Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Koempel Kamer

Heerlen, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 12

12 jaar

Lees reviews

Meer over Koempel Kamer

Werken in de mijnen was lang niet voor iedereen weggelegd. Afdalen naar 400 meter diepte en met zwaar gereedschap tijgeren door de gangen terwijl de aarde boven je zucht en kreunt. Heb jij het in je om de mijnen in te gaan? We hebben de Koempelkamer verdubbelt zodat je tegen elkaar in 2 groepen kunt battelen!

Thema's

Battle

Klassiek

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENFRDELUX

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

38 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Wilhelminaplein 25
6411 KW, Heerlen
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

8 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

JimcraaneJimcraaneJunior EscaperLid sinds: 19 februari 2022 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Wordt niet mega enthousiast van deze kamer

Met 10 personen (familie) deze 2 kamers tegelijk gespeeld.
Ontvangst beetje rommelig. Geen plek om fatsoenlijk je jas op te hangen bijvoorbeeld.

Qua thema wel leuk bedacht! Eenmaal in de kamers is de aankleding wat minimaal.

Qua puzzels vooral veel cijfersloten en sloten met sleutels. Weinig technisch geavanceerde dingen. Sommige dingen niet echt logisch.
Het meeste gestoord aan dat de host zeker 3 keer in de kamer is geweest omdat er iets niet werkte. Tips niet accuraad.

Als je vaker escape rooms speelt, is deze niet echt aan te bevelen.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 5.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 10 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Manier van teams samenstellen
 • Weinig origineel
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving

 

silbesilbeJunior EscaperLid sinds: 07 april 2019 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2021

Battle in de Koempelkamer

Wij speelden een battle met 8 deelnemers. Het leuke hier vonden wij zeker dat we 4 tegen 4 exact dezelfde kamer konden spelen. Napraten achteraf is dan des te leuker 😊
Het begin van het spel was meteen een leuke aanzet. De teams worden pas (willekeurig) samengesteld als het spel al gestart is. Dit was voor ons een leuke extra.
Tijdens het spel was de host steeds beschikbaar om hints te geven. Al waren deze soms niet helemaal to the point. Misschien omdat er steeds 2 kamers in de gaten gehouden moeten worden?
Al bij al een zeer leuke ervaring!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Experience
 • Great host

 

Novita70Novita70Junior EscaperLid sinds: 07 april 2019 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2021

Leuk aangeklede kamer en originele battle ervaring

Mooie kamer in thema, pluspunt voor grote groepen

Gebattled in twee teams van 4 tegen mekaar in twee identieke kamers, een volledig nieuw concept voor ons; plus het voordeel dat we met zo'n grote groep samen kunnen escape roomen.
Spanning volop want je weet niet hoe ver het andere team staat. Natuurlijk hoor je af en toe geluiden en dan denk je: sh*t, ze staan voor en heerst er nog meer ontsnappingsadrenaline!
Het vormen van het team begint al meteen niet gemakkelijk maar wel origineel via een opdracht.
De moderator gaf hints wanneer er om gevraagd werd maar jammer genoeg waren deze meestal niet zo waardevol. Hij moest tegelijk 2 kamers hosten en wist dan niet hoe ver elke kamer stond/welke puzzels al opgelost/voorwerpen gevonden of gebruikt etc.. dus gaf hij bv een hint over iets wat we net hadden gevonden/opgelost..
We waren er bijna! Helaas!
Al bij al een leuke ervaring!

8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Nee


 • Voor grote groepen (2 identieke battlerooms)
 • Spannend
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Hints niet to the point (1 moderator voor 2 teams)

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2020

Sfeerkamer voor samen met je 'Kumpels'

#128 Leuke kamer met uniek mijnthema die het vooral van de puzzels en de sfeer moet hebben. Een aanrader als in (Zuid-)Limburg woont, maar ik zou er alleen voor uit Amsterdam of Brussel komen rijden, als je graag eens een kamer in dat thema speelt of affiniteit met de steenkoolmijnen hebt.

Uiteraard ga je geen echte mijn in (dat zou erg cool zijn, maar ook veiligheidsnachtmerrie wanneer er echt iets mis gaat), maar omdat de kamer in de kelders zit en door de aankleding van de omkleedruimte zit je wel meteen goed in die sfeer.

De sfeer en het gebruik van originele attributen zijn de sterke punten van deze kamer. De puzzels (een combinatie van eerste en twee generatie, dus zowel hang- en cijfer- of lettersloten, als magneetsloten) zijn zeker dik in orde, maar de koppeling tussen puzzels en verhaal (het feit dat je uit de mijn moet ontsnappen, omdat de zuurstof opraakt) had wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Het leuke van deze kamer is ook dat je het in twee groepen tegen elkaar op kan nemen die ook nog eens willekeurig (door de gezamenlijke beginfase van de kamer) samengesteld worden en uiteindelijk weer bij elkaar uitkomen.

Helaas liet onze spelleidster, voor wie het de eerste dag was, een paar steken vallen: ze kon ons niet horen (er hangen wel microfoons) en moest ze, toen we onze enige hint vroegen, noodgedwongen meteen een code als oplossing geven, omdat ze over die passage geen aantekeningen had. Wat ook betekent dat ze de kamer zelfs niet gespeeld heeft. De site heeft geen boekingsmodule, maar de eigenaar reageerde snel en flexibel via Facebook, want het voordeel is dat je niet aan vaste tijdsblokken vastzit, maar soms wat met de begintijd kan schuiven.
7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja  46:13 min


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Verhaal
 • Begeleiding

 

BentOOeBentOOeEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2020

Echte koempelkamer

Daar escape room heerlen voorheen wat negatieve reviews op hun naam had staan, waren onze verwachtingen niet al te hoog. Via de telefoon was ons al verteld dat de kamer compleet veranderd was na de verhuizing.
Je komt binnen en waant je meteen een aantal jaar terug in de tijd. Je moet al moeite doen om het spel te kunnen beginnen. Dit was leuk, alleen niet helemaal passend binnen het verhaal. Maar als je de eerste hobbel overwonnen hebt, voel je gelijk: nu gaan we echt beginnen. De kamer blijft trouw aan het thema, en laat je ook geloven dat je onder de grond zit. Er zitten leuke uitdagende puzzels bij. Maar de kamer is goed in balans niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk. De game master vertelde dat er pas na 30 minuten hints worden gegeven, dit vonden wij erg prettig omdat er soms al te snel dingen verklapt worden. Er was een technische mankementje, maar dit was niet echt bepalend voor onze ervaring. De game master was echt gepasioneerd en stond ook open voor onze feedback. Dit is een groot pluspunt! We hebben een leuke tijd gehad en gingen met een goed gevoel weer naar huis.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Game master
 • Thema
 • Puzzels
 • Hints niet te snel
 • Verhaal niet heel erg aanwezig

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (288 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2020

Duik gerust de mijn in

Het eerste dat opviel is dat er geen mooie ontvangstruimte is. Sterker nog, er is geen ontvangstruimte. Ik vind dat persoonlijk altijd jammer, omdat je toch een uitje hebt. Het voelt dan wat klungelig als je in een ruimte wordt gezet die eigenlijk bedoeld is voor een ander doeleinde, maar goed. Vervolgens was het tijd om af te dalen naar de mijn. Eenmaal door de deur wordt het al snel goedgemaakt met een mooie ruimte, met thematische attributen.

Het verhaal van de kamer is me een beetje ontschoten, maar daar zijn ze nog mee bezig om dat meer te laten leven.
De sfeer van de kamer is goed. Je zou zeker onder de grond kunnen zitten als je om je heen kijkt en de puzzels sloten ook aan op het thema. De puzzels hadden mijn inziens wel meer verweven mogen worden met de kamer i.p.v. uitgeprinte geplastificeerde a4-tjes met puzzels/tekst erop. Ook de aanwezige tips in de kamer, welke stappen je moet doorlopen, zou wat mij betreft meer verweven kunnen worden in de kamer, door bijvoorbeeld een oude, vieze map te maken waar instructies staan over hoe een apparaat werkt of in de "stenen" gekerfde tekst. De puzzels waren qua niveau leuk en uitdagend.

Nadat we de mijn succesvol hadden getrotseerd stond er een enthousiaste host op ons te wachtten die met ons heeft nagepraat over de kamer. Altijd leuk om die passie bij mensen te zien.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja  49:27 min

 

Esc-apexEsc-apexSenior EscaperLid sinds: 06 januari 2019 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2020

Echte mijn kamer

Deze kamer doet vanaf de eerste seconde recht aan het mijn thema, waarbij een leuke opbouw zit. Het verhaal past hier goed bij al komt deze niet volledig naar voren zoals bedacht. De puzzels zijn erg leuk en uitdagend, er was 1 element in een puzzel die ik niet in het thema vond passen (i.v.m. technologie) verder past alles prima. De prijskwaliteitsverhouding is super!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Realistisch mijn thema
 • Prijskwaliteits verhouding
 • Uitdagende puzzels
 • Technisch snufje
 • Verhaal komt niet zoals bedoeld over

 

Rutger (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2019

Levensecht!

We hadden al eerder kamers gespeeld, maar nog niet deze nieuwe. Geweldig dat het thema aansluit op de mijnstreekregio, geeft een gevoel van authenticiteit. Zodra je begint gaan meteen alle alarmbellen af, waardoor je de tijdsdruk echt voelt als een extra dimensie. Uiteindelijk in het donker toch alle puzzels weten op te lossen en eerder ontsnapt dan het andere team!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Authentiek
 • Uitdagend

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig