Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Bar

Maastricht , The Netherlands

Closed now

150 minutes

2 - 6

16 year

Read reviews

More about The Bar

Een droom komt uit….opgesloten in een bar!!

Eenmaal binnen in The Bar geniet je samen van een lekker drankje en kunnen jullie even tot rust komen, maar dan opeens…BAM! De deur slaat dicht en jullie zitten opgesloten in The Bar de klok telt af en jullie hebben 60 minuten om te ontsnappen uit The Bar, samen met je team probeer je de code van het deurslot te achterhalen door je een weg te banen door de puzzels en raadsels. Maar gelukkig blijft de bar tijdens jullie zoektocht wel gewoon open voor een lekker drankje.

Om The Bar en deze escape room te kunnen spelen heb je het volgende nodig:

 • Minimaal 2 gezellige mensen
 • een grote algemene kennis, of een mobiele telefoon met internetverbinding :-)
 • een mobiele telefoon met sms tegoed
 • een mobiele telefoon met google maps
 • pen & papier
 • beetje tempo, je hebt nl. maar 60 minuten
 • beetje geld voor een drankje :-)

Themes

Adventure

Bar

Properties

Pregnant friendly

No wheelchair access

Contains elements unsuited for epilepsy.

NL

Food available

Drinks available

Escapetalk.nl statistics

14 likes

102 visitors

80.5% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Vrijthof
6211, Maastricht
The Netherlands

Route

Route

Media

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

118 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

ineineEscaperMember since: 2018 July 1 (57 rooms played)
Posted on: 2022 August 10

Leuke zoektocht naar de bar

Onze eerste zoektocht begon al bij het vinden van parking. Omwille van een loopwedstrijd en markt geraakten we niet op een parking vlakbij. Hierdoor hadden we er met de auto al een hele rit in Maastricht opzitten, voor de effectieve start goed en wel begonnen was.
We waren dus ook serieus achtergelopen op schema, waardoor we eigenlijk +-45min. te laat op de afgesproken plek aankwamen. Gelukkig was de gamemaster ons goedgezind en mochten we alsnog starten aan de speurtocht in de straten van Maastricht.

De zoektocht naar de bar heeft ons langs mooie plaatsen gebracht. Zeer fijn, zo zie je de omgeving eens op een andere manier.
De puzzels tijdens de wandeling volgden elkaar goed op en we merkten wel dat we er serieus het tempo in moesten houden.
Lag het aan het feit dat we al zo opgejaagd waren door de rit naar en in Maastricht, maar we hadden wel nood aan een klein rustmomentje.
Ook toen we de bar gevonden hadden, moesten we gelijk weer aan de bak. Ik snap het wel, ons spel liep eigenlijk al een klein uurtje achter, maar toch voelden we de nood om even op adem te komen.

Gelukkig kon je een drankje drinken terwijl je de kamer aan het spelen was.
De kamer zelf was heel lineair. Hier hadden we het als team iets moeilijker mee, omdat we al een heel aantal kamers gedaan hebben en ons vrijwel altijd opsplitsen om de kamer te doorzoeken. Hier moest je eigenlijk samen rond 1 puzzel werken en zo stapsgewijs de kamer rondspelen.
Het was goed dat we (uitzonderlijk) met 3 spelers waren, want anders ben je met te veel personen aan het staren op 1 puzzel.

De barman bleef ten alle tijden in de kamer om ons te voorzien van een drankje en gevraagde tips. Toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het ons ietwat heeft geremd. We waren voorzichtiger in ons spelen en zochten vaker bevestiging dan dat we anders zouden doen. Het is dus een leuk idee, maar voor ons werkte het wat terughoudend. Ook hielden we hem constant in de gaten, als hij iets opschreef of zich zelf in de kamer voortbewoog. Wat niet altijd te maken had met het verhaal of de escape zelf.

De puzzels zelf vielen goed mee, hoewel ik niet van alles de logica erachter zag. Ze zaten goed in thema, net zoals de aankleding van de kamer en barman. Een aantal elementen in de kamer worden niet gebruikt, wat volgens mij een gemiste kans is, want je zou er nog zo veel meer mee kunnen doen en uit kunnen halen.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.5

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:04 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Leuke zoektocht
 • Vriendelijke barman
 • Drankje tijdens escape
 • Constante aanwezigheid van barman

 

veerleveerleEscape ExpertMember since: 2016 November 27 (92 rooms played)
Posted on: 2022 August 7

Leuke wandeling en dito kamer!

Drukke dag gehad gisteren, ritje van 1u30 naar Maastricht om dan tot de conclusie te kopen dat er een loopwedstrijd en markt is waardoor het "we nemen gewoon de dichtstbijzijnde parkeergarage" plan in het water viel en we een behoorlijke sightseeing tour van Maastricht hebben gedaan op zoek naar parkeerplaats. Gelukkig was onze gamemaster zeer geduldig en was er geen groep na ons waardoor dit gelukkig geen probleem was.

Zodra we aankwamen op de afgesproken plaats en we onze contactpersoon gevonden hadden, was het al direct terug rushen geblazen om de bar te vinden. De zoektocht naar de bar is echt top, je komt op een paar leuke plaatjes in een echt heel leuke stad en de puzzels zijn duidelijk. Misschien had het wel iets fijner geweest om iets meer tijd te krijgen zodat we een stopje konden doen om iets te gaan drinken of om wat meer rond te kijken (zeker gezien het goede weer) en misschien kan het iets interactiever, bv. een selfie vragen op een bepaalde plaats. De selfies heeft de gamemaster toch gekregen, of hij ze nu wou of niet :)

Eens de bar gevonden was, begonnen we al snel aan de kamer. Ook daar had misschien iets meer pauze tussen gemogen, maar misschien was dit alles ook een gevolg van het feit dat we initieel te laat waren. Je mag je drankje wel gewoon nuttigen tijdens het spel dus dat is wel praktisch.

De kamer zelf is echt heel lineair, wat op zich prima is, maar als ervaren team is dat echter niet ideaal omdat je een soort van "divide en conquer" manier van werken gewoon bent en nu is het toch echt samen focussen op dezelfde puzzel. Voordeel is wel dat je het volledige traject gevolgd hebt. Grotere, ervaren teams moeten zich hiervan wel bewust zijn. We speelden vandaag per uitzondering met drie ipv vier en dat kwam voor de manier van spelen misschien wel goed uit want vier had te veel geweest denk ik om te vermijden dat je allemaal op de zelfde puzzels staat te kijken.

Waar wij het soms wel moeilijk mee hadden is dat de barman in de kamer blijft en zo voel je je toch ergens begrensd in je spelen. We hebben daardoor niet gespeeld zoals we anders zouden spelen. Je voelt je wat op de vingers gekeken. Anderzijds is het wel een origineel hint-systeem. Er zijn ook een aantal objecten waar je niet aan mag komen en dat is wat vervelend, zeg dat dan vooraf of haal ze gewoon uit de kamer.

Op zich zeker een oké kamer en in combinatie met de wandeling echt een leuke ervaring. Zeker aan te raden op een zonnige dag.

8/10 voor de wandeling, 7,5 voor de kamer.

Parkeertip: Q-park Bassin als Q-park Vrijthof niet vrij of bereikbaar is.


P.S. Niet dat het een impact op mijn review of score heeft, maar de reacties van de eigenaars op negatieve reviews hier vind ik wel zonde. Feedback is goud waard, doe er iets mee.


7.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 7.0

Service: 8.0


Played in August 2022

Played with 3 persons

Escaped: Yes  59:04 min


 • Sfeer
 • Begripvolle gamemaster
 • Barman aanwezig als hintsysteem
 • Zoektocht
 • Barman aanwezig voelt wat ongemakkelijk
 • Te lineair

 

Ingrid ten Braak (8 rooms played)
Posted on: 2022 July 14

Leuke wandeling door Maastricht die eindigt in een geweldige Escape-room!

Super leuke speurtocht door Maastricht op zoek naar de Hidden Bar. Wanneer je deze eenmaal gevonden hebt dan wacht je een geweldig sfeervolle en gevarieerde escaperoom.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

PelingPelingJunior EscaperMember since: 2021 December 16 (31 rooms played)
Posted on: 2022 July 10

Zeer leuke ervaring

Wat en leuk concept!
We begonnen op een overvol Vrijhof, door het prachtige concert dat er momenteel plaats vond... maar van deze drukte hadden geen last: De zoektocht naar de geheime bar heeft ons prachtige hoekjes van Maastricht laten zien. Niet om te bluffen, maar onze relatief goede algemene kennis bracht ons binnen de tijd op de geheime locatie van de jaren 20 bar ten tijden van de drooglegging.
Deze bar was lekker mysterieus, maar we wisten binnen het uur de vele (liniaire) puzzels op te lossen met de hulp van de super sympathieke en grappige barman! Nog nooit zoveel alcohol gedronken tijdens een escape...
Een absolute aanrader, maar ik zou het houden op 2, maximum 3 personen, vermits de verhaallijn en puzzels volledig liniair opgebouwd zijn.


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in July 2022

Played with 2 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Aantal spelers max 3

 

prodigyprodigyEscape MasterMember since: 2017 January 26 (171 rooms played)
Posted on: 2022 April 24

Leuke en ludieke manier om Maastricht te verkennen!

Sympathieke eerstegeneratiekamer en leuke gelegenheid voor een middagje Maastricht.
Je begint met een soort speurtocht van een uur, want voordat je uit de Bar kan ontsnappen, moet je hem eerst zien te vinden. Het is aan te raden dat eerste gedeelte bij daglicht te spelen, omdat je onderdelen van gebouwen nodig zijn hebt...

Nadat je de Bar gevonden hebt, is er tijd voor een rustmoment, een welverdiend drankje en eventueel toiletbezoek. Vervolgens heb je ook daar weer een uur om eruit te ontsnappen, daarin zonodig mee- óf tegengewerkt door dezelfde barman die je een drankje heeft ingeschonken en die de hele spelduur zijn Bar blijft bemannen.

Hoewel de kamer voor ons niet van een leien dakje liep (wat geheel aan onze gebrekkige zoekkwaliteiten te wijten was) en we enkele subtiele en minder subtiele vingerwijzingen van de barman nodig hadden, heb ik genoten van de sfeer en van enkele ingenieuze puzzels. Enig minpuntje is dat alle schriftelijke informatie alleen in het Engels gegeven wordt dat vooral in de speurtocht soms wat 'crackymicky' Engels ;-). Je kan het Nederlands er soms duidelijk doorheen lezen, dus moet het toch een kleine moeite zijn om ook een Nederlandse versie te maken.

Kortom: verwacht geen wereldschokkend avontuur of etagevullende belevenis, maar een toffe middag. Ik zou er ook niet speciaal voor uit Brussel of Amsterdam voor af komen reizen, maar als je toch Maastricht wilt bezoeken, is het een ideale combinatie om de stad te verkennen en een goede kamer te spelen, ook al gezinsactiviteit.8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 9.0


Played in April 2022

Played with 3 persons

Team: DNA

Escaped: Yes  00:34 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Schriftelijke informatie alleen in het Engels

 

Weer eens wat anders

Leuke manier van escape room


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in November 2021

Played with 4 persons

Team: ZonderS

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

escape-fansescape-fansEscaperMember since: 2019 June 16 (60 rooms played)
Posted on: 2021 August 15

Aparte escape met speurtocht

Na zeker 40 kamers te hebben gehad ( lees enkele van de grootste) mogen wij toch echt wel t 1 en ander van escapen weten. Deze escape starte met een speurtocht, super leuk en origineel...hij begon erg leuk en we gingen vol enthousiasme op pad. Helaas kregen we weinig hulp vanuit de game-master tijdens de speurtocht...Maar goed uiteindelijk toch na erg lang wandelen, zoekende de Bar mogen bereiken... Vriendelijk ontvangst en even mogen uitrazen over onze frustraties van de speurtocht: Helaas had hij geen antwoorden op onze vragen over waar het fout
is gegaan...( jammer want we wilde t eigenlijk snappen wat ons was ontgaan. Hierdoor bleven we met een onafgesloten gevoel zitten, waarmee we de kamer zijn gestart. Met een lekker drankje erbij ging de kamer op t slot. Helaas was niet alleen de speurtocht in t engels maar ook de kamer zelf...vonden wij jammer.
Het puzzelen zoals verteld is linear en dus moet je met de hele groep: 4 pers. elke puzzel samen doen...soms stond je echt even niks te doen...zoekende naar wat en hoe... We hebben heel veel begeleiding vanuit de gamehost nodig gehad...en helaas bleek er veel niet naar zijn tevredenheid te gaan. 1 puzzel bleek bij t gereed maken vooraf toch niet goed te zijn gesloten want die viel voortijdig open...tot onvrede van de gamehost.... Voor ons een onderbreking van een al moeilijke flow en we voelde ons er ongemakkelijk bij...en de gamehost ook. Hij deed echt zijn best om ons door de kamer heen te helpen en ons een leuke ervaring te bezorgen..maar de flow was ver te zoeken....Dat gezegd te hebben: moeten we ook heel eerlijk zijn; De kamer zag er goed uit en paste erg goed in t thema. er waren ook goede puzzels en originele!..De ervaring was helaas echt maar half half en dat terwijl de verwachtingen hoog lagen...Jammer. We zijn wel ontsnapt dankzij de gamehost die ons erdoorheen sleepte....maar er werd helaas geen foto gemaakt...Al met al t was een aardige kamer waar wij waarschijnlijk wat meer van hadden genoten als het geluk ons had meegezeten. ps De eigenaar heeft meer dan zijn best gedaan om dit alles te compenseren: Bedankt hiervoor, dit waarderen wij zeer.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in August 2021

Played with 4 persons

Team: The Escapepeace

Escaped: Yes


 • gastheer
 • drankje bestellen tijdens spelen; wel zelf betalen
 • originele puzzels
 • zeer coulante eigenaar
 • Gebrek aan flow
 • 1 puzzel bleek al open, onbedoeld
 • te hoge kosten voor deze kamer
 • geen eindfoto
 • 1e drankje niet op rek. van de Bar
 • kamer niet in t Nederlands

 

Tómmes Lamers (1 room played)
Posted on: 2021 June 12

Geweldige sfeer, goed verhaal.

Het verhaal zit erg goed in elkaar. Je begint met een zoektocht door de stad om de geheime bar te vinden. Als je deze eenmaal gevonden hebt begint het serieuze werk. De sfeer is goed getroffen (de drooglegging in de “roaring 20’s”). Apart dat er ten alle tijde een medewerker van de escape room aanwezig is. Maar ook dit past in het verhaal. Al met al een geweldige ervaring.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in June 2021

Played with 3 persons

Escaped: No

 

laura1999Blaura1999BSenior EscaperMember since: 2019 July 15 (71 rooms played)
Posted on: 2020 June 21

Leuke escape room

Enkel updates konden gemaakt worden omtrent de zoektocht naar de bar.
Een escape room om niet met meer dan 4 personen te spelen. Vaak stonden er een paar bij die niets te doen hadden.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 7.0

Service: 9.0


Played in June 2020

Played with 5 persons

Team: TOV De Bierkaai

Escaped: No


 • Lange speeltijd
 • Uniek
 • te weinig spellen voorzien voor het aantal persone

 

kasvkasvEscaperMember since: 2019 March 24 (50 rooms played)
Posted on: 2020 March 15

Absoluut geweldig

Wat een vet concept! Ik heb allereerst enorm genoten van de speurtocht door de stad. Ook de kamer zelf was echt geweldig qua aankleding. Grappig dat er iemand bij staat achter de bar zelf, de begeleiding en de manier van hints vragen was hierdoor erg leuk gedaan. De puzzels waren niet de meest originele ooit maar de sfeer maakte het helemaal goed.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in March 2020

Played with 5 persons

Team: It takes 2 (and then some more)

Escaped: Yes  45:29 min


 • Sfeer
 • Host
 • Origineel concept
 • Leuk thema
 • Manier van hints geven

 

michaelsnoekmichaelsnoekJunior EscaperMember since: 2020 January 4 (83 rooms played)
Posted on: 2020 January 24

Leuke beleving


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in January 2020

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Munster (4 rooms played)
Posted on: 2020 January 15

Je wilt eigenlijk niet ontsnappen!!!

Helaas is het ons gelukt om binnen de tijd te ontsnappen. Liever hadden we nog een tijdje aan de bar gehangen:). De combinatie van buiten/binnen was super. Buiten konden we met de complete groep deelnemen om samen The Bar te vinden. Eenmaal gevonden werden we opgesplitst. 1 groep ging escape the bar doen en de andere groep kon bar hangen in een andere bar (super gezellig) Zeker een aanrader!!


8

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.0


Played in January 2020

Played with 11 persons

Escaped: Yes


 • Grotere groepen kunnen samen starten
 • Leuke speurtocht door Maastricht
 • Sfeervolle ruimte
 • Gastvrije Barman

 

Anja (1 room played)
Posted on: 2020 January 5

De combi buiten en binnen maakt deze escaperoom uniek

Erg leuke escaperoom; niet 'eng'; de barman blijft erbij; Hij zegt niets; totdat je een 'confession' doet; kost je 10 min. van je tijd; dan kun je wel doorrrrrr...... De combinatie buiten (Maastricht blijft leuk om te ontdekken) en binnen geeft een extra beleving aan het spel. Onze dochter van 10 jaar heeft ook genoten....we hadden nog 4.04 min. over.....


9

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in January 2020

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Binnen en buiten
 • Gezellig spannend
 • -

 

KES89KES89Escape ExpertMember since: 2019 January 13 (100 rooms played)
Posted on: 2019 December 30

Genieten!

Voorafgaand aan deze escape room waren onze verwachtingen vrij hoog. Eerst moest je de escape room vinden en daarna ontsnappen onder het genot van een biertje, ja dat klinkt goed...dus de verwachtingen zijn hoog. Het is altijd heel fijn als die verwachtingen ook waargemaakt worden en dat is hier het geval, want wat hebben wij genoten van dit avontuur! Het begon met een speurtocht voor volwassenen waarin je wat van Maastricht ziet waar je normaal niet zo snel zou komen, tof! Het was donker en hartstikke druk door de kerstmarkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel zorgde dat voor een extra moeilijkheidsgraad, maar we hebben de 'hidden bar' gevonden! Eenmaal in de bar, even bijkomen van de speurtocht, een lekker drankje bestellen en ineens gaat de deur op slot...deel twee begint, de escape room zelf, ontsnappen uit de bar....waar je eigenlijk helemaal niet weg wilt omdat de sfeer goed is, je een lekker drankje hebt en even moet bijkomen van de speurtocht. De escape room zelf is een heerlijke ouderwetse kamer, met gevarieerde puzzels die in het thema passen. Geen super hippe nieuwe technieken of gadgets, maar dat past ook helemaal niet in het thema of in deze escape room. Nee dit is er eentje waarin je lekker ouderwets wilt puzzelen en raadsels wilt oplossen. En dan ook nog eens met een biertje in je hand. Op de valreep ontsnapt (lees: optimaal gebruik gemaakt van het verblijf in de bar) en een enorm leuke middag/avond gehad! Bedankt voor de gastvrijheid, fijne begeleiding en achteraf ook nog het heerlijke eten! Deze escape room krijgt zeker een plaatsje in mijn top 10!


Response by The Bar

2019 December 31

Beste KES89, Wat een mooie afsluiting van dit jaar, wat een te gekke review!! Dank jullie wel voor jullie bezoek en deze fijne woorden! Maak er een mooi 2020 van!! Your friend, -Al-


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 2 persons

Team: Krank

Escaped: Yes  58:52 min


 • Origineel begin
 • Game flow
 • Vriendelijk personeel
 • Verrassende elementen
 • Logica
 • Puzzels passen in het thema
 • Verwachtingen waargemaakt
 • Sfeer

 

Zoutenbier (5 rooms played)
Posted on: 2019 December 28

Escaperoom zonder verhaal

Alvorens je start met de escaperoom loop je eerst een puzzeltocht. Zowel de bij de puzzeltocht als in de escaperoom zit geen verhaal. Ook vonden we het bijzonder dat de medewerker in de escaperoom aanwezig bleef.


Response by The Bar

2019 December 28

Beste Zoutenbier, Wat ontzettend jammer dat jullie het zo hebben ervaren. Dit is namelijk niet conform de rest van de recensies. Onze kamer heeft juist een hele sterke verhaallijn maar wellicht is dit aan jullie aandacht ontsnapt omdat jullie om beurten op de baby aan het passen waren die met jullie team mee was. En dat is geen aanval, maar een baby meenemen naar een escaperoom is niet ideaal en als de verhaallijn dan langs je heen gaat is het zonde om dit te wijten aan de escaperoom, en ook niet eerlijk. Dank voor jullie bezoek en nogmaals jammer dat jullie het zo hebben ervaren. Your friend, -Al-


6

Ambiance: 5.0

Game experience: 5.0

Service: 6.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Geen verhaal

 

YvonYvonJunior EscaperMember since: 2018 March 25 (59 rooms played)
Posted on: 2019 December 16

Originele escape room

The bar is een leuke escape room. Het is een keer wat anders dat je eerst moet vinden waar de escape room eigenlijk is. Deze 'speurtocht' was nog leuker geweest als dit meer in thema was geweest. De puzzels waren nu vaak niet te linken aan het thema en gemakkelijk te vinden. Verder zou het misschien voor Nederlandse teams ook fijn zijn als er ook een Nederlandse variant beschikbaar zou zijn?

Een aantal echte pluspunten van deze room vond ik wel: de originele manier om de escape room te vinden (vooral de start was leuk), het grappige hintsysteem én de communicatie rondom het reserveren en daarna. Helaas veel slotjes puzzels en minder technische puzzels. Ook is de kamer lineair.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Team: #Teambackbone

Escaped: Yes

 

Kim (2 rooms played)
Posted on: 2019 December 17

Super leuke escape ervaring

De combinatie met het zoeken naar de bar maakt het een vele leukere ervaring dan simpelweg een kamer binnen gaan waar je weer uit dient te komen. De route is goed te vinden, soms is het wat zoeken naar bepaalde elementen, maar hé het moet ook niet te makkelijk zijn. Eenmaal aangekomen in de bar even een drankje gedronken en begonnen aan het spel. Wij vonden het feit dat de barman erbij aanwezig was helemaal niet storend, in tegendeel! Daarnaast hadden wij zijn aanwijzingen echt wel nodig soms haha! Doordat we met 6 waren konden we ons af en toe splitsen en al verder kijken, het lineaire hebben wij daardoor niet zo ervaren. Al met al een geslaagd teamuitje!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes

 

Tilkin (1 room played)
Posted on: 2019 December 8

Toffe ervaring, leuk concept, goede service

De zoektocht naar de escape room was eens wat anders! We vonden dit heel leuk. Je ziet wat van de stad maar ook niet te lang, want je wil natuurlijk wel op tijd aan de escape room geraken. De puzzels zijn niet al te moeilijk maar wel noodzakelijk om juist op te lossen om aan de coördinaten van de escape room te komen. Dit deel verdient toch wel een 9/10 en geeft de ervaring iets extra. Voor een 10/10 zouden de vragen horen bij het concept van de escape room. Dat concept was echt wel leuk! De bar met een barman die erbij blijft en een geheimzinnig sfeertje, we hadden het er helemaal naar onze zin. Er zaten ook originele puzzels in, dat hebben we graag. De opbouw van de vondsten is opeenvolgend. Dat is aan de ene kant leuk omdat iedereen alles mee volgt, aan de andere kant heb je soms ook het gevoel dat je niet echt iets kan doen, want je hebt niet voor alles 4 paar ogen nodig. Daarom zouden we aanraden deze met maximum 4 personen tegelijk te doen. Op voorhand en naderhand nog een leuk gesprekje met onze barman en met een drankje erbij... top!


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in December 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Concept
 • Zoektocht geeft het wat extra
 • Sfeer is super
 • Bijna alles is met alle deelnemers te doen
 • Toffe barman
 • Soms zijn 4 paar ogen en handen teveel voor de opd

 

Eva (10 rooms played)
Posted on: 2019 December 8

Geweldige kamer met je eigen barman!

Leuk thema, afwisselende puzzels en leuk dat je eerst de kamer moest zien te vinden! Extra luxe dat je het hele uur een persoonlijke barman tot je beschikking hebt! ;)


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 9.0


Played in December 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes

 

Met net dat beetje extra, maakt deze escaperoom het zeker de moeite waard!

Vooraf al een sneakpreview met whatsapp contact, waardoor je echt uitkijkt naar de escape! Erg leuk!
De escape begint met een speur-gps/tocht vanuit het centrum. De bedoeling is om de bar te vinden aan de hand van coördinaten. Lastige is dat er weinig referentiepunten genoemd worden en als je dan verkeerd loopt, blijf je verkeerd lopen. (maar met wat hulp kom je er uiteindelijk wel). Maar het is een erg leuke toevoeging en zeker een meerwaarde voor de hele beleving!
Uiteindelijk dus de bar gehaald, alwaar een drankje besteld kon worden en ondertussen een korte duidelijke uitleg gegeven werd. Hierna begon het spel, erg leuke puzzels die perfect passen in het thema en ook de mogelijkheid om een hint 'te kopen' is ook erg leuk bedacht. Tussendoor kon je drankjes blijven bestellen, wat voor ons een fijne toevoeging was. En net binnen de tijd de room opgelost. Wat wil een mens nog meer.


9.5

Ambiance: 10.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Leuk thema en mooie aankleding
 • Meerwaarde in de tocht er naar toe
 • Puzzels en sloten allemaal in het thema
 • De bar is ook tijdens de escape open
 • Het is te lastig om de locatie te vinden

 

lida_scholtelida_scholteSenior EscaperMember since: 2017 September 4 (92 rooms played)
Posted on: 2019 November 25

Leuke 'speurtocht' en heerlijk puzzelen: aanrader!

We hebben al heel wat escaperooms gedaan, maar deze was weer eens een hele andere ervaring dan normaal.
Deels komt dit natuurlijk door de 'speurtocht' vooraf aan de escaperoom. Deze begon op een hele leuke, originele manier en daarna hebben we ons prima vermaakt met ons rondje door Maastricht-centrum, waarbij we langs veel leuke punten van Maastricht kwamen. Wij hebben dit 's avonds gedaan, wat misschien een beetje jammer was omdat je gewoonweg minder ziet. Maar alsnog was de tocht heel leuk.
De escaperoom zelf vonden wij heel leuk en origineel. Verwacht geen high tech-puzzels, maar gewoon heerlijk puzzelen in een heel mooi aangeklede escaperoom. De sfeer is top (mede dankzij de leuke 'gamehost'/barman) en de puzzels zijn erg leuk. We hebben erg gelachen (zeker ook om de manier waarop we een hint aan konden vragen ;) en een hele leuke tijd gehad.

Zeker aan te raden als je in het prachtige Maastricht bent!


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 7.5

Service: 9.5


Played in November 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  49:12 min


 • Speurtocht
 • Geweldige sfeer
 • Mooie aankleding
 • Heerlijk puzzelen
 • Leuke gamehost

 

Marieke (3 rooms played)
Posted on: 2019 November 13

Fantastisch leuk en uniek concept

Wat een leuke dag hebben wij gehad! Superleuk concept!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • Uniek
 • Leuk verhaal
 • Goede puzzels

 

ilonaabilonaabJunior EscaperMember since: 2019 September 22 (62 rooms played)
Posted on: 2020 February 2

Ambetant en niet speciaal

Voordat we aan de escape room begonnen, wisten we niet dat we een uur buiten moesten wandelen. We hadden ons hier niet op gekleed en het regende pijpenstelen. We vonden de zoektocht totaal niet leuk, en waren vrij gefrustreerd. Doe deze escape room zeker niet bij slecht weer of in de donker. De gamemaster gaf zelf toe dat sommigen dingen niet goed te zien zijn in het donker.
Eindelijk in de bar, moet je je op een speciale manier voorstellen, wat wel leuk is.
De escape room was voor ons heel simpel en waren er dus vrij snel uit. We vonden het op zich niet erg dat de gamemaster in de kamer blijft, al geeft hij wel een beetje te veel 'tips' met zijn gezichtsuitdrukking. De kamer was niet speciaal ingekleed, gewoon normaal.


6.5

Ambiance: 6.0

Game experience: 6.0

Service: 10.0


Played in November 2019

Played with 4 persons

Team: TeamBiood

Escaped: Yes


 • Ontvangst
 • Zoektocht
 • Makkelijke puzzels

 

Richard (1 room played)
Posted on: 2019 October 27

Leuke en unieke zoektocht en ontsnapping

Met z'n vijven dit avontuur beleefd. De spanning begint al op het Vrijthof als je staat te wachten. Als Maastrichtenaar weet je al een aantal locaties van de zoektocht snel te vinden, maar zeker niet allemaal! Na een klein uurtje de verborgen bar gevonden. Dan begint de escape uit de bar. Echt een aanrader!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 7.5

Service: 10.0


Played in October 2019

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel concept
 • Drankje tijdens puzzelen
 • De zoektocht door de stad
 • Barman Al
 • Uitdagend maar ook oplosbare puzzels
 • Lineaire puzzels
 • Alle teksten in het Engels
 • Weinig licht in de kamer

 

Frank (3 rooms played)
Posted on: 2019 October 30

Mooie combinatie van buiten en binnen.

Leuke complete ervaring van het zoeken en vinden van en vervolgens ontsnappen uit 'The Bar'. De ervaring begint al via de mail en whatsapp na de aanmelding.


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in October 2019

Played with 6 persons

Escaped: Yes


 • De tap die tijdens de escape open blijft
 • Leuke variatie aan puzzels
 • Het hele pakket van begin tot eind.
 • Meer dan een gewone escaperoom
 • Voor groep van 6p net te beperkt

 

sjaccopopinosjaccopopinoEscaperMember since: 2019 August 8 (36 rooms played)
Posted on: 2020 September 12

Twee ervaringen in één!

#06 Dat je eerst begint met een speurtocht om "The Bar" zelf te vinden is erg leuk gedaan. Vooral als je niet uit Maastricht komt, is het een hele leuke manier om de stad beter te leren kennen, want je komt op een aantal plekken waar je niet snel komt (voor een echte Maastrichtenaar is de speurtocht dan wel weer veel te makkelijk). Eenmaal aangekomen in de escape room zelf zijn de puzzels niet heel origineel en veel slotjes. Zelfs met "maar" vier man had soms één iemand niks te doen. Dat de barman aanwezig blijft is aan de ene kant een leuke toevoeging, want je kunt zo nog een drankje bestellen en hebt een live hint systeem. Aan de andere kant kan dit ook erg afleiden en voegt het niet altijd wat toe. Al met al een leuke escape room indien je een keer een weekendje Maastricht doet. Het eetcafe waar de escape room boven zit, kun je ook zeker prima eten (nacho's en burger zijn top!).


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.5

Service: 7.0


Played in October 2019

Played with 4 persons

Escaped: Yes  53:29 min


 • Inclusief (leuke) speurtocht!
 • Barman aanwezig (drankjes bestellen)
 • Thema en verhaal leuk gedaan
 • Parkeren
 • Barman aanwezig (leidt af en voegt niet veel toe)
 • Veel slotjes

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great