Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Sem

Escape Master

Offline

Description

Hey, leuk dat je mijn profiel bezoekt! 

Ik zal me even kort voorstellen voor zij die geïnteresseerd waren op mijn naam te klikken; 

Ik ben Sem, 25 (vergeef me als ik dit vergeet up te daten), mega trotse Zuid-Limburger, afgestudeerd toegepast wiskundige en enorm fan van horror en escape rooms. Vanaf mijn jeugd ben ik altijd gefascineerd geweest door puzzels, logisch denken, analyseren en kritisch zijn. Sudoku's, Rubik's Cube's en Rush Hour waren dus praktisch mijn jeugd. Combineer deze met mijn wiskundige skills en in je vrije tijd hou je dan een escaper over.

Ik vind het heerlijk om een escape room te spelen waarin ik mezelf even in het verhaal van een ander kan plaatsen. Even meemaken en vooral voelen en ervaren wat iemand uit passie gemaakt heeft, het liefste met een mindfack die ik echt niet begrijp (Molly? El Exorcista? Han?). 

In combinatie met mijn liefde voor horror films, vooral psychologische horror en thriller, is mijn liefde voor horror escape rooms nog net een tikkeltje groter.

Vorig jaar in Athene toen ik in mijn eentje dwaalde door het sanatorium en de catacomben van Lockhill en een real life Exorcisme te mogen meemaken, voelde ik me echt weer als een klein kind die de hoofdrolspeler is in zijn eigen fantasieën, heerlijk!!

Ik hoop dit nog vaak op verschillende manieren, met verschillende leuke (en wellicht nieuwe) mensen mee te mogen en gezellig samen te mogen escapen!


Kleine note over mijn reviews en top 10 hieronder;

Escape rooms spelen zie ik als een momentopname, geen daadwerkelijke meting van een kamer. Ik zal altijd aangeven wat ik van een kamer vond in een review, maar ik vind het ook belangrijk dat eventuele foutjes/verbeteringen die worden opgepakt, niet te zwaar meewegen, want andere mensen gaan dit anders beleven en das dus niet een hele eerlijke vergelijking voor de kamer. Lastige grens soms, maar feiten tellen soms iets zwaarder bij mij dan gevoel (aldus een wiskundige).

Mijn top 10 is daarentegen wel volledig persoonlijk, de kamers waar ik oprecht genoten heb en oprecht "iets heb gevoeld" (hoe beschrijf je Han anders ten opzichten van Chapel).


Top 10:

1. Lethal Decision 2: Hell Awaits     - Escape Clue Athens

2. Chapel & Catacombs                     - Lockhill

3. Litchver Woodland                        - Ban Bang Theory

4. Lethal Decision                              - Escape Clue Athens

5. The Sanatorium                              - Lockhill

6. Monika's Diary.                                - Ban Bang Theory

7. El Exorcista                                       - No Exit

8. De Wraak van Han                          - De Gouden Kooi, Mechelen (BE)

9. Het Geheim van Sint Rumoldus - De Gouden Kooi, Mechelen (BE)

10. Molly's Game - Down The Hatch, Voorburg (NL) 


Member since

15-06-2018

Location

Schinnen

Statistics

Escaperooms

195 reviews

195 Rooms played

88.7% escapepercentage


Games

0 reviews

3 played games


16 forum posts

Team

De Limbos

2 team members

39 Rooms played

195 reviews

Volgens mij is dat de luchttoevoer

#194 Dunkle Machenschaften in Zaginis Zauberladen
Na de kleine escapedip na Polen is het vandaag weer tijd voor 2 kamers. Tijd om weer te knallen!!

De ontvangst voelde rommelig. Aan de ene kant was het een authentiek pand, maar binnen was het redelijk rommelig. Gewoon jammer want het is zo makkelijk hier ff een gordijn voor te hangen of gewoon op te ruimen. Verder was de service wel heel tof; vrijdag gebeld of hij misschien toch in het Engels kon, dat kon eigenlijk niet, maar met enorm veel werk hebben ze zaterdag alles vertaald en was het toch mogelijk, super tof!! Dikke pluspuntjes en hopen dat ie nu voor iedereen in het Engels beschikbaar is!

Het verhaal is best leuk, niet te complex of origineel maar wel leuk in elkaar gezet. Vooral gewoon 1 team 1 taak, maar wel op een leuke manier.

De puzzels zijn goed. Soms gelaagd, soms wat makkelijker. Een aantal puzzels waren echt heel erg leuk en mooi uitgewerkt en goed doordacht en kwamen in het decor goed uit de verf. Sommige puzzels waren dusdanig simpel dat het al opgelost was nog voordat je het door had, tja beetje jammer, maar goed.

De beleving was prima. De kamer was 3 weken open dus ze hadden bewust nog wat dingetjes los laten liggen zodat er nog mee geschoven kon worden. Dit werd aangegeven van tevoren en is begrijpelijk. Wat ik wel jammer vond was dat de afwerking ook nog niet top was. Tja je bent 3 weken open, maar sommige dingen zijn zo opvallend en sfeerbrekend, werk die meteen weg... Dit hebben we meegegeven en gaan ze nog oppakken, maar toch is het jammer.

Leuke kamer om te spelen. Als de afwerking wat wordt opgepakt is er zeker potentie dat dit een goeie kamer gaat worden, maar er moet wel nog wat gebeuren. Zeker spelen!!


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Dr Brown Underpants

#195 Dr Brown Boyd's Nervenheilsanstalt
Na de kleine escapedip na Polen is het vandaag weer tijd voor 2 kamers. Tijd om weer te knallen!!

De ontvangst voelde rommelig. Aan de ene kant was het een authentiek pand, maar binnen was het redelijk rommelig. Gewoon jammer want het is zo makkelijk hier ff een gordijn voor te hangen of gewoon op te ruimen. Voor de rest was de service heel goed, leuke gamehost die enthousiast was en me complimenten gaf over mijn schoenen, dat vinden we altijd mooi!

Het verhaal mistte ik hier. Wellicht had ik dit aan mezelf te danken omdat ik zei dat Duits sprak, ze verder alles hadden vertaald naar Engels, behalve de bandjes met het verhaal erop. Tja, misschien ook niet echt immersive storytelling om het op een bandje te zetten wat je zelf moet aanklikken.

De puzzels waren hier echt wel leuk en origineel. Sommige gelaagd en lastig, sommige doe opdrachten. Bepaalde puzzels die vaker in horror/tover kamers voorkomen hadden voor mij wel geskipt mogen worden, maar goed.

De beleving was heel goed. Het voelde als een echt asylum wat mooi en goed was afgewerkt. De details in het decor klopten hier. 1 enorm tof moment wat ik echt niet zag aankomen, heel vet!! Paar leuke schrikmomenten en interessante wijze van samenwerking, heel leuk!

Tja, als Limburger heb ik wat makkelijker praten, maar hier moet je wel echt even heenrijden. Snel de grens over en spelen, samen met de Zagini kamer!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in November 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Wc lastiger vindbaar dan de gemiddelde verstopte sleutel

#193 Steampunk
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 1e kamer van de 7e dag, de 27e kamer dus en dus de allerlaatste. Nou ik was bekaf.

De ontvangst was prima. Leuke jobstudent (denk ik) die ons ontving en ons snel naar de kamer begeleidde. Naar de wc gaan was hier een probleem (ook echt) want er was alleen een wc in het winkelcentrum, maar die was dicht/lastig te vinden. Tja, kamers in een winkelcentrum zijn vaak lastig, hou hier dus rekening mee.

Het verhaal was aanwezig, en daarmee is alles gezegd. Door het optioneel af te laten spelen via bandjes, die dan vervolgens ook nog eens lastig aan de praat te krijgen zijn, maak je het verhaal onzichtbaar en oninteressant in een kamer naar mijn mening. Erg jammer, want misschien was het mooi, maar door de storytelling kwam het niet uit de verf.

De puzzels waren heel leuk! Soms dachten we veel te ver door en was het super simpel, maar moest je het maar net zien. Hier hou ik wel van. Ook enkele leuke doe-opdrachten die de flow bevorderden.

De beleving vind ik een lastige. Dit is WEER een steampunk kamer die weinig origineel is in dat aspect. Het decor is mooi, maar voor mij is dit thema echt afgezaagd en saai aan het worden. Wellicht dat als dit je eerste kamer is het vet is, maar voor mij miste het verhaal om het vernieuwend te houden.

Je kunt deze doen, daar ga je geen spijt van hebben, maar misschien zijn er betere kamers hier/in de omgeving!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes

 

Frank & Stein

Questrooms Sopot
Posted on: 2023 november 25

Je moet dat ding in zn arm douwen

#190 Frank & Stein
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 4e kamer van de 6e dag, de 24e kamer dus.

De ontvangst was oke. Het was een hele kleine ruimte waar toevallig ook net een andere groep ontvangen werd. Tja, dat is gewoon lastig. De host was hartelijk, had wel een bepaald niet fris geurtje, maar dat is wel vaker hier in Polen. Het gaat uiteindelijk gelukkig voornamelijk om de kamer, waar we in thema heen begeleid werden.

Het verhaal was leuk en ontwikkelde zich goed in de kamer. Prima, niet spannend en wellicht wat je er (in grote lijnen) van verwacht.

De puzzels waren leuk, maar niet bijzonder goed. Soms heel vaag, soms te simpel en niet altijd duidelijk. Soms was er erg veel ruis doordat niet duidelijk werd wat lineair/parallel was, als je hem speelt denk ik dat je deze uitleg wel snapt. Tja waar ze dan in Polen om bekend staan was dit dan toch niet de puzzelervaring die je verwacht van Polen. Desalniettemin waren het prima puzzels voor een uurtje.

De beleving was prima. Leuk decor met een aantal toffe details. Een niet prominent aanwezige gamehost zorgt ervoor dat we heerlijk hebben kunnen lachen.

Tja je hoeft hem echt niet te laten want dit is echt een prima kamer. Ik denk alleen wel dat er misschien beter kamers in de regio zijn, dus een ontdekking naar nieuwe kamers is zeker niet mis. Alsnog, Wojtek bedankt voor de aanbeveling!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 7.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Game of Lights

#191 Fallen Kingdom
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 4e kamer van de 6e dag, de 25e kamer dus.

De ontvangst was hier prima. Leuke aardige dame die ons ontving en uiteindelijk enthousiast overdroeg aan een andere gamehost die ons in thema de kamer in leidde. Let even goed op met parkeren want dit is bij een mega flat waar veel bewoners ook willen parkeren.

Het verhaal, tja iets met game of thrones ofzo? Ik heb het niet begrepen en heb ook niet gezien hoe ze het hebben willen vertellen. Gemiste kans.

De puzzels waren heel leuk. Heel gevarieerd in moeilijkheid, maar wel leuk en interessant. Een aantal dingen die gebruikt worden die je in Nederland nooit ziet, maar in Polen en Athene heel vaak gebruikt worden in puzzels. Tja, na 25 kamers in Polen is het dan wat minder origineel, maar het blijft leuk!!

De beleving was prima. De flow was soms raar doordat er stellig werd gezegd "follow the light", maar er vervolgens lampen achter je aan bleven die naar mijn mening gewoon uit hadden gemoeten als je dit concept hanteert, dat stoorde mij persoonlijk wel enorm. Het decor was prima, soms carnavalswagen, soms wat betere kwaliteit.

Ik zou deze zeker wel gaan spelen, wellicht met een andere kamer op locatie. Je gaat je hiet echt wel vermaken aan de puzzels, focus alleen niet teveel op het licht!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Duck(face) wojownika

#192 Warrior's Spirit
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 6e kamer van de 6e dag, de 26e kamer dus.

De ontvangst was heel goed. Eigenlijk konden we deze kamer niet spelen wegens technische mankementen, maar na aandringen dat we speciaal voor deze kamer naar Gdansk kwamen, maakten ze een uitzondering, met als disclaimer dat er wat mis kon gaan. Dit was gelukkig niet het geval toen we speelden, althans niet in zoverre wij merkten. De host was heel enthousiast, leidde ons geweldig in thema naar onze missie en zorgde voor een goede beleving.

Het verhaal was, tja... Uniek! Ik vond het heel tof. Het sprak niet voor zich en de gamehost heeft het moeten uitleggen achteraf, maar door de originaliteit stoorde mij dit deze keer niet.

De puzzels waren echt wel heel tof. Sommige lagen zo voor de hand maar zagen we niet, heel tof gedaan. Er zitten ook echt serieus moeilijke puzzels in deze kamer, maar ze bleven wel logisch, heel tof!

De beleving was heel leuk. Leuke inleiding en outro die vorm krijgt door het leuke en unieke verhaal.

Tja, miss is dit niet voor iedereen, maar ik zou hem zeker aanraden. Het is echt wel een leuke en misschien ook wel vage kamer die heel erg anders is dan al het andere!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Mik op die dooie!

#187 Shadow of the Pyramids
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 1e kamer van de 6e dag, de 21e kamer dus.

De ontvangst was prima, aardige gamehost, spullen opbergen, toilet en aan de bak. Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal was eigenlijk best leuk en ontwikkelde zich door de kamer (een beetje). Het was zeker niet super prominent aanwezig maar eerder een opstapje tot wat ze hebben gebouwd.

De puzzels waren heel erg leuk en goed in thema. Leuke denkpuzzels die vaak meerdere lagen bevatten. Heerlijk puzzelen hier.

De beleving was heel goed. Heel mooi decor, leuke puzzels die passen in het thema en een leuke ontwikkeling van het verhaal. Niks op aan te merken, heel goed!

Zeker komen spelen, deze locatie is beter dan bij Fun4Brain dus wellicht kun je beter hier alles spelen en Fun4Brain lekker overslaan!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Grijpen wat je kunt!

#188 Operation: Metro
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 2 kamer van de 6e dag, de 22e kamer dus.

De ontvangst was prima, aardige gamehost, spullen opbergen, toilet en aan de bak. Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal in deze kamer is heel erg goed en aardig origineel. Het sluit feilloos aan op alle aspecten van de kamer, is gelaagd en spannend. Mooi en origineel gedaan.

De puzzels sluiten prachtig aan op de verhaallijn en laten je het prachtige decor ontdekken. Van wat leuke doe-opdrachten tot lastige gelaagde puzzels maar ook puzzels die samenwerking vereisen. Echt werkelijk waar heel erg goed gedaan!

De beleving is top. Het decor is prachtig, origineel en heel goed afgewerkt. Het verhaal zorgt voor de beleving en de ontdekkingsmomenten zorgen ervoor dat je helemaal opgeslokt wordt in deze kamer.

Ja, deze moet je spelen! Heel erg toffe kamer die in de top van Bydgoszcz hoort! Boek deze en de andere kamers bij Emergency Exit voor top ervaringen!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Krassen, blazen, battlen

#189 Seatales
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 3e kamer van de 6e dag, de 23e kamer dus.

De ontvangst was prima, aardige gamehost, spullen opbergen, toilet en aan de bak. Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal was best simpel, maar leuk. Geen ontwikkelingen over de tijd, maar gewoon een casual taak die je moet uitvoeren als team.

De puzzels zijn heel goed in thema. Sommige zijn leuke doe-opdrachten, anderen zijn super gelaagde puzzels. Enkele puzzel(s) waren voor mijn gevoel onlogisch of minstens onduidelijk. Wellicht dat de taal ons hier genekt heeft, maar bij 1 puzzel misten wij een belangrijk woord waardoor we het doel van de puzzel fout interpreteerde. Jammer dat dit niet handig opgepakt is middels een hint ipv gewoon de code beginnen geven. Maar goed, 2 wat vagere puzzels, maar voor de rest heel erg toffe puzzels.

De beleving is goed. Niet echt een ondersteunend verhaal, maar wel puzzels die in thema passen en de interactie met het prachtige decor doen opzoeken. Ik vond het hintsysteem hier een kleine mis, ik denk dat er 2 elementen zich magnifiek leenden tot hintsysteem, maar dat ze toch hebben gekozen voor de microfoon van de gamehost in de kamer. Ik hoorde dat dit in de Poolse variant deze elementen wel gebruikt worden. De taal zit ons ook niet mee dit keer...?

Goed, lekker kritisch, maar zeker wel een heel erg toffe kamer die je zeker wel gedaan moet hebben als je hier bent. Pak er lekker wat kamers bij voor een top dag!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Superheroom

Mr Lock
Posted on: 2023 october 07

Super Escape Man!

#183 Superheroom
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 1e kamer van de 5e dag, de 15e kamer dus.

De ontvangst was door een super enthousiaste gamehost en ik denk eigenaar. Heel erg leuke mensen! Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal was heel simpel en is verder niet echt aan de kamer of puzzels gelinkt. Niet teveel van verwachten.

De puzzels zijn best goed! Leuk in thema, niet in het verhaal. De puzzels doen de kamer wel echt eer aan en zijn best leuk gedaan.

De beleving vond ik persoonlijk best tof! Als je houdt van superhelden ga je hier wel van alles leuks zien!

Meepakker als je van het thema houdt!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Insanity

Break the Brain
Posted on: 2023 october 07

Gestoord

#184 Insanity
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 2e kamer van de 5e dag, de 17e kamer dus.

De ontvangst was prima maar een beetje apart. Verder wel leuke mensen! Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal is afwezig in deze kamer. Maar goed, uit een asylum (en vooral deze!) wil je ontsnappen, dusja duidelijk.

De puzzels waren voor Poolse begrippen zeer matig. Sommige leuke samenwerkingspuzzels, maar die werden snel vaag door veel ruis. Dit hoort echter wel gepaard te gaan met goeie mechanismes hiervoor, dat had deze kamer maar zeer matig.

De beleving vond ik echt niet goed. Als je perse iets wil afdwingen als eigenaar dan moet dat niet na 2seconde op te lossen zijn maar zeker een puzzel zijn om uit te werken. De kamer is zeer hevig aan onderhoud toe en het decor is momenteel echt niet goed. De beleving is verder wel oke en er word op een leuke manier een acteur ingezet.

De veiligheid betwijfel ik wel echt in deze kamer. De noodsleutel werkte niet goed en er werd niet op de vraag voor hulp gereageerd. Dat zet je dan toch wel even aan het denken, vooral omdat ik zelf nooit een onveilig gevoel heb in kamers. Jammer...

Ik zou hem niet boeken, de anderen zijn wellicht beter...


5

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Freakshow

Break the Brain
Posted on: 2023 october 07

Het is een freakshow, geen vriesshow

#185 Freakshow
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 3e kamer van de 5e dag, de 18e kamer dus.

De ontvangst was prima maar een beetje apart. Verder wel leuke mensen! Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal klopte niet in deze kamer. Het was niet perse nodig, maar goed.

De puzzels waren hier best wel leuk! Leuke afwisselende doe en denk opdrachten van verschillende moeilijkheid. Prima wat mij betreft.

De beleving was prima. Leuk gebruik van een acteur die het echt heeeeel leuk deed, leuke inzet van sommige elementen, prima. Het decor was oud en aan onderhoud toe, maar goed, verder leuk. De airco had alleen 5°C warmer gemogen....

Hij is niet verkeerd, dus misschien als je andere kamers in de buurt speelt kun je hem doen, maar je kunt hem ook overslaan.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

School of Magic - Year One

Break the Brain
Posted on: 2023 october 08

Team Slytherin go!!

#186 School of Magic - Year One
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 4e kamer van de 5e dag, de 20e kamer dus.

De ontvangst was prima maar een beetje apart. Verder wel leuke mensen! Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Bydgoszcz zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal heb ik niet veel idee van, maar iets met Harry Potter. Best wel leuk, weinig diepgang qua verhaal maar wel qua Harry Potter references, heel leuk als je hier fan van bent.

De puzzels zijn echt heel tof! Leuke gelaagde puzzels met teamwork waar je echt goed bij moet nadenken. Daar houden we van. Een beetje toveren, wat hier niet verkeerd was, heel tof uitgewerkt!

De beleving was heel goed, op de eindkamer na. Jammer dat ze dan besluiten deze niet zo mooi af te werken als de eerdere kamers. Verder wel heel toffe beleving, zie vooral de foto :-)

Zeker spelen. Mijn persoonlijke favoriet van de dag. Ik zou de andere kamers op locatie wel overslaan.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Grandpa's Secret [Sekret Dziadka]

Fun4Brain
Posted on: 2023 october 07

Zeker niet afgezaagd

#178 Grandpa's Secret
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 1e kamer van de 4e dag, de 11e kamer dus.

Escapelandia is de overkoepelende naam van meerdere bedrijven die in dit pand gevestigd zijn. Er ligt ook een leuk hamburger tentje bij, "Escape Burgers" met best prima burgers. Lekker eten tijdens de drukke trip!

De ontvangst was door een super enthousiaste dame die er zelf ook veel zin in had.

Het verhaal was wel grappig en werd op een leuke manier (lees: niet lezen) verteld. Prima gedaan, leuke (redelijk) originele twist.

De puzzels waren leuk in deze kamer en droegen bij aan het verhaal. Ontrafel eerst opa's geheime schuurtje en vervolgens zijn geheim. Heel erg goed niveau van de puzzels die verschillende aspecten belichten, zowel doe-opdrachten als goede doordenkers.

De beleving is prima. Verwacht geen spannende decors, maar wel afgewerkte. Het is niet heel speciaal allemaal maar gewoon leuk!

Leuke kamer die je zeker kunt meepakken als je hier ook andere kamers komt spelen. Pak een lekker burgertje tussendoor, de hersenen moeten ook gevoed worden!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Funeral Home [Dom Pogrzebowy]

Fun4Brain
Posted on: 2023 october 07

Geen dooddoener

#179 Funeral Home
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 2e kamer van de 5e dag, de 12e kamer dus.

Escapelandia is de overkoepelende naam van meerdere bedrijven die in dit pand gevestigd zijn. Er ligt ook een leuk hamburger tentje bij, "Escape Burgers" met best prima burgers. Lekker eten tijdens de drukke trip!

De ontvangst was door een super enthousiaste dame die er zelf ook veel zin in had.

Het verhaal stelt hier niet veel voor, je bent opgesloten, ontsnap!

De puzzels zijn hier echt super leuk. Van samenwerken in doe-opdrachten tot harde doordenkers. Heel erg knap hoe de puzzels hier in het decor zijn geïntegreerd zijn.

De beleving is prima! Mooie afwisselende decors, goed afgewerkt en gericht voornamelijk om het thema goed weg te zetten. Dit is heel erg goed gelukt!

Ja, zeker een leuke kamer waarvoor je naar Escapelandia kunt komen. Speel dan meteen een aantal kamers en eet een lekkere burger tussendoor!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Dwarves [Krasnoludy]

Clueroom Poznań
Posted on: 2023 october 07

Ideaal voor kleine mensen (niet alleen kinderen)

#180 Dwarves
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 3e kamer van de 5e dag, de 13e kamer dus.

Escapelandia is de overkoepelende naam van meerdere bedrijven die in dit pand gevestigd zijn. Er ligt ook een leuk hamburger tentje bij, "Escape Burgers" met best prima burgers. Lekker eten tijdens de drukke trip!

De ontvangst was wederom door een hele enthousiaste (maar wel andere) dame, die er voor mijn gevoel ook zin in had!

Het verhaal is best leuk en ontwikkelt zich door de kamer heen. Het is vooral heel erg origineel qua thema. Heel leuk dat er toch nog steeds gezocht wordt naar nieuwe thema's in de escapewereld.

De puzzels zijn heel erg goed! Super leuk in thema! Alles past in de setting en sluit feilloos aan op het decor. Van doe-opdrachten tot goede doordenkers tot flink samenwerken, heel goed gedaan!

De beleving was echt heel goed. Je waant je hier echt bij de dwergen. Het decor is hierop ingericht en bevat veel ontdekking en verrassingen!

Zeker komen spelen! Dit is echt een heel erg goede kamer! Pak er meteen lekker een paar mee en stil de honger met een burgertje


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

In Da Club

In Da Club
Posted on: 2023 october 07

Kan iemand me helpen dat ding uit te doen?

#181 In Da Club
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 4e kamer van de 5e dag, de 14e kamer dus.

Escapelandia is de overkoepelende naam van meerdere bedrijven die in dit pand gevestigd zijn. Er ligt ook een leuk hamburger tentje bij, "Escape Burgers" met best prima burgers. Lekker eten tijdens de drukke trip!

Aangezien wij al wat kamers hier gespeeld hadden en al gegeten hadden, maar toch nog 2 uur over hadden, hebben we de eigenaar (denk ik?) gebeld of we deze kamer eerder mochten spelen. Hij gaf aan dat dit voor hem ook beter zou uitkomen ivm nog een andere groep, maar hij nog wel even een host moest regelen. Uiteindelijk kwam hij zelf en heeft hij ons 1,5 uur eerder begeleid, helemaal top!

Het verhaal is prima, je bent in de club en ontsnap. Leuk origineel thema, maar veel meer is het ook niet echt op dat vlak.

De puzzels zijn hier wat minder. Wat meer doe-opdrachten dan echt lastige doordenkers, best jammer. Deze doe-opdrachten waren daarentegen dan weer wel heel erg leuk en pasten heel goed in het thema!

De beleving was prima. Het decor was oke en je waande je in de club. Het was echter niet echt heel erg aangekleed en sommige dingen waren echt niet afgewerkt. Beetje mwa. Je verwacht dat als de puzzels ontbreken de beleving

Opzich kun je deze best spelen, maar verwacht er niet al te veel van. Leuke meepakker als je tijd over hebt, anders kun je hem ook inruilen voor een lekker burger!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Thats not how you talk to a lady!

#182 Dead Man's Revenge
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 5e kamer van de 5e dag, de 15e kamer dus.

De ontvangst was door een super enthousiaste actrice (!) die mega enthousiast tekeer ging. Jammer dat dit niet op een locatie in thema, maar goed, op de gang was prima. Parkeren is wellicht wat lastiger gezien je in hartje Poznán zit. Wij hadden een hotelletje in de buurt dus dat scheelde.

Het verhaal is heel tof en ontwikkelt zich door de kamer heen tot een halve ontdekkingsreis. Knap hoe ze dit neer hebben gezet in een redelijk nieuw en origineel thema, ik had dit thema zelf nog nooit gezien.

De puzzels waren echt heel goed. Basic puzzels die enorm gelaagd worden gemaakt waardoor ze daadwerkelijk geupgrade worden, maar ook puzzels die heel origineel zijn. Ze zijn allen perfect geïntegreerd in het thema en het decor.

De beleving is ook echt top! Veel interactie met de enorm goede actrice. Een hintsysteem wat echt hilarisch en geweldig is! Prachtige decors. Leuke "mindfacks". Deze kamer heeft het oprecht allemaal. Het enige wat ik miste was een goede whiskey of een flinke pint die voor je klaarstond?

Dit is echt een geweldige kamer, hiervoor moet je naar Poznán. Nu boeken en dan een goedkope vlucht zoeken!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Betrayal in Breslau

EXIT19.PL 1
Posted on: 2023 october 05

Boeiende puzzels

#172 Betrayal in Breslau
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de eerste kamer van de 3e dag, de 6e kamer dus.

De onvangst was wederom super gezellig! De hosts waren super leuk en spontaan en ondanks de taalbarrière probeerden ze echt heel erg mee te praten en mee te denken. Super tof! Parkeren durf ik niet te zeggen, we hadden een hotel op 10min lopen ;-)

Het verhaal was leuk en ontwikkelt zich. Het einde van het verhaal is prima en geeft een mooie conclusie weer. Niet speciaal, wel leuk.

De puzzels vond ik hier best tof. Soms erg gelaagd, soms flink gericht op samenwerking. De puzzels waren ook heel moeilijk in deze kamer. Prima dus voor ervaren escapers.

De beleving was prima, maar niet speciaal. 1 leuk element in de kamer maar dit sloopte deels ook wel weer de flow. Tja een old-school kamer, maar niet vernieuwend.

Tja, meepakken als je lekker hard wilt puzzelen, maar niet te veel beleving verwachten!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Doe dat luikje eens dicht... oooh kut!

#173 Time Machine: The Secret of Leonardo
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 2e kamer van de 3e dag, de 7e kamer dus.

De onvangst was wederom super gezellig! De hosts waren super leuk en spontaan en ondanks de taalbarrière probeerden ze echt heel erg mee te praten en mee te denken. Super tof! Parkeren durf ik niet te zeggen, we hadden een hotel op 10min lopen ;-)

Het verhaal is heel simpel. 1 team, 1 taak, lets go. Niks spannends verder op aan te merken.

De puzzels zijn prima. Best leuk, best lastig. Sommige leuke doe-opdrachten, maar wat meer lekker denken en doen.

De beleving was heel leuk. 1 kleine resetfout waardoor ik Bart heel dankbaar was om mij toch te helpen door ff de host te benaderen, anders waren het nauwe 15min... verder mooi afgewerkt decor, maar geen verassingen.

Lekker puzzelen maar geen beleving verwachten. Hou dit in gedachten als je deze wil meepakken!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

King Arthur's Dungeons

EXIT19.PL 1
Posted on: 2023 october 05

Gillen Bart!

#174 King Arthur's Dungeons

Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 3e kamer van de 3e dag, de 8e kamer dus.

De onvangst was wederom super gezellig! De hosts waren super leuk en spontaan en ondanks de taalbarrière probeerden ze echt heel erg mee te praten en mee te denken. Super tof! Parkeren durf ik niet te zeggen, we hadden een hotel op 10min lopen ;-)

Het verhaal was wederom best simpel, maar had wel nog een leuke twist!

De puzzels waren heel goed. Sommige leuke spellen, maar ook een aantal lastige puzzels. Heel erg divers en gericht op samenwerking, erg leuk!

De beleving was heel tof. Super mooi decor met goede afwerking. Een aantal leuke ontdekkingen die leiden tot een ontdekkingsreis van hoog niveau!

Speel deze zeker, dit is een kamer die in je trip thuis hoort!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Volcano in Madagascar

EXIT19.PL 2
Posted on: 2023 october 06

Pinguins van Madagascar

#175 Volcano in Madagascar

Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 4e kamer van de 3e dag, de 9e kamer dus.

De onvangst was wederom super gezellig! De hosts waren super leuk en spontaan en ondanks de taalbarrière probeerden ze echt heel erg mee te praten en mee te denken. Super tof! Parkeren durf ik niet te zeggen, we hadden een hotel op 15min lopen. Let wel op dat Exit19 2 locaties heeft en je wel op de juiste locatie moet zijn!

Het verhaal, tja, een kinderverhaal. Prima voor kinderen, voor ervaren escapers biedt dit weinig meerwaarde en kan het verwarrend zijn.

De puzzels waren best oke. Niet allemaal waren ze even logisch, maar daarentegen wel leuk in thema!

De beleving, tja het is gewoon een kleine kamer die verder wel mooi is. Verwacht hier niet teveel van de beleving.

Als reserve kamer was deze oke, maar ik zou misschien toch iets anders boeken!


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Necromancer

EXIT19.PL 2
Posted on: 2023 october 06

Oooh Sem heeft die toch al aan

#176 Necromancer

Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 5e kamer van de 3e dag, de 10e kamer dus.

De onvangst was wederom super gezellig! De hosts waren super leuk en spontaan en ondanks de taalbarrière probeerden ze echt heel erg mee te praten en mee te denken. Super tof! Parkeren durf ik niet te zeggen, we hadden een hotel op 15min lopen. Let wel op dat Exit19 2 locaties heeft en je wel op de juiste locatie moet zijn.

Het verhaal was hier best leuk. Best gelaagd, enige twist en best wel leuk.

De puzzels zijn wel oke. Sommige wat lastiger, sommige wat makkelijker. Een aantal die mooi teamwerk vereisen en echt zorgen dat je op een leuke manier samen aan de bak gaat!

De beleving was best prima. Je wordt wel lekker meegezogen, maar jezus dat decor... alle kamers van Exit19 hebben zulke prachtige decors en dan zie je dit...

Tja, ik had hoge verwachtingen, daar ging het wellicht fout. Je kunt hem zeker doen, maar verwacht geen goeie decors, echter wel leuke puzzels, maar dat is wel vaker hier in Polen!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Abandoned Hotel

EXIT19.PL 2
Posted on: 2023 october 06

Zelfs die ratten zweten minder hard

#177 Abandoned Hotel

Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de 6e kamer van de 3e dag, de 11e kamer dus.

De ontvangst was wederom super gezellig! De hosts waren super leuk en spontaan en ondanks de taalbarrière probeerden ze echt heel erg mee te praten en mee te denken. Super tof! Parkeren durf ik niet te zeggen, we hadden een hotel op 15min lopen. Let wel op dat Exit19 2 locaties heeft en je wel op de juiste locatie moet zijn.

Het verhaal is echt heel goed. Het ontwikkelt zich op verschillende enorm knappe manieren en niet enkel het lezen van een papiertje. De storytelling is hier heel goed ingericht!!

De puzzels waren heel knap! Polen staat bekend om de puzzels en dat laten ze specifiek hier zien! De puzzels zijn niet enkel bedoeld om te puzzelen, maat vertellen ook daadwerkelijk het verhaal. Je beleeft door te doen. 1 puzzel specifiek is zo gelaagd en weergeeft zo knap het verhaal, echt geweldig!

De beleving, iets wat Exit19 goed doet met decors, maar nog niet echt met spanning of immersion. Deze kamer bewijst het tegendeel. Prachtige decors, zowel horizontaal als verticaal, mindfucks, knappe storytelling, geweldig!!

Dit is een alles-in-1 kamer. Heel knap hoe alles hier gecombineerd word in 1 kamer. Deze staat zeker hoog in mijn lijstje en verdient alle credits. Wellicht ben ik wat te verwend met 7/10 top 10 terpeca kamers gespeeld te hebben dat ik deze kamer (met pijn in mn hart) net geen 10 ga geven. Je moet hem wel echt spelen en hiervoor moet je echt naar Wroclaw vliegen, gewoon doen, nu boeken!! Maak er een mooie trip van!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Tussen de ratten en het water

#169 Tunele Pod Miastem
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de eerste van de 2e dag, de 3e kamer dus.

We waren een beetje laat omdat we geen plekje konden vinden om te parkeren. Let met parkeren goed op waar je moet betalen, die parkeerboete kun je beter besteden aan een escaperoom. De host was heel enthousiast, ontving ons heel leuk in een grote ruimte, maar de introductie duurde wel een tikje te lang voor mijn gevoel.

Het verhaal is nauwelijks spannend. 1 team, 1 taak. Geen gekke plottwist gewoon lekker knallen!

De puzzels waren prima. Niet echt origineel, maar wel gewoon leuk in de uitvoering. Ook een aantal heel erg toffe doe-opdrachten die het dan weer interessanter maakten.

De beleving was leuk! Lekker fysiek, klimmen, kruipen en klauteren. De afwerking was wel oke en daarmee een prima beleving.

Prima om mee te pakken, zolang je niet met te hoge verwachtingen erin gaat!


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Moriarty

Quest Cage Dąb
Posted on: 2023 october 04

Het lampje heeft een trekkoordje

#170 Moriarty
Een weekje Polen met 27 kamers, wat wil je nog meer!
Dit was de tweede van de 2e dag, de 4e kamer dus.

Let op, deze is op een andere locatie dan Tunele pod Miastem, maar je kunt hier wel makkelijker in de buurt parkeren zonder een boete te riskeren! Ergens ging iets fout in het schema en we waren dus 15min te laat, maar goed, de host had gewacht en na onze verontschuldigingen aan de super gezellige host konden we aan de slag.

Het verhaal is hier wat diepgaander dan in Tunele. Niet super spannend, maar wel enkele leuke twists gedurende de kamer.

De puzzels waren heel origineel en verschilden heel erg in karakter waardoor de flow heel lekker was. Alles was logisch en gelaagd, super leuk!

De beleving was leuk. Sommige verassingen die de flow goed erin hielden. Hier en daar was de afwerking wat matig, maar goed, daar doen we het dan maar mee.

Zeker even gaan spelen, samen met Tunele. Zeker een leuke puzzelkamer waar de echte puzzelaar zich in gaat vermaken!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Load more reviews

0 reviews