Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

Shinysheep

Junior Escaper

Offline

Description

Béééh


Member since

05-05-2019

Location

Hilversum

Statistics

Escaperooms

22 reviews

26 Rooms played

81.8% escapepercentage


Games

0 reviews

0 played games


Teams

Casually Late HFN

4 team members

6 Rooms played

Duo Penotti

2 team members

7 Rooms played

22 reviews

The End

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 October 7

W-O-W

Voor mijn verjaardag wilde ik uiteraard een escape spelen. Voor nummer 28 op mijn lijst gingen we weer terug naar DarkPark, waar we eerder ook al The Honeymoon Hotel en The Orphanage hebben gespeeld. Eigenlijk stond Stay In The Dark op ons verlanglijstje, maar door overweldigend succes waren zij tot december volgeboekt (lekker gedaan jongens!)

Wij hadden allemaal nog nooit eerder een kamer gespeeld met een acteur erin. En vooral voor een van onze teamleden was dit een beproeving.

Wat hebben wij het onwijs genoten van deze kamer, mijn man had zelfs tranen van verwondering. Toen we eenmaal weer buiten waren had ikzelf ook echt kippenvel, want wat was dít gaaf. Ik denk niet dat ik deze kamer nog met een enkele andere kan vergelijken.

Álles klopt, het decor, muziek (jawel), verhaal, zelf het verhaal van de acteur in de kamer. Alles heeft een prachtige ontwikkeling.. En dat eeeeinde... Mind was blown.

Als je komt voor alléén het puzzelen is het misschien niet de juiste kamer voor jou, maar wij kwamen voor zowel puzzels als experience, en ze hebben daar echt een perfecte balans in gevonden.

Een extra compliment voor de geweldige actrice die ontzettend goed in haar rol bleef (vooral met onze groep... :-) )
En natuurlijk naar de host die ons voor de 3e keer mocht ontvangen (thanks S.!)
Ik denk nu, een halve week later, nog steeds terug aan elke minuut die we erin hebben mogen zitten.

Ik baal nu eigenlijk een beetje dat we heel DarkPark Zoetermeer definitief hebben afgewerkt...
We will keep in touch <3


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes


 • Spannend
 • Muziek (altijd nice als hier aandacht aan wordt be
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Dat we nu niet meer naar Zoetermeer kunnen voor es

  annaGertDeGoudviscasturiicinzanoRobin02Kooijv3chtertientienTheekopje

WAUW!

Deze escaperoom stond al langer (door alle lovende reacties) op ons verlanglijstje, en besloten dan tóch eindelijk maar te gaan.
De mails naar onze boeking toe waren helemaal in sfeer en stijl, wat ik altijd een leuke toevoeging vind!

Onderweg naar de escape vroegen wij ons al af hoe het eenmaal op het industrieterrein zou zijn: zouden we weten waar we moesten zijn? Hoe zouden ze het thema hebben aangepakt op een modern terrein?

Bij aankomst kregen we hier al heel snel een antwoord op. Bij het parkeren werden we al aangetrokken door het kasteeltorentje, gevolgd door een sfeervol pad. Eenmaal binnen waanden we ons écht in een totaal andere wereld. Wat een prachtige ruimte! Geheel in thema en stijl werden we ontvangen door Nicole, die ons toch éven deed twijfelen of wij de mails (digitale post, haha) wel écht goed hadden gelezen.

Tijd om Emlia te redden (in een zeer comfortabel gewaad die je eigenlijk nooit meer uit wilt trekken).
Tijdens onze queeste had ik echt geen enkele seconde het idee dat we met een escaperoom bezig waren, en kon ik dan ook echt niks aanwijzen wat niet geheel in thema was gemaakt. In deze escape zit enorm veel liefde en aandacht, en dat is echt aan alles te zien!

Ook alle puzzels passen mooi in het thema en er zit ook veel originaliteit in! Ook geen enkele (zichtbare) moderne technieken, wat ook niet gepast was geweest in deze kamer. Het verhaal kende genoeg diepte, alhoewel ik natuurlijk heel benieuwd ben naar hoe het afloopt!

Daarna nog (heel) lang nagepraat met Nicole, die vol enthousiasme vertelde over haar kamer.
Er is ook nog een leuke foto gemaakt die ook weer helemaal in stijl en thema was.

Eindelijk snap ik waar al die lovende reacties vandaan kwamen, en ze zijn geheel terecht!
Bedankt voor de geweldige ervaring Nicole! Hopelijk weer snel tot ziens :-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in September 2021

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes


 • Goede begeleiding (hebben we lief om gevraagd haha
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service <3
 • Sfeer (oh wat mooooi)

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Posted on: 2021 August 10

Eindelijk de Meisjeskamer eens spelen


9

Ambiance: 10.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  56:30 min


 • Decor
 • Terugkijken van de beelden!
 • Geen foto

  mikemysterie13_7

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Posted on: 2021 August 10

Lekker puzzelen!

Wij hadden last minute gebeld om deze kamer te kunnen spelen, en wij konden met een paar uurtjes terecht! Ik vind het altijd mooi als zoiets nog op het laatste moment geregeld kan worden!

Omdat wij last-minute hadden geboekt hadden wij niet de leuke ervaring die de meeste mensen vooraf hadden met de mails. We hebben wel alles alsnog gekregen (met natuurlijk een kleine disclaimer omdat we laat waren met boeken), en inderdaad, de mails zijn echt een superleuke toevoeging aan de kamer! Ik heb dit nergens anders zo gezien.

Bij aankomst gaat op een bijzondere manier de deur open, en dit voelde dan ook erg exclusief! Ook dit element hadden we nog nooit ergens anders gezien.

De rol die de host 'aannam' bij binnenkomst kon ik zelf niet helemaal begrijpen (waarom die houding specifiek?) in combinatie met de escape, maar was wel een leuke toevoeging omdat je in sfeer werd ontvangen!

De kamer zelf is inderdaad wat klein, maar daar word je van tevoren op gewezen. Ook absoluut niet iets wat mij stoorde! We hebben met 4 personen genoeg te doen gehad en heerlijk samen gespeeld! En daar gaat het natuurlijk om :-) Je kan merken dat hier een schrijver op heeft gezeten. Alleen de hoeveelheid spullen worden al snel wat veel in de kamer, en daardoor werd het een beetje rommelig en zoeken naar de al gevonden elementen. We hebben in ieder geval fijn samen gespeeld en we hebben het leuk gehad! En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

De host was erg enthousiast over hun kamer! Wat ik altijd mooi vind om te zien als mensen hart hebben voor hun werkplek.
Diezelfde host had wel een duidelijk uitgesproken mening (om het zo te zeggen) over andere kamers en ik kan mij ook vinden in andere reviews die hierop inhaken. Kritisch is altijd goed, laat ik dat voorop stellen, maar dit was nog een stap verder dan zomaar kritisch.
Het lijkt mij toch niet de bedoeling om andere spelers te ontmoedigen om ergens heen te gaan (terwijl dat in mijn ogen nog steeds topkamers zijn)... Pas ermee op. Het heeft voor ons namelijk wel een bepaalde indruk achtergelaten, en gelukkig kunnen wij dit goed in perspectief zetten, maar ik snap heel goed dat dit heel verkeerd kan vallen.

Ook vond ik het jammer dat er geen foto was na afloop, wij zijn een groep die echt voor ons plezier lekker samen spelletjes willen doen, en doen dit ook een beetje voor de herinneringen met elkaar. Dan vind ik het altijd een pluspunt als we nog een foto hebben om te bewaren. Maar die ontbreekte. Geen groot punt, maar misschien toch iets om mee te nemen voor de escape zelf :-) Ik zag namelijk op hun Facebookpagina dat er wel foto's werden gemaakt. Zijn ze dat dan bij ons vergeten? Doen ze dat niet meer? Jammer!


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.5

Service: 7.5


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  54:06 min


 • Acteurs ingehuurd voor het verhaal
 • Verhaal
 • Genoeg te doen, ondanks de kleinere ruimte!
 • Enthousiaste host
 • In-thema ontvangst
 • Last minute boeking
 • Geen foto :-(
 • De rol van de host in het begin
 • Negativiteit van de host t.o.v. andere escapes.

  Theekopje

Inbreken

Mijn man is opgegroeid in Bergen op Zoom, dus natuurlijk moesten we hier naartoe!
Bij ontvangst zijn we vriendelijk ontvangen door de eigenaar, die kort daarna het stokje overdroeg aan een van zijn werknemers.
Dat ontvangst met de andere werknemer was ietwat ongemakkelijk, we kregen van tevoren al een uitleg over de escaperoom en een tablet waarop we dingen moesten invullen (het voelde met deze jongen een beetje onpersoonlijk).
Je wordt wat minder meegenomen in de hele experience vooraf, wat ik zelf altijd wel een leuke bonus vind als je al bij binnenkomst in het verhaal wordt meegenomen.

Eenmaal in de kamer hoorden we wat geluiden van de andere kamer, waar onderhoud aan werd gepleegd. Dat deed helaas een beetje afbreuk aan de hele ervaring. Ook vroeg ik me in de 1e ruimte af waarom er gekozen is voor deze specifieke puzzel. Ik voelde mij niet helemaal een inbreker.

Eenmaal in de juwelier waan je je ook écht in een juwelier. Alles is mooi in thema en gedecoreerd!
Het jammere was wel dat er op veel puzzels hele duidelijke gebruikssporen te zien waren, waardoor je bij sommige puzzels al vooraf kon weten wat de bedoeling was.

Ik heb onze foto helaas niet meer terug gezien op de Facebook pagina van de escape en ook niet meer persoonlijk ontvangen, maar hier ben ik zelf ook niet actief achteraan gegaan.

We hebben nog even nagepraat met de leuke, enthousiaste eigenaar.
Al met al hebben we wél leuk samen gespeeld, en daar gaat het om :-)


7.5

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.5

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes


 • Mooi gedecoreerd
 • Vriendelijke eigenaar
 • Goed te doen met 2 personen
 • Goede service
 • Heeft onderhoud nodig
 • Puzzels

 

Inferno

Timed Adventures
Posted on: 2021 August 10

Wij zijn bij de brandweer

Op aanrader van iemand hier naartoe gegaan! Veel over gehoord, dus op naar Inferno :-)

De ontvangstruimte is wat basic, maar wel van alle gemakken voorzien! Als mooie aanvulling zou deze nog wel meer in stijl gemaakt mogen worden.

We werden meer dan warm ontvangen door de eigenaar, een superlieve enthousiaste vent met echt passie voor zijn vak!

De escape: alle puzzels pasten supergoed in het thema en waren leuk en afwisselend (geen puzzels die je ergens anders al 100 keer tegengekomen bent! Fijn!!). De kamer was ontzettend mooi gedecoreerd en ik waande mij dan ook echt op een andere plek. Ook op het eindstuk voelde ik mijn zorgende taak van brandweervrouw goed aan :-) Die laatste kamer trouwens.... ik ben er nog stil van. WAT GAAF!

De gamemaster voelde het aantal hints en de timing hiervan goed aan.

Aan het einde liep de eigenaar nog alles met ons door en legde hij alles nog uit. We kregen zelfs de mogelijkheden om bepaalde kamers opnieuw te bekijken!! Pluspunt!

Bedankt voor het bezoek! Jammer dat jullie maar 1 escape hebben... :-(


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 10.0

Service: 9.0


Played in July 2021

Played with 3 persons

Escaped: Yes  64:44 min


 • Passende puzzels
 • Enthousiaste eigenaar!
 • Verhaal
 • Fijne flow
 • De laatste kamer (omg)
 • Decor(!!)
 • Introductie en ontvangst mag wat meer in stijl

 

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 August 10

Dankjewel heren <3

Nadat we hiervoor de Honeymoon Hotel hadden gespeeld, en we superlief waren ontvangen door de hosts, waren we zó enthousiast dat we eigenlijk nog wel de Orphanage er achteraan wilden doen. Ze hebben veel moeite voor ons gedaan om ons dit toch nog te laten spelen, wat echt dubbele punten verdient <3 bedankt!

Wat een gave experience, en wat een sterk verhaal. Ik vind het altijd geweldig van escaperooms als je er tijdens het spelen langzaam een beetje meer erachter komt wat er precies aan de hand is (en dus ook door middel van het spel en de ruimtes, en niet door filmpjes o.i.d.) en dat is fantastisch gelukt!

We hebben allemaal continu iets te doen gehad en konden ons ook mooi over alles verdelen. Er zitten mooie goed-getimede horror en schrik-elementen in.

Al met al een topervaring! :-) We komen zeker nog terug voor The End, en dan laten we het ook zeker weer weten. Dankjulliewel heren!


9.5

Ambiance: 9.5

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  50:49 min


 • Leuke foto's!
 • Decor
 • Startroute en einde
 • Last minute boeking

  eduarddouwesdekkermikemysterie13_7

The Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Posted on: 2021 August 10

Wat gaaaf!


9.5

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.0

Service: 10.0


Played in July 2021

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  52:33 min


 • Superaardige hosts!
 • Soundtrack
 • Decor

  mikemysterie13_7

Bloody Mary

Rock City Escape
Posted on: 2021 August 10

Holy Mother Mary...


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in May 2021

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes  59:49 min


 • Host!
 • Sound design
 • Decor
 • Introductie en ontvangst in stijl!

 

Mine Secret Experience

Escape Room Ermelo
Posted on: 2021 September 17

Dat was fris

Zelf in Ermelo opgegroeid: wat een onverwachte locatie voor een escaperoom!
Vol verwachting hierheen gegaan, maar bij aankomst bleek dat de eigenaar onze boeking was vergeten, waardoor de kamer nog moest worden opgestart. Kan gebeuren, maar de kamer was door de late opstart íjskoud (in hartje winter), waardoor we met onze jassen aan hebben gespeeld, maar het toch nog koud hadden.

De ontvangst is een fantastisch mooie ruimte, en helemaal in stijl.
Sommige puzzels vonden wij wat minder in het thema passen.
Ook de laatste puzzel werkte bij ons niet helemaal soepel, we hadden de goede oplossing meermaals geprobeerd, maar er gebeurde niks.
Met 2 personen vonden wij deze kamer prima te doen.

Leuk dat je een fysieke foto mee krijgt aan het einde!


7

Ambiance: 7.5

Puzzles: 7.0

Service: 7.0


Played in November 2020

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes


 • Vriendelijk ontvangst
 • Gave ontvangstruimte
 • Fysieke foto
 • Sfeer
 • Puzzel die niet helemaal lekker werkte
 • De kou

 

Inderdaad Wonderland

Deze heeft lang bovenaan ons verlanglijstje gestaan, maar eindelijk was het zover: Escape From Wonderland!
We hadden hier al veel over gehoord, dus de lat lag al vrij hoog.

De kamer ligt in hartje Leiden, het eerste wat ons opviel was de onwijs leuk gedecoreerde etalage (als je er langs loopt: kijk even wat ze het hele jaar door ermee doen!).

We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door de onwijs lieve en gepassioneerde eigenaresse <3 wat een warm ontvangst, en ze nam achteraf ook nog de tijd om nog vanalles met ons door te nemen waar we op stuk liepen.

Dan de kamer zelf: normaal gesproken is het altijd even opstarten als je ineens in een escaperoom staat. Wijzelf staan ook redelijk bekend om onze opstartproblemen.. :-) Mede dankzij het goeie geloofwaardige intro van de host hadden wij hier totaal geen problemen mee! Je stapt goed voorbereid de kamer in, en voor je het weet word je meegezogen in het verhaal.

Waar je bij sommige escaperooms last hebt van tijdsdruk of stress omdat je de kamer graag wilt halen, vergeet je dat totaal in deze kamer. Wij hebben met zijn tweetjes echt heerlijk rustig zitten puzzelen. Maar laat je vooral niet misleiden door de charme van deze kamer, de puzzels vergen wel echt focus, aandacht en teamwork en zijn soms ook niet de makkelijkste. Maar goed dat je de ruimte krijgt om rustig na te denken! Top!!

Om dan nog maar te zwijgen over het prachtige decor, wat heel mooi is aangevuld is met geur! Alles was helemaal compleet.

Dit is een escaperoom waar je het halve land voor doorkruist.
Met eerlijkheid kunnen ze zeggen: dít is de escaperoom waar je niet uit wílt ontsnappen.
Want stiekem zaten we gelijk na een paar seconden na finish te balen dat we er alweer uit waren.

Ontzettend bedankt, we hebben écht genoten <3


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: Yes  86:45 min


 • Lekkere snoepjes :-)
 • Niveau van de puzzels
 • Geur
 • Mooi fotoframe
 • Decor en aankleding
 • (ENORME) gastvrijheid

  anne_van_berkel

SWAT

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2020 October 25

Weer een fantastische kamer van de Missionroom

Ten eerste; wat een vriendelijk een gastvrij team! We kwamen met iemand uit het gezin met een slechter imuunsysteem. Met corona maakten we ons toch een beetje zorgen om dit gezinslid in de escaperoom. Dit was absoluut nergens voor nodig! Dit team heeft ons onwijs vriendelijk ontvangen en alles goed en grondig gedesinfecteerd! Bravo! Het team is ook een superlief team die houden van hun werk en escaperoom.

Diezelfde passie is ook terug te zien in hun briefing en aankleding van de escaperoom. De spanning zit er vanaf de briefing al meteen in. Gave dimensies waar je als spelers doorheen moet. De puzzels rn props hebben schitterende technieken, en ook aan het geluid is gedacht. We vond zelf met 6 man spelen wel de absolute max, met 4 is denk ik leuker (maar dat ligt natuurlijk ook helemaal aan je groep :-) ) vanaf begin tot eind hebben wij heerlijk gespeeld en op het puntje van onze stoelen gezeten!

Ons zien jullie absoluut weer terug! Onwijs bedankt voor alles!


8.5

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.0

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes  58:56 min


 • Techniek
 • Decor en aankleding
 • Ontsmetting kamer
 • Gastvrijheid
 • 6 personen was misschien wat te veel, 4 is best

 

THE COOPER CASE

DOWN THE HATCH
Posted on: 2020 October 25

Prachtige eerste kamer bij Down The Hatch!

Natuurlijk moeten wij ook nog terugkomen voor de rest, maar dit was een goede binnenkomer!

Het is je trouwdag, maar het is ook midden in de corona-periode. Dan doen we toch met zijn tweetjes een escaperoom? :-)

En zo kwamen wij bij een van onze bucket-list kamers terecht. We hadden hier viavia al veel over gehoord.

Wat een gave kamer! Helemaal als je je bedenkt dat deze al een tijdje staat. De eigenaar heeft zó veel passie voor het maken van escaperooms, en dat zie je absoluut in het spel terug.

De puzzels waren vernieuwend en afwisselend, maar pasten goed in het thema en decor!

Wij hebben wel (allebei) onwijs ons hoofd gestoten aan een kastje (we kunnen niet precies zeggen waar) maar hij hing een beetje op een ongelukkige plek vonden wij (maar natuurlijk zijn wijzelf ook gewoon onwijs lomp, en dat weten wij ook wel :-) )

Van begin tot eind hebben wij gespannen en gefocusd gespeeld, en gingen we helemaal op in het spel. Alles paste prachtig bij elkaar! We hebben hem met z'n tweetjes gedaan door corona, maar wij raden aan om hem met 4 personen te spelen!

Onwijs lief van onze host dat wij hem nog snel mochten uitspelen nadat onze tijd was verstreken!

We vonden het jammer dat we geen foto hadden (was een leuke herinnering aan onze trouwdag geweest)

Zoals ik al zei: wij komen ábsoluut terug voor al jullie andere kamers. Onwijs bedankt voor alles!


9

Ambiance: 9.0

Puzzles: 8.5

Service: 10.0


Played in October 2020

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: No


 • Verschillende dimensies
 • Gastvrijheid
 • Gaaf thema (waargebeurd verhaal)
 • Decor en aankleding
 • Geen foto als je hem niet gehaald hebt
 • Ongelukkige plek van een kast

 

Kamer 237

Kamer 237
Posted on: 2020 August 31

Prachtige kamer!

Met deze kamer hebben ze zichzelf echt overtroffen!

Na De Conciërge gespeeld te hebben met mijn man, smaakte het naar meer.
En zo kwamen wij terug voor Kamer 237, met hoge verwachting (zeker na de vorige kamer).

Vanaf de binnenkomst tot het afscheid bij de deur is aan alles gedacht.
Het ontvangst was zelfs geweldig in stijl en de uitleg en opbouw aan het begin van de kamer.

Het was een beetje een pittige opstart voor ons, maar gelukkig kregen we al snel door hoe dingen in elkaar staken.
Snel konden we omschakelen en waren we helemaal gefocust bezig. Letterlijk geen enkele centimeter is vergeten in deze kamer. Álles was volledig gethematiseerd en gedecoreerd. Muziek en belichting paste er prachtig bij (iets wat ik ook belangrijk vind).

We waren allemaal compleet verbaasd over hóe gaaf deze kamer was. Hoe alles precies in de hele sfeer paste en hoe alles technisch werkte. Wauw!!!!

Het enige puntje: de conciërge had verhaaltechnisch iets meer een kop en een staart dan deze kamer. Maar dit had absoluut geen invloed verder op hoe tof we het vonden om dit eens meegemaakt te hebben.

We vinden het eigenlijk stiekem een beetje jammer dat we nu alles op deze locatie hebben gespeeld, want naar deze kwaliteit snak je als speler.

Bedankt voor deze prachtige ervaring!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in August 2020

Played with 4 persons

Team: Casually Late HFN

Escaped: Yes  54:01 min


 • Mooie fotoruimte
 • Ontvangst
 • Sfeer
 • Verschillende dimensies
 • Geluid en muziek
 • Techniek achter de kamer
 • Decor

  mikemysterie13_7

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Posted on: 2020 January 12

Fantastisch!

Wat een unieke escaperoom! Zoals deze ken ik er geen enkele. Heel uitgebreid en zelfs met een acteur. Elk detail van de decoratie klopt. Leuke uitdagende puzzels. De 'thrill' was een ontzettend leuke nieuwe dimensie. Het was alsof je in je eigen film speelt. En wat een ontzettend lief personeel. Ge-wel-dig!!!


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Bijzonder vriendelijk ontvangst
 • Grote kamers
 • Mooie decoratie
 • Goede acteur

  escaperoom-junkie

Wanna play room

Real Escape Room
Posted on: 2019 November 18

Goede horror-kamer voor beginnende escapers

Voor een aantal van onze groep was het de allereerste escaperoom. Voor hun was dit een hele fijne 'instap-kamer'. De geluiden op de achtergrond zorgden voor een gezonde spanning. Maar naast de geluidseffecten en dat het licht af en toe uit ging, gebeurde er niet echt iets engs. Voor de rest van de groep was dit voldoende, maar voor mezelf als horrorliefhebber vond ik dit een beetje teleurstellend. Wel was de kamer mooi gedecoreerd.

De puzzels vond ik erg basic, bijna alleen maar cijfersloten, op een paar puzzels na. Maar nogmaals: voor een beginnend groepje was dat relaxed.

De kamer was ook niet goed gereset, daardoor ging er vanaf het begin al een slot open die pas ergens halverwege open had moeten gaan. Daardoor hadden de personen die met de puzzel voor dit slot bezig waren het gevoel voor niks bezig te zijn geweest. Dit was héél erg jammer.

In tegenstelling tot een hoop andere kamers, was er voldoende ruimte voor een groep van 7 personen, wat erg prettig samenwerken is.


6

Ambiance: 7.0

Puzzles: 5.5

Service: 8.0


Played in November 2019

Played with 7 persons

Escaped: Yes  52:00 min


 • Genoeg ruimte voor een grote groep
 • Goede geluidseffecten
 • Goede spanningsopbouw
 • Veel cijfersloten, niet erg vernieuwend
 • Niks concreet engs
 • Introductiefilmpje voegde niet veel toe
 • Kamer niet goed gereset

 

The Concierge

Kamer 237
Posted on: 2019 November 2

Meest zenuwslopende sollicitatie ooit!

Wauw!! Op basis van de reviews hieronder een uur gereisd naar Volkel, en niks stelde ons teleur!
Wat een vriendelijk personeel, prachtig gedecoreerde kamer (letterlijk niks is aan het toeval overgelaten), zeer originele puzzels en zeker ook wel spannend!
We zijn nu een paar uur verder na het spelen, en we raken er niet over uitgepraat. We komen zeker een keer inchecken in het hotel :-)


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 2 persons

Team: Duo Penotti

Escaped: No


 • Spanning
 • Gaaf verhaal
 • Originaliteit van puzzels
 • Ontvangst
 • Decor en aankleding

 

DEA

Missionroom Leidschendam
Posted on: 2019 June 10

Fantastisch!

Wat was dit een fantastische kamer!! Prachtig aangekleed, zelfs aan de kleding van het personeel is gedacht. Er is geen milimeter van de kamer overgeslagen tijdens het decoreren. Goede puzzels, verrassende overgangen en nieuwe puzzelelementen. Beste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld. Ook wij komen terug voor SWAT.


10

Ambiance: 10.0

Puzzles: 9.5

Service: 10.0


Played in June 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:18 min


 • Hele belevenis
 • Gave overgangen tussen kamers
 • Vernieuwende puzzels
 • Nieuwe elementen
 • Aankleding

 

Goldrush

Fun Farm Schoorl
Posted on: 2019 June 2

Leuke plek

Funfarm is een superleuke plek voor allerlei activiteiten. We kwamen wat te vroeg, maar hebben ons tot we een escaperoom in gingen prima kunnen vermaken met darten en poolen. Erg fijn!

Wij speelden de kamer 'Gold Rush'. Ik was positief verrast over hoe actief je een escaperoom kan spelen. Zeker een aanrader om dit eens gedaan te hebben. (Ook een goede prijs/kwaliteit verhouding).


6

Ambiance: 6.0

Puzzles: 6.0

Service: 9.5


Played in June 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Interessante samenstelling van de kamer
 • Actieve kamer
 • Goede puzzels
 • Thematisering

 

The Exorcist

Escaperoom-Alkmaar
Posted on: 2019 May 11

Mooie kamer, minder sterk verhaal

Mooi gedecoreerde escaperoom. Scares waren goed getimed. Wat ik heel leuk vond was dat je na afloop een bandje kreeg als je was ontsnapt!

Wat betreft het horror gedeelte van deze kamer viel het ons als horror liefhebbers een beetje tegen:

*kijk uit, spoilers*

Wat ik jammer vond was dat er alleen maar op de muren werd gebonkt, en er verder geen andere schrik-elementen er in zaten. De kamers vond ik niet goed samenhangen, en er zat geen sterk verhaal acher deze escaperoom en de puzzels (alleen dat er een meisje bezeten zou zijn). Ook was er duidelijk iets geknutseld met Ikea meubilair en gingen er bij ons dingen open die (nog) niet open hoorden te gaan..


6

Ambiance: 6.0

Puzzles: 6.0

Service: 7.0


Played in May 2019

Played with 8 persons

Escaped: Yes  56:33 min


 • Armbandje bij ontsnapping
 • Geen sterk verhaal
 • Niet veel verschillende schrik-elementen
 • Onsamenhangende kamers

 

The Pyramid

Fun Farm Schoorl
Posted on: 2019 May 5

Ontsnappen in Egyptische stijl

Erg leuk gemaakt! Vooral de meerdere lagen in de kamer zelf zijn leuk bedacht. Leuk dat je door de kamer heen op verschillende plekken met elkaar moet zien te communiceren! Goede uitleg en vriendelijk personeel. Goede prijs/kwaliteit verhouding!
Sommige 'schrikelementen' waren niet zo overtuigend en voelden ietwat afgezaagd. Wat minder geschikt voor hele lange spelers (mijn vrienden hebben meermaals hun hoofd gestoten in de kamer). Ik had achteraf wel het idee dat het toch veel puzzels waren voor 'slechts' een uurtje tijd.


5.5

Ambiance: 5.0

Puzzles: 6.0

Service: 8.5


Played in May 2019

Played with 3 persons

Escaped: No


 • Puzzels waarbij extra denkwerk vereist is
 • Veel puzzels
 • Meerdere lagen in de kamer
 • Moderne techniek in 'oudewetse setting' klopt niet
 • Krappe ruimte
 • Soms zijn de puzzels wat 'basic'

 

The Dam

Escapium
Posted on: 2019 May 5

Leuk vrijgezellenuitje

Heerlijk als er 5 dames hysterisch zijn door iets onverwachts (ik ga niets spoilen) in de kamer. Wat hebben we gelachen. Bijzonder vriendelijk ontvangen en mooie thematisering!


8.5

Ambiance: 8.0

Puzzles: 8.0

Service: 9.0


Played in September 2018

Played with 5 persons

Escaped: Yes  59:30 min


 • Thematisering
 • Sfeer

 

0 reviews