Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Museum

Leuven , België

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Museum

Een nieuw museum opende zonet haar deuren. Vier mooie expositieruimtes stellen het werk van de jonge kunstenares Elise Berkvens ten toon. Haar gevoel voor kleur en abstracte lijnen weten veel kunstkenners te appreciëren. Uitzonderlijk worden ook vier exclusieve exemplaren van haar werken tentoongesteld. Door de waarde van deze werken spreekt het voor zich dat een uitmuntend bewakingssysteem aanwezig is.

Regisseur Jan Verheyen is een verwoed verzamelaar van de werken van Elise Berkvens. In zijn collectie ontbreken nog een aantal vroege werken. Hij huurt jouw team van inbrekers in om deze werken te stelen uit het museum. Jullie worden afgezet in een donker steegje en van daaruit moeten jullie proberen in te breken in het museum, de werken te vinden en op tijd de vluchtauto te bereiken.

Wanneer jullie eenmaal binnen zijn, moeten jullie achterhalen hoe jullie het bewakingssysteem kunnen omzeilen. Een bewaker is niet aanwezig, maar de beelden van de bewakingsfirma worden wel in de gaten gehouden door de bewakingsfirma. Wanneer jullie het alarm doen afgaan, wordt deze namelijk verwittigd en moeten jullie de klus sneller klaren. In het museum zijn meerdere werken tentoongesteld. Het is aan jullie om te achterhalen welke werken Jan Verheyen juist wil. Deze zijn namelijk voorzien van een speciaal beveiligingsmechanisme.

Indien jullie deze klus aannemen, zullen jullie nog een gedetailleerde videobriefing van Jan Verheyen krijgen. Stel hem niet teleur!

Voor The Museum krijgen jullie 60 minuten om de klus tot een goed einde te brengen. Deze kamer is beschikbaar voor teams van 2 tot 6 personen. Deelnemers zijn minstens 14 jaar oud. Deze kamer kan gespeeld worden in het Nederlands, Engels of Frans. De taalkeuze dient vooraf doorgegeven te worden.


Kindvriendelijk

Thema's

Humor

Misdaad

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENFR

Toilet aanwezig

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

71 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Bondgenotenlaan 145-149
3000, Leuven
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

8 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

DeVinkjesDeVinkjesJunior EscaperLid sinds: 28 maart 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 april 2023

Yes, we did it!

Dit was onze 2e escaperoom van die dag.
Ook nu begin je in hetzelfde bioscoopzaaltje voor de introfilm. Maar deze keer kies je de andere deur. Ook deze keer een hele verassende kamer! Opnieuw goede begeleiding, en tijdig een tip als we vastzaten. De decoratie en het onderwerp waren opnieuw top! We zijn meesterdieven gebleken. Je merkt aan alles dat de nieuwe uitbaters veel passie hebben voor het vak. Achteraf hebben ze ook nog de kamer overlopen op de plaatsen waar we even vastzaten. Kortom opnieuw een echte aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  54:28 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Spannend

 

Nele TollenaereNele TollenaereJunior EscaperLid sinds: 29 juli 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

Super leuk om te doen

Leuk om te doen, voor iedereen in het gezelschap (tussen 5 en 40)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  53:17 min

 

vawi1980vawi1980Junior EscaperLid sinds: 26 maart 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Spannend en uitdagend

Het onthaal was hartelijk. De kamer is uitdagend, zeker aangezien we maar met 2 waren. De puzzels zijn leuk en afwisselend. De setting en aankleding is top en dompelt je helemaal onder in de sfeer. Tijdens het spel was er goede begeleiding. Een aanrader! Wij gaan nog eens terug om de andere kamer te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:42 min


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Diversity
 • Great host
 • Difficulty
 • Storyline

 

Lissy83Lissy83Junior EscaperLid sinds: 27 november 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2023

Leuk verzonnen!

Weekendje weg Leuven, standaard recept van ons weekendje weg: een escaperoom doen. Het verhaal van deze escaperoom sprak ons erg aan.

We werden goed ontvangen door de enthousiaste gastheer. Daarna een introductiefilm met uitleg over de kamer. Daarna het museum inbreken en proberen (zonder gepakt te worden op de camerabeelden) de kunststukken te stelen. Erg leuk verzonnen. Ik persoonlijk was iets teveel met de camera's bezig (bang dat dankzij mij het alarm af zou gaan), waardoor ik me niet echt kon concentreren op de puzzels 😊.

Gelukkig zijn we ontsnapt binnen de tijd. Leuke ervaring bij onze zuiderburen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:16 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Sfeer

 

vgelderenvgelderenJunior EscaperLid sinds: 25 november 2018 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2023

Leuk concept

Tijdens ons weekendje Leuven natuurlijk ook weer de jaarlijks escaperoom.
Onze keuze viel op deze die ook nog net weer open bleek te zijn.
Hartelijke ontvangst en erg origineel idee wat weer een andere dimentie gaf aan het geheel.
Deze raad ik zeker aan om te doen en mochten we weer een Leuven zijn gaan we de andere kamer ook proberen.

Dank hiervoor!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:16 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • Verhaal

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2020

Om in te lijsten

Leuke, technisch goed in elkaar zittende kamer met een paar frustrerende details.
De kamer is onderdeel van het Kinepoliscomplex en je krijgt het originele introductiefilmpje dan ook in stijl in een eigen filmzaaltje te zien! Daarin krijg je de opdracht om 1) in het museum in te breken; 2) vier specifieke schilderijen te stelen; 3) met die schilderijen te ontsnappen. Vooral de aankleding van het museumgedeelte is mooi aangepakt, waardoor je echt het idee hebt dat je in een museum bent.
De puzzels zijn mooi vorm gegeven, sluiten goed aan bij het museumthema en zeer divers in techniek (mechanisch, magnetisch, elektrisch). Op een paar punten vonden we de wijze waarop je informatie moest combineren om tot de oplossing te komen wat minder logisch, maar dat kan ook aan ons gelegen hebben :-).
Zonder te veel te willen verklappen, was er ook een terugkerend element dat voor ons (we speelden maar met twee) uitdagend en frusterend bleek en dat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat we het museum niet met waardevolle schilderijen, maar met handboeien verlieten :-). Daarom kunnen we aanraden om deze kamer minstens met zijn vieren te spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Nee


 • Leuk introductiefilmpje
 • Mooie aankleding
 • Variatie in puzzels en technieken
 • Logica van sommige puzzels

 

Leuke kamer met unieke elementen maar iets te voor de hand liggende puzzels

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: />
Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen en krijg je de algemene uitleg van escape rooms alsook wat specifieke uitleg over de verschillende soorten sloten die je zou kunnen tegenkomen, dit is zeker nuttig gezien je niet wil vastzitten omdat je het slot zelf niet snapt.

De kamers bevinden zich in het gebouw van Kinepolis en dit spelen ze ook leuk uit bij het introductiefilmpje. Je wordt in een mini bioscoop zaal gezet waar je het verhaal en het doel van jouw aanwezigheid duidelijk te horen en te zien krijgt.

Stap één is inbreken, stap twee de schilderijen zien te bemachtigen en dan natuurlijk terug ontsnappen uit het museum! Deze escape room heeft van het begin tot het einde een heel sterke inkleding en schept dus ook een heel goede museum sfeer.

Er is een heel grote variatie aan puzzels aanwezig in deze kamer en ze maken ook gebruik van originele mechanismen waardoor je als team echt een challenge krijgt! Doordat er zoveel puzzels zijn is meestal wel vrij duidelijk wat de puzzel is en hoe je hem moet aanpakken. Ook verkrijg je soms een code zonder indicatie waar je deze nu moet gaan gebruiken, wat voor een “probeer alles overal” moment zorgt.

We vonden dit een zeer goede kamer en raden we deze zeker aan om zelf te gaan doen! Deze kamer is meer aan te raden voor beginnende teams, maar ook gevorderde teams kunnen zich hier zeker uitleven.

Keep escaping!
http:// /> Vlog:


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke inkleding
 • Leuke mechanismes
 • Gevarieerde puzzels
 • Veel overduidelijke puzzels
 • Connectie slot en code miste soms

 

wim_bollenwim_bollenJunior EscaperLid sinds: 06 juni 2017 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2018

Thematisch mooi uitgewerkt

We speelden deze kamer enkele maanden geleden. Na de briefingfilm kom je in een donkere steeg terecht waarbij je moet inbreken in het museum. Lijkt een makkelijke klus, maar hier hadden we toch tijd verlopen. Eens in het museum wordt het pas echt geweldig. De kamer is thematisch zo mooi uitgewerkt en je job om de juiste schilderijen te stelen maakt alles zo spannend, waardoor je echt in het verhaal zit. De meeste puzzels vergen vaak meer behendigheid dan louter denkwerk en zijn van een pittig niveau. Het ziet er allemaal eenvoudig uit, maar dat is het zeker niet. De makers van flight 923 zijn er opnieuw in geslaagd een magistrale kamer uit e bouwen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:07 min


 • Thematisch mooi uitgewerkt
 • Je zit onmiddellijk in het verhaal
 • De alarmcentrale
 • Pittige puzzels met behendigheid

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig