Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wiep

Escape Apprentice

Offline

Omschrijving

Onze 3e kamer ooit, was kamer 237. Dus; the only way was up! Wij zijn verslaafd.

Lid sinds

02-11-2020

Statistieken

Escaperooms

4 reviews

37 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 reviews

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 02 november 2020

Een TOP kamer!

Vanaf het moment dat je binnen "mag" komen, is de sfeer al top. De kamer is origineel, spannend en je zit vanaf moment één al helemaal in je rol. Wij hebben echt onwijs veel plezier gehad in deze kamer, maar de host en de security dame (die achteraf toch hartstikke aardig bleek te zijn ;-)) hebben net zo veel om ons moeten lachen, bleek achteraf. Sorry voor de rotzooi! Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Host
 • Gratis parkeren
 • Spannende sfeer
 • Heerlijke plottwist

  beaujoanneescaperoom-junkie

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 02 november 2020

Een hele gave 2.0 kamer

Wij kwamen met 2 groepen van 4 personen en mijn groep begon eerst met Bloody Mary en daarna hebben we Soup du Jour gespeeld. We hadden zoveel goede verhalen gehoord, we moesten deze wel spelen!

De ontvangst was super, leuke hosts! Bloody Mary was ons heel goed bevallen, dus we zaten er al helemaal in.
Helaas gingen er een hoop dingen mis met de techniek, dat was wel super jammer voor de beleving.
De deur via waar we naar binnen waren gekomen, ging opeens na 10 minuten uit zichzelf open, deze werd (denk ik) handmatig weer dichtgemaakt door de host zelf. Één element in de eerste kamer deed het niet, maar dat werd wel aangegeven in de kamer zelf. Vervolgens hadden voorgangers iets op de muur geschreven, waardoor wij een opdracht niet hoefden te maken omdat we het antwoord al zagen staan. Één opdracht was nog niet helemaal voltooid, maar waarschijnlijk ging er technisch iets mis waardoor we de opdracht niet meer af hoefden te maken. Op het laatst trokken we een deur open (want ja, die deur zit daar waarschijnlijk niet voor niks dachten wij!), bleek dat de uitgang al te zijn en stonden we opeens naar schermen te kijken waar de host de Bloody Mary kamer aan het bekijken was. Oh, niet de bedoeling blijkbaar. Deur maar weer dichtgemaakt, maar dat haalt je wel helemaal uit het spel. Daarna was er weer iets uit zichzelf opgelost terwijl we de opdracht nog niet af hadden.

Al deze technische foutjes hebben ervoor gezorgd dat we toch met een klein baal gevoel de kamer uit kwamen. Het was jammer dat er niets mee werd gedaan toen we aangaven wat er allemaal mis was gegaan. De schuld werd geschoven op dat Mary aan het spoken was in het klooster, en dat was dat.

Desalniettemin zien wij echt wel dat dit een prachtige kamer is met een super verhaal en heel erg veel 2.0 technische snufjes en wow momenten. Waarschijnlijk hebben wij gewoon pech gehad. Zeker een aanrader om te gaan spelen als je weer eens een échte 2.0 topkamer wilt spelen!


Reactie door Rock City Escape

03 november 2020

Hi Wiep, dank je wel voor je uitgebreide en eerlijke review. Goed om te lezen dat jullie ondanks de puntjes die tegenzaten toch hebben kunnen genieten van de kamer! Wij gaan het hier intern bespreken, dat er af en toe iets mis kan gaan kan natuurlijk gebeuren, je hebt nou eenmaal te maken met techniek en mensenwerk, maar dit is wel heel erg veel. Fijn dat je het zo uitgebreid hebt omschreven, daar kunnen we wat mee. Groet en op naar de volgende! Rock City Escape


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • 2.0
 • Kamer is prachtig gemaakt
 • Originele puzzels
 • Ontvangst in thema
 • Technische mankementen
 • Geen gehoor gegeven aan klachten mbt techniek
 • Volume hints net wat te zacht

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 02 november 2020

De trailer is spannender dan de kamer

Jason's Curse stond al heel lang bovenaan ons lijstje, dus we hadden er onwijs veel zin in. Helaas viel het toch wat tegen. We konden niet gemakkelijk een parkeergelegenheid vinden, dus dat was even stressen. Uiteindelijk was de ontvangst prima, de host was ook aardig.
De kamer begon met niet erg originele puzzels, het was dan ook een 'start om er even in te komen', zoals de host het achteraf zelf noemde. Zo hebben wij dat ook ervaren, erg spannend was het niet. Eventjes daarna kwam wel even een wtf momentje, dat was wel leuk! De puzzels waren over het algemeen gewoon niet zo heel spannend, wel allemaal redelijk in thema. De sfeer was ook niet echt eng. Al met al een goede kamer, zeker als je bedenkt dat 'ie al wat ouder is, maar het had voor ons geen wow factor. Het was wel leuk dat we na het spelen de kamer nog mochten doorlopen en dat de host ons liet zien hoe alles werkte!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het verhaal
 • Niet echt spannend
 • Puzzels waren niet bijzonder

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 03 november 2020

Wow, wtf, fantastisch, WAUW.

Nadat we in januari de Cooper Case en Flight 815 hadden gedaan en ons verteld was over Molly's Game, stond deze meteen op de eerste plek van ons lijstje van kamers die we wilden gaan doen. Toen kwam corona en moesten we dus helaas toch nog even wachten. In augustus was het dan zo ver. Na eerst Jason's Curse gespeeld te hebben die ons lichtelijk tegen was gevallen, hadden we des te meer zin in deze kamer.

Man oh man, wát een kamer. Dit is een 3.0 kamer. De eigenaar Loran heeft werkelijk aan ALLES gedacht. De ontvangst was al meer dan prachtig en Loran sprak ook vol lof over andere kamers en eigenaren, dat gaf ook een fijne sfeer.
Eenmaal in de kamer, pfff... Wij praten nu (3 maanden later) nog steeds regelmatig over Molly's game, omdat hier zoveel te zien is, er gebeurt zo veel en de wtf momenten; WTF. Deze kamer is gewoon next level. Een onwijs goed bedacht verhaal, alles klopt, tot geuren aan toe. Als kers op de taart mochten wij ná het op tijd ontsnappen uit de kamer, de hele kamer nog eens bezichtigen en doorlopen. Zo hebben we écht alles kunnen zien, want het is onmogelijk om alles van Molly's game in één keer in je op te nemen. Wij hebben net zo lang de kamer nabesproken en doorgelopen als dat het spel zelf duurde. Fantastisch en ook onwijs gezellig.

Ik raad je wel aan, om eerst een hoop andere top kamers te spelen, voordat je Molly's Game gaat doen. Simpelweg omdat het lastiger wordt om andere kamers te blijven waarderen én omdat het ook een behoorlijke moeilijkheidsgraad heeft. Ons lukt dit overigens prima om nog steeds volop te genieten van andere escaperooms, maar Molly als een van je eerste kamers spelen raad ik toch wel écht af. Save the best for last.

Het mag duidelijk zijn, wij zijn groot fan van wat deze man heeft bedacht en gebouwd en hopen dat wanneer Down The Hatch met een 4e kamer komt, wij als testgroep mogen komen spelen. Dat doen wij met nét zo veel liefde en passie als dat deze kamer is gebouwd.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Alles
 • Ben je gek ofzo? Die zijn er niet.

  Tanyadown-the-hatch

0 reviews