Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Kenneth ringoot

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Escape room liefhebber met speciale passie voor tweede wereldoorlog


Lid sinds

16-08-2018

Statistieken

Escaperooms

13 reviews

91 kamers gespeeld

76.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Het Houdini Collectief

2 teamleden

3 kamers gespeeld

13 reviews

Wanna play room

Fundustry Antwerpen
Geplaatst op: 24 november 2019

Goedkoop meesurfen op het succes van de escape room hype trein

Mijn titel geeft al veel weg! Via vakantieveilingen had ik een bon gescoord om deze te gaan doen! Ik had gezien dat je hier ook kon paintballen en niet enkel escape room was dus hield mijn hart een beetje vast, helaas terecht!

De kamer is opgezet als battle kamer en omdat er op hetzelfde uur een andere reservatie was, gingen we dus battlen! Fine by me, mijn competitieve aard apprecieert dit wel! De kamer is gemaakt uit houten platen met een behangpapiertje tegen. De kamer zou er nog geen jaar zijn maar lijkt her en der toch al een beetje afgeleefd. Boven je wordt er geairsoft ofzo want je hoort regelmatig mensen boven je lopen (storende factor #1).

Er zou gestart worden met een filmpje maar dat hebben we helaas nooit gezien. Het is een eerste generatie kamer, enkel sloten dus en op zich stoort me dat niet, al waren puzzels soms wel heel ver gezocht.

Er gaat een muziekje spelen als je een tip krijgt, helaas is de muziek hetzelfde voor beide kamers, dus als je buren een tip krijgen, hoor je hetzelfde muziekje (storende factor #2).

Tijdens de reset was er iets misgegaan, een slot van ons was in de andere kamer terecht gekomen en andersom, wij hadden dus 2 identieke sloten en zij ook, hierdoor bleven we vasthangen op iets wat we nog niet gebruikt hadden maar hierdoor kregen we soms ook heel verwarrende tips. De reset werd niet gedaan door de spelbegeleider.

De spelbegeleider zit aan de bar met 1 hoofdtelefoon en 1 scherm voor beide rooms samen. Het is in de cafetaria een constant komen en gaan van mensen voor de paintball. Hierdoor krijg je soms het gevoel niet opgevolgd te worden, we hebben meermaals tevergeefs om een tip gevraagd, laatste 7 minuten zelfs helemaal geen tip meer gekregen terwijl we nog maar 2 puzzels op te lossen hadden! Niet ontsnapt dus!


4.5

Sfeer: 4.0

Puzzels: 4.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuk thema
 • vriendelijk personeel
 • ruime parking
 • gelukkig geen volle pot moeten betalen
 • fout tijdens reset
 • storende factoren
 • weinig opvolging
 • kamer beetje afgeleefd en goedkoop opgezet

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 28 oktober 2019

Jumanji!

Iedereen geboren voor 1990 heeft ongetwijfeld de film gezien met de geniale Robin Williams, iedereen later zal de nieuwe film gezien hebben. Als je dan hoort dat er een escape room komt met het thema jumanji, vraag je je toch af hoe ze jumanji naar een escape room brengen. Achteraf gezien hebben ze dit niet gedaan, nee, ze hebben de escape room naar de wondere wereld van Jumanji gebracht.

Het moet gezegd zijn dat de kamer nog maar net open is en dat hier en daar nog wat afwerking nodig is maar daar sta je op geen enkel moment bij stil. Je wordt echt in de wereld van Jumanji gezogen en je valt van de ene wow in de andere .. Er zitten elementen in waarvan ik nooit dacht ze in een escape room tegen te komen. Iedereen die genoten heeft van de films moet deze kamer zeker doen, iedereen die houdt van een degelijke escape room moet deze kamer doen! Wij zijn na de ontsnapping gewoon nog een tiental minuten in de kamer gebleven om alles echt goed in ons op te nemen.


Reactie door The Missing Link

28 oktober 2019

Bedankt Voor deze fantastische woorden. We zijn blij dat je genoten hebt van onze creatie :).


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Plaatje klopt helemaal
 • De wondere wereld van Jumanji
 • Ene wow na de andere
 • Geniale spelelementen

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 28 oktober 2019

Totaalervaring

We hadden het geluk gekozen te worden als testteam. Met een goede mix van ervaring en jeugdig enthousiasme zakten we af naar Gent. Daar werden we vriendelijk ontvangen door beide gastheren. We kregen een uitgebreide briefing en werden binnengeleid. De start is origineel en brengt je wel direct in de juiste sfeer.

De escape room zelf heeft ook nog een optionele verhaallijn. Wij konden deze in al ons enthousiasme niet negeren en verveelden onze krachten ook. Wij waren met 5 en we waren alle 5 wel constant met iets bezig hierdoor.

De setting loopt, er hangt een leuke sfeer. er moet zowel in als out the box gedacht worden dus alles is aanwezig om een leuke tijd te hebben.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Setting
 • Optionele verhaallijn
 • Gastheren

  The Box Gent, Nathan

De Illusionist

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 3 september 2019

50ste escape room was een schot in de roos!

Ik had altijd gezegd dat mijn vijftigste escape room een toppertje moest worden. Door omstandigheden viel mijn oog op the illusionist, de mannen van de kraakfabriek hadden me nog niet eerder ontgoocheld.

Na een korte uitleg stonden we plots in de eerste ruimte. Man, de sfeer die doorheen heel deze kamer hangt, heeft iets magisch. Puzzels passen perfect in het thema. De tijdsweergave en tips zijn borderline genious! Ik was danig onder de indruk van het geheel. Tijdens de nabeschouwing hoorden we ook dat ze sommige puzzels iets makkelijker of moeilijker kunnen maken naargelang de groep. Het deed uiteraard deugd om te horen dat alles op het moeilijkste blijven staan is. Dit zorgt er ook wel voor dat het voor zowel doorwinterde als minder ervaren escapers telkens een uitdaging blijft. Kudos to them.

Het enige, kleine minpuntje is eigenlijk iets wat ze niet zelf in de hand hadden. Die ochtend was er een puzzel gesloopt door een andere groep en dat was uiteraard niet hersteld tegen 's avonds. De host was echter wel zo vriendelijk om even te kaderen wat we gemist hadden.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Unieke locatie
 • Verschillende moeilijkheidsgraden
 • Thematisatie
 • Sfeer

 

Game Of Stones

HintLabyrinth
Geplaatst op: 5 september 2019

Winter is coming!

Deze officieuze Game of Thrones kamer maakte indruk door de foto's die ervan bekend waren, daarom besloten we met een aantal fans van de serie hem te gaan spelen.

De kamer zelf is indrukwekkend als je binnen komt. Je hebt dan ook letterlijk even nodig om alles binnen te laten komen. Daarna wel onmiddellijk aan de slag want er is behoorlijk wat te doen. Het is een niet-lineaire kamer waardoor je je aandacht gerust kan verdelen. Het is ook sterk aan te raden overigens. In de kamer is geen enkel hangslotje aanwezig. Enkele puzzels zijn relatief vergezocht maar een gesprek met de eigenaar leverde ons op dat hier de nodige aanpassingen al gepland waren. Het einde is dan weer de max, als je het haalt! Zo moet een escape room gewoon eindigen!

Kortom, het is een absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Houdini Collectief

Ontsnapt: Ja


 • Episch einde
 • Sfeer & decor
 • Originele puzzels
 • Finetuning nodig maar die komt er ..

 

The Mansion

Operation Exit
Geplaatst op: 13 augustus 2019

Je waande je even in een andere wereld.

De laatste escape room van onze trip en de eigenares van Mind Escape had ons verzekerd dat we deze ook leuk zouden vinden.

Zonder te veel prijs te geven is dit een heel leuke kamer met misschien niet de moeilijkste puzzels maar wel een heel groots opgezet decor. Bijna alles klopt gewoon met de setting. Dat is toch wel een enorme plus.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Plaatje klopt grotendeels
 • Doel
 • Setting
 • Variatie in puzzels
 • Twee kleine stijlbreukjes in een puzzel

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 13 augustus 2019

Anna's dol huis ..

Het was even zoeken naar de juiste ingang maar een klein telefoontje zorgde ervoor dat we toch mooi op tijd konden starten, ontvangst was hartelijk, de nodige vragen kunnen stellen. Het nodige kortweg uit om te gaan spelen!

Eng is deze escape room zeker niet, beklemmend echter wel. De sfeer wordt perfect neergezet vanaf het sublieme introfilmpje en het laat je een uur lang niet los. De puzzels zelf zijn in mijn ogen de perfecte mix tussen technologie en lekker knoeien met een slotje. We hebben het helaas net niet gehaald maar kregen wel de gelegenheid om door te spelen. Het is wel fijn om op die manier toch de volledige kamer mee te krijgen!

Na de escape room zelf in een gezellige ruimte nog lang kunnen nakaarten met de sympathieke game host. Het voelde bijna alsof we bij haar thuis in de sofa zaten.

Om te besluiten zou ik willen zeggen dat Anna's dollhouse evengoed Anna's rollercoaster ride had kunnen heten. Je tuimelt van de ene verrassing in de andere, het is een ervaring die ik iedereen wil aanraden!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Setting
 • Sfeer
 • Introfilmpje (Anna = geweldig)
 • Verrassende puzzels
 • Game host
 • We moeten nog wachten tot september om terug te ke
 • Het duurt maar een uur

  talitha

La Residence

Doctor Watsons
Geplaatst op: 13 augustus 2019

Mooie omgeving, niet alle potentieel benut

La résidence was de eerste escape room van onze trip. Vlak ervoor vlug nog even iets eten bij Wagamama op wandelafstand.

Ze hebben een sublieme locatie in handen en ze pakken hier terecht mee uit. De kamer zelf is op zich wel mooi en er zit een goede flow in. Alleen verloren ze mij volledig bij de laatste puzzel. Ook na de uitleg van de game host ben ik niet mee, wat wel jammer is. De manier van hints geven (letterlijk praten in microfoon) haalt je een beetje uit je spelritme telkens.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verhaallijn en bijhorende uitwerking
 • Mooie omgeving
 • Op zich leuke puzzels
 • Geen tijdsaanduiding
 • Manier van hints geven
 • Laatste puzzel te vergezocht

 

Bermuda Bank

SmartEscapeRooms
Geplaatst op: 25 maart 2019

Recordje leggen, niemand zeggen!

Op het BK escape room vonden we in onze goodie bag een brief, Smart Escape Rooms vond ons goed genoeg voor de Challenge. Iedereen die zich inschreef aan de hand van de brief maakte kans op een mooie cashback-actie! Je hoefde enkel maar in de top 3 te eindigen! Barney Stinson zou zeggen 'challenge accepted'.

Je komt de escape room binnen en je vergeet onmiddellijk dat je in een escape room bent. Onmiddellijk ben je op je hoede en uiteindelijk heb je maar één doel meer. In de hele kamer is er geen enkel hangslot. De kamer zit boordevol technologische snufjes die bovendien perfect bij het verhaal passen. Van minuut 1 tot minuut 50, het plaatje klopte volledig!

Aangezien we de snelste tijd te pakken hadden, kregen we dus een mooie korting EN voucher voor hun nieuwe room!

Speciale shoutout voor de host! Door omstandigheden was een deel van ons collectief een half uur te laat. De host deed helemaal niet moeilijk en nam ook nadien nog ruim de tijd voor de nabeschouwing!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Het Houdini Collectief

Ontsnapt: Ja


 • Game host
 • Scorebord (meten = weten)
 • Creatieve puzzels
 • Sfeer die geschept werd
 • Technologie
 • Het duurde maar 50 minuten

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 15 maart 2019

Er valt niet te sollen met deze inspecteurs

Laat ons al beginnen met de crew te bedanken. Een deel van onze groep zat vast in de file op de E17 waardoor ze te laat waren. Hier werd heel goed op gereageerd. Kwartiertje later dan voorzien konden we dan toch beginnen.

De sfeer wordt gezet door de attributen die je aan of mee krijgt. Je hebt echt het gevoel een woning binnen te stappen. De gameplay zelf bevatte enkele verrassende elementen die ik wel kon smaken. Over het algemeen vond ik het niveau misschien net iets te eenvoudig, het had gerust iets pittiger gemogen. Heel veel is heel vanzelfsprekend. Zonder echte tips zat het er dan ook op minder dan 45 minuten op.

Ik wil niet te negatief overkomen want we hebben oprecht een leuke tijd gehad. We komen dan ook zeker terug voor de tweede kamer en hopelijk kunnen we Sector Z ook nog afvinken van onze wishlist.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Houdini Collectief

Ontsnapt: Ja  44:16 min


 • 3e plaats bij de maandtoppers!
 • Drankje achteraf
 • De setting is echt top
 • Geen punt van te laat komen
 • Verrassende puzzels
 • Mag uitdagender

 

Ad Fundum

Escape Room Mol
Geplaatst op: 11 maart 2019

Doe ons maar nog een rondje!

We volgen KiKa in haar studententijd en als we deze kamer binnenstappen, overvalt dit gevoel ons ook. Het zou me niet storen om hier even te blijven plakken met een frisse pint ofzo.

Natuurlijk zijn we gekomen om te escapen dus er moest gepuzzeld worden. Met vier was het best pittig omdat er ook zoveel te doen is. Het was een hele verademing om in de hele kamer slechts 1 slotje te vinden.

Wat ons ook opvalt is het geweldige team achter deze escape rooms. De computer liep even vast, wat kan gebeuren, maar ze hebben dit heel goed aangepakt! Wij gaan zeker terug om meer te weten te komen over Kika!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geweldige crew
 • Inkleding/beleving
 • Vernieuwend
 • Hoogtechnologisch
 • Geen highlight reel ;-)

 

007 Escape Room

Antwerp Bowling
Geplaatst op: 11 maart 2019

Leuk concept dat zijn beste tijd helaas heeft gehad.

Mijn neef nodigde ons uit om deze Escape Room bus te gaan doen voor zijn verjaardag. Dan zeg je uiteraard geen nee :-) ook al lees je hier minder leuke ervaringen.

Daar aangekomen kan ik deze alleen maar bevestigen. Het is een unieke locatie, een dubbeldekkerbus. Ze halen helaas niet het maximale uit hun bus. De decoratie was weinig samenhangend en vertelde geen verhaal. De puzzels waren of veel te ver gezocht of veel te voor de hand liggend. Je wordt ook niet echt opgevolgd. Als je een tip nodig heb, dien je zelf te toeteren. Als je pech hebt, hoort de bediening je niet en verlies je dus nodeloos tijd.


4

Sfeer: 4.0

Puzzels: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie (gelegenheid tot bowlen enz.)
 • Uniek concept
 • Puzzels niet altijd even logisch
 • Decoratie onsamenhangend
 • Afgeleefd
 • Voorbijgestreefd

 

Wanted

Escape Room Mol
Geplaatst op: 19 februari 2019

Unieke locatie in combinatie met De Gouverneur

We kennen de mensen achter deze escape rooms al van in Turnhout. We hielden daarom hun facebook in de gaten en besloten om snel te boeken.

We genoten eerst van een lekkere lunch bij de buren van De Gouverneur om daarna als tweede groep Wanted aan te pakken. We stappen van een redelijk modern ingerichte lobby in een saloon. De toon was onmiddellijk gezet. We konden de sigaren, het buskruit en de whisky bijna letterlijk ruiken.

Deze kamer biedt een aantal heel vernieuwende aspecten die ik nog niet eerder ben tegengekomen.

Onze groep bestond uit 2 routiniers en 2 rookies en we stonden na 45 minuten buiten, dit was op dat moment goed voor het record!

We kijken uit naar de andere kamers!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:38 min


 • Begeleiders
 • Inrichting
 • Iedereen is altijd wel met iets bezig
 • Vernieuwende puzzels
 • Escapen op volle maag (eigen schuld)

 

0 reviews