60 minuten

Charles Hobbs Experience

Crystal Palace, Londres 1851.

La première exposition universelle est en pleine agitation. L’Américain Charles Hobbs vient de crocheter tour à tour  la Detector Lock de Jeremiah Chubb et la serrure à pompes frontales de Joseph Bramah. Ces 2 serrures mythiques sont vaincues pour la première fois, les Anglais sont humiliés sur leurs terres. Charles Hobbs devient un "super héros " en l’espace de quelques semaines.

A la fermeture de cette exposition il se porte acquéreur du "Aubin's Trophy", chef d'oeuvre mécanique composé de 40 serrures de fabrication Anglaise. Après quelques années passées en Angleterre, Charles Hobbs décide d’embarquer à bord du Great Western pour retourner à New-York. Mais la Reine Victoria entend bien que le Aubin’s Trophy reste en Angleterre. 

Charles Hobbs est parti rechercher des effets personnels à la blanchisserie il sera de retour dans une heure. 

Votre mission consiste à vous emparer du trophée et le ramener à la Reine d’Angleterre, elle compte sur vous.

God save the Queen ! God safe the trophy !
 • Thema

  Mysterie

 • Likes

  1

 • Aantal keer gespeeld

  2 bezoekers van escapetalk

 • Reserveren

  FR


Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

I've got the key, I've got the secret :-)

#92 Leuke ontdekking in het plaatsje Beauraing: drie zeer originele kamers van enthousiaste onafhankelijke uitbuiters die de kamers zelf gebouwd hebben en zich daarbij lieten inspireren door waargebeurde feiten! Wij speelden de Charles Hobbs Experience: je opdracht bestaat erin iets te stelen van de negentiende-eeuwse meesterslotenmaker Hobbs, dus is het geen verbazing dat deze kamer tjokvol met sloten en sleutels zit: in allerlei vormen en maten, want geen enkele sleutel is dezelfde (in Le Retour de Notre Dame zit dan naar verluidt dan weer geen enkel sleuteltje).
Het is een niet-lineaire kamer waarin je veel informatie-elementen door elkaar krijgt, dus een ploeg van vier lijkt ons wel aangeraden. Wij speelden de kamer met zijn tweeën en dat was flink aanpoten! Maak duidelijke afspraken over het hintsysteem (wanneer en hoe), want ik voelde me persoonlijk soms wat gestoord in mijn 'spelflow' (omdat er zoveel te doen is in de kamer).
De kamer kan in het Frans of in het Engels gespeeld worden.

0
8
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 8
 • Service: 8.5

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.