Found a bug?

Receive notifications?

Do you want to receive notifications?

Notifying Pim

The Suspect (Damplein)

Antwerpen , Belgium

Closed now

80 minutes

3 - 6 (Recommended: 4)

14 year

Read reviews

More about The Suspect (Damplein)

Bij de escape room experience "The Suspect" worden jij en je vrienden ingezet als een Special Ops Team. Volgens een anonieme tip gaat er een binnenkort een ramp plaatsvinden die het gehele land op stelten zal zetten. De politie van Antwerpen vertrouwt op jullie professionaliteit en ervaring om hier een stokje voor te steken. Jullie starten op een plein in de stad, zonder adres of informatie. Het is jullie missie om de verdachte op te sporen en zijn/haar plannen te dwarsbomen. Lukt het jullie om rustig te blijven terwijl de tijd verder tikt? Lukt het jullie om het land te beschermen van de ondergang? 


The Suspect is uniek in België en sleurt je op een filmische manier mee in het verhaal. Een acteur zorgt ervoor dat jullie deze beleving niet snel zullen vergeten.


Themes

Adventure

Detective

Crime

Mystery

Spy

Properties

Airco available

Pregnant friendly

No wheelchair access

Video playback

NL

Escapetalk.nl statistics

10 likes

80 visitors

83.1% escaperate

Based on escapetalk.nl visitors

Website

Visit website

Address

Damplein
2060, Antwerpen
Belgium

Route

Route

Calculate costs

No right may be derived from the prices mentioned on this website since they can be changed at any given moment.

77 reviews

The total score of a review doesn't have to be the average of your subscores. Sometimes a room feels like it should deserve a higher (or lower) rating than the exact sum of its parts.

Write a review

StanStanEscape MasterMember since: 2017 November 13 (270 rooms played)
Posted on: 2022 august 30

Perfecte start! Matig einde.

Tijd voor kamer twee van de avond. Nadat we zojuist een goede opwarmer hadden gehad bij de Kraakfabriek in Antwerpen, konden we door naar de tweede kamer. Een van onze teamgenoten had 'The Suspect' voorbij zien komen op Escapetalk dus besloten we die te boeken. Ik moet zeggen dat ik deze kamer helemaal niet kende voordat we hem geboekt hadden. Maar ik moet wel zeggen dat ik, mede door het hoge punt op ET, erg benieuwd was geraakt over deze kamer.

Je voorpret begint eigenlijk al een aantal dagen op voorhand. Hier wordt jouw missie eigenlijk al duidelijk gemaakt en wordt er verteld wat het doel is van jouw bezoek aan Antwerpen. De start van deze escape room is uniek in zijn soort. Ik zelf ben erg fan van dit soort belevingen. Je missie start namelijk op een locatie buiten en vanuit daar begint jouw avontuur. Houd hier dus wel rekening mee, je bent namelijk best een tijdje buiten. Je zou maar een korte broek en t-shirt aanhebben terwijl het ontzettend begint te waaien.

Ons avontuur begint dus buiten en daar los je de eerste opdrachten op. Omdat je start van de missie zo 'echt' aanvoelt, zit je meteen volledig in het verhaal. Het hintsysteem / manier van communiceren met de commissaris past ook perfect in thema en draagt echt bij aan de spanning. Na onze eerste opdrachten buiten opgelost te hebben, is het voor ons tijd om naar binnen te gaan.

De manier van 'ongezien' blijven in de daadwerkelijke escape room vind ik wederom geniaal bedacht. Nogmaals, alles voelt heel 'echt' aan in deze kamer. Ook de eerste puzzel die je moet doen als je binnen bent past daarom zo onwijs goed in thema. Enfin, we waren binnen. Ook hier valt meteen op dat de locatie waar je bent er heel 'echt' uit ziet. En daar zit voor mij meteen het probleem van deze kamer. Alles is te realistisch waardoor er heel veel ruis in de kamer is. Ik zou echt adviseren om alle loze informatie (red herrings) uit deze kamer te halen. Het vervelende is namelijk dat wij vanaf het moment dat we binnen waren, volledig onze flow kwijt waren.

De puzzels die er zijn, zijn over het algemeen erg goed te doen, alleen weet je de helft van de tijd simpelweg niet wat je moet gebruiken omdat er zoveel afleiding is. Daarnaast is deze kamer vrij lineair opgebouwd, dus ik zou daarom ook niet per se met meer dan vier personen spelen. Het verhaal (en ook de spanning van het begin) ben ik in de kamer ook een beetje kwijt, jammer want hier zit zo onwijs veel potentie in. Waar het hintsysteem tijdens de start van het spel nog tof was, was dat later in de kamer een echt frustratiepunt. We hoorde achteraf dat onze host ons tijdens het spel niet kon horen. Telkens wanneer wij geholpen moesten worden, was het van: "wat hebben jullie gedaan? Waar zijn jullie mee bezig? Wat hebben jullie ingevoerd?". De eerste keer vertel je dat nog netjes, maar wanneer dit voor de tiende keer gevraagd wordt, frustreert dat een beetje.

Al met al was The Suspect voor ons een beetje en anticlimax. De start van het spel is grandioos en je zit meteen vol in het spel. Even later in de 'escape room' zelf, kakte dat volledig in. Deze kamer heeft ontzettend veel potentie wanneer alle ruis uit de kamer gehaald wordt. Er zitten echt wel toffe dingen in deze missie, maar op dit moment vind ik (voornamelijk het tweede gedeelte) echt ondermaats. Ook het niveau van afwerking kan hier en daar stukken beter. Ik moet wel gezegd hebben; in de kamer zit de best verstopte camera ooit. Succes met zoeken! Samenvattend zou ik The Suspect dus niet meteen gaan boeken, maar mocht je toch in Antwerpen zijn, zou ik hem (alleen voor de start al) misschien toch meepakken.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Team: Ale Blie

Escaped: Yes

  sjephanieanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendMember since: 2021 November 28 (205 rooms played)
Posted on: 2022 august 29

Hoe wij te verdachten

Met vier personen waren we in Antwerpen om twee escape rooms te spelen. De eerste hadden we er zojuist opzitten en de tweede zou ‘The Suspect (Damplein)' zijn van de gelijknamige escape room ‘The Suspect'.

Deze kamer begint al enkele dagen vooraf met briefings. We zouden een hoofdverdachten moeten gaan vinden in Antwerpen, die verantwoordelijk zou zijn voor het beramen van een vreselijke ramp. Hiervoor moesten we precies op de gereserveerde tijd aanwezig zijn op een bepaalde locatie in de stad, want daar zouden we meer informatie krijgen.

De escape room start dus buiten op een zeer originele manier. Je moet buiten al het een en ander oplossen om verder te geraken in het spel. Houdt dus rekening met goed schoeisel en kleed je aan navenant het weer, want het is best een stukje buiten 😁. Daarnaast kun je ook niet naar het toilet, dus dat is ook iets om rekening mee te houden. Vervolgens kom je in aanraking met de acteur. Ook de rol van de acteur in deze escape room is weer heel erg origineel en tof.

Uiteindelijk kom je binnen in de escape room. De kamer zelf ziet er op zich prima uit, maar de afwerking kan in bepaalde opzichten beter. Desalniettemin wordt goed uitgebeeld wat de kamer moet voorstellen én dat is het belangrijkste. De muziek – en vooral hoe deze in thema is gebracht – vind ik heel tof in deze kamer 🤣.

Wat meteen opvalt is dat er ontzettend veel dingen staan in deze kamer, waar we uiteindelijk niets mee hebben hoeven doen. Deze zogenaamde ‘red herrings', zorgde ervoor dat we ontzettend lang bezig waren met de weinige puzzels die er in de kamer zitten. Hierdoor kakte onze flow ook een beetje in. Waar de ervaring spannend en gaaf begint, valt ‘ie – naar mijn idee – een beetje in het water op het moment dat de escape room echt begint. De puzzels zijn verder lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) én de kamer is een typische 1.0 kamer, waarin je de oplossingen van puzzels voor het grootste deel moet invoeren op hang- en cijfersloten.

Het hintsysteem is leuk en in thema, maar op een gegeven moment wordt het ook een beetje vervelend dat je iedere keer moet mededelen wat je aan het doen bent én wat je van plan bent om te gaan doen. Achteraf hoorden we ook dat de gamehost je in deze kamer niet kan horen, dus blijkt de communicatie vanuit onze kant weer heel belangrijk te zijn om de juiste hints te kunnen krijgen. Dus een aanrader vanuit mij zou zijn, om goed te rapporteren wat je doet en wat je denkt, zodat je niet net als wij te lang vastloopt op iets wat niet eens een puzzel is 😁….

Uiteindelijk wisten we binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Ofja; een ramp te voorkomen. Dit is het moment waarop je je gamehost voor het eerst ontmoet. We hebben aan hem teruggegeven dat de kamer in potentie een hele goede kamer is, met vooral een heel sterk begin waarin je echt in de juiste sfeer komt. Verder hebben we aangeraden om toch wat elementen weg te halen, zodat duidelijker zichtbaar wordt wat nodig is om een puzzel op te lossen en wat niet.

Al bij al; In potentie een zeer goede kamer met een zeer tof concept in het begin, maar op dit moment niet een kamer waarvoor ik helemaal naar Antwerpen zou reizen. Als je in de buurt bent kun je deze gerust meepakken.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan 4 personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Houdt er rekening mee dat je géén ontvangstruimte hebt en dat je buiten begint i.v.m. weer, toiletbezoek, enz.;
- Rapporteer tijdens het spel goed wat je doet en denkt, zodat je op het juiste moment een aanwijzing krijgt.

Beste mensen van The Suspect, bedankt voor het bieden van deze ervaring. We hebben een leuke avond gehad.


6.5

Ambiance: 6.5

Game experience: 6.0

Service: 5.5


Played in August 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Sterk begin
 • Origineel concept
 • Verhaal
 • Rol van de acteur

  sjephanieanouk

Pieter (4 rooms played)
Posted on: 2021 september 28

Origineel en meeslepend

Een spel vol verassingen waarbij je direct meegesleurd wordt in het verhaal. Door het "Break- In concept" merk je al van bij het begin dat deze escape room anders is dan de meeste die je al gespeeld hebt. Origineel en meeslepend.


9

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in September 2021

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal
 • Origineel

  HildeSthesuspect

wekkewekkeSenior EscaperMember since: 2019 December 02 (58 rooms played)
Posted on: 2023 june 22

Leuk concept

Niet te ver van huis, hoge waardering en stond al hele tijd op onze wishlist. Het was zeker de moeite waard, ga er niet veel over vertellen, de begeleiding was perfect, want is bij deze wel heel belangrijk. Tof gevonden en toch iets anders. Geen minpunt maar voor ons iets te kort, er kan voor die tijd nog meer ingestoken of aan toe gevoegd worden, zeker voor de meer ervaren teams.


9.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 10.0


Played in June 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  wekke

Hilde Govaerts (1 room played)
Posted on: 2022 october 10

Origineel, leuk en spannend, een aanrader

Heel toffe escaperoom. Je zit direct in het verhaal : het begint al buiten en opbouw van het verhaal is spannend. Eénmaal binnen wordt het moeilijk. Enkel samenwerking kan de opdracht doen slagen, dat wordt vlug duidelijk. Prachtige locatie, zowel binnen als buiten. Kortom heel geslaagd! Doen is de boodschap!


9.5

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.5

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  79:50 min

  HildeS

Hilde somers (1 room played)
Posted on: 2022 october 09

Spannende namiddag

Dit was mijn eerste escape room. Wat een spannende belevenis. 80 minuten zoeken naar oplossingen was een hele uitdaging. Het spel begon buiten en verplaatste zich dan naar binnen in een mooi uitgedokterde escaperoom. We hebben de smaak te pakken en willen dit zeker nog eens opnieuw doen 👍😁Ž


10

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  79:50 min

  ErikG

ErikGErikGEscape ApprenticeMember since: 2022 October 10 (1 room played)
Posted on: 2022 october 10

Fantastische ervaring, 80 minuten spanning en plezier

Deze escaperoom ervaring was een schot in de roos. Spannend van begin tot einde. We waren met 4 en iedereen kon deelnemen en een stuk van de puzzel oplossen. Goede begeleiding en ideale setting. Alles zat goed ineen en was een uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Zijn geld zeker waard! Ik kan dit zeker aanraden!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  79:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

  HildeS

DelenAKDelenAKEscape ApprenticeMember since: 2023 March 11 (5 rooms played)
Posted on: 2024 january 21

Originele leuke ervaring

Goede spelervaring! Leuk om te doen.


8.5

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.0

Service: 8.0


Played in January 2024

Played with 5 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Spannend

 

Mystery12Mystery12Escape ExpertMember since: 2021 October 10 (65 rooms played)
Posted on: 2023 december 05

Hoopvol begin, teleurstellend einde

Toen we begonnen aan de suspect, vonden we het meteen erg spannend en het is anders als andere escaperooms aangezien deze buiten begint, dus dat is zeker een plus qua orginaliteit. Echter toen we eenmaal in de kamer waren, vonden we het eerder teleurstellend, we hadden omwille van de hoge rating hoge verwachtingen maar hadden niet het gevoel dat deze ingelost werden. Wel een leuke kamer om eens te doen als je toevallig in de buurt bent of als beginnende escaper.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 7.0


Played in October 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decor
 • Onlogische puzzels

 

RickRMRickRMEscape ApprenticeMember since: 2023 July 30 (4 rooms played)
Posted on: 2023 august 11

Zonde!

Door de slordige communicatie ivm wij 9/10x niet hoorde wat degene die je op de hoogte moest houden nou eigenlijk zei. Ivm we konden opslitsen hoorde wij elkaar ook gewoon vaak niet. (Slechte kwaliteit walkytalkys' Het buiten gedeelte was grappig. Maar stelde weinig voor. Het zelfde geldt voor het binnen gedeelte. Eigenlijk was de hele ervaring een tegenvaller. Door de rommelige kamer en puzzels was het hele verhaal verwarrend. Ook door de verouderen papier was het moeilijk om te lossen en te lezen. Dit is niet nodig. Dit heeft ons beseffen dat we dat we dus niet altijd de reviews hier moeten vertrouwen. We vonden prijs/kwaliteit gewoon niet reëel. Jammer, kan echt beter!!


6.5

Ambiance: 7.0

Game experience: 6.0

Service: 6.0


Played in August 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Rommelig
 • Verouderd
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

MariekeMariekeEscape EnigmaMember since: 2020 March 02 (419 rooms played)
Posted on: 2023 june 19

"Subject aangetroffen Commissaris"

Een escaperoom niet te ver van huis, beoordeeld met een 9,2 op Escapetalk, die gaan we doen. We hebben deze kamer met 2 gespeeld, wat goed te doen was.
Parkeren kan in de buurt, betaald (met een app) 0,38 maarliefst.
De voorpret begint al een paar dagen eerder, als de commissaris contact met je opneemt via Whatsapp.
Het spel begint direct (op straat) dus vooraf naar het toilet is niet mogelijk.
Door deze start zit je gelijk volledig in het verhaal, leuk gedaan! Het hintsysteem past in het thema en draagt soms ook nog bij aan de spanning (in de escaperoom zelf niet meer).
De lokatie waar je vervolgens heen moet voelt echt aan, vooral het begin, maar de uiteindelijke escaperoom viel tegen. Slechte afwerking, dingen die kapot of versleten waren... Ik had ook het idee dat we constant gestuurd werden. Je moet steeds vertellen wat je aan het doen bent, dit haalt je echt uit het spel. Sommige puzzels zijn multi-interpretabel waardoor je gaat gokken.
Ik zou deze kamer niet met meer dan 4 personen spelen.
Leuke escaperoom om mee te pakken als je er toch bent, mijns inziens is het cijfer is veel te hoog voor wat je krijgt.

Ondanks dat gelachen en een leuke avond gehad!
Missie geslaagd met 8 minuten op de klok.


7

Ambiance: 7.0

Game experience: 7.0

Service: 6.5


Played in June 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes

 

Vincent (15 rooms played)
Posted on: 2023 may 14

Sfeervol en verrassend

Meer dan een kamer. Dit is een ware experience, waarbij het team zich helemaal kan inleven in de rol van een ploeg rechercheurs. De raadsels zijn uitdagend en divers, maar toch voldoende toegankelijk. Warm aanbevolen!


9

Ambiance: 10.0

Game experience: 8.5

Service: 8.5


Played in May 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes  58:30 min

 

Steve Demets (1 room played)
Posted on: 2023 april 20

Super genoten,

Waren met 2 groepen waarvan enkele al eens een escape room gedaan hadden en waarvan er ook bij waren die het nog niet gedaan hadden. Zij die het al eens gedaan hadden een escape room die hadden iets van hmmm. Maar na deze gedaan te hebben was echt iedereen enorm enthousiast en vonden het echt super! Dikke pluim voor degene die dit in elkaar hebben gestoken 👍🏻


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in April 2023

Played with 10 persons

Escaped: Yes  08:34 min

 

Rik (3 rooms played)
Posted on: 2023 april 09

Top!

Tachtig minuten fun in de escape room van The Suspect. Met een leuke twist dat het buiten begint en je op die manier de locatie van de escape room moet vinden. De opdrachten zijn leuk en gevarieerd, en de interactie met de acteur van The Suspect zorgen ervoor dat je niet vast komt te zitten en de opdracht tot een goed einde brengt.

Een super ervaring, smaakt zeker naar meer. Een aanrader met andere woorden.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 9.0

Service: 9.0


Played in April 2023

Played with 2 persons

Escaped: Yes  75:00 min

 

Enia ThysEnia ThysJunior EscaperMember since: 2022 March 22 (33 rooms played)
Posted on: 2023 july 11

Anders dan anders

Wel eens leuk om buiten te starten. In het begin wel wat verwarring over wat net de bedoeling was, maar hele leuke ervaring.


8

Ambiance: 8.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in March 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel

 

hangmanhangmanEscape ExpertMember since: 2022 January 19 (54 rooms played)
Posted on: 2023 february 26

Leuke "omgekeerde" escape room

Nadat we de meeste hoog scorende escape rooms in onze eigen stad al gedaan hadden, ontdekten we The Suspect hier op Escapetalk, eentje die altijd door de mazen van het net geglipt was, maar die we absoluut wilden spelen, zeker gezien het originele begin.

De pret begint al op voorhand wanneer je gebrieft wordt over de missie. Erg origineel en leuk om je "missie" op deze manier te beginnen. Ook het effectieve spel begint heel origineel, maar naar mijn mening wordt het potentieel niet voldoende gebruikt. De eerste puzzel is erg leuk gedaan en ook het feit dat je een soort stadsspel aan het spelen bent is tof, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan rondwandelen, echt puzzelen is er niet meer bij, tot je in het tweede deel van het spel en in de eigenlijke kamer komt. Het begin hier vond ik persoonlijk absoluut top. Je voelt je even een echte "geheim agent" en de eerste vijf minuten zorgen ook voor best wat stress, met veel voldoening wanneer je de puzzel oplost. De rest van de kamer is erg leuk gedaan, ziet er allemaal geloofwaardig uit en bevat best leuke en afwisselende puzzels, maar heel moeilijk is het (gelukkig) niet. Er zit ook nog een spannend momentje in, maar ook hier had van mij gerust meer gedaan mee mogen worden. Al bij al zitten er dus hele leuke, spannende en originele momenten in en ben je voor de rest gewoon leuk aan het puzzelen. Nog net meer puzzels in het eerste deel en wat extra suspence in het tweede deel zouden het nog extra tof kunnen maken.

Grote complimenten ook wel voor onze host, die de groep goed aanvoelde en af en toe (in haar rol) checkte of alles goed ging en uiteindelijk, aangezien alles vlot ging, maar één echte hint gaf wanneer we even vast zaten. De communicatie met haar was dan ook top, zowel vooraf als tijdens en na het spel. Haar enthousiasme om het spel een paar seconden te vroeg te eindigen omdat ze dacht dat we de laatste puzzel al opgelost hadden vergeven we haar dan ook graag ;-)

Zeker de moeite waard om te spelen dus en ookal is er potentieel om er echt een extreem goede kamer van te maken, ook nu is het al een topkamer die ik iedereen kan aanraden.


8.5

Ambiance: 8.5

Game experience: 8.0

Service: 9.5


Played in February 2023

Played with 6 persons

Team: No Brain No Gain

Escaped: Yes  60:23 min


 • Origineel begin
 • Leuke interactie met de host
 • Spannende stukken
 • Gewoon leuk puzzelen
 • Toffe mix van buiten en binnen
 • Het stuk buiten had meer puzzels mogen bevatten
 • Niet heel veel puzzels in de kamer
 • Mocht gerust nog iets spannender

 

Jessica (3 rooms played)
Posted on: 2023 february 26

Fantastisch

Wat een leuke ervaring, de beste escaperoom van Antwerpen. Zeker doen. Zit zo goed in elkaar. Top gewoon


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in February 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Jesper (2 rooms played)
Posted on: 2023 january 22

Geweldig avontuur!

Gisteravond geweest en wat was dit een ervaring. Deze escape room is niet de standaard escape room, maar juist echt een avontuur met elkaar.


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

Stephan (4 rooms played)
Posted on: 2023 january 22

Verrassende entertainment

De aanloop naar deze escape room was spannend en ook heel leuk. Anders dan anders. Een 10 voor de creativiteit en spanning van het hele verhaal. Absoluut een aanrader


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in January 2023

Played with 4 persons

Escaped: Yes

 

gerrit1978gerrit1978Junior EscaperMember since: 2022 May 21 (10 rooms played)
Posted on: 2023 january 15

Toffe combinatie stadsspel en escape room

Ik heb altijd een zwak voor escape rooms waarbij je meteen in het verhaal bent ondergedompeld. The Suspect doet dat heel goed, de ervaring begint zelfs al een paar dagen voor het spel zelf. Het is even zoeken of je in het begin wel helemaal correct bent, maar vanaf dat moment begint de pret. Inkleding van de kamer(s) en de puzzels zijn heel goed, en de acteur brengt een mooie meerwaarde in het verhaal.
Wij ontsnapten met een dik kwartier overschot op de teller. De puzzels zijn een combinatie van technologie (wat een suspens in het begin!) en rekenwerk, en dat is leuk. Voor de meer ervaren spelers onder ons valt de moeilijkheidsgraad erg goed mee, de raadsels zijn niet te moeilijk maar toch uitdagend genoeg. Altijd leuk is ook dat het spel 80' duurt in plaats van de gebruikelijker 60'. Krijg je meer waar voor je geld, vind ik.
Als ik dan toch een minpuntje moet geven, dan is dat het feit dat er geen toilet aanwezig is voor na het spel. Maar kom, dat nadeel weegt zeker niet op tegen de hele toffe ervaring die we hadden.


9

Ambiance: 9.5

Game experience: 10.0

Service: 8.0


Played in January 2023

Played with 3 persons

Escaped: Yes


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

 

Aartie (3 rooms played)
Posted on: 2022 december 29

Super spannend en origineel!

Voor we het wisten, zaten we helemaal in het verhaal. Het was spannend, leuk, uitdagend en verassend!


9.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 9.5

Service: 9.5


Played in December 2023

Played with 6 persons

Escaped: No

 

Kate (5 rooms played)
Posted on: 2022 december 07

Toffe escaperoom met combinatie binnen-buiten

Het verhaal zat zeer goed ineen. Achteraf gezien was het allemaal redelijk logisch, maar in het begin was het even uitzoeken hoe en wat.. voornamelijk door een iets of wat slechte verbinding was communicatie niet heel gemakkelijk, maar uiteindelijk wees alles zichzelf wel uit.

Leuk verhaal, leuke kamer, leuke puzzels en de nodige dosis spanning!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 9.5

Service: 8.0


Played in December 2022

Played with 7 persons

Escaped: Yes

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertMember since: 2020 October 05 (117 rooms played)
Posted on: 2022 december 15

Een kamer met potentie

#69

Deze kamer gespeeld met 3 personen.

Wat ik erg uniek aan deze kamer vind is dat er een deel in de buitenlucht afspeelt. Bij ons was het droog, maar ik kan mijzelf voorstellen dat als het regent dit echt minder is.

Door het buitengedeelte zit je meteen in de juiste sfeer en de "acteur" heeft een leuke toevoeging. Hierdoor voel je, je toch een beetje opgejaagd.

De kamer heeft echter niet mega veel puzzels. En dit vind ik best wel jammer. Maar de puzzels die er zijn, zijn wel heel tof.

Ik snap de aankleding van de kamer en waarom deze zo is. Maar toch voelt het een beetje karig aan.

Let op dat er geen toilet aanwezig is. Dit is een prima kamer om te spelen als je een uurtje plezier wil hebben.


7.5

Ambiance: 7.5

Game experience: 7.5

Service: 7.5


Played in December 2022

Played with 3 persons

Team: De Smuldertjes

Escaped: Yes

 

schnitserschnitserJunior EscaperMember since: 2020 September 01 (24 rooms played)
Posted on: 2022 november 21

Unieke combinatie van stadspel en escape, dus zeker de moeite waard

Ondanks de reeds gelezen reviews wisten we niet hoe het spel juist in zijn werk zou gaan en wat ons concreet te wachten stond, maar we keken er alvast vol spanning naar uit. Enkele dagen van tevoren wordt immers ook pas de geheime locatie waar je verwacht wordt gedeeld. Eens ter plaatse krijg je instructies en opdrachten, wat best spannend is. Om nog maar te zwijgen over het moment dat we op zoek moesten gaan naar een verdachte en deze vervolgens, weliswaar subtiel, op de hielen moesten zitten. Zalig hoe je meegezogen wordt in het verhaal waardoor de escape room binnen perfect aansluit bij het stadspel buiten en je al helemaal mee bent op het moment dat je de kamer zelf betreedt en de escape zelf eigenlijk nog moet beginnen. De eerste minuten in de kamer krijgt het spel nog een leuke wending en wordt het even heet onder de voetjes. Maar na het momentje waarop we het even benauwd kregen gingen we geconcentreerd volop verder. Het eerste deel binnen waren we heel enthousiast, al vonden we de eerste uitdaging veel te vergezocht. Daarnaast leek het erop dat we een puzzel goed opgelost hadden, doch gebeurde er niets waardoor we het spoor even bijster waren. Dit was blijkbaar te wijten aan een defect aan het mechanisme liet de begeleiding weten. En toen ging het vervolg van start. Benieuwd naar het vervolg vlogen we erin, maar de helft van ons gezelschap verloor helaas al snel de motivatie omdat de puzzels in onze ogen soms wat onlogisch of onduidelijk waren waardoor de uitdaging wat verloren ging en de beleving als langdradig werd ervaren. Ook bleef de verlossende climax achterwege bij gebrek aan een deur of uitgang waaruit je effectief uit het spel ontsnapt en die duidelijk het einde van de escape betekent. Waar je normaalgezien opbouwt naar de ontknoping of het hoogtepunt, werkt deze escape jammer genoeg andersom, al blikken we sowieso terug op een geslaagd avontuur en zullen we de nieuwe kamer zeker ook een kans geven van zodra deze klaar is. Samenvatting: het is een geweldig uitgedacht en uitgewerkt origineel concept en zeker het buitengedeelte zit erg goed in elkaar en is fantastisch, dus zeker de moeite waard om te proberen. Ook een dikke pluim voor de begeleiding die tevens de rol van acteur uitmuntend volbracht!


9

Ambiance: 9.0

Game experience: 8.5

Service: 10.0


Played in November 2022

Played with 4 persons

Escaped: Yes  74:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

Tibo Keteleer (1 room played)
Posted on: 2022 november 11

Unieke ervaring

Het was de eerste keer dat we een escape room deden en het was top! De mix tussen binnen en buiten, het verhaal, de clues... Een aanrader voor iedereen.


9.5

Ambiance: 8.0

Game experience: 8.0

Service: 8.5


Played in November 2022

Played with 6 persons

Escaped: No

 

Bente (5 rooms played)
Posted on: 2022 october 29

Leuk!

Leuke Escape room met veel afwisseling. Het gedeelte buiten was ook erg leuk om te doen!


10

Ambiance: 10.0

Game experience: 10.0

Service: 10.0


Played in October 2022

Played with 2 persons

Escaped: No

 

Load more reviews

Write your review

Pro's and con's

Additional info

Score

Finishing

1
Review
2
Pro's and con's
3
Additional info
4
Score
5
Finishing

Your review

Your experience in one sentence*
Tell some more about your experience*

Prositives of the room

Ambiance
Great service
Puzzles
Original
Difficulty
Great price
Experience
Storyline
Diversity
Great host
Logic
Exciting

Negatives of the room

Ambiance
Bad service
Puzzles
Not really original
Difficulty
Cost
Experience
Lack of story
Illogical puzzles
Bad host
Needs maintenance
Decor

More info

Date of visit*
Persons*
Escaped?*
Time needed to escape? (Optional)

Ambiance

Game experience

Service

Total

Score

Rate the escape room you've played with grades

Ambiance

How was the decoration and theming of the room? Did they make use of effects in the room?

Game experience

Were the puzzles/tasks challenging enough, achievable and in balance and did they fit the story and the experience?

Service

How did you get welcomed and guided before, during and after the escape?

Total

The scoring total doesn't have to be the average of the partial grades. Sometimes an escape rooms deserves a higher or lower total score.

6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6

Fine: A pretty average room, fine to play, but don't expect an amazing room.

Why do I see this?

At the of 2021, we put together a standard explanation of the scores, based upon input from our visitors. This can help to put your score in context.

Name


6

Ambiance: 6

Game experience: 6

Service: 6


More information

Played in

Played with

Team:

Escaped:

Time (mm:ss) (optional)


Pros

Cons

Place without account

We will send you a mail to confirm your email.
Your review will only become visible after you have confirmed your email adress and we have approved the review.

Fill in your name
How many escape rooms have you played already
Fill in your email

Thanks!

You're great