Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wouter de vries

Junior Escaper

Offline

Lid sinds

17-08-2019

Locatie

Nijmegen

Statistieken

Escaperooms

19 reviews

69 kamers gespeeld

68.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


19 reviews

Leuke en verassende tijdreis

Een erg leuke en verassende kamer. Verassend in die zin dat de kamer bij een boulderhal is. Daardoor waren mijn verwachtingen minder hoog, omdat ik dan altijd het gevoel dat ze de escaperooms er een beetje bij doen. Maar niets is minder waar.

De ontvangst vond ik wat matig. Je komt binnen in een gezellig café en je moet maar aan de barvrouw waar de escaperoom is. Ze wees ons de weg van ‘oh daar de trap omhoog naar de escaperoom’. Na een wat plichtmatig verhaal van de spelleider kon ons avontuur beginnen.

De kamer zelf bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte begon wat onwennig, mij was niet helemaal duidelijk wat nou de bedoeling was. In het laboratorium aangekomen staan je een aantal leuke puzzels te wachten. De kamer zelf heeft een aantal erg leuke technische snufjes. Ook altijd fijn dat er geen tijdsindicatie is, waardoor je rustig in een flow kan escapen. Het thema tijdreizen was erg leuk uitgewerkt de puzzels. De bedoeling was dat wij de geschiedenis moesten veranderen. Uiteindelijk maken we een tijdreis in de tijdmachine. Dit was erg leuk en mooi gemaakt.

Het tweede gedeelte is in de sfeer van Napoleon. Hier steeg de kamer echt naar een hoog niveau qua inrichting, afwerking, sfeer en puzzels. Een aantal puzzels waren erg origineel en mooi gemaakt. Soms moesten we met behulp van Wikipedia de puzzels oplossen. Dit was niet altijd even duidelijk, waardoor we veel tijd verloren. Een tip is om dit wat duidelijker in de kamer aan te geven, bijvoorbeeld met een icoontje. Helaas konden we de kamer hierdoor niet uitspelen. Even abrupt eindigde de kamer wanneer de spelleider ons kwam ophalen. We hadden niet het idee dat we al 80 minuten in deze kamer waren.

Top gedaan! Ondanks een aantal verbeterpuntjes heeft deze kamer echt zijn potentie.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Leuk thema
 • Afwerking
 • Technische snufjes

 

Timescape

AdventurEscape Utrecht
Geplaatst op: 03 mei 2024

Verassende kamer

Dit was de tweede kamer die wij speelden bij AdventurEscape. Net zoals de eerste kamer, vond ik deze kamer ook verassend goed. Je weet namelijk nooit wat je moet verwachten als een escaperoom deel uitmaakt van entertainmenthal ( in dit geval een boulderhal). Na ook hier wat een plichtmatige ontvangst, konden we aan ons tweede tijdreisavontuur beginnen.

Ook deze kamer heeft erg leuke technische snufjes en originele puzzels. Je moet bij de puzzels niet al te moeilijk denken. Ook is het een kamer met een aantal mindfucks wat ik erg mooi gedaan vind. Het doel is om aan de hand van archeologische artefacten te gaan tijdreizen. Echter dit lukt de eerste paar keren niet. Dit is erg leuk verwerkt in de kamer. Het herhalende element van de timeloop vond ik erg grappig bedacht en niet storend. De afwerking had op sommige plekken wat beter gekund en kwam wat nep over door de geverfde wanden.

Al met vond ik het leuke kamer die het thema tijdreizen leuk heeft uitgewerkt. Top gedaan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  73:00 min

 

No Way Out

Escape Schijndel
Geplaatst op: 30 maart 2024

Erg leuke ervaring

Deze kamer is echt een erg leuke ervaring. Als team van vier gaan we als ware een inval in een drugspand.

Het begin is spannend maar tegelijkertijd ook spetterend. Je staat echt in de startblokken om te beginnen. Als echte agenten met bijhorend materiaal ga je het pand binnen van een drugscrimineel. Het hintsysteem met de walkietalkies maakt deze kamer extra gaaf en geeft de escaperoom een extra leuke dimensie.

De kamer sluit heel goed aan bij het thema. Het thema is heel mooi uitgewerkt in de kamer met veel details. Het doet mij denken aan bekende serie over een Brabantse drugscrimineel. De ruimtes zelf zijn daarbij mooi afgewerkt. De puzzels zijn erg leuk en sluiten heel sterk aan bij het thema. Ook is de kamer logisch in elkaar gezet. Je gaat lineair door de ruimtes heen waardoor we een goede flow hadden. Met een puzzel moet je goed samenwerken als team. Door het idee dat er nog iemand in het pand aanwezig kan zijn, maakt het een spannende kamer. Maar zonder dat het eng wordt. Het einde van de kamer was het spannendst en leuk bedacht. We waren in onze missie geslaagd. Ondanks dat we 10 minuten langer over hadden gedaan, lieten ze ons toch rustig de kamer uitspelen. Ik vind dit altijd fijn zodat je de kamer helemaal kunt beleven.

Na afloop hebben we nog een tijdje gekletst met de enthousiaste eigenaar. Een erg leuk en vriendelijke ontvangst in de mooie ontvangstruimte. Top gedaan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Logica
 • Thema
 • Aankleding
 • Goede begeleiding
 • Service
 • Goede flow

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 05 maart 2024

Uitdagende puzzelkamer

We worden met een warm onthaal ontvangen in de mooie ontvangstruimte. Alle tijd is er voor een drankje en babbel met de leuke host.

Dan sta je opeens in een trein waar een moord is gepleegd. De kamer is erg realistisch gemaakt. Als onderzoeksteam moeten we die moord gaan oplossen. In de trein heb je de beschikking tot veel attributen en het zoeken en samenwerken maken het een uitdagende escaperoom. De puzzels waren erg origineel en zonder al te veel hangsloten. Ik vind dat deze 5 jaar oude kamer nog van hoog niveau is, ondanks dat de kamer op sommige punten verouderd is. Na afloop hebben we nog naar de opnames kunnen kijken. Altijd leuk om het terug te zien.

Helaas hebben we de kamer op een paar minuten niet gehaald. Normaal gesproken krijg dan je nog wat extra tijd om de kamer af te maken. Die extra tijd kregen we niet, ondanks dat we erg ruim ingepland waren. Dit gaf me een onbevredigend gevoel. Ook het geluid was soms slecht verstaanbaar en het hintsysteem werkte niet altijd goed. Dit maakte het eind een beetje rommelig.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Beleving
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Hintsysteem

 

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 05 maart 2024

Uitdagend puzzelen

Na Runaway Train speelden we deze kamer er direct na. We werden wederom ontvangen door de enthousiaste host. Deze kamer is wat nieuwer dan Runaway Train en heeft daardoor ook meer technische snufjes. Het is een mooi vervolg op deze kamer tussen de lijkzakken.

Ook deze kamer heeft uitdagende en originele puzzels met de nodige schrikmomenten. De kamer is mooi gemaakt en breng je in de sfeer van een mortuarium/onderzoekslab. Toch ontbrak hier ook deels de flow, omdat ik de puzzels niet altijd even logisch vind. Ook de volgorde in de ruimten vond ik wat verwarrend. Dit kwam omdat de routing niet helemaal duidelijk was, waardoor je veel moest zoeken. Daarnaast waren de hints niet altijd duidelijk en soms moeilijk te verstaan.

Ook hier kwamen 2-3 minuten te kort om hem uit te spelen en gaven ze ons de extra tijd niet. Ik stond dus weer met een onbevredigend gevoel buiten. Na afloop konden weer de opnames terugkijken en hebben we nog gezellig nagekletst.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Volgorde van puzzels
 • Soms onlogisch

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 28 januari 2024

Geweldige en spannende beleving

Het is een geweldige en spannende beleving! De kamer is erg goed in elkaar gezet.

De voorpret begint al thuis. Wanneer krijg ik de mail met de briefing informatie. Erg leuk gedaan.

De escaperoom ligt op een mooie locatie, namelijk in een voormalige fabriek van Zwitsal. Het verhaal van de escaperoom sluit goed aan bij de geschiedenis van de locatie. Bij binnenkomst wordt je zelfs door de geur herinnerd aan waar je bent. Erg origineel bedacht.

Een ontvangst is er niet. Vanaf de parkeerplaats begint de escaperoom direct. De opdracht is duidelijk: breek in de kluis en neem een flesje morfine mee. De bewaking maakt het erg spannende ervaring. Buiten, maar ook in de escaperoom zelf worden regelmatig rondes gemaakt. Hierdoor ben je constant op je hoede om te zorgen dat je niet gepakt wordt. De acteur is een mooie aanvulling op het spel.

De escaperoom past mooi in het thema. De ruimtes zijn groot en passen sterk in het thema. Ook de puzzels en attributen sluiten goed aan bij het thema. Hierdoor voelt de escaperoom erg realistisch aan. Een puzzel vond ik erg leuk en origineel bedacht. Deze had ik ook nog nooit eerder in escaperooms gezien. Ik vind het meer een actie- en doe-kamer met relatief minder puzzels. Halverwege is er een grote puzzel, dus deze kamer is zeker ook voor puzzelliefhebbers. Ook het hintsysteem past uitstekend bij het thema. Hints werden niet al te vaak gegeven zodat ze ons door lieten puzzelen. Na het middengedeelte kom je uiteindelijk om in de kluis vol met alarmsystemen en lasers. Door erg originele puzzels schakelen we het alarmsysteem uit en hebben we het flesje morfine te pakken. Na een bloedstollende ontsnapping via spannende doorgangen staan we buiten.

Na afloop konden we met een drankje bijkomen van ons avontuur. We hebben een erg leuk praatje gehad met de gamemaster. Zij vertelde ronduit over de escaperoom en hoe de kamer in elkaar zit. Ze gaf aan dat ze in de kamer rekening houden met het ervaringsniveau (dit geef je met de boeking op) van je groep. Dit vind ik een pluspunt. Na de foto, kregen we nog een pakketje met aandenkens mee. Dus ook aan de napret wordt gedacht. Top gedaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Voorpret thuis
 • Locatie
 • Verhaal
 • Gamemaster

  Demorfinekluis

Elixir

Escaperoom Elixir
Geplaatst op: 26 november 2023

Verassende en verborgen parel

De locatie van deze escaperoom is weer eens iets anders dan een bedrijventerrein. Het is gelegen in een prachtige ruim honderdjarige kas in het midden van een park. Erg verrassend! Ik wist niet wat ik van deze kamer moest verwachten maar deze kamer heeft me positief verrast. Verwacht hier een old school puzzelkamer met slotjes en cijfersloten. Voor de afwisseling is dit ook weer een keur leuk.

De ontvangst was vriendelijk en breng je meteen terug naar de jaren 20 van de 20e eeuw. De kamer heeft mooie historische details waardoor het verhaal realistisch overeenkomt. Het verhaal komt ook goed terug in de escaperoom. Ook de inrichting is in de sfeer van 100 jaar geleden. Met leuke details en achtergrondmuziek. Het doel van de escaperoom is om een levenselixer te maken. De puzzels zijn leuk, origineel en uitdagend. Vooral op het eind zitten leuke en verassende elementen. Al met al heb ervan genoten.

Helaas krijgt de kas een andere eigenaar. De bijhorende horeca was al gesloten. Het is afwachten of de escaperoom er mag blijven. Laten we hopen dat dit pareltje behouden blijft.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Locatie
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 28 november 2023

Een wow-ervaring

Deze escaperoom stond al een tijd op mijn lijstje en heeft mijn verwachtingen volledig gemaakt. De voorpret begin al als je het kloosterterrein oprijdt. Het was voor mij al de derde keer na Bloody Mary en Soup Du Journalist. Het blijft een erg bijzondere locatie voor escaperooms.

De ontvangst is zoals altijd streng en ongemakkelijk. Met lichte spanning in je lijf wordt je naar het begin van de escaperoom geleidt. Het begin is erg bijzonder en verwarrend. Begint het hier vraag je je af? Ja het begint hier! Erg mooi bedacht. De host blijft erg goed in haar rol. Na een strenge uitleg van de regels en het inleveren van je persoonlijke bezittingen blijf je in de eerste ruimte weer in verwarring achter. Waar moet je beginnen?

Als verassing begint het tweede gedeelte. Daar ontrafel je puzzel per puzzel het verhaal van Amy, haar pop en moeder overste. Ik vond de puzzels en het thema erg origineel, sommige puzzels had ik nog nooit eerder gezien. Het tweede deel is heerlijk creepy met de nodige schrikmomenten. Vooral schrok ik aan het begin van de laatste ruimte. De escaperoom is erg groot met verschillende kamers en ruimtes. Er is erg goed gebruik gemaakt van de ruimten en het gebouw. Maar echt alles is in het thema waardoor je je echt een nonneninternaat waant. Ook de achtergrondmuziek, geluiden en hintsysteem zijn prachtig in thema. Het einde was een wtf moment, erg mooi gemaakt. Na bijna 1,5 uur stond ik vol adrenaline weer buiten. Wow, wat heb ik er weer van genoten. Ik had geen idee dat ik al 1, 5 bezig was. Ik vind het sterk als escaperooms geen tijdsaanduiding in de kamer hebben. Zo werk de tijd minder op je zenuwen en geniet je meer van de kamer. Deze kamer is hoog op mijn lijstje binnen gekomen.

Na afloop nog met een drankje na gekletst in de mooie en gezellig ontvangstruimte. Hopelijk openen ze snel een vierde kamer. Ik houd van de manier hoe Rock City hun kamers maken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Begin
 • Eind
 • Muziek
 • Hintsysteem
 • Geen

 

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 19 november 2023

Leuke en bloedstollende ontsnapping uit gevangenis

Dit is een erg leuke kamer in het thema van Casa de Papel. Helaas had ik zelf de serie niet gezien, maar dat maakt voor de speelbeleving niets uit. Voor mensen die de serie hebben gezien, is het een feest van herkenning.

Het leuke aan deze kamer is dat de voorpret al thuis begint. De eerste aanwijzing is al buiten. De escaperoom zelf speelt zich af in de gevangenis. Het doel is op tijd te ontsnappen uit de gevangenis. Na de strenge ontvangst is het begin erg mooi en spannend. Het achterlaten van jouw bezittingen is leuk in de kamer geïntegreerd. De kamer heeft erg leuke puzzels waarin jouw team ook gesplitst wordt. Kamer is erg mooi afgewerkt. Na een bloedstollende ontsnapping via de wasruimte, sta je letterlijk weer buiten.

Ontvangst is erg vriendelijk. Erg leuk dat we na afloop nog de kamer in konden om als door te lopen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Spannend
 • Afwerking

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 19 november 2023

Originele puzzelkamer in heerlijke flow

Deze kamer is volledig in thema van Casa de Papel. Voor mensen, zoals ik, die de serie niet gezien hebben, is dat geen probleem. In vergelijking met Here I Am is dit de wat klassiekere puzzelkamer. Maar is daardoor absoluut niet de mindere kamer. Ik had ze ook in omgekeerde volgorde gespeeld, maar dat maakt de spelbeleving niet minder om.

Het doel is, om net als in de serie, de bank de beroven. Het is een kamer met erg leuke puzzels. We speelden ze in een heerlijke flow. Het zijn erg originele puzzels. Het is een echte doekamer. De kamer is mooi afgewerkt. Een erg mooi aspect vond ik hoe een van de ruimtes te voor schijn kwam. Uiteindelijk op tijd ontsnapt met het juiste bedrag aan geld.

De ontvangst was erg vriendelijk. Erg leuk om na afloop nog de kamer kom nalopen en dat er voldoende ruimte was voor vragen en een napraatje.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 21 november 2023

Mooie en spannende kamer met schrikeffecten

Een mooie en spannende kamer met de nodige schrikeffecten. Ik heb ervan genoten en we moesten achteraf erg lachen om de schrikmomenten.

Het intro is erg mooi gemaakt en verrassend. Op een onverwachte manier zit je in het spel. De kamer zelf is prachtig ingericht. Met veel aandacht voor detail en afwerking. Je waant je echt in een huis. De puzzels zijn logisch en erg leuk. Onderweg waren de nodige schrikmomenten en -effecten. Het licht ondersteunde je met het oplossen van de kamer. Ik vind dat altijd erg prettig en maakt de kamer erg mooi. De muziek en het geluid zijn uitstekend. De tijd van een uur heb je met deze kamer echt wel nodig. Gelukkig mochten we wat langer doorspelen. Na ruim een uur wisten we hoe het met Rebecca is afgelopen… Ik vond het einde zelfs een beetje abrupt.

Leuke ontvangst in een prachtige ontvangstruimte. Bij binnenkomst ben je al direct in de sfeer. Top gedaan! Ik kom graag terug voor de andere kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Logica
 • Einde is wat abrupt

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 23 juli 2023

Spannende kamer met erg leuke details

Deze escaperoom bevindt zich in een bijzondere locatie, namelijk een oude villa uit de jaren 30. Bij binnenkomst ben je direct in de sfeer van de jaren 40. De ontvangstruimte is erg sfeervol en gezellig. We werden ontvangen door een erg vriendelijke jonge dame. Zij vertelde ronduit over de escaperooms en gaf ons zelfs nog tips voor andere kamers.
Het begin van de kamer was even verwarrend, omdat we niet wisten welke deur we moesten hebben. We dachten dat de kamer al was begonnen, maar de introductie door de gamemaster moest nog komen. De introductie was erg mooi gedaan met een heel mooi stukje techniek.
De kamer bevindt zich op de zolderverdieping van het huis. Bij binnenkomst ben je direct in de sfeer. Het uitstekende geluid droeg hier zeker aan toe. De kamer heeft een mooie soundtrack met leuke geluidseffecten. Dit gaf de kamer een spannende sfeer.
Samen met het geluid, de lichteffecten en de donkere ruimten heeft deze kamer een leuke spannende sfeer zonder dat ik het eng vond worden. Er zaten echt een paar gave special effects in die lieten schrikken. De ‘doe’- puzzels vond ik erg leuk. Het is een kamer waarin je veel dingen moet doen in plaats van puzzelen. Er waren echt leuke details en technieken in de afwerking van de kamer. Ik vind wel dat de afwerking op sommige plekken netter kan. De kamer had daardoor beetje een sobere uitstraling, maar ik denk dat wil past bij het thema. Nog een tip, ik zou deze kamer met maximaal 4 personen spelen. We waren met ons vijven, dat vond ik net 1 persoon te veel.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Gezellige en sfeervolle ontvangstruimte
 • Muziek en geluid
 • Leuke details
 • Vriendelijke ontvangst
 • Personeel
 • Afwerking kan netter

 

Red Alert / XL Escape

Outdoor Escape
Geplaatst op: 23 juli 2023

Originele buiten escape

Dit is een erg leuke buiten escape. Sergeant Mustard speelde sterk zijn rol. In deze escape speel je met twee teams tegen elkaar. Het doel is om een bom te ontmantelen binnen een uur. Erg leuke en originele puzzels en bijhorende objecten die binnen het thema leger passen. De container is te klein voor 2 teams waardoor het binnen soms te druk was. Hierdoor hebben we het helaas net niet gehaald. Daarbij zijn het net iets te veel puzzels om alles binnen 1 uur te halen. Ik denk dat met een kwartier extra de slaagkans een stuk hoger ligt.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Acteur
 • Beleving

 

Cast Away

Escape Island
Geplaatst op: 23 juli 2023

Lekker buiten escapen

Deze keer eens iets anders, we hebben lekker buiten ge-escaped. Deze outdoor escape bevindt zich op een eiland in een bos nabij Oosterhout. Originele puzzels, die je in teamverband moet oplossen. De wijze waarop je het eiland moet ontsnappen is erg leuk en origineel. Tot slot is de begeleiding uitstekend.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Beleving

 

De Bezetting

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 09 juli 2023

Escapen in oorlogstijd

Na de auto voor de deur geparkeerd, werden we ontvangen in de mooi en gezellige ontvangstruimte. De ontvangst was zeer vriendelijk. Voordat we begonnen werd er eerst een drankje aangeboden. We werden naar een ruimte geleid voor het introductiefilmpje voordat we aan de kamer begonnen. Het begin was erg leuk en bracht je meteen de in de sfeer van de jaren veertig en de oorlog.
Een sterk punt van deze kamer is de sfeer en de afwerking. Het thema is in samenwerking met de Radbouduniversiteit heel mooi uitgewerkt. Over veel details is nagedacht. Ik vond hoe ze aangaven hoeveel tijd je nog overhad erg origineel en in het thema passen. Ook de muziek paste mooi in het thema.
De puzzels zijn erg leuk. De tweede kamer had erg leuke puzzelelementen. Verwacht hier een mooi puzzelkamer met een goede flow. Met nog 2 minuten op de knop konden we op tijd ontsnappen van de Duitsers.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Ontvangstruimte
 • Muziek
 • Afwerking
 • Decor
 • Vriendelijke begeleiding
 • Puzzels
 • Spannend

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 10 mei 2023

Holy Mol(l)y

Ik keek al weken uit om deze kamer te spelen. Mijn verwachtingen waren hoog omdat dit beste is van Nederland. Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Wow wat een waanzinnige kamer is dit.

Het begint al meteen bij de ontvangst. Wat is de kamer mooi ingericht qua details. Over alles is daadwerkelijk nagedacht. De prachtige muziek en de belichting maakte het een sfeervolle en prachtige beleving. De puzzels waren erg leuk en origineel. Een soort puzzel had ik nog nooit eerder gezien. Zo leuk bedacht! Er waren verder de nodige WTF- momenten. Het leek net of in de Efteling of Disneyland liep. Van zulk hoog niveau. Het einde was schitterend en vooral qua inrichting. Ik liep met kippenvel naar buiten en vond het jammer dat het voorbij was. Ik heb zo genoten dat ik hem ooit een tweede keer wil spelen. Dat heb ik nog nooit gedacht.

Daarna nog even nagekletst met de eigenaar. Onvoorstelbaar dat hij de kamer in zijn eentje in elkaar heeft gezet. Hij vertelde ook de leukste details in het verhaal.

Helaas kan ik niet hoger dan een 10 geven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:14 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Muziek
 • Veel wtf- momenten
 • Ontvangst
 • Belichting
 • De totaalervaring
 • Napraten met eigenaar
 • Verhaal
 • Logica

  down-the-hatch

The Orphanage

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 mei 2023

Mooie kamer met schrikmomenten

Deze kamer begon al een paar weken van te voren met de nodige voorpret thuis. Erg leuk bedacht! Dit was de eerste kamer van een dagje escapen in de regio Den Haag. Na ontvangst werden we naar buiten geleid om het oude weeshuis te betreden…

Het begin was erg mooi maar was verwarrend, ik had geen idee waar ik terecht was gekomen. Deze prachtige escaperoom heeft mooie, leuke en logische puzzels. Er wordt op een mooie manier van licht gebruik gemaakt. Ook de muziek en het geluid was goed. Het hintsysteem was geniaal. Verder kende de kamer een aantal schrikmomenten. Ik vond de afwerking in het laatste deel van de kamer erg mooi. Met nog zo'n minuut op de klok, konden we op tijd ontsnappen uit dit griezelige oord. Ik heb er van genoten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:01 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Schrikmomenten
 • Voorpret
 • Afwerking
 • Leuke puzzels
 • Decor
 • Service kan beter

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 25 februari 2023

Klassieke puzzelkamer

We werden vriendelijk ontvangen in de mooie ontvangstruimte. Een van onze teamleden kwam te laat doordat hij in de file stond. Gelukkig mochten we een half uur later beginnen. Wat een goede service!

Verwacht hier een klassieke escaperoom met veel cijfersloten. Ik vond het leuke puzzelkamer. Vooral het begin was leuk, toen we als groep opgesplitst. Het tweede gedeelte bestond voornamelijk uit behendigheidsspellen. Omdat we over een puzzel lang gedaan hadden, hadden we daar te weinig tijd voor over. Achteraf vonden we al de behendigheidsspellen (ook een factor van geluk) en de puzzels te veel voor 1 uur. We hadden wat meer tijd willen hebben. Verder was de aankleding sober.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sober aankleding
 • Te veel puzzels voor 1 uur
 • Decor

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 25 februari 2023

Spannende ervaring als aanrader

In de ochtend hadden we al de andere kamer gespeeld. We werden weer vriendelijk en professioneel ontvangen.

De kamer speelt zich af in een gekkengesticht. Het heeft dan ook zijn spannende elementen. Dat geeft de de extra spanning waar ik van hou. De erg leuke en originele puzzels zijn volledig automatisch. Technische snufjes vind ik altijd wel gaaf. De afwerking is erg mooi en geeft je echt het gevoel dat je in gekkengesticht rondloopt. Een minpunt vind ik dat sommige puzzels wel erg lang duren. In het middelste gedeelte hadden ik en twee leden al een puzzel afgerond, terwijl twee andere teamleden nog met een andere puzzel bezig waren. Omdat we verder niks konden doen, stonden we met onze handen in de zij. Desondanks vindt ik de kamer een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannende elementen
 • Technische snufjes
 • Lange puzzels

 

0 reviews