het donker. Dit is ook volledig de reden geweest waarom ik deze perse savonds moest en zou boeken, ook al betekende dit dat ik om 01:00 nog niet thuis was (Zuid-Limburg, je zal er maar wonen). Je wordt prachtig in thema ontvangen en middels een leuke intro, die nog leuker is in het donker, de kamer in begeleid.

De puzzels in de kamer zijn leuk, maar niet echt vernieuwend. Ik heb na 123 andere kamers hier niet echt nieuwe puzzels gezien, wel een leuke uitwerking van een aantal.

Het verhaal is mij niet helemaal helder, vooral door de rare start van de kamer niet. Er gebeurt een heel apart iets waardoor ik het hele concept kwijt was van waarom ik nou daar was, waar ik was. Het lijkt zelfs een beetje alsof de start later is toegevoegd ofzo.

De beleving vond ik, mede door het verhaal erg matig in deze kamer. Het pand en de setting zijn zo mooi en je zou hier zoveel leuke dingen mee kunnen, maar het wordt gewoon niet benut voor mijn gevoel. Er was ook heel weinig aankleding, wat ik echt oprecht jammer vond.

Al met al is dit echt wel een leuke kamer om te spelen, maar speel deze dan wel als eerste, vervolgens Bloody Mary en ten slotte Soup du Jour. Die laatste 2 vond ik persoonlijk veel beter qua beleving. Niet 2 uur hiervoor gaan rijden, maar wel als je hem samen met de andere 2 speelt!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:00 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Prijs

  anoukMarieke

Qualen

Geheimdepot
Posted on: 2023 february 06

Terror meets escape rooms

#123 Qualen

How far will you go?
Die vraag blijft je vanaf boeken tot einde van de kamer achtervolgen, ik zal dit gedurende de review spoilerfree proberen duidelijk te maken.

De marketing van de kamer is gericht op een experience neer zetten die enger is dan andere kamers en je daadwerkelijk de grens van je eigen wil en capaciteit laat opzoeken. Dit sprak mij aan, maar na het boeken kwamen er steeds meer gemengde signalen over wat je mee moest nemen en hoe ver ze daarmee zouden gaan, dat geeft geen prettig en consistent gevoel. 1 element in de kamer vind ik echt dat ze op hun site hadden moeten vermelden, gelukkig hoeft maar 1 iemand het te doen en kun je zelf redelijkerwijs kiezen wie, maar ik vind dat persoonlijk echt een no-go om niet goed te vermelden. Het is niet heel heftig, niet te schokkend (pun intended), maar als je dat niet fijn vindt of vanwege gezondheidsredenen niet mag, wil je dat wel weten.

De service bij Geheimdepot vond ik heel erg goed! De kamers zijn duur (Duitsland dusja...) maar daar zetten ze dan ook wel een mooie service tegen af. De kamer was eigenlijk alleen in het Duits, maar volgens mij heeft de eigenaar een extra acteur ingezet om het voor ons te vertalen, echt super fijn! Ook heeft de eigenaar echt naar mijn feedback geluisterd en ik verwacht dat hij dit in de komende periode ook wel gaat aanpassen op de site qua marketing.

Het verhaal is raar, kan dat we het gemist hebben ivm de combinatie tussen de horror en vreemde taal.

De kamer is mooi (ofja, tis een horror/terror kamer) ingericht. De afwerking is redelijk strak, niet overal, niet consequent, maar goed voor in deze kamer.

De puzzels zijn prima, maar redelijk vaag soms, we hadden echt wel hulp nodig. De doe-opdrachten zijn wel zoals ze aankondigen. Het is niet altijd even prettig, maar dat is ook niet wat ze willen, immers "How far will you go". Leuke twists hierin waarin je keuzes moet maken hoever je daadwerkelijk wil gaan, voor mijn gevoel soms ook wel buiten mijn comfortzone, maar voelde me nooit echt in gevaar of dat iets te ver ging.

De acteurs waren tof, zorgden voor een paar spannende momenten, maar dit is geen echte "Horror" maar meer een "Terror" kamer en ze lieten je dus niet echt schrikken. Overigens, als ik aan het klimmen ben, blijf alsjeblieft van mn benen af, das gewoon gevaarlijk. Sommige acteurs waren wat mij betreft overbodig en lachwekkend, of hadden beter aan bod moeten komen.

Ook dit is zon kamer die niet los te beschrijven is. "How far will you go" wordt hier goed doorgedreven en ze geven je daadwerkelijk deze indruk mee in de kamer, zonder dat ze echt té ver gaan voor mijn gevoel. Vergis je niet in deze kamer, alsjeblieft niet. Dit is geen horror kamer, dit is een terror kamer. Dit is een kamer die jou als speler op de proef stelt op verschillende vlakken en je dingen laat doen die je eigenlijk misschien niet helemaal tof vindt. Ik hou hier zelf wel van, maar ik hou meer van een goede spannende horrorkamer die je echt bang maakt met goede spannende momenten.

Als je hier bent, zou ik hem aanraden, mits je het genre leuk vindt. Let wel echt goed op met de dingen die ze van je verlangen als speler (zie site en mn subtiele pun).


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Origineel
 • Prijs
 • Gebrek aan verhaal
 • Marketing (dingen duidelijker aangeven)

  Drs-jlcsjephanie

Kammerflimmern

Geheimdepot
Posted on: 2023 april 12

Kammerfiltern

#122 Kammerflimmern

Een tijdje terug ondertussen deze kamer gespeeld op een dagje Dorsten. Spontaan trip met 2 andere escapewappies. We speelden hierna Qualen, wellicht is die kamer de reden dat ik deze was vergeten te reviewen.

De ontvangst was tof, zeer mooie licht en geluid show. Waar Duitsers normaal super trots zijn op hun taal en bijna weigeren engels te praten, heeft Geheimdepot alles gedaan om het voor ons nederlanders begrijpbaar in het engels te krijgen, heel tof en dikke +1. Heel erg leuke eigenaar ook, de communicatie met hem was alleen wat lastiger door de taalbarriere

De puzzels in de kamer zijn erg matig, ik heb bij geen enkele puzzel zoiets gehad van aah nou, wat cool. Ook zijn ze heel erg foutgevoelig en heb je eigenlijk de acteur/host nodig om ze goed te kunnen uitvoeren. Ze waren voor mij persoonlijk ook veel te parallel. Er waren maar weinig "grote puzzels" die bestonden uit "kleine puzzels". Lastig om spoilerfree te vertellen, maar niet mijn ding in ieder geval.

Het verhaal was er wel, kwam wat minder goed uit de verf door de taalbarriere. Ik had vantevoren aangegeven el te willen vertalen voor mijn team, maar de service was ZO goed, dat de acteur dat voor ons ging doen. Jammer dat ze dan door een filmpje heen gaat praten, waardoor je zowel het origineel als haar niet meer verstaat. Eigenlijk erg jammer dus dat we het verhaal hierdoor een beetje gemist hebben.

De beleving was prima. De acteur in de kamer was geen toevoeging, behalve dan het hintsysteem. De kamer was verder prima aangekleed, plakte van de rook, maar goed.

Ik zou deze niet perse aanraden. Misschien als hier in de buurt een hele toffe andere kamer ligt die ik niet ken of nog komt, dan kun je hem meepakken, maar dan zou ik nog eerder een van hun andere kamers (wellicht niet Qualen) proberen! Wel een super leuke tijd gehad en ons gewoon vermaakt!


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

Le Cube

One Brain
Posted on: 2023 april 07

Klinische fabriekskamer met toffe elementen

#118 Le Cube

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 6e, die we later bijboekten

De locatie is middenin het centrum, parkeren kan om de hoek, maar de kosten hiervoor moet ik deze review schuldig laten (misschien kan het ook wel gratis).

De ontvangst was in het overkoepelende AI thema, klinisch, hier prima gezien het de ontvangstruimte is, in de kamer verandert dit echter niet. De ontvangstruimte met tafels en stoeltjes wordt totaal niet benut, heel erg jammer. Gezien dit een battleroom is en we tegenspelers hadden heeft de gamehost, met onze instemming, de franstalige uitleg gegeven die vervolgens vertaald is door onze medespeler. Jammer, want het is een engelstalige kamer, maar goed.

De puzzels zelf waren aardig. Leuk gemaakt, redelijk uitdagend. Leuke verschillende doe en denk opdrachten.

Het verhaal was weer in het overkoepelende AI thema, hier echter een stuk minder goed dan bij Mission Hantee.

De beleving is wel aardig. De kamer is heel klinisch wit en je moet zelfs schoentjes aan zodat het wit blijft. Niks mis mee, niet iedereens stijl.

Ik zou deze aanraden, als je ook Mission Hantee speelt. Let er wel goed op, dit is een INGEKOCHTE KAMER. Het kan dus heel goed dat je hem ergens anders al hebt gespeeld. Een van mijn medespelers had dit en de puzzels waren 1-op-1 hetzelfde, heel jammer.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Puzzels

  Marieke

Merlin

Get Out - Lille
Posted on: 2023 april 07

Mooie kamer!

#117 Merlin

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 5e.

De locatie is net buiten het centrum van Lille. Je kunt tegenover goed en gratis parkeren. Ga alleen NIET onder de boom staan, dan kun je 3x door de wasstraat.🙁

De ontvangst was goed en hartelijk. Heel leuk personeel wat je verwelkomt in het heerlijke oud engelse thema, ik miste alleen de whiskey.😉

De puzzels waren erg leuk in thema en gaven genoeg interactie met het prachtige decor! Hele erg gevarieerde puzzels waarmee iedereen aan de bak kon.

Het verhaal was prima, goed ingeleid en cool tot het einde. Leuke spelingen in het verhaal, maar niets wereldshocking.

De beleving was heel tof! Het is een heel erg knap aangeklede kamer. In het begin van het spel zat er ineens iemand in die kamer, een acteur. Deze was snel weg maar bleef op een leuke manier het hintsysteem. Heel leuk gedaan.

Als je in Lille bent, speel dan ook zeker deze kamer. Hopelijk doe de wc het dan wel😉


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Afwerking kan nog iets beter

 

The Cunningham Case

Get Out - Lille
Posted on: 2023 april 07

Old school

#119 The Cunningham Case

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 7e

De locatie is net buiten het centrum van Lille. Je kunt tegenover goed en gratis parkeren. Ga alleen NIET onder de boom staan, dan kun je 3x door de wasstraat.🙁

De ontvangst was goed en hartelijk. Heel leuk personeel wat je verwelkomt in het heerlijke oud engelse thema, ik miste alleen de whiskey.😉

De puzzels waren niet erg vernieuwend, maar wel leuk uitgevoerd. Soms enorm onlogisch, maar wel genoeg variatie.

Het verhaal was wel goed aanwezig, alhoewel ik het nu niet meer voor de geest kan halen. De gamehost heeft dit achteraf enorm enthousiast vertelt, een tikje TE als je het mij vraagt.

De beleving is, voor een 1.0 kamer, prima. Decor is redelijk summier en stelt niet heel veel voor. Ik heb zelfs een verlengkabel zien hangen waarvan ik kon aanwijzen hoe je hem weg kon werken, heel apart.

Prima kamer om erbij te boeken als je Merlin speelt (en misschien ook wel de nieuwe kamers van hun), maar anders zou ik hem achterwege laten.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Weinig origineel

 

Emerantia

Escape house Emerantia
Posted on: 2023 april 07

Groot en heerlijk puzzelen!

#120 Emarantia

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 8e.

De locatie is midden in de stad. Parkeren kan in de buurt, volgens mij zelfs voor de deur, maar niet gratis.

De ontvangst is heel erg leuk, je ziet de gamehost pas achteraf en wordt zo nog meer meegezogen de kamer in.

De puzzels in de kamer zijn heel erg leuk, soms wat makkelijker, maar ook soms enorm lastig. Vooral de eindpuzzel is heel interessant omdat het een creatieve manier van denken vergt, heel erg leuk!

Het verhaal is een beet je casual en je ziet wel al aankomen welke kant het opgaat. Dit maakt het niet slecht en vooral gezien het een wat oudere "kamer" is, zou ik hier niet te zwaar aan tillen.

De beleving is top! Je waant je in het huis waar de puzzels feiloos opgaan in het decor. Het is echt een oud verlaten huis waar dit zou kunnen hebben afgespeeld.

Dit escape huis is inmiddels gesloten, maar binnenkort weer beschikbaar in compactere vorm samen met 4 andere kamers ( Zodra dit zo ver is, zeker even gaan kijken en spelen!


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Posted on: 2023 april 07

Prachtig op een eigen manier

#121 Het Testament

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 9e en dus laatste kamer en wat een knaller!

2 weken geleden ook hier geweest om Het Geheim van Baron Beeckman te spelen en toen was ik al verbaas over de locatie. Hoe een locatie en een verhaal samen kunnen werken tot een prachtige kamer is toen al gebleken, ondanks dat wat last had van mijn allergie. Dat was dit keer gelukkig niet het geval!

Na een heerlijke ontvangst in thema van een eigenaar die vol passie en in thematisch pak/smoking (+10) zijn verhaal verteld, kan alleen maar iets goeds beloven.

De puzzels in deze kamer zijn enorm leuk en vernieuwend, maar soms ook heel authentiek in hun uitwerking. Sommige zijn leuke interacties met het decor en de "dingen" (sorry voor het oneerbiedige, maar wil niks spoilen) in de kamer, sommige zijn keihard puzzelen.

Het verhaal is heel goed. Er zitten een aantal plottwists in die je door middel van de puzzels goed meekrijgt. De puzzels dwingen je als het ware het verhaal te begrijpen.

De beleving is geweldig. Toen ik binnenstapte voelde ik me in een authentieke schuur, maar bij de napraat bleek dat de eigenaar dit zelf had gebouwd en in deze sfeer kon neerzetten. Super tof! Ook dwingen de puzzels je tot interactie met het decor waardoor het prachtig uit de verf (misschien is verf in deze context niet het juiste woord, of toch weer wel) komt. Waar heel veel kamers willen moderniseren in techniek en nieuwe foefjes, doet deze kamer dat op zijn eigen authentieke manier, die al te zien was in de vorige kamer, maar hier maximaal wordt uitgebreid.

Dit is echt een kamer die ik heel erg kan aanbevelen. Ik heb heel erg genoten van alles wat er te zien en te beleven was. Heel erg knap gedaan!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal

  MarinusmadlCaro Marieke

The Basement

#ANT Escape Rooms
Posted on: 2023 april 07

Leuke opwarmer

#113 De Kelder

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 1e.

De locatie in een fabriekspand is mooi gedaan en hun kamer voor kinderen is ook gericht op deze fabriek. Parkeren is erg gemakkelijk en gratis recht voor de deur.

De ontvangst was prima, beetje kil en koud, maar goed, wat verwacht je in een fabriekspand. Leuke gamehost die ons goed op weg hielp.

De puzzels waren erg varierend. Sommige puzzels waren erg leuk en heel tof uitgevoerd, sommige puzzels hadden een "invoermethode" die echt heel outdated is en bovendien niet correct werkte toen wij speelden. De gamehost is hiervoor zelf de kamer in moeten komen en na wat moeite kreeg ze het dan toch open, beetje raar. Verder wel sommige erg leuke en mooie puzzels die passen in het decor.

Het verhaal staat mij niet echt bij, er waren 2 punten waar het meer tot zn recht kwam, maar over het algemeen was je lekker aan het puzzelen.

De beleving was tof! Een aantal leuke elementen en interacties van puzzels met decor die heel goed uit de verf kwamen! Heel leuk!

Zeker spelen als je in de buurt bent of onderweg bent naar Lille!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Puzzels

 

The Box

The Box
Posted on: 2023 april 07

Heel anders dan verwacht

#114 The Box

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 2e.

De locatie "middenin Gent" langs een drukke winkelstraat roept meteen vraagtekens op, maar als je gaat spelen past dit stiekem ook zo leuk in het thema (geen spoilers)! Parkeren kan op een parkeerplaatsje vlak ernaast achter de pizza hut, pas wel ff op als je een lage auto hebt.

De ontvangst was goed. Leuke ontvangstruimte met een leuke gamehost. Jammer dat je om naar de wc te kunnen door de kamer moet en dus je ogen moet dichthouden en handje in handje erheen moet lopen, maar goed, it makes sense als je eenmaal gespeeld hebt.

De puzzels zijn heel leuk! Zoals aangeprezen zijn er 3 lijnen die je parallel kunt spelen. Ik heb zelf voornamelijk The Box ontrafelt en daarmee een zeer waardevolle (😉) "artefact" uit de kamer bemachtigt. Deze puzzellijn was erg leuk, gericht op denken en doen tegelijk. De andere lijnen waren ook heel leuk, in zoverre ik ze heb meegekregen, al dan niet in de nabespreking. Heel erg gevarieerde opdrachten/puzzels.

Het verhaal ontwikkelt zich, en ja, die is wel heel leuk! Het verraste me positief hoe dit opgepakt, vandaar de titel van deze review.

De beleving is prima mede door de puzzels en het verhaal. Aankleding is ook goed, heel erg passend in het thema.

Zeker even gaan spelen, ook als je iets minder in de buurt bent!


Response by The Box

2023 May 25

Altijd leuk om zo een mooie woorden te lezen van ervaren spelers. Blij dat we jullie kunnen vermaken hebben met ons concept! Groetjes, Nathan


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

  The Box Gent, NathanMarieke

Mooi aangeklede fabriek

#115 L'ile au Tresor

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 3e.

De locatie was best afgelegen, maar er lag een leuk restaurantje met een trein in het gebouw om de hoek, dus hier zijn we voor de kamer lekker gaan eten! Parkeren was door de ligging gratis en dichtbij, heel fijn!

De ontvangst was een beetje awkward, we kregen de deur niet open (heel erg goeie voorbode) , de werknemers waren aan het kijken maar kwamen pas na 10min in actie, heel raar. Verder voelde het als een escapefabriek, hetgeen niet perse verkeerd is, zolang je het niet voelt in de kamer, hierover later meer. Ook zou de kamer in het engels zijn, maar was dit niet helemaal het geval. De gamehost sprak engels. Dit is iets wat je in Lille meer tegenkomt, dus let hier wel goed op!

Er waren meerdere kamers (lees: Pijplijn) waar je verschillende puzzels in had. Als je snel was kon je ze allemaal oplossen, maar de bedoeling was minstens 1. Dit liep heel erg door elkaar en maakte het enorm verwarrend. Verder waren een aantal puzzels/opdrachten wel leuk, maar het feit dat ze met elkaar verweven waren was niet handig. Weinig hints ook om hierin te sturen.

Het verhaal; Piraten, niet meer over te zeggen dus dat zegt al genoeg.

De beleving was daarentegen wel erg goed. Een erg mooi decor wat er is neergezet waar je echt in wordt gezogen.

Concluderend zou ik deze kamer niet aanraden. Het is geen slechte kamer, maar door de taal en de puzzels die door elkaar liepen, werkte het voor ons allemaal net niet. We hadden overigens Hotel Horror Story hier geboekt die we door het taalverschil helaas is afgeraden door de werknemers, heel jammer en eerlijk gezegd ook wel een beetje storend gezien het niet zo op de site stond.


5.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 4.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede prijs
 • Decor
 • Slechte service

 

Mission Hantée

One Brain
Posted on: 2023 april 07

Leuke franstalige kamer

#116 Mission Hanteé

Op een "roadtripje"/weekendje richting Lille, speelden wij 9 kamers. Dit was de 4e.

De locatie is middenin het centrum, parkeren kan om de hoek, maar de kosten hiervoor moet ik deze review schuldig laten (misschien kan het ook wel gratis).

De ontvangst was in het overkoepelende AI thema, klinisch, hier prima gezien het de ontvangstruimte is, in de kamer verandert dit. De ontvangstruimte met tafels en stoeltjes wordt totaal niet benut, heel erg jammer. De gamehost probeerde de uitleg te doen in het Engels maar had hier moeite mee, gelukkig had hij een geprinte vertaling mee! De kamer zou in het engels te spelen moeten zijn, maar dat is in de praktijk niet zo. Wij hadden gelukkig een tweetalig persoon bij, waardoor dit opgevangen kon worden!

De puzzels waren erg leuk en goed in thema! Wij hadden de moeilijkste modus, hetgeen de taalbarrière uiteindelijk alleen maar moeilijker maakte. Hou hier dus rekening mee, want dit kwam wat ons betreft niet ten goede aan de kamer.

Het verhaal was leuk en de puzzels zorgden ervoor dat je het verhaal meekreeg. Het verhaal voelt heel erg "opgezet" door het AI thema, maar heeft wel een leuke twist, prima dus!

De beleving is wel heel tof! Het decor is goed en maar deels klinisch en de puzzels leiden tot interactie met het decor! Heel leuk!

Al met al een toffe kamer als je in Lille bent die je echt wel moet spelen dan, maar rij alsjeblieft niet voor deze kamer alleen helemaal naar Lille😉


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Taal

 

Old school escaping

#112 Het Geheim van Baron Beeckman

De kamer begint direct bij aankomst, je wordt ontvangen door een host die volledig in haar rol zit en je introduceert in het verhaal van de kamer waar je heen gaat.

De puzzels zijn soms makkelijk en soms moeilijk. Soms lineair en soms parallel. Persoonlijk zorgde dit voor een heerlijke flow in de kamer.

De beleving is heel goed. Het pand wordt maximaal gebruikt en het thema is op het pand aangepast, dikke pluspunten hiervoor. In het donker zal dit nog meer sfeer geven dan overdag, maar goed. Als je allergie hebt voor boerderijdieren slik je wel het liefste je allergiepilletjes🙈

Alles was in thema en sloot aan op het verhaal, vooral de "transities" in het spel, om het maar even zo te noemen wantja.

Voor mij voelde dit als een lekker uurtje old school escapen op en van het platteland🙃

Zeker gaan spelen!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede service

  Caro Marieke

Es ist Züruck

The Code Agency
Posted on: 2023 january 09

Athene vibes....

#111 Es ist Züruck.

Deze kamer is momenteel eigenlijk alleen in het Duits beschikbaar, maar dankzij een porto, super lief personeel en goeie game masters en een goede acteur, kon dit ook in het Engels. De service was mega goed dus, echt top!

De ontvangst voelt als een escape fabriek, de hosts zijn wel hartelijk en goed in thema. Dit bouwt goed de spanning op naar de kamer.

Toen ik de kamer instapte kreeg ik die kriebels van Athene terug, holy shit wat cool gemaakt en gedecoreerd. Niet perse een enorm decor, maar gewoon goed, mooi en vooral in thema. Dit blijft de hele kamer zo en ze zetten werkelijk waar iets heel moois en tofs neer hier.

De flow van de kamer is goed, je wordt door mooie decors geloodst, ziet een toffe acteur die mooie scenes speelt en in zijn rol zit. Er was 1 moment in de kamer dat ik recht tegenover de acteur zat en hij me iets voor moest doen waardoor ik me echt dom voelde, waarna hij volledig in zijn rol weer zijn scene speelde, mega grappig, super leuk opgevangen van de acteur en toch nog steeds eng. Mijn coping mechanisme met acteurs is altijd mijn eigen humor in het spel gooien, en dat lukte hier heel goed :)

Puzzels zijn er, niet veel, niet perse moeilijk, maar vooral leuk. Sommige wat lastiger, sommige heel basic doe-opdrachten. Prima, vooral aangezien er een acteur in zit, maar het had iets meer gemogen voor mij persoonlijk.

Tja, ik ben eigenwijs en boekte de kamer terwijl hij niet in het engels beschikbaar was, officieel gezien dan. Dat is vaak ook een teken dat de kamer net nieuw is en nog wat flaws heeft. Ik schrijf het hier op in de hoop dat iemand later kan zeggen, "Sem pas je review aan want dit is gefixt", maar reken het niet af in het eindoordeel van de kamer omdat het nog schoonheidsfoutjes zijn; De kracht van zo'n kamer is geheime doorgangen voor de acteur om je echt kapot te laten schrikken. Doe dan als acteur of GM deze deurtjes wel dicht... Ik ben iemand die daar echt erg op let, maar heel eerlijk, er brandde zoveel licht achter wat van die deurtjes, dat kon je niet missen. Als de GM je dan moet zeggen van oohja doe die maar dicht, tja.... zelfde geldt voor deuren die te vroeg open waren.
Dit is volledig mijn fout door te snel te gaan en ik hoop echt dat iemand over een tijdje hier schrijft dat het aangepast is, maar goed, een gewaarschuwd mens telt voor 2 :)

Even wachten met boeken en dan zeker spelen want dit is echt heel tof!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

Wat is hier nou eigenlijk gebeurd?

#110 De Wraak van Han
Voor mij is dit de perfecte kamer zonder gebruik van acteurs, echt wauw!

Enorm uitgekeken naar de nieuwe "Escape Experience" van De Gouden Kooi na het succes van Het Geheim van Sint Rumoldus. Nu was het eindelijk zo ver.

De ontvangst was super goed en leuk in thema. Omdat ze net open zijn merk je dat ze hierin wel nog zoekende zijn naar hoe je goed de intro doet, maar ook hoe je goed hints geeft in deze kamer. Dat is niet erg en doet wat mij betreft 0 afbreuk aan de kamer gezien het hoge niveau wat ze al bereikt hebben.

Vanaf het 1e moment dat je de kamer binnenstapt ben je door prachtige decors ook echt in het verhaal. De kamers sleurt je mee door prachtige decors en settings die ervoor zorgen dat je helemaal wordt opgezogen voor 70min en dat het spel je niet meer loslaat.

De puzzels zijn echt van heel goed niveau, soms heel moeilijk, soms meer een doe-opdracht. Sommige puzzels zijn heel erg "gelaagd" en met 2 personen zie je vaak dan net die laatste laag niet, wat het voor ons lastig maakte. Maar goed, omdenken leert dan dat je dus wel alles maximaal tot in de details hebt gezien en geloof me, dat wil je! :)

Van tevoren is dit weer zon thema waar je je van afvraagt van, "Hoe gaan ze dit 70min vasthouden?". Hoewel ik kamers heb gespeeld die dan al vrij snel van het thema afwijken, doet Han dit niet en beantwoord de vraag in een enorm toffe conclusie. Alles sluit aan bij het verhaal, puzzels, decors, opdrachten, audio, video, alles.

Persoonlijke noot; Ik let altijd op mijn omgeving in escape rooms en probeer altijd te bedenken hoe ik ergens gekomen ben, waar ik naar toe zou kunnen gaan (lees: doorgangen oid), maar in deze kamer heb ik echt flabbergasted staan kijken naar wat er gebeurde. Er zat 1 mega tof element in deze kamer, echt wauw! Op het einde van de kamer was deze mindfack helemaal compleet. (Spelen, dan zie je wat ik bedoel :))

Begin je trip naar Mechelen te boeken, speel Sint Rumoldus en daarna meteen deze, wel optijd boeken, tis druk!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:21 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

  anouk

The lost orphanage

Escape Game Bielefeld
Posted on: 2022 december 18

Leuke effecten

#108 Das Verlassene Wiesenhaus

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 14e en helaas alweer de laatste.

De ontvangst voelde als een escape fabriek met ongeinteresseerde game masters. Totaal niet gezellig en een leuk praatje kon er echt niet vanaf.

De aankleding van de kamer was mooi, goed in thema en zag er best tof uit.

De beleving in de kamer was goed. Een aantal erg leuke effecten die leuk zijn en wat mij betreft vaker mogen terugkomen in kamers.

De puzzels zijn hetzelfde als de vorige kamer. Sommige goed en mogelijk, sommige onmogelijk zonder hints (via de walkietalkie). De eindpuzzel is enorm onlogisch en zorgde voor veel frustratie.

Als de walkietalkie en de game master geen red flags voor je zijn en je wat toffe effecten wil zien, dan kun je deze spelen, maar ik zou het niet aanraden. Ook deze is weer gericht op locals die niet veel gespeeld hebben. Rij maar door Salzufler Unterwelt.


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

The Ghost House

Escape Game Bielefeld
Posted on: 2022 december 18

Walkietalkies buiten thema....

#107 Das Geisterhaus

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 13e.

De ontvangst voelde als een escape fabriek met ongeinteresseerde game masters. Totaal niet gezellig en een leuk praatje kon er echt niet vanaf.

De aankleding van de kamer was leuk, alles zag er mooi uit en was goed in thema.

De beleving van de kamer vond ik prima, maar niet speciaal.

De puzzels waren deels oke. Sommige waren leuk en goed te doen, sommige waren onmogelijk behalve via hints (via een walkietalkie).

Als je na de walkietalkie en de game master nog twijfelt kun je hem zeker doen, maar voor mij zijn dit 2 grote redflags. Deze kamer is duidelijk gericht op DUITSTALIGE locals die niet veel gespeeld hebben.


5.5

Ambiance: 5.5

Game experience: 5.5

Service: 5.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Dragons of Dublin

Hidden in Braunschweig 2
Posted on: 2022 december 17

Wauw, wat een decor en puzzels

#100 Dragons of Dublin
Na 99 kamers, deze als 100e kamer mogen spelen is een genot, wat een leuke kamer

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 5e.

De ontvangst is lastig, je merkt dat je in een "fabriek" zit waar het draait om doorstroom, dat vind ik persoonlijk afbreuk doen aan een beleving, maar het zorgt er wel voor dat dit soort kamers rendabel blijven, dus deze munt heeft 2 kanten. De gastvrouw was aardig, nauwelijks gezien en ze legde weinig uit en leidde ons snel naar de kamer (dikke dikke pluspunten want als ervaren escaper weet ik wel dat ik geen kracht mag gebruiken etc.).

De kamer is prachtig, je waant je helemaal in de setting en alles voelt echt.

Dit was echt wel een new school kamer met een mega goede flow die leverde boven de verwachtingen, echt heerlijk gespeeld.

De puzzels waren tof, lastig, maar wel "eerlijk". Goeie feedback als je iets opgelost had waardoor het niet snel een lijdensweg wordt op lange gelaagde puzzels, echt super tof. Een aantal puzzels deden me wel echt denken van "wat is er met mijn leven gebeurd dat dit is wat ik op een vrijdagavond doe", echt hilarisch.

Het is niet perse mijn thema en ik heb het thema misschien ook al te vaak gezien, maar dit is wel echt een kamer zeg, wauw! Zeker spelen, ook als je er even voor in de auto moet zitten (of op doorreis bent naar Berlijn)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Marieke

Go West

The Room Berlin
Posted on: 2022 december 17

De vibes zijn ongelofelijk

#102 Go West

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 7e.

Ondanks dat we wat laat waren werden we goed en hartelijk ontvangen en de host gaf al aan dat we als ervaren escapers deze tijd wel zouden inlopen (hij had gelijk). Degene die ons ontving was niet onze game master, maar ze waren beiden hartelijk en boden ons gratis drankjes aan ivm het spelen van alle 4 de kamers, super leuk!

De kamer is prachtig ingekleed in het thema en geeft echt de vibes van het thema van de kamer.

Dit was de eerste kamer van The Room uit 2014, maar dit was echt geen 1.0 kamer voor mijn gevoel. De flow voelde heel erg goed en er was zelfs (een klein) wtf-momentje.

Toffe en interessante puzzels, niet heel moeilijk, maar erg leuk. Helaas 1 hint moeten krijgen omdat onze zoekskills niet optimaal zijn.

Ga deze zeker doen en speel de rest erbij, deze kamer heeft de toon goed gezet!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

The Golden Phoenix

Miraculum
Posted on: 2022 december 18

Prachtig

#103 Das Goldene Phoenix

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 8e.

De ontvangst in de prachtige boekenwinkel is heel erg goed en is goed gericht op het thema. De host was ook erg leuk en gezellig.

Vanaf het moment dat de kamer begint (en eigenlijk al ervoor) wordt je in een prachtig verhaal gezogen waar verhaal en beleving samen komen tot een magisch samenspel.

De magie en de hierbijbehorende special effects zijn daarentegen echt enorm. 1 element in de kamer maakt deze kamer zo prachtig en geeft het gevoel dat de kamer "een band met je probeert te scheppen". De eerste kamer die ik gespeeld heb en die dit element gebruikt.

Ik zou graag een stukje willen schrijven over de puzzels in deze kamer, maar die zijn er (nog) niet echt. De kamer is nog niet geheel af en er moeten nog puzzels worden toegevoegd. Dit zorgde ook voor onze snelle escape (45 vd 75min gespeeld). Dat moet wel echt beter om de kamer naar een waardige escape room te tillen. Nu voelt het als een prototype belevingskamer.

Je moet deze gedaan hebben, hij is echt prachtig, maar wacht wel tot begin 2023 (april ofzo), dan zijn er meer puzzels en is het een nog betere kamer!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  45:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Aantal puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

  Marieke

The Puppeteer

Final Escape Berlin
Posted on: 2022 december 18

Escape fabriek

#103 The Puppeteer

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 9e.

Zoals de titel al zegt, dit is echt een escape fabriek. De ontvangst was mijns inziens niet heel erg gezellig en onze host was het ook niet helemaal. Hij had zelf nog nooit een escape room gespeeld (dat snap ik als ervaren escaper sws niet, maar is ook nog eens onlogisch als je dan wel in een escape room gaat werken) en moest aan een collega vragen hoe de kamer open moest. Tja, het spel werd prima begeleid, maar het wekte aan de voorkant wel vraagtekens.

De aankleding is prima, niks geks aan de hand hier, gewoon mooi en goed.

De spelbeleving vond ik ook wel leuk, ook al zit er weinig echt verhaal in en staat ergens letterlijk geschreven waar het einde is en wanneer, niet veel flow voor mij.

De puzzels waren prima, af en toe enorm onlogisch, maar prima.

Meepakken als je er bent, maar als je naar The Room of Miraculum kunt zou ik dat eerder doen


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  42:00 min

  Marieke

The Lost Treasure

The Room Berlin
Posted on: 2022 december 18

Indiana Jones is jaloers

#104 The Lost Treasure

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 10e.

De ontvangst bij The Room was wederom erg goed en het voltallige personeel werd enthousiast van onze escape trip en kwamen allemaal een praatje maken, heel leuk! Ook kregen we gratis drankjes bij iedere kamer, omdat we alle kamers speelden, enorm klantvriendelijk dus!

De aankleding is in ieder detail prachtig, je waant je volledig in het verhaal en alle props voelen enorm echt en goed.

De beleving voelde heel goed, leuke wtf-momentjes met toffe avontuurlijke momenten waar Indiana Jones jaloers op zou zijn. Dit gaf mij echt het gevoel de ontdekkingsreiziger te zijn op zoek naar "The Lost Treasure". I love it!

De puzzels waren heel goed, gevarieerd in moeilijkheidsgraad en opdracht en enorm leuk om te doen.

Dit was echt een mega goede kamer die je zeker moet spelen, ook al moet je er even voor reizen. Speel dan meteen de andere kamers bij The Room erbij!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Beleving

  Marieke

Beast of Berlin Inferno

The Room Berlin
Posted on: 2022 december 18

Dante's Inferno

#105 Beast of Berlin

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 11e.

De ontvangst bij The Room was wederom erg goed en het voltallige personeel werd enthousiast van onze escape trip en kwamen allemaal een praatje maken, heel leuk! Ook kregen we gratis drankjes bij iedere kamer, omdat we alle kamers speelden, enorm klantvriendelijk dus!

De aankleding van de kamer is leuk, niet perse speciaal, maar op een aantal gebieden wel heel erg goed!

De beleving van de kamer is prima, niet heel erg spannend of speciaal, gewoon leuk en goed.

De puzzels waren goed, leuk in thema en prima uitdagend. Aangezien wij na 40min zonder hints buiten stonden, was de flow ook erg goed en soepel.

Damn, wat was de game master enthousiast en heeft ze voor een lang en gezellig praatje met ons gemaakt, super gezellig! Aansluitend konden we naar de Terpeca awards gaan kijken, leuke aanvulling!

Zeker spelen, samen met de andere kamers!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  40:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service

  Marieke

Ghostbusters

#106 Brandon Darkmoor Geisterjager

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 12e.

De ontvangst bij The Room was wederom erg goed en dit keer zelfs volledig in thema. Ook kregen we gratis drankjes bij iedere kamer, omdat we alle kamers speelden, enorm klantvriendelijk dus!

Zodra je ontvangen wordt kom je helemaal terecht in het thema van de kamer en krijg je prachtige decors en filmwaardige decors te zien die je leiden door deze prachtige beleving.

De beleving van de kamer is geweldig goed. Hou er wel rekening mee dat dit ook logisch is, aangezien het immersive theather is, meer dan "een echte escape room". De beleving is dus wellicht beter, de puzzels minder, vandaar de combinatie tussen deze 2. Er zit 1 wtf moment in, wat echt heel tof is omdat ze hier gebruik maken van de beperkingen (of kracht) van je eigen hersenen. Ik wil niets spoilen maar wow!

Het is niet mijn persoonlijke favoriet aangezien ik liever de blend zie met meer puzzels/opdrachten. Ik verantwoord me niet graag voor een cijfer en zie dat ik dit nu dus wel doe, maar misschien is dat dan ook precies de reden waarom ik deze kamer toch wel ergens heel vet vond. Het is echt een pareltje wat je moet spelen! Het is niet mn all time favoriet, maar staat wel hoog in de top 10 van mijn lijstje (waarvan 5 van de terpeca 2022 top 10, dus wellicht biedt dat wat positief contrast ;))

Dit is zeker, samen met The Lost Treasure, mijn absolute favoriet van deze trip en van The Room, speel deze kamers, al moet je er voor vliegen of uren rijden, want je gaat smullen van de pracht en absolute topklasse bouwkunsten van The Room.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels

  Marieke

Lockhill Vibes

#96 Sherlock Holmes: Die Dunkele Zeite

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de eerste.

Hele leuke ontvangst en service van de host. Heel erg enthousiast en schroomde niet om het in het Nederlands te proberen. Tikkeltje te enthousiast waardoor de introductie wat mij betreft (veel) te lang werd, maar goed.

De aankleding van zowel de ontvangst als de kamer is echt waar enorm goed. Zelf zou ik wel het plafond ook aankleden, want een airco hoort hier natuurlijk niet helemaal thuis, maar dat is op detailniveau kritisch zijn.🙃

De kamer zelf is redelijk old school qua stijl, maar heeft een goede leuke flow.

Het verhaal is aanwezig, maar mist enige diepgang naar mijn mening.

De puzzels in de kamer zijn erg leuk en uitdagend. De kamer wordt aangeprezen voor 4-10man, maar 4 lijkt mij beter, we speelden zelf met 3 en hadden 3min over

Zeker spelen, alleen al voor de aankleding!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  57:00 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer

  anouk

Magie? Of een gamehost?

#97 Die Zauberschule

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de tweede.

Hele leuke ontvangst en service van de host. Heel erg enthousiast en schroomde niet om het in het Nederlands te proberen. Tikkeltje te enthousiast waardoor de introductie wat mij betreft (veel) te lang werd, maar goed.

De aankleding van zowel de ontvangst als de kamer is echt waar enorm goed. Zelf zou ik wel het plafond ook aankleden, want een airco hoort hier natuurlijk niet helemaal thuis, maar dat is op detailniveau kritisch zijn.🙃

Deze kamer is heel erg old school, echt een 1.0 kamer, maar heeft wel een redelijke flow.

De kamer heeft een leuk verhaal waarop de puzzels ook aansluiten.

De puzzels waren leuk, maar niet altijd logisch. Sommige dingen kon je voor ons gevoel echt niet weten zonder een hint, beetje jammer vind ik. Ook het "doorklikken" vind ik jammer in puzzels.

Als je in de buurt bent zou ik deze spelen, het is een leuke kamer, maar ik zou niet alleen voor deze kamer afreizen.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Onlogische puzzels

  Marieke

Heerlijk puzzelkamer

#98 Die Werkstatt des Alchemisten

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 3e.

Bij de ontvangst zit je al helemaal in het thema, mooie ontvangstruimte met een goede sfeer.

De aankleding van de kamer is goed en mooi, goed gebruik gemaakt van het pand.

Een beetje een old school kamer maar met een aantal verrassende wendingen die het spel een erg goede flow gaven.

De puzzels waren heel goed en echt prachtig in thema! Wow wat tof! Wel even opletten, de kamer is eigenlijk alleen Duits en met mijn Duits skills kwam ik heel ver, maar 1 puzzels is dan toch wel lastig dus daar snel hulp op vragen.

Speel deze zeker samen met de andere kamer samen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica

  Marieke

The Hidden Chamber

Salzufler Unterwelt
Posted on: 2022 december 16

Adventure Vibes

#99 The Hidden Chamber

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 4e.

Bij de ontvangst zit je al helemaal in het thema. Het begint mooie ontvangstruimte met een goede sfeer. Ook een super leuke gamehost die zelf ook veel passie had voor het spel, dat zien we graag!

De aankleding van de kamer is goed en mooi, prachtig gebruik gemaakt van het pand.

Echt een avonturenkamer, super leuk, met een mega flow! Ik voelde me echt een ontdekkingsreiziger hier, heerlijk!

De puzzels sluiten hier feiloos bij aan, zijn logisch en in thema, super top!

Speel deze zeker samen met de andere kamer, maar wel als 2e!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

  Marieke

The Secret Elixir

Hidden in Braunschweig 2
Posted on: 2022 december 17

Aankleding +1000

#101 Das Secret Elixer

Dit weekend een escapetripje richting en in Berlijn, met 14 kamers op de planning. Dit was de 6e.

Tja, als je de ranked playlists op escaperoomers.de een beetje volgt dan weet je wel wat hier gaat gebeuren....

De ontvangst is lastig, je merkt dat je in een "fabriek" zit waar het draait om doorstroom, dat vind ik persoonlijk afbreuk doen aan een beleving, maar het zorgt er wel voor dat dit soort kamers rendabel blijven, dus deze munt heeft 2 kanten. De game master was een super aardige en betrokken gast die echt het gevoel gaf dat hij er stond voor ons. Tja, iedereen begeleidt een kamer een eerste keer, dat snap ik, maar een blaadje voorlezen in het engels, 2 minuten lang, was licht awkward, zowel voor ons als voor hem, maar goed, dat wil ik de kamer echt niet aanrekenen.

Tja en dan de kamer zelf, ronduit prachtig wat hier is neergezet. Ieder detail is mooi en de kamer onthult zich naarmate je verder komt.

De sfeer was heel goed, de kamer voelde super new school aan zorgde voor een lekkere flow.

De puzzels waren echt wonderbaarlijk goed, soms heel gelaagd, soms doe opdrachten, hou ik wel van. Er zit wel 1 puzzel in die echt mega tryhard is, abnormaal. We hebben in de kamer 1 hint gehad en de game master zei dat dat voor die ene puzzel alleen al aan de lage kant was, misschien dan toch die puzzel iets tweaken...?

Tja, het schijnt dat The Room morgen ook hele vette kamers heeft, dus deze kamer wordt deze trip nog overtroffen? Ik kan het me haast niet voorstellen!
Kom deze zeker spelen, samen met de andere kamers, want hier zijn pareltjes neergezet!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  61:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend
 • Souvenir 😏
 • Goede begeleiding
 • De verwarming hoeft niet op 25°C

  Marieke

Zepter des Lichts

The Code Agency
Posted on: 2022 december 04

Enorm leuk avontuur

#94 Zepter des Lichts

Gisteravond kreeg ik ineens dorst, en toen dit niet helemaal te blussen leek met een lekker drankje, zat er niks anders op dan dan toch maar 2 kamers te zoeken. Deze stond als eerste op de planning.

De ontvangst is misschien niet heel persoonlijk of gericht op de beleving van de gast, maar dit proberen ze wel op te vangen doordat er een leuke drink- en eetgelegenheid in hetzelfde pand ligt. Je kunt lekker vroeg binnenkomen, een drankje doen en je klaar maken voor een super toffe tijd.

Eigenlijk is in deze kamer helemaal niets zeker en weet je niet wat je te wachten staat. Het enige zekere is dat je een toffe ontdekkingsreis tegemoet gaat. Het concept en verhaal zijn hiermee prima, wellicht een "wildcard" om wat leuke dingen neer te kunnen zetten, maar dit was zeker niet storend.

De beleving in deze kamer is enorm, maar echt enorm goed. Beleving en sfeer creëren in ruimtes is enorm lastig. Voor mij was dit 1 grote ontdekkingsreis en waren wij Indiana Jones die zich overal doorheen waande.

De puzzels waren best pittig, zaten ons soms echt tegen, maar het maakte de flow niet minder om een of andere reden. Heel knap hoe ze de flow kunnen garanderen, ook al loopt het even niet zo lekker. Ik denk dat de puzzels qua moeilijkheid en hoeveelheid eigenlijk wel echt veel is voor 2 personen. Beter speel je dit met 3 of 4 (ook al vind ik zelf 4 man in een escape room echt teveel).

Ik probeer zo subtiel mogelijk te zijn opdat ik niet teveel spoil, maar de interactie in deze kamer met iemand heeft me echt oprecht een hele tijd lang plezier gebracht. De manier waarop deze persoon bepaalde dingen zei, bepaalde dingen deed en op een bepaalde manier me ook echt (op een leuke manier) heeft beledigd, vond ik echt geweldig. Ik moet wel zeggen dat ik dit soort interacties graag opzoek en het voor mij daarom een pluspuntje is wat ik niet helemaal kan weglaten.

Kleine sidenote vond ik wel dat je merkt dat ze "achter je" de kamer al aan het resetten zijn. Ik begrijp dat je dit tijdoverwegingen met volgende groepen misschien zou willen doen, maar ben dan alsjeblieft stil en doe voorzichtig met deuren. Je merkte hier echt wel de aanwezigheid, ondanks dat je ze niet zag.

Al met al was dit echt een super leuke kamer waarin ik me echt vermaakt heb en me een ontdekkingsreiziger heb gevoeld. Alsjeblieft boek deze gewoon ;)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving

  Marieke

Poltergeist

The Code Agency
Posted on: 2022 december 04

Athene = Immuun?

#95 Poltergeist
Gisteravond kreeg ik ineens dorst, en toen dit niet helemaal te blussen leek met een lekker drankje, zat er niks anders op dan dan toch maar 2 kamers te zoeken. Deze stond als tweede op de planning.

De ontvangst is misschien niet heel persoonlijk of gericht op de beleving van de gast, maar dit proberen ze wel op te vangen doordat er een leuke drink- en eetgelegenheid in hetzelfde pand ligt. Je kunt lekker vroeg binnenkomen, een drankje doen en je klaar maken voor een super toffe tijd.

Vanaf het moment dat je de kamer betreedt, weet je dat hier iets engs gaat gebeuren. De spanningsopbouw richting de kamer is goed en is een fijne beleving.

De beleving in deze kamer vind ik persoonlijk wat minder goed. Na de kamers die ik in Athene heb gespeeld, vond ik het aantal encounters met de acteur in deze kamer te weinig. Ik besef dat het daarom wellicht geen eerlijke vergelijking is om te maken, maar toch, wil je een acteur inzetten, laat die dan ook prominent en vaak genoeg aanwezig zijn. Vooral in een horrorkamer wil je dat, lijkt mij. De encounters die er waren met de acteur waren in dezen dan weer wel heel goed, origineel en best eng. Overigens, er zat buiten de acteur om, 1 enorm tof element in deze kamer wat ik echt niet zag aankomen.

De puzzels waren goed te doen, de kamer is vooral gericht op mensen die komen voor een horror experience en daarom worden er minder lastige puzzels neer gezet. Dat betekent niet dat de puzzels niet leuk of niet in thema waren. De puzzels waren prima in thema, prima qua niveau en het gaf daardoor een heerlijke flow, wat ik oprecht heel fijn vond. Er had iets meer interactie tussen de puzzels en de acteur mogen zitten, maar goed, de acteur is al eens besproken :)

Kleine sidenote vond ik wel dat je merkt dat ze "achter je" de kamer al aan het resetten zijn. Ik begrijp dat je dit tijdoverwegingen met volgende groepen misschien zou willen doen, maar ben dan alsjeblieft stil en doe voorzichtig met deuren. Je merkte hier echt wel de aanwezigheid, ondanks dat je ze niet zag.

Het was niet helemaal wat ik had verwacht of gehoopt, maar ik heb me wel een uur lang heerlijk vermaakt, paar keer goed geschrokken en vooral lekker gepuzzeld. Prima kamer die je wel echt moet spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in December 2022

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  Marieke

De Bank

Locks & Keys
Posted on: 2022 november 19

Niet helemaal wat je hoopt

#93 De Bank
De laatste kamer die ik nog moest spelen bij Locks & Keys. Prima ontvangst met een leuke gamehost.

De kamer begon lekker, leuke puzzels, prima in thema.

De kamer stort na (voor ons) een half uur spelen echt volledig in elkaar. De puzzels zijn vanaf dat moment uit het thema, totaal niet origineel en zonder teveel te spoilen, is er volledig gericht hier op het maken van een kamer die je vaker kunt spelen.

Dusja, prima begin, zeker leuk. Maar dat einde voelde voor mij echt heel erg gespitst op het herspeelbaar maken, wat deze kamer mijn inziens niet ten goede komt.

Hints hoef je niet teveel te verwachten, de gamemaster bestuurde bij ons namelijk meerdere kamers en dat doet wel af aan onderlinge ervaringen naar mijn mening.

Prima om te spelen als je in de buurt bent, maar Boshut 17 zou ik zeker de voorkeur aan geven.


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

The Lost Flight

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2022 october 26

Klein maar enorm fijn

#92 The Lost Flight

"Lijkt het je leuk om mee te gaan op escape trip naar Berlijn?" is hoe deze kamer tot stand is gekomen. Ter eerste ontmoeting deze kamer gespeeld met enorm gezellig mensen, met een super leuke trip die nu in het nabije vooruitzicht ligt.

Na alle kamers al gespeeld te hebben bij Mystery House, ga je vaak niet terug naar de "makkelijkste" of "oudste" kamer. Dit keer toch gedaan en hier had ik zeker geen spijt van, ondanks dat je hier wel nog de echte 1.0 kamer goosebumps krijgt.

De ontvangst en de enthousiaste Game Host maakten dit avontuur vanaf het begin af aan al heel erg leuk. Hier staat Mystery House ook bekend om. De passie en het verhaal.

De puzzels in de kamer passen perfect in het thema. De puzzels zijn zeker niet makkelijk, soms weliswaar een beetje repetitief. Lekker moeilijke puzzels die je uiteindelijk naar de conclusie van het avontuur leiden.

Hier zat wel 1 tof moment in, wat ik in "de oudste kamer" niet had verwacht, maar wel super tof vond.

Persoonlijk een super leuke kennismaking gehad in een super leuke kamer! Aangezien we allemaal geen beginners waren, was de kamer prima te doen, maar het is zeker geen makkelijke kamer, wel de makkelijkste op locatie.

Ga ook deze lekker spelen, maar dan wel in de juiste volgorde bij Mystery House (dus begin hiermee ;))


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  48:20 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  Marieke

Lekker 1.0 Escapen

#90 Zahnarts Schillinger

Vandaag de 2 kamers van Villa BreTil opstaan, samen met nieuwe mensen die ik leerde kennen op Facebook. :)

We waren zelf wat laat voor de 1e kamer, volledig eigen fout, maar dit maakte de ontvangst zelf kort. De ontvangstruimte was wel erg mooi, leuk aangekleed en had een aantal leuke effecten erin. Ook de eigenaresse was super tof en vertelde vol passie over al haar projecten, maar ook gespeelde kamers, dat vinden we leuk! :)

Van begin af aan merk je dat dit een 1.0 kamer is, die met liefde voor het spel is gemaakt.

De beleving was leuk, maar er was weinig verhaal, iets wat in dit type kamers ook niet heel ongewoon is. Het wordt soms spannend in de kamer, maar nooit eng. Het begin daarentegen brengt je wel heel goed in het verhaal en zorgt ervoor dat je je leuk inleeft, daarna verslapt deze immersie echter.

De puzzels passen heel goed in het thema, zijn soms een beetje vaag, volgens mij ook express een beetje vaag. Dit leidt tot een kleine verstoring van de gameflow, aangezien je het goede antwoord soms hebt, maar de volgorde fout hebt door een of ander vaag dingetje. Echter zijn deze puzzels wel heel erg leuk en mooi en soms ook wel heel erg lastig.

Dit is zeker geen beginnerskamer, wel door het gegeven 1.0 kamer, maar zeker niet door de moeilijkheid van de puzzels.

Persoonlijk heb ik me hier een uurtje heerlijk vermaakt met leuke puzzels. Ik voelde me hier echt een uurtje weg van de werkelijkheid, hetgeen voor mij "escapen" inhoudt.

Zeker spelen (icm HannaH)8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Origineel

 

HannaH

Escaperoom Villa Bretil
Posted on: 2022 october 26

Lekker spelen

#91 HannaH

Vandaag de 2 kamers van Villa BreTil opstaan, samen met nieuwe mensen die ik leerde kennen op Facebook. :)

De ontvangstruimte was wel erg mooi, leuk aangekleed en had een aantal leuke effecten erin. Ook de eigenaresse was super tof en vertelde vol passie over al haar projecten, maar ook gespeelde kamers, dat vinden we leuk! :)

Dit is een nieuwere kamer dan Zahnarts Schillinger, en dat merk je meteen. Dit is een heuse 2.0 kamer waar de beleving in centraal staat. Het verhaal mis ik persoonlijk ook in deze kamer wel een beetje, het lijkt er wel te zijn, maar zo ervoer ik het niet.

De puzzels en spellen in deze kamer zijn wel echt waanzinnig leuk, sommige hele leuke dingen die je herkent, maar niet uit escape rooms. Dit geeft een lekkere flow in de kamer, waardoor je eigenlijk met vrij weinig hints toch een heel eind kunt komen, wat ik persoonlijk heel tof vind. De puzzels passen ook heel goed in het thema en stralen echt het karakter van deze kamer uit, ook al mist hierin dan wel echt het verhaal, wat ik persoonlijk echt jammer vind.

Dit is op basis van de puzzels en spellen wellicht een wat simpelere kamer dan Zahnarts Schillinger en op dat vlak meer aan te raden voor beginners. Toch denk ik dat je deze beter in de volgorde van bouwen (dus HannaH als 2e) speelt. Je voelt de verandering en de upgrade wel echt.

Wederom heerlijk een uurtje ontsnapt, lekker gepuzzeld maar ook leuk gespeeld met Hannah!

Spelen die handel ;)


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.5


Played in October 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Chapel & Catacombs

Lockhill
Posted on: 2022 august 25

Wat is een comfortzone?

#87 Chapel & Catacombs

Ook dit pand is, net als het andere pand van lockhill weer heel erg afgelegen en heeft niet bepaald uitstraling, maar dat hoeft natuurlijk niks te zeggen over de kamer zelf en dat doet het ook zeker niet.

De ontvangst is prachtig en je waant je echt helemaal in de stad lockhill, waar je speciaal naartoe bent gereisd voor je onderzoek. De gamehost zet de toon, maar laat je ook nog heel even rustig opwarmen in dit prachtige dorpje.

Wat er dan gebeurt is werkelijk waar onbeschrijfelijk, lockhill zet meteen de toon met een keiharde setting. De setting is overal geweldig mooi en helemaal niet zo "rechtvooruit" als andere kamers.

De puzzels zijn heel mooi in het thema, soms makkelijk, soms moeilijk, maar nooit fout. Sommige puzzels dwingen je interactie met de acteur te zoeken, waar andere puzzels je juist rustig even laten gaan.

De acteurs zijn geweldig, het zijn veel verschillende personages die aan bod komen in dit prachtige verhaal. Ieder personage heeft een ander karakter en speelt op een andere wijze. Dit maakt de interactie soms heel intensief en soms beperkt, maar dat houdt je op je hoeden.

En tja, het verhaal. Het is geweldig. Dit spel is standalone speelbaar maar is nog mooier als je vanuit sanatorium (en misschien ook wel Lockwood Manor en Voodoo shop, maar daar durf ik niet over te oordelen) toewerkt naar deze prachtige kamer. Voor de kamer krijg je al een soort recap en tijdens de kamer ook, zodat je weet wat er gaat gebeuren en wat je te wachten staat. Ik hou van dit horror genre en ik hoop echt dat escape room eigenaren in de BeNeLux dit ook steeds meer gaan oppakken (het gebeurt al af en toe, maar mag intenser, enger en thematischer naar mijn gevoel).

De finale van deze kamer is geweldig, het knoopt de touwtjes aan elkaar, maar laat er nog veel meer hangen voor potentiële nieuwe verhalen in deze prachtige stad Lockhill.

Ik belicht altijd de componenten los van elkaar, zoals hierboven, maar krijg toch het gevoel dat het nodig is om deze ook samen te beoordelen. Chapel & Catacombs is een kamer die continu verandert, andere setting, personages, speelstijl, licht, geluid, puzzels, hints, alles. Dit maakt het enorm lastig om in deze kamer op een bepaald moment een vorm van "rust" te vinden. Persoonlijk was dit de eerste kamer die me echt 2 uur op m'n tenen heeft laten staan en me bang heeft gemaakt. Als je daar niet van houdt, ga dan wellicht naar een andere stad op escape trip, maar persoonlijk vond ik het geweldig.

Kleine verbeterpuntje is ook hier weer hoe hard het geluid staat, zelfs tijdens hints. Het maakt het echt heel lastig verstaanbaar soms, vooral omdat je dan al niet de moedertaal van de gamehost beheerst. Hoe prachtig het hintsysteem deels is en hoe ook hierin de spanning wordt gehouden, hoe jammer het ook op een bepaald moment word. Ik heb echt het gevoel dat ze hier nog wat aan moeten doen.

Ik kan niet anders concluderen dan dat dit mijn #1 kamer wordt, na 86 voorgangers en dat sanatorium keihard de #2 plek verdient. Dit zijn must plays, zelfs al ga je alleen voor deze kamers naar Athene. Wat hier neergezet is, is onbeschrijfelijk mooi en hier zouden veel escape rooms inspiratie uit op mogen doen, niet alleen de horror, maar ook de storytelling, puzzels en thematiek.

Voor mij smaakt het naar meer en dit is niet mijn laatste Athene trip!😉

Alsjeblieft boek je reis naar Athene vandaag nog!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played alone

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  sjephanieDrs-jlc

El Exorcista

No Exit - Ilioupoli
Posted on: 2022 september 16

Hoe de fack deed ze dat?

#89 El Exorcista

Als allerlaatste kamer van deze Athene trip mocht ik deze prachtkamer, direct na Death Row, spelen.
Vol met moed liep ik de kamer in en vanaf de ontvangst wordt je meteen het thema in getrokken.
Hier hoorde ik dat ik de 2e persoon zou zijn die deze kamer alleen zou spelen, wat het extra spannend maakte natuurlijk.

Het begin van de kamer is prachtig en zorgt meteen voor een super heftige spanningsboog. Dit niveau van spanning bouwt alleen maar op en het wordt daadwerkelijk eng in de kamer.

De puzzels zijn prachtig in thema, super out of the box en voor mijn gevoel soms zelfs erg lastig. Gelukkig kreeg ik in mijn solo missie genoeg hulp van het super toffe hintsysteem.

Ik geloof niet in escape rooms die acteurs erin doen, om hun kamer te upgraden. Ik denk dat het van belang is dat je een pracht kamer met een goed verhaal bouwt en als in dat verhaal een acteur hoort, dan is dat heel tof. Dat was hier het geval. In het begin lijkt de acteur vooral aanwezig om je de stuipen op het lijf te jagen, wat ze overigens echt geweldig goed doet!!! Aan het einde blijkt het verhaal wat uitgebreider en past ze er feiloos in, wat het voor mij compleet maakt. Ook de 2e acteur krijgt een prachtige rol binnen het verhaal en speelt deze enorm goed. Hoe de acteurs door een donkere kamer lopen zonder hun nek te breken blijft me een raadsel. Bestaat er iets als infraroodlenzen? In ieder geval heel erg knap!

Het verhaal is ook heel goed aanwezig in deze kamer, wat je wellicht niet zo snel verwacht, omdat het verhaal al veelvuldig bekend is. Toch wordt het prachtig vorm gegeven en verteld in deze kamer. Zelfs hele scene's worden in deze kamer uitgespeeld, hetgeen leidt tot effecten die ik nog nooit eerder heb gezien en waarover ik nu al langer nadenk dan de effecten van The Dome, heel frustrerend, maar zo tof. 1 van de effecten is wel echt outstanding en heeft me echt kapot doen schrikken in de kamer.

Het gevoel van een finale had ik al eerder dan de daadwerkelijke finale, wellicht kan dit dus nog wel wat anders.

Tja, is het eerlijk om deze kamer te beoordelen als je alleen hebt gespeeld en iedere keer dat er een eng moment was, te zijn geschrokken, ipv dit verspreid over je groep te hebben? Erg lastig te beoordelen. Ik denk wel dat als je met meerdere bent je nog steeds allemaal gaat schrikken, aangezien de actrice echt schijt heeft aan jouw comformtzone en heel dichtbij komt.

Waar Chapel & Catacombs net dat beetje verder ging voor mijn gevoel, net die stap TE ver eigenlijk, miste ik dat hier lichtelijk. Dit is een geweldige kamer, begrijp me niet verkeerd. #3 op mijn huidige lijstje.

Enorm goede service ook. Ik had met mijn moeder Death Row gespeeld van tevoren, maar ze wilde niet mee in El Exorcista aangezien ze neit van enge kamers houdt. Dit is geweldig opgepakt door de eigenaresse en ze mocht in de control room meekijken terwijl ik speelde (uiteraard zonder de special effects te zien). Alleen voor de service zou ik al een keer teruggaan!

Alsjeblieft kan iemand me vertellen hoe HET element werkte en meer van dit soort dingen bouwen in escape rooms? ;)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played alone

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  Mariekeanouk

Death Row

No Exit - Ilioupoli
Posted on: 2022 october 27

Die stok....

#88 Death Row
Op dag 3 van de escape trip begonnen met deze kamer.
Na een super leuke ontvangst door de super leuke eigenaresse die heel geduldig heeft gewacht omdat we bij de foute locatie stonden (let hier op ;)), mocht ik deze samen met mijn moeder gaan spelen.

Het verhaal is super leuk en acteur brengt je meteen vol in de beleving. Het thema is heel mooi verwerkt in deze kamer en de kamer is ook enorm ruim opgezet en duurt naar Nederlandse begrippen ook echt lang (100min).

Tja de acteur. Holy fuck die is goed! Hij leeft zich perfect in in het thema, speelt dit perfect uit, maar speelt ook in op de groep. Soms ben ik een bijdehandje, betreffende die stok, maar dat heb ik geweten.

Overigens is deze kamer een leuk intermezzo op de horror kamers, waar Athene bekend om staat. Deze kamer is zeker spannend, maar niet doodeng.

De puzzels zijn heel leuk, passend in het thema en vereisen een hele portie teamwork. Ze zijn niet altijd makkelijk, vaak ook moeilijk, maar enorm out of the box en mooi! De flow zit er hierdoor heel erg goed in en zorgt voor een mooie

Spanning gegarandeerd van begin tot eind in deze mega toffe 2.0 kamer.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Logica

 

The Sanatorium

Lockhill
Posted on: 2022 august 24

De superlatief van mijn gespeelde kamers

#86 Sanatorium

Een rustige midweek Athene geboekt om een aantal prachtige horror kamers te spelen, maar ook heerlijk naar de Akropolis te kunnen gaan kijken.

Met enorm veel spanning liep ik op het pand af, wetend dat ik een enorm eng spel in mijn eentje ging spelen. Het pand is lastig vindbaar, maar als je je exact houdt aan het adres en goed kijkt naar de deurbellen, is het vindbaar.

De ontvangst is geweldig, je wordt vanaf het allereerste moment meteen in die Lockhill-vibe getrokken en je ziet van buiten al dat hier iets geweldigs gaat gebeuren.

Ik hou van horror en escape rooms, maar ik moet zeggen dat de spanning er enorm in zat voor het spelen. Een nieuwe stad is toch altijd anders.

De gamehost introduceert je in het verhaal en ook hier merk je aan dat er iets staat te gebeuren wat je waarschijnlijk niet kunt inschatten zo enorm.

De binnenkomst van de kamer, ja wauw. Het is werkelijk waar prachtig. Dit decor houdt zo stand en iedere kamer heeft zijn eigen doel en dit doel straalt het uit. Je bent daadwerkelijk in de sanatorium van Lockhill belandt.

Het verhaal is lastig, maar als je het niet meekrijgt, zoals ik (vergeef me, ik heb me kapot gepuzzeld) dan wordt dit achteraf feilloos uitgelegd door de gamehost.

Tja, waar we niet omheen kunnen (en dit keer ook letterlijk niet), de acteurs. Ik vond Amsterdam Catacombs en Stay in the Dark enorm cool, maar van mij mocht daar nog net wat meer pit in zitten, iemand die je volledig uit je comfortzone trekt en daar niet meer terug in laat. Deze acteurs hebben volgens mij gehoord dat ik dat zei en dit overgenomen want wauw, wat waren ze goed. Vooral 1 van de 2 heeft me echt laten schrikken op een heel aantal momenten en telkens net weer wat anders. Ik wil niet teveel spoilen, maar be aware tijdens puzzels, want ook dan kan hij zomaar net buiten je blikveld staan en zodra je hem ziet merkt hij dat en ben je zacht gezegd "het zakje".

Ik had al veel over deze kamer gehoord en vroeg me af hoe ze het nou echt nog enger konden krijgen dan wat ik al gespeeld heb, maar toch is dit ze gelukt en hoe. De spanningsopbouw is geweldig, de spanningsboog weten ze daadwerkelijk al die tijd te behouden en daardoor blijf je op je tenen staan gedurende de gehele kamer

Tja, je speelt Midnight Mode met een reden, je wilt lekker schrikken, maar ook de prachtige puzzels die Lockhill heeft gecreerd meekrijgen. Prachtige puzzels zijn het stuk voor stuk. Ze passen allemaal perfect binnen het thema. Van moeilijk tot makkelijk, van interactief tot mentaal, van eng tot peanuts, het zit er allemaal in. Ik ben het wel met voorgaande reviews eens dat er feedback mag komen op het juist uitvoeren van puzzels. Prima te doen, in sommige gevallen zelfs met een rood lampje en een groen lampje denk ik. ;)

Ik kan niet beschrijven hoe enorm dit voelde om te spelen en om te ontsnappen met nog 20 (!!!) Minuten op de klok. Dit was voor mij persoonlijk al deze hele reis naar Athene waard, laat staan dat ik morgen (ondertussen vandaag) nog Chapel & Catacombs van Lockhill mag spelen en vrijdag nog Death Row en El Exorcista.

Dit was zeker niet mijn laatste trip richting Athene aangezien ik een heel aantal prachtkamers niet ga spelen deze dagen! Kom ook deze kant op en speel, want wauw!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played alone

Escaped: Yes  20:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Misschien was de muziek te hard tov de hints?
 • Feedback Puzzels

  sjephanieDrs-jlc

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2022 august 21

Leuke experience

#85 Chernobyl
De 2e kamer deze week van TheStart.

De ontvangst begint super tof en je wordt direct in thema gezogen, zelfs in de ontvangstruimte met de briefing. Bij het uitleggen van de missie kom je helemaal in het verhaal en dan kan het spel beginnen.

De kamer zelf steekt qua aankleding heel erg goed in elkaar, het decor is prachtig en sluit goed aan bij het verhaal. Je waant je echt in een oud vervallen Chernobyl.

Het verhaal van de kamer is duidelijk, je speelt mee in een missie waarvan je van tevoren het doel weet, niet super diepgaand, maar wel een hele toffe missie.

De beleving in de kamer is geweldig. De acteur weet heel goed wat hij doet en speelt enorm goed in op de medespelers. Het is nooit té eng, maar het blijft goed spannend.

De puzzels zijn niet super moeilijk, maar steken leuk in elkaar en zorgen ook voor een goede interactie met de acteur. Verder niet super originele puzzels, maar wel leuk!

Super kamer die je zeker moet spelen!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  70:15 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Posted on: 2022 august 18

Nieuw soort hotelkamer

#83 Harbor Hotel
Na een super ontvangst door een leuke host/eigenaar en medewerker kon het avontuur beginnen. Je wordt voor de entree meteen al het thema ingetrokken.

De kamer zelf is qua decor prachtig, je waant je echt in het Harbor Hotel.

De beleving is heel erg tof en de kamer blijft spannend, mede door het "follow the light"-concept maar ook door de acteur die goed in zijn rol zat.

Van hop naar her ging je door de kamer en het verhaal, wat overigens erg leuk was. Wel miste ik een beetje de link met het surrealistische, maar dit stoorde verder niet perse.

De puzzels pasten goed in het thema, waren soms makkelijk en soms moeilijk. Als ervaren escaper wat nieuwe, verrassende en leuke elementen gezien in deze kamer, maar niet iedere puzzel sprong er bij mij uit door zijn leuke karakter. 1 puzzel was voor mijn gevoel niet helemaal correct of minstens niet logisch, dit was ook een van de eerste keren dat ik me echt geërgerd heb, sorry aan de eigenaar. Dit merkte ik in nog 2 verschillende puzzels, dat er net dat tikje miste waardoor ik de puzzels net allemaal wat minder vond. Ik denk dat vooral de een na laatste puzzel en de 2e puzzel (zonder spoilers te geven ;) ) met een beetje werk een heel stuk beter kunnen.

Hints vind ik erg lastig te reviewen IVM de spoilers, maar de manier waarop gehint werd vond ik heel leuk, maar wel lichtelijk irritant na een tijdje. Ik denk dat de eigenaar wel snapt wat ik bedoel. Overigens miste ik op gegeven moment in het spel echt hints, vooral toen ik me stond te irriteren (nogmaals sorry). Ik kreeg het gevoel dat de acteur dezelfde persoon was als de gamemaster waardoor hints geven dus praktisch
gezien onmogelijk werd.

Al met al was dit een super toffe beleving met een aantal leuke puzzels die heel goed in het thema pasten.


Response by TheStart EscapeRooms

2022 August 30

Bedankt voor de goede feedback. Hier doen we zeker het nodige mee.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  77:00 min


 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Spannend
 • Acteur = Gamemaster ?
 • Gebrek aan verhaal

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Tokyo Lab

Escape Rush
Posted on: 2022 august 16

Tokyo at its finest

#82 Tokyo Lab

Kamer 2 van de dag en op de terugweg vanuit The Movies nog meegepakt, mede met de mannen van escaperoomers de.
Vanwege file kwamen we 20min te laat op locatie aan, maar gelukkig heeft de gamehost op ons gewacht, heel fijn!

Normaal begin ik nu met de kamer, maar dit keer met de ontvangstruimte. De aankleding van de ontvangst is echt machtig mooi! Er is veel ruimte hierop ingeleverd, maar dit is het wat mij betreft helemaal waard.

Het thema van de ontvangstruimte brengt je daardoor meteen in de goede stemming om vervolgens je missie, Tokyo Lab, in te stappen. Het begin van deze missie is prachtig, je waant je echt in Tokyo. Het decor blijft heel erg mooi gedurende de kamer en laat je echt voelen in het verhaal te zitten en op de plek te zijn.

Het verhaal zelf is niet enorm complex, maar ontpopt zich mooi gedurende de kamers.

De puzzels sluiten goed bij het verhaal aan, zijn soms heel erg lastig. vooral tegen het einde zit 1 heerlijke puzzel.

Het hintsysteem vond ik in deze kamer ook erg origineel en leuk.

Al met al is dit een heerlijke kamer om te spelen!


8.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede service

 

Family Secrets

Breakout Room
Posted on: 2022 august 14

Oma's zijn zeker niet altijd saai

#80 Family Secrets

Van het gesprek met een enthousiaste host aan het begin tot het samen nalopen van de kamer, heb ik enorm genoten!
Dit was een super toffe kamer met werkelijk waar prachtige puzzels die perfect in het thema passen. De puzzels varieerden van makkelijk tot moeilijk, maar waren naar mijn mening nooit super moeilijk.
Het decor was ook werkelijk prachtig, je waant je echt in het huis van oma van begin tot eind.
Het thema was misschien niet perse super origineel, maar de twists waren heel tof en maakten deze kamer toch uniek!
Je ziet de passie van de eigenaar(en) voor deze kamer en voor de branche en dat doet mij als (volgens escapetalk) "escape expert" toch wel enorm veel vreugde.
Ga zeker even een bezoekje nemen bij de lieve oma als je durft! ;)


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes  57:37 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Techniek
 • Goede begeleiding

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Posted on: 2022 august 16

Ready, set, action

#81 The Movies
Dit was een verre rit in mijn eentje. Helemaal richting Dudzele om daar met nog extremere escape fanaten (Heiner en Santiago) te gaan escapen.

Eenmaal aangekomen in het enorme pand in Dudzele, waar ik me nog een keer hardop heb afgevraagd of ik wel op de juiste plek was, kon dit prachtige avontuur beginnen.

De kamer is van begin tot eind prachtig ingericht. Je waant je door het decor helemaal in de films en het voelt alsof je er zelf in zit. De beleving is werkelijk waar top!

De puzzels sluiten allemaal feilloos bij het thema aan en laten je ook echt goed naar ieder decorstuk kijken waardoor je de pracht van de kamer nog beter ging zien. Ook waren de puzzels heel divers; van spannende "doe"-opdrachten tot lastige hersenkrakers, alles was aanwezig.

Het verhaal is erg goed en steekt mooi in elkaar, ook al zie je het in eerste instantie niet meteen, het leeft en geeft zich prijs naarmate je verder komt.

Alles in deze kamer laat zien dat de eigenaar een liefhebber is van films, beleving en puzzels. Een kamer die gemaakt is uit passie voor het spel en de films.

Concluderend is dit werkelijk waar een meesterwerk en behoort hij zeker in mijn top 3 (ik twijfel alleen over de plaats vanwege de andere 2 prachtige kamers in de top 3;) )

Hopelijk komt er ooit een prachtig vervolg! Keep up the good work!


Response by The Push Mystery Rooms

2022 August 26

Dag Sem! Het doet mij plezier dat jullie er van hebben genoten. Daarvoor doe ik het ;-) Oprecht bedankt voor de mooie review en een keertje tot bij Houdini's Workshop misschien ;-)


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  75:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  broeder_viktoranthony_boelaert

Lost and Found

Kamer 237
Posted on: 2022 august 13

Kamer 237 vibes

#79 Lost & Found

Van tevoren heb ik heel lang nagedacht hoe ze dit thema uit zouden werken in een escape room. Tijdens het spelen van de kamer vond ik het verhaal super mooi en gedetaileerd uitgewerkt, maar ook heel moeilijk in de context te plaatsen van de kamer. Dit kan ik IVM spoilers niet specifieker uitleggen, maar vond ik zelf wel een minpuntje.
De puzzels waren zoals van oudsher enorm goed en dit keer ook de typische "kamer 237 puzzel" die telkens net iets anders is. De puzzels zelf waren over het algemeen erg lastig, wat ik in deze kamer echt een dikke pre vond, heerlijk 80min lang mijn brein gebroken.
Het decor was enorm mooi, en gaf me het volledige gevoel van voorgaande kamers weer terug.
Het verhaal en de kleine Easter eggs die verwijzen naar de voorgaande kamers vond ik heel tof. Op die manier is Kamer 237 echt 1 groot geheel en niet 3 losse kamers.
Wel miste ik in deze kamer het echt "wauw"-moment waar zowel de conciërge als kamer 237 zo erg mee uitblinken.
Desalniettemin heb ik me in deze prachtige kamer 80min lang mogen vermaken en met in het verhaal mogen inleven. Voor puzzelfanaten van beginners tot doorgewinterde escapers is dit echt een geweldige kamer en zeker een must do!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Thema (zoals hierboven benoemd)

  kamer237

The Clinic

Forsaken escape room
Posted on: 2022 june 08

Beleving en old school puzzelen

#78 The Clinic
Kamer 3 van dit escape weekend en wat was dit een knallende afsluiter!
Van begin tot einde waan je je in de prachtige gemaakte kliniek.
Alle puzzels passen perfect in het thema en sluiten feilloos aan op de beleving. 1 puzzel die me heel veel deed denken aan 237 en de conciërge. You hate it or you love it, voor mij het eerste, maar dat mocht de rest van de pret niet drukken :).
Sfeer is spannend, maar niet doodseng.
Super tof, zeker spelen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  72:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

De Bezeten Bruid

Sneak Out Sleen
Posted on: 2022 june 05

Toffe kamer in een uithoek

#76 De bezeten bruid
Deze kamer gespeeld tijdens een weekendje Zwolle.
Erg toffe kamer met een heel aantal heel erg leuke puzzels.
Een aantal makkelijke puzzels maar ook een aantal heel erg complexe puzzels, voornamelijk door de omvang van de puzzels. Sommige puzzels waren meer tot hun recht gekomen in kleinere omvang denk ik.
Verder erg tof en een mooie beleving!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Tof begin
 • Heel erg uitgebreide puzzels
 • Soms wat voorkennis vereist

 

The Mission

The Great Escape
Posted on: 2022 june 06

Wauw, wat een beleving

#77 The Mission
Voor het eerst bij The Great Escape na veel erover gehoord te hebben en wauw, wat was dit tof!
Van briefing tot finale een geweldige kamer met een super goede acteur.
Een aantal heel erg interessante spellen en elementen die de kamer echt naar een nieuw level tilden.
Ik miste soms wel de puzzels in deze kamer, die zaten er relatief weinig in.
Helaas een aantal kleine mankementjes waardoor bepaalde elementen in ons spel niet terugkwamen helaas. Goed opgevangen door de game master die zelfs een behind the scenes van hun nieuwe kamer heeft gegeven (!!!!).
Al met al een super belevingskamer die smaakt naar meer!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.0

Service: 10.0


Played in June 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  52:54 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

Rebecca

Your Escape
Posted on: 2022 june 08

Super tof

#75 Rebecca
Super toffe kamer gemaakt door een eigenaar met passie voor het spel!
Super leuke ontvangst gehad en vanaf binnenkomst tot einde van de kamer helemaal in het thema gezogen.
Puzzels die heel goed aansluiten bij het prachtige decor en verhaal.
Licht is prachtig uitgewerkt in de kamer, samen met de muziek. Heel erg subtiele hints soms door de verlichting, heerlijk.
Techniek is geweldig in deze kamer.
Ik kijk nu al uit naar de nieuwe kamer hier!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal
 • Spannend

 

The Training

One Hour Lockup
Posted on: 2022 december 11

Lekker gamen

#74 Incarna: The Training
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De eerste kamer van Incarna die ik speelde en meteen goed bevallen.

De Incarna kamers zijn meer gericht op beleving, dan bij Arvi, Ubisoft en Huxley. Erg leuk, ook al sluit het minder aan bij casual escape rooms.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt als lekker gamen. Het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Dimensional Break

One Hour Lockup
Posted on: 2022 december 11

Lekker gamen 2.0

#75 Incarna: Dimensional Break
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De tweede kamer van Incarna die ik speelde en weer leuk om te spelen.

De Incarna kamers zijn meer gericht op beleving, dan bij Arvi, Ubisoft en Huxley. Erg leuk, ook al sluit het minder aan bij casual escape rooms.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt als lekker gamen. Het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Molly's Game

DOWN THE HATCH
Posted on: 2022 april 16

Molly

# 72 Molly's Game
"Je ervaring in één zin"... Ik weet niet hoe, dus dan maar uitgebreider;

Het moment dat je het pand binnenstapt, besef je dat er iets speciaals gaat gebeuren.
Deze kamer heeft een prachtig en super gedetailleerd verhaal en laat dit voelen in het decor, de techniek en aan de puzzels. De puzzels sluiten feilloos aan op hetgeen het verhaal je probeert te vertellen. Dit betekent voor mij veel meer dan "makkelijke" of "moeilijke" puzzels; het zijn perfect "passende" én originele puzzels.
De special effects die deze kamer bevat zijn echt enorm goed, maar ook gerechtvaardigd in het verhaal en dit geeft het net een slag extra. Overigens heb ik heel lang nagedacht over hoe 1 effect nou echt daadwerkelijk werkte en hoewel ik een heel erg sterk vermoeden heb en vrij zeker ben, weet ik het nog steeds niet zeker, heel erg tof!
Ik vond het zelf lastig het verhaal tijdens het spelen meteen op te pikken, omdat ik overweldigd werd door de kamer, maar achteraf een super gedetailleerde uitleg gehad van Loran over zijn bedoeling en interpretatie van Molly.

Als ervaren escaper is dit de kers op de taart, dit moet je gespeeld hebben!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in March 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  79:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Alsjeblieft meer van dit...

  down-the-hatch

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 april 17

Origineel en prachtig!

#71 Toy Factory
Je stapt binnen en je weet meteen dat dit een avontuur wordt, wat tot van intro tot einde geweldig is uitgewerkt.
Goeie host die in zijn rol zat en en de intor tot een enorm succes maakte.

De kamer zelf is werkelijk waar prachtig gemaakt en heeft super toffe puzzels.
Deze kamer heeft een aantal heel erg toffe elementen waarvan ik er 1 na meer dan 70 kamers pas voor het eerst zag.

Hetgeen ik overigens het allerleukste aan deze kamer vond, was het thema.
Super origineel thema, met passende puzzels binnen het thema en met een hoog genoege fun factor, zodat je werkelijk staat te lachen bij sommige dingen die je doet, echt heel erg leuk!

Misschien zou er in de toekomst nog iets meer gefocust mogen worden op het verhaal, ik miste dit persoonlijk een beetje.

Enorm veel credits naar onze host, die de ervaring top heeft gemaakt met een leuke intor, en napraatje achteraf, waarbij we de hele kamer nog eens mochten doorlopen.

Ga deze zeker spelen!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in February 2022

Played with 4 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  80:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Nog iets meer verhaal?

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Posted on: 2022 october 27

Jager of prooi?

#71 Hunting Season
Een beetje een awkward ontvangst in een kleine ruimte. Beetje ongemakkelijk, maar vol moed mochten we snel naar de kamer.

De kamer zelf begint sterk, het thema is origineel, erg leuk en zorgt voor veel spanning. Het verhaal ontwikkelikt zich leuk door de kamer en er zitten genoeg twist in om deze kamer interessant te houden.

De puzzels sluiten mooi aan bij het thema, passen feiloos, en zijn uitdagend. Sommige puzzels zijn super simpel, maar als je ze niet ziet, kan het knap lastig worden ;).

1 moment in de kamer die een van mijn teamgenoten wellicht heeft gestoord. Een semi-automatisch element wat zorgt dat je uitgesloten wordt uit het spel en waardoor je een deel mist van de kamer, zou mij persoonlijk irriteren, maar goed, de game host pakte dit op en loste het, weliswaar na wat tijd, prima op.

Spanning in deze kamer was prima in orde, nooit eng, maar spannend.

Zeker spelen deze kamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

Huxley

One Hour Lockup
Posted on: 2022 december 11

Lekker gamen

#52 Huxley 1: Save The Future
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De eerste kamer van Huxley die ik speelde en meteen goed bevallen.

De Huxley kamers zijn meer gericht op puzzels, dan bij Ubisoft. Erg leuk en dit sluit dus een stuk beter aan bij het escape rooms concept.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt redelijk gelijkend qua puzzels. het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Geweldig

#70 Till Death Do Us Part
Vlak voor de Belgische lockdown van escape rooms deze op Eerste Kerstdag nog mogen spelen.

Wauw wat een geweldige kamer! Van begin tot eind wordt de spanning goed hoog gehouden en wordt je iedere keer weer verrast door heerlijke puzzels en spannende elementen.
Inrichting is prachtig en authentiek, passend in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.
Zeker spelen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in December 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

 

Jumanji

The Missing Link
Posted on: 2022 october 27

1 groot avontuur

#69 Jumanji
Een ontvangst in een spellenwinkel met enthousiaste eigenaren, kan het nog beter?

Het thema van deze kamer is super tof, je waant je al vanaf de introductie en vooral het begin van de kamer in het thema. Het verhaal is letterlijk "Jumanji" en biedt niet heel veel diepgang.

De puzzels komen erg leuk voort uit het thema van de kamer. Sommige puzzels waren niet goed te begrijpen, om het zo cryptisch mogelijk uit te leggen. Ik hoop dat dit gefixt is, want het heeft mij wat zenuwen bezorgd. De puzzels zijn allemaal prima te doen, niet super moeilijk, maar wel echt heel leuk. Soms was het "invoeren van het juist antwoord" wel heel erg nauwkeurig en dit leidde soms tot juiste antwoorden, maar geen output, omdat het net niet correct gelegd was. Dit kan denk ik wel anders.

De kamer is erg leuk om te spelen, heeft een heerlijk flow en leent zich aan de hand van de puzzels, thema en karakter van de kamer als een beginnerskamer, maar ook als een kamer voor ervaren escapers.

Zeker lekker spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Huxley 2 - the Adventure Begins

Town-Quest
Posted on: 2022 december 11

Lekker puzzelen

#53 Huxley 2: The Adventure Begins
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De tweede kamer van Huxley die ik speelde en bleef erg leuk!

De Huxley kamers zijn meer gericht op puzzels, dan bij Ubisoft. Erg leuk en dit sluit dus een stuk beter aan bij het escape rooms concept.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het voelt redelijk gelijkend qua puzzels. het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in December 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Posted on: 2022 august 09

Horror tot de max

#68 Stay in the dark
Wat een geweldige experience was dit!

Op facebook een bericht gezien van mensen die opzoek waren naar extra mensen om stay in the dark mee te spelen en hierbij heb ik me aangesloten. Wat was dat een goed idee.
Super leuke groep waarmee ik deze geweldige experience room heb mogen spele en waarmee ik nog steeds contact heb en speel.

De kamer zelf was geweldig. Echt een experience room, zoals al eerder benoemd.
Van tevoren was ik bang dat ik de puzzels zou missen in deze kamer, maar dat vond ik echt enorm meevallen.
Enfin, het waren geen lastige puzzels in de kamer, maar ze waren wel allemaal super leuk qua uitvoering.
Het thema ontpopte zich steeds meer in de kamer en leidde je naar een epische finale toe.
Geweldig acteerwerk en prachtig hoe de balans tussen actie en stilte wordt opgezocht.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

Mission Sigma (VR)

One Hour Lockup
Posted on: 2023 may 03

Toffe puzzels in een mooie VR setting!

#61 Mission Sigma (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Dit is echt een hele toffe puzzelkamer. Je kunt vooraf kiezen welke modus je wilt, makkelijk of moeilijk (volgens mij bepaalt dit de timer en wat kleine subtiele hints die je krijgt). Wij kozen voor moeilijk, wat ook zeer geschikt bleek te zijn voor ons. We hebben hier een heerlijk uurtje (uitzonderlijk voor ARVI kamers, want meestal ben je sneller klaar) op gepuzzeld en genoten van de leuke atmosfeer. Geen gek verhaal, wel een toffe setting, heel leuk!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Sanctum (VR)

One Hour Lockup
Posted on: 2023 may 03

Lovecraft(/Lockhill) vibes

#62 Sanctum (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Je wandelt (in VR) het klooster binnen en beseft wat er gaat gebeuren; een spannend avontuur. De puzzels passen leuk in het thema, zijn niet al te lastig maar leuk. Vooral de setting hier is echt goed en het verhaal/spelverloop is heel tof. Ik kreeg van deze kamer persoonlijk echt lovecraft(/lockhill, maar dat wist ik toen nog niet) rillingen van, heerlijk. Ik hou van dit thema en daarom is deze kamer denk ik wel mijn persoonlijke ARVI favoriet!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Welkom in Wonderland

#63 Alice in Wonderland

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Je wandelt (in VR) door de magische wereld van Alice. Iedere setting is anders en kan niet gekker. Alle puzzels/doe-opdrachten zijn leuk, passen in het thema, maar zijn wel erg makkelijk. Ik zou deze kamer dus zeer zeker aanraden voor beginnende spelers. De finale staat mij nog heel goed bij, want deze was echt heel leuk en tof gedaan, alleen redelijk snel voorbij, mwa. Zeker spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

The Prison (VR)

One Hour Lockup
Posted on: 2023 may 03

Break-out

#64 The Prison (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Deze gaaf gedecoreerd prison bleek vooral een break-out te zijn. Dat is een escape room natuurlijk altijd, maar het miste hier wel aan puzzels/opdrachten voor mijn gevoel. Soms moest je langs een bewaker sneaken, maar goed, is dat escapen (letterlijk vertaald wel ja)? Het thema spreekt mij minder aan, maar daardoor heb ik me niet (tot de laatste 20 sec) minder goed vermaakt. Als beginners, zeker meepakken, leuke break-out :-)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Cyberpunk (VR)

One Hour Lockup
Posted on: 2023 may 03

Leuk thema!

#65 Cyberpunk (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Dit leuk uitgedachte thema sprak mij heel erg aan. Ik vind het futuristische wel iets hebben. In klassieke kamers (lees: geen VR), ben ik meer fan van horror/extreem goed aangekleed, maar dit gaf wat anders. De puzzels en opdrachten zijn heel erg leuk in thema, het vereist ook goede samenwerking. Het spel dwingt je wel veel te lopen, wellicht is het daarom makkelijker met wat meer spelers dan 2. Ik heb me goed vermaakt, dus pak deze even lekker mee!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Chernobyl (VR)

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2023 may 03

Leuke historische kamer

#66 Chernobyl (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Het thema is enigzins origineel, maar ook totaal niet (door de historische verhalen). Echter het historische aspect van de gebeurtenissen (Chernobyl) wordt heel erg leuk belicht. Er worden attributen gebruikt uit die tijd, maar ook verhalen verteld van toen. De puzzels vallen hierdoor een beetje in het niets, maar sluiten verder wel aan. Als je van dit soort verhalende belevingen houdt, zeker spelen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Signal Lost (VR)

One Hour Lockup
Posted on: 2023 may 03

Lastige besturing

#67 Signal Lost (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Het thema is prima, niet heel origineel, maar goed. De puzzels zijn prima, leuk in thema en sluiten aan bij de atmosfeer. Als ARVI ervaringsdeskundige (alle kamers in the pocket) vraag ik me af waarom ze geswitcht zijn van besturing. Wat was de besturing in deze kamer vervelend. De kamer zelf is leuk, zeker spelen, maar speel hem als eerste, dan heb je daarna betere besturing!


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.5

Service: 6.5


Played in November 2021

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Jungle Quest (VR)

One Hour Lockup
Posted on: 2023 may 03

VR Jumanji

#57 Jungle Quest (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Jungle Quest is een leuke beleving met verschillende doe-opdrachten. Deze VR-escape is daarom denk ik heel erg geschikt voor een jonger en/of beginnend publiek. Als ervaren escape wappie blaas je hier zo doorheen. De setting is erg mooi en je waant je echt even in Jumanji.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Christmas (VR)

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2023 may 03

Kerstkamer voor de jongsten

#58 Christmas (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

De kamer is mooi in thema, erg leuk en passend in een kerstsfeer. Ik zou deze kamer niet buiten het kerstseizoen doen want verwacht verder geen super innoverende puzzels of opdrachten ten opzichten van de andere kamers van ARVI. De opdrachten zijn echter wel leuk en in thema. Lekker met het gezin meepakken op een winterse dag!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in November 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Survival (VR)

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2023 may 03

Vernieuwend concept VR-Escape

#59 Survival (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

Survival is in essentie een leuk concept, maar geen escape. Zeker zitten hier leuke doe-opdrachten in, maar het geeft allemaal de vibes van Robinson Crusoe of Lost. Hou hier dus rekening mee als je deze gaat spelen. Tijdens het spelen heb ik me wel heel erg vermaakt en een leuke tijd gehad, ook al is dit concept niet helemaal mijn ding, maar goed, voor ieder wat wils! :)


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Voor de horrorliefhebber

#60 House of Fear (VR)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze (VR) escape heb gedaan (inmiddels zon 75 escape rooms geleden), maar ik wilde hem toch nog even volledigheidshalve reviewen.

In essentie is dit een leuk idee voor een horrorkamer. Het voelt echt aan alsof je in je favoriete horror game (outlast ofzo) terecht bent gekomen. Als je hiervan houdt, zou ik deze zeker spelen. Verwacht geen gekke lastige puzzels, maar gewoon een spannende beleving in een haunted house!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

The Attic

Team Trapped
Posted on: 2021 november 09

Leuke kamer met mooie puzzels

#55 The Attic

Heerlijke kamer met enorm leuke puzzels en een prachtige flow in de kamer.
Het verhaal was heel erg mooi en goed uitgewerkt door de kamer heen.
Puzzels waren ook zeker niet te makkelijk en sommige waren zelfs best lastig.
Heel erg goed gelukt, zeker eens spelen (in combinatie met The Blind Tiger).


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in November 2021

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 october 26

Wat een beleving

#54 The End
Getwijfeld of ik deze kamer wel moest boeken aangezien ik hoorde dat er weinig puzzels in zouden zitten.
Vanaf het moment dat ik de kamer instapte heb ik vol liefde een uur me helemaal kunnen inleven, een aantal puzzels kunnen doen, maar vooral mogen genieten van het prachtwerk wat afgeleverd is door darkpark. Enorm enthousiaste gamehost, geweldige acteur en een enorm goed verhaal maakten deze kamer helemaal compleet!
Het einde is waanzinnig goed en dat is hetgeen wat je het meeste bij blijft uit een kamer! Zeker spelen, meesterwerkje!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  51:36 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  sjpg68

The Vault

Sherlocked
Posted on: 2021 october 26

Toffe kamer met leuke puzzels

#53 The Vault
Enorm goed en lekker old school puzzelen met een nieuwe twist. Deze gespeeld met nieuwe mensen uit Zwitserland, leuk om een escape room te spelen met nieuwe mensen. Je komt heerlijk in het thema, al voor dat de kamer begint. Heel cool. Helaas ook hier wat kleine technische mankementjes, net als in The Architect, maar deze zijn nu bekend en worden hopelijk aangepakt! Zeker spelen!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Posted on: 2021 october 11

Wauw

#50
Na eerder deze dag "The architect" gespeeld te hebben bij Sherlocked, was het nu tijd voor deze ervaring. We stapten de kamer in met veel spanning voor wat er komen ging, maar alle verwachtingen werden overtroffen. Heel erg toffe kamer met prima puzzels die helemaal meesleurt in het verhaal en waarin je toewerkt naar een geweldige ontknoping! Ik ben niet snel bang, maar deze kamer trok mij volledig uit mijn comfort zone en ik zag 1 element wat zo super goed paste in de kamer, super eng was maar heel goed uitgevoerd! Geweldig!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in October 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

The Architect

Sherlocked
Posted on: 2021 october 11

Leuk!

#49

Heel lang heel erg gefixeerd op welke kamer ik als #50 zou mogen spelen. Uiteindelijk deze samen met "The Amsterdam Catacombs" geboekt. Heel erg leuke kamer met toffe puzzels en twists. Alles stak prima in elkaar en de flow was goed. Een redelijk groot minpunt vond ik wel dat de helft van de kamer gewoonweg niet werkte zoals het moest. Een heel aantal dingen waren kapot (waarschijnlijk door ouderdom want de kamer is niet meer gloednieuw) en sommige dingen waren slecht "verstaanbaar". De gamehost heeft dit prima opgelost door ons extra tijd te geven voor de dingen die kapot waren. Beetje jammer, maar niet ontevreden over deze kamer. Als alles werkt zou ik hem zeker aanraden!


Response by Sherlocked

2021 October 14

Hey Sem, dank voor de uitgebreide review! Ik heb even nagevraagd bij jullie gamehost en er werkten inderdaad twee dingen niet goed, die we nu allebei hebben gefixed. Dank voor het flaggen! En fijn dat jullie het verder leuk hebben gehad; met z'n tweeën kan The Architect best een uitdaging zijn! groetjes, Victor


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 7.5


Played in October 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Goede service

 

Le Prince

Escaping Belgium
Posted on: 2021 october 12

Prachtig

90 minuten lang genoten van deze kamer. Wat had deze kamer een prachtig verhaal, prachtige puzzels en een heel erg opgezet decor. Alle puzzels pasten perfect binnen het thema. Ook zorgen deze puzzels ervoor dat het decor tot leven kwam. Het decor zelf is werkelijk waar prachtig, met mooie gimmicks naar andere escape rooms. Prachtig om de passie van de eigenaren terug te mogen zien in deze kamer! Alsjeblieft meer van dit!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Geweldig

#48
Wat was dit een prachtkamer.
Het decor is stuk voor stuk prachtig uitgewerkt en hier is absoluut geen tijd nog moeite op bespaard gebleven.
De puzzels passen allemaal perfect in het thema en zijn echt enorm goed.
Het verhaal dat zich door de kamer ontwikkelt en ontpopt is ronduit geweldig. Ik had deze twist nog nooit eerder zien terugkomen in een escape room, echt enorm mooi!
De manier van hints geven en ook de timing hiervan was heel prettig, waarschijnlijk mede omdat je 70min de tijd hebt ipv 60.
Deze kamer is erg lastig, dus wellicht niet voor de beginnende escaper.
Ook zou ik deze kamer niet met teveel mensen spelen; 2 is mijns inziens voldoende en 4 is echt maximaal.
Nieuwe #1 van mijn lijst!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes  69:40 min


 • Decor
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Twist
 • Personeel

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 october 12

Wauw, wat een beleving

Geweldige kamer van begin tot eind. Darkpark heeft met The Orphanage een escape room gemaakt die heel erg goede puzzels combineert met een super vette beleving! Het einde is het klapstuk. Wat een geweldige kamer!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 8.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • WC van tevoren :/

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Posted on: 2021 october 12

Sfeer, spanning en heerlijk puzzelen

Super toffe kamer waarin sfeer, spanning en puzzels worden gecombineerd tot 1 heerlijke kamer. De puzzels in deze kamer zijn enorm goed doordacht en passen goed binnen de kamer. Het einde is heel erg mooi en goed gemaakt. Knap gedaan!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Logica

 

Leuke interactie tussen de personages

#45 Prince of Persia: The Dagger of Time (VR)
Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De derde kamer die ik gespeeld heb uit de Ubisoft Serie. Het is niet helemaal de juiste volgorde om de kamers in te spelen, maar goed, dat doet niks af aan de kamer, behalve dat deze aanzienlijk moeilijker is dan de vorige 2.

De kamer zelf is erg leuk met interessante doe-puzzles en daagt je uit tot veel interactie met het decor.

Ubisoft zet een mooie combinatie van het escape rooms + beleving neer door leuke mechanics in te bouwen die in echte kamers nooit hadden gekund. In deze experience is vooral de interactie van de verschillende personages erg leuk.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen! Vooral de serie is erg leuk en uitdagend.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Posted on: 2021 october 12

Prachtig decor en puzzels

Deze kamer was prachtig in bijna alle aspecten. Verhaal, decor en puzzels vulden elkaar enorm goed aan en zorgden voor een ware beleving. Het begin van de kamer en dan doel ik specifiek op 1 element, deed een beetje afbreuk aan de toon van de kamer. Zonder spoilers kan ik daar niks over uiten helaas. Verder een prachtige kamer met een geweldig verhaal!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels

 

The Conductor

The Riddle Room
Posted on: 2021 october 12

Prachtig decor

Ik stapte de kamer binnen en waande me meteen helemaal in het verhaal. Prachtig decor met puzzels die er perfect in thuis horen en daadwerkelijk bijdragen aan het verhaal. Misschien al een wat oudere kamer, maar zeker gewoon lekker gaan spelen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

 

Triplicate Institute

Escape Room The Cube
Posted on: 2021 october 20

Gekkenwerk

Wat was dit een toffe next level beleving! Van begin tot eind voel je je helemaal in het thema van de kamer en alles is erop gebouwd om je hierin mee te sleuren. Technisch gezien een pracht kamer met heel erg goede en lastige puzzels. 3 man is voor deze kamer perfect!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in June 2021

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Eerste VR escape room

#34 Beyond Medusa's Gate

Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De eerste kamer die ik gespeeld heb uit de Ubisoft Serie. Het is niet helemaal de juiste volgorde om de kamers in te spelen, maar goed, dat doet niks af aan de kamer, behalve dat deze moeilijker is dan The Lost Pyramid.

De kamer zelf is erg leuk met interessante doe-puzzles.

Ubisoft zet een mooie combinatie van het escape rooms + beleving neer door leuke mechanics in te bouwen die in echte kamers nooit hadden gekund.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Ubisoft weet wel hoe het werkt

#38 The Lost Pyramid

Ik had nog een aantal (Lees: VR Rooms) die ik niet gereviewd had, dus die haal ik op een vrije zondagavond gewoon lekker in.

De tweede kamer die ik gespeeld heb uit de Ubisoft Serie. Het is niet helemaal de juiste volgorde om de kamers in te spelen, maar goed, dat doet niks af aan de kamer, behalve dat deze makkelijker is dan Beyond Medusa's Gate.

De kamer zelf is erg leuk met interessante doe-puzzles en daagt je uit tot veel interactie met het decor.

Ubisoft zet een mooie combinatie van het escape rooms + beleving neer door leuke mechanics in te bouwen die in echte kamers nooit hadden gekund.

Ook al is het anders dan een echte kamer, het blijft een hele leuke ervaring en is het zeker waard om te doen! Vooral de serie is erg leuk en uitdagend.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in June 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2021 october 12

Heel vet

Wauw. Dit was een kamer waar ik heel lang naar heb uitgekeken. De kamer was gebasseerd op het verhaal van The Shining. Het verhaal sluit feiloos aan op de film en de puzzels passen hier perfect tussen. De kamer heeft een aantal WOW-effecten die zeer goed vorm zijn gegeven en zeer origineel zijn uitgewerkt. De toffe begeleiding en het leuke napraten maakten deze ervaring voor mij compleet! De kamer is voor 2 personen prima te spelen met de extra 10 minuten!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in May 2021

Played with 6 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service

 

Flight 815

DOWN THE HATCH
Posted on: 2021 october 12

Lost

Met hoge verwachtingen deze kamer binnengestapt. Wat was dit enorm vet. Next level escapen met old school puzzels. Heerlijk! Nieuwe dingen gezien in deze kamer die ik nog nooit had gezien en gewoon 70minuten lang heerlijk gepuzzeld! Top werk. Op naar Molly!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in December 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2020 december 07

Prachtig in ieder aspect

Kamer nummer 39;

Voor Mollys Game over 2 weken nog snel een kamer geboekt. Met hoge verwachtingen naar Volkel gereden en deze kamer maakte het allemaal waar.
De dynamiek met 2 personen is heel anders dan met 3/4 personen, waar ik persoonlijk enorm van hield omdat je alles ziet en alles doet.
Puzzels waren heel afwisselend in niveau, maar er zaten veel erg lastige tussen, heerlijk!
De inrichting van de kamer is werkelijk waar prachtig en aan ieder detail is gedacht.
Ook het verhaal is enorm goed verweven in deze escape room.
Flow van de kamer was enorm en de kamer liet mij voor de terugreis van een uur niet meer los.
Een super cool WTF momentje maakte de kamer top!
Voor mijn gevoel klopte (bijna) alles.
Zeker spelen, maar zoek wel iemand uit met wie je heel goed kunt samenwerken want dit is absoluut geen makkelijke kamer!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 2 persons

Escaped: Yes  74:01 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheid
 • 2 Personen
 • Techniek
 • Verhaal
 • WTF moment
 • Leuk personeel :)
 • (Te) hard/zacht geluid soms
 • Niet zeuren, lekker spelen :)

 

Verrassend

Nummertje 38 alweer;

Enorm toffe kamer met leuke puzzels, goeie wendingen en een mooi verhaal.
Vooral het verhaal stak goed in elkaar en dit merkte je aan alles, zelfs aan de hints.
Verder vond ik het erg leuk om weer eens, helaas ouderwets, te zoeken. Hier laten sommige escape rooms de laatste tijd toch nog wel eens wat steken vallen, want deze kamer liet zien dat bepaalde methodes van verstoppen prima in een kamer te passen zijn binnen het thema. Het waren alleen een beetje veel zoekopdrachten wat mij betreft.
De moeilijkste puzzel van de kamer vond ik werkelijk waar enorm goed en toen we verteld kregen dat bijna niemand die zonder hints , maar wij wel (!!!!) waren we natuurlijk mega trots ;)
Verder nog leuk kunnen napraten met de enorm enthousiaste spelbegeleider die zelf ook echt passie had voor het spel, heel leuk!
Leuke escape room die zowel de beginners als ervaren escapers zeker moeten spelen!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2020

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  57:00 min


 • Aankleding
 • Thema
 • Duidelijk verhaal
 • Leuke wendingen
 • Puzzels
 • Zoekwerk
 • Veel zoekwerk
 • Geen horeca (ivm corona :( )
 • Relatief weinig puzzels

 

Jason's Curse

OuterGround
Posted on: 2020 november 26

Heerlijke flow met mooie puzzels

Een kamer waar ik 2 jaar naar uitgekeken heb en die ik dan nu eindelijk kon spelen!

Vanaf het moment dat we de kamer binnen kwamen, konden we ons inleven in het thema.
De puzzels zijn heel erg goed en varieren van makkelijk tot echt heel moeilijk. Ook ben ik als wiskundige nog flink aan het rekenen gezet en bleek dit onder druk nog bijzonder lastig. :)
Heerlijke kamer die je echt moet beleven.

Ook super tof om de passie van de eigenaar te zien en te voelen in zijn manier van spreken. Wij vonden het vooral heel leuk dat hij ons achteraf mee terug de kamer in nam en ons dingen liet zien die we nog niet hadden gezien en er met veel passie over vertelde.

Het verhaal was tijdens de escape niet heel duidelijk, maar dit was bewust gedaan en achteraf werd het feilloos en prachtig uitgelegd.

Als ik dan toch twee kleine opmerkingen kan geven;
-De puzzel met het rekenen was leuk, maar had misschien iets kleinschaliger gekund.
-Er waren twee puzzels waar je veel voor moest onthouden en dit was best lastig aangezien er veel andere opties waren.

Verder een super kamer die je zeker gespeeld moet hebben!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  54:42 min


 • Eigenaar
 • Passie in en voor de kamer
 • Spanning
 • Puzzels
 • Techniek
 • Flow
 • Rekenpuzzel
 • Onthouden

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2020 november 26

Next Level puzzelen!

Wat een heerlijke kamer was dit! Flow is heerlijk, spanning wordt goed opgebouwd en zitten goed wat jumpscares in.
Puzzels zijn inhoudelijk heel erg goed, alleen de eindpuzzel was voor ons niet heel logisch, waardoor we daar met 13min aankwamen maar met 03:57 pas ontsnapten.
Verhaal is op een leuke manier verteld.
Zeker spelen, ook als je The Dome al hebt gespeeld!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2020

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  56:03 min


 • Flow
 • Puzzels
 • Spanning
 • Moeilijkheidsgraad
 • Eindpuzzel (wellicht nog te finetunen)

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2020 november 01

Heftige beleving met super puzzels!

Heel erg vette kamer die vanaf ontvangst tot de eindpuzzel geen seconde tegenvalt. Je wordt vanaf het eerste moment meegenomen in het verhaal en de beleving is super en iedere seconde spannend! Puzzels steken heel erg goed in elkaar. Sommige puzzels wel al vaker in escape rooms gezien (valt de kamer niet te verwijten want hij is al vrij oud), maar sommige puzzels die ik nog nooit had gezien en me volledig overrompelden. En dan een eindpuzzel waar je van kunt dromen. De eindpuzzel vond ik echt enorm goed en misschien wel een van de beste eindpuzzels die ik heb gezien. Al met al een heel erg goede kamer die je zeker een keer gespeeld moet hebben!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2020

Played with 3 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  58:10 min


 • Techniek
 • Beleving
 • Ontvangst
 • Eindpuzzel!!!
 • Spanning
 • Hoeveelheid puzzels
 • Afwisseling puzzels
 • Slotjes zijn te soepel waardoor ze snel verdraaien

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Posted on: 2020 october 20

Coole kamer in thema

Heel erg vette ervaring met vernieuwende elementen. Na 32 escape rooms nog steeds nieuwe puzzels vinden in een escape room blijft vet! Mooie elementen en veel spanning


Response by Rock City Escape

2020 October 23

Hi Sem, fijn om te lezen, dank! Groet en op naar de volgende, Rock City Escape


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 4 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  57:00 min


 • Spanning
 • Puzzels
 • Thema
 • Super vette elementen
 • Techniek
 • Abrupt einde

 

The Blind Tiger

Team Trapped
Posted on: 2021 october 12

Verrassend

Heel erg toffe kamer met erg verrassende elementen die ik zelf nog nooit had gezien. Deze kamer had heel erg leuke puzzels. Ik miste zelf het verhaal wel een beetje. Dit mocht nog wat meer naar voor komen. Al met al heel erg leuk!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Logica
 • Verhaal

 

The Dome

Mama Bazooka
Posted on: 2020 october 09

Geweldige beleving met puzzels/spellen in de verhaallijn


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2020

Played with 4 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes  03:00 min


 • Technisch hoogstandje
 • Heerlijke Flow
 • Sommige puzzels zijn meer spellen

 

The Legacy of The Ring

Indizio Aachen
Posted on: 2021 october 20

My precious

Mooi aangeklede kamer met een aantal verrassende puzzels.
De manier waarop je door de kamer geleid wordt, is echter heel raar en haalt de hele flow uit het spel.
Een aantal elementen werkten helaas ook niet naar behoren.
Verder een leuke kamer voor beginners en Lord of The Rings fans


6

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 7.0


Played in July 2020

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Heeft onderhoud nodig
 • Geen flow door 1 element

 

Prison Escape Breda

Prison Escape Breda
Posted on: 2021 october 12

Ervaring is top!

Super toffe ervaring. Heel erg cool hoe je in een verhaallijn wordt meegezogen en het gevoel hebt dat je het verhaal uitspeelt in een echte gevangenis. De acteur zitten enorm goed in hun rol en je krijgt echt het gevoel dat je een gevangene bent! Heel erg tof!


Response by Prison Escape Breda

2022 December 13

Wauw Sem, wat een top review! Dit is precies wat we willen bereiken, deelnemers hun eigen verhaal maken. We hopen dat jij en je vrienden het er nog wel eens over hebben. Bedankt!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in March 2020

Played with 8 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving

 

Face Down

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2021 october 12

Geweldig

Na alle kamers bij Escape Centrum Limburg gespeeld te hebben, kwam deze kamer nieuw erbij. Heel erg vette kamer die van begin tot einde goed in elkaar steekt. Puzzels passen goed in het thema. De kamer zuigt je op in het verhaal en laat je na afloop pas los. Heel erg vet! Hopelijk snel weer een nieuwe kamer!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Sfeer

 

The Resistance

Best Escape
Posted on: 2020 december 12

Leuke kamer

Een tijdje geleden deze kamer gespeeld, ergens toen ik er al een stuk of 20 gedaan had.

Kamer is best oke, zitten een aantal leuke puzzels in, niet al te moeilijk maar wel soms heel vaag.
Aankleding is mooi en heel goed binnen het thema.

Wat me wel stoorde is dat deze kamer "Meerdere verdiepingen en meerdere kamers" aanprijst.
In feite klopt het, maar er zijn kamers die niet aanprijzen een "escapehuis" te zijn, die veel groter zijn en minstens evenveel verdiepingen en kamers hebben. Dit zorgde voor enige teleurstelling en deed naar mijn beleving heel veel af aan de kamer, omdat ik juist heel hoge verwachtingen had. Wellicht dus ook mijn eigen fout, maar denk dat er wat betreft marketing wel wat dingen anders mogen worden opgeschreven :)


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 6.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: No

 

Vernieuwende kamer

Heel erg mooie kamer die je goed aan het werk zet. Puzzels waren prima en waren in thema. Na suspicious farmhouse ook deze mogen doen en heel erg leuk om te spelen. Door de vele reviews hier waren de verwachtingen hoog maar die kon de kamer net niet waar maken doordat de flow in het begin niet helemaal lekker was. Het einde was wel heel cool en ik waande me helemaal in een andere wereld :)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in August 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:40 min


 • Techniek
 • Einde
 • Beleving
 • Flow was soms wat ruw

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Posted on: 2021 october 12

Prima

Leuke kamer met een aantal leuke puzzels. Sommige puzzels vond ik echter totaal niet passend in het escape room thema en konden je de kop kosten, als je er niet uit kwam, mede omdat de host hiermee niet kan helpen. Beetje jammer. Verder een mooie kamer alleen een beetje klein. Ideale groepsgrootte is daarom denk ik dan ook 2 maar maximaal 4!


7

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 6.0


Played in June 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Weinig origineel

 

Se7en Sins

Breakout Room
Posted on: 2021 october 12

Geweldig

Super vette kamer! Heel erg leuke puzzels die heel goed passen binnen het thema. Gimmicks naar de film "Se7en" maakten deze kamer voor mij echt een top beleving. Lastige puzzels, maar met de juiste flow was deze kamer heel erg tof!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 8.5


Played in April 2019

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Flow
 • Puzzels

 

De Vliegende Hollander

Escape Room Westland
Posted on: 2021 october 12

Leuk vakantieuitje

Toen ik op dit park op vakantie was, heb ik deze kamer tussendoor gespeeld. Verwacht geen geweldige kamer. Dit is een leuke kamer met een aantal grappige puzzels en een mooi decor. Ik denk dat deze kamer vooral voor kinderen heel leuk is om te spelen samen met hun ouders. Hints vond ik wel erg matig en sommige elementen werkten niet helemaal correct bij ons.


6.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 6.5

Service: 6.0


Played in March 2019

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Hints

 

The Pub

Room Escape Maastricht
Posted on: 2021 october 12

Old School

Leuke old school escape room met leuke puzzels die goed passen binnen het thema. Kamer is klein, maar dat doet weinig/geen afbreuk aan de kwaliteit van deze kamer. Verwacht geen spannende foefjes, nieuwe technieken, maar gewoon lekker old-school escapen! Ideale groepsgrootte voor deze kamer lijkt me niet meer dan 4 man. Zelf heb ik hem met zijn 2en gespeeld toen ik nog niet zoveel kamers had gespeeld. Als ervaren escapers is deze met 2 man goed te doen!


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 7.0


Played in February 2019

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Verhaal

 

Wauw, wat een beleving.

In een kamer staan, een leuk muziekje op de achtergrond, veel vertwijfeling, maar bij elke puzzel opnieuw weer verbazing. Deze kamer had het allemaal! Bij voorbaat weten dat de sfeer gaat omslaan en dan nog steeds verrast zijn hoe dit vormgegeven wordt is uitermate knap van de maker van deze escape room. Een heel aantal super moderne puzzels met een hele hoop technologie waar je U tegen zegt. Puzzels waren niet te moeilijk/makkelijk, gewoon goed. De beleving was optimaal want de kamer straalde uit dat het je mee MOEST sleuren in het verhaal, je kon er niet omheen. Ook goed te spelen met 3, dan wel liefst ervaren, spelers. Kamer laat kleinere en grotere aantallen prima toe. Ik denk zelf dat de optimale groepsgrootte bij 4 personen ligt, maar teamwork blijft de key. Knap staaltje werk!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in November 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Technologie
 • Next-level
 • Beleving

 

Mystery Mine

Escape Room Weert
Posted on: 2018 december 13

Grote kamer

Deze kamer is prima om te spelen. Vrij grote kamer, sommige puzzels zijn vrij moeilijk om te doorzien maar zijn in principe goed mogelijk. De lampen die je mee kreeg de donkere kamer in gaven de kamer sfeer en dat wat precies wat de kamer nodig had. Erg leuk gedaan! Verder geen technische hoogstandjes of spannende elementen, gewoon prima in orde.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in November 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Beleving
 • Zoeken
 • Nauwelijks techniek
 • Beetje TE goed zoeken...

 

Grandpa's Office

Room Escape Maastricht
Posted on: 2018 november 22

Prima

Prima kamer, geen hoge kwaliteit maar leuk om eens te spelen. Ik denk dat deze kamer vooral voor beginners een goed, maar wel stevige, instap is. Puzzels zijn prima, sommige wat makkelijker, sommige wat moeilijker. Hints waren prima, in overleg, gegeven. Geen technische hoogstandjes aanwezig, maar het minimalisme charmeert de kamer. Sommige dingen werken alleen als je ze al kent.


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in November 2018

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Niveau is prima
 • Leuke puzzels
 • Minimalistisch (juist positief)
 • Apparatuur

 

Een Eenzame Wees

Escape Room Stein
Posted on: 2018 november 22

Onlogisch

De thematiek in de kamer was heel goed vorm gegeven en was erg leuk. De logica voor de puzzels ontbrak volledig. Als hint krijgen "Er is geen logica, gewoon gokken", vind ik een beetje jammer. Niet mijn persoonlijke definitie van "out of the box"-denken. Voor beginners kan deze kamer wel leuk zijn, maar niet als je er al een aantal hebt gespeeld. Potentie was er, uitwerking wat minder helaas :(


5

Ambiance: 7.0

Game experience: 1.0

Service: 5.0


Played in November 2018

Played with 2 persons

Escaped: Yes  11:00 min


 • Thematiek
 • Vormgeving
 • Hintsysteem
 • Beginnerskamer
 • Onlogisch

 

Room 1308

House of Locks
Posted on: 2018 november 22

Leuke inkopper

Leuke kamer! Puzzels zijn prima op niveau en niet al te moeilijk. Thema is leuk uitgevoerd. Reset fout toen wij hem speelden maar die doet niet af aan de kwaliteit van de kamer, enkel een beetje aan de service ;)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 8.0


Played in September 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  06:09 min


 • Leuke puzzels
 • Sfeer
 • Thema
 • Resetfout

 

Game Over

Leavin Room
Posted on: 2023 april 12

Puzzelende beleving

#Ikweetniethoeveel Game Over

Een hele poos geleden was ik met wat maten van me klimmen in een klimgebied bij Parijs in de buurt en zijn we Parijs nog ingegaan om deze mee te pakken!

De ontvangst was prima, en de begeleiding naar de kamer was heel tof in thema.

Er waren heel veel puzzels aanwezig in de kamer die stuk voor stuk ook erg lastig waren.

Het verhaal, tja een Saw kwamer, valt niet heel veel over te zeggen lijkt me.

De beleving was heel tof, mede door de start, en je kreeg echt het gevoel in de film te zitten en hier de hoofdrol in te spelen.

Hij is helaas dicht, dus ik kan hem wel aanbevelen, maar kan hem niet meer aanbevelen :-(


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in July 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Goede service
 • Beleving

 

Boshut 17

Locks & Keys
Posted on: 2018 november 22

Spannend

Hele goede sfeer in de kamer! Puzzels en verhaal sloten goed aan, maar waren soms een beetje onlogisch. Heel veel spanning die opgebouwd wordt in de kamer! ;)


8

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in July 2018

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Sfeer
 • Goede aansluitende puzzels
 • Soms onlogisch

 

Sky Shaker

Best Escape
Posted on: 2018 december 17

Niet goed

"Gebruik dingen alleen waarvoor je ze normaal gebruikt"? Niet echt, althans, niet in mijn optiek in deze kamer. Techniek was goed, alles werkt. Kamer had weinig sfeer, samenhang tussen puzzels was nauwelijks aanwezig. Een telefoon meenemen de kamer is ook nog steeds een vraagstuk voor mij? Leg er dan zelf een telefoon neer die ALTIJD werkt en beperk je als escape room niet tot de technologische skills van de bezoekers. Het was het allemaal nét niet. Jammer :(


5.5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.5

Service: 7.0


Played in July 2018

Played with 2 persons

Escaped: No

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2018 december 17

Chaotisch

Heel erg leuke kamer, echter veel te chaotisch. De puzzels waren prima, soms best lastig maar absoluut leuk, enige nadeel was gewoon de chaos. De 2 nieuwelingen in ons team kwamen totaal niet tot hun recht. Verder geen probleem, een moeilijke kamer, maar de chaos beviel ons niet. Zonder spoiler niet uit te leggen wat ik definieer als chaos helaas


7

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in June 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Niet voor beginners
 • Thema
 • Chaos
 • Niet voor beginners

 

The Lost Wizard

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2018 november 22

Moeilijk

Na een kamer of 10 en een bulk aan zelfvertrouwen een poging gewaagd aan deze. Heel erg mooi ingerichte kamer binnen thema. Deze kamer was móeilijk! Heel erg goed hoe de puzzels in elkaar doorlopen en het verhaal echt tot uiting komt. Heel erg goed, staat in mijn top 3 na zo'n 18 kamers!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2018

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Moeilijke puzzels
 • Thema

 

Goed gebruik gemaakt van de ruimte

Prima opgezette kamer. Er waren erg veel puzzels aanwezig waardoor deze escape room zeker voor wat grotere groepen beter speelbaar is. Met 2 of 3 lijkt mij deze kamer heel erg moeilijk om uit te spelen. Zelf kwamen we met z'n 2en net halverwege, beetje jammer want hij wordt wel zo aangeboden. Overall toch een goede kamer met leuke puzzels. Verwacht niet teveel technische snufjes, het is vrij basic, maar gewoon leuk.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in May 2018

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Grotere groepen
 • Veel te doen
 • Gewoon leuk
 • Niet voor kleinere groepen
 • Niks spannends

 

Room 22

Escaping Antwerp
Posted on: 2018 december 17

Beginnerskamer

Leuke kamer. Het verhaal was leuk tot stand gebracht en liep vlot in elkaar over. Puzzels waren aan de makkelijke kant en dat maakte deze kamer wel duidelijk een beginnerskamer. Verder niks mis mee, gewoon leuk, niet speciaal. Weinig technische snufjes, maar wat er in zat werkte wel.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in March 2018

Played with 3 persons

Escaped: Yes  54:00 min


 • Beginnerskamer
 • Leuke puzzels
 • Beginnerskamer:/

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Posted on: 2018 december 13

Geweldig

Als ik na 20 kamers een top 3 zou moeten maken, dan stond deze erin! Next level knallen in een escape room. Geweldige kamer, heel erg inventieve puzzels die moeilijk te doortasten zijn soms. Heel veel gebruik gemaakt van techniek. Geen cijfersloten schrok me in eerste instantie af, maar nadat ik deze gespeeld heb kan ik eigenlijk geen cijferslot meer zien ;) Aankleding is leuk, lampjes, leuke objecten die in het verhaal horen en het echte gevoel van "out of the box (of iets anders dan een box)"-denken kwam hier goed tot zijn recht. Voorwerpen die je mee moet nemen om verder te kunnen in het spel is heel leuk, mits niet te onlogisch, maar dat was hier niet het geval. Limburg heeft een echt aanwinst hiermee. Hopelijk komen hier snel nieuwe, next level, escape rooms!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2018

Played with 2 persons

Escaped: Yes  58:00 min


 • NEXT-level
 • Hintsysteem
 • Beleving

 

Starry Night

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2018 december 13

Leuk als je nog niet klaar bent ;)

Als je nog even door wilt puzzelen in je eentje is dit heel leuk. Moeilijke puzzels die volledig aankomen op je eigen capaciteiten. Geen hints of hulp van anderen, puur je eigen "skill" op de proef stellen en gaan. Niks spannends verder, gewoon leuk!


8.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in February 2018

Played alone

Escaped: No


 • Moeilijke puzzel
 • 1-persoons
 • Geen hints
 • 14minuten ;(

 

The Haunted Office

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2018 december 13

Leuk maar chaotisch

Erg goed opgezette kamer, waarin van alles gebruik wordt gemaakt. De kamer is verder prima in niveau qua puzzels, niet te hoog, niet te laag. Wat mij alleen heel erg stoorde was het overbodig papierwerk. Heel veel waar je niks aan hebt waardoor je overzicht verliest en de spullen die je wel nodig hebt verliest. Verder geen minpunten. Leuke eindsequence :)


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in February 2018

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Eindsequence
 • Prima niveau
 • TE veel papier

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Posted on: 2018 december 13

Spannende kamer met een leuk thema

Het thema van de kamer en de beleving waren erg goed. Er zaten een aantal schrikeffecten in de kamer, maar de kamer was zeker niet te eng. De puzzels waren erg leuk en sommige had ik nog niet gezien. Zeker spelen! :)


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.5


Played in February 2018

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Beleving

 

The Zodiac Letter

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2018 december 17

Spannende uitdagende kamer

Zeker geen makkelijke puzzels! Thematiek was "on point", heel leuk vormgegeven. Goed verhaal aanwezig, gewoon leuk! Vette eindsequence:)


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2018

Played with 4 persons

Escaped: No


 • Puzzels
 • Thematiek

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Posted on: 2018 december 17

Leuk concept

Het concept om een escape room in te richten die specifiek bedoeld is om alleen, of met maximaal 2 mensen te spelen is leuk en is een gat in de markt. Over de room specifiek; De kamer was vrij leuk, leuke zoekopdrachten, leuke puzzels. Sommige dingen vonden wij niet helemaal logisch of juist een beetje té logisch. Al met al een prima escape room. Beleving en thematiek werd ook heel goed overgedragen door het personeel.


8

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in December 2017

Played with 2 persons

Escaped: No


 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Gat in de markt
 • Soms TE logisch

 

(On)geordende chaos

De kamer was opzich best leuk vormgegeven en aangekleed. Jammer dat er 3 "levels" door elkaar liepen. De levels zorgden voor verwarring over welk materiaal in welk level gebruikt moest/kon worden. De puzzels waren vrij basic en niet echt heel spannend maar wel oké. Geen aanrader als je enkel level 1 wilt spelen!


5

Ambiance: 6.0

Game experience: 4.5

Service: 7.0


Played in September 2017

Played with 5 persons

Escaped: No


 • Mooie vormgeving
 • Levels
 • Puzzels

 

CELL BLOCK 9

Best Escape
Posted on: 2018 december 17

Leuk

Dit was mijn 2e (naar mijn mening 1e echte) kamer die ik speelde en deze heeft me laten snakken naar meer. Heel erg goede beginnerskamer. Het lijkt er soms wel op alsof Best Escape in de kamers iets heeft waar een mogelijkheid in zit dat het niet goed werkt en dit gebeurde bij ons ook. Goed opgelost, extra tijd gekregen voor de verloren tijd aan het mankement. Niet veel technische hoogstandjes maar gewoon leuke goed puzzels en een leuke sfeer die heerste. Alles leek logisch en was goed.


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2017

Played with 4 persons

Escaped: Yes  60:00 min


 • Beginnerskamer
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Materiele gebreken

 

0 reviews