Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Woman in Black

Athene , Greece

110 minutes

2 - 6

17 year

Read reviews

More about Woman in Black

Residents of Grithin Gifford Village are inhospitable to any stranger. In particular to a lawyer sent from London in order to find the will of the last occupant of the old mansion across the swamp road. As long as this place stands there and rots on its own, no one has seen it. That woman dressed in black. That form that spreads death. No one has seen her. Until today…


Actors

Themes

Mystery

Thriller

Properties

Epilepsy risk

EN

Escapetalk.nl statistics

2 likes

20 visitors

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Sapfous 143
17675, Athene
Greece

Route

Route

9 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2023 january 16

Womannekes toch!

We – De Drie Duitsers (3 personen) – stonden op het punt om de dertiende kamer van onze escapetrip naar Athene te gaan spelen. Het was alweer de vierde dag voor ons in Griekenland en de escape room ‘Woman In Black' van Coven Escape Rooms zou de tweede kamer worden van vandaag. We hadden al wat horrorkamers gespeeld in Athene én merken dat de horror begint te wennen (voor mij in ieder geval). Dus laat deze enge kamer maar komen!

We kwamen aan bij Coven Escape Rooms en het was even zoeken naar (vooral) op welke etage we moesten zijn. Op een gegeven moment zagen we een kast met escape room folders en wisten we dat we goed zaten. De eigenaar gaf aan dat we even moesten wachten voor de deur. Tijdens het wachten konden we genieten van het discolicht wat in de hal was opgehangen 🤣.

Bij Woman In Black is het ontvangst in thema. Vanaf het moment dat de deur opengaat wordt je in het verhaal getrokken. Er is nog even gelegenheid om je spullen op te bergen, wat water te drinken en naar het toilet te gaan (ook allemaal in thema) én dan start de introductie.

Als advocaten zouden we afreizen naar Grithin Gifford om in een oud landhuis te gaan zoeken naar een testament. Met het testament zouden we moeten terugkeren en dan zouden we daar een mooi bedrag voor krijgen. Plus dan zouden we voor altijd serieus genomen worden als advocaten! Een simpele taak, dus kat in het bakkie zou je denken. We kruipen in de huid van Daniël Radcliffe die de rol van advocaat vertolkt in de gelijknamige film. Persoonlijk vind ik – op het concept van het verhaal na – dat de film nauwelijks overeenkomsten heeft met de escape room. Je hoeft de film dan ook niet gezien te hebben, want de escape room en de film liggen mijlen ver uit elkaar.

Het spel begint én wat direct opvalt is dat de afwerking zeer inferieur is. Er is geprobeerd om een mooi decor te bouwen én op sommige punten is dat ook gelukt, maar in de meeste gevallen is het allemaal erg houtje touwtje gemaakt. Zo zijn bomen in Grithin Gifford dikken PVC-buizen, die bruin zijn geverfd én waar met tape boomtakken op zijn geplakt. Gelukkig hoef je je hier niet veel aan te storen, want gedurende de meeste scenes is het donker óf is alles vol geblazen met mist. Over het algemeen is de sfeer – ondanks het tegenvallende decor – toch erg goed neergezet. Licht- en geluidseffecten, muziek én mist zijn goed op elkaar afgestemd, zodat de sfeer lekker spannend is.

Wat ik vooral goed vind aan deze kamer zijn de puzzels. Deze zijn lineair, dus je lost eerst het ene op voordat je door kunt met het andere. Hierdoor wordt je langzaam meegenomen in het verhaal. De puzzels zijn goed te begrijpen, vaak in thema en over het algemeen logisch. Weinig Griekse logica (= dat je géén idee hebt wat je moet doen óf aan het doen bent). Ook de manier waarop je hints krijgt in deze kamer vind ik persoonlijk erg grappig, al is het hier en daar wél een gedoe 😁… (maar ik kan wel genieten van een beetje comedy bij de horror).

Daarnaast zitten er goede scares in Woman In Black. In het begin van deze review benoem ik al dat ik (ik zal louter voor mezelf spreken) gewend was aan de horror in Athene. Hierdoor heb ik deze kamer niet als doodeng ervaren, maar eerder als leuk eng/spannend. Als het de aller eerste kamer van de trip was geweest, had ik het waarschijnlijk enger gevonden. Mede hierdoor vond ik – naast dat ik van de meeste scares genoten heb – er ook enkele scares bijzitten die erg amateuristisch aanvoelde. Wij hadden niet altijd de goede reactie op een scare of gebeurtenis. Zo bleven we ooit staan, als we weg zouden moeten rennen én werden dan vervolgens door de acteur naar de goede plaats geduwd. We hebben hier een aantal keer hard op om moeten lachen. Desalniettemin heeft het onze ervaring niet minder tof gemaakt, dus dat is verder prima.

Uiteindelijk sluit Woman in black af met een grande finale. Een mooie show wordt er neergezet door de acteur in combinatie met toffe licht- en geluidseffecten. Uiteindelijk komen we met een grote glimlach uit de kamer. Met de eigenaar praten we nog gezellig wat na én met een goed gevoel verlaten we Coven Escape Rooms.

Al bij al; Woman In Black is een leuke kamer, die je zeker mee moet pakken als je in Athene escape rooms gaat spelen. Het decor en de afwerking ervan is niet zo best, maar goed genoeg om je er niet continu aan te hoeven storen. Verder vind ik de kamer niet super eng en goed te doen als opstarter en kennismaking met de horror in Athene, maar misschien is dat advies niet helemaal terecht gezien ik al erg gewend was aan de horror in Griekenland.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Naar mijn idee, geschikt als kamer om kennis te maken Griekse horror;
- Probeer goed te reageren op scares en gebeurtenissen, zodat je niet gecorrigeerd hoeft te worden 😜.

Lieve mensen van Coven Escape Rooms, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Wij hebben het erg leuk gehad bij jullie. Graag komen we terug als jullie nieuwe kamer af is! Αντίο!


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Licht- en geluid
 • Goede begeleiding
 • Grappig hintsysteem
 • Spannend

  Gijssambeeksjephanie

NOG NOOIT ZO BANG GEWEEST.

Toegegeven, ik had deze beter niet met m'n vrouw en twee tienerkids gespeeld want die hielpen niet bepaald bij het relativeren dat het "maar theater" was. My god, wat was dit eng.
Er gebeuren ook gewoon dingen die je echt niet verwacht waardoor je alles rondom je in twijfel trekt en niets meer vertrouwt.
Maar los hiervan, echt hoedje af. Wat een room. Wat een verhaal. Wat een theater.
Als je bang wordt in een Darkpark room. Blijf dan maar thuis want je doet in je broek. ;-)

één van de meest memorabele ervaringen ooit wat mij betreft.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • ENG
 • HEEL ENG
 • SUPER ENG
 • MAMA!!!!
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  sjephanieMarieke

Gebalanceerde horror

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don't take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

Woman in Black heeft een poster die wat tot de verbeelding spreekt en het is duidelijk dat je deze kamer niet moet boeken als je een vrolijk thema verwacht ;-)

Trek extra tijd uit want deze room ligt in een van de drukste delen van Athene. Wij hebben 30 minuten gezocht naar een parkeerplaats.

Gelukkig (en dit was bijna overal zo) doen ze hier niet echt moeilijk als je 5 minuten te laat bent, al zit dat niet in mijn stijl.
Deze kamer bevindt zich in een apartementsblok en is goed aangegeven. Te vroeg komen heeft hier ook weinig nut, het spel start aan de deur waarna je nog wel de kans krijgt om je spullen op te bergen en de wc te bezoeken.

Ik vind het persoonlijk wel tof dat de sfeer waar de kamer zich in bevindt al start bij binnenkomst. Je went al aan geluiden, de hoeveelheid licht en de atmosfeer zoals de maker het bedoeld heeft.

Na de nodige handtekeningen en uitleg kon ons spel beginnen.

Kamer:

Als advocaten die getest worden of we wel het doorzettingsvermogen hebben dat nodig is voor onze taak, worden we vandaag ingehuurd voor het terughalen van het testament uit een vervloekt huis.

Onze Griekse vriend besluit toch uiteindelijk niet mee te gaan, iets met haunted en vervloekt en plots blijven we alleen achter.
De kamer start rustig en bouwt echt op, althans voor even dan toch.
Ook hier weer weten ze de wereld groter te maken als hij eigenlijk is.
Dat bevalt me wel. Het is fijn om naar iets te wandelen en een deur open te doen ipv een deur open te trekken en te zeggen waar je je zou moeten bevinden.

Door dit schitterend gebied (Griffon Village), dat hier en daar wel net iets beter uitgewerkt had kunnen worden, voelde we de dreiging die uit elk donker stuk zou kunnen komen.

Eens in het huis slaat de sfeer direct om. De kamers is realistisch ingekleed wat bijdraagt aan de sfeer en waar we net nog een lichte spanning voelden, was dat hier wel anders.
Wel zouden we getuigen zijn aan een van de vetste scare op deze trip.

We liepen helaas vast op 1 bepaalde puzzel en daar zat het moment van net gerust voor iets tussen. Na de nodige hulp konden we onze reis verder zetten en net zoals bij andere goede room kom je stilaan meer en meer achter de spelregels.
Opofferen, samenwerken, doe en denk, zoek en leg verbanden, alles komt hier goed tot zijn recht en de puzzels zijn mooi uitgebalanceerd.

Ook de acteur(s) zitten lekker in hun rol en ze weten hier wat subtiel is (iets wat in sommige andere rooms wat zou ontbreken)
Less is more is een goede regel bij horror, laat de verbeelding maar zijn werk doen.
Ook konden zowel de GM als de acteurs ons als groep lezen en de spanning net opdrijven of verminderen naar mate onze progressie.

Toch weet je dat een kamer goed zijn werk doet als je met 4 volwassen mensen staat te discussiëren wie er als eerst ergens door moet :-)

Het einde is net als bij Chapel een goede conclusie, samenwerken en genieten van een heerlijk theatraal stukje.
Ondanks de engheid weten ze je hier toch te laten genieten van het verhaal en krijg je alles goed mee en dat ligt aan een goed gedoseerd script, engheid waneer het past net als de broodnodige rust.

Absoluut een aanrader dus.

Conclusie:

Net als Chapel & Catacombs is dit een echte must do.

Ze hebben hier een redelijk simpel verhaal met 1 opdracht en dat gewoon goed uitgevoerd.
Een mooi decor, goede acteurs en goede effecten zorgden ervoor dat alles geloofwaardig aanvoelt.
Ja hij is eng, maar als je daar tegen kan mag je deze echt niet links laten liggen.


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Drs-jlcMarieke

sjephaniesjephanieEscape GuruMember since: 2021 August 12 (205 rooms played)
Posted on: 2023 january 22

Hoe ik mijn kledingstijl zou omschrijven

Joehoe! Dag vier is gaande. We gaan richting de avond en hebben drie horrorkamers op de planning. God, wat kan dat een mens gelukkig maken. We starten bij Woman in Black. Een kamer waar we veel over hadden gehoord en dus zeker niet mocht ontbreken. Met een dosis gezonde spanning staan we voor de deur. Let's do this!

Of ja, ‘toen stonden we voor de deur'. Het was wel even zoeken hoor. Eenmaal op de juiste verdieping van het gebouw konden we lekker in de stemming komen met een kerstboom vol knipperende lampjes en de discobal die speciaal werd aangezet. Is toch lief! Je denkt dat ik dit verzin, maar is echt waar. Toen konden we écht beginnen. Eenmaal de deur door, staan we in een sfeervol decor. We bergen onze spullen op en krijgen een duidelijke uitleg: zoek het testament in een vervloekt huis en breng het terug. Het liefst zonder kleerscheuren. Zo dapper als we zijn, zeggen we daar natuurlijk geen nee tegen.

De kamer start rustig. Té rustig. Het is wachten totdat het een keer fout gaat. Dat moment laat akelig lang op zich wachten en dat waardeer ik wel. Het begin van de kamer is tof en logisch in het verhaal. Door de afwisseling van ruimtes lijkt de kamer naar mijn idee veel groter dan dat-ie is en dat is slim. Al snel staan we in Grithin Gifford en genieten we van een tof decor. Dorpen in escaperooms hebben echt m'n hartje sinds Athene. Ook hier weer vet gedaan!

Dan staan we voor het bewuste huis en ineens voel ik toch een partij lood in m'n schoenen. Waaaaaarom doe ik mezelf dit aan? We lopen binnen en ontmoeten dan eindelijk ons obstakel in dit avontuur: een man in een spierwit pak! Nee, sorry weer een hoop flauwekul. Anyway, gezellig is anders en we merken al gauw dat ze hier goed begrepen hebben hoe je vette en gedoseerde scares neerzet. Kleine kanttekening wel. Daar kom ik later op terug.

De toon is gezet en rondom deze omstandigheden zal er gepuzzeld moeten worden. Gelukkig zijn deze goed te doen. Ik heb niet het idee dat we muurvast hebben gezeten dus dat is fijn. Wat daar in ieder geval aan heeft bijgedragen zijn de hints. Ja en hoe deze gegeven worden….You'll hate it or you'll love it. Geen tussenweg. Ik val in die laatste categorie. Dit resulteert in een hoop toestanden en werkt op de lachspieren. In ieder geval bij ons. Feit is, het is creatief bedacht en zeker in thema!

We botsen op nog een aantal mooie momenten in zowel spelverloop als acteerwerk gedurende de kamer. Ja, er zit hier oprecht zo'n kei-harde-vette-mooie scare in waarvoor je alleen al deze kant op moet komen, maar bij sommige momenten zien we zó het tegenovergestelde. In het dagelijks leven heb ik het talent om in de weg te staan. In de keuken bijvoorbeeld. Dat dan net iemand bij een kastje moet zijn waar ik sta weetjewel. Precies dat gevoel had ik hier ook. Ooit werden we letterlijk op onze plek gezet. Onze Woman in Black is niet bang om hier en daar even een zetje uit te delen. (“Hey gek, ik word geduwd!”) Ah joh. Niet de bedoeling, maar ook wel weer een beetje grappig.

Ik ben écht fan van bepaalde settings hier. Helaas niet altijd. Zo jammer! Ik denk dat met onderhoud en een klein beetje liefde er zoveel te halen valt. Het contrast is immens groot ook. Van indrukwekkend tot (sorry) gewoonweg lelijk. Ja, het is negen van de tien keer donker, maar de dikste scare is toch wel wanneer er in een bepaalde kamer een lichtje aan gaat. Oei, dat is niet best. Bepaalde onderdelen vallen letterlijk van ellende uit elkaar. Dus al bij al: het kan zéker. Ik mis alleen net de volle 100%.

We blijven in ieder geval lekker door flowen en slaan onszelf er tot het bittere einde doorheen. Het slot is precies alles waar ik van houd: genieten van een grande finale die ik héél nice vind. We weten onze taak succesvol te volbrengen en eindigen waar we ooit begonnen zijn.

Zo. Even bijkomen en kletsen met onze vriendelijke host. Love het enthousiasme en de passie die hier van alle kanten vanaf straalt. Hij vertelt ons wat over de plannen voor de volgende kamer en wij zullen zeker terugkeren!

Al bij al: Woman in Black is een kamer die je zeer zeker mee moet nemen in je escapetrip. Er zitten goede dingen in en ik ben van mening dat ze duidelijk doorhebben hoe je horror toepast in een kamer. Heerlijke spanning, niet te in-your-face en een aantal vette scares. Daarbij zijn de puzzels prima en het decor met momenten erg mooi. Wij hebben ons goed vermaakt, dus ik zeg: gewoon doen!


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Fijne horror
 • Tof acteerwerk
 • Met momenten mooi decor
 • Lollig hintsysteem
 • Vriendelijke host
 • Lekker spannend
 • Logica
 • “Nee ga jij maar!” momenten
 • Fantastische finale

  Drs-jlc

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2022 april 21

Opnieuw; pure angst

We waren deze dag gestart met twee kamers die geen ‘eng' thema hadden. Griekenland staat – wat betreft escaperooms – bekend om de spannende experiences. Omdat we dus vrij ‘tam' gestart waren vandaag, moesten we dat recht trekken met twee heftige horror escapes in de avond. Zin in!

We starten onze avond bij Coven om daar ‘Woman in Black' te gaan spelen. Het toffe aan deze kamer (en aan veel andere kamers in Athene) is dat je experience meteen start zodra de voordeur opengaat, zo ook bij Woman in Black. We krijgen kort de tijd om even wat water te drinken en naar het toilet te gaan, maar dan begint ons avontuur toch echt.

We worden volledig in thema onthaald door een enthousiaste medewerker. Onze missie is duidelijk; we moeten een testament gaan ophalen uit een huis wat vervloekt is. Klinkt weer gezellig. Vol goede moed starten we met onze missie. Om bij het vervloekte huis te komen, stappen we een sfeervol dorpje binnen. Op de een of andere manier zijn ze fan van dorpjes hier in Griekenland. Totaal niet erg, want de totale sfeer die in zo'n dorpje hangt is top. Tevens komt het totale verhaal daardoor een stuk realistischer over.

Al snel zien we om welk huis het gaat en treden we dit huis binnen. Vanaf het eerste moment merken we inderdaad dat dit huis vervloekt is. Woman in Black is – wat mij betreft – een perfecte combinatie tussen een klassieke escaperoom met puzzels en een spookhuis met professionele en hoogstaande ‘scares'. Het verhaal is wederom top uitgewerkt en we weten precies wat ons telkens te doen staat.

De acteurs zitten overigens perfect in hun rol in deze kamer. Ze zijn overal aanwezig om je te laten schrikken, maar zijn ook niet aanwezig om de angst juist groter te maken. De puzzels zijn in deze kamer over het algemeen goed te doen. Hoewel er een aantal onwijs moeilijke puzzels tussen zitten. Dat is in een kamer als deze erg jammer omdat je simpelweg door wil in het verhaal. Het einde van de kamer komt theatraal bijeen, een prachtig einde!

Woman in Black is een kamer waarvoor je echt het vliegtuig in moet stappen om te gaan spelen. De combinatie tussen een klassieke escaperoom en een spookhuis (zoals je die kent in bijvoorbeeld Walibi Holland) is onwijs goed uitgevoerd. Het decor is juist en de scares zijn groots en theatraal. Woman in black is een echte topkamer!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in April 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes

  Marieke

SemSemEscape MasterMember since: 2018 June 15 (197 rooms played)
Posted on: 2023 july 20

Adem stokt in mn keel

#148 Woman in Black
Het is zomer, het is warm (eigenlijk veels te warm), maar het is tijd om naar Griekenland te gaan. Tijd voor een Athene trip 2.0. De locaties ga ik kort over zijn. Geen commentaar. Maar dit hoeft zeker niks te zeggen over het spel zelf en doet dat heel vaak ook zeker niet! De 3e dag begonnen we sterk met Woman In Black.

De ontvangst was heel tof, volledig in thema! Prachtige ontvangstruimte waar je binnenkomt en zodra je de host tegenkomt met enige speluitleg in de volgende ruimte, begint het spel eigenlijk al heel snel. Toffe transitie tussen uitleg, verhaal en knallen!

Geen typische Athene puzzels dit maal! Kwaliteit van de puzzels in deze kamer is heel hoog! Lekker klassiek van aard, dat dan weer wel. Niveau is niet heel hoog dus je kunt hier wel eens doorheen vliegen. Wij hadden zelf weinig/geen hints nodig.

Het verhaal vond ik hier dan weer beter dan in voorgaande kamers. Het was duidelijk omdat je gedwongen werd de brieven te lezen. Je moest namelijk de stappen uitvoeren die erop stonden in een aantal gevallen. Prima gedaan. Toffe conclusie die lijntjes openhoud voor de toekomst!

De beleving hier is heel goed. De kamer oogt klein in het begin, maar al snel merk je dat het kapot groot is. En dat voor het pand waarin het ligt, heel bizar. Qua horror zit je hier zeker goed. Na een heel aantal kamers voelde de start voor mij zeer onprettig, maar het wende wel snel, dus toen ik ook weer helder denken :-). De scenes zijn prachtig, soms eng, soms grappig, maar altijd vet!

Heerlijke kamer! Zeker gaan spelen als je in Athene bent!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in July 2023

Played with 2 persons

Team: De Limbos

Escaped: Yes

 

Wout VWout VEscape ExpertMember since: 2018 March 08 (157 rooms played)
Posted on: 2023 august 09

Woman too black

On our escape trip to Athens of course we had to do ‘Woman in Black’. I’ve read some things on the subject and people I knew were blazing about it. Well, perhaps I should reconsider these friendships because it was quite the deception.

The building was easily found, we knocked the door and waited. Nothing happened so we repeated the process until 15 minutes later someone opened the door to let us in. Quite a great start..

It was our second day so we were not surprised anymore to see an amateur-play-decor often and notice that we were definitely not one of the first to have experienced this room. It does not look good. And the intro in it didn’t get us in the mood either. You receive a lot to read and are basically explaining the story to yourself. Which may have been the best option because our host wasn’t too easy to understand.

However, we went for it, and a couple of minutes into our game. We experienced some amusing technics. Even the decor turned out pretty neat for a moment but it didn’t last long.. Or.. not that we could see actually because the rooms were so dark. All of us stubbed their toes hard and tripped from time to time. Our actor, the Woman in Black, lived up to her name. It could have been the Man in Black as well, because able to see her, we were not. But if this is the concept of the name of the game, well done I’d say. It is spooky, yeah, and that’s great but unfortunately for us the concept didn’t work out too well. it does hide the tacky decor and props but that is not what you want to see when traveling so far for it. You want to SEE things.

The puzzles were also pretty worn off and with a minimum of light, it is hard to solve them. Some were original though and funny fact: the ones in which I had the most fun included the use of light.

Fast forward to the outro. Strangely enough it’s just like the intro. The host/actor isn’t really a plus. You’re reading again yourself, he salutes you and closes the door of the story behind you. A couple of seconds later he reopens it and introduces his real name. We were happy to have a little chat with him about the team and the room but we were also glad to keep going quickly.

The most outstanding parts for me are the abilities of the actor inside. He knows the room like the back of his hand and shifts in no time from one Side of the room to the other. It gave him/her.. IT a supernatural touch. Along with the easy to follow story and (too dark but) thrilling atmosphere I tried pulling myself out of the deception, but with little to no success. If you happen to be near, skip this one.


4.5

Ambiance: 4.5

Game experience: 5.0

Service: 5.0


Played in May 2023

Played with 4 persons

Team: Jonahold

Escaped: Yes


 • Acteur kent z’n weg duidelijk goed
 • Spooky
 • Duidelijk verhaal
 • Alleen maar donker
 • Te donker
 • Verouderd
 • Elementen aan vervanging toe
 • Te donker om veilig te zijn
 • Niveau in decor verschilt enorm

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertMember since: 2022 January 01 (130 rooms played)
Posted on: 2023 february 01

Service met een zwaai

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Algemeen:
Onderweg naar Woman in Black, had ik hier bepaalde verwachtingen voor nee niet echt. We spelen 20 kamers in Athene en ben ze ondertussen allemaal door elkaar aan het halen dus we zien wel waar we terrecht komen. Het is even zoeken waar we precies moeten zijn maar op het moment dat we bij de discolampen aankomen met de escapefolders weten we dat we goed zitten. De host zegt dat we zometeen naar binnen kunnen en er is even tijd om het toillet te gebruiken, altijd fijn!
We beginnen met een intro verhaal, we komen namelijk een testament ophalen in het verloekte dorp (DIT HUISS DIT VERVLOEEKTEE HUIS ;q).

Puzzels: 3
De puzzels hier in het dorpje Grithin Gifford (Wat ik alleen maar kan horen alsof een enorm britse man het uit spreekt) zijn linear, dit vind ik bij horror kamers altijd prettig spelen. Het verhaal springt er hierdoor meer uit omdat er ook een betere logica in zit, ondaks dat kan het natuurlijk gebeuren dat je vastloopt, dit was natuurlijk ook het geval bij ons. Het tipsysteem in deze kamer is ontzettend onhandig maar super grappig en een beetje humor kan nooit kwaad.

Afwerking: 2/3
De afwerking in dit door mij ontzettend brits gemaakte dorpje is wat bijzonder, de boven zijn van geductapede pvc en de stroom kabels in dit dorp zijn op sommige punten niet te missen. DIt is jammer maar niet spel brekend voor mij geweest, het is en blijft een horror kamer dus het is vaak donker en mistig waardoor je je hier niet teveel op hoeft te focussen. Het verschilde ook ontzettend naar mijn menig, sommige punten was het decor echt wel netjes en op andere delen viel het weer ernorm tegen, dit vond ik jammer.

Scare factor: 3
De mevrouw in het zwart (dat volgensmij een mannelijke acteur was) was angstaanjagend voor mij, nu waren we al een tijdje in Athene en hebben we al redelijk wat horror kamers gespeeld maar dat drukte de angst niet bij mij. Er gebeurde soms dingen die ik echt totaal niet had verwacht en dat maakte het extra spannend, de angst zat iedere keer in een klein hoekje. Na een tijdje nam het een beetje af omdat we uiteindelijk bij een stuk waren waar we moesten rennen maar stil bleven staan, we werden hier even vriendelijk aangeduwd door onze mevrouw in het zwart maar dit heeft ons vooral erg aan het lachen gemaakt. Al met al, toch wel een enge kamer met een aantal goed uitgevoerde scares en gave scene´s.

Deze kamer is een echte meepakker, ben je in Athene ga dan direct het testament ophalen in Griffoendor... Oh ik bedoel Grithin Gifford.


8

Ambiance: 7.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Team: De Drie Duitsers

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Puzzels
 • Ik ben meer een huffelpuf

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaMember since: 2019 September 04 (259 rooms played)
Posted on: 2022 september 15

Chasing Shadows

Athene. DE plaats voor horror escape rooms. Vastberaden om ons hier absoluut te laten terroriseren zakten wij af naar Griekenland voor twee weken horror in juli en augustus. Negentien kamers op de planning, waarvan slechts vijf zich niet voornamelijk op de horror richten. Woman in Black was de negende kamer die we in Athene speelden.

Woman in Black is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2012 en het gelijknamige boek uit 1983. Als iemand die bekend is met beide keek ik uit naar deze kamer. Het is zo klassiek als een ghost story maar kan. Wij, een groep advocaten uit Londen, worden naar een afgelegen dorpje gestuurd om een testament in een oud huis te vinden. Volgens de bevolking spookt het daar, maar als nuchter stadsvolk zijn we er zeker van dat daar niks van klopt, toch?

De locatie ligt in een soort appartementencomplex en valt totaal niet op. Ondanks dat wij blijven aanbellen doet er maar niemand open en krijgen wij geen gehoor. Wij verplaatsen ons na bijna een kwartier buiten te wachten naar de juiste verdieping, waar al het licht uit staat en de deur op slot zit. Net als wij willen bellen om te vragen of alles wel goed is gegaan komt er personeel naar buiten. Blijkbaar zitten we toch goed, maar een uitleg voor waarom het tot nu toe zo raar gelopen is blijft uit. We mogen nog vijf minuten wachten voordat we naar binnen mogen en dan begint de ervaring direct.

In een kantoor krijgen wij van onze baas de opdracht om het testament van een overleden cliënt te vinden. Daarbij krijgen we ook 's werelds meest onhandige hintsysteem mee. Ik snap het idee, maar moest dit serieus zo omslachtig gedaan worden? Het is verder een sfeervolle introductie. Waar veel ervaringen in Athene vanaf het begin al acteurs op je af gooien die je nog net niet wurgen, heerst er bij Woman in Black een ongemakkelijke kalmte voor de storm. Als het uiteindelijk zo ver is om de Woman in Black in levende(?) lijve te ontmoeten is de spanning om te snijden. Dit hele moment en hoe er naar opgebouwd is is meesterlijk gedaan. Vanaf dit punt voelt nergens nog veilig en heerst er een duistere, naargeestige sfeer.
Helaas word ik hier door meerdere omstandigheden compleet uit gehaald. Het helpt niet als je in een verlaten huis hoort te staan en letterlijk personeel zonder outfit of wat dan ook door de muren heen kan zien. Dit gebeurt in één ruimte bijna regulier en gek genoeg wordt bij het napraten ontkent dat dat kan. We weten wat we zagen...
Het helpt niet hoe lelijk het decor is. Veel decor ziet er uit zichzelf al niet zo best uit en de afwerking ontbreekt vaker op belangrijke punten. Meerdere puzzels zijn lelijk en voelen uit de toon in deze wereld. Het meest schrikbarende is hoe versleten deze kamer is. Er zitten hele gaten in muren, beide verf en behang hangen aan flarden, en je ziet dat meerdere objecten versleten zijn door overmatig gebruik. Nee, dit is zeker niet expres zo gedaan. Het wordt nog erger door hoe die slijtage is weggewerkt. Duct tape, planken er over, het houdt niet op. Dit killt die mooie sfeer compleet! Bij één puzzel ben ik meer bezig was met het opvallende gat in de muur met de plank er over dan waar ik daadwerkelijk op moet letten.

Helaas bloeden de problemen door in het spelverloop. Zelfs voor een horrorkamer zijn de puzzels niet heel boeiend en naar mijn mening niet volledig logisch. We missen de hele kamer een flow en er komen alleen maar vragen van. Wat doen deze puzzels hier? Waarom doen wij dit? Wanneer het spel zich richt op opdrachten die de acteur en de ruimte betrekken in plaats van puzzels schijnt er toch iets heel tofs door. Meer opdrachten zoals die richting het einde van het spel zouden deze kamer denk ik veel goed doen. De kamer eindigt helaas ook heel raar en het voelt niet helemaal lekker.
De acteurs doen duidelijk hun best en de Woman in Black als karakter is heel sterk. Helaas is het acteerwerk bij ons hit or miss. De horror uit zich op twee manieren. De ene keer is het subtiel, geniaal, en huiveringwekkend. Dat een kleine beweging of suggestie al genoeg is om doodsangst op te wekken. Enkele scares zijn extreem onverwachts en werkelijk geniaal. De andere keer is het helaas zo amateuristisch als wat. Dat je de acteur al lang klaar ziet zitten om een jumpscare te doen of zelfs in detail verteld wordt door het hintsysteem waar je moet staan. "Naar binnen. Ga staan. Nee niet daar. Meer naar rechts. Meer. Meer. Nog iets meer. Okee, doe de deur maar dicht." *OVERDUIDELIJKE JUMPSCARE DIE JE TOTAAL ZAG AANKOMEN* Wauw dat verwachtte ik nou helemaal niet...

Op papier is Woman in Black een topervaring, maar helaas is dat voor ons niet het geval geweest. Ik denk ook niet dat dit puur aan mijn verwachtingen lag, aangezien die niet anders waren dan bij andere Atheense kamers. De sfeer is prachtig en er zitten een paar ijzersterke gedeeltes in de kamer, vooral in het begin en richting het einde. Sommige momenten zijn werkelijk meesterlijk, terwijl andere jammerlijk amateuristisch zijn. Mogelijk hadden wij wat mindere acteurs of een nerveuze gamehost. Dat is natuurlijk altijd mogelijk en dan hebben wij pech gehad. Mogelijk zullen andere spelers meer geluk hebben met dit gedeelte. Als ik de reviews zo zie, lijkt mij dat waarschijnlijk.
Echter vind ik dat er daarnaast nog flink wat verbeterpunten zijn. Een logischere flow, een beter einde, en behoorlijk wat onderhoud zouden deze kamer zeker goed doen. De highlights van de kamer zitten hem in de sfeer, interactiemomenten, en de horror. Als de verbeterpunten aangepakt zouden worden dan kan ik Woman in Black meer aanraden, want hier zit zeker veel tofs in.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2022

Played with 4 persons

Team: Het Dronkenmansslot

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Mooie setting
 • Tof verhaal
 • Meerdere meesterlijk enge momenten
 • Soms amateuristisch acteerwerk
 • Lelijk en slecht onderhouden
 • Gebrekkige spelflow

 

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great